pátek 7. října 2011

MOBY DICK: Pěkně se nám ta sebranka schází

Zlepšení státních služeb, nový evropský pořádek, nevycpaná pakáž, ostrovní ekonomika a destruování autority
**************************************************************

Neděle 2. října 2011, 142. narozeniny Mahátma Gándhího (Světový den hospodářských zvířat)
Václav Havel slavil 75. narozeniny v současně uměleckém DOXu. Přišla ministryně Madlenka Albrightová a ministr Karel Schwarzenberg. Přišel bratr Ivan společně se šílenou manželkou. Přišel cestovatel Miroslav Zikmund a předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský. Přišli velvyslanci Michael Žantovský a Petr Kolář. Přišel architekt Bořek Šípek a architektka Eva Jiřičná. Přišel ekonom Jan Švejnar a polský disident Adam Michnik. Přišli hudebníci Sváťa Karásek a Michael Kocáb a další. Přišli herci, režiséři, spisovatelé, kamarádi a kamarádky. Milenky nebyly pozvány. Soukromou oslavu zaplatil hodný kapitalista Zdeněk Bakala.

Dánsko zavedlo tukovou daň. Týká se potravin s obsahem nasycených mastných výrobků. Za kilo normálního jídla s chutí tak mají Dánové zaplatit navíc svých16 kaček (53 Kč). Aby byli zdravější. A aby státní pokladna získala další příjem.

Kalousku, nečti!

Šest postsovětských zemí z "Východního partnerství" v pátek ve Varšavě čekalo na to, jak se posunuly jejich žádosti o vstup do Evropské unie. Arménie, Azerbajdžán, Gruzie a Moldavsko však jen koukají, jak si jich nikdo nevšímá. Mluví se jedině o Ukrajině a Bělorusku, ale nežeby se měly přijmout do EU.
Bělněruský prezident Lukašenko nebyl pozván, dostal vynadáno jen dálkově. Sice slíbil, že propustí všechny politické vězně - ale neučinil tak. Byl prý "špatně pochopen" - propustil jen některé. Přítomný prezident Ukrajiny Janukovič si vyslechl sprdung ohledně vazby na krásku Julii Tymošenkovou. Tedy ne, že by na ni měl nějaké vazby, ale že je zavřená ve vyšetřovací vazbě - kvůli podpisu plynové dohody s Ruskem v r. 2009.
Jakýsi neznámý evropský politik s nezachycenou fukcí Herman van Rompuy k tomu pravil: "Zásadně nesouhlasíme s tím, aby byl na bývalé politiky selektivně používán trestní zákoník."
(Ne, to není o Itálii a Berlusconim.)

Českozahraniční ministr Karel Schwarzenberg konstatoval: "Přišla bída na kozáky." V krizi prý není "vhodná doba" na rozšiřování Unie. Škodaže si pan ministr nevzpomněl, že jako zahraniční ministr Topolánkovy vlády spolupracoval při českém předsednictví EU na vzniku tohoto partnerství, jehož hlavním důvodem bylo - vytvoření sanitárního kordonu mezi východními členy EU a nenažraným Ruskem.

Mrtvá Kočka: "Stará evropská patnáctka přece sanitární kordon má - své nové východní členy."

Anděla Merkel si při této příležitosti popovídala mezi čtyřma očima se svou slovenskou kolegyní Radičovou.

První indiánský prezident Bolívie Evo Morales miluje dálnice. Bolivijští indiáni však milují svou džungli ve své přírodní rezervaci, kde žijí. Tedy tři kmeny s 50.000 s domorodci. Proto stovky aktivistů pochodují na La Paz. Minulou neděli jejich pochod rozprášili policajti obušky a slzným plynem. Načež proběhly desetitisícové demošky městských obyvatel. Z vlády pak odešli ministři vnitra a obrany. Domorodec Morales odmítá osobní odpovědnost za policejní akci. Dálnice přinesou zbídačelému lidu blahobyt. Pralesní Indiáni byli proti němu zmanipulováni "politickými odpůrci".

Mrtvá Kočka: "Z jiných kmenů."

Nejprvnější z bolívaristů, prezident Hugo Chávez, vůdce socialistické Venezuely, odsoudil americkou a evropskou agresi: "Tímto válečným šílenstvím chce prezident Obama se svými imperialistickými spojenci zničit syrský lid." Skutečně, od začátku roku bylo v Sýrii zastřeleno a umučeno na 2700 lidí. Ale to šílel Hugův soudruh Bašár!
Hugo se také modlí za Muammara.

Mrtvá Kočka: "Pěkně se nám ta sebranka schází."

Před měsícem jsme psali o skladu učebnic v Tripolisu, z něhož bylo po vstupu povstalců do města rozkradeno nezjistitelné množství samonaváděcích protileteckých raket, odpalovatelných z ramene.
Tak už se ví - kolik jich asi tak přibližně bylo. Podle nejmenovaného velitele povstaleckovládního vojska chybí asi 5.000 ruských SAM-7 s infra naváděním a doletem asi 4 km. "Bohužel je možné, že některé z těchto raket padly do špatných rukou v zahraničí." (Zatímco jiné padly do dobrých rukou - v Libyi i kdekoli na světě.)
Podle předsedy vojenského výboru NATO Giampaola Di Paola, který si dal zřejmě práci se změřením onoho skladu, které bylo po osvobození Tripolisu "plné", šlo až o 10.000 kusů raket.
Které "mohly opustit území Libye a padnout do nepovolaných rukou v zemích od Keni po Kunduz v Afghánistánu".

Mrtvá Kočka: "Anebo od San Franciska přes Tokio až po Prahu a Londýn."

Aerolinky by si měly co nejdříve na letadla namontovat protiraketový systém - jako má už El-Al. (Který se jí osvědčil třeba v Nairobi.) Ale aby tím třeba zase neohrožovaly Rusko...

700 demonstrantů, kteří volají po "zničení Wall Streetu" zatkla brutální newyorská policie pod průhlednou záminkou, že nemohou vcházet do jízdní dráhy na Brooklynském mostě a bránit tak automobilové dopravě.

Mrtvá Kočka: "Na Nuselském mostě by jim to prošlo."

50.000 demonstrantů už od čtvrtka blokuje jízdní dráhy v centru Budapešti. Nelíbí se jim oklešťování práv zaměstnanců.

Mrtvá Kočka: "To už se blbě zatýká."

2.000 demonstrantů blokuje centrum Sofie a protestují proti "beztrestnosti Romů". Prezident Georgi Parvanov svolal kvůli etnickému napětí v zemi bezpečnostní radu státu. Mají se přísně trestat "podněcovatelé národnostní nesnášenlivosti" a má být zavedena přísnější kontrola "osob, které podezřele rychle zbohatly".

Mrtvá Kočka: "Jestli by Nečas nemohl vyhlásit přísnější kontrolu osob, které podezřele rychle zchudly!"

Pondělí 3. října 2011, 785 let od smrti Františka z Assisi
Řecko prohlásilo ofiš, že už zbankrotovalo. Tedy "přiznalo, že nedokáže splnit podmínky dohodnuté s EU a MMF", na které je vázáno vyplacení další tranše ze záchranného balíku 1. Jde jen o "technický" bankrot, nikoli "účetní". 8 mld. € však Řecko stejně dostane. Tvrdí - Evangelos Venizelos, řecký ministr financí.
Mluví se o tom, že polovička dluhů z 330 mld.€ bude "odpuštěna". Zaplatí to (hlavně francouzské a německé) banky a penzijní fondy.

V noci se pak ministři financí eurozóny rozhodli, že o další pomoci Řecku rozhodnou příště, peníze však pustí nejdříve v listopadu. Řecko je potřebuje už v říjnu. Třeba mu pomůže vlastní zlato. Anebo miliarda $, které do těžby řeckého zlata hodlá vlít katarský státní investiční fond.
A pak má Řecko ještě takových zbytečných ostrovů!

Amerika už taky prodává ostrov. Plum Island o rozloze 340 ha s písečnými plážemi, nádhernými vyhlídkami a přístavem. US vláda však moudře neslibuje zaplatit odstranění případných ekologických zatížení. Očekává se možnost biologického zamoření. Bývala zde totiž pobočka federálního ústavu pro choroby zvířat.

Mrtvá Kočka: "No nekup to!"

Itálie prodává palác v Benátkách na kanále Giudecca. K objektu patří i zahrady. Ty musíte zachovat. A fasádu - co bude za ní, je už vaší soukromou věcí. Pokud máte takových nějakých 15 milionů €, můžete se přihlásit. Zatím se zajímají občané nejbohatších zemí světa - z Perského zálivu a Ruska.

105 miliard je schodek českých financí na konci září, vloni to bylo 99,5 mld. Mohlo by se zdát, že plánovaný deficit státního rozpočtu 4,5 % bude překročen o 5-10 mld. Kč, ale přesouváním různých položek nebude. Problém je, že se nedaří vybírat daně. Ačkoliv se už zvedly. Co kdyby se zase zvedly?

Kalousku, to byla ironie!

Češi si rezervují nákup státních dluhopisy pro domácnosti, které budou vydány během listopadu. Už polovička je zabukovaná - v průměru 6,6 milionů Kč na "domácnost"! To jsem netušil že jsou u nás na tom domácnosti střední třídy tak dobře...

České dráhy zlevnily. Pokles cen z 450,- Kč na 330,- se týká pouze trasy Praha - Havířov. To je tam, kde už týden jezdí i Jančura. Který chce po státu, aby mu přenechal všechny dálkové spoje. S drzou podmínkou, že nebude vyžadovat žádné dotace! Tedy to chtěl před týdnem - teď volá, že kvůli nefér praktikám ČD zkrachuje.
Jinak lednové zvýšení DPH způsobuje zdražení jízdenek ČD o 5 % už v prosinci.

Česká pošta opět zlepšila své služby v doručování balíků. Obyčejný je zlepšen o 9 Kč, doporučené o 10 Kč. Což je zdražení asi o pětinu. Neříká se, kolik bude pošta platit lidem, kteří si pro svoji poštu musejí jít na poštu.

Od listopadu bude lepší i plyn. Ten od RWE o 3,72 %, ten od Pražské plynárenské o 5,2 %. (Jenom E.ON plyn nezlepšuje. Ten ho zlepšil už v červnu o 7 %) Důvodem je - oslabení koruny vůči dolaru a rostoucí ceny ropy.

Tak ne zvýšení DPH?

Nejlepší mozky EU plánují "liberalizaci" trhu s plynem. Když už existuje jen několik rozhodujících dodavatelů mimo EU, že by se alespoň v Evropě rozsekaly plynovody (kromě toho rusko-německého). Aby "zavládla konkurence" a odběratel si "mohl vybrat" (stejný plyn z jiné trubky).
K tomu připomíná analytik Danila Bočkarev: "Liberální model funguje jen v podmínkách přebytku nabídky. Ten zdaleka není samozřejmý. Vývozci na něm nemají zájem. Může to dopadnout tak, že malé evropské společnosti budou záviset na gigantech jako je Gazprom nebo Qatargas."

Však o to nejspíše nejlepším evropským mozkům jde, ne? Vždyť tohle přece musí vědět každý blbec!

Mrtvá Kočka: "Každý blbec ne."

Konkurenční prostředí využilo Turecko, kde vypršel státní konktrakt z Gazpromem, podepsaný před 25 lety. Gazprom odmítl v nové smlouvě poskytnout požadovanou slevu. Tak Turecko nepodepsalo. Tohle už udělala i Čína. Normální firma by zlevnila. Gazprom, který musí neosovětskému imperialismu dodávat biliony rublů na zbrojení, se hojí - na blbé Evropě.

V roce 2003 se jistý Roman Houska v Chomutově pohádal s městským strážníkem kvůli špatnému parkování. Odmítl platit pokutu, strážníka odstrčil, načež mu autem přejel nohu. Soudilo se, soudilo, až odvolací soud rozhodl, že strážník strčil nohu pod kolo auta omylem sám. Takže se s toho stal přestupek a jeho vyřízení putovalo na chomutovské zastupitelstvo. A ouřad ho neprojednal, s odůvodnění, že "útok na veřejného činitele není přestupek." Takže po dalším roce nejednání bylo promlčeno. Pan Houska dnes míní, v souladu se soudním rozhodnutím: "Žádnej čin se nestal."
BTW: Roman Houska je vlivný místní sociální demokrat a přítel hejtmanky a chomutovské zastupitelky Jany Vaňhové (ČSSD).

Mrtvá Kočka: "Houska měl dostat pendrekem hned od strážníka. A po čuni by měli dostat i příslušní soudci!"

Bóže, to neříkej, vždyť tě zavřou! Pohrdat soudem je u nás ten nejtěžší zločin!

Mrtvá kočka: "To neřeš. Seš mrtvá."

Natálie byla opětně operována. Po pravidelných rehabilitačních cvičeních a nošení pomůcek se čtyřleté nepřizpůsobivé ženě, jejíž otec byl trestaný, možná podaří obnovit funkci prostředníčku.

OMV vyvezla z Libye prvních 575 tisíc barelů plynového kondenzátu.
Syrta začala být ostřelována vládními povstaleckými jednotkami. Stovkám lidí se podařilo uprchnout, většině ale ne. Ve městě je nedostatek potravin, vody a léků. Většina doktorů z místní nemocnice utekla, zbylí smějí ošetřovat jen raněné Kaďourovy vojáky. Konvoj Červeného kříže se po pár stech metrech od startu dostal do "křížové palby". Samozřejmě, že křížové, jestli šlo o Červený kříž. Měl to být - červený půlměsíc!

"Nepovolujeme akce, které mají politický charakter" To je dle tajemnice rektora V.Š.E. Sabiny F. důvod, proč byla zrušena debata o fenoménu islamizace, které se měl účastnit i Roman Jo., poradce premiéra Č.R. "Přednáška měla být původně koncipována jako odborná, nicméně to sklouzlo do spíše politicko-náboženské podoby."

Soudruzi, ale islamizace je navýsost "politicko-náboženská" záležitost! A ekonomie tuplem!! O čem se tedy na vysoké škole ekonomické v rámci nezávislosti akademické půdy smí debatovat?

Mrtvá Kočka: "O prospěšnosti islamizace."

Úterý 4. října 2011, svátek má František z Assisi a všechna zvířátka (Mezinárodní den ochrany zvířat)
Chladná bestie (dle italského tisku) Amanda Knoxová a její partner nakonec v roce 2007 svou spolubydlící nezavraždili, ačkoli se spolu s nimi odmítla účastnit "sexuálních orgií". Soud v Perugii po 4 letech, které si vraždící zvíře z 26 vyfasovaných už odsedělo, přihlédl k pochybnostem u jedné sporné části důkazů, což vedlo k "přehodnocení" ostatních důkazů. Přitom vše už bylo tak jasné. Bohužel falírovala pouze jedna drobná část ohledně stoprocentních důkazů, tedy testů DNA. Policie zprasila zajištění důkazů a to vedlo ke kontaminaci vzorků z místa činu. Některé důkazy se ztratily a některé stopy DNA "zajistila" policie na místě činu až 46 dnů po vraždě!!!
Dav před soudem zuřivě nesouhlasil.
Amanda hovoří o spirále, založené na falešných důkazech. Dřívější soudy spíš připomínaly inkvizici. Jak předem danou vinou, zmanipulovanými médii a zfanatitovanou pouliční chátrou. Prokurátor se hodlá odvolat ještě vejš. Mohl by mít úspěch - pokud by uvedl, že se sexuálních orgií zúčastnil i premiér Berlusconi.

Amanda a její kámoš sedli na první letadlo z Evropy.

90 pozměňovacích návrhů podali čeští poslanci k zákonu proti korupci. Nejmasitější změny spolu se zákonem poslala do sněmovny sama vláda... Jde o to, aby to vypadalo dobře a korupčníci se mohli i nadále nažrat. Takže například právníci a jejich firmy by se prý neměli vůbec účastnit výběrových řízení a rovnou by se jim to mohlo zadat. Těm nejlepším. Třeba těm, kteří už prošli politikou a pro stát pracují - soukromě.

Další tři špatné hochy zatkla policejní inspekce v Brně. Dva policajty a právníka.

4 roky pro ředitele místní policie Miroslava D. vynesl okresní soud v Liberci - za zneužití pravomoci a korupci. Krom kšeftů s rychlostními radary zařídil i "znečitelnění" dopravního přestupku hejtmanova náměstka Martina S. (Č.S.S.D.) "Je to zjevné propojení policie a politiků." (Richard Skýba, předseda senátu)
Policejní ředitel krajského města je prý malá ryba. Nemyslím si. Myslím si, že po Brně a Synerově se začínají chvět korupčníci i v Praze.

Mrtvá Kočka: "Velký kluci se nechvějí. Policajti z protikorupční policie odcházejí - právě k těm největším klukům!"

Neviditelný ministr zemedělství Ivan Fu. byl vyhozen razantním premiérem Petrem Ne. (oba ODS, ale z různých kmenů partaje). Prý nevadilo, že na vládě nemluvil. Ale poslouchal! A vynášel náčelníkovi Tluch.

Také Praha hodlá prodat přebytečný majetek, aby měla na investice. 1,7 miliardy má získat za 118 ha pozemků, zejména na okraji pražského katastru. Ale najde se i pár hezkých parcel v centru. (Ostrovy prý ne.) Peníze se nemají utratit na velké investičtí zlodějny, pardon, akce, ale na malé investice typu oprava starobinců pro seniory.

Restaurace SSSR není hospoda, ale hrozba. Svět se však dle CarPutina nemusí bát, nehodlá oživovat něco "co už je dávno pryč". Země bývalého Sovětského svazu by se měly spojit dobrovolně v oblasti, kde už 1.1. 2012 vznikne Jednotný ekonomický prostor a Celní unie. Má jít o "silný nadnárodní útvar". Bude to něco, jako Evropská unie, jak si ji představují carové a kancléři. A měly by do ní v budoucnu dobrovolně vstoupit i země Východního partnerství, na něž teď nemá EU čas.

Vasilij Aleksaňjan, dřívější právník nepřítele státu Michaila Chodorkovského, zemřel na Ajdu, TBC a rakovinu lymfatických uzlin, které chytil v ruském vězení, kde se ocitl, když odmítal křivě svědčit proti svému zaměstnavateli a klientovi.

Moment - rakovinu lze chytit?

Mrtvá Kočka: "V ruské ťurmě ano."

Moby Dick: A kde je rozdíl mezi ruským dneškem a českými 50. lety, a ruskými dvacátými, třicátými, čtyřicátými, padesátými, šedesátými, sedmdesátými, osmdesátými, devadesátými, prvními a náctými lety - v kterémkoli století?

Mrtvá Kočka: "V letopočtu."

Antimonopolní úřad se zajímá o slevy ČD. ČD praví: "Jde o obvyklé slevy". A na jiných tratích než do Ostravy zřejmě o obvyklé zdražení.

Středa 5. října 2011, Světový den učitelů, 75. narozeniny Václava Havla
Další večírek pro další gratulanty k dnešním narozeninám VH proběhl v odsvěceném kostele sv. Anny, tedy rekonstruovaném kostele, nazvaném "Pražská křižovatka". Slovenská historička umění Iva Mojžišová zde obdržela Cenu nadace Dagmar a Václava Havlových. Václav však odešel poněkud dříve, protože se mu po vysilujících oslavách a akcích neudělalo dobře.

Prezident Woodrow Wilson má v Praze zase sochu, která je darem našich amerických krajanů. Byla odhalena za přítomnosti prezidentů, ministrů, velvyslanců a církevních hodnostářů. Primátor Bohuslav Svoboda zadoufal, že WW bude mít zase někdy i nádraží. V telce to vypadalo na slušný dav. Asi tak dvě stě lidí.

Žena Moby Dicka: "To souhlasí. Přítomno bylo 200 Čechoameričanů."

Mrtvá Kočka: "Škodaže skoro žádný Čechočech."

České dráhy vracejí úder. Od prosince začne jezdit na trati Praha - Ostrava Pendolino každou hodinu. Dle přednosty Českých drah Petra Žaludy "to bude mazec". Jenže - kvůli tomu stáhnou ČD Pendolina z trati na Brno - a Bratislavu. Jakto, jakto? "Musíme se s konkurencí vypořádat našimi zdroji a je jasné, že nové vlaky půjdou primárně tam, kde konkurence je." A co ČD nasadí na trati do Brna, až tam příští rok začne Jančura jezdit?
"To už zkrachuje. A ceny a služby se opět přizpůsobí naší šedesátileté tradici opovrhování cestujícím póvlem." Neřekl Žaluda.

Lékařské fakulty by měly zavést nový volitelný jednosemestrální předmět "Etika v ordinaci". Je to potřeba, protože "dnes lékaři často netuší, co je ještě v pořádku, a co už ne, a pak se například bojí říct si o běžné informace." Jak pravil Jakub Dvořáček, ředitel Asociace inovativního farmaceutického průmyslu. A právě farmaceuti z této charitativní organizace by měli študákům o etice přednášet. Jak si inovativně říci o úplatek. Možná i na výjezdních přednáškách na safari v Keni. Dle Transparency Internacional se ze zdravotnického rozpočtu ročně ukradne 27 miliard korun, na čemž se pilně podílejí zloději z farmaceutických firem a jejich komplici z řad lékařů.

Žena Moby Dicka: "Neříkej »zloději«, za to by tě mohli zavřít. Správný název je »korupčníci«."

Mrtvá Kočka: "Správný - a úctyhodný!"

Brusel: Anděla Merkel, německá kancléřka, navštívila Brusel. Slíbila, že Německo se zúčastní rekapitalizace potřebných evropských bank (140 mld. $). Také soukromí investoři by měli přijmout "vyšší míru ztrát". V rozhovoru se šéfem EK Barrosem pravila, že Evropa by měla právo zrušit národní rozpočty států, které jsou v rozporu s přijatými pravidly. Takže, ne už jen pokuty? Takže "Evropa" by mohla zrušit vadné rozpočty, třeba i Německu, které se v minulosti tohoto hříchu také dopustilo?
Kvůli dluhové krizi, bude také nutné přepsat základní evropské smlouvy. Merkel je na to "připravena". Pak už nebude potřeba souhlasit s tím, aby se vám evropská pracka hrabala ve šrajtofli.

Takže jaký bude "nový evropský pořádek"? (To sousloví opravdu padlo z německých úst!) Záleží prý na tom, co řeknou evropští fýreři Merkel, Barrosso a Sarkozy.

V Řecku probíhá další generální stávka. 16.000 demonstrantů bylo odraženo slzným plynem, takže se jim nepodařilo dostat do vládních budov.

"Pokud někdo mluví o bankrotu, vůbec tomu nerozumí." (Evangelos Venizelos, řecký ministr financí.)
Tak asi má pravdu: Řecko má na to, aby si od USA koupilo 400 tanků. Nejspíše proto, aby se ubránilo demonstrantům.

Itálie: Také agentura Moody´s snížila rating Itálie o bodík. Z pásma Aa2 do pásma A2. Evropská komise to nechápe: "Opatření italské vlády jdou správným směrem a neexistují pochyby o tom, že své závazky dodrží." Také vláda Silvia Ber. považuje hodnocení za "neobjektivní".
Podle předsedy italské opoziční Demokratické strany Piera Luigiho: "Snížení ratingu představuje další velmi těžký úder pro Itálii, je za pět minut dvanáct, tato vláda musí odejít."
No právě! Snižení ratingu bylo provedeno právě kvůli politické nejistotě, tedy kvůli vám, kteří se už několik let snažíte několikrát měsíčně svrhnout vládu!

Poslanec Jiří Krátký (ČSSD) dostal od mandátového výboru Sněmovny pokutu za své vyjádření, podle kterého (citát) "v noci dělají jen kurvy a zloději" (konec citátu). Nechtěl se tím nikoho dotknout. Pět tisíc je prý moc. Před výborem se obhajoval historickými texty, podle nichž se v noci činí pouze "cvrčci a netopejři".
Pan poslanec bezpochyby zapomněl na energetiky, spojaře, dopraváky, zdravotníky, hasiče, policajty, záchranáře, pekaře, novináře, umělce, promítače, prodavače, párkaře na Václaváku, podnikatele, lidi, kteří dělají od nevidim do nevidim, obecně na své voliče vůbec. Jestlipak bude mít ještě nějaké voliče?

Nový ředitel ČT Petr Dv. provedl první personální změny. Začal na místech ředitelů. Tři odešli už minulý týden "na vlastní žádost", někteří se přesunuli, jeden se vrátil: Zdeněk Šámal, který před lety založil ČT24, se vrací do jejího čela jako výkonný ředitel. Změny budou pokračovat. Podle Šámala se změny na Čtyřiadvacítce dotknou i ČT1, hlavně kritizovaných Událostí. Nezačnou v pondělí - ale budou. Jaké? Tak třeba - je moc hlasatelů/moderátorů...

Rusko a Čína vetovaly rezoluci RB k situaci v Sýrii. "Jde o historický okamžik." (Nejmenovaná poradkyně Bašára Asáda.)

Mrtvá Kočka: "Pěkně se nám ta sebranka schází."

Čtvrtek 6. října 2011,
Zemřel Steve Jobs, typický Syřan. Ale americký Syřan!

Stovky "bývalých nacistů", kteří byli "údajně dozorci v koncentračních táborech" se znovu dostaly do hledáčku německé justice. Je to výsledek odsouzení 91letého bachaře z tábora Sobibor Johna Demjanuka, proslulého Ivana Hrozného. (Smějící se bestie svůj pětiletý trest z důvodu stáří nenastoupí.)
V hledáčku české justice se dosud neobjevil jediný komunistický bachař. Vlastně pár se jich objevilo. A zase z něj zmizelo. Alois Grebeníček se soudu vyhýbal tak dlouho, až umřel. A komunistický poslanec JUDr. Josef Vondruška, proslulý Pes Filipes z Minkovic, byl nakonec soudcem Mgr. Pavlem Pachnerem zproštěn obžaloby: "Nebylo prokázáno, že by se skutky popsané v obžalobě skutečně staly." K dispozici byl jediný přímý důkaz - výpověď vězně Jiřího Wolfa , který na soudní jednání dojíždí z Ameriky. A ten je jako spisovatel přirozeně fabulátor. Petr Cibulka, Jan Šinágl a Jiří Gruntorád by si nejspíš také vymýšleli. No a Pavel Wonka, který si taky v Minkovicích "užil", byl později zabit komunistickou justicí v královehradecké věznici.
"Jděte se vycpat, bolševická pakáži!", pravil jeden z rozhořčeně odcházejících diváků.

Dovletmur Jazgulijev, zpravodaj Svobodné Evropy v Turkmenistánu, dostal pět let natvrdo. Ťurmu navštíví za to, že "podněcoval k sebevraždě". Reportéři bez hranic a Výbor na ochranu novinářů za tím vidí pomstu místních krůtovládců za Dovletmurovy reportáže o výbuchu místního muničního skladu vloni v létě.

Prezident Václav K. jmenoval na návrh premiéra Petra Ne. nového ministra zemedělství Petra Bendla. V ODS to prý vyvolalo "pnutí". Ivo Strejček, europoslanec a regionální vůdce partaje na Vysočině odmítá "snahu některých členů středočeské ODS v čele s Petrem Tluchořem destruovat autoritu předsedy ODS Petra Nečase, což ve svém důsledku znamená cílený pokus o erozi ODS."

Sociálně pracovní ministr Jaromír Drábek (TOP 09) obhajuje v Hospodských novinách záměr zrušit zákonnou povinnost firem hlásit na pracáku volná pracoví místa: "Těžko se to kontroluje, a navíc zaměstnavatelé tuto povinnost často neplní." Ono to jde kontrolovat velice jednoduše, pokud by se to vůbec někdy chtělo kontrolovat.
Návrh pro ministra vnitra: Zrušte pokutování řidičů za rychlou jízdu. Často ji překračují a vyhýbají se placení pokut!
Pan ministr se také kasá plánem zřídit centrální úřad práce. Už si na to najal externistu Jakuba R. Dobře ho zná, takže mu může důvěřovat. Jakub se také osvědčil už při projektu Internet do škol.

Drábkovo ministerstvo už ví, která reklamní společnost dostane miniaturních 1,3 mil. korun za propagandistickou kampaň "Sociální a důchodové reformy jsou dobré".

Předseda klubu poslanců VV a exministr dopravy V.B. je povinen zaplatit přednostovi severočeské expozitury ČSSD Petru Bendovi, skvělému asistentovi přítele Paroubka, 100.000 Kč a omluvit se za výrok, že Benda je "slavný kmotr" ČSSD. Verdikt Pražského městského soudu ještě není pravomocný. (Majitel nemovitostí za stovky milionů Kč pan Benda má mj. realitní společnost, kterou vlastní společně s kamarádem, bývalým vekslákem.)

Mrtvá Kočka: "Možná měl Bárta říci, že Benda je neslavný kmotr ČSSD."

Na české politické scéně vzniká další subjekt - "Národní socialisté - levice 21. století." Buďto půjde o novou partaj, anebo se takto nápaditě přejmenuje současná ČSN(S) 2005 (neplést s ČSNS v konkurzu). Vůdcem NSL XXI by se měl stát bývalý sociálnědemokratický premiér Jiří Paroubek. Tak zase snad bude na chvíli sranda.
Jako srandu to necítí Bohumil Sobotka, který se bojí eroze demokratické levice.

Ze sportu: Vypadá to, že majitel miliardového stadionu Slavie o něj přijde - kvůli nesplácení dluhů. Ale vše dobře dopadne. Stadion se dostane z rukou podivuhodné společnosti E Side do silných tlap firmy Natland Group. Ta má většinový podíl v klubu Slavie, kde třetinu akcií drží i (bývalý) ministr dopravy (Kapsch) a velký fanoušek Slavie Aleš Hřebíček (ODS). Ovšem další věřitelé E Side - tedy Prahy 6 a 10 -y měli zbystřit, jestli nechtějí definitivně přijít o své stamiliony.

USA a Španělsko oznámily rozmístění plavidel US NAVY s protiraketovým systémem AEGIS v námořní základně u Cádizu.

Pátek 7. října 2011, 10 let od invaze západní koalice do Afghánistánu, 62 let od založení NDR, 80. narozeniny slaví Desmond Mpilo Tutu
Rusko je rozezleno a cítí se ohroženo snahou Washingtonu stavět je před "hotová fakta". Vadí mu jednostranný krok americké administrativy, kterým je instalace útočné protiraketové obrany jen několik set kilometrů od jeho území. Španělsko a celé Středomoří je evidentně přirozenou sférou vlivu Ruska. Jsou jediné dvě možnosti: Buďto USA od svého protiraketového štítu odstoupí, anebo ho může používat - pokud bude řízen z Moskvy.

Ruská armáda končí s nákupem UAZů. Jejich zásoby prý stačí do roku 2015. Výjimečně bude možno nakoupit ještě malé množství verze УАЗ "Hunter".

To je stejný jako s těmi kalašnikovy. A co bude po roce 2015?

Mrtvá Kočka: "Po válce."

Braniboři skřípějí zuby, když sledují plány polské vlády, postavit na svém území jadernou elektrárnu. Která bude "jen několik set km" od braniborského území. (Jak je v miniaturní Evropě obvyklé.)
"Je to suverénní stát," krčí rameny braniborský předseda parlamentní frakce FDP Gregor Bayer. Gregor ostatně míní, že by vláda měla vypracovat "energetickou strategii pro Braniborsko".
Tak nevím, ale tuším, že Braniboři nejsou v Čechách, ale v Německu. A to svou energetickou strategii dalo jasně najevo.

Mrtvá Kočka: "Blbou strategii."

No, není to jediná blbá vládní energetická strategie ve Střední Evropě!

Premiér Nečas je na česko-saské energetické konferenci v Drážďanech. Zmínil, že Česko bude muset v příštích osmi letech letech investovat 50 mld. Kč do své přenosové sítě, aby byla připravena na nepředvídatelné návaly elektrické energie z německých obnovitelných zdrojů. (Jestli se to už odvážil prozradit Kalouskovi?) Však i předseda vlády Svobodného státu Sasko Stanislaw Tillich prohlásil, že saským cílem je, aby elektrická energie přes hranice proudila "volně a bez překážek".

Mrtvá Kočka: "A žeby ČEPS na to dostal nějaký příspěvek od Německa? Nebo alespoň Saska či Braniborska?"

Plzeňská Škodovka se přestěhovala na tichomořské Marshallovy ostrovy a ostrov Guernsey v Lamanšském průlivu. Tedy ne závod a výroba. Jen sídlo společnosti, které ani dříve nebylo v Plzni, ale na jiném ostrově, totiž na Kypru. Jenž je součástí EU. Maršálové z Tichomoří nesmějí prozradit, kdo je skutečným vlastníkem akcií. Bulvární hyeny pořád tvrdí, že několik z nich drží i jistý Martin R., bývalý ředitel Škoda Holding a bývalý generální ředitel Č.E.Z.

Dnes předčasně končí prodej českých státních dluhopisů občanům. Původně mělo být zamluveno deset miliard korunových dluhopisů do konce října, ale už dnes je jich zabukováno asi za 14 miliard. (Odpo. Večer se počitadlo zastavilo na 20,2 mld.) Kalousek si mne ruce - další emise dluhopisů budou následovat každý půlrok. Nakonec se probudili i ti drobní střádalové - průměrný nákup klesl na 73 tisíc korunových kusů. Rekord drží investor, který si jich zamluvil rovnou 300 milionů.
Možná pochází i z Marshallových ostrovů.

Senátoři odmítli zvýšení nižší sazby DPH o 4 %, které by "zdražilo léky, potraviny a knihy". Mimo opozice hlasovalo proti i několik oddrolených členů ODS. Zákon se vrací do sněmovny.

Světové ceny potravin v září spadly o 2 %, kukuřice o 23 %. Sklizeň obilovin se díky asijské produkci zvýší o 4,6 %, u rýže 3 %. Světové zásoby obilnin však zůstanou "napjaté".

Ukazuje se, že chystaná eurodaň z bankovních operací v EU postihne zejména - důchodové fondy.

Ze sportu: Synerov byl v anketě Asociace evropských měst sportu zvolen "Evropským městem sportu roku 2012". Oceněna byla hlavně - kvalita libereckých sportovišť. Asociace neřešila, že většinu sportovních areálů radní zašantrošili, ani to, že jejich výstavba byla provázena korupcí a stále po ní ještě zůstávájí dluhy.

A sranda se dostavila:

"Po dlouhých měsících má trpělivost skončila. Oznámil jsem tedy, že mé členství v této straně končí." (Bývalý premiér a poslanec ČSSD Jiří Paroubek) V ČSSD už "nevidí prostor", aby mohl dobře pracovat pro své voliče. S Paroubkem opouští stanu i poslanec Jiří Šlégr, příští týden odejde i Paroubkův asistent, nepravomocně zvítězivší kmotr Petr Benda.

Paroubek prý nezradil voliče, zradila je ČSSD. Teď bude pracovat pro stranu, která ještě nemá jasno, čí vlastně je.

Sobota 8. října 2011, Mezinárodní den boje proti popáleninám
Žena Moby Dicka: "Jak to, že neví? Paroubkova!"
*******************************************

K minule používaným "trilionům": Bylo převzato z Hospodských novin, které nejspíše použily americké materiály. Američtina nezná slovo "miliarda" - což už tak nějak všichni víme. Co tak nějak všichni nevíme je, že bilionu v USA říkají "trilion". Průšvih je o to větší, že matematicky je trilion deset na osmnáctou!!! Také ve Slovníku spisovné češtiny pro školu a veřejnost je jasně uvedeno:
"Trilion - milion bilionů". Nikoliv "jen" tisíc. Jauvejs.
Ono jak jde o tak astronomické sumy, které většina lidí nemá na kontě (pokud nežije v Zimbabwe), tak se nějaký ten řád lehce přehlédne. Biliony, triliony, miliardy...

Moby Dick se tímto omlouvá váženým čtenářům. V minulém týdeníčku laskavě čtete místo "trilionů" pouze "biliony" (deset na dvanáctou).
 Za pochopení dík,

>>:)) Moby Dick
*********************************

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

83 komentářů:

informace řekl(a)...

Komik Maurizio Crozza paroduje předsedu italské opoziční Demokratické strany PierLuigi Bersaniho.
http://video.excite.it/crozza-show-a-italialand-bersani-maestro-zen-V75365.html

Victor Hugo řekl(a)...

L'aube est moins claire...

L'aube est moins claire, l'air moins chaud, le ciel moins pur;
Le soir brumeux ternit les astres de l'azur.
Les longs jours sont passés; les mois charmants finissent.
Hélas ! voici déjà les arbres qui jaunissent !
Comme le temps s'en va d'un pas précipité !
Il semble que nos yeux, qu'éblouissait l'été,
Ont à peine eu le temps de voir les feuilles vertes.

Pour qui vit comme moi les fenêtres ouvertes,
L'automne est triste avec sa bise et son brouillard,
Et l'été qui s'enfuit est un ami qui part.
Adieu, dit cette voix qui dans notre âme pleure,
Adieu, ciel bleu ! beau ciel qu'un souffle tiède effleure !
Voluptés du grand air, bruit d'ailes dans les bois,
Promenades, ravins pleins de lointaines voix,
Fleurs, bonheur innocent des âmes apaisées,
Adieu, rayonnements ! aubes ! chansons ! rosées !

Puis tout bas on ajoute : ô jours bénis et doux !
Hélas ! vous reviendrez ! me retrouverez-vous ?

F.X.Šalda řekl(a)...

Česká píseň

Jen šedá lada. Vichr jimi letí
a poslední rve rudý, suchý list
s těch prázdných větví a s těch holých snětí.
Slyš v stromů korunách ten tvrdý svist!

Mha v brázdy lehá zvolna. V kraj kol němý
tak k smrti smutná táhne nálada.
Teď list zas’ jeden k vlhké sprchnul zemi.
A slunce mdlé tak z těžka zapadá.

informace řekl(a)...

Ano,je tu podzim. Dneska v noci dokonce pršelo.

Harpyje řekl(a)...

Mimo Mezinárodního dne boje proti popáleninám je dnes taky Yom Kippur. :-/

STK řekl(a)...

Tady v Ocelovém srdci republiky je počasí docela vhodné k sebevraždám. Tmavě šedá obloha, chladno, žlutá tráva a padající listí. (Nechápu, proč je listopad až v listopadu...)
Když drobně prší, jsou intenzívně cítit naše světoznámé laguny - otevřené hroby by nevoněly lépe. Zamřelé peklo. Čerstvé vůně z Mittalu přijdou až v zimě, když bude inverze. To bude čerstvé peklo.
Naše načalstvo bydlí na Čeladné (ten, kdo si to může dovolit) a dolů do kotliny jezdí jen pracovat - pondělí až pátek dopoledne. A diví se věrchuška, diví: Proč prý se Ostrava vylidňuje, vždyť je tu přece tak krásně... Dvě vysoké školy máme a čtyři divadla! Několik industriálních muzejí, a hromadu sídlišť kolem centra - v provedení "sorela", kde dožívají zbytky horníků a hutníků za stále se zvyšující nájem - díky společnosti pana Bakaly. (Ale ten už v tom nefiguruje. Prodal podíly. Hodný chlapec...)
Má ten podzimní čas jedinou výhodu. Utlačovaní neřvou po nocích pod okny a drží se v hernách. Zato v hypermarketech je třeba pevně třímat peněženku nebo svůj měšec zlaťálů. Ochranka v Kauflandu je totiž to, co co stojí v černých batldresech v prostoru za kasou a tváří se vyhrůžně na babky. které si došly nakoupit pár housek a konzervu na oběd. Když občas vznikne nějaká nedohoda utlačovaných s pokladními, třeba proto, že část zboží je už v taškách a po kapsách utlačované mládeže, batldresy zmizí neznámo kam. Možná už dosáhly technické neviditelnosti jako Predátor. Jsou tam kde byly ještě před deseti vteřinami a tiše nás pozorují.
Jednou možná zasáhnou. To se pak zase bude psát v celokrajském tisku o "surovostech nadržených uniforem" a pak dva - tři z nich dostanou výpověď. Kruhy na hladině "veřejného mínění" nebo jak tu bouři ve sklenici vody nazývají naši čačtí žurnalisté se uklidní a v kraji bude zase klid. Mrtvolný, lagunovitě páchnoucí klid.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale prosím Vás, vážená paní Harpyje !
Tzv.Jom kipur je přece svátek sionistů !
A Moby Dick, přes svůj podivný nick, je přece pokrokový Čech jak poleno !

Ach jo.

Harpyje řekl(a)...

Co máte proti jeho nicku, Vlastenče? To si má říkat sperm whale? To zní přece obscéně!

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, vážený STK.
Nejen Vy, ale my všichni opravdoví vlastenci čteme pokrokovou poezii Petra Bezruče. Navíc, díky svému skvělému socialistickému vzdělání víme, že kapitalismus a demokracie se vždy a všude projevuje stejně, a že je nereformovatelný.
Prostě : Nezoufejte. Nepáchejte sebevraždu, nezačínejte z dišperace pít. Přijde den, zúčtujeme s nimi.
A pak, až ocelové srdce naší vlasti bude opět očištěno od dědičných nepřátel třídních i národních, dnešní mrtvolný klid se změní v bývalý činorodý ruch.
Zas vzlétnou k nebi jásavé gejzíry jisker, když při odpichu z pece vytryskne zářivý proud litiny.
Zas rozbuší se srdce každého obyvatele i návštěvníka Ostravy, když rozbuší se mocné buchary : To naši pracující budou překovávat pluhy v meče.
Třást se bude země, třást se budou imperialisti.
A Váš „ústav“, Vaše divadlo, vážený STK, opět bude uvádět krásné české a ruské hry, hry oslavující prostého člověka a jeho radostnou, neboť osvobozenou práci.
A velký ostravský bard Jarek Nohavica bude konečně moci svobodně a zplna hrdla zpívat texty svého s.tatínka.

A jednou, až do Ostravy na oficiální přátelskou návštěvu přibude s.V.V.Putin, až jej na slavnostně vyzdobeném letišti uvítá prez.Klaus, až pak pojedou spolu ulicemi lemovanými desetitisíci pracujícími, pionýry a jásavou záplavou vlajek, transparentů a třepetalek, tak v prostý lid vmáčknu se i já, třepetalkou zamávám, slzu radostného dojetí zamáčknu.

Na shledanou v lepších časech.

informace řekl(a)...

Po predešlých variacích na francouzský epistolární román nás čekají volné obměny románu "osé", jehož kopii napsanou na nečisto zampoměla plachá roztržitá autorka v taxíku. Naši diskutéři ji našli a teď tu začnou volně vířit na toto téma narážky, dvojsmysly a zábavné? vtipy.

Větší vlastenec řekl(a)...

Božínečku ! Sperm whale ?! Tento nechutný výraz náš nejsledovanější televizní kanál NOVA překládá jako „sperma z velryby“ !
Prostě, vážená paní Harpyje, Vy to už tak necítíte, jsouc pohlcena jazykovým prostředím ještě horším. Leč vězte, že pro nás roduvěrné Čechy a Moravany je angličtina odporným jazykem imperialismu, jazykem úpadkové tzv.pop-music. Pro nás je prostě angličtina totéž, co bývala němčina pro naše dědy a otce - řeč utiskovatelů a okupantů.

Navíc - i když Melvillovu Bílou velrybu můžeme vnímat jako zbraň Velebné Matky Přírody v boji proti chamtivým imperialistům, prostí velrybáři jsou přece pracující - jsou v podstatě našimi soudruhy. Vyznění románu je tudíž třídně pochybné; kdyby byl Melville pokrokovým spisovatelem, tak by nechal prosté velrybáře přežít potopení vražedné velrybářské lodi. A vítězný Moby Dick by následně a třídně správně zahubil bohaté pasažéry nějaké luxusní výletní jachty.

Ale nešť - jestli zasloužilý bojovník proti kapitalismu a demokracii, pod jehož článkem nyní diskutujeme, chce mermomocí mít výhružně a neslovansky znějící nick, ať si ho má. Není to na dlouho. Po našem opětovném vítězství autora odměníme za jeho zásluhy - jestli na něj nezbude místo v kolektivu redaktorů Dikobrazu, tak v rubrice „Kritizujeme přetrvávající nešvary“ některého z krajských deníků určitě ano.

Přeji Vám pokud možno hezký den v té děsuplné Evropě.

Harpyje řekl(a)...

Já včera o vlku, a on vlk dnes za humny. Lépe řečeno, pokrokový, levicově založený antisionista Uri Avneri na dnešním vlastizrádném Haaretzu, o perfidních zrádcích v židovských dějinách.
http://www.haaretz.com/weekend/week-s-end/the-acts-of-perfidious-traitors-throughout-jewish-history-1.388696
Avnery se úvodem odvolává na výrok Rudolfa Augsteina, týkajícího se Clause Schenka von Stauffenberga, že existují situace, v kterých skutečný vlastenec nemá na vybranou a musí se dopustit zrady. Stauffenberg, vázaný osobní přísahou na vůdce, vyřešil, jak známo, toto morální dilema atentátem na Hitlera.
Avnery se pomocí historických příkladů snaží dokázat, že israelská levice je ta opravdu vlastenecká síla v zemi, protože je ve službách míru, na rozdíl od pravicových válečných štváčů a dobrodruhů, jako Ariel Sharon nebo Šimon Bar Kochba, a ospravedlnit své styky s Arafatem
Jeho argumentace mi svými anachronismy tak trochu připomíná Janyšku ("Rousseau byl marxista") Nebo byl Shabbetai Zvi opravdu pravičák, protože skutečně zradil? Nezradil spíš svou víru než svou vlast? :-))))

Větší vlastenec řekl(a)...

Božínečíčku, vážená paní Harpyje !
Já myslel, že za Vašimi humny se srocují hladovějící němečtí dělníci resp. řečtí emigranti resp. naši muslimští spolubojovníci. A oni zatím vlci-sionisti ...
A ty problémy, jež s nimi řešíte - vlastizrada, spáchaná na sionistickém resp. fašistickém státě ...
Leninu dík, že nás takové pseudoproblémy netrápí. My jsme (my příslušníci střední a starší generace) přísahali věrnost ČSSR, Straně a světové socialistické soustavě; my prostě službou Straně a Ruské federaci žádnou vlastizradu nepášeme.

Tehdy bude v Čechách dobře, až kozák ve Vltavě svůj tank omyje !***Volte ČSNS 2005 a KSČM !

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Gaziliony, stupnice krátká a dlouhá.
http://en.wikipedia.org/wiki/Trillion
http://en.wikipedia.org/wiki/Long_and_short_scales

Harpyje řekl(a)...

Já ráda řeším sionisti, Vlastenče.
Myslíte, že sionistická entita, jak jak ji nazýváte Vy, pokrokoví, levicově založení jedinci, byla už v dobách Shabbetai Zviho, nebo dokonce Bar Kochby fašistický stát? O jeho sionistickém charakteru nemůže samozřejmě být pochyb.

Harpyje řekl(a)...

PRAHA - Znepokojení senátorů z ODS vyvolal severočeský senátor Jaroslav Doubrava (dříve KSČM, nyní Severočeši.cz), když ve svém projevu citoval z Protokolů sionských mudrců ... Tenhle zatracený diktát politické korektnosti! Senátor se dokonce musel OMLUVIT za svá slova!
Můj oblíbený Adam B. Bartoš se nenechá zastrašit! Na Prvních zprávách má zdrcující kritiku pravdoláskařů a jejich cizáckých přisluhovačů ("slezina Havlových kamarádů a hostů"). Jeho pohrdání si právem vysloužila sionistická družina.
Že by geniální byl též pokrokový, levicově založený člověk?

Větší vlastenec řekl(a)...

Samozřejmě.
Jako pres.Beneš, jako př.Paroubek, jako náš pokrokový prezident, je i pokrokový, do morku kostí zapálený český vlastenec A.B.Bartoš člověkem levicového založení.
Proto neohroženě bojuje proti multikulti politicko-korektní Euroamerice, proto obětavě hájí vší náš lid proti havlistům, papežencům, a především proti strůjcům všeho zla - proti sionistům.

Více zde : ...p://www.prvnizpravy.cz/sloupky/fory-2000/

Čest a Nazdar !

Harpyje řekl(a)...

Mýlím se? Nejsem moc dobře orientovaná, co se týká dění v mé staré vlasti, ale z přítele Paroubka se teď stal bratr, nebo ne?

Větší vlastenec řekl(a)...

Omyl.
Díky př.Paroubkovi se z bratrů stanou přátelé.
A po Slučovacím sjezdu soudruzi.
Ale to bude až po našem opětovném (a konečném) vítězství nad Euroamerikou, křesťanstvím, sionismem a multikulti.

Tak Čest !

Harpyje řekl(a)...

:-)))
Vy levicově zaměření, pokrokoví lidé, musíte halt vždycky mít recht.

Větší vlastenec řekl(a)...

Levicově ZALOŽENÍ, vážená paní Harpyje.
Osoby levicově jen orientované ztrácejí svoji orientaci po zafoukání studeného větru, po pár fackách od pohůnků třídního nepřítele, nebo dokonce jen po přečtení nějaké ideodiversní publikace.
Ale my lidé opravdu pokrokoví svoje založení neztrácíme nikdy. Co bychom byli bez něj ? Jen třtiny větrem se klátící, jen chuchvalce trávy větrem hnané.

Socialism má své živé zřídlo v zejících nedokonalostech nynějšího řádu společenského, zejména v jeho nespravedlnostech a nemorálnostech, a obzvláště v hmotné a mravní bídě velikých mas všech národů. (T. G. Masaryk)***Volte ČSNS 2005 a KSČM !

Moby Dick řekl(a)...

Den smíření skončil v 19:15. Hospodin vyřkl nad každým z nás spravedlivý rozsudek. Každý má šanci během tohoto roku 5772 dokázat, že jsme se opravdu morálně zlepšili a že všechny naše sliby, které jsme před Všemohoucím učinili a všechna naše dobrá předsevzetí spojená s nápravou mezilidských vztahů, uskutečníme.
>>:))

Jakub S. řekl(a)...

Soudruzi přátelé bratři jsou v určitých etapách vývoje jedna sebranka. P.? Si da delle arie, říká se u vás, ne? Dodává si povětří = tvář = důležitost, a přitom... Všichni účastníci soutěží o nejmladší a nejatraktivnější blondýnu jsou pro mne nuly. Questo non si fa - to sa nerobí! A můžete se na mě sesypat, že su moralista. Možná ano, nepřemýšlím o tom.

Jakub S. řekl(a)...

Ano, už skončil. Už jsem se vrátil ze sezení Přátel Izraele, tam jsme to probrali a četli k Jom kipuru. A měli nádhernou přednášku o čs. pomoci novorozenému státu 48-9, záviďte, a jak jsme v tom byli vlastně jediní, a možná bez ní by nový erec do pár týdnů nejpozději hned skončil. Nastalo by nadšené vyvražďování a za blažené nečinnosti mezinárodních organizací by tam zavládl konečně arabský věčný mír. Aspoň na pár let, než by začaly zase boje. Vzájemné. Šalom, chaverot ve chaverim.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jen jemné upozornění, vážený Jakube S. :
Sebrankou se zde samozřejmě nemyslí představitelé našeho prostého a zemitého lidu, ani představitelé zahraničních levicových stran.
Sebranka je, samozřejmě, na začátku článku uvedený souhrn havlistů a zrádců všech, stoupenců multikulti, a vůbec všech agentů sionismu. Velký český vlastenec a geniální novinář Adam B.Bartoš o té podlé sebrance krásně píše v burcujícím článku „Fóry 2000“ (odkaz viz výše).

No, nebýt našeho prezidenta, sionisti a havlisti by se jistojistě spojili do nesvaté aliance s Němci a jinými podobnými, a pokusili by se našeho ABB umlčet. Díky našemu Václavovi se jim to nepodaří.

Pravda vítězí !***Volte ČSNS 2005 a KSČM !

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Bravo Adam Benjamin Bartoš! Na nástěnku! Ani Jaroslav Kojzar, blahé paměti, by nemohl odhalit pravé ledví protagonistů tzv. Fóra 2000 lépe.

Jakub S. řekl(a)...

Tož kurňa, kde ho najdu, teho lumena?

STK řekl(a)...

Nějak to tu bublá. Zkusím to polepit moudrou tapetou:
...„Když jste truhlář a vytváříte krásnou skříň se zásuvkami, nepoužijete pro zadní část ani kousek překližky, i když bude natočena ke zdi a nikdo ji neuvidí. Vy o ní ale vědět budete, a tak použijete pro zadní část krásný kus dřeva. Abyste mohli v noci v klidu spát, musí být váš výrobek estetický a kvalitní každým coulem."...
(Steve Jobs)

Jakub S. řekl(a)...

Requiescat in pacem.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Jakube, dle instrukcí V.v. zde, www.prvnizpravy.cz/sloupky/fory-2000/

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Neměl byste si nechat ujít ani tohle (Vova i Dima):
http://www.lidovky.cz/putin-a-medvedev-jako-hrdinove-omalovanek-pro-deti-fw2-/ln_zahranici.asp?c=A111006_212006_ln_zahranici_ani

Jakub S. řekl(a)...

No ten jim to všem dal. Neumí ani napsat správně třeba Rupnik nebo Michail, ale co jsou všecky ty desítky světově známých ubožáků proti němu, třicetiletému absolventu teologie. Páni. To aby už Váša ani nevylezl ven. Asi chtěl, nula učiněná důležitější vložením dalšího písmenka do jména, překonat ten výblitek té slovenské nuly, co mě jeho přetištěním v N. psu v srpnu (a následným útokem na m n e ) ohromil p. Wagner. Kdo to vydává, boha jeho?
A na obarvovacího Putina a Medvídka se vyloženě těším!

Větší vlastenec řekl(a)...

Soudruh Kojzar blahé paměti a milé současnosti, vážený RRR.
Račte nahlédnouti do archivu jednoho ze dvou našich, opravdu NAŠICH deníků (...p://www.halonoviny.cz/articles/archiv, vložte do okénka jméno Jaroslav Kojzar), a pak se už jen kochejte. Je jako mladík, náš drahý soudruh.

Čest a Nazdar !

informace řekl(a)...

V Německu vychází překlad posledního románu U. Eca, Il cimitero di Praga (Pražský hřbitov) při příležitosti Mezinárodního knižního veletrhu ve Frankfurtu. Německá kritika ho už strhala na stránkách Sueddeutsche Zeitung a Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Gustav Seibt na kulturní stránce SZ píše: "Der Schriftsteller der Aufklärung macht es sich zu leicht: Umberto Ecos Schauerstück "Der Friedhof in Prag" über die angeblichen Protokolle der Weisen von Zion ist als Roman bestenfalls ein Fehlschlag von Rang. Denn der historische Hintergrund ist nur mit Begleitliteratur verständlich. Und die eigentliche Geschichte ist langweilig."
Podobně FAZ hovoří o románu jako o nepodařeném seznamu osob, městských map a bibliografie. (A kulinárních specialit, dodala bych.)
Odtud jsem se dozvěděla také, že si Eco oholil bradu (o čemž nám italské noviny nepsaly) a že přestal kouřit. Ztráta brady skutečně pozměnila notně jeho fysiognomii, z bradatého militantního politického komentátora, který před nedávnem přirovnával Berlusconiho k Hitlerovi, se najednou, alespoň vzhledem, stal mírně vyhlížející starý pán s poněkud unavenými rysy. Že by na něj tak dolehly starosti o osud jeho posledního dítěte?
A otázka pro vás, milí štamgasti: kdo přetváří koho? literatura historii anebo historie literaturu? Pozor, je to otázka ošemetná.

Harpyje řekl(a)...

Takové omalovánky pro dospělé existují v různých podobách i na českém internetu. Píše se v nich pěkně o panu prezidentu, a ošklivě o "opilci" Havlovi. O každém podle jejich zásluh.
Adam B. Bartoš ("Bůh Vlast Rodina") je zastáncem tradičích hodnot, které zdůrazňoval pan prezident ve svém projevu ve Staré Boleslavi ("Travail, Famille, Patrie"). A pan prezident má prý vždycky pravdu. V tentýž den získal vlastizrádce a pravdoláskař Havel „Cenu Emanuela Moravce“ za celoživotní „přínos“. Ten článek http://abbartos.wordpress.com/2011/10/03/a-cenu-zradce-naroda-ziskava-vaclav-havel/#more-1334 vřele doporučuji, Jakube!
Od pana Wagnera, který na stále více hnědnoucím Psu zveřejňuje obden články dalšího novinářského esa, Františka Matějky, lze sotva očekávat porozumění pro pohoršení pravdoláskařů kvůli "výblitku té slovenské nuly".
V noci napsal někdo na diskusi pod úvodníkem: "Klaus je Janyška evropské politiky." Co tím chtěl asi říct? :-))))

Harpyje řekl(a)...

Berlusconi zase nazval Merkel "ein unfickbarer Fettarsch". Svět je špatnej a lidi jsou zlí.

informace řekl(a)...

V soukromém telefonickém hovoru, který neapolská prokuratura honem zveřejnila. Asi pro zlepšení německo-italských styků?
Člověk aby si dával pozor i na to, co mu může uniknout, když spí.
Evviva la democrazia!

Jakub S. řekl(a)...

Jezusku to je ale plastické malebné inspirativní vyjadřování. On se tak vyjadřuje celoživotně? No to pak se nedivím, lo fa con gusto. Robí to s radostí. Alidem na jihu se to líbí. Obsah je pak často už vedlejšé.
Byv inspirován, pokusím se převést: nepřefiknutelná tlustop*dka. Ale pozor, uznání za to druhé slovo náleží úžasnému kolegovi (kdo?), co převedl překrásný film Nebožtíci přejí lásce. Tam tak (jak v A?) tituluje zpočátku ten Američan na Ischii tu robu, s kterou to brzo bude úplně jinak. Napořád. Dojímavý, legrační, chytrý, moudrý film, vale la pena vederlo!
Jo a ten Seibt - klobouk dolů, má velmi krásné vyjadřování rovněž:
Pan spisovatel-poučovatel si to pěkně usnadňuje: krvák Umberta Eca "Pražský hřbitov" o údajných protokolech sionských mudrců je v nejlepším případě selhání, a to jak se patří. Neboť jeho historickému pozadí porozumíte pouze s nahlédáním do doprovodné literatury. A příběh sám je nudný.

Harpyje řekl(a)...

Někde v knihovně mám útlý svazeček, obsahující srovnávací studii kleteb a nadávek různých evropských jazykových skupin. Tak například jsou Germáni prý "analfixiert", zatímco Slované dávají přednost pohlavním orgánům, a s nimi spojenou činností. Příslušníci románské jazykové skupiny mají zase údajně blíž k znesvěcování autorit a milovaných bytostí, jako la mamma, nebo il Santo Padre.
Nejvíce mě zaujala jedna italská kletba, která v německém překladu zní: "Ich scheisse auf die Eier des Heiligen Vaters". :-)))

informace řekl(a)...

Jakube,
Vás poslalo samo nebe, abyste se tu namáhal s překladem. Já už ani nedělám nějaký souhrn, natolik jsem zlenivěla, když spoléhám na Vás.
Tedy k tomu výroku B. V Itálii, až na pár zasvěcenců, co nahlédli do přepisu telefonátu, nikdo neví, co B. přesně řekl. Noviny nahradily střed slov tečkami. Takže první slovo, podstatné jméno, jsme snadno rozluštili: culona, což v italštině nemá jednoznačný význam. Buď to může znamenat "prdelatá ženská" = s velkou zadní částí těla, anebo to může být pochvalné uznání vzhledu ženy: "una bella culona" čili žena s prominentní lákavou částí.
Pokud jde o adjektivum, nikomu z nás se nepodařilo přesně rozluštit, jaký výraz B. použil. Totiž počet teček neodpovídá žádnému známému sprostému slovu.
Takže, co vlastně B. řekl? Bylo to snad pochvalné uznání kancléřštiny zdrženlivosti přes to, že je držitelkou tak vnadných oblin anebo to mělo být něco hanlivého?
Pokud jde o strhání románu Eca německou kritikou, doufám, že si nemyslíte, že to má být nějaká pomsta za B. výrok. To by se pan profesor skutečně na..al. Vždyť Berluscu nemůže ani cítit. Doufejme, že to tak nebere. Ačkoliv, kdo ví? Zklamaný autor si může myslet ledacos, jen aby si nemusel přiznat vlastní neúspěch.

informace řekl(a)...

To o těch vejcích svatého Otce slyším poprvé. Má to být snad: me ne fotto del Santo Padre? = kašlu (seru) na sv. Otce?
Italové sice používají hanlivě v kletbách jméno boží nebo svatých, což je nakonec logické, ale v nadávkách a sprostých slovech jasně inklinují k sexuální sféře.

Harpyje řekl(a)...

Já tu knihu nemůžu najít, protože si nemůžu vzpomenout na jméno autora, jinak bych se ráda podívala a ověřila.

Větší vlastenec řekl(a)...

Cena Emanuela Moravce ? Dobrý nápad.*) A její laureát je přesný.
Samozřejmě, ti molodci z Národní myšlenky jsou ještě mladí, náš prezident je vede jen zprostředkovaně. Tudíž se ještě neodhodlali učinit další naprosto logický myšlenkový krok - ještě neuznali, že internacionální pomoc bratrských vojsk Varšavské smlouvy byla JEDINOU CESTOU k záchraně naší vlasti před havly a schwarzenbergy, před NATO, EU, sionisty a multikulti.

Ale od vlasteneckého a slovanského odsouzení agrese NATO proti Srbsku a agrese EU proti naší vlasti je k pochopení všech souvislostí jen krok. Co to píšu - jen pouhý KRŮČEK.
Brzy naši národně myslící molodci pochopí, že „cena“ pro zrádce vlasti a národa by mohla nést i jiné příhodné jméno, právě třeba kolaboranta Havla, nebo tzv.svatého Václava.
Všichni jmenovaní jsou (byli) německými a evropskými přisluhovači, všichni se nás pokoušeli zatáhnout do Evropy z naší rodné Západní Asie. Zákonitě neuspěli.

Po našem opětovném (a konečném) vítězství nad evropskými tyrany a domácími zrádci všemi zařadíme Národní myšlenku mezi zájmové organizace Národní fronty. Molodci budou moci vykonávat funkci dobrovolných (v případě prokázání příslušných psychických a fyzických schopností i profesionálních) strážců ideové, národní a etnické čistoty.

Každopádně nám Národní myšlenka bude neustále připomínat naše selhání; bude nám připomínat, že jsme :
1) do humánního odsunu Němců, německojazyčných sionistů a buržoustů omylem nezařadili českojazyčné sionisty a Cikány
2) některé do převýchovných táborů humánně odsunuté buržousty propustili bez zjištění skutečného stupně jejich nápravy


Zabraňme snahám o revizi výsledků 2.světové války ! Zabraňme rozpadu Československa a sjednocení Německa, zabraňme návratu Němců, kapitalismu a demokracie !***Volte ČSNS 2005 a KSČM !


------------------------------------------------------------------------------------------------
*) http://www.narmyslenka.cz/view.php?nazevclanku=uvodni-prohlaseni-k-cene-emanuela-moravcecem&cisloclanku=2011100008

Jakub S. řekl(a)...

S. -vy máíte ve své knihovně knížky srovnané podle a u t o r a ? Podle abecedy?! Teda. Doporučuju Karla Čapka, co napsal o rovnání své knihovny...
Culona: no to je krásné! A v I to ani nezní špatně... Dyť to je to, co jsem napsal. A představte si, že můj I slovník to ani nemá. Jenom to, co znám z technické literatury: culo - dno (nádrže, nádoby), a vedle: V zadek, p*del. Jo!! I prof. Rosendorfský byl jenom člověk... eště si myslíte, že překládání je suchá rutinní šedivá robota? (V = espressione volgare)
A na Vltavě začíná Ambrosiánský sbor s R. Mutim Va pensiero. Sbor Židů. A dyž už máme Jom kipur, dám si to s nima. Kdykoliv. A já vidím, jak ty zpěvačky brečí - jako teďka v tom záběru, jak jim chtěli vzít dotace. Všude je to stejné. Sport, politika... ale na kulturu, armádu, policii - che. Šalom šabat všem.

Variace na soudobou prozu řekl(a)...

Bez velkých řečí ruka hostinského sjela neuvěřitelnou rychlostí pod pult za dřevěnou palicí a bác! Vejda, aniž by stačil procedit cokoliv mezi zuby, se válí po zemi, vedle něj meč a štít bezmocně břinknou o zem. A jen tiše kleje skrz pevně sevřené čelisti.
"Já ti dám, ty pacholku, že tu budeš víst nějaký nemístný řeči a pobuřovat veřejnost! Že prej je, chuligán jeden, z kremelský voceli kovanej!"
dodá hostinský na vysvětlenou.
Pár raních štamgastů jen pozoruje s udivením scénu.

Větší vlastenec řekl(a)...

Když tak jste v tom překládání, vážený Jakube S., nechtěl byste zdejším vzdělaným vlastencům přiblížit význam výrazu משוגע ?
Zdá se totiž, že některým zdejším diskutérům nedochází cosi podstatného :
Když někdo obdivuje největší současné propagátory multikulti, a zároveň multikulti považuje za největší hrozbu současnosti, je pravděpodobně schizofrenní (mešuge).

Děkuji Vám předem, a přeji hezký zbytek neděle.

Harpyje řekl(a)...

Ano, Jakube, jsem skutečně tak meschugge, že mám knihy srovnané podle autorů. :-))) Jinak schabess skončil včera se západem slunce.
Něco na zasmání:
Rosenzweig se vrací z práce domů a zastihne svou ženu Sáru docela nahou.
“Proč si, Sáro, něco na sebe nevezmeš?”
“Přece jsem ti tolikrát říkala, že nemám vůbec nic na sebe!”
Rosenzweig otevírá skříň:
“A co je tohle? Jedny šaty, druhé šaty, třetí šaty, buď zdráv, Kohne, čtvrté šaty…”

Jakub S. řekl(a)...

No to je klasika nejklasičtější, S. - ovšem to se musí p o v í d a t . Naprosto autenticky, citlivě, s gustem a pochopením a vhledem jsem slyšel soukromě po jedné vernisáži v osmašedesátém povídat tyhle příběhy (ony to nejsou často vtipy v dnešním chápání) kolegu Spielmanna, eště než odešel do SRN.
Hebr. m´šuga´ -> jidiš mešugo, mešuge -> v něm. a vůbec střední Evropě od 19. st. meschugge, mešuge: bez rozumu = blázen. A stejně jako v Č v celé paletě přen. významů, vesměs citově podbarveno: potrhlý, směšný, trapný mensch.

s.t.k. řekl(a)...

...ty pacholku, že tu budeš víst nějaký nemístný řeči...
...ty pacholku, ještě mi tu budeš víst nějaký nemístný řeči...

Větší vlastenec řekl(a)...

No ba.
Byly doby, kdy naše vlast trpěla pod krutým jhem multikulti (i když se tomu tak tehdy neříkalo). Zlé, trpké to byly doby; štěstí, že jsou za námi.
Marxužel, multikulti u nás ohněm a mečem vládlo cca 1100 let, proto v mysli některých našich spoluobčanů z těch dob stále přetrvávají určité přežitky.
Například povědomost o některých sionistických výrazech, znalost němčiny, víra v tzv.boha atd.
Vší náš lid správně vnímá nositele takových přežitků jako blázny a/nebo agenty zahraničních ideodiversních centrál. Přesto však vší náš lid používá, a to velmi případně, přežilý výraz mešuge pro blázny brojící proti multikulti a současně pochlebující jeho největším zastáncům - sionistům.

Jednou budeme dál, jednou budeme osvobozeni od všech zbývajících přežitků a jejich nositelů.
A pak se konečně bude tančit všude!

Větší vlastenec řekl(a)...

Váš příspěvek z 20:39, to je text nějaké hry, kterou právě zkoušíte, vážený STK ?
Jestli ano, tak vyřiďte autorovi (pokud ještě žije), že tak nikdo nemluví. Že je prostě špatný dramatik (spisovatel).

Hezký večer přeji.

Variace na soudobou prozu řekl(a)...

Jo, tak ty si myslíš, ty nádivo komunistická, že tu můžeš víst nějaký nemístní řeči? Sklapni a táhni vodkud si přišel!

stk řekl(a)...

On má vlastně Vlastík pravdu: dnes by to znělo asi takto: "... abys tu furt blbě nežvanil, zmrde zkurvený!"

Větší vlastenec řekl(a)...

Tak se opravdu mluví u Vás na Ostravsku ?
Mně to přijde jako divná směs spisovné češtiny (dokonce tzv.knižních výrazů - např. "nemístný") s "pražštinou".
No dobře, připouštím, že je to možné. V důsledku globalizace domorodci na celém světě ztrácejí své obyčeje i nářečí, obyvatelé měst používají jedinou "univerzální" politicky korektní mluvu ...
Proč by tedy Ostravak, ze svých kořenů vyrvaný těžkým životem v kapitalismu a sledováním televizním seriálů, nemluvil jak se mu zobak zdeformoval.

Ach jo.

Variace na soudobou prozu řekl(a)...

No jo, já jsem kdysi objevila na webu celý slovník novodobých nadávek a sprostých rčení, ale nemůžu ho znova najít.
Prozatím se mnou musíte mí trochu strpení, než do toho přijdu.
Ale ten zmrd zkurvený se mi nelíbí, je to podle mne moc sprosté.
Já chci jen reprodukovat normální lidovou řeč.

stk řekl(a)...

To je přece hospoda, Informace. A jak naprosto "právilno zkazál" Vlastenec, ještě záleží na tom, kde se daná putyka nachází. Na Vítkovice kolonku nebo Přívoz U parku je to myslím ještě moc intelektuální.
A pro Vlastimila: Ostravština už vlastně neexistuje. To, co vydává za ostravštinu "Ostravak ostravski" je umělá řeč, která ostravštinu jenom vnějškově napodobuje. Snad polovina slov je vymyšlených. A celá Kotlinka se baví...
Já ještě ostravštinu (lišila se čtvrť od čtvrti!) pamatuji z dětství. Já mluvil spisovně česky (matinka mě dost těžce přeučovala z polštiny) a spolužáci se mohli smíchy potrhat. Ovšem když se začaly psát z češtiny diktáty, smích je přešel...

stk řekl(a)...

A ještě něco: To, co se na nás hrne z TV a rozhlasu asi správná čeština nebude, že?

Variace na soudobou prozu řekl(a)...

Moc mě tady netrémujte. Právě žhavím dráty. To budete teprv valit bulvy, jak vám vytřu zrak.

informace řekl(a)...

Jo, a potom. Tady se nejedná o nějaký naturalistický popis určité putyky s její typickou mluvou.
Tady jde o stylizovanou hospodu jako ta naše u hřbitova, kde jsou štamgasti, jak jste mohl vidět, sslušní, vychovaní a mluví hovorovou češtinou. Tedy pražštinou, já jiný hovor neznám.

Moby Dick řekl(a)...

Vrácena informace z 23:06.
To jsou dobré informace od informace! Praktiš jediné, které teď Pixlovi vadí.
>>:))

Moby Dick řekl(a)...

Jakube, ano, Medvídek právě skončil na TV tuším Nova.
>>:))

Větší vlastenec řekl(a)...

Aha. Už začínám chápat, vážený STK.
Ten Váš pisálek se prostě snaží neuměle zachytit zparchantělou řeč (ani lidovou, ani spisovnou). A Vy jste prostě sprostý.

Přeji Vám hezké ráno.

Harpyje řekl(a)...

Obávám se, že jste váženého STK špatně pochopil, Vlastenče. Slovo "zmrd" je běžnou součástí mluvy autentických konzervativců, kteří tímto způsobem dávají najevo své pohrdání politickou korektností.
Viz například D-FENS Weblog.cz, jehož témata jsou "zmrdi, vohnouti, politika, auta, společnost, kultura", který má jednu rubriku zvanou "zmrdi", a který přejmenovává články jako "Radek John žaluje Humla: Takové svinstvo!" na "Zmrd John žaluje zmrda Humla".
Nebuďte tak útlocitný, nebo na Vás ještě padne podezření, že jste intelektuál, a to byste přece nechtěl!

informace řekl(a)...

A ještě bych chtěla dodat, že zdejší scénky jsou stylizovány podle tradice italského lidového loutkového divadla (teatro dei burattini), kde se střídají slovní potyčky a šarvátky mezi loutkami a kde scénka obvykle končí tím, že příliš řečná dotěrná loutka dostane přes hlavu palicí. Po úderu zmizí pod jevištěm, aby se po chvíli objevila znova a začala zas řečnit.
Tady máte odkaz na Museum loutek v Budriu, abyste si udělali představu.
http://www.teatrinodelles.com/museo/
A na plakát jedné jejich manifestace.
http://www.teatrinodelles.com/museo/scene_dipinte/Scenedipinte.pdf

Ta "zparchantělá" řeč je právě řeč stylizovaná. Ani spisovná ani lidová, ale hovorová, trochu pasé, nezakotvená tedy do nějakého slangu nebo místních hovorů.

Co říkáte, má zas hospodský praštit Vejdu přes palici? Stejně pak vyleze znova!

Petr Kohout řekl(a)...

Bášár Asád už zabil 2700 demonstrantů. Používá snipery - tj. střílí na přesné osoby čili vůdce demonstrací. Mezi uniklými depešemi USA byly i hlášení, že Syrská opozice je placená a cvičená (i když použili slova "finanční podpora" a "školení o nastolení demokracie") z USA. Jenom v Syrtě (to je v Libyi) už humanitární bombardování pobilo víc lidí, než v 2.700. A totéž platí pro Bání Valíd (rovněž Libye). V Tripolisu objevují hromadné hroby lidí, kteří zahynuli "ve zmatku při osvobození města" - čili je povraždili povstalci.
A když vezmeme v úvahu, že prvním činem demokratů bojujících za demokracii v Sýrii bude povraždění kacířských Alávitů (10% obyvatelstva včetně Bášárovi rodiny), nepřipadá mi, že "zlí hoši" je zrovna strana Bášára Asada. Zlí hoši jsou spíše ti "bojovnící za demokracii" a hlavně Whipové (čili pohaněči, kočí, vozkové) těchto bojovníků za demokracii.

Petr Kohout řekl(a)...

Na přípravu na německé alternativní zdroje nepotřebuje česká síť žádné investice. Zařízení, které vyřeší problémy s nevypočitatelnou energií ze zahraničních obnovitelných zdrojů se jmenuje vypínač a již na sítích elektrického rozvodu v české republice v dostatečném počtu i kvalitě (čili s dálkovým ovládáním z řídícího centra) instalováno je. Drobný a z hlediska České republiky nepodstatný důsledek bude, pokud se při nezvladatelné krizi odpojíme od zbytku evropy, budou na tom ještě hůř, pravděpodobně se jim energetická síť zhroutí do několika minut a nahazovat jí budou týden. To bude omezení produkce uhlíku.

Jakub S. řekl(a)...

Ano. V arabském světě dneška nejsou prostě zlí a dobří, šílenci a osvícení, muslimi a demokrati, černí a bílí. Velmi vážit, bez podrobného seznámení se s realitou nedělat závěry!!
Palicí po hlavě - ma certo! Proč ne, je to tradice, Kašpárek dělal po generace v českém aji německo-rakouském kočovném loutkovém divadle (Kasperle-Theater) úplně totéž. Děcka chtějí vidět surovosti a chechtat se. No dospělí taky - jak se bavili u guilotiny, při lynčování černochů, věšení těch-oněch z r á d c ů , při zapalování hranic s kacíři, přo pogromech - poslední u nás v říjnu 1918 v Holešově, pokud nevíte. No a žžžid je eště lepší sranda než loutka. Amen.

Větší vlastenec řekl(a)...

Zdar příteli a soudruhu Kohoute !
Už jsem Tě*) tady začínal postrádat; zdejší vlastenci a vlastenky se Marxvíproč stydí za svoji levicovost, i za správnou třídní nenávist k zemi Velkého Satana.

Ano, je to tak - USA (a jejich nohsledi), vždy takzvaně chtíc činit dobro, vždy spáchali ďábelské zlo. Stačí si připomenout bombardování Prahy, Vietnamu, Srbska, Afghánistánu, Iráku, a nyní tedy Libye.
O krvežíznivých zámyslech v USA trénovaných zabijáků ("demokratů") též nemá žádný roduvěrný Čech žádných pochyb - stačí si vzpomenout na Mašíny a spol.

* * * * *

Co se týče přerušení dodávek naší elektrické energie do fašistického Německa - nejspolehlivějším řešením bude demontáž drátů i sloupů vysokého napětí. Což lze v nejhorším provést za pár minut, pomocí bleskovice, palníku, pár desítek metrů dvojlinky, 9V baterie. Však to známe z výcviku, že.
Mimochodem - s těmi tlustými rourami, které vedou od nás do země našich dědičných nepřátel, také nebude žádná velká práce.

Míru zdar !

------------------------------------------------------------------------------------------------
*) My přátelé a soudruzi si tykáme, že ano.

Harpyje řekl(a)...

Chudáci Assad, Ghadafi, Mubarak, Ben Ali, a jak se všechny ty oběti nahaněčů z vólstrýtu a sionistických "filantropů" jmenují! Kdo by nechápal, a nesdílel Vaše oprávněné pohoršení nad nekalými záměry a machinacemi neblahé aliance světového kapitalu (nám zasvěceným je známo o koho se jedná!) a vojensko-industriálního komplexu, Petře Kohoute!

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, vážený Jakube S. Poslední pogrom na území naší vlasti se dozajista odehrál ještě za zpuchřelého Rakouska. My Češi jsme přece humanisti do morku kostí a poslední kapky jejich krve.
Navíc jsme sionisty (v zastaralé terminologii "Židy") po r.1918 potřebovali jako protiváhu k německému a maďarskému živlu; takže jsme je nechali žít.
Byl to samozřejmě omyl - Mnichovská zrada otevřela všemu našemu lidu zrak; „občan ČSR židovského původu“ se pro vší náš lid stal opět zrádným Židem-flákačem.

Ovšem - po osvobození naší vlasti Sovětskou armádou (a po masivní sionistické propagandě tzv.holocaustu) boj proti světovému židovstvu náhle ztratil na přitažlivosti. Takže jsme jej nahradili bojem proti sionismu, a bylo ! Nepřítel zůstává stále stejný (oni se nezmění nikdy), ale náš boj prostě nebyl (a není) žádným antisemitismem.
Ano, my jsme vážně šibalové.

Čest a Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Vojensko-průmyslový komplex se u nás říká, píše a myslí, vážená paní Harpyje.
Viz např. ...p://cs.wikipedia.org/wiki/Vojensko-pr%C5%AFmyslov%C3%BD_komplex

Světu mír !

Harpyje řekl(a)...

Doufám, že i přes tuto neomluvitelnou chybu mi s./p. Kohout rozuměl. Můj příspěvek byl míněn naprosto upřímně!

STK řekl(a)...

Sprostý dokážu být aniž použiji jediného nespisovného (sprostého) slova, vážený VV. Máte to v hlavince trošku popletené - Vy toho způsobu přece užíváte velmi často. Ale když Vám to dělá dobře - proč by ne. Nikomu tím neublížíte* a sám si pozvedente sebevědomí.
Ale že byste opravdu nic lepšího na vylepšení svého sebevědomí neměl? Jenom tohle fórum?

*/ Vy rozhodně ne!

Větší vlastenec řekl(a)...

Božínečku, vážená paní Harpyje !
Teprve nyní padl můj zrak na Váš příspěvek z 8:39.
Pro Leninovy rány, to bych tedy opravdu nechtěl !!
Ať jsem raději pro zdejší intoše z..d, než nějaký pos..ný intelektuál !!!
Fuj teufel, až jsem se z té hrůzné představy zpotil.

Pochopte prosím - já vzdělané lidi uznávám, pokud jsou Slovani, vlastenci a leninovci. Jako např. moji soudruzi rodiče.
Ale intelektuál-neleninovec - to je přinejlepším osoba nepevného hodnotového založení; většinou však nepřítel. Takový intelektuál prostě nežije s lidem; i kdybychom ho mezi náš lid poslali (do šachty, lomu, lesa, na stavbu apod.), pořád se bude vůči lidu vyhraňovat, pořád bude žít ve svém vlastním, lidu nesrozumitelném intelektuálním světě. I kdybychom jej třeba přerazili, tak s tím nepřestane.
Z..d jeden zaj..aná.

Ještě štěstí, že zde na vlasteneckém Doupěti publikují jen dva intoši-neleninovci. Nikoli náhodou jsou oba zrádnými emigranty.

Musím zas do práce, takže se jdu převléknout do montérek.

Přeji Vám hezký den.

informace řekl(a)...

Jakube,
když se podíváte na folklor, ten je taky plný hrůz, mlácení, zabíjení. A přece moderní pedagogové tam vidí, na příklad v pohádkách, výchovnou roli. Podobně i v lidovém loutkovém divadle. Nafoukanost a zbytečné řečnění jsou potrestány, ale postiženému se nic ve skutečnosti nestane, vrátí se zpátky na scénu. Je to nakonec takový osvobozující smích.
Porovnávat loutkové divadlo s ukrutnostmi reality a dětský smích nad výpraskem s jásáním davu nad skutečnou vraždou nebo mučením je podle mne trochu - jak říkáte teď - mimo mísu. Jsou to dvě neporovnatelné věci. Děti nejsou vychovávány, aby se smály tomu, že bylo člověku ublíženo, ale aby pochopily, že některý způsob vystupování není vhodný, správný.

Harpyje řekl(a)...

Tak je to správné, Vlastenče! Jako Slovan, vlastenec a leninovec, popřípadě autentický konzervativec, se smíte postavit na odpor diktátu politické korektnosti, a máte plné právo nazvat všechny pravdoláskaře a levicové intoše (co to slovo vlastně znamená?) z..dy jedněmi zaj..anými.
Ovšem co se sluší vlastenci, nesluší se cizákovi.
Bezprecedentní verbální útoky a pomluvy feudála germánského původu a eurohujera Schwarzenberga na vysoké úředníky ČR (Láďovy názory se prý ke školství hodí jako pazdeří k jisté části těla, a konzervativní katolík Hájek je prý poskokem našeho pana prezidenta) nejsou nic jiného, než urážka prezidentského majestátu, naší suverenity a políček do tváře každého vlastenecky smýšlejícího našince.
Je správné, že uznáváte vzdělané lidi, ale vocud až pocud.

Jakub S. řekl(a)...

A dyť jo, ohledně toho rozdílu v zabíjení loutek a lidiček. Já protivá temu sóhlasím! (Tohle bych talijánsky neřekl.)

informace řekl(a)...

Já tedy taky ne. Je to "contraddizione in termini".

informace řekl(a)...

Jakube,
"Dove non c'è umorismo non c'è umanità; dove non c'è umorismo (questa libertà che ci si prende, questo distacco di fronte a se stessi) c'è il campo di concentramento".

Jakub S. řekl(a)...

Proboha, to je! Bingo. Kdo to pravil či napsal?
Nicméně... humanismus, lidství, pozornost společnosti i jednotlivců k ubohým atd. - to, jak jsem n a z n a l po chvíli soustředění, může být aji bez smyslu pro humor/legraci. No, je to plastické, přirovnat to ke koncentráku - ale přece jenom přehnané... a tomu v závorce nějak pořádně nerozumím - ? Svoboda, jíž se neodvážím, odpoutání fronty - či čela - k sobě?

informace řekl(a)...

tato svoboda, kterou si vezmeme = kterou si dovolíme, toto odpoutání od nás samých

Řekl to E.Ionescu, ale nevím kde a citují to právě v článku o osvobozujícím účinku smíchu.

STK řekl(a)...

Tady milí štamgasti najdete jednu poněkud rozporuplnou zprávu. Mužský šovinismus versus rovnost pohlaví versus muslimská kultura. Pro některé štamgasty bude myslím těžké zaujmout racionálně vysvětlitelný postoj. [;>)

Jakub S. řekl(a)...

Ať si tyhle fotky dobře ptohlídnou ty krávy, co si berou arabské muslimy a dokonce s nima odejdou k nim. S jednou jsem dělal. po třech letech utekla a pak se pár let přes Haag soudila o synka. Dnes je naštěstí tady...