středa 23. listopadu 2011

Konec Věci


Před časem jsem se tu svěřil, jak ohromným štěstím jsme byli postiženi, když se nám podařilo koupit s 50% slevou Věc, kterou jsme až tak nepotřebovali. Dalším štěstím pak bylo, že se nám tu Věc ještě v zákonné lhůtě podařilo vrátit.



Ptal jsem se tehdy: "Jsem zvědav, jak daleko bude naše štěstí sahat, protože obchodní podmínky obsahují i ochranu firmy před škodami v jejím podnikání. »Prodávající má právo na náhradu skutečně vynaložených nákladů spojených s vrácením zboží, dále pak účelně vynaložené prostředky na uvedení Zboží do původního stavu, tak jak bylo prodáno.«" Na koženkově kožené Věci je totiž "mastný flek" (raději jsem si ho vyfotil - i když nebyl vidět). Abychom ještě nemuseli doplácet  - když jsme to měli se slevou.
Mastný flek na obalu

Takže doplácet jsme nemuseli, ale mohli jsme:

"Dle vyjádření našeho technika byl přístroj vrácen funkční, ale použitý, jak nám potvrdil sám Váš manžel. Musíme dodržovat přísná hygienická pravidla, a abychom se nedostali do konfliktu s kontrolními úřady, musíme jej vyměnit. Náklady s tím spojené požadujeme uhradit (viz příloha ceník).
V ceníku uvádím jak číslo bankovního účtu naší společnosti, tak i adresu sídla společnosti, a buď poštovní poukázkou na naši adresu či převodem na číslo našeho účtu Vás poprosím o uhrazení částky uvedené v ceníku. Jakmile částku uhradíte, tak Vám pak v zákonné lhůtě společnost kupní cenu, za kterou jste relaxační podložku pořídili (4.990 Kč) poukáže na Vámi uvedené číslo účtu.
Pokud nám peněžní částku neuhradíte do... [čtrnácti dní], pak Vám společnost automaticky odečte částku uvedenou v ceníku od kupní ceny a rozdíl částek Vám bude v zákonné lhůtě poukázán na číslo Vašeho bankovního účtu.

S pozdravem A.K., sekretářka
For Four Group, s.r.o."

Tak peníze jsme už neposílali, ačkoliv jsme dostali Výzvu k úhradě - ceník:

"Pokud klient odstupuje od smlouvy a vrací poškozený/použitý předmět koupě - masážní přístroj RELAXMAX, má společnost nárok na náhradu škody (soudně vymahatelné).
Potah za 900,- po půlhodinovém použití

Ceny jsou uvedeny včetně 20 % DPH!

1. Nový potah            900,- Kč
2. Servisní práce        370,- Kč
Celkem                1.270,- Kč"

Nic jsme nezaplatili, nikdo nás nezažaloval a v zákonné době 30 dnů (+ 1 den na bankovní operace) jsme na účtu zaregistrovali automaticky sníženou částku 3.720,- Kč.

Tak ano, potah byl po dvojím patnáctiminutovém použití v celkové době 30 minut zvarhánkovatělý, jak mi vytkla jedna z přebírajících osob v té krčské vilce. Nevím tedy, jak by vypadal po dvouletém usilovném používání v záruční době. Nicméně o nutnosti vyměnit potah (kvůli přísným hygienickým pravidlům a kontrolním úřadům) se tehdy nemluvilo. Z radosti, že už mám nepříjemnou věc za sebou (pouze se ztrátou jedné květinky za 1.270 a ztrátou druhé květinky za ztracený čas a projetý benzin a ztrátou třetí květinky za díru vyžranou do mozku vztekem na sebe), jsem se tím už nehodlal dál zabývat. Psychologicky jsem byl vítěz.

Až teď, když čtu znovu zmínku o soudně vymahatelném nároku na náhradu škody si říkám, jestli bych neměl rozjet ještě Episode III. Všichni opraváři po opravení jakéhokoli předmětu totiž obvykle vracejí rozbité součástky, aby dokázali, že si nevymýšlejí, že součástka byla vadná - a aby tu součástku nemohli namontovat jinému zákazníkovi. Což se tentokrát nestalo. Zacálovali jsme 900,- Kč za nový potah, zánovní jsme však nedostali zpátky.

Takže mně napadají dvě řešení: Buďto budu po společnosti For Four Group žádat navrácení onoho použitého potahu (ale co bych s ním, proboha, dělal?) nebo protokol o zničení hygienicky závadného potahu. Třetí řešení je vyvolat podnět, aby nakládání s použitými potahy, jež mohou obsahovat blechy, vši, AIDS a psí hovínka zkontrolovaly neznámé hygienické či kontrolní úřady.

Ale nejspíše se spokojím jen tímhle nářkem hloupého blogera. I to je úleva. Nakonec jsme přece jen šťastně dopadli. A dostali jsme poměrně levnou a velice poučnou lekci. I když - odcházejíce před týdnem z nákupu v Makru jsme u východu potkali zase dalšího agenta, který oblboval další šťastnou postarší dvojici. A my neměli sílu jemu kazit kšeft a jim radost…

PS: Jmenovaná společnost již masážní polštáře Relaxmax neprodává. Místo nich nabízí masážní polštáře Vitallmax. Taky za základní cenu 9.999,-, ale s úplně jiným potahem. Má na sobě napsáno BRALKO. Takže může být i dražší než zanedbatelných devět stovek…

PPS: Než budete chtít někomu udělat radost pod stromeček, přečtěte si pořádně manuál zejména Lékařské pokyny:
Jestliže Vám lékař / ortopéd vysloveně nezakáže masáž zad, můžete si bez obav užívat masáž našeho přístroje. (A ptali jste se vašeho lékaře / ortopéda výslovně?)
Masírování nesmí být pociťováno jako nepříjemné. (To snad poznáte sami, ne? Protože jinak…)
Přehnané masáže mohou tělu uškodit. (Uškodila vám masáž? Tak asi byla přehnaná. Vaše věc - my vás varovali.)
Těhotné, nemocní a děti by přístroj používat neměli. Při poranění páteře nebo po operacích může být masáž nebezpečná. V případě pochybností se obraťte co nejdříve na lékaře.


Ano, obraťte se nejdříve na lékaře, než jakékoli přístroje či pilulky budete kupovat!

Jenom tak vám mohou přinést slibované dobrodiní. A nakonec i můžou…

36 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

Radix omnium malorum est cupiditas

Věc - to je přeci ten „polárnický“ horor, fujtablový. Vražedná „Věc“ se vracela, neustále, v nečekaných podobách. Byla skoro nezničitelná, přivlastňovala si vše živé. Prostě - jako bezmyšlenkovitý konzum, jako sám kapitalismus a demokracie.
Na počátku neštěstí oněch vědců-výzkumníků stála chtivost; chtivost úspěchu, popularity, peněz. A výsledek ? Ohavná smrt.

Velký Šaman dopadl lépe. Věc ho polapila, ale nakonec se jí dokázal zbavit. Zbavil se však také své chtivosti po jiných „krásných nových“ věcech ?
Nevíme; neví zřejmě ani on sám. Vše ukáže budoucnost.
Přejme mu budoucnost šťastnou, bez chtivosti, bez žravých věcí a nenasytných kapitalistů.
Přejme ji i sobě.

* * * * *

RADY ZDARMA, pro všechny vlastence i vlastenky :

Snažte se nepodléhat nabídce kapitalismu a demokracie - drtivou většinu nabízeného zboží NEPOTŘEBUJETE.
Před nákupem se najezte.
Během nákupu nezbytných věcí v samoobsluze se zbytečně nerozhlížejte, vezměte potřebné z regálů, a nejkratší cestou zamiřte k pokladně.
Neberte na nákup svoje děti; ubožátka podléhají reklamě nejsnáze (viz lízátka u pokladen).
Pokud si opravdu musíte vybírat mezi prakticky stejnými výrobky (např. mezi desítkami jogurtů) - mrkejte. Myslete na to, a mrkejte pravidelně. Dle výzkumů amerických vydřiduchů kdo během civění na nepřebernou nabídku zbytečností přestane mrkat, vloží do nákupního vozíku víc zboží.
A především - volte CO NEJRYCHLEJŠÍ obnovení našeho tradičního slovanského společenského zřízení. Jeho návrat vám umožní žít hodnotným, na duchovno a tvorbu hodnot zaměřeným životem.

Čest a Nazdar !

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Anonymní řekl(a)...

-hovno : Sledujíce jejich počínání, jedné straně obdivuji tu vytrvalost, cílevědomost a houževnatost a píli, na té druhé se ale upřímně děsím, protože to silně připomíná tu naši bolševickou předlistopadovou vzpouru blbů. Kam to přivede si zatím netroufám odhadovat, ale myslím, že rozhodně není na místě hýřit optimismem.

-Drak-prognostik.

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
EK řekl(a)...

14. listopadu 2011 16:13

-ruka ruku k dílu přidat.Dílo znamená vykonaná práce

kdo je to ? Státní zaměstnanec , tj. hasič, policajt, MP , příživník, žumpa, na práci ostatních poplatníků tvořících přidanou hodnotu. čest v šest!

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale kdeže, EK, voni převozbrojenej sionisto.
Voni si nepamatujou, ale já jo.
Tendlecten mešuge bude ten Amerikán, goj utečenej z Česka po vosumašedesátym, co psával úplně stejně do starejch diskusí na Lidovkách.
Prej se v tý Americe domoh´ pěknýho balíku, vědí ?
A dneska, páč nemá co dělat, tak chce mermomocí pomoct vostatnim pravičákům v tý svý starý vlasti.
Když mu na to jeho psaní někdo taky napsal něco vošklivýho, tak mu sliboval ustřelení ňáký důležitý části jeho těla.
A byl ještě votevřenejší, co se fekálií a tak vůbec dotejče.

Takže tak, voni pistolníku.

Čest !

EK řekl(a)...

pro VV.
dodatek: A PUŠKOVNÍKU! Poloautomatickej.
čest v šest!!
Na střelnici v......... vyber si místo a time.

informace řekl(a)...

Žvahlav proti Tlachapoudovi.
To abyste to nafilmovali a dali na youtube.

Konečně jsem přišla na zdroj kultůůry některých přispěvatelů. Díky panu Vlkovi.

Harpyje řekl(a)...

Vlk st. už osvítil celou řadu svých věrných.
Filmovat není zapotřebí: http://www.youtube.com/watch?v=SlsqgaYYLLs

informace řekl(a)...

Díky, Harpyje,
nejsem angloamerické kultury a tak tenhe svět neznám. Ale lepší jen tento trailer http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=AM_ZT-3ISpM

Konečně mi svitlo. Nejde o bludiště, ale o svět za zrcadlem. Ejhle, kde je zdroj inspirace!
A která postava z toho světa budete Vy, mohu-li zeptat?

Harpyje řekl(a)...

Já jsem postava ze Sylvie and Bruno.
Alenku jsem nenáviděla už jako dítě.
Dzp.

informace řekl(a)...

Sorry, to taky neznám. V Itálii to ani nevydali, báli se nepříznivého přijetí čtenáři. To alespoň píše editor. Z prvního románu Alice v říši divů, znám taky jen první redakci.

Harpyje řekl(a)...

Ještě k té Věci.
Manžel mé přítelkyně koupil sadu hrnců za 30 000 korun. Chuděru málem ranila mrtvice. Vyvázli z toho nakonec se ztrátou 6000 korun. Takže jste na tom, Šamane, ješě relativně dobře s Vaší věcí.

informace řekl(a)...

Šamane,
a tahle VĚC na fotce měla masírovat nebo měla být masírovaná? Podle vzhledu bych řekla to druhé.

Šaman řekl(a)...

Odebrány dva noční komentáře anonymního, jejichž informační hodnota byla nižší než vulgarity, jež obsahovaly.

Schumacher řekl(a)...

VV : Ano, dobré a fungující zásady. Doplňuji o : Nakupovat podle seznamu.

Šamane, to jsou stejné habaďůry jako kdysi Středalejzry, Středaformy, Středalampy a další.

Schumacher řekl(a)...

Harpyje, tak mě napadá, že kdyby Šaman těch věcí koupil víc, byl by na tom relativně ještě lépe
:-)))

drak řekl(a)...

Každý občas spácháme nějakou koninu. Já jsem v Makru koupil rudlík, který měl jedno splasklé kolo. Takových bylo na place několik, vyhrabal jsem si z nich ten nejhezčí. Vzal jsem si ho proto, že tam byl, nebyl drahý, kolo mi nepřipadalo tak těžké nafoukat a hlavně byl tam a mě se už strašně nechtělo, jezdit někam jinam. Nejdříve to vypadalo na "slepený" ventilek, což by nebylo nic hrozného, to se snadno napraví, ale jak nebyl čas se s tím hrabat, tak jsem nakonec zjistil o dva dny později, že na kolo už z výroby dodali vadnou duši. Přesto to v Makru vystavili na plac spolu s několika dalšími, pravděpodobně ve stejném stavu. Protože jsem jim to nepřišel hodit na hlavu hned následujícího dne, ale bylo to něco přes 2 dny, tak teď musím 14 dnů čekat, co na to řeknou jejich reklamační referentíci. Jinými slovy, rudlík si koupím zítra jinde, protože o víkendu budu přemísťovat haldy krámů a nechci se jejich nošením zbytečně strhat, na to bude jiných příležitostí bez toho dost. Na těch mých cca 1200,- Kč si ještě týden dva počkám. No a když to někdo opraví a zprovozní, tak budu mít ty rudlíky dva, to je pořád lepší, než nemít ani jeden a ještě si kvůli tomu strhat záda.

Větší vlastenec řekl(a)...

Nakupovat podle seznamu ?
Drahý soukmenovče Schumachře-utajený antisionisto, pokud budete nakupovat pouze a jedině POTŘEBNÉ věci, seznam si udržíte zapsán pouze v mysli.
Dokud samozřejmě nepřijde ten Němec, ten ... no ... Alshajmr.

Čest a Nazdar !

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Já z více než 99% podle seznamu nakupuji, ono je to nejlepší, co se s nákupem jako takovým dá dělat. Pakliže nějaký zmetek zase nezpřehází regály, jak se často bohužel děje, tak je to totiž velice rychle odbyté a já ten čas rád strávím nějak jinak. Ale má to své výjimky, jako třeba ten rudlík, někdy, když zahlédnu cosi, co má na první pohled rozumné užitné parametry za nějakou rozumnou cenu, tak u Makra například dobře vím, že se člověk musí rozhodnout poměrně rychle, protože ta věc, jeli trochu kvalitní, tak zpravidla zmizí a už jí buď v dohledné době, nebo nejlépe vůbec nikdy nedovezou. Například za celou dobu co tam chodím, tak jsem si tam jenom 2x měl příležitost pořídit kvalitní plastové skládací bedýnky do auta, stály cosi mezi 200 a 300 Kč, ale byly k mání asi jen 2x, zatímco ty rozpadávácí srágorky asi za 80,- Kč, které jsou naprosto k ničemu, protože jakmile se v nich ocitne nákupem o váze 5kg a větší, tak se bedýnka při uchopení do rukou zdeformuje, rozloží a nákup hučí k zemi, tak těch tam a všude jinde mají pořád dost, ty kvalitní, pevné a nerozpadávací jsem tam mohl koupit za ta léta jenom 2x. Ono na našem cenově příliš citlivém trhu mi připadá, že nejdříve jsme (až na mne a pár dalších naprostých výjimek) učinili vše myslitelné pro naprosté vyštípání čehokoliv kvalitního z našeho trhu, následkem čehož pak docházelo a stále dochází k jakési deziluzi z průmyslového odpadu vydávaného za zboží a zatím naprosto marné snaze (možná ze strany státu jen předstírané) nějak to zlepšit. Až na naprosté výjimky, jakými je nákup fotoaparátů, objektivů, nářadí a někdy, nyní spíš jenom velmi vyjímečně, i jiné techniky, musím říci, že nakupuji vyloženě nerad a spíš jenom proto, že to musí být. Rád ale jezdím k řezníkovi a rád jezdím na trhy se zeleninou, na ty farmářské, tam se dá sice za dráž, ale pořád ještě pořídit něco kloudného.

Schumacher řekl(a)...

VV, opět díte svatou pravdu. Přesto seznam je praktičtější, při větším nákupu potřebných věcí, které se nekazí, na delší dobu. Samozřejmě, že na chleba, rohlíky a mléko nepotřebuji seznam. Zatím. A chce to kázeň. Pořád ve mně i po letech zůstává ozvěna z dob radostného budování, kdy nebylo to či ono a když bylo bylo třeba koupit i když se nepotřebovalo pro případ aby bylo až se bude potřebovat a nebude. Takhle vznikaly proslulé domácí haraburďárny plné krámů "co kdyby se to jednou hodilo. Kolikrát si třeba říkám "to jsou pěkné nerezové šroubečky a matičky..." Pak si říkám "no jo, ale vždyť si je můžu koupit až je budu potřebovat". Důležité je, že vím kde. Je to stejmé jako v kuchyni. Je dobré mít po ruce pravidelně užívaný základ, špécie se koupí.

Větší vlastenec řekl(a)...

Na nákup pár konzerv a trvanlivého mléka potřebujete seznam, drahý soukmenovče Schumachře-utajený antisionisto ?
Nebo co si představujete pod pojmem "potřebné věcí, které se nekazí" ?
Nepodléháte nakonec diktátu bezduchého konzumu, diktátu, pod který upadla část našeho lidu po návratu našich dědičných nepřátel ?!

* * * * *

Šroubečky schovávejte; až se osvobodíme od EU a NATO, budou se Vám hodit, během naší radostné cesty k vyspělé slovanské společnosti.

Čest a Nazdar !

Schumacher řekl(a)...

Draku, na těžké věci je nejlepší plastová přepravka na ovoce. Sice neskládací, ale festovní. Zatím mám tu srágorku za osmdesát, protože slouží. Ale vždycky při návštěvě Horbachu koukám po festovní, pak si vzpomenu na tu srágorku a nekoupím. Pravda, netahám v ní těžké věci.

Schumacher řekl(a)...

Větší vlastenče, neživím se, až na vyjímky, konzervami,nýbrž čerstvými potravinami, prostě leč chutně. Trvanlivé mléko mám v zásobě, jinak chodím s flaškou k "železné krávě". Věci které se nekazí, nebo při správném skladování dlouho vydrží jsou například cukr, sůl, mycí a prací prostředky, toaletní papír, lihoviny, víno, zavařeniny, mouka, rýže, luštěniny, těstoviny...A hlavně...ŽÁROVKY. To mi připomíná, že po dvoustovkách, stopadesátkách a stovkách se musím předzásobit ještě pětasedmdesátkami a šedesátkami, dokud jsou.

Větší vlastenec řekl(a)...

Stále jsou pořádné žárovky, drahý soukmenovče Schumachře. A vždy budou.
Nevím, jak dlouho ještě budeme nuceni trpět pod bičem Euroameričanů, ale my Češi si dokážeme poradit i v nejhorší situaci. Zakázané žárovky prodávají různé odbojové organizace, maskující se jako odborné prodejny.
Nevím, jestli žárovky dovážejí z ČLR, toho ostrova svobody a prosperity, či zda je sami potajmu vyrábějí.
Ale to je jedno - hlavně že jsou, že nemusíme do osvobození od Euroameriky (a obnovení naší tradiční soběstačnosti) svítit loučemi.

Venceremos !

jabo řekl(a)...

to drak 25. listopadu 2011 11:18
já podobné plastové bedýnky do auta koupil v Kauflandu ve slevě za 50 Kč. Zatím vydržely i zátěž cca 20 kg bez ztráty kytičky, i když nejsou až zas tak pevné..
Doufám, že vydrží. :)

Schumacher řekl(a)...

Tak tak, VV. I já mám své oblíbené žárovkové doupě. No passaran!

Jabo, což o to, dokud vydrží, dobré. Horší až nevydrží až v ní bude naloženo něco těžkého a háklivého. Protože podle Parkinsonových zákonů jednou musí povolit a povolí když v ní bude něco těžkého a to něco těžkého bude mít takovou vlastnost, že kvůli ní bude přenášeno v té přepravce a je dost pravděpodobné, že bude křehké, rozbitelné, rozsypatelné, rozlitelné či podobně záludné. Tak bacha na to.

Schumacher řekl(a)...

VV tak jsem si vzpomněl, že vlákno první Edisonovy žárovky bylo z bambusu...

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro Lenina, drahý soukmenovče Schumachře !
Cožpak nemáte naše skvělé československé a přepevné bedny na střelivo resp. ruční granáty ?!
Já jich vlastním několik, nepietně je používám k uchovávání a především přepravě těžkých nákladů.
Někteří přátelé a soudruzi po rozpadu naší samostatnosti zachránili i bedny dosti rozměrné, určené na přepravu různých zbraňových systémů nebo komponentů, též na dělostřeleckou munici.
Panečku, to je materiál ! Takové bedny prostě unesou vše !
Prostě - kdo se stará, ten má.

Čest a Nazdar !

------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozn. : Též tzv. hoboky (obaly například od 40 kg balení barev, Keraštuku atpod.) vydrží hodně.

Schumacher řekl(a)...

VV takové bedny nemám. Do mého východně feudálně imperialistického vozítka neskladné. A když už, dal bych přednost plným.

Schumacher řekl(a)...

Až se bude rozpouště příští ČSLA, nezaostanu.

Větší vlastenec řekl(a)...

Opětovné rozpouštění armády našeho národního státu ?!?
I kdyby se takové neštěstí někdy v daleké budoucnosti opakovalo, nikdo z nás se toho naštěstí nedožije.
Co nás čeká a nemine, je událost mnohem radostnější : Opětovné BUDOVÁNÍ naší armády.
Tam dostanete SPOUSTU příležitostí k realizaci, drahý soukmenovče Schumachře.
Například takový nácvik rozvinutí dělostřelecké baterie, spojený s vytvořením plných palpostů - to je úkol pro pravé muže.
Ale i "obyčejní" se beden s municí a materiálem nanosí ažaž, a okopů nakopají chebcheb.
Takže si opět užijeme.

Na shledanou v lepších časech.

Harpyje řekl(a)...

"Rudlík"!
Díky Šamanově doupěti, drakovi a Google Pictures se moje česká slovní zásoba opět obohatila o nové slovo.
Zrovna tak děkuji za "půdovky", pokud jsem ještě nepoděkovala.

Schumacher řekl(a)...

VV tak to bych mohl věnovat zásoby z Wehrmachtu. I kompas z MIG 15 by se na něco hodil...
Jen ne a ne sehnat polní lopatku ČSLA. Moc by se mi hodila. To co je k dostání v armyšopech je tak leda na pískoviště.

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Jednu takovou lopatku mám, ale určitě není z army shopu. Jediné čím se lišila, že neměla takový ten kožený nesmysl k přidělávání na pásek a také měla lopatu nastříkánu na červeno místo na zeleno, ale jinak to je ta samá ocel, ta samá rukojeť a ten samý kloub a šroubovací systém k jejímu upevnění. Už jsem s tím o dovolené cosi hrabal a celkem to šlo. No prostě klasické duální zboží, s červeným nástřikem se to prodá pro turistické účely, se zeleným 50 x tak draho do armády. Jenže si ne a ne vybavit, kde že jsem tu věc kupil, ale zkusím to, jenže ono to stejně bylo před víc než 15 lety a za tu dobu se to už ani nemusí vyrábět.

s.t.k. řekl(a)...

Pokud je polní lopatka skládací, (tuším vzor 58) nastříkaná na červeno, stala se z ní rázem "protipožární lopatka" pro použití na pionýrských táborech a bývávala spolu s vodními hasicími přístroji a "hasnicemi"(?) = mokrý hadr na tyči, který se tahal po zemi při požáru trávy - umístěna na svislé desce, která stávala poblíž hlavní brány tábora.