pátek 11. listopadu 2011

MOBY DICK: Tvrdou jihoamerickou rukou

Čeští korzáři, venezuelští marxisté, kubánské nemovitosti a hlava drogového kartelu

**************************************************************
Neděle 6. listopadu 2011
V pátek skončil sčuch skupiny G20 v Cannes. Státníci na něm moc nevyřešili. Jediné, na čem se shodli, je seznam 29 bank, které jsou nuceny do konce roku 2016 nafukovat finanční poštář. Na seznamu není žádná středo- nebo jihoamerická banka.
"Eurozóna nemůže počítat s naší přímou pomocí." (Dilma Rouseff, brazilská prezidentka)
Není divu. Zatímco EU chlácholí banky, že kvůli Řecku budou muset oželet pouhých 106 miliard €, schválený šílený plán regulace "Basel III" požaduje, aby banky na seznamu navýšily základní kapitál o 1,1 bilionu €, další 1,3 bilionu musí nalít do krátkodobě likviditních fondů. A ještě bude třeba nějakých 2,3 bilionu ve formě dlouhodobých zdrojů kapitálu. 4,7 bilionu eur, v tom se už nějaké trapné Řecko vsákne! A kde mají banky během těch šesti let ony prachy vzít? Jsou to banky, ne? Ať si půjčí - aby mohly půjčovat a vytřískávat procenta.

Mrtvá Kočka: "Jako teď z Řecka."

"Složte zbraně, jinak skončíte ve vězení nebo v hrobě!" Vyzval včera večer Juan Manuel Santos, kolumbijský prezident, v televizi teroristické marxisty z Revolučních ozbrojených sil Kolumbie (FARC). V projevu národu oznámil, že, že po sedmihodinové bitvě v džungli byl zabit Alfonso Cano (Guillermo León Sáenz), ideový vůdce FARC.
"Mír v Kolumbii nezávisí na demobilizaci gerily, ale na definitivním odstranění příčin povstání. Politika je vytyčena a bude pokračovat." (Z komuniké FARC.)
Jaká "politika"? Obchod z drogami, vydírání, únosy, vraždy. "Partyzáni" či "rebelové" (výrazy, používané médii) nevyslechli výzvu Canovy rodiny k zahájení mírových rozhovorů s vládou, aby byl zastaven "bratrovražedný a zbytečný holokaust."
Holokaust? Není to příliš silné slovo? Za padesát let této války bylo zabito 120.000 lidí, především civilistů.

Česká školní plachetnice La Grace se dnes vydala na svou první plavbu přes Atlantik. Vyplouvá z přístavu Puerto de Mogán na španělském ostrově Gran Canaria a směřuje na ostrov Martinik do Karibiku. Přes zimní sezonu zde bude vozit turisty. Loď, dlouhá 32 metrů, má posádku 30 lidí. Jde o repliku korzárské lodi českého pobělohorského exulanta Augustina Heřmana z Mšena u Mělníka.

Včera zavalily část kolumbijského města města Manizales mohutné sesuvy půdy. Po dlouhotrvajících deštích se dalo do pohybu bahno na svazích hor. Bylo zničeno nejméně 14 domů.

Ze sportu: V NY se běží slavný New York City Marathon. Účastní se ho i různé neběžecké celebrity. Podruhé se na start dostavil jeden ze zachráněných chilských horníků Edison Peňa. Loni v zasypaném dole poctivě trénoval. Denně uběhl 10 km. Na dnešní start nastupuje rovnou z nemocnice v Santiagu de Chile. Měl totiž psychické problémy, způsobené závislostí na drogách a alkoholu.

Pondělí 7. listopadu 2011, 94. výročí VŘSR
V Manizales záchranáři vyprostili z bahna zatím 39 mrtvých a 16 živých lidí. Kolumbie prožívá pravidelné období dešťů vinou zesíleného fenoménu La Niña, letos zvlášť tragicky. Už zemřely desítky lidí, čtvrt milionu obyvatel muselo odejít ze svých domovů.

Terorista Šakal, který je od roku 1997 zavřený ve francouzském vězení na doživotí za vraždu dvou policistů a jejich informátora v roce 1975, stojí opět před soudem. Tentokrát kvůli čtyřem bombovým atentátům které ve Francii provedl v letech 1982 a 1983. Důkazy o těchto zločinech získala obžaloba díky dlouholetému úsilí vyšetřovatelů, se kterým se domohli přístupu do archivů tajných služeb bývalého sovětského impéria. Šakal, známý i pod přezdívkou Carlos, byl pro nesoudružské jednání vyloučen z marxistické prosovětské Lidové fronty osvobození Palestiny a tím ztratil i podporu KGB a východoněmecké Stasi. (Nesoudružské jednání: V roce 1975, kdy zajmul 70 diplomatů na zasedání ministrů energetiky OPEC, nezastřelil saúdskoarabského ministra a ponechal si část výkupného pro vlastní potřeby.) Byl vyhoštěn z Maďarska, asyl dostal v Sýrii, načež udělal tu chybu, že se přemístil do Súdánu. V roce 1993 ho ale místní vláda zradila (nevíme, kolik to stálo franků) a tajní agenti DST s ním odletěli do Francie. Čas ve vězení využil ke konverzi na islám. Stále doufá, že se z lochu dostane - "díky Boží pomoci".
"Vězení jen prohloubilo jeho revoluční přesvědčení." Pravil vrahův mladší bratr Vladimir. Pravé Šakalovo jméno zní Iljič Ramírez Sánchez. Iljič se pochlubil venezuelskému deníku El Nacional tím, že celkem útočil stokrát, při čemž zabil 1500 až 2000 lidí. Do venezuelských médií se dostal jakožto rodilý Venezuelan. Moby Dick žádá, abyste si všimli té linky.

Venezuelský marxista, spolupracovník sovětské tajné služby a palestinských teroristů, podvodník, vrah a terorista ("revolucionář"), schovávající se v komunistickém Maďarsku, socialistické Sýriin a islámském Súdánu, načež muslim...

Mrtvá Kočka: "Vladimir, Iljič - neměli magoři rodičové ještě třetího syna?"

Před rozbřeskem proběhla přepadová kontrola ve věznici mexického města Acapulco. Arturo Martínez, mluvčí státu Guérrero prohlásil, že "nikdo netuší", jak se do přísně střeženého objektu dostali dva papoušci, stovka kohoutů pro pořádání zápasů, dva pytlíky marihuany, stovka televizorů s plazmovou obrazovkou, několik lahví alkoholu, nože a 19 prostitutek.

Však Acapulco bývalo príma místo pro rekreaci, ne?

Úterý 8. listopadu 2011
Daniel Ortega zvítězil v nedělních volbách a oficielně se - už potřetí - stává prezidentem v Nikaragui. Pravil tak alespoň šéf volební komise, ačkoli ještě neskončilo sčítání hlasů. Ortega má zatím přes 60 %.
"Výsledek neodráží realitu". (Protikandidát Fabia Gadea.) Existuje "podložené podezření, že se při volbách staly podvody nevídaných způsobů a rozměrů". Podvody? Jenom jedna volební místnost byla zapálena, volební komise nepouštěly příznivce opozice volit pouze "údajně". Jen někteří voliči opozice byli postřeleni.
Bývalý sandinistický partyzánský vůdce, posléze vůdce vojenské junty, načež demokraticky zvolený prezident Ortega by  svého nynějšího vítězství nedosáhl bez soudružské pomoci venezuelského prezidenta Huga Cháveze. Ale není se třeba obávat. Daniel zůstává věrným údem amerického lidu a od marxismu nepřešel k islámu, ale - ke katolické víře…

Otto Perez Molina zvítězil v nedělních volbách a oficielně se stává prezidentem v Guatemale. V druhém kole získal asi 55 %. Porazil protikandidáta Manuela Antonio Baldizóna Méndeze ze strany Libertad Democrática Renovada (LIDER). Ten věří, že zločinnost lze vymýtit častějšími rozsudky smrti. Popravy by měly být prováděny veřejně, včetně přímého televizního přenosu.
Molina, bývalý juntáš, přezdívaný "El General de la Muerte", popírá svou dřívější účast na genocidě, mučení, organizování politických vražd a financování voleb drogovými kartely. Voliči mu možná právě proto uvěřili, že zasáhne proti kriminalitě "pevnou rukou a železnou pěstí". Guatemala má 14 milionů obyvatel, denně je zde spácháno průměrně 18 vražd. 2 miliony Guatemalanů mají příjem nižší než 1 dolar denně. Zdá se, že lidská práva a demokracie je příliš neinteresují.

Účastníci expedice Mars-500, kteří se v pátek po 520 dnech vynořili z útrob kontejnerů, kde se simulovaly podmínky marťanské expedice, poprvé předstoupili před novináře. Tři Rusové, Číňan, Francouz a Ital (s kolumbijskými kořeny) dostanou každý za svou účast $100.000. Nezáviďme jim: Jsou pobledlí a pohublí.
Poučení pro plánovače skutečného letu: Poskytněte kosmonautům horské sluníčko a potravinový příděl poněkud lepší, než měli obyvatelé obleženého Leningradu.
Poučení pro světové politiky: Kolumbijský Ital Diego Urbina prozradil, že mezinárodním konfliktům předcházeli "otevřeností, komunikací a trpělivostí". Lékař Alexandr Smolejevskij uvedl, že když ani to nepomohlo, začali válčit - na počítačích: Rusko versus Evropa a Čína.

Středa 9. listopadu 2011
Konečné výsledky ukazují, že Daniel Ortega získal 63 % hlasů nikaragujských voličů. Pozorovatelé nechápou proč jich bylo "spočítáno" tolik, když podle Ortegou prosazené změny ústavy by Ortegovi místo dřívějších 50 % stačilo pouhých 35 %.
K té ústavě: Původně sice nikaragujská ústava zakazovala bývalým prezidentům vykonávat už druhé funkční období (vedení junty se nepočítá), ale v roce 2009 změnil nikaragujský ústavní soud svou revoluční levicovou většinou zcela demokraticky, že dobrý prezident může být prezidentem vícekrát. Pravicová menšina byla na záchodě, když se soudruzi shodli, že zákaz další kandidatury "poškozuje lidská práva prezidenta".
Skvělé - od marxisty přes katolíka, který zakázal všechny potraty, až k obhájci lidských práv, svých lidských práv...
Výsledek voleb, které byly týmem Evropské unie označeny jako "netransparentní" a Transparency International je prohlásila za "neregulérní", vyvolal drobné demonstrace, při kterých byli zabiti jen dva lidé, dalších pět je zraněných.

Pokud tedy EU mluví o "netransparentnosti" voleb, myslíte si, že uzná Ortegu za legálně zvoleného prezidenta? Vsaďte se, že ano!

Čtvrtek 10. listopadu 2011
Na Kubě začíná platit nový zákon, podle kterého se poprvé od roku 1959 bude moci obchodovat s nemovitostmi. Tato perestrojka má jen několik drobných omezení, podobně jako ještě nedávno v Česku: Byt či dům si budou moci koupit jen ti, kdo mají na Kubě "trvalé bydliště". Počet nemovitostí je omezen číslem 2. Nenasytná komunistická vláda si z převodu sebere neuvěřitelná 4 % (koukej, Kalousku!). Znárodněné nemovitosti zůstávají stále majetkem všeho lidu prostřednictvím státu a jeho úředníků.
Kubánce teď trápí obavy, jak bude Centrální banka bude posuzovat původ peněz. Peníze na nemovitosti musejí být nejdříve vloženy na účet, načež banka rozhodně o jejich legálnosti či nelegálnosti. Budete si chtít koupit barák, a může se stát, že vám peníze zabaví jako keťasovi a ještě vás zavřou. Kupovat asi tedy budou jen prověření a provaření straníci. Prodávat budou asi hlavně ti, kteří chtějí emigrovat…

Pátek 11. listopadu 2011, Den válečných veteránů
Bylo oznámeno, že ve středu zadržela mexická armáda jednoho z nejdůležitějších obchodníků drogového kartelu Sinaloa jménem Limón Sánchez, jenž  zajišťoval přepravu kokainu z Mexika do Kalifornie. USA vypsaly na jeho hlavu $5 milionů. Američané dnes žádají jeho vydání.

Sobota 6. listopadu 2011
Žena Moby Dicka: "Možné je, že dostanou jen - tu hlavu."
*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick
---------------------------------------
Neregistrovaným komentátorům je možno vyjádřit se k tomuto článku
v Šamanově hospůdce U hřbitova

88 komentářů:

informace řekl(a)...

Zmatek kolem Montiho a technické vlády je dokonalý. Už ani media nevědí, co píšou. Přiletěl včera večer Sarkozy do Říma, aby se sešel s prezidentem Napolitanem, jak píše il Giornale, nebo ne? Jiné listy a agentury nic nepíší, jen jeden francouzský list uvádí krátkou zmínku o úmyslu Sarkozyho zaskočit do Říma. Jiné listy jako le Parisien píšou o telefonickém hovoru.
Sarkozy má strach. Po zprávě, pak dementované, že bude snížen rating Francie, ihned naskočil spread mezi francouzskými dluhopisy a německým bundem. Kromě toho z průzkumu veřejného mínění vyšlo najevo, že Sarkozy je o deset procent pozadu za socialistickým kandidátem Hollandem. A tedy se začíná hovořit o budoucí politické nestabilitě Francie. Proto teď Sarkozy tlačí na italského prezidenta, aby uspíšil pověření Montimu a ochladil situaci.
Jenže italská politika není vůbec jednotná, pokud se týká schválení Montiho vlády v parlamentu. Vyloženě proti je Severní liga, v podstatě proti i když s ústupky opoziční Italia dei valori, proti radikálnější část levicového Partito democratico, Sel, z valné části proti Berlusconiho Pdl. Pro je jádro postkomunistického Partito demokratico, bývalí demokřesťani ,Finiho stranička a, držte se, odbory!!! I když, jak vyplývá z kusých zpráv o vládním programu Montiho, budou se odbourávat různá privilrgia, což postihne i pracující.
Dnes v Miláně demokraticko liberální novináři organizují manifestaci Pod heslem: "Votare subito, nell’interesse del paese. La Tecnoburocrazia al potere? No, grazie." (Volby hned v zájmu státu. Technokracie u moci? Ne, děkujeme.) Montiho vláda se rýsuje jako prodloužení ruky finančního velkokapitálu, který chce diktovat podmínky. A jako prodloužení ruky evropské byrokracie.
Nebude to mít profesor Monti lehké, i když obdrží v parlamentu důvěru. Poslanci a senátoři nebudou hlasovat, jak zdůraznil představitel strany Itálie hodnot, pro opatření, která by šla proti zájmům státu a pracujících. (Tedy jednotlivých stran.)
Přidávám to jako komentář k prvnímu odstavci článku Moby Dicka.

informace řekl(a)...

h...://libero-news.it/upload/thumbfalse1320999248980_475_280.jpg
Šašek Sarkozy se přestal chechtat. Banky prázdné, dluh roste, popularit klesá.
Titulek dnešního il Libero

informace řekl(a)...

Sarkozy v dalším telefonickém rozhovoru s italským prezidentem nabídl, že promluví sám s italskými politiky, aby je přesvědčil k souhlasu s vytvořením technické vlády Montiho.
Dostalo se mu jako odpověď chorální: ať zůstane, kde je!

informace řekl(a)...

Berlusconi v Quirinálu podává demisi.

drak řekl(a)...

informaci:

Ta situace je dost vážná a blbé je, že i dost turbulentní. Faktem je, že dříve se rozličná ekonomická zakolísání mezi evropskými zeměmi poměrně přirozeným způsobem vyrovnávala kursovými pohyby a obvykle to stačilo k tomu, aby se ekonomiky jednotlivých zemí zase dostaly zpět k nějakému rozumnému stavu. Dnes, kdy uvnitř eurozóny něco takového nepřipadá v úvahu, respektive to táhne dolů kurz celého eura, což je na jedné straně správné a objektivní, ale na té druhé už to není to, co by pomohlo situaci řešit a spíš jí to komplikuje. Ekonomiky zemí eurozóny jsou různě výkonné a nějaký použitelná a smysluplná náhrada vzájemných kurzových pohybů, která dříve pomáhala ekonomiky jednotlivých zemí stabilisovat, zde není ale je čím dál tím víc zapotřebí. Nějaké chytré vzdělané halvy by se nad tím měly zamyslet, ale ten pán z Paříže, co furt někam telefonuje, ten to obávám se asi nevymyslí, spíš s tou jeho hyperaktivitou jen způsobí další potíže.

Jedno vím určitě, v Montiho kůži bych být určitě nechtěl a velice s ním soucítím.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vlastenci a vlastenko, přátelé, soudruzi a soukmenovci !
Zítra si všichni připomeneme 54.výročí přesmutné události : 13. listopadu roku 1957 zemřel soudruh Antonín Zápotocký, náš třetí socialistický president.

Čest a sláva padlým revolucionářům !


S.K.Neumann : ÚRO
(Antonínu Zápotockému)

Stráž mozolů jednotná, tvrdá
prostného srdce a hrdá,
tvé ÚRO je naše naděje,
náš Blaník pravdivý a silný
a konec konců neomylný
a konec konců lid,
to, co chceme, aby vládlo
a cihlu pravdy k cihle kladlo,
stavělo soudružskou republiku.

Víme, že ji postavíme
a z jejích zdí pak vyrazíme
blanickou jednotou
vyhladit zbytky ksindlu,
s nímž není smíru.

Hej, ÚRO, hej!
Své nejlepší nám dej,
své nejlepší nachystej.
A ozař temné cesty švindlu,
zazpívej pravdu, radost, víru,
hej, ÚRO, hej,
jsi lidu nejvyšší květ,
buduj a ostříhej
náš rudý svět.

(Rudé zpěvy, 1946)

stk řekl(a)...

Inu ať je to jak chce Informace, ale Silvio B. byl matadorem dlouho. Možná dohromady nejdéle ze všech taliánských "prime ministrů". Už jenom to je zaznamenání hodné.

Ten Maďar Sarkózy, který teď velí Frantíkům: To je nějaký novodobý Spasitel nebo co? Neměl by se raději starat o svou krásnou ženu a novorozenou dceru?

s.t.k. řekl(a)...

Vlastimile, vy jste živá Wikipedie!

Větší vlastenec řekl(a)...

Omyl, vážený STK.
Jsem jen prostý český vlastenec.
Takže všichni ti euroameričtí slouhové buržoasie, o nichž zde tak procítěně a tak často píšete, mi mohou být ukradení. Naprosto.
Ale našich lidí, našich čelních představitelů si všímám, na ně nezapomínám.
To je vše.

Nazdar !

informace řekl(a)...

Prof. Monti je také mezinárodní advisor banky Goldman Sachs a jak říkají, je tedy namočen do aféry "jedovatých" derivátů, které vedly k mezinárodní finační krizi. Kromě toho je ve velmi dobrých vztazích se Sarkozym. S Coca cola company a dalšími. ://ec.europa.eu/economy_finance/bef2009/speakers/mario-monti/index.html
(doplňte http)
Komu svěřuje Itálie svůj osud, ptají se zodpovědní politikové.
Nejdřív situaci udělali neúnosnou - myslím tedy opozici - a teď vybrali toho nejvhodnějšího, co ji zase spraví?
Kdyby nebylo soustavného podrývání opozice, která se snažila všemi prostředky, dovolenými i nemorálními, B. odstranit ze scény, k něčemu podobnému by nedošlo. A teď lůza jásá.
Uvidíme, s jakým programem profesor přijde, do vlády prý nabral profesory z milánské univerzity Bocconi, tedy team ekonomických odborníků. Uvidíme, až seznam zveřejní, kdo to je. Také mezinárodní poradci?

stk řekl(a)...

Lůza jásá. Aspoň tady ze severu to tak vypadá.

informace řekl(a)...

V Miláně už uspořádali oslavu Berlusconiho demise. Něco neslýchaného. Vedl ji nový levicový starosta a Nobel za literaturu Dario Fo (šašek).
Myslí si, blbci, že ten pán profesor něco napraví? Ne, nemyslí, jen čekají, až skončí termín Montiho vlády a doufají, že pak vyhrajou příští volby. Mezitím různí "demokratičtí" soudci chtějí uspíšit procesy proti B. a odsoudit ho, aby nemohl kandidovat v příštích volbách.
To je politická třída!!!

informace řekl(a)...

doplňte si: starosta z řad Pd,bývalý poslanec a advokát Pisapia

drak řekl(a)...

informaci:

To, co se teď v Itálii chystá, tomu u nás říkáme úřednická vláda, nebo vláda odborníků, případně ještě méně často to nazýváme vládou technokratů, už jsme tu měli úřednickou vládu dvakrát. Není to žádnou tragédií, dokonce bych řekl, že ta první z nich možná byla historicky tou nejlepší vládou ze všech polistopadových, o té druhé bych to ale netvrdil, neboť během jejího působení se završil konec našich aerolinek, které teď skomírají a jejichž konec už jen otázkou času a je to můj neuralgický bod, takže Tvrdíka a jeho vedení, které tu katastrofu započalo a všechny ty zmetky a vyžírky, případně pitomce, kteří se na tom podepsali poté, tak ty všechny nemám v lásce a to že velmi.

Pakliže je pan profesor Monti jedním z duchovních otců finančních derivátů pochybné kvality, neboli oněch toxických aktiv, která byla příčinou krise z léta 2008 a jejíž následky jsme zcela nepřekonali dodnes, tak se obávám, zda tady nedošlo k tomu, čemu se říká udělat kozla zahradníkem. Nicméně i ve Francii došlo kdysi k tomu, že bývalý zločinec Vidocq byl nakonec tím, kdo zločinu jako takovému ve Francii pořádně zatopil. Třeba je to na dobré cestě, uvidíme, to ukáže až čas, ale určité obavy a výhrady ale určitě jsou na místě. V pamětech Henryho Forda jsem kdysi četl cosi v tom smyslu, že on za jeho života nepotkal větší škůdce a pitomce, nežli všelijaké experty a poradce. No a jak jsem tak procházel životem já, tak panu Fordovi musím přinejmenším z části dát za pravdu.

informace řekl(a)...

Draku,
v Itálii byly technokratické vlády pravidelným řešením za první republiky - to znamená do počátku devadesátých let. Když demokřesťanské vlády s podporou menších straniček dojely na konečnou, udělala se vláda technokratů, kteří měli vyřešit to, co politikové nemohli pro odpor opozice, odborů a stávkujících.
Teď to tady taky podle toho vypadá.
Co udělá Monti? Bude mít proti sobě dost tvrdou opozici, hlavně Ligy, která si na tom bude chtít získat hlasy voličů. Ale i části Pdl.

stk řekl(a)...

Poraděnkové totiž radí, radí, ale nikterak neodpovídají za výsledek. Oni přece nerozhodují. Jenom radí.

Taky k nám do Ústavu dojíždí "sound designer" z "poslední osvětlené zatáčky před Vídní". Za peníze, jak jinak. Můj nástupce je tak postavený do role totálního neumětela, který neumí ani nazvučit obyčejný muzikál. (Pochopitelně to umí!) Že k vůli tomu neřve jak tygr se divím převelice. Ale je to nakonec "jeho soutěž".

Dějí se holt divné věci - všude.

informace řekl(a)...

Tak teď bude profesor Monti muset nést odpovědnost, alespoň před parlamentem. A tam na něj budou dávat pozor, protože se nebudou chtít namočit před voliči do nějakých radikálních zásahů, aby to pak ve volbách neodskákali. Takže když se při podpoře budou angažovat ex komunisti, tak v neoblibě budou oni. A ti ex demokřesťani s nimi.
Odiozní držky!

drak řekl(a)...

informaci:

Víte, člověk se má rozčilovat jen do výše jeho příjmu a jen v hranicích omezení, která jsou mu při výkonu povolání dána, myslím, že za současné situace v Itálii nemá cenu se příliš rozčilovat, určitý pokus vyhrabat se z průšvihu učiněn byl, ale soudruhům v oposici a soudruhům koaličním partnerům a se to evidentně nelíbilo no a podle toho to dopadlo. Podrazili SB a nedošlo jim blbečkům, že řežou větev i pod vlastními zadnicemi. Budou-li ti samí házet klacky pod nohy i Montimu, měl by je pořádně hlasitě poslat do háje a důstojně si odkráčet za snadnějším výdělkem někam jinam, ono za dané situace se asi stejně nedá nic lepšího udělat, protože evropské problémy se opravdu čím dál tím rychlejšími tempy začínají dostávat do stavu, kde je jenom těžko vyřeší vlády vzešlé z demokratických voleb. Zatím ale ještě není tak zle, aby se vlády mohla či musela ujmout nějaký evropská obdoba generála Pinocheta, ale co není, brzy může přijít, ono to, že teď není zle neznamená, že to nemůže nastat dokonce v horizontu několika let, oni ti zelení a další hňupi a hajzlíci se snaží tak intensivně, že bych se tomu ani moc nedivil.

STK:

Třeba je to jen obyčejný tunelík, prostě jenom potřebují podojit zbytečně předimensovaný rozpočet, nebo je to říďův či nástupcův kamarád, neznám poměry, netuším co za tím je, ale stejně jako Vy si myslím, že by Váš nástupce měl řvát, protože pro něj to tak či onak nemusí či rovnou nemůže dopadnout dobře a tudíž nemá co ztratit.

Jakub S. řekl(a)...

To víte, že budou. Ty klacky.
V Netálii se háže rovnou hůl, a do kol. Ti se s tím ne*erou. Takže situace non sembra molto promettente - nevyzerá moc růžově. Jako u nás, jako u nás. No aspoň že nemáme to euro.

Jakub S. řekl(a)...

Darío Fo je teď starostou Milána?! Dio ne guardi...

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Dívám se z kuchyně prolukou po vybombardovaném domě na Stalinovu třídu. Je plná lidí, průvod zvolna stoupá do kopce. Mami, kam ty lidi dou? Na pohřeb. Kdo umřel? Pan president Zápotocký.

informace řekl(a)...

Jakube,
napsala jsem to blbě. Manifestaci na oslavu B. pádu vedl novopečený starosta Milána advokát Pisapia, před tím poslanec za Pd. V čele s ním byl i Dario Fo, nobel za literaturu se svou chotí a partnerkou herečkou Franca Rame.
(Skloňovat a přechylovat italská jména je nad mé schopnosti, nechávám je tak, jak jsou v italštině.)
Snažila jsem se to opravit v následujícím dodatku, ale asi to nebylo dost jasné.
I o Pisapiovi je také možné říct Dio ce ne guardi, protože ten započal svůj úřad prohlášením, že postaví v Miláně novou mešitu. Představitelé muslimské obce odpověděli, že chtějí raději muslimská centra, v každé čtvrti jedno. Horší jak populista.

informace řekl(a)...

Draku,
teď se tu debatuje o vztahu politiky a finančního velkokapitálu. Mnozí konstatují, že politika se stala de facto služkou velkokapitálu a uvádějí jako příklad Obamu, který za své zvolení vděčí mohutné finanční podpoře Wall Streetu a comp.
Podle údajů Federal Election Commission na volební kampaň Obamy přispěly:
Goldman Sachs, J.P. Morgan, Citigroup, Morgan Stanley, 2.938.556 dollarů
od spekulativních nechvalně proslulých Hedge Funds dostal 2.637.578 dollarů
od farmaceutických kolosů 1.662.280 dolarů
od elektronických kolosů 21.600.186 dollarů
od zbrojního průmyslu 870.165 dolarů
od soukromého zdravotního sektoru a pojišťoven 49.408.792 dolarů
od různých jiných lobbies 110 milionů dolarů
Můžeme se alespoň na chvilku domnívat, že Obama nemusí za tyto půjčky něco zaplatit? Zaplatil, záchranou kolabujících bank státními fondy, opatřeními na podporu nových kreditů. Jeho nejbližší spolupracovníci jsou různými pouty vázáni na finanční velkokapitál.
Obama ještě předevčírem ujišťoval, že má důvěru v Berlusconiho vládu, včera zas vyjádřil důvěru Montimu. Pročpak tak rychle změnil názory? Že je profesor Monti vázán na finanční velkokapitál jako poradce, není pro nikoho tajemstvím. Je také vázán na levici. Už v r. 1993 byl kandidátem levice na předsedu technické vlády. Tenkrát vybrali Ciampiho, guvernéra Italské státní banky, který se pak v r. 1999 stal prezidentem.
Na místo evropského komisaře vybrala Montiho středolevicová prozatímní vláda (tak zvaných nezávislých) Diniho. Nyní cpe Montiho do křesla premiéra prezident Napolitano, bývalý stalinista, proti jehož účasti v r. 2006 na oslavách maďarského povstání 1956 protestovali bývalí účastníci povstání pro jeho schválování sovětského zásahu.
Monti je také velkým zastáncem evropské integrace, hlavně ekonomické a finanční politiky.
Monti, muž levice a velkokapitálu, se má stát zachráncem italských financí? Kdo ten obrovský státní dluh nedělal? Kdo je za něj zodpovědný? Berlusconi určitě ne. To se ani nejdrzejší propagandista netroufá tvrdit. Ale zřejmě stojí v cestě snaze vydojit střední a chudé třídy na jeho splácení.

informace řekl(a)...

Teprv teď čtu o tom neuvěřitelném bordelu, co udělala lůza v Římě, když Berlusconi podal demisi. Tajemník levicové Pd (ex PCI)Bersani to oslavil šampaňským!
Koho teď pohodí lůze na roztrhání, když odejde Berlusconi? Vždyť ta nenávist, co se opozičním lídrům podařilo proti němu rozpoutat, byla tmelem nejen lůzy ale i samotné strany Pd, která se už i tak téměř roztříštila.

informace řekl(a)...

V Litoměřicích se nakonec vzbudili a protestují proti pálení ostravských kalů.
//zpravy.idnes.cz/delate-z-nas-zumpu-republiky-znelo-na-demonstraci-proti-paleni-kalu-114-/domaci.aspx?c=A111112_121212_usti-zpravy_stk
dodejte http:

Taky pěkný zákrok. Z jedné strany to odvezou a zamoří tím zas jiný kraj.

STK řekl(a)...

Jojo Informace, viděl jsem to v TV.
Tak teď se ty tisíce tun sajrajtu budou vozit zpátky? Nebo co?
====
Odhadnu, co bude: Bude se protestovat, spalování se proto pozdrží a až to lidi přestane bavit a zabaví se něčím jiným (např. úsporná opratření vlády, nové volby, nějaký "pikantní průšvih" místní věrchušky atp.) tak to ta cementárna postupně a tiše spálí. Pokud to udělá, má jednak palivo (ono to asi opravdu hoří) jednak to dostane dobře zaplaceno - ze státních peněz. Smrad se v noci tiše rozptýlí (Mittal to dělá taky tak) a ekologisti se stanou stálým opakováním svých pravd pro "lid" nezajímavými až otravnýmí. A budou Vánoce.
Tady v Ocelovém srdci to věrchuška dělá stejně. Já tomu říkám, že problém se "nechá vyhnít".

Jinak: Mrkněte na portál ČHMÚ a pochopíte, že tady to spalovat opravdu nejde.

informace řekl(a)...

STK,
neříkám, že by se to mělo spalovat v Ostravě nebo okolí. Při spalování nejde jen o smrad, ale o splodiny, hlavně o dioxyn, který může uniknout. Před časem tu inženýr Grof psal o nějakém novém postupu při zpracování těch kalů. Proč se to alespoň nevyzkouší? Že by to moc stálo? A co bude stát léčení těch lidí, co onemocní na př. rakovinou dýchacích cest. Na Ústecku byly svého času chemičky, v Ústí a Lovosicích a ty způsobily řadu škod na lidském zdraví. Nevím, jestli jsou tam dosud nebo jestli je zavřeli, ale proč tam otevírat nové zdroje, co poškozují prostředí a ničí zdraví.
Anebo to spalujte na Českomoravské vysočině, tam je ještě vzduch čistý.

Jakub S. řekl(a)...

x Ale s tím Dariem Fo to bylo dobře nepsáno, klídek. Měl jsem to pochopit.
x Lůza potřebuje čas od času a ve vypjatých dobách průběžně nějakou dobrou oběť. Případně šikovně (ne)nápadně předhozenou. É čo to vravím - ! Ne lůza. L i d !
Z nynější Itálie su v šoku. Nějak, jakkoliv, to celé zarazit. Ále jendže to nejde. Máme demográácii a vůbec, kdo by to měl udělat a jak, a sou tu ku*va ty zatracené o d b o r y , a Unie hledí a chystá se a za Adrií sou další kvanta divokých cigánů a na jihu kvanta nadšených, Evropu nenávidějících a současně po ní toužících mohamedánů. A včera jsem se z rozhlasu dověděl, co mě ohromilo (I. to asi ví): že hrabě Cavour původně pomýšlel na sjednocení p o u z e S e v e r u ! - Vlastně - co měli společného s Jihem (dodnes), co si od toho bigotního do sebe uzavřeného folku mohl slibovat...

Jakub S. řekl(a)...

To je krutá ironie s tou Vysočinou... aby se toho někdo nechytl, apage satanas!
Právě mi volal můj nejml, je se svýma spoluskautama (celoživotní parta!) na veliké chatě s měšťanským nábytkem z fin de siecle v lese pod Žákovou horou. Tam teď musí být náádherně!
No, ŽĎAS na rozdíl od Svitu kupodivu pořád jede. Nále přivydělat by si skládkou něčeho městští otcové mohli - ?

Větší vlastenec řekl(a)...

Ach, vážený RRR, Vy jste se s Vaší paní matkou na pohřební průvod jen DÍVAL ? A z OKNA ?? Znamená to tedy, že Vaše rodina se NEZÚČASTNILA celonárodní tryzny, konané u příležitosti uložení urny našeho třetího socialistického presidenta do Národního památníku ???

Proč se takto naléhavě ptám : Pro mne je nepochopitelné, že příslušník našeho národa opomene se zúčastnit posledního rozloučení s nejvyšším představitelem našeho státu.
Vážně.
Kdybych já byl tehdy na světě, moje s.matka by mne vzala sebou do průvodu, i kdybych měl třeba spalničky. I kdyby mi musela dát cumel *), abych smuteční soustředění lidu nerušil svým řevem (zima, hlad, mokré plíny atd.).
Kdybych byl tehdy ve Vašem věku, šel bych v průvodu, drže se ruky svého s.otce. Můj s.otec by jistě byl v uniformě; na hrudi by se mu skvělo vyznamenání Za službu vlasti, jež mu vlastnoručně předal s.pres.Zápotocký dne 5.května roku 1955 **).

Ano, již v dětském věku vrozená láska k vlasti sílí - nebo také slábne. My vlastenci, sdružující se v milém teploučku tohoto Doupěte, jsme měli štěstí - naši soudruzi rodiče nás v lásce k vlasti podporovali a utvrzovali. Proto jsme Matku Vlast neopustili, ani když bylo nejhůře, když Němci ruku v ruce se zrádci přestříhali naše krásné pevné ostnaté dráty, když přes naše do té doby neprostupné hranice počaly proudit drogy, pornografie, odpadky, zbytné produkty dekadentní Euroameriky, davy nepřizpůsobivých Euroameričanů.
Vlast jsme neopustili, nezahynuli jsme, a nyní již opět pracujeme na obnově naší samostatnosti a hraničních technicko-ženijních opatření.

Jenže jiní naši rodáci, v nichž láska k vlasti odumřela, nezalévána a nehnojena, ti vlast opustili. V Euroamerice načichli tamními idejemi, svému národu se odcizili; stali se z nich Euroameričani.
Smutný osud.

Však na všem špatném je něco dobrého - přinejmenším se můžeme poučit.
Takže : Po našem opětovném (a nyní již KONEČNÉM) vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem, demokracií a globálnem budeme dbát na 100% účast lidu nejen na prvomájových průvodech, subotnicích atd., ale i na pohřbech Stranických a státních představitelů.
To by v tom musel být Trockij, aby se nám nepodařilo lásku k vlasti občanům do těch jejich palic vtlouct !

Nazdar !

------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Cumel = směs cukru a rozdrceného máku, zabalená do kousku lněné látky; tradiční lidový prostředek ke zklidnění kojenců.
**) Tedy cca dva roky předtím, než se moji soudruzi budoucí rodiče poprvé setkali - ať v tom žádný nepřejícník nevidí nějaký nepotismus.

informace řekl(a)...

Jakube,
sjednocení Itálie byl dlouhý proces a velice složitý, jak pro vnitřní situaci, jednotlivé části dnešní Itálie byly pod cizí nadvládou, tak pro mezinárodní. Camillo Benso conte di Cavour byl snad nejschopnějším italským politikem, kterému se ten zázrak sjednocení Itálie, alespoň teritoriální pod jednou vládou podařil.
Jenomže jednotlivé regiony, hlavně některé střední a jižní zůstaly jaksi mimo, pokud jde o jednotnou politiku.
Co dnes nejvíc udivuje je to roztříštění mentalit. A to nejen mezi severem a jihem, ale i mezi jednotlivými kraji téhož regionu. A to můžete pozorovat nejen když mluvíte s prostými lidmi, kteří začnou hned nadávat na město, které je vzdáleno jen tak 20 km, i když mají stejnou regionální správu a celkem stejné zájmy, ale i když mluvíte se vzdělanými lidmi. Hned vás upozorní, že obyvatelé sousední provincie jsou vydřiduši a zloději, že to prý závisí od přírody a kraje, ve kterém žijí. Co můžete s takovým stavem dělat?
Sicilie a siciliáni jsou kapitola sama pro sebe. Prý jim po sjednocení nebyly poskytnuty finanční prostředky, zůstaly nedotčeny latifondie a tak se prý Sicilie vyvíjela po svém.
Pokud jde o dnešní politiku, to je dlouhá kapitola. Italská politická veřejnost byla po válce rozštěpena na dva tábory: komunistů a křesťanských demokratů. Křesťanští demokraté (DC) byli nepřetržitě u vlády až do počátku devadesátých let, zatímco komunisti (PCI) budovali svou politickou a hospodářskou moc v regionech s cílem zmocnit se i té státní. Počátkem devadesátých let se systém zhroutil, DC se rozpadla a malé střední straničky jako liberálové (PLI), sociální demokraté (PSDI) a socialisti (PSI) prakticky zanikly. Komunisté, kteří jako straana uceleli, už viděli cestu k vládě široce otevřenou, když tu najednou se objevil Berlusconi a založil Forza Italia, kde ty kusy politických stran dal dohromady. A vyhrál volby. Odtud ta nesmiřitelná nenávist.
To je jen tak hrubý obrys situace.
Berlusconi má opravdu zásluhu, že Itálie neupadla do nějakého postkomunizmu, i když, jak vidíte, levice je pořád silná a jedná bezohledně. Bohužel řada lidí se nechá jejich propagandou ovlivnit, aniž by byla schopná se na věci kriticky podívat.
Někdy mi připadají skutečně tupí. A to nejen mě, ale i ostatním, co pocházejí z bývalého "tábora míru". Jedná známá Polka si pořád hořce stěžovala - oni nám nevěří, myslí si, že jsme nějací agenti. Totéž říkal známý z Maďarska.
Co s nimi naděláte? To mě taky kdysi v osmdesátých letech jeden starý penzista, co se chystal poprvé v životě do SSSR a chtěl, abych mu napsala pár ruských frází - aby si mohl porozprávět se sovětskými soudruhy!!! - extaticky prohlásil, že SSSR je jeho první vlastí. Skutečně, bez nadsázky, se mi z něj udělalo špatně.

Harpyje řekl(a)...

Těší mě, že víte co je cumel, Vlastenče! Dalším, takovým tradičním tranquilizerem pro kojence býval odvar z makovic.

stk řekl(a)...

Problém je Informace v tom, že všichni lžou. A jsou pochopitelně podplatitelní.

To celé připomíná onu logickou úlohu, kde pocestný potká dva bratry, dvočjata, o nichž ví jenom to, že jede z nich vždycky lže a ten druhý nelže nikdy - a má na dotaz, kterou cestu se dostane do města jen jednu otázku.

Noví zájemci o likvidaci: Ano, máme to vymyšleno, jenže na provedení provozních zkoušek potřebujeme tolik a tolik miliónů a hlavně záruku (smlouvu), že likviace bude svěřena nám, protože je to náš patent.

Stávající likvidátoři kalů: Naše firma má se státem (ČR) nebo generálníém dodavetelem uzavřenou platnou smlouvu, kterou plníme. Pravda, trošku se to prodraží - o cca 50% protože jsme na začátku nepředpokládali, že problém je tak rozsáhlý a dohodli jsme ve smlouvě částku o dost nižší. Odstoupení od ní je však nmožné pouze se sankčním poplatkem tolik a tolik set miliónů Kč, protože je v tom naše know-how a technologie atd. atp. Jinak bude soud, případně mezinárodní arbitráž.
===
Takže vyhraje ne ten, kdo má lepší technoilogfii, ale kdo má lepšího právníka. A čím déle budou takové tahanice trvat, tím více advokáti obou stran vydělají. Nemají tedy důvod řešení sporu nějak uspěchat. Jak prosté, milý Watsone.

Takže: Keinen Gewalt...

informace řekl(a)...

Chápu, sTK.
Tady je něco podobného s regionem Campania (Neapol), kde je spousta nedovolených skládek toxickho materiálu, co tam uskladnila camorra. Teď to budou teprv monitorovat. Kromě nedovolených skládek odpadků. Na jedné našli dokonce rakve s lidskými kostmi.
A pokud se týká nového starosty Neapole, ženské ho chtěly zmlátit, musel zavolat z auta policii, aby ho osvobodila.

Větší vlastenec řekl(a)...

Že feudál Cavour, ten „nízký intrikán“ (výrok G.Garibaldiho), nechtěl střední a jižní oblasti dnešní Itálie ?
To Vás překvapuje ? Co byste chtěl po Makarónech, vážený Jakube S. ?
Chtěl byste snad po těch degenerovaných Evropanech stejnou prozíravost a obětavost, jakou dnes a denně osvědčujeme my dobří Slovani ?
My jsme nezištně převzali rozsáhlé necivilizované oblasti - Sibiř, Kavkaz, Střední Asii, Slovensko, Sudety - a pilnou prací celých generací jsme z nich učinili pevné součásti naší široké slovanské Západní Asie.
Něco takového prostě Euroameričani nedokážou. Obsadit, kořistit, obyvatelstvo zotročit, z lidu udělat individualizované konzumenty, jejich svobodné myšlení spoutat křesťanstvím a euroamerickou „morálkou“ - to naši dědiční nepřátelé dokážou, to tedy ano. Ale nic víc.

Prostě - zaostalý italský jih musí počkat na pád Euroameriky. Ať už Makarónie připadne nám Slovanům nebo našim muslimským spojencům, její situace se významně změní.
Ano, i Makaróni jednou budou tančit.
Jednou se bude tančit všude !


A pak
když bělochy byl obkroužen
a obeplut
Hornův mys
tehdy započala
anglosaská
odporná větev
vládu krys
Bělošská hnusná
vláda
bílých krys
Kéž už nastoupí
hmyz


(I.M.Jirous, Ubíječ labutí, 2001)

stk řekl(a)...

...lepší technologii... - pardon.
Jsem v Ústavu a tady mě nehlídá ten chlápek s červenou tužkou.
Čekám, až se mi rekóduje video ze včerejší premiéry a půjdu domů. Už se těším, jak vystrčím nos z vrátnice a ucítím ten nezaměnitelný smrad. Bo inverze.
Pokud to náhodou neznáte, tak je to takový smrad, jako když strčíte hlavu do právě vyhaslých kamen na uhlí.

informace řekl(a)...

Negativní následky používání cumlu se někdy projeví až ve zralém věku, někdy tak kolem padesátky.

Větší vlastenec řekl(a)...

Víte, vážený STK, když jsem kdysi do diskuze na Lidovkách napsal pravdu o pravé podstatě současného režimu, seběhli se na mě pravičáci jako vlci.
A nyní prostí obyvatelé Ostravska mohou moje prostá slova potvrdit : Naši dědiční nepřátelé chtějí náš národ vyhubit pomocí smogu (když jim díky Straně a J.Paroubkovi nevyšel ďábelský plán s brdským jaderným radarem).
Až bude naše česko-moravská zem liduprázdná, udělají z ní jedno velké golfové hřiště.

Ale zmýlili se, buržousti. Přežili jsme Rakousko, přežijeme i Euroameriku !
Pořiďte si ochranný prostředek, osaďte jej správnými filtry, nevycházejte bez něj ven.

A dožijete se příchodu osvobozeneckých armád.

Nazdar !

Kopretina řekl(a)...

Fakt jste dobrý Vlastenče, hodně hodně vzdělaný, já, ačkoliv jsem vystudovala, si tolik věcí nepamatuji. Můžu být zvědavá a vlezlá? Který obor jste vystudoval, že toho tolik víte?

Větší vlastenec řekl(a)...

Jak jsem už x-krát napsal, díky Straně jsem se vyučil zedníkem.
Co znám nad svoje řemeslo, znám především díky studiu vědy věd, marxismu-leninismu-stalinismu.
Pamatujte, milá Kopretino, že touto cestou může jít každý. I tzv.tabula rasa. I Vy.

Učit se od mas, pochopit smysl jejich akcí, pečlivě studovat praktickou zkušenost z boje mas ! (V.I.Lenin)***Volte ČSNS 2005 a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Vidíte, Kopretino, Větší Vlastenec je na tom podobně jako Janyška. Oba studovali vědu věd.
Vlastenec marxismus-leninismus-stalinismus a Janyška kompostovku.

Anonymní řekl(a)...

:-DDD

drak řekl(a)...

informaci, Jakubovi S. a STK:

Ono nějaký kontakt mezi ekonomickými subjekty a politiky probíhat musí, ti politikové by měli nastavovat pravidla hry platná pro všechny. Také by ta pravidla měla být rozumně vyvážená a chránit spíš menší hráče proti těm větším a silnějším, atd, atp, ale to jsou jen takové pohádky pro děti na dobrou noc. Probíhající reálná praxe je natolik trapná, ubohá a devastující, že slova demokracie, volby, média, předvolební kampaň, politika, politik atd atp zní uším normálních lidí spíš jako cosi mezi názvem pro něco hodně pokleslého a nadávkami. Vykonavatelky nejstaršího povolání na světě mají lepší pověst a lépe drží slovo, nežli současní politici. Problém je v tom, že se ti politici nechávají zmanipulovat a koupit tak trapně blbě a levně a že je to tak průhledné a zjevné, že už tomu nikdo nevěří. A když ano, tak maximálně na pár volebních období, pak to dojde i tomu největšímu ignorantovi. Jenže co dál, když se jeden lhář a populista nahradí dalším v pořadí, dluhy se pak zase zvýší, primitiv byl na chvilku uplacen penízky získanými na dluh a život jde dál? Budeme holt asi muset počkat, nežli se to sesype na hromadu samo a přestane to fungovat, nebo dokud nás neohrozí něco zvenčí, jako kdysi Hitler, do té doby se obávám se nepřihodí nic, co by bylo impulsem změn k něčemu lepšímu.

Milvus milvus řekl(a)...

To bolí. Dzp.

STK řekl(a)...

Zdar, soukmenovče Vlastimile!

Velice mne ...mrzí, že tak hluboce podceňujete odolnost nás, obyvatel Ocelového Srdce Republiky! Jakápak smogová situace! Co dneska! Já vím, není to ideální, není to dobré, je to špatné. Ale kdysi, za rozvinutého socialismu, to teprve byl smog, to byl kysličník siřičitý, to byl polétavý prach!
Ale protože se o takových lapáliích nemluvilo a nepsalo - nanejvýš dva pracující prohodili v tramwajce mezi kašlem: "To je dneska uhlak, co?" "Kurva, to je!", tak jsme všechno ve zdraví přežili. Pravda, ne úplně všichni, jen ti nejodolnější z nás.
Ti ostatní přispěli k řešení smogové situace na Ostravsku tím, že se sami změnili v dým. V krematoriu na Slezské.

Je to prostě hrozná sranda, Vlastimile...

Jakub S. řekl(a)...

Ano: trapné, levné, průhledné, očividné, u b o h é . Nemá to glanc a styl a úroveň a inteligenci. U r á ž í t o .
A buďa děvčetem z pánského internetového clubu Moulin rouge tady nad městem, už dávno mě to krvavě uráží, že názvem mého poctivého zaměstnání jsou titulováni tihle politici, ekonomi, úředníci. Jak k tomu přindou? Má teta (KZ a basy 40-61) upozorňovala, že všude byly tyhle holky nejobětavější, nejcitlivější, nejspolehlivější, nejodvážnější. Kdežto - !

Jakub S. řekl(a)...

Tak! Ani ten smog už nejni, co bejval! Potvrzuju - ten "kalamitní" stav toho, co tam teďka dýcháte, nejni nic proti průběžnému stavu desetiletí předtím. Dyť to je radost dneska u vás dýchat. Novináři jsou pitomí.
To je ta relativita!

informace řekl(a)...

Berlusconi vydal video poselství, kde vysvětluje svou demisi, vyzývá politické síly k jednotě v této těžké době, vyjadřuje své politování nad pískáním a urážkami ze strany manifestantů, ale vyjadřuje přesvědčení, že neprepresentovali Itálii. Zároveň říká, že neodchází z politiky, ale že zdvojnásobí své snahy ve prospěch Itálie.
Právě teď TV vysílá poselství Montiho, kterému bylo prezidentem uděleno pověření vytvořit novou vládu. Slibuje poctivou solidní práci.

informace řekl(a)...

video.repubblica.it/dossier/berlusconi-dimissioni-governo-2011/il-videomessaggio-di-berlusconi-le-mie-dimssioni-un-gesto-generoso/80665?video
http://
Poselství Berlusconiho.
Teď vysílají projev prezidenta.

informace řekl(a)...

Shrnutí všech tří projevů: pracujeme všichni pro dobro Itálie. Musíme překonat neshody a spory a vyvinout společné úsilí pro zdolání všech těžkostí a překážek.

Jakub S. řekl(a)...

Společné úsilí... toho Románi asi delší dobu a snad vůbec nejsou schopni - ?

informace řekl(a)...

No, oni taky vyvinou společné úsilí, aby Montiho z křesla předsedy vlády zase vyhodili!
Komentáře k projevům jsou v tomto smyslu. Levice se raduje, že skončil berlusconizmus a že klima je už jiné. Jako by nějaké změny byli schopní.

drak řekl(a)...

informaci a Jakubovi S.:

Myslím, že SB již dostatečně okusil na vlastní kůži, co to obnáší provádět nepopulární opatření v prostředí, které ve skutečnosti netouží po ničem jiném, nežli aby bylo upláceno stůj co stůj, třebas i na dluh a třebas i za cenu bankrotu, dluhy vám přece nikdo nevezme a kdo by je platil že? Blbec je věřitel, a pravděpodobně nejen blbec, ale zároveň i vykutálený, cynický a vypočítavý hajzlík. No a teď je otázkou, co z toho převládne a kdo bude mít nakonec navrch, kdo bude tahat za delší konec lana a komu zůstane nakonec Černý Petr. Politická scéna a její stabilita dost odpovídají stavu společnosti, kterou representuje a chová se natolik neodpovědně a krátkozrace, že se té společnosti chce zavděčit stůj co stůj, což ale tu celkovou situaci ještě více zhoršuje. Myslím, že SB by se měl na politiku ne-li zcela, tak aspoň z větší části vykašlat a v maximální možné míře se stáhnout do pozadí a nechat Montiho ať si tuží mozek, plíce a papuli. Všichni se teď vrhnou na něj a on si aspoň bude moci v klidu oddechnout a odpočinout. Tyto jeho návraty mi připomínají takové to povídání o pánech, které když vyrazí dveřmi, tak se vrátí oknem a naopak. Má to zapotřebí? Mě to připadne nedůstojné. Na druhé straně, když teď Monti musí řešit krizi eurozóny, která je tu částečně i následkem té americké, na jejímž vzniku se podílel těmi jeho nápady s toxickými aktivy i on, tak ať se snaží, co si nadrobil, to ať také po sobě uklidí. Obamovi, který kdysi to neodpovědné poskytování hypoték pomáhal na svět přivést, jsem to přál také.

drak řekl(a)...

informaci a Jakubovi S.:

Mě to také připadá, že jsou li v něčem italští politici jednotní a nebývale výkonní, tak v házení klacků pod nohy a dalším vybraném týrání a dělání pekla ze života svému premiérovi, divím se, že o tak pitomý flek vůbec ještě někdo usiluje.

drak řekl(a)...

Nepochybuji o tom, že v Ostravě byl a pořád je významným znečišťovatelem ovzduší průmysl. Nicméně stejně by mi zajímalo, když je inverze, kolik z toho nedýchatelna má na svědomí ten průmysl a kolik takoví ti domkáři, co topí tím sirnatým hnědým sajrajtem (uhlím se to dá nazvat jen se zavřením obou očí a i to těžko) a čínskými cvičkami, které možná vyjdou na váhu levněji, nežli to uhlí. na jedné straně chápu, lidi prachy na pořádné palivo nemají, neb jsou odíráni místními padouchy až na kost, vydělat pořádně nedostanou a tak kupují, nač dosáhnou. Ono dle popisu našeho STK (a mé vlastní zkušenosti) ten ostravský smrad při inverzi naprosto odpovídá tomu, co znám a čichám v Praze a jejím okolí při inverzi také. Stav kotlů a komínů je ve všech starších domech dost příšerný. Kotel by měl být přizpůsoben palivu, které se v něm spaluje, ale je-li kotel přizpůsoben koksu, tak v něm těžko dobře shoří ten hnědý sirnatý sajrajt a o cvičkách, plastech a kdo ví čem všem dalším, už ani nemluvě. Na pořádné palivo tedy lidé nemají, mimo jiné i díky tomu, že chybí nějaká reálná energetická koncepce, která by tedy někde dokončila plynofikaci, jinde by se opřela o kvalitní polské černé uhlí a jinde zase o teplo z jaderných elektráren, to všechno nějak rozumně a cenové dostupně vyvážila a zmixovala. Místo toho tady bezkoncepčně lítáme od pangejtu k pangejtu. Spousta lidí navíc ani pořádně nerozumí tomu, co se s těmi hýblaty na kotli vůbec dá dělat a o to víc nám všem dává začoudit při těch inverzích. Naprosto nepochybuji o tom, že ze významné části ten nedýchatelný sajrajt pochází i z těch domácích kotlů.

informace řekl(a)...

Může být žhář požárníkem? ptá se francouzský novinář na strákách Nations Press Info.
Pierre Laduf poukazuje na fakt, že tři muži, kterým je svěřeno obhospodařování evropských financí, Papademos,Monti, Draghi pracovali pro Goldman Sachs, která spolu s jinými bankami přispěla rozhodujícím způsobem ke vzniku nejdřív finanční a pak všeobecné krize reálné ekonomie.
Clintonův státní sekretář pro finance, Robert Rubin, který prosadil finanční deregulamentaci, poskytování nestandartních hypoték subprime, pocházel z Goldman Sachs. Bushův státní sekretář Hank Paulson, který převedl na státní účet různé "pourries" (shnilotiny? ztráty) amerických bank, také vyšel z této líhně.
Těmto třem osobnostem je teď svěřen úkol vyvést z finanční krize euro, na jejímž vzniku se Goldman Sachs podílela a vydělává.
Tohle propletení státních a soukromých finančních zájmů není zrovna příliš uklidňující.

informace řekl(a)...

Finanční kruhy se prý jmenováním Montiho na místo předsedy technické vlády uklidnily. Již v pátek evropské a americká burza šly nahoru. Dnes ráno hospodářské noviny hlásají, že šly nahoru i japonská Nikkei 1,05% a Hang Seng v Hong Kongu, 2,24%.
Kdo rozhoduje o tom, co dám dneska nebo zítra do hrnce? měli by se ptát řadoví občané, jejichž život závisí ve značné míře od "nálad" finančních trhů, o kterých valnou většinou vůbec nic nevědí. Ale za jejichž "nálady" zaplatí z vlastních kapes.
Italské rodiny budou muset asi zas platit daň z první nemovitosti, která je jejich stálým bydlištěm, daň kterou B. vláda zrušila, aby vyšla vstříc rodinám nezaměstaných. Rozhodně to nepozvedne jejich životní úroveň. Co na to řeknou odbory a levice?

stk řekl(a)...

Těm velkým financím moc nerozumím, ale odpovídám na řečnickou otázku Informace:

Žhář hasičem?
To nevím, ale hasič žhářem ano a je to poměrně častý jev. Nejméně 1x ročně bývá tu v Kotlince aspoň jeden z nich odhalen. Musí jich být spousta!
===============
A okénko správné češtiny:
- Požárník zakládá požáry
- Hasič požáry hasí!
[;>)

P.S. Kaptcha byla "logick"

stk řekl(a)...

Jako vždy Draku, je to součet různých příčin. V okrajových čtvrtích to budou asi rovněž domkáří, ale proti Aceloru jsou směšní. V centru Ocelového Srdce samotném lokální topeniště prakticky nejsou.
Ale inverze "je sfiňa" i sama o sobě. Podvečerní teplotní gradient se vytvoří klidně i v létě v horském údolí např. v Sudetech a pak kouř z veškerých topenišť (převážně dřevo, když člověk není líný a navozí si ho sám, je od Lesní správy za hubičku) se drží v určité výši. Shora je to rozhraní naprosto zřetelně vidět. Nad tím teplo a čistý vzduch, pod tím zima a smrad. Moje latifundie bývají často jen pár metrů nad hranicí studeného vzduchu. Sejdu 50 m dolů po cestě a cítím se (doslova!) jako doma v Ostravě. Vylezu po stráni kousek nahoru - a jsem v horách. Prostě kouzlo.

informace řekl(a)...

Nechci se hádat, STK,
ale ve slovníku on line: požárník m, firefighter, fireman
Synonyms hasič m

podobně SSJČ - požárník - člen protipožárního útvaru, hasič.

Na druhé straně máte pravdu, slovo hasič dělá stylisticky markantnější opozici mezi člověkem, co zakládá požár a tím, který ho zdolává.

Pokud jde o podstatu sdělení, myslím, že bychom se měli nad ní zamyslet. Kdo vlastně řídí národní ekonomiku, kdo ji přivádí do kritického stavu. Jen politikové, svou nezodpovědností, anebo i nenažrané mezinárodní finanční kruhy?

informace řekl(a)...

O mezinárodní finanční krizi a hypotékách suprime najdete česky:
://www.euroekonom.cz/analyzy-clanky.php?type=jj-realitni-ekonomicka-krize
(dodej http)

informace řekl(a)...

subprime
Vzdělávejte se i na tomto poli, STK. Budete to potřebovat. Mne taky pořád vzdělávají.

informace řekl(a)...

Italská burza jde dnes nahoru +0,52%, ostatní evropské dolů.
Klesá spread BTP-německý Bund.
První účinky jmenování Montiho.

Jakub S. řekl(a)...

I, to s tím hasičem x požárníkem je fór, obecně známý desítiletí, víte. Slovo požárník z důvodů mě neznámých vymysleli a zavedli komanči v padesátých. Samozřejmě je to synonymum. Po listopadu se užívá obojího, převládají hasiči. Ono to vyjadřuje na dědinách líp, že furt něco hasí - nejni-li požár, tož žízeň. A to je neméně důležitý důvod existence těchto spolků...

informace řekl(a)...

Takže si ze mne STK střílí? To není zas tak moc pěkné.
Budu si to pamatovat a ve vhodný čas splatím. Nerada zůstávám dlužná.

Šaman řekl(a)...

Ad inverze:
Včera žena před spaním větrala. Kašlal jsem pak jak po návratu z kuřácké hospody. Starý známý sirnatý kouř z hnědého uhlí, jaký znám z dávného Liberce šedesátých let. Sídliště je plynofikované a stojí na kopci na západ od Prahy. Od západu k nám jde čerstvý vzduch z kokořínských lesů. Pod námi v údolíčku jsou Řeporyje. Skoro z každého komína stoupá hustý hnusný kouřa. V tomhle počasí zůstává pod pokličkou. Na mapě ČHMÚ byla včera řeporyjská kotlinka znečištěnější než celá Ostrava. Něco z toho svinstva k nám taky proniklo...

jiný Honza řekl(a)...

K tomu spalování kalů v cementárně jen tolik: je to jediné zařízení v ČR, kde lze dosáhnout dostatečně vysoké teploty po dostatečně dlouhou dobu, takže skutečně nehrozí dioxiny nebo jiné podobné chuťovky. Nejbližší další zařízení je ve Francii. Takže tak...

informace řekl(a)...

Zázračný efekt nastolení Montiho trval jen asi do dvanácti, pak začala burza klesat a spread dluhopisů zase růst. Komisař EU pro ekonomiku Rehn dal vědět, že budou sledovat italskou situaci dál. Jinými slovy - jak to alespoň interpretují ekonomičtí novináři - je nám jedno, kdo je u vlády, hlavně dejte do pořádku účty.
Levicoví ekonomové vysvětlují, že proces ozdravení bude pomalý, že je třeba dočkat času, jako husa kla[??]u.]* Čeho tedy, ptají se dezorientovaní občané. Nových daní?

*Nechci, aby si někdo myslel, že zneužívám jeho slovních hříček. Ta slova o huse jsou výrok Vv.

STK řekl(a)...

Informace, já vím, že z Italska se to někdy hůře rozlišuje.
Takových slovních hříček má živá čeština spoustu. Když nic, tak kladem Hobitů z Kotlinky je jejich hravost. Když už nic jiného.
Takže nic ve zlém, vůbec jsem netušil, že se tím budete jakkoliv zabývat
Takový malý škytanec ve stylu VVV. Ale musím se ještě toho od něj hodně naučit. Hlavně pak vytrvalosti ve víře.

stk řekl(a)...

To Šaman:
Tady na sídlišti je dneska docela fajn. Fouká větérek a vzduch proto smrdí přiměřeně roční době. V městě je to horší. Tam ten větérek fouká míň.
=======
Ale mám zase dnes pocit, že není důležitější zprávy, než že je v kotlince "smog". Jindy je tu i hůř a naši čačtí pisálci k tématu mlčí jak zařezaní a raději řeší situaci utečenců v Ghaně nebo rvačky Romů versus titíž či "férovky" skíni versus policajti. No aspoň mají stolaři práci, když dávají interiéry hospod zase do pořádku.

P.S.: Není už třeba dát nový význam odbornému termínu "skin-efekt"?

informace řekl(a)...

STK,
to nic. Ta moje otázka "Může být žhář požárníkem?" byla taky myšlena jako hříčka slov. Požárník, žhář, tam se opakují stejné fonémy, takže jedno se smyslově spojuje s druhým. Jenže jsem nevěděla, že se to už běžně používá. A tak mi bylo nepochopitelné, proč Vy si pletete požárníka se žhářem.

Přečetla jsem si na Reuters názory některých amerických a aglických politologů, univerzitních profesorů na události v Itálii a to mě jen utvrdilo v mínění, že valná část těch světových kapacit jsou skopové hlavy.
Oni tam totiž opakují skoro doslova to, co píše levicová la Repubblica a vytrubuje po měsíce do světa. Včetně pohoršení nad televizními kanály Mediaset, kde prý se producírují spoře oblečené ženské, které ukazují víc než morálka dovoluje (sic!) (John Foot, professor of modern history at University College London)
Berlusconi prý za těch 19 let zničil v Itálii morálku, degradoval politický život. nadělal škody v ekonomice, zatáhl Itálii na pokraj zkázy, takže jeho odchod je nějakou revolucí, co povede k normalizaci veřejného života v Itálii. (Professor Erik Jones of Bologna's Johns Hopkins university)
Páni, říkám si, prof.John Foot tu opakuje to, co o jednom satirickém programu na Mediaset říkala ve státní televizi italská demokřesťanská modlářka, a to že prý dívenky mají tak krátké sukénky, že rozpustile ukazují spodní kalhotky. Má tedy pan profesor Foot velice prestižní zdroje informací.
A k výrokům prof. Erika Jonse, neplete si náhodou ctěný politolog revoluci s regresí? Protože ta normalizace politického života, co by měla nastat po odchodu B. z politiky, neznamená nic jiného než návrat ke starému systému před devadesátými lety, kdy proti sobě stáli demokřesťani a komunisti a blokovali se navzájem.
Tihle učení profesoři, che teste di cazzo!
Prosím za prominutí za sprostotu, ale to je taky dost běžný výraz, když si někdo chce ulevit.

informace řekl(a)...

Šamane,
Piksla mi zas sežral příspěvek. Tentokrát to bude asi pro sprosté slovo. Nevěděla jsem, že rozumí italsky.
Podruhé budu nadávat česky.

Šaman řekl(a)...

Správně, italsky je třeba nadávat. Pete Conrad, když letěl na Měsíc, tak ho žrala nutnost být korektní na veřejné lince Měsíc-Země, kterou sledovala asi půl miliarda lidí (z těch tří a půl, co tenkrát bylo). Tak při rozhovoru s italskou novinářkou Orianou Fallaci (ta taky dělala slavný rozhovor s mladistvým Saddámem Husajnem, kdy ho pěkně roznesla, jestli se teda nepletu) ji poprosil, jestli by ho nenaučila nějaké šťavnaté nadávky v italštině.

I stalo se. Korektnost NASA zůstala zachována, Pete si ulevoval a Italové se bavili...

Tolik pověst. Conrad ale žil v dětství v Itálii, tak se možná ještě pamatoval sám…

\ :-)

informace řekl(a)...

Šamane,
Oriana Fallaci vydala v r. 1965 knihu o Nasa a amerických astronautech "Se il sole muore" (Jestli slunce zhasne), napsanou na základě osobních poznatků a známostí. Odjela totiž ve čtyřiašedesátém do USA, aby uviděla na vlastní oči, co se vlastně děje, aby ten nový svět vědy, techniky a smělých výprav poznala a prozkoumala osobně. Setkala se tam s astronauty, s Petem Conradem, a píše o tom zajímavé vtipné stránky. Jestli je tam něco o nadávkách, nevím, to si už nepamatuju.

drak řekl(a)...

Ve veřejném prostoru a za veřejné peníze by se člověk měl chovat slušně a důstojně, o tom doufám není sporu. Když už ale někomu ulítne něco z huby a navíc jinak za okolností lidsky velmi pochopitelných, tak nevidím důvodu, aby na něj byly pořádány hony jako na čarodejnici, jak se to občas stává v USA. Je to přehnané, je to zbytečné a je to kontraproduktivní.

Jestliže někdo na tyto přecitlivělé korekčníky vyzraje podobně, jako to udělali Conrad a Oriana Fallaci, je to jen správné, inspirující hodné následování.

informace řekl(a)...

Dnes ráno finanční list Milano Finanza vychází s článkem "Già finito l'effetto Monti, spread alle stelle in Europa. Wall Street in rosso" (Efekt Montiho skončil, spread v Evropě vylétl ke hvězdám, Wall Strett klesá). To už konstatovali včera večer na televizních debatách i politikové.
Co měl být ten "efekt" Montiho? Jmenování eurokrata a finančního experta předsedou nové vlády? Měl to být signál finančním trhům, že se politická situace v Itálii stabilizovala? Zřejmě si opoziční politikové představují, že finanční trhy = spekulanti nad italským státním dluhem se nechají oklamat nějakou jejich machinací? Po odstoupení Berlusconiho situace zůstala stejnou, ne-li horší. Po finanční stránce stejnou, po politické horší. Týden po odstoupení Berlusconiho Montiho vláda ještě neexistuje, profesor Monti ji zatím dává dohromady a dohoduje se stranami o jejím složení. Její podpora v parlamentu také nebude jednotná a jednohlasná - Severní liga prohlásila, že jde do opozice, opoziční Itálie hodnot si vymiňuje svobodu hlasování podle povahy opatření Montiho, Berlusconiho Pdl řekla, že bude hlasovat proti a pošle ji domů, budou-li opatření nepřijatelná.
Bývalí opoziční politikové Pd říkají, že situace je atypická, velice choulostivá a že se musí postupovat obezřetně a společně.
Situace je skutečně víc jak atypická. Opozice postavila Berlusconiho před aut aut. Buď odstoupí a oni budou hlasovat pro opatření na vyrovnání státního rozpočtu, jinak je nechají propadnout se všemi dalšími následky na finančních trzích. Berlusconi po poradách se svým entourage se rozhodl odstoupit za podmínky, že budou opatření, které vyžadoval Brusel, odhlasována. Nevím, kdo v tomto případě projevil větší starost o zájmy státu: B., který odstoupil, jen aby se udělala finanční náprava, anebo opozice, která byla připravená ta opatření potopit, když B. neodstoupí, ale pak pro ně hlasovala. Jaký zájem převládl u opozice? Měla-li být opatření pro opozici nepřijatelná, měla proti nim hlasovat v každém případě. Hlasovala-li pro, opatření považovala za nutná a potřebná a tak proč do celé záležitosti zatahovala politické spory? (Dodám, že Berlusconi byl v menšině jen v parlamentu po přeběhnutí na druhou stranu některých "věrných", v senátu měl nadále absolutní většinu.)
Fakt je, že se opozici podařil "colpo di stato" (převrat), bez velké námahy a za spolupráce prezidenta. Kupodivu profesor Monti byl už po ruce, připraven chopit se vesla. To všechno během dvou dnů. A najednou je tu zádrhel se sestavením úřednické vlády. Ke všemu Brusel dál naléhá, že ta opatření nestačí, že je nutno dělat jiná, další. Fakt je, že Itálie nahrazením politické vlády vládou úřednickou ztrácí část své suverenity vůči Bruselu. Jak může vyjednávat a čelit požadavkům Evropských institucí vláda, která ma za sebou vratkou podporu rozhádaných politických stran?
Je to skutečně choulostivá situace. Stálo to "osvobození" od Berlusconiho, nad nímž jásala levicová lůza, za to?

informace řekl(a)...

Brusel sice gratuluje prof. Montimu k pověření sestavit technickou vládu, ale naléhá na něj, aby si pospíšil. Včera večer mu telefonovali v tomto smyslu předseda komise Barroso a prezident Van Rompuy a zdůraznili, že očekávají, že Monti bude nadále pokračovat v linii hospodářské a finanční politiky předchozí vlády. V tom smyslu se vyjádřila i A. Merkel.
Na sjezdu CDU v Lipsku Merkelová prohlásila, že padne-li euro, padne i Evropa a že je zapotřebí zavést jednotnou evropskou dańovou a finanční politiku, řízenou z Bruselu, která by dohlížela nad státními rozpočty států. Zároveň požadovala, aby v ECB byla křesla členů ve vedení udělována podle počtu podílů jednotlivých států, Německo jich má samozřejmě nejvíc. Na to už politici nastražili tykadla: chce Německo získat nadvládu nad EU, i když zatím ve věcech ekonomiky?
Ekonomický il Sole 24Ore poznamenává, že za zády kancléřky byl velký transparent: "Für Europa, für Deutschland". Za jakou Evropu?
S poněkud konsistentním státním dluhem, který se oficiálně pohybuje kolem 80 procent GDP, ale ve skutečnosti je vyšší, Německo se nemá moc čím chlubit a kasat.

Šaman řekl(a)...

Merkel: "Odpovědnost Německa nekončí na jeho hranicích."

Platí zejména pro ty, kteří škemrají o německá eura.

Je to jako v domácnosti s bohatou tchyní: Kdo platí, ten rozhoduje.

PS: Německo má samozřejmě jako největší evropská ekonomika také největší absolutní dluhy.

STK řekl(a)...

A máme tady Sovětský svaz a Tábor Socialismu v bleděmodrém!
Nová Varšavská smlouva čili NATO je sice ještě nějak moc posunuté na Západ, ale to se ve spolupráci s prezidentem (?) Obavou časem spraví.
RVHP (EU) přece musí fungovat! Deutschland, Deutschlad über alles? Nein! I třetí nejsilnější ekonomika Evropy, Itálie, bude skákat, jak EU píská. Pod vedením Německo-francouzského direktoriátu se budou SSRE (Spojené státy a republiky evropské) zdárně vyvíjet a po určitém čase Čína přijde již k hotovému, centrálně řízenému superstátu. Koupí si ho. Pravda, lidi jsou tu zpovykaní, nechce se jim pracovat a množit se, ale to se napraví dovozem nových ras, kterým se ještě chce. Množit se i pracovat.
Kdo za to může? My, líní "Evropani".
Maně se mi vkrádá do mysli citát: "Kdo chvíli stál, teď stojí opodál!" Ty my budeme stát opodál.
K namalování toho chmurného obrazu "v pološeru" ani nepotřebuji muslimstvo. Jenže ono tady reálně je a i když s ochotou pracovat to u nich není valné, ochota množit se a šířit myšlenky poněkud šíleného světce je veliká. S určitou dávkou velkorysosti bychom totiž mohli Mohameda nazvat Proto-Hitlerem východu. (Mám doma Korán, proto to tvrdím.)
================
Byl bych velmi rád, kdyby předchozí myšlenková skica byla jen výplodem mé mrzké nálady při pohledu z okna. Ale moc se bojím, že ta šedohnědá mlha byla jen spouštěčem, počinkovou náložkou úvahy.

informace řekl(a)...

Levicová Pd (ex komunisti), co měla lví podíl na svržení Berlusconiho vlády, teď chce za to náležitou odměnu. Požaduje několik klířových míst v úřednické vládě. To ta starší generace padesátníků. Ta mladá vůbec nechce úřednickou vládu, chce volby brzo, aby se na mládež dostalo nějaké místo v parlamentu.
Monti má jednat odpoledne s lídrem Pd Bersanim a pak s Berlusconim.
Jak dopadne tohle "toto ministri"? Aby nakonec Montiho nedefenestrovali.
A burza jde dnes neúprosně dolů. Všechny.

Větší vlastenec řekl(a)...

Božínečku !
Hlavu vzhůru, vážený STK !
Vší náš lid vidí úpadek Euroameriky, vší náš lid vidí růst Velké Rusi, naší Pramáti.
Vší náš lid brzy strhne okovy multikulti, globálna, politické korektnosti, kapitalismu a demokracie, které mu nasadili Euroameričani a jejich domácí přisluhovači.
A mlhy se rozplynou, Ostrava bude opět rudá, opět zaplane rudá záře nad Kladnem.

I Vás čeká skvělá budoucnost; pokud při prověrkách opět dokážete své těsné přimknutí k našemu lidu. (Nebojte se; já Vám to dosvědčím.)

Takže : Na shledanou v lepších časech.

STK řekl(a)...

Poslední dobou mi to oblíbené "svrhávání diktátorů" připomíná špatnou operetu. Ale po konci obrazu - ulice s vlajkami a sborovým zpěvem - nenásleduje jak by se slušelo jásavé finále, ale rozpačité intermezzo. Hodně rozpačité.

STK řekl(a)...

Rudá Ostrava? Kdeže. Žlutá!

informace řekl(a)...

Nevěšte hlavu, STK,
nezoufejte! Pramatička Rus vám poskytne štědrou podporu jako za blahých časů SSSR v RVHP. Ona totiž Praamatička, jak píše v interní zprávě Banca Intesa, je s hospodářstvím na hromadě, Nemá sice tak velký veřejný dluh, ale k němu se připočítává zadlužení v cizině velkých průmyslových kolosů jako Gazprom, Lukoil a Rusal, za které ručí stát. Takže ministr financí Kudrin, kterého v září poslal Medveděv domů, plánoval, že si bude muset Rusko půjčit v cizině 2.000 miliard rublů. (50 miliardi di euro circa).
Rusko vyváží prakticky jen energetické suroviny a nemá jiné zdroje příjmů. Zato ale zvyšuje výdaje, na př. na zbrojení. Následkem toho jsou nedostatečné infrastruktury, zdravotnictví, penze.
Aby čelilo dluhům, vydalo vloni Rusko bond za 5,5 miliard dolarů, ale ten není používán v zahraničí jako rezervní fond, ale jen na krátkodobé placení.

Větší vlastenec řekl(a)...

Božínečku !
Ostrava je žlutá dnes, rudá opět bude.
Po našem opětovném (a nyní již KONEČNÉM) vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem, demokracií a globálnem se vláda věcí do rukou lidu, ó lidu zpět navrátí.
Zúčtujeme s uhlobarony a Mittaly všemi, opět půjde oheň a dým z dolů i oceláren.
Opět povstanou básníci práce a radosti, zazpívá nový Jarek Nohavica starší, opět naši bardi budou spolupracovat s našimi orgány v boji proti zrádným emigrantům.
Vy, vážený STK, opět projdete prověrkami, a budete pokračovat ve své práci pro lid a Vlast.

A tančit, tančit se bude všude !

informace řekl(a)...

Páni, evropské burzy se propadají: italská -2,58%, německá -2,40%. Ostatní si vedou podobně.

Harpyje řekl(a)...

Včerejší článek Vlka St. na Psu už nese ovoce. :-)))

informace řekl(a)...

Dnes plenární zasedání Evropského parlamentu schválilo velkou většinou nové normy, které mají regulovat finanční trh se státními dluhopisy. V podstatě se jedná o zákaz obchodování s Cds (Credit default swap) bez podkladového aktiva (dluhopisů) a o zákaz short selling. Zároveň byla rozšířena pravomoc agentury ESMA
European Securities and Markets Authority.
h://w.esma.europa.eu/
Tato opatření by měla do jisté míry omezit možnosti spekulátorů.
Doufejme.