středa 9. listopadu 2011

Pád po italsku aneb Volům nerozumím

Premiér Silvio Berlusconi odchází. Akciové trhy stoupají. Silvio Berlusconi si přeje předčasné volby, neboť věří, že v nich vyhraje. Akciové trhy klesají. Asi už ničemu nerozumím - Italům, akciovým trhům ani demokratickým principům.

Italský parlament včera schválil státní závěrečný účet. Italský parlament nevyjádřil Silviovi svoji nedůvěru, protože se hlasování nezúčastnili opoziční poslanci, takže ke schválení zákona stačilo 308 hlasů od 630 poslanců, tedy necelá polovina. K celé polovině scházelo osm poslanců vládní koalice, kteří Silvia při hlasování "nepodpořili", což nevím, jestli hlasovali proti, tvářili se, že tam nejsou, nebo tam nebyli. Jednalo se i o poslance Silviovy vlastní strany Lid svobody (PDL).

Premiérův úhlavní koaliční spojenec, předseda Ligy severu Umberto Bossi, vyzval Silvia k odstoupení. Přitom jeho poslanci evidentně, alespoň někteří, ten zákon podpořili. Vole, když jsi proti vládě, proč proti ní nehlasuješ? Tomu nejspíš rozumím: Protože by se tenhle vůl už nemusel dostat do příští vlády.

Po hlasování se zaradoval Pier Luigi Bersani, hlava levé opozice: "Tato vláda nemá většinu! Žádám vás, pane předsedo vlády, s veškerým důrazem, abyste konečně přihlédl ke stávající situaci a rezignoval."

Vole, když nemá vláda většinu, tak proč jí nevyjádříte nedůvěru? Tomu taky rozumím. Protože by se leví voli už nemuseli stát poslanci.

Čemu nerozumím: Proč akciové trhy stoupají, když je oznámena krize italské vlády. Prý proto, že je situace s Berlusconim "neúnosná". Jak - neúnosná? Prosazuje úsporná opatření, omezuje zbytnělá práva zejména státních zaměstnanců a tedy i státní výdaje.

Berlusconi pohlédl hrdě do tváře zrádců, ale to nepomohlo. Takže oznámil odchod. Přesně řečeno: Odchod oznámil prezidentovi Giorgiovi Napolitanovi, který to teprve prozradil světu. Ale! Silvio odejde až poté, co jeho "menšinová vláda" prosadí příští týden balík reformních zákonů. Což vedlo k poklesu akcií. Stádo demonstrantů před parlamentem přitom mává letáčky s obsahem "Díky Silvio - že jsi odešel."

Nerozumím, jak může někdo něco prosadit, když je v menšině. Nerozumím, proč je Italům doporučována "vláda odborníků" a proč jsou odmítány předčasné volby. Ono to tak vypadá, jako by italští ministři a poslanci chtěli zůstat ve svých seslích až do konce volebního období. Ono to tak vypadá, jako by Berlusconiho reformy byly přijatelné pro většinu občanů, ale pro jeho soudruhy už není přijatelný Berlusconi. Ono to tak vypadá, že levičáčtí a pravičáčtí populisté se bojí nových voleb! Trhy, trhy se bojí nejistoty. Proč? Vždyť balíky patřičných zákonů už mají být schváleny. A parlament je v prakticky v agónii.

Čemu taky nerozumím: Itálie je zadlužena na úrovni 120 % svého HDP. Čili je na stejné úrovni, jako bude Řecko v roce 2020, pokud přijme úsporná opatření, pokud si nechají banky od úst odervat 106 miliard řeckých eur, přičemž o úspěchu příští osmiletky jest pochybováno.

Načež kdosi ve stádu volů na G20 lehce nadnese, že by se Itálie měla ve svém vlastním zájmu přihlásit do monitoringu Mezinárodního měnového fondu. Jako by řekli, že by mohla mít Itálie AIDS. Finanční AIDS, a měla by se zaregistrovat na úřadu pro vyplácení podpor MMF. Přičemž Italové o této pomoci nejednali, i MMF čumí jak vyvoraná, protože ani neví, co by Itálie mohla potřebovat, a hlavně - neví se, z čeho by se případná pomoc platila! Volové - zdroje nejsou! Navíc podobná jednání probíhají obvykle v totální anonymitě. Právě aby nedošlo k panice na trzích, které dnes svalí nejen banku, ale i stát. Dnes stát, zítra kontinent! Jediným vysvětlením této voloviny je snad jen to, že Silvio už dříve asistenci MMF odmítl. Zlý, zlý, nepěkný Berlusconi.

A obtížná a nepříjemná demokracie! Neměl by snad v čele technokratické vlády, která by se nemohla - a nemusela - opírat o nefunkční parlament, stanout nějaký schopný politik typu Benita Mussoliniho?

Ne, skutečně, buďto nerozumím volům, anebo ti volové jsou smrtelně nebezpeční idioti.

204 komentářů:

1 – 200 z 204   Novější›   Nejnovější»
informace řekl(a)...

Šamane,
Vy tomu nerozumíte. Já tomu zase rozumím moc dobře, ale nemůžu psát, mám obavy, že bych vzteky mohla rozflákat monitor PC. Týden plivám žluč a chrlím síru, televizi už raději neotvírám.
Jde jednoduše o poslední akt dlouhé tragikomedie odstranění Berlusconiho z vlády. Konečně se to opozici podaří, po vší té ostudě, procesech, protestech, ať to stojí, co to stojí. I kdyby se Itálie měla dostat do podobné situace jako Řecko.
Jeden z historických lídrů levice, co v sedmdesátých létech házel po policii mincemi a kamením, na otázku novináře, co to proboha dělají, že takhle stát potopí, odpověděl - děláme své řemeslo, děláme opozici a chceme tedy svrhnout vládu!
Další příště, začínají televizní noviny.
Pak že politika není žumpa! Je dokonce něco horšího.
Dneska se burza propadla o 3,78%. A spread BTP-Bund vylezl na 552 bodů! Ale to nic, hlavně že Berlusconi odtáhne. A opozice bude slavit! Svině!!!

STK řekl(a)...

Já jsem si říkal Informace, že asi budete zuřit.
Vidíte, mám vás tak spojenou s Italskem, že tahle pitomost mě napadne při zprávách první. Ne, že se pozvolna hroutí EU. Ne, že italská bota je v bahně až po prd... ...Benátky, ale že Informace bude zuřit...

informace řekl(a)...

STK,
Vy byste zuřil taky. Moci tak rozflákat ty mastné držky těch hyen, jidášů, přeběhlíků, kteří "dělají své řemeslo opozice" shazováním vlády, když je půl Itálie pod vodou, desítky mrtvých, stamilionové škody, na italské dluhopisy se vrhájí žraloci spekulanti, burza jde dolů.
Sviňáci!

drak řekl(a)...

Inu je dobře vidět, že náš Jiří Paroubek, který před časem položil naši vládu uprostřed českého předsednictví EU, není zdaleka jediným bezohledným politickým hovadem na levé straně politického spektra. V Itálii se najdou přinejmenším podobní, ne-li rovnou ještě horší. Myslím, že psát proč nemám v lásce levičáky je celkem zbytečné, události z poslední doby jsou víc než výmluvné.

Co se těch finančních trhů týče, tak si myslím, že žádný strom neroste do nebe a stejně tak není možné, aby rakovinový nádor byl větší než určitá část celého organismu, pak když se nepřiměřeně zvětší, musí už totiž ten organismus nutně uhynout. Zrovna tak není možné, aby se neustále zvětšoval podíl finančních trhů na celkových výkonech globální ekonomiky. Myslím, že se blíží doba, kdy se s tím bude muset podniknout něco rasantního, jak co se velikosti finančních trhů týče, tak i co se týče toho, co se v jejich rámci smí dělat a co ne. To by možná byla ta lepší varianta, ta horší je nedělat nic a jen počkat, až to nakonec zkolabuje samo.

informace řekl(a)...

Paroubek si jednou v životě zahrál na lva. Škoda, že na tu roli neměl a tak po vteřince, kdy se objevil ve světle reflektorů, spadl zas do propadliště.
Italská opozice je teď v nesnázích. Sama se ulekla toho, co rozpoutala. Všechny světové burzy šly dolů, od evropských po azijské. Prý se děsí italského defaultu.
FTSE MIB -3.78
DAX 30 -2.21
FT-SE 100 -1.92
DJIA* -3.20
CAC 40 -2.17
NASDAQ 100 -3.58
Hong Kong - 4%,
Nikkei -2,5%
A i opozice se děsí, že by musela vzít na sebe nějakou odpovědnost za nezbytné nepupolární zásahy. A ani technikům se do nějaké prozatímní vlády nechce.
Prý by byla nejlepší nějaká smíšenina mezi techniky a částí berlusconiho nynější vlády.
Skety!!!!
Německá CDU už vypracovala dokument o vyloučení nebo odstoupení z eurozony států, co nerespektují normy.

drak řekl(a)...

informaci:

Víte dovolím si s Vámi trošku nesouhlasit, co se Paroubka týče, tak je-li něčeho škoda, tak jenom toho, že takový chudinka vůbec dostal příležitost promenádovat se ve světle ramp a hrát si na lva. Všichni jeho předchůdci byli charismatičtější nežli on a možná že s výjimkou Standy Grosse i mnohem slušnější nežli on. Po odchodu Pavla Mertlíka, Jiřího Rusnoka a Vladimíra Špidly z vedení ČSSD nebo rovnou ČSSD jako takové, už nevidím uvnitř ČSSD nikoho s celkovým rozhledem a schopností nějak státnicky myslet a jednat. Ta personální bída co tam zavládla je taková, že tam teď máme k vidění populistické modlitební kafemlejnky jako jsou Sobotka, Ráth, Škromach, Hašek a další, na těch jménech tak nesejde, jejich projevy jsou dost stejné a ubohé zároveň, ale z těchto užvaněných nicek nekouká nic, co by slibovalo, že by se jim chtělo a podařilo zastavit tu dluhovou spirálu, naopak, my to Řecko doženeme a předeženeme a až bude krám vyžraný, tak ještě podobně jako italští ignoranti, tak i ti naši ještě budou rozhoupávat loďku, do které je i tak nabráno tolika vody, že je ještě zázrak, že plave. Že se v ní sami plaví, to těm blbům jaksi nedojde, ani těm českým ani těm italským. Následkům se nedivme, ty jsou vzhledem k ignoranci a blbosti s jakou spravujeme naše veřejné záležitosti, jen zákonité.

Obávám se, že v evropské populaci přeci jenom převládají sebestřední ignorantští tupci, co se rádi nechávají oblbovat zeleným náboženstvím a uplácet svými vlastními nebo vypůjčenými penězi, a že ze současné neblahé situace tudíž neexistuje rozumné východisko, které by vzešlo z demokratických voleb. Všechna ostatní východiska více či méně smrdí průšvihem.

Větší vlastenec řekl(a)...

Nerozumíte evropskému a světovému dění, Ó Velký Šamane ?
Proč ?
Vždyť je to tak jednoduché : Stačí si vzpomenout na kořeny všeho našeho vzdělání, vzdělání, jež se nám nesmazatelně vrylo do našich myslí; viz naši neutuchající touhu po obnovení unikulti.

Ano, marxismus-leninismus-stalinismus, věda věd, nám dává klíč k pochopení euroamerických událostí : Jde o symptomy periodické, neustále se prohlubující krize.
Prostě - čím dříve ze sebe setřeseme řetězy k Euroamerice nás poutající, čím dříve se osvobodíme z okovů EU a NATO, tím menší škody utrpíme během neodvratného pádu multikulti a tzv.Západu.

Míru zdar !

STK řekl(a)...

Úsměv Draku, stále úsměv! Keep smiling!
Ano, jdeme přesně "tam", ale prosím pěkně s úsměvem: "My to přece věděli!"

Jestli nám to nějak pomůže? Nepomůže, pochopitelně, ale budeme mít o sobě před smrtí o něco lepší mínění. Aspoň něco!

Větší vlastenec řekl(a)...

Neklesejte na mysli, vážený STK.
Jistě, pořád ještě jsme připoutáni k potápějící se Euroamerice; ale postačí pouta přetnout, a budeme zachráněni.
Nechť se potopí prohnilý Západ v kalném oceánu multikulti a politické korektnosti !
Nechť se do vlastních pastí chytí multikulti nadšenci a propagátoři globálna !
Nechť zhyne starý podlý svět !
Slovanstvo z poslední bitvy vyjde vítězně, a duha se rozklene nad lepším světem.

Co se Vás osobně týče - můžete se dostat do Národního památníku na Žižkově, přinejhorším jako jeden z Neznámých bojovníků.
Nicméně - jako kdysi každý voják nosil v tornistře maršálskou hůl, nosí každý opravdový člověk, každý skutečný bojovník za nastolení unikulti na celém světě ve své plné polní Zlatou hvězdu Hrdiny Ruské federace.
Víte, co by pro Vás dosažení takové mety znamenalo : Nesmrtelnost.

Jak řekl náš Nejvyšší Soudruh, soudruh Lenin : Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Matce Přírodě než skrze mne.

Ano, vážený STK; ve Věčném Kremlu probíhá Věčná Schůze, střídaná doslova božskými hostinami. Tam schůzují, tam se radí a radují předsedové leninských Stran a Hrdinové SSSR i Ruské federace.
Tam se můžete radovat i Vy.
Tam, v oslňující blízkosti Nejvyšších, můžete s radostným očekáváním vyčkat na Velký Rudý Kolaps, po němž se zrodí nový Kosmos. A vše bude připraveno k nové Říjnové revoluci.

Ať Vás provází Síla, vážený STK !

informace řekl(a)...

Italská opozice po nedlouho trvající rozjařenosti přípitků a zdravic nad budoucím, dohodnutém pádu nenáviděného Berlusconiho teď zanotovala jinou píšeň:
Teď když máme, co jsme chtěli,
vozíme se po prdeli!
Opoziční koalice se teď hádá, jaká by měla být ta vláda techniků a při tom není ani jasné, zda vůbec nějakou vládu chtějí. Strana Itálie hodnot už prohlásila, že jí vysloví nedůvěru. Jakpak by ne, podporovat v parlamentu vládu, která bude dělat drastická opatření, znamená ztratit hlasy voličů při budoucích volbách. Partito democratico také není jednotné.
Potřebovalo by to očistnou akci ostrou střelbou z kulometu.

informace řekl(a)...

Jak čtu ty předešlé příspěvky, sílí ve mně dojem, že je ta diskuze poněkud pošinutá.

Jakub S. řekl(a)...

Románi v podstatě, mám dojem, vlastně většinou žádnou vládu ani nechtějí. - Máte nějakou vládu? - Tak já jsem proti!
Že?
S těma kulometama je to dobrá cesta. Žel nerealizovatelná. Come si dice in italiano: Je to úplně roze*rané? Voglio scusarmi.

informace řekl(a)...

Záleží na tom, co chcete zdůraznit.
Třeba můžete říct: siamo nella merda fino al collo anebo - tutto è andato a rotoli. Anebo - è un bel pasticcio. Anebo - siamo fottuti.

Větší vlastenec řekl(a)...

Kulomety na poslance ? No fuj.
To jste vzdělanec, vážený Jakube S.?

Vážně - my půjdeme jinou cestou. Pokud po konečném vítězství nad Euroamerikou připadne Itálie do naší části světa, tak přenecháme vykonání spravedlivého rozsudku nad buržousty (+ dalšími bývalými lidmi) italskému lidu.
Jedině kdyby provedení tohoto úkolu bylo nad jeho síly, pomohli bychom. Postupovali bychom osvědčeným způsobem - po našem, po husitsku, po leninsku.
Prostě : Použití kulometů k humánnímu vylikvidování odzbrojených škůdců je trestuhodné plýtvání náboji.

Čest a Nazdar !

Jakub S. řekl(a)...

Tak. Vylikvidování, řečeno s Edou.
Pasticcio - je to pěkná paštika. To je krása. Ale že se teda vyrovnají Slovanům! Jsme až po krk v (cenzurováno). Che. Angloamerický plutokrati se se svým ubohým repertoárem a pár vazbama můžou jít schovat!

informace řekl(a)...

Pasticcio není jen paštika ale také šlamastyka.
Oblíbenou kletbou je. Piove, governo ladro!

Schumacher řekl(a)...

Informace a víte co je na tom zajímavé ? Burza jde dolů, protože z nějakého důvodu někdo prodává akcie. Jsou-li tak mizerným zbožím, je otázka, proč jiný jen kupuje ? Nabídka a poptávka se vždy vyrovnají. Klíčová otázka je ono proč. Prodává aktiva protože potřebuje peníze pro své klienty a pro krytí svých závazků, prodává aby snížil ztrátu, protože ceny klesají a cena jeho portfolia klesá. Nebo prodává proto, že fundamenty těch akckí jdou zu grund. Nepadají nejvíce ceny akcií s nízkým výnosem, ale v minulosti s vysokým očekáváním růstu ceny ? Klesá cena krávy dojící mléko nebo cena dobytčete, kdysi kupeného pro výkrm a porážku ? Pořád je tu ta otázka proč někteří prodávají a jiní kupují ? Nevěřím, že jen proto, že jedni jsou hloupí a druzí chytří.

Schumacher řekl(a)...

STK, tak si také říkám. Až na to, že je to plat prtný. A říkám si, že kdybych byl opravdu tak chytrý, tak bych na tom velmi zbohatnul. jenže to bych se býval byl musel, teoretik jeden, dokopat k činům. A to je to podstatné. Zatím co my se můžeme plácat po zádech, že jsme to vděděli, jiní mezi tím konali.

Anonymní řekl(a)...

STK řekl(a)...
Já jsem si říkal Informace, že asi budete zuřit.
Vidíte, mám vás tak spojenou s Italskem, že tahle pitomost mě napadne při zprávách první. Ne, že se pozvolna hroutí EU. Ne, že italská bota je v bahně až po prd... ...Benátky, ale že Informace bude zuřit...

9. listopadu 2011 21:58

Anonymní řekl(a)...

-zajímavá replika *Stanice technické kontroly*,důchodkyně z Ostr.-Přívozu.Ona se naučila být zde in.Její názor jest poplatný,hovno doposud nespolkla.Nakonec,co dělat,když je nuda a okolo samí cikáni a já sedím doma,viď,STK.Zajdi si raději do Líddlu a nemať.Ahoj !

informace řekl(a)...

Vo co ti de, anonymní capouchu? utři si sopla a koukej mazat po svých.

informace řekl(a)...

Schumachere,
nedávejte provokační otázky.
Když jde burza dolů, lidi prodávají, aby realizovali zisk, než to půjde dolů ještě víc. A nakupují v naději, že zase vylezou akcie nahoru. A při tom se ti zkušenější jistí různými options, put anebo call.

informace řekl(a)...

Italská burza šla umírněně nahoru, finanční kruhy se prý uklidnily zprávou, že bude ustavena technická vláda v čele s Mario Montim, ekonomem, rektorem milánské univerzity Bocconi, po dvě období (1994-2004) komisařem pro ekonomii v EK, členem skupiny Bildenberg.
Spekulanti se prý začali zajímat o francouské dluhopisy.

Kopretina řekl(a)...

Berlusconi je ostudou pravice...Utrácel jako levičák, ještě víc, jako opilý námořník...A jeho přátelství s Kadáfím...

Jakub S. řekl(a)...

Vypadni, ve vlastním zájmu, trapný blbečku. Ach jo, zase koprolálie (nad tím nepřemýšlej, trumbelíne, to máš jedno, co toje). Jinak by to bylo docela zábavné a osvěživé. Ersatzsex (nad tím taky nepřemýšlej). Verbální masturbování. Prostě mastodont, zastydlý někdy na úrovni začátku adolescence (viz výše). Poslyšte - někdy takovým najednou krvavě závidím: hodí do placu před lidma či napíšou pracně na obrazovku pár báječně slov z téhle oblasti a už se tetelí blahem, radostí, vidím tu hubu od ucha k uchu -tak jednoduše a rychle dojít k uspokojení, to je věc!

Jakub S. řekl(a)...

Jo... nafta dělá svoje.
Víte, jednou jeden politik si dodal odvahy a zeptal se paní Goldy: Paní premiérko, já už se jednou musím zeptat - pokaždé, když přijde řeč na Mojžíše, se najednou tváříte nepřítomně a jako byste tu nebyla - ? - Ále... dyť si to vemte: my mu věříme, čtyřicet let (!) nás vodí po poušti - a pak nás usadí na jediným místě široko daleko, kde není ropa!!!
Šalom.

stk řekl(a)...

Tak tenhle jsem neznal!

Anonymní řekl(a)...

-fujtajb!...furt mi to s tou STK nebere.Tak to bude asi nějaký hybroš.

-utři si sopla a koukej mazat po svých.

-už mažu.S Italskem do proměny EU.

informace řekl(a)...

No, běž, hošíčku, běž! Tady to není po tebe. Běž si hrát s vláčkem. A až budeš hledat, kde nechal tesař díru, dej pozor, aby sis nenarazil kebulku. Mohla by ti zhasnout svíčka a měl bys po Haloween.

informace řekl(a)...

Kopretino,
neprovokujte! Neopakujte mi ty trapnosti levice. Nenuťte mě, abych Vám vynadala. Když nic nevíte, tak se zdržte od hloupých komentářů.

Jakub S. řekl(a)...

Bodejť. Některé jsou přímo z židovských kruhů. Mám jich po těch letech pěkných pár stovek.
Vono je to složitý, meine Herschoft´n - jeden přijde po celodenních dýnstštund´n k Lustigovi, chce si endlich v kruhu přátel počíst a popřemýšlet - a ausgerechnet né! Sotva mi starý Max donese vín´r, za chvilku se starej Sinderhauf začne vrtět a za fírtlštunde se nadechne a vzdechne: Joj joj... A natýrlich, mladej Schrefl vod vedle, vod křesťanů, se hned votočí a za pět minutek pokejvá: Jojo... jajaja| Tak jsem už viděl, že to dneska lepší nebude, sbalil jsem zas Tagesblatt, vstal a slušně pravil: Vědí, mám pro nich foršlák: nemluvme dnes o politice, gilt? - a fertyk, de se nachauze. Takových řečí večír, to já nejsu štont ausduld´n. K tomu mám krám a kunčofty!

Kopretina řekl(a)...

OK, neznám poměry a levičáky nesnáším stejně jako Vy, brala bych je vššechny na lopatu. Všem doporučuji přečíst můj článek o levičácích a antisemitismu
http://neviditelnypes.lidovky.cz/historie-kdyz-je-zlo-liceno-jako-dobro-a-dobro-jako-zlo-pp4-/p_zahranici.asp?c=A111106_234938_p_zahranici_wag
A musím se pochlubit, psala mi paní a tak říkala, že se intenzivně zabývá Izraelem a že mé texty použije jako skriptum...

informace řekl(a)...

Kopretino,
velice pěkný článek. Četla jsem ho.
Palec vzhůru!

Kopretina řekl(a)...

Děkuji, informace, děkuji.

informace řekl(a)...

Kopretino,
ty dluhy nenaflákala Berlusconiho vláda, ale nanělaly je v sedm a osmdesátých letech demokřesťanské vlády, když levice a ultralevice tlačily a pravice ustupovala, aby zachovala "sociální klid".
Tak na př. Rumorova vláda (DC) v r. 1973 vydala zákon o t.zv. důchodech baby, kdy pracující mohli odejít do důchodu po čtrnácti a půl roku práce. Zákon byl sice zrušen v r. 1992, ale ti všichni, co tenkrát využili situace, pobírají penzi dál. Víte, co to stát stojí? Propočítali to na stovky miliard.
Je tu na př. případ bývalého zástupce generálního ředitele Banco dItalia (It. státní banky), který šel v 48 letech do penze a pobírá 15 tisíc euro měsíčně po 24 let. Tedy mnohem víc než na tu svou penzi přispěl.
A ty důchody baby jsou jen jedním z případů, jakým způsobem se naflákalo tolik dluhů.

Anonymní řekl(a)...

Běž si hrát s vláčkem.
-pozor, aby sis nenarazil kebulku. Mohla by ti zhasnout svíčka a měl bys po Haloween.

-fuj,budu koukat na sebestřednou píču s obrysem vraha,já bych typoval velmi ohebnou fenku,poslušnou,tu informaci bych musel učit,že je neslušné se k pánovi stále točit zadkem.Dovolil bych pouze lízat.Mrdat pouze pod dohledem.

informace řekl(a)...

Chudáčku! Jak koukám, tak ti ta svíčka v kebulce docela zhasla. Jo, demence je zatracená věc!
Neboj, ráno te maminka vodvede k panu doktorovi. A teď di spát a nepředváděj se, dyť se ti všichni smějou.
A utři si, himl, tu nudli u nosu!

Anonymní řekl(a)...

-právě jsem konečně vylezl z hospody.Děkuji přátelé za účast.
-se opravdu stydím a kaju se.Fuj!

Jakub S. řekl(a)...

Už ses udělal?
To je radost, co.
Kdyby to tak četla tvoje žena, esli máš. Nedej bože. Ale třeba je na tvé vysoké úrovni, no. Ale nejspíš máš problém vůbec sehnat nějakou, která by ti podržela. Blbej život, co.

Harpyje řekl(a)...

Když už je zde řeč o Kopretinině článku na Psu, tak bych Vám, Kopretino, chtěla znovu připomenout mou otázku, kterou jste nezodpověděla.
Je Reuters "levicová", či snad "socialistická" zpravodajská agentura, když naletěla Adnanu Hajjovi na Photoshopem manipulované snímky? Zrovna tak naletěla France 2 na video o Mohamedu al Dourovi, které manipuloval palestinský filmař, který byl "čirou náhodou" na místě. Pro aféra s fotkou Tuvia Grossmanem platí totéž.
- http://honestreporting.com/who-shot-mohammed-al-dura/
- http://honestreporting.com/the-photo-that-started-it-all/
Přece nemůžete, Kopretino, podsouvat takovým úctyhodným institucím, jako jsou různé světové tiskové agentury, nebo média jako NY Times, nebo WSJ, podsouvat záměr publikovat propalestinskou propagandu, protože jsou "levicové". To je stejné, jako kdybyste řekla, že Stern je nacistický plátek, protože naletěl rafinovanému podvodníkovi, a zveřejnil "Hitler - Tagebuecher". Když jsem u toho Hitlera, tak mi dovolte ještě jednu malou poznámku. "Hitler byl socialista jako poleno", se podle očekávání ozvalo pod Vaším článkem. Byli Die Deutschnationalen v RU, kteří byli hlavním zdrojem inspirace Hitlerova antisemitismu, snad levičáci, nebo dokonce socialisti?!

drak řekl(a)...

Kopretině:

Na tom psu máte ten článek hezký, je vidět, že Jste si s tím dala dost práce, děkuji za něj, ale pochválit Vám ho mohu jenom tady.

informaci:

Ano, křesťané, socialisté a sociální klid a sociální smír. Zase jedna vražedná kombinace, vedoucí po cestě plné nejušlechtilejších úmyslů, rovnou do pekel horoucích. Občas totiž, v momentech kdy partner při tripartitě tvrdošíjně odmítá vzít na vědomí ekonomickou realitu, tak mnichovanství v podobě na jedné straně úplatků a na druhé poskytovaných na dluh opravdu není na místě, na místě je je nutné ten konflikt riskovat a tvrdě jej vykázat do patřičných mezí. Já osobně se domnívám, že podobně, jako už nemohou politici z jejich vůle tisknout nekryté peníze v libovolném množství a roztáčet inflační spirály, tak zrovna tak by měli mát ústavou zakázáno sekat dluhy a roztáčet dluhové spirály. Ať si klidně uplácejí voliče, ale jenom z toho, o co ty voliče oberou na daních a ani o chlup navíc. Kam to vede když se nepoužívá zdravý selský rozum už vidíme, to, co nás teď čeká nebude nic radostného.

Když teď na jedné straně vidím, co se děje po světě a po Evropě, tak nemusím být génius abych si domyslel, že to s námi pořádně zacloumá také a podle toho také připravuji varianty plánů investic pro své chlebodárce a myslím tam na zadní vrátka kde se dá. Když ale pozoruji naši obstruující (mentálně menstruující) levici ve sněmovně a naše lékařské odbory, jak ignorují ekonomickou realitu okolního světa a řvou, že chtějí přidat, tak já bych jim přidal, ale leda tak pár kopanců a už ani ne do zadnic, ale rovnou přes ty uřvané ignorantské, hloupé a bezohledné držky. Silně mi totiž připomínají rozmazleného dvouletého fracka řvoucího v obchodě kvůli hračce či lízátku, který nezasluhuje nic jiného, nežli dostat pořádných pár facek.

drak řekl(a)...

Ochota, s jakou "úctyhodná" mainstreamová média uveřejňují cokoliv protiizraelského a intensita a rychlost s jakou jsou tyto zprávy šířeny a naopak neochota s jakou šíří zprávy opačné dávají jasně znát, že tato rádoby úctyhodné média nejsou nestranná a nejsou objektivní, jak by být měla, kdy bylo vše v pořádku a tak, jak má být, ale ono už je to hodně dávno co to v pořádku není. Problémy vztahů civilisovaného světa a blízkého východu, zejména pak vztahy k zemím, kde převládá jako náboženství islám, byly bohužel dlouhodobě podceněny, zanedbány a účelově křiveny tu tím, tu oním směrem a tím pádem se z toho stal značný problém a zátěž, se kterými si nějak budeme muset poradit. Bude to nelehký úkol, je to totiž dost třaskavá a nepříjemná záležitost.

informace řekl(a)...

Draku,
právě jsem absolvala další televizní debatu na "vysoké úrovni" mezi politiky, ekonomy, odboráři a novináři o současné situaci.
Prakticky nevyšlo najevo nic nového. Současná ekonomická situace, včetně státního dluhu je dědictvím sedm a osmdesátých let, kdy řádily Rudé brigády a odbory si vynutily řadu sociálních a pracovních opatření, která jsou v dnešní době absolutně neudržitelná. Italský průmysl není konkurence schopný, protože ho brzdí kolektivní pracovní smlouvy, vyjednávané mezi t. zv. sociálními silami a vládou bez ohledu na konkretní místní situace. Costo di lavoro (náklady spojene s výrobou?) je prý o 35% vyšší než u ostatních západních zemí. Pokouší se to změnit Marchionne ve Fiatu za úporného protestu odborů. Rovněž tak v důchodovém systému existuje tolik výhrad a privilegií, vydobytých levicí a odbory v oněch "revolučních" létech, že nabírá vodu jak děravý cedník. Kromě privilegií různých kast, v první řadě politické, která silně brzdí rozvoj a stojí spoustu peněz. Nemluvě už o daňovém systému, kde únik u některých daní přesahuje padesát procent a i víc.
Itálie by se měla radikálně emancipovat od tohoto dědictví a zmodernizovat. Jenže je to natolik zakořeněné do systému, že zrušit tato privilegia by znamenalo poštvat proti sobě velice širokou část společnosti, nejen nalevo ale i napravo. Technická vláda samozřejmě do toho zasahovat nebude, protože její existence závisí na hlasování v parlamente. A žádná jiná politická vláda, ať je jakéhokoliv zabarvení si na to netroufne.
Prý to měl udělat Berlusconi na počátku svého mandátu. Na jaký odpor by byl asi narazil? Stačí se podívat na nynější manifestace a protesty proti úsporným opatřením, které jdou vesele dál, i když je známo, že bez nich stát zkrachuje.

Větší vlastenec řekl(a)...

De mortuis nihil nisi bene

Drazí vlastenci, PROSÍM : Ve svém hodnocení konečně uzavřeného života a "díla" Ivana Jirouse pamatujte na výše uvedenou zásadu.
Samozřejmě, jsme zde (skoro) všichni opravdoví čeští vlastenci, žádní vlastizrádci - takže nebudeme skvrnit svá ústa ani hruď falešnou řečí; pajány prostě přenecháme novinářským hyenám.
Však velkoněmeckým velkokapitálem vlastněná "česká" média již plní své úkoly o 106 : Prý nám pan Jirous, ten veřejnosti neznámý recidivista odpudivého vzhledu, zkurvil celou generaci. HAHAHAHA !
Jsou zde vlastenci-pisatelé mnohem povolanější než moje maličkost, takže jen připomenu, že I.Jirous byl :
1) havlista
2) pánbíčkář
3) pravdoláskař
4) multikulti nadšenec


De gustibus aut bene, aut nihil.
Těším se na vaše příspěvky, drazí vlastenci.

informace řekl(a)...

Při hledání článku o Jirousovi jsem našla kus paní Šupové: Znáte všechny Berlusconiho kiksy?
Překrásné svědectví, jak se levici podařilo italského premiéra znemožnit ve světě pomluvami a lhaním (jak bylo řečeno m.j. na dnešní tv diskuzi). Udělali z něj šaška, takže se o něj otírá sprostě kdejaký knížepán, co si ani neočistí boty, když vyleze z maštale.
K ničemu nevede, když se ukáže, že na př. ta fotografie Topolánka je fotomontáž a ke všemu ještě blbě udělaná. Různí pseudozpravodajové to budou opakovat do nekonečna.
Levici se to tedy téměř podařilo vyštvat B. z politiky. I když kdo ví? řekli dnes na debatě.

Jakub S. řekl(a)...

Ano, je to tak, jak říká H., opravdu, musím to opakovat (už jsem to dávno psal K. i soukromě). Lituji, nepíšu to rád. A jsem smutný. Amicus Plato, amicus...atd.,že. Nezvladatelný svatý sklon vidět bleskově podle svého citění a zlomkových znalostí vše nejjednodušší zkratkou je cestou do pekel. Tentokrát tedy v pojetí levice x pravice, čb škála jednička či pětka, nic mimo to. Nejsme v sektě a není doba pro Jany z Arku. Jsme v racionální době a v sekulární společnosti. Buďme za to vděčni. Buďme pokorní, skromní, poznatků chtiví, vděční každému za to, co nám může dát či dává - čtěme, uvažujme rozebírejme, diskutujme, mějme v sobě vlastního advocata diaboli pro diskuse v sobě, pak shrnujme a měňme a ptejme se jiných na názor - a pak, neodvolatelně, může následovat: Zde stojím a nemohu jinak! (Řekl Luther; neřekl).
Tím ovšem není v nejmenším řečeno, že v základních věcech nejsme na téže lodi. Jsme. Leč z různých důvodů. A taky: spousta jevů je m i m o škálu lavice x pravice, prostě hodnotitelná úplně jinak, z jiných hledisek, jinými kritérii... a šlus ende damit. Jako bych se neznal. Kazatel, Želivský hadra, řekla jednou (uznale!) má nebohá cerka. Howgh. Spíš by to chtělo článek. A H. se už teď omlouvám. Psáno bona fide. Nikoli pia fraus ani illusione - pia veritas. A dost. Nejsi Hus, tati!! další častý výrok cerky. V mládí jsem k tomu měl sklon - a 69 mě taky málem upálili. Prostě mé názory a zkušenosti a hotovo.

Harpyje řekl(a)...

"Mediální experti" opačného světonázoru zase tvrdí, že média jsou neobjektivní, protože jsou vlastněna Židy. Takový názor je zrovna tak nezaujatý a objektivní, jako že média jsou "levicová", protože píšou špatně o Israeli.

Jakub S. řekl(a)...

Costo di lavoro - výrobní náklady, ano.
Odbory - časovaná bomba, položená ve dvacátém století pod budoucí generace Evropy. Ve východní části zas jiná, no.

informace řekl(a)...

Hlavní média jsou v rukou velkého kapitálu a sledují linii vlastníků. Na př. Murdoch vlastní WSJ a Times. A také články o současné ekonomické a finanční situaci zasahuje. Třeba právě do italské.

Jakub S. řekl(a)...

Kéž by bylo víc médií vlastněno Židy...

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, ale ve Vašem odkaze se píše, že The New Times zdráhavě otiskly korekturu článku, zdráhavě...Já jsem četla rozbor politické orientace médií a vzčetla jsem, že jsou zmíněné noviny levicové.
Jinak Hitler byl levičák, prosazoval vládu masy, popíral individualitu, snažil se ovládnout průmyslové podniky...Nacismus je skutečně levicové hnutí, vždyť je to národní socialismus...A média, která píší tak jedovatou protižidovskou propagandu úctyhodná nejsou, bohužel... Ale je to můj názor, uznávám, že lidé mohou mít i jiný názor, než-li já. Jsou-li tato média úctyhodná, proč otiskují palestinské lži?

Větší vlastenec řekl(a)...

Ehm ehm, vážený Jakube S. :
Costo di lavoro = náklady na pracovní sílu

Čest a Nazdar !

Kopretina řekl(a)...

Zkrátka jsem četla, že jsou tato zmíněná média levicová, kritizují Izrael za všechno co udělá, za všechno...A antisemitismus je skutečně doménou levice.

Antisemitismus nejvzšší stádium levicovosti

http://joch.blog.idnes.cz/c/95968/Antisemitismus-nejvyssi-stadium-levicovosti.html

Páni novináři, kteří si neověřují fakta a tisknou lacinou protiizraelskou propagandu, jdou lidé nehodni úcty. Snad jen televiye Fox News je k Izraeli příznivější, odvzsílala reportáž Mika Huckebeeho v Izraeli a na sporných území...

informace řekl(a)...

Ano, náklady na pracovní sílu, odpovídá to jako smysl. Nevěděla jsem, jak se to řekne česky a ve slovníku jsem to nenašla.
Chiedo scusa.

Harpyje řekl(a)...

Kopretino, to, že extrémní pravice a extremní levice vykazují určitý počet společných vlastností, není důkazem toho, že nationalsozialismus je levicová ideologie.
Myslím, že jsem se vyjádřila dost zřetelně: tato média "otiskla palestinské lži", protože naletěla.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ehm ehm ehm, vážený Jakube S. : „Kéž by bylo víc médií vlastněno Židy...“
Jak všeobecně dobře známo, nám Čechům a Moravanům zbyly pouze dva (DVA) deníky - Právo a Haló noviny.
Všechny ostatní kdysi české deníky jsou již roky v prackách velkoněmeckého velkokapitálu, který je tradičně v pařátech - koho jiného, než právě sionistů.
Kdyby oba poslední naše deníky padly do spárů našich dědičných nepřátel, kdo by nás pravdivě informoval ?
Napadla Vás někdy tato otázka ?

Větší vlastenec řekl(a)...

Sakra, vážená paní Harpyje - podařilo se Vám odeslat příspěvek dne 11.11.11 v 11:11 !

Harpyje řekl(a)...

"Snad jen Fox News" ... Vy se na ni díváte?
Já to vzdávám, Kopretino. S Vámi nemá cenu diskutovat o tomto tématu.

Jakub S. řekl(a)...

x Jaě, na pracovní sílu. Měl jsem dýl myslet. Takový kiks.
x Toho Jocha si budu muset přečíst, ano.
x Napadlo - Práva by byla škoda. Haló novin ovšem vlastně mnohem větší. Něco tak neuvěřitelně zábavného a inspirativního si musíme hýčkat.U Lenina: že bych si je předplatil a zaséval inspiraci z nich do okolí - ?!

Harpyje řekl(a)...

Wow! Tak v Porýní zrovna v ten okamžik nastala Die fuenfte Jahreszeit! Alaaf!
A konec světa taky nenastal! :-)))

Jakub S. řekl(a)...

Jestlipak Harpyje tu pátou roční dobu ve zdraví přežije...

Harpyje řekl(a)...

Jakube, já nejsem velkou přítelkyní lidových veselic.
Karneval v Porýní je mi naprosto cizí, i když se mi líbí, jak během der "tollen Tage" flanýrují masky po Kolíně, pomalu jako v Benátkách. A ani zdejší Fasnet mi není o moc bližší. Zdejší masky jsou sice velmi pitoreskní, ale ani ve snu by mě nenapadlo, postavit se dobrovolně na chodník, mávat průvodu masek a volat Narri Narro! :-)))
Pokud jsem kdy něco takového dělala, nebo se zúčastnila nějaké "Narrensitzung", tak to nebylo dobrovolně.
Zdejší karnevalisté jsou "Narren", ti z Porýní jsou "Jecken". A co jsou Jeckes, to doufám, víš.
A už jsme zase u nich. :-)))

drak řekl(a)...

Magora Jirouse jsem míval rád už kdysi a mám ho svým způsobem v oblibě pořád, jeho smrt na tom nic nemění, jen vím, že už je na druhém břehu. Já jsem representantem té generace, kterou on jak sám říkíval pro bolševika kurvil, což já bych ze svého úhlu pohledu nazval jiným slovem. Já jsem si mnoha nesrovnalostí mezi skutky a slovem u toho bolševika povšiml již dříve a významně to pomohlo mému prokouknutí toho, co je to propaganda a jak to na lidi působí. Mnohé jsem si zažil sám na vlastní kůži a došel si ohledně bolševika sám pro sebe ke svým vlastním závěrům, na to jsem Jirouse nepotřeboval. Jirous mi jen pomohl upřít pozornost na jiné věci a umět vnímat krásu i jinde a jinak, než je nejčastější a obvyklé. Proto je mi dodnes upřímný Magor kolikrát milejší, nežli nějaké dřívější či soudobé přeslazené popíky, která v podstatě jen melou o ničem. Odmítám ho škatulkovat kamkoliv a jakkoliv, a odmítám ho nekriticky vychvalovat, nebo naopak zatracovat, nebo fňukat nad jeho úmrtím. Život je smrtelným onemocněním a nastane-li ta smrt v normálním čase, a dožitých 67 let se dá při jeho životním stylu označit za vcelku přiměřený výkon. Vážím si ho proto, co dělal a čím byl, naráželi jsme na něj a jeho tvorbu celkem rádi. Až se ta mediální lavina plkání přežene, tak si najdu nějaké jeho věci a povídání o něm a strávím tím příjemně nějaký čas. Povídání o něm jsme si třeba rád pouštěl v autě. Bylo to rozhodně mnohem duchaplnější a hodnotnější, nežli třeba imbecilní zpravodajství nebo reklamy.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jestlipak Harpyje tu pátou roční dobu ve zdraví přežije ?
To jen Lenin ví.
Vždyť Evropa zmítá se v krizi, kdo rozum má, ten k nám do Asie mizí.
V Evropě je málo energie i práce, neb chamtivý buržuj třímá moc.
Zato Muslimů a Romů a sionistů-příživníků je moc.
Zima v Evropě bude zlá; nejen pro exotické ptáky, živící se hady.
Zima v Evropě bude zlá pro všechny pracující, již nyní žloutnoucí hlady.
Snad i Harpyji pyšnou vyžene hlad jak vlky z lesů,
snad vrátí se zpět z německého děsu.
Již ví Harpyje, že kdo dnes se vrátí,
trest svůj zasloužený hezky si zkrátí.
Qui vivra verra
Takže uvidíme.

Kopretina řekl(a)...

Tal útržky, dobře Harpyje, ale proč média otiskují paletinské lži? Proč dobrovolně nalétnou protiizraelské zlobě? Ze zkušeností můžeme usoudit, že se palestinským Arabům nedá věřit...

Kopretina řekl(a)...

Ať je to jak chce, nechápu, proč tolik lidí chce věřit lžím. Jedna z nějkrutějších lží byla legenda o "bludném Židovi", Žid, který odmítl Ježíše měl za trest do skonání věku bloudir po světě, údajně se objevil v 1524 v jednom německém kostele v Lubecku, dále byl spatřen v Arménii, Paříži 1624, v Bruselu 1640, v Lipsku 1642, v Mnichově 1721, Lobndýně 1818. Bludný Žid dostával různá jména Ahasver, Cartaphilus, Boutedieu, Votadio, Juan Espera en Dios...Další oblíbenou lží se stalo znesvěcení hostie, údajně Židé kradli hostie, mučili je a za týrání hostie byla r.1242 zažila upálena celá židovská komunita v Brlíně. a vůbec mezi nejohavnější lži patřilo obvinění z rituální vraždy, jen Bůh ví, kolik tisíců Židů bylo kvůli tomuto zlému obvinění zavražděno.Píši to proto, že palestinská propaanda je stejně ubohá, stejně zlá, stejně lživá jako obinění z rituální varždy, týrání hostie a lgenda o bludném Židovi. Kdo věří Palestinců, věří žím.Palarabům se nedá věřit nikdy v ničem...

Harpyje řekl(a)...

:-)))
Zrovna jsem se dočetla, že jsme nejlépe se rozvíjející země světa... Dzp., tak to asi budu muset skutečně táhnout ostwaerts.

Harpyje řekl(a)...

Ono se i některým Němcům nedá věřit, Kopretino. Pokud neznáte historii zfalšovaných Hitlerových deníků, tak si o ní něco přečtěte, a pak snad pochopíte, jak je snadné naletět.
I já jsem tehdy patřila k těm blbům, kteří si ten výtisk Sternu koupili, a taky mně, jako oněm redaktorům ve filmu, vrtalo v hlavě, proč jsou na desce onoho deníku iniciály FH, když se Hitler jmenoval Adolf.
:-)))

Větší vlastenec řekl(a)...

S Palestinci resp. s Araby nemá vší náš lid žádné špatné zkušenosti, milá Kopretino. Naopak - řada našich dívek se za ty hezké snědé veselé chlapce provdala, z lásky.
Zato se sionisty ... Základní zkušenost našeho lidu z tisícileté strašlivé multikulti tyranie je obsažena ve slově "židit". Ano, sionisti nás židili již v oné slavné době, kdy mladá Praha byla vyhlášeným centrem obchodu s otroky.
A ubohá Anežka Hrůzová, či množství ubohých dítek "záhadně" zmizelých ...
Raději nepokračuji, nebo zmizí i můj příspěvek.

Prostě, milá Kopretino, představte si malý test důvěry našeho lidu :
Městská ulice, vedle sebe dva obchody s identickým sortimentem. Jeden se jmenuje „Arabské speciality“, druhý „Jewish goods“, na jeho dveřích je výrazný nápis „Zde Vás obslouží rodilí Židé“.
Co myslíte, který z těchto obchodů bude lépe prosperovat ?

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje, my už nevěříme vůbec žádným Němcům.
Věřili jsme soudruhům z NDR; naše důvěra byla těžce zklamána.
Věřili jsme, že východoněmečtí pracující budou své výdobytky proti fašistům
bránit do poslední kapky krve. A co se stalo ?
Nic.
Jen pár opravdových leninovců padlo se zbraní v ruce. Prý spáchali sebevraždu; tomu tak uvěříme.
Prostě - Slovan může věřit jen Slovanovi.

Nazdar !

Kopretina řekl(a)...

Ne milý Vlastenče, jestli myslíte svá slova vážně, tak jste skutečně nacistický antisemita. To někteří Arabové (jako, že jich bylo dost) kupčilo s otroky, s "negry"...Tento Váš příspěvek by pan redaktor Wagner vymazal a Vám by dal na trvalo ban. Židé v českých zemích nikdy nic špatného neudělali, byli přínosem pro naši společnost, řada vědců,, průmyslníků, umělců...Opět důkaz že mezi nacisty a komunisty není vůbec, ale vůbec žádný rozdíl...Moje oblíbená periodika jsou Lidové noviny (Mladá fronta Dnes se mi kvůli palestinské propagandě zošklivila) a Slovo z Jeruzaléma...vzchází ve VŠECH jazycích, oparvdu ve všech...Každý člověk dobré vůle si je může pročítat...A o tom jaké jsou sňatky s Araby napsal článek
Luděk Frýbort- O švarném Tunisanovi

http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-o-svarnem-tunisanovi-dco-/p_zahranici.asp?c=A110121_175959_p_zahranici_wag

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro Vaši informaci, milá Kopretino : Pan redaktor Wagner mně dal natrvalo ban již dávno.

Vaše neznalost naší historie je ovšem vážně roztomilá. Víte, co je to „tabula rasa“ ?

Přeji Vám hezký den.

Větší vlastenec řekl(a)...

Až teď mi došlo, že ještě před nedávnem jsem pro naši milou slečnu Kopretinu byl "genocidní antisemita".
A dnes už jen "nacistický" ...

Asi bych měl jít do sebe.
Ach jo.

Kopretina řekl(a)...

Ano, vím milý Vlastenče,vím, ale to není můj případ...něco má také vím...Ale proč Vám al pan reaktor Wagner ban? Vždyť jste tehdy nepsal nic zadného, Vy to myslíte ironicky já vím...A něco málo z české hitorie také vím...Al milý Vlastenče, cosi myslíte o článku pana Frýborta?

Kopretina řekl(a)...

Tak za co jste milý Vlastenče dostal ban? Copak jste psal protižidovské příspěvky? Já vím, že si y nás děláte legraci, že to nemyslíte vážně, ve skutečnosti jste sionista a nastavujete zrcadlo Janečkům, Juchelkům, Vodníkům, Thyronxům...

Větší vlastenec řekl(a)...

Al pan reaktor ?
Ne, nic tak zadného bych střízlivý nenapsal, jaktěživ a vážně.

Už mě bolí bránice, jdu raději zpět do terénu.

Míru zdar !

Kopretina řekl(a)...

Překlep...jasně že REDAKTOR...tak za co jste dostal ban?

Harpyje řekl(a)...

Díky té dobré duši, která v 11. listopadu 2011 10:51 připomněla, že dnes je lˇArmistice.
http://www.youtube.com/watch?v=NkKEynoTwp8

Jakub S. řekl(a)...

H, proč jen - ?! No prostě ono často stačí si zkusit problém, otázku, dilema postavit jinak. Taková elementární věc, milý Vacoune, v každém bádání/výzkumu. Takže - co takhle:
Média musí mít sledovatelnost/náklad atd. A: kdopak to bude mít vyšší, krvavě rudá first page s PALESTINCI OPĚT ÚTOČÍ, či s IZRAEL OPĚT ZAÚTOČIL?
Náš čtenář - náš pán. Jde o inzerenty atd.
A proto taky je rádio, obecně, výrazně objektivnější a inteligentnější než TV a většina tisku - pivní správní chlapi ani pavlačové roby rádio (ty druhé teda krom dechovek a popu) už neznají, jen TV a přelítnout noviny.

Jakub S. řekl(a)...

S, i za mne, i za mne.
Taková hrůza na světě předtím ani potom nebyla. Nezapomínat, ano!
Má už stokrát projitá pouť: od busu vyjdu za Provodovem kilometr hore, hore, kolem hřbitůvku na Malenisko. Kolem staré kamenné hospody a kostelní terasy, napít se vodičky, a začnu výšlap nahoru lesní křížovou cestou. Stovky metrů kolem dalších a dalších zastávek pískovcových reliéfních scén z cesty na Golgotu. Postaveno 1918-20 v paměť padlých ze všech dědin (až z Uher!!), odkud chodili na pouť a pak padali v Dolomitech, Haliči, Karpatech - zákopy, kanony ve skalních stěnách, plyn, popravy, nezvěstní, nemoci. Taková, taková kvanta drobných lidiček, sotva odrostlých ogárků, a třeba dva-tři z rodiny... a pak co roba sama na chalupě, pole, chlév - ? Další pomalý zánik, konec.

Harpyje řekl(a)...

Kopretino,pokud jste zde, ještě jednou Vás prosím, vyťukejte následující písmena "ěščřžýáíéů", a pošlete mi to, prosím, mailem. Já chci konečně přijít na to, proč mi z Moravy přicházejí samé hieroglyfy. Díky předem.

Jakub S. řekl(a)...

Odjinud ne?
Prosím, kdo tomu rozumí, poraďte jí. Najednou jí nechodí písmena s akcentama.

Harpyje řekl(a)...

Na mně působí každý hřbitov hrozně. Ale to není nic ve srovnání s válečnými hřbitovy. A že jich je ve Francii a Belgii požehnaně! Z obou válek. Všem těm vychytralým "autentickým konzervativcům", kteří opět hlásají partikularismus a národovectví a vyvolávají duchy minulých časů, bych ordinovala povinnou návštěvu všech vojenských hřbitovů kolem dějiště bitvy u Verdunu. Například.

Harpyje řekl(a)...

Z Čech ne, jenom z Moravy. Já nechápu, jak je to možné.

Schumacher řekl(a)...

Který z oněch obchodů bude lépe prosperovat ? Ten, který bude mít vyšší obrat. Tipuji, že arabský. Bude mít otevřeno sedm dní v týdnu, kdežto židovský bude mít otevřeno jen šest dní. Arabský pokud se jím rozumí současně i muslimský, si pro případ muslimských svátků najme zástup, kdežto židovský, kde budou obsluhovat výlučně rodilí Židé, bude mít zavřeno. Pokud budou i židy vírou a tedy dodržující šabat. Při nesplnění této podmínky se to komplikuje o další varianty. Jestliže se přidržím té první a základní, aby echt židovský dosáhl stejného týdenního obratu jako arabský, bude muset po zbylých šest dnů zvýšit ceny o jednu sedminu, nebo naopak je oproti konkurenci snížit natolik, aby ztrátu dohnal zvýšeným obratem ve zbylých šesti dnech. Tím si významně sníží marži. Kromě toho bude mít vyšší náklady na dodržování "kosher" předpisů. Protože, to dá rozum, přece nepřijde o zákazníky z řad souvěrců. Proto při stejném sortimentu a kvalitě bude lépe prosperovat arabský. Předjímám otázku, ve kterém obchodě bude nakupovat Schumacher antisemita. Nejspíš někoho zklamu, ale odpověď je jednoduchá. V tom, který bude mít otevřeno a bude mít nižší ceny. Berme otázku nastolenou VV jen akademicky, protože kdo by si za takových konkurenčních podmínek otevřel židovský obchod, musel by být naprosto mešuge. Abych zdráv byl i zdráv zůstal.

Schumacher řekl(a)...

Kromě toho, je to tak, že v sortimentu si tradičně nekonkurují, proto popsaný případ z takových či podobných příčin je v podstatě vyloučený. V praxi tak, že pro falafel k Ahmedovi, milostivé pro stříbrnou lišku vedle k Silberteinovi.

drak řekl(a)...

Nemám rád falafel. Buď si zajdu na smažáka do normální české hospody, nebo na zmrzku k Italům, nebo na Gyros k řekům, nebo na něco odbrého k Srbům, ale na falafel nebo kebab k musulmanům tedy zásadně ne. Já velmi pečlivě vážím komu dám vydělat z mých peněz a cena u toho není tím prvním a nejvíce rozhodujícím kritériem. Tohle mi podstrčila do mozku jedna kyperská Turkyně, která odmítla jet v noci do Tesca, jediného přes noc otevřeného krámu v Praze, protože prý je to "jewish company". Mě to do té doby bylo liberálně dost jedno, ale po setkání s tímhle jevem už od té doby upřímně nemám rád ty jejich musulmanské company a zásadně jim nedávám vydělat ani vindru, když to mohu jakkoliv ovlivnit. Na zájezd bych k nim do toho bakšišáckého bince také nejel.

Kopretina řekl(a)...

Už jsem Vám, Harpyje mejl poslala.

Harpyje řekl(a)...

Díky, Kopretino! Podezření se nepotvrdilo, musím pátrat dál.

Kopretina řekl(a)...

Ano, obludnost médií, jejich jednoduchost. Také někteří novinář přiznávají, že zprávy přiznivější Izraeli by nebyly tak oblíbené. Je to smutné.

Ale nyní na odlehčení. Byla jsem syi přivydělat pár korun a hlídala jsem dítě, krásnou blonďatou holčičku. Teda jsem úplně uhnaná, hrály jsme si, jednou jsem byla myš a ona kočka, pak já kočkou a ona myš, pak obě kočky, lítaly jsme po pokoji, pak jsme si házely s míčem, pak jsme si malovaly, jsem úplně udřená...Sala jsem si zabrat.

Schumacher řekl(a)...

Draku to je škoda. Vzpomínám na egyptského kuchaře a zázraky jaké dokázal na naší kocábce, na skvělé divemastry Mohameda a Yussryho. Na bufáč na křižovatce někde ve středu Hurghady, kde jsem ve společnosti místních měl vynikající jehněčí...Když mě posedne chuť na tohle, hupnu na Smíchově, na "Andělu" v obchodním centru do restaurace "Zafir". Akorát pro pivo si musím skočit vedle k Čiňanům. Dobroty a příjemné posezení mají také v klubu cestovatelů naproti Mánesu. Jen kočer hospodu v Majzlovce jsem nenavštívil. Tak dlouho jsem plánoval husu a šoulet, až zavedli tak nekřesťanské ceny, že i pro tuzemského žida hamba. Prý aby ceny přiblížili těm movitějším z poza Louže. Členové zdejší obce to mají levnější. No a gój platí to co ti z poza louže. Tak jsem přišel o ten šoulet. Ne, že bych si ho nedal. Ale jinou šábesdekl hospodu s rozumnými cenami tu neznám.

Šaman řekl(a)...

Informace, anonymní to v poslední době možná dělal skutečně jen pod dohledem. Mluví totiž jako vězeň, nedávno propuštěný vězeň, který byl ve vězení zneužíván - anebo sám zneužíval spoluvězně. Takže - je to opravdu chudáček. A bude ještě větší!
\ :-)

Šaman řekl(a)...

Schumachere - arabský versus židovský obchod.

I v Izraeli existují obchody nonstop. Ale o šabatu je v nich docela prázdno.
Správný židovský obchod je zavřený od pátečního západu slunce do sobotního západu slunce. Takže je otevřen v pátek dopoledne a sobotu večer. A ten sobotní večer má větší tržbu, než když je normální den otevřen celý den!
Ostatně muslimové to mají podobné, když je ramadán, měsíc půstu, který ale neplatí v noci - takže o ramadánu se nejvíce prodávají potraviny.

No a my, postkřesťané, to děláme stejně. Půsty moc nedržíme, ale na Vánoce si narveme nácka...Šalom!
\ :-)

informace řekl(a)...

Šamane,
nevím, kdo to byl a slibuju, že se příště s žádným anonymem bavit nebudu.
Snažím se sledovat vývoj událostí kolem nové vlády, kterou by měl sestavit Monti, jestli bude on tím pověřeným a mám z toho zmatku dojem, jako by zvedli kámen a tam začali zmateně pobíhat brouci a svíjet červi, co se pod ním schovávali.
A k tomu ještě media řádí jako nikdy.
Italskému prezidentu volají v jednom kuse Obama, Wulff, van Rumpuy, Barroso, Sarkozy, Merkelová.
Prý se spekulanti chystají napadnout Francii, včera agentura S&P pustila do éteru, že se chystá snížit rating Francie, ale dnes to zase stáhla, že to byl omyl. Ale hlasy se šíří dál. A chystají se také na Rakousko.

stk řekl(a)...

To, co jste vy, byli jsme i my.
To, co jsme my, budete i vy.


Hřbitov jako místo k rozjímání.

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Exotických kuchyní jsem si užil poměrně dost na vysoké škole, byla to tam u nás v ročníku a kolem něj docela zajímavě namixovaná exotická sbírka a přesto, že tenkrát třeba válčil Írán s Irákem, tak ti dva kluci odtamtud spolu docela dobře vycházeli, rozhodně ani jeden z nich neusiloval tomu druhému o život a ani jeden z nich se neprojevoval nějak zaníceně či nábožensky. Já se jich na to neptal, považuji to za velice osobní a intimní věc, kterou když někdo chce, tak tomu druhému svěří, ale ptát by se na to myslím nikdo nikoho neměl. Každopádně občas se nám podařilo mít nějaké to volno a někdo třeba měl nějaký důvod něco oslavit a tak připravil nějaké dobrůtky a pozval ostatní na skleničku a něco na zub, takže v mládí jsem poochutnával kde co a bývalo to chutné i zajímavé zároveň. Já co se jídla týče netrpím předsudky, když nějaké jídlo na první pohled nevypadá zrovna vábně, tak ho klidně ochutnám a zaujímám k němu postoj až potom ochutnání. Nějaké ty židovské pamlsky jsem ochutnával kdysi na území bývalého SSSR, tam jsem v akademické sféře narazil na hodně lidí židovského původu, a vypadalo to, že mnozí z nich o té kuchyni mnohé vědí, jen s těmi surovinami tam byl poněkud problém a tak se všelijak nahrazovalo a improvizovalo. Byť mnohé se v tržnicích sehnat dalo, ale ty ceny bývaly takové ne zrovna dostupné a lidové. Ale mládí už odešlo a odeznělo a ta zvědavost už není jaká bývala, a mezitím se vozembouchové změnili z poměrně snesitelných normálních lidí na lidi poměrně zaujaté a nemám už s kontaktu s nimi pražádnou radost. Tím jak se začali mnozí z nich vyhraňovat a radikalisovat, přestal jsem vyhledávat kontakt s nimi a bohužel už i ti umírnění začali přicházet o zdravý rozum.

Začíná mě dohánět spánkový deficit, tož dobrou.

drak řekl(a)...

Vzpomínám si na líčení nějakého fotografa, který nedlouho po listopadu 1989 zavítal do USA a měl sebou nějaký foťák s poměrně exotickým formátem filmu. No a co čert nechtěl, před tak před odletem se mu podařilo zapomenout si filmy doma. Oběhal celý New York a nikde ten zatracený film neměli a nakonec když už byl hodně zoufalý a smutný, že se bude vracet bez fotek, tak v jednom židovském obchodě mu jich našli celou bednu. A teď už dobrou.

Větší vlastenec řekl(a)...

Dobré duši děkujete, vážená paní Harpyje ?
Chyba lávky ! Žádná dobrá duše, nýbrž moje bezdušná pominutelnost záměrně zákeřně vložila onu báseň do zdejšího Doupěte.
Ano, vložil jsem báseň jako návnadu, jako léčku, jako test sui generis.
Takový jsem já.
A mohu být hrdý na svůj důvtip, zděděný po předcích-odbojářích : Jak jsem správně předpokládal, nechytil se žádný z vlastenců. Ano, citlivé čumáčky zdejších vlastenců zachytily nezaměnitelný pach jedu, jemné hmatové vousky přeopatrně ohmataly napnutou pružinu. Vlasteneckým hejnem proběhl cizím neslyšitelný signál : NEBEZPEČÍ !
A již se hemživé klubko rozmotává, již hladká tělíčka skokem mizejí v tmách, až za nimi jejich dlouhé ocásky povlávají.
Návnada zůstala netknuta.

Ne však na dlouho.
Z výšin šumně se snesl mračný stín - a KLOV ! A ŠKUB - a dráp již třímá past, perutě mocné bouřný vzmach - vznáší se opět harpyje krutá nad pralesem stinným, past ve spárech, spáry v pasti.
Chycený lovec, vlastencův skvělý lov.

Tak oddělil jsem zrno od plev : Zatímco pro nás roduvěrné Čech a Moravany, pro nás obyvatele Západní Asie znamená datum 11.11. jen čtyři jedničky, pro Euroameričany je dnešek významným dnem.
Čeští vlastenci prošli zkouškou, odrodilá vážená paní Harpyje vyslovila „שבולת‎‎“ špatně.

Nu, když mne nikdo nepochválí, musím to udělat sám : Skvěle sis vedl, Větší vlastenče ! V obnovené Státní bezpečnosti máš své místo jisté. Buď Tvé práci čest !

Chladnou hlavu, horoucí srdce, absolutně čisté ruce ! (F.E.Džeržinskij)***Volte ČSNS 2005 a KSČM !

informace řekl(a)...

Jděte se všichni vycpat se hřbitovními náladami, pověrami a nytím.
Tady se to všechno tak živelně mele, nadávají si a vyhrožují nejen dvě koalice navzájem, ale perou se i uvnitř obou koalic, že člověk nestačí zírat.
Pámbu ví, jak to skončí.
Dokud jsme živí, jsme žíví a na pohřební nálady můžeme počkat, až budeme mrtví.

stk řekl(a)...

Já nevím Informace, ale mě na hřbitově nenapadají žádné "černé myšlenky" o smrti.
Jen o pomíjivosti všeho - a to je dost velký rozdíl.

informace řekl(a)...

STK,
italskému prezidentovi Giorgio Napolitano je šestaosmdesát let a řídí podobný blázinec jako ten italský a evropský.
Na hřbitovní nálady nemá čas ani na rozjímání o pomíjejícnosti života.

informace řekl(a)...

Celý svět je pověrčivý, jak jsem právě zjistila webu. 11.11.11. jsou magická čísla pro Egypťany, Číňany, Indy, jihoameričany. Všude to slavili po svém, různými magickými šamanskými obřady.
V Itálii dokonce zorganizovali nějakou megaloterii, což mi uniklo a to mě mrzí. Stejně bych nevyhrála, ale mohla jsem to alespoň zkusit.
Zatracená politika!
hátépépé://www.tgcom.mediaset.it/magazine/articoli/1027605/11-11-11-e-il-giorno-magico.shtml

informace řekl(a)...

Už mi tu zas sežral Piksla příspěvek o pověrách. Ať se udusí 12.11.11 a bude od něj pokoj!

Moby Dick řekl(a)...

Vráceno, informace! Šaman spí, však někdo bdí.
>>:))

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

סבלת

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, vážený RRR, mám to špatně - dle původního článku z „české“ Wikipedie.
Mělo být „שבלת“. Článek jsem již doplnil.
Vám díky za upozornění, a mně hanbu.
Za takovou chybu by mne sionisti ubili při brodech jordánských.

Míru zdar !

Harpyje řekl(a)...

Odjali Galádští též i brody Jordánské Efraimským. A bylo, že když kdo z utíkajících Efraimských řekl: Nechať přejdu, řekli jemu muži Galádští: Jsi-li Efratejský? Jestliže řekl: Nejsem,
Tedy řekli jemu: Rci hned Šibolet. I řekl: Sibolet, aniž dobře mohl vyřknouti toho. Tedy pochytíce jej, zamordovali ho u brodu Jordánského. I padlo toho času z Efraima čtyřidceti a dva tisíce.
Jako potomek odbojářů byste se přece mohl ubránit hrstce sionistů.

Větší vlastenec řekl(a)...

Není to tak jisté, vážená paní Harpyje.
Sionistů jsou mraky, neb Jehova jim nadržuje. (Samozřejmě, žádný "Hospodin" neexistuje, ale sionisti tomu věří, což je nechutně posiluje.)
Sionisti navíc naše skvělé slovanské vědce neustále židí o výsledky jejich práce, takže dostávají tzv.Nobelovy ceny a vyrábějí spoustu vyspělých zbraní hromadného vraždění.
Ale především - jsou zákeřní.
Proto je nutno dbát zvýšené opatrnosti, kdykoli hájíme vlast proti sionismu.
Konečně - i můj s.prastrýc po osvobození naší vlasti Sovětskou armádou už se sionisty nebojoval přímo. Jak jistě víte, úhlavního agenta imperialismu a sionismu pomohl našim orgánům polapit díky lsti - árijské lsti, samozřejmě.

Hezký den přeji. (Tedy - pokud vůbec lze v Evropě prožít hezký den, že.)

Harpyje řekl(a)...

Nordická lest, nebo taqqiya - každopádně přispěl k odhalení a zneškodnění protistátního spikleneckého centra.
Chudák soudružka S. se po návratu domů vyděsila, protože si myslela, že je chtějí unést na Západ.
DIE ZEIT: Wer führte das Kommando?
Frau S.: Das weiß ich bis heute nicht. Ich dachte zuerst, das ist irgendeine Bande, und ich hatte Angst, daß man uns in den Westen entführen wird.
http://www.zeit.de/1968/29/solange-man-nicht-die-ganze-wahrheit-sagt

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano; četl jsem před lety vzpomínky soudružky S. V paměti mi utkvěla její slova o hrůze, kterou zakoušela během převozu po zatčení. Měla zavázané oči, samozřejmě, a když uslyšela zvuk leteckých motorů, pomyslela si : „Už je to tady ! Letiště, letadlo - odvezou nás na Západ !“
Zdá se, že opravdu neměla tušení o černé zradě svého manžela. Konečně, i S. se měl proč obávat odvlečení do Evropy - znal až příliš dobře své pány a soukmenovce. Proto se v jejich vile, naším lidem zabavené německojazyčným sionistům, vždy povalovaly zbraně - aby se mohli bránit útoku imperialistických žoldáků-únosců.
Jak obrovská byla úleva soudružky S., když jí naši soudruzi a soudružky sňali šátek z očí. Nebyla v letadle, unášejícím ji z naší rodné Západní Asie; byla mezi svými, v ruzyňské vazební věznici !

Další vzpomínky soudružky S. už nebyly tak radostné. Až mi slzy vytryskly, když jsem četl o jejím osudu v 50.letech - žila sama s dvěma dětmi, v malém řadovém domku, mezi obyčejnými dělnickými rodinami.
Musela jít do zaměstnání, děti musela ráno vozit do školky jako nějaká obyčejná dělnice ...
Ach jo.

Prostě - už jsem několikrát v minulých letech vyjádřil své pochybnosti nad postupem tehdejších Stranických a státních orgánů (promiň, soudruhu prastrýčku). I když se považuji za dobrého člena Strany (byť jsem Stranu z dobrých důvodů dočasně opustil), soudím, že s generálním tajemníkem Strany musí být nakládáno s patřičnou úctou. I když je zrádce.
Vždyť konečné rozhodnutí je až na Nesmrtelných, především na Leninovi. Jen On a Věčné Politbyro rozhoduje, zdali si generální tajemník leninské Strany zasluhuje či nezasluhuje vejít do Věčného Kremlu.
A ponížit soudružku manželku generálního tajemníka dělnické Strany na úroveň dělnice - to je vážně nedůstojné nás, nás potomků husitů.

* * * * *

Koukám, jak ten čas letí - za pár dní budeme všichni slavit 60.výročí rozdrcení sionisticko-imperialistického spiknutí.
Asi uspořádám malý ohňostroj.

Nazdar !

Harpyje řekl(a)...

59. výročí. Ne šedesáté. Já toto výročí oslavuji každoročně, už od narození. Uspořádat ohňostroj mě ale ještě nikdy nenapadlo.
Totiž, kdyby generální tajemník teď seděl ve Věčném Kremlu, což nevylučujete, protože takové rozhodnutí záleží na milosti Věčného Lenina, tak by nebylo co oslavovat.
Taky si neumím představit, že by si nechal líbit, aby mu Věčné politbyro žvanilo do Jeho rozhodnutí.

Kopretina řekl(a)...

Milý Vlastenče, slovo "židit" neznám, ale znám slobo "cigánit", tzn. lhát, podvádět, krást, psal to pan Dušan Streit na svém blogu. A sionistů bohužel není jako mraků (je jich jenom 14 milionů), před válkou jich bylo 18 milionů, bezprostředně po válce 11 milionů...No a statečného, milovaného, geniálního, božího, nejdokonalejšího, nejkrásnějšího, nejdokonalejšího arabského národa je 300 milionů...Smrt všem Židům, lásku a respekt všem Arabům...Nechť žije Alláh, nechť žije prorok Mohamed, nechť zavlaje zelený prapor islámu po celém světě, nechť všichni konvertujeme na islám...pak bude mír, láska, naděje, pokoj, požehnání, pak nebudou nemoci, nebudou války, pak bude vše dokonalé...Alláhu Akbar...

Větší vlastenec řekl(a)...

60.
S. byl zatčen dne 23.listopadu 1951. Tím bylo sionisticko-imperialistické spiknutí rozdrceno.
Pravda, soud se sionistickými agenty imperialismu a jejich domácími přisluhovači proběhl zhruba o rok později, ale to šlo již jen o plné objasnění jejich vlastizrádné činnosti.

* * * * *

K rozdrcení spiknutí našich dědičných nepřátel tehdy objektivně došlo. Tudíž můžeme vesele slavit, bez ohledu na přítomnost či nepřítomnost soudruha S. ve Věčném. Kremlu.

* * * * *

Ke vztahu mezi soudruhy Leninem a Stalinem a Věčným Politbyrem : Oba soudruzi sice stojí v jeho čele *), ale jinak samozřejmě platí všechny zásady vnitrostranické demokracie. To znamená, že o důležitých otázkách Věčné Politbyro rozhoduje hlasováním, a to JEDNOMYSLNĚ.

Míru zdar !

------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Nevíme, zdali se ve vedení střídají, nebo zdali jsou nyní jedno Tělo a jedna Mysl. To je skryto; Nejvyšší tajemství jsou zatím odhalena jen obyvatelům Věčného Kremlu.
Lidu bude vše důležité sděleno ihned po Velkém Rudém Kolapsu, na samém začátku Nové éry.

Větší vlastenec řekl(a)...

Výraz "cikánit" znamená "lhát", milá Kopretino.
Výraz "židit" se postupem doby pozměnil na "šidit" (viz posun cikánit -> cigánit), jeho význam zůstává týž.

Prosím : Své promuslimské výkřiky si schovejte na lepší příležitost. Například na oficiální přivítání některé z delegací našich muslimských spojenců v boji proti multikulti Západu.
Děkuji Vám předem.

Světu mír !

Harpyje řekl(a)...

:-))))
Omlouvám se. Mé naivní představy o Vaší theologické kompetenci a víře, jsou srovnatelné s představami pí. Haslingerové o knězi Halíkovi.
"Jako věřící katolička jsem totiž ze slov a postojů biskupa Tomáše Halíka vyciťovala, že jeho víra je spíše nastudovaná nežli ta pravá uvnitř člověka. Pochybovala jsem ale, zda mu nekřivdím, a vyslechla jsem proto jeho přednášku na fakultě, zašla na jeho mše, ale to vše mne naopak utvrdilo v přesvědčení, že je to velmi sečtělý profesor všech možných i nemožných náboženských filosofií, ale opravdu věřit v Boha nedokáže, i když se o to nekonečným studiem snaží a asi by si to i upřímně přál. Zatímco při rozhovoru s panem vicekancléřem Hájkem jeho víru přímo cítím. Jeho víra na člověka přímo sálá a přenáší se do všeho kolem."

Větší vlastenec řekl(a)...

Co se týče celkového počtu sionistů - nenechte se vysmát, milá Kopretino.
Zaprvé si jednotlivé státy nekontrolují, kolik sionistů opravdu žije na jejich územích. (Kvůli tzv.politické korektnosti a tzv.lidským právům - kdopak a za jakým účelem vymyslel tyto nástroje sionismu, nu ?).
Zadruhé : Sionisti zhusta svůj původ tají; lživě se prohlašují za příslušníky státotvorného národa. Nezřídka za nás Slovany.
I v tom se podobají Cikánům, cigánějícím o své „českosti“. Víte, kolik „českých“ Cikánů-Romů přiznává svůj skutečný původ, například ve sčítání lidu ? Jen zlomek !
Prý mají s námi nějaké špatné zkušenosti - vážně nevím jaké. Vždyť v Letech, Kunštátu atd. jsme je ZCELA NEZIŠTNĚ učili základním civilizačním návykům.

Opravdu, milá Kopretino - Cikáni DODNES nesplňují ZÁKLADNÍ kritéria pro odlišení národa civilizovaného od necivilizovaného. Dodnes nemají ZÁKLADNÍ schopnosti :
1) schopnost založit vlastní stát
2) schopnost vést válku proti jinému státu
3) schopnost koncentrovat příslušníky jemu nepřizpůsobivých národů a skupin v zařízeních k tomu určených

Prostě - je na nás slovanských Árijcích, abychom na nich provedli příslušné civilizační procesy.

Abych se vrátil k otázce sionistů : Jen oni přesně vědí, kolik jich je. My ostatní se musíme mít na pozoru, dokud tato otázka nebude konečně vyřešena.

Míru zdar !

Kopretina řekl(a)...

Tak tak milý Vlastenče, až přijedou představitelé z muslimských států, tak je uvítám svými nádhernými slovy.....Jenomže jak bychom my Slované měli zcivilizovat Cikány (Cigány)?
Jinak jak chcete řešit sionisticku otázku? Vyhlazením?

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale dejte pokoj, milá Kopretino !
My jsme přece potomci husitů a vnuci Leninovi; my prostě nevyhlazujeme.
My prostě jen humánně vylikvidováváme.
A to jen nepřizpůsobivé.
Třeba Němce.
A feudály.
Taky buržousty, samozřejmě.
A papežence, jistě.

Ovšem takový sionista - ten se může stát i generálním tajemníkem Strany, když na to přijde.
A Cikán taky dostane příležitost; žádný strach. Něco se pro něj najde i po našem vítězství, v naší obnovené zdravé unikulti společnosti.

Na shledanou v lepších časech.

Větší vlastenec řekl(a)...

Marxužel, nikdy jsem se osobně nesetkal s vicekancléřem Hájkem.
Vezmu-li však za bernou minci popis jeho osobnosti z klávesnice paní Haslingerové, tak vck.Hájek přímo září. Ano, vyzařuje jakousi energii, o jejíž podstatě nechci a nebudu spekulovat.
Možná, že se jedná jen o odraz záření nesporně existujícího, o odraz pozitivní radiace, jež konstantně sálá z našeho vlasteneckého prezidenta.
Každopádně jsem rád, že našem Hradě sídlí takové osobnosti; protuberance jejich jasného záření vyženou ze všech komnat i kasemat poslední zbytky zatuchlé plesniviny, jež tam snad mohla přežívat z temné éry multikulti vlastizrádce Havla :
Dixitque Klaus fiat lux et facta est lux

Hosana !

drak řekl(a)...

informaci:

Něčím se ty zcvrklé, seschlé a hloupé mozečky zaměstnat musí ne? Na to, aby se pohroužili do nějaké kloudné vědy, na to jim ten mozek buď nestačí, nebo jsou příliš hloupí, nebo příliš líní, nebo rovnou oboje. Kolik z nich si ani nenajde pořádného koníčka, jako rybaření sport, turistiku, kde by postačila aspoň ta píle, no ale o to raději se pak nechají oblbovat kravinami jako je víra v nadpřirozené, kartami, numerologií, koncem světa, vesmírnými lidmi a dalšími kravinami. A že těch kravin na výběr ale je. Mnozí jejich autoři a konsumenti, kdyby blbost nadnášela, tak odfrčí přinejmenším na oběžnou dráhu kolem Země, ne-li rovnou za hranice Sluneční soustavy.

Jakub S. řekl(a)...

Doňďa ze dne na chatě (zatopení, hrabání listí, zametání listí, pálení listí, odnášení listí, topení, vyhřívání se s čajem před slunkem přes fr. okna na terasu), vidím, že všeho požehnaně Ten chudáček Hájek na tom neuvěřitelném hradním postu stavěn nad prof. Halíka - no tohle bleskově charakterizuje mluvčí. Co je to za babu, sím? A dámy, jakéže podezření? Můžu být v něčem nápomocen? Netýká-li se mě to, dobře. - Draku, jsme jedné krve, ty i já. Šak už to víte. - Ano, Velký zátah byl už v jednapadesátém - byla v tom má příbuzná, zesnuvší teprv zcela nedávno. Ty vložky do novin s titulkem Proces s vedením protistátního spikleneckého centra, vedeného R. Slánským, do nich byly vkládány až 52. - Dyby se to vše protáhlo do začátku března 53... co by (ne)bylo? Ucho!!

Větší vlastenec řekl(a)...

No to máte naprostou pravdu, vážený Jakube S.
Srovnávat toho odporného papežence, černoprdelníka, intoše a multikulti nadšence Halíka s vicekancléřem našeho neuvěřitelně vlasteneckého prezidenta, to je prostě ...
Prostě nemám slov.

Ne Řím, ale Tábor ! (T.G.Masaryk)***Volte ČSNS 2005 a KSČM !

drak řekl(a)...

Jakubovi S.:

Já nevím, ale mě ten Halík přeci jenom připadne o dost rozumnější a zajímavější, nežli Hájek, byť tedy myšlenkově nesouzním ani s jedním z obou zmíněných pánů.

Větší vlastenec řekl(a)...

Opravdu myšlenkově nesouzníte ani s Halíkem, ani s Hájkem, drahý vlastenče draku ?
To je ovšem závažná skutečnost a vpravdě burcující sdělení.
Samozřejmě oba zmíněné výtečníky bude Vaše nesouznění trpce mrzet. Chytí se pořádně za nos, kujóni, jakmile se o něm (o Vašem nesouzvuku) dozvědí.

Čímž se dostávám k jádru svého příspěvku :
Není vyloučeno, že některý z pánů Váš příspěvek přehlédne. Vážně - opravdu se to může přihodit, v dnešní hektické době.
Proto považuji za nutné je oba zvlášť upozornit, aby nepřehlédli, aby si Váš příspěvek přečetli, nad sebou se zamysleli.
Zde jsou jejich mailové adresy : petr.hajek@hrad.cz ; tomas@halik.cz .

Nu, víc už udělat nemohu. Kdybych byl myslitel Vaší nebo alespoň jejich úrovně, odkaz na Váš příspěvek bych jim odeslal sám. Ale takto ...

Přeji Vám dobré nedělní jitro.

informace řekl(a)...

Draku,
nevím, k jakému mému příspěvku se Vaše včerejší odpověď z 22:19 vztahuje. Asi k mé poznámce o pověrčivosti. Včera jsem na této stránce celý den nebyla. Víte, já na takovou rafinovanou salonní konverzaci jemné společnosti, co se tu včera odpoledne odvíjela, nejsem stavěná. Mohla bych narušit elegantní souhru nějakým křupanským plácnutím.
A pak, proč a jak zasahovat do dialogizovaného monologu (tak se tomu říká v lit. kritice)?

Harpyje řekl(a)...

Milý Jakube, baba Haslingerová je šéfredaktorkou nechtěně komické Revue Fragmenty, jejíž internetovou podobu najdeš na www.fragmenty.cz. Vydavatelem je jakási obskurní Kulturní komise ČR, jejímž "řádně zvoleným předsedou" je jakýsi pan Pancíř, manžel baby Haslingerové.
Podle pana Pancíře jsou všechny české noviny veskrze levicové. (http://www.reflex.cz/clanek/stary-reflex-tema-reflexu/18378/nekorektne-napravo-rx-diskuse.html) Kde jsem tohle slyšela!
Obsah a ideologické zaměření této revue se dá shrnout do jedné věty: Václav Havel je eurohujer a zastánce globální vlády, Václav Klaus je velká osobnost globálního významu v tradici Winstona Churchilla.
Život a dílo šéfredaktorky Haslingerové popisuje moc hezky článek "Obstarožní signatářka iniciativy D.O.S.T." na http://fer.blog.idnes.cz/c/205678/Denicky-2-Obstarozni-signatarka-iniciativy-DOST.html :-))))

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale to je nechutné, vážená paní Harpyje !
Vždyť každý opravdový český vlastenec ví, že Václav Klaus je velká osobnost globálního významu v nejlepší tradici pres.Beneše.
Což ta paní Haslingerová neví, kdo to byl, ten „slavný“ W.Churchill ?!
Neví, že to byl válečný štváč nejhoršího druhu ?! Válečný štváč, litující, že náš statečný národ nepozvedl zbraň proti Třetí říši již v roce 1938 ?!?!
Což ta paní Haslingerová neví, že W.Churchill snoval plány na zabránění osvobození naší vlasti Sovětskou armádou ???

Nuže, vidím, že se musím mužně přiznat k chybě : Do této chvíle jsem se domníval, že všichni členové vlastenecké skupiny D.O.S.T jsou opravdovými vlastenci, vědoucími, že bez těsného spojení naší vlasti s Ruskou federací není pro nás svobody ani života.
Leč nyní je jasné, že mezi opravdové benešovce a klausovce se vloudili zrádní (dobře, možná jen popletení) obdivovatelé našich dědičných nepřátel.
Je nutno tuto znepokojivou skutečnost neztrácet ze zřetele. Víme, že v dalších obdobích naší cesty k obnovení naší plné samostatnosti bude nutno ŘÁDNĚ UPRAVIT personální složení všech skupin odboje. V rámci zostřování národního boje bude paní Haslingerová poslána na vhodnější místo.

Děkuji Vám za upozornění, vážená paní Harpyje.

Jakub S. řekl(a)...

Jej, ď! Na to se s radostí vrhnu. Nepochybně mi to bude skýtat stejné potěšení a půvab nechtěného, jako Haló noviny.

Harpyje řekl(a)...

To mě vůbec nenapadlo! Že by P&L už infiltrovaly i Akci DOST?

Harpyje řekl(a)...

Ano, Jakube. Četba Revue Fragmenty způsobuje stejný perverzní požitek, jako četba Haló Novin. A pokud jsi dostatečně otrlý, tak doporučuji číst euportal.cz. To je hardcore lež a nenávist.

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro Leninovy rány !
Vážená paní Harpyje, vždyť Haló noviny jsou jedním z dvou posledních ČESKÝCH deníků !!
Všechny ostatní dříve české deníky již roky trpí ve spárech našich dědičných nepřátel !!!
Včetně televize a internetu !!!!
A podle toho to u nás vypadá, podle toho dopadají tzv.volby !!!!!

Kdyby nebylo statečných soudruhů z Práva a Haló novin, kdybychom neměli přístup ke svobodným vlasteneckým sdělovacím prostředkům (byť všemožně pronásledovaným současnou pravicovou vládou), tak bychom ...
Já vlastně ani nevím, co bychom. Duševně zakrněli ? Ztratili odvahu a naději ? Dali se k Němcům ?
Asi to všechno dohromady. Prostě - nebýt Haló novin, Práva a hrstky dalších ostrůvků vlastenectví, jako národ bychom se vrátili do těch děsivých dob před rok 1918. Ano, stali by se z nás opět bezprávní poddaní německojazyčného (nebo anglofonního - prašť jako uhoď) impéria. Stali by se z nás Euroameričani.
To je vážně lepší padnout na barikádách, než ztratit své zdravé západoasijské kořeny.

Nazdar !

Kopretina řekl(a)...

No, ale stejně hnusné jako Haló noviny, jsou Britské listy, Zvědavec a Outsidermedia, všechno levicová periodika...Nemám ráda Pancířě, je to DOSDťák, hlásá nenávist, ale v jednom jediném prevadu přece jenom má a to v tom, že je většina médií levicových, z českých tiskovin snad jen Lidovky a Reflex, oboje odebírám, takže vím, o čem mluvím...ale zbývající? Haló noviny, Právo, Mladá fronta Dnes, Hospodářské noviny, Respekt, vždyť jsou to levicová médií tělem i duší.

Kopretina řekl(a)...

Marcel Lefebrve
Úchylný ekumenismus a modernismus podvrací všechny instituce Církve
http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/8359-uchylny-ekumenismus-a-modernismus-podvraci-vsechny-instituce-cirkve.aspx
Také dobré počteníčko...Ostuda katolíků...

Větší vlastenec řekl(a)...

Zrovna jsem si četl o popravě českých "pánů", milá Kopretino. Popravu sice vykonal utrakvista Mydlář, avšak nařídili ji katolíci.
Následkem byla m.j. rekatolizace naší vlasti; možná jste někdy slyšela například o Koniášovi (byl to takový barokní Halík).
Prostě - cokoli poškodí katolíky, pomůže nám Čechům a Moravanům.

Čest a Nazdar !

Kopretina řekl(a)...

Ano, slyšela jsem o panu Koniášovi, veliký to člověk, ten zabavoval a právem ničil bludy kacířů... :-) JInak Halík nemůže být Koniáš, protože Halík nevyzývá k potírání nekatolických herezí... To Petříkovci (Petřík, Semín, Malý, Lefebrve, Panenka...), říkají, že mohamedánský kult je sice falešný,ALE, že ateismus je jim ještě odpornější, protože atoeista věří jenom v sex, peníze a mamon...Což urazilo mého bratra zevšeobecnil to na všechny katolíky, považuje katolíky za zlé a netolerantní lidi...Samosebou, že většina katolíků nejsou zvrácení a zlí...ale tito lidé dělají všem katolíkům ostudu...Dzp. (Jinak škoda, že sem na Doupě nechodí diskutovat Karel Janyška, byla by s ním legrace a to jeho Dzp. zbožňuji..."do socdem kvůli její zločinné podstatě je nutné kopat neustále"..."socialisti Vandas, Lazárek..."..."Netzerová z Lidového domu"..."EU je zločinem proti spontánnímu řádu lidské interkance"..."Lidský svět řádí nás, ne my jeho"...Zbožňuji Kajanovy glosy... A moc mu děkuji, že chodí diskutovat na Psa... :-)))

drak řekl(a)...

informaci:

Ano, týkalo se té pověrčivosti, obvykle se tím nevzrušuji, nechávám každého být, ať si blbne či nechá se oblbovat dle jeho libosti. Když se mi ale někdo oblbovat pokouší, jemně mu naznačím, že nemám zájem, když ale ten jemný náznak ignoruje, tak mi naštve a zareaguji rázněji, někdy až moc, a pak vrčím kudy chodím, protože na vlezlé oblbovače, jako bývají třeba jehovisté, výběrčí příspěvků pro Greenpeace, či telefonický marketing, tak na ty já jsem vysazený, ty nemám rád hodně a když propasou příležitost vycouvat po prvém zdvořilém odmítnutí či náznaku po dobrém, tak už se do nich pustím pořádně. Někdy by se to až dalo přirovnat k salvě z bitevní lodě Iowa, to jsem asi nějak pochytil od žen z mého okolí :-)

No a taky mi to tak nějak nedalo a chtěl jsem trošku narušit ten souvislý proud dialogizovaného monologu :-)

Harpyje řekl(a)...

Nemohu jinak, než Vám dát za pravdu, vážený vlastenče Draku. Onen "souvislý proud dialogizovaného monologu" se Vám podařilo přerušit jako mávnutím čarovného proutku. Obdivuji Vaše diskutérské schopnosti, Vy čtveráku jeden!

Jakub S. řekl(a)...

No, Lefebvre je dávno známý, že. Svého druhu už kapacita. Naprostý extrém (pleonasmus).
Jenom nepřivolávat Kajana! Spontánní řád lidské interakce je ovšem už dávno legendární, ale přece jen stačí, když jej vysvětluje na ND, holka... Stejně - diskuse jako na starém Psu už nebudou. Utrecht, Seattle, Texas... ach bože. Já jsem to Wagnerovi zoufale vysvětloval. Ne, prý oni s ON vědí jasně, že je to třeba změnit.
Dialogizovaný monolog - to se opravdu užívá jako psychologický (či jaký) termín? Dokonalé.

informace řekl(a)...

Dialogizovaný monolog - je běžný literárně vědný termín.

Kopretina řekl(a)...

Jakube, Vodník, Janeček a Juchelka byli grázlové a takoví nemají ve slučné společnosti, co dělat. A v tomto má Wagner pravdu.

Větší vlastenec řekl(a)...

Wagner ?
Jaký Wagner ?
Ten z Fausta ?
Kdepak; ten "Wagner", o kterém se zde vyjadřujete jako nějaký grázl, je PAN Jiří Wagner, redaktor Neviditelného Psa.
Jak je vidět, Vy drzá a nevychovaná holčice, Vaše neznalost se neomezuje jen na historii, politologii etc. Vy postrádáte elementární znalosti etikety.
Vlastně - možná nepostrádáte, protože nevíte, co to vlastně je. Přesto se vehementně cpete mezi slušnou společnost.

Takže základní lekce :
Pan Wagner NENÍ nějaký Váš kamarád nebo domácí zvířátko; takže o něm laskavě pište jako o „panu Wagnerovi“. Přípustné je i „redaktor Wagner“.

JASNÉ ?!

Harpyje řekl(a)...

Na Psu je, ohromný článek Vašeho oblíbence Semína, Kopretino.
Navrhuje, aby prezident republiky vyznamenal "v den udílení vysokých státních vyznamenání ženu s odůvodněním, že řádně vychovala větší počet dětí a vštípila jim hodnoty, bez nichž nemá naše společnost budoucnost". Zřejmě takový katolický Mutterkreuz.
Teď když "autentická pravice" objevila v katolické církvi svého přirozeného spojence, není taková věc vyloučená. V těch "hodnotách, bez nichž nemá naše společnost budoucnost", vidím určité rasové omezení, protože nepřizpůsobiví jsou, jak známo, velmi plodní.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jistě, vážená paní Harpyje.
Nepřizpůsobiví opravdu mají spoustu potomků, čímž odírají nás přizpůsobivé, nás ubohé platiče daní, nás malo- a bezdětné.
Zde je dílčí seznam nepřizpůsobivých plodných skupin (možno dále doplňovat) :
Cikáni-Romové
Muslimové
katolíci

Ze seznamu je patrné, že my přizpůsobiví tvoříme zdrcující většinu národa; proto můžeme požadovat zavedení opravdu sociálních opatření :
1) Přídavky (+ ostatní sociální vymoženosti) jen na DVĚ děti v rodině (resp. dvě děti jediné matky-samoživitelky)
2) Pokud má rodina (matka-samoživitelka) tři (3) děti, dostane přídavky atd. jen na jedno dítě
3) Pokud má rodina (matka-samoživitelka) čtyři (4) děti, nedostane nic
4) Pokud má rodina (matka-samoživitelka) více než čtyři (>4) děti, bude za každé dítě nad daný počet přispívat do státního rozpočtu částkou, odpovídající součtu příspěvků a ostatních sociálních vymožeností na jedno dítě v dané době

Uvedená protipopulační opatření budou jistě velice populární u většinové populace, díky čemuž bude jejich prosazení rychlé a bezproblémové.
Rozpočet naší republiky nebude nadměrně zatěžován přídavky, na důchody neproduktivních občanů vyděláme zvýšeným úsilím. Přestárlým nebudou důchody vypláceny vůbec, takže jejich počet bude velmi nízký.

O dalších důsledcích důsledného vylikvidování nepřizpůsobivých „plodičů“ budeme jednat v pravý čas.

Čest a Nazdar !

Kopretina řekl(a)...

Ano, četla jsem článek Semína a co říci?
Já jsem pochopila poselství, že úkolem ženy je být v domácnosti a plodit co nejvíce dětí a zasloužilé matky by měly dostat vyznamenání...Ach jo...A v čem se Semín liší od konzervativních muslimů? Vždyť i oni prosazují myšlenku, že je úkolem ženy být doma, starat se o domácnost, vařit, uklízet a rodit co nejvíce dětí. A jestli Vás to zajímá, Harpyje, tak Semín má 8 dětí, dobře si paní Semínovou ujařmil...

Kopretina řekl(a)...

Ano milý Vlatenče, já si naopak pane redaktora Wagnera docela vážím, zveřejňuje zatím proizraelské články a to mě těší...

Pedro řekl(a)...

Myslím Kopretino, že byste si na pana Wagnera měla dát dobrý pozor. Nesnáší opravdové české vlastence a dává jim ban - Vlastimil by Vám to potvrdil. A i jiní vlastenci, třeba pan Krystlík. Jenom si přečtěte, jak na Neviditelném psu pan Neff a pan Wagner s panem Krystlíkem "zametli". Klikněte si na hátépé://hedvicek.blog.cz/0808, ten text je dole na první stránce (Cenzoři v Neviditelném psu aneb Vliv protektorátu i na současné české mysli). Slzy se tlačí do očí, když to člověk čte ....

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážně, milá Kopretino ?
Vážně si "naopak" (sic !) pane (?) redaktora Wagnera "docela" (??) vážíte ?
Proč tedy o něm píšete jako o nějaké věci či zvířeti ?
To Vás doma nenaučili určitým základním pravidlům ?

Buďte ujištěna, že já o panu W. píši slušně i ve svých soukromých poznámkách.
Mne prostě moji soudruzi předkové včas poučili, že i ke třídnímu resp. národnímu nepříteli se můžeme chovat slušně. Že nás neubude, když jej budeme, mimo výslechovou místnost, oslovovat "pane" (resp. "paní"), když mu (jí) dovolíme vykouřit cigaretu před vykonáním spravedlivého rozsudku.

Míru zdar !

Harpyje řekl(a)...

Katolíky z toho seznamu laskavě vyškrtněte, Vlastenče.
Jedině katolíci (http://www.vendee.cz/images/rozhovory/ms7.jpg), mormoni (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4e/Joseph_F._Smith_family.png), a podobní příslušníci bílé rasy, kteří berou doslova boží přikázání "buďte plodní a množte se", jsou zárukou jejího přežití.
Nekontrolovanému množení nežádoucích elementů lze zabránit pouze drastickými metodami.

informace řekl(a)...

Ten článek Krystlíka na blogu Ross Hedvicka je z r. 2008. Mezi tím se ale oba pánové pohádali. Jestli si dobře pamatuju, Krystlík řekl o Hedvickovi, že je to bývalý agent STB.
Prý je Krystlík nesnášenlivý a hádavý.

Harpyje řekl(a)...

Estébák Ross Hedvíček! To je teda reference! Fuj.
Ale to správnému českému vlastenčíkovi samozřejmě nevadí. Daleko horší jsou ti, kteří v jejich očích "zostuzují" slavné hrdiny našeho národa. Stačí se podívat na diskusi pod Vlkovým článkem na dnešnm Psu.

Kopretina řekl(a)...

Jo Pedro, je to smutné čtení. Pan Krystlík píše, že byl pan Vlk bolševik, ale přitom bolševici zničili jeho otce. Jak je to možné? Tomu se dá těžko věřit. To je, jakdo kdyby byl Žid v SS...

Kopretina řekl(a)...

Milý Vlastenče, já zkrátka píši s překlepy, já jinak psát neumím...a přijmením oslovuje kde kdo...Mně někteří lidé také neříkají paní Lukešová, nebo paní Hano, ale rovnou Lukešová nebo Lukeško a nezblázním se z toho...Podle Vaši logiky, milý Vlastenče, se ke mně někteří lidé také chovají jako ke zvířeti...
A jinak nemáte pravdu, pan Slanina vzpomíná, že ho soudruzi oslovovali Slanino, tykali mu a nahnali do lisovny...Takže nějaké moralizování na mě neplatí.

Větší vlastenec řekl(a)...

Laskavě je tam ponechám, vážená paní Harpyje, a mormony k nim přidám. Mimochodem - děkuji za oznámení další skupiny nepřizpůsobivých.
Kam bychom došli, kdybychom všechny tyhle plodivé sobce nechali vydírat nás málo- a bezdětné ! Podívejte se na chudinku Kopretinu : Dře u exekutora, aby mohla zaplatit daně, ze kterých jsou následně placeni - plodiví sobci !
Dovedete si představit její pocity, když si představí nějakého z těch mnohonásobných otců, jednoho z těch chlupatých páchnoucích samců, jak nutí svou ubohou ujařmenou manželku počít resp. plodit dalšího řvoucího, věčně hladového potomka ?!
Musí z toho omdlévat. Až je mi jí líto, bez ohledu na její nevychovanost.

Prostě, vážená paní Harpyje : Naše společnost si může dovolit dávat přídavky + další dávky jen OMEZENÉMU počtu dětí a rodičů. Jinak by byla ohrožena i ta naše současné pranízká životní úroveň.

Co se týče přežití bílé rasy, tváří v tvář rostoucímu množství ras nebílých - kolikrát jsem už psal o nutnosti mírového soužití nás Slovanů a Muslimů ?
Stačí, když si celý svět rozdělíme, svoje území si vyčistíme, každý si zavedeme své unikulti - a můžeme vesele a dlouhodobě koexistovat ! Na jedné straně oni, na druhé my, žádný styk mezi námi, žádná propaganda, žádné nepřátelství - tohle by nikdy nefungovalo mezi námi Slovany a Euroameričany.
A když bude nutno - zavedeme opět osvědčený institut Matek-Hrdinek. V komunismu už budeme mít dost prostředků na udržení vysoké životní úrovně i pro dvaceti - i vícečlenné rodiny.

Nazdar !

Harpyje řekl(a)...

Vážený Vlastenče, pokud bychom čekali na komunismus, tak nás nespasí ani unikulti, ani věčný Lenin, protože nás dávno předtím převálcují barevné muslimské hordy! Začít se zvýšením porodnosti bílé rasy se musí co nejdříve, a to pomocí dávek podle rasových a náboženských kritérií. A nucených sterilizací nepřizpůsobivých žen. Tak, jak to bylo za socialismu. Národního i mezinárodního.

Větší vlastenec řekl(a)...

„To je, jakdo kdyby byl Žid v SS...“
Toto uvádíte jako exemplum nemožného, milá Kopretino ?
No, proč ne. Už jste předvedla mnohokrát svou komickou neznalost; např. před pár dny - raně středověká Praha byla opravdu vyhlášeným střediskem obchodu s otroky, kam se sjížděli arabští a sionističtí otrokáři za výhodnými nákupy. O tom Vás na té „Vaší“ škole neučili, že ?
Takže, co se týče sionistů v německých uniformách, stačí si do sionisticko-imperialistického vyhledávače zadat heslo „Juden in der Wehrmacht und Waffen-SS“, resp. „Hitlers Jüdische Soldaten“.
A číst.

Hezký zbytek dne přeji.

Kopretina řekl(a)...

Na naši české škole nás toho naučili dost, byla to škola s právním zaměřením, většinu předmětů tvořily právní disciplíny (občanské právo hmotné a procesní, občanskoprávní řízení, trestné právo hmotné a procesní, finanční, rodinné, správní a obchodní právo), pak dějiny práva...a z dalších semestrů jsme měli i učetnictví, základy ekonomie, menagement, regionalistiku, výpočetní techniku, hospodářskou politiku, zkrátka všechno, škola, kterou jsem vystudovala, byla všeobecného charakteru a jsem na abosolutorium této školy hrdá...
Jinak nějaké vylhané islamo-naci-bolševické lži mě nezajímají. Faktem byla naopak spolupráce muslimů a nacistů, muslimové a nacisté byli jedna ruka, za války jedno a totéž, Mufti Husejní a dalšé verbež...Já mám pravdivý studijní materiál, ze kterého vycházím a nějaké hnusné a podlé, zbabělé a nelidské lži mě nezajímají...

Větší vlastenec řekl(a)...

Božínečku, vážená paní Harpyje !
Dnešek je snad dnem zázraků - nejdříve Velký Šaman se zbavil své slepoty vůči pravé podstatě kapitalismu a demokracie, a teď Vy.
Ano, jedině socialismus zachrání nás Árijce. Ano, jedině obnovení naší osvědčené spravedlivé sociální politiky zabezpečí růst zdravé přizpůsobivé populace. Prostě - jako po osvobození od fašistů a buržoasie, nebo jako po odvrácení hrozby kontrarevoluce. Na začátku zlatých padesátých let, začátkem šťastných let sedmdesátých - to se náš národ množil, panečku ! Ne jako dnes, v době bídy a (zdánlivé) bezvýchodnosti.

Prostě - rázné skončení dnešního euroamerického multikulti režimu, obnovení našeho tradičního slovanského společenského unikulti zřízení, s tím spojená výstavba státních bytů pro mladé rodiny, obnovení sítě jeslí a školek, sterilizace nepřizpůsobivých atd. apod.

Za pár let bude nynější zkázonosný sestup zvrácen ve svůj pravý opak. A stane se, co pravil nám Nejvyšší; uděláme, co přikázal nám sám Nesmrtelný Lenin :
Ploďte a množte se, naplňte zem, podmaňte si ji a panujte nad mořskými rybami, nad nebeským ptactvem i nad každým živočichem lezoucím po zemi.

A pak se bude tančit všude !

Větší vlastenec řekl(a)...

Milá Kopretino, nelekejte se : Já Vás miluji.
Ano, miluji Vás proletářskou láskou, jako všechny mladé lidi Vašeho ražení. Vy nepochybujete o své pravdě, Vy si VLASTNORUČNĚ nasazujete na oči klapky tažného koně - co je mimo Váš zúžený obzor, to neexistuje.

Ano, takové mladé potřebujeme. Díky našim dlouholetým zkušenostem vás snadno přesvědčíme o NAŠÍ pravdě, snadno vám (i Vám) otočíme vaše oklapkované hlavičky správným směrem - a HYJÉ !
A vy potáhnete naší káru vstříc šťastným zítřkům, potáhnete šťastní z žití v pravdě, budete zpívat a tančit, budete budovat, ze života, z třídní lásky a nenávisti se radovat.

Ach, dnes mám šťastný den. Děkuji, milá Kopretino.
A na shledanou v lepších časech.

Pedro řekl(a)...

Tak se podívejte, Kopretino, 9:49 až 14:13 - tolik času musel Vlastimil věnovat odstraňování mezer ve Vašem vzdělání. Namísto aby se mohl soustředit na řádný dohled nad realizováním stavebních prací v luxusních interiérech pro nějakého zbohatlíka, zhusta sionistického původu, případně aby mohl pomoci nějaké vysoce senzitivní staré dámě vyčištěním ucpané odpadní zápachové uzávěrky, odstraňoval tu Vaše fundamentální neznalosti. Zdalipak oceníte tuto nezištnou péči?

Harpyje řekl(a)...

Es geschehen noch Zeichen und Wunder, Vlastenče! :-))) Muselo to být vskutku ohromné, začátkem těch sedmdesátých let.
Moje, želbohu už zesnulá přítelkyně, mi vyprávěla o jednom z četných sociálních výdobytků v reálně existujícím socialismu. Jak to bylo, když uprostřed noci (z dekadentního západního hlediska, pro uvědomělé socialistické dítě to bylo časné ráno) vozila řvoucího potomka v cigaretovým dýmem zasmraděném autobusu do jeslí / školky.
Už tehdy, za hluboké totality, se projevila láska ke svobodě československého proletariátu, který se nehodlal nechat se omezovat nějakými nesmyslnými příkazy a nařízeními ("Boj proti kouření je boj proti svobodě"). Ovšem díky monokulti měly tenkrát děti tu výhodu oproti dnešku, že nepřišly do styku s nepřizpůsobivými a muslimy. To bylo velké plus.
Zůstaly ušetřeny podobných scén, jako když například vychovatelka v nějakém skopčáckém Kindergartenu se snaží přimět rozmazleného muslimského parchanta, aby se podílel na umývání nádobí s ostatními dětmi, zatímco ON, utvrzený ve své jedinečnosti svými ženskými příbuznými, se tomu brání, protože to je "Weiberarbeit".
Svět se řítí do záhuby. Třeba ale najde Silvio Berlusconi politický azyl u svého přítele V. V. Putina.

Šaman řekl(a)...

Ano, dnešní obnovu demokracie včerejšími i dnešními bolševiky, včerejšími veksláky a dnešními mafiány skutečně nevidím dobře.
\ :-//

Kopretina řekl(a)...

Kdy skončí romské útoky?
http://polanecky.blog.idnes.cz/c/224703/Kdy-skonci-romske-utoky.html
Milý Vlastneče, proč komunisti nedokázali integrovat Romy a naučit je žít civilizovaně?

Větší vlastenec řekl(a)...

Drahý, předrahý příteli a soudruhu Pedro, opět jsi mne potěšil, mou duši zahřál.
Taková NESMÍRNÁ obětavost, taková NEUVĚŘITELNÁ preciznost při sbírání poznatků - vždyť Ty zachycuješ můj život doslova minutu po minutě !
Ty ses vůbec nedal odradit dnešními děsivými poměry - prostě pokračuješ ve své celoživotní práci, i když její výsledky už dvacet let ukládáš „do šuplíku“ ! Ale Tvá víra jednou dojde naplnění - výsledky Tvé mravenčí práce, práce, které se podlí agenti buržoasní BIS jen tupě vysmívají, naši soudruzi opět vysoce ocení.
I já ocením soubor Tvých hlášení; vždyť máš určitě větší přehled o mé politicko-osvětové činnosti než já sám ! Jistě, dělám to pro Vlast a Stranu, ni zisk ni slávu nehledám; ale po našem vítězství se chci konečně dostat mezi širší kádr dopisovatelů našeho periodického tisku. A doporučení př.s.Pedra, takového osvědčeného zpravodajce, mně ke splnění mého snu dozajista dopomůže.

Takže pro Tvou informaci, drahý př.s.Pedro :
Včera jsem nejdříve doma psal jistý elaborát, který měl být odeslán už ráno. Jenže výuka té milé „nepopsané tabule“ mě dost zdržela; taky všelijaké telefonáty sem a tam; to víš, lidé i ode mne žádají informace a rozhodnutí.
Odpoledne jsem se konečně sebral, do tašky IKEA jsem nacpal 25 m dlouhou instalatérskou spirálu (je masivní, poctivá, rezavá, a TĚŽKÁ), nějaké čisté montérky atd., a hromadnou dopravou jsem se přesunul do centra naší Matičky stověžaté.
Dorazil jsem pod slavný Vyšehrad, převlékl se v prázdném bytě, v němž ještě stále tkví pach po nebožákovi, jenž loni v létě šest týdnů pomalu zatékal do parket. O dvě patra níž jsem jedné veselé důchodkyni zapojil a usadil nový plynový sporák (musel jsem doběhnout do železářství pro novou plynovou hadici), starý sporák jsem odnesl k dispozici sběračům železa, obal od nového jsem pečlivě rozdělil do tříděného odpadu (papír, plast). Dřevěné laťky jsem věnoval sociálně slabším občanům ke spálení. Na závěr jsem v bytě veselé důchodkyně udělal ještě pár drobných úkonů běžné údržby (seznam zašlu na požádání).
Pak jsem krátce pohovořil se senzitivní dámou ze třetího patra, ubezpečil jsem ji, že na lano do světlíku se zavěsím opět zítra, až mi trochu přestane bolet v krku.
Poté jsem opravoval dveře prodejny potravin, pronajaté dvojicí úchylů (!) z USA (!!). Mladšího úchyla jsem chvíli učil česky.
Načež bylo cca 21.30, čas obrátit se na cestu do dalšího činžovního domu. V něm jsem naštěstí neshledal nic, co by vyžadovalo můj okamžitý zásah. Marxužel, na schodišti mne polapila jedna ubohá nájemnice, a jala si vylévat vysokou činží poraněnou duši. Co nejsrdečněji jsem ji ubezpečil, že příští rok bude ještě hůř (uvěřila mi), načež jsem pomalu a důstojně odkráčel k domovu.
Do své malé, prosté, omšelé činžovní vilky jsem došel zhruba v 23.10. Nažloutlé světlo orezlých pouličních luceren malátně zápasilo se sirými cáry husté mlhy. Zvuk kroků pozdního chodce zanikal bez ozvěny v závějích mokrého listí; černé stíny nahých stromů kradmo se plížily po popraskané omítce zchátralých předměstských vil. Podél potrhaného drátěného plotu mihl se černý stín, nízko zasvitla zelená světélka zvířecích očí - snad kočka, snad velký potkan.
Lituji, drahý př.s.Pedro, ale přesnější hlášení podati nemohu.

Čest a Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Hmmm, „majoritní většina“. No, soukmenovec Rudolf Polanecký bude jistě intelikent; toho se přidržujte, milá Kopretino, ten Vás jistě mnohému naučí.
Nuže, milé dítě, proč jsme nedokázali integrovat Romy do naší české společnosti ? Protože jsme udělali řadu chyb. Vždyť jsme nedokázali integrovat a zcivilizovat nejen Cikány-Romy, ale i zbylé příslušníky vykořisťovatelských tříd, papežence, a především sionisty.

Však všechno zlé je k něčemu dobré, všechno horší je k něčemu lepší - naše selhání nám bude poučením. Po našem opětovném (a nyní již KONEČNÉM) vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem, demokracií a globálnem se již nebudeme muset ohlížet na mínění tzv.Západu. Žádný tzv.Západ samozřejmě už nebude - podělíme se o něj s našimi muslimskými spojenci.
Nu, a protože se již tedy nebudeme muset zabývat míněním našich dědičných nepřátel, integrace přežívajících menšin bude provedena po našem - po husitsku, po leninsku. Vedením integračních procesů bude pověřen s.s.Bátora, provádění hygienicko-asanačních prací si vezme na starost s.s.Cojocaru.
To bude panečku hukot !

Až zařva Český lev na nepřátely vstane, až prapor vzhůru vzplane: má jemu budiž krev ! (K.H.Mácha)*** Volte ČSNS 2005 a KSČM !


POZNÁMKA :
Nepřizpůsobiví útočí na bělochy

Anonymní řekl(a)...

15. listopadu 2011 3:19
:-))))

Harpyje řekl(a)...

Jako projev dobré vůle je Váš popis, Vlastenče, jistě dostačující, ale jak jste si určitě všiml, s.a s., s krycím jménem Pedro, si cení přesnosti.
Proto není důležité, jestli Vaše montérky v tašce IKEA byly špinavé, či čisté, nebo jestli Vaše instalatérská spirála je rezavá, či zánovní.
Důležité jsou naproti tomu časové (nástup na MHD v ? hodin, metro? tram? bus?) a místní údaje (linie? přestupoval? vystupoval ve stanici?), tak jako údaje týkající se osob, s kterými jste včera večer přišel do styku (sensitivní, veselá, zateklý, jsou informace nepřesné a povrchní).
Rovněž postrádám údaje k podmínkám, za kterých jste se dopravoval do míst působení a zpět domů. Popis "siré cáry husté mlhy" nemůže nahradit informace o venkovní teplotě, vlhkosti vzduchu, barometrickému tlaku, množství srážek.
Z líčení Vašeho návratu lze alespoň vydedukovat důležitou informaci, že jste na ulici nepotkal živou duši.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážená paní Harpyje, kdybych takové informace svěřil internetu, tomu ohavnému imperialisticko-sionistickému vynálezu, brzy by je získali naši dědiční nepřátelé. Taková CIA, Mossad, BND by z nich dokázaly vytěžit spoustu materiálu.
Proto se (resp. je) mohu svěřit jen svým přátelům, soudruhům a soukmenovcům.

Nazdar !

Moby Dick řekl(a)...

K ocenění VV směrem k Pedrovi: "Vždyť Ty zachycuješ můj život doslova minutu po minutě!"

Je to přesně obráceně. To právě Vy, VV, popisujete (nejenom v nynější reakci) svůj dnešní život minutu po minutě, to Vy se přihlašujete k nesoudružské babičce a soudružskému otci.

A na druhé straně přesně Vy kádrujete mě, a nepravdivě mě chválíte za mou práci v předlistopadovém tisku, jehož jsem se pro svůj nízký původ z nesoudružské rodiny nemohl účastnit. A, trpce doznávám, ani nechtěl.

Rovněž Váš útok na Starého, Tlustého, ale dobrého Kocoura jinde, kvůli jeho technickému vzdělání je přemrštěný a neuvážený. Stejně tak je zpozdilé vyčítat Šamanovi, že jste mu umožnil vystudovat za Vaše, dělnické, peníze a peníze ss. rodičů. Nezapomeňte, co radil s. Stalin vedoucím hospodářským pracovníkům již 23. června 1931:

"Jestliže se v době, kdy škůdcovství bylo v plném proudu, náš poměr k staré technické inteligenci zračil hlavně v politice rozdrcení škůdců, pak nyní, kdy se tato inteligence přiklání k sovětské moci, musí náš poměr k ní být vyjádřen hlavně politikou získávání této inteligence a péče o ni. Bylo by nesprávné a nedialektické, kdybychom za nových změněných poměrů pokračovali ve staré politice. Bylo by to pošetilé a nerozumné, kdybychom dnes pohlíželi na každého odborníka a inženýra ze staré školy jako na nedopadeného zločince a škůdce. "Odborníkožroutství" bylo u nás vždy pokládáno za škodlivý a ostudný zjev, a takovým i zůstane.
Úkolem tedy je změnit chování k inženýrům a technikům staré školy, věnovat jim více pozornosti a péče, směleji je přibírat k práci."
(Zdůrazněno autorem)

VV. pamatujte, že pokud soudruzi inženýři STK, Drak nebo Šaman nejsou dosud zcela přikloněni k sovětské myšlence, že je nemáte žrát, avšak pečovat o ně!

>>:))

Harpyje řekl(a)...

Jste bdělý a ostražitý, všechna čest!

informace řekl(a)...

Moby Dicku,
snad jste těm legendám, co tu o sobě jeden pán tak rád vypráví, neuvěřil? Zkuste se ho zeptat na nějakou podrobnost (ono je totiž v tom životopise dost nesrovnalostí) a uvidíte, jak se bude vytáčet. Hloupě a nelogicky.

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro Leninovy rány !
Moby Dick, můj soudruh a soukmenovec, mne podrobil ostré kritice !
A to nejen ze Stranického a národního hlediska, ale i z osobního ! S.s.Bílá velryba mně zazlívá moje pochvaly !!
Jak, pro Přírodu, mám vědět, že není zasloužilým (= předlistopadovým) novinářem, když tak krásně, doslova hodinu po hodině, popisuje svoje utrpení po obnovení kapitalismu a multikulti ?!?

Na druhou stranu, jeho výše uvedený příspěvek svědčí o nepochopení jak myšlenek s.Stalina, tak dnešní situace. Vždyť dnes JE škůdcovství v plném proudu, vždyť dnes JE nutno drtit škůdce, nebo se na jejich drcení pilně připravovat (například četbou článků Moby Dicka).

Takže co teď ? Vzít na vědomí text, tvářící se jako přátelská a soudružská kritika, nebo jej plně odmítnout jako zákeřný pokus o diskreditaci ?
Vezměme si za úhelný kámen zmínku M.D. o př.s.Pedrovi, o jeho pečlivé evidenci všech činů nepřátel i přátel. Jak všeobecně dobře známo, př.s.Pedro :
1) odhalil již dávno protistátní a protisocialistické rejdy emigrantky Harpyje
2) sleduje moji činnost opravdu minutu po minutě (viz jeho příspěvek ze 14.listopadu 16:42)
3) mne několikrát vyzval, nepřímo i přímo, k objasnění mých myšlenek a záměrů - což jsem učinil bez mučení

Takže - implicitní tvrzení M.D. o mém samozvaném popisu jednoho (mého) zápasu je minimálně nepřesné a zavádějící.

Prostě - celý výše uvedený příspěvek M.D. je signifikantní ukázkou obvyklého kolísání jednoho z nepevných příslušníků inteligence, jednoho z těch, které jsme nechali vystudovat za naše, za dělnické peníze.

Mimochodem - já jsem měl v rodině vystudované inteligenty. Jenže ti se Straně, lidu a vlasti nezpronevěřili, neposkvrnili ústa ani hruď falešnou řečí.
Tudíž vím, že ne všichni študovaní musejí nutně zradit Vlast a lid. Ovšem zdaleka ne všichni příslušníci našeho lidu mají stejnou zkušenost. Proto podání jasných důkazů o přimknutí k našemu lidu je v NEJVLASTNĚJŠÍM ZÁJMU všech příslušníků technické inteligence. (Inteligence netechnická ať se vůbec nenamáhá; pokud dnes není ani v jedné z našich Stran, bude s ní po našem opětovném vítězství opět naloženo dle jejích „zásluh“.)

Míru zdar !

Harpyje řekl(a)...

Vážený s. a s. Pedro je živoucím důkazem toho, že zvědavost není výlučně ženská vlastnost, jak se někdy tvrdívá.

informace řekl(a)...

Jo, Vejr se zas do toho motá. Nedej bůh, aby si nechal něco uniknout a nepřisolil si.

Větší vlastenec řekl(a)...

Kdepak, vážená paní Harpyje.
Přítel a soudruh Pedro je ztělesněním bdělosti a ostražitosti, vlastností nezbytných k dosažení a udržení vítězství.

Čest jeho záslužné práci !

Schumacher řekl(a)...

VV, podaný popis denní činnosti je dílem svědčícím o spisovatelském střevu. Atmosféra podaná v závěru je velmi impresívní. Jako bych Vás viděl, jako bych tam byl. Dobré. Jsa naladěn ve stejném duchu, padla na mě melancholie.

Harpyje řekl(a)...

Jisté neblahé asociace tato nezdravá zvědavost vzbuzuje, ano.
Přesto bych jí nepřisuzovala váhu, která jí nepřísluší. Je to lidská slabost, které podléhají i jiní.
Hloupost, nadutost, intolerance, chybějící smysl pro humor patří do stejné kategorie.

Pedro řekl(a)...

Ad 16:21) Hloupost, nadutost, intolerance - paní Kelainó přesně ví, o čem mluví….
Ad 12:25) Informace, nezazlívejte Moby Dickovi, že věří Vlastimilovým vyprávěnkám (a že už nám toho tady o sobě navyprávěl dost). A nesrovnalosti? Jaké? Pokud už by se nějaká zdánlivá našla, tak se dá lehko vysvětlit. Například Vlastimilova soudružka maminka. Mladá a atraktivní písařka na Úřadu vlády (neteř soudruha generálního tajemníka, který aktivně přispěl ke zneškodnění jistého sionisty - no to zřejmě musel být sám Antonín Římský) se zakoukala do švarného důstojníka ČSLA - lékaře. A po několika letech doprovázela s malým Vlastíkem milovaného manžela na velvyslanectví ČSSR do Paříže zřejmě také už jako graduovaná lékařka (viz Vlastimilovo "Soudruzi rodiče, oba doktoři ……"). Vidíte v tom nějakou nesrovnalost? Já ne. V duchu si představuji, jak soudružka maminka jednou rukou houpá kolébkou s malým Vlastíkem a druhou pomalu obrací listy v učebnici anatomie od prof. Borovanského. Ossa occipitalia, ossa sphenoidalia, ossa inferiores, ossa frontalia, ossa parietalia - kdo si to má všechno pamatovat?
Najít zlatá zrnka informací, která Vlastimil vkládá do svých příspěvků - to mi zabralo několik hodin, proto se ozývám až teď.
P.S. Prozradím Vám metodu, jak hledat nějaký výrok v diskusích pod starými články zde v hospůdce. Rolovat po diskusích, pročítat je a hledat patřičnou partii - to je hledání jehly v kupce sena. Taková práce by trvala několik dnů. Je třeba pamatovat si nějaké klíčové slovo - třeba "doktoři". Nakopíruje vždy celá diskuse pod článkem a pak se zadá "Najít" a vloží se klíčové slovo. A když hledaná položka nebyla nalezena, tak se text zruší a nakopíruje se další diskuse. A tak se postupuje pořád po článcích zpátky v čase, až se v některé diskusi to slovo objeví. A je pokluzené. Dzp.

STK řekl(a)...

Pro Pedra:
Ano, získávání informací z veřejných zdrojů je docela mocný nástroj - zvláště když mám k dispozici klíčová slova a nápovědu. A dost času.

Moje otázka ale zní jinak - má to vůbec cenu? Jsou totiž okamžiky, kdy mi některé příspěvky připomínají s prominutím slovní biegunke. Zabalenou ve standardním obalu.

informace řekl(a)...

Pedro,
celá ta rodinná sága nabírá vodu jak děravé necky. Porovnejte jenom data. A fakta.
No nic, já jsem to dohromady neskládala, s podobnou trpělivostí jako Vy, ale celkový dojem je, že si to vymyslel, aby si vytvořil postavu. Jakou? Poněkud groteskní, potomka revolucionáře, prezidenta republiky, syna vojenského attaché v Paříži, kterého pak pošlou roztloukat kamení na silci po osmašedesátém. Ale který má celkem slušnou kulturu, znalosti z literatury, historie. Nějaký základ člověk mít musí, aby mohl hledat na Wikipedii. Kde je nabral, úsilným večerním studiem?

Větší vlastenec řekl(a)...

Ach, drahý, předrahý příteli a soudruhu Pedro ...
S radostným očekáváním zasedl jsem k počítači, když zahlédl jsem opět Tvůj krásný "nick".
S radostným očekáváním jsem pohlédl na Tvůj příspěvek, čekaje jako vždy pořádnou porci informací i lidového humoru.
Leč nyní je mi jako Matce Přírodě, tam venku za zamlženými skly mých starých oken - tma a mha, vlhký mráz, listí pád ... Povzdychl bych si se Shelleyem, však učinil jsem to již tolikrát, že raději si povzdychnu s Lamartinem :
C’est la saison où tout tombe
Aux coups redoublés des vents ;
Un vent qui vient de la tombe
Moissonne aussi les vivants :
Ils tombent alors par mille,
Comme la plume inutile


Jedním slovem, drahý příteli a soudruhu Pedro : Stárneš.
Čteš můj text, pravdivý a upřímný, a vyvozuješ z něj špatné závěry. Kupříkladu : Napsal jsem pravdivě, že moji soudruzi rodiče byli oba doktoři. Nenapsal jsem však ČEHO byli doktoři. Ale Ty jsi Leninvíproč mylně usoudil, že oba mí s.rodiče byli MUDři. To je samozřejmě nesmysl; na konci zlatých padesátých již nešlo lékařskou fakultu studovat dálkově.

Což ale není na věci to nejhorší, drahý příteli a soudruhu; opravdu. Nejhorší je, že věnuješ tolik času a úsilí na zjišťování NAPROSTO NEPODSTATNÝCH informací. Chováš se vážně jak stará drbna.
Cožpak naši soudruzi ze Státní nemají dost a dost informací o náš všech ? No samozřejmě že mají, i když jsou takzvaně mimo službu. (Právě VELICE VÝZNAMNĚ pomrkávám.)
Takže po čem tedy pátráš ?
Jistě - o jednotlivých činech zrádných emigrantů (např. proevropských a multikulti příspěvcích na Doupě) si evidenci veď i nadále; to je velice záslužné. Naši soudruzi přece jenom nezvládnou sledovat vše, takže Tvůj přebohatý archiv se nám bude hodit.
Příklad : Až se po našem vítězství a svém zatčení bude vážená paní a zrádná emigrantka Harpyje vykrucovat, že toho zas tak moc protičeského a protisocialistického nenapsala, Ty otevřeš své poznámky, a celá komise zajásá nad skvělým důkazním materiálem.

I když - teď si uvědomuji, že sionista S. mého s.prastrýčka naštval už ve 20.letech. A s.prastrýc nezapomněl, trpělivě shromažďoval materiál, a v pravý čas ...
Př.s.Pedro, Ty šibale jeden ! Že Ty doufáš v brzké zavedení zostřování třídního a národního boje ?! Že Ty shromažďuješ důkazní materiál NA MNE !?!

Kruci tyrkl, já si snad na prsou hřeju hada !!!

Harpyje řekl(a)...

Vem arzenik a olovo tam vlej,
posypej sírou, co se svařilo tu,
nehašeným to vápnem zamíchej,
pak rozkrájej tam propocenou botu
a z židovky tam vetři nečistotu;
z malomocného opatři si hlen,
žluč z vlků, lišek, jezevců a fen,
s utrejchem svař to, zalej do aspiku,
aby to bylo hodně ostré jen,
a škvař v tom jazyky svých klevetníků!

Z mozečků koček přísadu tam dej,
těch, co se bojí vody - tak půl lotu -,
dále - což nepřijde tě laciněj -
ze vzteklé čubky něco slin a potu
a z leklé tresky ploutevních dvé hrotů.
Potom to nakap do smrdutých pěn,
do nichž byl krysí čumák namočen,
v nichž plovou pulci obojživelníků
a v nichž byl potěr z ropuch rozetřen,
a škvař v tom jazyky svých klevetníků!

Té směsi se jen dřívkem dotýkej,
sic by tě ohrozila na životu;
dvě kapky krve do ní zakvedlej,
co ranhojiči stříkly na kalhotu,
a pak tam seškrab ještě horší slotu:
vřed z rakoviny, otok zpuchlých vén
a koneckon>
Z těch lahůdek-li ragú připraven,
proceď jej plátnem z podělaných plen -
to lepší je než lít to do cedníku;
trus prasat vem, to zvlášť si připomeň,
a škvař v tom jazyky svých klevetníků!

žibřid řekl(a)...

Harpyje, to je fantastická báseň! Kdo to psal?

Harpyje řekl(a)...

Francois Villon.

Harpyje řekl(a)...

Jmenuje se Balada o jazycích klevetníků.

žibřid řekl(a)...

Díky.
ž.

Větší vlastenec řekl(a)...

Soukmenovec žibřid si z Vás dělá legraci, vážená paní Harpyje.
Jako český vzdělanec jistě Villonovu ostrou kritiku francouzských feudálních poměrů zná velmi dobře.
Pokud by snad, pouhou náhodou, neznal Vámi uvedenou báseň, snadno by si dokázal najít pomocí imperialisticko-sionistického vyhledávače.

Možná dokonce, že s.žibřid si takticky připravuje prostor pro položení závažné otázky, proč jste z textu básně (lépe : Fischerova přebásnění) vynechala tři a půl verše.

Mimochodem - nevíte, co je to „čankr“ ?


Přeji hezký den z krásné Prahy do hrozného Německa.

Harpyje řekl(a)...

To je
a) hnusný germanismus (weicher Schanker)
b) http://cs.wikipedia.org/wiki/M%C4%9Bkk%C3%BD_v%C5%99ed
Ale nějak nechápu souvislost

Harpyje řekl(a)...

V originále, milý Vlastenče, je řeč o "chancre":
En chancre et fix, et en ces ords cuveaulx
což je ulcus durum, první stadium syfilidy.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ááháá, měkký vřed !
No jo, už jsem doma.
Děkuji, vážená paní Harpyje; ten starý výraz jsem prostě neznal.
A souvislost ? Vysvětlím jednoduše : Račte se laskavě podívat na CELOU sloku Fischerova přebásnění Ballade des langues ennuieuses :

Té směsi se jen dřívkem dotýkej,
sic by tě ohrozila na životu;
dvě kapky krve do ní zakvedlej,
co ranhojiči stříkly na kalhotu,
a pak tam seškrab ještě horší slotu:
vřed z rakoviny, otok zpuchlých vén
a konec konců vraz tam z čankru šlem
a též - to bordelů dím zákazníku -
vodu, jež zbyla z jisté lázně žen,
a škvař v tom jazyky svých klevetníků!


Ještě jednou hezký den.

Větší vlastenec řekl(a)...

Nu, tedy, vážená paní Harpyje, jak to jenom napsat ...

Nejlépe asi prostě : Dotýkáme-li se tvrdého vředu na Villonově pyji, máme co do činění se slavnou medicínskou záhadou - existencí tzv. předkolumbovské syfilidy.
Viz např. starší článek z British Journal of Venereal Diseases Venereal disease and the great :
„...Francois Villon, who was born in 1431, undoubtedly suffered from venereal disease in the form of ulcus molle and condylomata acuminata. He lived before the appearance of epidemic syphilis in Europe but according to Prokisch and Rosenbaum he suffered from 'preColumbian syphilis'. ...
Villon has been cited in the argument in favour of syphilis existing in Europe before Columbus. His complete loss of hair, alopecia totalis, was asserted to be syphilitic alopecia and he refers in the Ballade de Villon a s'amye to a Mademoiselle au Nez tortu and she has been supposed to have had a syphilitic nose. The alopecia which came to be called the 'French Crown' was, with the saddle-nose, the commonest manifestation of syphilis....“

Nazdar !

s.t.k. řekl(a)...

...Herman Cain se v posledních týdnech pohyboval na čelných místech žebříčků oblíbenosti republikánských kandidátů na presidenta USA. Podle nejnovějších průzkumů veřejného mínění však jeho popularita klesá, dost možná i v důsledku obvinění ze sexuálního zneužívání, kterým čelí. V průzkumu společnosti Public Policy Institute klesla jeho obliba oproti předchozímu měsíci z 66 procent na 57 procent...
Prostě se vyhledá nějaká žena, která se před léty pohybovala v jeho blízkosti a je buď zapsána na jeho výplatní listině, nebo aspoň několikrát zapózovala se senátorem na skupinových fotografiích a která buď pod pohrůžkou prozrazení (a ono se najdeš něco na každého) nebo s vidinou slíbené odměny prohlásí, že ji před 5-ti až 20-ti lety pan Cain nepřípustně obtěžoval, případně na ní sexuálně "hrašil".
I kdyby se prokázalo, že to je celé nesmysl, část toho "lejna" vždy ulpí. A několika procenty sníží preference. A o to přece jde, že?

Senátor Herman Cain je černoch, který odmítá pozitivní diskriminaci a rasovou diferenciaci. Je hrozbou pro levičáky a multikulturalisty. Leckterý "nacionalista" nebo i "rasista" by klidně podepsal to, co ten pán tvrdí.

Odtamtud povane vítr.

Větší vlastenec řekl(a)...

Černoch ve vedoucím postavení, vážený STK ?
To je stejný brutální projev multikulti a globálna jako Rom-český prezident.

Hezký zbytek dne přeji.

Harpyje řekl(a)...

Nevím jak Vy, ale já bych se ho raději nedotýkala. Ani v rukavicích ne.
Mně stačí zobrazení syfilitika http://cid.oxfordjournals.org/content/51/2/F1.medium.gif (sorry, s těmi klikacími odkazy mám pořád ještě problém) od A. Duerera, který sám touto nemocí trpěl. Předkolumbiánská syfilida není žádná záhada, kosterní nálezy na různých místech Evropy potvrzují, že tato nemoc byla v Evropě endemická už od dávných dob.
Přečtěte si tohle http://www.vesmir.cz/clanek/syfilis-v-cechach, je to skutečně moc zajímavý článek.

Harpyje řekl(a)...

On ten vítr vane spíš odjinud. Řídit světovou velmoc není tak jednoduché, jako řídit řetěz pizzerií. On i ten dobrý konzervativec a vítěz studené války, RR, měl víc štěstí než rozumu.

stk řekl(a)...

Vlastimile,

vy znáte nějakého poctivého, pracovitého, slušného a inteligentního Cikána, který si říká Róm? Takoví si opravdu neříkají Rómové. Já takové znám (dokonce několik) a ti o sobě zásadně říkají, že jsou Cikáni. A nemají z toho žádné trauma.
==============================
Ale proboha - proč by nemohl být Cikán presidentem ČR? Co to má společného s multikulti nebo s globál(n)em?
Pokud to bude takový "jura"*, jako ten mnou zmíněný černoch, tak ho bude volit většina národa! Kromě Rómů, komunistů a jim podobných.
Tedy vlastně ta menší "většina".

Co myslíte Vy?

*/ Četl jsem s ním dost dlouhý rozhovor. To není nějaké ublížené ořezávátko. Chytrý a hrdý chlap to je.

s.t.k. řekl(a)...

Svěží vánek vane odjinud, říkáte?
Já totiž neumím posoudit rozdíl mezi řízením USA a několika pizzerií. Vy možná ano.

Štěstí musí být při všem konání. Když není štěstí, jeden se ani třeba nenarodí. Ronald byl herec. A to je pro politika dobrý základ.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vážený STK, i když musím do rána napsat a odeslat jakousi práci, nad Vaším příspěvkem jsem se zamyslel.

Takže Vy jste tedy "četl" "s ním dost dlouhý rozhovor". (S ním = s jakýmsi kandidátem na presidenta USA.)
A vyvozujete z toho (z přečtení překladu rozhovoru, vedeného v úplně cizím jazyce) dosti pozitivní závěry o inteligenci a „hrdosti“ onoho presidentského kandidáta.

Děláte si ze mne legraci, že ano ?
Čekáte, že Vám skočím na špek, že ?
Těšíte se, jak dlooooouhý nos na mě uděláte, až se budu snažit o polemiku nebo naopak přitakám, že ?

Jenže, vážený STK, já Vám na špek neskočím. Už Vás znám dosti dobře; takže neuvěřím, že muž jako Vy, takový neovčan až vlk, takový nehobit až zlobr uvěří politické reklamě. Navíc reklamě přímo ze země původu Velkého ďábla, té pekelné kolébky multikulti a politické korektnosti.

Prostě : Kiš kiš ! Nenaletěl jsem !
Cháá cháá !

Větší vlastenec řekl(a)...

Víte, vážený STK, mezi presidentováním USA a šéfováním několika pizzeriím možná žádný velký rozdíl nebude.
Stačí přece být dobrým hercem, stačí pilně pracovat.
A v tom je právě zakopaný pes.
Pamatujete na vtip roku (desetiletí, století ?), se kterým jste nás před časem laskavě seznámil ?
"Rom dře."
Fakt dost dobrý, fakt.

Prostě : Líný president resp. pizzerista = holé neštěstí.

(Mimochodem - dokážete si představit to těžké mravní dilema, s nímž by po zvolení "našeho" prezidenta romského původu zápasil náš Václav Cojocaru a ostatní obětaví vlastenci ? Vždyť zapálit náš Hrad, byť dočasný příbytek Roma - to vážně není žádná legrace.)

Přeji Vám klidné prožití dnešního výročí fašistických provokací.

STK řekl(a)...

Dva nicky - jedna duše. No nic, maťte dál, nebudu si Vás všímat.
Poslední dobou mi připadáte jako techno. Šestnáct taktů pořád dokola - ale ve stereu!
Tuc-tuc-tuc...

Hrát tenis proti zdi je daleko větší zábava.

Jakub S. řekl(a)...

Měkký vřed, no logicky... jenže durus = tvrdý (kromě významů odvozených). Takže fakt to znamená totéž? Poučte latiníka. Stultus sum. Sed studiosus, dicere posso. Gratias ago, amici.
Ah, le pauvre maitre Francois...

«Nejstarší ‹Starší   1 – 200 z 204   Novější› Nejnovější»