sobota 3. prosince 2011

ČESKÉ TEXTÁRNY 2001: Finále fotbálku a Mikuláš pro důchodce

Pondělí 3. prosince
O víkendu jsem silně trénoval střílení trestných kopů, které může rozhodnout souboj ve finále turnaje ve stolním fotbale. Další finalista, vedoucí D. Hlav, strávil celý den na prac. poradě managorů. Do konce roku má proběhnout čtvrtá vlna liberalizace, kterou i nadále zabezpečuje firma Morgue. Irma Badavá na mne apelovala, abych si rozmyslel další strategii zápasu.


Úterý 4. prosince
Ing. D. Hlav nadále hledá "vlastníka synergického procesu" naší textárny - totiž turnaje ve stolním fotbale. No, podle záznamu v mém deníčku přišel s tímhle nápadem Trn. Ale ten se velkomyslně zřekl možnosti uplatňovat nárok na takovéto "vlastnictví" ve prospěch budoucího vítěze turnaje. Finále mezi mnou a Hlavem bude ve čtvrtek. Jak mám hrát? Prý je velmi lehké stát se "Morgue pozitivní".

Středa 5. prosince
Pravidelný VUML vedl managor pro odměňování Dur Durak. Ocenil naši šetrnost: Nefasujeme propisky, tiskneme na zadní stranu papírů určených do sběru, zrušili jsme účast na semináři v Bludné Noře, oželeli jsme snížení  ročních odměn. Dur nám za to slíbil: "Dokázali jste, že ozdravná kůra zabrala. Tato nápravná opatření snížila náklady. To je dobrá předloha i pro rok 2002."
Ambrož procedil: "Nápravná opatření v nápravném zařízení."

Čtvrtek 6. prosince
Do finále ve stolním fotbale jsem šel s hořkou vzpomínkou na včerejší VUML i na všechny rady, které jsem dostal. Zápas s vedoucím Ing. Duto Hlavem jsem prohrál 3:4. Podle Drna jsem "slizký had, kterého jsme si hřáli na prsou". Dle Trna jsem srab. A dle Badavé moudrý muž. Ale já jsem opravdu chtěl vyhrát! Jenže Duto byl lepší, svině.

Pátek 7. prosince
Odpoledne proběhla mikulášská zábava důchodců Českých Textáren. Občerstvení - bramborový salát bez řízku, ani kolekce letos nedostali. Šéfodborář Plachý soukromě pravil: "Falbrova filozofie je, že nadřízeným orgánům platíme za každého člena - i důchodce - a ti nám přitom příspěvky neplatí. Přiškrtíme jim kohoutek!" Bohužel do zapnutého závodního rozhlasu. Paní Jobová na něj pak křičela: "Kašlete na důchodce, vezme si vás čert!"
............................

Sobota 8. prosince

Z listárny Moby Dicka

K synergii:

Také u nás začali používat tohoto výrazu. Ještě to vylepšili. Kopíruji z našeho ROZŘEĎ: "Vzájemná koordinace je jedním z nástrojů dosahování synergie."
Opisuji ze slovníku cizích slov:
synergie = spolupráce, součinnost (z řečtiny)
kooperace = spolupráce, součinnost (z latiny)
Takže přeloženo: "Vzájemná spolupráce je jedním z nástrojů dosahování spolupráce."
Managor je managor je managor...

Zaslal čtenář J.K.
*************************************
zeštíhlování, liberalizace, identifikování úspor, vymísťování, transfer; též "proces výrazných restrukturalizačních a racionalizačních změn, v jejichž výsledku dochází i k organizačním změnám, které mají dopad do oblasti zaměstnanosti, kde jedním z důsledků je i rušení některých činností, pracovních pozic a následný odchod zaměstnanců z důvodu nadbytečnosti" - propouštění

Morgue - firma, pověřená začátkem roku 2001 projektem liberalizace Č. Textáren. Začátkem roku 2003 projeví zájem o nákup jejich akcií

VUML - Virtuální Univerzita Morálky a Lidství

(Další zkratky a informace o vztazích na pracovišti viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

45 komentářů:

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

K Synergii:
Why isn’t Germany stepping up to save the euro zone?

drak řekl(a)...

RRR:

Už jsem unavený, ale euro je projekt, který je na jedné straně žádoucí, protože ve společném ekonomickém prostoru není od věci mít jednu měnu a snížit tak transakční náklady, je to logické pokračování integračního procesu. Zároveň je to ale projekt, který je z mnoha hledisek problematický už od začátku, protože při konstrukci eura nebylo zohledněno poměrně dost skutečností, která mají na něj vliv a které ale vyvolávají uvnitř eurozóny značné pnutí. To, co bylo zanedbáno na začátku, se bude špatně dohánět a napravovat nyní, ale myslím, že by se to mělo zkusit. Tady je prostoru pro talentované ekonomy a bankéře víc než dost.

Anonymní řekl(a)...

-drak unaven.Přesto nedokázal odolat,přemohl svoji únavu a rozdává rady.

-podobně,jako ten pseudopravicový,invalidní, vyučený elektrikář z Vrbna,manager ODS Janyška Dzp.,/psychiatrii zde nebudu zmiňovat/.

-ve východisku stavu Evropy se sice diametrálně lišíte,však přesto mám pocit,že oba máte něco pozitivně společné,tj.,starost,aby tato země prosperovala.

-ty Draku jsi též invalidní?

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Sarkozy, Merkel call for new E.U. treaty
The Franco-German accord is to be outlined in a letter to E.U. leaders Wednesday and voted on at the special summit conference the next day, making this a make-or-break week for the ideal of European unity. Sarkozy said the hope is that all 27 E.U. nations will adhere to the plan. But he said it could also move forward with consensus from only the 17 countries that have adopted the euro as their common currency.

informace řekl(a)...

Vážený RRR,
má-li být Váš odkaz námětem k diskuzi, tak Vás upozorňuju, že je to skutečně nesnadné a široké téma. Nikdo z nás, pokud vím, se nezabývá profesionálně ekonomií a ta otázka se týká různých branží od politické až po mezinárodně finanční. O problému krize Eurolandie se diskutuje už dlouho a pořád, hledají se příčiny a recepty pro její odstranění. Bude recept, co navrhují Sarkozy a Merkelová - který není dopodrobna znám, ale bude se týkat většího propojení a kontroly hospodářské politiky evropských států a změny funkcí a pravomoci ECB - skutečně účinný? Jak na něj budou reagovat jednotlivé státy? Jedná se totiž o schválení nové smlouvy států eurozony, případně celé Unie. To nebude proces rychlý. Zastaví projednávání nové smlouvy mezinárodní spekulaci proti státním dluhům eurozony?
Politika postupuje pomalu, zatímco fiinanční trhy jsou velice rychlé.
Mezinárodní ratingová agentura Standard & Poor's už varuje, že by mohla snížit rating Německa, Nizozemska, Rakouska, Finska a Lucemburska- těm hrozí snížení o jeden stupeň. Francii hrozí ztráta dvou stupňů, stejně jako zbytku eurozóny. Má to být jen varování, aby si země eurozony pospíšily se schválením nové smlouvy, jak píší dnes noviny?
Má to být troubení k útoku proti euru, které zůstává navzdory krizové situaci pevnou mezinárodní měnou? Má někdo zájem na jeho rozpadu? Ze států eurozony by na tom nevydělal nikdo, jak prognostikují rozbory různých ekonomů. A nikdo nehovoří o nějakém spiknutí zájmů jiných měnových systémů.
Co Vám mám k tomu říct? Můžu tu jedině napostovat nějaký outlook ratingových agentur nebo mezinárodních bankovních institucí. Ale to si můžete najít sám. Některé jsou již staré, jako na př. japonské banky Nomura z května tohoto roku, nedpovídají už situaci.
Takže vyčkejme, co se bude dít dál.

informace řekl(a)...

Ani ujišťování českých finančních institucí o pevnosti českého bankovního systému (dnešní Lidovky "České banky kypí zdravím, v EU mají jediné dost peněz") by moc nepřispělo k mému uklidnění. Totéž tvrdil Berlusconi po celou dobu krize téměř až do svého odstoupení. A teď? Opatření na vyssání peněz ve výši 25 miliard euro pro narovnání státního rozpočtu.
Hlavně se nežeňte do banky vyzvednout peníze. To by byl počátek krachu.

informace řekl(a)...

Na NP zas diskutují o dalším demenciálním článku Merklová chce chozrasčot.
Naší Harpyji zas nadávají: "Osamělé Němce se samozřejmě nelíbí, aby v EU hájili zájmy Česka Češi. Němka by zřejmě chtěla, aby Německo spolklo Česko."
Co jim odpovědět? Ledaže tak, že s blby se nemá cenu bavit.

Harpyje řekl(a)...

Ten článek dokonce překonal i Dvouhlavé tele Merkozy.
Tolik zášti ("unijní kolaboranti") se tak hned nenajde. Nechápu, co lidi pudí k tak destruktivním názorům.
Je to asi jedna jediná bolševická pakáž, která si pod záminkou "vlastenectví" vaří svou vlastní polívčičku.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Make or break. Osvobodíme se zpod jha Brusele?
Zaujala mne reakce českých médií.
Na horách napadne až půl metru sněhu, hrozí náledí!
Afričan se chce podívat do vesmíru. Na dvorku staví raketu.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jménem zdejších vlastenců Vám děkuji za odkaz, vážený RRR.
Správně jste odhadl, že my vlastníme a ovládáme nástroje k poznání pravdy *), přestože nejsme vystudovanými národohospodáři, politology atd. Však o těchto mocných nástrojích moje maličkost v poslední době několikrát psala, viz např. : České vlastenectví, neoddělitelně spjaté s Vědou věd, hluboce vryté do všech mozkových závitů svého nositele...

Ano, naše vlastenectví a M-L-S nám správně říkají :
1) Nevěř žádnému Neslovanovi ! Němci nás chtějí vyvraždit, Žabožrouti a Angláni nás zradí, sionisti ožidí, Američani zbombardují !
2) Nevěř žádnému zbohatlíkovi ! Zbohatl z krve a potu prostých lidí, pracovitých, hodných lidí, jako jsi ty ! I tebe bude vykořisťovat, když mu budeš věřit !
3) Nevěř žádnému intelektuálovi ! Intelektuál je zlotřilec, hledající problémy tam, kde dělnická třída má dávno jasno !


Prostě, vážený RRR, díky stupni našeho poznání víme, že EU je pouhý nástroj velkoněmeckého velkokapitálu, který je v rukou velkokapitálu globálního. Víme, že EU nás chce zotročit ještě víc než dosud, aby nás mohla připravit o zbytečky svobody a o naše úspory.
Víme, že náš prezident měl vždycky pravdu, že už dávno měl být prezidentem celé EU.

Víme, že jediná cesta k naší záchraně z potápějící se lodi EU, kapitalismu a demokracie je návrat k našim kořenům.

Čest a Nazdar !

------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Pravdy obecně, i konkrétně pravdy o současné fázi periodické krizi kapitalismu, demokracie, €, $ a Euroameriky

Větší vlastenec řekl(a)...

Mimochodem, vážený RRR, Vámi uvedené reakce našich médii na kardinální otázku dneška je typicky česká.
Ano, jak kdysi napsal napsal Velký Šaman v souvislosti se signálem k Pražskému povstání, my Češi jsme srandisti.
Prostě EU se hroutí, což každý vidí.
Z čehož plyne platnost pořekadel :
1) Nechoď Vašku s pány na led ... ( Na horách napadne až půl metru sněhu, hrozí náledí!)
2) Kdo uteče, vyhraje ! ( Afričan se chce podívat do vesmíru. Na dvorku staví raketu.)

Míru zdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Law and order in Moscow

Vůbec CELÁ ta stránka by měla zaujmout všechny zájemce o pravdu.

Mír chýším, válku palácům !

Harpyje řekl(a)...

Toto sem sice nepatří, ale tak krásný titulek jako tento na Spiegel online jsem už dlouho nečetla (myslím, že ho ani nemusím překládat)
"Putin-Partei holt 93 Prozent in Nervenheilanstalt"
¨:-))))

Harpyje řekl(a)...

http://www.youtube.com/watch?v=6cU8_ok1dL0
Dzp.

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, s tím Dzp? Dzp se užívá při dlouhých projevech, když jsem shodou náhod byla na přednášce týkající spánku , tedy zejména , tak tam až po 20-minutové přednášce Děkovali za pozornost...Janyška s tím Dzp a me štve, za nějaký titulek nebo krátký příspěvek není třeba Děkovat za pozornost...

Jakub S. řekl(a)...

Nádhera ten titulek! No prosím. Jak tov- é gospodin Putin inspiruje - !

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Vážený V.v., někdy mi titulky "zpráv, kterým můžeme věřit" připomínají kódy vysílání "Volá Londýn !"

informace řekl(a)...

Vážený pane RRR,
nevím, jestli jste si přečetl včerejší WSJ, kde se píše o návštěvě Timothy Geithnera (Treasury Secretary), v Evropě a o jejho jednáních s guvernérem ECB Draghim, prezidentem Bundesbanku Jensem Weidmannem a německým ministrem financí Wolfgangem Schaeublem. Dnes dopoledne se má setkat s premiérem Montim. Je to jeho pátá návštěva během posledních tří měsíců.
Pročpak se asi Geither tak stará? jednoduše proto, že Amerika je znepokojena finanční krizí v Evropě, útoky mezinárodní spekulace proti euru.
Cožpak rozpad eurozony by nebyl ozdravujícím prostředkem pro státní finance jednotlivých států? Jednoduše by vyrovnaly situaci devalvací své měny. Tak to alespoň tvrdí někteří čeští finanční znalci na Psu, jako na př. pan Alexander Tomský (nemluvě už o panu Vlku starším). Proč se Geithner nešel poradit s nimi? Neodpustitelné lajdáctví.
Myslím, že i guvernér ČNB Miroslav Singer by se s nimi měl poradit, aby se uklidnil. Včerejší Lidovky uvádějí, že kurz koruny klesá a bude-li klesat dál, začne se vytvářet tlak na růst inflace. "V rozhovoru, na který upozornila agentura Reuters, Singer mimo jiné řekl, že pokud bude koruna dál oslabovat, je možné zvážit, zda by nebylo vhodné růst cen omezit právě prostřednictvím zvýšení úrokových sazeb." Nejednalo by se náhodou, podle ekonomických expertů na Psu, jen o fyziologické ozdravení českého hospodářství podle zákonů volné ruky trhu?
Tak nějak mi to nehraje. Proč se hned psí ekonomičtí experti neozvali a guvernéra ČNB nesetřeli?

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, vážený R.R.R. Jazyk těch pravdivých zpráv připomíná úpadkový Londýn, a jeho předem dohodnuté instrukce teroristickým skupinám v zahraničí. Naštěstí však jejich obsah je jiný, je náš, slovanský - právě proto pravdivý a mírový.
Mám pro Vás radu zdarma : V pravém horním rohu klikněte na "RUS", a otevře se Vám širá Rus, otevře se Vám teplá a mocná náruč bratrského národa.
Говорит Москва.

Zvítězíme !

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Vážená paní informace, nemám předplatné na WSJ. V rádiu říkali, že Tim Geithner cestuje po Evropě a radí. Neb rozpad eura by byl velkým průšvihem i pro dolar. Ze skromnosti se pan Geithner nezúčastní páteční schůzky evropských vůdců. Z českého tisku (zprávy, kterým můžete věřit) jsem se mezitím dozvěděl, že u dálnice D1 poskakuje klokan Vendelín, v patách má policii i hasiče.

informace řekl(a)...

RRR,
ono tam těch klokanů uteklo víc, jak jsem viděla v seznamu pod zprávou.
To je nějaká divná záliba chovat klokany.
http://online.wsj.com/article/SB10001424052970204770404577082512791508098.html

Větší vlastenec řekl(a)...

Ehmm...
Vážený R.R.R., pro Vaši informaci :
1) jsou jen dvě česká média s celostátní působností - Haló noviny, a (s jistými výhradami) Právo
2) zpráva o honbě za klokanem na české dálnici je typickým příkladem cynické německé (euroamerické) manipulace s masami; místo informací o zostřování krize a třídního i národního boje nám velkoněmeckým velkokapitálem vlastněná média servírují „senzace“

Fuj teufel !

Jakub S. řekl(a)...

Vendelíne, co děláš, proč skáčeš prudce - Vendelíne, co to máš...

Harpyje řekl(a)...

Vendelíne, tohlecto držet v ruce!
http://www.youtube.com/watch?v=c7NaAL8URZw

informace řekl(a)...

Páni, kde jste to našla? To je něco úžasnýho.

Harpyje řekl(a)...

Ondřej Havelka

stk řekl(a)...

Pár titulků:

* Tragédie na zabíjačce: Vepř zabil hospodáře

* Klokan je stále nezvěstný, policejní akce skončila

* Pedagožka nadýchala 4,24 promile, policie ji musela odvézt na záchytku

* Jste agresivní a nepříjemní? Máte štěstí. Vyděláte více!

* Medveděv před odletem napsal na Twitteru: Jste hovada

* Volby podle Putina, podívejte se, jak pro něj falšovali hlasy

* Italská policie dopadla mafiánského bosse

* Mobilní skandál, program od výrobce sleduje možná i váš mobil

Samé pozitivní zprávy, plné naděje do budoucna.
Chvályhodná práce našich čackých žurnalistů. Informují o tom nejpodstatnějším v životě. Je prakticky odzkoušeno, že právě to lidé chtějí slyšet a vidět. Peoplemetry, měřiče návštěvnosti e-stránek, prodané počty novin. Kvůli tomu lidé kupují noviny, zapínají TV a rozklikávají informační portály. Takže informací tohoto druhu se jim dostane do sytosti.

Harpyje řekl(a)...

Tak čtěte zahraniční tisk, jako pavlačová drbna Hájková na Psu, vážený STK! Co Vám v tom brání?
Tak poznáte pravdu per effectus. Nefiltrovanou. Dzp.

informace řekl(a)...

Děkuju, Harpyje,
za to video. Teď jsem teprv pochopila bohatství významů a podvýznamů té zprávy. Už titul má skutečnou hloubku, pomrkává čtverácky na čtenáře. Mě se zdál trochu uhozený, proč má klokan skákající po dálnici v patách policii a hasiče? Řekla jsem si, že to asi chtěli udělat zajímavé pro čtenáře. Teď mi to teprv došlo, bez videa, uznejte, jsem se k tomu sama dobrat nemohla.
Novinář zřejmě video zná také.

Harpyje řekl(a)...

Vzpomínka na kamarádky mých rodičů: http://www.youtube.com/watch?v=hDS5gDg_Pdg&feature=related

Větší vlastenec řekl(a)...

Asi si chcete opět přečíst nefiltrované a politicky nekorektní, leč naprosto upřímné vyznání českých vlastenců, viďte, vážená paní Harpyje ?
Jak je to dlouho, co o Vás jeden z nás prohlásil v podobné situaci, že jste zrádkyně ? VELEzrádkyně ! Nu ??
No ano : Proč bychom měli číst zahraniční tisk ?!?
Když ani neumíme ty cizí jazyky ?!?!

Jistě - takzvaně česká, ve skutečnosti německá (euroamerická) média nám lžou, případně nám přinášejí zprávy sice pravdivé, leč naprosto nedůležité (viz příspěvek v.v.č.STK).
Jenže pořád lepší zprávy psané česky než anglicky, žabožroutsky, makarónsky či dokonce NĚMECKY !
Přirozeně, i cizími, neslovanskými jazyky psané zprávy mohou být pravdivé a nám užitečné; pokud jde o cizojazyčné verze ruských médií. NE OPOZIČNÍCH, SAMOZŘEJMĚ !!!
Ovšem pak se naskýtá otázka, proč je nečíst rovnou v originále, že.

Prostě - v tuto chvíli najdeme necenzurované a užitečné zpravodajství jedině na stránkách Haló novin, NS-LEV 21, Pravdy a dalších provládních ruských médií.
Vše ostatní pochází od nepřátel.
Tečka.

informace řekl(a)...

To je fajn, tam jsem našla spoustu starých známých melodií.
http://www.youtube.com/watch?v=YZ7xEWW3wx8&feature=related
"Co já vím, co je to nějaký boogie-woogie. Já myslela, že je to nějaká budovatelská píseň!"

Harpyje řekl(a)...

Uf, i já jsem trochu zabloudila na youtube.
Karel Černoch.
Fňuk.

drak řekl(a)...

STK:

No, vidím, že když jsem s tím neztrácel čas, že jsem naprosto o nic nepřišel, berte to také tak.

Pakliže se někteří zde přítomní domnívají, že zahraniční žurnalistika je méně ubohá nežli ta místní česká, tak bych řekl, že přání je otcem myšlenky ale nic víc za tím není. Řekl bych, že tohle řemeslo už dávno ztratilo dobrou pověst. Mezi prostitutkami najdete víc lidí se ctí a rovnou páteří, nežli mezi politiky, úředníky a novináři. Občas se najdou i světlé výjimky, ale není jich mnoho.

Harpyje řekl(a)...

To snad ani není možné

"Bůh pomáhej panu arcibiskupovi a prezidentovi v boji za náš národ navzdory všem Halíkům světa"

Dzp

STK řekl(a)...

Občas si Draku dovolím něco konfrontovat s "cizinou" a musím Vám dát zapravdu. To samé, jako doma, jenom jiným jazykem. Dokonce i to co mi strýček G. strojně přeloží z jazyka anglického je stejné - jen kostrbatější.*
Takže problém nebude jen v kotlince. Pravda, v takovém Bangladéši je "váha informačních lapsů" asi jiná než v Římě nebo Praze.


*/ Bo anglicky neumím. Vůbec. Několik set slov, abych se domluvil s OS. Italsky taky tak, abych se domluvil s notama a dirigentem. Itálii jsem sice projel "bez tlumoka", ale moc si s místňákama nepokecám. Jsem stručný, jednoduchý a I-Č slovník mám stále po ruce. V nejhorším nasadím esperanto - němčinu. S němčinou a ruštinou je to trochu lepší, ale tam si nanejvýš přečtu úvodník. Číst si Goetha nebo Puškina v originále je jen sen. Můj a nesplnitelný.
Stydím se, ale není mi to nic platné - na jazyky jsem nikdy neměl talent a teď už je pozdě. Jsem už příliš líný.

P.S.: Lehký kulomet jsem míval chuť používat v Tatrách, když tam naběhli naši soudruzi z DDR a se zpěvem "ztékali" místní horské velikány. Jeden z nejstrašnějších zážitků: Spíte si tak v kleči, svítá. Najednou slyšíte přibližující se sborový zpěv z mladých německých hrdel a nad klečí se na tyči pohybuje jakási klubová vlajka.
Měl jsem málem zkažený den. Tedy snídani určitě!

Větší vlastenec řekl(a)...

Bůh pomáhá arcibiskupovi, prezidentovi pomůže Lenin

Leninu buď dík za Ivanu Haslingerovou a podobné vlastence !
K Trockému s Halíkem a podobnými multikulti nadšenci !
Ano, přiznejme si to, drazí vlastenci - i my ateisté a agnostici můžeme občas najít společnou řeč s těmi bláznivými pobožnými zaostalci. Například tehdy, když si ti tmáři uvědomí tradiční protinárodní, universalistické, ba přímo globalizační úsilí papeženců.
Tehdy se na okamžik zaostalým tmářům rozjasní, jako např.I.Haslingerové : Papeženci jsou naši nepřátelé !
Jistě, pronárodní vystoupení tzv. arcibiskupa Duky je krokem správným směrem, ale zatím krokem jediným. To nestačí. Musíme mít jistotu, že po našem opětovném vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem, demokracií a globálnem bude církev plně spolupracovat s naším národem a jeho Stranou.
Takže církev musí :
1) se cele přihlásit k našemu národu a jeho nejlepším ateistickým resp. husitským tradicím
2) obnovit v plné míře Sdružení katolických duchovních Pacem in terris
3) rehabilitovat všechny kněze, kteří byli v nedávné minulosti postiženi za své působení pro národ a Stranu (např. za členství v Pacem in terris, spolupráci s našimi bezpečnostními orgány atd.)
4) pro všechny své členy podmínit nejen vykonávání všech funkcí v církvi, ale i studium teologie státním souhlasem
5) exkomunikovat Halíka a všechny jemu podobné
6) přerušit styky s Vatikánem do doby, kdy na papežský stolec dosedne kandidát schválený Prezidiem Nejvyššího sovětu Ruské federace

Doufáme, že po našem opětovném vítězství se církev ihned plně zapojí do obnoveného budování naší vlasti, takže nebude nutno přistoupit k určitým tvrdším opatřením.

Míru zdar !

drak řekl(a)...

STK:

Ovládáte-li tu hatmatilku, ve které ten novinářský padouch hovoří, tak ale poměrně rychle zjistíte, jak mají omezený rozhled, zarazí Vás ten newspeak a inkviziční tón a pod., proti některým exemplářům by Vám Urválek mohl připadat jako dobrák od kosti, aspoň pak názorně vidíte a pochopíte, po čem se opičí ty naše novinářské opice. No a když jim nerozumíte, tak Jste aspoň o nic kloudného nepřišel. To samozřejmě oceníte lépe, když jim rozumíte. Abych ale neházel úplně všechny novináře do jednoho pytle, tak některé z těch italských zdrojů, na které nám dává odkazy paní informace, mi připadaly celkem rozumné a zajímavé.

Já se domluvím velmi použitelně anglicky a rusky, s němčinou je to už bledé, hodně jsem jí pozapomínal, protože jí skoro nepoužívám. Španělština zůstala v základech. Ono ty jazyky se jde naučit i v pokročilejším věku, ale je to fuška, to, co v mládí zabere pár hodin v pozdějším věku vydá až na několik dní, ale když se člověk nevzdá, tak se to nakonec poddá, přesto, že je to docela dřina.

Turisté z NDR, to byl takový fenomén :-) Krvelačné pocity jsem díky nim zažil nejednou, ono po pražských hospodách se s spolu s nimi v jedné místnosti sedět většinou nedalo. Čím větší banda jich byla tím víc řvali, mluvou se to rozhodně nazvat nedalo. Nejlepší bylo nechat je osudu a vypadnout jinam, když nebylo kam, riskoval člověk minimálně poškození sluchu a případně rvačku.

Jakub S. řekl(a)...

Kleč a DDR-Burschen, Hitler- é Freie Deutsche Jugend, jajá! Prožívám, naprosto vidím a cítím ten šok. Mě akorát jednou zmrazilo a probudilo poklidné zabrumlání opodál. Přáli jste si někdy se bleskově vypařit? Asi ale už byl po snídani.
Hromadný výhružný přiboudlý řev/zpěv z mnoha hrdel, toť echt dajč fenomén. Nejlepší je je vyprat ven, jde-li to a je-li dobrý poměr sil a opojení. 67 to vinohradští sousedi vedle Švehlovy koleje s nima udělali. Začali totiž pět Denn wir fááhren ge-gen-En-ge-land! DDR-medici z kolejí Uznáte, že pohár přetekl. A ti sousedi znali nedávno jejich fotry.
Druhý den chodili po pokojích a na kolenou prosili, aby se to nedozvěděli na jejich buňce FDJ. Šupem by jeli dom a se studiem šlus ende. Stejně řešili průsery brněnských cubanos z kubánské ambasády: přifrčeli, naložili průseráře, do Prahy, do letadla a na Kubu mýtit pralesy a pokluzené. No a? Námitky?

drak řekl(a)...

No, ne že by někteří mladíci, co na vysoké škole nemají co pohledávat, nepotřebovali z té školy vyrazit, to samozřejmě potřebovali, tenkrát a ještě víc dnes, kdy se o titul pokouší doslova každý blbec, který by dřív ani neudělal maturitu. No ale na druhou stranu bylo trapné řešit věci, které by jinak spravilo přiměřené množství hodin práce s koštětem, vlastně celoživotním postihem, ale taková divná ta doba byla. Když jel v té divné době někdo studovat do zahraničí, musel o to víc počítat s tím, že může skončit i pro naprostou, zpočátku zcela nevinně vypadající kravinu. Dnešní mladí by to už vůbec nepochopili a hodně se asi mnozí divili i tenkrát, na určité věci se není možné připravit předem a o to horší pak je, když to přijde a jednoho to doslova semele. Námitky? No dnes možná, tenkrát houby platné, ne-li kontraproduktivní ;-)

informace řekl(a)...

Ke krizi eurozony se dnes na Psu vyjadřuje europoslanec za ODS Jan Zahradil. Celkem o příčinách nebo způsobu řešení neříká nic nového, vyjadřuje v podstatě svůj euroskepticizmus.

Obrátila bych tedy pozornost na jeho závěr, ne s polemickými úmysly, ale s připomínkami.
Pan poslanec se vyjadřuje jednoznačně proti vstupu ČR do eurozony. Což je docela logické, kdo by chtěl nastupovat na loď, která ze všech stran nabírá vodu a neví se, jak a zda se podaří všechny díry spravit.
Jenom ale ůvahy o budoucí orientaci české ekonomické politiky mne nechávají jaksi na pochybách.
"Vlastní měna (i když jen do jisté míry) nás chrání před ekonomickými výkyvy", říká a dodává, "teď je třeba začít snižovat naši ekonomickou závislost na eurozóně (zejména na Německu), kam směřuje 85 % našeho exportu. To je vysoce riskantní a nadále neudržitelné."
Pětaosmdesát procent českého exportu je zaměřeno na Evropu, jak tedy změnit trend? Zaměřením se "na aktivní proexportní strategii vůči mimoevropským trhům", diverzifikováním portfolia.

Zde je podle mne kámen úrazu. Podle údajů, uveřejněných v HN z minulého roku, zhruba 70 procent nejvýznamnějších českých firem je ovládáno cizím kapitálem, převážně německým. Určitě víc jak polovina české ekonomiky je v rukou cizího kapitálu (HN 16.11.2010) Za této situace není snadné měnit z cetrálních vládních pozic orientaci českého podnikání a obchodních vztahů. A na jaké mimoevropské trhy se zaměřit? Azijské? S třiceti procenty výroby, většinou v rukou menších podniků? Na Rusko? Dnes se právě jedná o spolupráci na dostavění Temelína spolu s kolosem Rosatom. Doufejme, že čeští činitelé jsou dostatečně informováni o finanční situaci Rosatomu a hlavně o velkém skandálu tohoto roku, kdy desítky manažerů byly vyhozeny z místa pro rozkrádání a pro falsifikaci zpráv o stavu ruských JE.
(Russia/ E' scandalo per 'frode nucleare'. Tremano vertici Rosatom, decine di top manager messi alla porta: rubavano, píše italská tisková agentura tmnews. http://www.tmnews.it/web/sezioni/nuovaeuropa/PN_20110720_00301_NE.shtml)
Takže Putin nařídil všeobecnou mimořádnou kontrolu všech JE.
http://www.aep.ru/en/press/media/2011/19-04

Pan Zahradil ve svém článku bere za příklad pro českou ekonomiku Dánsko. Tady bych taky chtěla udělat malou poznámku. I menší nebo střední země, které nejsou v eurozoně, byly postiženy krizí. Ve Švýcarsku počítají s tím, že na počátku příštího roku ztratí práci 40.000 osob následkem restrukturace firem jako Alpiq, Novartis, Kudelski, UBS a Credit Suisse. Firmy zeštíhlují personál, protože jim chybí odbyt. Dánsko vstoupilo do fáze hospodářské recese, následkem poklesu poptávky (http://www.direttanews.it/2011/12/02/), což vede zase k propouštění.
Je skutečně nesnadné najít model země, která by zůstala imunní vůči světové krizi.

STK řekl(a)...

2 Informace:
Bohužel, natolik se orientuji, abych věděl, že máte pravdu. Netěší mě to, ale je to prostě tak. Už před půlstoletím mi říkal můj tehdejší vojenský nadřízený - My jsme moc malí na to, abychom mohli dělat vlastní politiku. Musíme patřit buď k SSSR nebo na Západ. Třetí cesta není. Vzpomněl jsem si naň, když naši P.T. rychlokvašení politici onu "třetí cestu" hledali - i když to mínili jako mix mezi kapitalismem a socialismem. Ani tam to ale nefunguje. Nebo nefunguje dlouhodobě. I Čína se bude muset brzy rozhodnout.
Podplukovník byl atypicky moudrý komunista*.

*/ nemyslím, že by věřil. Na to byl moc chytrý. Ale musel přece být ve straně, když byl politruk celého velkého útvaru.
(A já jeho pomocník. Ale bez lampasů. [;>))

Fa. Kudelski taky? A to je prosím firma s obrovskou tradicí a dokonalým renomé. Ojoj...

Vlastimil mi to všechno asi zase "osladí". Ojoj! (Toho citoslovce nepoužívám, tak jako nepoužívám slovíčka "Božínku". Ale někteří potřebují "něco", aby to mohli "karikovat". Takže karikují, karikují a jinak dají pokoj. Kožich pro vlčí smečku.)

informace řekl(a)...

STK,
o propouštění ve Švýcarsku to vím na beton, od mých anebo dceřiných známých. Kromě toho noviny píší, že ztratily práci desítky tisíc italských "transfrontalieri", co bydlí v Itálii a dojíždí pracovat do Švýcarska.
Na Švýcary krize dolehla pořádně. Na př. v Novartis ještě před rokem hledali zaměstnance, dneska ty, co přijali, zase propouštějí. Kdo se nechal zlákat, ten teď pláče.

informace řekl(a)...

Prezident Medvedev odletěl. Mezi ruskými a českými kontrahenty byly podepsány smlouvy ve výši asi dva a půl miliardy euro, rozložených na několik let. Abych řekla po pravdě, tak velký obchod to zas není, aby vyžadoval setkání dvou prezidentů, tedy na nejvyšší úrovni. Proti německo-ruské obchodní výměně, která dosahuje 70 miliard dolarů ročně, je to skutečně málo významná částka. Ještě pro srovnání, přes dvě a půl miliardy by měl platit Vatikán ročně na daních za své nemovitosti na území italského státu. Proč tedy tolik slávy, pochlebného popisování první ruské dámy a její české hostitelky, vyčíslovaní rafinovaných výplodů prezidentské kuchyně od nadívané kachny až po kance v marinádě?
Odpovědí by mohlo být několik. Rusům záleží hlavně na Temelínu, o čemž se český prezident promptně vyjádřil, že je to výhodná nabídka (snad nevýhodná nebo spíš nevhodná jsou právě ta slova z úst českého prezidenta).
Rusům záleží na rozšíření obchodního prostoru směrem na západ, do zemí, se kterými již v minulosti výhodně spolu - racovali.
Ještě k příslovečné ruské důkladnosti. Letos na podzim vítr odnesl plechový kryt nad jaderným reaktorem na jih od S. Petroburgu, kde staví novou JE.
http://www.dazebaonews.it/mondo/item/4728-russia-in-una-nuova-centrale-crolla-larmatura-di-un-reattore-nucleare
Snad česká strana zváží dobře všechny nabídky (americkou a francouzskou) bez ohledu na prezidentské preference?

informace řekl(a)...

Panu Vlkovi st. k jeho novému článku: si tacuisset, philosophus mansisses.(Boezio)