pátek 2. prosince 2011

MOBY DICK: Malé zprávy z velké země

Vděčné přijetí, jihoosetský spor klanů, ochrana míru v Sýrii a úspěch placených agentů Západu
**************************************************************
Neděle 27. listopadu 2011
Všechen pracující lid, dělníci, rolníci i nepracující inteligence se těší na nastávající volby do Státní Dumy, dolní komory Federálního shromáždění Ruské federace, aby mohl odevzdat svůj hlas pokroku, prosperitě a stabilitě. Již za týden, již za týden! Státní televize ukazuje, čeho všeho ruský lid dosáhl za uplynulé volební období pod moudrým vedením pana premiéra Vladimira Vladimiroviče Putina a strany Jednotné Rusko. Na jednomyslný návrh všech delegátů nominovala strana jako prezidentského kandidáta do březnových voleb - hádejte - samotného V.V.Putina!

"Jsem vděčný Dmitriji Medveděvovi a sjezdu Jednotného Ruska, že mě nominovali a požádali mě, abych kandidoval na prezidenta Ruské federace. Samozřejmě jsem vděčně nabídku přijal, děkuji." Pan  Putin dále delegátům prozradil, že nejmenované cizí země platí ruským neziskovým organizacím, "aby ovlivnily výsledky voleb". Což je zbytečným mrháním peněz. "Bylo by lépe, kdyby ty peníze použily na zaplacení svého státního dluhu, místo aby je utrácely za neúčinnou a drahou zahraniční politiku… Všichni naši zahraniční partneři by měli pochopit, že Rusko je demokratickou zemí, partnerem, na nějž je spolehnutí, předvídatelným partnerem, s nímž lze a mělo by se souhlasit. Nikdo zvenčí by mu ale nikdy neměl nic diktovat."
Projev byl doprovázen vřelými výronu souhlasu a závěrečným neutuchajícně frenetickým potleskem jedenácti tisíc účastníků sjezdu, jenž se konal ve sportovní hale Lužniky.
"V Rusku nemáme úspěšnějšího, zkušenějšího nebo populárnějšího politika, než je Vladimir Putin. Oficiálně jsme rozhodli o naší politické budoucnosti nejen krátkodobě, ale i dlouhodobě. Není v tom žádný podvod." Pravil dočasný ruský prezident Medveděv.
Što eto takoje "dlouhodobě"? Ruská ústava nyní stanovuje pro prezidenta šestileté volební období dvakrát za sebou. VVP by tak mohl vést své Rusko až do roku 2024. Byl by tak nejdéle demokraticky zvoleným vůdcem Ruska.

Mrtvá Kočka: "Hned po J.V. Stalinovi."

Pondělí 28. listopadu 2011
VCIOM, ruská státní agentura pro výzkum veřejné mínky, zveřejnila znepokojivý průzkum, dle kterého bude pro Jednotné Rusko hlasovat jen 54 nejednotných Rusů ze sta. Minule to bylo 64 %, což dalo 67% ústavní většinu. Nad velkou zemí se objevují náznaky chmur.

Gruzínští Rusové v Jižní Osetii znají výsledky svých prezidentských voleb. Tento guzínský okres (25.000 voličů) pod správou ruských vojsk, dočasně umístěných na gruzínském území pro ochranu ruských obyvatel, volil již včera. Vítězkou se stala bývalá ministryně školství Alla Džiojeva, která v druhém kole prezidentských voleb získala o 17 % více hlasů než ministr pro mimořádné situace Anatolij Bibilov, jehož jihoosetinskému lidu doporučoval odcházející prezident Eduard Kokojty. Nepomohlo, že proruského kandidáta, na němž se jednomyslně shodli kremelští protektoři, přijel po prvním neúspěšném kole voleb do severoosetského Vladikavkazu osobně podpořit ruský prezident Dmitrij Anatoljevič Medveděv.
BTW: Alla Džiojeva je rovněž "prorusky orientovaná". Který Rus by nebyl? V zemičce, jejíž občané získali ruské pasy a jejíž státní zaměstnanci a státní rozpočet je placen z ruských peněz?

Raketa Sojuz dopravila na oběžnou dráhu další družici typu Glonass-M, která doplnila soustavu ruských navigačních družic na 31 satelitů, z nichž 24 je v provozu. Rusové nyní mají stejný počet fungujících satelitů, jako americký systém GPS.

"Očekávám, že tento krok budou naši partneři vnímat jako první signál naší připravenosti adekvátně reagovat na hrozbu, kterou pro naše strategické nukleárné síly představuje západní protiraketový štít." (Dmitrij A. Medveděv, dočasný ruský prezident při slavnostní aktivaci spuštění ruského radarového systému v enklávě Kaliningrad. Systém přehlédne celou Evropu i atlantický prostor.)

Vlajková letadlová loď Admirál Kuzněcov s 8 stíhačkami Suchoj-33, několika MiGy-29K a dvěma vrtulníky na palubě v čele konvoje hlídkových i bojových lodí míří do ruské středomořské základny v syrském přístavu Tartus, aby zde posílila přítomnost vojenského personálu, jež čítá asi 600 osob. "Mít zde vojenskou sílu mimo NATO je velmi prospěšné pro region, protože to zabraňuje vypuknutí ozbrojeného konfliktu." ( Viktor Kravčenko, admirál vv., jenž byl v letech 1998-2005 náčelníkem štábu ruského vojenského námořnictva.) Tedy konfliktu, který by mohl Západ vyvolat, aby zastavil ozbrojený konflikt, který v Sýrii, už od ledna probíhá a který si už vyžádal 4000 obětí.

Česká televize vysílá každé pondělí na Dvojce ruský dokumentární cyklu Velká vlastenecká válka. Rusové zde ukazují, jak byli za války velcí a vlastenečtí. Zmizely jakékoli pochyby o velkém vůdci Stalinovi. Nezmiňuje se jeho útěk na daču při začátku německého útoku. Nezmiňují se jeho diletantské zásahy do řízení vojenských operací, pouze ty, když byly náhodou úspěšné. Jsou popírány děsivé ztráty zpočátku války, příšerná desorganizace a neschopnost Rudé armády. Je zamlčeno, že sovětští vojáci, kteří se probili z německého obklíčení, byli začasté odváženi jako zrádci okamžitě do gulagů. Mnoho dalšího je  - "nezmíněno". Rusové tak zpětně rekonstruují své dějiny, aby mohli zvítězit nad zítřkem. A dnes se tomu říká "Dokument na ČT".

Mrtvá Kočka: "Asi jako Třicet případů majora Zemana."

Úterý 29. listopadu 2011
Analytické centrum Jurije Levady publikovalo svůj průzkum veřejného mínění:
"Volby jsou zástěrka pro boj byrokratických klanů o přístup k rozpočtu." (48 %)
"Výsledkům budoucích voleb důvěřuji." (28 %)
"Výsledky hlasování zfalšují jednotlivé volební komise." (30 %).
"Volby zfalšuje Centrální volební komise." (15 %)
"Centrální volební komise jedná v zájmu Jednotného Ruska." (46,5 %)
"Centrální volební komise je objektivní. (34 %).
"Televizní vystoupení premiéra Putina je agitace pro Jednotné Rusko." (80 %)
"Volby proběhnou bez machinací, státní předvolební kampaň neovlivní výsledky hlasování." (2,6 %)
"Volby jsou už předem závažně ovlivněny." (31,5 %)
"Raději na to vůbec nemyslím." (44,5 %)
"Určitě půjdu hlasovat." (27,7 %)
"Nejspíš půjdu hlasovat." (33,4 %)

Nejvyšší soud okresního státu Jižní Osetie zrušil na podnět Anatolije Bibilova výsledky prezidentských voleb. Hlavním důvodem prý je, že se papaláši bojí zavření kohoutku na penězovodu z Ruska.
Džiojeva vyhrála volby díky slibu boje proti korupci. Říká, že se není třeba bát zástavení přílivu ruských peněz, neboť v demokratické Jižní Osetii se žádní "protiruští" kandidáti na prezidenta vyskytovat nemohou. Rusové by tak v rozhodnutí občanů neměli vidět výzvu, ale samostatnou volbu.
Kandidaturu Džiojevy silně podporoval Dzambolat Tedějev, což by mohl být problém. Dzambolat společně s bráchou Ibragimem pomohl v roce 2001 dostat Kokojtyho k moci. Jenže ten se zachoval nepěkně: Nechal oba bratry vyštvat ze země. Ibragim Tedějev byl navíc ve Vladikavkazu před třemi lety zavražděn.

Mrtvá Kočka: "Okresu hrozí klanová válka demokratů."

Středa 30. listopadu 2011
Rusko svolilo, že české státní letecké opravny LOM mohou opravovat ruské vojenské vrtulníky Mi armád zemí NATO. Před časem Rusko nesvolilo k opravám ruských vrtulníků v Maďarsku a z kšeftu sešlo. Z kšeftu, ze kterého by Rusko mělo polovinu. Ministerstva obran se proto dohodla, že LOM obdrží od Rusů příslušné certifikáty a bude se smět zúčastňovat tendrů na opravy Mi-ček. On to vlastně nikdo jiný neumí než Rusové a my. A lze na tom vydělat miliardy. Nejde jen o 200 vrtulníků ve výzbroji NATO, ale i v dalších zemích. Dohoda bude finálně podepsána společně s dalšími českoruskými mezistátními smlouvami  příští týden během návštěvy ruského prezidenta DAM v Praze.

Alexandr Lukaševič z ruského ministerstva zahraničí odmítl jihoosetinské řešení v Kosovu. 20.000 Srbů v severním kosovském okrese nedostane ruské státní občanství, o něž hromadně žádají, protože to "platné zákony neumožňují". Srbští Kosáci místo toho obdrží mimořádnou zásilku ruské humanitární pomoci.
Tady se zpětně ukazuje důležitost toho, že se po kapitulaci Srbska nepodařilo Rusům včas obsadit svými vojáky letiště v Prištině.

Čtvrtek 1. prosince 2011
Placení agenti Západu jsou úspěšní: Státní VCIOM snižuje své předvolební odhady na 48,3 % pro Jednotné Rusko. Přestože vládní zaměstnanci - od gubernátora po učitelky - jsou nuceni podepisovat "slib věrnosti". Týká se to i některých soukromých firem. Gubernátoři nabádají své mužiky: Volte Putinovu JR, jinak nám zarazí dotace. (Což se po minulých volbách už neposlušným guberniím stalo.) Nápad, který vyvolal zájem i našich politických stran, je tento: Vyfoť svůj správně vyplněný volební lístek za plentou, abys i nadále dostával chléb z rukou svého chlebodárce. Ale tady nevím, jestli Jednotné Rusko neopisuje od ČSSD.
Dalšími parlamentními stranami by měly být: 20 % Komunistická strana Ruské federace, 15,5 % Liberální demokratická strana Ruska Vladimíra Žirinovského a Spravedlivé Rusko s 13 %. Což je nespravedlivé, protože SR osobně založil VV. Putin pro svého osobního přítele Sergeje Mironova jako levicový subjekt, jenž měl za úkol odlákat hlasy komunistům. Spravedlivci však dnes koušou ruku, která je doposud hladila! Čímž si zdvojnásobili voličskou základnu.

Moskevský módní sál "Digital October" se dnes stal svědkem setkání V.V. Putina a D.A. Medveděva s 200 nejlepšími aktivisty Jednotného Ruska.
"Náš kurz se ukázal jako správný, nemusíme se stydět jít k volbám." (DAM)
"Duch inovací a modernizací prostoupil naši společnost, bude to nová etapa rozvoje naší země." (VVP)

Mrtvá Kočka: "A já myslela, že to řekl Miloš Jakeš?"

Pátek 2. prosince 2011
Rusko má 139 milionů obyvatel, 10 mil. žije v Moskvě, 5 mil. v Petrohradě, v evropské části je to celkem 100 milionů. Počet obyvatel klesá od 90. let. Průměrná délka života je 75 let u žen a 63 let u mužů. Rozdíl 12 let připadá na vrub chlastu.

Milion ruských soldátů se těší, že se v neděli pořádně nají: Ráno je vzbudí příjemná hudba, pak dostanou slavnostní snídani, načež je odvedou do volební místnosti. Velitelé jim nebudou doporučovat žádné kandidáty - pouze jim (do)poručili, aby bedlivě sledovali vysílání státní televize.

Nakladatelství Paseka vydalo v překladu Kláry Míčklové knihu Bertranda M. Patenaudea "Trockij - Pád revolucionáře". Trockij, marxistický teoretik revoluce, praktik občanské války, kdy velel Rudé armádě, dvojka po Leninovi, než se jedničkou stal Stalin, byl zavražděn ve svém mexickém exilu v srpnu 1940 španělským komunistou Ramónem Mercaderem, agentem NKVD na přímý rozkaz Stalina.  Popel vraha stále spočívá v kremelské zdi na Rudém náměstí.

Sobota 3. prosince 2011
Žena Moby Dicka: "Mezi popely dalších vrahů."
*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

75 komentářů:

STK řekl(a)...

Asi jsem málo informovaný (hloupý), ale některé děje mi připadají o dost podobnější, než by měly.

- sudetský problém v Československu
- ruský problém v Jižní Osetii
- a vlastně i ti "ruští Srbové"


A dále: Polská menšina v Jižním Slezsku - pro polské "národovce" je to taky nevyřešená kauza. Ale zatím se řeší jen v polských kulturních spolcích (odpoledne a smírně) a večer po putykách (o něco víc nahlas). Facky nepadají a ráno je to každému jedno. Mnozí Češi mají doma Polku za ženu a ani jim to nepřipadne. (Ostatně Polky jsou hezčí kobiety. A dbají na sebe.)

Na maďarskou menšinu na Slovensku zatím nedošlo. Zatím. V hlavních zprávách to chválabohu není. Chvíli se sice básnilo o dvou národních identitách, ale skončilo to u dvojjazyčných nápisů. Mimo jiné - v Maďarsku je těch slovenských citelně méně.

Proč je to pořád tak odporně stejné? Jak vidno, existence "nadnárodního" spolku jménem EU z toho problému neubrala ani gram závažnosti, naopak přidala další problémy: s masívním přistěhovalectvím, národními ghety a snahou prosadit v cizí zemi vlastní kulturu a náboženství. A taky zákony - a to je průšvih.

Takže se mi nezdá tak nepatřičné se zastávat národního státu, i když z hlediska obchodní logiky je to nepraktické. Též vojensky je to pitomost.
Ale to promíchání národností - a ještě více kultur - taky nic rozumného nepřináší. Rozhodně by se to nemělo dělat násilně. Nechat obyvatelstvo vzájemně "difundovat". Sousedící státy přece mají pohraničí vždy národnostně pomíchané.
Jenom by se toho nemělo zneužívat - viz výše.
Ale to bych asi po Homo Sapiens chtěl moc.

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Větší vlastenec řekl(a)...

O záchraně v nouzi nejvyšší

Zákeřný nepřítel nás vylákal na otevřené moře, před lety dvaadvaceti; teď se směje naší úzkosti.
Lákal nás sliby zářících dálek, skvělých měst a tichých krajin, lákal na mámivý zlata, perel třpyt, na klamnou krásu lidských těl.
Zlákat jsme se dali, přes rady starců a pláč moudrých žen se na moře vydali. Daleko zůstal rodný kraj, opuštěna prostá chalupa. Z pole úhor, ze sadu houští, z úlu včelstvo uletělo. Za námi zmar, před námi klam, v ústech vzdech, v údech strach.

Nad hlubinou bezednou vlny bárkou pohazují, vichr duje ze všech stran. Tma - blesky rozrývána ! Vůkol duní hrom, v hrudi srdce usedá.
Z výšin zní bílých racků krutý smích : "Zhyň, suchozemče ! V potravu ryb se změň ! A nám dej své oči, oči své nám dej !"
V podpalubí sem a tam sudy se převalují, a voda stoupá. Krysy vybíhají ze svých skrýší, piští o slané smrti, marně Krysího Pána volají.
Malověrní již na kolena klesají, svou víru ve Vlast a sebe zbaběle odhazují. Hle - zde již sketa hledá slova v mysli ukrývaná, slova ponížená, motlitbu k bohu roky zapomenutému plačtivě vykoktává.
„Mlč, podlý zbabělče ! Mlčky k smrti jdi, vždyť není boha a Lenin tě neslyší !“

Tu však z můstku jasný se ozval hlas : „Vstaňte ! Vstaňte a hlavy vzhůru zvedněte ! Tam pohleďte! Tam na východě svítá !“
Z hlubokosti své se pozvedáme. Uprostřed noci svítá ? „Kapitáne, jaký to div ! Není to zas Němce, sionisty falešné znamení ?“
„Ne ! Takovou mocí Zlo nevládne ! Hleďte na tu jasnou záři - toť jen odraz Jasného Slunce, jež z Kremlu vzešlo, po Rudém náměstí kráčí ! Toť odraz světla, jež line se z Vladimíra Vladimiroviče, mého přítele a vašeho soudruha. To světlo pochází ze samého Počátku; v Lenina jej vlila Matka Příroda, z Mauzolea načerpal jej soudruh Putin. Tam nyní plujme - tam na Východ, kde pravé bohatství ne ve zlatě a Eurech, leč v lásce a práci najdeme !
K veslům, národe; k veslům ! Kolo kormidelní nyní třímám já !“

Anonymní řekl(a)...

-hloupě nekecej.Jako,kdyby tě ten ruský medvěd šel dnes sežrat.Objem majetku v ČR v rukou ruských občanů jest impozantní.Takže si ty impozantní revoluční kecy strč do.
-ČR-bordel s obrovským počtem ůředníků,každý má do čeho kafrat,každý má osobní čest.

-čest !

Anonymní řekl(a)...

-mmch.pojem *žiletkové pletivo*,výraz,který bych čekal u zvířat.Naopak,jest běžnou praxí takto ochránit soukromý pozemek majitele.Jest zvýrazněnou ochranou před zloději,majitel,obvykle jest vybaven legálně drženou střelnou zbraní,oprávněn se bránit vůči vetřelci,pak má k dispozici cvičeného psa,který jest schopen delikventa zneškodnit.Pak je zde škála elektronických alarmů,pult ochrany,na zavolání přijedou 2 opice s výrazem : 5krát sem se posral,nikde to neříkejte,přišel bych o práci.

-akorát jsem chtěl zdůraznit ty kecy onoho Většího Vlastence ve směru sraní do vlastního hnízda.Nikterak ve zlém !

Harpyje řekl(a)...

Sympaťák Láďa napsal dnes v noci jeden diskusní příspěvek na NP. Se skromností sobě vlastní si myslí, že je "nekorunovaným králem českých konzervativců".
To aby jeden zvedl obočí nad takovou drzostí!

Anonymní řekl(a)...

Úterý 29. listopadu 2011
Analytické centrum Jurije Levady publikovalo svůj průzkum veřejného mínění:
"Volby jsou zástěrka pro boj byrokratických klanů o přístup k rozpočtu." (48 %)
"Výsledkům budoucích voleb důvěřuji." (28 %)
"Výsledky hlasování zfalšují jednotlivé volební komise." (30 %).
"Volby zfalšuje Centrální volební komise." (15 %)
"Centrální volební komise jedná v zájmu Jednotného Ruska." (46,5 %)
"Centrální volební komise je objektivní. (34 %).
"Televizní vystoupení premiéra Putina je agitace pro Jednotné Rusko." (80 %)
"Volby proběhnou bez machinací, státní předvolební kampaň neovlivní výsledky hlasování." (2,6 %)
"Volby jsou už předem závažně ovlivněny." (31,5 %)
"Raději na to vůbec nemyslím." (44,5 %)
"Určitě půjdu hlasovat." (27,7 %)
"Nejspíš půjdu hlasovat

-dojímavá starost o volby v Rusku.Pupek světa-Česko má starost o Rusko.Dokonce má ambice mediálně škodit,pomlouvat.Proč.
-jsou to jen štěky,byť v síle závislého hovínka,20 let po převratu,pak náhle Topolánkův projev ve smyslu : Boj proti korupci.Abstrakce.

Větší vlastenec řekl(a)...

Intelektuálové, jděte už do WC !
aneb
Podporujme a propagujme prez.Klause !

Já, jako každý pokrokový, levicově založený člověk, navíc český vlastenec snad nikoli úplně nejmenší, se soukmenovcem Bátorou naprosto souhlasím.
Ano, ne každý vzdělanec musí být taky intoš, vážená paní Harpyje. Příkladů v historii najdeme jistě dost a DOST. Někteří vzdělanci dokonce aktivně spolupracovali s námi (a Leninužel i s fašisty), na humánní likvidaci intošů a jejich přisluhovačů.
A náš pokrokový prezident - je přece vzdělancem, nad něhož skoro není; nad nímž je jedině a pouze největší žijící myslitel V.V.Putin.
A přece Ho nemůžete nazvat intelektuálem.
Zato takový Havel - „vystudoval“ jen jakousi podřadnou školu, hlupáček, ovšem intoš je každým coulem svého Leninudík již zchátralého těla.

Prostě - po našem opětovném vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem, demokracií a globálnem všechny intoše (a jiné podobné nepřizpůsobivé) opět humánně vyřešíme.
Jak do diskuze na NP napsal jeden z českých vlastenců, vhodným nástrojem k řešení otázky intelektuálů jsou vidle.

Nazdar !

------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S.: Víte, jaké Leninumilé výročí dnes oslavujeme ?

Anonymní řekl(a)...

-kurňa,nevím,sděl !Obvyklí pisatelé takticky mlčí,páč vyčkávají,jak se vše dál vyvine. Ho nemůžete nazvat intelektuálem jest věta v nesouladu,neboť Ho má to,co o něm říkal ten fiškus v zámoří,co on mu nedal za vraždu,Vondra dal.

Harpyje řekl(a)...

Jak bych to mohla nevědět! Vždyť jsem Vám psala, že ho oslavuji každý rok už od narození.

Větší vlastenec řekl(a)...

No jo vlastně.
To je od Vás hezké, že nezapomínáte na svou starou vlast a na naše skvělé vlastenecké činy.
Že by ve Vás přece jen přežíval zbyteček češství ?

Nu, uvidíme. Pokud se v brzké budoucnosti přihlásíte ke všem třem pilířům naší národní a státní existence (k humánnímu odsunu Němců, Maďarů a německojazyčných sionistů, humánnímu znárodnění a pevnému spojení se Sovětským svazem resp.Ruskou federací), tak budu moci OSOBNĚ prohlásit, že Vaše reintegrace do národa JE možná.

Čest a Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Herman Cain, presidentský kandidát pravicových Američanů

Anonymní řekl(a)...

-Herman Cain (*13. prosince 1945) je americký černošský obchodník, politický aktivista a politický komentátor, člen Republikánské strany. Na začátku roku 2011 ohlásil, že se hodlá ucházet o republikánskou nominaci pro americké prezidentské volby v roce 2012.[1] Podporuje programy afirmativní akce, ale odmítá rasové kvóty.[2]

V průběhu prezidentské kampaně média informovala o několika případech, kdy jej bývalé kolegyně obviňují za sexuálního obtěžování a nátlaku.[

-bez komentáře,pouhá zvědavost

Harpyje řekl(a)...

Herman Cain je chytrý a hrdý chlap, tvrdí vážený STK. Stal se obětí kvazisanitárních hyen, tak jako chudák Láďa, který hořce a srdceryvně pláče na Psu: Pane Netzere, proč se k NIM připojujete?

Větší vlastenec řekl(a)...

Jaké nepřátele máme rádi ? Zavřené a popravené.

Vlastenci, přátelé, soudruzi a soukmenovci !
My opravdoví čeští vlastenci, s naším pokrokovým prezidentem v čele, samozřejmě naprosto odsuzujeme teroristické činy všech těch mašínů, hučínů a jiných podobných.
Na druhou jsme ochotni, za určitých okolností, uznat jistý přínos určité části našich nepřátel pro naši společnost.
Opravdu; například taková Horáková, špatná národní socialistka, nebo Slánský, špatný komunista - díky nim vší náš lid uviděl, že pěst dělnické třídy udeří i do vlastních řad, je-li to nutné.
Nebo takový Palach, levicově založený, leč dezorientovaný člověk - ukázal všemu lidu, že cesta života znamená přijmutí reality.
Nebo, konečně, všichni ti takzvaní třetí odbojáři, kteří proti nám bojovali slovy - dnes jim můžeme vyslovit své politování, nebo jim dokonce dát nějakou tu medaili, že.

Prostě : Můžeme odpustit každému, kdo proti nám nepozvedl zbraň. Mašínům a spol. neodpustíme nikdy.


Čest a sláva obráncům vlasti, padlým v boji s třídním a národním nepřítelem !

Větší vlastenec řekl(a)...

Útok na L.Bátoru je útokem na V.Klause

Náš veliký, převeliký vlastenec L.Bátora pláče oprávněně.
Takový nechutný útok, jaký na něj a na našeho prezidenta zorganizovala jednotná fronta intošů a pravdoláskařů, eurohujerů a multikulti nadšenců, nemá obdobu od útoků na prez.Husáka.
Je příznačné, že na oba naše prezidenty (a na vlastence Bátoru) útočí pořád stejné osoby, pořád stejní samozvanci a zaprodanci. Stejní hanební emigranti.

Naštěstí se změnila celková situace, v naší vlasti i v celém světě. V roce 1989 jsme našeho prezidenta a naše zřízení neobhájili, především v důsledku podlé zrady Gorbačova (Budiž jeho jméno navěky prokleto !). Dnes je Moskva opět s námi, dnes je Nejvyšší představitel našich starších bratří opět přítelem našeho Nejvyššího.
Takže Euroameričani a jejich přisluhovači ostrouhají, i kdyby nakrásně periodická krize imperialismu a demokracie načas ustoupila. Náš prezident na svém místě vydrží; a půjde-li všechno správným směrem, tak, po vzoru Ruska, se najde cesta k jeho dalším a dalším funkčním obdobím.

Ať žije náš prezident Václav Klaus a jeho žena Livie !***Volte ČSNS 2005 a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Prosím Vás, Vlastenče, jakápak "žena"? Vyjadřujete se jako nějaký lumpenproletář, neznalý světa.
Ženu měl například soudruh prezident Zápotocký. Soudružku ženu.
Paní Livie je ale dáma, a jako taková je buďto paní, anebo ještě lépe choť. Soudružkou manželkou a ženou byla pouze do té doby, než vystoupila z KSČ.

Větší vlastenec řekl(a)...

Pořád lepší lumpenproletář než nějaký intoš nebo buržoust. Nebo než „světaznalý“ kosmopolita, globalizovaná osoba bez vlasti.
Prostě - jako si náš prostý lid počeštil jméno manželky našeho pokrokového prezidenta na „Livie“, tak si počeštil i její titul. Ani nechtějte vědět, vážená paní Harpyje, jak vší náš lid prezidentovu choť nazývá. V dobrém, prosím !

Prostěji - „dáma“ je v našem českém prostředí tradičně vnímána jako cizorodý prvek, jako osoba nad lid se povyšující, osoba původu přečasto buržoasního a/nebo německého. Oslovení „dámo“ je proto v podstatě v ústech i uších našeho lidu - záměrnou urážkou třídního/národního nepřítele ženského pohlaví.

Je tudíž jasné, že manželka našeho pokrokového prezidenta musí být oslovována jinak než urážlivě. Přiznávám, že nevím jak - do našeho osamostatnění, do našeho odchodu z EU a NATO je přece jen netaktické ji titulovat po našem : Soudružka Klausová.
Nu, předpokládám a doufám, že osvědčení nejbližší spolupracovníci našeho prezidenta tuto zapeklitou otázku brzy vyřeší, ke spokojenosti nás všech.

Nazdar !

Harpyje řekl(a)...

Dovoluji si pokračovat.
Choť prvního dělnického prezidenta byla ale dámou jak se sluší a patří.
Nikdy nebyla členkou jakékoli strany nebo klubu (na rozdíl od jiných, hehe), a její výstupy v róbách a kožešinách byly svědectvím jejího vybraného vkusu.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano.
S.Gottwaldová vnesla na náš Hrad první závan opravdové lidovosti, opravdového češství.
Náš první socialistický president, dej mu Lenin věčnou slávu, se přece jen jednou v životě zmýlil - právě při výběru své životní družky. Sice ji přejmenoval (na Hanu) stejně tak svižně jako sebe na Edvarda, ale přivést ji k opravdové lidovosti nedokázal, na rozdíl od naší vlasti.

Takže první opravdovou Češkou na našem tisíciletém Hradě byla právě s.Marta Gottwaldová, která doširoka otevřela dveře dříve lidu nepřístupného feudálního sídla. Moje s.matka často vzpomínala na svou první návštěvu Hradu - muselo to být někdy kolem roku 1950 - jak si v nervózním chvatu před TAKOVOU událostí natrhla jedinou slušnou sukni. Celou návštěvu, včetně přijetí vybrané skupiny pionýrů a pionýrek První soudružkou, musela držet ruku na rozparku.
No, další návštěvy, a že jich bylo přehršel, již probíhaly za příznivějších okolností.

Zkrátka a dobře : Po našem opětovném vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem, demokracií a globálnem budeme muset náš Hrad opět upravit do patřičné podoby. Především musíme odstranit všechny změny, které spáchal německý agent Havel a jeho nohsledi, včetně operetních uniforem Hradní stráže.
Ale myslím, že takové drobnosti opravdu můžeme ponechat na našem prez.Klausovi. Jeho nástupce, předseda př.b.s.s.J.Paroubek, pak jistě náš Hrad obohatí o svůj vlastní vklad.
Ale to už opravdu předbíhám událostem.

Na shledanou v lepších časech.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ještě bych se rád vrátil k výše uvedenému odkazu na pokrokový americký komiks :
Konzervativec, odpůrce multikulti a míšení ras opravdu MUSÍ být v těžké osobnostní krizi, když volí (resp. obdivuje - v českých podmínkách) H.Caina.

No nic; to já jen tak, prostě aby řeč nestála.

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, mohla byste prosím dát odkaz na Vaši diskusi se soudruhem soukmenovcem Bátorou? A jinak Jílek se vrátil, jmenuje se Drobková :-))))

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

V.v., zde jsou aktuality o kampani Hermana Caina. Očekává se, že to zabalí.
http://www.washingtonpost.com/politics/cain-nearing-decision-on-candidacy/2011/12/02/gIQAaxFOLO_story.html?hpid=z1

Šaman řekl(a)...

K odstranění -Anonymního z 2:26: Pokud má někdo skutečně naléhavou střevní příhodu, pak, prosím, použijte záchod. Reálný záchod. Toto je pouze virtuální hospoda.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Aktualizováno:
“One of the first declarations I want to make with you today is that I am at peace with my God,” Cain said before a crowd of supporters. “I am at peace with my wife. And she is at peace with me.”

But, he said, “As of today with a lot of prayer and soul searching I am suspending my presidential campaign ... because of the continued distractions, the continued hurt caused on me and my family.”

STK řekl(a)...

Mám ověřeno v malých laboratorních podmínkách české Kotlinky a Ústavu, ale není sebemenší důvod se domnívat, že to neplatí i v širém světě:
Na každého máme něco schovaného. Každý na každého, že? No a když ten druhý "každý" stoupá vzhůru a hrozí nebezpečí, že nás nechá hodně vzadu, zapneme "lejnomety" - některý z čackých žurnalistů to za peníze začne, jiní se z lenosti (kdo má pořád hledat zajímavá témata - za těch pár korun co mi tu dávají) přidají.

Takže: Kdo bývá od exkrementů nejvíce, mívá pravdu. Mohl by i vyhrát.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

What Herman Cain meant

STK řekl(a)...

Víte RRR,
já nemám k osobně kandidáta Caina žádný vztah. Co je to zač by se stejně poznalo až pár měsíců poté, co by porazil pana Obavu a ujal se vlády.
Ale zažil jsem zblízka dvakrát kampaň na likvidaci osob, které ohrožovaly zájmy jiných, mocnějších osob a skupin.
Viděl a slyšel jsem v TV lhát lidi, se kterými jsem se denně stýkal, pracoval, vážil si jich. Sprostě a bez uzardění lhali o dějích, kterým jsem byl osobně přítomen. Takže si jich už nevážím. Nemohu. Jsou to úplatní (nebo zbabělí) lháři a kariéristé. Měl jsem (škodolibou) radost, že několik z nich následující děje "semlely" a odstavily mimo hlavní proud. I jako nevěřící jsem v tom zahlédl "vyšší spravedlnost". Boží mlýny.

Já netvrdím, že je to s Cainem tak nebo onak. Všechno jsou to pro mě jen slova zpoza Velké louže. Ale nemohu vyloučit, ba považuji za pravděpodobné, že je "všechno úplně jinak."

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Volební kampaň je tvrdý boj nad hladinou i pod ní. Hermain Cain neměl prakticky žádnou šanci na nominaci. Bez zkušeností v politice domácí, natož pak zahraniční. Kdyby byl nominován za Republikánskou stranu, prohrál by s Obamou na celé čáře. A kdyby vyhrál, byla by to tragedie s mezinárodním dopadem.

drak řekl(a)...

STK:

Myslím, že máte pravdu, podle mého názoru Herman Cain doplatil především na to, že měl reálnou šanci uspět. Tomu také odpovídá množství, druh a v neposlední řadě rasance "munice", která proti němu byla použita. Asi je příliš schopný a asi to příliš vadí.

Když se ale podíváme do dějin, tak například Churchilla milostivě "připustili" k veslu, teprve až v okamžiku, kdy z té předchozí nemoudré politiky už byl pořádný průšvih. No a také byl na jaře roku 1945 fofrem odstaven, takže v podstatě tatáž parta, co to zmršila před tím, mohla po částečné obnově pokračovat v dalších, ve světle zkušeností s Hitlerem, ne zrovna pochopitelných ústupcích, ale tentokrát už Stalinovi.

Zkrátka a dobře, čím déle jsem na světě, tím více jsem přesvědčen, že příroda z nějakého podlého důvodu ráda nadržuje skrytým a ještě raději zjevným vadám a neschopným či spíš všeho schopným blbům. Ti inteligentní, pracovití a ti s "rovnou" páteří, ti to mají těžké. Jednak je jich v populaci strašně málo a skoro nikdo je nemá rád, když jde o to jim ublížit, nebo je aspoň "přidusit", jejich okolí to učiná rádo a bez zaváhání.

Schumacher řekl(a)...

STK je to tak, i když si myslím, že v protestantském prostředí ti inteligentní, pracovití a s rovnou páteří jsou na tom o něco lépe. Je tam jiná obecná morálka a hrdinové jsou oceňováni. U nás je obvyklou reakcí "Že se na to nevysereš, co z toho máš ?..Že se do toho míchal, blbec...Hlavně nevyčnívat...Co si o sobě myslí ?" A podobně. Na druhou stranu projevy "zbohatlého mužictví". Tohle vůbec není čtyřiceti lety "komunismu" (i když zanechalo stopu, hlavně normalizace), jak je v oblibě se vymlouvat, ale dlouhodobou historicky zakořeněnou součásti kultury zdejších poddaných.

Větší vlastenec řekl(a)...

Dlouho jsem váhal, vážený RRR, než jsem začal psát tento textík. Vždyť co bych měl dodat k výše uvedeným, vysoce vyčerpávajícím příspěvkům našich dvou lidových myslitelů (0:28; 1:49) ?
Jenže pak jsem si představil, jak překvapeně hledíte na ony brilantní analýzy světového dění, a PŘEDEVŠÍM na anamnézu současné Ameriky. Že nechápete, jak mohou naši vlastenci tak snadno a skrznaskrz odhalit motivy a pohnutky vládců USA, že ne ?

Takže jsem pro Vás napsal toto krátké poučení :

Labyrint světa a ráj český:
(Kapitola I)

M: Zde vidíš, mé dítě, že prostý český vlastenec dokáže posoudit a zhodnotit situaci v USA podstatně lépe a radostněji, než do USA prchlý intoš.
P: Jak je to možné ? Má snad prostý český vlastenec informace, jež v USA žijící intoš postrádá ?
M: Ne, nemá; ani je nepotřebuje. Prostý český vlastenec má k posouzení nástroje, které ten intoš prostě nemá, jejichž existenci možná ani netuší.
P: Jaké to jsou nástroje ? Musejí být úžasné, když svému uživateli umožňují hodnotit věci, o nichž neví skoro nic.
M: Ano, jsou to nástroje úžasné. Pádné a přitom jemné, ostré a přitom šetrné. Zdaleka ne každý jimi dokáže vládnout; léta trvá osvojování všech tajů jejich používání.
P: Zdaliž si i já mohu tyto nástroje osvojiti, ó učiteli ?
M: Jistě, mé dítě. Pojď sem, budu tě učiti. To úžasné, co i svým rozumem neškoleným rozeznáváš v příspěvcích těch dvou mudrců ...
P: Je to selský rozum ?
M: Neskákej mi do řeči, dítě. Ne, selský rozum to není; ten na takové složité děje ve vzdálených zemích nestačí. Sedlák ve svém myšlení vychází ze zkušeností mnoha generací svých předků, usazených na jednom místě. Proto sedlák dobře chápe místní zákonitostí přírodní i lidské.
Ale nechápe, proč se přes jeho pole valí armády cizích zemí. Nechápe, proč jeho dobrá pšenice náhle klesá na ceně. Proto posílá svého syna na školu do města, aby se tam vzdělal, aby jednou porozuměl dějům jeho otci nesrozumitelným.
P: Tak tedy školní vzdělání umožňuje těm mudrcům vše pochopiti ?
M: Ne, samozřejmě. Kdyby tomu tak bylo, tak by intoš měl nad nimi vrch. Neboť jeho školní vzdělání je mnohem širší a hlubší než jejich.
To úžasné, co našim lidovým mudrcům dává ony schopnosti, je bytostné české vlastenectví, obohacené o hluboce zažitou Vědu věd.
NE, TEĎ MĚ NEPŘERUŠUJ, HARANTE JEDEN ! Co je to Věda věd, to ti vysvětlím v další lekci ! Čert aby tě ...
Tak kde jsme to skončili ? Aha. Takže :
České vlastenectví, neoddělitelně spjaté s Vědou věd, hluboce vryté do všech mozkových závitů svého nositele, je právě oním jedinečným nástrojem. Jeho nositelům stačí třeba pár pohledů z rychlíku na nějakou cizí zemi, a už rozumějí jejím problémům, už vědí, jak je řešit. A vůbec přitom nepotřebují znát jazyk té cizí země.
Je to prostě taková brána jazyků otevřená.
Díky tomuto mozkovému vrytí se našim dvěma lidovým mudřecům podařilo analyzovat děje v USA tak jasně a přitom tak hluboce, že ubohý intoš jen hledí. Ano, asi teprve teď nahlédl, o co všechno přišel svým útěkem z vlasti, svou hanebnou emigrací.
Místo vlastenectvím a Vědou věd plnil svou mysl i duši zbytnými vědomostmi. Místo zdravé třídní a národní nenávisti intoš pěstoval v sobě kosmopolitismus, multikulti a třídní smír.
Dlouho si myslel, že je to správná cesta. Dnes pochopil, že se mýlil.
Ano, mé dítě : Náprava věcí lidských nepřichází skrz „lásku“ a „smír“, leč skrz revoluci.

Tím končí dnešní lekce. Běž si hrát.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ověřovací slovo pro výše uvedený příspěvek bylo "consc".
Consc, byvši do imperialisticko-sionistického vyhledávače zadáno, přirozeně dává spoustu výsledků spojených s výrazem „consciousness“.

Zdáli slyším hlaholivý smích.

STK řekl(a)...

Někdy jsem Schumachere přemýšlel o tom,
jestli zrovna tohle, ta jakási přezíravost věcí společných, když do nich máme něco dát není vlastností "slovanskou". I když ne v každém národě stejně silnou. V Polsku snad o něco méně, v Rusku více. Ale jsou to pocity křehké a vlastně to ani nevím. Vím jenom, že nám v Kotlince připadá dost teatrální ta ruka na srdci, když se hraje americká hymna - ale oni jsou asi doopravdy takoví. Většina - ten zbytek to aspoň ze slušnosti předstírá.
Některé děje a postoje si prostě nedovedu představit ve slovanském / středoevropském provedení - vyjma vzrušených dob změn. Na výbor Občanské Fronty či jak se to jmenovalo přišli v roce 1989-90 bohatí Cikáni z Ostravy a hodlali "revoluci" podpořit penězi. Přinesli jich opravdu dost. Pokud je mi známo, byli s díky odmítnuti - nedůvěřiví gádžové v tom cítili pouhý obchod - a časem se to potvrdilo. (I když "investice do revoluce" se vyplatila jenom málokomu. Ale to je jiná pohádka.)
Pomine-li vzrušená doba, začne se každý starat hlavně o sebe a svou rodinu. Nemyslím, že je to chyba - lidé oddaní své jednoduché idei jsou obvykle naprosto nesnesitelní. Ať už je to komunismus, totální liberalismus, Evropská unie nebo zelení či vegani.
Ale jakýsi pocit sounáležitosti se sousedy, spoluobčany nebo se svým národem by asi měl zůstat i v době, kdy se nic zvláštního neděje, kdy se "buduje". (A na pozadí toho budování, často "ve stínu svícnu", si někteří pěkně přikrádají. Není to nový jev, všichni starší si snad pamatují heslo: "Kdo nekrade, okrádá svou rodinu!"

Ale vlastně se tu bavíme o obsahu slova "vlastenectví". Je to téma, kterému asi se nedá vyhnout.

Mezitím jsem zjistil, že VV o tom všem ví daleko víc. Takže výše uvedené berte Schumachere jen jako neškodný folklór, nepodložený menšinový názor na tomto (jeho) blogu.

Jdu si pro vysavač a vysaji si v "počítačovém sále" zase jednou koberec. To na rozdíl od mého planého tlachání smysl má, i když to vydrží ani ne do večera. [;>))

stk řekl(a)...

Ověřovací heslo mého příspěvku bylo pro změnu "supro". Náhoda je sfiňa.

Opravdu nemohu soutěžit s intelekty tak nebývale výjimečnými a zářivými, jako je náš novodobý Jan Amos. Dám si raději pauzu.

Harpyje řekl(a)...

Ano, též jsem žasla, jak odolní mohou být někteří jedinci vůči realitě.
Česká kotlinka je halt pupek světa, a zkušenosti získané v ústavu nebo vlastní hlubokou reflexí, jsou přenosné na zbytek všehomíra.

Kopretina řekl(a)...

Tak za tohle dostal Jílek ban a to definitivní a neodvratný a dá se říci, že právem. Za hrubé urážky pana redaktora Wagnera a serveru Neviditelného psa...

http://trololo.blog.cz/1108/z-neviditelneho-psa-se-plizive-stava-fasounska-tribuna

http://trololo.blog.cz/1108/spise-nez-komunismu-bojme-se-extremismu

http://trololo.blog.cz/1107/novinarska-zarputilost

Takže se panu Wagnerovi divit nemůžeme, že zabanoval úhlavního nepřítele Jílka. NP není fašistický web, publikují zde mnoho slušných autorů a co se týká dění v Izraeli je to jediný objektivní web, který nejede na vlně svinského antisionismu. Jinak článek dokončuji a v nejbližší době ho pošlu panu Wagnerovi.
Jílek byl křivák, ale to je na dlouhé loktě...a dlouhá historie...i pan Slanina o něm ví své...Tož Jílkova kauza...

Větší vlastenec řekl(a)...

Bodejť byste nežasla, vážená paní Harpyje.
Vždyť Vy jste podobný případ jako RRR : Opustila jste vlast, ztratila jste kontakt se života- a moudrostidárným zřídlem - s naším lidem a jeho Stranou.
Jak byste si mohli zachovat naši schopnost jasnozřivého vhledu do světového dění, vy emigranti ve světě ztracení, od Česka a Ruska odtržení ?
No nijak; to dá rozum.

My opravdoví vlastenci, to jest my na rodné hroudě žijící a tvořící prostí lidé, my jsme si tuto schopnost zachovali i přes 22 let trvající okupaci naší vlasti hordami Euroameričanů a jejich domácích přisluhovačů.
Díky této schopnosti jsme schopni rozumět světovým i domácím dějům, jsme schopni se bránit všem snahám o zatažení naší vlasti do Evropy.
Vy emigranti jste se stali prakticky nerozeznatelnými od masy Euroameričanů - přestali jste věci hodnotit třídně a národně, přestali jste vnímat všeprostupující manipulaci úzkých vládnoucích kruhů, jste opilí rohlíkem, jste oslněni pozlátkem kapitalismu a demokracie.

Už jsem mnohokrát popsal jedinou možnou léčbu : Váš (vás emigrantů) návrat do vlasti, a školení v příslušném zařízení. Přirozeně až po našem opětovném (a nyní již KONEČNÉM) vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem, demokracií a globálnem.
Pokud se vše podaří, pokud prokážete dost píle a vytrvalosti, po pár letech vyjdete ven - jako jedni z nás ! Prostě tak, jako vycházeli vaši předchůdci z našich zařízení po celou dobu naší plné samostatnosti.

Jak my opravdoví vlastenci víme, Evropa krachuje, Amerika s ní. Nám tedy stačí přetrhat všechny nám vnucené vazby ke krachujícímu Západu, a přežijeme. Leninudík jsou ty vazby chatrné; tudíž postačí :
1) výhra našich pokrokových Stran v buržoasních volbách
2) další posílení Velké Rusi pod vedením s.V.V.Putina
3) dokončení sebevraždy Euroameriky prostřednictvím multikulti a politické korektnosti
a obnovíme naši samostatnost a státnost.

A pak bude osvobození Evropy jen otázkou času. Naše resp. muslimská vojska prostě jednou přijdou; žádný strach.

Na shledanou v lepších časech.

Harpyje řekl(a)...

Chtěla jsem se vyjádřit k poznámce váženého STK, že EU je "jednoduchá idea" jako vegánství nebo totální liberalismus, ale ten poslední pojem mě poněkud irituje. Má snad na mysli anarchii, nebo liberalismus ekonomický, který stejně nikdy neexistoval v krystalické podobě?

Větší vlastenec řekl(a)...

Teda fuj ...
Vlastenci, soudruzi a soukmenovci, zrovna jsem ...
Skoro to nemůžu napsat ...
Brrr, to je hnus.

Tak, už je to snad lepší, už můžu psát.
Prostě - na webu Lidovek jsem v nadpisu jistého článku zhlédl divnou věc - spojení jména jistého německého města a plzeňského piva, naší ikony, našeho národní stříbra i zlata.
Takže jsem si článek otevřel, a ...
TAKOVÁ DRZOST !
Představte si, že ti němečtí slouhové klidně napsali, že naše plzeňské pivo poprvé uvařil nějaký Němec !
No věřili byte tomu ?! To už vážně přestává všechno !
Co napíše příště, ten ohavný protilidový plátek vlastněný velkoněmeckým velkokapitálem ?!
Že naši Becherovku vymyslel Němčour, Jelínkovy likéry sionista, a kostkový cukr nějaký německojazyčný Švýcar ?!?!?

Jakub S. řekl(a)...

Ano, je to obecně slovanská vlastnost. Vím to už desetiletí. V tom či onom národě víc či míň, ale bohužel. Vědí to o nás poslední dvě desítiletí všichni. Nemuselo to být. Ale příliš hořké téma pro mě.
A všichni nechají I prostě odejít, zavře se voda, nic... Vlastně proč se divím.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Jsme světoví. 'Defenestrace' je nejpopulárnějším slovem v online slovníku Merriam-Webster.
http://www.merriam-webster.com/top-ten-lists/top-10-peoples-favorite-words/defenestration.html?&t=1323016101

Defenestration is familiar to students of history, many of whom are charmed to learn that the Defenestration of Prague in 1618 marked the start of one phase of the Thirty Years' War.

In that defenestration, three Roman Catholic representatives of the Hapsburg rulers were thrown from the window of the Council Room at Prague Castle by angry Protestant Bohemians. The Catholics survived their fall, possibly because they landed on manure.

Defenestration comes from Latin (de- means "from; down, away;" and fenestra means "window"). The word first appeared in English in 1620.

Myslím si, že bychom se ve zdejší diskusi nemuseli tolik vzájemně napadat. Je zajímavé číst, co si různí lidé z různých zemí (včetně Itálie) a prostředí myslí.
Žibřide, cítím s Vámi. Přeju Vám, ať lepší příští funguje i pro Vás.

Větší vlastenec řekl(a)...

Moby Dick, velký vlastenec a zasloužilý bojovník proti kapitalismu, občas udělá MALIČKOU chybičku.
Například : Soudruh Ramón Mercader, jehož celý pokrokový svět oslavuje za hrdinnou a humánní likvidaci zrádce Trockého, NELEŽÍ v (ani u) Kremelské zdi.
Jeho popel byl převezen z Kuby do Moskvy, a pod jménem Рамон Иванович Лопес byl uložen k odpočinku na Kuncevském hřbitově.

Ano, tam, kde na Velký Rudý Kolaps čekají i tělesné ostatky našeho soudruha Kima Philbyho, i řady dalších vynikajících bojovníků proti kapitalismu, multikulti a globálnu.

Míru zdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Nejčerstvější a nejpotěšitelnější zpráva z Velké Země :

Pravda vítězí !

Světu mír !

Větší vlastenec řekl(a)...

Jistě, vážený RRR, jsme světoví.
Kromě slova "defenestrace" jsme světové jazyky obohatili i o jiné, a řekl bych mnohem populárnější výrazy.
Například dolar, houfnice (howitzer), pistole a robot.

Nazdar !

Petr Kohout řekl(a)...

- Stalin po vpádu Velkoněmecka do SSSR tři dny nepronesl žádný projev, ovšem ze své dači řídil stát (za celé tři dny spal pouze několik hodin). Fámu o útěku vytvořil Chruščev rámci hesla "pomluv předchůdce, ať zakryješ svou neschopnost".

- V Sýrii bylo zabito 4.000 osob. Z toho 1.200 policistů a vojáků + nějací neznabozi (Alávité, Křesťané, Drůzové ...) povraždění povstalci. Čili přibližně půl na půl. Syrský prezident opakovaně kritizován za měkkost vůči demonstrantům (tedy těm co vypalují ambasády, vypalování policejních stanic je zjevně povoleno). Když vynecháme, že je Sýrie 2,5x větší, stejně je 4.000 mrtvých dobrá bilance (za stejnou dobu bylo v podle oficiálních údajů v Lybii humanitárně pobito 25.000 lidí).

Větší vlastenec řekl(a)...

100% souhlasím se soudruhem a soukmenovcem Kohoutem.

Čest a Nazdar !

Harpyje řekl(a)...

Ten Assad je hotový lidumil. :-))))

Petr Kohout řekl(a)...

Nejprve technická - rozhodně jsem se nepřipojil 4. prosince v 19:04, ale 5. prosince v 7:50. Někde je chyba.

A k Harpyi z 5.12 13:40. Záleží na měřítku. V porovnání například s Sarkózim Assád lidumil a filantrop rozhodně je. Už proto, že v Sýrii oba dva (Sarkózi i Assád) zabili zhruba stejně lidí. Jenomže Sarkózi zabíjí vojáky, policisty, ženy a děti, zatímco Assád ve francii vycvičené a vyzbrojené povstalce.

Kopretina řekl(a)...

Sarkózy je vůl, ale vrahem není, označil pana izraelského premiéra Benjamina Natanjahua za lháře, to je hnusné, odporné a antisemitské,pána, který měl mimo jiné nádherný projev v americkém kongresu, mnoho potlesků ve stoje a poslední potlesk trval 3 minuty, dělá vše proto, aby byl mír, jenomže na rozdíl od soudruhů antisemitů nechce smrt milované krásné Země Izraelské.Bibi je Pan Státník. Ale krutý vrah Sarkozy není a rozhodně by nezasloužil oběsit, jak píše pan Matějka, že bychom měli evropské výnzmané politiky oběsit...

Jakub S. řekl(a)...

Ale no tak! Co to je? Nediskutovat s tvrzením, že prezident Francie je horší než Assád. Udržet si nadhled a úroveň, prosím...

Schumacher řekl(a)...

Kopretino, nerad beru iluze, víte jak se pozná, že politik lže ? Otvírá ústa....Neříkání pravdy, případně říkání nepravdy, slovy našehho pana prezidenta, je součástí politikovy pracovní náplně. I onoho Net N Yahoo

Schumacher řekl(a)...

Jakube, záleží v čem. Třeba v golfu, v žehlení...

Kopretina řekl(a)...

Já jsem chtěla napsat, že je Sarkozy antisemita (ač má v rodokmeni židovského předka), lhář a zlý člověk,ale vrahem není, přesto, že pronesl strašná strašlivá slova, přesto nevedly k pogromu na izraelské velvyslanectví ve Francii nebo ve Francii žijící židovské komunitě. Není vrah, válečný zločinec, genocidník, lupič a tak...Tož tak...

Harpyje řekl(a)...

Přestaňte blbnout, Kopretino.

Kopretina řekl(a)...

Je naléhavě nutné přečíst článek Gity Zbavitelové o prolhaných hadech palestinských Arabech. Nárokují si židovské památky např. (hrobky izraelských patriarchů Abrahama, Izáka a Jákoba), křestanské památky (Svatý hrob)...a UNESCO ty hnusné palestinské lži papinká...Ach jo...

Harpyje řekl(a)...

Není vůbec "naléhavě nutné" číst článek paní Zbavitelové, protože každý, kdo se o tyto věci zajímá, tato fakta zná.

Jakub S. řekl(a)...

Je fakt, že představit si tzv. palestince, jak se starají o židovské památky stejně vzorně, samozřejmě a rovnoprávně (nechce se mi přemýšlet nad lepším výrazem), jak jsem to letos viděl ve Státě Izrael v opačném gardu, je nad meze mé představivosti. Totiž že se o ně starají vůbec, zabezpečují je, obecně, prostě jakkoliv. Víte všichni, že je to absurdní. Okamžitě by vše zneuctili a/nebo zničili, v nejlepším případě znemožnili přístup. Žžžidům... Alláh akbar! Kde jednou stoupne noha Věřícího, ...

Šaman řekl(a)...

"Řízená demokracie", tak se oficiálně jmenuje ruský režim. A kdy se začal zmáhat hospodářsky? Když Putin zavřel Chodorkovského, tak za ním začali chodit další hospodářští mafiáni a ptali se. "Co máme dělat, abyste nás nezavřeli?" A Putin řekl:

"Půlku".

Vraťte půlku toho, co jste nakradli. Což by možná ani nemusel být tak špatný nápad i pro Česko!!!

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, není to tak špatný nápad.
Ale lepší by bylo, aby, až se u nás vláda věcí do rukou lidu zpět navrátí, hospodářští mafiáni (a buržujové, kulaci apod.) vrátili VŠE, co nakradli.
Jako jejich předchůdci v letech 1945 až 1953.

Čest a Nazdar !

Jakub S. řekl(a)...

...pak, nerozmýšleje se dvakrát, dal do komory vše, co nakrad, a nápis zhotovil si na to -

Petr Kohout řekl(a)...

Člověk, který nařídil vybombardování Sabhá, Bání Valídu a Syrthy je válečný zločinec a masový vrah. Tento muž se jmenuje Sarkózy.

Nevím, kam zmizele moje původní připomínka, že Trockij byl polpotovec a v porovnání s Trockým je tedy Stalin hotový beránek a lidumil.

Harpyje řekl(a)...

Tak, tak, s. a s. Kohoute. Měl by ho stihnout stejný osud, jako usvědčené a odsouzené válečné zločince Bushe a Blaira: http://www.perdana4peace.org/?p=3594
Zajisté víš, že v totalitní EU neexistuje svoboda slova. Tvá politicky nekorektní poznámka padla, jak se dalo očekávat, za oběť cenzuře.
Máš můj obdiv, s. a s. Kohoute. Osobně bych se bála, že po mě půjdou, když vyslovím takové politicky nekorektní pravdy (Sarkozy válečný zločinec, Stalin lidumil).

Kopretina řekl(a)...

Sarkozy není vrah, je jen latentní antisemita, řekl, že je Netanjahu lhář a dále odmítl nárok Izraele, aby palestinští Arabové uznali Stát Izrael jako židovský stát, proto je zlý člověk, jako Semín či Hájek, všichni jsou to lidé zlí. Semín také sdílí nenávist k Židů, a to dost velikou, ovšem stejnou nenávist sdílí i Sarkozy...Sarkozy, Semín a Hájek jedno jest. Liší se pouze v tom, že je Sarkozy Francouz a Semín s Hájkem Češi. Sice protižidovskou nenávist nikdy nepochopím, ale tak to je...Antisemitismus je nejdéle tvrvající a nejzhoubnější ideologie, žádný jiný druh rasismus a nenávisti netrval tak dlouho, po celá tisíciletí a dodnes trvá. Proto považuji Sarkozyho za zlého člověka, (ne z důvodů válečnictví, spravedlivá válka je potřebná a nutná, podle tesrminologie levičáků jsem válečný štváč, nepřítel míru), protože je antisemitského založení. A je smutné, že vrcholný politik obrovské země, jako je Francie zastává takový zlý postoj.

Kopretina řekl(a)...

Netanjahu v Kongresu- triumf státníka

http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-netanjahu-v-kongresu-triumf-statnika-fju-/p_zahranici.asp?c=A110526_105525_p_zahranici_wag

Kam se zlý Sarkozy hrabe na pana izraelského premiéra Benjamina Netanjahu...

Kopretina řekl(a)...

Jinak pro Izraelce není jiná volba než-li Netanjahu, jedině ten zajistí stabilitu a bezpečnost Izraele...kam se hrabou všichni ostatní izraelští politici na Netanjahua...doufám, že Izraelci budou mít rozumný úsudek a zloví stranu Likud Benjamina Netanjahua...V tomto jsem s panem Stejskalem zajedno, skutečně volitelná strana v Izraeli e¨je Likud, žel Bohu, ne každý Izraelec si to myslí...

Jakub S. řekl(a)...

No a takoví se nebojí. Ano - jsou to lidé zvláštního ražení, Soso!

Kopretina řekl(a)...

Tak to je, milý Jakube, tak to je a nic s tím nenaděláme. Válka mezi Izraelem a Araby je neodvratná, muslimští bratři v Egyptě, Jemenu i v Tunisu se chystají na velikou válku proti Izraeli. Vždyť vedoucí činitelé Muslimských bratrů v Egyptě jasně hlásají "Stejně Židy jednou vyhubíme", ano vyhubíme a od nás Evropanů se Izraeli nedostane žádné zastání, ano žádné. Síly ZLa zaútočí na Izrael a my se zaťatým dechem a s otevřenými ústy budeme sledovat dění...Je to nezvratný osud, ano, nezvratný, kterému nelze uniknout...

Větší vlastenec řekl(a)...

If Netanyahu Lies, Why Do We Keep Listening?

Kopretina řekl(a)...

Nic než komunistické lži, konec konců Clinton byl také socan, komouš...a v Kongresu měl a má pan izraelský premiér Natanjahu drtivou podporu...Lži levičáků Clintona a Obamy jsou zlé...Levice se nikdy nezmění...a Carter, Bůh polituj...
Doporučuji můj starý článek "Kniha, Jimmy Carter přepisuje dějiny"

http://neviditelnypes.lidovky.cz/kniha-jimmy-carter-prepisuje-dejiny-d70-/p_zahranici.asp?c=A090701_114638_p_zahranici_wag

Všechny lži a pomluvy vyvráceny...

Harpyje řekl(a)...

Tak to jsem asi taky komunistka a antisemitka, protože Bibiho nesnáším.
To už jste zapomněla, Kopretino, jako neslavnou roli sehrál Bibi a jeho Likud před atentátem na Jitzhaka Rabina? Musím citovat z Wikipedie, protože se mi nepodařilo tu hanebnou fotku najít. "Nepřátelství vůči Rabinovi nicméně neustalo, ortodoxní konzervativci společně tvrdili, že jakékoliv stažení Izraele z židovských území by se rovnalo herezi. Demonstrace pořádané Likudem se tedy neustále zostřovaly a získávaly na intenzitě. Tehdejší vůdce strany Likud (a pozdější ministerský předseda) Benjamin Netanjahu obvinil Rabina z „odvracení se od židovských tradic...a od židovských hodnot.“ Během protestů proti mírovým dohodám z Osla, které Netanjahu svolával, se objevovaly plakáty vyobrazující Rabina v uniformě jednotek Waffen SS nebo jako terč v hledí odstřelovací pušky."
Ono je jednodušší odbýt to tím, že Obama je komunista, Sarkozy antisemita a článek jedna jediná lež, než se podívat pravdě do očí. Jsem pevně přesvědčená, že kdyby byl na místě Bibiho někdo jiný, tak by vztahy s Palaraby nebyly tam, kde jsou dnes.

Petr Kohout řekl(a)...

Chtěl bych požádat Harpyji, aby nepřekrucovala, co jsem řekl. Řekl jsem, že Stalin byl lidumil V POROVNÁNÍ S TROCKÝM. Porovnání se svatým Mikulášem by dopadlo opačně.
Sarkózy je samozřejmě válečný zločinec v porovnáním s každým, i když samozřejmě známe větší válečné zločince. Ale Sarkózi se propracovává. Při dobývání Pobřeží Slonoviny pobil desítky lidí, při dobývání Libye už pobil tisíce. Mimochodem, v obou případech stačilo sledovat televizi a čekat, až se novináři, nebo přímo spolupachatelé podřeknou.

Harpyje řekl(a)...

Vezmu si Vaši oprávněnou důtku k srdci s. a s. Kohoute!
To ovšem nic nemění na mém obdivu k Vašim odvážným příspěvkům!

Kopretina řekl(a)...

Možná může být Netanjahu kontroversní, na to jsem skutečně nemyslela,jakou roli sehrál při tragických událostech s Rabinem, ale rozhodně bych za současné vztahy Izraele a palAraby nevinila Izrael. Co dělají PalArabové? Běsní proti Izraeli, brání se uznání Izraele, kladou nesplnitelné podmínky, požadují návrat "palestinských uprchlíků" na území Státu Izrael, drze si nárokují Jeruzalém, chtějí zabrat židovské i křesťanské památky, chtějí vše, nedají nic, palestinské učebnce jsou plné sturmerovské propagandy a palestinská média nejsou i nic lepší...Izrael nesmí spáchat sebevraždu...Jestli je Natanjahu lhář, tak jsou palArabi tuplovaní lháři...Co má Izrael dělat? vzdát se Jeruzaléma? Zaplavit svou zemi pal uprchlíky, opustit svou zemi, jak hlásá kratura Helem Tomsonová (nebo nějak tak, už si na jméno této čarodějnice nevzpomenu), co má Izrael dělat?

Kopretina řekl(a)...

Jinak pan Wagner mi ještě neodepsal, takže uvidíme...Už bych také chtěla, aby mi odpověděl...