pátek 30. prosince 2011

MOBY DICK: Velikonoce, svátky míru

Použité prezervativy, výbuchy a střelba, zbraně a požáry, komunisti a jiná hovada a taková malá válka
**************************************************************
Neděle 25. prosince 2011, Boží hod vánoční
O basketbalové boty z kolekce Air Jordan za $180 se v pátek servaly davy předvánočně naladěných Američanů. Ekonomičtí opičáci praví: Lidé si žijí nejlépe za celou dobu své existence.

Mrtvá Kočka: "Ještě nikdy v historii si nemohli koupit tak levné Jordanovy Boty."


Včera byl Štědrý den. Papež Benedikt XVI. zapálil v okně svého vatikánského paláce olejovou lampu míru.

40 lidí se utopilo při potopení lodi s haitskými uprchlíky, kteří utíkali na Kubu. Přesněji - na americkou základnu Guantanámo.
40.000 lidí na moskevské Sacharovově třídě požadovalo propuštění politických vězňů, zatčených na minulých demonstracích, přijetí nového volebního zákona, odvolání předsedy ústřední volební komise Vladimira Čurova a opakování zmanipulovaných parlamentních voleb. Michail Gorbačov vyzval premiéra V.V. Putina k rezignaci: "Tímto způsobem by mohl zachránit všechny dobré věci, které udělal." Demoška byla povolená, a federální TV kanály z ní poprvé vysílaly záběry. Tedy autocenzurované - ne ty, na nichž lidé reagovali na Putinův výrok, který o bílé stužce na klopách demonstrantů prohlásil, že neví, proč si lidé připnuli "použité prezervativy". Protesty lidí vystrašily ruské boháče natolik, že jen za poslední měsíc přesunuli do zahraničí ze svých kont $10 miliard. Překvapení dne: Na demošce vystoupil Alexej Kudrin, nedávný ministr financí, který byl vyhozen z vlády proto, že odmítl zadlužovat Rusko biliony rublů na vyzbrojení armády.

"Premiér Vladimir Putin má ve své zemi stále většinovou podporu." (Dmitrij Peskov, mluvčí premiéra Vladimira Putina.)

"Obraťme svůj zrak k jeskyni v Betlémě. Dítě, na které myslíme, je naší spásou! Na tento svět přineslo zprávu o usmíření a míru." (Papež Benedikt XVI ve svém dnešním projevu Urbi et Orbi.)

Výbuchy zabíjely v pěti nigerijských kostelech. Nejkrvavější útok proběhl v městečku Madalla před katolickým kostelem sv. Terezie během ranní bohoslužby. Večer bylo spočítáno 35 mrtvých.
"Jsme zodpovědní za všechny útoky v několika uplynulých dnech, včetně dnešního pumového atentátu na kostel v Madalle." (Abú Kaka, mluvčí  islamistické skupiny Boko Haram, jež hodlá v Nigérii zavést islámské práva šaría. Kaka slíbil, že podobné útoky se budou v příštích dnech opakovat.)

"Velikonoce patří mezi nejvýznamnější křesťanské svátky na světě, které hrdě a důstojně oslavuje celé katolické společenství." (Hashim Thaci,  premiér muslimského Kosova, takto přeje na vládních webových stránkách místním katolíkům příjemné Vánoce.)

Sebevražedný atentátník zabil na jednom místním pohřbu v Afghánistánu nejméně 20 a zranil na 40 lidí. Mezi obětmi je i pravděpodobný cíl útoku - poslanec Abdalmutalíb Baíg, bývalý velitel policie a bojovník proti proti Talibanu. "Toto je bezohledný akt teroru zaměřený na nevinné lidi, kteří se shromáždili k náboženskému obřadu. Znovu se ukazuje odporná a brutální povaha nepřítele, který nenechá afghánský muslimský lid ani vykonávat islámské rituály." (Hamíd Karzáí, afghánský prezident.)

Sedm mrtvých si vyžádala střelba na rodinném vánočním večírku v městečku Grapevine, Texas. Sebevražedný střelec zabíjel v převleku za Santa Clause.

Pondělí 26. prosince 2011, Štěpána, The Boxing Day, druhý svátek vánoční
Šest mrtvých a jednoho těžce raněného si vyžádala střelba na chlastačce v táboře pohraniční policie v provincii Phatthalung (Thajsko). Kostým sebevražedného policisty nebyl oznámen.

Dvě a půl hodiny trval proces, který odsoudil známého rozvraceče Č.S. k deseti letům vězení. A to za zveřejnění 36 statí, které zpochybňovaly moudrou politiky strany a státu. Vina zločince Č. byla tak zřejmá, že bylo zbytečno zdržovat se vyjádřením obžalovaného. Ten je tak zarytý, že by stejně už neřekl nic nového. Poprvé byl Čchen Si odsouzen na 3 roky v roce 1989 po potlačení protestů na Tchien-an-men, podruhé si odseděl deset let za snahu, aby se voleb mohli zúčastňovat i nezávislí, tedy nekomunističtí kandidáti. Recidivista. Ano, stalo se v současné komunistické Číně.

Nejméně sedm mrtvých se stalo obětí sebevražedného maniaka v centru Bagdádu.

Celý den stávkují strojvůdci londýnského metra. Londýňané jsou roztrpčeni, že se nedostanou na superslevové náklupy ani na fotbal.

Devadesátiletý princ Philip, vévoda z Edinburghu, choť britské královny Alžběty II., zůstává po úspěšné operaci srdeční tepny třetím dnem v nemocnici Papworth u Cambridge. Nebyl u královského stromečku a nemůže se ani zúčastnit tradičního honu na bažanty v sídle královny v Sandringhamu (Norfolk).

Do Sýrie přiletěli první pozorovatelé Ligy arabských států (LAS). Vládní vojáci zastřelili nejméně 23 lidí ve městě Homs. Od března je to dle OSN už celkem 6.200 mrtvých.

Dagmar bičuje sever Švédska a Norska. Větrná smršť blokuje silniční, železniční i lodní dopravu. Mluvčí švédského úřadu pro dopravu Peter Behrman vybízí občany, aby zůstali u svých blízkých, kam přijeli na vánoční svátky.

Kim Čong-un se stal po svém papínkovi i předsedou Ústředního výboru Korejské strany práce. Stranický orgán Rodong Sinmun k tomu napsal: "Buďme odhodláni položit životy k ochraně ústředního výboru vedeného drahým soudruhem Kim Čong-unem."

Mrtvá Kočka: "Už aby to bylo."

Úterý 27. prosince 2011
Princ Philip byl propuštěn z nemocnice.

Rozvodněná australská řeka strhla na severovýchodě Austrálie most s nákladním vlakem. Jeho dvoučlenná posádka přežila. Je hlášeno už 1.500 obětí tajfunu Washi na Filipínách.

Pozorovatelé LAS dorazili do Homsu. Uvítalo je 70.000 demonstrantů, na jejichž zklidnění použila armáda jen slzný plyn. Tanky jsou staženy - do vládních budov, aby byly po ruce. Do tajných objektů byly zároveň odklizeny stovky zatčených - aby nebyli po ruce pozorovatelům LAS.

Z kosmodromu Bajkonur (Kazachstán) byla na Kamčatku (Rusko) zkušebně odpálena raketa dlouhého doletu R18 (SS-19 Stiletto). Tento typ čeká na svou příležitost v podzemních silech už od roku 1975. Nyní dostal novou vícenásobnou hlavici. Ruští generálové zdůrazňují, že střela je schopna překonat plánovanou americkou protiraketovou obranu Evropy.

Dočasný ruský prezident Dmitrij Medvěděv slavnostně oznámil úspěšné dokončení testů raket Bulava (SS-NX-30), které začnou být okamžitě zařazovány do výzbroje. Tato třístupňová raketa s doletem 8.000 km je určena k rozmístění na ponorkách. Jejím užitečným zatížením je až deset samostatně naváděných hlavic s jadernou náplní. Na námitku, že 11 testů, které "byly označeny za úspěšné" z 19 startů je poněkud slabý výsledek, odpovídají ruští generálové: "Bulavy nemají žádnou alternativu."

A což třeba nestavět vadné rakety, na které nemáte peníze? Jak vám už spočítal Kudrin - kterého jste kvůli tomu vyhodili?? Volové???

 Žena Moby Dicka: "Však on to někdo zaplatí. Někdo mimo území ruského impéria."

Aha! S tím Kudrin nepočítal.

Mrtvá Kočka: "Ale my bychom měli."

Komentátor HN Ondřej Soukup doporučuje poradcům dočasného ruského prezidenta Medveděva, aby mu zakázali nechat se fotografovat ve vzrostlé kukuřici.

Írán pohrozil uzavřením Hormuzského průlivu, pokud proti němu neustanou mezinárodní provokace. Zejména ho rozhořčil nehorázný požadavek Francie na zpřísnění embarga kvůli jadernému programu.

Středa 28. prosince 2011, první den pohřbu Kim Čong-ila
Kimologové určili klovací pořádek nové komunistické věrchušky podle rozmístění severokorejských pohlavárů ve smutečním průvodu za rakví Kima II. takto: Kim Čong-un, jeho strýc Čang Sung-taek, velitel armády Ri Jong-ho, velitel ozbrojených sil Kim Jong-čun, šéf vojenské administrativy a organizace Kim Čong-gak. Rudé květiny přivezly na funus stovky kamionů z Číny. Severokorejci, pracující v Číně, byli povinni se rovněž dostavit. Miliony vojáků čtvrté nesilnější armády světa i zblblých civilistů jsou pevně odhodlány stát se zbraněmi a bombami na ochranu svého drahého soudruha Kim Čong-una a bojovníků, aby uskutečnili jeho ideály a plány.

Mrtvá Kočka: "No jo, čtvrtá nesilnější armáda světa. Poté, co Saddámova armáda přestala být pátou nejsilnější armádou."

V 17.20 vybuchla nálož, schovaná v Košicích v koši u vchodu do rychlého občerstvení v Ulici protifašistických bojovníků poblíž nákupního centra a luxusního hotelu. Výbuch rozmetal do okolí hřebíky. Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Jo, Slovensko.

Argentinská prezidentka Cristina Fernández půjde 4. ledna na operaci kvůli rakovině štítné žlázy. Po venezuelském diktátorovi Hugo Chávezovi, brazilské prezidentce Dilmě Rousseff, jejím předchůdci Luizovi Ináciovi Lulovi da Silvovi a paraguayském prezidentovi Fernandovi Lugovi je to další levicový jihoamerický vůdce, u něhož byl nalezen nějaký zhoubný nádor.

USA možná vyvinuly způsob, jak u latinskoamerických levicových představitelů vyvolat rakovinu. Alespoň tak "nahlas" (a v přímém televizním přenosu) uvažuje Hugo Chávez: "Nebylo by nic divného, kdyby vyvinuli technologii k vyvolání rakoviny a nikdo o tom nevěděl... Budeme muset dávat dobrý pozor na Eva. Opatruj se, Evo!" (Mínil tím soudruha bolivijského prezidenta Eva Moralese.) Chávezovi tuto převratnou myšlenku vnukl Fidel Castro: "Fidel mi vždycky říkal, Chávezi, dej si pozor. Ti lidé vyvinuli technologii. Jsi moc bezstarostný, Dávej pozor, co jíš, co ti dávají ... malá jehla a vpíchnou ti bůhvíco."

No jo. Ale jak to udělali Američani s jihoamerickým levicovým prezidentem Václavem Havlem?

Mrtvá Kočka: "Jihoamerické luxusní zlaté pero by také mohlo být nebezpečné!"

Další italský kmotr zatčen. Boss kalábrijské mafie Carmelo Gallico byl dopaden v Barceloně španělskou policií.

Slovenské kmotry začne stíhat slovenská policie. Vládu se prý snažila přes Dzurindova ministra hospodářství Jirka Malchárka ovlivňovat finanční skupina Penta.

USA varovaly Írán: Zablokování provozu v Hormuzském průlivu "nebude tolerováno".
Írán odvětil že "naší odpovědí na hrozby jsou hrozby". Načež v místních mezinárodních vodách začal s desetidenním námořním cvičením.

Čtvrtek 29. prosince 2011, druhý den pohřbu Kim Čong-ila
Tři minuty ticha za severokorejského fýrera Čong-ila ukončily třináctidenní státní smutek. Obřadní hlava státu, předseda stálého výboru Nejvyššího lidového shromáždění Kim Jong-nam, vyzdvihla význam zesnulého vůdce za jeho příspěvek ke globálnímu míru a stabilitě 21. století. Podle ní zdědil Kim Čong-un jakožto "nejvyšší vůdce naší strany, armády a lidu" po svém papínkovi "duch, vůdcovské schopnosti, osobnost, morálku a statečnost".

Mrtvá Kočka: "Prostě stejné hovado."

"Velmi jsme si vážili Kim Čong-ila, jenž se obětoval, aby přinesl blaho korejskému lidu, zajistil bezpečnost KLDR a dosáhl mírového sjednocení Koreje. Komunistická strana Čech a Moravy pevně věří, že Korejská strana práce překoná nynější smutek a nadále povede hrdinný boj korejského lidu za obranu socialismu ve Vaší krásné zemi. Přijměte, prosím, můj soudružský pozdrav." (Z kondolence předsedy KSČ(M) Vojtěcha Falmera Filipa k úmrtí masového vraha Kima II.)

Mrtvá Kočka: "Prostě stejné hovado, jako všichni Kimové dohromady."

Ve dvě ráno místního času explodovalo zdravotnické skladiště na předměstí Rangúnu (Barma), jež pak začalo hořet. Je nejméně 17 mrtvých a 80 zraněných, včetně hasičů. Příčina neštěstí není zatím známa. Minulý týden v Rangúnu vybuchla bomba, které zabila jednu ženu a další zranila.

Pět lidí - tři bankovní pracovnice, člen ostrahy a zákazník - byli zastřeleni při přepadení banky v centru Doněcka (Ukrajina).

Po rutinním letu havaroval při přistávání na letišti Marinovka (Volgogradská oblast, Rusko) bombardér Su-24 (Fencer). Dvoučlenná posádka se stačila úspěšně katapultovat. V říjnu měli jejich kolegové větší smůlu - súčko se s nimi při přistávání převrátilo a shořelo i s nimi.

Jaderná ponorka Severního flotu K-84 Jekatěrinburg, jedna ze sedmi ponorek třídy Delta IV, byla během oprav v jednom severoruském doku zachvácena plameny. Devět námořníků bylo zraněno. (Na Jekatěrinburgu nebudou Bulavy, bývá vybavena 16 balistickými střelami Siněva - nikoli však při opravě v doku.)
Dočasný ruský prezident Dmitrij Medveděv žádá odpovědné ministry o průběžnou informovanost a slibuje přísné potrestání případných viníků. Viníci? Kdopak jimi asi tak je?

Mrtvá Kočka: "Kdybyste neměli ty svoje blbé ponorky a svá blbá letadla, pak by vám nehořela."

"Průzkumné letadlo íránského námořnictva zahlédlo americkou letadlovou loď uvnitř manévrovací zóny… V souladu s mezinárodním právem jsme připraveni konfrontovat provinilce, kteří nerespektují naše bezpečnostní perimetry během manévrů" (Komodor Mahmúd Musáví, mluvčí probíhajících manévrů.)

Podle agentury AFP do Zálivu připlula letadlová loď USS John C. Stennis, jedno z největších válečných plavidel USA.

Pátek 30. prosince 2011
"Slavnostně a hrdě oznamujeme pošetilým světovým politikům včetně jihokorejských loutek, že by od nás neměli očekávat žádné změny."
(Soudruh Vojtěch Falmer Filip a severokorejský Národní obranný výbor.)

Sopka Cleveland na Aleutských ostrovech (Aljaška) chrlí do výšky 4,5 km oblaka popele. Ačkoliv sopka leží na neobydleném ostrově Chuginadak 1500 km od Anchorage, vyhlásili letečtí dispečeři "režim zvýšeného nebezpečí" pro leteckou dopravu.

Statisíce Syřanů si užívají dalšího Dne hněvu. Pozorovatelům LAS tak chtějí dokázat svou masovou nespokojenost. V Honsú je hlášeno pět padlých demonstrantů. Armáda syrských dezertérů přerušila boje do té doby, než se její velitelé nesejdou s pozorovateli LAS.

Žena Moby Dicka: "Armáda syrských dezertérů? Ten výraz slyším poprvé."

Mrtvá Kočka: "A naposled. Příště už to bude Osvobozenská armáda syrského lidu."

V kasinu Happy Day na Václaváku (Praha) vypukl po obědě požár. Nejspíše vzplanula jedna ze světelných ozdob nad vchodem a ventilace následně rozšířila kouř po celém kasinu. Ještě před příjezdem hasičů kasino spořádaně opustilo 30 hráčů plus personál.

Nizozemci se baví o úplném zákazu odpalování ohňostrojů. I když jde v zemi o "hluboce zakořeněnou tradici".

V Česku bude mít zítra pohotovost 2.000 hasičů. Ochranu Pražanů v ulicích má během silvestrovského běsnění zabezpečovat o 700 policistů více než obvykle.

Mrtvá Kočka: "700 policistů."

Pražský záchranář Michal Petrus u rozloženého Golema pro ČT o silvestrovských oslavách: "Je to taková malá válka."

Sobota 31. prosince 2011, Silvestr
O půlnoci bude z pontonu na severním konci Střeleckého ostrova odpálen slavnostní pražský ohňostroj

Žena Moby Dicka, Moby Dick i Mrtvá Kočka: "Přejeme všem čtenářům, aby přežili silvestra bez zranění a bez požáru!"
*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

37 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

MOBY DICK: Velikonoce, svátky míru
Dneska.
Hmmm hmmm ...

Nebo vlastně - co se divím. Vždyť pro nás opravdové české vlastence jsou tzv.velikonoce jako tzv.vánoce - prašť jako uhoď. Prostě svátky; volno, žrádlo, chlast. Čili radost (nejdeme fachat) i nutnost utrácet.

Vlastně - jeden rozdíl tady je : O tzv.vánocích (zatím) nemůžeme beztrestně trestat naše ženy a dívky.

Nazdar !

Moby Dick řekl(a)...

Hmmm, hmmm. "Velikonoce patří mezi nejvýznamnější křesťanské svátky na světě, které hrdě a důstojně oslavuje celé katolické společenství."
(Hashim Thaci, premiér muslimského Kosova, takto přeje na vládních webových stránkách místním katolíkům příjemné Vánoce.)

Prosím všechny komentátory aby si předtím, než začnou komentovat, přečetli text, který komentují.

>>:))

Anonymní řekl(a)...

-Hashim Thaçi (* 24. května 1968) je kosovskoalbánský politik od 9. ledna 2008 je premiérem Kosova a jeho prvním premiérem po vyhlášení nezávislosti, které proběhlo dne 17. února 2008. Je rovněž předseda Demokratické strany Kosova, bývalý velitel organizace Kosovská osvobozenecká armáda (UÇK). Je obviňován z terorismu a ze zodpovědnosti za páchání válečných zločinů.[1]

Anonymní řekl(a)...

-Hmmm,hmmm,hlavně už běž do prdele s cenzůrou,Moby Dicku.

Schumacher řekl(a)...

Vánoce skončily, v supermarketech už brzy uvidíme velikonoční zboží...
Na Velikonocích je nejpěknější vzkříšení.Škoda, že jen pro někdejšího jednoho vyvoleného. Ano, Kopretino, bez výjimky. Ani pro členy ICEJ....

Schumacher řekl(a)...

Zdejší cenzura není cenzura, protože zde není veřejný prostor, ale prostor zdejšího hradního pána, který rozhoduje právem suveréna. My jsme jen jeho hosty. Komu se to nelíbí, může si založit vlastní kecadlo.

Schumacher řekl(a)...

Šamane, navrhuji založit rubriku peklo, kde by se podle jednotlivých autorů shromažďovaly jejich smazané příspěvky. Až by se nahromadily, byly by zajímavým předmětem zkoumání.

Moby Dick řekl(a)...

Schumachere, ono peklo se jmenuje "spam" a některé příspěvky tam končí. Mohl bych z nich - z některých - docela zajímavý článek, dejme tomu 30 února. Jako spamové jsou smazány výhradně příspěvky, pocházejí od jistého -anonymního.
>>:-))

Šaman řekl(a)...

Svoboda vašich sprosťáren, -anonymní
(dnes ip-89-103-69-128.net.upcbroadband.cz)
končí, když se ocitne na hranici snesitelnosti. Moby Dick a já vás mažeme jednak kvůli naší vlastní sebeúctě, ale i kvůli vám.

Nechcete přece přijít do pekla, že ne?
\ :-//

Anonymní řekl(a)...

-nabízíš dohodu ? ...jakou.

-pro mne jednoduchá cesta.V noci oba spíte,já budu moci Vaším hobitům lecjaké věci dovysvětlit.Do dnešního okamžiku jste oba hobiti prokázali neúctu ve směru volného šíření myšlenek,informací.Dokonce porušujete moji integritu,uschování dat.Co s tím budete dělat ?

s.t.k. řekl(a)...

Chce snad někdo číst ty bláboly anonymního? Blábolíme si tu sami dostatečně, dalšího blábolila netřeba.
Do spamu s ním!

Anonymní řekl(a)...

Merkel a autonomie eurozony
http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203391104577124480046463576.html?mod=wsj_share_tweet

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Moby Dick řekl(a)...

K čertu s tebou, -anonymní.
>>:((

Anonymní řekl(a)...

Anonymní vole,
drž hubu! Nevotravuj!

Šaman řekl(a)...

"Integritu uschování dat" každý přispívající porušuje tím, že přispívá, -anonymní. Kdokoliv z účastníků si tyto informace může vytáhnout z Počitadla. Stačí si na Toplist http://www.toplist.cz/
vyhledat příslušný blog šamanovo doupě (nebo kterýkoli jiný) a tam kliknout na detaily.

(Třeba zrovna aktuálně je to na
http://www.toplist.cz/stat/?menu=4096&menu=1024&menu=256&menu=4&menu=8&menu=16&menu=1&menu=32768&weekday=5&n=1065073&show_stats=1)

Dále: Vydělat se uprostřed výstavní síně není umění.

Výkaly typu
"Takto se cítím osvobozen od pokoutních čuráků typu postsocialistických gum typu strejdů,s holou prdelí.
...regiment abonentů ve sletu vzájemné onanie.
hňupe,zajdi si k psychiatrovi.
-čuráček v boji_?
píčus vyjádřil svůj názor,s ohledem,že má starost o zdraví lidu.On vyjádřil toliko věc,seč svou pravou rukou jasně uspokojil svého ptáka.
-prostě píča na hovno."
NEJSOU informace, ani "volné šíření myšlenek".

Jednou se přece jen probudím, a všechny vaše hovna pak smeju z podlahy hospody. Bohužel i se stopami skutečných informací, které však musím oželet, jsou-li podávány způsobem, který znechucuje všechny ostatní účastníky.

Pá, pá!

\ :-))

Anonymní řekl(a)...

Wikipedia:
A kretenizmus a pajzsmirigy csökkent működésekor (hypothyreosis) vagy a működés teljes kiesésekor kifejlődő kórkép. Amennyiben veleszületett vagy a korai gyermekkorban alakul ki, kretenizmusnak nevezik. Ha a pajzsmirigy csökkent működése felnőttkorban alakul ki, a kórkép elnevezése mixödéma.
A kretén jelző (szellemileg visszamaradott, kretenizmusban szenvedő) valószínűleg a latin christianus, azaz keresztény megjelölésre vezethető vissza. Ennek az a magyarázata, hogy a kreténeket torz külsejük és súlyos értelmi fogyatékosságuk miatt sokan állatoknak tartották. A kretének hozzátartozói megkereszteléssel próbálták meg ellensúlyozni ezt a minősítést, ugyanakkor kifejezni, hogy nem egy állatról, hanem egy keresztény emberről van szó.

Anonymní 2 řekl(a)...

Demenci rozlišujeme ve dvou základních druzích, dle výskytu prvních příznaků:
Presenilní (např. progresivní paralýza (syfilis), spongiformní encefalopatie, PML, Wilsonova choroba, Huntingtonova nemoc)
Stařecká, tzv. senilní (např. demence u Parkinsonovy nemoci, Alzheimerova choroba, Pickova nemoc)
Dále ji rozdělujeme dle její příčin na:
Primární
Atroficko-degenerativní (např. Alzheimerova choroba, Frontotemporální lobární degenerace)
Ischemicko-vaskulární (např. mozek není dostatečně okysličován (hypoxie), multiinfarktová demence)
Sekundární
Symptomatická
Infekce (v posledních stádiích AIDS a syfilis, Kuru, Herpetická encefalitida)
Metabolické, aj. poruchy (Wilsonova choroba, Wernickeova encefalopatie, Hypotyreóza)
Expanzivní nitrolební děje (mozkový nádor, normotenzní hydrocefalus)
Toxické (Alkoholová d., po dlouhodobém užívání Toluenu)
Traumatické (Dementia pugilistica)
Která z nich je ta tvoje anonymní blbe?

Anonymní 2 řekl(a)...

Tak voni ho smazali a já mu nadávám naprázdno.

Šaman řekl(a)...

Ale čte si to, Anonymní2.
\:-)

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Moby Dick řekl(a)...

Sorry, ale to byla hrúza, co jste napsal. Příště už do spamu.
>.://

Větší vlastenec řekl(a)...

Ježíškunakřížku ! Taková VOSTUDA !
Přečetl jsem zrakem nevěřícím (doslova) přípodotek Bílé velryby k mému příspěvku, a zaplakal jsem.
Zaplakal jsem, montérky své roztrhl, svou starou hlavu popelem posypal. (Kdybych měl vous, rval bych si jej plnými hrstmi.)
Vždyť, já bloud, jsem TEPRVE NYNÍ pochopil hlubokou pravdivost tvrzení vlastence Moby Dicka ! Ano, on URČITĚ není žurnalista !

Kdyby jím byl, tak by se jistě nebyl dopustil onoho lapsusu : Omyl H.Thaciho, Srbů hubitele lítého, by nějak „vypíchl“. Nějak by na něj čtenáře upozornil - aby nezapadl v textu, aby si čtenáři CITOVANOU chybu nezaměnili s nezáměrnou chybou AUTORA.

Nebudu uvádět ani jeden ze způsobů, který by tomu použil žurnalista; proč taky, že.
Místo toho doplním svůj výše uvedený postřeh - o pokračujícím vítězném tažení tradičného českého ateizmu proti tmářství tzv.vánoc a tzv.velikonoc : Opravdoví čeští vlastenci o letošních tzv.vánocích opět radostně odpalovali rachejtle. Jako na Silvestra. Vždyť přece svátek jak svátek, no ne ?
Prostě - za starých špatných časů papeženci říkávali : To bylo ran jak o božím těle !
Dnes už vší náš lid neví, naštěstí, co to vlastně znamená.
Takže, ve shodě s pokrokovou linií Strany a lidu, dnes říkáme : To bylo ran jak o božím hodu !

Nevím jak vy, drazí vlastenci, ale já se HROZNĚ MOC těším velikonoční ohňostroj a jek bitých ženštin.

Čest a Nazdar !

A.S. Pergill řekl(a)...

O tom Chavezovi byl článek v poslední Enigmě. Dal pokyn k otevření hrobky Simona Bolívara, který mezi svými písemnostmi zanechal cosi jako prokletí těm, kdo by rušili jeho posmrtný klid. Řada lidí, kteří se vyzvednutí a zkoumání pozůstatků SB účastnili, dostala rakovinu a nádor u Chaveze je s tím spojován také (= něco jako "Tutanchámonova kletba", která snad byla podložena infekcí některých "prokletých" nějakou anthropozoonosou z netopýřího trusu).

Šaman řekl(a)...

Ha, tenhle Moby Dickův přehled byl celkově 666 příspěvek na blogu v Hospůdce u hřbitova!
Nechtěl jsem, aby tak skončil rok 2011, tak jsem co nejrychleji ještě šoupnul PF.

Teda, člověk musí být vždy ve střehu!
\ :-)

Jakub S. řekl(a)...

Poučte nevědomce. Co je na třech šestkách neblahého?

STK řekl(a)...

666 je číslo ďábelské!

A kdo jiný by měl být pověrčivý, nežli Šaman!

STK řekl(a)...

Potvrzovací slovo předchozího bylo "kingemo". Tedy "Král pocitů"! Prej "tupý pan Pixla"!

Ta umělá inteligence nám už docela možná vládne, jenom my to zatím nevíme. (To je ovšem výmluva, můžeme pak při komentování reality říkat: Lidi by přece nemohli být takoví!

Větší vlastenec řekl(a)...

666 - původ a význam

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro Vaši informaci, vážený STK :

Šaman, tedy OPRAVDOVÝ šaman, je samozřejmě nejracionálnější osobou kmene.
Šaman prostě NENÍ pověrčivý; naopak pověrčivost používá jako jeden ze svých nejúčinnějších nástrojů k ovládání psychiky příslušníků kmene.

Hezké odpoledne přeji.

Šaman řekl(a)...

Ale příslušníci tohoto kmene jsou tuze neovladatelní!
\ :-))

STK řekl(a)...

A proto, že nevěřil tomu, co kázal, musel o to přesvědčivěji pověrčivost předstírat, to dá rozum, Vlastimíle!

Teatrum Mundi!

(Inu, je vidět, že nepracujete u nás v Ústavu...[;>))

Větší vlastenec řekl(a)...

Božínečku ... On asi vážně nemá aprobaci.

Prostě, vážený STK :
Šaman nepředstírá pověrčivost.
Šaman předstírá své spojení s vyššími (resp. skrytými) silami.
Čímž posiluje pověrčivost obyčejných příslušníků kmene.

Zřejmě je opravdu vidět, že nepracuji u Vás v ústavu.

s.t.k. řekl(a)...

Jste vskutku přesný a Vaše pravda je nezpochybnitelná. S pověrčivou úctou Váš STK

Větší vlastenec řekl(a)...

Občas mám pravdu národní a/nebo třídní.
Ale Vám je to k smíchu, vážený STK, neboť jste přesvědčen, že "pravd" je více než lidí. (Neboli : Žádná pravda neexistuje.)

Což mimochodem koresponduje s často používaným obratem zrádce proletariátu L.Vaculíka (cituji zpaměti) : "Mám na věc dva názory, dost se liší."

* * * * *

Z výrazu "pověrčivá úcta" se mi křiví huba. Jo taková "pověrčivá bázeň", to je panečku jiná.
Prostě - dle mého skromného názoru opravdová úcta z pověrčivosti pramenit nemůže.
Ale jsem jen prostý člověk, v tomto případě si nárok na pravdu opravdu nečiním.

Míru zdar !


------------------------------------------------------------------------------------------------
Mimochodem : Co na to mlékař Tovje ?

Jakub S. řekl(a)...

"Na některé důležité problémy jsem si vyrobil dva názory. Oba zcela protikladné a navzájem se vylučující." Ex-s. LV dixit. Tož tací sú Valaši, nedá sa. A Brumov, Bylnica - najhórší!
Každý mlékař Tovje samozřejmě ví vždycky svoje. Ovšem z pudu sebezáchovy padesáti generací malého člověka si to nechává pro sebe. Víme svoje.

Větší vlastenec řekl(a)...

"Oba zcela protikladné" - toto vážně napsal L.Vaculík ?
No toto !
Oba zcela protikladné vůči čemu, komu ?!

Ten člověk je nebezpečný právě v důsledku obratného používání jazyka => Pokud použil tuto nelogickou formulaci, cosi tím zamýšlel. Cosi nebezpečného; jak také jinak. Chtěl se předem vykroutit z odpovědnosti ?

No, řešit to nebudu - na to jsou kompetentnější přátelé a soudruzi. Po našem opětovném vítězství nad Euroamerikou to prostě zjistíme razdva.

* * * * *

Dotaz na M.Horníčka :
Jaký je rozdíl mezi vránou ?
M.H.:
Má obě nohy stejné, zvláště pak pravou.

* * * * *

Čest a Nazdar !