sobota 14. ledna 2012

ČESKÉ TEXTÁRNY 2002: Jak zrychlit počítač

Pondělí 14. ledna
Vedoucí ing. Duto Hlav přišel z managorské porady ve výtečné náladě. V hodnocení pátečního protipožárního cvičení byl vyzdvižen jako nejlepší oběť. Další dobrá zpráva: Letos má být peněz dost! Psáno odpoledne: Ale ne na platy.


Úterý 15. ledna
Při tisku mailů (abychom pak mohli vypnout "parazitní počítače" - Mazancův výraz - a číst si papíry) se naše síťová tiskárna nějak zadrhává. Tiskárna je u Drna a Trna v dřívější kanceláři Viki. Křičíme tam na ně z naší textárny: "Už to něco udělalo?" Odpovídají nám: "Zatím to neudělalo nic. Ještě je brzo."

Středa 16. ledna
Drnovi běží počítač dvakrát rychleji, než nám! Přitom má stejný stroj. Prý si umí udělat drobné zásahy na software. Úplný guru. Ambrož ho poprosil, jestli by nám taky nepomohl. Ale nakonec jeho zásah zamítl. Drn dosáhl zrychlení prostým vypnutím antiviru.

Čtvrtek 17. ledna
Zvěsti o zázračně rychlém Drnově počítači prolákly do vyšších míst. Dnes přišli hoši z Help Desku a odnesl Drnův stroj bezpečákovi Mazancovi - prý ho spíš užije. Drn dostal výměnou pomalejší Mazancův stroj. Pomalejší, ale novější. A když si vypnul video, které se Mazancovi spouštělo při startu počítače, tak nakonec i rychlejší. Mazanec tomu videu říkal "dynamická tapeta".

Pátek 18. ledna
Zatímco Drnovi počítač po vypnutí antiviru běžel rychleji, Mazancovi se hned dopoledne zasekl. Při připojení na jisté hambaté webové stránky. Virus mu prý sežral polovičku programů. To se nám stát nemůže - nemáme na Internet přístup. Mazanec porušil spoustu ROZŘEĎ a POS, teď si to vypije. Psáno odpoledne: Nevypil. Vinu za neslužební připojení k Internetu na sebe vzala nová Mazancova doga.
.................................................................

Sobota 19. ledna

Z listárny Moby Dicka

V jedné kanceláři plné počítačů jsem viděl elektrické zásuvky různých barev - bílé, červené, zelené. Také jednu oranžovou. Nad ní se skvěl tučný nápis: "Nevytahuj ze zásuvky!!!" Ale nic do ní nebylo zastrčeno...

Zaslal čtenář M.K.
*************************************
MOBY DICK - nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, který si vede zápisky
(Informace o vztazích na pracovišti viz zde)
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

33 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

PADLO VELKÉ TABU !

Vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci !
Čtu si vaše příspěvky, a mé vlastenecké srdce se raduje - díky vám konečně padlo velké tabu. Po více než 66 letech.
Děkuji !

Ano, od roku 1945 celá naše česká společnost nebojovala proti Židům a židům, leč proti SIONISTŮM. Samozřejmě, že jde o stále stejné osoby, stejné nepřátele. Jde o stále stejný boj, který náš národ bojuje od počátku věků - ale jaksi „v lepším balení“ (kvůli Euroamerice).

Však dnes, po přečtení příspěvků drahého s.s.A.S.Pergilla a návazné diskuze, jsem si uvědomil : Přišel čas opět nazývat věci pravými jmény !
Takže, místo nepřesných výrazů „sionisti“ resp. „sionističtí míšenci“ se vracím ke správným „Židi“ resp. „židovští míšenci“.
Děkuji vám ještě jednou, drazí vlastenci.

Čest a Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Větší vlastenec řekl(a)...

Poznámky k „Částečnému seznamu židů a židovských míšenců“

1) Vyjmenovaní jedinci se samozřejmě nemají čeho bát - jde jen o předběžnou registraci.
2) Pokud se někdo z vyjmenovaných jedinců domnívá, že je v „Seznamu“ uveden neprávem, může se bránit - jak správně říká poradce našeho prezidenta, právník Pavel Hasenkopf.
O jeho zařazení do konečného Seznamu židů a židovských míšenců pak rozhodne příslušná komise*).
3) I konečný „Seznam“ bude otevřen pro další doplňování; proto kterýkoli vlastenec může podat příslušné komisi*) podnět k zařazení kteréhokoli podezřelého do konečného „Seznamu“, a to i anonymně.

------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Příslušná komise bude zřízena na základě rozhodnutí Ministerstva vnitra, brzy po našem opětovném vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem, demokracií a globálnem, a bude úzce spolupracovat s ÚKVOMN - Úřadem pro konečné vyřešení otázky menšin a nepřizpůsobivých

informace řekl(a)...

Так ей, заячьей шкурке! Молодец!

informace řekl(a)...

Vážení,
jsme znesmrtelněni,i s celou diskuzí, na Sardenu. Kdo tam psal blbosti, anebo kdo tam nenapsal nic, ať se teď kaje!

Schumacher řekl(a)...

VV tak to je hnus. Jak k tomu přijdou ti nejmenovaní "neprivilegovaní" shrnutí pod "další a další a další"?

Větší vlastenec řekl(a)...

Jen klid, drahý bratře, příteli, soudruhu a soukmenovče Schumachře-utajený antisionisto.
Vše najdete v mém vlasteneckém příspěvku VYTVÁŘEJME SEZNAMY NEPŘÁTEL A ZRÁDCŮ !

Ano, kupříkladu tzv.věřící, nám všem opravdovým českým vlastencům tak odporní - tito nepřátelé země české, pokud již nespadají do jednoho ze seznamů díky svému původu či sociálnímu postavení, spadnou do Seznamu č.9.

Prostě : Každého budeme mít (MUSÍME MÍT !) podchyceného.
Neboť : V Seznamu podchycený - v reálu odchycený !

Čest a Nazdar !

Jakub S. řekl(a)...

Tak. každý svého žida a připravte se na pokyn k akci.
Arijský boj 39.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jde o NÁŠ boj, vážený Jakube S.; náš tradiční národní boj proti (skoro) všem.

Čest a Nazdar !

Anonymní řekl(a)...

dramatik absurdna Havel vs. Reinhard Heydrich

Vážení,
pokusili byste se prosím nalézt humornou fotografii (či jiný důkaz), na níž je odkazováno např. zde:
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10350835414-kolaborovali-s-nacisty/diskuse/

Kolaborovali s nacisty - Havel s Heydrichem
Diskuse:
Jan Krystek 2. 1. 2012 23:25 (!):
"Jestlipak zde bude dán prostor i o kolaboraci rodičů Václava Havla, kterého jako malého choval na klíně i Reinhard Heydrich (existuje o tom údajně i fotografie). Nebo se o tom v současnosti nesmí mluvit, když je Václav Havel tak uctíván ?"

Šaman řekl(a)...

Smazán Vlastencův příspěvek z 15. ledna 2012 21:04, který obsahoval "Částečný seznam židů a židovských míšenců v politice ČSFR, ČR a SR po roce 1989".

Zde to nebude.

K tomu poznámka: Byli mj. vyjmenováni političtí lídři, včetně odborových vůdců, takže se do "seznamu" dostali i tři bývalí předsedové lidovců. Také oba synové jistého slovenského fašisty. No a pak taky herci, kteří někdy hráli "osoby židovského původu". Rovněž všichni, kteří jsou obecně považováni za takové osoby, a všichni, kdož k nim projevují sympatie.

Skutečně, zde to nebude. A nebudu vysvětlovat proč. Dejte si to na svůj blog, VV.

\ :-((

Jakub S. řekl(a)...

Asi je to tak lepší.

STK řekl(a)...

Je to jinak:
Příliš mnoho prostoru pro lidi, kteří mají pocit, že tady lze všechno. Jsem rád, že všechno ne. Se svobodou nebo nesvobodou projevu to Ano-ny-me nemá pranic společného.

Správná klíčová slova pro tento případ jsou takt a elementární slušnost.

P:S.: Pokud to nevydržíte, ulevte si další prdelkou. Ať je co mazat.

Jakub S. řekl(a)...

Jak maličko někomu stačí k ukojení, že? Vlastně to člověk může závidět. Jednoduchý život: plivat a kálet na všecko a všechny okolo, ovšem pokud mě nikdo nemůže vidět. Na osmiletce trojkaři - čtverkaři, pak hned někam do fabriky či JZD nebo nanejvýš se vyučit něčím nenáročným, brzo se naučit s partyjou chodit na jedno (pleonasmus - to tě nemusí zajímat, co to je) a hulit. Pak se ožení a buď ženu a děcka bije, nebo je pod pantoflíčkem a je tomu naopak. No a tak dál, neveselé žití.

informace řekl(a)...

Ale Vy, Šamane, jste toho Vlastenci smazal víc, než ten seznam. Pamatuju si, že tam byl ještě jeden příspěvek, jaké se budou dělat seznamy po "konečném vitězství".
Škoda, byla to pěkná satira.

Šaman řekl(a)...

Ale ne, Informace. Ten příspěvek VV je pod článkem "Deklarace, deklarace..."
VV má smazán teprve druhý příspěvek. Vlastně ze stejného důvodu. Přidaná hodnota nulová k tomu, abych tady nechával rasistická svinstva.

Vyhodil jsem zatím jen jednoho sprosťáka -anonymního, který teď pláče, že nemá svobodu nám vulgárně nadávat, a ted se chystám na nácka Anonymního.

A.S.P. má zatím štěstí, že i v jeho anti-náboženských a rasistických příspěvcích je jejich přidaná hodnota vyšší, takže kudlu, která se mi otevírá v kapse nevytahuju, i když se o ni sám řežu.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jednoduchý život: plivat a kálet na všecko a všechny okolo, ovšem pokud mě nikdo nemůže vidět. Na osmiletce trojkaři - čtverkaři, pak hned někam do fabriky či JZD nebo nanejvýš se vyučit něčím nenáročným ...
No jistě, dělníci jsou hloupí a sprostí; že, vážený Jakube S. ?
Případně vůbec neexistují, že, vážený STK ?
Takové už prostě je „rozčlenění, klasifikace, rozvrstvení společnosti, chcete-li občanů, chcete-li voličů“, že, vážení intelektuálové ?
To je přece jasné každému „jasnému vzdělanému mozku pozorovatele“, že ano, vážení a znepokojení vzdělanci ?

Ještě něco vám, drazí, předrazí intošové prozradím o dělnících : Smrdíme.
No fakt; dělnická šatna, když se my sprostí hlupáci svlékáme po šichtě - to vážně není literární čajovna.
A přitom bychom někdy chtěli být jako vy - chytří, slušní, voňaví ... Chtěli jsme, když jsme byli mladí, aby nás Strana místo do učení poslala na Filosofickou fakultu či jinou podobnou školu, jako vás. Chtěli jsme studovat marxismus-leninismus tak hluboko jako vy, chtěli jsme ... Ale to je jedno. Jsme prostě hloupí, takže jsme se nevypracovali k vašemu složitému životu. Skončili jsme u soustruhu, lopaty či volantu traktoru.
Stydíme se sami za sebe, pliveme kolem sebe a na všechny okolo (když nás nikdo nevidí). Aspoň že máme ten jednoduchý život.

Vše, čeho člověk užívá,
z šlechetné myšlenky vyblívá.


Větší vlastenec, vyučený zedník, blb a sprosťák

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale ono už jich bylo víc, Ó Velký Šamane. Alespoň tři.

POZOR !
Neprotestuji, i když bych jistě mohl (do smazání protestu). Takzvaný český vlastenec, jenž maže vlastenecký feuilleton Jana Nerudy resp. vlastenecký seznam nepřátel a nepřátelských míšenců, může mé příspěvky mazat dál a pořád - budou alespoň v dobré společnosti.

Pohov.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

V.v., rozjasněte svou líc.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ještě nelze se smát

Všechno má svůj čas, vážený RRR.
Je čas úsměvů a je čas bojů.
Je čas budování a je čas boření.

My jsme dnes v čase těsně před bojem, před bořením starých model a prohnilých trůnů. Připomíná mi to čas roku 1947, roku našeho rozhodujícího vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem, demokracií a globálnem.

Hle, co zpíval český básník, básník lesů, vod a strání, básník mládí a radosti, co zpíval náš bard jen pár týdnů před Vítězným Červencem :


První máj 1947
S. K. Neumann

Nemohl nám a nesměl nikdo už zabránit v pochodu,
nemohl nám a nesměl už nikdo umlčet zpěvy,
náležejíce lidu, naležíme národu,
země je naše, národ je náš, dnes celý svět je levý.

Dnes krásný svět hřmí bolševickým krokem,
dnes krásný svět je samý bolševický zpěv,
opovrhujeme ohyzdným dolarovým sokem
a jeho stády vydržovaných chlapů a děv.

My tady na východě: čistý vzduch tu máme
a na ně vše odpovídáme: ano nebo ne.
Poslední fašistickou chamraď jednou udoláme,
nemůže dýchat s námi, zahyneme.

Podívejme se na radostnou opovážlivost nových světů,
naslouchejme tomu, co volá svobodný lid.
A teď si představit, že by se opovážil někdo vlézt nám do sovětů.
horlivých budovatelů porušit práci a klid.

Jak tornádo vyřítili by se partyzáni všech zemí,
žádné lžikřesťanství, pomsty krvavý dav.
Kdyby nezbývalo než padnout začneme s padouchy všemi.
Pozor! Teď vchází pan Truman, imperialismu graf.

co na to, je-li pokládán za hrdinu, všetečný a dravý.
opovrhujeme každým dolarovým paďourem.
A vůbec, co na tom, že existuje ještě žravý a licoměrný,
aspoň nezlenivíme cestou za naším velkým snem.

Za naším velikým snem a velikým cílem.
Nechť radost a vlajkosláva jásající k obloze.
Přes všechno skuhrání nevěrců chlubíme se už dnem.
Nebudeme to my, ani naše dílo, jež zkrachuje uboze.

Nechť radost a vlajkosláva jásotem naplnily
den vznešený, den svobody, den závazku a věrnosti,
nade vším usedla vlast, na trůn červenobílý,
a u jejich nohou dvouletka se připravuje k hojnosti.


Na shledanou v lepších časech !

drak řekl(a)...

Šamanovi:

To je jako se vším, na světě jsou lidé hloupí i zlí a mnozí z nich různě zlí, nebo různě hodní. Stejně tak je to s inteligencí a hloupostí, lidé jsou různě inteligentní, nebo naopak hloupí. Když se v někom zkombinuje inteligence se tím, že je zlý, bývá to bohužel pro okolí dost mrzuté.

Prostě v momentě, kdy budeš mít pocit, že v nějakém příspěvku je víc zla a zášti, nežli inteligence a tzv argumentační přidané hodnoty, nalož s ním tak, jak zasluhuje. Ona i svoboda by měla mít nějaké rozumné meze a já myslím, že zlého už je na světě i tak dost, netřeba přidávat další hnůj na hromádku jenom proto, že se někdo zlý a plný zášti kvůli tomu bude cítit neomezován a nekrácen ve svých pochybných právech šířit ošklivosti kolem sebe.

Jakub S. řekl(a)...

Nikoliv měla mít - m u s í mít. To je už dáávno prosté konstatování, ví to každý politolog, sociolog, psycholog. A co teprv historici, co se věnujou různým vítězstvím lidu. Otrok/poddaný vždy chápal svobodu jako obrácení vztahu on - ti/ten nahoře. On neví, co je svoboda. Nezná ji. Ví, co by dělal zproštěn toho vztahu on sám. Howgh.

STK řekl(a)...

Jakube, Draku:
Zajímavý je taky vztah "svobodného služebníka". Nemusí, ale slouží. Uspokojuje jej někomu / něčemu sloužit.
===
Někdy se ve společnosti vyskytují lidé, jejichž jediným cílem je otravovat ostatním život - a vynaloží na to poměrně dost námahy. Asi je jejich vnitřní benefit z oné činnosti dost velký. Zajímavé by bylo pozorovat, kdyby se nikdo z ostatních necítil poškozeně.
Šaškovi by byla odňata odměna - co by udělal pak? Podle mého by přitvrdil, aby opět aspoň někoho nas... ...hněval a dostal tak svou odměnu.
Možná to právě pozorujeme. [;>)

Jakub S. řekl(a)...

Jasně. Jenom zpřesnění: úlohou těch chytrých palečků, žitů ap. nebylo své pány nasí-hněvat, oni jim sloužili jako zpětná vazba (píšu to pro techniky, že). Bacha, teď jsi šlápl vedle, bacha, teď se zbytečně řítíš do nejasné situace či připravené pasti, atd. No a jako byproduct je bavili a cinkali cingrlátkama (měli-li je).

Šaman řekl(a)...

K zápachu dělníků:

Dělník nemusí smrdět, když jde ze šichty - pokud mu kapitalistický vydřiduch poskytne sprchy. Což bývá obvyklé, pokud se jedná o práci špinavou. A pokud se v nich dělník po šichtě hodlá zdržovat. Zákoník práce na to pamatuje půlhodinou, počítanou do pracovní doby. Problémem mohou být dělníci - samoživnostníci.
Dělník nemusí chodit v roztrhaných a špinavých montérkách.

Viděl jsem před čtyřiceti lety takovou fotografii: Pán ve slušivých modrých kalhotách a bílou košilí s krátkými rukávy, se kšiltovkou na hlavě a černých brýlích na očích, s barevnými pracovními rukavicemi, drží v ruce koště a mete prach po rozdrcených kamenech na betonových pásech, po nichž právě přejel transportér s raketou Saturn, jež mířila na startovací komplex. Dělník.

Inu NASA, inu U.S.A. Inu před 40 lety.

STK řekl(a)...

Aha. Tak jo. Měli jsme to v učebnicích, Jakube. [;>)
====
Abychom si rozuměli o čem to píši, radši bych zůstal u werichovského rozdělení takových osob na šašky a klauny.
Klaun
karikuje, přehání, aby okolí upozornil na něco nepěkného, hloupého, škodlivého.
Šašek přehání, šaškuje, aby okolí upozornil na sebe. Jak je chytrý. Jak je barevný. Jak mu sluší rolničky. Problém vidím v tom, že se někdy obě tyto role zaměňují.

(V loutkovém divadle se klaunovi obvykle říká šašek. Snad aby to nebylo až tak jednoduché.)

STK řekl(a)...

Inu Šamane, to určitě byla kapitalistická propaganda! Jako všechno.
===
MMJ: Zítra (tuším) budou odpojeny anglické stránky Wiki na protest proti chystanému omezování svobody projevu na internetu. Přehnaná ochrana autorských práv. Podobné zákony, jaké mají v úmyslu zavést ale už platí ve Španělsku a ve Francii - pokud jsem to v TV dobře pochytil.

Neříkám, že se pomalu a plíživě blíží idea 1984. Raději to neříkám - protože kdybych to řekl, zase se tu spustí řev a posměšky nejméně dvou.

Větší vlastenec řekl(a)...

Aha.
A viděl jste někdy ZEVNITŘ dělnické pracoviště, myslím OPRAVDOVÉ, v posledních 40 letech ?

Mimochodem - psal jsem o dělnické ŠATNĚ, jak to v ní voní po šichtě. Ne jak voní odpolední tramvaj či metro, plné těch hloupých a sprostých dělníků (děkuji za inspiraci, vážený Jakube S.).

Ale vlastně - koho se to ptám ? Osoby, jež věří imperialisticko-sionistické propagandě.
Prostě - chovám se jako pravý hloupý dělňas.
Hanba mně, čest pravým myslitelům.

Větší vlastenec řekl(a)...

Mimochodem - na kapitalistu jsem dřel již v roce 1977 (jeden tisíc devět set sedmdesát sedm), přímo v naší Praze.
Ano, s čerstvým výučním listem v kapse jsem nastoupil k makarónské firmě FEAL - na dokončovací práce v prvním opravdovém "mrakodrapu" v Praze (palác n.p.Motokov).
Ty umývárny, ty záchody, které Makaróni svým lidem přistavili na stavbu ...
Asi mně nebudete věřit, drazí vlastenci, ale bylo to horší než v nádražní restauraci v Praze-Bráníku. Vážně. Nekecám.
Aby se vykořisťovaní Makaróni vyhnuli té hrůze, konali malou potřebu na plechové ohrady kolem staveniště, a velkou do papírových krabiček od různých zařizovacích předmětů (např.vestavných reproduktorů.
Krabičky s tímto obsahem se válely všude v paláci - na kobercích, na krásných dlažbách, zastrčené v podokenních rozvodech topení a vzduchotechniky ...
Fujtajbl ještě dnes.

STK řekl(a)...

A byl někdo z vás dámy a pánové v baleťácké šatně po tréningu nebo po představení? A v šatně kulisáků? Nebo ve stolárně, malírně nebo kašérně když se stříká? Případně v šatně dámského sboru na konci června, kdy můžete najednou cítit desítky různých deodorantů??
Ale o zápachu žvaníte.

Každý člověk nějak páchne. Sobě nejméně. A hodně lidí prostě páchne hodně.
Deodorant, kterým se, myslím, tady někdo zaklínal jako o výdobytku pravé kultury někdy nadělá daleko větší paseku. Musel by být předepsán jen jeden druh. Ale lidé se chtějí jeden od druhého odlišovat i v tomto.

Větší vlastenec řekl(a)...

Deodorant je výmysl dekadentní Euroameriky. Navíc do levnějších deodorantů, používaných ujařmenými prostými lidmi, vykořisťovatelé záměrně přidávají zdraví škodlivé látky - aby pracující dřív umírali, nevyžadovali důchod, a nezabírali ubohé byty, určené dosud práceschopným otrokům.

Prostě : Našinec deodorant nepotřebuje. V zaměstnání jiným našincům voní svobodnou, tvůrčí, radostnou prací, po práci se umyje mýdlem Elida (dva druhy bohatě stačí). Ruce samozřejmě Solvinou.
A pak voní všem - voní slovansky široce, jako naše zem, jako chléb, jako krásný světlý chlév.

To jen ti Euroameričani se sprchují RÁNO, čertvíproč. A pak, samozřejmě, skunkové zpocení, potřebují deodoranty. Ble.

Ježek sobě kadeřav, Čech Čechu fialkou.

Čest !

Harpyje řekl(a)...

:-))))

Větší vlastenec řekl(a)...

Tedy vážně nevím, proč ten smích, vážená paní Harpyje. Já to myslím vážně vážně, všechno.
Navíc - jak jsem ten hloupý dělník, tak myslím pomalu. Takže teprve teď mi došlo, že se zřejmě nebavíme o stejné věci.
Pro mne je deodorant pouze prostředek k zamezení zápachu. Ale pro váženého STK má deodorant výrazný odeur; jak vyplývá z jeho posledního příspěvku.
Nu, asi mám méně citlivý nos. Což je někdy výhoda, že.
Třeba v dělnické šatně po šichtě.

Čest !