pátek 13. ledna 2012

MOBY DICK: Jak hasit požáry

Blokády a jaderné žerty, jihoameričtí Íránci, nebezpečné kimburgry, prudké odsouzení a morálka neřádů
**************************************************************

Neděle 8. ledna 2012
"Dáváme jasně najevo, že Spojené státy nebudou tolerovat blokádu Hormuzské úžiny. Íránci by tím překročili červenou linii, což bychom nemohli tolerovat. Byl by to nepřijatelný akt. Podnikli bychom akci a průliv otevřeli." (Leon Panetta, US ministr obrany.)

Ve čtvrtek osvobodila US NAVY z pracek somálských pirátů loď íránských rybářů, kteří byli v zajetí už od loňského listopadu. Torpédoborec Kidd, který osvobozovací akci podnikl, patří k doprovodu letadlové lodi John C. Stennis. Ta by se – podle íránské vedení – neměla v okolí Hormuzské úžiny vůbec zdržovat, pokud nechce, aby na ni byla zahájena palba.

Cristina Fernández, prezidentka Argentiny, které kvůli rakovině lékaři vyoperovali štítnou žlázu – nikdy rakovinu neměla. Zvlášť odporný způsob útoku amerických tajných služeb!

Vrak lodi Rena, který visí už 3 měsíce na útesu Astrolabe poblíž břehů Nového Zélandu, se rozlomil na dva kusy. Záchranné týmy z něj už dříve odčerpaly více než 1000 tun paliva, dnes odčerpávají další, které po rozlomení začalo vytékat z lodi. Do moře spadlo 300 kontejnerů, plave v něm velké množství trosek. Tak pokud poplujete kolem Severního ostrova, dejte si bacha.

Génius mezi génii, nový fýrer KLDR Kim Čong-un dnes oslavil své narozeniny. Tedy asi. Kimologové tak usuzují z toho, že o něm státní televize právě odvysílala dokument, ve kterém na záběrech udílí rozkazy vojákům pozemních, leteckých, námořních a kosmických sil, a dokonce sám řídí tank. (Skoro jako Putin:)

"Pravděpodobné narozeniny"? K tomu Mrtvá Kočka: "Až umře, tak se to časem taky dovíme. Asi."

Žena Moby Dicka: "Ale to je hluboké nedorozumění. Vynikající soudruh Kim III. bude mít takovéhle narozeniny každý den!"

Pondělí 9. ledna 2012
"Amir Mirza Hekmatí byl odsouzen k smrti za spolupráci s nepřátelskou zemí, za špionáž pro CIA a za pokus zaplést Írán do teroristické činnosti."(Zdůvodnění trestu smrti, který nad americkým špionem vyřkl spravedlivý íránský soud.) Hekmatí se narodil v USA v rodině íránských imigrantů a jeho rodiče tvrdí, že jel do Íránu navštívit svou babičku. Jenže v íránské státní televize už v prosinci jasně přiznal, že jej CIA vyslala s úkolem infiltrovat ministerstvo pro tajné služby.

Írán zprovoznil další zařízení na obohacování uranu v přísně střeženém podzemním komplexu Fardo u města Kóm. Spojené arabské emiráty dokončují stavbu ropovodu, který umožní dopravu ropy z oblasti Perského zálivu mimo strategický Hormuzský průliv. Otevřen má být v červnu. Vhodné počasí pro vedení válečných operací prý potrvá jen do dubna.

"Bohatý strýček, který vám pomohl a potom to dává okázale najevo, jde ostatním na nervy." (Karel Schwarzenberg, český ministr zahraničí v rozhovoru pro Der Spiegel. Srýčkem mínil Němce.) Karel se ještě pozastavil nad současnou unijní politikou: Nezdá se mu způsob, když se nejdříve Anděla Mer… sejde s Nicolasem …kozym a všem ostatním pak předloží, na čem se dohodli k "odsouhlasení". "Zvlášť malé státy jsou na to citlivé."

Česká vládní koalice se pošťuchuje. Prezident Václav Klaus a jeho poradci se vyjadřují.

Bolívarovská republika Venezuela vítá velkého syna státního ropného průmyslu, Mahmúda Ahmadíneřáda, který do ní přibyl v čele stočlenné delegace na přátelskou a pracovní návštěvu. Prezident bratrské islámské republiky Írán byl přivítán svým soudruhem Hugo Chávezem.
"Oba státníci se pozdravili jako bratři." (Však se jako "bratři" oslovují již od dřívějších návštěv.) Obě bratrské země mají už uzavřeno 270 mezistátních dohod, nyní je šance podepsat další.
"Naše vlády si přejí dále spolupracovat na zpomalení imperialistického šílenství, které nyní běsní více, než kdy dřív." (Hugo)
"Venezuelský a íránský lid jsou na cestě ke zničení veškeré bídy a arogance imperialismu." (Neřád.)
Načež si oba bratři potřásli rukama a počali žertovati o atomové bombě a obavách USA. Ty fóry by mě zanímaly. Jaké asi byly?

Mrtvá Kočka: "Třeba: Za jak dlouho doletí íránské jaderné střely do USA – z Venezuely?"

Hm, takže výzva mluvčí US ministerstva zahraničí Victorie Nulandové, aby všechny státy světa udělaly, co bude v jejich silách, aby "íránský režim přiměly k mezinárodní debatě o jeho jaderném programu" byla možná splněna. Íránský režim mezinárodně debatuje.

Úterý 10. ledna 2012
Laskavá, benevolentní a všeobjímající politika nesmrtelného prezidenta Kim Ir-sena a vůdce Kim Čong-ila nese své výsledky. Strana práce u příležitosti výročí narození svých zesnulých vůdců propustí nějaké vězně. Kolik? Tak asi ne všech 200.000. K propuštění ještě:
"Vláda a příslušné orgány přijmou funkční opatření, aby amnestovaní trestanci mohli žít a pracovat ve stabilních podmínkách."

Mrtvá Kočka: "Z vyhlazovacích lágrů na nucenou práci."

Schůzka ministrů zahraničí EU byla o týden uspíšena. Bude se konat už 23. ledna, aby se projednalo ropné embargo na dovoz íránské ropy.

Mahmúd Ahmadíneřád přibyl společně s bratrem Hugem na přátelskou a pracovní návštěvu socialistické Nicaraguje. Zde se oba zúčastní inaugurace Daniela Ortegy. Mahmúd pochválil Daniela jako správného "revolučního vůdce". Ortega byl zvolen prezidentem už potřetí – sice protiústavně, ale to je právě revoluční.

"Obklopen vámi všemi, jsme doma, jako bratři. Cítím se, jako bych byl mezi Íránci." radoval se Ahmadinejad. (Nenašel jsem žádnou českou zprávu o této návštěvě. Ani v novinách, ani na netu, ani v televizi. Jižní Amerika je daleko.)

"Bez vaší pomoci bychom byli mrtví. Děkuju za vše, co jste pro nás udělali." (Hakím Hamíd Aví, kapitán íránské potápějící se lodi, na které vypukl požár, kapitánovi plavidla United States Coast Guard.) Šest íránských námořníků bylo zachráněno před rozedněním asi 50 námořních mil jihovýchodně od iráckého přístavu Um Kásr.

Zahraniční spiknutí usiluje o rozvrat Sýrie, avšak nemá šanci uspět. "Mezinárodní nepřátelé již nemohou překrucovat fakta a události… Avšak překvapilo nás, že Arabové nestojí za Sýrií… Je směšné, když státy v Perském zálivu s absolutistickou monarchií vyučují Sýrii demokracii. Sýrie má parlament od roku 1917. Co měli tehdy oni? Jednají jako lékař, který kouří a s cigaretou v ústech zakazuje kouření pacientovi…" (Bašár Asad, generální tajemník Socialistické strany arabské obrody, vůdčí to síly Národní fronty, jejíž vedoucí role je garantována ústavou, a zároveň prezident socialisticky-lidově-demokratické republiky Sýrie, osobní přítel Jiřího Paroubka, na Damašské univerzitě.) Nikdy a nikdo nedostal rozkaz, aby na kohokoli střílel. Prioritou je nastolit pořádek v Sýrii. To lze pouze potíráním terorismu železnou pěstí.
"Nemůžeme tolerovat teroristy, kteří zabíjejí." Od loňského března zabili nějací teroristé nejméně 6200 lidí.

Projev generálního tajemníka měl okamžitý úspěch: Delegaci pozorovatelů LAS napadl v syrském přístavu Latakía spravedlivě rozhněvaný dav. Zranění utrpělo pouze jedenáct pozorovatelů. Kladná stránka incidentu: Nikdo nestřílel.

Podle průzkumu si dvě třetiny Čechů přejí zavést vládu silné ruky.

Středa 11. ledna 2012
Konečné výsledky republikánských primárek v New Hapshire: Mitt Romney předběhl Rona Paula o 16, nikoli hlasů, ale procent. Tedy 39 : 23. Jon Huntsman má 17, Newt Ginrich 9 a Rick Santorum 9 %. Texaský guvernér Rick Perry obsadil pěkné šesté místo, bodované jedním procentem.

"Obamovi už došly nápady. Teď mu docházejí i výmluvy. A dnes večer žádáme dobré lidi Jižní Karolíny, aby se připojili k občanům New Hampshire a udělali 2012 rokem, kdy mu vyprší čas." (Mitt Romney na konec druhé a začátek třetí kampaně.)

Mrtvá Kočka: "Jeden nápad už mají na Romneyho všichni jeho soupeři: Je to mormon."

"Tento teroristický čin spáchali agenti sionistického režimu a ti, kteří tvrdí, že bojují proti teroristům – Spojené státy – se záměrem zabránit našim vědcům sloužit Íránu." (Mohammad Reza Rahímí, íránský viceprezident, k atentátu, při kterém motocyklista během teheránského dopravního ruchu přilípl na Peugeot 405 magnetickou minu. Dvaatřicetiletý univerzitní profesor Mustafa Ahmadí Roshan, který byl uvnitř, je již třetím íránským jaderným vědcem, zabitým stejným způsobem během jednoho roku.)

Mrtvá Kočka: "Mají jezdit Trabanty."

Žena Moby Dicka: "A hloupě nežertovat ve Venezuele."

Včera oznámený humanitární krok Strany práce KLDR byl nejspíš vnuknut vedení země nejen učením Čučche, ale i komunistickým smyslem pro lidská práva: Koncentráky se tím uvolnily pro další příliv státních nevolníků, kteří patřičně netruchlili při státním smutku za padlého vůdceho Kima II. Někteří se vůbec neúčastnili tryzen! Jiní se sice dostavili, avšak jen aby si nechali odfajfknout účast – a vůbec neplakali, a když ano, tak ne dost přesvědčivě. Za slabý pláč je sazba půl roku, kolik dávají lidové soudy za neúčast, se neuvádí. Možná i podstoupení testu chemické zbraně v plynové komoře.

A přitom Západ doufal v demogratizaci Severní Koreje: V roce 2009 už bylo v jednom obchodě v Pchojngjangu povoleno koupit si párek v rohlíku. Anebo dokonce kimburger!

Dobrá zpráva: Obhájci práv zvířat jsou spokojeni: Severokorejští medvědi zůstávají na svobodě. Ti se zachovali správně a při pohřbu tyrana "plačky postávali na okrajích lesních cest".

V Evropě stávkují španělští piloti, v Africe nigerijští těžaři ropy, oceány cloumají zemětřesení, světové burzy klesají a stoupají, česká koalice se chová tak, jako vždycky.

Z krkonošského ohnivého seriálu: Dnes hořela Kolínská bouda. Přesněji: Kolem 13. hodiny nahlásil její majitel požár. Který se mu nakonec podařilo uhasit před příjezdem hasičů z požárních jednotek. Chytla sauna, samostaný objekt mimo Kolínskou.

Čtvrť Akrama v syrském Homsu si připsala 6201. oběť ozbrojeného násilí v zemi: Tentokrát byl zabit francouzský novinář Gilles Jacquier ze stanice France 2, zraněni byli dále belgický reportér a nizozemský fotograf. Ještě to dopadlo dobře, protože jacísi "ozbrojenci" zaútočili na skupinu novinářů, jež čítala celkem 15 osob, granáty a raketomety.

"Prudce tento ohavný čin odsuzujeme." (Alain Juppé, francouzský ministr zahraničí.)

"Nejvyšší představitelé volají po rychlém vyšetření a objasnění okolností vedoucích k této tragédii."(Catherine Ashton, přednostová (ne)jednotné evropské diplomacie.)

V Homsu bylo zabito dalších sedm bezejmenných Syřanů.

Na Kubě zatkli v prosinci na 800 nepřátel místního komunismu. Jde o stachanovský výkon, obvykle je zatčeno tak 200 – 300 odpůrců režimu.

Mahmúd Ahmadíneřád přibyl na přátelskou a pracovní návštěvu socialistické Kuby. Prezidenta zpřízněné islámské republiky Írán srdečně přivítal první tajemník politbyra Ústředního výboru Komunistické strany Kuby (jež má dle ústavy vedoucí roli ve státě), předseda Státní rady a premiér Raúl Castro. Mahmúd pravil, že obě země budou nadále bojovat za "práva svých občanů", Raúl pak setkání označil za "velice dobré a plodné". Prezidenti nejspíše projednávali zkušenosti s rozmístěním raket středního i dlouhého doletu. Oba neřádi se shodli na tom, že "všechny státy mají právo na mírové využití jaderné energie". Mahmúd pak ještě navštívil Fidela Castra, což prý bylo pro něj bylo "příjemné": "Dotkli jsme se mnoha věcí. Měl jsem velkou radost, když jsem viděl velitele Fidela zdravého."
Při odletu do bratrského Ekvádoru Ahmadíneřád pravil: "Naše postoje a interpretace jsou podobné a velmi blízké. Jsme dobří přátelé a budeme jimi navěky. Ať žije Kuba."
V srdcích kubánského lidu však asi zůstane nejvíce zapsán svým přelomovým projevem na havanské univerzitě (od které za to obdržel čestný doktorát): "Nad kapitalismem se na mnoha místech smráká, systém je ve slepé uličce… Je proto potřeba nastolit nový pořádek založený na spravedlnosti, který bude respektovat lidská práva. Musíme být bdělí, pokud nový systém nevytvoříme my, vytvoří ho kapitalisté."

Čtvrtek 12. ledna 2012
Američané se chystají dodat do lidové Koreje potravinovou pomoc ve formě "výživových složek" jako třeba vitamíny. Komunistické vedení požaduje rýži a další obiloviny. Jinak "půjde svou vlastní cestou". Již dříve americká tyranie zavinila hladomor, během kterého v letech 1995 – 2001 chcíplo hlady 600.000 lidí. OSN odhaduje, že potravinová pomoc se v minulých letech dostala jen ke dvěma milionům lidí z (pravděpodobně) třiadvaceti.

Žena Moby Dicka: "To by odpovídalo. Země má asi 1,3 milionů vojáků. Plus nějací civilní komunisti – to akorát vyjde."

Americká pátá flotila se rozhodla posílit svoje možnosti při záchraně íránských námořníků a do oblasti Ománského zálivu přesunula druhou letadlovou loď – Carl Vinson s 80 letadly a vrtulníky.

Korupce v armádě dosáhla za rok 2011 asi 3 miliardy rublů. (V ruské armádě, pochopitelně.)

Čína a Indie uzavřely dohodu o vybudování největšího dalekohledového komplexu na vrcholu sopky Mauna Kea (Havaj, USA). Na projektu se podíleli vědci z kalifornských a kanadských univerzit. První světlo má do dalekohledů dorazit v roce 2018. Hospodské noviny tuto noticku označily titulkem ASTROLOGIE.

"Rádi bychom přijali kroky, které by plánovaně snížily podíl íránské ropy v objemu dováženém do Japonska, který nyní činí deset procent." (Jun Azumi, japonský ministr financí po jednání s americkým kolegou Timothym Geithnerem. Japonským rafineriím to zatím japonská vláda neřekla.
Čína embargo na íránskou ropy tvrdě odmítla.

Mrtvá Kočka: "Čína, spojka mezi Íránem a KLDR."

OSN vyhlásila stav hladomoru v šesti oblastech jižního Somálska. Hladem zde trpí tři čtvrtě milionu lidí. Zemřou, pokud nebude místní kritická situace urychleně vyřešena. Zároveň Mezinárodní výbor Červeného kříže přerušil dodávky potravin pro 1,1 milionu obyvatel jižního a centrálního Somálska.
"Přerušení potrvá do té doby, dokud nedostaneme ujištění úřadů kontrolujících ty oblasti, že distribuce potravin nebude mít žádné překážky a že se dostane všem, kdo ji potřebují, tak jak jsme se na tom dříve dohodli." (Patrick Vial, koordinátor ICRC v Somálsku.) Totiž – že ji neukradnou ozbrojenci a to co nesežerou sami nebudou prodávat dál.

"Írán může mít 250 kg uranu obohaceného (z 3,5 %) na 20 procent do konce roku 2012." (Olli Heinon, bývalý náměstek generálního tajemníka MAAE.) 20% uran může být během několika týdnů obohacen až na 90 % a poté použit pro sestavení jaderné bomby. "Tento krok je mnohem rychlejší, oproti dřívějším."

Írán je vždy připraven k jednání. Avšak: "Rozhovory mohou přinést výsledky, pokud budou míněny vážně a ne jako hra." (Alí Larídžání, předseda íránského parlamentu, při pracovní návštěvě v Turecku.)

Hra? A z které strany?

Šestačtyřicetiletý Andreas L. se přiznal soudu v dolnosaském Braunschweigu, že přes 8 let sexuálně zneužíval 3 chlapce, a to celkem 280krát.

Žena Moby Dicka: "To si zapisoval do deníčku, že to ví tak pinktlich?"

Mrtvá Kočka: "Ne. Ale katoličtí kněží mají dobrou paměť."

Prezident USA a premiér Izraele v telefonickém rozhovoru "projednali nedávný vývoj spojený s Íránem" (atentát na íránského jaderného vědce) "včetně úsilí mezinárodního společenství přivést Írán k zodpovědnosti za to, že neplní své mezinárodní povinnosti".
"Prezident zopakoval, že má neotřesitelný závazek k izraelské bezpečnosti a prezident a premiér slíbili, že zůstanou v následujících týdnech v kontaktu v této i dalších otázkách společného zájmu." (Z prohlášení Bílého domu.)

"Zachováme naši přítomnost na Blízkém východě i v Asii. Ano, budeme mít námořnictvo a vzdušné síly, ale z mé zkušenosti musíte mít v jakémkoli konfliktu možnost použít pozemní jednotky." (Leon Panetta, US ministr obrany, když oznamuje stažení dvou brigád – 7.000 vojáků – z Evropy. Kde jich ještě zůstane 74 tisíc.) Evropa by se prý měla začít spoléhat víc sama na sebe.

Prezident islámské republiky Írán Mahmúd Ahmadíneřád přibyl na vojenskou leteckou základnu v Ekvádoru, kde ho přivítal místní kolega Rafael Correa. Mahmúd nazval Rafaela "bratrem a přítelem" a pravil, že přináší "poselství lásky, náklonnosti, přátelství a solidarity od velkého národa Íránu pro jiný národ, další skvělý lid ". Neřád na tiskové konferenci: "Došli jsme ke shodě, která může vytvořit společnou frontu na obranu neodmyslitelných práv lidí, kteří jsou v ohrožení… Máme hodně co dělat. Dlužíme to svým lidem. Musíme zrychlit a zdokonalit své snahy a prohloubit své finanční a obchodní vztahy k oboustrannému prospěchu… Jaderná otázka je jen politickou záminkou. Oni vědí, že se Írán nechystá vyrobit atomovou bombu. Írán není tak lehkomyslný, jako oni. My nevěříme v atomové bomby. Věříme, že to je proti lidské morálce."

Pátek 13. ledna 2012
Ráno: V Česku sněží a mrzne. Kamiony stojí v kopcích. Teploty v některých místech klesly až na nepředstavitelné tři stupně pod nulou! Na Karlovarsku napadlo hrozivých pět centimetrů sněhu za hodinu.
Odpoledne: Po srážce autobusu a několika aut je dálnice D1 směrem na Prahu u Velkého Meziříčí uzavřena. Na 130. km se srazily dva kamiony. Nehody zavinily - sněžení a náledí!!!

Mrtvá Kočka: "A proč ne Evropská unie?"

US ARMY má problém. Čtyři vojáci se vymočili na zastřelené Tálibánce – a video dali na YouTube.

"Syrská vláda řekla ne lékařským potřebám, řekla ne doktorům, kteří by ošetřovali zraněné, a řekla ne jídlu. Odmítli všechno." Pravil Belal Dalati, jeden z 150 syrských exulantů, jenž na turecko-syrské hranice přijel z Kalifornie, k zastavení konvoje, který vezl do Sýrie humanitární pomoc. Syrští pohraničníci je nepustili přes hranice. Pomocníci zabivakovali na turecké straně hranic a čekají. Další z účastníků konvoje, syrský spisovatel Muhiddín Lázíkání řekl: "Umírají tam lidé včetně žen, dětí a starců. A to jenom kvůli tomu, že režim chce zůstat u moci." Načež vyzval mezinárodní společenství k vojenské intervenci a vytvoření bezletové zóny nad Sýrií.

Syrským pohraničníkům se nepodařilo zaminovat zcela hranice, přes které, zejména z Libanonu, proudí do země karavany s pistolemi, puškami, samopaly a protitankovými střelami.

"Nashromáždil jsem přes dva miliony podpisů. Děkuji vám. Pomohli jste mi s tím." Michail Prochorov se může zaregistrovat do voleb na ruského prezidenta. Jeho majetek se odhaduje na asi 360 miliard korun. Mezi jeho aktiva patří i basketbalový tým New Jersey Nets. Zatím má podporu jen kolem 3 % V.V. Putinovi sice klesla dřívější 60% podpora lidu na 45 %, nicméně i to by mu mělo pohodlně stačit.

Sobota 14. ledna 2012
Žena Moby Dicka: "4. března uvidíme."
*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

18 komentářů:

Jakub S. řekl(a)...

No tak se nezdržuj. A šup.

Jakub S. řekl(a)...

No hrůza: komunistické obklíčení - Peršani, Venezuela, Ekvádor, a samotná Kuba! když si to představíte, propadnete zoufalství...

Větší vlastenec řekl(a)...

Oslovujete naše dědičné nepřátele Euroameričany, že, vážený Jakube S.?
Ano, ti prostě MUSEJÍ propadat zoufalství, při pohledu na politickou mapu světa. Alespoň příslušníci tamních vykořisťovatelských tříd musejí být zoufalí - po těch obrovských výdajích, po zdánlivém triumfu kapitalismu a demokracie se spravedlivý společenský řád vítězně vrací.

Ovšem my, vážený Jakube S., my Slovani můžeme JÁSAT. Socialismus, náš nejúspěšnější vývozní artikl, slaví další úspěchy.

Pravda vítězí !

informace řekl(a)...

Harpyje,
nechci se Vám do Vaších záležitostí plést, ale citát: "Historikové by se měli vyhýbat teorii chaosu a problémům zpětných konstrukcí …. Náš problém (tedy lidstva) je v tom, že nejenže neznáme budoucnost, ale nevíme toho ani moc o minulosti." je báječnou protizbraní.
Nezdá se Vám? Nebo chcete zas jen dostat na kokos?

Harpyje řekl(a)...

Nechci si kazit dobrou náladu, Informace.
Zrovna jsem se vrátila z krásného zimního údolí Dunaje, a nechce se mi mezi tu diskusní lůzu. Jsou to titéž lidé, kteří spílají panu Roučkovi na jeho článku. Hnus.

informace řekl(a)...

Jak si vyjet na dovolenou a neutopit se.
U ostrova Giglio luxusní výletní loď Concordia narazila na skalisko na mělčině a položila se na bok. Zatím se hovoří o třech mrtvých a neurčitém počtu pohřešovaných.
Jak k tomu mohlo dojít, zatím nebylo zjištěno, loď prý měla být asi 3 km vzdálena od břehu, kde je mělčina. Jak se tak blízko k břehu dostala a čí je to vina, to zatím vyšetřují soudní orgány.
Podle mého jen blázen si může vyjet v zimě na výlet na lodi. Když se loď dostane do bouřky, což v zimě je spíš častější než řídčejší, mohu vás ubezpečit, že je to pravé peklo. Když nezvrátíte všechny vnitřnosti, tak se potácíte mezi stěnami kabiny a nemůžete se ani zastavit a máte pocit, že vám něco rve mozek z lebky. Zažila jsem ty mořské bouře jen třikrát a po té zkušenosti bych v zimě na loď nenasedla, ani kdyby mi platili. Nebudu vám líčit pozvracené postele dětí, které jsem tahala, potácejíc se jako opilá do své čisté, a ani o případu, když manžela urgentně vytáhli z postele, protože jedna malá žabka se zadusila vlastními zvratky. Na trajektu neměli ani lékaře.
V zimě si jeďte raděj zalyžovat. Maximálně si zlámete nohu, když budete dávat pozor.

informace řekl(a)...

Ruská agentura Roskosmos včera oznámila, že sonda Fobos-Grunt namířená na Mars, ale která havarovala, spadne na Zem pravděpodobně dnes v 20:22 hod. moekvského času, 17:22 středoevropského, u ostrovů Falklands.

informace řekl(a)...

moskevského

Harpyje řekl(a)...

Bouře nejsou vyloučené ani v létě. Jednou, během bouře a silného vlnobití v blízkosti Kanárských ostrovů, našel tehdy devítiletý syn známých, před jakýsi dveřmi kus lidského prstu.

informace řekl(a)...

Z čeho můžete usuzovat, Harpyje, že ten prst náležel nějaké oběti ztroskotání?
Třeba si ho někdo uřízl nešťastnou náhodou sám a nechal ho tam ležet, nebo ho tam nechala dravá šelma anebo ho pohodil nějaký lidojed, kerý neměl chuť okusovat kosti.

Harpyje řekl(a)...

Ten prst náležel oběti těch dveří, které mu jej během bouře ucvakly.
Ověřovací slovo

STRINGS

informace řekl(a)...

A nebyly to náhodou dveře od domu, které se prudce zavřely při náporu větru a ucvakly tomu nešťastníkovi prst?
Jak můžete vědět, že to byly dveře od kabiny? Ty tam byly také? A proč je neuklidili?
A kromě dveří tam nic jiného z lodi nezůstalo? Nějaké trosky?

Jakub S. řekl(a)...

Teda todle sou krásné scény před duševním zrakem před spaním, díky, mesdammes. Olol. A není článek prstu před dveřma signálem, vzkazem něčeho, jasným pro místní? Oznámením, co přijde nebo čeho se mají vyvarovat? Já bych teda ani desetigramový prstík nebral na lehkou váhu, ten prstík to říká: Non prendermi alla leggera!!

informace řekl(a)...

Co lidi nejvíc zajímá? Katastrofy, neštěstí.
A novináři pilně přinášejí zprávy. Kdejakou podrobnost, co se jim podaří sehnat.
Na IDnes je v diskuzi pod článkem o ztroskotání Concordie u ostrova Giglio 340 příspěvků.
Neuvěřitelné! Co k tomu čtenáře vede, že píšou? Snad soucit?

informace řekl(a)...

Ztroskotání výletní lodi Concordia u ostrova Giglio přijde pojišťovacím společnostem draho. Loď, jejíž hodnota je kolem 450 milionů euro, je pojištěna asi u deseti společností. Kromě lodi jsou pojištěni i cestující a personál ve výši 3 miliard dolarů.
Pojišťovny polykají hořké sliny, nejhůř je na tom anglická Carnival, bude muset zaplatit 95 milionů dolarů.Její akcie na burze šly okamžitě dolů o 15,97%

Jakub S. řekl(a)...

No dyť to už teprv vypadá na pojišťovací podvod. Je to vyloučeno?

Harpyje řekl(a)...

To je dnes opět radosti a souhlasných příspěvků od všech klausorbánovců na Psu! Dalo by se říct, že je tam převlastenčeno, k velké libosti diskutérky Kaniokové.
Vlastenecký ekonom Robejšek píše: "To je výzva historického významu. A Viktor Orbán je příkladem politika, který se zoufale snaží ubránit životní úroveň svých voličů, ale je příliš slabý, než aby mohl uspět. A přesto si myslím, že tento "zpátečník" je průkopníkem národní ekonomie, jejíž premisa zní: Globalizace jako neomezená výměna zboží dosáhla pro většinu západních států mezní výnosnosti a škodí jim více, než prospívá." To si nezadá s profetickými vizemi pana prezidenta.
Já bych navrhovala rovnou návrat do feudalismu, místo do národních ekonomií. To je ještě konzervativnější.
"Pravicový myslitel" (tak ho skutečně nazývají) Tomský brojí distingovaně proti neexistujícím lidským právům přistěhovaleckých polozvířat, konspirolog Kremlík se jako každý druhý den snaží dokázat, že globální oteplování je chiméra a "klimaalarmisté" zločinci. Jakýsi zrzavý blogger blábolí "linientreu" něco v tom smyslu, že i v těch správných stranách jsou škůdci a záškodníci strany a vlády. A evangelikální teolog a publicista Dan Drápal předpokládá, "že euro padne. A dokonce si myslí, že v dané situaci je to dobře pro všechny zúčastněné."
To se už opravdu nedá číst.

informace řekl(a)...

Nevypadá to na to, že by šlo o nějaký pojišťovací podvod. Loď byla celkem nová, z 2004.r a komfortně a techicky vybavená. A celkem byla i výnosná. Na ty výlety jezdila spousta lidí.
Taxikář mi vyprávěl, že se taky na takový výlet vydal s manželkou. Manželka chce cestovat a on má zase řízení auta plné zuby a tak se rozhodl pro loď. Sedíte na místě, můžete se koupat, vyjdete si na procházku v přístavu - říkal. Pro něj to bylo ideální a moc se mu to líbilo. Kdoví, jestli se na cestu po moři vydá i letos o dovolené.

V TV při této příležitosti ukazovalii jiná, nedávná ztroskotání.
Brr, nejlepší je zůstat na souši a v moři se cákat jen u břehu.