pátek 6. ledna 2012

MOBY DICK: Konečně spravedlnost!

Vštěpování morálních hodnot, chaotický Dobeš, nebezpečné noční potulování, vlčí rodiče, nezávazné primárky a pochopitelný vandal.
**************************************************************
1. ledna 2012, Nový rok, státní svátek - "Den obnovy samostatného českého státu", Den světového míru
Zase jsem zapomněl vyvěsit státní vlajku.

Papež Benedikt XVI. sloužil v bazilice sv. Petra mírovou mši. Má-li současná mládež zachovat ve světě mír, je třeba jí "vštěpovat morální hodnoty", pravil Šestnáctka. A zatím jsou mladí lidé vychováváni "v atmosféře, jež je může nést k nesnášenlivosti a násilí".

Tři Češi, zadržovaní v Zambii dva a půl měsíce kvůli špionáži (fotili letadlo, vystavené na pylonu před leteckou základnou) prchli domů. Tajně. Média mají jasno: Když tajně, tak s pomocí tajných služeb. Kteráže to byla?

Mrtvá Kočka: "Jasně Mossad."

Proč?

Žena Moby Dicka: Kdyby to byla česká tajná služba, tak by se to už rozkecalo."

Nová ozbrojená složka "Generální inspekce bezpečnostních sborů" začala vyšetřovat kauzu jízdenek na pražskou MHD. Přesněji: Nikoli to, proč policajti nezačali kauzu vyšetřovat už před dvěma roky, kdy jim byla oznámena a kdy jim o ní byly předloženy důkazy, ale proč ji policajti vyšetřují nyní. Přesněji: Proč se ředitel protikorupční policie Tomáš Martinec chtěl setkat se svědkem Vladimírem Sittou ml.

Minule zmiňovaná "Armáda syrských dezertérů" se tedy nejmenuje "Osvobozenská armáda syrského lidu," jak předpokládala Mrtvá Kočka, ale skoro: "Syrská svobodná armáda." SSA "odmítá jakoukoli vojenskou intervenci, jež by porušila svrchnovanost nebo stabilitu země." Avšak: "případná intervence arabských zemí nemá být považována za »zahraniční«." Armádě svobodných Syřanů velí jakýsi Asád. Nikoli Bašár, avšak plukovník Rijád.

Pražská policie dopadla bombového poplašníka, který v minulých dnech nahlásil celkem 5 bombových útoků do stejné bankovní pobočky na Černém mostě. Mladý dopadenec se nechtěl popásat na zděšení evakuovaných lidí. Jenom dlužil kamarádovi 80 tisíc korun, a neměl se k jejich vrácení. A tak vždycky, než se spolu vydali do banky, nahlásil bombu.

Včera se střílelo na oslavu raketami. V Tanvaldu, na cestě mezi drátěným plotem a železniční trati se střílelo do lidí. 63letý důchodce to ve tmě zblízka napálil do dvou mladých mužů, bratrů, kteří se v noci potulovali venku. Jeden postřelený (22) zemřel na místě, druhý (20) přežil operaci břicha v liberecké nemocnici. Rodina prosí prostřednictvím ČT o zaslání peněžních darů na vypravení pohřbu. Důchodce odešel po výslechu domů, načež uprchl ze strachu o vlastní život do blízkého Německa. Měl rozbitou či pořezanou hlavu - nikoli od výslechu.

Policie uvalila na případ embargo. Přesto romský aktivista Štefan Gorol hlásá: "Šlo o popravu." Mladíci byli totiž Romové.

Pondělí 2. ledna 2012
Nezodpovědní občané zavalili obecní úřady, aby si vyžádali nové "elektronické" občanky. 7.000 žádostí za jedno dopoledne shodilo systém jen dvakrát.

Jiní nezodpovědní občané zavalili úřady práce s žádostmi o sociální příplatky. Rovněž nově nezaměstnaní (jak již bývá na začátku nového roku pravidlem), zaplavili úřady práce. O těch ale média mlčí.

V Česku se úspěšně rozjíždí reklama na homeopatický "lék" Oscilococcinum. Francouzi přitom právě rozhodli: "Homeopatická léčiva již nesmí býti více označována jako »léčiva«. Na těchto výrobcích musí být uvedeno, že jde o placebo." No nevím, jak se k tomu postaví Evropská unie, jejíž Směrnice EU 92/73/EEC byla takto fatálně narušena.
Ale vždyť se přece homeopatika prodávají v lékárnách, tak je to lék, ne?
Žena Moby Dicka: "Léky nesmí propagovat reklama. Tudíž pokud uvidíte reklamu na lék, pak to není lék."
Mrtvá Kočka: "Ale podvod."

Mladistvý ministr dopravy Pavel Dobeš podává trestní oznámení kvůli směně pozemků poblíž ruzyňského letiště, jež přišla Ředitelství silnic a dál nic na 40 zašantročených milionů. Další trestňák míří na společnost Eurovia, která zmrvila osmikilometrový úsek D1 u Hrušova u Ostravy. "Mosty jsou ve stavu, jako by byly staré padesát let - tedy na konci životnosti. U opěrných zdí hrozí zřícení." (Současný ředitel ŘSD René Poruba.) Krom firmy jsou za dálniční paskvil vinni i ti zaměstnanci ŘSD, kteří stavbu přebírali. Eurovia se útočně hájí, že na základy použila strusku, "tak jak to stát požadoval". Stát požadoval "vysokopecní strusku" (350 Kč/m3) - a obdržel "ocelářskou strusku" (12 Kč/m3). "Naše posudky neprokázaly, že by tam byla jiná struska než ta, která byla v zadávací dokumentaci." (Petra Kučerová, mluvčí Eurovie.)
Naše posudky - vaše posudky. Silnice je nepoužitelná. Postavte ji znovu. A zadarmo. A možná i ve vězeňských mundúrech!

Hlavněže stadion fotbalové Slavie byl postaven dokonale!

Nejlepší český ministr mladé tělovýchovy a školní docházky Josef Dobeš vydal tiskové prohlášení k (ne)čerpání prostředků z fondů EU: Já nic, to ti líní ministři přede mnou. A jiní ministři mají nemlich stejné problémy. A co vy, pane ministře? "Problémy s čerpáním euorodotací umíme vyřešit."
Ministerstvo "řeší problémy" už od října, kdy Evropská komise uzavřela kohoutky penězovodu, aniž by cokoli vyřešilo. Třebaže se počet ouředníků "sekce fondů EU" rozrostl ze 180 na 380. Jedná se o zanedbatelných 46 miliard Kč. Možná bude problém v tom jednom úředníkovi v čele příslušné sekce - kterého pan ministr vyměnil už pětkrát. Jeden z odejitých šéfů této sekce, Jan Vitula, označuje Dobešovu personální politiku za "chaotickou". Kontrolní systém je prý nastaven dobře, avšak "za Dobeše selhalo řízení". Premiér Nečas dal Dobešovi na odstranění nedostatků čas do konce března.

Mrtvá Kočka: "Než  najde dalšího kaskadéra na nebezpečné místo ministra."

Ministr Josef Dobeš si však ví rady v těch nejdůležitějších věcech: navrhuje zkrácení školních přestávek z 10 na 5 minut. Jeden z dotázaných šesťáků v reakci na takové šetření časem navrhuje rovněž zkrácení školní vyučovací hodiny z 45 na 40 minut.
Pane premiére - zde nadějný adept na ministra školství! Anebo čehokoli jiného.

Úterý 3. ledna 2012
"Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš (VV) svolal poradu vedení, která se jednoznačně usnesla, že změna by nebyla ve prospěch žáků, a proto se vrací k původnímu znění." (Dle zprávy ministerstva). Dobeš bezelstně prohlásil, že "vyhlášku nečetl, ale podepsal".

Žena Moby Dicka: "Dejte mu podepsat rezignaci!

Mrtvá Kočka: "Možná ani neumí číst."

22. dubna 1993 večer byla na autobusové zastávce v Plumsteadu nuda. Noční autobus nejel a nejel. A tak sedmnáctiletí Gary Dobson a David Norris ubodali osmnáctiletého Stephena Lawrence, za nadšeného přihlížení a pokřikování rasistických hesel z hrdel dalších tří příslušníků místního "mládežnického gangu". Stephen si za to mohl sám: Černoch se nemá v noci potulovat venku. Podobného mínění byla i britská policie, a tak případ odložila "pro nedostatek důkazů". Stephenovi rodiče byli jiného názoru a díky soukromému vyšetřování a bulvárnímu tisku vyšla pravda v roce 1997 najevo. Za dalších 15 let se konečně dostali dva vražední mládežníci (dnes 35 let) k soudu a vyfásli 15 a 14 let. (Jakožto tehdy mladiství a podle zákonů platných v r. 1993.) Musely se kvůli tomu i změnit zákony, aby mohli být podezřelí podruhé obviněni za stejný čin. (Sbohem britské detektivky, postavené na zápletce "double jeopardy"!) Zbytek gangu se zatím před soud nedostal.
Britské noviny píší: "Konečně spravedlnost!"

Nicolas Sarkozy, jakožto tehdejší ministr financí, věděl v roce 1995 o příspěvcích do prezidentské kampaně Edouarda Balladura, jehož tehdy podporoval. Peníze přitékaly z Pákistánu jakožto pozornost za úspěšný prodej francouzských zbraní v roce 1994. Alespoň tak to v prosinci prásknul bývalý ouředník ministerstva obrany Gérard-Philippe Menayas vyšetřujícímu soudci. Alespoň tak o tom referují francouzská média 110 dní před prezidentskými volbami.

V Česku začal soud s vlčími rodiči Martinem a Hanou K. Hana, aby zabránila početí, praktikovala "jelení cvičení": Dvakrát denně točila třistašedesátkrát prsy. Jako i jiné alternativní metody, ani tato nefungovala. A když už měli jedno, pořídili si i druhé dítě, aby tomu prvnímu nebylo smutno. Oba chlapci se měli skvěle. Jedli výhradně vegetariánské biopotraviny, oděni byli v pleny (protože z dětí uniká hlen, jak pravil magor otec), a čerstvý vzduch si užívali na dvou balkonech. Ven nechodili, zaregistrováni u dětského lékaře nebyli. Aby jim nemohl uškodit zlý venkovní život, probíhající v atmosféře, jež je může nést k nesnášenlivosti a násilí.
Dobrý alternativní život v nich místo vštípení morálních hodnot zanechal deprivaci: Místo mluvení vydávají jen skřeky.
Rodinka žila skutečně alternativně. Životní prostředí chránila i tím, že neměli pračku. Podle Martina: Pračkou byla Hana. Avšak postěžoval si, že když začala prát ručně, tak na něj už nebyla "něžná".

Žena Moby Dicka: "Rodiče by neměli soudit, ale zavřít v blázinci."

Mrtvá Kočka: "Avšak mohli by uspět v parlamentních volbách za stranu Zelených."

V Iowě propukly primárky republikánů k nastávajícím prezidentským volbám. Vedení se ujala dvojice Rick Santorum (exsenátor za Pensylvánii) a  Mitt Romney (exguvernér Massachusetts) s 25 % voličů.  V závěsu se drží Ron Paul (kongresman za Texas). Toho podpořilo 21 procent voličů. S velkým odstupem následuje peleton poražených: expředseda Sněmovny reprezentantů Newt Gingrich (13 %), texaský guvernér Rick Perry (10 %), na samotném chvostu pak kongresmanka z Minnesoty Michele Bachmannová (5 %). Tato dáma, jíž si oblíbilo hnutí Tea party, přitom vloni v srpnu právě zde v Iowě vyhrála "nezávazné hlasování" s 28,5 %...
Rozdíl mezi "nezávazností" a  - vlastně i toto hlasování je "nezávazné.

Předběžné výsledky hovořily o tom, že Santorum vyhrál před Romneym o 4 hlasy.

Středa 4. ledna 2012
Konečné výsledky v Iowě: Romney versus Santorum 30.015 : 30.007. Romney, který vypadá jako dva Bushové dohromady, zvítězil o pouhých 8 hlasů. Dobré vyhlídky pro prezidentskou volbu, kterou už nebudou rozhodovat desítky hlasů, ale jen jednotlivci...
Romney, Santorum, ale i Paul samozřejmě ohlásili, že jde o jejich úspěch...

Český vlčí otec dostal osm roků natvrdo, vlčí matka jen podmínku.

Mrtvá Kočka: "Už si svý odkroutila."

Vláda schválila návrh zákona, který umožní policii vniknout do bytu bez soudního příkazu, nabyde-li přesvědčení, že je v něm trápeno zvíře. Taková zvířata mohou být zabavena bez náhrady. Stanou se majetkem vlády.Pokud bude vlčí majitel domácí mazlíčky trápit opakovaně, může mu být jejich držení zakázáno. Konečně spravedlnost!

Žena Moby Dicka ke svému manželovi: "Měl bys už konečně vyčistit akvárium."

"Bude se ctít presumpce neviny a pak se uvidí." (Jaroslav Kolář, mluvčí FAČR k obvinění z trestného činu krádeže bagru, kterého se - dle svědka a bagru, uschovaného ve stodole u známého, dopustil dlouholetý zasloužilý člen realizačního týmu české fotbalové reprezentace, kustod Jaroslav John.)
John prý jenom potřeboval na jaře vykopat kanalizaci a tak si bagr půjčil. Má však smůlu - není ani bývalý ministr, ani sponzor fotbalového mužstva, ani vládce Sazky - a ani si nenakradl miliardy. Způsobil škodu jen za 490.000 - a tu už může zaplatit.

Osud vyšetřovacího spisu Gorila ukazuje "konec iluzí o stavu demokracie na Slovensku", říká kanadský Slovák a novinář Tom Nicholson. Totiž - nezájem o vyšetření korupčního jednání, kdy se zástupce finanční skupiny Penta scházel se slovenskými politiky, aby domluvil podrobnosti privatizace. Nezájem ze strany politiků je celkem pochopitelný - namočily se totiž politici všech stran! Nezájem ze strany policie pak hovoří nejen o propojení politiků s podnikateli, ale i s policií.

Ze Scotland Yardu unikají informace do médií. Mělo by tomu zabránit nařízení, aby si britští policisté nahrávali všechna svá setkání s novináři. Dále s nimi nemají vést "důvěrné rozhovory".

V Libyi po sobě střílejí různé kmeny. A že mají čím. Předseda Přechodné národní rady Mustafá Džalíl se obává občanské války.

Žena Moby Dicka: "Chtělo by to více svateb a více oslav. Každý den státním svátkem!"

A to má zabránit mezikmenovým rozmíškám?

Mrtvá Kočka: "Ne, ale všechnu munici vystřílí Alláhovi do oken!"

Policisté posílili v Tanvaldu hlídky. Postřelený mladík připustil, že už byl trestán - za loupežné přepadení.

Čtvrtek 5. ledna 2012
Kachaber Šušanašvilli se vrací ze Španělska do rodné Gruzie. Ale nerad, neboť v poutech. Španělé ho přede dvěma lety zatkli jakožto kmotra gruzínské mafie. Vedení firmy převzal po svém chytřejším, tedy šikovně uprchnuvším, bratrovi Lašovi.

Egyptský státní zástupce navrhl pro (ex)prezidenta Hnusného Mubáraka trest smrti oběšením. Jeho vina: Neudělal nic proti zabíjení stovek demonstrantů, ačkoliv o něm věděl. Sedm dalších šibenic bylo navrženo pro (ex)ministra vnitra a šest vysoce postavených policajtů.

Makoto Hirata se dostavil na jednu tokijskou policejní stanici, aby se po 17 letech na útěku dobrovolně vzdal. Makoto prchal jakožto člen sekty Óm šinrikjó, která v roce 1995 vypuštěním nervového plynu v tokijském metru zabila 12 lidí. Mnozí z 5.500 přiotrávených trpí trvalými následky. Dobrovolný zajatec se sarinem přímo nic do činění neměl, jen v roce 1995 unesl s dalšími kolegy jistého notáře, který na následky "lékového výslechu" zemřel.
Vražedná sekta prošla perestrojkou na všeobecně prospěšné a umírněné náboženské hnutí; od roku 1999 si říká "Alef".

Český ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil podává kárné žaloby na pražského (ex)vrchního státního zástupce Vlastimila Rampulu a jeho další tři žalobnické společníky za průtahy při kontaktu se švýcarskými kolegy a nekonání ve věci Mostecké uhelné. Žalobníci, kteří nežalovali, teď společně odmítli "jakékoli pochybení".

Protikorupční policie chytla při předávání úplatku 1,6 milionu korun dva muže: zaměstnance městské Pražské vodohospodářské společnosti a prostředníka pro předávání úplatku. Sumička byla usmlouvána z původních 5 melounů na takový pakatel, a přesto se žadatel o stavební povolení neštítil prásknout pražské vodníky!

Plukovník Rijád Asad vyzval OSN, aby pomohla skončit s krveproléváním v Sýrii.

Předsedovi Dělnické strany sociální spravedlnosti Tomáši Vandasovi a jeho třem soudruhům z vedení partaje potvrdil krajský soud v Brně podmínečné tresty za nenávistné projevy, jež pronesli 1. května 2009. Uložené pokuty byly odpuštěny.

Motoráček na trati z Kořenova měl problém s brzdami. Trať se sklonem 57 promile je nejstrmější v Česku, ale tak kvalitně postavená (dříve mezinárodní trať do tehdejšího Pruska), že souprava nevykolejila a osmdesátikilometrovou rychlostí projela všechny tři zastávky na toboganu a zastavila až dole v Tanvaldu. Nikdo se nezranil. Ale silnice z Tanvaldu na Kořenov je zatarasená kamiony - kvůli sněhu. Cestujícím tak nezbývá než vzít sněžnice - a vzhůru do hor pěšky!

Pátek 6. ledna 2012
Tým pozorovatelů Ligy arabských států se na předměstí Damašku Arbín stal cílem střelby syrských (nesvobodných) vojáků. Pozorovatelé se naštěstí včas skryli. Tento konflikt prý vyvolal Asádův režim (Bášar), aby čmuchaly LAS vyštval ze země. Dnešní hněvivé demonstrace se budou dít pod heslem "Požadujeme internacionalizaci krize v Sýrii!"

Mrtvá Kočka: "Tak ne panarabskou pomoc?"

Arcibiskup Dominik Duka bude jmenován kardinálem. Sdělil to papež Benedikt Šestnáctka na závěr mše, kterou sloužil při příležitosti Zjevení Páně.

Zítra má v Tanvaldě proběhnout při příležitosti pohřbu zastřeleného mladíka i pietní pochod. Co vlastně ten střílející dědek dělal na silvestra u trati? Šel zkontrolovat svou firmu, když se mu ozval alarm. Po incidentu zavolal sanitku a policii. Postřelený kluk letěl domů, kde nejdříve tvrdil, že ho popálila rachejtle. Podle krajské státní zástupkyně Lenky Bradáčové je vyloučen rasový motiv činu.

Hřbitov v Puklicích, jenž je zapsán na seznamu chráněných památek, byl navštíven vandaly, kteří způsobili škodu za 50 tisíc Kč. Stalo se tak krátce po rekonstrukci. Zdejší hřbitov patří mezi vůbec nejstarší na Moravě. Některé jeho náhrobky jsou datovány až do 15. století. Čin musela spáchat dospělá osoba. Podle puklického starosty Karla Tůmy: "Děti by pomníky povalit nedokázaly".
A proč někdo ty náhrobky ničil? Stalo se na židovském hřbitově.

Sobota 7. ledna 2012
Žena Moby Dicka: "Jo aha, tak to je pochopitelné."
*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

80 komentářů:

Jakub S. řekl(a)...

Promiňte, tohle se (asi) netýká tématu. Přišel jsem z hospody a o tomto se mluví. Jednoznačně. Podslal mi to kupodivu přítel z AUS. Tak tam se o tom mluví holt taky. Ostatní pak. Grazie molte in anticipo!
A právě hlásili v rádiu, že v Africe přepadli a vyloupili a snad vyvraždili nemocnici Č. kříže. Fajn. Pak jim mají nejlepší lidi jezdit pomáhat. Ne, už nebudu "korektní, multilib".
Jsem starý muž. Na sklonku života nebudu lhát. Znáte, že. Pan Smolík. Pan Krejčík. Nejlepší věc Jan Drdy, že.

Jakub S. řekl(a)...

http://polanecky.blog.idnes.cz/c/239512/Poprava-hodnych-kluku-americka-verze.html

http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A120105_239512_blogidnes


http://posiril.blog.idnes.cz/c/239669/Velke-selhani-Vrchniho-soudu.html

http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A120106_239669_blogidnes



http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/238977/Mrtvy-Rom-Mel-strilet-nejdriv-do-vzduchu-Omyl-pane-Gorole.html

http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A120102_238977_blogidnes

Schumacher řekl(a)...

VV, dík za připomínku. Drakova slova o využití času by měla být v učebnicích. Problém je v tom, že hloupí by jich stejně nedbali tak jako nedbají i lecčeho jiného. Chytří vědí. Kromě toho, pokládám za zajímavé se na čas podívat jako na kapitál, který lze investovat. Právě investováním času se odlišují úspěšní od neúspěšných, bohatí od chudých, spokojení od nespokojených. Mnoho úspěšných a bohatých je proto, že dobře investovali svůj čas. To bohatství které je předmětem závisti, není ničím jiným než, mimo jiné transformovaný čas. Ono mimo jiné, geny a memy, je neméně důležité. To mnozí nepochopili a nechápou. Jen ti nejchytřejší ze soudruhů pochopili, že nestačí jen vyvratnit majetek, ale rozbít sociální kapitál vyvlastněných, například nuceným přestěhováním a nedat jim příležitost využít jejich vlohy, sdílenou kulturu, schopnost investovat čas. Například neumožněním formálního vzdělání. Jenže to nešlo tak důsledně a krom toho se nepodařilo vyvlastnit jejich geny. Proto leckteří i přes překážky se zvedli z prachu a v další generaci byli úspěšní i v jiných podmínkách. Protože právě v tom, v jejich schopnostech je ukryt jejich kapitál. To co bylo předmětem závisti, bylo jen ovoce. Kdežto oni jsou stromem, který je plodí.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jizerskou trať postavili hloupí Rakušani jako OZUBNICOVOU. My ji dnes používáme bez zbytečných ozubnic, neboť naše skvělé české lokomotivy se dostatečně třou o koleje.
Ano, nikoli prastará rakouská trať, ale moderní česká železniční souprava zabránila havárii. Na oné trati došlo k neštěstí dne 5.8.1945, když vykolejila NĚMECKÁ lokomotiva (běžná „adhezní“ - bez ozubnic).
A konečně : Trať nevedla „do Varšavy“, ale do Hirschbergu. Později (za fašistické okupace) po ní jezdil rychlík až do Breslau.

Ať žije na všem nezávislá česká žurnalistika !

A.S. Pergill řekl(a)...

Jo, ta americká mladá paní, co se ubránila dvěma feťákům, je sympatická. A tak by to mělo být. Prostě kdo krade nebo přepadá by měl počítat s tím, že na něm někdo zmáčkne tlačítko "OFF" a bude.
A ti podmínečně propuštění "hodní hoši" zřejmě hodlali "vypnout" toho důchodce, právě proto, že byli v podmínce a za krádež vloupáním by si šli odsedět zbytek trestu + trest za vloupání.

Ten zákon proti týrání zvířat se netýká týrání rituálního. Je to asi stejně smysluplné, jako bychom měli zákon "proti vraždě", připouštějící lidské oběti a "porážku" za účelem rituálního kanibalismu.

Moby Dick řekl(a)...

Dobeše se zastává Ferdinand Peroutka ml.:
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/blogy/159283-nesmrtelny-ministr/

Větší vlastenec řekl(a)...

Košerování, drahý soudruhu a soukmenovče Pergille, bude zákonem zakázáno až po našem opětovném vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem, demokracií a globálnem.
Do té doby mají sionisty týraná zvířata smůlu.

Čest a Nazdar !

Moby Dick řekl(a)...

S adhezní jízdou začali jako první němečtí Stachanovci za druhé světové války. Po nacistech měli opoždění komunisté až do 80. let, zatímco podnikatelé v 90. letech ozubnicovou kolej snesli a sešrotovali. Nepoužívání ozubnice vedlo vždy k její degradaci. Dnes má trať novou ozubnicovou kolej, jezdí se po ní adhezí, ale minimálně historické mašiny využívají i ozubení.

Je to prostě "zubačka"...

>>:))

Díky VV mohu opravit i nemilou chybu - Wroslav není skutečně Warszava...

Moby Dick řekl(a)...

Nový zákon nově umožňuje policii vstup do bytů, ochraňuje tedy zejména domácí mazlíčky. Vstup na pozemek ku pomoci týraným hospodářským zvířatům byl možný i dříve.

"Křesťanské" porážky na jatkách, případně vesnické lidově veselé "pohanské" zabijačky jistě pana ASP tolik nedrásají. Všichni řezníci, pokud jsou to profesionálové, se snaží, aby zvíře při porážce zbytečně netrpělo.

Kdo chce být natolik humánní, aby ochránil hospodářskou zvířenu před sežráním a předtím před porážkou (a předtím před životem, protože bez lidské potřeby by se ta telátka vůbec nenarodila), nechť žere trávu - anebo po vzoru vlčích rodičů biokašičky.
>>:))

Jakub S. řekl(a)...

Další hřbitov někdejších Hebrejů zhanoben, poničen, nevratně poškozen. Střílet, střílet, střílet. Bez pardonu. Tedy za tohle na jakémkoli hřbitově, aby bylo jasno. Zde stojím a nemohu jinak. Tak, doktore. Totéž za vyloupení či poničení jakékoli modlitebny/kostela. Kdysi to tak bylo, a aj, vidím: dobré bylo. Amen.
Říkám to i veřejně a svým jménem. Nazrála doba.
A kdo se kam vloupá, musí počítat se svým usmrcením. Tečka.
A teď hlásili, že s panem Škvoreckým se u Salvátora rozloučí prof. Halík. To je dobře. Žel nejsu v Praze.

STK řekl(a)...

Pánové MD a ASP,
byli jste někdy osobně na jatkách? Já jenom na kuřecích a stačilo mi to na to, abych několik týdnů nevzal kuře do huby. To není podobné jako venkovský způsob, kdy slepice skončí na špalku jako Marie Stuartovna.
Ta hrůza, hnus je v množství těch smrtí, v té sériovosti, kdy každých 5" skončí jedno kuře. Ne jako na vesnici "dvakrát ročně dvě prasata". A slepice, když přijedou hosti.

Jinak ovšem smrt jako smrt, přece nebudu preferovat křesťanský nebo židovský způsob porážky. Když vlci strhnou jelena, taky to nedělají zvlášť šetrným - ale ani "zvlášť zavrženíhodným" způsobem. Člověk je všežravec, obecně masožravci žerou býložravce - běžný "světa běh". Nemyslím, že by tady byl nějaký důvod ke sporu.
=========
Problémy nastávají právě v okamžiku, kdy se snažíme uměle, nepřirozeně uvést všechno do vzájemného teoretického souladu. Korejci jedí psy - dokonce si je tam na jídlo chovají. Je to tam běžné. Takže klídek, pokud to budou dělat tam, můžeme si něco tiše myslet o barbarech - a držet hubu. Pokud to dělají v Kotlince, je čas jim říct, že nejsou v Koreji a že tady se psi obvykle nežerou. Hlavně ne ti z útulku. Tady jsou psi na hlídání nebo jako mazlíci. Ne jako jídlo. (I když - už jsem jedl psa. Nebyl špatný.)
Opravdu hodně nedorozumění a sporů vzniká tím, že si vymyslíme, jak by něco mělo být "správně" a potom podle toho konstruktu jevy posuzujeme.
=========
Rasová motivace - podle mě je blud první třídy. On celý rasismus je způsoben jen odlišnou kulturou lidí z různých krajů ne barvou jejich pleti nebo šikmostí očí. K rasismu není žádný rozumný důvod.
Ale taky nelze popírat odlišnosti ras - ať už fyziologické nebo kulturní. Míšenec Rey Korangteng se chová naprosto normálně a proto jej 99% populace jako černocha prostě nevnímá. To není černoch, to je přece náš Ray!
=========
Naši "multikulturalisté" naučili Cikány, že se mohou odvolávat na to, že jsou Cikáni a tím si vynutit zvláštní zacházení. A tak novináři, policisté i úředníci a soudci posuzují jinak Cikána, Turka a jinak "našince". To je celá chyba.
Jsme rozličných, ne zcela slučitelných kultur, nejsme stejní. A náš přístup k různým etnikům nemůže být z logických důvodů shodný. Taky se chováme jinak ke zmiji a jinak k užovce - i když jsou to oba hadi našich mezí. Pokud se chovají předpokládaným způsobem, je vše O.K. Pokud ne, čas nasadit "nediferencovaný přístup". Ne segregace - ale každému stejně - Cikán nebo skin, poslední vágus nebo multimilionář. Všem stejně.
A pokud chce muslim dodržovat své zvyky, své svaté právo "šaríja"? Není problém - ale ať jej dodržuje tam, kde se ono právo praktikuje po celá staletí.

Na to mám jednoduchý příměr: Když přijde na návštěvu kuřák k nekuřákovi - tak prostě po dobu návštěvy nekouří. Nebo tam raději neleze.
A naopak: nekuřák v kuřákově domácnosti nebrání domácímu pánu v pěstování tabakismu. Nebo ať tam radši neleze. Nevidím nic slušného na tom, když tam dojde a hned začne, že to tam "smrdí jako v komíně."

Jakub S. řekl(a)...

Tak tady jsem vám zjistil, co sdělili na tísňové lince v Oklahomě té nebohé hrdinné ženské: I can't tell you that you can do that but you do what you have to do to protect your baby. Tak. U nás by možná už teď byla ve vazbě a čekalo by ji obvinění z vraždy či zabití.

STK řekl(a)...

K pátečnímu prohlášení povstalců / banditů / demonstrantů / utlačovaného lidu: "Požadujeme internacionalizaci krize v Sýrii!". Mazaného Araba totiž nelze tak snadno podfouknout jako multikulturního Evropana. Ten jim zase nalítne a zbytečně se namočí do konfliktu, který nemá řešení - je jen bojem o moc. Kdo lépe zblbne "vší lid". Jestli vojáci, načuchlí Evropou nebo ortodoxní muslimové. Myslím, že bych si vsadil na islamisty.

stk řekl(a)...

Je něco přirozenějšího, než když matka chrání své dítě?

Větší vlastenec řekl(a)...

Opět jste mne potěšili, drazí vlastenci.
Čím ? Svými texty :

A.
Humanistický vzdělanec Jakub S. požaduje trest smrti za vandalismus a krádeže.
Napadají mne, velmi prudce, tyto otázky :
1) Jestlipak by také střílel, střílel, střílel za zhanobení druidského posvátného háje resp. mešity ?
2) Pokud bude pachatelem "svatokrádeže" nezletilec, bude humanista Jakub S. střílet přímo parchanta nebo jeho rodiče/zákonné zástupce ?

B.
Známý sepisovatel český, s.s.A.S.Pergill, doporučuje pojímat ukončení života nepřizpůsobivého individua jako vypnutí přístroje : „Prostě kdo krade nebo přepadá by měl počítat s tím, že na něm někdo zmáčkne tlačítko "OFF" a bude.“
Otázečka : Mají tlačítko "OFF" i přizpůsobiví ?

C.
Velký český vlastenec STK píše v jednom jediném odstavci tyto věty :
1) „Jsme rozličných, ne zcela slučitelných kultur, nejsme stejní. A náš přístup k různým etnikům nemůže být z logických důvodů shodný.“
2) „Ne segregace - ale každému stejně - Cikán nebo skin, poslední vágus nebo multimilionář. Všem stejně.“
Prostě : Dialektika v praxi.

Děkuji vám za potěchu a poučení, drazí vlastenci. Těším se na další vaše příspěvky jako na Vánoce.

Čest a Nazdar !

A.S. Pergill řekl(a)...

To STK:

1. Smyslem rituální porážky je dlouhodobá bolest a psychické utrpení zvířete. Mělo to jakýsi význam v primitivních podmínkách, kdy tvorba laktátu a spotřeba kyslíku ve svalovině poněkud prodloužily její údržnost. Tč. je to naprosto nesmyslné (protože chladící zařízení atd.). Z toho důvodu se zvíře hned na počátku procesu porážky omráčí (a pak už nic nevnímá, byť sebou ještě mele), což právě rituální porážka zakazuje.

2. Určitý podíl na vzniku odporu vůči psímu masu mohl vzniknout taky tím, že je tam řada nebezpečných parazitů, přenosných na člověka. Jistěže určitou roli hraje i vztah k těm zvířatům (znal jsem jednu paní, a ta říkala o krůtách, kačenách, husách apod. "strčí se to do mražáku a vytáhne, až se zapomene, jak jsme tomu říkali").

3. Zdrojem rasizmu je jednoznačně Starý Zákon. Před příchodem židokřesťanů byli evropané vesměs rasově tolerantní, maximálně rasové znaky využívali k identifikaci "cizince a potenciálního nepřítele". Ve starém Římě mohl otrok získat statut propuštěnce (a jeho potomci jít po sociálním řebříčku dál nahoru) bez ohledu na barvu pleti. V pompejském lupanáriu jsou běžně erotické výjevy s rasově smíšenými páry, což bylo ještě před nějakými 60 lety trestné v řadě křesťansky bigotních států Jihu USA (a v židokřesťanské JAR podobné zákonodárství měli ještě o nějaká tři desetiletí déle; v Izraeli platí zákaz sňatku rasově smíšených párů dodnes).
Jinak ano, jednoznačně: Jakékoli sociální výhody udělované z rasových / etnických důvodů jsou hřebíky do rakve demokracie a přinejmenším vůdcové těchto ras a etnik (zdaleka se to netýká jen Romů, máslo na hlavě v tomto ohledu mají i Židé) by si měli být vědomi faktu, že až ta demokracie bude v té truhle bezpečně zatlučená, tak zmizí jediná překážka "rasového gruntování", nejspíš celého kontinentu.
IMHO etnika, která nejsou s to se smířit s tím, že by měla být považována za rovnoprávná s majoritou i dalšími etniky, by měla z Evropy odejít.

4. Tolerantnosti jsou, obávám se, schopni jen ti "etnikové", s nimiž žádné problémy nejsou. A ty netolerantní nelze k toleranci vychovat, leda donutit násilím a drakonickými tresty (za strašlivého řevu multikulturalistů).

5. Ten váš příklad se zmijí a užovkou jsem pochopil, ale v praxi se jím raději neřiďte, protože kousnutí od užovky (nemá ručičky, takže si nečistí zoubky) může být srovnatelně nebezpečné jako kousnutí zmijí (alespoň naší domácí zmijí obecnou).

A.S. Pergill řekl(a)...

To VV:

ad A: Tady jste uhodil na hlavu hřebíčku: Judaistům a křesťanům se děje přesně to, co dělali oni, když ještě mohli. Takže sorry, svatyně atd. by neměly požívat vyšší právní ochranu než jakýkoli jiný soukromý nebo veřejný majetek.

ad B: "Přizpůsobiví" mají tlačítko "OFF" taky a při výkladu zákona o nutné obraně, jakého se dožadují organizace na ochranu těch nepřizpůsobivých, dojde k jeho zmáčknutí s podstatně vyšší pravděpodobností.
Jinak byste měl chápat základy politické ekonomie, z nichž je jednoznačně dáno, že ochrana ekonomicky pasívních nepřizpůsobivých nutně povede k ekonomickému zhroucení společnosti. V zásadě na to přišli i marxisté.

Anonymní řekl(a)...

Vážené dámy, vážení pánové
Umírá jeden z papežů. Okolo jeho lůžka se zhromáždil sbor kardinálů, a přemýšlí o tom co by mohl Zástupce Boha Na Zemi pro lidi na nebesích zjistit, a lidem to nějakým způsobem sdělit. Jeden z kardinálů má nápad : vyprosit si na Bohu návrat, a sdělit lidem jak Bůh vypadá. Papež umře, je potvrzena klinická smrt. Po čtvrthodině se papež posadí na posteli, a s viditelnou hrůzou prohlásí : Bůh je žena, a ještě k tomu mladá a hezká černoška.

Mnoho Lásky a Moudra Vám přeje Hledajíci

Schumacher řekl(a)...

VV, drobná připomínka, fašismus měli v Itálii. Tzv. Protektorát Čechy a Morava byl pod německou správou, ne italskou.
STK, tradičně souhlaím. Co se rozličných rácí týče, na nich mi nezáleží, protože důležitý je jen kuchař. Co se týče etnicity a exteriéru, držím se pravidla, že před zákonem jsou si všichni rovni. Osobně v "občanském životě" posuzuji komplexně podle znaků a projevů.
Pergille, souhlasím až na tu tezi, že účelem "košer" porážky je úmysl způsobit urtpění. Co se týče judaistů a křesťanů, je to obbecný jev. Tak to dopadá, když každou chvilku jiný tahá pilku a při tom zapomíná na pravidlo "nečiň jiným co nechceš aby činili tobě. Také je dobré posuzovat ne podle toho kdo co říká, je-li menšinou, ale co činí, je-li většinou. Co se týče porovnávání "humanistického a osvíceného" křesťanství s islámem, připomínám, že za své názory bychom před několika sty léty skončili na hranici. Nikoli státní, ale planoucí. Včetně Kateřiny.

Schumacher řekl(a)...

Pergille, když bych si musel vybrat, rafnutí od zdejší užovky. Nečištěný chrup je daleko méně nebezpečný než jedovatý. Kromě toho, užovka je daleko méně kousavá než zmije.

stk řekl(a)...

Vlastimile: "nejsme stejní" versus "každému stejně"
Nepřipomíná vám to "Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb"?
Váš avatar VV by se měl tetelit blahem! Po povrchu komunistická poučka! [;>)

s.t.k. řekl(a)...

Předchozí příspěvek měl kontrolní slovo "ingold". Netuším, co to znamená - ale Pixla to možná ví!
(Pro znalé: pouze pokus o slovní humor...)

stk řekl(a)...

To Schumacher:
S mladou užovkou jsem si dokonce jako mladík hrál - měl jsem ji v polní láhvi a ve vlaku z hor jsem si pomcí ní "vyprazdňoval kupé" - nechal jsem ji s feldflašky vystrčit hlavu a kousek těla. Do několika sekund bylo kupátko zcela volné pro dva podivné vágusy - mě a mého kamaráda.

Já vím, byl jsem hnusný. Ale užovku jsem odnesl kus za nádraží a doufám, že se uchytila i v novém biotopu.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ještě drobnější připomínka, drahý bratře, příteli, soudruhu a soukmenovče Schumachře-utajený antisionisto :
Němečtí fašisti, ve snaze strhnout na svou stranu zbídačený evropský lid, zneužili svaté slovo „socialismus“. A část evropského lidu a intošů skutečně ohloupili, na určitou dobu. (Německý národ ohlupovat nemuseli - to jsou vesměs fašisti od narození.)
Ale my se snad ohlupovat nedáme, no ne ?

Větší vlastenec řekl(a)...

Nemohu říci, že bych se zrovna teď něčím tetelil, vážený STK.
Ale Váš názor uznávám : Ano, Vy máte docela jiné potřeby než příslušníci nižších ras.
Jménem lidu Vám slibuji, že po našem opětovném vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem, demokracií a globálnem budou Vaše potřeby opět naplněny měrou vrchovatou.

Na shledanou v lepších časech.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ekonomicky pasivní jedince a rasy vypínat !

Ach, drahý soudruhu a soukmenovče Pergille, já bych měl chápat věcí !
Leč nechápu je, neboť jsem jen prostý člověk.
Z Vašeho příspěvku (dnes 9:52) jsem však DOKONALE pochopil Vaši hlavní myšlénku : Německým fašistům mačkat tlačítko "OFF" přikazovala politická ekonomie.

S tím naprosto souhlasím : Ekonomicky pasivní jedince a rasy je potřeba vypnout - zcela prostě.
Kdo nepracuje, ať nejí.
Dědeček a babička ujídají chlebíčka.
Vykořisťovatelé parazitují na úsilí pracujícího lidu.
Postižení jsou ekonomicky neproduktivní.


Takže to bychom měli : Známe jedince i skupiny, které je nutno vypnout.
Zbývají tyto otázky :
1) Jak je vypnout co nejekonomičtěji ?
2) Co s těly ?

Vy, jakožto v realitě doslova VROSTLÝ humanista a přírodovědec, si jistě víte rady. Takže, po našem opětovném vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem, demokracií a globálnem zaujmete své místo ve vedení Programu na konečné vypnutí nepřizpůsobivých a ekonomicky pasivních.
Ano, i díky Vám, drahý soudruhu a soukmenovče, bude naše vlast i celá světová socialistická soustava doslova rájem na Zemi.

A pak se bude tančit všude !

A.S. Pergill řekl(a)...

Schumachere,
zatímco zmije a užovka obojková i užovka stromová (Aeskulapova) jsou plaché a spíš utečou, mají-li tu možnost, užovka hladká útočí i když (z našeho pohledu) nebyla vyprovokována. A nejste-li alergik, měl byste uštknutí naší zmije ustát i bez séra, po pokousání užovkou můžete skončit bez ruky a ještě být rád, že ji uflajzli včas.
A pokud se týká té "košer" nebo "halal" porážky, tam to skutečně působí přes bolest a psychický stres, to je jediný racionální podklad, proč to dělat tak.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ještě taková drobnost, drahý soudruhu a soukmenovče Pergille :
Izrael samozřejmě můžeme obvinit prakticky ze všech zločinů na celém světě, spáchaných minimálně od r.1947.

Ovšem, Leninužel, ne z tzv.rasismu. Ve svém příspěvku z 9:43 jste napsal m.j. "...v Izraeli platí zákaz sňatku rasově smíšených párů dodnes."
Je mi to opravdu líto, ale neplatí. V tzv.židovském státě platí příkazy NÁBOŽENSKÉ; z našeho hlediska samozřejmě MNOHEM zrůdnější, nám slovanským ateistům NAPROSTO nepochopitelné.
(My slovanští árijci chápeme nutnost nemísit naši rasu, ale nějaké náboženské předpisy ... prostě hrůza.)

Čest a Nazdar !

Schumacher řekl(a)...

Pergille, naštěstí jsem neměl možnost porovnat a doufám, že to tak zůstane. Samozřejmě, že i kdyby mě rafla užovka, pofrčím k lékaři. Tedy jestliže usoudím, že na opravu nestačím vlastními vědomostmi a silami. Hady nechytám, rafnutí užovky do ruky mám za velmi málo pravděpodobné. U chalupy se vyskytují zmije, tak dávám pozor na ně. Nejsem alergik, ale vím, že by to bylo hodně, hodně nepříjemné. Stačí když ráno razím do lesa vytlačit ze sebe včerejší oběd a musím dávat pozor na vosy aby mě některá něďobla do pytlíku. Stačilo pigáro pod kolenem abych se půl hodiny drbal je veverčák Pizizubka. Na komáry naštěstí funguje repelent.

Větší vlastenec řekl(a)...

Božínečku !
Drahý bratře, příteli, soudruhu a soukmenovče Schumachře, Vy ze sebe vytlačujete V LESE ?!

Vlastně, když se tak nad tím zamyslím - proč ne ?
Vytlačováním v lese ušetříte síly na výstavbu a provoz tzv.suchého záchodu (lidově kadibudky), pohnojíte naše lesy, místo drahého WC papíru můžete použít lopuch ...
A dravá zvěř se v našich lesích vyskytuje zřídkakdy.
No tak ano.
Jen pozor - za mrazů může dojít snadno k tvorbě omrzlin.

Čest a Nazdar !

A.S. Pergill řekl(a)...

Větší Vlastenče,
ona u těch judaistů splývá etnicita s náboženstvím. Takže ten zákaz, který tam mají, je opravdu na stejné úrovni, jako byl obdobný zákaz v JAR nebo ve státech poražené Konfederace. Navíc byli v Izraeli objektem rasistické šikany i tmavší judaisté z Etiopie.
Rasismus podle barvy pleti je prostě židovský (případně protožidovský) vynález (podle toho, zda autory báchorky o Noemových synech budeme považovat už za Židy, nebo za příslušníky některého z etnik, z nichž se Židé vyvinuli později).

stk řekl(a)...

Třeskutý humor a poměrně kvalitně odvádění pozornosti od podstatných témat na témata zcela okrajová. Naši čačtí "journalisté" by se od něj měli učit.
Komu že jsem to opět stiskl tlačítko IGNORE?

Větší vlastenec řekl(a)...

No tak dobře, drahý soudruhu a soukmenovče Pergille. Sionisti sice tvrdí a píší něco zcela jiného, ale známe sionisty, že.
A my jsme našinci, Češi, ateisti, Árijci - přece se nebudeme hádat kvůli sionistům.
Takže se prostě shodneme, že můžou za všechno. Včetně rasismu a much.
Neboli : Kdo seje vítr, sklízí bouři.

Čest a Nazdar !

Moby Dick řekl(a)...

V Tanvaldu dnes proběhl pohřeb zastřeleného dítěte:
http://www.lidovky.cz/otec-zastreleneho-roma-zadam-vladu-a-prezidenta-o-spravedlnost-psf-/ln_domov.asp?c=A120107_151715_ln_domov_mev

K incidentu prý došlo u tunelu zubačky, tedy směrem na Kořenov a střílel "třiašedesátiletý bývalý bobbista".

drak řekl(a)...

V Zambiii se evidentně jakási kriminální smečka hajzlíků, navíc usazená v policejních a justičních strukturách, pokoušela z těch třech nešťastníků a našeho velvyslanectví, pod poměrně průhlednou a trapnou záminkou, vytřískat tolika peněz, co jen půjde. Ponaučení které z toho plyne je poměrně jednoduché a jednoznačné, lidé by měli pečlivě zvažovat, do jaké země vůbec jedou a v případě jakýchkoliv pochybností prostě nikam nejezdit. Myslím, že tato trojice je z touhy po exotice na dlouho vyléčena. Mnozí mí kamarádi, známí, nebo jejich děti, mi často způsobují mrazení v zádech, když mi vyprávějí, kam se chtějí podívat. Někdy jim to rozmluvím, ale většinou ne.

Zvířata se pokud možno týrat nemají, rituální porážky bych na našem území zakázal rovněž. Na našem území by měly platit naše hodnoty a to bez výjimek a pro všechny. Kdo chce kam, pomožme mu tam, nicméně před odjezdem do exotických destinací je dobré si uvědomit, že náš stát za moc nestojí a i kdyby stál, jeho možnosti pomoci či zastrašit hajzlíky, jsou ve srovnání třeba s USA či Izraelem mnohem menší.

Protože se nad chováním některých menšin musely zavírat oči, zaznamenali jsme zprvu jen explosi drobné kriminality, ta ale bez adekvátní reakce pomalu ale jistě přerůstá ve vlnu kriminality drsné a brutální. Reálně se obávám, že zbylo několik málo, maximálně řádově 10 let, než vlna nevole ve společnosti vynese do čela nějakého populistického nácka, konec konců vývoj v Maďarsku ledacos tušit. Variantně také může nakonec dojít k pogromům, podobně jako v Bulharsku, kde drzost kriminálníků z cikánské menšiny na jedné straně a paralyzovanost státních orgánů korupcí na druhé vzedmuly takovou vlnu nevole, že dům místního cikánského bosse lehl popelem a nepokoje trvaly hodně dlouho. Chceme-li předejít něčemu takovému, měli bychom vůči kriminálníkům obecně přitvrdit a to tak, že se bude muset výrazně posílit ochrana majetku, zdraví a života natolik, že kdokoliv sáhne po cizím a bude při tom zraněn či zabit, tak to prostě bude jeho problém, například krade-li někdo lucerničky na hřbitově, fajn, ať krade, ale mělo by být legální dát tam takovou lucerničku, že když s ní odejde od hrobu na 5m, tak dojde k explosi a urve mu to pazoury i s palicí. Zbytky se pak odklidí, zpopelní rozptýlí a odepíšou a majitel hrobky nebude jakkoliv popotahován či obtěžován. nedojde-li k něčemu takovému, no tak si tu úspěšně zaděláváme na občanskou válku nebo novou totalitu, nebo nějakou kombinaci obojího.

To, co se rozpoutalo v médiích kolem tanvaldského případu je mimořádně hnusná, prolhaná, tendenční a odpudivá propaganda. Slušné by minimálně mělo být zdržet se komentářů ve prospěch té či oné strany do té doby, než policie, státní zástupci a soudy případ uzavřou. Nicméně už z toho co probublalo mezitím na povrch, je celkem zřejmé, že se potkali dva již trestaní s bezúhonným občanem. Držet minutu ticha za kriminálníka, navíc veřejně a za asistence celostátních médií, mi připadne jako zvrácené a hnusné, jako plivnutí do tváře všech slušných lidí.

Jakub S. řekl(a)...

ANO, draku, ano. Dík. Tohle potřebuju, než jdu po návratu z krásného setkání Přátel Izraele spát. Každý historik a sociolog to ví. Co z čeho vzrůstá a hrozí atd. Ještě Jerušalajim šel lahav, to mě vždycky spolehlivě nabudí, sundám si hodinky s nápisem Jerušalajim v ivrit... A už hrajou něco, co můžu taky kdykoliv, píseň slepého Mareše z té staré frašky. Akorát nevím, co se Češi (Moravani už zdaleka ne tolik) ptají a ptají, kde jsou doma. No sakra dyť my si koledujem, aby toho ze všech stran využívali. To to moc nevyhmátli, pane Tyl...
A v Nigerii už muslimi přepadají kostely a vybíjejí věřící při mších. Taky dobrý. Zvykejme si.

drak řekl(a)...

Jakubovi S.

Hudebně bych řekl, že naše hymna docela ujde, rozhodně už jsem slyšel i méně atraktivní hudbu. S tím textem už je to horší, ale je takový jaký je a i když si myslím, že by to stálo za změnu k lepšímu, asi bychom to měli odložit až nastanou politicky kultivovanější časy, pakliže vůbec kdy nastanou a mají-li vůbec šanci nastat. Za stávající politické nekultury, je ale určitě lepší nechat hymnu tak, jak je.

drak řekl(a)...

Zapomněl jsem na Dobeše. Školství si stejně jako kdeco v našem státě užilo a zažilo své, prodělalo spousty tunelů a především naprosto nesmyslných změn, které spíš jakoby měly za účel promrhat co nejvíce peněz, než změnit jakkoliv situaci k lepšímu. Přesto se to sem tam, občas, spíš jakoby omylem, kupodivu podařilo. Dobeš možná že není tím nejlepším ministrem školství, ale určitě není ani tím nejhorším. Mnohem horší ale spíš je, s jakou rasancí a nenávistí do sebe řežou uvnitř koalice a kam až se při tom neštítí a neváhají zajít. To je řekl bych docela zarážející.

Šaman řekl(a)...

Tak ještě jednou pro ty, co příliš nestudovali židovský katechismus:

Židovská šchita je maximálně šetrná: speciálně vyškolený řezník, šochet, přetne všechny životně důležité tepny, žíly a průdušnici, zvíře vykrvácí, upadne do bezvědomí a zemře během několika vteřin. Šetrnost šchity uznává i Zákon o humánních metodách porážky zvířat ve Spojených státech a Kanadě.

Dále k "zákazu rituální porážky": V Česku nefungují rituální jatka, takže košer maso se dováží ze zaostalého Rakouska a Francie.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Zeptejte se rabína.
...Recently, kosher slaughtering has been undergoing some change in response to new scientific information. Jews have begun to alter the traditional "hoisting and shackling" to favor a pen, even though it is a much slower procedure and increases the cost of kosher meat.

STK řekl(a)...

Rituály, rituály...
Co by lidem zbylo, kdyby je neprováděli... [;>))
Tím nemyslím jen rituální porážku a rituály ostatních náboženství, ale i ostatní "tance" - politické, společenské a třeba jen i rodinné.
Např.: Vidět na fotkách ty (deseti)tisíce muslimských zadků, trčících k nebi při modlitbě "s hlavou k Mekce" je (aspoň pro mě) docela "pr*el".

O jednom druhu tanečků jsem poslal Šamanovi mail.

STK řekl(a)...

Drakovi:
Nesouhlasím s tím (ale pouze s tím), že text naší hymny není "špica" jak říkají Brňáci. Doporučuji si koupit a přečíst knížku Mariusze Sczygiela "Udělej si ráj". Druhý pohled po "Gottlandu" na Čechy zvenku. Poučné a kupodivu - příjemné. Mariusz je taky příjemný člověk - setkal jsem se s ním před několika týdny. Vůbec se nechová jako novinář.
Pochopil jsem po přečtení knížky, proč mi byl tak sympatický (a možná i já jemu) - když totiž přijde na návštěvu do domácnosti, kde jsou nějaké kočky, naskáčou na něho jak zelektrizované papírky na celuloidové pravítko. Po mě skáčou taky...
I psi.

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro RRR :

Ptát se RABÍNA na bezbolestnost košerování ?
To je jako ... jako třeba ptát se opravdového českého vlastence na oprávněnost humánního odsunu a humánního znárodnění.
Zeptejte se raději velkého českého vlastence, synovce Karla Havlíčka-Borovského, předsedy čs. ústavního soudu, dlouholetého pražského starosty, hrdiny bojů o insignie :
Autocensurováno.

Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Novou, lepší hymnu !

Naprosto souhlasím s velkými českými vlastenci drakem a STK : Naše současná hymna je pro ostudu.
Unylá písnička, zpívaná původně mrzákem a žebrákem. Ano, nepřizpůsobivý bezdomovec se ptá okolí, kde vlastně bydlí - na louce, na skále, v lese ? Všichni se mu smějí.
A to má být naše hymna, hymna našeho malého, ale přitom velkého národa ?!
Za Rakouska možná; a dnes též, dnes v době nesvobody, v době krutého útlaku národnostního i sociálního.
Ale za pár let, až se znovu osvobodíme (až budeme znovu osvobozeni našimi staršími bratry) od Němců a ostatních Euroameričanů - to už budeme PŘESNĚ vědět, kde bydlíme.
Takže přijde čas i výměnu hymny.
Nová hymna by měla plně reflektovat naši statečnost - asi jako Směr Praha (resp. její nová verze Směr Paříž). Také v ní musí být vyzdvižena naše schopnost soudružské spolupráce, náš talent vítězit nad přesilou, nad tyrany a zrádci všemi.
Musí být tak jednoduchá, aby ji mohl zpívat vší lid, a přitom moderní, hymnická, rytmická, hezká, česká ... prostě ATRAKTIVNÍ.

Teď jsem si uvědomil, že takovou píseň už máme. A vší náš lid ji již zná a miluje.
Takže, drazí vlastenci a vlastenky, poslechněte si budoucí hymnu Česko-Moravské sovětské socialistické republiky : Óhóhó, ó-ó-ou, óhóhó, ó-ó-ou

Čest a Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Ehmm ...
Zapomněl jsem : Text třetí sloky naší budoucí hymny musí být
Pak zbejvá už jen
pivo rum si dát
a mít k tomu správnej tým.


Za opomenutí se omlouvám všem vlastencům a vlastenkám.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Ohoho moc pěkné. Přesto si tak nějak myslím, že toto aranžmá je překonatelné jen velice těžko, pakliže vůbec. Hup, hup, už to jede.

A.S. Pergill řekl(a)...

Šamane,
to, že si židovská lobby tam či onde něco prosadila, není žádný argument. Ve Fitně je scéna, kterou natočili muslimové, jak halal (= košer) podřezali uneseného novináře. Rozhodně se z ní nedá usuzovat, že by to probíhalo, jak popisují košer-řezníci (ekonomicky na tomto zrůdném rituálu zainteresovaní) a rabíni (ekonomicky zainteresovaní na judaismu jako takovém).
Mimochodem, v některých zemích si odhlasovali i zákaz dovozu takto získávaného masa a je to naprosto správné a takový zákaz bych zcela jistě podpořil.

informace řekl(a)...

Islámisti podřezávají nevěřící nejen v Afghanistanu 2002
http://www.isfreedom.eu/home421.htm
ale i dnes v Tunisu 2011 (katolického kněze)
http://archiviostorico.corriere.it/2011/febbraio/19/Prete_sgozzato_Tunisia_islamici_caccia_co_8_110219076.shtml
a křesťany v Afghanistanu 2011
http://scettico72.blogspot.com/2011/06/afganistan-un-cristiano-sgozzato-e.html
Aby nevyhynula tradice.

Jakub S. řekl(a)...

Ano, taková pěkná prastará místní tradice, navzájem se podřezávat. Protože každé primitivní (primitif) společenství se musí zbavovat všech j i n ý c h , aby samo přežilo zase o trochu dýl. A tuplem každého, o kom se usnesou, že uráží jejich boha/bohy, neboť pak by se pomstil(i) i jim samotným, že to strpěli. Asi tak ve stručnosti.
Ten Michálek Davidů s podbradkem a bancúchem (lokální odb. termín) a v šupáckém, tedy lidovém, ubohém oblečení je ovšem zhola neuvěřitelný, vrchol samolibosti, nekritičnosti a trapnosti. Pro všechny za ním (ÚV) - nelze se na to ani dívat. A tadle strana má reálnou šanci vyhrát, amici. Ona asi vyhraje. L i d ji zvolí. Začnu výt.
VV, prosím, n i c .

Jakub S. řekl(a)...

Prete sgozzato: prete - ? Per favore.

Šaman řekl(a)...

Tak. A já bych vůbec zakázal porážku hospodářských zvířat. Je to nehumánní a člověk nakonec může žrát biotrávu, jako vlčí rodiče nabízeli svým dětem. Pokud jsme v EU dokázali zakázat žárovky a rtuť, můžeme zakázat i maso a pěstování dobytka vůbec. Ostatně už první studie, placené z evropských grantů, ukázaly, že nejvíce nebezpečné pro udržení života na Zemi jsou krávy. Strašně totiž prdí a jejich metan zahřívá zemskou atmosféru natolik, že by mohly světové oceány stoupnout i o metr.
\ :-//

Šaman řekl(a)...

Zabíjet lidi není ani košer, ani halal, ani křesťanské: Nezabiješ.

informace řekl(a)...

Ha, zas nám tu Šaman navrhuje nějakou budoucí dystopii: vegetariánskou nebo vagánskou dietou uspíšit konec života na naší planetě. Dietologové radí nahradit maso obilninami, luštěninami a zeleninou, prý obsahují všechny potřebné prvky. http://www.armoniaservice.coop/articolo/art0263.htm
Jenže, namítají druzí: l'’ingestione di grandi quantità di proteine della soia conduce a un aumento della produzione di gas intestinali, dovuta al fatto che i batteri presenti nel colon causano la fermentazione di due particolari zuccheri complessi (oligosaccaridi): raffinosio e stechiosio, non digeribili (konsumování velkého množství proteinů soji (a luštěnin vůbec, dodávám já) způsobuje zvýšení produkce střevních plynů, protože bakterie, přítomné v kolonu, zapřičiňují fermentaci dvou nestravitelných oligosacharidů raffinosia a stechiosia.)
http://www.promiseland.it/2003/01/03/la-soia-pregi-e-difetti/
Takže nebudou prdět krávy, ale sedm miliard lidí. Kdo tu atmosféru otráví nebo přehřeje dřív? That is the question.

drak řekl(a)...

Humánní odsun? To měl VV určitě na mysli ten, co proběhl na podzim 1938. Humánní znárodnění? To měl VV určitě na mysli následnou arizaci majetku získaného oním humánním odsunem během podzimu 1938 a pak i později. To, co proběhlo po válce to už bylo proti Němcům a tudíž to ze zásady nemohlo být humánní.

Lež a propaganda jsou velice odporné a mají různé podoby. Vytrhávání jednotlivostí z kontextu a zdůrazňování toho, co se do krámu hodí a vynechávání toho, co se nehodí, je jednou z nich.

stk řekl(a)...

Tak a jsem v háji.
Miluji totiž luštěniny (hrách, čočku i fazole) a to, co obvykle následuje, beru jako nutné zlo. Hned po luštěninách mám rád ryby mořské i sladkovodní a pak drůbež: kuřata, kachny, perličky, husy, krocany i jiné ptactvo. Ale mexické fazole na uzeném špeku s chilli a topinkou z pšeničného chleba...

Až tady jednou někoho zabiju* a budu právem odsouzen k smrti, bude to moje poslední přání...

*/ Pokud selže tlačítko IGNORE není to zcela vyloučené!

A.S. Pergill řekl(a)...

Naší diskusi o oprávněnosti / neoprávněnosti výjimek na bázi náboženství nahrál docela hezky sobotní komix na Rootovi:
http://www.root.cz/clanky/komiks-cirkev-nove-doby/

drak řekl(a)...

Rád bych to uvedl na pravou míru, abych vyloučil nějakou mýlku či nepochopení. Předpokládám, že přinejmenším většina z návštěvníků se shodne na tom, že týrání zvířat je odporné a nežádoucí a to, že to je legislativou zakázáno je v pořádku a to, že se za to fasují přiměřené (podle mého příliš malé) "flastry" je více či méně v pořádku rovněž. Pakliže se jakýkoliv rituál, zvyk či úkon "vejde" do definice týrání zvířat, měl by za to jeho vykonavatel "vyfásnout" příslušný "flastr" a to bez rozdílu rasy, pohlaví, věku či náboženského vyznání ten samý a stejný, odpovídající jen četnosti, hnusnosti a míře toho týrání.

drak řekl(a)...

Když už jsme u toho globálně alarmistického oteplovacího hysterického kvokání, většinu onoho pranýřovaného metanu vyprodukují rýžoviště, kterých je ale díky rostoucímu přemnožení v arabském světě a v Asii čím dál tím více. Nemluvě o posvátných krávách v Indii, které prdí po světě, aniž by z nich byl jakýkoliv užitek. Asiaté a Arabové by tedy matičce přírodě a planetě ulevili tím, kdyby se přestali množit tempy podobnými spíš hlodavcům než civilisovaným lidským bytostem. Hovořit o něčem takovém je ale hodně "nekorektní". Zato množit se jako krysy a chtít po okolí, aby se o ten outěžek postaralo, tak to korektní je.

informace řekl(a)...

Ale, Draku,
měla jsem Vás vždycky za slušně vychovaného člověka a Vy teď takhle. Posvátné krávy v Indii neprdí bez užitku, ale produkují střevní plyny pro spásu a ůtěchu věřících!

Moby Dick řekl(a)...

Nejlepší antikoncepcí je blahobyt, a ví se to už nejméně 30 let. Rozmnožování má určité dopravní zpoždění, přesto třeba v dnešní Indii je patrné snižování porodnosti i bez "politiky jednoho dítěte"...

Možná teď, pokud začne být v Evropě hůře, zase u nás poroste porodnost?

>>:))

Větší vlastenec řekl(a)...

Poklona s.s.Pergillovi

Vlastenci a vlastenky, přátelé, soudruzi a soukmenovci !
Všichni známe našeho velkého vlastence, našeho soudruha a soukmenovce A.S.Pergilla.
Všichni ho obdivujeme za jeho OBROVSKOU erudici i fantazii v tak potřebném oboru - v humánní likvidaci škodlivých bakterií, ras, národů, skupin i jednotlivců.
Všichni jej milujeme za jeho odvahu, věrnost a sílu, s níž píše své vlastenecké texty.
Ano, s.s.Pergill odvážně píše, co si my jen myslíme, nebo nanejvýš anonymně píšeme na domovní fasády resp. na stěny hospodských záchodků :
VŠECHNY NEPŘÁTELE ZEMĚ ČESKÉ DO PLYNU !

Zvlášť zdejší vlastenečtí intoši milují s.s.Pergilla, spisovatele českého, skvělého představitele „svědomí národa“. Není divu - zatímco tradičně váhaví intoši jen sem tam seberou odvahu k výkřiku „Zlikvidovat nepřizpůsobivé !“, s.s.Pergill celé dlouhé roky na nepřizpůsobivé kandidáty humánní likvidace odvážně ukazuje prstem.
Ukazuje na (v abecedním pořádku) :
havlisty
křesťany
multikulti nadšence
Muslimy
pravdoláskaře
sionisty

a další jim podobné.
Buď mu za to poděkování a vřelá objetí.

Proč mu však dnes děkuji mimořádně, proč se mu tradičně slovansky klaním až k zemi ?
Protože dnes dosáhl jednoho ze svých dosavadních vrcholů.
Ve svém příspěvku z 8:34 rozdrtil, s doslova LENINSKOU logikou, všechny nejapné výmluvy krvežíznivých sionistů.
Ano, ze scény v protimuslimské agitce „Fitna“ *) lze samozřejmě a VELMI SNADNO odvodit, že :
1) košerované oběti trpí jako zvířata
2) sionisti se přímo VYŽÍVAJÍ na utrpení podřezávaných zvířat a nesionistů
3) rabíni jsou hmotně zainteresováni na šíření protimuslimských agitek a sionismu

Prostě a jasně : Už dnes, tedy ještě PŘED našim opětovným vítězstvím nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem, demokracií a globálnem bychom si měli odhlasovat ZÁKAZ DOVOZU masa obětí košerování.

Jenže POZOR : Jakmile zdejší sionisti pocítí důsledky našeho humánně-vlasteneckého rozhodnutí (= pocítí hlad a žízeň po krvi), začnou opět košerovat NAŠE LIDI !
Takže : Zakažme, a buďme ve střehu. A naše panny nepouštějme z domu.
Pohov.


Logika v Leninových řečech - to jsou jakási všemohoucná chapadla, která tě objímají ze všech stran jako kleště a jejichž objetí se nevyrveš. Buď se vzdej, nebo počítej s úplnou prohrou. (J.V.Stalin) *** Volte osvědčené obhájce věčné platnosti dekretů pres.Beneše, Rukopisů a pevného spojenectví s Ruskou federací !

------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Samotné podřezávání sionistického špiona sice nevidíme, ale dovedeme si jej VELMI ŽIVĚ představit - viděli jsme podřezávání sovětského vojáka muslimskými pohůnky USA (v Afghánistánu), a z projevu velkého vlastence dr.Baxy známe hrůzné utrpení ubohé Anežky Hrůzové.

STK řekl(a)...

Moby D.,
určitě existují vážné studie o tom, jak a proč se stává blahobytný člověk sobcem a nechce se už dál rozmnožovat a to ani lineárně, natož geometrickou řadou.
Na druhé straně: Čím víc se rozmnožuje, tím méně prostředků k životu zbývá na jedince.
Čili klasická negativní zpětná vazba s asymetrickými půlvlnami. Druhá půlvlna totiž vede k revolucím a válkám o prostor a prostředky - nebo k vyhynutí.
Je tu ale třetí cesta - přestěhovat se do "bohatších krajů" a začít parazitovat. Hostitel má zase dvě možnosti: drasticky a včas se parazitů zbavit - nebo se pasivně "nechat sežrat".
===
Takže bohatství a natalita se pohybuje mezi "jeden člověk vlastní všechno" až k "všichni nevlastní nic". Je zajímavé, že se vlastně jedná o jeden a tentýž stav, nazíraný ze dvou různých stran.
(Ale nebudu tady fušovat do řemesla filozofům.) [;>)

STK řekl(a)...

P.S.: Kdysi existoval na 8-mi biťáku demonstrační program "Lišky a zajíci" - vzájemná závislost populací lišek a zajíců. Dopsal jsem ho tehdy a doplnil o parametry "tráva" a "lovci lišek" a potom ještě o "velké sucho" a "zaječí mor". Při zadání určitých parametrů to kreslilo zajímavé křivky, cyklické i konečné.

Jakub S. řekl(a)...

Ale je to tak, stk! A ty křivky by mě zajímaly. A ta třetí cesta - z nejtypičtějších termínů posledních několika generací - no ovšemže to takto má železnou neúprosnou logiku.
Ne že by z toho někdo z nás měl plezír, I! Už si to snad nemyslíte, že...

STK řekl(a)...

Jakube, ten program byl jenom demonstrační, bez nějakých použitelných dat. Hračka.
Při stěhování jsem ale vyhodil všechny kazety s programy - a i kdyby bylo na čem demonstrovat (Zx spectrum už taky nemám), už jsem asi zapomněl i ten nejprimitivnější programovací jazyk - BASIC.
===
K tématu je i článek v aktuálním Reflexu - o postojích italské žurnalistky Oriany Falaciové a Thilo Sarrazina pod titulem "Vražda politické korektnosti".
Nejsme sice sami - ale je nás málo. Ostatní vesele a "korektně" skotačí do budoucnosti, která, nezmění-li se směřování EU a USA, bude všechno možné, jen ne šťastná.
===
A možná to "tušení diktátora", které se tu tak často objevuje v diskuzi nebude tak strašné - možná je to jenom tušení skutečné politické osobnosti s vizí. S vizi jinou, než je jeho opětovné zvolení do funkce.

Větší vlastenec řekl(a)...

Božínečku, jen se pleťte, vážený STK !
Vždyť mnohdy ONI jsou spletení, ti "slavní" filosofové, sociologové, historici, ekonomové, ekologové a jiní podobní !
Jsou spletení jak vánočka, jak 5. přes 9. - a Vy je svým přínosem rozplétáte. Jak Alexandr uzel v Gordionu.

Ale teď vážně : Vaše penetrační *) úvaha o souvislosti bohatství a natality mně připomněla dnes již klasickou práci S.Needlemana „Semantic Modes of Non-Essential Functioning“.
Takže Vám ji tímto vřele doporučuji.

Mám dojem, že tato Needlemanova práce Leninužel ještě nebyla přeložena do češtiny (přestože její autor pobýval v ČSR těsně před obsazením naší vlasti hitlerovskými fašisty). Ale možná vážený Jakub S. by mohl pohnout s překladem.

Přeji Vám dobrou noc i dobré ráno.

------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Pronikavá

Jakub S. řekl(a)...

No třeba mohl. Who knows. I certainly don´t. But may be, sure. Certainly it´s possible, fellas. By no means it is not remotely possible I guess. On the contrary, far from it! In my opinion, the reverse is the case, you know. So, to resume the question: it´s the other way round. Even though to tell the truth, it´s to good to be truth, and what? You may well be right. And: right is right, and left is wrong, and that´s it!
Oh gosh. Can´t I be a little silly for a while? Please do not answer, fellas.

Větší vlastenec řekl(a)...

God is silent, now if we can only get Man to shut up.

drak řekl(a)...

STK a Jakubovi S.

Něco o tom programu o liškách a zajících se najde zde:

http://www.misantrop.info/719674-zajici-lisky-a-tenky-klient.php

a vedou z toho i odkazy na Wikipedii, kde se dá doklikat i k matematickým vzorcům, které ten program používal. S matematickým aparátem tam použitým by to určitě mělo jít znovu, ale myslím, že to ani nebude zapotřebí, protože pravděpodobně šlo o variantu hrátky zvané Evolution a pod tímto heslem by toho mělo jít vygooglit poměrně hodně a také jsem přesvědčen, že pro různé operační systémy bude existovat poměrně dost softwarových emulátorů hardwaru ZX Spectrum a určitě půjde na webu nalézt i dostatek potravy pro ně, včetně oněch zajíců a lišek a určitě i spousty dalšího. Když o to budete hodně stát, nakonec se k tomu poměrně rychle a předpokládám že i snadno dostanete.

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro Vaši informaci, velký a drahý vlastenče draku :

Humánní odsuny a humánní znárodňování u nás probíhaly několikrát, většinou ruku v ruce.
Poprvé samozřejmě během příchodu Praotce Čecha, podruhé v průběhu budování našeho raného státu - to jsme ale většinou znárodňovali otroky mimo naše území.
Velká vlna humánního znárodňování a odsunu se přes naši vlast očistně přelila za Husitského revolučního hnutí. Samozřejmě, naši předkové museli přihlížet k neutěšenému stavu tehdejších komunikací, takže odsun nepřizpůsobivých se děl převážně nikoli z naší země, ale pod naši zeminu.
Leninužel, na několik dalších století byly odsuny a znárodňování většinou bestiální - prováděli je Němci a papeženci. Jen tu a tam zasvitly červánky - když vší náš lid znárodňoval neprávem nabytý majetek šlechty (např. za tzv.selských vzpour) nebo sionistů (za našich slavných slovanských pogromů).
Nakonec se nám podařilo zvítězit, díky VŘSR se osvobodit od krvavé nadvlády Habsburků a papeženců. Přirozeně následovala další velká vlna znárodňování, žel tentokrát nedoprovázená odsunem.
Ovšem po našem osvobození Sovětskou armádou přišla doslova očistná POVODEŇ : Takový humánní odsun a tak rozsáhlé humánní znárodnění naše vlast nezažila ani za husitů. Odsun byl v zásadě dokončen cca v polovině zlatých padesátých, kdy většina Němců a Maďarů byla za hranicemi a většina „našich“ buržujů a papeženců za dráty resp. mřížemi.
Znárodnění skončilo někdy na začátku zlatých šedesátých, kdy jsme zbytkům vykořisťovatelů znárodnili jejich rodinné domky, zneužívané jako živnostenské dílničky.

K vyhánění našinců Němci :
Každému roduvěrnému českému vlastenci je jasné jak Slunce, že po Mnichovu Němci vyhnali VŠECHNY Čechy a Moravany z okupovaných území. Opakuji : VŠECHNY Čechy a Moravany.
Kdo tvrdí něco jiného, je pomýlený nebo rovnou zrádce.
Což by si měl uvědomit především Ó Velký Šaman, nečesky a netřídně tvrdící cosi o Češích, žijících za války v Reichenbergu. Prostě tam ŽÁDNÍ Češi nebyli, Ó Velký Šamane. Němci je vyhnali již na podzim r.1938.

K tzv.arizaci majetku sionistů :
Kdo seje vítr, sklízí bouři. Jak už mnohokrát správně napsal například velký český vlastenec s.s.A.S.Pergill, sionisti se velkou měrou podíleli na poněmčování a vykořisťování všeho našeho lidu.
Proto jsme, po osvobození naší vlasti Sovětskou armádou, zbyteček přeživších německojazyčných sionistů správně zařadili do humánního odsunu Němců, a zbytečku přeživších českojazyčných sionistů jsme „jejich“ zarizovaný majetek samozřejmě znárodnili.

Ano, máme nač být hrdí.
Ano, máme pádný důvod nenávidět Němce a sionisty.
Máme krásný vzor pro brzkou budoucnost, naši šťastnou budoucnost po našem opětovném (a nyní již KONEČNÉM) vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem, demokracií a globálnem.

Na shledanou v lepších časech, velký a drahý vlastenče draku.

A.S. Pergill řekl(a)...

Draku,
na místě těch rýžovišť bývaly bažiny a deštné pralesy. Opravdu se mi nepodařilo najít studii, která by rozumně porovnávala produkci metanu z hektaru přírodního bahniska a hektaru rýžoviště.

STK,
zkuste perl, je to programovací jazyk svou filosofií BASICu relativně blízký, takže přechod na něj je relativně bezbolestný, a najdete ho prakticky v každé linuxové distribuci.

Schumacher řekl(a)...

VV, zajisté, že v lese. Je to ekologické, neboť do následujícího roku je to lesním biotopem metabolizováno. Tak nejsem nucen spotřebovávat větší území. Nepoužívám lopuch, nýbrž mech, který dorůstá. Ráno zarosený nebo mokrý po dešti. Velmi účinlivý a zdravý.

Šamane, místo dílčích zákazů by nejúčelnější definitivní řešení, zakázat člověka. Možná, že EU parlament už na tom pracuje. Jeho zásadním problémem jurisdikce omezená na Evropu. Bruselužel lze očekávat, že zahraničí se nepřipojí. Zejména mocné zahraničí jako například Rusko a Čína. To je zásadní problém. Proto navrhuji řešení.
1. K realizaci tohoto programu založit EU Říši.
2. EU Říše se musí stát nejsilnější světovou mocností. Tomuto cíli je nutno podřídit naprosto vše.
3. EU Říše redukuje lidskou populaci na minimum nezbytné pro naplnění EI (environmentální ideje)
4. Za tím účelem vyvine samo se reprodukující strojovou umělou inteligenci nezávislou na člověku. Ta dokončí uskutečnění EI v pozemském měřítku a vhodným způsobem ukončí škodlivý druh Homo "Sapiens sapiens" na Zemi.
5. Podle dalšího programu expanduje mimo Zemi, ukončí škodlivý druh Homo "Sapiens sapiens" vyskytující se případně i mimo Zemi, aby tato nemohla být zpětně infikována. Dále bude pokračovat ve svém sebezdokonalení, expandovat dále do vesmíru, kde bude pokračovat v realizaci EI odstraňováním jakékoli entity příbuzné či svými projevy podobné rodu Homo. Včetně entity, která by se v takovou entitu mohla vyvinout. To znamená důsledné potlačování podmínek pro vznik jakéhokoli "života" z něhož by se mohla vyvinout entita rodu Homo. Žádoucím vedlejším účinkem bude, že se nevyvine ani jakákoli entita, která by mohla trpět činností rodu Homo. Toto bude v plném měřítku aplikováno i na Zemi. Uskutečňováním EI v celém vesmíru tak bude důsledně naplňována EI směrnice EU.

drak řekl(a)...

Pergillovi:

Z hlediska produkce metanu bych odhadoval, že bažiny vyjdou s rýžovišti zhruba tak nastejno, ale ty bažiny, na rozdíl od rýžovišť poskytují domov spoustě živočišných druhů. Studie toto potvrzující či vyvracející ať si najde kdo chce, kde chce a jak chce.

Co se deštného pralesa týče, tak ten je z mnoha hledisek pro krajinu mnohem přínosnějším prvkem, nežli nějaké uprděné rýžoviště, nehledě k tomu, že mimo jiné slouží jako domov opicím, tygrům a dalším živočišným druhům, které na rozdíl od Asiatů a dalších jsou na pokraji vyhubení, právě proto, že jim rozličná přemnožená verbež ty pralesy kácí a vypaluje, třeba rovna ve jménu zřízení plantáží za účelem produkce biopaliv, takže ohrožené druhy tím pádem mají mnohem blíže k vyhubení a přemnožená verbež pak nemá co jíst a svou nespokojeností div že neohrožuje podstatu civilisace jako takové. Nic moc úžasného na tom nevidím.

Nejhloupější na tom všem je, že s tím nikdo nic kloudného nedělá a ani to nevypadá, že by se dělat chystal, takže budeme muset počkat, ony se ty protiklady pořádně vyostří, konečně dojde na nějakou pořádnou melu, po které nezůstane kámen na kameni a matička příroda si to pak dle situace srovná do latě sama a tak jak uzná za vhodné ona. Pakliže jí nepředejde nějaký Hitler.

drak řekl(a)...

Pergillovi a STK:

Předesílám, že nikomu nevnucuji svůj názor, ale myslím, že Basic, Perl a PHP patří z mnoha racionálních důvodů do skupiny softwaru, kterou je nejlépe vůbec nepoužívat. Proč si to myslím, o tom by se dalo diskutovat hodně dlouho a stejně si každý odejít se svým názorem, zejména když statistika dává za pravdu PHP a Perlu. Dle mého názoru ale autoři Pythonu nebo Ruby projevili mnohem více racionálního uvažovaní a citu pro správná a optimální řešení, nežli tomu bylo u PHP, Perlu nebo nedej bože BASICu.

Jakub S. řekl(a)...

A.J.Urban: Vesmír se diví.
Že to nikdo z vás nezná, co?!
A teď su zvědavý, ogaři.

Říká jedna planeta druhé: Co je s tebou, jsi nějaká nesvá? Ale... mám velké starosti... velkou nepříjemnost. - No co, tak ven s tím? - No... tak jo: vyrazili se mi lidi. - Jo ták! No dyž nic vážnějšího! Neboj, to za chvíli zmizí.

Šaman řekl(a)...

Evolution jsem si sám naprogramoval ve Fortranu někdy v osmdesátých. Jelo to na SM trojce, výstup na monitor jako matice. Fortran a atombordel - ej, mladost, radost!
\ :-)

drak řekl(a)...

Jakubovi S.:

Ten úžasný vtip znám, během hospodských dýchánků si na něj vždy někdo vzpomene, takže ho ani nemohu zapomenout, což nevadí, protože je výstižný a aktuální, a zbývá jen dodat, že bohužel je čím dál tím aktuálnější.

A.S. Pergill řekl(a)...

Draku,
ve svých hodně přes 50 letech nemám představu, že by ze mě byl programátor operačních systémů a aplikací o desetitisících řádků (takže by mi perl "kazil styl"). Řeším problémy typu "řádky souboru A rozdělit mezi 50. a 51. písmenem, začátky uložit do souboru B a konce do souboru C" (protože copy / paste z dvousloupcového pdf). A na to napíšu raději 5 - 6 řádků v perlu, než bych bastlil nějaké monstrum s povinně objektovou syntaxi, případně tu objektovost nějak složitě obcházel.

STK řekl(a)...

K Šamanovu "Éj, mladost, radost!":

Něco pro nostalgiky.

STK řekl(a)...

A ještě něco pro ty, kteří rádi nadsázku. Kolem toho chodím dvakrát denně a navíc to vidím to z balkonu. Orore!