pátek 27. ledna 2012

MOBY DICK: €vropské stádo

Energické jednání, povinná dobrovolnost, mimoparlamentní formy boje, nedostatek tanků a erupce na Slunci
**************************************************************

Neděle 22. ledna 2012
Válečný zločinec Ante Gotovina se z vězení připojil k dalším politikům své země a vyzval národ k tomu, aby hlasoval pro vstup do Evropské unie. Ze 42 % voličů, kteří přišli k referendu, řeklo své rozhodné ANO 67 % Chorvatů.

"Jsme blízko cíle. Musíme ale jednat energicky a nepromarnit příležitost k dokončení historicky významné dohody." (Charles Dallara, ředitel Mezinárodního ústavu pro finance (IIF) a hlavní vyjednavač soukromých věřitelů s Řeckem při odletu z Athén.) Už se prý jen dolaďují "technické detaily dové dohody. Historicky významné je, že místo polovičky, by se mělo "vyměnit" 60 - 70 % řeckých dluhopisů. Soukromý sektor požaduje za prodloužení splatnosti nových dluhopisů na 30 let (do svátku svatého Dyndy) úročení nejméně 5 %. Řekové zase vyžadují "demokracii" při hlasování soukromých věřitelů (banky, ale hlavně hedgeové fondy): Pokud na "výměnu" kejvne většina věřitelů, měla by být závazná pro všechny - i pro ty, kteří nekejvnou.
"Nedospěje-li Řecko co nejdřív k dohodě se soukromými věřiteli, je jeho státní bankrot nevyhnutelný." (Thomas Meyer, hlavní ekonom Deutsche Bank.) Další kvartální krize nastává 20. března, kdy by měly být proplaceny dluhopisy za 14,5 miliard €. Ty Řecko ve státní kase nemá.
Loňský schodek Řecka páčí asi 27 mld. €/13 % HDP. Řecko loni propadlo v HDP o 6 %, letos se plánuje 5% pokles. Nezaměstnanost v zemi má vyšplhat k 20 %.

Žena Moby Dicka: "No nepučte jim."

Mrtvá Kočka: "Už ne."

Řecká vláda vyvěsila na internet seznam největších daňových dlužníků. 4152 zločinců nezaplatilo celkem 15 miliard €.

Mrtvá Kočka: "Ještě maličko, a budou viset na kandelábrech."

Pondělí 23. ledna 2012
Ministři hospodářství a financí €zóny se slétli do Brusele k další plodné a konstruktivní výměně názorů. Přijali "Soubor opatření k zajištění zlepšení účinnosti národního hospodářství Itálie". Dohodli se také, že soukromí investoři budou mít na "vyměněné" řecké dluhopisy jen 4 % úroku. K tomu prohlásil Jan Kees de Jager, ministr nizozemských financí jasně:

"Nikdy jsme neřekli, že výměna dluhopisů musí proběhnout pouze dobrovolně."

Také řecký premiér Lukas Papademos vyhrožuje, že když banky a fondy nepřistoupí na "výměnu" dobrovolně, přinutí je k tomu nový zákon. Řecký zákon.
Řecko tím jistě získá velkou popularitu u případných nových investorů z Číny a Brazílie.

Žena Moby Dicka: "Proč pořád píšeš slovo 'výměna' v uvozovkách?"

Mrtvá Kočka: "Protože to je loupež."

Jalová hádka pokračovala dlouho do noci. Jak přiznalo i tiskové prohlášení řeckého fin. ministerstva: "Diskuse o výměně dluhopisů byla obsažná a konstruktivní."

"Zbankrotovaný bankéř si má prostřelit hlavu a ne přijmout státní pomoc, vyplatit si vysoký bonus a pak kritizovat politiky za rozhazovačný sociální stát." (Jan Mládek, stínový ministr financí z ČSSD, radí v Hospodských novinách zbankrotovaným bankéřům.)

Evropská komise v dalším svém idiotském rozkazu přikázala pojišťovnám, že musí do konce roku 2012 sjednotit ceny životního pojištění pro muže a pro ženy - aby nebyly ženy diskriminovány tím, že platí méně.

Žena Moby Dicka: "A vydá EK nařízení, aby se muži dožívali delšího věku?"

Mrtvá Kočka: "Ne. Ženy se po dosažení průměrného věku dožití mužů budou střílet."

Úterý 24. ledna 2012
Ministři české vlády se dohadují o pomoci-nepomoci MMF, které si půjčuje od evropských zemí, aby mohlo půjčit jiným evropským zemím. Tak kolik dáme-nedáme? 90 miliard, jak nám to spočítali? Nikdy! Tak kolik? No pajcku půjčit můžem. Tedy nezávislá ČNB.
Místopředseda ODS Pavel Drobil to vidí na sumu "něco mezi jednou a dvěma miliardami €".

"Má-li mít tato smlouva o fiskální unii nějaký význam, tak musí obsahovat vynutitelná pravidla. Máme ale problém s tím, že se sjednává mimo rámec primárního práva. Odkazuje však na evropské instituce, tedy komisi a Evropský soudní dvůr." (Jiří Schneider, první náměstek ministra zahraničí k připravované smlouvě o fiskální unii.) Postoj Česka, zejména jeho námitky, zaplnily jednadvacet stran kšaftu, který v pondělí povezou naši vyjednavači do Kostnice, pardon, do Brusele. Až tam má vzniknout "konečné znění" smlouvy. Ta se však bude podepisovat až v březnu, takže do té doby bude ještě dost času "konečné znění" několikrát "doplnit" (převorat).

Medaile za rozkrádání evropských fondů rozdány:
Bronzovou získalo Slovensko za "Výuku Romů". 830 tisíc € od EU a 600 tisíc € Slovenska obdržely dva cikánské fotbalové týmy. (Spíše firmy, které je budou učit hrát fotbal.)
Stříbrná směřuje do Dánska. 100 tisíc evropských € šlo na výstavbu sjezdovky. Dánsko má hory? Právěže ne. O to je větší jeho úspěch, že dokáže sjezdovku vybudovat na ostrově, který proslul teplým klimatem a nemá téměř žádné převýšení. Takového úspěchu nedosáhl ani Liberec s běžkařským areálem ve výšce 420 m n. m. Také z toho důvodu bylo po vyhodnocení tohoto úspěchu rozhodnuto o další podpoře 33 tisíc € - na rozšíření areálu. "Bornholmští přátelé lyžování" totiž dokázali vytáhnout provozování areálu z původních 9 dnů až na 3 týdny za sezonu.
Zlato uchvátilo Španělsko. 7,5 milionu € z eurofondů věnovala místní vláda v Andalusii na - propagaci eurofondů.

Těsně čtvrté se umístilo Česko. Bramborovou medaili získal karlovarský podnikatel, majitel čtyřhvězdičkového hotelu na hlavní třídě, jenž získal dotaci na rozvoj cestovního ruchu.

Z EU fondů jsme sumárně získali sumu 162,2 mld. Kč. Ano, a 50 miliard jsme rozfrcali a nechali si rozkrást různými pseudoškolicími, poradcovskými, stavebními a jinými lupičskými firmami.

Středa 25. ledna 2012
Vláda ČR schválila částku "něco mezi jednou a dvěma miliardami €", kterou má nezávislá ČNB poskytnout k dispozici MMF. Je to 38 mld. Kč. Mediální vůdce české socdem opozice (tedy člověk, na něhož se novináři obracejí) Jiří Dientsbier by možná nebyl proti, kdyby mu finministr Kalousek vysvětlil, jak dospěl ausgerechnet k 38 miliardám. Ukazuje se, že je to "něco mezi jednou a dvěma miliardami €", tedy přesně 1,5 mld. €. Přesně o 2 miliardy méně, než požadoval MMF.

Žena Moby Dicka: "Požadoval? Snad pěkně prosil, ne?"

Mrtvá Kočka: "Právěže nepěkně neprosil."

Částka byla vyšpekulována tak, aby se každý Čech zbavil stejné sumy, jako soused Polák.

Premiér Petr Nečas si při této příležitosti neodpustil další ze svých katastrofálních hlášek: "Stádo jménem EU se rozděluje na skupinu, kde jsou zdravé kusy, a na skupinu, kde jsou nemocné kusy." Zdravé kusy prý na půjčku nemocným mají, a podílejí se na ní.

Pane premiére, s dobytkem je to trochu jinak. Sedlák ty nemocné utratí, a dojí z těch zdravých. Pro sebe, ne pro stádo!
"Dnes, kdy je Evropa v nejhorší krizi od 2. světové války, uvízl projekt integrace v bodě, ve kterém není možné zůstat. Buď je potřeba udělat krok vpřed směrem k fiskální integraci, nebo se vrátit do období před společnou měnou. Realističtějším scénářem je vytvoření funkční fiskální unie, tedy postupné směřování k unii politické…" (Jiří Čáslavka, vedoucí hospodářské odborné sekce Strany zelených pro HN, kde se pod článkem s názvem "Peníze z EU? Děkujeme, nechceme" představil jako "analytik Glopolis".)
Nikoli realističtější, ale správnější z hlediska ekonomického. Protože však na Čtvrtou říši nejsou národy Evropy emocionálně připraveny (a nebudou do doby, pokud neodvrhnou balast národních identit), pak je pravděpodobnější celoevropský rozpad s katastrofálními následky pro všechny. Kolikže máme tanků?

Mrtvá Kočka: "Dva. Tři?"

Žena Moby Dicka: "Tak akorát před sejf ČNB."

Mrtvá Kočka: "A kterým směrem budou mířit?"

V Davosu otevřela slet předních 2.500 světových ekonomických opičáků evropská kancléřka Angela Merkel. Hořekovala, že "důvěra v Evropskou unii poklesla". Současné potíže EU vyřeší "větší integrace". Vyloučila z ní však "integrované" (společné) europské dluhopisy.
Ty naopak požaduje "filantrop" (loupežník) George Soros. Tento vizionář tvrdí, že navrhované "utužení fiskální disciplíny" povede k rozpadu eurozóny. Měl by se provést "delikátní manévr": "Osekání rozpočtů", "strukturální reforma" a poté "povzbuzení ekonomického růstu".
Přední opičák Nourel Roubini vyzval k "nalití peněz do ekonomiky v masovém měřítku". Rozpadu eurozóny se zabrání jedině devalvací eura vůči dolaru o 20 až 30 %.
Zakladatel fóra Klaus Schwab pozval část nespokojenců, kteří se ubytovali v iglú, k diskusi o tom, "jak napravit kapitalismus."
Je to jednoduché: Nejprve je třeba uchopit moc. (Zprvu formou parlamentních forem boje, teprve později má dojít k mimoparlamentním.) Pak zlomit odpor svržených statkářů a kapitalistů. Poté je třeba semknout všechen pracující lid kolem proletariátu. A nakonec ozbrojit revoluci k boji proti vnějším nepřátelům. (Myšlenky J.V.Stalina/Džugašviliho z přednášky, proslovené na Sverdlovově univerzitě počátkem dubna 1924.)

Mrtvá Kočka: Kolikže máme těch tanků?"

Švýcarský týdeník Weltwoche obvinil guvernéra Švýcarské národní banky Philippa Hildebranda z "klasické devizové spekulace". ŠNB to označila za nepodložené pověsti: Dolary za š.franky nakoupila pouze Philippova žena Kashya a to výhradně pro sebe a dcerku. Manžílek s tím neměl "nic společného". Důvěrné informace nebyly zneužity.
"Máme všechny bankovní výpisy s příslušnými transakcemi plus slovní ujištění jednoho zaměstnance banky, že transakce uskutečnil Hildebrand osobně, nikoli jeho žena." (Philipp Gut, zástupce šéfredaktora Weltwoche.)

Čtvrtek 26. ledna 2012
"Podle pravidelných účastníků je to méně bujaré a stává se z toho filozoficko-humanistická akce." (ekonom Tomáš Sedláček, jediný český účastník Davosu.)
"Pozornost je věnována téměř výhradně krizi eurozóny, která zastiňuje znepokojení kvůli nerovnostem, vývoji na Blízkém Východě nebo Íránu." (Martin Sorrell, ředitel největší světové marketingové agentury WPP Goup.)
Rusové a Číňané poslali jen minidelegace. Nechtějí si nechat nadávat. Číňané to omlouvají oslavami svého Nového roku, ruský důvod není znám.

Mrtvá Kočka: "Rusové se neomlouvají."

ČNB částku 1,5 mld. € na půjčku MMF "poskytne, ale nesouhlasí s tím".
ČNB požaduje vládní záruku za tuto - i minulou - půjčku MMF, celkem na 2,53 mld. €.
ČNB předpokládá souhlas Parlamentu ČR s vládním návrhem zákona o této záruce, což "chápe jako vyjádření zahraniční politiky České republiky".

Žena Moby Dicka: "Řecko nezkrachuje. Ani Itálie, ani nikdo jiný. A i kdyby zkrachovaly, tak z nich dluh MMF vytluče. A když nevytluče, pak zkrachuje MMF. Ale to se nestane. I když se to stane, pak peníze ČNB nejdou ze státního rozpočtu, jenom z rezerv. A ty rezervy budou doplněny - díky zárukám vlády - ze státního rozpočtu… Ale když zkrachuje eurozóna, tak těch 38 miliard můžeme v budoucích ztrátách stejně zanedbat."

Mrtvá Kočka: "Chci svých zanedbatelných 38 tisíc!"

Soukromí věřitelé nehodlají přistoupit na to, aby odepsali další půlku z té půlky, kterou ještě neodepsali.

Pátek 27. ledna 2012
Za zneužití jedenáctiletého chlapce půjde exposlanec ČSSD Petr Wolf na pět let do vězení.
Oprava: Za zneužití jedenáctimilionové dotace. Jeho manželce Haně uložil soud dvouletý podmíněný trest.

Pan Wolf půjde bručet za úvěrový podvod, zkreslování údajů o stavu hospodaření a za porušování autorských práv. A to vše jen proto, že jeho firma UT 2002 získala na "Výzkum vztahu životního prostředí a ekonomického rozvoje" milionové státní dotace od Ministerstva životního prostředí. To ale obdrženou práci nechalo prověřit, a přišlo se na to, že pan (ex) poslanec sprostě opisoval. Jeho výzkumná zpráva byla z více než 70 % plagiátem, a to už je moc.

Mrtvá Kočka: "A kolik se ještě netrestá?"

"Auditní mise zjistila, že existují průkazné prvky, které naznačují závažné nedostatky ve fungování systémů řízení a kontroly dotčené pomoci. V návaznosti na tuto auditní misi jsem obdržel informace, které ukazují, že výdaje uvedené v osvědčeném stavu výdajů jsou spojeny se závažnými nesrovnalostmi, které nebyly opraveny." (Koos Richelle, generální ředitel z odboru Evropské komise pro zaměstnanost a sociální věci.)
Převzato z oznámení Evropské komise, jež bylo zasláno české vládě. Toto je důvod, proč EK pozastavuje ministerstvu šíleného školství a ožebračených sportovců vyplácení dotací z operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Jde o 1,2 miliardy korun a hlavu ministra Josefa Dobeše.

EU + MMF + ECB požadují po Řecku, aby dále seškrtalo svůj rozpočet a přijalo další reformy ještě před schválením druhého "záchranného balíku".

Deutsche Bank je ochotna podílet se na záchraně Řecka. "Položili jsme na stůl velmi atraktivní nabídku." (Josef Ackermann, předseda DB a zároveň předseda bankovní lobby při IIF.) "To je ztráta o téměř 70 procent, kterou jsme připraveni přijmout. Věřím, že dohody bude dosaženo. Každý musí přispět."

Mrtvá Kočka: "Kolik přispěje Ackerman?"

Za selhání ruskočínské expedice k Marsu Fobos-Grunt v ceně 5 mld. rublů nemohou dle vyšetřovací komise americké radary, ale erupce na Slunci.

Sobota 28. ledna 2012
Žena Moby Dicka: "Demenci světových politiků, finančích opičáků a vedoucích managorů asi taky nejspíše zavinilo Slunce."
*******************************************

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

13 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Blanický

Vážení vlastenci zde, dovoluji si Vám navrhnouti k besedě (a doufám, že i samostatným pojednáním dějezpytným a právovědným) thema naše domácí a tuze tíživé, které jest Vámi zameškáváno:

Panu ministru Kalouskovi s obdivem
18. 1. 2012

Vážený pane ministře za feudály a katolíky!

Můžete laskavě vyvrátit nebo potvrdit následující tvrzení, přičemž to první je šířeno pod značkou pb po internetu, ostatní jsou dostupná na oficiálních stránkách ministerstev Vlády České republiky.

Církvím není co vracet!
Už císař Josef II. kolem roku 1780 kromě zrušení nevolnictví provedl faktické zestátnění majetku církve (samozřejmě katolické, protože jiná v té době ani nesměla být…)
Císař Josef II. (syn Marie Terezie) už měl totiž dost rozpínavosti a arogance církevních představitelů, zavedl toleranci všech náboženských vyznání – a církev v podstatě zbavil veškerého majetku. Nadále byli církevníci jen „správci a provozovateli“ všech církevních statků, které od té doby patřily státu.
Tento stav přetrval i konec Rakousko-Uherska a vznik ČSR.
A fakticky přetrval i celou dobu komunistického režimu. Komunistický režim katolíkům nepřál a jak mohl, tak je diskriminoval, případně zavíral.
Ale žádný majetek jim komunisté nemohli zkonfiskovat ani znárodnit. Ne, že by nechtěli, ale prostě nemohli. Proč nemohli? Protože už neměli co znárodnit a zkonfiskovat. Církev už přibližně 170 let žádný majetek nevlastnila… Jak už bylo řečeno, od vlády císaře Josefa II. byla jen správcem, nájemcem a provozovatelem majetku, ne majitelem.
Komunisté církevníky bez náhrady vyháněli z různých objektů a pozemků, které původně využívali, ale v žádném případě jim nemohli nic vyvlastnit! Bylo to v roce 1919, kdy se na prezidentovi Masarykovi domáhala „odškodnění“ za pozemkovou reformu a další údajné ztráty, které „utrpěla“ v důsledku vzniku ČSR.
Bylo to v roce 1945, kdy využila poválečného zmatku a zase chtěla – tentokrát na prezidentu Benešovi- peníze za „konfiskaci majetku“ v době války.
Posléze to bylo krátce po roce 1989. Ani tehdy však neuspěla. Jen ukázala „zuby“, když určitou chybou v rozhodování tehdejších představitelů se jí podařilo „uškubnout“ údajný pozemek Voršilek v Praze včetně Nové scény Národního divadla.
V roce 1998 tehdejší vicepremiér JUDr. Pavel Rychetský požadavky církve prošetřil a vydal prohlášení, že majetek nebyl ve vlastnictví církve. Totéž potvrdila expertiza právníků.
Současná vláda hodlá církvím vyhovět a vydat jí majetek, na který už nemají právo zhruba 230 let!
______
Zákon o odškodnění církví sleduje i Německý řád, stojí o Bouzov i lesy

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/zakon-o-odskodneni-cirkvi-sleduje-i-nemecky-rad-stoji-o-bouzov-i-lesy-1ix-/domaci.aspx?c=A111114_1684903_olomouc-zpravy_sot

informace řekl(a)...

Pozitivní zprávy z Davosu, říká guvernér ECB Mario Draghi.
http://www.milanofinanza.it/news/dettaglio_news.asp?id=201201271436266173&chkAgenzie=TMFI&titolo=Sale%20meno%20delle%20attese%20il%20Pil%20Usa,%20le%20Borse%20ascoltano%20Draghi

Jakub S. řekl(a)...

V tom má ale s. Mládek ouplně recht.

stk řekl(a)...

Kdo tvoří stádo jsem pochopil. Kdo ale hraje roli vlka?

Jakub S. řekl(a)...

Kolik se ještě netrestá, Ano, toť aktuální otázka. Je tu někdo z Plzně?
Podotýkám, že v šedesátých nic takového ani náznakem na FF Brno nevyvstalo. Nevím o tom ani soukromě, ani dodatečně od profesorů ani spolužáků. Prostě toto n e b y l o . Nikoho to asi ani (doslova) nenapadlo. Teď se zesměšním, ale budiž - amicus Plato, amicus...: - byli jsme, všichni, co jsem znal, poctiví. poctivě jsme si své seminární, diplomové atd. práce odpracovali.
Žabaři jsme byli... a blbí. Bože.

informace řekl(a)...

Z paluby Euro-Concordia energický kapitán Frau Angela Merkel spolu se svým plavčíkem Sarkozym řídí nejen osudy jednotné evropské měny, aby neuvázla na mělčině někde u ostrůvka Giglio, ale, jak vyplývá z veřejného prohlášení generálního tajemníka její strany Hermanna Groeheho, bude aktivně podporovat Sarkozyho v příštích francouzských prezidentkých volbách. "Umíte si představit, co by se stalo, kdyby Sarkozy prohrál volby? komentuje Investmentwatch. A pokračuje: "An elected head of state breaks all international protocol by inserting herself into a national election where she has no place and compromises her country’s neutral role. Can you imagine if Sarkozy loses, Angela having to welcome his rival Hollande as legal french president; from June 2012, on official visit to Berlin; to shake the hands of a Chancellor who actively campaigned against him! Not on!"
http://investmentwatchblog.com/can-you-imagine-if-sarkozy-loses-election-in-in-france/#.TyUKksVhtvQ
Tedy premiér jednoho státu vtrhne do politického života druhého suverénního státu, aby zasahoval do voleb, které mají být vyjádřením vůle jeho voličů.
Že to není poprvé, co nebojácný německý kapitán zasahuje do francouzských vnitžních záležitostí, je známo, píší o tom noviny jako la Repubblica.
Zrovna tak není tajemstvím, jak psal Wall Street Journal, telefonický rozhovor kapitána Frau Merkel s italským prezidentem Napolitanem v listopadu minulého roku. "On a chilly October evening in her austere chancellery, Angela Merkel placed a confidential call to Rome to help save the euro.", píše ve svém článku Markus Walker, a vyzvala ho, aby zasáhl "as Italy's president, the man with authority to name a new prime minister" a posadil na místo Berlusconiho někoho jiného, jestliže nebude schopen zvládnout krizi.
"Europe's leaders have an unwritten rule not to intervene in one another's domestic politics. But Ms. Merkel was gently prodding Italy to change its prime minister, if the incumbent—Silvio Berlusconi—couldn't change Italy."
V EU vládne nepsané pravidlo, že se politici jedné země nebudou míchat do vnitřních záležitostí druhých zemí. Pro Frau Merkel zřejmě neplatí.
http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203391104577124480046463576.html?mod=WSJEurope_hpp_LEFTTopStories

informace řekl(a)...

Z paluby Euro-Concordia energický kapitán Frau Angela Merkel spolu se svým plavčíkem Sarkozym řídí nejen osudy jednotné evropské měny, aby neuvázla na mělčině někde u ostrůvka Giglio, ale, jak vyplývá z veřejného prohlášení generálního tajemníka její strany Hermanna Groeheho, bude aktivně podporovat Sarkozyho v příštích francouzských prezidentkých volbách. "Umíte si představit, co by se stalo, kdyby Sarkozy prohrál volby? komentuje Investmentwatch. A pokračuje: "An elected head of state breaks all international protocol by inserting herself into a national election where she has no place and compromises her country’s neutral role. Can you imagine if Sarkozy loses, Angela having to welcome his rival Hollande as legal french president; from June 2012, on official visit to Berlin; to shake the hands of a Chancellor who actively campaigned against him! Not on!"
http://investmentwatchblog.com/can-you-imagine-if-sarkozy-loses-election-in-in-france/#.TyUKksVhtvQ
Tedy premiér jednoho státu vtrhne do politického života druhého suverénního státu, aby zasahoval do voleb, které mají být vyjádřením vůle jeho voličů.
Že to není poprvé, co nebojácný německý kapitán zasahuje do francouzských vnitžních záležitostí, je známo, píší o tom noviny jako la Repubblica.
Zrovna tak není tajemstvím, jak psal Wall Street Journal, telefonický rozhovor kapitána Frau Merkel s italským prezidentem Napolitanem v listopadu minulého roku. "On a chilly October evening in her austere chancellery, Angela Merkel placed a confidential call to Rome to help save the euro.", píše ve svém článku Markus Walker, a vyzvala ho, aby zasáhl "as Italy's president, the man with authority to name a new prime minister" a posadil na místo Berlusconiho někoho jiného, jestliže nebude schopen zvládnout krizi.
"Europe's leaders have an unwritten rule not to intervene in one another's domestic politics. But Ms. Merkel was gently prodding Italy to change its prime minister, if the incumbent—Silvio Berlusconi—couldn't change Italy."
V EU vládne nepsané pravidlo, že se politici jedné země nebudou míchat do vnitřních záležitostí druhých zemí. Pro Frau Merkel zřejmě neplatí.
http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203391104577124480046463576.html?mod=WSJEurope_hpp_LEFTTopStories

informace řekl(a)...

Šamane,
blog neotišťuje příspěvky.

informace řekl(a)...

Už mi ho smazal dvakrát.

Jakub S. řekl(a)...

Pozor, kontrolní otázka, přijímá?

informace řekl(a)...

Dvakrát mi to dal jako přijaté, ale pak to nezveřejnil. A nakonec příspěvek zmizel i z okénka.
Mám ho napostovat bez odkazů?
Aby pak zas někdo neřekl, že jsem si to vymyslela.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den. Mně dokonce 1 příspěvek smazal. Nashledanou.

Šaman řekl(a)...

Informace, to se jen probudil Pixla ze zimního spánku. Vaše příspěvky vráceny. Anonymního ne - byl to skutečně spam.
\ :-)