čtvrtek 12. ledna 2012

Nová doba ledová

Milí čtenáři, Blogger momentálně upravuje způsob psaní komentářů a dělá to "naživo". To je důvodem, proč se všechno sype a nefunguje. Neví se, jak dlouho to bude trvat, většinou se to snaží spravit během několika hodin, v nejhorším případě dnů. Do té doby taky může občas vypadnout možnost psát komentáře vůbec a tak podobně.
Problémy s IE hlásí na podpůrném fóru uživatelé ze všech koutů, nebude to jen náš problém. Zatím se nikdo oficiálně nevyjádřil. V ústředí Bloggeru mají momentálně noc - asi i to bude důvod, proč se "údržba" děje právě teď.
Až se to ustálí, vrhnu se, pokud bude dále problém, na zřízení lepšího řádkování v komentářích. Zatím to nemá smysl, pořád se tam "něco" děje.
Doplnění po hloubkovém průzkumu - problém nastává POUZE u článků, které mají aspoň jeden komentář. Očividně "se" ladí obecné formátování komentářů a zavádí se nová fíčura - možnost odpovídat na konkrétní komentář. Bude-li tato možnost na všech blozích nebo bude-li možno ji zapnout či vypnout není dosud známo.
Update situace: Na doporučení velkých Guru bylo dočasně předěláno zadávání komentářů tak, aby se objevovaly v samostatném vokně. Tím jsou zprovozněny stránky pro uživatele IE. Do původní podoby bude navráceno časem (tj. až vychytaj mouchy).
***
Upozornění: Zadávání jména obvyklým způsobem v novém systému blbne, pro možnost jeho zadání nutno nejdříve kliknout na Náhled!

31 komentářů:

STK řekl(a)...

Nová vlastnost (práce s vláknem) by byla moc fajn.

Harpyje řekl(a)...

Rien ne va plus.
Asi ráno moudřejší večera.

Harpyje řekl(a)...

Freude, schöner Götterfunken,
Tochter aus Elysium,
Wir betreten feuertrunken,
Himmlische, dein Heiligthum!
Freude! Freude!
Podařilo se mi poslat příspěvek!!

Jakub S. řekl(a)...

To je radosti, co? Maličkost, a jak potěší... A už je to hodno Fricka Schillerů!

Anonymní řekl(a)...

Radosti jak na dvorku.

STK řekl(a)...

Takže nám možnost odpovídat na určitý komentář zase zmizela. Myslím, že se půjdu podívat do nějaké jiné hospody, kde se tak zběsile nešoupe nábytkem... [;>)

Tess řekl(a)...

Pokud se nepletu, fungující možnost odpovídat na určitý komentář se objevila snad jen v Chromu.
Až to přestane šeredit, vrátím komentáře tam co byly a měly by hezky pěkně fungovat.

Anonymní řekl(a)...

Dočkejme času. Dzp.

drak řekl(a)...

No, už aby to zas spravili, tohle sekání komentářů v odděleném okně je poněkud, nezvyklé, otravné a zbytečně pracné.

Ale jak se říká: "Darované kobyle na zuby nekoukej!" Furt je to lepší, než drátem do oka ;-)

drak řekl(a)...

Tess:

V Safarim to šlo také, teď je nevím jestli ve wokenním, či Mac OSím, nebo rovnou v obou? Poznámky jsem si nedělal a skleróza vykonala své, nepovažoval jsem to za důležité, a teď už to nezkusím, ale teď je to ještě horší, než to bylo ráno :-) No ale aspoň máme nějaký trénink proti tomu ošklivému skopčákovi, co lidem schovává věci.

informace řekl(a)...

Safari apple totéž okénko jako Chrome

drak řekl(a)...

informaci:

Měl jsem tím na mysli, že na rozdíl od M$ Explozeru, se v Safari na všech platformách od rána až doteď chovalo zadávání příspěvků vždy mravně, slušně a bez potíží, ať už se ty příspěvky zadávaly odpoledne v novém okně, nebo v té původní variantě v tom původním.

Začínám mít podezření, že tak jako je například v nových verzích M$ Explozeru v české verzi skoro nemožné nastavit si jakožto vyhledávač Google, cpe to tam Bing + něco co nechci a basta, tak možná, že "averze" M$ Explozeru je dalším projevem vzájemné nevraživosti Micro$oftu a Googlu.

informace řekl(a)...

Funguje i Explorer, i když je pomalý jak chcípající želva

dak řekl(a)...

informaci:

Není divu. Wokna jako systém nemají uspokojivě vyřešeny vstupně výstupní operace, což zdržuje. Pak nemají dobře vyřešeny přístupy a bezpečnost, což znamená, že bez antiviru nejsou použitelná, to zdržuje ještě víc. K tomu přidejme problémy se souborovým systémem a máme další zdržení. Natvrdle napsaný M$ Explozer, který slouží i k ovládání plochy, no tak to už je jen třešnička na dortu. Občas se divím, že to celé vůbec ještě aspoň nějak funguje.

EK řeklo řekl(a)...

...Harpye...podivuji se , že VV Vás ještě neupozornil na nutnost používání místního jazyka nás obyčejných lidí.

čest v svest!

Jakub S. řekl(a)...

No vono na to dojde. Snad i on musí trochu spat.

Šaman řekl(a)...

Ach, ach. Taky čumím. Ale věřte, že Tess nakonec vybere optimální variantu., abychom tu mohli ještě chvíli fungovat. Do dalšího ksichtového výtahu (faceliftu).

Jako dobrou vidím možnost otevřít si rovnou komentáře bez otvírání přípěvku. A hlavně - vrátil se nám náš drahý středoevropský čas. Takový trochu provincionální, ale už jsme si na něj zvykli…
\ :-)

Jakub S. řekl(a)...

Ksichtový výtah! To-je-vono. Právě vynalezeno nebo se to mezi robama říká? Facelifting: pozvedání obličeje. Dámy si tuším už dlouho říkají Musím si na ksicht namalovat obličej, že?
Provinciální neprovinciální - náš. A pokluzené. S věkem se nezadržitelně stávám čím dál větším flástencem. Jo východoaustralský nebo vých.-US čas bych bral, tam mám kamarády - emigranty, hned bych věděl, esli nespí.

Jakub S. řekl(a)...

Hospody mají být pořád stejné. Proto se tam chodí. Nejlepší Wiener, Pester, Pressburger kavárny vypadají (v nejlepších případech včetně vrchních) jako za tamté monarchie (osobně prochozeno, ponavštěvováno - tohle bych nechtěl tlumočit), co se už nevrátí, pozdě bacha honit... A zase se pochlubím: mluvil jsem ještě s t í m + panem Hawelkou. Už mlčím.

Šaman řekl(a)...

Ksichtový výtah - český výraz pro facelift ("vylepšený" vzhled) webové stránky, jenž protahuje obličeje uživatelů. Vynalezl © Šaman

Šaman řekl(a)...

Ke potřebnosti zachování tradice hospody:
To vím. Bohužel, tuhle mám jen pronajatou od amerického RaJ Kalifornie 1. Včera se majitel rozhodl bez předchozího varování vymalovat. A je vymalováno. Celou noc Tess uklízela.
Kdykoliv mi sem mohou přivézt třeba videoterminál. A bude - pokluzené…
\ :-)

Jakub S. řekl(a)...

Potěšen a hrd konstatuji, že se tu houfně přejímají výrazy a rčení jak mé osobní, tak tu z teho kraja, ztadyma. Berte. Beru.
A smím se nesměle zeptat, jakou pobírá sl. dcera za noční práci odměnu - ? Ani neříkejte, že poděkování. Nevím nevím, co by na to v Bruselu...
Mám tu fascinující výraz: s u b t h e a . No toto! Podčaj. Tajemné jak prase. Snad podřadná odrůda či druh? Čajař su velmi vyspělý, rostu v tom pozvolna už třicet let. A náročný - tudíž v rest. či hospodě si netroufám nikdy čaj dát. To je čertovo kopýtko. U dcery si dělám sám.

Tess řekl(a)...

Před chvílí proběhl další test. Ještě je "to" rozbitý.

jabo řekl(a)...

ač řídký účastník diskusí, přesto si dovolím popřát všem dotčeným a postiženým pevné nervy s IT.

Jakub S. řekl(a)...

Prosím, nebuďte řídký.

Jakub S. řekl(a)...

Po kliknutí na fotku JK se objeví rozbitý robotek, že by se Asimov slitoval, a: THAT´S AN ERROR.
To není error. TO JE HORROR.
Olol - ! Říkala má ceruška, ukazujíc nám další rozbitou hračku atd.

Moby Dick řekl(a)...

Harpyje: Freude, Freude - vždycky na tě dojde!
>>:))

Větší vlastenec řekl(a)...

Jděte k šípku s tou nechutnou proevropskou propagandou !!!

Tess řekl(a)...

Jakube, olol oplaven.
Tentokrát za to nemohli ti nahoře, ale já. Dělala jsem změny...

Jakub S. řekl(a)...

Hulá! Telezka je odná olka. Je táta lád?

drak řekl(a)...

Myslím, že princip, kdy ovládání a vzhled zůstávají pokud možno pořád stejné a mění se jen to, co není vidět, je ten nejsprávnější a nejvíc žádoucí. Víte kolik by třeba bylo škod, zraněných a mrtvých, kdyby se v autech měnily ovládací prvky stejně často, jako v nových verzích Woken či M$ Office? Upřímně se podivuji, že jim takové doslova prasárny a podrazy procházejí, byť samozřejmě je mi jasné, že pro to určité objektivní důvody existují. Doufám jen, nic jiného mi ostatně nezbývá, že se vlastníci a programátoři blogspotu nehodlají vydat stejnou cestou.