pondělí 16. ledna 2012

Obnovená pozvánka na Skotsko

Opakovaná anotace: Skotsko je jedna z nejfotogeničtějších zemí světa. Je to místo, kam se musíte vracet. Místo, kde je i krajinářská fotografie fotografií akční. Dva okamžiky nejsou stejné...

Dovoluji si vás proto (zase) pozvat na vokazování vobrázků ze Skotska. Jedná se o to nejlepší, co jsme nafotili za čtyři roky.
Kdy? sobotu 4. 2. od 14:00
Kde? Na PragoFFestu v linii Harryho Pottera (2. patro úplně vzadu) Jedná se o akci pro lidi švihlé i normálnější.
Za kolik? 150-200-250 Kč (hodinové-klouzavé půldenní-jednodenní vstupné)
Ráda vás uvidím :) A fanoušků Pottera se nebojte ;)







... do Skotska se prostě MUSÍTE vracet...

(Ahoj tati, jsme v pořádku, už jsme něco nafotili, ale ještě to není upravené ;) )

36 komentářů:

informace řekl(a)...

Fotky jsou skvělé, ale není tam zima?

Tess řekl(a)...

Teď?
Strašná...
Ale maj tu izraelský datle jen za tři libry a večeřeli jsme salát s mořskejma potvorama. Jídlo super. Teda když vařím já.
Zítra budeme mít lososa. Nebo plněný zapečený žampiony. Teď asi přitopím v krbu a dám horký čaj.
Já blbec zapomněla doma Bikavu.

informace řekl(a)...

Jen si pochutnejte a hlavně pošlete nám fotky. Moc Vám závidím, ale do té zimy by se mi nechtělo. Tady na jihu jde v noci teplota pod nulu. Co pak ve Skotsku!

Šaman řekl(a)...

To jsme s maminkou rádi, že jste v pořádku, ale nezapomeňte jít brzo spinkat - biologický čas máte posunutý o hodinu napřed před místním!
\ :-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Vy se musíte; my ne.
Neboť jsme tam nikdy nebyli, tudíž se tam opravdu, ale OPRAVDU nemusíme vracet.

Nicméně Vám jménem všeho našeho lidu děkuji za varování.

drak řekl(a)...

Myslím, že Skotsko je jedním z míst, které za návštěvu určitě stojí a s největší pravděpodobností i za opakování té návštěvy. Třeba jen zažít ten báječný pocit, který člověk zažije, když si jde prohlédnout a případně i koupit knihy tak, že mu půjčí klíč od obchodu s knihami, kde jinak nikdo není, a on si vybere co chce a pak to, když si něco vybere, zaplatí při vracení klíče na recepci. A určitě je tam k vidění spousty dalších zajímavých až báječných věcí, třebas sudy s báječnou whisky po lese, báječná příroda a spousty bezvadných lidí a nádherných míst.

Harpyje řekl(a)...

K onomu efektnímu záběru s pochmurným nebem: http://en.wikipedia.org/wiki/Commando_Memorial

Jakub S. řekl(a)...

- a hlavně, jako všude na Severu (kromě Východu): poctiví a poctivost od hostů samozřejmě očekávající domorodci. Moji potomci vědí, proč se v nich postupně vyvinula příchylnost k putování za tmavým hrotem střelky. No, teďka už o Slovanech asi vědí svoje...

Větší vlastenec řekl(a)...

No nepsal jsem o tom už v noci ?
Leze to z nich jak z chlupaté deky - pomalu, ale nezadržitelně.
A je to HODNĚ ošklivé
Prostě krev je krev, a geny se nezapřou.
Pro příbuzného jednoho z agentů mezinárodního sionismu a imperialismu (i pro jeho potomky) jsme my Slovani ... něco méněcenného. Verbež ? Gesindel ?

Prostě - jak přituhuje, masky začínají padat. A my s hrůzou zjišťujeme, koho jsme si hřáli na prsou.

Čest a Nazdar !

drak řekl(a)...

Jakubovi S.:

Ano, s tou tmavou (severní) stranou střelky na tom rozhodně něco je. Jste-li mezi poctivými lidmi, tak si totiž můžete báječně odpočinout, protože můžete polevit a nebýt neustále ve střehu, jako když jste tady, nebo kdekoliv jinde, kde se prostě víc lže a krade. Nicméně i na tom úžasném severu jsou místa, kterým je lepší se vyhnout, například některé čtvrti v některých městech, bohužel je už stihl poměrně negativně poznamenat zaslepený multikulturalismus. Ale ani na jihu není všechno úplně k zahození, jen se při výběru cílového místa a trasy a dopravy k němu musí pečlivěji plánovat a zjišťovat. Byť tedy po událostech z poslední doby je to řekl bych poměrně jednoduché a krom pár zemí, jako jsou Francie, Itálie, Španělsko, Řecko, Izrael a pár ostrovů bych se asi neodvážil vůbec vyrazit. Na rozdíl od novinářů nejsem za riziko královsky placen a ani na něj nejsem dobře a výhodně pojištěn.

Harpyje řekl(a)...

Velmi zajímavá představa o turistických destinacích.
Čtenáři Neviditelného Psa a eurabie.cz halt vědí své.

Větší vlastenec řekl(a)...

Zajímavý a dobrý myslitel drak má v tomto případě pravdu.
Jistě víte, vážená paní Harpyje, jak vypadala naše Praha, když ještě byla poznamenaná zaslepeným multikulturalismem. Ano, ta „slavná“ předválečná Praha, kde se každodenně projevovala děsivá chyba našich předků - multikulti.
Naštěstí, po osvobození Sovětskou armádou jsme se těch druhých dvou "kultur" (německé-fašistické a židovské) zbavili. A rázem je v našem unikulti bezpečno.
Což mohou popírat jen naši nepřátelé - Euroameričani, multikulti nadšenci, eurohujeři, pravdoláskaři, křesťani a Židi.

Nazdar !

drak řekl(a)...

Já si myslím, že chybovat je lidské. Multikulturalismus nicméně chybou je, protože jak je vidět ze zpráv presentovaných masovými médii, ona k tomu opravdu zcela a plně stačí jenom tzv mainstreamová, kde jsou k rozeznání propaganda i censura i nezkušeným okem. Z toho, co nám před očima probíhá za zprávy je vidět, že se to vše zvrhlo zvrhlo v jakousi kombinaci ekonomické sebevraždy a zároveň antibílého rasismu podporovaného řadou národních států a mezinárodních organisací, OSN a EU nevyjímaje.

Jak říkám, chyby se občas stanou, ale rozumné je, se z nich poučit a napravit je, ne na nich trvat. Trvat na nich může jenom hlupák, nebo hajzl. Hlupák proto, že si není schopen je uvědomit, hajzl proto, že na nich nějak profituje.

Jakub S. řekl(a)...

Alw, no... u nás ta představa, víte, konstatuju - skoro nikomu moc zajímavá = neobvyklá nemůže připadat. Je naprosto převládající, víte?
A teď mi napadá otázka, prosím o odpověď (no dyž ne, tak ne): sdílela by vaši ironii většina Talijánů? Nebo jen určité vrstvy (sociální, vzdělanostní) či regiony či pouze rurální/urbánní obyvatelstvo? Dík za pokus.

Harpyje řekl(a)...

Ta představa je převládající?
Tak to je ještě lepší. Ale tak je tomu ve většině postkomunistických zemí. 40 let izolace udělá své. Proto je například měřítkem "multikulti" pro Čechy soužití s Cikány. To ale není multikulti. Jejich způsob života v ghetech je antitézí kultury. Je to sociální problém.
Srovnávání muslimů a přistěhovalců z jiných kulturních okruhů s Cikány, je ale ohromná příležitost pro více či méně nahnědlé agitátory.
Soužití různých kultur na Západě není "Friede, Freude, Eierkuchen". Třecích ploch je víc než dost. Ale vyspělá občanská společnost má šanci, a všechny trumfy v ruce, aby se s nimi vypořádala. Ta občanská společnost, o které poskoci pana profesora, toho času prezidenta, tvrdí, že je "fašistická".

Harpyje řekl(a)...

Abych nezapomněla, Tess. Československý památník v Aviemore.

Harpyje řekl(a)...

Ještě něco k československým letcům ve Skotsku:
Tragédie Oxford PH404 - Beinn a Bhuird
http://www.archieraf.co.uk/scs/oxfordph404.html
Byl to spolužák mého otce. Byl, myslím, o dvě třídy výš, ale oba se znali.
Dzp.

Harpyje řekl(a)...

víš?
may be

drak řekl(a)...

Ano, tleskám, jak snadné je vypořádati se s jakoukoliv námitkou, co nám nejde pod nos, nebo se nám nehodí do krámu. Buď se to onálepkuje rudě, hnědě, xenofobicky, rasisticky, nebo se to třebas zdůvodní 40 lety isolace (Nebyl takhle náhodou na jejím počátku nějaký AH a spolu sním z něj doslova zblblý, ale před tím vyvinutý starý a kulturní národ?) nebo jinak, ale hlavně se nezbýváme podstatou věci, tedy tím, o čem je vlastně řeč. To se jen zamlží, rozmlží rozblemcá a zahraje do outu, úplně stejně jako v těch prolhaných uřvaných médiích.

Nečiní mi potíž žít vedle někoho, u koho vidím, že neusiluje o zničení mě a mého domova, ale naopak se chce stát jeho součástí. Činí mi ale velikou potíž, narazím-li na někoho, kdo mě má z blbce a dojnou krávu zároveň a akorát tak zneužívá podané pomocné ruky k tomu, aby tu nakonec rozhodoval o všem on a po jeho, to totiž není soužití, to je podlost, dalo by se to nazvat třebas populační anexí. Pro příklad poměrně slušného a vzájemně prospěšného soužití, přes všechny drobné problému můžeme u nás uvést příklad soužití s vietnamskou menšinou, které je v zásadě bezproblémové. O Cikánech, kteří toho naopak zneužívají ve velkém se to to rozhodně říci nedá. O vozembouších většinou také ne.

Pochybování o správnosti konaného patří ke všem rozumným bytostem, je to užitečný zpětnovazební mechanismus. Jeho ignorování může dovést tak akorát k průšvihu a příliš bolavému střetu s realitou, když pak praskne ta růžová bublina virtuální reality, ve které ta západní část Evropy bohužel pořád ještě žije. Ona nejen že žije v jakési virtuální růžové realitě, ale ona jí tvrdošíjně odmítá opustit. O to víc to ale bude bolet, až to konečně rupne a spadne na držku.

Jakub S. řekl(a)...

Prosím, je mi dost nejasný pojem vozembouch. Bylo by možno to říct jinak? Na Velké Moravě asi jsou zváni jinak.

stk řekl(a)...

Soužití různých kultur na Západě není "Friede, Freude, Eierkuchen". Třecích ploch je víc než dost. Ale vyspělá občanská společnost má šanci, a všechny trumfy v ruce, aby se s nimi vypořádala.

Tak proč to neudělá?

Větší vlastenec řekl(a)...

Jednoduše proto, vážený STK, že nic takového neexistuje.
Prostě "vyspělá občanská společnost" je contradictio in adiecto - jako byste to sám nevěděl. Jako by Vám to náš pokrokový prezident už x-krát nevysvětlil.
Prostě - občanská společnost může být jen pouze NEVYSPĚLÁ, neustále se o dokonalost jen (marně) snažící.
Ne náhodou je „občanská společnost“ výmyslem Euroameričanů, ne náhodu byl jejím nejznámějším propagátorem v naší vlasti vrchní petent, největší multikulti nadšenec a eurohujer V.Havel.

Jinak řečeno : Tzv. občanská společnost je jedním z nástrojů k našemu ujařmení, nástrojů používaných našimi dědičnými nepřáteli. O.s. prostě třecí plochy neodstraňuje, nýbrž VYTVÁŘÍ a ZDRSŇUJE.

Čest a Nazdar !

drak řekl(a)...

Jakubovi S.:

Vozembouchové jsou zvláštní bytosti, zpravidla tmavší pleti, rodem odkudsi ze středního a blízkého východu, které se začínají ve větším množství bohužel objevovat už i v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Projevují se mimo jiné tím, že různě vlažně až intensivně pěstují islám jako náboženství. Mívají četné potomstvo. Dokud je jich v populaci do 10% tak se o nich zpravidla moc neví, neb jsou poměrně skromní, pracovití, zakřiknutí a tiší. Když postupem času intensivním množením narostou jejich počty v populaci tak na 10 - 20%, tak se cosi zlomí a oni začínají pěstovat radikálnější podoby islámu, projevují se radikálněji, hlučněji a nesnášenlivěji, což se projevuje například tím, že mlátí gaye a lesby, začínají během modliteb mlácením hlavou o zem (odtud název vozembouch, díky podobnosti s hudebním nástrojem) a vystrkováním zadnic k nebi blokovat dopravu a vůbec začínají brát na sekulární podobu společnosti kolem čím dál tím méně ohledů a začínají si hospodařit dost po svém. V Paříži a Stockholmu a ledaskde jinde, se to projevuje velice zajímavě. Bezradná majorita si s tím evidentně neví rady a co bude dál, se také neví, ale podle toho, co vidíme už nyní ve Francii, Švédsku, Norsku a třeba Británii a z toho, co jsme už viděli v Kosovu, byť tam je to jiná odrůda téhož, se máme při dalším posílení počtů opravdu na co těšit a ty počty utěšeně rostou, v Egyptě například těch krasavců bylo za 25 let 4x tolik, takže i v Evropě se ještě za našeho života máme nač těšit, ono to zase tak dlouho trvat nebude.

Nějak na tu občanskou společnost s trumfy v ruce opravdu moc nevěřím, zní to jako cosi z říše sci-fi.

Větší vlastenec řekl(a)...

Naštěstí jsme potomci Žižky a Gottwalda, vysoce vážený vlastenče draku-mysliteli.
Takže se dokážeme postavit agentům občanské společnosti stejně zmužile, jako se naši předci stavěli proti Němcům, papežencům, feudálům, buržuům a Židům.

Ano - jakmile to jen trochu půjde, praštíme s vozembouchy tak hezky, že zůstanou ležet vzhůru ne zadkem, ale bradou. Hned vedle budou ležet úchylkové a eurohujeři, o kus dál pravdoláskaři.

A bude pokluzené.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> Pro příklad poměrně slušného a vzájemně prospěšného soužití, přes všechny drobné problémy můžeme u nás uvést příklad soužití s vietnamskou menšinou, které je v zásadě bezproblémové.

Samozřejmě, Vietnamci nikomu nevadí, protože se poctivě živí prodejem padělků a pěstováním marihuany. :-)

Jakub S. řekl(a)...

Bože já su trouba. Nemám alibi. Myslet trochu jiným směrem. Zajatec odborného vyjadřování a patřičných termitů. A nechodím do pražských společností, hospod atp. Děkuju za velkorysost.

Harpyje řekl(a)...

Zajímalo by mě, vážený STK, co má podle Vás konkrétně stát a společnost proti vozembouchům dělat? Měl by "něco dělat" proti všem vozembouchům, nebo jen proti těm, kteří nerespektují zákony?
Oni ti vozembouchové Vám taky, jako vlastenci Drakovi, usilují o život, a o zničení domova, a stát tomu nečinně přihlíží? A mají Vás za blbce a dojnou krávu zároveň?
Divím se, že jsem vůbec ještě naživu, a že mám domov, při tom množství vozembouchů, kteří zde žijí. A platí daně.

drak řekl(a)...

ZŽ:

V nějaké skupině lidí se vždy najde aspoň jeden padouch, nebo jejich skupinka. Ti naši dojí zbytek populace předraženými zakázkami a dalšími podlostmi, ti vietnamští pěstují marihuanu. Kdyby to ti naši imbecilové nekupovali, tak to nebudou vyrábět, to je poměrně prosté.

Co se týče textilu, tak když globální padouši nechají padnout na hubu celá evropská evropská textilní odvětví tím, že sem ve velkém vozí šmejd vyrobený v Číně, tak je vše v naprostém pořádku, protože patřičně zkorumpují naše mocné padouchy, aby jim neházeli klacky pod nohy, když jim ale Vietnamci konkurují tímtéž, tedy především cenou, tak už se jim to nelíbí a kriminalisovali je kvůli nějakým značkám? Ať se jdou vycpat! Zloděj tak akorát obírá zloděje a grázla a to mě opravdu nedokáže dojmout, je mi líto. Kdyby nebyli Vietnamci trochu naivní a natvrdlí, pochopili by, že víc než dost lidí nakupuje ty jejich hadříky jen a výlučně kvůli ceně a nezávisle na tom, co na tom hadříku je, či není vyšité, prostě potřebují něco na sebe a nic lepšího nemají.

Viděl Jste, jaký prospěch mají vietnamské děti ve škole? Vietnamci budou integrováni, během 2-3 generace naprosto bez problému. Na rozdíl od Cikánů, kteří se na to asi nezmohou nikdy, za současných podmínek určitě ne.

Větší vlastenec řekl(a)...

To DÁVÁ jasný smysl, ó velký vlastenče a mysliteli draku; a ne že ne.
Ano, Vietnamci JSOU trochu naivní a natvrdlí (zvlášť ve srovnání s námi Slovany), ale jejich děti mají v našich školách dobrý prospěch.
Jak je to možné ?
To přece ví každý opravdový český vlastenecký myslitel : V našich školách se ti naivní a natvrdlí vietnamští haranti setkávají s našimi zkušenými a zcela ztvrdlými dětmi.
Takže jejich myšlenkový vývoj probíhá ZCELA JINAK, než vývoj jiných malých vietnamských ubožáků - tradičně duševně zakrňujících ve Vietnamu či v Euroamerice.

Česká pole do českých rukou !

STK řekl(a)...

Zastáncům nuceného mísení kultur: Čtěte...

Harpyje řekl(a)...

Chápu, vážený STK, že tento článek, který vyjmenovává známá fakta, je hotový balsám pro dušinky všech monokulturalistů.
Leninužel ale nejsou tito schopní pochopit, že ohledně tolerance jsou na tom naprosto stejně jako ti mullahové, ayatolové a jiní muslimští velebníčci.

informace řekl(a)...

Harpyje,
některé články omílají známá fakta, jako ten o narušování shromáždění organizovaném Evropskou nadací pro demokracii (EFD) v Amterodamu shromáždění a jsou možná balsámem pro dušinky monokulturalistů.

Na druhé straně ale musíme konstatovat, že neméně jiná a mnohem vážnější fakta, jako atentát spáchaný 1.ledna 2011 proti koptské církvi v egyptské Alexandrii, zůstávají jaksi v pozadí pozornosti, a to ne tak medií jako samotné vysoké reprezentanky Unie lady Ashtonové.
Atentát byl tehdy odsouzen i islámskými komunitami v Itálii, papež Benedikt XVI o něm na Angelus hovořil jako "vile gesto di morte" (zbabělém činu smrti), ale lady Ashton se omezila jen na krátké komuniké ze 3.ledna "L'Alta rappresentante è profondamente rattristata per la notizia dell'attacco compiuto contro i fedeli riuniti nella chiesa copta ad Alessandria d'Egitto, che ha causato la morte o il ferimento di numerosi civili innocenti". (Vysoký komisariát přijal s hlubokým zármutkem zprávu o útoku proti věřícím v koptském chrámu v Alexandrii, který zapřičinil smrt a zranění mnohých nevinných obyvatelů.)

Italské noviny psaly o lhostejnosti politiků k vraždění křesťanů v Nigerii, Filipinách, Iráku. Prezident Sarkozy prohlásil, že jde o plán depurace Středního východu od křesťanů. Ministři zahraničí Francie, Itálie, Polska a Maďarska zaslali Ashtonové dopis, v němž žádali, aby bylo v Bruselu jednáno o konkretních opatřeních na zabezpečení náboženské svobody a svobody vyjádření. Poté, už nic. Prohledala jsem celý web, ale o nějakých dalších krocích EU nebo jejího vysokého komisariátu jsem se nic nedočetla.
A to není balsámem pro žádnou duši nebo dušinku, při pomyšlení na to, co by asi dělali muslimové, kdyby byl atentát na muslimskou mešitu, podobný tomu v Alexandrii, proveden někde v Evropě.

Zato jsem se dočetla o oficiální agendě Unie z prosince 2010 r., rozšířené po všech školách Unie, kde jsou vyjmenovány všechny možné náboženské svátky různých minoritních náboženství s doporučením je respektovat, ale kupodivu tam chybí svátky křesťanské. Na vánoce se ve školách nestaví stromeček, ani Betlém, nezpívají se koledy, aby to neurazilo náboženské menšiny. Byl by to jistě akt velké civilní tolerance, kdyby měl podobnou tolerantní odpověď v islímských zemích. A byl by to akt tolerance, kdyby vzal na vědomí, že křesťanství je nejrozšířenější vírou v Evropě.
Takhle to je jen akt zbabělého ústupnictví.

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro Leninovy rány, vážená paní Harpyje !
Už zase ?!
Což opravdu nejste schopna pochopit mravní převahu typicky tolerantního Čecha (Moravana), autora textu "Motto: ...věřit slovu cikána může pouze stařec, dítě nebo blázen." ??
Vy jste snad opravdu pozbyla všechno své češství (kromě mateřštiny), vinou svého dlouholetého pobytu v Evropě.

Ach jo (dnes už podruhé).

informace řekl(a)...

Škrtněte, prosím: shromáždění na konci první věty.
Škrtněte slovo neméně ve druhé větě.
Opravte islámských zemích.
Omlouvám se.

Harpyje řekl(a)...

Autor ale nepíše o pronásledování křesťanů.
Článek se snaží vzbudit dojem, že Západ stáhl ocas, a je na ústupu před rozpínavým islámem. Představa, že Západ se "snaží uchlácholit takové protějšky jako např. Sharia for UK/Holland/Belgium, jak tvrdí autor pamfletu, je tak absurdní a směšná, že si člověk musí klást otázku, jak něco podobného může někoho vůbec napadnout.
Agitka pro publikum, které je neschopné, nebo líné najít si fakta, a klidně bude věřit, že tyto ilegální organizace jsou skutečně "protějškem" Západu, který se je snaží "uchlácholit".

informace řekl(a)...

Máte pravdu, Harpyje,
americký novinář Clifford D. May, předseda Foundation for the Defense of Democracies, nehovoří ve svém článku o vraždě, ale spíš o sebevraždě Západu, když konstatuje, že při napadení shromáždění, organizovaném Evropskou nadací pro demokracii členy extremistických muslimských organizací Sharia4Belgium a Sharia4Holland jen "ojedinělí novináři, politici, členové samozvaných hnutí za lidská práva a umírnění muslimové vyjádřili rozhořčení nad takovým hrubým pošlapáváním svobody slova". Dokonce ani policie nezasáhla, aby přerušila útoky a nadávky muslimských extremistů a nepodala na ně trestní hlášení.
Evropská politika multikulturalizmu má za jeden základních kamenů právě prosazování téze, že je zapotřebí podporovat umírněný islám, že nelze odsoudit celý islám in toto jako násilný a netolerantní. To že pak nehájí aktivně právě představitele umírněného islámu a jeho zastánce, je důkazem, že se docela vzdala před nátlakem muslimského násilí a není schopna hájit cokoliv.
A potvrzuje to celá řada ústupků jak politice států OIC tak militantnímu násilnému extremistickému islámu.
Dokáže se ještě Západ vzpamatovat ze své defétistické agonie a reagovat?
Myslím, že se autor vyslovil docela jasně. A není to zrovna uklidňující konstatace, jak pro unikulti tak ani pro multikulti dušičky.