neděle 8. ledna 2012

ZASLÁNO: Tanvaldská střílečka

(Autor: STK)

Motto: ...věřit slovu cikána může pouze stařec, dítě nebo blázen. Slovu novinářovu jen blázen.


   Pohřeb zastřeleného Roma v Tanvaldu proběhl za značného zájmu médií, ale celkem v klidu. Přijelo 200 - 300 smutečních hostů. Během pohřbu se dodržovaly cikánské tradice, jako poklepání rakví o schody kostela a byly přítomny dvě mladičké dívky, oblečené jako nevěsty pro mrtvého. Podle všech zpráv došlo jen k několika zmateným a matoucím projevům zúčastněných. Například otec obou bratrů pan Tatár prohlásil do mikrofonů a kamer přítomných žurnalistů:  "Žádám vládu a prezidenta, ať udělají všechno pro to, aby tu byla spravedlnost. Protože tohle je tragédie. Není normální, aby se tady střílelo na děti!" 

   Bylo by možná vhodné podotknout, že ten mrtvý měl 22 let a postřelený o dva roky více. Inu, když se to hodí, tak jsou to děti.

   Do Tanvaldu přijelo minulý týden i několik členů Česko-romského občanského sdružení z Nového Boru na Českolipsku, které se v létě angažovalo po mačetovém útoku několika Romů na hosty v jednom z novoborských barů. Předseda sdružení Štefan Gorol označil střelbu na mladé Romy za popravu. "Nic neměli v ruce. A pokud by měli, tak by měl (údajně napadený muž) dvakrát vystřelit do vzduchu a až potřetí třeba do nohy nebo do ruky. Ale on je normálně popravil," prohlásil. Na tento opravdu odborný argument odpovídá některými štamgasty takoblíbený  bloger František Matějka: Omyl, pane Gorole!

  Podpořit místní Romy přijela také skupinka anarchistů z Prahy. "Není nám jedno, že tu někdo jen tak střílí do lidí," vysvětloval jeden z nich. Ten mladý člověk má zřejmě své zaručené informace a ví přesně, jak se událost seběhla. A naši novináři takovou hloupost bez komentáře zaznamenali.

  Na webu ROMEA.CZ je titulek: Dvaadvacetiletý Rom byl zastřelen v Tanvaldu. Jeho bratr je vážně zraněný. Podezřelého zadržela policie. 

  V  diskuzi pod článkem píše Robert Tonelli, Metropolitni univerzita Praha: Ano, byla to poprava. Nikdo nemá oprávnění ani morální, ani etické, zabít člověka. Dost mě překvapilo vyjádření státní zástupkyně a policie. Je nepřijatelné, aby se něco takového dělo. Střelec, který byl nejspíše duševně nemocný a velmi zakomplexovaný, je na svobodě. Jak je možné, že tento muž nebyl obviněný? Další chytrák, který má informace, ostatním ještě nedostupné. (Jinak mě Romea.cz překvapila i tím, že nemaže ani velmi nesouhlasné reakce - jak vypadaly ty vymazané se můžeme jen domnívat. Myslím si, po procházce jinými diskuzemi, že je vymazali právem.)

   TÝDEN uvádí: O incidentu je zatím od policie nebo státního zastupitelství minimum informací. Stal se asi v 1:30 na opuštěném místě na okraji města směrem na sousední Desnou. O okolnostech se jen spekuluje. Objevila se i varianta, že se třiašedesátiletý muž mohl stát obětí trestného činu a jen se bránil. To naopak vyvolalo negativní reakce některých Romů. Ti mluvili o popravě.

   Státní zástupkyně Lenka Bradáčová dnes odhadla, že by mohlo být víc jasno ve středu nebo ve čtvrtek příští týden. Verzí, co se mohlo v Tanvaldu stát, je několik. Od vraždy přes ublížení na zdraví s následkem smrti, a to z nedbalosti nebo úmyslné, až po nutnou obranu. "To jsou všechno varianty, které tam mohou připadat v úvahu," řekla státní zástupkyně. Policisté podle ní také prověřují, jestli se v Tanvaldu nestala loupež nebo krádež. Muže který střílel policie zadržela a vyslechla. Později byl propuštěn. Nebylo zahájeno trestní stíhání. "Vazba jako úkon může přicházet v úvahu jen proti obviněnému, takže osoba, která byla vyslechnuta, byla propuštěna na svobodu ze zadržení," vysvětlila Bradáčová. Obsáhlejší rozhovor se státní zástupkyní najdete tady.

  Co z toho bleskového průzkumu netu vyplývá? Novináři se vůbec neobtěžují se sháněním faktů. Prostě napíší co kdo řekl. Nebo na jiném webu napsal. Má to svou logiku. Jsou totiž z obliga, nikdo jim nemůže přišít rasismus nebo ani  jen "nedostatek multikulturalismu". Že takové informace stojí za [pět švestek] je zřejmé. Pokud se zamyslíme jen trošku nad fakty, které jsou známy, vyplývá z nich několik scénářů nepravděpodobných a několik pravděpodobnějších.

   Zcela fantastická je teorie, že střelec, starší pán, šel v noci podél trati, uviděl jít proti sobě dva mladíky, vytáhl legálně drženou pistoli a jednoho z mladých Romů  zastřelil a druhého postřelil. Pak zavolal sanitku a pomáhal zdravotníkům s oživováním. Ten postřelený mezitím utekl. Doma tátovi údajně tvrdil, že byl zasažen "zábavnou pyrotechnikou". Když se oživit zastřeleného nepovedlo, vyčkal střelec klidně do příjezdu policie ČR a nechal se zatknout. A aby té nepravděpodobnosti nebylo málo, ozvaly se v diskuzích i hlasy, že věděl, kudy se budou chlapci vracet "od babičky" a počkal si tam na ně. Aby je mohl "popravit".

   K tomuto scénáři mám jen pár hloupých otázek: Proč by to ten člověk udělal? Když to byla poprava, proč nezastřelil i toho druhého bratra, aby se zbavil svědka? Proč zavolal pomoc, setrval na místě a dokonce pomáhal s oživováním? A proč se pak aspoň, k sakru, v nastalém zmatku nevytratil a nezačal si "vyrábět alibi"? Buď je to naprosto chladnokrevný vrah, něco na způsob filmového Hannibala Lectera - nebo je celá teorie  na hlavu padlá.

   Platí ovšem to, co tvrdím už dlouho - naše žurnalistika stojí za [cenzurováno autorem]. Evropská je na tom snad o něco málo lépe. Možná - a jen o málo. Nevěřím na ostré hranice jinde, než ve fyzice.

8. ledna 2012, 0:52 místního času

Zaslal: STK

163 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

Kdo věří Nečechovi, je blázen

Vážený STK z nějakého důvodu neuvedl zdroj motta svého podnětného článku.
Nuže, dle sionisticko-imperialistického vyhledávače tato tak krásná česká slova napsal vlastenec Josef Kleisner v diskuzi na Týden.cz.

Jenže - kdo věří sionistům a imperialistům ? Kdo věří pisálkům z Týdne, toho štvavého protičeského plátku, vlastněného multimiliardářem německo-sionistického původu ?!
Odpověď je v titulku.

Čech může věřit jen Čechovi a Rusovi ! *** Volte obnovení plné samostatnosti naší vlasti !

EK (ponížená žádost) řekl(a)...

Dej V.I.L.ať tasím včas, náboj neselže, záměrná bude protínat bod dopadu,střela zapůsobí správně, a ten kdo přežije jsem jen já co se přiměřeně nutně bránil.
K tomu mi dopomáhej zákon č. 119/2002 Sb., o střelných zbraních a střelivu a o změně zákona č. 156/2000 Sb., o ověřování střelných zbraní, střeliva a pyrotechnických předmětů a o změně zákona č. 288/1995 Sb., o střelných zbraních a střelivu .
AMEN a VV

nyní čest v šest!!

drak řekl(a)...

Na Cikány jsem už v životě narazil nejednou. Shrnu-li ty zkušenosti s nimi do pár slov, tak docela chápu, proč jedním ze slovenských překladů slova lhát, je slovo cigániť.

Na jedné straně chápu, že svoboda slova je důležitou věcí v životě lidském a společenském, jenomže to, co je nám tady v tomto případě předváděno, to už není svoboda slova, ale spíš ze řetězu utržená propagandistická lavina lhaní a řvaní.

Kopretina řekl(a)...

Ach jo. Nutná sebeobrana je zločin...Člověk se nesmí bránit, kór když je Čech napadnut Romem. A není to všechno, byl případ, cikánští chlapci přepadli českého chlapce a přinutili ho k orálnímu sexu a pak ho zkopali do němoty. Ale levicová média ani muk. Když jsem byli s rodiči a babičkou na přednášce Johanese Gerloffa v Brně, tak nás obtěžovala skupina Cikánů a vyzvídali kam jdeme, kam chceme zaparkovat. Tak aby nás nezmlátili, tak jsme se s nimi chvíli bavili, ale když odešli, tak jsem řekla tátovi, ať jde raději přeparkovat, bylo to bezpečnější. Babička s táto byli z přednášky nadšení, vlastně přednášelo se o situaci v Izraeli, Izrael to má vůbec složité, jednak nenávist ze strany muslimů a druhak nenávist ze strany levicových médií, kde publikují levicoví autoři. Levicoví autoři se zastávají Romů a muslimů, ale do Izraeli tepají, holt Izraelci jsou zpupní, pyšní,zpanštěli, Izrael je koloniální útvar, vyhlazuje Palestince atd.atd. hnusné levicové lži. A Romové a muslimové jsou týrání chudáčci a tak to je.

Jakub S. řekl(a)...

Proč například jsem se dosud nedověděl lautr nic bližšího o tom střílejícím? Báli se? Mají zakázáno od šéfredaktorů to zjišťovat? Místní lidi přece o něm musí vědět hafo věcí. Proč?!
Už po sté vysvětluju přístup prvotních kmenových (rodových ap.) společenství k okolnímu světu, což je v š e c h n o kolem nich, tedy rostliny, vody, skály, zvířata, ostatní lidé: vše, co dělá kdokoli z nich, je a priori dobré; p r a v d a v romštině má subjektivní obsah, není to pojem obecný, střešní, absolutní jako v evr. či východoasij. jazycích. Nevyvinul se tak, nestačil. Žádný jejich otec, matka, bratr nepochopí, proč by se měl distancovat od pře- či zločinu člena jejich rodiny/rodu: on je přece j e j i c h a hotovo! Je to absolutně a tragicky (pro ně a ovšem i pro nás) n e k o m p a t i b i l n í .

Větší vlastenec řekl(a)...

O jakých "zločinech" našeho rodu zde píšete, vážený Jakube S. ?!
Cožpak našinci, bojující proti dědičným třídním a/nebo národním nepřátelům spáchali nějaké zločiny ?
Cožpak našinci, převychovávající Cikány (v Letech atd.) a buržousty (ve všech našich krásných českých pracovně-převýchovných táborech) spáchali nějaké zločiny ?
To snad ne !

Nevím jak Vy, ale já se NIKDY nebudu distancovat od žádného vlasteneckého činu svých předků, svých blízkých či sebevzdálenějších příbuzných !
NIKDY se nebudu distancovat od činů husitů, činů českých rudoarmějců, činů příslušníků našich ozbrojených a bezpečnostních složek - prostě a jednoduše od VŠECH vlasteneckých činů námi vykonaných od doby říše předsedy sboru náčelníků Sáma do 17.11.1989 !!!

Tihleti intoši ... Je to vůbec možné ?

drak řekl(a)...

Kopretině:

S tou sebeobranou je to už přeci jenom objektivně vzato výrazně méně tragické, nežli tomu bývalo ještě za bolševika, kdy oběť se bránit nesměla, jinak z ní byl rázem pachatel a kriminálník. Od té doby přeci jen došlo, pod tlakem okolností a veřejného mínění především, k jakémusi mírnému pokroku v mezích zákona a sem tam je slušným lidem kupodivu i přiznáno právo na ochranu života a zdraví a velmi vyjímečně i majetku. No ale kladou ti bolševici v těch sněmovních lavicích i ti co zůstali v talárech opravdu velice tuhý odpor a jejich snaha vyrobit z grázlů pány tvorstva a ze slušných lidí kriminálníky se skutečně jen těžko dá přehlédnout.

drak řekl(a)...

Jakubovi S.:

Ano Vámi popisovaným způsobem cikánského vnímání reality a okolního světa jsou skrz naskrz prosáklé jejich povídačky a pohádky pro jejich děti, takže když se v textu Josefa Lady objeví pro Cikány nelichotivá zmínka, ze které je patrné že kradou, tak se na jejich popud strhne takový mediální uragán, že se musí měnit čítanky pro základní školy. Fakt, že skoro všechen jejich folklór je vyučuje a utvrzuje v jejich vysloveně parazitním a pohrdavém postoji vůči zbytku světa odlišném od jejich komunity, je velkoryse přehlížen, jako krajina. O tomhle se totiž mluvit nesmí, náš čacký rozhlas tyto v podstatě rasistické sajrajty poměrně ochotně pouští do éteru. Pak se těžko můžeme divit, že se chovají tak, jako by jim to tu patřilo i s námi jakožto obslužným personálem.

STK řekl(a)...

Nevztahoval bych to jenom na Cikány.
Ta příslušnost k rodu, tlupě nebo sportovním oddílu je patrná i u lecjakých gádžů. (I členů politických stran: "Tohle by přece žádný komunista (socialista, odéesák atd.) nemohl udělat!"
===
Vadil mi způsob, jak se o té události referovalo a jak to lidé bez jakýchkoliv ověřených informací hned jednoznačně posoudili. Žádné "Ovšem na druhé straně..."
[;>)

Větší vlastenec řekl(a)...

Božínečku !
Snad byste nevěřil Cikánovi !! Nebo novináři-německému slouhovi !!! Vážený STK !!!!
Copak by někdy nějaký Čech byl schopen ublížit někomu nevinnému ?!
Že něco tvrdí "česká" policie - co to znamená ? No přece nic !
Cožpak jsme už zapomněli, jak sprostě se "česká" třídní policie zachovala v případě tzv.vyšetřování deratizační akce našich mladých dělníků ve Vítkově ?
Cožpak jsme už zapomněli, jak krutě "český" třídní soud odsoudil naše mladé dělníky ?
Vždyť my všichni víme, že naši mladí soukmenovci chtěli jen z opuštěného domku vypálit dřevomorku, ne v něm upálit malou Romku !

Prostě, vážený STK, současná sprostá mediální kampaň je dílem těchže veřejně známých temných sil, které nazývají naše ozdravné a převýchovné tábory pro Cikány resp. Němce resp. buržuje "koncentráky".
Známe ty síly, víme oč jim jde, víme, kdo stojí v pozadí, známe jejich domácí přisluhovače.
Víme, kde je hledat.
Až opět zvítězíme, přidělíme každému z dopadených zločinců trest podle jeho "zásluh", podle požadavků tisíců petic pracovních i školních kolektivů..

A pak se bude tančit všude !

A.S. Pergill řekl(a)...

To STK
Naši předkové museli projít darwinským "hrdlem láhve", během kteréhož procesu ti, co si nedokázali vytvořit zásoby na dobu nouze a pracovat s představou alespoň ročního cyklu (zaseju, ošetřuji, sklidím, část spotřebuji, ale musí mi zbýt osivo, i kdybych měl podřezat část potomků, aby rodina jako taková přežila), vymřeli bez potomků (a naše populace tudíž není zamořena jejich geny pro nezodpovědné chování a žití ze dne na den). Romové tímto "hrdlem láhve" jakožto kočovníci a kořistníci dosud neprošli a politická korektost nám brání je protáhnout procesem, který by přežilo možná pět, možná deset procent populace (odhaduji, že tohle mohl být "výtěžek" průchodu hrdlem láhve našimi předky).

A.S. Pergill řekl(a)...

K těm novinářům:

V Maďarsku vedly podobné novinářské excesy k docela tvrdému tiskovému zákonu, který činí novináře hmotně a trestně zodpovědnými za uveřejňování lživých informací. A řev "bratrstva pravdy a lásky" se rozléhá po celé EU.

Jinak jsem docela zvědavý, zda se podaří našemu "bratrstvu pravdy a lásky" vytvořit podobnou atmosféru, jaká byla v případě "Vítkovských žhářů". Pracují na tom dost usilovně (čímž v očích myslících lidí diskreditují i ten rozsudek o Vítkově).

informace řekl(a)...

Myslím, že ta soustavná převýchova v duchu multikulti, která začíná už u dětí ve škole, odkud se odstraňuje Betlém anebo stromeček, aby se neurážely muslimské menšiny, vede nakonec k výbuchům nenávisti a násilí u prostých lidí, kteří se cítí nějak touto převýchovou uraženi nebo v ní vidí hrozbu pro naši společnost. Pochybená, soustavná propaganda integrace kultur, které lidi cítí jako vzdálené, cizí, vede pak k reakci, na niž zase zastánci multikulti nedovedou odpovědět jinak než novým náporem propagandy.
To je prosincový případ florentského účetního, který na tržišti zastřelil dva Senegálce a třetího poranil. A nakonec, když byl obklíčen policií, se zastřelil. Byla z toho okamžitě velká aféra, noviny začaly pátrat po tom, kdo ten účetní je a jak mohl něco podobného udělat. Vedl prý dvojí život, na jedné straně byl vzorným tichým občanem, na druhé prý byl negacionistou, revizionistou a milovníkem fantasy padesátých let (Flash Gordon a Weird Tales). Zároveň přišli na to, že byl členem nebo sympatizoval s asociací "CasaPound", která odmítá jak kapitalizmus tak socializmus a propaguje fašistický korporativizmus. A tak z něj chtěli udělat neonacistu. Okamžitě zareagoval předseda asociace dopisem prezidentu republiky, kde prakticky viní z toho násilného činu nynější politiku, která vede k ztrátě národní suverenity, omezení svobody a pronásledování menšinových politických organizací, které nejsou v syntonii s oficiální politikou.
Na druhé straně oficiální politika multikulti levicových stran a organizací zareagovala s přehnanou vervou. Levicová správa Toskánska spolu se senegalskou komunitou zorganizovala masovou dvanáctitisícovou manifestaci, jíž ze zúčastnili guvernér Toskány, starosta Florencie, přední lídři levicových stran a odborů, s heslem "No al razzismo!"
Pak celá aféra utichla, ale to neznamená, že si propagátoři multikulti uvědomili, že nedojdou k nějaké integraci afrických nebo asijských menšin násilným vymýváním mozků, když lidi z každodenní sitace vidí, že věci se mají docela jinak. O Senegálcích je známo, že tu šíří drogy a tak se živí, lidé upozorňovali na konkrétní případy policii, volali ji přímo na místo, kde se to kšeftování vedlo, ale policie nic. Po nocích dělají výtržnosti na některých místech, kde se shromažďují, někdy se tam i pobodají, ale policie zase nic.
Může se pak někdo divit, že občan reaguje sám? Jako Breivik?

drak řekl(a)...

To není nic nového, když někdo nadužívá či zneužívá svobodu, kálí tím na hlavu ostatním a zároveň pro sebe i pro všechny kolem, dláždí cestu k nové totalitě. Maďarsko je na té cestě trochu dál než my. V určitém ohledu i Slovensko, které osekalo dávky chronickým nemakačenkům a velkovýrobcům potomstva a Slovákům se ulevilo, zatímco nám přitížilo, protože je máme všechny tady. Navíc nám ještě zkoušejí pověsit bulíky na nos, že je v pořádku, když se to živí na dluh.

Co se týče zatržení řádění mediální chátry, tak si nejsem úplně jist, zda v Maďarsku zvolili tu správnou cestu, ale aspoň s tím zkusili něco udělat a jen ten, kdo nedělá vůbec nic, také nic nezkazí. Na druhé straně, když se podívám, jak tito padouši cloumou veřejným míněním, trhy, ničí slušným lidem životy a to vše zcela beztrestně, tak si myslím, že je velmi žádoucí je aspoň trochu přidusit a dokopat k méně uřvanému, hloupému, drzému stylu a naopak k více objektivnímu, rozumnému a analytickému, prostě místo řvaní, více přemýšlení a více práce. No a na chudý lid musí být přísnost, to už se vědělo odedávna.

Větší vlastenec řekl(a)...

Soudruh a soukmenovec A.S.Pergill má znovu pravdu :
My všichni jsme potomky pracovitých a rozhodných lidí, lidí, kteří v době krize neváhali "podřezat část potomků, aby rodina jako taková přežila".

Mějme na mysli tuto pravdu, pravdu vskutku Leninskou, až budeme podře... tedy humánně vylikvidovávat vykořisťovatele a příživníky české národnosti :
Neděláme nic proti přírodě. Pokud to neuděláme, nepřežijeme. *)

A protože my jsme my, a ne nějací sadističtí košeráčtí sionisti, budeme "naše" nepřizpůsobivé podřezávat po našem - pěkně pečlivě a pomalu, třeba vreckovým nožíkem.

Jednou zvítězíme, naši samostatnost obnovíme. Na shledanou v lepších časech, drazí vlastenci !

------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Během humánního vylikvidovávání dědičných nepřátel NEČESKÉ národnosti mysleme raději na něco příjemného, třeba na šťastné zítřky nebo alespoň na konec šichty.

Větší vlastenec řekl(a)...

Všem zdejším vlastencům :

Mám z vás všech OPRAVDOVOU RADOST. Vážně.
Z vašich promyšlených a přitom vášnivých příspěvků lze snadno vyčíst vaši lásku k vlasti, vaši starost o další rozvoj našeho těžce zkoušeného národa.
Vy prostě víte, kdo nám škodí; víte, kdo na nás parazituje; víte, kdo nám znovu a znovu vráží dýku do zad.
Víte, co s těmito dědičnými nepřáteli udělat.

Což mne naplňuje přesvědčením, že v hloubi svých ateistických duší víte, jak se jmenuje spravedlivý společenský systém, ve kterém brzy zrealizujete své nejsmělejší sny.
Ano, tento osvědčený společenský systém se nazývá NÁRODNÍ SOCIALISMUS.

Čest a Nazdar !

Kopretina řekl(a)...

Dobrý článek na Psu...O cikánech a multikulti soudech, které Cikánům nadržují... :-(((
http://neviditelnypes.lidovky.cz/pravo-jak-dlouho-budeme-ustupovat-dr9-/p_spolecnost.asp?c=A120107_223824_p_spolecnost_wag

Harpyje řekl(a)...

Vás to snad překvapuje?
Zde zmíněný expert přes cikánskou otázku, František Matějka, v jednom ze svých posledních článků, nazvaném "Hodnota lidského života? Vážení, ta může být klidně i záporná" napsal: "Pokud jde vypočítat hodnotu lidského života, pak výsledkem může být z logiky věci hodnota kladná, ale i záporná" ... "Kdyby každý zloděj nebo násilník věděl, že jeho život může skončit pokaždé, když se rozhodne něco provést, zatímco se lidé přestanou bát bránit sebe i jiné, protože je nikdo za obranu svého či cizího života, zdraví a ochranu svého či cizího majetku nebude perzekuovat, bylo by mezi lidmi mnohem bezpečněji."
Jsem přesvědčená, že tento "politicky nekorektní" názor sdílí i mnohý zdejší vlastenec.

Větší vlastenec řekl(a)...

Brzy už přestaneme ustupovat, milá Kopretino.
Nebude totiž kam ustoupit.
Multikulti nadšenci a eurohujeři nás tlačí do kouta, tam na nás čekají cikáni s břitvami a sionisti s nabroušenými košeráky.
Proto brzy vypukne bitva bitev, a výbuch zahřmí naposled.

Ale nebojte se. Jako vždy nám na pomoc přijdou naši starší ruští bratři. Přijdou včas, jak legendární vojska z dávných kronik, rozeženou mračna vran a vrahů, rozdají nám každému spoustu polibků a jedny náramkové hodinky.
Pak opět naši vlast vyčistíme, majetek buržoasie znárodníme.

A pak se konečně bude tančit všude !

Harpyje řekl(a)...

Nevadí Vám, že autor toho "dobrého článku" byl až do roku 2010 členem KSČM?

Schumacher řekl(a)...

Je marněním času hádat se o kost předhozenou médii. Rozhodne policie, případně státní zástupce nebo soud. Povleče se to ještě nějakou dobu, než padne konečné rozhodnutí podle úředního postupu v trestním řízení. Zajímavé na tomhle je sledovat, jak se kdo na tomhle případě mediálně odkopává a vykřikuje aniž zná fakta. Rozhodnutí bude založeno na nich, ne na emocích. Zatím z toho, že dosud nebylo zahájeno trestní stíhání, lze dovodit, že nebyly zjištěny skutečnosti svědčící o tom, že obrana byla zcela zjevně nepřiměřená způsobu útoku (§ 29 tr. zákoníku). To znamená, že nutná obrana vylučující trestnost může i překročit míru přiměřenosti. Záleží na okolnostech v každém jednotlivém případě. Médiím nezbývá než spekulovat, protože policie a státní zastupitelství zcela správně nepodává podrobnější informace, které by mohly zmařit úkony trestního řízení (§ 158 odst. 3 a násl. tr. řádu).

s.t.k. řekl(a)...

Ne Harpyje, nevadí.
Vadí mi bezduché nálepkování a generická nenávist.

informace řekl(a)...

Ne, vůbec mi to nevadí, naopak oceňuju, že se dotyčný nedává svést pohodlnými žvásty hyperkoreknosti.
Korektní politici a novináři se vždycky rozhorleně pustí do jedince, ale zůstanou paf, když proti cikánům vyrazí lid z ulice. V Itálii v posledních dvou a půl letech byly cikánské tábory napadeny a zapáleny dvakrát. V květnu 2008 zapálil a rozehnal cikány dav v Neapoli, v prosinci minulého roku v Turinu.
Aby museli levicoví politici připustit, že obyčejní lidé mají cikánských moresů dost, vymysleli si tedy, že za tím byly zločinecké nebo ultrapravicové organizace, které rozšířily nepodložené štvavé zprávy, aby lidi pobouřily. V Neapoli to byla zpráva o pokusu ukradení nemluvněte cikánkou, v Turinu prý znásilnění dívky dvěma cikány. Dívka pak to obvinění odvolala, nevím proč a na jaké naléhání, i v případě krádeže dítěte se pak psalo, že u toho nebyli svědkové.
Jenže to nic nemění na věci, že Italové mají cikánů dost. Kradou, žebrají, většinou nepracují a vyhrožují lidem, když se k jejich táboru jen přiblíží.
Na tom žádné hyperkorektní řečičky nic nezmění.

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Já bych spíš řekl, že je velice odporné sledovat, jak v těch médiích proběhne na jednu rozumnou větu minimálně 10 salv multikulturního vymývání mozků a procikánské propagandy typu mladého zmařeného života a podobných oblbovacích patetických blábolů. Zastřeleného a již trestaného kriminálníka, který s největší pravděpodobností přišel o krk při útoku na bezúhonného občana rozhodně žádná škoda není a naopak je dobře, že už je po něm. Tahle propaganda ale utvrzuje ty další podobné hajzlíky a v tom, že to co dělají, mohou dělat i nadále a že pořád budou relativně beztrestní. Média se většinou chovají velice odporně.

Z toho, co je známo se zdá, že policie a státní zastupitelství a justice nezanedbaly opravdu nic a postupují zdá se profesionálně a bez chyb, protože při té koncentraci palby mediální chátry a soustředěném tlaku cikánských nátlakových organisací ani nemohou jinak, na jejich chybu by totiž mohl zle doplatit normální a slušný člověk a to by byla škoda.

informace řekl(a)...

Oprava: aby nemuseli
Jo, a ten tábor v Neapoli pak zapálili ještě podruhé, když už byl prázdný, aby se tam cikáni nemohli vrátit.

Větší vlastenec řekl(a)...

Především je nutno jednat PREVENTIVNĚ, vážená paní Harpyje.
Nemůžeme přece čekat, až na nás Cikán vyskočí zpoza rohu s břitvou, až nás sionista ožidí o poslední korunu, až nás buržuj vykořistí o poslední zbyteček naší pracovní síly, až z nás papeženec-černoprdelník vysaje poslední zbytek radosti ze života.
To by bylo pozdě.
Proto se musíme bránit PREVENTIVNĚ, proti všem našim dědičným nepřátelům, i proti jejich domácím a zahraničním přisluhovačům.

Jak vypadá preventivní obrana v praxi ?
Na to je snadná odpověď : Podívejte se na nejslavnější období našeho národa a naší vlasti, na období naší plné samostatnosti v letech 1945 až 1989.
Jedině snad - preventivní obrana proti Cikánům byla lépe realizována v období těsně předcházejícím. Však mnozí naši vlastenci na toto období vzpomínají rádi - jedině a pouze z tohoto důvodu.

Nazdar !

Jakub S. řekl(a)...

Ano, již chví se světa základ vratký, my ničím nejsme?... dovoluji si převést do lingua franca:
Iam tremet mundi fundamentum - nihilne sumus? Contrarie!
No. Takovýma hračičkama se těším, když jsem zoufalý. A dnes eště z jednoho důvodu. Od rána se hekticky angažuju ve vyjasnění jedné bezmezné čerstvé protihavlovské sviňárny.
"Havel šašo z Hradu", a prý od pana Lasici. Ovšemže nikoliv, že. Zubrín (kvůli němuž jsem se chytil s p. Wagnerem na podzim) je proti tomu nic. A toto je těsně po smrti. Verba midi absunt. Kdo o tom něco víte, dejte vědět.
Jinak jako stk, I, Drak, dtto.

drak řekl(a)...

Poněkud nedovtipným, včetně VV:

Mě a mnohým jiným nedělá pražádnou radost, že zneužívání demokracie, slušnosti a vzájemné solidarity ve velkém, k jakému dochází ze strany menšin po celé Evropě, vede k tomu, že ve společnosti se objevují a sílí nálady, které by mohly přivést na svět nového Hitlera. Na druhé straně jsme si ale vědomi toho, že něco takového v dohledné době reálně hrozí a to čím dál tím intensivněji. Něco takového může nevidět či ignorovat jen ignorant, hňup či cynický padouch, těch je ale bohužel v médiích a v politice většina.

Anonymní řekl(a)...

No, teoreticky by šlo provést jednu věc, pokud by střelec, který na 99,999 % jednal v naprosto nezbytné sebeobraně, byl přeci jen odsouzen. Kapacita věznic v Česku je přeci jen dost omezená a jsou spíše přeplněné. Tedy by bylo nutno nastolit takovou situaci, že by se rukou ozbrojenou hájili (a uhájili) důsledně všichni, kdo by byli nějkým cikánem přepadeni. Tedy při klasické "Cikánské Férovce" (Tobě je devatenáct a nás je taky devatenáct) by odtamtud musel odejít po svých jen střelec. Při nějakých třech stovkách případů by se justiční systém pravděpodobně buďto zhroutil, nebo by aspoň u některých jeho představitelů převládl pud sebezáchovy (tolik šíleného papírování) a možná dokonce i selský rozum (v to se nedá až tak doufat), aby celou věc zahráli do autu nutné obrany. No a cikánům by holt nezbylo, než škrtnout výraz "práce" z jazykového slovníku nemravných sprostých výrazů.
Podobným způsobem kdysi Gándí "vy..bal" s britskou správou Indie (druhá věc je, že většině Indie to bylo ke škodě).

drak řekl(a)...

Jakubovi S.:

Netrapte se tím, VH byl prostě příliš známým a tím pádem se s jeho pomocí více či méně snaží nějak zviditelnit i jevy a zjevy naprosto ubohé až úchylné. Berte to v klidu a věcně, má-li to jejich blábolení nějaké racionální jádro, zkuste to argumentem uvést na pravou míru, když je to jen sprosté a ubohé, nechte to plavat, lidi si to přeberou, oni zase až tak pitomí a zcela bez vkusu nejsou, nebojte se, jen se někdy dají dočasně oblbnout padouchy.

Větší vlastenec řekl(a)...

Tak to jste na VELICE špatné adrese, vážený Jakube S.
Protože zde na vlasteneckém Doupěti havlisti NEPROJDOU !

A nejen havlisti, ale též ostatní nepřátelé našeho národa a naší vlasti :
pravdoláskaři
papeženci
eurohujeři
multikulti nadšenci
A jejich zahraniční sponzoři, samozřejmě : Němci, Euroameričani, sionisti.

Takže zde, mezi námi OPRAVDOVÝMI českými vlastenci, bojujte s námi PROTI tíživému dědictví buržoasního synka a multikulti nadšence Havla.
Děkuji Vám předem.

Čest a Nazdar !

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> takové informace stojí za [pět švestek]
> naše žurnalistika stojí za [cenzurováno autorem]

Tak složitých opisů netřeba. Stačí napsat "stojí za nic" a je hned zřejmé, že slovo "nic", které se používá po záporném slovese, je nutno po kladném slovese nahradit oním delším slovem s významem zhruba "méně než nic". Na tom je vidět, jak náš jazyk krásně dokáže vyjádřit i jemné významové nuance a výstižně popsat situaci. Srovnejte si třeba českou zdvořilostní frázi: "Jak se máš?" "Ále, stojí to všechno za hovno." s jejím anglickým ekvivalentem "How are you?" "I'm fine, thanks."

Jakub S. řekl(a)...

No - Indsové se na to s tím odstupem dvou generací už taky dívají dost uměřeněji. A ten oslnivý úspěch té taktiky - taky důsledek mimořádně příznivé situace, kdy se VB nemohla/nechtěla angažovat silou a imperium se už začalo nezadržitelně rozpadat. On Gándhí měl, jasně renomé a bezmeznou úctu - kromě vlastní rodiny. Jenom konstatování, prosím, nic víc. Howgh-

drak řekl(a)...

Ohledně případu Cikána z Krupky, nelze než všem členům senátu Vrchního soudu ze srdce popřát, aby po polovině trestu propuštěný cikánský pachatel potkal s tlupou přátel, vědom si své vyjímečnosti a beztrestnosti, někoho z jejich blízkých, pak mu při těch znásilňovacích radovánkách pořádně potrhal vnitřnosti a při hře na koncentrák z něj div že nevyrazil duši a aby si ten úžasný adrenalinový zážitek ten jejich blízký užíval intensivně a zplna opravdu dlouho, ale by pak přeci jen přežil, aby jim to mohl barvitě vylíčit. Třeba by jim pak skrz ty jejich cynické a hroší kůže došlo, čemu veřejně dávají zelenou. K tomu se jinak nedá říci jediné slušné slovo, kromě toho, že všem, včetně celé cikánské menšiny jako takové, tím soudci Vrchního soudu prokazují medvědí službu. Také nám v kontrastu s případem tresty z Vítkova, dávají jasně najevo, kdo je tady pán a kdo prasečí rypák.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vidíte, vážená paní Harpyje ?
Vidíte, jak STRAŠNĚ jste se vzdálila našemu lidu ?
Vám vadí, že autor nějakého článku byl ještě před pár měsíci členem Strany. Našemu lidu, zastoupenému pro daný okamžik váženým STK, to samozřejmě nevadí.
Proč by taky mělo ? Členové Strany ve své zdrcující většině bránili a brání vlast - proti Havlovi, Němcům, eurohujerům, papežencům, multikulti nadšencům. A zrádným emigrantům, samozřejmě.
Prostě - členové Strany jsou NAŠI.
Zatímco Vy a Vám podobní ? Škoda slov.

Prostěji : Našemu lidu (konkrétně váženému STK) nevadí členové Strany, nýbrž bezduché nálepkování a generická nenávist. Sice netuším, co ten druhý pojem znamená, ale jako vždy s lidem souhlasím.

Jen ten zvítězí a udrží moc, kdo věří v lid, kdo se ponoří do zřídla živé tvůrčí síly lidu ! (V.I.Lenin) *** Volte NS-LEV 21 a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Otázku jsem , vážený STK, adresovala Kopretině, která, když jde o její milovaný Israel, zatracuje paušálně celou levici do věčných pekel, ale když jde o Cikány, tak je jí i komouš dobrý.
Co se oné "generické" nenávisti týká, tak tu vzbuzují především lidé, jako ona "onálepkovaná" bolševická kreatura.
Já jsem si hned myslela, že když se mlátí póvl s Cikány a zapaluje jejich lágry, tak že je to správné, protože to odporuje politické korektnosti. :-)))

drak řekl(a)...

Některé přítomné to možná udiví, ale i levičák se někdy může projevit lidsky, slušně a rozumně. Nevidím jediný racionální důvod, proč mu v tom bránit, nebo se tím cítit dotčen. Já posuzuji především názory a skutky a jejich následky, kádrování přenechávám jiným.

drak řekl(a)...

Harpyji:

Omyl! Správné by bylo, aby úřady a policie nezanedbávaly své povinnosti natolik flagrantně, aby se lidé, kteří se cítí být ohrožení, nemuseli uchylovat k násilí. A zase ignorujete posloupnost příčiny a následku, nejprve terorisovali Cikáni ten póvl a když s tím úřady nebyly schopny nic udělat, tak pak teprve nakopal ten póvl soudruhy Cikány do zadnic a zapálil jim tábor. Takto to sice není zrovna optimální, ale nikdo není povinen si od nějaké verbeže nechat do nekonečna kálet na hlavy a být neustále terorisován a okrádán.

Větší vlastenec řekl(a)...

Neobyčejně dovtipnému, daleko za hranicemi geniality se nacházejícímu vlastenci drakovi :

Ne nového Hitlera, ale nového Lenina (a Gottwalda) vyprodukuje dnešní všivá doba.
Protože přirozenou reakcí na multikulti marasmus celé Euroameriky je návrat k osvědčeným hodnotám.
A jak víme, náš český socialismus měl NEPOPIRATELNĚ národní rysy. Kromě těch mezinárodních, samozřejmě.

Takže, jakmile dokonale zlikvidujeme tíživé dědictví eurohujera a multikulti nadšence Havla, budeme se moci vrátit k osvědčeným postupům - k humánnímu odsunu nepřizpůsobivých a humánnímu znárodnění neprávem nabytých majetků. Tentokrát samozřejmě nebudeme opakovat chybu našich otců a dědů - s Němci (a ostatními Euroameričany) odsuneme VŠECHNY cizorodé elementy.
Až budeme opět jen mezi svými, mezi Slovany správného třídního původu, budeme žít bez strachu, budeme budovat naši vlast s důvěrou ve šťastné zítřky.

Čest a Nazdar !

STK řekl(a)...

Pardon Harpyje,
nechtěl jsem se vměšovat. Ale co jsem napsal, to jsem napsal.

Když např. nemám rád blondýny, neznamená to, že si "ze zásady" neposlechnu, co vlastně blondýná říká. To by byla uvzatost. Teprve když stále žvaní nesmysly, vypínám.

P.S.:Pokud jste blondýna, přepište to na brunetky. Nic osobního. [;>)

drak řekl(a)...

VV:

Svině pořád bude sviní, ať už se jmenuje jakkoliv, Hitler, Stalin, nebo třeba Gottwald, na tom až tolika nesejde. Z ryze pragmatických důvodů dávám přednost Hitlerovi, neboť z režimů nastolených jmenovanými se ten Hitlerův přeci jenom udržel po nejkratší dobu. Jinak doufám, že dle rčení mé kamarádky z venkova: "Na každou svini se někde vaří voda.". Tímto v podstatě optimistickým příspěvkem se prozatím loučím, práce přibylo a budu to muset zvládnout.

Kopretina řekl(a)...

To je jistě špatné, KSČM považuji za lůzoidní stranu, stranu stalinistů a zločinců, ale Doubrava ze strany vystoupil. Vojta Filip psal kondolenci Severokorejcům...Nicméně Doubrava ze strany vystoupil, nevím, jaký je nyní jako člověk, ale jeho článek zveřejněný na dnešním vydání NP mi přijde pravdivý...

Kopretina řekl(a)...

Zde jsou články napraveného komouše, dříve předseda KSČM, ale z KSČM vystoupil a vydal se na lepší cestu...

http://neviditelnypes.lidovky.cz/blizky-vychod-zastavi-eu-financovani-teroristu-fts-/p_zahranici.asp?c=A110505_222927_p_zahranici_wag

http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-je-mozne-mezinarodni-uznani-existence-palestinskeho-statu-pxk-/p_zahranici.asp?c=A110824_111950_p_zahranici_wag

Člověk, který z komunistického hnusu prozřel, Bůh mu žehnej...Velký umělec...ale levicová česká televize, plná komunistů...Zbytečně mluvit, nebudu se rozčilovat...Krevní cukr mám naštěstí v pořádku a nechci dostat cukrovku ze stresu...

Harpyje řekl(a)...

Ten článek je především exemplární ukázkou populistického pamfletu.

Kopretina řekl(a)...

Jinak ve zdejším vydání napsal pan redaktor Wagner dva články, jeden pod nickem JAG a jeden pod svým vlastním jménem. Považuje zde pana ministra Dobeše za oběť TOPky...tak, jak TOPka a jiné hyeny uštvaly Bátoru, tak nyní štvou proti našemu panu ministru školství Josefu Dobešovi. Josef Dobeš je pokrytec, rozhorluje se, jak žáci základních škol a studenti středních škol neumění jazyky a přitom se sám bez tlumočníka v Evropském parlamentu neobejde, tlumočník s ním musí chodit krok za krokem. Dále chce plošné testování žáků základních škol a tím určit kdo má a kdo nemá právo studovat na střední škole, jak za komunistů...určovat kdo má a kdo nemá studovat. Od toho jsou přijímací zkoušky, ty určí kdo bude a kdo nebude studovat na středních a vysokých školách. Jinak je podezření, že pan ministr školství Dobeš opal diplomku...No a náš pan prezident Václav Klaus nazval pana Josefa Dobeše za nejlepšího ministra školství po roce 1989...

Větší vlastenec řekl(a)...

Vy jste jako ten "slavný" T.G.Masaryk, vážená paní Harpyje.
Tady je ZCELA JASNÝ případ rasistické vraždy Árijce Cikány (vraždy naštěstí nedokonané), a Vy děláte co ?
Vy, místo odsouzení rasistického nepřizpůsobivého etnika, poukazujete na údajnou mravní pokleslost autora článku vlasteneckého článku.
Přitom pomíjíte fakt, že našincům je cikánský rasismus znám stejně tak dobře, jako nepopiratelná skutečnost rituálních vražd.

T.G.Masaryk si právem vysloužil nenávist všeho našeho lidu *) za své angažmá v případu nebohé Anežky Hrůzové. Ano, nebýt jeho nenávistné protičeské a protilidové kampaně, tak by Hilsner byl po právu popraven, a bylo by po ptákách. A alespoň pár českých ubožátek by se zachránilo před košerákem.
Místo toho... darmo plýtvat slovy.

Nyní to bude podobné. Sice naštěstí v naší vlasti neřádí žádný nový Masaryk ani Havel, zato zde volně létají „aktivisté za všelijaká práva s bičem v barvách EU“ - jak velmi správně píše senátor s.Doubrava.
Takže v „našem“ právu bolestně postrádáme absolutní trest, takže cikánští zločinci jsou trestáni mírněji než vlastenečtí našinci -> útoky cizorodých živlů na našince se budou množit jako houby po dešti.

Co dělat v naší nynější krizi ?
Navrhuji tento postup :
1) Poukázat na škodlivost spojení naší vlasti s EU, poukázat na zločinnost prosazování všelijakých (tzv.lidských) práv eurohujery a multikulti nadšenci
2) Vymanit se z okovů EU, NATO a všelijakých „lidských“ (ve skutečnosti euroamerických) práv
3) Za pomoci našich starších bratří odrazit intervenci armád EU a NATO
4) Obnovit naši plnou samostatnost a naše tradiční výdobytky
5) Radovat se z plného žití a smysluplné osvobozené práce


Člověk by měl být nějakým způsobem hrdý na to, že je Čech, že máme nějakou svoji kulturu, historii, památky. (V.Cojocaru) *** Volte návrat našich tradičních hodnot !


------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Jenže jeho spíš zajímala odměna od sionistů, které se mu také dostalo - hned v Rakousku, později v USA, a nakonec i v Palestině.

Kopretina řekl(a)...

Milý Vlastenče, pan Masaryk byl (a je) v Izraeli skutečně váženou osobností, mnohé školy, mnohé ulice a zákoutí jsou po Masarykovi pojmenovány. A Masaryk byl velikým a přesvědčeným sionistou, také se v Praze konaly 3 sionistické kongresy, poslední r.1933 po nástupu levicového nacismu v Německu, bohužel Britové podlehli vlivu arabské lobby a začali omezovat a později zakázali židovskou imigraci do Svaté země Izraelské, biblické pravlasti izraelitského národa, také podporovali arabskou intervenci proti vzniklému Státu Izrael, nicméně neuspěli. Ani Arabové, ani Britové, ani vojáci SS na Blízkém východě neuspěli, Židé se ubránili a i nyní se ďábelské alianci zla ubrání...

Schumacher řekl(a)...

Draku, dvě poznámky. 1. Není to zneužívání demokracie, ale "demokracie" či "demokratické" rétoriky. Protože demokracie není jako nebyl socialismus. Toto nazývat demokracií je jako nazývat beznohého závodním běžcem.
2. Zneužívajícími nejsou příslušníci menšin, třebaže se to tak jeví, ale na nich parazitující příslušníci většiny. S odkazem na klasika připomínám, že "Chief Salamander" není Mlok.

Schumacher řekl(a)...

Pozor, Kopretino, tohle prohlašovat o KSČM je trestné. KSČM je parlamentní strana a její příslušníci požívají plné ochrany zákona. Viz § 355 odst. 1 písm. b) tr. zákoníku č. 40/2009 Sb. : "Kdo veřejně hanobí skupinu osob pro jejich ...politické přesvědčení... bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta." A a ž na třo léta, je-li čin spáchán ...počítačovou sítí... Podobně v případě Zelených, jsou-l nazýváni mahory. Samozřejmě, že kritizovat lze, ale nehanobícím způsobem. Připomínám, že trestnost činů podle nynějšího tretsního zákoníku je postavena na formální stránce trestného činu, neboť kriterium tzv. "materiální stránky", čili "společenské nebezpečnosti" byla na nátlak "lidskoprávníků" vyškrtnuta co by relikt komunistického totalitního právního systému. Tak bacha na to. Ale pro útěchu si možeme zpívat : "Teď už máme, co jsme chtěli...."

EK řekl(a)...

jak pravil VIL , učit se......

http://www.bwd.sk/pub/cigani

Tam je vše posvěceno první rep.

čest v šest

Schumacher řekl(a)...

2 Z.Žíkovecký. (how are you...) Tohle je jeden z příkladů fundamentální kulturní odlišnosti. To znamená, že aby něco fungovalo jinde, je nutno aby to bylo kompatibilní s tamní kulturou. Jazyk prozrazuje mnohé. Není jen komunikačním nástrojem, ale zrcadelm kultury a nejen zdcadlem, ale i jejím zpětnovazebním tvůrcem. Například sémantický rozdíl mezi "zvítězit" a "pobědíť". "Poběda" se sice obvykle překládá jako "vítězství", ale není to ono. Takových rozdílů je mnoho. Odlišný jazyk vede k odlišnému myšlení a ono k odlišnému chování. A zpětně to samé. Jazyk je odrazem tohoto. Vše podstatné o kultuře, způsobu života, o politice a vůbec o civilizaci populace uživatelů nějakého jazyka lze zjistit jeho rozborem.

informace řekl(a)...

Zajímavé,když si jde dav udělat sám spravedlnost, protože na jeho mírné protesty úřady nereagují, tak je to povl.
Když dav protestuje násilně proti vládě, kapitalizmu, vykořisťování, rozbíjí při tom výklady, bije policisty nebo ty, co nesouhlasí, tak je to revoluční hnutí.
Sentiments et moralité des foules, Le Bon by se obrátil v hrobě z tohohle dvojitého měřítka.
Zdravím Harpyji, že znova našla polemický hlas.

Harpyje řekl(a)...

Myslíte, Vlastenče, že ten debilní cikánský nezletilec (IQ 41, průměrná velikost pánských bot) se pokoušel nejen o rasistickou, ale i o rituální vraždu, jako svého času prostáček Hilsner?

Harpyje řekl(a)...

Kopretino, o čem pan Gerloff přednášel?

Harpyje řekl(a)...

Nemohu posoudit, Informace, do jaké míry byly italské úřady nečinné.
Póvl je každopádně obojí, jen ty pohnutky jsou rozdílné.

Kopretina řekl(a)...

O Božím vyvolení Izraele, zejména pasáže z Bible, pro většinu lidí velmi velmi nudné, ale z křesťanského hlediska podstatné. Rozebíral směry "křesťanský sionismus" a "substituční teologie (teologie náhrady) "replacement teology"?, jeho levicové podobě "teologie osvobození", nejvíce osazenstva tvořili zástupci křesťanských společenství (letničních církví)...Čistě nábožensky orientovaná přednáška, pro mnohé lidi fanatická, nudná a zbytečná, zpátečnická...

Větší vlastenec řekl(a)...

Podléháte primitivní propagandě, vážená paní Harpyje.
Jistě, příslušníci niž... tedy JINÝCH ras (to aby můj příspěvek nebyl opět vymazán) se vyznačují podstatně nižším IQ než my Slovani. Ale mazaní jsou dost.
Takže můžeme s důvěrou předpokládat, že jak Hilsner, tak onen Cikán svoji slabomyslnost pouze předstírali.
Nepřizpůsobiví totiž počítají s hloupou euroamerickou tradicí, jež přikazuje slabomyslné nepopravovat.
Samozřejmě, my Západoasiati hloupé euroamerické pověry bytostně odmítáme. Proto, po našem opětovném vítězství nad multikulti a Euroamerikou proces s rasistickými útočníky obnovíme. A pak nám už žádní „aktivisté za všelijaká práva s bičem v barvách EU“ nezabrání ve výkonu spravedlnosti.

Nazdar !

Šaman řekl(a)...

K Harpyjímu "...Myslíte, Vlastenče, že ten debilní cikánský nezletilec (IQ 41, průměrná velikost pánských bot) se pokoušel nejen o rasistickou, ale i o rituální vraždu, jako svého času prostáček Hilsner?" uvádím na pravou míru:
Hilsner se svého času nepokoušel o žádnou vraždu, ani o rasistickou, a v žádném případě ne o rituální. Přesto byl odsouzen na základě nepřímých a vymyšlených svědectví nakonec za vraždy dvě - se sexuálním motivem (ačkoliv neměl sexuální úchylku).
Tolik pro neznalé. Znalé prosím, aby se snažili vyjadřovat přesněji.
PS: Už si tu někdy začínám připadat jako v 19. století.
\ :-(

Kopretina řekl(a)...

A ve stejné době jako Hilzneriáda probíhala Dreyfusova aféra, francouzský Žid Alfréd Dreyfus byl obviněn ze špionáže pro Německo, odsouzen k doživotním galejím na Ďábelských ostrovech. Nebýt Emila Zoly, tak by Dreyfus shnil na galejích...Dvě antisemitské štvanice ve stejnou dobu. Nacistický holocaust byl pouze pečetí antisemitismu. Nacismus spojil středověký náboženský antisemitismus spolu s antisemitismem cechovním (průmyslovým, obava z konukurence) a nakonec s novodobým rasovým antisemitismem. Adolf Eichmann v 50. let napsal, že do hrobu ulehne se smíchem s vědomím, že má na svědomí více než 5 milionů...A nyní se antisemitismus přetransformoval do levicového antisionismu, kde různí levicoví intelektuálové, levicová média, levicové organizace, levicové spolky, levicoví politici útočí na Izrael v duchu nacistické propagandy. Vystřídali slovo "Žid" za slovo "Izrael" a člověka z toho mrazí...Jistě, najdou se i slušní levičáci, leč není o nich příliš slyšet, kolik je levicových sionistů? Odpovím si sama, velmi málo...

Schumacher řekl(a)...

Je to tak, Kopretino. Když dav protestuje násilně proti vládě, kapitalizmu, vykořisťování, rozbíjí při tom výklady, bije policisty nebo ty, co nesouhlasí, tak je to revoluční hnutí.
Kdežto když jednotlivec pracuje, dodržuje pravidla slušnosti, řádně platí daně z nichž jsou placeni policisté chránící jeho majetek, stará se o svůj obchod aby měl zákazníky a leští výlohu, je buržoa maloměšťáckých mravů, kapitalistický vykořisťovatel, parazit a přisluhovač světového imperialismu a kontrarevoluční živel, který je třeba zavřít, přinutit k "poctivé" práci, případně zastřelit, oběsit, donutit ke "zrádné emigraci", nebo ho naopak zastřelit při pokusu o "zrádnou" emigraci. Proto rozbíjení výloh a zapalování automobilů je počátkem revolučního boje za konečné osvobození vykořisťovaných a utlačovaných proletářských mas. Až revoluce zvítězí a bude zúčtováno se zrádci všemi, bude se alternativně hulit všude. Ať žije revoluce ! Mupy Mup !

Anonymní řekl(a)...

levicové sionosty vyhubili pravicoví

Kopretina řekl(a)...

Je to tak Schumachere, je to tak a vůbec nejlepší je nastolit levicovou diktaturu stylu Pol Pota. Pol Pot všechnu inteligenci, všechny pravičáky umlátil motykami a sekyrami, provedl genocidu vlastního obyvatelstva, lidé si museli sundat brýle, aby nepůsobili "inteligentně" a Anonymní, nerozumím Vám, co myslíte, že levicoví sionisté vybili pravicoví? Tomu nerozumím. Ono je to tak, do roku 1967 byl Izrael miláčkem levice, malý bodrý státeček uvnitř arabského světa, jenomže po šestidenní válce 1967 se na Izrael začalo nahlížet jako na koloniální útvar, na virus, vřed, který musí být odstraněn operativně, pro Židy to byl šok, že mnozí levičáci, kteří je kdysi dávno podporovali se spolu s velkou částí muslimů stali smrtelnými nepřáteli na život a na smrt...A jak řekl nenáviděný Bibi, "vy nejste naši milovaní přátelé, vy jste naši jediní přátelé" na půdě křesťanských spojenců Izraele...

informace řekl(a)...

Jakto, že nevíte, Harpyje, a nemůžete posoudit. Vždyť jsem Vám dala k polemice pěknou nápověď. Neříkejte, že jste ji - totiž Psychologii davu -nečetla!
Tak polemizujte!

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,
IQ 41, to už není (ve starém názvosloví) debilita, ale imbecilita. Takoví lidé jsou už většinou drženi v ústavech a jsou zcela nesvéprávní. Tj. buď někdo o jeho IQ nestydatě lže (což je činnost pro multikulturalisty v zásadě charakteristická), nebo měl být jako agresívní blb zavřen do ústavu s tím, že odtamtud už nikdy nevyleze.

informace řekl(a)...

Jo, a co říct nebo co dělat, když se imigranti vraždí mezi sebou?
Ve středu dva mladíci zastřelili v Římě Číňana a jeho desetiměsíční dceru. Nejdřív se hovořilo o rasizmu pravice, ale už včera policie vypátrala, že pachateli jsou dva Afričané, kteří uloupili Číňanovi tašku s třicíti tisíci euro.
Takže teď případ dostal jiné zabarvení. Jak to, že si Číňan vyšel na špacír s tolika penězi? A Afričani to zřejmě věděli a číhali na něj.
Pro jistotu ale zítra bude uspořádán pochodňový průvod v římské Chinatown - Esquilinu - kterého se zúčastní asi šest tisíc osob.
Zaplať pámbu, že se nebude zas politicky korektně žvanit o rasizmu a integraci.

Jakub S. řekl(a)...

Poklonu, šamane, za to upozornění (výhradu) k té snad nešikovně formulované zmínce o tom chudákovi Hilsnerovi. Právě jsem to chtěl nějak sdělit sám.
A Hanka má naprostou pravdu v tom, že to extrémní "řešení židovské otázky" nacisty bylo už jenom vyvrcholením, konečným vypětím toho trendu. Kdo chtěl, viděl a věděl.
A na ČRo6 (SV po šesté hodině či PC) je až do devíti o knize o Evě Braunové, koho to taky hodně zajímá - ?

STK řekl(a)...

Bude se žvanit Informace, bude...
Jak kdesi jinde, ale velmi případně podotkl Schumacher: "Chief Salamander nebyl Mlok".
===
Pábitelé a jejich oběti: Vzpomeňte jen na mladého podvodníka Lukáše Kohouta, "toho, co lítal s Kavanem." Každý incident je zneužitelný politicky i žurnalisticky. Postavil se v létě do čela Varnsdorfanů a vlastně uspěl - nikdo jiný neměl dost odvahy se vzepřít diktátu tzv. "veřejného mínění" - t.j. estabishmentu a žurnalistické chátry. Přitom kdo se na něj v TV díval déle než minutu, musel nutně pochopit, že půjčit mu 100.- Kč by bylo nesmyslným hazardem. [;>)

Jakub S. řekl(a)...

K té italské dvojvraždě: přirozeně první, co je v médiích - rasízmus!
Jak nebýti bezútěšným. A tak se řetězí prvotní příčiny, druhotné, následky, ty se obratem stávají na dalším stupni příčinami a následky rostou do šíře a vše je sřetězeno, spjato napjatými řetězy, jež už lze jen povolit, ne rozepnout či rozseknout.

Jakub S. řekl(a)...

LK? Pro mne na první pohled vrcholně nedůvěryhodný, laciný, nesympatický týpek. Mladý libový frajer, ve filmech s Novým nosí naolejované vlasy na pěšinku uprostřed. Jeho úspěch ve Strakovce nechápu. Když totiž pochopím, musím pochopit i úroveň ostrahy, IQ, všeho tam. No hnus, velebnosti.

STK řekl(a)...

Ano, Jakube.
Snadnost, s jakou tam L.Kohout vegetoval mi bohužel markuje úroveň ve Strakovce - a nejen ostrahy.

informace řekl(a)...

Další zprávy o zastřeleném Číňanovi. Prezident republiky se omluvil čínskému velvyslanci a navštívil manželku, aby jí vyslovil soustrast.
Říkám, když nějací Albánci zavraždí v severní Itálii staré manžele, aby je okradli, prezident je také tak měkosrdcatý?
A následující zpráva hovořila o zabavení kosmetických přírodních prostředků dovážených z Číny, do kterých jsou přimíchány syntetické drogy. Prezident republiky snad protestuje u čínského velvyslance?
Není ta hyperkorektnost nějak jednostranná?

Kopretina řekl(a)...

Na ČT2 byl dokument o francouzském kolaborantovi s nacisty Lavalem, hrůza, jde z toho mráz po zádech, odesílal francouzské dělníky do Němec a také je zodpovědný za deportace tisíců Židů, nejprve do sběrného tábora v Drancy, odkud směřovaly vlaky do Osvětimi. Laval byl zastřelen, stejně jako Qusling...Ovšem dle mého názoru kolaboranti neměli být stříleni, ale oběšeni...zastřelení je příliš čestná smrt, zločinci se mají oběsit (myslím tím masové vrahy, nacistické, komunistické, islamistické a tak). Samozřejmě vše podle práva, spravedlivý proces, shromažďování důkazů, výslech svědků, nezaujatí soudci...

Jakub S. řekl(a)...

V každém národě se najdou top svině. Přičemž se těmto nesmírně inteligentním, pěkným a sympatickým tvorům velmi omlouvám. Jak k tomu přijdou, že.
Můj nejml byl už třikrát v Norsku. A protože jsem ho nakazil (kromě jiného) vrcholným píděním po všem spojeném s WW2, dověděl se moc a viděl co šlo v souvislosti s těžkou vodou, Quislingem, norskou legií SS a vůbec. MMCh, Norové se tehdy chovali závratně úžasně. Áda s Rosenbergem si od nich slibovali moc - dyť jsou vzoroví árijci! Budou nadšeni ze spojenectví s náma! No, nebyli. Pár procent a šlus. Áda byl hluboce dotčen: historická šance - a oni? Stařičký Hamsun mu to nespravil.

STK řekl(a)...

Hyperkorektnostnení "tak nějak" jednostranná. Je naprosto svinsky a z principu jednostranná. Je to propaganda, vymytí mozků, které si vůbec nezadá s propagandou komunistickou nebo nacistickou. Principy stejné - jen technologie odpovídá "nové době". I když ty "staré dobré fórky z Goebelssovské propagandistické školky" se ke škodě té hyperkorektnosti a "multikulti"* už nepoužívají. Už to asi neumějí. I tak to na zblbnutí většiny populace stačí.

*/ Multikulturalismus pochází z téhož kýble špíny. Jako každá ideologie říká jenom menší půlku pravdy. Tu snesitelnou a vhodnou. Ta druhá je tajná, hermetická, zakázaná, tabu. Situace popsaná v Andsersenově pohádce "Císařovy nové šaty". Pořád totéž.

Kopretina řekl(a)...

A ještě lépe se zachovali Dánové, ti si ze solidarity přišili Davidovy hvězdy, Židé i Nežidé a nacisti pak nepoznali kdo je a kdo není Žid a velestatečně se zachovali Bulhaři, ti bulharské Židy nevydali a nacisti smutně konstatovali, že neuspěli. Bohužel mnohé jiné národy se Židů nezastaly, dobrovolně je vydávaly na smrt a i po tom, pokud se nějaký Žid vrátil, tak si někteří Češi, Poláci a jiné národy posteskly "Sakra proč se naši Židáci museli vrátit", v Polsku propukly v Kielci pogromy na Židy, 46 jich bylo zavražděno a na Slovensku rovněž. Argumentace Vodníka, že se Židé měli "vrátit domů"? Kam? Žádné majetky neměli, vše měli ukradené a i přesto byli zabíjeni. Pro Židy byla jediná šance k přežití pryč z Evropy, pryč z kontinentu, kde byla pravidelně prolévána krev židovského národa, pryč z prokletí. Přeživší Židé emigrovali do Izraele, Spojených států, Kanady, Austrálie a latinskoamerických zemí. Kvůli holocaustu se vyjma Izraele stalo centrum židovství americký kontinent. Situací Izraele ze světské i duchovní oblasti líčí detailně kniha "Máme ruce od krve" od Michaela L. Browna, škoda, že český překlad vydal pouze ICEJ. V USA a anglosaském světě se stala kniha trhákem, škoda, že v naši drahé zemi české nebyl masově vydán český překlad.

Kopretina řekl(a)...

Antisemitismus je nejkrutější a nejdéle trvající rasistická ideologie...Proč právě Židé? Rozeberme si jednotlivé protižidovské výpady.
1) Obecně se má za to, že je příčinou utrpení Židů křesťanství, tak jest, Židé byli obviněni z Bohovraždy, no jo, ale antisemitisms kvete i v muslimském světě a existoval i v dobách předkřesťanských, takže ne jen křesťantví
2) Někteří badatelé dávají za vinu potřebu obětního beránka, ale opět se ptáme proč? Proč ne Češi, Poláci, Američané, zmínění Cikáni a další?
3) Nebo se objevuje vysvětlení, že si za antisemitismus můžou Židé sami. Jenže jsou snad Židé horší, odpudivější, zvrácenější než-li ostatní lidé? Vždyť naopak je mezi Židy velké zastoupení vědců (matematiků, fyziků, chemiků, ekonomů), literátu, umělců atd.
4)No a další vysvětlení tvrdí,že za vše může výlučnost judaismu, Židé si přece myslí, že jsou Bohem vyvolený národ, jenže proč se objevuje stejná nenávist k ateistickým Židům, ba dokonce i k Židům pokřtěným
5)No a poslední teorie je Boží hněv, Židé byli neposlušní, tak je Bůh potrestal, jenže protižidovská nenávist byla příliš prudká, krutá a všeobecně zničující, než aby se dala vysvětlit existencí Hospodina. Antisemitismus překročil hranice nebeského soudu.
Za antisemitismus není zodpovědné pouze křesťanství, potřeba obětního beránka, nagativní stránky židovské povahy, výlučnost judaismu, či Boží hněv.
Nenávist k Židům je nadpřirozené povahy, ale nepochází seshora. Příčinou antisemitismu je Satan, otec lži. Jak je možné, že lidé uvěřili trávení studní, krádež hostie, rituálním vraždám, pověsti o věčném Židovi, vinění za bolševismus i kapitalismus. A z toho vzešel i holocaust. Nacisty muselo pohánět něco víc, nějaká větší síla, utrpení a muka Židů byla pro nacisty zábava. Když nacisti vyraždili všechny pacienty lodžského gheta, vyházeli je ven, jednomu "náctiletému" SSvojákovi to nestačilo, požádal o dovolení chytat děti na bajonet a dostal ho. Démonicky motivované musely být i masakry od Bogdana Chmělnického v letech 1648-1649. Sedláci těhotným matkám rozsekávaly břicha, vyrvali plody a místo toho jim do břicha dávali kočky. Proč mnozí mnichové jako Bernard z Clarwaux, Richard Wagner-"židovská rasa se stvořila jako nepřítel lidství a všeho vznešeného v člověku", nebo Arnold Toynbee,"dějiny Židů jsou klasickým příkladem zvrácenosti". Není-li v konečném důsledku

Kopretina řekl(a)...

zodpovědný za antisemitismus Ďábel, proč jsou pravidelně v Evropě a i ve Spojených státech znesvěcovány židovské hroby a ničeny synagogy? Ačkoliv i jiné národy občas trpěly, u Židů se to stalo normou. Bývalý předseda francouzské vlády Raymond Barre komentoval útok na synagogu: "Ačkoliv byl zaměřen na Židy v synagoze, zasaženi byli i neviní Francouzi", jinými slovy, Židé dostali, co si zasloužili. Dále islám vzkvétá na nenávist k Židům, potřeba krize na Blízkém východě potřebuje obětního beránka, jsou jimi Židé, Židé jsou líčeni jako rakovinný nádor, virus, který musí být zničen jednou provždy. Na okamžik se zastavte a všimněte si všudypřitomné protižidovské melodie, muslimové, komunisté, někteří křesťané ve všech národech, pobrukují si ji muslimové, Evropané, komunisté v Číně, autorem libreta je "Církev", dirigentem je Satan.
Proč Satan nenávidí Židy tak vášnivě? Odpověd je nasnadě. Odpovídá to jeho nenávisti k Bohu.Satan útočí na Bohem vyvolený národ. Zkáza Židů by znamenala znevážení Hospodina a důkaz jeho neschopnosti, z Bible víme, že Hospodin slíbil Izraeli, že ho nikdy nezničí, zánik Izraele znamená, že Bůh není schopen dodržet své sliby. Satan ale nenávidí Izrael ještě z jiného důvodu. Spasení Izraele bude znamenat Ježíšův triumfální návrat, vzkříšení spravedlivých, , probuzení Církve a obnovu celé země. A naplnění tohoto židovského poslání zpečetí Satanův osud.
Jakube, ocitovala jsem předposlední kapitolu Michaela L. Browna "Ďábelský záměr"...ale kniha obsahuje další kapitoly tragického pronásledování...Tak abyste mě neobviňoval z fanatismu. Sice tomu věřím, ale mám to podložené.

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

S tou první připomínkou se ztotožňuji, opravdu nežijeme v demokracii, ale v jakési postbolševické formě diktatury s určitými demokratickými prvky, Karel Kryl tomu říkal demokratura? Rád bych to nazýval jedním slovem, abychom se na něčem shodli.

S tou druhou připomínkou ale už nesouhlasím, neboť ano, na cikánské problematice parasituje halda příživníků jak z majority, tak ale i z EU i dalších zemí, jeden či několik jich je tu třeba až z Indie, ale za tu dobu, co se ty vzájemné vztahy mrší penězi, které se Cikánům cpou do chřtánu aniž by museli pracovat, nebo se jinak smysluplně přičinit, tak i z jejich řad známe pěknou řádku profesionálních parasitů, tzv. aktivistů, třeba takového mediálně profláknutého cikánského kalašnikova Ivana Veselého. Zkrátka a dobře, mnohým z nich se to profesionální parasitování natolik zalíbilo, že už odmítají dělat cokoliv jiného.

STK řekl(a)...

Nicméně Draku, mám pocit, že ti Veselí a spol. jsou jen "tváří mnohoparazita" v pozadí. Jistěže se jim to postavení mluvčích líbí, těší je ten zájem novinářů. (Rómove se mi zdají být obecně extroverty.)
Ale je snad Kocáb Cikán? A Takových Kocábů je spousta - ale drží se chytře v pozadí. Na prezentaci mají ty Goroly, Ivany Veselé a jim podobné. Ale o tom nemám extra důvěryhodné informace - to předesílám.
Stýkám se jen s Cikány, kteří se tzv. integrovali a nemají se zbytkem své rasy téměř žádné styky. Velmi se takovým stykům brání - byly by to pro ně něco jako namydlené schody.

Kopretina řekl(a)...

Velmi tragický život je v cikánských ghetech, Cikáni se vyčleňují sami, nesnaží se asimilovat do našeho prostředí, to je pravda a úspěšní Cikáni se svého původu vzdávají a to je chyba. Smutné a tragické bylo, že když jsem šla městem kolem 7. a 8. hodiny na žádného Cikána jsme nenarazila, ale když jsem se vracela kolem 14. 15. hodiny, tak to byl Cikán na Cikánovi. Nechci být obviněna z rasismu, najdou se i slušní Cikáni, obviňovat celé etnikum asi není OK, ale neodsoudí své zločine, hází vinu na Čechy, místo toho, aby se jasným odsudkem vyjádřili vůči svým zločincům, řeknou, že mají střílet do vzduchu či do noh, respektive nechat se zabít. Vietnamci dřou od nevidím do nevidím, jeden náš duchovní působí ve vietnamské komunitě, půlnoční mši sloužil u Vietnamců a v naši komunitě sloužil půlnoční jiný prelát. Jiný příklad jsou naši Vietnamci, ti se obrací ke Kristu a žijí našim životem. Nevím, že by někdo měl rasistické poznámky vůči Vietnamcům, vietnamské děti často dosahují stejných někdy i lepších školních výsledků, než-li naše české bílé děti.

s.t.k. řekl(a)...

S TĚMI CIKÁNY JE TO JAKO S BLONDÝNKAMI. KAŽDÁ NENÍ BLBÁ.

Doufám Kopretinko, že nejste blondýna. Pokud ano, zvolím lepší příměr.
S těmi blondýnkami je to stejně jenom pověra! [;>)

A.S. Pergill řekl(a)...

Kopretino,
Židé se vždy chovali silně konformně vůči tomu, kdo držel v rukou moc. V podstatě celý Starý Zákon je o apologetice řiťolezectví autoritám, a čím odpornější způsob, tím lepší a tím víc ho ďábel JHWH odměňuje.
Takže když bylo Polsko okupováno a rozděleno mezi německy mluvící Prusko a Rakousko a rusky mluvící Rusko, tak v pruské a rakouské části byli Židé nadšeně německojazyční a v ruské ruskojazyční (včetně nadšené spolupráce s okupačními režimy na potlačování polštiny a ekonomické likvidaci Poláků). Takže Poláci z německojazyčně a ruskojazyčně okupovaných částí Polska se sice nebyli s to dohodnout, jestli jsou větší svi-ně Němci nebo Rusáci, ale dokázali se shodnout na tom, že ty největší jsou Židé. A proto taky ten drsný antisemitismus (který jim v těch dobách přešel do krve), kdy se polští partyzáni a SS, byť po sobě normálně šli jak slípky po flusu, v některých extrémních případech dokázali shodnout i na společném vybití židovské vesnice pod vlajkou jakési formy ozbrojeného příměří.
Z podobných důvodů je antisemitismus rozšířen i v ukrajinskojazyčné části Ukrajiny.
I u nás byli Židé (ti, co se k židovství hlásili, ne ti, co se o svém židovském pradědečkovi dozvěděli, až jim na dveře zabouchali gestapáci) až na výjimky německojazyční s udávanou německou národností a konflikt mezi nimi a Němci za okupace byl chápán značnou částí veřejnosti jako "konflikt mezi dvěma druhy Němců" a pohlíženo na to stylem "když se dva Němci pobijí a jeden z nich zemře, tak je to dobře, bez ohledu na to, že jeden z nich chodí do synagogy".

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

S tím Chief Salamandrem, jako byste mi četl myšlenky, zjistil jsem, že už jsem Válku s mloky pozapomněl, tak jsem si našel versi do čtečky a když jedu tramvají, pročítám si to a zároveň osvěžuji. Čapek je totiž v mnohém dodnes a zároveň opět živý a aktuální, asi víc, než by bylo zdrávo, vzhledem k tematice.

STK:

Mnohoparasita si tu pěstovali už bolševici. Dnes je to natolik rozjetý a zažitý rychlík, že se nikdo neodvažuje sáhnout na brzdy, ale ono je to nezbytné, protože čím později se to stane, tím víc to bude bolestivé pro všechny. Dostalo se to do stádia, kdy to to plodí příliš mnoho protikladů a pnutí.

drak řekl(a)...

Myslím, že co se nenávisti k Židům týče, jsou hlavními motivy prachobyčejná závist a nepřejícnost. To ostatní, jako třeba odůvodňování nenávisti k nim bohovraždou a podobnými bláboly, to už je prostě na jedné straně zabalování těch hlavních motivů do líbivějšího hávu pro okolí i sebe sama. Pakliže ale někteří Židé kolaborují s utlačovateli, tak tím samozřejmě ono zabalování do líbivějšího hávu jejich okolí významně ulehčují a usnadňují, takže díky několika zmetkům to odnesou všichni. Nic to ale nemění na tom, že hlavními motivy jsou prachobyčejná závist a nepřejícnost. Ilustrativní příklad: Lempl, co ho z práce nevyhodí z milosti, co si k zaměstnavateli chodí pro peníze a chtěl by jich čím dál víc, aniž by mu byl nějak užitečný, ekonomicky totiž častokrát ani nepokryje své náklady, tak ten Židy nenávidí pomalu ze všech nejvíc a ti mohou skoro za všechno na světě. Z jeho pohledu jsou vinni už tím, že vůbec měli tu drzost se v okolí Jeho Lemplovatosti vůbec narodit, žít, dýchat a hlavně vydělávat si lépe. Jehoi Lemplovatost to nikdy nepřizná, ale vždy tu jeho nenávist, zplozenou jeho závistí a nepřejícností, zabalí do nějakého líbivějšího hávu.

Schumacher řekl(a)...

Draku, navrhuji používat "reálná demokracie" podle vzoru "reálný socialismus". Právě tak to obdobně funguje, či spíš nefunguje. Podle mého názoru z týchž přirozených příčin.

Schumacher řekl(a)...

"Myslím, že co se nenávisti k Židům týče, jsou hlavními motivy prachobyčejná závist a nepřejícnost. To ostatní, jako třeba odůvodňování nenávisti k nim bohovraždou a podobnými bláboly, to už je prostě na jedné straně zabalování těch hlavních motivů do líbivějšího hávu pro okolí i sebe sama..."
Draku, toto je výstižný popis reality. Ne, že by antisemité byli mravnější, když si říkají "jsem mravnější a poctivější než odporný hrabivý spiklenecký zlodějský žid". Ve skutečnosti je za tím jejich závist a lenost, kterou omlouvají tím, že oni jsou mravnější, že tohle, kdepak, to by oni nemohli, takovéhle kšeftaření, takovouhle hrabivost, takové mamonářství...No, mají pravdu.Nemohli, jenže ne proto, že by byli mravnější, ale proto, že jsou líní. Výsledek těch "špinavých kšeftů" by všem rádi měli. Jenomže přece oni nejsou jako ti špinaví židi. Kdepak. K něčemu takovému by se nesnížili. Protože...protože jsou na to líní. Leda tak na nenamáhavá svinsvíčka a kurvárničky, protože kdo je svatý, že. Ale tamto, to ne. K tomu by se nesnížili, mají svoji důstojnost a mravnost a zásady... A lenost a závist.

Jakub S. řekl(a)...

Bohužel, pergille, s tím Polskem a židy (píšu dobově) to tak bylo. A křivdy, komplexy, nenávisti, averze, sympatie a příchylnost a odpor k čemu/komukoli se nepozorovaně a neviděně (kromě pár promile těch s přesným viděním a myšlením, na ty ovšem nikdo z l i d u ani těch ze špičky nedá) hromadí, ukládá, vrství po generace. Sto let žádná míra. A vyvstane-li příznivá situace - všechny resentimenty vybuchnou.
Mloci, ano, jedna ze (stále) nejúžasnějších knih mého života. A Krakatit!
"Dobře sa židom stalo." Uslyšíte od dobrých, poctivých, čestných, vzdělaných starých lidí na Hodonínsku dodnes. Připravte se na to, chcete-li se jich na to zeptat, ať vám nezaskočí sousto.
Kdo chce s vlky výti... Židé museli nějak, jakkoli, žít s vlky. Co (nejen) jim vládli. Tak s nima vyli. Pak s nima ovšem (to bezútěšné stálé opakování) ti kteří vlci vydrbali. A kolo dějin drtí dál.
Když jsme u těch vlků - no prosím, jaké konotace: Už nikdy jako ovce. "Nejsme povinni spáchat kolektivní sebevraždu."

Kopretina řekl(a)...

Přesně, když byli Židé zabíjeni, bylo vše OK, ale když se Izraelci nenechají od mohamedánů Palestinců likvidovat, tak levičák Obama, EU, OSN a Rusko (tzv. Blízkovýchodní kvartet, silně propalestinský, jak jinak) řvou, jak jsou Izraelci vrazi, esesmani, jak likvidují nevinné palestinské Araby, jakou způsobuje katastrofu atd.atd. Izraelité se již nikdy nesmí nechat zabíjet, trýznit, ponižovat a přeji Izraeli dobrou mušku při zabíjení teroristů...

Větší vlastenec řekl(a)...

Dobře se sionistům stalo - takto smýšlí VĚTŠINA opravdových českých vlastenců, vážený Jakube S.
Většina, byť z různých důvodů (někteří i z tzv.náboženských).
Jen se někteří Češi a Moravané bojí své prosté city vyjádřit veřejně. Na rozdíl, například, od velkého českého vzdělance & spisovatele-svědomí národa A.S.Pergilla.

Dobří, poctiví, čestní, vzdělaní staří lidé na Hodonínsku jsou pravděpodobně smířeni s osudem - proto, před smrtí, již odmítají lhát.

Čest a Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Slyšela jste někdy o tom poměrně dobře známém příběhu ze starověku, milá Kopretino ?
Myslím ten příběh, jak se jeden Evropan pokusil před sionisty zachránit jiného sionistu ?
Ale oni trvali na jeho popravě (ve skutečnosti justiční vraždě), a Evropana doslova ubili argumenty.
Ten si pak, s povzdechem, umyl nad vším ruce. A pravicoví sionisti triumfovali - obránce chudých, levicově BYTOSTNĚ založený potulný kazatel byl brutálně popraven.

O tzv.velkonocích se ten poučný příběh omílá pořád dokola, milá Kopretino. Stačí mít oči a uši otevřené - otevřené něčemu jinému než sionistické propagandě.

Přeji Vám hezký den.

Kopretina řekl(a)...

Ne, neslyšela. Nerozumím Vám. "Myslím ten příběh, jak se jeden Evropan pokusil před sionisty zachránit jiného sionistu" ...Doopravdy absolutně nerozumím. Jaký příběh? Kdo byl Evropan? Kdo byl sionista?
"Ale oni trvali na jeho popravě (ve skutečnosti justiční vraždě), a Evropana doslova ubili argumenty"...V Orientu tehdy žádní Evropané nebyli...
Zkuste to vysvětlit jinak, nechápu, nevím, nerozumím...

Ovšem Projevy a druhy antisemitismu jsem vypsala. Hodně se směji, respektive pláči, když levicoví antisemitští grázlové se snaží vyvolat nenávist k Židům na základě náboženského motivu.Co jsem napsala, napsala jsem.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, je mi jasné, že nerozumíte.
Ale já s tím nic nesvedu.; je mi to doopravdy líto.

Ještě jednou Vám přeji hezký den.

Schumacher řekl(a)...

Pak stoupenci onoho ukřižovaného začali v zemi onoho Evropana dělat randály, hanobit místní náboženství, narušovat zavedené rituály a jinak prudit vzýváním konce světa až to bylo k nevydržení a byli za to předhazováni lvům. Po staletích jejich potomci se jali osvobodit Palestinu přičemž pobili mnoho pohanů, židů ale i sebe samých včetně toho že některé své, převážně děti na cestě za dobrodružným rekreačním pobytem zvaným křižácká výprava prodali do musulmanského otroctví. Později mnoho ze svých řad pro spásu jejich duší ugrilovali na hořících hranicích nebo zhubili neméně hrůzným způsobem. Také se rozdělili do různých klubů a jedni prohlašující druhé za kacíře,navzájem se hubili a pro větší slávu Boží tak jiným činili i v dalekých zemích v zámoří. I povstala z nich silná civilizace, která dvacáté století po oné památné události oslavila dvěma nehrůznějšími světovými válkami a i dalšími hrůzami vzešlými z onoho starého učení. Přitom byly zhubeny desítky milionů lidských bytostí, mezi nimi miliony židů, potomků bratří onoho ukřižovaného. A místo aby zmoudřeli a vybrali si rozumná ponaučení, navzájem se kaceřujíce, sváří se dosud. A nastane doba kdy z toho opět vzejde mnoho zlého.

Kopretina řekl(a)...

Milý Vlastenče, nebyl byste dobrým vyučujícím ani politikem. Vyučující a politikové se snaží lidem věci vysvětlovat, ne je odbýt "stejně nerozumíte"...Hezký den Vám přeji též...

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale to už bude naposledy, drahý bratře, příteli, soudruhu a soukmenovče Schumachře-antisionisto.
Po další apokalypse již lidstvo nebude sionisty šetřit. Tentokrát všichni pochopí, kdo za tím stojí. A všichni JEDNOMYSLNĚ podpoří zavedení „Souboru opatření na konečné vyřešení sionistické otázky“.

Jen otázku : Co budete dělat, jaká bude Vaše funkce v procesu závěrečné asanace ?
Například velký vlastenec s.s.Pergill bude mít jistě význačnou funkci, díky svému vzdělání a zápalu pro věc; a moje maličkost bude jedním prostých pracovníků na velkém díle.
Jak se zapojíte Vy ?

EK řekl(a)...

Kopretino , no, Vy jedna dvouletá až víceletá bylino !!
A co "PILÁT", NIC ????
intoš, intoš intoš, jako huš huš huš!
čest v šoast!

Schumacher řekl(a)...

Větší Vlastenče, mám rád nadsázku, jemný humor, ironii, skryté významy, provokování, sám si tu a tam rád pohraju i rád zabrnkám na vaši melodii. Jenže kdybyste občas napsal přízemně, věcně a "civilně" jak i umíte, a tak jak píšeme my ostatní když si právě nehrajeme a neděláme legrácky, bylo by to přijato s radostí a uznáním. Tak jako u pokrmů, jeden styl se přejí a když si představím, že takhle se bavit na živo v hospůdce, bylo by to k nevydržení. Proto předpokládám, že jinde než tady tak nečiníte.

Schumacher řekl(a)...

VV to je zas krouzlí kol toho, no co budu dělat. To co vždycky. Co ústy svých představitelů si lid bude přát.

Kopretina řekl(a)...

EK, o nábožensky motivovaném antisemitismu jsem psala, je smutné a ubohé, když levičáci, když už jsou v úzkých se snaží vyvolat nenávist v lidech tím, že začnou popouzet lidi k náboženské nenávisti. To není případ VV, VV nastavuje lidem zrcadlo a ironizuje a vtipnou formou paroduje všechny pitomce...

Větší vlastenec řekl(a)...

Souhlasím, milá Kopretino.
Ale nebojte se - v brzkém budoucnu přijde nějaký opravdu dobrý politik a učitel, a Váš neutuchající zápal, Vaši obdivuhodnou bojovnost obrátí správným směrem.
Vše potřebné Vám (a všem Vám podobným) vysvětlí přesnými i vzletnými slovy - a vy půjdete kam On ukáže.
I Vy půjdete, milá tabulo raso, půjdete ráda, a budete vděčná trpělivému Učiteli a velkému Vůdci.

Na shledanou v lepších časech.

EK řekl(a)...

ss. Pergile, soukmenovče Schumachře-antisionisto i tebe VV za pomoci železa z IMI a Rafael Advanced Defense Systems se ubráníme a jako vždy vás pořešíme.
schoa čest!V šest za svítání!

Šaman řekl(a)...

K ASP tvrzení:
"I u nás byli Židé (ti, co se k židovství hlásili, ne ti, co se o svém židovském pradědečkovi dozvěděli, až jim na dveře zabouchali gestapáci) až na výjimky německojazyční s udávanou německou národností.
Není to pravda. To, co mohlo platit v 19. století, to už za republiky dávno neplatilo:

Při posledním předválečném sčítání v roce 1930 se k židovskému náboženství přihlásili:
76.301 lidí v Čechách
41.250 ve Slezsku a na Moravě.
117.551 celkem.
Z tohoto počtu osob se přihlásilo asi
43.000 k národnosti české
37.000 k národnosti židovské
35.000 k národnosti německé
ostatní k jiným národnostem.
(V těchto číslech NEJSOU zahrnuti lidé bez židovského náboženství, kteří se však podle Norimberských zákonů měli stát obětí nacistické genocidy. A to z toho důvodu, že tuto kolonku čs. sčítací archy nemobsahovaly. Zdá se, že až poslední dobou se k tomuto kádrování začíná přistupovat, jako kdysi za zkurvené Druhé republiky - zatím tedy pouze v rámci neonacistických stran a jejich "konzervati-stických" příznivců.)
K německé národnosti se tedy přihlásila asi třetina Židů ("ti, co se k židovství hlásili, ne ti, co se o svém židovském pradědečkovi dozvěděli, až jim na dveře zabouchali gestapáci"), v žádném případě tedy nešlo o "výjimku". A prosil bych, aby se zde toto pomýlené tvrzení již neopakovalo.
\ :-/

Šaman řekl(a)...

K ASP tvrzení:
"konflikt mezi nimi (Židy) a Němci za okupace byl chápán značnou částí veřejnosti jako "konflikt mezi dvěma druhy Němců" a pohlíženo na to stylem "když se dva Němci pobijí a jeden z nich zemře, tak je to dobře, bez ohledu na to, že jeden z nich chodí do synagogy" musím podotknout pro náhodné návštěvníky, pokud nechci mazat:

Takto to nebylo chápáno za okupace Čechy (zejména když protektorátní Židé většinově mluvili česky), ani po válce (zvláště, když v zahraničním československém odboji byla polovina jeho účastníků Židy), ale mnohem později s touhle tezí přišli sudetští Němci.

Potom se z vyvraždění československých Židů v podání landsmanšaftu a jeho "vědeckých institucí" stala nejdříve "národní sebevražda" a později "německé oběti české bestiálnosti"…
\ :-/

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, Ó Velký Šamane.
Naši otcové a dědové bojovníky proti fašismu sionistického původu prostě považovali za našince. Proto se také náš pres.Beneš o sionistech nezmiňuje ani ve svém nejdůležitějším projevu celé své skvělé politické kariéry. Proto jsme německojazyčné sionisty prostě humánně odsunuli spolu s ostatními fašisty.
Proto jsme nohatým českojazyčným sionistům, samozřejmě, nevrátili "jejich" zarizované majetky.

Konečně - přes všechen přirozený národní odpor, i my zahrnujeme fašisty konečně vyřešené sionisty-občany předválečné ČSR mezi naše PADLÉ BOJOVNÍKY ZA VLAST.
Už jsem o tom psal x-krát.

* * * * *

O tématu se podjatě vyjadřuje*) i jistá „historička“, v rozhovoru s podobně podjatým P.Placákem : Češi, Němci nebo Židé?

P.Placák je ve věci podjatý kvůli :
1) svému papeženectví
2) své nenávisti vůči našemu slovanskému společenskému zřízení
3) své nenávisti vůči našemu pokrokovému prezidentovi


S Židy, kteří se přihlásili k německé národnosti se musí jednat jako s Němci. Bojovat proti antisemitismu neznamená připustit likvidaci národního a slovanského charakteru republiky ! (V.Kopecký, 1944)***Volte NS-LEV 21 a KSČM !

------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Věnujte pozornost především poslednímu odstavci toho provokačního rozhovoru, drazí vlastenci a soukmenovci.

Větší vlastenec řekl(a)...

Do Pěruna !

Ne "nohatým českojazyčným sionistům", ale BOHATÝM, samozřejmě !
(Sionisti mají většinou krátké nohy.)

Za chybu se omlouvám všem vlastencům a vlastenkám.

Kopretina řekl(a)...

Pokrokové, levicově zaměřené stránky, pan redaktor Wagner by tento odkaz smazal, za nějakou dobu ho možná smaže Šaman, ale stojí to za ilustrace vztah Češi, Němci a Židé
http://odpor.org/index.php?page=clanky&kat=4&clanek=872

Harpyje řekl(a)...

:-))))
Ano, vedle zahnutých zhášáků, jsou typickým sionistickým Merkmalem krátké "šavlové" nohy. :-)))
V pozůstalosti mých dávných předků byl jeden porcelánový popelník zobrazující rodinu Loewy jako tlupu lvů s "typickým židovským nosem". :-)))
Židi mají úžasný smysl pro humor.

Jakub S. řekl(a)...

Šamane... je mi líto. Amicus plato, amicus Socrates, sed... No tak do toho. Na Slovácku to nezanedbatelná část obyvatelstva tak brala.
Že si za to možú sami. N ě m č i l i . Ano.
A jejich potomci to občas bez přemýšlení papouškujou do budoucnosti. Ano.
Vezměte to jako fakt. To není věc k diskusi, názoru.

A.S. Pergill řekl(a)...

Šamane,

statistiky jsou jedna věc, jiná věc je, že v Brně to za okupace asi vypadalo trochu jinak, než byl celoprotektorátní průměr (od dob R-U velký podíl německé menšiny, zčásti reprezentované Židy). Ona mnou zmíněná diskuse v národě (a v odboji) se skutečně vedla, a existují o tom seriózní prameny, jako dvoudílné dějiny Brna, případně seriózní práce seriózních historiků o poměrech v Brně na počátku okupace, vyšlé v seriózních historických vědeckých časopisech. A vše vyšlé dávno před revolucí, kdy nějaký antisemitismus nebyl v módě.
Později, až začaly prosakovat nějaké zvěsti o skutečné podstatě koncentráků, se situace měnila (i náhled českých občanů na německo - židovské vztahy). A po heydrichiádě začalo platit "dobrý Němec == mrtvý Němec". My na to, pochopitelně, pohlížíme prismatem těch, co už vědí o všem, co se během holokaustu odehrávalo, ale tyhle věci na začátku protektorátu jednak nebyly známy, jednak v té době ještě neexistovaly, dokonce i "konečné řešení" bylo formulováno později.

Prostě zaměření českojazyčné a německojazyčné populace se rozešlo někdy za R-U, nejpozději po krachu Badeniho jazykové reformy, kdy bylo jasné, že se slovanské národy nedožijí v rámci státu ani emancipace ani demokracie (protože Slovanů bylo v R-U víc než německojazyčného obyvatelstva a v případě demokracie "bez přívlastků" by si emancipaci snadno vybojovali). Většině Židů vyhovoval víc +- unitární stát s jednotným úředním jazykem němčinou - a byl asi pro ně i objektivně příhodnější (protože sami byli německojazyční, případně můžeme jidiš chápat jako německý dialekt, byť je vztah mezi němčinou a jidiš složitější), a proto jejich objektivní zájmy a potřeby byly přesně opačné než objektivní zájmy a potřeby českého národa. Proto také ty drsné výpady proti Židům u našich národních básníků, spisovatelů a politiků. Totéž platí pochopitelně pro Němce (výpady proti nim byly neméně drsné), jenže zatímco Židé slabčácky ječeli "antisemitismus!" tak Němci se nějakým "antigermanismem" neoháněli (maximálně nejextrémističtější kruhy, a to většinou až když definitivně dostali pokouřit po WW2).

A je také docela zajímavé, že Židé, kteří se v jazykových a jiných konfliktech angažovali na straně českojazyčného obyvatelstva, nějakým "antisemitismem" netrpěli. Takový Julius Zeyer, přestože byl rodem německý Žid, bez kapky české krve v těle (pokud za některého předka nezaskočil nějaký český sluha), byl vnímán jako Čech a uznáván jako český spisovatel (a pokud proti němu byla vznášena nějaká kritika, tak z pozice literární, nikoli etnické nebo dokonce antisemitské).

A.S. Pergill řekl(a)...

Schumachere,

závist rozhodně jako zdroj antisemitismu neberu. Naopak, Židé byli spíše litováni. Vzpomínám si na nějaký doslov nebo komentář k Olbrachtově Goletu v údolí, v němž se psalo něco ve smyslu, že autor popisuje osudy Židů, kteří v důsledku nejrůznějších náboženských předpisů a omezení měli život výrazně těžší, než normální Podkarpatští Ukrajinci, žijící na stejné sociální úrovni.
A nenávist proti bohatým (viz Wolkerovu "Baladu u rentgenu": "Nejhlouběji, chudý, vidím nenávist!") nebyla nějak etnicky zaměřená.

STK řekl(a)...

V tomto případě nevím, Pergille.
Ale ve Španělsku, je-li nápadník dámou svého srdce odmítnut, namítá "Čekáš na Baska, že!?" Baskové jsou v krajích k Baskicku přiléhajících považování za bohatce, ať je jejich finanční situace jakákoliv. Prostě předpoklad, kterému se věří. Něco jako "Prajzáci" na Ostravsku. Čili závist / nenávist na "národním principu". Baskicko je opravdu na první pohled bohatší místo, než zbytek Španělska. A Baskové jsou násobně pracovitější než zbytek... atd.
(Doptával jsem se kdysi na místě - v Baskicku, matky jednoho teroristy z ETA.
(Nesmírně sympatická paní, ovládající několik světových jazyků. A skvělá kuchařka.)

Větší vlastenec řekl(a)...

Soudruh a soukmenovec A.S.Pergill má jako obvykle pravdu : Před revolucí nějaký antisemitismus nebyl v módě. S.s.Pergill sice neupřesnil, před jakou revolucí (u nás jich proběhlo několik, a jistě neměl na mysli listopadový protilidový a protistátní puč), ale to je jedno.
Vždyť obrana vlasti a národa před sionistickým nebezpečím přece není žádný antisemitismus. Antisemitismem jistě není ani boj proti sionistickým vykořisťovatelům respektive agentům*).

Prostě : Jediní, kdo v naší vlasti kdy spatřovali údajné projevy antisionismu, byli - jako vždy sionisti.

Ocitujme si nyní z publikace, jež je díky Leninu i dnes volně dostupná naší mládeži (je součástí fondu knihoven řady našich středních škol a učilišť) :
Židovskou otázku vyhrabali židovští intelektuálové ze smetiště dějin, uměle ji nafoukli a udělali z ní politikum. Tak se pokusil Goldstücker a další židovští intelektuálové získat nedotknutelnost. Kdo je kritizoval, byl hned antisemita.
Dubnové plénum r. 1969 a nové vedení KSČ udělalo tečku i za touto smutnou kapitolou našich novodobých dějin, kdy nevelká, avšak schopná a dobře připravená skupina intelektuálů se pokusila vedle jiných zaprášených, muzeálních relikvií naší minulosti vyhrabat i tzv. židovskou otázku. Taková otázka u nás prostě není, jako neexistuje ani v Sovětském svazu, ani v jiné socialistické zemi.
A nedovolíme sionistům ani imperialistické propagandě, aby takovou otázku v naší zemi křísili.

(František J. Kolár - Sionismus a antisemitismus; Svoboda, 1970)

Každý český vlastenec, jenž si přečetl skvělý román Vabank (od A.Pludka) ví podstatnou věc : Nejsme žádní antisemiti - ani my Slovani, ani naši muslimští spolubojovníci. Ano, po našem společném konečném vítězství nad sionistickým státem vybereme ty nejlepší sionisty - a dovolíme jim pro nás pracovat.
Řekněte sami, drazí vlastenci : Udělal by takové úžasné humanitární gesto nějaký antisionista nebo sionista ?

------------------------------------------------------------------------------------------------
*) „Sem patří i nejnovější pamflet, tzv. charta 77, který skupinka lidí z řad zkrachovalé československé reakční buržoazie a také z řad zkrachovalých organizátorů kontrarevoluce 1968 na objednávku antikomunistických a sionistických centrál předala jistým západním agenturám.“
Ze článku „Ztroskotanci a samozvanci“; Rudé právo, 12.1.1977

A.S. Pergill řekl(a)...

Šamane a ještě něco k té statistice:
Ta znamená, že když se náhodně vybral Žid, tak to byla z cca 50%+ pravděpodobností osoba s přinejmenším problematickým vztahem k české (československé) národnosti a československé státnosti. A když se náhodně vybral Čech, tak to mohlo být kolem jednoho procenta (pokud bych za základ výpočtu vzal kolaboranty a zrádce odsouzené po válce a abstrahoval skutečnost, že ani všichni čeští fašisté neměli primárně negativní vztah k české národnosti a státnosti jako takovým, jen si je představovali jinak - taky mezi nimi bylo větší procento popravených od Němců, než např. mezi komunisty).

informace řekl(a)...

Češi mají občas i smysl pro humor a dokážou jednou větou zlikvidovat článek i s celým poněkud nesmyslným obsahem. Přečtěte si na Psu článek, převzatý v jednoho česko-italského blogu (nevěděla jsem, že tu mají Italové své blogy) "Proč mladí Italové opouštějí svou stárnoucí zemi?" Reakce pod ním "V mládí šoustat, v stáří rozhodovat" se mi zdá velice výstižná odpověď.
Je to sice na jiné téma, ale alespoň to trochu pobaví.

Schumacher řekl(a)...

Pergille, to ano, ale třeba doplnit o další parametr. Německy mluvící Žid, užívající německý jazyk jako svůj mateřský či v rodinném a občanském životě jako dominantní. Jak už jsem psal v jiné diskusi, užívání dominantního jazyka a s ním sdílení dominantní kultury, společného pro Rakousko - Uhersko a Německo, bylo pro (nejen) Židy přirozeně výhodné. Československá republika je takové zdědila a bylo nesmyslné po nich chtít, aby se přeštelovali na české vlastence. Mnozí se cítili jako "Němci", ztotožňovali se s německou kulturou a současně si v různé míře ponechávali své obyčeje. Potud to bylo naprosto standardní jako všude jinde, kde žili uvnitř nějaké majoritní kultury. Dá rozum, že francouzský Žid mluvil především francouzsky a ne nějakým místním dialektem. A tak podobně. Kromě toho, součástí židovské vzdělanostní a praktické, především obchodní kultury je znalost více, převážně světových jazyků. Němčinu žívali jako společný jazyk v impériu, které se rozpadlo na jednotlivé národní státy. Nikterak to nevybočovalo a nebyl by to býval problém, nebýt v Německu takového vývoje jaký byl. Z uvedených praktických důvodů většina evropských Židů podporuje Evropskou Unii a její vyšší integraci, multietnicitu a multikulturalitu jako protipól (od konce osmnáctého století až do dvacátého století vzniklým) národním (v protikladu k někdejším "panovnickým") státům, ze kterých na základě svých historických zkušeností mají obavu a v představě, že národnostně, kulturně a etnicky promíchaná Evropa je bezpečným útočitěm a zárukou, že se nebude opakovat Holocaust. Paradoxem je, že praktická politika bruselského ústředí vyvolává odpor a nacionalistické nálady. Co se týče České republiky, je přirozené, že zde žijící Židé, zdejší občané jako mateřský a obecný jazyk užívají převážně češtinu. Ze stejných praktických důvodů jako němčinu v nekdejším Rakousku - Uhersku a ne jazyk nějaké minority, například romštinu. Což (s nadsázkou) v budoucnu, po romském národním obrození a romské národní revoluci by jim mohlo být vytýkáno. Tak by se s češtinou mohli dostat do podobných potíží jako kdysi jejich předkové s němčinou.

Schumacher řekl(a)...

Informace, to je logické, protože obráceně to funguje špatně. Jenže v praxi to není buď tohle nebo tamto. Ale tohle i tamto v různém poměru podle možností a okolností. Protivná poznámka : Může to mít nějakou souvislost s tím, že mnozí nynější Italové mají daleko do podobizen svých předchůdců na starých římských malbách....

Schumacher řekl(a)...

VV to byli ti nadšení revolucionáři kteří od svých soudruhů dostali po papuli, posléze se obrodili, stali se z nich revizionisti, na konci šedesátých let si vychutnali svých pět minut slávy aby brblali v normalizaci a po devětaosmdesátém zjistili, že jim ujel vlak, že nevstoupí do staré řeky a tak na stará kolena si stěžují na neuznání a pokračují v brblání.

Jakub S. řekl(a)...

Ah, ho capito! Chiaro. Prosíím, napište mi to talijánsky!! V mládí... Právě odcházím do maličké restaurace u řeky s italským kuchařem a nádhernou štíhlou českou obsluhou, co vypadá, že mi splní co mi na očích vidí. Ale dosud su soudný a neověřuju si to. Pád natvrdo není dobrá zábava. A tam se pomalu začala soustřeďovat malinká zdejší komunita s t a m a . nedůvěryhodní, očividně vyšším vzděláním a vychováním nedisponující, podivně ohození, nakrátko omiganí (nerozumíte-li, vysvětlím) třicátníci ze spodní poloviny boty. Nebo z horní, leč z nejnižší vrstvy. Myslím, že se právě snaží spojit to aj to. Daří se jim to - ? Dio sa! Šak Valašky sú také... no... veselé, pravda.

Jakub S. řekl(a)...

Upozornění na antické portréty, busty etc.: víte, tzv. římský nos (tj.skoro či úplně neexistující glabela) není zpodobnění reality. Je to idealizace. Tzv. ideální římská hlava. Tož tak.

informace řekl(a)...

Jakube, jen na Vaše riziko a abych Vám udělala radost, to přeložím. Ale neměl byste mě svádět k nepřístojnostem.
In gioventù scopare (fottere, trombare, chiavare a další, na které si právě nevzpomínám, italský jazyk je v tomto smyslu bohatý), in vechiaia decidere (deliberare).
Piksla italsky nerozumí.

informace řekl(a)...

Schumachere,
někdy to jde líp obráceně, vzpomeňte na aféru s Berlusconim.
Pokud jde o podobu nebo nepodobu dnešních Italů s římskými portréty, musíte vzít v úvahu, že se tu přehnalo tolik národů, ještě od dob před Římem, že se té směsici fyzických typů nemůžete divit. Na Sicilii třeba najdete docela řecké nebo zase skandinávské typy. Byli tam dlouhou dobu Řekové (Magna Grecia) a ve středověku zas Normani.

Schumacher řekl(a)...

Tak, informace. Jakube, kdyby jen ten frňák...:-))

Schumacher řekl(a)...

A Vikingové. Došli až do Malé Asie. Ale poznat to není.

informace řekl(a)...

Na Sicilii ano, tam najdete docela blonďáky s modrýma očima. A hrdě o sobě říkají, že jsou potomky Normanů. Pokud jde o sicilský charakter, tak to je zas něco jiného.

Jakub S. řekl(a)...

Prosím: jaké jiné části těl Italů/Italek jste měl možnost detailně prozkoumat a zhodnotit? By mě zajímalo. Základy antropologie pořád eště trochu mám v sobě. Měli jsme to na prehistorii.
Normani a tzv. Vikingové - tyhle množiny se částečně překrývají.
Tak co mají říkat, no... dneska. Že mají árijské předky? I když soudě dle papagaiů, co furt (značně úspěšně!) škemrají o připuštění k paním a dívkám ze severu, jsou očividně tak nezasažení vzděláním, že tyhle znalosti jsou jim cizí.

Šaman řekl(a)...

K té ASP statistice:
Nechápu, jak by z výšeuvedené statistiky měl mít Žid "přinejmenším problematický vztah k české (československé) národnosti" a už vůbec ne, proč by to mělo platit o vztahu k "československé státnosti".

Opětně připomínám, že tato statistika se týkala výlučně náboženských židů a nikoli národnostních Židů (kterých bylo ve 30. letech násobně více), ani lidí ze smíšených rodin, které jako Židy uváděly Norimberské zákony – a jak je chápou mnozí přispěvatelé v této hospůdce.

Podle tohoto hlediska by měla mít "kladný postoj" k české národnosti většina současné romské populace. Dle logiky ASP má jen 13 tisíc lidí romské národnosti "problematický vztah" k českému národu a státu. Zbylá cikánská populace (až do výše 250-300 tisíc) pak kladný, protože se přihlásili jako Češi.
Jenže ve skutečnosti to bude právě naopak: Ten Rom, který o sobě sebevědomě prohlásí, že je Rom, ten může nejspíš mít "kladný" (sebevědomý) vztah k jakémukoli národu…

Statistiku nám ale hodně kazí (jak v r. 1930, tak v r. 2011) problém s míšenci 1. a 2. druhu, kteří v ní nejsou započteni. Ale to se po vítězství konzervativismu zlepší. Vodítkem k správnému rozpoznání smíšené rasy bude jméno nebo barva kůže. Nosy už nebudou potřeba.

Použiju logiku i u té další mnou uvedené statistiky: Ta znamená, že když se náhodně vybral čs. zahraniční voják, tak to byla z cca 50% pravděpodobností osoba židovského původu. A když se náhodně vybral Čech, tak to mohlo být kolem jednoho procenta.

A ještě jedna připomínka: Ve všech spojeneckých armádách bojovalo za druhé světové asi jeden a půl milionu židovských vojáků. Židé nebyli jen pasivními obětmi. V té dávné válce bojoval každý desátý Žid!

A teď byste mohli nechat na pokoji vztah Židů, Romů a míšenců k českému národu a českému státu, a měli byste se více zajímat o to, jak se k českému státu stavějí - ČEŠI.

Šaman řekl(a)...

Schumachere (u.a.), z jaké statistiky vycházíte při svém tvrzení, že "…většina evropských Židů podporuje Evropskou Unii a její vyšší integraci…"? Myslel, jsem, že to podporují hlavně Němci. Jo aha - Židi jsou vlastně Němci, já zapomněl…

Jakub S. řekl(a)...

A obráceně to jde jen za určitých předpokladů. Daných.
Mně se nějak nedaří to ani to... Non ci faccio nulla. E allora?

Harpyje řekl(a)...

Já si myslím, že už před Normany zanechali své genetické stopy na Sicilii Vandalové a Vizigóti.
Já jsem měla jednoho spolužáka, který pocházel z Kabýlie, a jeho blond vlasy a modré oči byly jednoznačně dědictvím po nějakých vandalských předcích.

Větší vlastenec řekl(a)...

Naše budoucí otázka

Ano, Ó Velký Šamane. To je, oč tu běží - o vztah nás Čechů (a Moravanů) k našemu státu, k naší vlasti.
My jsme se snažili, a Lenin ví jak HODNĚ jsme se snažili, očistit naši vlast od cizorodých živlů. Již od počátku Husitského revolučního hnutí.
Marxužel, v důsledku různých objektivních potíží i naší nedůslednosti se nám nepodařilo očistu dokončit.
Po osvobození Sovětskou armádou jsme se nezbavili všech Němců a Maďarů; ba dokonce jsme naši vlast očistili jen od zbytečku NĚMECKOJAZYČNÝCH sionistů. Českojazyčné jsme zde ponechali. A pustili jsme si sem Cikány, i když naše vlast byla v r.1945 již prakticky cikánůprostá.
Ani všechny buržousty jsme humánně nevylikvidovali. (O křesťanech už raději vůbec nepíši.)

Víme, co následovalo - řádění protistátního spikleneckého centra, později kontrarevoluce, nakonec Listopadový puč. A hrůzný dnešek.
Naštěstí na Východě svítá, paprsky Jasného Slunéčka V.V.Putina již svítí i k nám. Dnešní odchod pravdoláskaře M.Mazala je toho důkazem.

Nuže, zanedlouho vztah našinců k našemu státu projde opětnou zkouškou. Naši otcové a dědové se ptali/byli dotazováni : Jaký je tvůj vztah k odsunu a znárodnění ? Jaký je tvůj názor na bratrskou internacionální pomoc ?
Jak se budeme ptát my, na jakou otázku budeme odpovídat ?
Možná : Jaký máš názor na dočištění naší vlasti od cizorodých živlů ?
Každopádně uvidíme. Snad už brzy.

Na shledanou v lepších časech.

informace řekl(a)...

E allora, ciccia!
Dneska už ti latin lovers nemají o severské ženy a dívky velký zájem, poté, co se uvolnily přísné katolické morální normy. Teď to mají Italové doma. Jen občas, a to na Sardinii, vidíte nějakého toho skandinávského ženského kyrysara, jak vedle něj cupitá malý Sardiňan. Já se jim vždycky s obezřetností vyhnu, aby mne neporazily, i když mám 1,70m výšky. Dnes jsem docela prostřední postavy, tak lidstvo vyrostlo, i Italové.
Takže nebohého Sardiňana lituju.
Ženy ze Skadinávie sem jezdily tak před 30-40 lety si pohlavně užít. O nějaký citový vztah neměly zájem. A Italové s nimi jednali jako s k---vami. Třeba se děvám líbilo i to.

Schumacher řekl(a)...

Šamane, dovozuji z médií (třeba ČRO6) a systémově. Nejsou masochisté, byli by proti sobě. I když osobně jsem poznal i některé, kteří jsou solidárně proti :-))) Jenže strategicky je výhodnější žít ve větším vnitřně rozmanitému celku tolerantnímu k různým menšinám a být respektovanou jednou z nich, než žít uvnitř silně národních států. Pro přirovnání se můžeme podívat do samotného Izraele. Třebaže je kombinací teokracie s demokracií a deklarovaný jako židovský stát, při vnitřní rozmanitosti popisované ve článku, je život příslušníků jiných kultur daleko snazší, ne-li vůbec možný, než kdyby byl ultraortodoxní theokracií. Také je výhodnější být jednou z více menšin, než jedinou. To jsou obecné záležitosti. Tomu lze oponovat, ale pak by bylo nutno uvést důvody, proč by pro menšinu bylo výhodnější být jedinou výrazně kulturně odlišnou menšinou v silně národním státě jiného národa. Pro jakoukoli menšinu netvořící na daném území vlastní stát je výhodné být jednou z mnoha. Samozřejmě, že pokud jde o onu profilující se menšinu, nemám na mysli případ, kdy přijdou pánové v kožeňácích abych se teprve od nich dověděl, kdo že ve skutečnosti jsem, kam patřím a jak se mnou naloženo.

Schumacher řekl(a)...

Šamane, co se týče Němců, někteří si představují, že Evropa, alespoň její základ, jsou oni. Nejvyspělejší, nejrozumnější, nejsilnější. A tak nějak historicky. Sice by bylo lepší, kdyby centrum bylo v Berlíně, ale vědí, že nemohou chtít všechno. Pak trochu Francouzi. Se skřípěním zubů. Pak ostatní. Samozřejmě, že ne všichni Němci. Jiní nadávají stejně jako my. Co Ž(ž)idů se týče, volí strategii přežití menšiny na základě poučení z historie. Při tom záleží na míře vyhraněnosti. Na jedné straně ortodoxní, na druhé kdo má jakési povědomí a ten, který se to dověděl až s fackou od těch pánů v kožeňácích. Tak je třeba se starat aby k tomu poslednímu nedošlo. Jenže řeka je už jiná a masový antisemitismus není na pořadu dne. Možná, že tahle strategie je prevencí proti minulé válce. Tak to bývá. Ale strach přetrvává. Co kdyby zas někdo...

Šaman řekl(a)...

11. ledna 2012 11:54
"TANVALD - Muž, který na Nový rok v Tanvaldu střílel na dva Romy, dostal nejdříve zezadu ránu do hlavy, zbraň vytáhl, až když ležel na zemi. Takový scénář lze vydedukovat ze záběrů policejní rekonstrukce, které zveřejnila TV Nova. Policie ani státní zastupitelství nechtějí rekonstrukci komentovat."
Přetištěno z
http://www.lidovky.cz/rekonstrukce-v-tanvaldu-strelbe-predchazelo-napadeni-pf6-/ln_domov.asp?c=A120111_112854_ln_domov_ogo

PS: Stopy ve sněhu už dávno nejsou - pokud je policie nezajistila hned po činu. Zatím se rekonstrukce může opírat o svědectví střelce. To má být "rozhodující důkaz"? Ten by snad měli přinést balistici společně s chirurgy - stopy střel v tělech zasažených přece musejí hovořit jasně o poloze střelce.
Tak - jedno tělo je už pohřbeno, ale snad udělali policajti nějakou dokumentaci, ne? Nebo jim musí pomáhat rada Vacátko? Už je 10 dní pryč, ve filmech tedy běží vyšetřování rychleji. Nu jsme zvědavi jednak na důkazy a jednak na soudní jednání.

Řekl jsem DŮKAZY. Ty snad nemohou být rasistické.

A.S. Pergill řekl(a)...

Šamane,

německy mluvící judaista (hlásící se k německé národnosti) zcela jistě většinou kladný vztah k ČSR neměl, protože v R-U se (naprosto objektivně vzato) musel cítit líp. To samé asi platí i pro judaisty, hlásící se k národnosti Židovské (z těchže důvodů, navíc vesměs hovořili jidiš, jazykem blízkým němčině). Kladný vztah k ČSR se dá předpokládat naopak u judaistů, hlásících se k národnosti československé. Dá se asi extrapolovat, že podobný poměr hlášení se k české a německé národnosti byl i u Židů (nebo osob s židovskými kořeny), nehlásících se k praktikování judaismu. Takže to opravdu vychází +- psí vocas půl na půl, možná s mírnou převahou příznivců ČSR. Asi to bylo místně rozdílné, protože v Brně dost převažovali německy orientovaní Židé (nebo alespoň byli víc vidět). Vím jak od pamětníků (rodiče, prarodiče), tak i z historických pramenů.

Jinak je docela normální, že se zájmy majoritního národa a minorit více či méně rozcházejí, protože jejich objektivní potřeby jsou odlišné. Na průšvih je zaděláno v momentě, kdy minorita vede kampaň o nějaké věci, která jí pomůže a majoritě uškodí v duchu, že "to pomůže všem". Posléze, až dojde na lámání chleba a ukáží se všechna negativa propagovaného, může nastat negativní reakce majority. V některých případech by kampaň ve smyslu "nám to hodně pomůže a vás to poškodí jen málo" byla z dlouhodobého hlediska přínosnější.

A.S. Pergill řekl(a)...

Šamane (k 11. 1. 18.04):

Bojím se toho, že Tanvaldský případ skončí stejně jako Vítkov: To znamená bude de facto soudit řvoucí novinářská lúza, řízená ideology v pozadí. A bude využívat právě nejasností v důkazech, danou jejich nezajištěním. Určité známky "přípravné palby" jsou jasně pozorovatelné.

A k tomu Vítkovu: Osobně by mě dost zajímalo, kdo z těch řvounů, vřískajících o vraždě, by byl ochoten vsadit podstatnou část svého majetku na to, že trefí na poprvé oknem v podobném domku dětskou postýlku, když nebude vědět, ve které místnosti je a jak je v té místnosti umístěná. (A teprve úmyslná trefa = pokus o vraždu.) Rozhodně to byl čin co do míry úmyslnosti naprosto nesrovnatelný s týráním Patrika nebo mačetovým útokem na hosty v restauraci.

Schumacher řekl(a)...

Pergille, to halt je riziko zahrnuté v eventuelním úmyslu. Já s tím rozsudkem souhlasím. Jediné s čím nesouhlasím, že tak tvrdé tresty nepadají i v jiných kriminálních případech.

Šaman řekl(a)...

Šlo o žhářství, a to v obydleném objektu - který je obýván stejnou rodinou dlouhodobě. Nikdo z toho domku nevybíhal.

Když zapaluješ, jsi žhář. Když zapaluješ barák, dopouštíš se veřejného ohrožení. To je horší zločin než vražda.

A že se tentokrát trefili? Jde o statistiku. V tom mém starém článku z roku 1994 píšu o vypálení romského bytu v Jablonci.. O něco později hořelo jinde na Tanvaldsku. Prostě desetkrát se hodí zápalná láhev, a teprve pak je nějaký pořádnější úspěch.

Česká justice nejdříve rasistické útoky trestala - netrestala. Utopení nebylo vraždou...

Dnešní přešlapování justice a policie jsou výsledkem dřívějšího zavírání očí.

K dnešnímu případu policie i státní zástupkyně se shodují: Nešlo o rasistický střet.

To zpětně ho z něj dělají média, cikánští aktivisté a čeští neonacisté.
\ :-((

Šaman řekl(a)...

Pro ASP k "německy mluvící judaista (hlásící se k německé národnosti) zcela jistě většinou kladný vztah k ČSR neměl,"
Za R-U určitě neměl, protože ČSR neexistovala. Po vzniku republiky se to změnilo. Pradědeček měl v rodném listě napsáno "Wolf" a na náhrobku má uvedeno "Vilém". Nešlo o žádnou židovskou vychytralost. Podobný posun jmen totiž pozorujeme i u českých vlastenců.
Ignáci, Wolfe, Eleonoro!
\ :-)

A.S. Pergill řekl(a)...

Šamane,
1. Objekt oficiálně neobydlený, pokud tam někdo na černo a proti vůli majitele přespával - JEHO PROBLÉM
2. Z domku nikdo neutíkal - pokud vím, tak pachatelé hodili flašku a zdrhli, IRELEVANTNÍ
3. Statistika - BERU, nicméně justice až na výjimky se statistikou nepracuje (něco jako "je třetinová pravděpodobnost, že jste ho zavraždil tak si odsedíte třetinu trestu za vraždu")
4. Odezdikezdizmus české justice - BERU (nicméně to snižuje věrohodnost všeho, co z ní vypadne)
5. Veřejné ohrožení, omlouvám se, PITOMOST. To je jasně právně definováno. Kdyby byla sebemenší možnost z toho udělat veřejné ohrožení, tak nepochybuji o tom, že by ji proromští rasisté využili (protože by se dostali do takto vysoké trestní sazby bez evidentního znásilňovaní reality na "vraždu").
6. IMHO to bylo evidentně na nedbalostní trestný čin (asi jako když bourací parta s buldozerem přehlídne v bouraném domě zalkoholizovaného bezdomovce - taky byste jim musel nade vší pochybnost prokázat, že ho přehlídli záměrně, aby to byla vražda), ublížení na zdraví se závažnými následky.
Na tom rozsudku je pozitivní snad jedině to, že byli odsouzeni zřejmě opravdu ti, co tu flašku hodili. U jiných rasistických procesů tomu tak nemusí být.
7. Opakované znásilňování a mlácení skoro do bezvědomí, trvající přes hodinu, a následné hození do potoka, které bylo přežito jen zvláštní shodou okolností (podle lékařského nálezu): Jeden pachatel 0 (= vyvázl zcela bez trestu), druhý pachatel 5 let. Protože pachatelé byli Romové a oběť "bílá".
8. Pak se laskavě nedivte naštvanosti lidí.

A k tomu druhému:
Němci nerozchodili vznik ČSR v podstatě za celou dobu její existence (byť se měli jak prasata v žitě, v porovnání s Němci v "rajchu", i za krize). Jsem toho názoru, že přinejmenším u části německy hovořících judaistů to mohlo být podobné.
To přejmenovávání rozhodně nezpochybňuji, ono bylo dáno tím, že česky cítící osoby byly za R-U vydány v podstatě na milost a nemilost německy blekotajícím hovadům na matrikách a mnohdy nosily německé jméno proti své vůli.

Větší vlastenec řekl(a)...

Máte moji plnou podporu, drahý soudruhu a soukmenovče Pergille.
V případu justičního zločinu s tzv.žháři z Vítkova prostě MUSEJÍ padnout vysoké tresty - pro VŠECHNY proromské rasisty, pravdoláskaře a multikulti nadšence, kteří se podíleli na nespravedlivém uvržení našich mladých dělníků do žaláře.

Ano, Váš názor v této věci je ZCELA konzistentní :
1) Naši mladí dělníci neházeli do zavřenými okny do domku zápalné lahve kvůli ublížení na zdraví příslušníkům nepřizpůsobivého etnika, ale JEN A POUZE k odstranění špíny z naší krásné vlasti
2) Romové páchají odporné zločiny, jako každé jiné nepřizpůsobivé etnikum, ale jsou za ně trestáni nepřiměřeně shovívavě.
Proto není divu, že se naši mladí dělníci na tu špínu naštvali.

I Váš názor na další, kdysi u nás řádící nepřizpůsobivé etnikum je ZCELA ČESKÝ :
Ano, Němci jsou tak hloupí, že nedokáží využít jedinečné příležitosti - konkrétně po osvobození naší vlasti od Němců a papeženců v r.1918 se nepřizpůsobili novým zdravým poměrům, neodhodili tíživý balast svého němectví, nestali se ani Čechoslováky, ba ani sionisty.
Za svoji hloupost pak pykala ta německy blekotající hovada, za tisíc let páchaný zločin němectví.

Čest a Nazdar !

s.t.k. řekl(a)...

Vlastimil výše tu správně píše: Romové páchají odporné zločiny, jako každé jiné nepřizpůsobivé etnikum, ale jsou za ně trestáni nepřiměřeně shovívavě.
Proto není divu, že se naši mladí dělníci na tu špínu naštvali.


Svatá pravda, Vlastimile. A nejen dělníci, ale i vší lid. Tu a tam "přetažení" projevu pranic nezkarikuje. Znám to z jeviště. Původní smysl sdělení převrácen není, jen síla vyznění se změní.
(Aby se to rýmovalo. [;>)

Jakub S. řekl(a)...

Krásné, úplný Šejkspír! No dyť to nasáváte léta...
Jenom - ono, a to taky zajisté známe z jeviště - taky hodně záleží na tom, k d o co pronáší. Že?
Vylebaní svalnatí hoši v černém - to jsou dnešní typičtí dělníci?
A kdo je dnes vůbec d ě l n í k ? Neztratila se už náhodou skoro tahle vrstva/třída, neroztála před našima očima? Já tedy neznám, uvědomuju, si, asi ani jednoho...

Šaman řekl(a)...

A co VV? Dělník v dílně nové doby! Pracující nejen rukama a nohama, ale i hlavou, jíž zatlouká jak hřebíky ostré argumenty!
\ :-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Jistěže, vážený STK.
Jistěže nejen mladí dělníci, ale i vší náš lid je již syt zločinů nepřizpůsobivých a úchylů. Vší náš lid má již doslova PO KRK všech těch "nezištných" obránců "lidských" práv sprostých zločinců a sprostých podezřelých.
Nebýt jich, tak bychom mohli nepřizpůsobivé opět převychovávat. Buď se nám přizpůsobí, nebo ...

A kdo jsou ti obhájci ? Jako vždy : Euroameričani a sionisti. A samozřejmě - jejich domácí přisluhovači : křesťani, nepracující inteligenti, pravdoláskaři, eurohujeři.


Vší náš lid spravedlivým rozhořčením doslova VŘE - a právo v jícnu duní temně. Brzy výbuch zahřmí naposled - odtrhneme se od zahnívající Evropy, obnovíme náš spravedlivý společenský systém. Nepřizpůsobivé a úchyly (a jejich obhájce) podrobíme převýchově, resp. léčbě Rompicilínem.
A bude pokluzené.

A pak se konečně bude tančit všude !

Jakub S. řekl(a)...

Když ale nevíme, kde hujerové končí - ?

STK řekl(a)...

Dělníci existují, Jakube.
Ale projevují se jenom v hospodě nebo v šalině. A abych pravdu řekl, rozhovor s echt dělníkem je dost smutná záležitost: vytrvale nadává na poměry ať už je u moci kdokoliv. Odmítá přemýšlet dál, než do další výplaty - a často bere víc než ne-dělník - nicméně nic mu nezůstane, nic si neschová na horší časy. Mluvil jsem s několika, kteří se zadlužili tak, že museli vyhlásit "osobní bankrot". Důvody, proč spadli do "dluhové pasti" jsou pořád stejné - nečtou smlouvy. A zmrdské smlouvy s tím počítají. S leností se jen na chvilku zamyslet. Zamyslet se ve vlastním zájmu. Pak siá, na splácení půjček a šíleně rostoucích pokud půjčí od podobné společnosti. Myslím, že lidová moudrtost tomu říká "Vytloukat klín klínem."
Bylo mi jich líto a byl jsem naštvaný na ty vyčůránky, kteří je tak jednoduchým způsobem dostávají ani ne tak do kolen, ale přímo "držkou do bláta".
Už mi jich není líto. Za blbost (= lenost myslet) se asi platit má a funguje nám tu nějaký přírodní výběr. Vlci (nebo lvice) přece taky strhnou nejslabší kusy stáda - a není se třeba nad tím pohoršovat. Světa běh.
Dělník kolem 40-50-ti nevěří v Boha, nadává na chamtivé kapitalisty, Cikány, kteří jenom berou dávky, Židy, kteří jsou "celosvětové spiknutí" (dá se to tak napsat?) vše bere tak, jak mu to média (přesněji řečeno Blesk a Nova) podhodí.
Jsou i takoví, kteří se naprosto tomuto vzorečku vymykají. Jednak je jich málo, jednak se sice živí manuální prací, ale jejich záliby jsou úplně jiné než sport v TV a/nebo pivo. Ale těm se "dělník" říct nedá.
S intelektuály je to podobné. Hodně těch, kteří "absolvovali patřičnou školu" (vyhýbám se označení vzdělanci) by nejraději nosili svůj diplom zavěšený v průhledném pouzdře na hrudi. Něco jako kravaty známých univerzit. A pomocí několika set nastudovaných cizích slov hrají svou roli "intošů". Nejsou prvoplánově hloupí - ale myšlení obvykle jen předstírají.
Opravu chytří lidé, intelektuálové, jsou naprosto nenápadní. Jedete si takhle do Prahy za prací a v Pendolínu si pokecáte s vedle sedícím vrstevníkem o focení a knížkách, v Praze si podáte ruce a jdete každý po svém. Po půl roce náhodou zjistíte, že jste mluvil s rektorem univerzity.

Budu pokračovat...

STK řekl(a)...

Pokračuji:
S kumštýři je to naprosto stejné. Když pracujete se skutečnou hvězdou, je to příjemná práce, když někdo udělá chybu (a to se povede každému, nikdo není dokonalý) tak se ostatním omluví a jede se v klidu dál. S hvězdičkou místního významu je to daleko horší. Nikdo z nich sice nevykřikuje "Víte vůbec, kdo já jsem?!" ale tahle věta visí ve vzduchu po celou dobu práce, kdy "hvězdník" odchází ze studia s tím, že se vrátí, "až bude orchestr opravdu úpřipravený", "až pan sbormist KONEČNĚ pochopí, o čem je Bach" a ... atd. Člověk je rád, že má takovou práci za sebou. Čištění odpadu je prací radostnější - vyzkoušel jsem obě.
Někdy si myslím, že příjemní jsou lidé, kteří vědí, jak jsou "velcí". Když jsou dost velcí, sebevědomí je nikam nežene. Když si vnitřně uvědomují, že nejsou vlastně nic, začnou si na "něco" hrát. A otravují okolí.
Ti spíš oplácaní než svalnatí hoši sice většinou dělníci jsou. Ale právě proto, že si uvědomují svoji nepatrnost, začínají dělat kravál. Ony všechny ty DSSS jsou vlastně komunistické bojůvky. Když věnujete odpoledne na srovnání programů DSSS a třeba Mladých komunistů, podivíte se velice. Jedni jsou mezinárodní a druzí národní. Jinak moc rozdílů nenajdete - snad jen ve frazeologii a symbolech.
(Proto nechápu rozlišování mezi ultras levými a pravými. Mladí komunisté jsou ultras jako vyšití - a přesto nejsou zavíráni, zakazováni ani ostrakizováni. A to nemluvím o militantních Zelených nebo o Antifě. Nebýt těch vylepaných oplácanců s vymytými mozky - co by ta Antifa vlastně dělala?

Už musím jít do Ústavu,
dnes tam máme velkou slávu.
Janáček a Věc Makropulos v koncertním provedení. Příležitost pro několik pěveckých hvězd, pár nadšenců a několik set platících snobů. Též přímý přenos pro Vltavu příští sobotu. (Jakube?)
Protože jsem se staral jen o pomocné (pevné) kamery, měl jsem během představení / koncertu čas. Ten jsem strávil civěním do zdi a poslechem Věci Makropulos. Kurňa, lidi, když se to umí, tak je to opravdu síla. Skončilo to před třemi hodinami a ještě se z toho nemůžu vzpamatovat.

Šaman řekl(a)...

Z Wiki: "Korejská strana práce je vládnoucí politická strana v Severní Koreji. Obecně je vnímána, podobně jako ostatní komunistické strany, na pozici krajní levice, někteří, jako třeba profesor Brian Reynolds Myers, ji však označují za krajně pravicovou stranu."

Šaman řekl(a)...

Policajti prohlásili, že seniorova střelba u zubačkové trati nebyla vražda, ale sebeobrana. Teď budou dva měsíce dumat, jestli byla přiměřená nebo nepřiměřená. Co budou dva měsíce zkoumat kdo???

Ten pán bydlí v baráku naproti oné rodině…

STK řekl(a)...

Tady je právě hřiště pro právníky a soudní experty, kteří budou k danému činu hledat možné, eventuální pohnutky. Včetně rasových. Že by se neobjevila ze strany rodiny zastřeleného námitka "rasová" vylučuji. Nakonec: Co mají dělat, jiný způsob obhajoby nemají. Takže zase bude novodobá Hilsneriáda.

Větší vlastenec řekl(a)...

Co se divíte, pro Leninovy rány ?!?
Střelec je Čech-našinec, vyšetřovatelé jsou Češi-našinci (i když navenek příslušníci třídní policie).
A zastřelený ? To je přece příslušník jiné rasy, rasy tradičně nepřizpůsobivé.
Takže jak mohlo vyšetřování dopadnout, aha ?!
Prostě : Od začátku bylo vše jasné; alespoň roduvěrným našincům.

Jo, kdyby se něco takového stalo v Americe, nebo klidně i Evropě, to by byla jiná.
To by všichni roduvěrní našinci věděli, jak vše dopadne : Že tamní třídní a rasistická policie bude hájit „svého“ střelce proti „útočníkům“.
Ano, známe ty pokrytce - nás by chtěli poučovat o tzv.lidských právech, a přitom u nich doma - jak to vypadá u nich v Euroamerice ?
Jedním slovem : Hrozně !
U nich doma umírají ročně tisíce bezdomovců hladem ! Znudění boháči pořádají hony na lidi ! Rasisti bijí černošské děti ! Policie střílí tzv.barevné !
Atakdále, prostě hrůza pomyslet.

A takovou hrůzu by chtěli zavádět v naší vlasti, ti „slavní“ pravdoláskaři a eurohujeři. Při tom pomyšlení se našinci v kapse kudla sama otevírá, pistole sama natahuje.
Ne; do Euroameriky se prostě zatáhnout nenecháme. Nikdy !


A pak
když bělochy byl obkroužen
a obeplut
Hornův mys
tehdy započala
anglosaská
odporná větev
vládu krys
Bělošská hnusná
vláda
bílých krys
Kéž už nastoupí
hmyz

(I.M.Jirous, Ubíječ labutí, 2001)

Větší vlastenec řekl(a)...

Tanvaldská střílečka "zase bude novodobá Hilsneriáda" ?
Novodobá a "zase" ?
Kdy se odehrála ta předchozí "novodobá" Hilsneriáda ?
A kdo v případě humánně vylikvidovaného Cikána bude novodobým Hilsnerem a kdo novodobou nebohou Anežkou ?
Kdo bude (je) novodobým JUDr.Baxou a kdo T.G.Masarykem ?

Ach, to je otázek ! A další se rojí ...
Nechcete, vážený STK, odpovědět alespoň na NĚKTERÉ z výše položených otázek ?
Děkuji Vám předem za vší náš lid.

informace řekl(a)...

Jo, vážený,
já to pořád říkám, že Češi nemají velký smysl pro humor.

Jakub S. řekl(a)...

Jej! V rádiu bude celá Makropulos. No parááda. Já jsem to prožil (činohru) v parádním úchvatném provedení tady před rokem a půl. Dokonce pár lehkých až komických momentů - no dyť KČ zdůrazňoval výslovně, že to je veselohra! A byl silně rozpačitý, když přeslavný žijící klasik to vzal jako drtivou exsistenciální anticky osudovou tragedii. A dokonce po mých pajánech se rozhodl VM navštívit aji můj policista, a pak uznal, že to je f a k t něco. Zvlášť závěr. Ale k tomu v Národním v matičce mám zásadní, nepřekonatelné výhrady. Nikoli k pí Červené!! Já umím celé pasáže, zvlášť ze začátku, VK zpaměti. Vůbec z her KČ.

Jakub S. řekl(a)...

Pěkné o těch dělnících, "dělnících", intelektuálech a "dtto". Ono je to už dávno hodně nepřehledné. Nebezpečně. Není-li jasnému vzdělanému mozku pozorovatele jasné rozčlenění, klasifikace, rozvrstvení společnosti, chcete-li občanů, chcete-li voličů, měli bychom být znepokojeni. Chaos - aha, musím podat bližší výklad původního antického významu; velice poučné. Po obědě.

Anonymní řekl(a)...

Cigáni sice Kradou Dělaj Bordel Ale NIkdy by Cigán Neodhodil svoje dítě do Baby boxu nebo by ho neznásilnil nebo nezabyl jako to dělaj VETŠINA Bílých.CIGÁNI NEVražděj jako vy nevykrádaj Herny a Banky. Češi jsou dobrý i špatný a tak to je i U Cigánu neházejte všechny do jednoho pytle my vás taky neházíme !!! Nojoo To Je Ten ŽivoT Svět je Převrácenej naruby

STK řekl(a)...

Anonyme,
ty totiž nejsi Cikán. Ty jsi jenom provokatér, který se snaží vyvolat dojem, že je Cikán.
Já se s několika znám. Nedělají obvykle pravopisné chyby a když, tak jiné. Musíš se ještě hodně učit, Anonyme. Pracuj na sobě.
Zkus zatím třeba NovINky, v tamním kolektivu bys možná mohl uspět.
Tady ne.

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Šaman řekl(a)...

Jakýsi nezajímavý anonym sem napostoval diskusní "příspěvky" z různých blogů, a doprovodil to svým osobním vyznáním:


P.S. NEJSEM RASISTA ALE CIKANY BYCH VYHUBIL ZE SVETA PROTOZE JSOU ČIRÉ ZLO!!!!!!!!!!!!!!!!!

Byl vymazán, jakož i nadále podobné ne-příspěvky budou. Je zajímavé, že již jednou vykmitnutý -důvěrný anonymní ze snámé adresy zůstává na špičce dnešních připojení, ačkoliv se (zjevně) do diskuse pod svým známým nickem nepřihlašuje.