čtvrtek 12. ledna 2012

Zamrznutí ŠD, krátká verze pro uživatele prohlížeče Explorer

Problém se týká pouze prohlížeče Windows Internet Explorer! V prohlížečích Mozilla Firefox a Google Chrome moje Doupě funguje.
Případ jsem předal svému guru Tess, která se na ten hlavní problém (zamrznutí v Exploreru) podívá hned, jak se dostane k počítači (dnes) a podá zprávu.
Všem návštěvníkům Hospůdky u hřbitova se omlouváme. Zachovejte nám, prosím, přízeň i nadále. Snad se nebudeme rovnou stěhovat na krchov.
\ :-) Váš Šaman

Více viz delší verze.

26 komentářů:

Harpyje řekl(a)...

Potvrzuji. Ve Firefoxu blog funguje.

informace řekl(a)...

Šamane,
blog Jiné právo má tutéž úpravu jako Váš před změnou. Zřejmě ji nezměnil provider, třeba Vy jste s nějakou navrhovanou změnou souhlasil nebo ji nějak způsobil. Google teď po Novém roce mění všechno.
Firefox, Apple, Chrome fungují.

Jakub S. řekl(a)...

Já nevím... ale musí tohle provozovatel (či jak) toho kterého blogu (či čeho) svému providerovi (či jak) trpět?

Šaman řekl(a)...

Informace, Jiné právo (http://jinepravo.blogspot.com) vypadá skoro stejně jako Doupě. Ale komentáře má dělány jinak. Tohle byste chtěli?

http://www.blogger.com/comment.g?blogID=36392034&postID=8768442254970727351&page=0&token

Šaman řekl(a)...

Jakube, s tím nemusí mít provider nic společného. Blogspot poskytuje bloggerům svůj aparát zadarmo - tedy nechce za to peníze. Takže trpíme, trpíme. Ksichty protahujeme. Ale to protahujeme u každého faceliftu... Vy byste chtěl aby byli programátoři nezaměstnaný, žejo?
(A skláři nebudou mít co žrát...)

informace řekl(a)...

Šamane,
stránky Jiného práva, co jsem našla, vypadají stejně jako dřívější Doupě.
http://jinepravo.blogspot.com/2012/01/pavel-molek-rude-hnedi-aneb-o-dvou.html?showComment=1325832935729#c3921552710773481866

Šaman řekl(a)...

Yes, Info, ale zkusila jste přidat svůj komentář? Zkuste.

informace řekl(a)...

Jo, aha, ono mě to přešíbruje na ten druhý blog.
O nějaký komentář jsem se nepokoušela, protože se tam nesouhlasícím vyhrožuje. A tak jsem dostala strach.

drak řekl(a)...

informaci:

Vy a strach? To mi nějak nesedí :-) Nicméně když mi někdo jasně dá najevo, že o mé názory nestojí, nestojím zase já možná o ty jeho články, případně o tu pochybnou čest je komentovat, zejména je-li pak to komentování vyváženo nějakou agresivně asymetrickou a vykutálenou formu registrace za podmínek, kdy já nemohu nic a oni zase všechno. Jsem v tomto ohledu skromnější než mnozí jiní, opravdu nemusím mít úplně všechno.

informace řekl(a)...

Jo, Draku,
a co když Vám poradce prezidenta řekne, že si Vás bude pro Vaše názory pamatovat? Co Vy na to?
Člověk nikdy neví.
Uomo avvisato, uomo salvato. Nedráždi tygra, když spí.

drak řekl(a)...

Jak tak chodím světem a narážím na výpočetní techniku a výdobytky intelektuální dřiny v podobě operačních systémů, aplikačního software a dalších hrůz z tohoto panoptika, docházím k parafrázi starého dobrého totalitního vtipu o myšlení, psaní a podepisování se:

* Když vyloženě nemusíte, tak ty hrůzy nepoužívejte;
* Když musíte, vyhýbejte se těm, na kterých běží Window$;
* Když ani to nejde, nelezte na internet M$ Explozerem, použijte cokoliv jiného, FF, Operu Mozillu nebo Chrome, to je jedno, jenom ne M$ Explozer;
* Neberete-li v úvahu výše uvedené a dobře míněné výstrahy, přičtěte následky vašich nerozvážných skutků sami sobě a nedivte se, že to dopadá všelijak, třebas i blbě.

Jak tak koukám na raketově rostoucí čísla verzí u FF, začínám nabývat dojmu, že se autorský tým zbláznil a zanedlouho dojde po spuštění FF k přetečení stacku, protože se tam nevejde číslo verze. Zkrátka a dobře docházím k závěru, že se autoři FF rozhodli ten M$ Explozer za každou cenu dohnat a předehnat, zejména pak v těch zbytečných vrstvách abstrakce a naprosté nepoužitelnosti, tam asi ze všeho nejdříve.

drak řekl(a)...

informaci:

Co já na to? Že je to chudinka a mentální zakrslík. O tom, že se president obklopuje panoptikem, přinejmenším podivínů, z nichž třebas ten, co nepochází z opice, bývá někdy i zábavný, se ví už dávno. Faktem ale je, že ze strany eurohujerů, eurooptimistů, oteplovacích alarmistů a solárních korsárů zažívají na Hradě rozličné provokace včetně vyložených podpásovek, takže je možné, že jen nějakému troubovi normálně lidsky ujely nervy a Vy to zbytečně prožíváte. Jemu ale nemají co ujíždět nervy a když se neumí ovládat, nemá na Hradě co pohledávat. Pakliže se nebudete ucházet o nějakou státní zakázku či ouřad, myslím, že nemá jak by Vám reálně uškodil, kdyby se toho domákla média, mohl by přijít i o tu jeho bezva trafiku. Kdyby to vylezlo ven, určitě to někdo velmi ochotně využil.

drak řekl(a)...

Je to chudinka ;-) Zbytek níže :-) Testuji jak bude vypadat odpověď přímo na konkrétní komentář.

stk řekl(a)...

Já jsem do písídla po zralé úvaze nasypal "Chrom" a zatím mám klid. (ťuk, ťuk, ťuk!) Ještě jsem nenarazil na web, který by nešel. A "popup-killer" to má taky.

s.t.k. řekl(a)...

To EXTRA okno na komenty se (mi osobně) docela líbí.

Jakub S. řekl(a)...

Uomo avvisato, uomo salvato: Varuješ-li koho, zachráníš mnoho! (c)JS
(Neskaj su chytrý jak sviňa.)

Jakub S. řekl(a)...

Chudinka, ale blbec a nadutý. Zlý a agresivní. Bez zpětné vazby, jako skoro všichni proroci a mesiáši a hlasatelé Jediné víry. VK absolutně nechápu. No kdyby jen v tomhle.

informace řekl(a)...

Jo, Draku,
není radno lézt na cizí blogy. Na Jiném právu je to jen pro zasvěcené a musíte se tam legitimovat. Žádný anonym.
Jinde mi zas odpověděli, že na to zřejmě nemám, abych pochopila hloubku autorovy myšlenky, když jsem se odvážila, jediná mezi všemi dikutéry v uctivém předklonu, článek kritizovat.
Takže je nejlepší zůstat doma.

Jakub S. řekl(a)...

Další z mých úsloví, ze zkušeností od dětství: Čím blbější, tím chytřejší...
Když občas opatrně, zlehounka nadhodím autorovi textu, zadaného mi k překladu, že bych mu eventuleně, případně, jaksi mohl svižněji, gramatičtěji, správněji upravit, opravit, napravit už ten český text (např. firemní stránku na inetu), je mi (jsou to o 1-2 generace mladší podnikatelští lumeni) shovívavě či udiveně či dotčeně dáno najevo: Ale do toho nám nemluvté, máte to přeložit, tu češtinu už nechte na nás... nám to tak stačí - a nejlepší. To bych se teda divil - zatím nikdo výhrady neměl... sancta simplicitas. Tož nic, Valaši, máte to jak scete, ogaři -

drak řekl(a)...

informaci:

Blbečkům se nezavděčíte, s těmi je nejlepší se pokud možno vůbec nepotkávat, srážky s blbci jsou bolavé a hlavně nikam to nevede, neb to takřka postrádá smyslu, s ním to nehne je moc hloupý na to, aby vůbec připustil, že po světě mohou chodit různí lidé s různými názory a ne zrovna jen s tím jeho. No a vás to zbytečně naštve.

Jakubovi S.:

Víte, oni tihle trulanti vylézají strašně nevychovaní už z domova do školy. Škola s nimi bez rodičů nehne, takže pak jdou dál do života, zase ještě více vzděláním a výchovou nedotčení. Nemá cenu se s nimi hádat, nebo se pokoušet s nimi pohnout k něčemu lepšímu. Stačí jen vyčkat, aby se takoví dva setkali a pak si projevili své sympatie navzájem, nebo stačí počkat a on se ten ignorant zboří někde v autě sám, protože ignorovat fyziku a nahrazovat to kvalitou pneumatik a stroje sice jde, ale jen nějakou dobu a jen do nějaké míry. Někdy, když se tedy vyskytnu u televize či u rádia slyším některé mluvit, tak bych je za prznění češtiny nejraději ihned a na místě nechal utratit. Nejhorší je to ve zpravodajství, zejména když hovoří nějaký policejní činovník, ale i některé novináře bych nejraději bolestivě zardousil, jak za to co říkají, tak i za to, jak ubližují češtině a především pak za to, že tu hrůzu šíří mezi lid. No a reklama, tam nemohu ztratit slušné slovo, ty bych všechny nastrkal zaživa pod pás jedoucího tanku, za obsah i za češtinu.

Jakub S. řekl(a)...

To bysme těch tanků spotřebovali...

Větší vlastenec řekl(a)...

Drak brání mateřštinu
aneb
O (mojí) malosti a závisti

Náš drahý vlastenecký drak se tuze rozohnil - to draci dělávají ! - nad drzými przniteli naší mateřštiny. Jsa povahou člověk (drakočlověk !) typu spíše mašínovského, nehodlá se s przniteli mazlit. Kupodivu je nehodlá sežrat - což bychom u draka předpokládali, že.
Místo toho hodlá, tyhle trulanty strašně nevychované, bolestivě zardousit, respektive nastrkat zaživa pod pás jedoucího tanku.
A já stojím unešen.
(Prosím, vážení vlastenci, povšimněte si, že ty trulanty nebude strkat pod pás zamrtva, resp. pod pás tanku stojícího. To svědčí o jeho vášnivosti i o jeho pronikavém analytickém rozmyslu.)

Možná se z představy rdoušení a drcení některým vlastencům s útlejší myslí nedělá zrovna volno; možná některé spanilomyslné vlastenky právě omdlévají či vrhnou. To je vlasteneckému drakovi jistě líto - ale přesto nemůže jinak. Zde stojí, za drzý chřtán vozemboucha třímá, dráhu blížícího se tanku exaktně vypočítává.
A já mu fandím.

Fandím mu, vlastenci ohnivému, neboť se dovedu vcítit do jeho utrpení. A vy snad taky, drazí vlastenci. Vždyť znáte jeho texty, důvěrně. Znáte jeho KROMOBYČEJNÝ cit pro naši rodnou řeč, cit něžný i mužný. Tudíž víte, stejně tak dobře jako já, jak hluboce tento cit může být zraňován hrubými trolly-jazykovými przniteli.
Ano, čtete jeho slova každý den, podrobně i ohromeně, promýšlíte je, kocháte se jejich košatou krásou. Mráz vám po zádech doslova lyžuje, když bez dechu sledujete míhání jeho brilantních myšlének, ostrých jak břitva Occamova či Cikánova.
Ano, takový prostě je, takový je On.
A já jsem tak malý.

Přiznávám bez mučení, že mé malosti na drahém vlastenci drakovi imponuje nejvíc jeho neokázalá skromnost. On, takový Duch, a přitom tak prostý !
On, autor textů průrazných jak středověké beranidlo, a přitom zůstává skromně v koutku.
On, autor textů DOKONALE harmonizujících obsah s formou, a nejezdí po Praze vozem s modrým majáčkem.
A já slzím dojetím.

Jeho texty čtu, na texty jiné přitom pracně vzpomínám. A vidím, jak čapkovská lapidárnost, březinovský vznos, vančurovská krevnatost - ingredience zdánlivě nemísitelné - mísí se v jeho tvorbě způsobem nepředstavitelným, nemyslitelným.
A já orlu křídla závidím; zoban i spáry.

Chtěl bych být muškou jenom octovou, abych se mohl alespoň jednou zúčastniti jednoho z hospodských dýchánků vlastence draka a jeho přátel.
Když sentence perlí víc než víno ze Champagne, nad jeho stolem v oblacích kouře chtěl bych kroužit. To vám přece musí být TAKOVÁ PRČA - kam se na tuto stolní společnost s..ou nedomrlí intoši stolu Kolářova.

Závidím drakům; závidím jim.
A to věc je zlá.
Aa-a-áá.

informace řekl(a)...

Objednejte si, velectěný trubadúre, patnáctilitrového Nabuchodonosora, aby Vaše spirituální laudy na mýtickou bytost δράϰων vyzněly poetičtěji.
Až, nebo spíš jestli, se té lahvi podíváte na dno, budou mít Vaše velezpěvy tu náležitou inspiraci.

Jakub S. řekl(a)...

Teda VV má dnes konspiraci. Jak su na něj celkem alegorický, dnes všecka čest stranou!
Dragón - tohle možná nevíte: je to asi z derkesthaí, drakeín, a to ze sanskrtského darc (pod c je v přepisu cancourek jako ve fr) = vidět. Ano. Nejnápadnější byly velké magické oči. Staří Indové je jistě ještě znali, museli to vědět.

informace řekl(a)...

Jakube,
jen aby se ta oslavná oda na drakočlověka zalíbila taky Drakovi.
No záležet si na ní pisatel dal.

drak řekl(a)...

informaci a Jakubovi S.:

Zaznamenal jsem jakousi aktivitu na hromadě hnoje, ale aby mi nějak víc zajímalo, nebo zaujalo, muselo by to pocházet odněkud odjinud, než z hromady hnoje.