sobota 11. února 2012

ČESKÉ TEXTÁRNY 2002: Hledání přirozeného partnera

Pondělí 11. února
"Výhled na plnění celoročních cílů v rámci Projektu 2002 vychází z představ představenstva o přijetí výzvy, kterou nám klade liberalizovaný trh. Náročné úkoly druhého roku třetího tisíciletí splníme," sliboval na dnešní managorské poradě vedoucí útvaru Vedoucího Kanceláře Tiskového Mluvčího Tiskového Odboru Jambor. Možné to je, protože je na letošek naplánováno drastické snížení tržeb.


Úterý 12. února
Českými Textárnami slídí hordy zástupců společností, které mají zájem o nákup zbylého balíku našich akcií. Finanční odborníci poradenských firem dostávají ke studiu vyžádané podklady. Nejvíce se zajímají o různé výroční zprávy. Myslím, že lepší rozhled o pozici firmy na textárenském trhu by získali z našeho ozdobného továrního komína - polovičku těch přehledů jsem psal sám.

Středa 13. února
"Našimi prioritami pro tento rok je dosažení strategických cílů vrcholového manadementu," pravila v závodním rozhlase vedoucí managorka Divize komunikace společnosti Linda Živá. Ambrož podotkl, že strategickým cílem vedení je udržet České Textárny v chodu do té doby, než do nás začne investovat nějaký nový strategický partner.

Čtvrtek 14. února
Z hromadného mailu od Běsného Kokota: "Obracím se na Vás se žádostí o Vaši plnou podporu při současném procesu doprodeje naší firmy. Tu prokážete zejména kvalitním plněním každodenních povinností na svých pracovištích. Případné dotazy investorů ignorujte. Informace smí poskytovat výhradně stanovený okruh zaměstnanců - já a L.Živá." Junior mail komentoval: "Jinými slov - drž hubu a makej!"

Pátek 15. února
"Sdělovat během procesu privatizace jakékoliv informace jakýmkoli subjektům a sdělovacím prostředkům je nežádoucí a v jakékoli formě neakceptovatelné a bylo by v rozporu s oprávněnými zájmy společnosti," napsal ještě Běsný Kokot ve svém včerejším mailu. V rozhovoru pro dnešní Prager Spiegel uvedl: "Myslím si, že přirozeným partnerem pro České Textárny jsou Deutsche Texts." Německy umí.
...............................................
Sobota 16. února
Z listárny Moby Dicka

Ahoj Moby Dicku,
ach jak závidím zaměstnancům Českého statistického úřadu v naší americké zimě jejich přímotopy! Několik měsíců nazad nám pracovník servisní firmy přes klimatizaci (topení) doporučil preventivní výměnu některých částí v hodnotě zhruba $2000. Vice-prezident nabídku zvážil a usoudil, že jde o plýtvání penězi.
Stalo se, co se stát muselo - klimatizace (topení) rupla a všichni operátoři (dělníci) mrzli. Expresní oprava byla nařízena až po tom, co při předvádění výrobních hal zmrznul Prezident firmy. Samotná oprava pak stála asi $9000.

Jistě tě potěší další postup našeho Duta (Vice-Prezidenta):

Když mu bylo tlumočeno, že si zaměstnanci stěžují na chlad v halách, nařídil, aby byla každá stížnost pečlivě zaznamenána a to včetně jména stěžovatele, data a času. Radost zaměstnanců ze zájmu Duta o jejich problémy skončila, když všem stěžovatelům byly sníženy prémie o asi 50% - za nedodržení stanovené doby pracovních přestávek resp. za nedodržování pracovní doby....

Zdraví tě Roman

*************************************
ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., - velká zavedená česká firma, těžící z dřívějšího postavení na trhu, kde měla prakticky monopol na produkci různých užitečných textů. Současně v ní probíhá přestavba, zeštíhlování, hledání nové filozofie, liberalizace a doprivatizace.
MOBY DICK - nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, který si vede zápisky.
(Informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a dalších reáliích firmy viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

2 komentáře:

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro ubohého, vykořisťovaného, a aktuálně též promrzlého Romana :

Neztrácejte naději. Po našem opětovném vítězství nad Euroamerikou, multikulti a globálnem vyhlásíme amnestii pro všechny emigranty, kteří naši vlast opustili mezi 1.lednem 1990 a datem obnovení naší plné samostatnosti.
Tato amnestie bude mít platnost cca 1 rok od svého vyhlášení*), a bude se vztahovat i na emigranty do USA.
Takže se budete moci bez obav vrátit do naší již opět svobodné vlasti, budete se moci opět zapojit do budování a do radostného života všeho našeho lidu.

Na shledanou v lepších časech.

----------------------------------------------------------------------
*) Předpokládáme, že euroameričtí vykořisťovatelé nebudou chtít naše lidi - své otroky propustit dobrovolně; proto ta dlouhá doba platnosti.

Schumacher řekl(a)...

Takového aby na letišti čekali lapiduši a šup s ním do psychiatrické léčebny. Protože takové amestie by využil jenom cvok.