sobota 4. února 2012

ČESKÉ TEXTÁRNY 2002: Neloajální zákazníci

Pondělí 4. února
Na dnešní managorské poradě na Severním Městě rozebíral Ivoš Kvakoš nový Projekt 2002, který má za úkol "zefektivnit naši činnost, optimalizovat vnitřní procesy a rozpracovat novou strategii na liberalizovaném trhu, kde nás čeká boj o zákazníka". Protože se snižuje počet našich odběratelů, budeme muset těm zbývajícím zvednout ceny.


Úterý 5. února
Na včerejším managorské poradě si stěžovala Linda Živá, že ani všichni zaměstnanci neporozuměli zásadní změně v pojetí cen. Je to od nás prý neodpovědné, neboť pak nemůžeme vysvětlit zákazníkům, že nezdražujeme, toliko rozšiřujeme nabídku cenových programů.

Středa 6. února
Duto Hlav nám konečně vysvětlil, jak má naše firma přežít neočekávaný nápor konkurence: "Precizně provedená příprava, realizace smělých projektů a profesionální přístup nás všech může na první pohled negativní dopady obrátit v náš prospěch." Musíme umět každému zákazníkovi vsugerovat, že když za naše služby zaplatí víc, tak na tom ještě vydělá.

Čtvrtek 7. února
Pondělní porada byla hustá. Dur Durak na ní vyjádřil nespokojenost s tím, že "naši zákazníci nejsou stoprocentně loajální". Přestávají si vážit našich služeb a odcházejí ke konkurenci. Na závěr zprávy o útěku zákazníků dodal: "Je to spíše jejich chyba, než naše."

Pátek 8. února
Nákup spínáčků a připínáčků přechází na nový objednávkový systém. "Údržba a nejnutnější vývoj modulu Nákup S+P budou řešeny pomocí outsourcingu firmou No Problems," stojí psáno v mailu od Tluč Huby. "Pracovní kapacity Českých Textáren dosud vázané na starý systém tím budou odbřemeněny, aby se mohly zásadně podílet na implementaci nového systému."
...............................................
Sobota 9. února
Z listárny Moby Dicka

Milý deníčku,

členové libereckého zastupitelstva letí do USA v čase zimní olympiády zkoumat kvalitu hokejových hal. Možná navštíví i Havajské ostrovy. Proč ne, vždyť jim cestu hradí soukromá firma, která dostala od magistrátu dotaci 10,4 miliónu korun. Kdyby zastupitelům magistrát zaplatil cestu přímo, přišlo by to možná levněji.

Ničemu se nedívící čtenář z Liberce
-------------------------------------------------------------------
PS 2012 k modulu Nákup S+P: Pravděpodobně to byl původně tento produkt firmy No Problems, personálně propojené s bývalými managory Českých Textáren ze Správy problémů, který pořídilo Ministerstvo práce a zahálky pro své Ouřady pro nepracující. Místo implementace neotestovaného SW šmejdu by byly možná užitečnější papírové kartotéky! Škodaže si zákazníci nesmějí sami vybrat nějaký schopnější Ouřad…

PS 2012 ke sportovní hale v Synerově: Nejdřív ji chtěla postavit a provozovat jedna nejmenovaná firma ve své režii. Po městu chtěla původně, aby pouze ručilo! Po zájezu zastupitelů bylo jasno. Výsledkem této korupce je, že Liberec v r. 2004 zacáloval nikoli deset, ale celkem sedm set třicet miliónů Kč za  "městskou halu". A to předem - aby ušetřil na chystané změně DPH. Z dobových HN: "Zastupitelé Liberce jsou spokojeni. Za stavbu městského stadiónu s víceúčelovou sportovní halou sice město zaplatí dopředu, ale zato ušetří sedmdesát tři milióny korun." Inu –  není sleva zadarmo!

*************************************
ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., - velká zavedená česká firma, těžící z dřívějšího postavení na trhu, kde měla prakticky monopol na produkci různých užitečných textů. Současně v ní probíhá přestavba, zeštíhlování, hledání nové filozofie, liberalizace a doprivatizace.
MOBY DICK - nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, který si vede zápisky.
(Informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a dalších reáliích firmy viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

1 komentář:

Šaman řekl(a)...

Upozornění pro
ip-89-103-228-103.net.upcbroadband.cz

Rezervace pro retardy je trochu níže na
http://samanovodoupe.blogspot.com/2012/02/zaslano-ad-skryta-autorita-lidska.html