pátek 3. února 2012

MOBY DICK: Zjednodušená demokracie

Německá gravitace, vyřešení Řecka, ministr v zahraničí, syrští dezertéři, zbytečná ACTA a Mobyho stávka

**************************************************************
Neděle 29. ledna 2012
V Česku má mrznout.

Světové ekonomické fórum v Davosu končí. Ozvaly se na něm i rady Evropě. Zde alespoň jedna z nich, od Donalda Tsanga, administrátora Hongkongu:

"Potřebujete rozhodnou akci. Důvěra musí vyplynout z rozhodných akcí vlád eurozóny. Před dvěma měsíci byste to mohli v Řecku udělat snížením hodnoty jeho dluhopisů o 20 %. Teď je to 50 % a to není snadné. Možná, že je třeba snížení hodnoty dluhopisů o 70 %, tak to udělejte rychle."

A kolik by se ušetřilo energie, kdyby se to odpustilo rovnou celé už před dvěma lety...

Anděla Merkel si v listopadu loňského roku přátelsky potelefonovala s italským prezidentem Napolitanem o otázkách zajímajících obě strany. Paní německá kancléřka vyzvala pana italského kolegu, aby zasáhl jako italský prezident, člověk s autoritou, a najmenoval nového premiéra místo toho nemožného Berlusconiho. Berlusconi byl možný - a odstoupil takovým způsobem, kterým zajistil schválení úsporných opatření rozhádaným italským parlamentem.

"Nicolas Sarkozy je tou pravou osobou v Elysejském paláci a bude jí i v budoucnu." (Generální tajemník CDU Hermann Gröhe při projevu, kdy vyhlásil "aktivní podporu Anděly M." kolegovi Sarkozymu v příštích francouzských prezidentských volbách.) No dobře, Sarky Andělu taky podpořil v kampani v roce 2009. Avšak dle Gröheho má protikandidát Socialistické strany (PS) François Hollande "nejasné a zastaralé" názory, a tady už Gröhe strčil svůj nos, kam neměl.
Hollande má zatím v průzkumech lepší vyhlídky. Který z kandidátů po tak silně vyjádřené německé podpoře u Francouzů zvítězí?

Mrtvá Kočka: "Marine LePen."

Do médií "unikl" dopis, který Anděla M. rozeslala evropským vládám. Kancléřka požaduje, aby kontrola nad státním rozpočtem zadlužených států přešla pod kontrolu zvláštního eurokomisaře, který by měl právo veta. Tak například Řecko by nejdříve muselo z daní platit dluhy a svobodně hospodařit by smělo jen s tím, co zbyde. Poprvé se otevřeně řeklo, že demokracii v jedné zemi je potřeba popřít - pro záchranu kapitalismu.

Žena Moby Dicka: "Podruhé. Poprvé se tomu říkalo »Brežněvova doktrína«. Ale ten v roce 1968 zachraňoval socialismus."

Mrtvá Kočka: "Potřetí. Poprvé se tomu říkalo Nový Pořádek. Ten byl založen na dobrovolnosti a slibu, že si jednotlivé státy budou moci vybrat vlastní politický systém, včetně demokracie. Ovšem i v tom roce 1943 si soudruh Goebbels vymiňoval, že Německo bude »chránit zájmy menších evropských národů«".

"Merkelová dělá dobyvatelku. Nejsme ve stejné situaci jako Řecko. Monti je dítětem zjednodušené demokracie, kterou prosadilo Německo." (Komentář italského listu il Tempo.)

Zároveň se v německém internetovém tisku objevila zmínka, že "Italové jsou národ Schettinů" (tak se jmenoval kapitána lodi Costa Concordia), tedy "zbabělců" a výtka, že nejsou "rasa". Italský velvyslanec v Berlíně reagoval protestní nótou. Ohnivý šéfredaktor listu il Giornale přiznal v úvodníku: "Samozřejmě, že nejsme žádná rasa. My máme Schettina, vy zase Auschwitz."

Tak teď raději něco veselého: Špičkoví vědci z Evropy, USA a Ruska budou pracovat na vytvoření vesmírného štítu, který bude chránit Zemi před asteroidy. Projekt povede Institut planetárního výzkumu v Berlíně a bude mít název Near Earth Object Shield (NEOShield). Dle Daily Mirror: "Vědci v rámci něho budou pracovat na gravitačních paprscích, jaderných střelách a emitorech magnetického pole, které by asteroidy měly vychylovat z kurzu."

Žena Moby Dicka: "Co je to za tupounský komentář???"

Mrtvá Kočka: "Pojekt povede Angela Merkelová. Ta má na to dostatečnou gravitaci."

Experti MAAE dorazili do Íránu. Budou zde tři dny . "Doufáme, že Írán nám vyvrátí naše obavy ohledně možného vojenského využití íránského jaderného programu."(Herman Nackaerts, šéfinspektor MAAE.)

"Výsledky inspekce překazí plány nepřátel Íránu a potvrdí mírové využití jeho jaderného programu. (Alí Ašgar Soltaníja, velvyslanec Íránu při MAAE.)

Žena Moby Dicka: "Tak proč jste tam vůbec jezdili, když už dopředu panuje taková shoda?"

A proč potřebuje Írán uran obohacený na 20 %? Prý pro nemocné rakovinou. A proč bude potřebovat uran obohacený na 90 %?

Mrtvá Kočka: "Na obranu před asteroidy."

Pondělí 30. ledna 2012
V Česku praskají mrazem koleje. V Polsku zmrzlo 12 lidí, na Ukrajině 18, hlavně bezdomovci. Bulharsko hlásí 5 zmrzlých, Rumunsko 4, Srbsko a Litva po třech, Slovensko jednoho. Evropa sečetla celkem 51 mrtvých. A to je jenom čtyřiadvacet pod nulou. Jako by ani leden nebyl.

"Spojené státy, a prezident to řekl velmi jasně, nechtějí, aby Írán vyvinul jadernou zbraň. Tohle je pro nás hlavní meta. A je to hlavní meta i pro Izraelce, jelikož tady máme společné cíle." (Leon Panetta, US ministr obrany pro CBS.) A pokud Írán skutečně pracuje na výrobě jaderných zbraní? "USA podniknou všechny kroky nezbytné k tomu, aby to zastavily… Žádné možnosti nejsou vyloučené".

Americká jaderná ponorka Annapolis a torpédoborec Momsen propluly Suezským průplavem ze Středomoří do Rudého moře.

Belgie generálně stávkuje, poprvé po dvaceti letech. Zejména je zastavena doprava - železniční síť, a v Bruselu metro, autobusy, tramvaje i provoz letišť. Místní odbory tak protestují proti zvýšení věku odchodu do důchodu (z reálných 59 na 62 v roce 2016) a dalším úsporným opatřením o ráži 11,3 miliard €.

Premiéři a prezidenti EU, kteří se slétají do Brusele, přistávají na vojenském letišti. Někteří pak volí k cestě do hnízda EU vrtulník. Další plodná a konstruktivní výměna názorů může pokračovat, zejména poté, co mluvčí eurokuchařů ujistil hosty, že jim navzdory generální stávce budou vařit.

Žena Moby Dicka: "Ale byl by to dobrý nápad, kdyby se tam občas nevařilo. Jednání by probíhala svižně!"

Hlavouni EU jednají o "rozpočtové odpovědnosti" zemí eurozóny plus eurozemí neeurozóny. A taky o krocích při "záchraně Řecka".

Merkel: "Řecko se bude řešit v březnu."

Mrtvá Kočka: "To už bude vyřešeno."

Petr Nečas jako jediný (aha, ještě David Cameron stávkuje) nepodepsal: "Velkou část věcí, uvedených v návrhu fiskální smlouvy má česká vláda ve svém programovém prohlášení a hodlá je provádět bez ohledu na to, jestli bude uskutrečněna." Tak proč nepodepsat? Když to podepsali ostatní? "Dochází k masivnímu přesunu kompetencí na nadnárodní úroveň."

Předseda Evropské rady Herman Van Rompuy vyzval RB OSN, aby přijala kroky nutné k ukončení potlačování demonstrací v Sýrii.

Úterý 31. ledna 2012
"Pirátům ACTA neublíží, běžným spotřebitelům ano. Oslabí totiž jejich pozici na trhu ve prospěch výrobců a prodejců všeho, co souvisí s duševním vlastnictvím… Boj proti pirátství a zároveň proti ACTA je naprosto konzistentní postoj. Zastánci jednoho i druhého totiž podporují parazitování na tvůrcích i spotřebitelích, ať už si to uvědomují, nebo ne." (Petr Koubský, zakladatel a první šéfredaktor pradávných Softwarových novin, IT analytik, pro Hospodské noviny.)

Premiér Petr Nečas a vicepremiér Karel Schwarzenberg jsou ve při ohledně nepodepsání fiskální smlouvy. Karel si zase někde venku pustil hubu na špacír. Rozechvělý Nečas na tiskovce prohlásil, že "neustoupí ani o ministr, oprava, o milimetr". Ano, o pár ministrů už ustoupil. A milimetr, taková je výška vln bouře v naší laboratorní zkumavce. Díky Nečasově malmotu, že Schwarzenberg není ministr zahraničí, ale "v zahraničí", jsem se podíval, kde vlastně Karlík je. A víte kde? Pokud čtete české noviny a sledujete české televize, tak nejspíš nevíte.

Ministr zahraničních věcí ČR Karel Schwarzenberg vykonává za značného konspiračního utajení českých médií ve dnech 30. ledna až 2. února pracovní návštěvu Státu Izrael, kde se účastní konference, věnované izraelské národní bezpečnosti.

Syrská osvobozenecká armáda podnikla úspěšný útok na klíčový plynovod poblíž libanonských hranic. Byly tak odříznuty dodávky plynu do Homsu.
Partyzáni rovněž zaútočili na konvoj, kterým na letiště směřovala manželka krvežížnivého prezidenta Bašára Asáda společně se svými dětmi a Bašárovou matkou. Pod palbou obrátily a vrátily se do prezidentského paláce.
Podle dezertérů se snažily dezertovat ze země.

Na zasedání Rady bezpečnosti OSN ukecávali ministři zahraničí Hillary Clinton (USA), William Hague (GB) a Alain Juppé (Fr.) své ruské a čínské kolegy, aby schválili rezoluci k Sýrii. Avšak marně.
"Čína rezolutně odmítá tlak na vynucenou změnu režimu v Sýrii, jelikož to porušuje Chartu OSN a základní normy řídící mezinárodní vztahy." (Li Pan-tung, čínský velvyslanec při OSN.)

"Návrh neobsahuje nejdůležitější věc: jasnou klauzuli vylučující možnost, že by rezoluce mohla být použita k ospravedlnění venkovního vojenského zásahu do syrských záležitostí. Z tohoto důvodu nevidím žádnou šanci, že by mohl být návrh schválen." (Vladimir Čižov, ruský velvyslanec při EU.)

Následující zpráva zapadla, ale Moby ji vytáhl: USA "v zásadě" podporují ruský návrh ke zprostředkování vnitrosyrského dialogu bez předběžných podmínek.

Středa 1. února 2012
Pražští policajti zastřelili ráno na Strakonické mladou ženu v autě. Její vina, že si sedla do kradeného vozu vedle zloděje.

Webové stránky úřadu vlády byly "napadeny". Při velkém počtu návštěv se načas zhroutily. Nějací právníci už přišli s výhrůžkami o zabavovaní počítačů, které se připojily k tomuto útoku.

Soudruzi, kontrolní otázka: Jak rozeznáte "útočníka" od běžného uživatele sítě, který se jen náhodou ve stejné době chtěl podívat na vládní stránky?

Soudružská odpověď: Jejich vina. Neměli se připojovat.

Závěry zprávy NATO, založené na materiálech z 27 tisíc výslechů s více než 4 tisíci zajatými členy hnutí Taliban ukazují, že pákistánské bezpečnostní síly přímo podporují islamistické hnutí Taliban v Afghánistánu. Taliban je mezi místními lidmi velice oblíbený. A to kvůli korupci rozšířené mezi vládními činiteli.

Žena Moby Dicka: "Říkal nám dějepisář na střední škole, že na konci římské říše vítali obyvatelé provincií postupující barbary - přesně ze stejných důvodů!"

Britský nejvyšší soud začal projednávat dovolání zakladatele skupiny WikiLeaks Juliana Assange proti vydání do Švédska. Je to (před)poslední Julianova šance v GB na nevydání. Soudci budou řešit, jestli má švédský žalobce pravomoc vydat evropský zatykač, kvůli kterému tráví Assange už přes rok v domácím vězení. Ještě se bude moci dovolat k Evropskému soudu pro lidská práva.

Lidská práva? Jaká má lidská práva zvhrlík, jenž se dopustil znásilnění svých dvou nebohých podřízených dívek, a to dokonce najednou?

Ale vždyť s aktem souhlasily, ne?

Mrtvá Kočka: "Ano. Ale nevzal si prezervativ."

Žena Moby Dicka: "Uveřejnil tajné materiály z amerických diplomatických depeší, čímž se dopustil porušování autorských práv."

Teploty ve středovýchodní Evropě klesly v noci na některých místech na mínus třicet. Je hlášeno asi třicet čerstvě umrzlých. Bulharsko dosáhlo mrazivého stoletého rekordu: "Ve městě Kněža na severovýchodě země naměřili minus 29,4 stupně Celsia, v severobulharském Sevlievu pak rtuť teploměru klesla na minus 31,4 stupně."

Žena Moby Dicka: "Rtuť? Měl by zasáhnout nějaký eurokomisař!"

Ale vždyť rtuťové teploměry jsou dovolené. Ještě se smějí používat, jenom se nesmějí vyrábět. Aby bylo dost rtuti pro ekotvarované svítivky.

Mrtvá Kočka: "Zasáhnout měl eurokomisař pro ekologický dyzajn teplot."

"Ekologický dyzajn teplot"? Co je to za kravinu? Jo, aha. Jako že nemá mrznout!

Republikánské primárky na Floridě vyhrál Mitt Romney proti druhému Newtu Gingrichovi. Rozdíl je dle agentur prý "propastný". Na procenta to vyšlo 46:32, když se další kandidáti vzdali – tedy ne kandidatury, ale investic do reklamy v předem ztraceném státě.
Média stále omílají šplecht, že stranické shromáždění v Iowě vyhrál Santorum. Už jsme o tom psali. Tak znova: Po přepočítání hlasů vyšlo najevo, že Santorum jich dostal v Iowě nikoli o 8 míň, ale o 34 víc než Romney - v 1766 okrscích. Avšak nebylo možné přepočítat lístky v dalších osmi okrscích.. Ty už byly zničeny. Proto byl oficielně vyhlášen mrtvý závod: Vyhráli oba. Takže nyní jde pro Romneyho po Iowě a New Hampshire už o třetí vítězství.

Newt Gingrich se nevzdává. Na Floridě, kde leží na mysu Canaveral i Kennedyho kosmické středisko ale Newtovi nepomohlo ani to, že slíbil založit do roku 2020 kolonii na Měsíci - pokud se stane prezidentem.

Mrtvá Kočka: "To je ten nový kolonialismus."

Btw: Neměla by mrtvý závod vyhrát Mrtvá Kočka? Mrtvá Kočka for president!

Čtvrtek 2. února 2012
Umrzlo šest Čechů. Jeden nebyl bezdomovec. Nejdřív patrně zemřel na srdeční zástavu, zmrzl až následně.

Dnes mají být smazána data na serveru Megaupload.com, která byla už minulý týden zablokována. To aby zmizely megatuny filmů, nelegálně sdílených, říkají američtí vyšetřovatelé. Zmizí i rodinné fotografie a soukromé dokumenty, které si sem zavěsili uživatelé, kteří přespříliš věřili americké ústavě. Říkají protestující právníci firmy. Jejich vina, že užívali webu, který jako svou schránku používali zloději filmů. Říkají vyšetřovatelé.

Podle dopolední zprávy bylo smazání odloženo o 14 dní, aby si mohli drobní ukladatelé své rodinné poklady stáhnout. Přesněji: aby mohli poslat formulář se žádostí o umožnění laskavého stažení. Podat pokornou žádost si  může všech STO MILIONŮ uživatelů. Tedy všech sto milionů uživatelů kteří mají americké státní občanství. Neameričané se nemohou odvolat ani k Výboru pro neamerickou činnost.

Mrtvá Kočka: "Konec Ameriky."

Slovensko se staví negativně k mezinárodní smlouvě Anti-Counterfeiting Trade Agreement ("Obchodní dohodě proti padělání"). ACTA na ochranu duševního vlastnictví. Smlouva se nelíbí ani současné dočasné vládě, ani opozici. Takže Slovensko ji zatím nepodepsalo. Česko tentokrát nezaváhalo, možná proto, že nejde o smlouvu evropskou, ale americkou, tedy celosvětovou. Ano? Ne. Smlouvu přijala Rada EU na setkání ministrů zemědělství a rybolovu (???) 16. prosince 2011. Dohoda počítá i s trestněprávními represemi, proto ji i v případě schválení Evropským parlamentem budou muset ratifikovat jednotlivé členské státy. Za ČR smlouvu podepsala právě před týdnem velvyslankyně ČR v Japonsku Kateřina Fialková.

Ve 14:00 se v Praze na Klárově scházejí protestující demonstranti. ČT 24 má na místě reportéra. V přímém přenosu před něj nastupuje pirát, mává pirátskou vlajkou, a volá: "Jak to, že točíte bez povolení? Budu po vás požadovat zaplatit autorská práva!"

Protesty jsou prý zbytečně. Prý stačí, když ACTA neschválí jediný stát EU, a už nebude platit. Třeba zrovna Slováci. Houbeles: Nebude platit pro EU jako celek, ale bude platit pro jednotlivé státy, které k ní přistoupili jako suverén mezinárodního práva. Prý se nemáme obávat, smlouvu musí nejdříve schválit vláda a pak parlament.

Aha: Náš ministr lovu velryb a senátní Výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice.

Existují obavy, že smlouva ACTA umožní celníkům pátrat v noteboocích či multimediálních přehrávačích po nelegální hudbě a filmech. Anebo to použít jako záminku, aby vám vlezli prakticky kamkoli. Třeba do mobilu, foťáku nebo flešky. Prý je to falešná obava, na to by museli mít soudní příkaz. (Ach, co ti euroameričtí gestapáci mohou na letišti dělat všem bez soudního příkazu!)

Je prý zbytečné proti smlouvě ACTA volat, neb české zákony jsou tvrdší!

Aha! A proč se to teda přijímalo? A proč se příprava této smlouvy "na žádost jednoho ze zúčastněných" tajila???

Američtí vědci našli způsob, jak číst z mozku jednotlivá slova.

Pátek 3. února 2012
Moby Dick na protest proti (ne)způsobu přijetí smlouvy ACTA stávkuje.

Sobota 4. února 2012
Žena Moby Dicka: "Celý den v hospodě. Že se nestydíš!"
*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

262 komentářů:

1 – 200 z 262   Novější›   Nejnovější»
STK řekl(a)...

Jednoho krásného(?) dne způsobí nevídaná (Andělská) M. gravitace to, že na nás z Vesmíru spadne šutr zvící Gerlachovky a mrtvý už nebude jenom Kočka. Tedy Mrtvá Kočka. Pitomé nápady s mazáním nemyslných záznamů na jakémkoliv mega serveru těch zbylých 15 318 lidí, kteří to přežijí nebude zajímat, ti se budou snažit z bývalých vojenských i civilních skladů vytahat všechno, co ještě bude k jídlu a nějak se zahřát. Jestli teď je venku -17°C, až nastane meteoritová zima, bude to považováno a naprosto skvělé jarní počasí - na severu Afriky.

To lidstvo si ale se sebou vyhraje, vážení štamgasti!
Zdravím Mrtvou Kočku, svoji znovunalezenou sestru!!+!

POZOR!

!!! toto je logo Ostravy, tak nikdy ty tři vykřičníky nepoužívejte, veškerá práva na ně má statuární město Ostrava. A nebyly zadarmo!
Případné zcizení duševního vlastnictví bude stíháno podle nově přijetých zákonů, holoubkové !!+!

STK řekl(a)...

Nějak to vkládání zlobí - takže ručně: www.cognito.cz/design/vykricniky-nad-ostravou
a ...nebudou zajímat...

Větší vlastenec řekl(a)...

Kdo to je, ten François Holland ?

Harpyje řekl(a)...

Tak jsem se teprve teď dozvěděla plnou pravdu o pravé nátuře EU. Není to nic jiného než uskutečňování 4.Říše ekonomickým nátlakem a demontáží demokracie!
Už jsem to sice dávno tušila, ale zásluhou Moby Dicka mám teď jistotu. Italové nejsou rasa!
Jenom maličké upřesnění těchto jinak tak cenných informací. Prezidentský kandidát francouzských socialistů se jmenuje Francois HollandE.

informace řekl(a)...

Popularita N. Sarkozyho po oznámení, že Angela přispěje aktivně svou účastí při volební kampani ke znovuzvolení svého přítele a spojence, stoupla natolik, že při jeho návštěvě jednoho staveniště v departementu Esson ho musela přivítat skupina komparsistů s helmami a v zednickém oblečení. Píše to le Monde http://www.lemonde.fr/election-presidentielle-2012/article/2012/02/03/des-figurants-pour-accueillir-nicolas-sarkozy_1638331_1471069.html a dodává, že kancelář prezidenta tu zprávu nedementovala, ale upřesnila, že "byla dána možnost všem, co na stavbě pracovali v minulosti anebo tam budou pracovat, aby se setkání zúčastnili"!
http://www.lemonde.fr/election-presidentielle-2012/article/2012/02/03/des-figurants-pour-accueillir-nicolas-sarkozy_1638331_1471069.html
Podle nového průzkumu popularita Sarkozyho klesla hlavně mezi dělníky, bude ho volit jen 12%, a mezi úředníky 18%. Noviny zdůrazňují, že socialistický lídr F. Hollande nikdy ve svých projevech nepoužil slovo "dělník", ale hájí "les petits contre les gros" (malé proti velkým). To jsou výrazy, na kterých staví svou kampaň Marine Le Pen, která hned komentovala "Ouh la! Hollande serait-il devenu « populiste » (Podívejme se, snad se z Hollanda nestal populista!)
O případu článku v der Spiegel už italská media nepíší, až na Agenzia Radicale, která předevčírem uveřejnila článek I Camerati italiani traditi dai tedeschi in Russia (Italští vojáci byli zrazeni Němci), kde komentovala ostře výroky novináře německého listu s hořkou poznámkou, že šéfredaktor je syn italského emigranta. V pohovoru s historikem Massimem Coltrinarim zdůraznila, že zbabělci jsou Němci, kteří v prosinci 1942 nepřispěli na pomoc italským oddílům, když na ně Rudá armáda spustila ofensivu. Italové tehdy při odstupu, pro který neměli krytí ze strany německých oddílů, ztratili z celkového počtu 191.000 kolem 101.000 mužů, z toho jen 10.800 bylo zajato, ostatní zemřeli.
http://www.agenziaradicale.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13456&Itemid=55
Zajímavé, že právě radikálové vytahují na světlo boží fašistickou minulost.

informace řekl(a)...

Ouh la!
Ty cenné informace pocházejí z tisku, nejen italského ale i amerického a anglického. Dala jsem na ně všechny ptřičné odkazy!
Che ci vuol fare, cara signora. Contro i fatti 'un ci fa nulla manco un paio di buoi!
A nemyslete si, prosím, že tím volem jsem mínila Vás. Absolument pas!

Schumacher řekl(a)...

STK, kdyby jen šutr, vědět to s dostatečným předstihem, snad ychom se zmohli na to něco s tím udělat, možná, že by to byla příležitost alespoň dočasně zanechat pranic mezi sebou. protože jak známo, splený nepřítel či nebezpečí spojují. Myslím, že nutnost čelit takovému nebezpečí by lidem pomohlo.
Co se týče těch vykřičníků, nevidím v tom problém, protože když ne !!!, tak !!!!. "Vic vykricníku, vic Ostrava."

informace řekl(a)...

Pardon, jeden odkaz jsem v předešlém příspěvku dala omylem dvakrát. Mělo tam být
http://www.marianne2.fr/hervenathan/J-79-Surpise-les-ouvriers-reviennent-a-gauche-_a164.html
J- 79 Surprise: les ouvriers reviennent à gauche !

Moby Dick řekl(a)...

Oprava: Hollande. Díky všem, kteří mě veřejně i neveřejně upozornili na nemilou chybu ve jméně favorita fr. prez. voleb.
Všem laskavým čtenářům se omlouvám.
>>:))

Větší vlastenec řekl(a)...

Božínečku !
Takže ten neznámý François Holland je ve skutečnosti François Hollande.
No tak jo.
Děkuji, vážená paní Harpyje.

No to mne ale taky mohlo napadnout, že.
Že když si náš vlastenecký vzdělanec Moby Dick počeští Angelu na Andělu *), tak si upraví i jiné úplně cizí jméno.
(Jestli F.Hollande vstoupí důrazněji v naši českou povědomost, mohli bychom o něm důvěrně psát jako o Františkovi Holendrovi - v tom chybu neuděláme, že.)

Světu mír !

----------------------------------------------------------------------
*) Vážený STK píše rovnou a mile "Andělka", aby zdůraznil směšnou dětinskost té děsivé Němky-fašistky.

Jakub S. řekl(a)...

Já už tři psat nebudú, rači se dám na vojnu! Buď dva nebo čtyry, slibuju všem ze Severu!
Má váš magistrát protřelého právníka, prosím? Na kolik by šacnul zneužití Trojvykřičníku? Mají to už obestavěné neprůchodně, a už zahájili tažení proti zneuživatelům?

Větší vlastenec řekl(a)...

Do Pěruna !

Něž jsem svými dělnickými prsty nadatloval výše uvedený příspěvek, drahý vlastenec a amatérský novinář Moby Dick přičinil ten svůj - omluvný.
A moje malost je tím pádem rázem opožděna - a zklamána.
(Prostě : Počešťujme si nepochopitelné podoby jmen těch hloupých Euroameričanů - po vzoru našich starších ruských bratří.)

Čest a Nazdar !

informace řekl(a)...

Víc než pravděpodobně vstoupí, a to jako nový francouzský prezident. Takže holendrů, miláčkové, budete nadávat jen sami sobě.
Nejen to, ani vyhlídky Merkelové při příštích volbách, 2013, nejsou zrovna růžové.
Il futuro dell'Europa nelle mani della Merkel ossessionata dal voto del 2013, píše Professione Finanza. Pro Angelu jsou volby přímo obsesí a tak budeme muset trpět jeji úzkoprse omezenou politiku až do příštího roku. Vydrží to evropské finance? A to není levicový list, co to píše.
Ona se totiž připravuje společná fronta spojené evropské levice, v r. 2013 budou volby i do italského parlamentu.
To jenom, jestli o tom někdo není informovaný.
Aby tu zbytečně nemařil čas "žertovnými" poznámkami.

Větší vlastenec řekl(a)...

Latinka je písmo našich dědičných nepřátel


Jde o jeden z přetrvávajících důsledků staleté okupace, fašismu a křesťanství : Dodnes píšeme tzv.latinkou.
Pěkný hnus, že.
Pak děláme chyby - euroamerické jazyky prostě do našich slovanských úst nepatří.

Po našem opětovném vítězství nad Euroamerikou, multikulti a globálnem samozřejmě přijmeme nejpokrokovější a přitom nejhezčí písmo všech dob - azbuku.
Čímž se konečně plně vrátíme k odkazu našich předků, plně se vrátíme zpět do Západní Asie.

A v nepochopitelných jménech poražených Euroameričanů už budou dělat chyby - jen oni sami, ve svých ohavných jazycích a abecedách.

Na shledanou v lepších časech.

Harpyje řekl(a)...

Prdelatá Němkyně fašistka, dodala bych, Vlastenče. A představte si, že ti Němci jsou stejní volové jako já, oni by ji znovu zvolili kancléřkou, kdyby existovala přímá volba do této funkce. Oni totiž nejsou informovaní.

Anonymní řekl(a)...

Zatímco správný pravicový demokrat píše jména zásadně jako např. uvědomělé LN, které onehdy psaly jméno nějakého podřadného Rusa jako Yuri Shvets. Zdravím příspěvatele Wyatshee Wlasstaenets!

Kopretina řekl(a)...

Newt Gingrich říká to, co zde píši a hlásám celý život, "Palestinci" NEJSOU rasa
Většina palestinských Arabů jsou potomci muslimských přistěhovalců v letech 1845-1947 ze Súdánu, Egypta, Lebanonu, Sýrie, Iráku, Saúdské Arábie, Bahrainu, Jemenu, Libye, Maroka, Bosny, Kavkazu, Turkmenistánu, Kurdistánu, Indie, Afghánistánu a Baludžistánu.Muslimové z arabských zemí byli potřební v Osmanské říši a v Britském mandátu jako dělníci při výstavbě infrastruktury, přístavů, vojenských kasáren, silnic atd. Pracovní příležitosti přilákaly mnoho ilegálních arabských dělníků. Ze závěrů Peelovy komise vyplývá, že nejvíce Arabů přišlo v letech 1922-1931 do měst, které budovali Židé. V Haifě byl jejich počet navýšen o 86%, v Jaffo o 62%, v Jeruzalémě o 37%, zatímco mezi Araby v Nablusu a Hebronu to bylo jen o 7% a v Gaze o pouhé 2%.Z Egypta utekly v letech 1831-1840 do oblasti mezi Gazou a Tulkarmem stovky Arabů, aby se vyhly odvodu do armády a následovali tak tisíce egyptských Arabů, kteří utekli do Akre před rokem 1831. H.B.Tristram píše o Arabech, kteří utekli z Egypta do Hadery, Netanyje a Jaffy. V roce 1917 reprezentovali Arabové z Jaffy 25 různých národností! Mnozí z Arabů, kteří uprchli z Izraele v roce 1948, se sloučili se svými rodinami v Egyptě a v sousedních arabských zemích.Syrský deník La Syrie z 12.8.1934 přinesl informaci, že „v posledních měsících vstoupilo do Palestiny až 36 000 syrských přistěhovalců. Az-ed-Din el-Qassam a Said el-A''az, známí strůjci pogromů na Židy, pocházeli z řad syrských přistěhovalců.
Arabové z Libye se usadili v městečku Gedera, jižně od Tel Avivu, a Arabové z Alžírska v Safedu a Tiberiadě. Mnozí Čerkesové, muslimové z Bosny, Turkmenistanu a Jemenu se usadili na území západně od Jordánu.Čerkesové, muslimové z Bosny, Turkmenistanu a Jemenu se usadili na území západně od Jordánu
A Mitt Romney vlastně říká to samé, co Newt Gingrich, jenom řekl, že nemá říkat pravdu nahlas...Takže republikáni jsou v poho (Ron Paul jde od válu, jelikož je mu 76, tak se už příště o nominaci ucházet nebude)
No Obama? Možná bude znovuzvolen, čert nikdy nespí, no uvidíme...Republikánská židovská mládež musí zmobilizovat alespoň některé Židy, aby volili republikány...Italové JSOU rasa, "Palestinci" NEJSOU rasa...

Kopretina řekl(a)...

Český muslim Lukáš Lhoťan napsal knihu "Islám a islamismus", kde píše že Sáňka a Al Ravi jsou napojeni na soudské wahábistické kazastele, Shehadeh, "Palestinec" žijící v Česku schvaluje sebevražedné palestinské atentátníky, kdysi dávno s ním Lidovky udělaly rozhovor, pro Krista, to bylo něco strašného a Jana Al Oukla, česká konvertitka si vzala "Palestince", žila nějakou dobu v Sýrii a napsala, že uznat Izrael znamená pro Araby ztratit čest. A Lukáš Větrovec měl kázání v brněnské mešitě, kde vyloženě hlásal, že "Židé jsou prokletý národ, který odmítl Isu (Ježíše) a Mohameda, a že je čeká jen pekelný oheň"...přirovnával život Gazanů k holocaustu, totálně upíral právo Izraele na existenci...Jestli se slušní muslimové nepostaví proti těmto darebákům, bude zle. Zatím to udělal jenom Lukáš Lhoťan...Mladí křesťanští demokraté podali žádost na ministerstvo vnitra, aby prověřilo registraci muslimských obcí v ČR...ICEJ a Federace židovských obcí sepsaly petici odsuzující rasovou a náboženskou nenávist...Jestli se více slušných muslimů nepostaví proti těmto darebákům, tak vlastně dají za pravdu Miloši Zemanovi...

Harpyje řekl(a)...

On někdo tvrdil, že Palestinci jsou rasa? Tak jako Italové, například?

informace řekl(a)...

Jestli by ji volili, to je ve hvězdách. Asi ti, kterým chce snížit v r. 2013 - 2014 daně. Ale podle italského il Riformista to není vůbec jisté.
Fakt je, že když prohraje Sarkozy volby, bude mít Merkelová po partnerovi. Pak ať ukáže svou sílu.

Další novinka - Schettino se stal natolik světoznámý, že teď tak nadávají republikánci Obamovi.

informace řekl(a)...

Harpyje!
Chcete tady vést debatu o neměcké rase a o jejím hrdinství? O vyhlazení celých vesnic v Appenninách po září 1943 roku? O odvlékání bezbranného obyvatelstva do Německa na nucené práce?
Anebo o tažení do Ruska?
Prosím, jsem Vám k dispozici, ale připravte se, že neuslyšíte příjemné věci.

Větší vlastenec řekl(a)...

Božínečku, vážená paní Harpyje !
Samozřejmě, že Němci i všichni ostatní Euroameričani jsou hlupáci !
Copak to NEUSTÁLE nepíší všichni zdejší velcí vlastenci (i moje malost) ?!
No píšeme; to je jasné, neboť je to pravda, pravda sama.
Kdyby Euroameričani nebyli hloupí, pochopili by naše dočasné členství v EU jako svoji obrovskou příležitost - k seznámení s našimi zákony a obyčeji. Prostě - kdyby Euroameričani byli alespoň trošičku chytří, přijali by naše slovanské socialistické zákony a zvyklosti.
Protože my jsme opravdoví nositelé kultury a vzdělání, my Slovani, my marxisti-leninisti-stalinisti.

Jenže Euroameričani místo toho ... darmo mluvit, žalno psát. Jsou hloupí, ve svém hlupství se nám ti orangutani snaží nutit svoje špatné zákony, svoje tzv.náboženství a tzv.morálku ...
Chtějí, abychom přijali multikulti, kterého jsme tak hezky zbavili po osvobození ČSR Sovětskou armádou.
Chtějí po nás tzv.politickou korektnost - prý nemáme nazývat buzeranty a lesby „úchyly“, Cikány „podřadnou rasou“ atd.

A volí si infantilní prdelatou Andělku ...

Už abychom nad těmi hlupáky opět zvítězili !
Už abychom celou Euroameriku KONEČNĚ od všech Euroameričanů osvobodili !

Harpyje řekl(a)...

Kdyby Euroameričani nebyli hloupí, tak by především naslouchali slovům Vašeho pana prezidenta, s "jeho intelektuálním a vzdělaným selským rozumem" (http://neviditelnypes.lidovky.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A120201_221251_p_zahranici_wag&vlakno=52452011#52460032), kterého Vám celý svět závidí!

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> logo Ostravy
> www.cognito.cz/design/vykricniky-nad-ostravou

Zajímavý odkaz; netušil jsem že ! je z Io a ? z Qo.
Jinak ovšem všechny ty co vyhodili obecní peníze za logo je třeba zavřít za zpronevěru!!! Nač potřebuje město logo když má odjakživa znak? Co je špatného na v modrém poli stříbrném koni?

Kopretina řekl(a)...

Ano, mnozí lidi říkají, že "Palestinci" jsou samotnou rasou a národem, ano, je to tak, někteří lidi lžou...

Větší vlastenec řekl(a)...

No to je bez diskuze, vážená paní Harpyje !
Vždyť to pořád píšu : Náš pokrokový prezident by měl být prezidentem celé EU !

Ano - pod jeho osvíceným vedením by Evropa za pár let fungovala tak hezky jako naše vlast, jako celá naše krásná Západní Asie.

Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Ach ano, milá Kopretino.
Naštstí jiní lidé mluví a píší ČISTOU pravdu.
Například, že Italové JSOU rasa.

Míru zdar !

Kopretina řekl(a)...

Jinak pan ministr zahraničí Schwarzembergčlen zednářské Karel Schwarzenberg je na návštěvě v Izraeli a říká, že Izrael miluje a že tak nádhernou zemi nikdy neviděl...

Kopretina řekl(a)...

Ježíši, teď se mi pomíchala slova ve větě pan ministr zahraničí Schwarzemberg člen zednářské Karel Schwarzenberg je na návštěvě v Izraeli a říká, že Izrael miluje a že tak nádhernou zemi nikdy neviděl...A milý VV, Italové jsou potomci a následovníci starověkých Římanů, italština je latině nejpodobnější ze všech jazyků...

informace řekl(a)...

E va' a farti benedire, figliuolo, con sto tuo - razza e razza! Qua se magna solo pesce nostrale!

Kopretina řekl(a)...

Teď nevím, informace, jestli odpovídáte mně nebo Harpyji, každopádně gůgl překladač mi z toho dělá, tak nemožnou patlaninu, že nevím, o čem je řeč...Itálie je nádherná, s křesťanstvím hodně spjatá a Italové ve 20.století takoví antisemité nebyli a pomohli ukrývat Židy, čtu knihu "Šarlatový a černý" od Gallaahgera o knězi Hugh O ´Flaherty , skutečný hrdina, náčelník SS Heinrich Himmler zuřil, protože se Flahertymu lidem podařilo sehnat zlato, Himmler řval "Já nechci zlato, já chci Židy"...leč 9 000 italských Židů se nacistům podařilo deportovat, většina z nich zemřela...

Větší vlastenec řekl(a)...

Ajta !
Nějak se nám to zamotává, že, milá Kopretino.

Zkusme se z toho vymotat.
Takže :
1) Zedník Schwarzemberg miluje Izrael
To chápu.

2) Italové jsou rasa, neboť jsou „potomci a následovníci starověkých Římanů, italština je latině nejpodobnější ze všech jazyků“.
Takže pravděpodobně platí, že i Římané byli samostatnou rasou, že latina je řeč doslova rasová.
Ano ?

Kopretina řekl(a)...

Ne VV, píši ještě z práce, tak to mám pomotané, musím napracovat, i když je pátek, protože v pondělí mám volno. Zedník jste Vy a nenávidíte Izrael. Schwarzemberg,je zednář, podle ABB je šlechetný a ctihodný pan KNÍŽE, skutečný šlechtic, miluje Izrael, říká, že je Izrael nádherná země, Italové jsou rasou románskou, příbuzní Francouzům a Španělům, ale starověkým Římanům má nejblíž...O "Palestincích" píši z důvodů, že antisemité/antisionisté všech barev se odkazují na "palestinský národ", který ani neexistuje, "Palestinci" jsou míšenci všech národů, to by ani nevadilo, kdo z nás je "čistá rasa", kdo je čistokrevný Čech, Němec, Ital či Francouz? Ale ta nacizace "Palestinců" to mi vadí, vypovídá o nenávistném myšlení Walid Shoebat...Kdybyste nebyl líný si konečně odkaz otevřít, tak byste si možná rozšířil obzor
http://pinc.blog.idnes.cz/c/170885/Z-teroristy-OOP-milovnikem-Sionu.html

Harpyje řekl(a)...

Já si spíš myslím, že ti, kteří tvrdí, že Palestinci jsou samostatnou rasou, pokládají Palestince za rasu palestinoidní. Bude to asi něco podobného jako rasa italoidní.

Kopretina řekl(a)...

Němci šli také cestou pokání, nynější ředitel ICEJ je Juergen Buehler, žije v Izraeli, je nástupcem Malcolma Heddinga, nynější němečtí politici jsou proizraelští, otázka je, co si doopravdy myslí prostí Němci, ale Frýbort psal článek, že Němci na sebe vzali hanbu, hanbu za nacismus, za vyvraždění 2/3 evropských Židů, Himmler s Eichmannem a Hoessem by se museli v hrobě obracet, kdyby zjistili, že v Německu žije kolem 150tisíc Židů, zejména ze zemí SSSR, bývalý kancléř Helmut Kohl pozval sovětské Židy do Německa, nabídl jim pomoc (stejně jako USA a Izrael), tak šli do Německa...

Kopretina řekl(a)...

To máte tak Harpyje, je zde věčné spory (neříkám boj, každý má právo být takový, jaký je) mezi sionisty a antisionisty/antisemity...A teto boj probíhá i mezi křesťany-křesťanští sionisté X křesťanský palestinianismus...snaží se "odjudaizovat" vše v křesťanství, zbavit židovství Ježíše, vykládat "palestnské" lži, "palestinskou legendu"...

Harpyje řekl(a)...

Románská rasa je, Kopretino, stejný rasistický bullshit NS-Rassenkunde jako například rasa nordická, východobaltská, nebo dokonce "rasa sudetská" ("sudetische Rasse - niedriggewachsen, mittel- bis kurzköpfig, mittelbreites Gesicht, dunkle Haut-, Haar- und Augenfarben", :-))) http://www.velesova-sloboda.org/archiv/pdf/guenther-kleine-rassenkunde-des-deutschen-volkes.pdf)

STK řekl(a)...

- Holland - Hollande - Hollander -
aneb v Holandsku žijí Holanďané. Máma má mísu masa. To se máme...

- Rasa - éto zvučít górdo. Ale raději opatrně, jen poolehoučku. Rasismus není v EU ani ve státech podporován! Spíše ta - jak se tomu - pozitivní diskriminace.
S pozitivní diskriminací na věčné časy a nikdy jinak!

Harpyje řekl(a)...

Zato "palestinianismus" se mi moc líbí. :-)))
To je zrovna taková úchylka jako ekologismus, evropeismus, homosexualismus, radikální feminismus, NGOismus, multikulturalismus, ...
Ať žije pan prezident Václav Klaus a jeho paní Livie!

Harpyje řekl(a)...

Jméno śionisty Ioana Holendera by Vám mělo něco říkat, STK, který se pohybujete v uměleckých kruzích.

Větší vlastenec řekl(a)...

Aháá, tak proto to má chudáček malá pomotané - musí pracovat i v pátek. No to je ale smutné; to je jeden z důsledků euroamerické okupace naší vlasti, jeden z důsledků multikulti a globálna.
Ano ano, drazí vlastenci, je to tak, chudák malá Kopretinka musí připravovat exekuce i v pátek; prostě maká jako negr.
Není se co divit - cizáky vlastněné banky + lichváři *) zákeřně půjčují našim pracujícím (i Cikánům) na vysoký úrok, pak jiní cizáci naše pracující vyhodí z práce (Cikáni jsou nezaměstnaní pořád) - přijde bída, platební neschopnost, a nakonec exekuce.
Nakonec přijde pravdokřesťanka Kopretina s ozbrojenými pochopy, a odnese vám (Vám, drazí vlastenci !) televizi, broušenou vázu po babičce, ledničku a počítač.

Co je lepší důkaz těsné spolupráce křesťanů a židů (i Židů), než právě zbídačování proletariátu ?
Vždyť Muslimové půjčují peníze BEZÚROČNĚ.

Prostě stará písnička : Židí náš lid židí, křesťani "nekřesťansky" odírají. A to od doby, kdy naši předkové poprvé podlehli Evropanům, kdy byli nuceni volit mezi smrtí a přijetím křesťanství, mezi zotročením okamžitým a vpuštěním Evropanů a Židů do naší drahé vlasti.

Ale jednou vší náš lid povstane. Vší náš lid shodí okovy EU a jařmo NATO, na kousky rozláme pouta politické korektnosti, na kaši rozšlape multikulti a eurohujery.
Vší náš lid vstoupí do paláců feudálů (i do paláce pana knížete Schwarzemberga, ženatého zednáře), vstoupí do vil tlustých buržujů, do bank a zastaváren, do chrámů a synagog - a vezme si, co mu právem náleží.

A pak se bude tančit všude !

----------------------------------------------------------------------
*) Dobře víme, kdo jsou ti bankéři a lichváři, k jaké rase náleží.

Kopretina řekl(a)...

Jó Harpyje, věřte nebo ne, je to tak, na straně 17 v odkazu máte termín palestiniasmus...
http://www.csi-cr.cz/pdfs/zpravodaj01_08_nahledd.pdf
Není to legrace
Tony Campolo-Ježíše na checpointu to je dílko

STK řekl(a)...

Tak přesně to je chlápek, který nám v Ústavu chybí. A nemusel by se ani jmenovat Holanďan. Stačilo by, kdyby uměl řídit podobné Ústavy.
A ještě je to barevné sklo do reflektorových filtrů. Ale už se nepoužívá.
A nezapomínejme na Fliegende Hollendera! Ještě je to něco na opracování dřeva, ale už si nevzpomenu co a s Wiki to neplatí... [;>)

Větší vlastenec řekl(a)...

Jenom mi není jasné, co ta "hrdá vzdělaná právnička" Kopretina myslí termínem "zbavit židovství Ježíše".

Chce tím vyjádřit své přesvědčení, že kdosi hodlá :
1) židovství (ať už je to cokoli) připravit o Ježíše, který židovství nějakým způsobem patří
NEBO
2) Ježíše připravit o jeho židovství (např. přišít mu předkožku)

Nevím, školy nemám; jsemť pouhým zedníkem na stavbě našeho národního chrámu, naší národní tvrze.
Proto prosím zdejší vzdělance, inženýry a doktory : Poraďte, vysvětlete.

Děkuji Vám předem, drazí vlastenci.

Kopretina řekl(a)...

Tady ještě o palestinianismu
http://209.157.64.201/focus/f-news/2588914/posts
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3953601,00.html
http://www.conservativeunderground.com/forum505/archive/index.php/t-31855.html
Atd.atd. Palestiniansmus existuje, není to mé vymyšlené slovo, a Václava Klause rozhodně nežeru, už kvůli jeho vztahu se Semínem, Bátorou, Bahníkem, Hájkem, Jaklem a podobnými...A jeho prorusismu....

Harpyje řekl(a)...

Proboha, jenom to ne! Vždyť už i tak "jsou prý všude"!
Kopretino, ten termit JE legrace.

Kopretina řekl(a)...

Znamená vykládat malým dětem, že Ježíš nebyl Žid, ale "Palestinec", nacisté řekli dokonce, že Ježíš nemohl být mentálně Žid (provedl jisté změny od ortodoxního rabínského judaismu) a tudíž nebyl Žid, ale Áriec. I to je palestinianismus...I to...Není to vymyšlené, bohužel...je to mrazivé...

Kopretina řekl(a)...

Jenže jak to víte? Proč je tolik lidí propalestinských? Odkud se bere jejich motivace? A proč jsou i mezi křesťany příznivci Palestinců?

Kopretina řekl(a)...

Mně pořád nejde do hlavy, Harpyje, jak víte, že palestinianismus neexistuje, když je všude tolik protiizraelské obsese, když je tolik propalestinských lidí, když je tolik propalestinců i mezi křesťany? Jak si můžete být jistá, že ten termit je výmysl? Odněkud se musí jejich motivace brát. I blběnka so psala, že Ježíš nebyl Žid, ale Palestinec...

Harpyje řekl(a)...

Shrnula jsem to, Kopretino.
První věta mého příspěvku byla reakcí na STK, takže se Vás netýkala.
Co se Vašich otázek týká, je to tak, a příčiny jsou známé.
Jsem vděčná každému, kdo se zaslouží o zlepšení image Israele, a nemějte mi to, prosím, za zlé, ale upřímně pochybuji o tom, že se nějaké evangelikální sektě podaří zbavit Israel toho letitého nánosu hnusné propalestinské propagandy, ať se snaží sebevíc.
Místo pseudotheologických argumentů je daleko užitečnější poukazovat na aktualitu.

Harpyje řekl(a)...

Hergot, protože takový termit je naprosto nesmyslný, jako např. NGOismus!
Vy si libujete v nálepkách?

Větší vlastenec řekl(a)...

Inu proč, milá Kopretino.
Spoustu lidí přivádí k antijudaismu nereflektovaná zběsilost sionistů - třeba právě ta Vaše.

Hezký večer přeji.

Kopretina řekl(a)...

Ano to je. Izrael není aparteid, Arabové v Izraeli mají stejná práva jako Židé, mohou studovat, vykonávat různé zaměstnání, dále Izrael nepáchá genocidu, palestinských Arabů přibývá, mají přírůstek, už jsem pastovala "Jak se Izrael chová k palestinským Arabům", už jsem psala, proč nemají Palestinci právo na návrat, že přepadli Izrael a odešli na výzvy svých bratrů, už jsem psala o lživých zprávách některých sdělovacích prostředků o Izraeli, už jsem psala, že hlavními viníky absence míru jsou Arabové, už jsem psala o dvojím metru posuzování událostí, už jsem psala o lživé carterovské propagandě, už jsem psala o protiizraelské zaujatosti OSN, vztahy mezi Židy a Araby v Palestině do roku 1947, o historii...Jenom tak má smysl proti démonizaci Izraele bojovat...A je pravdou, že propalestinci jsou daleko lépe organizování, mají větší publicitu a to je potřeba změnit, lépe se organizovat, vyžádat si určitý prostor v médiích, jestli to jde osídlení...a tak...Skutečně teologizování nemá žádný smysl, akorát mezi křesťany, tak jest, ale mezi lidi má smysl vyvracet protiizraelské lži na základě věcných dokumentů...Skutečně náboženské odkazy jsou k ničemu, věci neprospívají...Dále jsem vděčna NP, že zveřejnilo spoustu vysvětlujících článků o tragické konfrontaci mezi Izraelem a teroristy z června 2010...Jinak se to nedá...

Kopretina řekl(a)...

Ne nelibuji, jenom jsem to vyčetla ze stránek, a celkem mě to zaujalo, toť vše...Nechci nálepkovat, ale ten antiizraelitismus mě vážně rozčiluje...

T.Halík řekl(a)...

Až my křesťané a Židé najdeme společnou řeč (...), nezapomeňme na další obtížný, avšak zvláště v dnešní době velmi aktuální a důležitý úkol - rozhovor s našimi třetími bratry muslimy.
Cíleně vyhledávat a podporovat umírněné islámské intelektuály, kteří jsou ochotni k dialogu a snažit se jim porozumět.
Vzdělaní a zodpovědní věřící všech tří náboženství, která uctívají jednoho a téhož Boha a chápou sebe jako děti jednoho otce Abrahama, by si ovšem neměli jen užívat zajímavá a příjemná vzájemná setkání na mezináboženských konferencích a slavnostních shromážděních. Měli by se snažit ze všech sil onu zkušenost vzájemnosti přenést i do řad těch věřících svých vlastních náboženství, kteří jsou dosud plni předsudků a xenofobie.
Mnohdy je ovšem komunikace s nimi mnohem náročnější než hovory s osvícenými intelektuály těch druhých náboženství.

(http://www.halik.cz/kazani/krestansko-zidovske_setkani_krakov2009.php)

informace řekl(a)...

Kopretino,
můj příspěvek z 14:50 je ironickou odpovědí dvěma diskutérům o rase. Zvlášť tomu rodu mužského.
Že tomu nerozumíte? Je to dialektální slovní hříčka, co by asi odpověděl nějaký zdejší muž z lidu.
Já osobně k těm kecům nemám co dodat.

Schumacher řekl(a)...

A proč jsou i mezi křesťany příznivci Palestinců? Proč je tolik lidí propalestinských?
Z podobného důvodu z jakého prožidovských. Nebo "projiných". Prosparťanských,proslávistických, probaníkovských, proadidasovicých, pronikonovských, prokanonovských...Pominu-li pragmatické důvody, je za tím iracionalita, indoktrinace, marketing, mediokracie. Jedni jsou propalestinští protože jsou protižidovští a protižidovští jsou proto, protože přece "Židé ukřižovali Ježíše Krista", druzí jsou prožidovští, protože "Židé tolik vytrpěli" proto, že se jich nikdo nezastal a v tom je společná a dědičná vina lidstva, kterou nesou na svých bedrech. Další vynakládají úsilí proti jaderným elektrárnám, za záchranu jakéhosi vzácného brouka, za to a ono, proti tomu a onomu. Lidé jsou v různé míře každodenně indoktrinováni a nuceni odpovídat na otázku jestli fandí tomu či naopak onomu. A vrozličných situacích, do kterých se dostávají i ne vlastním přičiněním, jsou pod tlakem dát tu jedinou "správnou" odpověď. Když ji nedají, splečensky se znemožní nebo dojdou k úhoně. Jako kdyby v houfu sparťanských fandů vytáhli slávistickou šálu. Někdy může jít i o život a správné, aniž nutně pravdivé, zodpovězení otázky "k jakému klubu patříš" je nezbytné pro přežití. Pod jednou nebo pod obojí? Katolík nebo protestant? Věřící nebo ateista? Pro vstup nebo proti vstupu spojeneckých armád ? Pro Židy nebo Palestince? ODS nebo ČSSD ? Pro Losnu nebo Mažňáka (podle mě třeba Bahňáka...)Mnohdy to zjevně nemá nic společného s rozumem, nebo se to skrývá za pseudodůvody. V extrémních případech je za projev nepřátelství považován nejen vědomý neutrální názor, nejen lhostejný, ale i nevědomý. Nepřítelem lze být už jen nepatřením k příslušnému klubu. "Kdo nejde s námi, jde proti nám"... Vymezování a vytváření nepřítele, je stmelujícím rituálem. Leckdy je to pohodlnější vynakládat úsilí na řešení každodenních reálných problémů. "Sice nedovedu nebo jsem líný řešit problém, který mě trápí, ale za to si můžu ulevit tím, že si najdu jiný problém, který mohu sdílet a řešit s ostatními.
Pokud je o to, jaký je můj názor, jestli jsem pro Židy nebo Palestince, má odpověď je jednoznačná. Canon G1-x

Kopretina řekl(a)...

Pane Halíku, moc Vám děkuji za nádherná slova a my křesťané (lhostejno, jestli katolíci nebo evangelikálové) se musíme démona antisemitismu v podobě substituční nauky zbavit, Vám nemusím nic vysvětlovat, Vy vše znáte. Ale mohl byste Šamanovi (panu Kovanicovi) poslat článek o různých proudů křesťanského smýšlení...Strašlivé dějiny křesťanského pronásledování židovského národa, falešných stoupenců Ježíše Krista, bychom si měli připomínat a předejít ji, předejít. Jak píšete hlavním postojem Židů je "Nezapomínej" "Pamatuj" a Židé si dodnes připomínají strašlivé a bolestné utrpení ze strany falešných stoupenců Ježíše. A stejně jsem zděšena jak na Vás pseudokřesťané z EUportalu (Hájek, Semín, Batora, Jakl-všichni se hlásí ke katolictví) uráží a uráží...Jsem Vám vděčna za Váš postoj a dialog s muslimy, to je přetěžký, přenáročný úkol, který nebude jednoduchý, nebude...Jste křesťan s velkým K, děkuji Vám...

Jakub S. řekl(a)...

Ale že to je hnusné slovo - palestinianismus.
Fuj.
-ismy, -ismy, ismy...
MMCh jazykově to je, proboha svatého, zrůdné: je to odvozeno od anglického a d j e k t i v a . No, kdo nemá cit pro jazyk...
A dosud jsem je (nikoliv jej), to slovo, neznal a přesto pořád něco z té oblasti sleduju. A není takového zhoubného novotvaru zapotřebí, zde stojím a nemohu jinak.
H. - ztlum, uber, zadrž, čti po sobě, dej si před odesláním pár minut na vydechnutí... atp. Takhle ne. Kontraproduktivní. Pro mesiáše tu není místo ani doba. Klid, pohov, výdech, věnovat se chvíli jiným příjemným činnostem. Missa est.

Jakub S. řekl(a)...

No teda on je to ovšem taky název, zpodstatnělé adjektivum. To mi na tom nic nemění.

Harpyje řekl(a)...

To není slovo, to je neslovo!
Ein Unwort.

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Kopretina řekl(a)...

Ale jo, já jsem termín palestinianismus vyčetla, nevymyslela jsem si ho, ale když tvrdíte, že je to SHIT termín, tak jo...To neslovo teda použili ty stránky, na které jsem dala odkaz...Takovou fantazii nemám...

Harpyje řekl(a)...

Druhý Mnichov!
"Chtěli po mě podpis hned. To se nedělá, zdůvodňuje Nečas".
Další hrdina čvrtého odboje!

Větší vlastenec řekl(a)...

Komu asi adresoval "pan" Halík slova o věřících, "kteří jsou dosud plni předsudků a xenofobie" ?

Co by se muselo stát, aby naše sebejistá Tabula rasa, naše pravdokřesťanka pohlédla kriticky sama na sebe ?

A co by se pak stalo s ní ?
(Raději nedomýšlet; už tak zde mám pověst velmi zlého člověka.)

Světu mír !

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, Jakube, zde jsou článečky

Převezme pravdolásku po "prasáku" Havlovi Jindřich Šídlo? Zvládne bisexuální styk? Schwarzenberg tu nebude už moc dlouho
http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/8681-prevezme-pravdolasku-po-prasaku-havlovi-jindrich-sidlo-zvladne-bisexualni-styk-schwarzenberg-tu-nebude-uz-moc-dlouho.aspx

Kokote Kalousku, zbavte nás rasisty a nácka Schwarzenberga!
http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/8698-kokote-kalousku-zbavte-nas-rasisty-a-nacka-schwarzenberga-.aspx

Alkoholik Václav Havel byl na chlapečky. Disident vzpomíná
http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/8696-alkoholik-vaclav-havel-byl-na-chlapecky-disident-vzpomina.aspx

Bezvadné čtení!!!

A.S. Pergill řekl(a)...

Kopretino,
doporučuji vám esej Isaaca Asimova "Ztraceno při překladu", v níž autor, Žid, světově významný vědec a světově významný spisovatel, rozebírá na biblických podobenstvích rasové předsudky Židů (a vysvětluje tato podobenství z tohoto pohledu, protože my, až na pár specialistů, o těchto předsudcích nevíme a použité pojmy, včetně názvů národů, jsou pro nás jen prázdná slova). Takže když se např. podobenství o milosrdném Samaritánovi dá do kontextu, že Židé se na obyvatele Samaří dívali asi jako bílí obyvatelé jihu USA kolem roku 1850 na afroameričany, tak dostane zcela jiný smysl, než jaký má bez této znalosti (apod.). Vyšlo to na pokračování v magazínu SF-F, po knihovnách by to mohlo být k mání.

Kopretina řekl(a)...

Pergille, pravda, Židé v Ježíšově době se na Samaritány dívali jako na hnusné, pravda, ale Židé v pozdějších dobách proti rasismu bojovali, v JAR proti aparteidu, v USA proti rasové segregaci...V USA už jsou obecně rasy promíchané, také americká rasa rozhodně neexistuje (tak jako jiné rasy)...Podle ABB americkou rasu představují WASPOVE...sice nevím, co to je WASP, ale to není důležité. Nějaký Adamům výtvor...

Kopretina řekl(a)...

VV já mám předsudky proti antisemitům všech barev, antiizraelcům, antisionistů, antisemité (antisionisté, antiizraelci, atijudaisté) jsou zlí lidé...a právě kvůli těmto lidem byl umožněn holocaust, mnozí lidé byli buď genocidní antisemité nebo latentní antisemité, našli se spravedliví lidé, ale zločinců mezi národy bylo hodně, a "Palestince" kritizuji kvůli jejich rasismu..."Palestinci" Izrael NIKDY neuznají, NIKDY...

Větší vlastenec řekl(a)...

Jen doplním zdroj podnětné úvahy velkého českého vlastence s.s.A.S.Pergilla :

Flying sardines Says:
February 4th, 2010 at 9:53 am
My favourite essay on the Bible which I’d recommend as ideal supplemental reading here would be Isaac Asimov’s ‘Lost in Non-translation’ which points out how we totally misunderstand the Bible because of context. For instance, how today we mistranslate “Samaritan” as naturally meaning “good” when to Jesus’es contemporaries they were seen as a dispicable group of weirdos (http://en.wikipedia.org/wiki/Samaritan) and similarly why the “Moabite” ancestry of Ruth means nothing to us but would have made her a shunned outcast to the Israelites of the day. (http://en.wikipedia.org/wiki/Moabites) It was simply brilliant – but I can’t find an online source for it, sorry.

(http://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/2010/02/04/this-will-end-well/)

Čest a Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Jinak má ovšem s.s.A.S.Pergill naprostou pravdu : My roduvěrní Češi víme o tzv.bibli hovno.
Však nás taky hovno zajímá, že.
Co my máme z tzv.bible ? Nic.
Pomůže nám znalost tzv.bible v dobývání našeho každodenního chleba ? Nepomůže.
Pomůže nám v překonávání životních těžkostí ? Taky ne.
A tak dále.

Takže proto jsou nám ty "slavné" tzv.biblické příběhy doslova španělskou vesnicí.

Prostě : Čtěme (a hlavně KUPUJME !!!) SKVĚLÉ knihy Velkého Šamana, A.S.Pergilla a Moby Dicka.
Bavme se o fotbale, hokeji, ženských, a tlusté prdeli dětinské Andělky M.

A tzv.bibli nechme těm pitomým Euroameričanům a jejich domácím přisluhovačům.

Mír chýším, válku palácům !

informace řekl(a)...

Itálie se doposud soudí s Německem o náhradu škod obětem řádění jejich vojska na Toskánských Appenninách, kde v r. 1943 vyvraždili obvvatele vesnic Civitella, Cornia e San Pancrazio, většinou ženy, děti a faráře. Postříleli je z kulometu. Právě před dvěma hodinami jsem našla zprávu, že Mezinárodní soud v Haagu přijal odvolání NSR proti výnosu italského soudu o náhradě a doporučil oběma státům, aby se o věci dohodly v přímém jednání.
Německý ministr zahraničí Guido Westerwelle prohlásil, že je to významné rozhodnutí a že "rozsudek není proti obětem nacizmu, jejichž utrpení bylo již plně přiznáno německou vládou". (Cit. il Giornale it, il Corriere it, la Nazione it.)
Přiznat utrpení ano, ale ani po sedmdesáti letech nechtít nahradit škody?

Kopretina řekl(a)...

Informace, psala jste, že spravedlnost nepochází z tohoto světa (23 esesmanů z 8000 v Osvětimi!), to je hrozné...Vraždění může procházet...V Osvětimi ještě z dob gymnaziálních let, tenkrát jsem necítila hrůzu z tohoto místa, to až později, když mě židovská tématika pohltila...Spravedlnost neexistuje, Izrael je nespravedlivě špiněn za všechno...Rasistický antisemitismus se proměnil v antisionismus...Ale vrátím se k Vašemu příspěvku, když nebylo odškodněni zavraždění Italové, tak se ani Židům nebude pomáhat...proč taky, že?

informace řekl(a)...

Kopretino,
jak je to s placením škod obětem Holokaustu? Vy to budete jistě vědět.
V Itálii od 8.září, kdy Itálie vyjednala příměří se spojenci při invazi Sicilie do 1. dubna 1944 Němci ve střední Itálii provedli 400 masakrů, při nichž zavraždili 15.000 nevinných civilistů, hlavně žen a dětí. V novinách se dočítám další jména obcí jako Padule di Fucecchio v Toskánsku, o kterých jsem ani nevěděla. Připomínají to dnešní noviny.
Snad přece jenom vůči židům mají větší dluh a tak budou stát na straně Izraele.

Harpyje řekl(a)...

"Přiznat utrpení ano, ale ani po sedmdesáti letech nechtít nahradit škody?"
Když už zde opět rozdmýcháváte národnostní nenávist, Informace, tak by nebylo špatné, kdybyste napsala, jak se Itálie po sedmdesáti letech vypořádala se svými crimini di guerra italiani.
Děkuji předem za odpověď.

informace řekl(a)...

Němci se už rozsudku radují a FAZ říká, že by se měli radovat i Italové a Řekové, protože se na ně nenavalí, hlavně na Itálii jako starého spojence Německa, spousta žádostí o odškodnění. A prý se také v hloubi duše radují.
Já jsem tedy v novinách žádnou skrytou radost nepozorovala.
http://www.faz.net/aktuell/politik/staat-und-recht/entscheidung-in-den-haag-rechtsfrieden-11636702.htm

Větší vlastenec řekl(a)...

Tak zavražděné (nejen Italy, nýbrž VŠECHNY zavražděné) odškodní jen ten Váš tzv.hospodin, milá Kopretino.

Ale živí Makaróni by opravdu měli z bohatých Němců-fašistů vycucat co nejvíce €. A nejen z Němců, ale i z ostatních evropských a US fašistů - za oběti náletů a ostřelování, za povražděné civilisty z vesnic kolem Monte Cassina atd.
Prostě CO NEJVÍC prašulí by měli italští fašisti nashromáždit, neboť by měli, konečně, začít odškodňovat SVOJE oběti.
A že nebylo jich zrovna málo, za celé minulé století.

Nesuďte, abyste nebyli souzeni.

informace řekl(a)...

Píší o tom autoři - historici Giovanni Contini, Filippo Focardi e Marta Petricioli ve své knize Memoria e rimozione, Viella 2010

Schumacher řekl(a)...

VV, nebuďte tak pesimistický, znalost Bible patří ke všeobecnému vzdělání, třebaže potkávám "vzdělance" kteří ostentativně dávají najevo, že takové bláboly nečtou. Bible, zejména knihy "Starého Zákona, přesněji Staré Smlouvy, třebaže její texty jsou dílem převzaté, insporované a dílem apokryfní, je odrazem doby, ve které její texty vznikaly, je dílem podmíněně historickým a sociologickým, podávající obraz o tehdejší společnosti, samozřejmě, že teologickým, a kromě toho ačkoli si to leckdo neuvědomuje, významným dílem právnickým, obsahujícím praktická pravidla chování pro denní život, vycázející z tehdejších znalostí a potřeb pro přežití. Tzv Desatero je základním kodexem. Významným pokrokem například oproti Chamurapiho zákoníku, je rozlišení úmyslu a nedbalosti. Biblické příběhy, z pohledu dneška jsou "dobrodružným thrillerem" a mohly by být předlohou série výpravných velkofilmů nezadající si například s "Pánem prstenů". Bible je i dílem ekonomickým, viz služba Josefa u faraona, i lehce erotickým, viz "Šalamounova píseň písní". Bible , ať se to komu třeba nelíbí, je jedním z ideových základů naší civilizace a je potřebná pro pochopení její novodobé historie i politiky.
Platí o ní totéž co o jiných významných filosofických dílech, včetně z ideového okruhu "marx-léninismu" "nacismu" a podobně. Nemusíme s nimi souhlasit, ale je užitečné je znát. Neznalostí se chlubí jen hlupák.

informace řekl(a)...

Mimo jiných:
Angelo Del Bocca: Italiani, brava gente?
http://www.lankelot.eu/letteratura/del-boca-angelo-italiani-brava-gente.html

Větší vlastenec řekl(a)...

Božínečku !
Já přece jsem OPTIMISTICKÝ, drahý p.b.s.s.Schumachře !
Když se dočtu, že "Biblické příběhy ...mohly by být předlohou série výpravných velkofilmů...", tak se prostě MUSÍM radovat.
Neboť to znamená, že průměrně vzdělaný našinec naštěstí zůstal nezasažen masivní židokřesťanskou propagandou, projevující se např. celým seriálem výpravných "biblických" velko- i středofilmů.

Jednou, drahý p.b.s.s.Schumachře, jednou lidé nebudou vědět, co to bylo, to "bible". Tehdy lidé již budou žít dle Zásad komunistické morálky, bez strachu z tzv.pekla, z tzv.boha. Nade vším bude bdít nikoli tzv.vševidoucí oko boží, leč přívětivé, i když nesmlouvavé oko Generálního tajemníka.

A tančit, tančit se bude všude !

Harpyje řekl(a)...

"Němci se už rozsudku radují a FAZ říká ...."
Více stupidity už snad není možné. Dobrou noc.

Větší vlastenec řekl(a)...

Němci-fašisti chraplavě se smějí, své vlčí zuby v přítmí cení : "Nemusíme platit soufašistům ! Lidská práva nadřazena nejsou právům našim, právům kořist štvát, strhnout, zadávit, a roztrhat !"
Po celém Teutoburském lese nese se vlčí smích, nad závějemi letí šedé stíny.
Chraň se, lani ! Skryj se, koloušku něžný, máš-li kde, v této zmrzlé vlčí zemi !
Neb vlci-Němci za maso, za krev platit nemusejí.

informace řekl(a)...

Certo, vada a letto cara signora.
Sarà meglio.
A nezapomeňte si před spaním vypláchnout ústa, aby Vám v nich po urážkách nezůstala ošklivá chuť.

informace řekl(a)...

Harpyje odkráčela a tak něco dodám.
Snažím se najít text smluv Itálie s Jugoslávií nebo Libyjí nebo Albánií o urovnání a reparacích, ale ať zadám jakékoliv heslo a výslovně tam uvedu jméno té které země, Google mi po každé vychrlí stránky komentářů k dnešnímu rozhodnutí soudu v Hágu. Kolik lidí komentuje!
To také něco říká o náladách veřejnosti, nezdá se vám?
A pravděpodobně to nebude jen pro dnešní rozsudek.

Kopretina řekl(a)...

Informace, já doopravdy nevím, jak je to s odškodňováním holocaustu, něco jsem o tom četla v Johnsonovi, že Němci v 60.letech zaplatili nějak 500tisíc marek na jednoho, nevím...Holocaust mě příliš traumatizuje, takže se raději zajímám dějinami Izraele...je to šťastnější etapa dějin 20.století...

Kopretina řekl(a)...

Tanach (Starý zákon) je nádherná část Bible, mám ráda Starý zákon, čtu ho, vlastně Starý zákon zahrnuje dějiny světa, ať ho pomlouvači špiní, jak chtějí. Bez Starého zákona by nebylo zákona Nového, Ježíš sám potvrdil platnost Tóry a proroků...
Nacisti a komunisti vymysleli své pojetí, Heinrich Himmler se shlídl v germánské mytologii (už neznám germánské bohy...ale v těch). Ovšem k velké ostudě, někteří nacisté pocházeli z křesťanských rodin, Rudolf Hoess byl katolík a Ernst Biberstein, luterán...Co si měli Židé myslet, když během Vánoc, kdy se vyhlazování nezastavilo, slyšeli zpívat křesťanské koledy? A památek Silvestr má ještě tragičtější význam, jednak papež Silvestr, k ostudě katolické církve, byl bojovným antisemitou, prosazoval protižidovské zákony, vyzýval k pogromům a nacisté "na památku Silvestra" znásobili vyvražďování na dvakrát tolik...K ostudě katolíkům a luteránům...K velké cti holandských křesťanů a křesťanů ve Velké Británii se vznikly evangelikální církve, které nemají na rukou krev Židů a mezi evangelikály jsou četně zastoupeni křesťanští sionisté. Křesťanský sionismus není jev 20.století, ale jeho počátky sahají až do 16. století do Holandska, biblicky věřící křesťané, skuteční filosemité, nenakaženi ošklivým protižidovským duchem. Tím nenapadám katolíky nebo luterány, chraň Bůh, našlo se mezi nimi dost slušných lidí, za žádnou cenu nechci vyvolávat náboženskou nenávist, nechci urazit ničí city, urazit katolíky, o to mi nejde, nicméně krev Židů na rukou mají katolíci a luteráni mají. Takové jsou dějiny a v knize "Dějiny židovského národa" od Paula Johnsona, (katolíka) sám podíl katolické církve na protižidovských zločinech uznává a papež Jan Pavel II. se Židům omluvil za protižidovské pronásledování ze strany katolické církve...Nebudu pastovat výroky středověkých papežů a Luthera, to by bylo nošení dříví do lesa...Opět všechny odkazuji na knihu "Máme ruce od krve" od Michaela L. Browna
V originále- Our Hands Are Stained with Blood
Dá se koupit v originále-
http://www.amazon.com/Our-Hands-Are-Stained-Blood/dp/1560430680
Opakuji jenom připomínám tragickou minulost, nenavažuji se do katolíků a luteránů, negeneralizuji, našli se mezi nimi slušní lidé, nechci urazit ničí víru, na to nemám právo, nicméně zločinů proti Židům se katolíci a luteráni dopustili...

Kopretina řekl(a)...

No a komunisti jeli nejprve proti křesťanům v Rusku, bořili pravoslavné kostely a posléze Stalin zakročil proti Židům a to dost drastickým způsobem...a "Biblí komunismu" se stal Marxův kapitál" a názory Lenina, Stalina a člověka Mao Ce-tung (nevím, jak tohle jméno skloňovat, nechci si dělat ostudu, na přání Jakuba a Šamana, nechci komolit ničí jména)...Možná i Pol Pot, ale to už možná i na komunisty "naše" a sovětské bylo moc, ale nemůžu posuzovat, nevím, jak se k tomu komunisté stavěli...

Kopretina řekl(a)...

spíš bych měla napsat NĚKTEŘÍ katolíci a NĚKTEŘÍ luteráni, aby to nevyznělo, jako kolektivní vina, což rozhodně nechci, nechci...Nepřísluší mi nikoho soudit, snad jen nacibolševiky, ty soudit můžu...

Větší vlastenec řekl(a)...

Mezi katolíky a luterány se našli slušní lidé.
Ty wogo !
Copak bychom se asi dočetli, kdyby naše malá pravdokřesťanka tak úzkostlivě negeneralizovala, kdyby se do katolíků a luteránů začala navažovat ?

Větší vlastenec řekl(a)...

Stalin zakročil proti Židům a to dost drastickým způsobem :

Национальный и расовый шовинизм есть пережиток человеконенавистнических нравов, свойственных периоду каннибализма. Антисемитизм, как крайняя форма расового шовинизма, является наиболее опасным пережитком каннибализма.
Антисемитизм выгоден эксплуататорам, как громоотвод, выводящий капитализм из-под удара трудящихся. Антисемитизм опасен для трудящихся, как ложная тропинка, сбивающая их с правильного пути и приводящая их в джунгли. Поэтому коммунисты, как последовательные интернационалисты, не могут не быть непримиримыми и заклятыми врагами антисемитизма.
В СССР строжайше преследуется законом антисемитизм, как явление, глубоко враждебное Советскому строю. Активные антисемиты караются по законам СССР смертной казнью.
И. Сталин

Větší vlastenec řekl(a)...

Dám Vám radu zdarma, milá Tabulo raso :
Když nevíte, jak skloňovat jméno člověka Mao Ce-tung, tak jej prostě nepoužívejte.
Totéž dělejte se všemi ostatními složitými jmény a pojmy; ohromně si tím zjednodušíte život.
Vážně, věřte mi.

Wikipedia řekl(a)...

Sl. Kopretino, wasp je vosa, WASP je bílý protestant rasy anglosaské.
White Anglo-Saxon Protestant
(cultural ethnonym)
White Anglo-Saxon Protestant or WASP is an informal term, often derogatory or disparaging, for a closed group of high-status Americans mostly of British Protestant ancestry. The group supposedly wields disproportionate financial and social power. When it appears in writing, it is usually used to indicate the author's disapproval of the group's perceived excessive power in society. People seldom call themselves WASPs, except humorously; the term is typically used by non-WASPs. The term excludes most minority groups such as Catholics, Jews, Slavs, Blacks, Hispanics, Native Americans, and Asians. The term also is used in Australia and Canada for similar powerful groups.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jéžiškunakřišku !
Teprve teď jsem si povšiml dalšího dílu "Poučení" z klávesnice naší milé Tab... tedy vlastně hrdé nositelky právnického titulu :
"...Heinrich Himmler se shlídl v germánské mytologii (už neznám germánské bohy...ale v těch)..."

Takže, milá Kopretino, další rada zdarma : Stáhněte si stručnou informační brožuru - http://www.himmlers-heinrich.de/heinrich_I.pdf - uložte si ji, a po večerech prostudujte.

Míru zdar !

informace řekl(a)...

Co se vlastně děje?
Už měsíce doházejí hlasy o zasahování kancléřky do vnitřních záležitostí států EU, o nátlaku na zavedení přímé kontroly státního budgetu u zadlužených států, v německém tisku se objevily nechutné "žerty" o charakteru a kultuře jiných národů. Teď se k tomu pridává hlas německého ministra obrany, který na mnichovské konferenci o bezpečnosti prohlásil, že Německo má zaujmout v Evropě vedoucí roli jak po hospodářské tak po vojenské stránce. Píše o tom dnešní Morgen Post, který dodává, že konservativní ministr Thomas de Maizière to tvrdí už několik měsíců i když v umírněnější formě.
http://www.morgenpost.de/printarchiv/politik/article1897664/Deutschland-fordert-Fuehrungsrolle.html
Německo se vydává na riskantní cestu, která může mít jen dvě východiska. Buď se Evropa stane německou anebo Německo rozbije EU, na jejímž zakládání se spoluzúčastnila.

Harpyje řekl(a)...

Sie haben ein Online-Abonnement der Berliner Morgenpost, Gnädigste? :-))))
http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,813285,00.html

STK řekl(a)...

Opravdu nejsem antiněnecky zaměřený. Ostatně mám trochu německé krve. Ale článek ve Špíglu mě nadzvedl a diskuze ještě víc. Chudák Německo, bude "muset přijmout" roli světové velmoci. Tak jo, je mi ho ale líto - je to role prvního důstojníka na Titanicu - a nechci mu přitom dělat helfra.
Prostě: pořád dokola.
P.S.: Ale rozebírat jednotlivé hlasy se mi opravdu nechce. Má to stejný význam, jako diskutovat s Anonymním. Bene. Finito.

STK řekl(a)...

Ahoj Wiki!

Přišla jsi nás navštívit do naší zapr... krásně zadýchané hospoůdky?
Tak ať se ti tu líbí, mají Tě tu rádi, leckteří Tě tady citují téměř denně!

Harpyje řekl(a)...

Nehodlám spekulovat o možnosti, že jste článku neporozuměl, navzdory Vaší trošce německé krve, vážený STK. Vy máte tak rozsáhlé encyklopedické vědomosti, že se bez Wikipedie obejdete?

Anonymní řekl(a)...

Jistěže, VV, jenže slova bývají taková, keč skutky onaké. S leckterými výroky Josepha Goebbelse o Evropě národů, o spolupráci...lze také souuhlasit. Ostatně, kdyby KSČ před volbami v roce 1946 zjevila své záměry, vyhrála by volby ? Abych nebyl jednostranně zaujatý, vzpomínáte na výrok "Nejsme jako oni"? A realita byla rochu jiná, že? Volební kampaně v "demokratických" volbách ? A realita ? Není to jako neustálé sahání na rozpálenou plotnu v naději, že tentokrát už nebude tak horká ? Není to marné doufání týrané manželky, že ten její se už tak neožere a nezmlátí ji jako obvykle? Čím to je, že jsme tak hloupí, nepoučitelní a neschopní?

Schumacher řekl(a)...

Ne anonymní ale Schumacher. Aby to Plechovka nesmazal...

informace řekl(a)...

Nemám, velevážená,
ale našla jsem si
http://www.tagesschau.de/inland/sicherheitskonferenz214.html
Deutschlands neue Rolle in der Welt
Deutschland soll wieder stärker führen
Tagesschau

http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,813285,00.html
Deutschlands neue Rolle Weltmacht wider Willen
der Spiegel
Ono první zasedání té třídenní konrence bylo věnováno nové roli Německa. Na světovém foru.

Harpyje řekl(a)...

Opravdu? No tohle!
Každopádně je od Vás moc hezké, že mě odkazujete na článek na Spon - u, odkaz, který jsem Vám poslala výše. :-)))

Schumacher řekl(a)...

Kopretino, pragmaticky vzato Schwarzenberg nemá co milovat Izrael. Jestliže mu Izrael je nade vše, může se tam odstěhovat. Jenže Schvarzenberg je občan České republiky a její ministr. Má milovat Českou republiku a Český národ. Kromě toho je placený za to, aby činil vše po její zájem, to znamená pro její občany, daňové poplatníky. Ne za jejich peníze ve prospěch cizích zájmů. Tak jak izraelský ministr zahraničí miluje Izrael a Židovský národ. Bylo by nejen s podivem, kdyby nehájil zájmy Izraele, ale především by jako ministr okamžitě skončil. Případně i ve vězení. Tak to má být a každý si má hledět toho co jeho je. Leckdy mi připadá, že naši politici, to znamená naši zaměstnanaci, jednají ve prospěch všemožných jiných zájmů, je ne zdejších. I když, víme my sami, co je naším zájmem ?

informace řekl(a)...

Rádo se stalo, když jsem ty odkazy měla na bloku, tak jsem to poslala všechno.
Nemáte zač děkovat.

informace řekl(a)...

Němci se ptají sami sebe, kým by chtěli být.

http://www.stern.de/politik/ausland/sicherheitskonferenz-in-muenchen-deutschland-auf-der-couch-1781971.html
Sicherheitskonferenz in München Deutschland auf der Couch

Nur ein Teilnehmer der Konferenz sperrte sich öffentlich etwas gegen eine vermeintliche deutsche Rolle als "Zentralmacht": der Präsident des Europäischen Parlaments. Man solle in Europa nicht auf die Stärke einzelner Staaten setzen, sondern auf die Stärke der europäischen Institutionen, forderte er aus dem Publikum. Der Mann, der das sagte, heißt übrigens Martin Schulz, ist Sozialdemokrat - und, tja, auch Deutscher.

Nakonec budeme velebit socdem?

stk řekl(a)...

Harpyje,
o mých "encyklopedických znalostech" by se dalo "s úspěchem pochybovat". Ale můžu snad vyjádřit svůj názor, i když není shodný s názorem momentálně prosazovaným, t.j. "správným". To je důvod, proč jsem tady a ne v politice. Pozvánky byly, ale uvědomil jsem si, že by moje životnost v jakékoliv straně a funkci byla minimální.
===
K Wiki: Je to lidová suma moudrosti. Leč ne vždy věcně správná a navíc se mění. Párkrát jsem prodloužil "pahýl" v oboru, kde mám vlastní znalosti, v praxi mnohokrát ověřené - a za půl roku byly přepsány blábolem někoho jiného, který o věci věděl, s prominutím, prd. Takže WIKI ANO, ale ne absolutně.
===
K článku ve Špíglu - četl jsem nejen tenhle ale další, na které tam vedou odkazy. Ale opravdu se nehodlám vměšovat do vašich německých záležitostí. Jenom říkám, že bych se opravdu nerad dožil "Protektorátu Čechy a Morava".*
Ano, je to hodně dopředu a teď mi budou někteří vysvětlovat, jak to němečtí politici míní. Nebudeme to tu snad rozpitvávat, ani jeden z nás za kulisy nevidí. Co je určeno pro vnitroněmeckou scénu, co pro evropskou a co pro zámořskou. Smiřme se s tím, že nevíme.

*/ mimo jiné, odpor proti protektorátu nám, zbytku rodiny vyčítávala naše saská tetička. Kdybychom prý bývali řádně spolupracovali, ani bychom se nemuseli stěhovat na Ukrajinu. Stačilo by se prohlásit za "českého Němce". Už to taky měla trošku zmatené, stará paní.
[;>)
slovo: presure

STK řekl(a)...

Vlastimile, prosím pěkně, nechte ji* žít. To přece není protivník pro Vás. Hra kočky s myší.

*/ Vy víte, o kom píšu

Harpyje řekl(a)...

"Němci se neptají sami sebe kým by chtěli být", tak jako nemají žádné velmocenské ambice, ale jsou do této role hnáni okolnostmi.
In der Tat schien sich hier das Grunddilemma widerzuspiegeln, wie es der Historiker Timothy Garton Ash (Oxford) – Thomas Mann abwandelnd – auf den Punkt brachte: „Wir haben heute ein europäisches Deutschland in einem deutschen Europa.“ Ironischerweise habe gerade die Währungsunion dazu geführt, dass Deutschland nun eine hervorgehobene Rolle in Europa einnehme. Deutsche Prinzipien prägten nun insbesondere die Währungspolitik. http://www.securityconference.de/TOP-NEWS.638+M5b7798b92db.0.html
Interview with Prof. Timothy Garton Ash, Professor of European Studies, Oxford University http://www.securityconference.de/Program.425+M5807e66bea3.0.html

Harpyje řekl(a)...

Brrr!
https://picasaweb.google.com/synetz/4Februar2012#5705306352924224274

Jakub S. řekl(a)...

Mein Gott, to by mě velice zajímalo, jak to řekl ten Thomas Mann!! Moc. Nelze to nějak zjistit, sím? A TGA ovšem je jednak přesně myslící a vyjadřující se chytrý Angličan, jednak to tu (in Mitteleuropa) zná.
"Ironischerweise..." To sou paradoxy, to sou paradoxy - ! No moderní Evropa - průběžné překvapivé mnohostranné absurdní drámo...

informace řekl(a)...

Myslím, že to byli hlavně němečtí novináři, co rozvířili polemiku kolem budoucí role Německa v Evropě a vě světě. A že můžeme celkem sdílet odpovědi jak prof. Ashe z Oxfordské univerzity, tak prezidenta Světové banky Roberta Zoellicka, když říká, že Německo je na rozcestí a záleží na něm, jestli bude tažnou silou evropské ekonomiky anebo jestli na něj budou ostatní Evropané nadávat.
Rozhodně je to složitý problém, který musí Evropa řešit společně.

STK řekl(a)...

Koho tu cituji, vážení štammgasti?

Že tento svět bude jednou vystaven nejtěžším bojům o bytí lidstva, o tom nelze pochybovat. Nakonec zvítězí náruživost sebezáchovy. Pod ní se tzv. humanita, směs hlouposti, zbabělosti a domýšlivého mudrlantství rozpustí jako sníh na březnovém slunci. Ve věčném boji lidstvo vyrostlo, a ve věčném míru zanikne.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

A proč toho pána s knírkem citujete zde?

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Dávám k dobru také jeden citát.
The retributive impulse is universally human, almost certainly grounded in the genes of our species.
Pud odvety je všeobecně lidská vlastnost, téměř jistě zakotvená v genech našeho druhu.

stk řekl(a)...

To RRR:
Všichni tu dávají odkazy někam jinam nebo někoho citují - tak jsem si taky trošku "zacitoval". No, jak vidím - autor dlouho v utajení nezůstal, máme tu znalce. Tenhle citát znáte zpaměti nebo jste hledal na Wiki? Nebo snad dokonce vlastníte i "zakázanou knihu" o "Jeho boji"?
[;>))

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Znalec nejsem. Když nevím, zeptám se Serjoži.

s.t.k. řekl(a)...

No a ON poznal to, co mi kolem desáté podhodil. Takže všechno je v pořádku a v kraji bude klid... Roberta Wrighta taky našel.
Ale právě tenhle způsob dialogu je to, co se mi tu ne až tak moc líbí. Jsem vždy, za všech podmínek pro vlastní, byť někdy omylná slova. Souboj "Googla s Wiki" nemusím. U nás se takové situaci říká "samožer".

Dobrou.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Originalita je důležitá, zejména v umění. Na druhé straně (jak by možná řekl mlékař), každý nemusíme vlastní hlavou znovu vynalézat kolo. Prudký rozvoj poznání byl umožněn právě sdílením již poznaného. Nepodceňujme význam čtení.

informace řekl(a)...

Já se Vám divím, STK,
to jste ještě nepozoroval, že tu existuje dvojí systém, který tu zavedl samozvaný cenzor?
pro jedny platí systém "austerity", kdy na Vás cenzor okamžitě požaduje přesný citát a zdroj, odkud jste ty vědomosti nabral, jinak hned prohlásí, že lžete
pro jiné(ho) zas systém absolutní svobody, kdy může klidně překrucovat data a cenzor mlčí?
Je na nás, co jsme soustavně cenzurováni, abychom poslali onoho cenzora do háje.
Já si tedy preventivně ukládám odkazy do bloku, abych je mohla promptně vytáhnout, až je cenzor bude kategoricky požadovat.

Harpyje řekl(a)...

Jakube, Die deutschsprachige Exilzeitschrift Deutsche Blätter erschien von Juni 1943 bis Dezember
1946 in der chilenischen Hauptstadt Santiago de Chile. Der Untertitel der Zeitschrift lautete Für ein europäisches Deutschland – gegen ein deutsches Europa.
http://www.exil-archiv.de/grafik/biografien/mann/Thomas-Mann-Solidaritaet.pdf

Jakub S. řekl(a)...

Rrr aji stk mají pravdu. A: Domněnka je někdy hodně důležitá. Hlavně když v mléce najdeme pstruha.
Znáte?

informace řekl(a)...

STK,
najděte si na Googlu, Sikorsky řekl v Mnichově Němcům:
"Niemcy nie będą hegemonem w Europie i nie powinny próbować nim być"

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11089921,Sikorski___Niemcy_nie_beda_hegemonem_w_Europie_i_nie.html

Jakub S. řekl(a)...

Dík za toho Manna. Je to teda od něho, ano? Krásně, pregnantně formulováno. A v Chile, jak vidět, měli podporu emigranti. Eslipak to vydrželo aji po válce, když se do JA nahrnuly statisíce nácků s rodinama - ?
Sikorski atd. - no jak to vyzerá, pomalu(či spíš rychle - nám v Evropě narůstá hrocení obecné psychiky lidiček na dvě jednoduché strany: pro Němce - proti Němcům. Kdyby to bylo tak prosté, achch...
Na historické resentimenty se dycky dá bezpečně spolehnout!

Harpyje řekl(a)...

Já to nevidím tak dramaticky, Jakube. Vzpomeň si na pozoruhodný projev Sikorského v Berlíně (kvůli kterému ho ten šašek Kaczynski chtěl pohnat před soud):
„Ich bin wahrscheinlich der erste polnische Außenminister, der das sagt, aber ich habe weniger Angst vor deutscher Macht, als ich anfange, mich vor deutscher Inaktivität zu fürchten.“
http://www.lidovky.cz/sikorski-polsko-a-budoucnost-evropske-unie-fex-/ln_nazory.asp?c=A111209_173737_ln_nazory_ape
Ty Blaetter vycházely jen tak krátce, protože mezi v Jižní Americe usazenými "Volksdeutschen" byla už během války spousta nácků, a po válce, samozřejmě, přibyli další. Takže zájemců bylo pramálo.

Anonymní řekl(a)...

Skutečně zajímavé porovnat oba projevy, mezi kterými je časový rozdíl jen dva měsíce.
Pročpak asi Sikorski změnil v Mnichově tento týden tak radikálně ton? Jistě ne ze strachu před Kaczynskim.

Harpyje řekl(a)...

"Změnil radikálně tón?"
Jak jste na to přišel/přišla? V Mnichově Sikorski opět potvrdil odhodlání Polska podpořit Německo v jeho úsilí o zvládnutí krize. "Auch Skeptiker Sikorski gesteht zu: Deutschland solle durchaus führen, als größter Aktionär im Projekt Europa - um Europas Einigungsprozess zu retten, von dem das Land so ungeheuer profitiert habe."
Varuje pouze oprávněně před německou hegemonií v Evropě. Navíc, on to "neřekl Němcům", jak zde kdosi hloupě tvrdí, nýbrž v rámci debaty o roli Německa. I ve svém berlínském projevu neušetřil Německo poznámky o jeho zodpovědnosti, vyplývající z jeho minulosti: "... vzhledem k rozměrům a historii vaší země nesete zvláštní odpovědnost za ochranu míru a demokracie na našem kontinentu ...".
Takže o nějaké radikální změně tónu nemůže být řeč.

STK řekl(a)...

Pro Jakuba:
Ono se stačí mrknout na diskuzi pod článkem v gazetě. Dva naprosto odlišné výklady.
Jinak - že někdo mluví jinak po dvou měsísích? Já slyšel změnit politika názor už po několika minutách. Když se použijí dostatečně "kluzké formulace", lze projev s jedním názorem začít a jeho pravým opakem skončit, aniž musím cokoliv odvolávat. Stačí, když vysvětlím, "jak jsem to vlastně na začátku myslel...".
To je právě ta šikovnost politiků. Každý si může jejich projevy vyložit, jak sám chce. Z toho "vykládání" je živo hodně politických komentátorů i jiných žurnalistů.

stk řekl(a)...

Pro RRR k vynálezu kola:
Zdá se to hloupé, pokoušet se kolo znovu vynalézat, ale rozhodně je to smysluplnější, než tvrdit, že kolo už bylo vynalezeno a (viz odkaz ten a ten) a basta.
Jako ten ředitel patentního úřadu ve Washingtonu, který pronesl roku 1832 toto: "Navrhuji zrušení patentního ústavu, protože vše už bylo vynalezeno a nic nového nelze objevit."
Spousta vynálezů vznikla při vynalézání něčeho úplně jiného.

Harpyje řekl(a)...

Není nad vlastní zkušenosti a mlékařkou moudrost.
A číst diskusi, místo autentických slov dotyčného.

Jakub S. řekl(a)...

No to je jedna součást způsobilosti pro politiku. Bohužwl-nohudík - jak kdy asi.
A já kdykoliv něco píšu - rozebírám - hodnotím - radím, je to z 90-100 % z mé hlavy / paměti / knihovny. G a W a cokoliv pouze výpomocně, výjimečně, když nastane nouzová situace. Zdaleka (a co teprv zblízka -) tam všecko není správně. Ani komplexně, do detailů. Ovšem nenapadne mě to ani očekávat. Jeden z největších a nejvlivnějších mozků naší civilizace napsal stručně: Cogito, ergo sum. Pochybuji, pročež (a proto, tedy, takže - podle ctěné libosti) jsem. Aniž by mě napadlo se k němu jakkoli přirovnávat, tohle mne oslnilo už v dospívání. Aniž se tím cajchnuju: duševní založení Co vím, to vím a je to tak a nikdo mně to nebude zpochybňovat, kúrňa! je mnohem vhodnější a praktičtější pro život.

STK řekl(a)...

Malinká provokace Harpyje:
Jak se poznají skutečně echt autentická slova? Dokonce i když je slyšíte, mohou být sestříhána do jiného, třeba i opačného smyslu. To je část mé profese. Takže autentický projev je jen pro ty, kteří jsou osobně přítomni. Jinak se bavíme o interpretaci a ta může být různá.

Možná se Vám to Harpyje zdá jako můj stihoman, ale se sestřihem mám své zkušenosti. Z obou stran problému. Ale to je na dlouhé povídání - nebo stostránkovou brožuru. Navíc o některých věcech nemůžu mluvit.
===
Jinak jsem pochopitelně četl obojí. Prohlášení, i to, jak mu rozumí polské "podhradí". K německému "hlasu lidu" jsem se zatím nedostal.
slovo: netivita

Harpyje řekl(a)...

Je Vám, vážený STK, výraz "livestream" pojmem?

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

V originále dává onen citát lepší smysl. Domněnka není totéž co nepřímý důkaz.
Some circumstantial evidence is very strong, as when you find a trout in the milk.
Henry David Thoreau, from the Journal (c. November 11-14, 1850)

STK řekl(a)...

Vím co to je Harpyje, jenže nic "živého" jsem tu neviděl. A pokud vy ano, už je to pro mě "zprostřekované". [;>)))

Ale i v tzv. "přímém přenosu" se dají při celkem zanedbatelném zpoždění dělat divy. Víte vůvec něco o tom, jak se tu v Kotlince vysílaly "přímé přenosy" za "totáče"?

Jdu se podívat, co nám k čaji naservíruje ČT, Nova a TP1 a porovnám. Pak dám k dobru jednu historku.

Harpyje řekl(a)...

Zde není totáč, vážený STK.
http://www.br.de/themen/aktuell/livestream110.html

Jakub S. řekl(a)...

Jasně! Já přece léta překládám mj. právnickou A a N. přece bych c. e. nepřeložil domněnka. MMCh včera zrovna jsem se synem (víte, co dělá, ne? Jinak soukromě sdělím) rozebíral definice přímých indicií, nepřímých indicií, různých důkazů vč. takových špeků, jako prima facie evidence... Ale je to už podle citátu v Č překladu - uvádí to jako motto jedné své knížky dr. Souček. Pozdrav do města moudrosti a pěkné nedělní odpoledne, snad teplejší než v Badtownu over Wood Creek - -13 stupínků, už zas...

informace řekl(a)...

Chtěla bych upozornit místní štamgasty na zajímavý a inteligentní článek na stránkách Seeking Alpha, předního listu pro profesionální investory: Germany's Dilemma And The Future Of The Eurozone
http://seekingalpha.com/article/339681-germany-s-dilemma-and-the-future-of-the-eurozone-part-1
http://seekingalpha.com/article/339701-germany-s-dilemma-and-the-future-of-the-eurozone-part-2
Článek je dvoudílný, zabírá asi tak 5-6 psaných listů na stroji a tak při nejlepší vůli z něj nemohu udělat nějaký vejcuc. Také proto, že to jsou na sebe napojené úvahy, kde se musí sledovat chod myšlenek.
Autor v něm rozbírá současnou situaci eurozony a hlavně německé ekonomické a mezinárodní politiky a to z mnoha zorných úhlů, ekonomického, finančního, historického, vnitřně politického jak Německa tak ostatních států eurozony.
A dělá pak prognozy o dalším možném vývoji. Jeho závěry, pokud se jedná o řešení finanční krize eurozony, nejsou zrovna optimistické.
Vysvětluje situaci lépe než německé listy, co se zabývají otázkou tzv. německé hegemonie, nechtěné nebo chtěné.

Harpyje řekl(a)...

Takový přehled o "německých listech" bych chtěla mít.
"Všechna média jsou levicová."

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

A jak byste přeložil citát o želvě, rovněž z Deníku? Nechci to mršit.
"Be not in haste; mind your private affairs. Consider the turtle. Perchance you have worried yourself, despaired of the world, meditated the end of life, and all things seemed rushing to destruction; but nature has steadily and serenely advanced with a turtle's pace."

informace řekl(a)...

Jestli jste ten článek nečetla, podívejte se na něj, Harpyje. není absolutně polemický. Je to dost podrobný rozbor situace, poklidný, fundovaný a velice inteligentní.

STK řekl(a)...

Už nebudu zasahovat do vaší debaty, nemám přesné informace a nechce se mi je získávat - protože co s nimi, až je získám? Dokážu něco změnit?
===
Povím vám raději jednu historku o těch, které ochraňuje Anděl strážný nebo Prozřetelnost nebo jak tomu kdo říká:
Když jsme měli režii ještě v přízemí na levé straně divadla a vrátnice byla na straně opačné, byla nejkratší cesta přes jeviště. Rozsvěcet se dalo ale jen na levé straně - takže se chodilo přes jeviště potmě - jen proti světlejšímu obdélníku dveří. Jednou o prázdninách jsme se ženou šli něco stříhat, takže žena přešla přes naprosto temné jeviště směr dveře, já za ní a na konci jsme si rozsvítili.
Málem jsme se počůrali strachy. Oba jsme přešli jeviště po ani ne metr širokém pásu nevytrhaných prken - zbytek podlahy byl pryč, protože se právě měnila. Krok vedle a letěli jsme takových 6 metrů do tmy do hloubky na beton. Jenže o chybějících prknech jsme nevěděli a jeviště jsme přešli naprosto bezpečně. Zpátky jsme už neměli odvahu a raději jsme to celé obešli přes druhé patro. Dlouho potom jsem neměl odvahu přes jeviště potmě přejít, i když už podlaha byla dávno vyměněná.
===
Z téhle malé příhody si může každý odvodit co se mu zlíbí. Já jsem si z ní vzal poučení, že když člověk o nebezpečí neví, tak je úplně klidný. A pokud není "pechfógl", projde mu ledacos. [;>)

Jakub S. řekl(a)...

Ježíšikriste. To se nedá vymyslet. Ale byli s váma neflákající se guardian angels, jak je - opakuju se, ale musím - velmi působivě a přesně zobrazuje p. Wenders v Nebi nad Berlínem (Les ailes du désir). Sežeňte si! MMCh nosí baloňáky a la Columbo, jsou zádumčiví, pečliví a mlčenliví a občas vedou debaty, proč tu vlastně jsou. Oni to nevědí. Plní jakýsi pradávný uložený úkol.

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, ne úplně všechna, ale velká část médií levicových jsou, s tím nic nenaděláme. Izrael je démonizován a líčen jako okupant, teroristický stát, démon Blízkého východu, aparteid, esesácký stát, koncentrák Gaza a nelegitimní útvar, není pak divu, jako válečnický stát, stát, který bere vodu "Palestinců", který "ničí palestinskou infrastruktutu. není divu, že někteří lidé zastávají tytéž názory...Velká část médií Izrael nenávidí, jinak by nepřebíraly zprávy palestinské propagandy...Vím, že mi to budete mít hodně za zlé, ale já se domnívám, že většina médií jsou levicových a antiizraelských...

Jakub S. řekl(a)...

Nespěchej. Pečlivě se starej o své soukromé záležitosti. Podívej se na takovou želvu.Třeba sis dělal starosti, zoufal si nad světem, pomýšlel na ukončení života - a zdálo se ti, že všechno se řítí do zkázy; příroda však vytrvale a poklidně postupovala želvím krokem. - Bože, Thoreau. Walden!! Žít v lesích...

Kopretina řekl(a)...

Wikipedia, moc Vám děkuji a také proto je USA stát velmi vyspělý, protože jeho popuace byla tvořena WASPY, bílými protestanty, často elitu, která přišla z Evropy, lidé, kteří chtěli dosáhnout úspěchu a také proto, že mezi léty 1880-1924 přišlo do USA přes 2 000 000 ruských Židů. Waspové, spolu s Židy vytvořili moderní dynamickou zemi...
Vy VV si najděte jiného fackovacího panáka a neleptete se na mě jako blecha v psím kožichu, už mě rozčilujete...Svou nenávist ventilujte na někoho jiného...Žádný nacibolševik mě nebude o ničem poučovat...

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Děkuji Jakubovi za krásný překlad a paní informaci za odkaz na zajímavý rozbor p. Kostohryze.

Jakub S. řekl(a)...

Vitaj, cerko. Vymáčená, odpočatá, opálená? Nenech cloumat svým majestátem a dnes si dovol nadhled za doznívání nálady z horkých lázní. Ty u Genezaretského jezera, ještě z římských dob (no to je tam normální), jsou velkolepé. Nořili se tam antičtí Semité i Římani, křižáci, Arabové, Turci, Britové - no a teď já... můžeš tam sedět, přecházet, stát, plavat, cvičit - jak popsat absolutní pocity? - a ta země ti jich připraví tucet denně. Šalom!

Kopretina řekl(a)...

Šalom Jakube , bylo to bezvadné, prakticky celé dva dny v teplých minerálních lázních. A bazén byl i venku, koupat se v teplé vodě na mrzu. Ale povím Vás, forinty jsou tak maličká měna. Vstupenka stojí 4400 forintů, např. coca cola stála 450 forintů, gyros 600 forintů, preso 320 forintů. A Maďaři, bezvadní lidi, dobře se s nimi domlouvá a navíc, nápisy mají ve 3 jazycích, maďarsky, německy a ČESKY. Ano česky. Každý druhý návštěvník byl Čech. A v hotelu měli samosebou televizi a v ní 2 ČESKÉ programy, ČT24 a Novu...Stačilo...Maďaři si nás Čechů váží, protože jim přinášíme peníze...

Jakub S. řekl(a)...

Ano, Maďary mám od mládí v oblibě a beru je hodně jako národ a vůbec. To tedy jsem a zvláště jsem byl dřív naprostá výjimka. Česká buranská povýšenost vůči nim, dokonce pohrdání a vysmívání, nejsou a nikdy nebyly na místě. Mají úroveň, dovedou se chovat a oblékat, když jsou něčí součást či spojenci, tož si z toho sakra vyvodí, že táhnou ním a pomáhají mu, atd. Jenom Tót ném ember - to tedy jim to všecko řečené dost kazí. Vidíš?! Poučení, milá dcero: nic není černobílé! (Kromě úžasných čb filmů, třeba Metropolis, Chaplin ap.) - To su teda fakt zvědav, co si W či G počne s tou parolou výše...
Von každej Maďar taky za to nemůže, že je Maďar, kisaszony. A Pešť je velkolepé velkoměsto. Metro nejstarší v monarchii. Byl jsem v nemocnici, kde pracoval Semmelweis. A je tam několik kaváren, co vypadají stejně - včetně vrchních - jako kolem 1900, igen!

Kopretina řekl(a)...

Není důvod se nad Maďary povyšovat, mají složitý jazyk, ale dokonce i oni se snaží mluvit česky, tedy nějaká slova, byli schopni říci "minerálka s bublinami" "káva preso", "šatna", "věšák", pak něco řekli německy, něco anglicky...Takoví kosmopolité a to bez urážky, snaží se být příjemní a vstřícní. A navíc v Maďarsku žije jedna z největších židovských komunit v Evropě...
Ovšem tam, kde jsem byla, to jsem Vám poslala SMS, byli trošičku prudérní, neexistovalo, aby muži i ženy chodili po areálu jenom v plavkách, musel byste mít župan, zkusila jsem projít jenom v plavkách a ty pohledy, já jsem se styděla, takže jsem běžela rychle pro župan.

Jakub S. řekl(a)...

Prudérnost - ? No to mě velice překvapuje. Bigotním katolictvím to nebude... proč? To musí mít interesantní příčinu nějakou. Třeba se to bude dát zjistit. Ale proč by někoho pohoršoval pohled na šikovnou robu v plavkách - nechápu?

Kopretina řekl(a)...

Já také ne. Z hygienických důvodů? Voda, která stéká z lidských těl může obsahovat bakterie? Dokonce je snaha prosazovat, aby se lidé před vstupem do bazénu umyli mýdlem, ale to jsem nedělala. Ale přesto jsem se musela osprchovat doma, protože když jsem vylezla z bazénu, jehož voda obsahovala i trochu síry, tak jsem byla trochu polepená.

informace řekl(a)...

Je to zajímavý rozbor, že, RRR?
Bez nějakého politického vřeštění, co jen dezorientuje. Lituju, že si to nemůže přečít i STK, je to pěkný, celkem nestranný přehled. Řadu věcí, co uvádí o německých opatřeních, jsem četla už jinde. Takže mi to štymuje.
Nevíte náhodou, jakým systémem se provádí automatický překlad? Ty překlady do češtiny jsou někdy docela nesrozumitelné. Jednou jsem e na to ze zvědavosti podívala a byla to hrůza. Snad to bude tím, že čeština jako slovanské jazyky má nominální a verbální flexi a k tomu ještě slovesné vidy. Musím se někdy podívat, jak překládá do ruštiny. Překlady do italštiny celkem ujdou, i když tam u frazeologických výrazů si s tím automat samozřejmě neporadí.

informace řekl(a)...

Kopretino,
v maďarštině je i řada vypůjčených slov ze slovanských jazyků. Na příklad papír píšou docela po česku. Pak pečeně - grafii tedy neznám, rab jako otrok atd. Šnytlík, ale to bude asi z němčiny.

Kopretina řekl(a)...

Ano a to je mi sympatické. Maďarština jako taková je těžká, některá slova nedovedu přečíst, ale to, že přebírají určitá slova z různých jazyků se mi líbí.Naprosto v pohodě jsme se s nimi domluvili. A ten luxus poslouchat české stanice, to jsem zírala, včera večer jsem byla tak unavená, z cesty a koupání, že jsem si zapla novu, byla tam pohádka, což mi vyhovovalo, odpočinkový program a pak jsem spala jako šípková růženka do 10hod, což si během týdne musím nechat jenom zdát no a pak jsem byla až do 17hod ve vodě...A také mám vzácný dar, že se mi dobře spí v autobuse...Udělali na mě dojem Maďaři...

Jakub S. řekl(a)...

Pecsenye, ano. A teď: představte si, že to je aji ne zcela vzácné příjmení! Že by se někdo jmenoval Rinderbraten, Pečeně, Roast či roasted -
Aut. překlad - věčný zdroj údivu, zábavy a poučení. Např. mrknul jsem se raz na svou oblíbenou Barcelonu, a tam bylo: Barcelona, k a p i t á l Katalánsko... pak se zlobte. Je to sranda, pane Fanda, jak říkám vnoučkovi.

Jakub S. řekl(a)...

A porád a porád se mě někdo najednou zeptá: A jakého překladače používáte? - Žádného. Jak to?! - No žádného,a nikdy jsem nepoužíval a nevím proč bych. A ani neznám žádného kolegu, co by to dělal. - Strašný údiv!
- bych musel bejt masochista, přece.

informace řekl(a)...

Promiňte, Jakube,
jednu nediskrétní otázku. Kolika jazyků jste mocen? Aktivně, pasivně nebo napůl?

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Nevím, jak funguje automatický překladač. Wikipedie má o tom něco pod hesly "Google Translate" a "Statistical machine translation". Pochopil jsem, že při převodu ze swahili do urdu je mezistupněm agličtina.

Kopretina řekl(a)...

Já mám na počítači program www.google.com/translate.A gůgl chrom nabízí automatický překlad hned.
Někdy to přeloží docela dobře, ale ale je samozřejmě neskonale lepší přeložit si to sám...

informace řekl(a)...

Šla jsem to taky zkusit. Ale můj pokus o ověření Vašich tvrzení zktroskotal na nevlastnění potřebného textu.

stk řekl(a)...

Překladače:
moc za dobu své existence nepokročily. Když ty automaty začínaly, nechávali jsme je přeložit cosi do ruštiny, z ruštiny do němčiny a potom zpátky do češtiny. S původní informací to zhusta nemělo vůbec nic společného, ale nádherně jsme se se synem zasmáli. To člověk nevymyslí, to je čistý "strojní humor". (tm)
Pokud člověk potřebuje jen některá slova, tak automat pomůže. U vět, které jsou jen o trochu složitější než "Během jízdy neotvírejte okna!" hanebně selhává. Ale jak říkám - pobaví.

STK řekl(a)...

RRR,
další názor (+/-) k našemu tématu.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

No, četl jsem ŠKOLSTVÍ: Znalosti, nebo internet? před chvilkou. Zdvořile nesouhlasím s autorem. Věty 'Snad, ale přesto bych na rozdíl od pana Šteffla nesázel vše na to, že internet či počítače tu budou do skonání světa a budou se neustále vyvíjet a vylepšovat. Přístup "Nemusíš myslet, jen stačí vědět, jaké tlačítko zmáčknout" mi nepřipadá zrovna inteligentní a vhodný z hlediska času budoucího.' svědčí buď o autorově neznalosti nebo o vědomém překrucování faktů.
Souhlasím s Ondřejem Štefflem. Jeho koncepce školy funguje docela dobře i v praxi. Jím založené gymnázium patří k nejlepším v republice. Vede studenty k samostatnému myšlení, nikoli k mačkání tlačítek.
Myslím si, že nejdůležitějším úkolem školy není připravit studenty pro počítání druhé odmocniny na pustém ostrově. Měli by umět číst, psát, počítat. Pokud možno dobře. Učit se přemýšlet, spolupracovat. Při řešení problému umět vyhledat relevantní informace, kriticky je zhodnotit a adekvátně použít.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Demokracie na Východě očima Západu.
Russia: Sort of, but Not Really.

Jakub S. řekl(a)...

I, to nechme. Velmi málo. Vím, že skoro nic nevím. Mé okolí mi to celoživotně decentně či nedecentně dává najevo. Nejběžnější dovednosti a znalosti praktického chlapa nemám. Z MJ jen základy. Ale v podstatě to není těžký jazyk. Prostě jen pracuje podle jiných principů.
Když někam člověk jede, měl by si umět přečíst a vyložit nápisy kolem sebe, titulky novin, pokyny pro občany, chodce atd. No tedy ve Finsku jsem nebyl, a v Orientě rovněž. Ale od dětství miluju klasickou čínskou malbu, tak pro představu o legendách na ní jsem nějak automaticky a s potěšením po čase uměl pár desítek znaků, na tom nic není.
A terazky ale friško do manuálu oprav brzd! Je to z angličtiny, nedobré, německého autora. Zadavatel zapomněl reagovat na mou urgentní žádost, dát si poslat ze SRN německé znění. Nevděčná a nechutná robota. Občas pomůže vybavit si (naštěstí su toho schopný), o co asi jde, německy... Čo bolo, bolo. Dal si sa na vojnu, synku - Zkusili jste si někdy představit trojdílné německé slovo mechanicky převedené do tří englických? Sranda, že. No jak pro koho. A kdy.

informace řekl(a)...

Máme další zábavu.
Italské moviny komentují zprávu o společném vystoupení Merkelové a Sarkozyho v TV- "Folle campagna elettorale: Sarkò si porta Merkel in Tv" (Šílená volební propaganda. Sarko si přivede Merkelovou do televize)
Komentáře čtenářů: ti dva nejsou normální, prdelatá s trpaslíkem.
Zpráva z německých novin:
Premiere für das deutsch-französische Duo: Angela Merkel und Nicolas Sarkozy geben in Paris heute erstmals gemeinsam ein großes Fernseh-Interview, das am Abend in Deutschland und Frankreich ausgestrahlt werden soll.

Jakub S. řekl(a)...

Šílená, ano - a nechutná. Tohle před volbama - ? Z principu. Tak mě napadá - jsou v Římském oném, tihle dva?
Sarkó, paráda! Nevím, víte-li, že je to odvozeno od maď. slova v l k .

informace řekl(a)...

Myslíte Římský klub?
nechápu, proč ho tu tak démonizují. Vím, že tam byl na př. demokřesťan Prodi, pak předseda EK a pak předseda it. vlády.
Tady se nikdy o ř.k. nepsalo a ani nepíše, alespoň jako o nějakém spiknutí na nastolení světové totality.
Už ta myšlenka je dokonalá blbost. Jestli někdo na to téma sepsal knížku, ještě neznamená, že ji chtěl někdo zavést nebo zavádět. Nevím, jestli si umíte představit, že se sejdou mocní světa - levice, pravice, všech možných národů, dají bradu do hrsti a řeknou si - jo, nejlíp by bylo udělat na celým světě totáč, aspoň ho tak zreformujem na to tata. Teď de eště vo to, kde začít.
Leviatano je a bylo v minulosti používán jako jméno kulturních, politických nebo literárních časopisů.
Že by to Italové nevěděli, co to bylo za zrůdu?
Ať se jde autor článku na dnešním Psu vycpat. Anebo ať si nechá u doktora změřit teplotu.

Harpyje řekl(a)...

Ať se italský plebs klidně baví.
Na francouzsko německém přátelství stojí a padá EU.
http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2012/01/23/97001-20120123FILWWW00567-image-de-l-allemagne-positive-en-france.php
http://www.lefigaro.fr/politique/2012/02/05/01002-20120205ARTFIG00240-sarkozy-et-merkel-main-dans-la-main.php

Jakub S. řekl(a)...

No já, upřímně řečeno, su už z t+ěch duametrálně odlišných názorů na ŘK úplně zmatený. Že je tam VH, jsem přece léta věděl, je to v podstatě samozřejmé - ono tojakomělo bejt tajemství - ? Další spiklenecká teorie, eště chybí zapasovat do toho v pozadí ŽIDY. Jak to, že se to dosud nestalo - ?
Ovšem v jednotlivostech, jak to tak bývá, to působí pravdivě. Dr. Goebbels: Nikoliv lež - polopravdy!

informace řekl(a)...

Záleží na tom, jak bude dlouho to přátelství trvat. Na jaře budou ve Francii volby a Frau Merkel ví, jak je vratká pozice jejího přítele. Jinak by nezasahovala. A dělá si klamné iluze, že její zjevení se na francouzských obrazovkách obrátí víru francouzských voličů natolik, že fascinováni těmito vyhlídkami německo-francouzské hegemonie budou volit houfně Sarko.
Jestli se Německo obává, aby mu nenateklo do bot, Francie má už vodu vysoko nad koleny,
Třeba se pak nebude líbit německým voličům, tato přátelská angažovanost jejich kancléřky.

Kopretina řekl(a)...

Jo ještě stačí přidat tajnou organizaci iluminátů, ve které je mnoho světových politiků dělající rukou satanská znamšní. A v iluminátech jsou zastoupeni Židé, kteří způsobují počasové horory (povodně, tajfuny, tzunami, uragány), posílají obrovské potkany nakažené virem HIV na "palestinská úzamí", aby ztrpčili život "Palestincům". Na to musíme pamatovat...Však pokroková mulimská televize Al Manar odvysílala film popisující skutečnou povahu Židů, nebo ne?

informace řekl(a)...

Jakube,
už minule, když psal pan Kremník (nebo jak se jmenuje) o římském klubu, jsem prohledala celý italský internet a našla jsem tam jen dva odkazy: na popis Wikipedie a pak článek o dokumentu, který byl pro klub vypracován externě a to o nutnosti šetřit zdroje planety.
Jinak jsou tam jen odkazy na římský folbalový klub.
Myslíte, že kdyby to bylo nějaké hnízdo spiklenců na ovládnutí světa, že by tu kolem toho nebyly řeči nebo dokonce skandál?
Vzpomínám jen na randál kolem masonské lože P2, o které W. píše
"uno dei più gravi scandali politici nella storia della Repubblica Italiana". Loži rozpustili zvláštním zákonem a pak dlouho vyšetřovala její činnost prokuratura.
Myslíte, že by něco podobného nevypuklo kolem římského klubu, kdyby se něco o něm proslechlo? Že by to nebylo využito k nějaké předvolební propagandě?
Jestli tam byl i nějaký žid, o tom taky nemůžu nic najít. Odkazy Googlu jsou na ghetto, židovský hřbitov, židovské muzeum a pod.
Tady se na židy nekouká jako na světové spiklenecké hnutí, co chce ovládnout svět.

informace řekl(a)...

Jakube,
chcete si přečíst něco o světovém spiknutí na ovládnutí světa, za nímž stojí rodina Rockefeller?
Proposta una dittatura monetaria mondialista
http://disinformazione.it/dittatura_monetaria.htm

Na onon situ se dozvítě, že Římský klub je osmou z devíti organizací, co ovládají svět. Devátá je OSN.

Kopretina řekl(a)...

Informace, jsou to spiklenecké teorie a OSN považuji za hnusnou, nyní vidíme, že Čína a Rusko vetovalo rezoluci odsuzující Bashara al-Assada v Sýrii. Copak má Sýrie ropu? V čem je tak významná? Ale naštěstí OSN má moc minimální... Assadův režim má mocné spojence...

stk řekl(a)...

Být během druhé světové v provozu hospůdka U hřbitova, tak si "Onkel Goebels" ani neškrtne. Vše bychom promptně odhalili!
Jenom čekám na okmažik, kdy se do povědomí lidu internetového dostane, že tady funguje mazaná ideodivezní centrála! [;>)

heslo: nostop [;>))

informace řekl(a)...

STK,
mě víc jak všechny spiklenecké teorie znepokojuje zpráva zdejšího ministerstva energetiky, že Rusko dodává o 3O procent míň plynu. A že se bude muset šetřit.
Kdyby byl u vlády Berlusconi, stačilo zatelefonovat příteli Putinovi a ten by plyn pustil. Na škrobeného profesora Montiho se vykašle, s tím není žádná zábava.
A za to všechno může ta prdelatá, co se plete di cizích záležitostí.

Jakub S. řekl(a)...

Oni už umí udělat aji cunami a posílají potkany?! No to je eště horší než jsem myslel. Abych měl jasno: za co n e m ů ž o u ?

Jakub S. řekl(a)...

To máte v Netálii naprosto nedokonalé zpravodajství, když se ani nedozvíte, který přední politik je ŽŽid... však on vám to někdo časem objasní.
Jo OSN samosebou taky, jasně. je to strašlivé spiknutí. Rád se mrknu, ať mám jasno!
A Sýrie - ? Proč jako? Ale no tak. Nejni jenom ropa, je taky strategická poloha, přístavy, letiště... sousedí s Tureckem, Irákem, Izraelem, tím nešťastným kdysi výstavným Libanonem.. tož!

Moby Dick řekl(a)...

ONI umějí vycvičit i žraloky v Rudém moři, aby útočili na turisty v Egyptě a vyhnuli se útokům na turisty z Izraele, jak se stalo právě před rokem, Jakube!
>>:))

Harpyje řekl(a)...

Asi začnu sbírat nejstupidnější projevy němcožroutství na NP a Šamanově doupěti.

- informace řekl(a)...
STK, mě víc jak všechny spiklenecké teorie znepokojuje zpráva zdejšího ministerstva energetiky, že Rusko dodává o 3O procent míň plynu. A že se bude muset šetřit.
Kdyby byl u vlády Berlusconi, stačilo zatelefonovat příteli Putinovi a ten by plyn pustil. Na škrobeného profesora Montiho se vykašle, s tím není žádná zábava.
A za to všechno může ta prdelatá, co se plete di cizích záležitostí.
6. února 2012 12:18

- Autor: M. Franková Datum: 06.02.2012 12:50
Mě na té čínské stezce dámy z Drážďan vadí jiná věc. Kdo ji dal mandát k tomu, aby nás prodala za pytel čínské rýže?? Mimochodem, já raději thajskou jasmínovou.-))

Jakub S. řekl(a)...

Jo tak aby vám bylo jasno: právě bylo z východu prohlášeno, že za omezení dodávek mohou t u h é m r a z y . Poňátno, glúbčiki?
Vy jste si snad mysleli něco jiného - úchch, kóntry kontrrevoljuciónyje! Nu pogodítě! Ně chvátilo v šesťděsjaťvosmóm?

Kopretina řekl(a)...

Důkaz proradnosti Židů? Bojkotujme Židy...
http://olser.cz/3018/mate-cukrovku-neberte-inzulin-objevil-ho-zid-oskar-minkovski/
Nenechme se mýlit, izr. osady nejsou zlem, jsou ku prospěchu obou stran, nějakými lžemi islamonacistů, levičáků, lžikřesťanů a jiných lhářů různých barev, bychom se neměli nechat ovlivnit...

informace řekl(a)...

Harpyje,
přidejte si k tomu výčtu ještě tuhle, do třetice.
Silvio při pohledu na obrazovku, kde Nicolas v těsných černých kalhotkách v uctivém předklonu dává galantně Anděle přednost ve dveřích do budovy televize, si hryže do krve nehty a nadává si. - Proč jsem já vůl vo ní neřek, že je neodolatelně svůdná a ža se musím držet, abych se na ni nervrh a neznásilnil ji na místě. Byla by zavolala Giorgiovi, aby seřval opozici a já jsem moh bejt dneska na místě toho skrčka. A měli bysme i plyn.

informace řekl(a)...

Díky, Jakube,
Vaší zásluhou se na blogu Conoscenza è libertà dočítám následující:
Mario Monti è un servo dello Stato illegittimo di Israele e della mafia dei banchieri ebrei internazionali. Il nonno paterno di Mario Monti (membro del Comitato Direttivo del filo-giudaico Gruppo Bilderberg e membro della filo-giudaica Massoneria) portava nome ebraico e Lara Bertossi, moglie di suo figlio Giovanni Monti, fu Manager delle Pubbliche Relazioni per l'ebraica Cohn & Wolfe (New York e Londra), mentre ora è Director della sede di Milano, sempre dell'ebraica Cohn & Wolfe. Mario Monti è inoltre nel Comitato Esecutivo del dichiaratamente sionista Aspen Istitute Italia con l'ebreo William Mayer. Israele è uno dei tre stati che controlla l'Aspen Istitute. Nel Comitato Esecutivo dell'Aspen Istitute Italia, insieme a Mario Monti, si trova anche l'ebreo John Philip Jacob Elkann, figlio di Alain Elkann, ebreo sia per parte di madre che di padre, e di Margherita Agnelli, figlia di Giovanni (Gianni) Agnelli junior, amante di Pamela Harriman (cognome del marito, ossia W. Averill Harriman, membro del Gruppo Bilderberg e finanziatore dell'ebreo Adolf Hitler, il cui nonno paterno era un ebreo Rothschild ed anche la sua nonna materna era ebrea), la quale fu anche amante dell'ebreo Elie de Rothschild. Camerata di Mario Monti nell'Aspen Istitute, nel Gruppo Bilderberg e nella Massoneria è anche il guerrafondaio ebreo Henry Kissinger, Premio Nobel per la Pace come il guerrafondaio Barack Hussein Obama (membro del Gruppo Bilderberg e della Società del Teschio e delle Ossa (Society of Skull and Bones), già Fratellanza della Morte), figlio di madre ebrea.
To jsem nevěděla, ani Wikipedie o židovském původu Montiho nic nepíše. Nebýt Vás tak jsem to nehledala. Když ti Italové jsou zabedněnci a o takové důležité věci se nestarají.

Jakub S. řekl(a)...

Kristtepanne... čtu s otevřenou hubou. Samí hebrejci, celosvětová síť už definitivně uchvátila aji nebohou Itálii... A Monti taky? Prima. O jednho chytrého žida v politice víc. jen houšť! Naštěstí teď z Vltavy poslouchám pořad o nejstarších varhanách u nás (Smečno, 1587) - a při tom mě nic nerozhází!
Ebreo Kissinger, ebreo Mayer, ebreo Elkann... ebreo Rothsschild... no nezáviďte! A: figlio di madre ebrea - no to už nemám slov, pro takovou důslednost - Arijský boj hadra!!

Harpyje řekl(a)...

Jen si poslužte, Informace. Prskejte a sýčkujte dál.
Nechápu, co může vést jinak inteligentní a vzdělanou osobu k tak primitivním výpadům. Očekáváte snad ode mně, že budu kontrovat poznámkami o "mladistvém vzezření" Berlusconiho, nebo co si od toho slibujete? Škoda, že se ten mladík Berlusconi neujal inicitivy na záchranu eurozóny. Asi mu byly jeho vlastní zájmy bližší. A pokud je Vám ve Vašem římském bytě zima, tak za to Anděla nemůže. Ani Vladimír Vladimírovič, omnipotentní vladař a přítel p. B. nemůže poručit počasí. Evropské zásoby jsou na takové případy připraveny.
http://www.augsburger-allgemeine.de/wirtschaft/Russland-kuerzt-die-Gaslieferung-nach-Europa-id18634186.html

Jakub S. řekl(a)...

Nále to je óne sranda opravdu vyjadřování jak z Arijaského boje: židomil, židomilský, a vypočteno, kdo byl čí milenkou a třeba dvou současně, a Hitler ovšemže byl taky žid...Já vidím, že to budu muset přeložit celé pro všecky asi - ? Je to úchvatný kousek zábavy a poučení! Gia, gia...

Kopretina řekl(a)...

Jakube, také někteří lháři tvrdí, že ve Wehrmachtu bojovali Židé nebo židovští míšenci...Hlava mi to nebere, když se od ledna 1942 rozjelo masové vyvražďování Židů, aby bojovali na straně nacistů...
A ještě náš pan bývalý ministr Jan Fischer je také Žid...A těch je...Přece na internetu je seznam Židů a židovských míšenců v české politice
http://aryanrebel.files.wordpress.com/2008/03/castecny-seznam-zidu-a-zidovskych-misencu-v-politice-csfr-cr-a-sr-po-r-1989.pdf
Tak tady to máme...

Větší vlastenec řekl(a)...

Židi jsou všude.
A vždycky byli.
To ví každý.
Každý večer se dívám pod postel, jestli se tam jeden z "nich" neschovává, nečeká s košerákem, až usnu ...

I ve wehrmachtu byli, i v SS.
Komu to hlava nebere, ať si do židovsko-imperialistického vyhledávače zadá Hitler’s Jewish Soldiers. Nebo třeba Juden in der Wehrmacht und Waffen-SS.

Jojo, život je zlý. Ale mráz kopřivu nespálí, pravda kopretinu nezhubí.
Snad.

Das Leben ist eine mißliche Sache. Ich habe mir vorgesetzt, es damit hinzubringen, über dasselbe nachzudenken. (A.Schopenhauer)

Harpyje řekl(a)...

Dyk to říkám. Ils sont partout.

Větší vlastenec řekl(a)...

Neříkejte to, vážená paní Harpyje. Zvláště ne nám nesrozumitelným jazykem.
Vážně.
Raději to napište, česky nebo rusky, a vložte do diskuze na zdejší vlastenecké Doupě.
Neboť my zde v naší Západní Asii prostě neslyšíme, co tam v Evropě říkáte.
Evropa je nám prostě STRAŠNĚ vzdálena; doopravdy.
Takže i kdybyste křičela jak ten Munchův nešťastník, neuslyšíme Vás.
I když právě nyní se zvuk dobře šíří, přes pláně pokryté sněhem, vás Evropany uslyšíme teprve tehdy, až nás požádáte o bratrskou internacionální pomoc.

Nazdar !

Kopretina řekl(a)...

Takovým zdrojům já nevěřím, je to všechno shit propaganda...Člověk musí rozeznat pravdu od propagandy, to činí člověka vznešeným...Kecům ala Bartošovy propagandy věřit nebudu a ani si do gůglu zadané termíny vyhledávat nebudu...Nejsem masochistka...Pravda nás osvobodí, ale co je pravda? To už je subjektivní...Rozhodně ale ne takové zhovadilosti o údajných vojácích židovského původu ve Wehrmachtu nebo v SS. V SS sloužili muslimové a Arabové se k nacistům dobrovolně přidávali...

Harpyje řekl(a)...

Po mostu (přes Dunaj) se přepravuji pouze automobilem, takže i kdybych křičela jako onen neš´tastník, tak mě stejně nikdo neuslyší.
Dnes ráno zde bylo -24 stupńů, takže jsem mé pejskové zakoupila obleček, v kterém vypadá jako Lindsay Vonn.

Větší vlastenec řekl(a)...

Líza v lázních
aneb
Ve Znojmě do bazénu nelez !


Drazí vlastenci, pár dnů jsem jen pasivně sledoval vaši krásnou diskuzi, kaženou jen občasnými vstupy (výstupy ?) oněch dvou zrádných emigrantů.
Takže nyní se zpožděním reaguji alespoň na ty nejšťavnatější diskusní návnady.

Co mne opravdu povzbudilo do mé další práce, byla kapitolka ze života známé literární postavičky, Lízy Doolitlové. Jak jste si sami přečetli, naše milá malá Líza navštívila úplně cizí zemi. Tak cizí, že i měnu mají cizí, vlastní. Ale umějí i cizí jazyky, ba dokonce i náš vlastní jim není tak úplně cizí.
Ale našich českých korun si váží - snad proto, že je mezi tolik Židů. Nicméně jsou divní - před vstupem do lázeňského bazénu se myjí. Mýdlem. A vodou. A dívají se cize na každého našince, který se samozřejmě nemyje - proč bych se taky myl, ježíšikriste, když za chvíli vlezu do horké vody, ne ?
Nu, vše dobře dopadlo, Líza se nám vrátila v pořádku, dokonce s krásným zážitkem - v tak cizí zemi se mohla potěšit naší nováckou pohádkou.

Jaké z toho plyne poučení ? Je v podtitulu - v domovském městě naší Lízy, na mé rodné jižní Moravě, neradno do krytého bazénu vstupovati. Ve Znojmě koupající se myjí až plaváním; místo ve vodě plavou ve znoji.

Zazvonil zvonec, pohádky je konec; a pisatel kanec.

Harpyje řekl(a)...

Windows 7 je nemožné. Proč funguje česká diakritika u XP, a ne u této verze? Ví to někdo?

Kopretina řekl(a)...

VV,neurážejte Znojmáky!!! VAŠE pomluvy jsou na úrovni nacistické propagandy proti Židům. Znojmáci jsou úžasní, milí a přátelští lidé, vše ve Znojmě je v naprostém pořádku, v každém místě ČR je povinnost se před vstupem do Bazénu vysprchovat...Naše město Znojmo je nádherné, po Brně je toto město nejvýznamnější. Poslední roky v ní totiž vládla ODS, takže město Znojmo vzkvétalo, dostalo mnoho dotací z EU, nové školy, úřady, nová nemocnice...Ve Znojmě nenaleznete žádné hnusné barabizny. Koupaliště jsou nádherná, čistá, ale nechodím do nich, vstupné je až do 200Kč...
Já bydlím ovšem v malé vesnici poblíž Znojma, Jinak já VV, jako správná dcera pracující inteligence mám bazén na zahradě, krásný, oválný, voda mám nádhernou barvu,nikde jinde se nekoupu, neb mám ráda soukromí a nerada se s někým tlačím a tísním a navíc jsem si zvykla na komfort...A není nad to, před spaním, když jsou třicítky se před spaním vykoupat...
Vím, že je Nečas odsuzován za jeho současnou politiku, ale já soudím člověka podle jeho vztahu k Židům a Izraeli. Nečas je filosemita, přítel Izraele, zasadil se o silnou podporu Izraele, o silné obchodní styky s Izraelem, na návštěvě Izraele projevil čest lidu izraelského. Charakter Izraele, na čemž se s Jakubem shodnu, se pozná podle jeho vztahu k Izraeli a Židům... Vše je lepší než rudá koalice KSČSSD...

Kopretina řekl(a)...

Izrael a pomluva apartheidu

Richard J. Goldstone

Žádost Palestinské autonomie o plné členství v OSN má za následek, že naděje na jakékoli dvoustátní řešení se dostává pod stále větší tlak. Potřeba smíření mezi Izraelci a Palestinci nikdy nebyla větší. Proto je důležité oddělovat legitimní kritiku Izraele od útoků, které mají za cíl jej izolovat, démonizovat a delegitimizovat.

Stále znovu se objevuje jedna zvláště zhoubná a vytrvalá pomluva: že prý Izrael provozuje politiku „apartheidu“. V Kapském Městě uspořádala londýnská nevládní organizace zvaná „Russellův tribunál k Palestině“ akci, kterou nazvala „slyšení“ o tom, zdali je Izrael vinen zločinem apartheidu. Nejde však o žádný „tribunál“. „Důkazy“ jsou jednostranné a členy „poroty“ jsou kritikové, jejichž nepříznivé názory na Izrael jsou dobře známé.

Je sice pravda, že slovo „apartheid“ může mít i širší význam, ale je používáno tak, aby evokovalo podobnost se situací, jaká vládla do roku 1994 v Jižní Africe. Je to neférová a nepřesná pomluva namířená proti Izraeli, jejímž cílem je zpomalení, nikoli urychlení mírových jednání.

Velmi dobře znám krutost odporného jihoafrického systému apartheidu, v jehož rámci lidé označovaní jako černoši neměli volební právo, nemohli zastávat politické posty, používat „bílé“ toalety či pláže, brát si bělošské partnery, žít ve výhradně bělošských čtvrtích, nebo se tam dokonce jen pohybovat bez „propustky“. Černoši, kteří se vážně zranili při silničních nehodách, byli ponecháni, aby vykrváceli k smrti, pokud nebyla po ruce „černá“ sanitka, která by je odvezla do „černé“ nemocnice. „Bílým“ nemocnicím bylo zakázáno zachraňovat jejich životy.

Máme-li posoudit obvinění, že Izrael provozuje politiku apartheidu, která je z definice založena primárně na rase nebo etnickém původu, je důležité za prvé rozlišovat mezi situací v Izraeli, kde mají Arabové izraelské občanství, a v oblastech na Západním břehu, které do uzavření mírové dohody zůstávají pod izraelskou kontrolou.

V Izraeli žádný apartheid neexistuje. Nic se ani neblíží definici apartheidu podle Římského statutu z roku 1998: „Nelidské činy … páchané v kontextu institucionalizovaného režimu systematického útlaku a nadvlády jedné rasové skupiny nad jinou rasovou skupinou nebo skupinami a páchané s úmyslem tento režim udržovat.“ Izraelští Arabové, kteří tvoří 20% obyvatelstva státu, hlasují, mají své politické strany a poslance v Knesetu a zastávají vážené posty, včetně členů Nejvyššího soudu. Arabští pacienti leží v izraelských nemocnicích vedle židovských a dostává se jim stejné péče.

Je třeba zmínit, že faktická separace mezi židovským a arabským obyvatelstvem v Izraeli je větší, než by mělo být pro Izraelce přijatelné. Mnohé z toho je výsledkem vlastní volby samotných těchto komunit. Něco je výsledkem diskriminace. Ale není to apartheid, který separaci vědomě zakotvuje jako ideál. V Izraeli jsou rovná práva zákonem, aspirací i ideálem; nerovnosti jsou často úspěšně napadány u soudu.

«Nejstarší ‹Starší   1 – 200 z 262   Novější› Nejnovější»