pondělí 6. února 2012

PRAGOFFEST 2012: Tradičně v pohodě


Letos jsem dorazil na už tradiční PragoFFest, přímo navazující na Pragocon, do Modré školy v jihopražských Hájích už potřetí. Všude vůkol drsně mrzlo, ale uvnitř bylo příjemné teplíčko.








Tomáš Petrásek
Registrace byla letos  pro předem neohlášené účastníky značně jednodušší. Já tedy byl předem ohlášený a platící a dorazil jsem už v páteční poledne, takže jsem recepcí prošel svižně. Tedy přesněji pět minut po dvanácté, protože jsem na Vyšehradě vystoupil z metrovlaku, abych zdokumentoval zajímavé průhledy ze zamrzlých oken do promrzlé Prahy. I tak jsem se na conu objevil neobvykle brzo. A to proto, abych se měl čas aklimatizovat na svou přednášku, kterou jsem držel od 14:00 ve sjednocené linii FutureCon + MaelströM. A v této linii jsem se zdržoval nejvíce. Hned co jsem se v šatně přezul a převlékl a opatřil se jmenovkou a plackou (letos jsem svůj oděv sladil s plakátem do "pouštní žluté") jsem zapadl do Hlavního sálu, kde Tomáš Petrásek odpovídal na otázku, zda zde byly jiné (předčlověčí) civilizace. Třeba inteligentních dinosaurů.  (Taky jsem měl takovou povídku, jako skoro všichni.) No, možná ano, ale spíš ne. Zmíním historku pro zamyšlení: John Lilly se svého času pokoušel domluvit se s delfíny tak, "jako by to byli mimozemšťani". Také je chtěl přepravovat v anestezii – aby byl humánní. Jeden delfín po druhém umírali při stále nižším množství anestetika, až Lilly dospěl k poznatku: "Delfínovi nelze dát anestezii." Hm, podobně humánně se k výzkumu lidí mohou stavět i budoucí mimozemští návštěvníci. Hned tu máme motiv jedné sci-fi povídky předložený na talíři. Napadl mě ještě další, ale ten si nechám pro sebe.

Petr Zach
Linie FC+MM se pak přestěhovala do své Stodvojky, kterou jsem tedy chvíli hledal, neb byla označena dosti ledabyle. Petr Zach zde zábavně hovořil o motorických systémech CNS, tedy "centrálně nervové soustavy". Poněkud nás vyděsil svým postřehem, že se "kortikalizují struktury", které zatím mají "autonomii". Přeloženo: Zatím dýcháme nevědomky, vypadá to, že na dýchání budeme muset myslet, abychom se neudusili. A na pravidelný tep srdce, například. Veselejší bylo povídání o zrcadlových neuronech, které zajišťují přednostní vidění jedince svého druhu a vyvolávají vzorce chování podle toho druhého: Reagujeme na pohyb kolegy nápodobou stejného pohybu. To se dá využít například při neurorehabilitaci. Moje teorie je, že zrcadlové neurony vznikly primárně k aktivaci pohybů stád antilop, hejn volavek a ryb: Dělej, co jiní. Když utíkají, utíkej. Obvykle jde o užitečný pohyb – proto přežili jen jedinci, kteří včas utekli a svůj gen přenesli na další generace. Při davovém chování však může vést bezhlavý útěk diváků ze stadionu nebo hudební veselice ke krutým důsledkům… Další námět pro povídku!

Aha! A už je čas na mou přednášku Protektor Měsíc. Vysvětlil jsem, jak se Měsíc podílel na vzniku života (vznik bazénu na Zemi, nejen pro vodu, ale pro rozpínání zemských ker, přílivy vody a magmatu), jak ho ochránil (vznikem temohydrodynamického kapalinového dynama a následným rozvojem Van Allenových pásů), jak zachránil naši civilizaci (převedením velmocenského soupeření do vesmíru), a jak ji může zachránit i v budoucnosti (poražením Marxe, neboť trvalý růst může být dosažen i bez imperialistických válek vývozem do kosmu). Předvedl jsem sadu obrázků z impaktů mezi protoplanetami a také třeba raket, které byly z válečného zaměření překovány v rakety mírové spolupráce a výzkumu vesmíru. Některé obrázky, jindy funkčí, bylo nutno popostrčiti k zobrazení. Z neznámých důvodů byl počítač přeladěn z obvyklého prohlížeče obrázků Windows na Irfanview, takže video, naštěstí jen jedno, které ve Windows Media Player normálně funguje, bylo vidět pouze na monitoru, nikoli na plátně. Ale co - Stodvojka je normální malá třída, stačilo monitor otočit k divákům. (Děkuji, že jste přišli.) Ano, také zde se vyskytla spousta dobrých námětů, už jsem je párkrát použil…

Julie Nováková
A byly tři hodiny, i šel jsem se naobědvat. Okusil jsem guláš a bramboráčky, u stolu pokecal s kamarádkami. A byly čtyři a šel jsem do hlavního sálu shlédnout Pravdovo předvádění videí a fotografií z FanCity – která se nekonala. I měl jsem čas opět zaplout do Stodvojky na přednášku Julie Novákové o memech čili Jak se šíří drby. A hned jsem si vzpomněl na Zachovy zrcadlové neurony: Na počátku vzniku memů bylo napodobování, ke kterému mají opice predispozice ("opičení se":). Pobavila mě zmínka o "memetickém viru", jímž je náboženství (na což později navázala přednáška Milana Petráka Dav uvnitř člověka). Ještě k memům - souhlasím s názorem, že se spíše jedná o "výhodnou metaforu", která popisuje sociální chování, či dle mě snad o "způsob matematického zápisu" než o reálný fyzikální či chemický jev. "Díky genům lépe rozumíme fungování organismů; o memech a kultuře se to zatím říci nedá". No jasně, pokud nelze něco testovat, nejedná se o vědu, ale jenom o literaturu, možná i krásnou.

Milan Petrák
A bylo pět hodin, i šel jsem si k recepci vyzvednout platný program od pěti hodin, který ještě ve čtyři nebyl k dispozici. A když už jsem byl v přízemí, zamířil jsem zase do buffíku na pivo o páté, doprovázené utopencem. Pokecali jsme si s Drakem, kterého jsem na Pragáč přilákal, a protože najednou padla šestá, tak šli společně na Milana Petráka. Ten měl jen hodinu na to, aby nám vysvětlil něco ze své knížky Skrytá autorita. Milan si vystačil s křídou a tabulí, inu, vždyť jsme byli ve škole. Nejdříve nám představil několik lidských atavismů, mezi které patří přejídání, obliba pornografie a skupinové myšlení. Sílu "čuringy" – symbolu, totemu – předvedl jen virtuálně. Naštěstí se mu nepodařilo sehnat papírovou českou vlaječku, do které by se vysmrkal. Naštěstí jsme si to měli jen představit – protože zneužití, úmyslné poškození nebo hrubé znevážení státního symbol České republiky je přestupkem, za který lze fyzické osobě uložit pokutu až do výše 10 000 Kč. Předvedli jsme si demagogické kmenové myšlení, pověděli o potřebě zbožštění vůdce, ukázali si puritánství fanatiků. Na námitku, že těžko mohli být vůdci sexuální revoluce puritáni bylo ukázáno, že byli - totiž vůči ženám! Sami děvkaři nesnášeli nevěru svých partnerek. Nedůvěra k ženám a jejich potlačování je mimochodem jednou z vlastností všech fanatiků, včetně fanatiček z feministického hnutí. Víru nelze zničit. Ano, komunisti (i nacisti) se o to pokoušeli, ale tím jenom vybudovali vlastní náboženství. Při vyprávění o davu jsem si zase připomněl "zrcadlové neurony".

Jedna z hloupých raket. Velká!
Petr Tomek
V sedm jsem zameškal Sex a to ostatní na přednášce Lídy Friedlové, a šel si s Milanem a Drakem a Štajou sednout do čajoffny k čaji a sušenkám. Doba do devíti a něco byla příjemně prokecána. V osm se k nám přifařila i Tess. Takže jsem si užil i dcerky, která se právě vrátila ze Skotska. A pak jsem zavítal na už jednou zmeškanou přednášku Petra Tomka Velká hloupá raketa. Opět jsme si připomněli první hloupou, avšak silně funkční Fau zwei i její následné variace. Jo, ty jsem měl na přednášce ukázány taky – ale netušil jsem, že jde o hloupé rakety. A na co lítají? Okysličovadla jsou různá, stejně jako palivo: Líh, benzin, nafta, sádlo (nebrat! Zvlášť nebezpečné!), kokosový tuk, polybutadienový  kaučuk, plexisklo, asfalt, mazut anebo dřevěné uhlí… Případně i štangle salámu. Šílené mohou být i rakety, poháněné chytřejšími směsmi, jako třeba Sea Dragon, který měl plavat na moři jako loď (160 m délky), než se napuštěním plováků ztopořil (do výšky 160 m), a takto pak odstartoval z mořské hladiny. Viděli jsme i start menšího modelu - zdá se, že to mohlo fungovat. Saturn V však zvítězil. (Možná proto, aby bylo využito Kennedyho kosmické středisko, které by jinak přišlo o práci. Pozn. Šaman) Rakety OTRAG složené z tyčí o průměru asi půl metru (minimálně 8) docela fungovaly jako sondážní. Představa startu tisíců spojených trubek však vyvolává otázky nejen o aero(ne)dynamických vlastnostech takového kuriózního tělesa. Podivuhodný byl rovněž rumunský projekt startu rakety z balonu. Tohle prostě člověk nevymyslí! A kdyby to nějaký autor sci-fi napsal, pak ho čtenáři obviní z nevědeckosti a přílišného odtržení od reality.

A bylo deset, a byl čas začít se sbírat. Ještě jsem proletěl přízemím, kde v Hlavním sále probíhala oblíbená tombola. (V pátek? Jo, v pátek taky.) Chtěl jsem si vyzvednout program na sobotu, ten však ještě nebyl k dispozici. Stejně jako vloni. Což nepovažuji za zrovna vhodnou tradici. Pak jsem se, dosti uondán, už bral domů. Hodil mě tam Drak svým autem, takže pohodička. Jako vlastně celý den, i přes pár drobných zádrhelů.

Protentokrát jsem si řekl, že nesmím kvůli skvělým přednáškám zmeškat to nejskvělejší – pokecy s kamarády. Tenhle záměr se mi podařilo splnit, i díky útulným útulnám, které se na conu vyskytovaly. Krom těch vyjmenovaných i nálevna pod schody na prvním patře. Na závěr ještě zmíním nečekaný efekt – všechny páteční přednášky, které jsem navštívil, se navzájem skvěle doplňovaly. A také bylo velmi milé vidět, jak se přednášek účastní i kolegové přednášející ve stejné linii - jednou za katedrou, pak v obecenstvu u "konkurence".

A vida, přes záměr být stručný jsem se opět rozkecal, takže o sobotě poreferuji příště.

Psáno v Praze dne 6. února 2012 pro Sarden a Interkom.

Viz i Šamanovu fotogalerii z PRAGOFFESTU 2012.
A na závěr trochu poezie.

59 komentářů:

Jakub S. řekl(a)...

Prima společenství, krásný program, velice čtivé a akorát tak referování. A co ty dvě holčiny? A kde je Tess z d´Ubervillů?

Šaman řekl(a)...

Tak ty dvě holčiny jsem přidal ještě jednou - architektonicky a poeticky. A co tam dělaly? To je nějaký proud fantazijní literatury, který neznám.
Tess z K. bude příště.

Šaman řekl(a)...

Tradičně v pohodě odebrány příspěvky -anonymního důvěrného a odpověď na ně od EK. Rezervace retardů je stále ještě otevřena na http://samanovodoupe.blogspot.com/2012/02/zaslano-ad-skryta-autorita-lidska.html

EK pro ano.... řekl(a)...

Pro :Anonymní řekl(a)...
-vřelé díky.Jsi moje záchrana.


nyní již jen šifrovaně!!

1019 1021 1031 1033
6947 6949 6959 6961
1039 1049 1051 1061
6967 6971 6977 6983

6991 6997 7001 7013
1093 1097 1103 1109
1117 1123 1129 1151
1153 1163 1171 1181

1217 1223 1229 1231
3299 3301 3307 3313
1237 1249 1259 1277
3253 3257 3259 3271

423t v Ž

Jakub S. řekl(a)...

teda pan šéf je drsnej. No nyšt cu mochn, musí to bét, o tym žádná, sajtno! komentuji svým rodným jazykem. každé levé konůpek pali!
Na požádání přeložím.

Větší vlastenec řekl(a)...

Po dlouhém čase mi přišlo líto mého doživotního vyloučení z diskuzí na Lidovkách, tom protilidovém plátku vlastněném velkoněmeckým velkokapitálem.
Hloupé německé Lidovky dnes převzaly „zprávu“ ČTK o možném pokračování tzv.kultovního filmu Blade Runner (se zestárlým, a přesto dolarů chtivým H.Fordem opět v hlavní roli).
Typicky kapitalisticky „vzdělaný“ pisálek z ČTK neví nic, na internetu hledat neumí (je asi zastáncem metody vzdělávání našeho STK : Co vím, vím, a ostatní mne nezajímá.). Takže píše „ Originál volně vycházel z novely spisovatele Philipa K.Dicka ...Ten nicméně pokračování nenapsal, takže Scott bude muset přijít s originálním příběhem. „.

Prostě pisálek neví o pokračováních, které napsal K.W.Jeter.
Zdejší scifisti samozřejmě vědí, a nejspíš si i stáhli volně dostoupnou českou verzi „Blade Runner 2 - Hranice lidskosti“.
Už abychom byli svobodní, už abychom s Lidovkami a pisálky opět udělali krátký proces.

Míru zdar !

Šaman řekl(a)...

VV, po vašem vítězství zatočíte nejen s Lidovkami, ale i s P.K. Dickem (není příbuzný s Mobym, i když to jméno!), sci-fi a svobodnou literaturou vůbec. Tedy vy osobně ne, protože s vámi udělají krátký proces vaši soudruzi kvůli vaší kolaboraci zde v hospůdce. Marno bude volati "já je zdělával!", půjdete v první vlně útoku, v trestné rotě, dobývající oblíbený západní břeh Rýna.
A jak vás znám, půjdete hrdě, v čele - a dobrovolně! Aha! Tak proto sem chodíte - vy se na ten trest (pro vás "trest") těšíte!
\ :-)

Větší vlastenec řekl(a)...

Kam Vás to vede slepá vášeň, Ó Velký Šamane ?
Zaprvé zde plním Stranický úkol.*)
Zadruhé ty mizerné "prvorepublikové" Lidové noviny konečně vyřešil blízký spolupracovník, přítel a soudruh mého s.prastrýce - mám to tedy takříkajíc v široké rodině.
Zatřetí - i Vy půjdete; i když nevím v kolikáté vlně. Půjdete v uniformě ČMLA osvobozovat ujařmené evropské pracující od tyranie EU a NATO, od okovů multikulti, globálna a jiných fašisticko-židovských vynálezů.**)
Půjdete zatočit s posledním Mašínem a podobnými hanebnými emigranty, plánujícími začlenění naší vlasti do Evropy.
Společně zvítězíme, naši slovanskou kulturu v Evropě po staletích obnovíme.

Na shledanou v lepších časech.

----------------------------------------------------------------------
*) Tedy, ehm, lépe řečeno - plnil jsem. Nyní již dlouho přesluhuji.
Jak řekl Nejvyšší soudruh, soudruh Lenin : Lékaře nepotřebují zdraví, ale nemocní. A vy zde jste prostě VELMI zdraví; váš bytostný odpor vůči pokusům o zatažení naší drahé vlasti do Evropy (neřku-li do Euroameriky), vaše statečná rezistence vůči multikulti a jiným podobným základům euroamerické „civilizace“ vaše zdraví dosvědčuje dnes a denně.
Brzy se budu muset přesunout do nehostinných končin, na nějaký blog, kde pisatelé odmítají náš plný návrat k tamtomu na Východě mocnému dubisku.
Ale budu vás všechny opouštět nerad, to připouštím. Už jste mně doslova přirostli k perikardu, drazí soudruzi a soukmenovci. Budu si vám muset násilím odervat.
Ach jo.
**) Váš špatný rasový původ nebude v ČMLA vadit - my nejsme žádní fašisti. Pokud vykonáte nějaké OPRAVDU HRDINSKÉ skutky, tak Vás necháme žít v naší společnosti i po našem vítězství. Pokud tedy přežijte, samozřejmě.

Větší vlastenec řekl(a)...

A dále : S P.K.Dickem nezatočíme; za pár dnů bude 30.výročí jeho úmrtí.
Ale s jinými euroamerickými pisálky, Vašimi zákeřnými konkurenty, zatočíme po husitsku, po leninsku - pošleme je do poctivé práce.
A Vaše práce, drahý Velký Šamane, budou vycházet tak často a v takových nákladech, jako za naší samostatnosti vycházely knihy O.Neffa a spousty jiných českých sepisovatelů tzv.vědecké fantastiky.
Prostě - po našem opětovném vítězství nad Euroamerikou, multikulti a globálnem se naše literatura opět rozvije jako poupě.
Už nebudete znám jen hrstce pološílenců, ale vší uměnímilovné části našeho lidu.
Ano, Ó Velký Šamane : Vaše knihy budou vydávány v DESETITISÍCÍCH výtisků - a všechny se prodají, všechny.
Máte se prostě nač těšit; zvláště jako válečný hrdina, člen nejen Svazu českomoravských spisovatelů, ale i Svazu protifašistických bojovníků.

Míru zdar !

EK řekl(a)...

Neděste se , INtoši, je to jenom řada prvočísel, a nikdo na to nepřišel, apppsolventi zez Plzně, ach jo.
čest v šest VV.blete do!!

Šaman řekl(a)...

Ano, byl jsem členem mnoha organizací, i když ne těch, které VV uvádí. Avšak zůstávám v nich pouze jako "člen - pozorovatel". Jsem rovněž lákán z mnoha stran vstoupit do dalších organizací (aktuálně do pěti), ale tu jsem nanejvýše jako "nečlen - podporovatel".
Na cony se přihlašuji jako člen Jednočlenného Šamanova klubu - jedině v něm mám alespoň nějakou šanci, že nebudu vyloučen.
Co se nákladů týče: Ono ani není problém vydat deset tisíc výtisků, jako je - prodat.
\:-) Tož Howgh!

Větší vlastenec řekl(a)...

No a právě po obnovení naší samostatnosti už "prodat" nebude ŽÁDNÝ problém.
Co si nekoupí uměnímilovní pracující (už ráno v Knižní čtvrtek), odeberou knihovny - státní, městské, podnikové, školní, nemocniční, vojenské ...

To už se prostě vyplatí být českým spisovatelem-svědomím národa. B.Hrabal by mohl vyprávět, jéje !

Anonymní řekl(a)...

-dámy,pánové,jsem zlikvidován.Po celodenní tůře v baru kurvou obtěžován.Kdosi mi tvrdil,že mi ji zaplatil,s vypětím posledních sil jsem se pokusil,hovno,nešlo to.

-kurva,už tam nebudu chodit.už mi je líp.

Harpyje řekl(a)...

Tak nechoď do baru, Dežo, a budeš mít pokoj. Na Tvůj romský deník zde není nikdo zvědavý.

Harpyje řekl(a)...

Šamane, taky Vám blbne Picasa? Nainstalovala jsem Picasa 3, protože na té předchozí se mi už objevují pouze jakési kryptické texty, a na tu novou se nemohu přihlásit, ať dělám co chci.

Harpyje řekl(a)...

A propos Dežo: http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,813001,00.html

Jakub S. řekl(a)...

Apropó Dežo:
Přišli dva mladí rodiče tmavší plati na matriku, a tak: No tak vás vítám, a jak toho krásného synka pojmenujeme - ? Paní, prosím - Dežo! - No počkejte, ale... vy už přece máte Deža? - No máme, ale nám sa to páči - Podívejte, to nejde, dva bratři stejně, víte? Tady máte moje noviny, tak si je projděte, podívejte se, co se tam píše, jaká jména tam jsou, sedněte si tady na chvilku, pak mi řekněte. - A už to máte, že? Tak jak? - Paní, ďakujem, máme... Bangladežo!
Ještě z padesátých. Znáte?

Harpyje řekl(a)...

Těžko z padesátých.
Banglade"ž" 1972

Větší vlastenec řekl(a)...

Jak na cikánské nebezpečí

Pro Vaši informaci, vážená paní Harpyje : Dokud jsme byli samostatní, tak žádné zvláštní problémy s Cikány nebyly.
Jenže Gorbačov, Havel a spol. nás zaprodali Němcům a Euroameričanům, a je zle.
Zrádci otevřeli hranice, a okamžitě k nám, do naší tisícileté vlasti, vtrhli naši dědiční nepřátelé, a začali u nás zavádět své euroamerické móresy - především multikulti.
A Cikánům otrnulo, začali nám vyčítat Lety, sterilizaci Cikánek, nedostatek cikánských učitelů a policistů, začali nás vraždit.
A co dělá Euroamerika ? Místo pomoci nám bílým všivá Euroamerika tvrdí, že všichni lidé (sic !) jsou si rovni (!!!).

A přitom by stačilo tak málo - jen spravedlivě trestat cikánskou kriminalitu. Jako za dob naší svobody a samostatnosti.
Uvedu dva příklady z Ch., malebného východočeského města, Leninužel obývaného i Cikány, v němž jsem vykonával základní vojenskou službu (v 1.pol.80.let).

Příklad první :
Jednoho krásného letního dne - byl jsem právě na služební cestě ve městě - jsem byl požádán příslušníkem Pomocné stráže VB o pomoc při zatýkání nebezpečného pachatele; jakýsi Cikán se (dle svědectví dvou starších soudružek české národnosti) obnažoval v městském parku.
Cikána jsme zadrželi, předvedli na okrsek VB. Sprostý pachatel se drze hájil, že pouze vykonával malou potřebu, že byl přitom zalezlý v křoví a obrácený čelem k vzrostlému stromu. Že když zpozoroval nějaké ženy, na vzdálenost desítek metrů, tak že se k nim otočil zády.
Prostě - lhal jako Cikán, úchyl jeden hnusný, cikánský. Dostal, co si zasloužil.

Příklad druhý :
Zemřel soudruh poslanec MNV (nebo dokonce ONV; už si nepamatuji přesně). Na jeho místo byly vypsány volby; jediným kandidátem byl soudruh nám vojákům známý - s.nprap.F. z naší posádky.
My jsme samozřejmě byli též voliči - v socialismu se vojákům ZVS volební právo neodpíralo. Takže jsme se zájmem četli životopis s.nprap.F., vyvěšený na chodbě kasáren. Zjistili jsme z něj, že s.nprap. slouží lidu a vlasti i jako přísedící u soudu. To samozřejmě bylo skvělé doporučení.
Ale doslova nás NADCHL příklad rozsudku, na němž se náš nadřízený podílel : Ve vesnické hospodě probíhala veselá sobotní zábava, náš tekutý chléb protékal pípou, hrdly, a posléze žlábkem na pánském WC, harmonikář hrál, lid vesele zpíval. Jenže mezi naším pracujícím lidem se nějak ocitl i Cikán; bydlel v té jinak hezké české obci, mizera.
A tento Cikán v nestřeženém okamžiku popadl odloženou harmoniku, a začal na ni hrát. Že to prý dovede. Že se to učil celý život. A hrál a tancoval po sále, snad celou půlhodinu. Samozřejmě, náš občan harmonikář chtěl svůj nástroj zpět; leč Cikán se mu jen smál, dál hrál a tancoval. Teprve když se vyhrál dosyta, po oné cca půlhodině, nástroj vrátil.
Samozřejmě, naši občané celou věc nahlásili, Cikán byl zatčen, a jako recidivista (byl již několikrát odsouzen za jiné zločiny majetkového charakteru) byl odsouzen ke dvěma letům odnětí svobody nepodmíněně.
Nevím, jak ve městě a okrese, ale v našich kasárnách s.nprap.F. dostal 100% platných hlasů.

A tak to má být - jak správně a neohroženě píší zdejší vlastenci, mezi lidmi a rasami prostě JSOU rozdíly. A jestli „čeští“ multikulti nadšenci a eurohujeři tvrdí opak, pak jsou stejní jako Cikáni, Němci a vůbec všichni Euroameričani.
Prostě - my rození čeští demokrati nevoláme „Cikány do plynu“, leč „Cikány do sprch“ resp. „Cikány do přechodových komor“.
Euroameriko, jestli se ti to nelíbí - vyliž si. My jsme tady doma, my si po našem opětovném osvobození opět zavedeme SVOJE zákony. A všichni budou zase čumět, jako sůva na drát. Jako zrádní emigranti na ostnaté, elektřinou nabité dráty kolem hranic naší vlasti.

Jen zůstane-li naše pohraničí české, zůstane českou i celá naše vlast !

Větší vlastenec řekl(a)...

Když vážený Jakub S. napíše "Bangladežo ještě z padesátých", tak z padesátých a BASTA !
Přece si to nebude takzvaně "ověřovat" na nespolehlivé, protože většinou Euroameričany ovládané Wikipedii; no nemám pravdu ?!

Kopretina řekl(a)...

Co to znamená, když jedou dva cikáni novým autem?
Policie je odváží do vyšetřovací vazby.

Šaman řekl(a)...

Harpyje, galerii na Picasa mám, co jsem si ji nainstaloval před nějakou dobou (co mi ji nainstalovala Tess). Ale klepl jsem omylem na gmail, a mám teď gůgl plus, a ta galerie vypadá úplně - jinak. Nemůžu z účtu najít, co chci, a nacházím, co nechci. Takže na Picasa vstupuju přes svůj odkaz zde v hospůdce v levém sloupečku, a tam mi to funguje, jak jsem zvyklej.
\ :-/

Harpyje řekl(a)...

Takže totéž jako já, pouze s tím rozdílem, že nemám žádný "levý sloupeček".
Navíc mě cosi neustále varuje, že se jedná o "nedůvěryhodné spojení".
:-(

Harpyje řekl(a)...

"A všichni budou zase čumět, jako sůva na drát."
Nedej Bože.

Šaman řekl(a)...

Harpyje, mně zase Picasa při otevření Mozilou ohnivou liškou tvrdí: "Používáte prohlížeč, který není plně podporován. Je možné, že některé funkce nebudou zcela fungovat, ale klidně se tu rozhlédněte."

Zkuste si otevřít odkaz
https://picasaweb.google.com/home
a pak kliknout na rubriku "moje fotografie".

Šaman řekl(a)...

Znám pár vtipů o Polácích. Není libo?
\ :-/

Kopretina řekl(a)...

Přijde kamarád za Dežou, který dostal byt a přistihne ho, jak se dívá klíčovou dírkou do koupelny: „Co to děláš?”
„Dívám se na ženu.”
„To jsi ji ještě neviděl nahou?”
„To ano, ale koupat jsem ji ještě neviděl!”

Vypráví syn po příjezdu ze školního výletu: „Na hotelu jsme bydleli společně s partou cikánů a jednou se mi stala taková divná věc. Spletl jsem si pokoj - ale můj notebook tam byl!”

Větší vlastenec řekl(a)...

A já znám pár hezkých vtipů o Židech, tak jak si je vykládá náš lid.
Jenže Velký Šaman by mně je smazal ...
Takže raději o těch Cikánech - to se ještě dneska smí.
(O Židech a jiných podobných až po našem opětovném vítězství nad Euroamerikou, multikulti a globálnem.)

Čest a Nazdar !

Kopretina řekl(a)...

Potkají se dvě bandy, cikáni a skini, a začnou se provokovat. Jeden skin volá: „Hej, kdo z vás je nejblbější?”
„Tady Fero,” odpoví klidně nejstarší cikán, „je mu dvacet a ještě nemá invalidní důchod!”

Kopretina řekl(a)...

Jaká je nejtenčí kniha na světě?
Cikánský zákoník práce.

Jak se řekne cikánsky daleko?
Toronto.

Šmejdí dva cikáni po staveništi a koukají, co by ukradli, když vtom oba spadnou do hluboké jámy s vápnem.
„No to je teda v prdeli,” říká naštvaně první, „co budeme dělat?”
Druhý na to: „Klidni, jseš bílej tři minuty, a už bys pracoval!”

Atd.atd.

A vtipy o Polácích, i to může být zajímavé...

Větší vlastenec řekl(a)...

Až opět zvítězíme my Slovani nad tyrany a zrádci všemi, tak, milá Kopretino, zrušíme nejdřív to ohavné multikulti.
Už PODRUHÉ je zrušíme - však víme, k čemu vedlo to první multikulti u nás, to česko-německo-židovské.
Prostě : HNUS !
Hned potom se vypořádáme s jeho nositeli, to jest s Euroameričany a Židy.

Až nakonec s těmi Cikány; ti jsou nám nejméně nebezpeční.
Víte proč, milá Lízo ? Protože nedosahují naší civilizační úrovně.

Ano, na rozdíl od VŠECH civilizovaných národů, Cikáni NIKDY nevedli válku, NIKDY neprovedli humánní odsun obyvatelstva poražené země (poraženého etnika), NIKDY se ani nepokusili konečně vyřešit otázku nějakých (jiných) podlidí.
Ba ani koncentrační tábor (resp.pracovně-převýchovný typu Lety) nebyli schopni ti hloupí Cikáni vybudovat ...
Prostě - děsná rasa. Skoro jako ti Židi.

Na shledanou v lepších časech.

Harpyje řekl(a)...

Opět totéž, Šamane.
Kopretino, nezlobte se, ale mám takový dojem, že zde na Doupěti jste s takovými "vtipy" "fehl am Platze". Zkuste to na hnědnoucím Psu.
Tamní diskutéři takové vtipy určitě ocení, a jsem si jistá, že je navíc dotvrdí sermóny a la "Bůh ochraňuj Israel"!

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, o všech lidech a národech existují vtipy, i vtipy o Židech, na které avizuje VV. A víte, kdo říká nejdrsnější vtipy o Židech? Sami Židé...Proč by měl být Pes hnědý? Vyjma pár autorů (Matějka, Kremlík) a další si Pes zachoval úroveň, takový pan Stejskal, Mareš, Adler, Doležal, Gerloff, Petráček ...paní Zbavitelová žádní fašisté ani rasisté nejsou...

stk řekl(a)...

Co to tu dneska pijete, štamgasti?
Podle vašich reakcí to musí být děsný dryák!
Jo - někdo tu sliboval vtipy o Polácích. Sem s nimi!
Hasta la vista, baby!

Jakub S. řekl(a)...

Ale S, Pes nehnědne, no tak - ! Takhle prudérní nebudeme snad.
No, mezi fórama o Židech(židech) a o Cigánech (píšu po moravsku, proč ne), Hani, je dost rozdíl: ty první si jejich subjekty s gustem vymýšlejí a říkají sami, ty druhé... no, pár jich to dělá, občas a mezi svýma - jeden raper a třeba aji pár dalších. Co se odříznou a vyšvihnou. Zrovna předevčírem u mě byl úžasný, dokonalý ladič pian. Černý jak bota a rysy Drávida z jihu Indie. Už z dálky vše jasné. A s tímhle handicapem si udělal hud. prům. v Krnově a pak JAMU! Bydlí na mém sídlišti, ovšem zcela separé od svých. Ladí, sestavuje, demontuje, opravuje, stěhuje, hodnotí varhany, piana, všecko, abs. sluch.
Pardon. Tedy já sám ale, S., občas házím do placu tyhle fóry taky - no ano, třeba u cerky - totiž... oni mají chalupu u Šluknova, víš... teď odsuzuj. Je třeba tu doslova šílenou situaci tam aspoň trošku odlehčit. A ty to tam neznáš! V SRN nic takového není, ne, analogie s Turkama není případná. - Ale nic se neděje. Znáte mne, někdo dlouho, někdo míň - ale: máme různé záliby, názory - ale nepobijem sa, né? A s robama sa nebiju - ! (Hladce byste mě totiž poslaly k zemi.)

Harpyje řekl(a)...

Ale hnědne, Jakube, a jak!
Těch pár alibistických článků, které pan redaktor připustí, können nicht darüber hinwegtäuschen.

Větší vlastenec řekl(a)...

Pes že hnědne ??
To se může zdát Vám, vážená paní Harpyje. Ale nám ne.
Má to zřejmě souvislost s multikulti evropskou zemí, v níž dennodenně bojujete o přežití s Turky a všelijakými jinými úchyly, se zemí plnou plničkou Němců-fašistů.

My opravdoví čeští vlastenci naopak oceňujeme pomalý, avšak stálý a potěšitelný posun NP směrem k opravdovému vlastenectví, vlastenectví V.Klause, ABB (obou ABB - našeho i norského), L.Bátory a dalších a dalších ryzých vlastenců, bojovníků za obnovení našeho tradičního slovanského unikulti.

Nazdar !

STK řekl(a)...

Jakube,
už mě to tu nebaví, jakákoliv další diskuze je tu bezcenná. Dočtu si Skrytou autoritu a půjdu spát.
Nějak se tu na mě tlačí trochu moc pokrytectví a propagandy. Ještě si moc dobře pamatuji na dojičky, které v TV odsuzovaly "čínskou punťu" - chilskou chuntu. Nedávno jsem dokonce přečetl zprávu, že otec sovětského dvojitého agenta Litviněnka, kterého zavraždila KGB pomocí radioaktivního polonia, napsal omluvný dopis imperátoru Putinovi, kde schvaluje vraždu na svém synovi. Vida vida, Pavka Korčagin naruby!
Takže klidně ať si tu tlačí kdo chce na co chce, ale ne na mě. PMP! Dobrou noc.

P.S.: Jedno mé povlečení do postele je ve světlehnědé barvě. Neznamená to něco?
(Zpráva pro třeskuté vtipálky - není pokálené.)

informace řekl(a)...

Dobrá, chcete jeden utrarasistický?
Itálie vypověděla do Polska tisíc Siciliánů.
Důsledky? Podstatně se zvýšil průměr IQ v obou zemích.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale no tak, vážený STK.
Teď chce jít na kutě, když se zábava začíná tak hezky rozebíhat ?
Naše milá Kopretina odhodila zábrany, a jede, jede !
Za chvíli sem (doufám !) přičiní některý z opravdu vtipných vtipů našeho lidu.
Třeba, jak jdou Cikáni do plynu, a malý Dežo povídá : "Mami, a co jsou to ty sprchy ?"

Stejně bych dal "sto bodou" Vám, za Váš téměř nepřekonatelný fór "Rom dře."

* * * * *

Co znamená povlečení ve světlehnědé barvě ? Podle mne jen vkus do hněda.
Jo, kdyby bylo TMAVOhnědé, tak bych to nazval „předběžnou opatrností“.
Prostě něco na způsob Garibaldiho červené košile.

Takže dobrou noc nebo rovnou dobré ráno.

Kopretina řekl(a)...

Našla jsem i v vtipy o Polácích, ale je to ukrutné a hrozné, nelidské...Jak mám ráda vtipy, tyto vtipy o Polácích jsou vyloženě nenávistné a nedají se nazvat vtipy, takže pastovat nebudu...

Jakub S. řekl(a)...

ANO, s tím Litviněnkovým otcem to je neuvěřitelné, nelidské, zrůdné - sovětské. Kdo neví, musíte vidět (Petra Proch. ovšem): LN myslím v sobotu.
S. Pujmanová také veřejně požádala o trest smrti pro svého syna Petra. Ano, ano. Slova selhávají, zbývá mlčení.

Větší vlastenec řekl(a)...

Doufám, že "slova selhávají" v úctě před lidskou velkostí s.Pujmanové resp. Litviněnka staršího.
Vždyť jejich velikost je srovnatelná s postavami z antických tragedií : Hle, jak cit matky či otce sváří se s láskou k vlasti ! Hle, jak cit mateřský resp. otcovský potýká se v hrudi, krvavě a bolně, s povinností vůči národu !

A pak, jako Čapkova Matka, s.Pujmanová zvítězila sama nad sebou : Smrt pro zrádce ! Smrt pro mého syna, kterýž již není mým synem !
Litviněnko st. dtto.

Ano, takoví lidé jsou hodni naší nejhlubší úcty.
Uklonit se jim, a uctivě mlčet.

Harpyje řekl(a)...

Netušila jsem, vážení Kopretino a STK, že vtipy o menšinách jsou u českých vlastenců salonfaehig, a pohoršení nad takovými vtipy pokrytectví.
Tak dám taky jeden k lepšímu, abyste se oba dva od srdce zasmáli: Warum haben die Duschen im KZ immer mindestestens 11 Löcher??
Selbst ein jude hat 10 Finger!

Větší vlastenec řekl(a)...

A jo, to je vážně dobrý vtip, vážená paní Harpyje. I náš lid si jej vypráví, samozřejmě česky.
Ovšem na vlastenecké Doupě jej raději česky nenapíši, stejně jako řadu podobných velmi srandovních vtipů o Židech v komorách resp. pod šibenicí.
Na druhou stranu, jak sama vidíte, vtipy o CIKÁNECH v plynových komorách resp. o zrádcích vyhozených do vakua se těší veselému zájmu zdejších ctěných vlastenců.
Takže tak.

Míru zdar !

Harpyje řekl(a)...

Doufám, že oba dva tento vtip ocení.

Kopretina řekl(a)...

Ne, Harpyje, to doopravdy neocením, jsou vtipy a vtipy...Některé přesahují míru únosnosti...Z holocaustu a masových vražd by se legrace dělat neměla, to doopravdy...To mě děsí, ráda občas hodím vtip o cikánech, ale ne z jejich vyvražďování...
Legrace z vraždění kohokoliv je špatné...
A nepatřím k českým šovinistům, to rozhodně ne...Legrace se dá dělat i z Čechů, jako že v cizích zemí se vtipy o Češích vykládají...A co? Co má být...

Kopretina řekl(a)...

Jinak Váš přítel Vlk Vám určil diagnózu na dálku, skvělý to psycholog a psychiatr, když dokáže určit podle textu chorobu...
A vtipy o Židech ráda nemám, zejména ty kruté, hnusné a rasistické, které si vykládají čeští nacisté...

Větší vlastenec řekl(a)...

O tom nepochybuji, vážená paní Harpyje.
Stačí ve všech vtipech o konečném řešení židovské otázky nahradit výraz "Žid" výrazem "Cikán", a naši vlastenci (+ jediná zdejší vlastenka) se budou samým smíchem plácat do stehen.

Konečně - i upřímné české volání po spravedlivém zapojení Židů do chodu společnosti ("Židi na kopáčské práce, ne do lékařských ordinací či do advokátních kanceláří!") lze velmi snadno adaptovat na dnešní poměry.
Ano, jako za tzv.druhé republiky je náš stát ve stavu přechodu; i dnes u nás určité menšiny tyjí z našeho národa. Židi jsou Marxudík už skoro všichni pryč, Němci a Maďaři Leninudík taky; takže se pozornost našich vlastenců může soustředit na poslední menšinu - na Cikány.
Což se taky děje; vtipy naší malé vlastenky i velkého vlastence STK jsou toho důkazem. A humánní likvidace nepřizpůsobivých, tolikrát naznačená velkými vlastenci Pergillem, drakem a dalšími, je východiskem celé neblahé situace.

Světu mír !

Kopretina řekl(a)...

Vtipy o Polácích
http://www.sarbatru.net/polenwitze
http://www.ivtipy.cz/vtipy-o-polacich/
O Polácích si vykládá vtipy kdekdo Češi, tak Němci...A přece Němci nebo Češi nejsou nekulturní národ...
Vtipy o Češích
http://ales.metlicky.txt.cz/clanky/52415/vtipy-o-cesich/

Větší vlastenec řekl(a)...

Řekl bych, milá Kopretino, že vážená paní Harpyje nepotřebuje číst svou "diagnózu" od našeho soukmenovce Vlka staršího.
Řekl bych, že v poslední době sama sobě dává nepříliš lichotivá přízviska.
Proč ?
Protože jí došlo, žel příliš pozdě, komu pomáhala absolvovat školu; koho se pokoušela něco naučit.

Hezký den přeji.

Kopretina řekl(a)...

Pan Vlk nemá právo nikoho posuzovat ani odsuzovat...a z něho ten antigermanismus jenom kape...A nesnáší vše německé, není divu, odkazoval na knihu Hitlerovi ochotní katani od Daniela Goldhagena, Myslím si, že nedělám vůbec nic špatného, chovám se, jak se chovám, jsem taková a nejsem zločinec, lepší nebudu a jsem poctěna, že jsem se dostala do vážené a ctihodné party Harpyje, Jakuba S, Kobylky Lajdy, Jirky S, ještě zde bohužel chybí Šárka, na internetu jsem poznala spoustu lidí, slušných a vážených i nevážených a lůzy...Co mám dělat? Nemůžu vystoupit ze svého stínu, byla jsem vždy taková, nemůžu popřít sama sebe. Jestli je to špatné a zlé, tak mě holt pohltí pekelný oheň, nic s tím nenadělám, jestli mi to máte za zlé, co se dá dělat...snažím se, jak se snažím...jsem sionistka, budu podporovat Židy a Izrael, budu vystupovat proti antisemitům/antisionistům, nevím, co mám dělat jiného. A Vy byste měl mě také nechat napokoji. Zkrátka jsem taková a lepší nebudu, sám jste říkal, že za své hříchy mě pohltí pekelný oheň, tak se staň...

Kopretina řekl(a)...

A všem jmenovaným jsem ze srdce vděčna, za všechno, za přátelství a za toleranci, holt mě musíte brát takovou jaká jsem, jiná nebudu, pokud mě takovou nebudete brát, co se dá dělat, budě mě to velmi líto, ale nemůžu se přetvařovat, nemůžu nic předstírat, jak píši, můžete mě považovat za blázna, možná, že jsem, možná, že jsem bláznivá, můžete mě za vše odsuzovat, ale co mám dělat? Co mám dělat, že mě pohltila vášeň pro sionismus a Izrael? A že mě má vášeň ovládla čím dál tím více? Mám snad skočit z mostu? Ale fuj! To by byl smrtelný hřích...Tak mě odsuďte, je mi to jedno...Izraelský duch ve mně spal a nyní se probudil...

Větší vlastenec řekl(a)...

Peklo, milá Kopretino, není místo, ale STAV.
Tudíž Vás nemohou pohltit jiné "plameny pekelné", než které si sama roznítíte ve své mysli.

Nicméně naděje stále existuje.
Právě dnes vyšel v Lidovkách, v tom protilidovém plátku vlastněném velkoněmeckým velkokapitálem, článek o poslední události v životě známé Barbory Škrlové. Tato rozpolcená osoba byla právě propuštěna z vězení.*)
Nemá nic, neví, co si počít. Ale skupinka poevropštěných Čechů se jí rozhodla pomáhat - našli jí bydlení, prý jí najdou i práci.
Dobrá tedy, pokud se podaří Škrlovou resocializovat, nebudeme ji muset, po našem opětovném vítězství nad Euroamerikou, multikulti a globálnem, strčit do nějaké té poslední komory.
Snad to Škrlová pochopí, snad nebude kousat do ruky, jež ji vytáhla z bahna, jež ji krmí.
To samé platí i pro Vás, milá Kopretino.

Přeji Vám hezké odpoledne.

----------------------------------------------------------------------
*) Ano, to je výsledek té HNUSNÉ politiky multikulti politické korektnosti a „lidských práv“, kterou nám vnutili euroameričtí protektoři. Kdybychom byli svobodní, nikdy bychom tu osobu z vězení nepropustili před odpykáním celého trestu.

Kopretina řekl(a)...

Evropská integrace je nutností, díky ní již nepropukla III. světová válka a evropské státy zažívají relativní blahobyt? A lepší být pod EU,byť s některými omezeními, než pod biče Ruska...Vždyť co mi chybí? Já jsem spokojená, mám dům, rodinu, přátelé, internetové i osobní, vzdělání, práci, milé kočičky...Pán Bůh za to...A samozřejmě můj sionismus, můj milovaný a předrahý Izrael, můj Jeruzalém ze zlata, můj nádherný Sion...

Kopretina řekl(a)...

A to, že Nečas nepodepsal a jednal pod vlivem bátorovců (Klaus, Bátora, Hájek, Jakl, Semín) mě zklamal a jsem z toho smutná. Nečase mám ráda pro jeho proizraelský kurs, ale s tímto jeho krokem nesouhlasím...Ježíši, Francie a Německo jsou dvě největší země, nejvíce zboží vychází k nim i od nich, dominantní vliv Merkozyho je logické, můžeme se stavět na hlavu, ale tak to je...Mně upřímně nevadí dominantní vliv tandemu Merkozy...Chystám se na veliký poznávací zájezd po Německu a severských zemí a v Německu vyjma nádherných památek navštívím i památník holocaustu a podívám se do Dachau...Německo šlo příkladnou cestou k vyrovnáním se zločinů nacismu...A co si budeme povídat, Izrael potřebuje Německo, Německo dodává Izraeli ponorky a jiné nutné zboží...Merkelová může hudrovat na Bibiho, ale Izraeli pomáhat bude...Doufám, že Německo neopustí politiku zvláštní zodpovědnosti, která spočívá v zajišťování bezpečnosti Izraele...A u mladých Izraelců je Berlín oblíbená turistická destinace...

Větší vlastenec řekl(a)...

Co na srdci, to na jazyku :
http://www.reuters.com/article/2011/11/08/us-mideast-netanyahu-sarkozy-idUSTRE7A720120111108

Kopretina řekl(a)...

No a? Tak Sarkozy nemá rád Bibiho. Co má být? Nemusím mít kohokoliv ráda...Sarkozy antisemita není, ve Francii vyjma 5 milionů muslimů žije také 600 tisíc Židů, největší židovská komunita v Evropě...Já také nemám ráda některé Čechy a znamená to, že jsem antičechistka?

Anonymní řekl(a)...

A samozřejmě - můj Miláššek!!! Že by to doteď nikdo neviděl? :-D