neděle 11. března 2012

ČESKÉ TEXTÁRNY 2002: Normální habaďůra

Pondělí 11. března
Duto Hlav s Viki odjeli na jarní lyžování na alpský ledovec. Ambrož se svou Kočkou vyrazili na lyžovačku do Krkonoš. Podvedoucí Trn strávil den na prac. poradě managorů na Sev. Městě. Psal jsem si své texty, Drn zase vytvářel tlachy a na Juniora zbyly mekty. Nějak ho to nové pracovní zařazení zmáhá. Nezávidím mu - musí se naučit vyprodukovat obrovské množství textu tak, aby omektávaný zákazník nepoznal, že se mu nic neříká...


Úterý 12. března
Podvedoucí Trn svolal prac. poradu svého úseku, které jsem se musel též účastnit, když má vedoucí Duto Hlav dovolenou. Oznámil nám, že s námi bude vést "otevřený, kritický, konstruktivní dialog na všechna ožehavá témata, který bude končit srozumitelným, průhledným a jednoznačným rozhodnutím." Drn se ho zeptal, kdy se bude přidávat. Trn odvětil: "Nejde o to říkat vždy a všechno, ale náležité věci správným způsobem a ve správném čase."

Středa 13. března
Podvedoucí Trn zavedl novou Knihu příchodů specielně pro svůj podúsek - tedy pro Drna a Juniora. Aby se mu prý kontroly nepletly. V sedm ráno nakreslil za svůj a Juniorův podpis tlustou čáru. "Nemůžete si přece dělat z práce holubník," pravil Drnovi,  který dorazil v 7:00:05. S ohledem na to, že Drn přijíždí do práce stejnou tramvají jako vedoucí Duto Hlav a Viki, je zvláštní kniha docházek asi opravdu zapotřebí.

Čtvrtek 14. března
Podvedoucí Trn dorazil dnes pět minut po sedmé. Drn s Juniorem už pilně zírali do monitorů. V knize příchodů někdo podtrhl tlustou čarou Drnův a Juniorův včasný příchod. Trn začal křičet: "Tohle je od vás normální habaďůra!"

Pátek 15. března
Junior se v produkci mektů docela zdokonalil. Protože je podle ROZŘEĎ 2987/01 musí vytisknout, zvedla se spotřeba náplní do tiskáren. Viki má dovolenou, proto fasujeme náplně u Badavé. Její šéf Kvakoš se o tom při obědě zmínil Trnovi. Trn odpoledne vtrhl do naší textárny s výkřikem: "Co to tady zase máte za průser!?" Ó, kdy se nám vrátíš z dovolené, ty náš zlatý Duto Hlave?
...............................................

Sobota 16. března
Z listárny Moby Dicka

Zdar Mobiku,
v naší firmě jsou neustálé problémy s přiřazením pracovních pomůcek a zařízení ke konkrétním pracovníkům. Existuje na to jistý program, ale na našem pracovišti je nás patnáct, pracujeme na směny, jedno zařízení je v různé době používáno různými lidmi a jeden člověk ve stejné době používá několik zařízení - a to našemu programu působí potíže. Náš provoz je poměrně rozlehlý a v každé jeho části máme jeden telefon, asi tak právě patnáct linek.
I byl každému pracovníkovi chytře přiřazen přesně jeden telefon. Jeden z těch telefonů je na služebně, kde se zdržujeme nejvíc. Ten člověk, na kterého je náš hlavní telefon napsán, má teď problém: Podle Kontrolního oddělení totiž telefonuje podezřele často - absolutně nejvíc ze všech našich pracovníků!

Zaslal čtenář  K.H.
*************************************

ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., - velká zavedená česká firma, těžící z dřívějšího postavení na trhu, kde měla prakticky monopol na produkci různých užitečných textů. Současně v ní probíhá přestavba, zeštíhlování, hledání nové filozofie, liberalizace a doprivatizace.
MOBY DICK - nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, který si vede zápisky.
(Informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a dalších reáliích firmy viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

2011-03-11 v 11.46 japonského času vzniklo před japonským pobřežím Sauriku v oblasti Töhuku mořetřesení které způsobilo Tsunami o vyšce 10 - 38 metrů. Japonsko zasáhlo zemětřesení okolo 9.0 Richter stupnice. Zemětřesení spolu s tsunami způsobilo obrovskou katastrofu, mimo jiné gau v atomové lektrárně Fukushima Daiichi.
Otče náš
jenž jsi na nebesích
posvěť se jmeno Tvé.
Přijď království Tvé.
Buď vůle Tvá jak v nebi tak i na zemi.
Chléb vezdejši dej nám dnes.
Ä odpusť nám naše viny, jako i my odpouštíme našim vivíkům.
A neuveď nás v pokusšení, ale zbav nás od zlého.
Amen

Větší vlastenec řekl(a)...

Tyhle "knihy příchodů" jsou na nic. Každý si do nich píše co chce, kontrola je nespolehlivá ...
Prostě - po našem opětovném vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem, demokracií a globálnem zavedeme všude naše osvědčené píchačky.
A s.vrátný bude PEČLIVĚ dohlížet na kázeň, aby každý „píchl“ jen sám za sebe.
Tím si zajistíme 100% dodržování pracovní doby.
Takže pak postačí zajistit VYUŽÍVÁNÍ pracovní doby, a Euroameriku opět překonáme i v ekonomice.

Na shledanou v lepších časech.

Schumacher řekl(a)...

"Píchačky" jsou pasé. Každý bude očipován a monitorován Vládostranou, zaměstnavatelem (v podstatě též Vládostranou). Sice dosud pozorujeme marnou křečovitou snahu o oddělení formální politické moci od reálné ekonomické moci, ale takové trapné a neužitečné pokusy se stanou minulostí. Jeden Vůdce vládne všem, jedna Strana káže, jeden Vůdce přivede, do temnoty sváže.

STK řekl(a)...

Tolkien se v hrobě obraca, Šenče!

EK POPEL NA HLAVU... řekl(a)...

Kde je Leucanthemum , naše milá dvouletá, s dvackou a stravenkou, ta stravenka byla protizákonně zneužita, to jen okrajově.Tak to je ta soc-pomoc, křesťanská, čistá. Ne prácí, ale almužnu, jako záplatu na své svědění (neb). Já hlupák, do smrti se nic nenaučím.
čest v šest!

Anonymní řekl(a)...

Každý se rád nechá dobrovolně očipovat. Neb:
1) stačí uvážit míru informací, které nemalá část populace již dnes zveřejnňuje na soc. sítích - a nejen o sobě, ale i svých dětech
2) Ještě jedna dvě (stačí tak po 3 letech) zmizelé Aničky a každý zodpovědný rodič nechá potomkovi vložit čip už v porodnici - jde přece o bezpečí dítěte! (Samozřejmě bude pokračovat v činnosti uvedené v bodu 1, tam je to bezpečí jaksi...) Po nějakém nepříliš dlouhém čase bude k odmítnutí očipování potřeba důkladně zdůvodněný papír. Takoví nezodpovědní rodiče budou evidováni ve zvláštních seznamech, neboť
3) řádný občan nemá co skrývat. Má-li, je to s velkou pravděpodobností zakuklený terorista a tak je s ním potřeba i jednat. Pokrokový zákon o operativním zadržení bez udání důvodu (jako by absence čipu nestačila!) na 10 let i více k nám bezpochyby přes oceán dorazí již zanedlouho.

s.t.k. řekl(a)...

Baže pane Neznámý Anonyme.
A v tom čipu nebude nic jiného, než nezáměnné 64-místné číslo. Zbytek informací bude v CML - totiž v centrální evidenci obyvatelstva.
===
Dovedete si představit, jak budou ceněné duplikáty čipů nebo čipy z mrtvol?
Pokažený čip - to bude pomalu horší, než smrt. Inu - když někdo tvrdí, že něco nemůže nastat, abvykle to záhy nastane. A naopak.

Jakub S. řekl(a)...

"Diskuse" s naivními jednoduchými tísnivými anonymy se nehodlám účastnit. Je mi z toho bezmezně smutno, je mi líto pana domácího, nemám to z více důvodů zapotřebí. Howgh.