neděle 25. března 2012

ČESKÉ TEXTÁRNY 2002: Snížení časových ztrát při podpůrných procesech

Pondělí 25. března
Duto Hlav se před týdnem vrátil z dovolené. Zhodnotil ji slovy: "Jak mi bylo dobře celý týden bez porad!" Takže teď si náměty pro pracovní poradu zapíše do dokumentu na intranetových KECECH, a to už je rovnou zápis z porady, kterým se máme řídit, jako by proběhla. Ušetříme tak čas, který nemusíme na poradě strávit. Ale zato musíme denně zápis z porady zkontrolovat – často se totiž mění.


Úterý 26. března
Já a Ambrož se už nemusíme nervovat na poradách, vedených Duto Hlavem. Zato podvedoucí Trn pořádá časté porady se svými podřízenými Drnem a Juniorem ve svém kanclu, co zdědil po Viki. Dnešní téma porady bylo: "Jak zrychlit produkci vytváření mektů a tlachů – snížení časových ztrát při podpůrných procesech." Začali hned ráno v sedm, skončili až po našem odpoledním odchodu.

Středa 27. března
Trn držel dopoledne přednášku "Efektivní koordinace mého podúseku se segmentem textů při udržení stabilizace dalších masivních organizačních a procesních změn". Chce, abychom my čtyři podřízení postupně přecházeli mezi Dutovou textárnou a jeho mektárnou/tlachárnou. Ambrož poznamenal: "Pamatuju rotaci kádrů. Ale rotace zaměstnanců – to je skutečně přelomová strategie!"

Čtvrtek 28. března
Trnova nechuť přidávat plat podřízeným objasněna. Trn prohlásil: "Nepřipustím, aby lidé bez nejvyššího vzdělání brali více, než vysoce kvalifikovaní odborníci s vysokoškolským diplomem." Trnova žena je učitelka.

Pátek 29. března
Junior se optal Trna, kdy mu zvýší plat. Také má vysokou školu, jako Trnova žena, i když jen bakalářské studium. Trn pravil: "Žena se dokázala překvalifikovat z učitelky ruštiny na učitelku angličtiny a přesto má stejný plat, jako vy. Přidat vám proto nemohu." Junior se bezelstně optal: "A nemohla by se vaše paní překvalifikovat na šlapku?"
...............................................

Sobota 30. března
Z listárny Moby Dicka

Kdo proboha jste?
Zcela jistě jste zaměstnancem naší firmy, nebo alespoň posloucháte za dveřmi.
A nebo jsou někteří šéfové debilové unifikovaného kalibru. Vaše texty mě vždy pomáhají překonat stupiditu a neomalenost mého nadřízeného, děkuji Vám za ně.

Pište prosím dál.
M.K.

Vážený pane,
tak jsem si trochu zahrával s myšlenkou ukončit svůj deníček právě po dvou letech, co jsem ho začal psát. Ale život přináší stále nové podněty. Na drzou nadutou hloupost, domýšlivost, zpupnost až hrubost některých našich managorů může člověk reagovat bud útěkem, či útokem. Nebo smíchem.
Takže píšu dál.

 >>:)) Váš Moby
*************************************

ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., – velká zavedená česká firma, těžící z dřívějšího postavení na trhu, kde měla prakticky monopol na produkci různých užitečných textů. Současně v ní probíhá přestavba, zeštíhlování, hledání nové filozofie, liberalizace a doprivatizace.
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, který si vede zápisky.
(Informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a dalších reáliích firmy viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

10 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

Ach, ubohy, ubohy Moby Dick, vykoristovany proletar pera ! Je tak pracovity, tak chytry, tak obetavy - a tyraji ho lini, hloupi a sobecti nadrizeni. Pri cetbe jeho "de profundis" nezustava jedine oko suche, jedina pest nezatata ...
Cizak by se asi divil, proc M.D. neda vypoved, proc neodejde do lepsiho zamestnani. Nasinec se nedivi - kazdy obycejny (nekradouci) Cech se drzi sveho zamestnani jako lejno kosile. Nebot nezamestnanost je hrozna, jeji hruzu prekonava jen des bidy a hladu. A v kapitalismu a demokracii jsou vsichni nadrizeni naduta hovada ... Takze nasinci nezbyva nez zatnout zuby, a pokusit se prezit, vydrzet do osvobozeni Armadou Ruske federace. Az se opet zbavime Euroamericanu a Zidu, Moby Dick bude Stranickymi organy ustanoven (a ROH potvrzen) do funkce vedouciho. To budou vsichni cumet, jak mu to pujde ! Na shledanou v lepsich casech.

EK dodala)hahaha řekl(a)...

PRO n.VV:....jeji hruzu prekonava jen des bidy a hladu. A JEŠTĚ VÍCE GLOBÁLNÍ PŘITEPLOVÁNÍ,
případ z Argentiny, kde manželé (Francisco Lotero, 56, Miriam Coletti, 23) spáchali sebevraždu ve strachu z globálního oteplování. Vysvětlili své motivy v dopise na rozloučenou.

M.K.Jones et al. The impact of climate change on obsessive compulsive checking concerns. Australian and New Zealand Journal of Psychiatry. Březen 2012

ČEST PRÁCI V ŠEST!!

EK dodala) řekl(a)...

Co nám napastuje naše kytka až se vrátí z cest po CHRÁMECH VŠEHO VĚDĚNÍ.
čest v sedm!

Schumacher řekl(a)...

Ano jde o unifikovaný kalibr. Četnost jeho výskytu roste s úrovní řídící pozice a je nepřímo úměrná míře bezprostřední odpovědnosti za cokoli jiného vyjma "rozřeď", "nadhoď" a "přiser".

informace řekl(a)...

Přiznám se, Schumachere, že vašemu květnatému jazyku nerozumím. Co jste chtěl říct? Ke komu nebo čemu se to vztahuje?

Tomáš Krystlík řekl(a)...

Vážený pane Kovanici,

možná, že Vás bude zajímat, že v mém blogu http://krystlik.blog.cz/1203/zajimava-informace#komentare se objevil tento přípis:

10 Emil | Dnes v 10:51 | Reagovat
[9]: Jan Kovanic (Šaman) je typický český idiot neschopný logické úvahy.

S pozdravem


Tomáš Krystlík

Harpyje řekl(a)...

S větší ubohostí jste už nemohl vyrukovat?
Abschaum.

Harpyje řekl(a)...

Pane Krystlíku, Vy jste asi zrovna tak kvalifikovaný historik, jako ten "Kaminbauer" z Neviditelného Psa. Oba dva zastáváte extrémní pozice a předstíráte, že jste zpytatelé dějin, a přitom jste pouze jen směšné figurky, jak to u podobných hochstaplerů bývá.

EK pro T.K. řekl(a)...

Dovoluji si upozornit na obskurní výběr "předplatnéhu", který naplňuje skutkovou podstatu několika trestných činů, jistě poznáte kdo je výběrčí. Nebo se sám ozve? Nebo bude kecat do něčeho jiného?

Cituji: Tisíce lidí čtou !!!!!!!!!! po česku, tj. zadarmo, byť je jasné, že vydávání časopisu se bez peněz neobejde. Pokud byste si přáli vymanit se z tohoto neblahého zvyku, učiňte tak, prosím, zasláním finančního obolu na adresu:

????????
Middelstestraat 11

6004BG Weert

Nizozemsko (Pays-Bas, Holland)

Bankovky vložte do obálky a pro jistotu je ještě zajistěte proti vyhmatání vložením do tužšího papíru, příspěvek lze také vložit do dvou kusů složeného kancelářského papíru. Pošlete nedoporučeně. Všechny takto zaslané příspěvky nám dosud došly bez úhony. Nezapomeňte vždy připojit svou e-mailovou adresu, abychom Vám mohli příjem částky potvrdit a poděkovat za ni.

Váš TK ???????


No, čest v šest

drak řekl(a)...

informaci:

Neznám detailně situaci v Itálii, ale u nás, podíváte-li se na to, co se buď zahraničním nebo místním vlastníkem vybere doma a pošle sem, nebo vybere tady, aby to řídilo lidi, to je docela "síla". V podstatě se to dá shrnout tak, že čím tupější, blbější a arogantnější, tím lépe. Následkem toho pak vznikají v podnikatelském prostředí "zajímavé" jevy, popisované třeba Moby Dickem. Není snadné se k tomu nějak rozumně postavit, ale nejlepší ze všeho asi je, se tomu smát a to Moby Dick a Schumacher činí.