středa 21. března 2012

Malé přešlapy

Vrah z Toulouse byl identifikován a lokalizován. Je to Alžířan s francouzským pasem Mohammed Merah. Byl obklíčen a vyzván ke vzdání se. Avšak není umlčen. V noci, ještě před zásahem policie, zatelefonoval médiím. Například redakci France 24. V rozhovoru se ke všem svým vraždám přiznal. Média jeho výroky zveřejnila. A spojila se s policajty, aby jim dala také nějaké informace.

Tak, vrahem je člověk, který profilově odpovídá. Sám se označuje za "mudžahedína" a udává příslušnost k Al-Káidě. Mimo jiné je tedy skutečně antisemita, ačkoliv to stále není jisté. Postřelil dva policajty, kteří šli k jeho dveřím. Z okna vyhodil jednu pistoli, nejspíš mu došly náboje. Vyhodil pistolku možná proto, aby se identifikoval: Heč, jsem to já! Má prý ještě samopaly Uzi, kalašnikov a další věcičky. S ohledem na to, že v Afghánistánu vyráběl bomby, tak má možná bomby. Podminovaný může být celý dům.

Ale asi nehodlá padnout, když chce provést další útoky. Kdy? Až ho pustí z vězení, pravděpodobně. Kam hodlá jít "se vzpřímenou hlavou". Další variantou je pak "zemřít s úsměvem na rtech". Měl by se začít usmívat, protože zasahuje jednotka RAID – "recherche, assistance intervention, dissuasion", neboli "pátrání, pomoc, zákrok, odstrašování". Svým způsobem kolegové: taky střílejí do hlavy.

Jo, policajti už mají k dispozici kamerku, kterou vrah snímal své počínání. Možná proto si vybíral tak fotogenické oběti. Doufejme, že ty záběry žádné hovado nezveřejní.

Zatímco ve Francii islámista vraždí veterány z Afghánistánu a Židy, u nás na severu patnáctiletý Cikán pobodal a z okna vyhodil policistu. Tedy dle bleskových zpráv. Ej, Cikáni, jen počkejte! Parlament už projednává zákon, podle kterého by hluční noční řvouni a ožralové mohli býti vykázáni z obce, kde se ožírají a ruší noční klid. Na otázku "kam" předkladatelka nehledala odpověď, našla ji vláda: Do místa trvalého bydliště. Ze kterého nemůže být nikdo vykázán za to, že trousí odpadky.

A copak je to za policajta, že se nechá vyhodit z druhého patra patnáctiletým klukem? Ale ten ho možná ani z okna nevyhodil. Možná do něj jen strčil na schodišti, které nemá zábradlí. A třeba ho nepobodal, ale pořezal. Některý z těch dvou podezřelých. Patnáctiletý kluk, kterému dává alibi matka. Anebo neidentifikovaný třicetiletý muž. Podle policie zasahující amatér "utrpěl těžké zranění", a proto ho není možné vyslechnout. Podle nemocnice: "Muž je hospitalizovaný na chirurgickém oddělení mostecké nemocnice.  Jeho poranění lze charakterizovat jako lehká. Jedná se o řezné rány a pohmožděniny. Muž byl nejdříve přijat na jednotku intenzivní péče, ale po vyloučení těžších poranění byl umístěn na chirurgické oddělení."

Média se chovají různě. Některá se bojí vyslovit označení "Rom" a mluví o "neznámém muži" - což vlastně mají pravdu, když tam byli dva. Pozoruhodné jsou rozpory mezi vyjádřením nemocnice a policie. Pravda bude někde mezi "pokusem o vraždu" a - "uklouznutí na schodech"…
Francie, Čechy, rasistické nebezpečí číhá všude. Mohou za ně Romové, policajti, terororisti, a určitě se ozve, že i Židi. Oběti islámistického vraha byly dnes podle náboženského ritu pohřbeny v Jeruzalémě, kam ke dopravilo francouzské vojenské letadlo. Do Jeruzaléma byly dopraveny, protože krom francouzského měli i izraelské občanství. A to je vlastně zrada Francie. Však si také někteří indiferentní občané už balí kufry. Asi deset tisíc jich už v posledních letech uteklo do bezpečnějšího Izraele, asi 30.000 o tom přemýšlí. Tak ve Francii je asi 1  % Židů - uvádí se, že asi 500 až 600 tisíc. Muslimů je o něco více – 5 až 6 milionů, tedy 10 %. Ale, jak včera pravil Dalil Boubakeur, správce pařížské Velké mešity, neoficiální hlava francouzských muslimů, neměli by se "stigmatizovat muslimští občané", kteří z "99,9 % dodržují zákony". Vražda vojáků, židovských dětí a učitele byla jen "ojedinělý případ" (the killings of three soldiers, three Jewish children and a rabbi in the Toulouse region were the work of a tiny "fringe").

(V první verzi článku jsem použil zdroj, podle kterého Boubakeur pravil, že šlo jen o "drobný přešlap". Panu Boubakeurovi se omlouvám.)

A co máme tedy dělat s tím drobným procentem muslimů, Cikánů a černochů? Máme se na ně patřičně vyzbrojit? Když se podezřelá osoba chová podezřele, a vy se tím cítíte ohroženi, můžete ji na místě beztrestně zastřelit. Alespoň na Floridě. Jako před měsícem učinil jistý George Zimmerman v obytném komplexu v Orlandu, který zde dobrovolně hlídal před podezřelou svoločí. A jeden sedmnáctiletý negr se mu jevil být podezřelý. Svoje podezření hlásil na policii, ale pak raději rychle zakročil sám. Teprve po protestech veřejnosti začala policie případ vyšetřovat.


A zatím u nás na Nový rok dvojice Cikánů napadla v Tanvaldě bělocha, který se bránil střelbou a jednoho z nich zastřelil.

Tak nevím. Máme se začít ozbrojovat? A riskovat, že nám někdo naši zbraň ukradne a zabije nás s ní, že se sami postřelíme, že se postřelí naše dítě, anebo sami učiníme "malý přešlap"? Myslím, že by bylo lepší přestat tupě škrtat finance pro výkonné policajty. Kteří by měli konat profesionálně, avšak rozvážně, a nenechat se třeba vyhazovat z okna. Chtělo by to také soudy, které budou fungovat rychle a spravedlivě. A potřebovalo by to i patřičně vybavená vězení, aby vězni mohli pracovat. Neboť práce, jak známo, osvobozuje…

Nemůžeme se všichni přestěhovat do bezpečného Izraele, kterému hrozí jen stovky milionů Arabů a jaderné vyhubení.


PS: Zpráva z 17:42. Masový muslimistický vrah se hodlá vzdát. Pravděpodobně v době headlines...

21:26 Dána druhá verze článku. Boubakeurovo vystoupení mělo jiný smysl, než jak vyplývalo z původně použitého zpravodajství. Čili ho (prozatím) nestěhuju do arabské pouště...

206 komentářů:

«Nejstarší   ‹Starší   201 – 206 z 206
drak řekl(a)...

informaci:

To je zajímavé, zkusím si o tom něco vyhledat. Obvyklé to určitě není, a roli v tom mohlo sehrát ledacos. Pozoruhodné to nepochybně je, hodně.

informace řekl(a)...

Draku,
já jsem o tom našla tohle:

QUATTRO GIORNATE DI NAPOLI
E’ la rivolta spontanea della popolazione napoletana, durata dal 28 settembre al 1° ottobre 1943, contro le truppe tedesche d’occupazione, costrette alla ritirata dallo sbarco alleato di Salerno. Scatta quando i tedeschi procedono al reclutamento forzato di 30.000 lavoratori da impiegare in opere difensive. La popolazione, sapendo ormai vicine le truppe alleate, si ribella. Ne sono protagonisti principalmente i giovanissimi “scugnizzi” e i soldati sbandati in seguito all’armistizio dell'8 settembre, ma è fondamentale l’appoggio dato loro da semplici cittadini, soprattutto donne. Il film di Nanni Loy – Le quattro giornate di Napoli – ne è la degna rappresentazione. Muoiono in tutto sessantasei civili. I tedeschi devono rinunciare alle distruzioni programmate nel porto e nei maggiori stabilimenti industriali e abbandonare la città più in fretta del previsto. Le truppe alleate, sbarcate a Salerno il 10 settembre, entrano in città senza sparare un colpo.

na stručných stránkách o italském odboji.
http://www.ilcassetto.it/notizia.php?tid=157

V odstavci se hovoří i o tom, že se povstání zúčastnily i ženy. Vy si neumíte představit, jak Neapolky ječí. Nedivila bych se, kdyby vytekly nervy i německému komandu. Jen jednou jsem je viděla při díle, když se v panice cpali na parník na Ischii. A přísahám, že to byl jeden z nejsilnějších zážitků, pokud jde o masovou paniku.Jen jsem němě zírala.
Němci chtěli vyhodit do povětří přístav a továrny, ale místo toho raději štrádovali pryč. Spojenci vstoupili do Neapole bez jediného výstřelu.
Oni jsou Neapolci unikátní. Dneska ukazovali v TV, jak znova vyasfaltovali silnice. Zalili asfaltem i všechny odtoky do kanálů a teď je marně hledají, aby je znova otevřeli.

informace řekl(a)...

Draku,
ukázky z filmu jsou na YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=5X_frTCdXRE

drak řekl(a)...

informaci:

Díky, dopočítám daně a v klidu se na to asi až o víkendu podívám. Co se té Neapole týče, neuzavíraly se tam náhodou z majetkových důvodů sňatky geneticky blízkých osob? Tohle mi totiž silně cosi připomíná. Tady, aby rodina nemusela dát z ruky kus gruntu, tak se brali poměrně blízcí příbuzní a v některých krajích to zanechalo nepřehlédnutelné následky, máte pocit, že další takovou bandu tupounů jen tak někde nenajdete.

Jakub S. řekl(a)...

Nazdar! Tak já před spaním jen tohle, zítra si dočtu ostatní. Čtyři neapolské dny u nás kdysi bylo, viděl jsem to. Obrovský film, obrovské hrdinství. V této souvislosti: Řím - otevřené město. Dobrou... Snažím se dát se trochu do pořádku.

informace řekl(a)...

Ben tornato, Jakube!
Už jsme mysleli, že Vás odvlekla nějaká divoženka.
Pořád, kdy se vrátí, kdy se vrátí?
Já jsem pro Vás na uvítanou připravila novou slovní hříčku. Uvidíme, jak se s ní spravíte.

Il mio cane è molto intelligente, è intelligente a tal punto che con le zecche si è stampato da solo i soldi.

Co tomu říkáte, Jakube? Nepřeložitelná?

«Nejstarší ‹Starší   201 – 206 z 206   Novější› Nejnovější»