středa 21. března 2012

Malé přešlapy

Vrah z Toulouse byl identifikován a lokalizován. Je to Alžířan s francouzským pasem Mohammed Merah. Byl obklíčen a vyzván ke vzdání se. Avšak není umlčen. V noci, ještě před zásahem policie, zatelefonoval médiím. Například redakci France 24. V rozhovoru se ke všem svým vraždám přiznal. Média jeho výroky zveřejnila. A spojila se s policajty, aby jim dala také nějaké informace.

Tak, vrahem je člověk, který profilově odpovídá. Sám se označuje za "mudžahedína" a udává příslušnost k Al-Káidě. Mimo jiné je tedy skutečně antisemita, ačkoliv to stále není jisté. Postřelil dva policajty, kteří šli k jeho dveřím. Z okna vyhodil jednu pistoli, nejspíš mu došly náboje. Vyhodil pistolku možná proto, aby se identifikoval: Heč, jsem to já! Má prý ještě samopaly Uzi, kalašnikov a další věcičky. S ohledem na to, že v Afghánistánu vyráběl bomby, tak má možná bomby. Podminovaný může být celý dům.

Ale asi nehodlá padnout, když chce provést další útoky. Kdy? Až ho pustí z vězení, pravděpodobně. Kam hodlá jít "se vzpřímenou hlavou". Další variantou je pak "zemřít s úsměvem na rtech". Měl by se začít usmívat, protože zasahuje jednotka RAID – "recherche, assistance intervention, dissuasion", neboli "pátrání, pomoc, zákrok, odstrašování". Svým způsobem kolegové: taky střílejí do hlavy.

Jo, policajti už mají k dispozici kamerku, kterou vrah snímal své počínání. Možná proto si vybíral tak fotogenické oběti. Doufejme, že ty záběry žádné hovado nezveřejní.

Zatímco ve Francii islámista vraždí veterány z Afghánistánu a Židy, u nás na severu patnáctiletý Cikán pobodal a z okna vyhodil policistu. Tedy dle bleskových zpráv. Ej, Cikáni, jen počkejte! Parlament už projednává zákon, podle kterého by hluční noční řvouni a ožralové mohli býti vykázáni z obce, kde se ožírají a ruší noční klid. Na otázku "kam" předkladatelka nehledala odpověď, našla ji vláda: Do místa trvalého bydliště. Ze kterého nemůže být nikdo vykázán za to, že trousí odpadky.

A copak je to za policajta, že se nechá vyhodit z druhého patra patnáctiletým klukem? Ale ten ho možná ani z okna nevyhodil. Možná do něj jen strčil na schodišti, které nemá zábradlí. A třeba ho nepobodal, ale pořezal. Některý z těch dvou podezřelých. Patnáctiletý kluk, kterému dává alibi matka. Anebo neidentifikovaný třicetiletý muž. Podle policie zasahující amatér "utrpěl těžké zranění", a proto ho není možné vyslechnout. Podle nemocnice: "Muž je hospitalizovaný na chirurgickém oddělení mostecké nemocnice.  Jeho poranění lze charakterizovat jako lehká. Jedná se o řezné rány a pohmožděniny. Muž byl nejdříve přijat na jednotku intenzivní péče, ale po vyloučení těžších poranění byl umístěn na chirurgické oddělení."

Média se chovají různě. Některá se bojí vyslovit označení "Rom" a mluví o "neznámém muži" - což vlastně mají pravdu, když tam byli dva. Pozoruhodné jsou rozpory mezi vyjádřením nemocnice a policie. Pravda bude někde mezi "pokusem o vraždu" a - "uklouznutí na schodech"…
Francie, Čechy, rasistické nebezpečí číhá všude. Mohou za ně Romové, policajti, terororisti, a určitě se ozve, že i Židi. Oběti islámistického vraha byly dnes podle náboženského ritu pohřbeny v Jeruzalémě, kam ke dopravilo francouzské vojenské letadlo. Do Jeruzaléma byly dopraveny, protože krom francouzského měli i izraelské občanství. A to je vlastně zrada Francie. Však si také někteří indiferentní občané už balí kufry. Asi deset tisíc jich už v posledních letech uteklo do bezpečnějšího Izraele, asi 30.000 o tom přemýšlí. Tak ve Francii je asi 1  % Židů - uvádí se, že asi 500 až 600 tisíc. Muslimů je o něco více – 5 až 6 milionů, tedy 10 %. Ale, jak včera pravil Dalil Boubakeur, správce pařížské Velké mešity, neoficiální hlava francouzských muslimů, neměli by se "stigmatizovat muslimští občané", kteří z "99,9 % dodržují zákony". Vražda vojáků, židovských dětí a učitele byla jen "ojedinělý případ" (the killings of three soldiers, three Jewish children and a rabbi in the Toulouse region were the work of a tiny "fringe").

(V první verzi článku jsem použil zdroj, podle kterého Boubakeur pravil, že šlo jen o "drobný přešlap". Panu Boubakeurovi se omlouvám.)

A co máme tedy dělat s tím drobným procentem muslimů, Cikánů a černochů? Máme se na ně patřičně vyzbrojit? Když se podezřelá osoba chová podezřele, a vy se tím cítíte ohroženi, můžete ji na místě beztrestně zastřelit. Alespoň na Floridě. Jako před měsícem učinil jistý George Zimmerman v obytném komplexu v Orlandu, který zde dobrovolně hlídal před podezřelou svoločí. A jeden sedmnáctiletý negr se mu jevil být podezřelý. Svoje podezření hlásil na policii, ale pak raději rychle zakročil sám. Teprve po protestech veřejnosti začala policie případ vyšetřovat.


A zatím u nás na Nový rok dvojice Cikánů napadla v Tanvaldě bělocha, který se bránil střelbou a jednoho z nich zastřelil.

Tak nevím. Máme se začít ozbrojovat? A riskovat, že nám někdo naši zbraň ukradne a zabije nás s ní, že se sami postřelíme, že se postřelí naše dítě, anebo sami učiníme "malý přešlap"? Myslím, že by bylo lepší přestat tupě škrtat finance pro výkonné policajty. Kteří by měli konat profesionálně, avšak rozvážně, a nenechat se třeba vyhazovat z okna. Chtělo by to také soudy, které budou fungovat rychle a spravedlivě. A potřebovalo by to i patřičně vybavená vězení, aby vězni mohli pracovat. Neboť práce, jak známo, osvobozuje…

Nemůžeme se všichni přestěhovat do bezpečného Izraele, kterému hrozí jen stovky milionů Arabů a jaderné vyhubení.


PS: Zpráva z 17:42. Masový muslimistický vrah se hodlá vzdát. Pravděpodobně v době headlines...

21:26 Dána druhá verze článku. Boubakeurovo vystoupení mělo jiný smysl, než jak vyplývalo z původně použitého zpravodajství. Čili ho (prozatím) nestěhuju do arabské pouště...

206 komentářů:

1 – 200 z 206   Novější›   Nejnovější»
stk řekl(a)...

Albert Einstein by měl radost. Samá relativita!
99% muslimů je hodných a mírumilovných.
99% Rómů nekrade a řádně pracuje.
99% bílých heterosexuálních mužů je zjevnými nebo latentními rasisty.
99% komunistů nikdy nikomu neublížilo.
Něco se vám nezdá spoluštamgasti? Opravdu? Tak to je nás víc. Pravda je naprosto relativní pojem. To je pravda. Na 99%.
A budeme tu následně rozebírat, jestli je to opravdu na 99% nebo jen 66% nebo snad jen 20%...
Ba ne, dámy a pánové. Téhle veselice se tady nemohu zúčastňovat. Na tuhle "relativitu" musí mít člověk žaludek. A hlavně nemít vlastní děti, takže může uvažovat způsobem "...a po mě potopa."
Odcházím dobrovolně za dveře, na hřbitov, přemýšlet o životě a lidech. Budu přemýšlet vlastní hlavou - to na rozdíl od jiných, kteří to asi neumějí - když jim to tak vadí.
Ti zase mohou citovat z bohatých zahraničních pramenů. Přitom vlastní hlavy netřeba.

Kopretina řekl(a)...

Můžeme si za to sami, natahali jsme si 40 milionů mohamedánů a teď pláčeme. Marine Le Pen bude nabírat na síle. Jistě, nezvítězí, ale posílí. A je to vina islamistů a levičáků, kteří nebezpečí islamismu bagatelizovali. A jak jsem psala v jiném článků, v Beneluxu někteří Židé volí Vlámský spolek. Proč? Protože nezavírá před nebezpečím islamismu oči...

Harpyje řekl(a)...

Hnus.
Jinak se Váš komentář, Šamane, nedá nazvat.
Božínkův komentář mi dává za pravdu.

Harpyje řekl(a)...

Nevím, jestli Vy můžete za to, "že jsme sem natahali 40 milionů mohamedánů a teď pláčeme", ale já rozhodně ne.
Vaše primitivní agitky se už pomalu začínají podobat článkům ze Stuermera.
Kde zůstává ona pověstná židovská tolerance, kterou jsem po obědě postovala Jakubovi, výrok Richarda Pasquiera.
Nepoučili jste se vůbec v ničem, Vy přátelé židů! Z nich si vemte příklad, Vy, kteří píšete, že Dalil Boubakeur je "hajzl"!

Schumacher řekl(a)...

To je cirátů. Jak dlouho ho budou prosit aby se vzdal. Pak bude velký proces, velká právnická bitva, zkoumání příčetnosti, mnoho interview, zprávy z procesu na prvních stranách, k tomu "zasvěcené" komentáře...
Picnout a šlus. Rychlé, laciné, účinné, spravedlivé.

informace řekl(a)...

Nezlobte se, Harpyje,
ale Váš komentář jaksi nechápu.
Jde, pokud se týká komentáře Šamana, o problém nepřizpůsobivých. A to nepřizpůsobivých, co pocházejí z jiných etnik.
Pokud jde o Mohammeda Meraha, francouzského občana původem z Alžíru, je jasné, že i když měl možnost se zapojit do nové komunity, z nějakých důvodů jí zůstal cizí, dokonce se ten pocit odcizenosti vystupňoval v nenávist a vraždění. Proč se přidal na stranu teroristů, když měl ve Francii rodinu, slušný byt (ukazovali ho v TV), měl z čeho žít. (Prý se dokonce pokoušel dostat do nějakých zvláštních jednotek vojska, kde ho nepřijali pro drobné krádeže.) Kde je ten kámen úrazu?
Pokud jde o cikány, jsou v Evropě usazeni po staletí a dosud, až na určitý počet vyjímek, se drží mimo národní komunitu, chtějí si své věci vyřizovat mezi sebou, odmítají zásahy policie nebo soudů. Prostě se nepřizpůsobili, nezařadili.
Co mají národní komunity s takovými lidmi dělat?
Musíte uznat, že taková skupinová "enclaves" rozhodně soudržnosti celé společnosti neprospívá, naopak ji tříští, činí ji málo bezpečnou, vyvolává nepřátelské nálady.
Podle Vás vina toho všeho leží na místním autoktonním obyvatelstvu nebo na nedostatečné pozornosti úřadů a opatření na ochranu nepřizpůsobivých?

Schumacher řekl(a)...

Jo, Šamane, to je halt těžké. Když se tu kdo naveze do zdejších muslimů, je za to veřejně potažmo i úředně zpucován za souhlasného mrmlání multikultihumanities i Židovské obce, že tohle známe, napřed muslimové a hned potom budeme na řadě my. Že po mešitách přijdou na řadu synagogy. Být pro muslimy je špatné. Být proti nim je špatné. Jedině dobře je to tak být trochu podle toho jak se hodí pro ně, trochu jak se hodí proti nim. Jak kde a jak kdy. Jenže to je moc složité poznat kde přitáhnout a kde povolit, kdy a v čem si zadat a kdy a v čem si nezadat aby si jeden nevykoledoval. Tak halt se musíme smířit s tím, že je to takové jaké to je. To jsou mi starosti. Jsem zvědavý jak budou pasovat ty křížáky a jak moc je budu muset pilovat, dost tvrdý materiál. A jaká další nástrahy mě čekají. Chápu, že jsou zásadnější, světové problémy, jenže na rozdíl od nich je tenhle problémeček mnou řešitelný a možná i vyřešitelný. A když ne tak si alespoň pohraju. Když jsem jako kluk rozebral budík, také si už nezatikal. Zato jsem zjistil jak vypadá vevnitř. Což je také plus.

informace řekl(a)...

Schumachere,
kdyby ho zastřelili, byl by z toho další incident. Mohammed by se stal hrdinou a jeho smrt by chtěli fanatici pomstít.
Z toho důvodu je lepší, když ho zatknou a budou soudit. Má na svědomí víc vražd a tak se z toho jen tak nedostane.
A ve vězení, kdo ví.

Harpyje řekl(a)...

"Co mají národní komunity s takovými lidmi dělat?"
No co, proboha, definitivní řešení, nebo co jiného?
Máte snad Vy nějakou propozici?
Proč asi všichni odpovědní a znalci více méně tápají?
Kdo jsou asi ti, kteří mají patent na řešení muslimů a Cikánů?

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, sturmera přebírají někteří muslimové, či levičáci, islamismus je hrozba a zavírat před ním oči, to je sebevražedné. Nehledě na to, že řada muslimů s nacisty sympatizovalo a dodnes sympatizuje a někteří nacisté nalezli nový domov v muslimských zemí. Tolerance by se měla chtít po všech, i po muslimech, což se po muslimech nepožaduje. V muslimských kázáních je často hodně nenávisti, například Lukáš Větrovec...A takových mešit je plno

Harpyje řekl(a)...

Ježíši Kriste, ušetřte mě, prosím Vás, Kopretino, moudrostí a la "tolerance se po muslimech nepožaduje."
Nechci se naparovat, ale o těchto věcech vím určítě víc než Vy.

informace řekl(a)...

To je otázka, co Vám kladu já, Harpyje.
Jak s takovými menšími nebo většími skupinami postupovat?
Je jasné, že hovořit o nějakém poklidném melting pot, kde se všechno spořádaně smíchá a nebudou tu rozpory, konflikty, nějaké vzpoury a pod. je utopie. Chvályhodná, ušlechtilá, ale pořád utopie.
Neměla by se mezi tím zastavit imigrace do Evropy? Nemělo by se přestat s bezhlavým poskytováním státní příslušnosti? (Itálie se to netýká, ta má velice přísná pravidla, ale levice dělá nátlak, aby imigrantům byla dána hromadně italská příslušnost, zřejmě z volebních důvodů.)
Nemělo by se přestat s poskytováním vyjímek v justici, na př.právo šarija. V GB stejně případy zapuzení manželky musí dořešovat britské soudy. (Nemluvte mi o precedentech, už jsme o tom diskutovali.)
Nač ty vyjímky a privilegia, proč naopak nenaléhat, aby se imigranti podřídili místním pravidlům a zákonům. A trestat za přestupky jak by byli trestni i místní občané.
Přestat se sociálními dávkami, jak pro nepracující místní tak pro imigranty nebo cikány. Místní by nakonec šli pracovat a tak by tolika pracovních sil ze zahraničí nebylo zapotřebí.
Dnes dávali v TV znova program o Sahaře. Poušť neúprosně pokračuje dál a zatlačuje lidi na sever nebo na jih, na periferie měst, kde nenajdou obživu. Nevydají se také do Evropy za lepším?

Kopretina řekl(a)...

Pokud jak tvrdíte, by se po muslimech tolerance vyžadovala, tak by nebylo tolik muslimských gaunerů, nebo alespoň větší počet než-li gaunerů židovských či křesťanských. Francouzští Židé se zdrželi aktu pomsty, nešli rabovat muslimská obydlí, jako, že to někdy muslimové dělají, bezdůvodně rabují židovská obydlí a přepadávají Židy na ulici, v Belgii a Holandsku je situace kritická, tam policie nasadila provokatéry. Zavírat před tím oči je sebevražedné.

Harpyje řekl(a)...

Kdyby byly v řiti ryby, tak by neexistovala žádná kriminalita.
Diskutujte, prosím, o tomto problému s váženým STK, ten ví bescheid.

informace řekl(a)...

Promiňte, Hapyje,
jestli je to odpověď mně, je krajně neslušná, promiňte, že Vás na to musím upozornit.
Snažíme se tu každý vyslovit svůj názor, a ať se líbí nebo ne, má být ostatními respektován.

Harpyje řekl(a)...

No hlavně, že Vám, Informace, rasismus nevadí a že ho nepokládáte za neslušný.

Šaman řekl(a)...

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/9157126/Toulouse-siege-live.html
Dalil Boubakeur said "99.9 percent" of Muslims in France are law-abiding citizens and that the killings of three soldiers, three Jewish children and a rabbi in the Toulouse region were the work of a tiny "fringe".

Někdo to přeložil:
http://zahranicni.eurozpravy.cz/evropa/46150-toulousky-zabijak-se-odmita-vzdat-policie-chysta-utok/
Dalil Boubakeur řekl, že "99,9 procenta" muslimů ve Francie dodržuje místní zákony. Střelbu na vojáky a židovské děti označil za drobný přešlap.

Jiný zase
http://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/muslimove-se-boji-reakce-francouzu-po-utoku-vrazdiciho-islamisty.html
Dalil Boubakeur řekl, že "99,9 procenta" muslimů ve Francii dodržuje zákony. Střelbu na vojáky a židovské děti označil za "ojedinělý případ".

Jenže von to asi řekl francouzsky, že:
http://www.liberation.fr/depeches/01012397353-dalil-boubakeur-pas-d-amalgame-entre-la-religion-musulmane-et-l-affaire-de-toulouse
Il ne faut "pas d'amalgame entre la religion musulmane à 99% pacifique, citoyenne, responsable, non violente et tout à fait intégrée dans notre pays et puis ces mini-petites franges de gens décidés à faire un mal atroce", a déclaré M. Boubakeur.

A co teda vlastně řekl? Opravuji text článku. Ale co má teda jako dělat komentátor, který vychází z mediálních zdrojů? Jít za zdrojema do místa? Překládat z francouzštiny?

Harpyje řekl(a)...

Nenechávat se unést emocemi.

Harpyje řekl(a)...

Dodatek.
Nejsme jako oni.

Kopretina řekl(a)...

Jenomže nazvat vraždu židovských dětí a vojáků jako "drobný přešlap" je hnusné, typické chucpe! Bagatelizovat vraždy, zlehčovat je, nebo omlouvat. Jelikož to Dalil Boubakeur tak je zločinec...

Harpyje řekl(a)...

Ano, Dalil Boubakeur je zločinec, děti zavražděné šílencem Breivikem, byly, pokud si vzpomínám, podle Vás, Kopretino, "zlé", a všechna média jsou levicová.

informace řekl(a)...

Od kdy požadavek, aby se přistěhovalci podřídili zákonům hostícího státu, je projevem rasizmu?
Co považujete, Harpyje, za rasizmus?
Na mé otázky jste mi doposud neodpověděla.

drak řekl(a)...

Ať už se to někomu líbí nebo ne, tak nějaké slušné soužití s některými menšinami je přinejmenším hodně problematické, ne-li rovnou nemožné. Co se muslimů týče, měl by se jejich příliv zastavit, nebo aspoň zpomalit na jednotky procent současných počtů. Zároveň by se měl několikanásobně zvýšit tlak na dodržování místních zákonů a na integraci. Začal bych u duchovních, jakmile pustí z huby něco zlého, co omezuje něčí svobodu, nebo nabádá ke zločinu, měl by následovat "drsný kobereček", když to nepomůže, basa a doživotní vyhoštění. Začínám spíš mít pomalu ale jistě obavy, zda nebudeme muset podnikat další reconquistu.

Jinak ne, že by "floridský model" byl vyloženě dobrý, nebo špatný, ale jako všechno, co se může dostat do rukou idiotům a ignorantům, to má i své stinné stránky, nicméně v rukou rozumných bytostí, to může být velmi užitečný nástroj. U nás se domnívám, že by to mohlo být velmi ku prospěchu, protože místy mi už určitá verbež připadá už příliš drzá a sebevědomá, jen proto, že ví, že na ní nikdo vlastně ani nemá jak a proč dupnout. No ale s vědomím beztrestnosti se stupňuje i její vzpupnost a drzost. Drobné věci už někteří hajzlíci kradou pomalu bez pokusu to skrýt. Kdyby je při útěku mohl někdo odstřelit, určitě by to s takovou lehkostí nečinili. Co se držení zbraně týče, doporučil bych něco takového jenom těm, co k tomu mají motorické a psychologické předpoklady. Motorické jsou důležité proto, aby dotyčný neublížil omylem sobě či jiným a psychologické zase proto, že když vytýhnete na nějakého zmetka zbraň a on vás neposlechne, tak jí budete muset použít a to včetně všech nepříjemných následků, které by to eventuálně mohlo mít. Když to nedokážete, může vám zmetek tu zbraň v tom lepším případě sebrat, v tom horším vás ještě může zranit či zabít a nejen vás, ale i někoho dalšího. Nicméně, jak říkají učitelé sebeobrany: "Nejlepší obranou proti noži nebo tyči, je nabitá pistole."

drak řekl(a)...

Šamanovi:

Něco o policajtech už za ta léta vím. Vesměs je to líná a neschopná sebranka, takoví ti vesničtí lenoši, co utekli do města před dřinou, za lehkým živobytím. Jak jsem tak s nimi přišel do styku, tak snahu něco vyřešit, nebo pomoci, nebo dopadnout pachatele, prostě snažit se, aby bylo lépe a docházelo k nápravě věcí, tak tu měli tak 1-2 z 10. Zbytek byli jen povaleči, kterým bylo zatěžko i zůstat sedět na židli a zkusit projet záznam z kamer, zda se tam něco nenajde. Na policajty bych najal psychology a jiné machry a ty 2 slušné z deseti bych nechal kde jsou a zvedl jim plat a zvýšil pravomoce, zbytek bych vyházel ať jdou dělat něco užitečného, když jsou jako policajti k ničemu. Kdyby zároveň s tím došlo k posílení ochrany bydliště, života, zdraví a majetku tak, že by třeba bylo možné do auta zabudovat kameru spřaženou se zbraní a chmatáka na dálku odstřelit, tak věřím, že za pár let by ani nebylo zapotřebí tolika věznic a rozpočtu a zbytku společnosti by se citelně ulevilo. Dokud ale bude pokračovat současný trend ochrany grázlů před slušnými lidmi, za naprostého nezájmu zákonodárců, policie a justice, tak to lepší nebude. Zato ale bude stoupat znechucení a frustrace z toho všeho.

Kopretina řekl(a)...

Ano, nazvala jsem děti povražděné ABB za zlé, poněvadž vyznávaly antisemitismus, ale nikdy, zdůrazňuji nikdy, psala jsem to x-krát, jsem odsoudila tento strašlivý masakr, zabíjet pro názory je špatné, to psala kdysi Šárka, neonacisti mi můžou být odporní, mladí komunisté taky, ale vraždit je, je hnusné a neomluvitelné, vraždit lidi, to je něco příšerného. Bojovat se má argumenty, ne střelnými nebo bodnými zbraněmi, či obecně násilím. O levicových médií psali i více autorů na Psu a i předseda židovského sdružení židovské školy v Toulouse. Ale média nechám médiemi, slíbila jsem Vám , že média nebudu více řešit, myslet si můžu co chci, to mi nikdo nemůže zakázat, ale nebudu tématiku levicovosti médií rozebírat.

Jakub S. řekl(a)...

Se stále vzrůstajícím překvapením, úděsem, znechucením jsem teď prošel pár hodin téhle "diskuse"...
x Nutno si zachovat ratio, zdravý rozum, common sense - jednotlivci i státy i EU. A přitom neustále neustupovat a stanout na své p o s t a t i . x Všichni se musí bránit všemi silami generalizaci. Což ovšem už dlouho nepůjde. x Nutno přistoupit poprvé po staletích v Evropě k obnovení zásady Zub za zub atd. x Nutno připustit, že desetiletí proklamací a realizace hesla Všichni si jsme rovni je cesta do pekla. x Nic z toho ovšem není právně průchodné a v souladu s generacemi (kromě vyšinutí a la nacismus ap.) našich předků. x Toho všeho jsou si muslimi velmi dobře vědomi ( v š i c h n i , ať toho nejhůře zneužívají či nikoliv). x A tudíž námi, Evropany, pohrdají a hlasují vagínami a prostě čekají na svou budoucnost (dtto jako výše.). x Mlčící většina n i k d y nebyla hybnou silou žádného obratu dějin; byly to osobnosti a jimi cíleně vytvořené a vedené malé (původně) organizace a síly. Protože to je množina n e p o l i t i c k á , pouze pasivně se přimykající k vládnoucí síle/režimu/osobnosti.

informace řekl(a)...

A jak to spočítali, že těch citoyennes, responsables, non violentes et tout à fait intégrées je právě 99%? A jen jedno procento je nezodpovědné a činí zlo?
Když se podíváme jen trochu dozadu v historii, na př. do r. 2005, tak by to vypadalo, jako že těch nezodpovědných, nespokojených a bouřících je tak trochu víc.
Nevyprávějme si pohádky. Integrace celých etnických skupin, vzdálených kulturně a nábožensky, do velkých národních celků je nesnadná, ne-li nemožná.
Už pro jednotlivce je to nesnadné, i když se jedná o kultury blízké (vidím to u lidí, co přicházejí z Albánie nebo z Rumunska nebo z Ukrajiny a Ruska), u celých skupin, kde je etnická odlišnost víc udržována tím, že žijí pohromadě, jako muslimové, je to téměř nemožné.
Jestli mě chce někdo nazvat rasistou pro to, co píšu, tak prosím poslužte si, sama říkám: jsem rasista!
A tomu, kdo to říká, odpovídám předem: jsi nezodpovědný demagog a blbec!

Jakub S. řekl(a)...

Obrovské a stále rostoucí uzavřené či polouzavřené komunity (zřetelně dobrovolně či nedobrovolně odlišné, a to na první pohled - na rozdíl od židů, že) uvnitř našich států, čili jinými slovy uvnitř EU, mi už dávno připadly, a teď to napíšu prvně v životě, Pánu Bohu poručeno, zde stojím a nemohu jinak: - jako ložiska smrtelně nebezpečných zmutovaných buněk v organismu.

Jakub S. řekl(a)...

Ježíši: totéž, totéž co I., v tutéž dobu (teď), dokonce skoro týmiž výrazy, o integraci!
To o něčem vypovídá.

Jakub S. řekl(a)...

Tak je to jedno procento nebo desetina procenta, bon... tak sakra ať se s tím pokusí ve vlastním zájmu vypořádat ta množina, k níž se těch 100 % vztahuje!
Nebo... nebo to není jejím zájmem - ?
Bude do dvou generací v Evropě půlka Afriky a jižní Asie a v US půlka hispánců z jihu? (Odpověď nenapíšu. Znáte ji jako já.)

informace řekl(a)...

Jakube,
Vy věříte na paranormale, já ne. Externovala jsem své názory po vyslechnutí debaty na SKY o francouzském případu a o problému integrace. A to je moje reakce na všechny ty cancy, co jsem vyslechla.
V Itálii je prý problém integrace zcela odlišný, protože ani zde není jednotná národní komunita, ale kultura a i jazyk se v jednotlivých regionech značně liší. To je pravda, zatímco na př. toskánci nebo emiliánci ty komunity dost trpně snášejí, napolitánci jednoduše vtrhli do tábora a zbili jak cikány tak imigranty, takže je museli dát za vysokou zeď.

EK dodala)hahaha řekl(a)...

Každý ráno na piáno hraje Čech a nikomu v domě nevadí, že to neladí!Jděte s těma kecama do brusele, intoši!
čest v šest

informace řekl(a)...

Jo, EK,
intošové kolem toho chodí jak pes kolem horký kaše.
Vono se to má tak, že když Čech břinká do piána, tak ho můžem ohlásit na policii, že ruší klid anebo mu můžem to piáno rovnou rozflákat. A celkem se nic nestane.
Když vrzá na housličky cikán, tak nějaký vobracení se na policii nemá smysl, ta stejně nic neudělá, a když mu ty housličky rozflákáme, vyjede na nás Brusel, že jako jsme rasisti a hned proti nám něco nepěknýho podnikne.
Když rozflákáme muslimovi okarinu, postaví se za něj to jedno procento (kdyby tedy jen jedno!) těch nezodpovědnejch, neintegrovanejch a začne tu střílet do lidí. A kdyby jenom to, pak se vozve těch 99% integrovanejch a k nim se přidaj muslimové z Musulmánska a bude tu pravej mumraj.
A co Vy na to, neintoši EK? Vy byste tu horkou kaši lízal jazykem?

informace řekl(a)...

To zatčení Mohameda v Toulouse se stává pomalu epopejí.
Kolem baráku spousta policistů, hasiči, odborníci na terorismus, je jich tolik, že se tam ani všichni nevejdou a šlapou si na paty, takže jich musela část vylézt na střechu.
Evakuovali barák, zůstal tam sám, vypnuli mu elektriku, vyhodili do povětří dveře od domu, od bytu, vymlátili okna. A teď čekají, že se vzdá.
Cožpak nikdy nespí? I kdyby se posadil na hřebíky jako derviš, dřív nebo pozdějc usnout musí. Proč ho pak neseberou? nebo už nesebrali?
Takhle je z toho antická epopej o hrdinském islámské bojovníkovi, který sám čelí statisícům nevěřících psů, kteří strachy jen kňučí a serou před ním do kroužku.
I staroruští bohatýři se musí před Mohamedem jít schovat.

EK řekl(a)...

milá dámo jak jsem již psal "na lízání mám lizatka. ČEST V ŠEST

A.S. Pergill řekl(a)...

1. Ten imám, pochopitelně, lže: V různých průzkumech hlásá neanonymně sympatie k teroristům přes polovina evropských muslimů, a i ten zbytek se téměř stoprocentně ztotožňuje s cílem těchto teroristů (násilnou islamizací Evropy). Platí to i pro muslimy francouzské.

2. Tyhle případy jasně a názorně ukazují zrůdnost zákazu trestu smrti, které prosadila EU na základě kampaně různých "krasoduchů", jejichž názory tady předvádí třeba Harpyje. Teď skončí na pár roků v cele, kterou mu budeme pod taktovkou krasoduchů přestavovat tak, aby náhodou nedefekoval směrem k Mekkce (ačkoli o něčem takovém se v Koránu nic nepraví) a bude si stěžovat, za souhlasného ječení krasoduchů, že strava není dostatečně hálal (ačkoli v Koránu a hadísech se jasně praví, že pokud muslimovi hrozí smrt hladem, má sežrat cokoli) a budeme mu zajišťovat každý týden sex-escort servis, aby nunánek netrpěl sexuální frustrací (akorát jsme ještě neklesli tak hluboko, abychom mu zajišťovali uspokojení případných choutek na nezletilé, ale na tom už se pracuje - viz kauza "katarského prince" u nás).
IMHO by měl být umlácen k smrti a přitom posypáván odpadem z vepřových jatek, aby ani ďábel Alláh nakonec nebyl schopen poznat, co je odpad muslimský a co prasečí. A tohle by se mělo povinně promítat do všech mešit. (A případné nepokoje potlačit ostrou střelbou.)

3. Jednu obecnější poznámku: Kdysi kdesi padla sentence, že imigrant, který se snaží o to, aby cílová země převzala jeho zvyklosti, není imigrant, ale kolonista, a proti těm je naprosto legitimní bojovat všemi prostředky, včetně hromadného vybití (jak se zhusta dělo v období národně osvobozeneckých bojů po WW2). Tohle je, podle mého názoru, docela použitelný recept: Přijmout jen ty imigranty, kteří jsou ochotni do evropských poměrů zapadnout (včetně odchodu od náboženství, které není s evropskou civilizací kompatibilní, což je islám zcela jednoznačně). A ty zbylé buď nepřijímat nebo přijímat jen velmi dočasně. A ty, kteří zde jsou, podle tohoto klíče z Evropy vyhnat, včetně poimigrantštěných Evropanů. Když se národně osvobozoval Alžír, tak ze země muselo odejít přes dva miliony obyvatel, jednak kolonistů a jejich potomků, jednak pofrancouzštělých Alžířanů. Na tehdejší počet obyvatel Alžíru je to výrazně vyšší procento, než je těch cca 20 - 30 milionů muslimů na obyvatelstvo Evropy.

4. A pokud imigrace za účelem pokrytí potřeby pracovních sil, demografie apod. (není-li to jen blud, vzhledem k tomu, že máme prakticky stejně nezaměstnaných jako imigrantů, resp. rozdíl je na úrovni statistické chyby), tak organizovat jednak imigraci z civilizačně kompatibilních zemí, minorit ohrožovaných islámem (např. křesťany a další náboženské minority z islámských zemí) a organizovat (asi bychom museli odstoupit od příslušných smluv v OSN) imigraci malých dětí, sirotků atd., ve věku, kdy je ještě možné z nich vychovat plnohodnotné Evropany, kteří nebudou ekonomickou zátěží a bezpečnostním rizikem.

drak řekl(a)...

Já si myslím, že když už mají ten barák a okolí vyklizené, že by ho měli zatknout tak že se tam nahází takové ty moderní, hrozně ošklivé a nekorektní granáty, co dělají z lidí mleté masíčko. Uklízecí četa to pak omylem smíchá s mletým vepřovým a pak se to s patřičným humbukem vytroubí a zahrabe do země. Nechápu, naprosto nechápu, proč se s tím zmetkem tak pářou, protože toto, co se tam předvádí, to je jen ty agresivní vozembouchy utvrzuje v tom, že jsme z nich posraní strachy a následkem toho totálně neschopní. Možná už opravdu neschopní jsme, nevím, doufám, že ne, ale je jasné, že po tomto debaklu to násilí ze strany vozembouchů bude pokračovat v hojné míře, protože po tomhle si o francouzských bezpečnostních složkách nelze myslet nic jiného, než že jsou k ničemu, prostě banda trubců, ještě natvrdlejší, než ta naše.

EK dodala řekl(a)...

a taky pár dobrých bonbonů
čest v šest!!

drak řekl(a)...

No, jak jsem zjistil, tak naši místní církevní tatíci organisovali jakousi petici:

http://cirkev.wordpress.com/2011/10/12/petice-nestaci/#more-7632

Ne, že bych se chtěl stát křesťanem, to zase ne, ale co se týče podpory imigrace křesťanských menšin do Evropy a naopak odemigrace neboli dekolonisace Evropy od těch islámských do jejich domoviny, po tzv arabském jaru za podpory NATO, navíc již pro vozembouchy zcela bezpečného severu Afriky, bych byl velmi pro, to bych podepsal. A nejenom to.

informace řekl(a)...

No jo, Vážení,
ono je tu i nebezpečí, že ho příští francouzský prezident, bude-li to socialista, ještě omilostní a zaplatí mu škody, způsobené na baráku. Případně i bolestné.
Draku, existují taky jiné prostředky jak ho dostat bez prolití krve. Mohli mu tam pustit nějaký omamný plyn a sebrat ho dřív než se vzpamatuje. Teď s rozflákanými okny to půjde hůř.
Ale za to máme celosvětovou podívanou. Televize, zprávy, debaty, noviny. Za chvíli vznikne nějaké hnutí na podporu Mohameda. Nechcete se taky přihlásit? Podepsat nějakou petici za jeho propuštění?
Jo, Pergille,
na vykopání do prdele muslimů z Evropy je už pozdě. Neměly si jich některé země tolik nabrat.
Teďkonc hjumarajtysti vidí nějakou tureckou rodinu v neděli na procházce a hned řvou, jak jsou integrovaní. A co když byl v Německu turecký premiér, ten vidí integraci ve vlezení Turecka do Unie. A mladí turci si mají zachovat jazyk a náboženství. Což o to by nebylo, ale když se chce někdo integrovat do jiného etnického celku, nemůže požadovat, aby zůstal svázán pupeční šňůrou se starou zemí. Buď jsi tu anebo tam.
No, teď jsme dali našim hjumarajstajblům dost příležitostí k vyprázdnění žlučníku.

Jakub S. řekl(a)...

Pergille, precizně a výstižně shrnuto. Všechna čest stranou.
Integrace? nechtějí to oni, nechceme to my. Jako u cigánů. Přes všecky zásadní rozdíly v tomhle se to naprosto shoduje.
Takže pindy, že není korektní nechtít integraci, jsou trapné: když ji nechce druhá strana - ?!
Představuju si, živě, už pár let, že v mé krásné červenobílé krychličce s 27 pěknými byty, s uklizeným okolím (stromy, keře, trávník, lavičky, pískoviště - ), bez rámusu v noci, bez krádeží, s vyhlídkou na 40 km na jih a západ přes celé mé krásné město, bude nařízeno (? - kým? když nepatří státu - ?) do jednoho či raději hned dvou-tří (aby se jim chudáčkům nestýskalo...) bytů nastěhovat olašskou či arabskou velkorodinu. Dál ponechám rozvíjení této hypotetické představy na vás. Howgh.

informace řekl(a)...

Pssst, pánové, klepejte do klávesnice potichu, ať nevzbudíte hrdinu Mohameda.
Nedává známky života - tedy neodpovídá do mobilu.
Asi spí. nebo že by se, alách chraň, zasebevraždil?

Tu quoque, Jacope?

drak řekl(a)...

No, některé velkorodiny, vlastně spíš takový předvoj velkoklanů, které se po rozmnožení dřív či později pokusí ovládnout vše, kolem sebe, by se měl uvítat velmi početným uvítacím výborem v podobě velkorážného kulometu s velkou úsťovou rychlostí střely, obrovskou kadencí a strašně dlouhým pásem. Nebo rovnou protiletadlovým kanonem. Prostě bychom k nim měli být stejně "vlídní" ne-li ještě "vlídnější" jako jsou oni v jejich domovinách vůči křesťanům. No prostě zub za zub o očko za očko, pěkně zapomenout na Nový Zákon a dokud se věci nevrátí do správných kolejí a směru, tak důsledně uplatňovat ten Starý spolu s preventivní opatrností. Nemám násilí příliš v lásce, ale na druhé straně vím, že v určitých případech škoda rány, co padne vedle. Evropští drzí musulmani jsou přesně tím případem, jestli si ze strachu, že jich ještě není dost, o sobě momentálně tvrdí, že jsou umírnění, tak je to jen oblbovačka pro nás místní pitomečky, abychom se jak ta žába nechali v klidu uvařit a sežrat. Jsem zásadně proti tomu, nechat se uvařit sežrat.

informace řekl(a)...

Draku,
nám všem, včetně Vás, je naprosto jasné, že si podobné vítání nemůžeme dovolit. Z mnoha důvodů, od humanitárních až po čistě utilitaristické.
Takže bude líp, když budeme uvažovat o schůdných estách.
Což jsou cesty legální.

Tomáš Krystlík řekl(a)...

Z etického hlediska se tento článek jeví jako implicitní výzva k etnické nenávisti a násilnému řešení. Opět se projevil Váš osvětimský komplex, pane Kovanici!

informace řekl(a)...

Teď něco vážnějšího.
Dnešní il Foglio píše, že vraždy, spáchané Mohammedem Merahem, jsou důkazem nové strategie Al Kajdy v boji proti Evropě.
V minulém roce v Německu byli zatčeni dva muži, kteří se vraceli z výcvikového tábor v Pakistánu. Jeden měl u sebe klíček USB s dokumeny a pokyny Al Kajdy pro malé teroristické skupiny, které se mají tvořit v Evropě, napadat civilní obyvatelstvo, hlavně židy a rozsévat tak nepokoj a napětí. Počítá se s tím, že zakročí policie a zavede represivní opatření, což má uvést do varu t.zv. integrované islamisty.
Mohammed Merah byl na výcviku v Pakistánu, byl zatčen v Afghanistánu při přípravě atentátu a pak předán francouzským jednotkám. Ve Francii byl pak propuštěn na svobodu. Byl sice sledován policií, ale zřejmě nedostatečně, když mohl víckrát vraždit. Proč ho policie nezastavila dřív? ptá se novinář.
Má dva bratry, ti byli zatčeni, jeden z nich měl v autě výbušniny.
Akce byly zřejmě naplánovány vzhledem k blížícím se volbám, aby byl vyvolán nepokoj a zmatek.
Francouzská policie ho chce dostat živého, aby od něj dostala další informace.
Další odrobnosti zde: http://www.ilfoglio.it/soloqui/12762

informace řekl(a)...

Pane Krystlík,
přečtou si něco podrobnějšího o tom teroristovi, místo abyste tu "myl hlavu" Šamanovi.
Vás se to také týká. Teroristi nebudou koukat na to, jestli sympatizujete s SdL.

Jakub S. řekl(a)...

...kdežto z hlediska pragmatického, praktického, nikoliv. Ne?
Inf, ego? O dei! Non, non vero! Sine dubio vivus sum (hodie). Vivamus... quam potest! Nox est perpetua una dormienda...

STK řekl(a)...

Nic mi po tom není, pane Krystlíku, ale jaký je Váš návrh ne řešení / neřešení muslimského problému / neproblému v Evropě?

Harpyje řekl(a)...

Tam se to mele! http://www.bfmtv.com/direct/

informace řekl(a)...

Pane Krystlíku,
Vy jste novinář, že? A pracoval jste nebo ještě pracujete v Německu. Pro Vás bude jistě snadné najít články o zatčení těch dvou teroristů v Německu, v květnu minulého roku a o procesu, co s nimi začal v lednu v Berlíně.
Proč nám o tom něco nenapíšete? Věřte mi, pošťuchovat se a popichovat za této situace nemá žádný smysl.

Schumacher řekl(a)...

Víte co činí evropské země tak přitažlivými pro muslimy?
Odpověd je paradoxní leč prostá: To, že v nich nevládne islám.

Harpyje řekl(a)...

Už je po něm.

Jakub S. řekl(a)...

Do kamene tesat. Odpověď úderná, stručná, jasná. Mimo jiné - ale tohle je to hlavní, a šlus.

Schumacher řekl(a)...

Co Krystlíka a jemu podobných se týče, vysadil bych ho v příslušné době na příslušném místě. S příslušnými papíry na příslušných úřadech. Aby si plně užil toho co tak obhajuje. Na gestapu by mu to pěkně vysvětlili. Pak bez receptu repete dal by mu doktor Mengele.
Sice se opakuju, ale když sem zase vlezl...

To je scifi téma pro Šamana.

Schumacher řekl(a)...

Také východní fronta by pro něho byla vhodná. Aby ve čtyřicetistupňových mrazech u Stalingradu mohl šířit "árijskou civilizaci".

Co Meraha se týče, no to to trvalo. Opatrně, v rukavičkách, aby se neublížilo, diskuse a vyjednávání a radši živého pro justiční cirkus, a že "citlivé téma. Ministrova stažená zadel. Holt Francouzi. Šábesdeklisti by se s ním takhle nepárali a zúřadovali by to kvaltem tak jak to má být. Když už je o tom řeč.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> No hlavně, že Vám, Informace, rasismus nevadí a že ho nepokládáte za neslušný.

Nevím jak Informaci a ostatním, ale mně velice vadí rasismus požadující po domorodcích, aby bez odporu přenechali svoji zemi kolonistům. Nadávat obětem za to, že se chějí bránit, je třeba označit mnohem silnějšími slovy než "neslušný". Velice mi to připomíná Čapkovu podpovídku "Až budou soudit diplomati".

informace řekl(a)...

Pane Žíkovecký,
záleží na tom, čemu říkáte rasizmus. Já jsem také rasista, jak jsem psala, když se za rasizmus považuje vyklidit pole islámistům, aby si tu dělali, co chtějí.

EK řekl(a)...

Speciální jednotka policie ve francouzském Toulouse jsou půlboty.
čest v šest!

Harpyje řekl(a)...

A jak proti těm "kolonizátorům" bojujete Vy, smím-li být tak zvědavá?
Per os?
Doufám, že jste Vy všichni, kteří zde tak hrdinně vystupujete proti "muslimské okupaci", zrovna tak hrdinně vystupovali proti skutečné okupaci Vaší milované vlasti, Vy vlastenečtí tlučhubové. :-))))

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> Jsem zvědavý jak budou pasovat ty křížáky

Vzledem k předchozímu kontextu jsem to na první pohled přečetl jako "Jsem zvědavý jak budu pasovat ty křižáky", ale následující text mě rychle vyvedl z představy ceremoniálního přijímání nových rytířů :-)

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> Doufám, že jste ... zrovna tak hrdinně vystupovali proti skutečné okupaci Vaší milované vlasti,

My jsme byli někdy okupováni? To je absurdní tvrzení, z toho co je v dnešní době presentováno ve sdělovacích prostředcích je zcela zřejmé, že to my jsme ti zlí kteří vždycky každého okupovali.

Tomáš Krystlík řekl(a)...

Šifře STK z 11:31:

Ještě před rokem to vypadalo s muslimy versus nevěřící psi v Evropě dost pochmurně. Nyní jsou výhledy po nepokojích ve státech Maghrebu a Sýrii poněkud růžovější. Stalo se to, co nikdo nečekal - Arabi se začali dožadovat vyšší životní úrovně za situace, kdy všechny vyspělejší výrobky mají od nevěřících psů. To je důvod, který je postupně odvrátí od militantního islámu - imámové již s islámem coby nepřitažlivější alternativou neuspějí. Bojovný islám nakonec zbyde jen v západní Evropě, ale nebude již posilován jako dosud novými fanatickými islámskými přistěhovalci. Stávající islámští fanatici v západní Evropě ale budou muset vymřít. Svázané ruce v jejich eventuálním vyhošťování mají bývalé kolonialistické státy jako E, F, B, NL a GB, kvůli tomu, že mají často občanství koloniální země a i kdyby ho neměli, nedovolí si je ony státy vyhostit, protože nad nimi převzali ochranu. Mnohem lépe jsou na tom D a CH. V Německu jsou muslimští ponejvíce Turci. Ti nemají většinou d-státní příslušnost, protože by pak nemohli v TR nabývat nemovitosti a dědit. V CH jsou největší hrozbou pro stát nemuslimové - militantní Srbi.

Kopretina řekl(a)...

Na to se dá říci jediné. Levičáci mutikulti šílenci spolu s muslimy, vytvářejí protižidovskou a obecně protizápadní alianci. To jsou ti, co chtějí připojit Evropu k Západní Asii, Rusové vždy byli s muslimy za dobře, vždy si s nimi rozuměli. Arabisté, co studovali v ČSSR, studovali tento obor v Moskvě. Arabisté byli nejvášnivějšími komunisty.Arabisté a lidé stranící muslimům tíhnou k levici.

Kopretina řekl(a)...

A islamizace Evropy? Otázka času, vyklidíme pole muslimům, nebudeme se bránit, ustoupíme bez boje a nějaký ten hnusný hadr přes obličej a bude, přece trvání na evropských hodnotách je islamofobie....

Anonymní řekl(a)...

TK, zlatý voči...

Jakub S. řekl(a)...

To su já.

Harpyje řekl(a)...

Já se sice z českých médií neinformuji, pane Žíkovecký, ale pokud chcete tvrdit, že okupace Československa Rusáky je výmysl a "absurdní tvrzení médií", tak už chápu, že považujete "kolonizaci" Evropy muslimy za realitu. Zapomněl jste ještě na okupaci naší drahé vlasti Evropskou Unií. A co hlasy, taky někdy slýcháváte hlasy?

Harpyje řekl(a)...

Váš apercu, pane Krystlíku, má, sice v opačném gardu, kvalitu a úroveň zdejších znalců, pro které jsou Cikáni domácí ekvivalent muslimů.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> ale pokud chcete tvrdit, že okupace Československa Rusáky je výmysl a "absurdní tvrzení médií"

Pochopitelně to není absurdní tvrzení médií, ale vaše absurdní tvrzení. V médiích by nikoho nenapadlo říci, že nás okupovali Němčouři nebo Rusáci - ve skutečnosti nás přece okupovali Nacisti a Sověti, zatímco Němci ani Rusové o tom zřejmě vůbec nevěděli, protože jinak by nám určitě proti nim pomohli, neb obojí jsou to odjakživa naši přátelé a dobrodinci.

Schumacher řekl(a)...

Kopretino, pokud vím, tak nejvášnivějšími komunisty, nemluvě o socialistech, byli Židé, kteří zanechali nepřehlédnutelnou stopu v dějinách lidstva. Což nelze říci o muslimech (ne Muslimech, pzorujeme jen snahu o vytvoření "Muslimského národa" na Balkáně) a o jejich příznivcích. Důsledky toho pociťujeme dodnes. Levice jich je pořád plná. Bez jejich angažmá by se dějiny světa, především dvacátého století odehrávaly jinak. K holocaustu by pravděpodobně nedošlo. Fašismus a nacismus jsou produkty levicovými. Karl Marx byl rasista nenávidějící slovanské národy a jeho nepopulární výroky v tom směru jsou známé, byť v době "míru a socialismu" nebyly připomínány. Nepochybně byly inspirativní. Mussolini začínal jako marxista, Hitler byl socialista, který se odklonil od marxismu a najeho základě si vytvořil vlastní ideologii. Nadsazeně řečeno aspiroval na to být Mojžíšem i Mohamedem německého národa. Judaismus stejně z něho pocházející klon známý jako islám má silnou sociální stránku. Ale nikoli socialistickou. Jsou hnutími konzervativními. Jsou-li Židé kritizování za angažmá v pochybných a zhoubných revolučních a reformátorských podnicích, pozorujeme, že jde o odpadlíky od víry. Žid s malým ž, ten na první pohled rozeznatelný a do templu chodící šábesdekl, který je na forhontě, to nespravedlivě odnáší jako první. Jenže jak revoluce požírá své děti, dochází mezi všemi i na ty druhé. Dost možná, že si někdo někdy říkal, že podporovat Ruskou revoluci a Lenina a lifrovat ho ve vagóně přes Německo do Ruska, nebyl až tak dobrý nápad jak se zprvu zdálo.

Harpyje řekl(a)...

A hyena Le Pen už agituje.
Kolik blbů, kteří se domnívají, že je nutné řešit "muslimský problém" (který i podle některých diskutérů na zdejším fóru, sužuje Evropu), jí asi sednou na lep?

Harpyje řekl(a)...

Svatá prostoto!
Tahle neplodná debata o socialismu pravicových extremistů snad nenajde nikdy konce.
Chápu, že pro technickou inteligenci je politologie pavěda, ale jejich úvahy o socialistovi Hitleru zní podobně, jako kdybych se já vyjadřovala o technickém principu vsakovacího průlehu.
Dzp.

Schumacher řekl(a)...

Aktuální zpráva : včera 21.3. na Malostranském náměstí, v tramvaji č. 20, muslimsky oblečená žena zaútočila neznámou žíravou látku na matku s dítětem v kočárku a na okolní cestující. Nepodařilo se ji zadržet a po činu utekla. Cestující utrpěli popáleniny. Případ šetří policie. Vzhledem, že nebyl uveřejněn v médiích, je na něj pravděpodobně uvaleno informační embargo.

Harpyje řekl(a)...

I Vy jeden kusu jezovity, pane Žíkovecký!
Tomu se ve skopčácké, méněcené řeči říká "Spitzfindigkeit". Jak rafinované!

STK řekl(a)...

Pro T. Krystlíka:
Zajímavé, teď ještě aby to fungovalo v praxi a je všechno vyřešeno. [;>)
Citát z Osla:
"Teorie je, když všechno víme, ale nic nefunguje. Praxe je, když všechno funguje, ale nikdo neví proč. My jsme spojili teorii s praxí – nic nefunguje a nikdo neví proč."

STK řekl(a)...

Pozoruji s nadšením některé zdejší dogmatiky:
Venku už sice slušně prší, ale oni tvrdí, že zatím ani nekáplo. A i kdyby třeba káplo, tak, že voda není mokrá. A i kdyby byla, je to přece přirozené. Takže tvrdit, že prší, může jenom blb, který tupě věří tomu co vidí a na co si může sáhnout. Komunisti by se mohli učit!
Pravda holenkové, pravda je tam venku, že? [;>)))

P.S.: Propaganda (vymývání mozků) typu "nic se neděje, to jsou jenom malé věci" pochopitelně vzbuzuje protitlak. A bude hůř!

Kopretina řekl(a)...

Ano, Schumachere, mezi komunisty bylo hodně Židů, to je nepochybné a je to kostlivec ve skříni židovského národa, odtud ten termín "židobolševismus" oblíbený u nacistických antisemitů, spousta Židů na tyto odpadlé Židy doplatila, ale to by bylo na dlouho. Ovšem současní levičáci jsou jednoznačně při Izraeli. O tom psal článek pan Frýbort a bylo jich napsáno více. Izrael kopl SSSR a levičáky do zadku a odtud ta divoká a nesmiřitelná nenávist.
Harpyje, to, že zločinka Le Pen získá hlasy některých nerozhodnutých voličů, za to můžou islamisté a na to Le Pen spoléhá. No a levičáci tento problém neřešili. Le Pen volby nevyhraje, sice nemám věšteckou kouli, určitě ne, ale možná posílí, ale opět, nemohu vědět.

Tomáš Krystlík řekl(a)...

K přípisu STK z 17:20:

Jak jste si ráčil všimnout, používám mozek k myšlení a ne k produkci iracionálních sraček jako většina zdejších diskutujících uskupených kolem svého guru Kovanice.

Mělo by to vyjít, pokud je pravdivá premisa, že rebelující obyvatelstvo se chce mít lépe (to nebyl případ příčiny rebélie v Tunisu). Bude-li tento trend nastoupen, pak státy Maghrebu zadrží nespokojené islámské uprchlíky na jih od nich nebo u sebe, což je podstata Sarkozyho návrhu Mediterranské unie (všechny přímořské státy jako zábrana emigrace). Zbývají: Saúdská Arábie, arabské emiráty, Kuvajt, Jordánsko, Írán, Afganistan, Irák a bývalé turkofonní státy SSSR, Tádžikistán. Saudi jsou paralyzováni obrannou smlouvou s USA, emiráty a Kuvajt je budou následovat, Jordánsko je navázáno silně na Izrael, ostatní nejsou nebezpečné pro Evropu s výjimkou nearabských Peršanů a národností Afganistanu. S íránskými ambicemi se musí světové společenství vbrzku nějak vyrovnat, takže zbývá pouze Afganistan.

Kopretina řekl(a)...

blbost...současní levičáci jsou při Palestincích a proti Izraeli...překlep...Nejvíce současných antisemitů jsou muslimové a levičáci...Na Blicích listech ani zmínka o masakru židovských dětí muslimem a na outsidermedii zveřejnili článek Čecholibyjce, který proti Židům jel...že se nestydí...Zuřivé a nesmiřitelné invektivy muslimů a levičáků proti Židům jsou hrozné...

Šaman řekl(a)...

Ad ASPergillovo "Když se národně osvobozoval Alžír, tak ze země muselo odejít přes dva miliony obyvatel, jednak kolonistů a jejich potomků, jednak pofrancouzštělých Alžířanů."
No, a teď jsou ve Francii, ten vrah byl jeden z nich…

Harpyje řekl(a)...

No, ještě, že se mi podařilo, přesvědčit Vás, Kopretino, ohledně této nechutné ženštiny.
Čtěte israelská média, JSS News je pro Vás jako stvořené, existuje i v angličtině.

Šaman řekl(a)...

Nekrmte, prosím, Krystlíka, který tady šíří svou nenávist.

stk řekl(a)...

Kopretino, navrhuji zrušit náboženství. Už to tu sice nejméně jednou bylo, ale nějak se to nepovedlo. Takže znova!
Víte, kolik válek bylo vedeno ve jménu Boha? Ndebo Jehovy či Alláha? A ty zbylé války se alespoň na Boha vymlouvaly. Jak by vám potvrdil Vlastimil, "Náboženství je opium lidstva."

Zhulení lidé by neměli řídit ani dětskou trojkolku, natož státy!

Harpyje řekl(a)...

To si, Šamane představujete tak, že se z příslušníků FLN stali radikální islamisti?

s.t.k. řekl(a)...

Pravda Šamane, ale s těmi "bad vibrations" tu není sám.
Nicméně hospodský, režisér a maminka mají vždycky pravdu.

Šaman řekl(a)...

Přiznávám, že nejsem rasista. A přiznávám, že nevím ja řešit ohrožení nesnášenlivými náboženskými skupinami.

Cizinci, kteří chtějí žít v Česku, by se měli naučit česky, tím se sníží národnostní pnutí. Ale s náboženstvím to tak jednoduché není. Nemůžete lidi násilím nutit ke konvertování - na co? Na křesťanství? A kterou jeho sektu? K židovství? (To byl vtip:) K ateismu???

Měl by fungovat "melting pot", ale ten přestává fungovažt i v Americe. Pokud ale nedojde k poevropštění neevropských imigrantů (vč. Rusů), pak by mělo dojít alespoň k mírovému soužití různých skupin.

Samozřejmě, že to může skončit jako po 2. světové válce a při dekolonizaci - masivními přesuny obyvatel. (Jako třeba Hindů a muslimů při rozdělení britské Indie). Postavíme si ploty, a budeme moci přes ně střílewt a házet jaderné hlavice bez strachu, že zasáhneme své kolonoicty na území nepřítele.

Chudáci naše děti! Modlím se, aby se raději nějak domluvily s dětmi tamtěch Mohamedů...

Jo, a ještě jsem občas obhájce lidských práv.

\ :-))

Kopretina řekl(a)...

STK, náboženství patří do soukromé sféry života a nemělo by se vnucovat do veřejných sfér, tím bychom se nelišili od muslimských zemí, kde je náboženství na prvním místě a které dusí vědu.
JSS je sice ve francouzském jazyce, ale nevadí, mám gůgl překladač, který pomůže.
Šamane, když jsem viděla na fotce ty nádherné židovské děti, tekly mi skoro slzy, jak tohle je možné. Také 30 000 francouzských Židů se chce vystěhovat do Izraele, ale o tom informace psala. Frankofóní Židé v Izraeli nabývají na počtu. Jinak doufám, že tato tragédie přiměje francouzské politiky s antisemitismem bojovat, nechce-li přijít o židovskou komunitu s Francie. Vybavuje se mi slova Ariela Šarona, který pozval celou židovskou komunitu (mezi 500 000-600 000). Šaronova slova vzbudila rozruch. Ale nebudu zabíhat do detailů, smutné emoce si nechám na doma.

Šaman řekl(a)...

Vrah Mohamed provedl to, čemu se říká "sebevražda rukama policie": Začal pálit do policajtů. Tři zranil, z toho jednoho těžce. To jsou problémy zásahových jednotek, když chtějí mít živého pachatele. Takže pak to samozřejmě schytal.
Dobře tak. Nic by z něj nevypáčili (proč by se přiznával?), na evropské výslechy už byl po svých předchozích zatčeních zvyklej, měl i svýho advokáta. Takhle nemůže už nic břeskného říci do médií, ani se nebude moci naparovat v procesu při přímém přenosu. A u odvolacích soudů. Už to, co řekl, bylo dost, a chybu dělá každý, kdo ho cituje.
A už nikdo z jeho kumpánů nebude unášet lidi, aby ho pustili na svobodu.
Jsem zastáncem lidských práv - příbuzných obětí!

STK řekl(a)...

Kopretinko,
ten návrh na zrušení náboženství byl můj smutný vtip. Moc smutný. Ale náboženství nemůže, nesmí být v rozporu s místními zákony. Proč? Prostě nesmí.
V islámských zemích nesmíte mít u sebe ani Bibli nebo křížek. (Potvrzeno z několika stran.) Tak proč by to nemělo platit recipročně? Proč by měly být povoleny burky? A vraždy pro čest rodiny? Šaríja?

Svět musí být "vyvážený", jinak spadne do hodně škaredé jámy.

Kopretina řekl(a)...

Ale jo, STK. Souhlasím bez výhrad, žádné burky, žádné nikáby, žádné vraždy ze cti, není nic horšího, než-li vraždy ve jménu cti, žádná šaria, žádné zákazy v jídle,to do Evropy nepatří, žádná polygamie, žádné zákazy ve vzdělání žen, my Evropané jsme tady doma, muslimové se musí přizpůsobit evropským zvyklostem jinak tradá domů. Když v SA spálí Nový zákon, tak žádný řev a když spálí Korán nějaký us-voják, je z toho řev.

A.S. Pergill řekl(a)...

Šamane,

nebýt iniciální událostí tak strašlivá tragédie, tak bych si dost vychutnal vaše zklamání nad tím, že pachatel nebyl "nácek", ale muslim.

A tohle je prostě idiotismus, který neberu:
"Chudáci naše děti! Modlím se, aby se raději nějak domluvily s dětmi tamtěch Mohamedů..."
My se prostě musíme postarat, aby "tihle Mohamedi" žádné děti neměli. To je to jediné rozumné, co můžeme pro naše děti udělat. A ne se modlit.

Tomáš Krystlík řekl(a)...

K přípisu z 18:20:

Můžete mi, Vy hlupáku, prozradit, v čem šířím zde nenávist? Kroťte laskavě svůj osvětimský komplex!

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,

On, pro vás bohužel, ten proces násilné likvidace evropské civilizace nejde tak rychle, jak byste si přála. A snaha o její likvidaci vyvolává stále větší protitlak. Takže můžete plakat nad tím, jak ten mohamedán nahnal voliče Le Penové, nicméně ta Le Penová má jediná jednak recept na to, jak těmto zrůdám zatnout definitivně a jednou pro vždy tipec, a je schopná a ochotná ho i důsledně realizovat (zatímco Sarky a další jen blekotají fráze o ochraně proti islamizaci, ale nejsou ochotni udělat na tomto poli cokoli užitečného, pokud se pomocí těchto frází zase dostanou k moci).

Kopretina řekl(a)...

Pergille, jak ale chcete zařádit, aby mohamedáni neměli děti? Chcete mohamedánky sterilizovat, zakázat mohamedánům sex? To nejde. Skrouhnout sociální systém, nedávat sociální dávky, chcete mít děti, fajn, OK, každý má právo mít děti, ale zaplaťte si to. Běžte do práce a neždímejte stát.

A.S. Pergill řekl(a)...

Informace,
Němců bylo po Evropě za WW2 rozlezlých ještě víc a dalo se jich zbavit: Z jejich měst jsme nadělali ruiny, takže neměli odkud přilézat další, a potom jsme tu sběř dílem vybili, dílem vyhnali. A šlo to.

Jakub S. řekl(a)...

TK, byl byste, prosím moc, schopen na okamžit vzít v úvahu, že upustíte-li od bombardování vážených a chytrých a soudných pánů zde "osvětimským komplexem", bude to ve váš prospěch?
To není úvod k tirádě atd. Je to dotaz. Zkuste to. Možná se vám tak neuleví, leč uleví se nám.
Čímž ovšem hned naznačuju svou skepsi.

Jakub S. řekl(a)...

ASP, ale Harpyje si to přece prokristapána nepřeje. Ona jenom nevidí kolem sebe, tam, kde je, to dění jako ostatní jinde, resp. jinak je hodnotí. Já dobře vím, že je ode mě jako poměrně čerstvého příchozího ohrazovat se třeba proti vám... ale uvědomte si, že jindy vás velice hodnotím. Tož na to konto to terazky trochu vyrovnávám. Flek, re a tuty! V rádiu je božský Karel Poláček - Vltava. MMCh KP byl mistr mariáše. No jak jinak, žid patří do kavárny.

Harpyje řekl(a)...

Po rozhovoru s kompetentní osobou, je mi jasné, že Mohammed Marah nebyl psychopat, nýbrž, že jeho diagnóza zní "muslim", jak ví všichni zdejší xxx.
Děkuji všem znalcům na tomto fóru.
Dzp.

Jakub S. řekl(a)...

Ale no tak...
Byl přece obojím. A to rozhodnutí a jeho provedení je výsledek této šílené kombinace.

Anonymní řekl(a)...

http://sportreport.lidovky.cz/prezident-ustredni-rady-zidu-v-nemecku-dieter-graumann-vyzval-fotbalove-hrace-aby-pr-239-mistrovs-izb-/ln-fotbal-repre.asp?c=A120322_215802_ln-fotbal-repre_vrb
Možná by se tam hoši z německého fotbalového družstva mohli podívat až po skončení mundialu, kdy už by případný nervový otřes nemohl ovlivnit jejich sportovní výkon. שָׁלוֹם

Anonymní řekl(a)...

Tejkon koukám, že to není mundial, ale jenom mistrovství Evropy. Fotbaloví fandové prominou my mistake ...... Ale určitě by tam ti hoši měli zajet!

Anonymní řekl(a)...

A teď už si náš milý Mohamed Merah užívá s 72 věčnými pannami. Doufejme alespoň, že jsou všechny jako Chadídža a ne jako Ajša! Shalom.

informace řekl(a)...

Americký tisk klade znepokojující otázky o postupu francouzské policie.
Proč Meraha nehlídala, když byl znám pro styky s teroristy. U amerických aerolinek je na seznamu nežádoucích osob.
Proč policie nezatkla Meraha hned, když ho identifikovala podle jeho IP, zanechaného na počítači prvního zavražděného, kam poslal email.
Proč takový scénář jako v americkém colossal kolem jeho zatčení.
Co tam dělal ministr vnitra, který měl sedět ve svém úřadě. Rovněž tak pařížský prokurátor.
Dozvíme se o tom něco víc?

Anonymní řekl(a)...

Proč FBI nezasáhla, když se nějací Arabové učili pilotovat dopravní letadla, ale už je vůbec nezajímalo, jak se s nimi přistává? Po bitvě každý generálem!

Jakub S. řekl(a)...

Sarkozy, jeho ministr, ten prokurátor... jak f r a n c o u z s k é chování! Mon Dieu. Místo aby zůstali v centru, v hlavním městě země, ve svých úřadech -
Pořád nechápu, že není možno toho oného nějak prostě uspat. To je neproveditelné?

Kopretina řekl(a)...

Totální selhání tajných služeb. Všichni bychom si měli vzít příklad z izraelských kluků z Mossadu. Dopadení Eichmnanna, likvidace nacistických vědců v Egyptě, spravedlivé potrestání teroristů, kteří způsobili mnichovský masakr, záchranu izraelských i mimoizraelských Židů v Entebbe, eliminace dalších muslimských teroristů, zatčení dbytka Vanuna. Mossaďáci jsou jedničky...!

Anonymní řekl(a)...

Jakube, měli si nechat poradit od ruských specialistů. Ti uspali celé divadlo, teroristy i rukojmí. Bohužel navěky!

Kopretina řekl(a)...

Jakube a jak "svět" eliminaci teroristů...Odkazuji na vůbec první článek Gity Zbavitelové
http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-hysterie-zapadnich-medii-kvuli-smrti-palestinskeho-teroristy-115-/p_zahranici.asp?c=A100224_212308_p_zahranici_wag

informace řekl(a)...

Existuje několik druhů plynu, který mohla policie použít, aby ho znehybněla a zneškodnila.
Prý ho použili nakonec, ale mladík po tom vyskočil z okna jako zajíc. Policie, tajné služby a jejich zvláštní jednotky selhaly.
Kdyby byli kluka zatkli po zjištění IP anebo mu byli v patách, k tomu masakru před židovskou školou nemuselo dojít.

Kopretina řekl(a)...

Jo Anonymní, Rusové masakrují teroristy i s vlastními obětmi, kluci a holky izraelští dokáží zneškodnit teroristy i bez vlastních obětí. Izraelci si svých životů cení, neřídí se heslem "nás mnógo"...

Anonymní řekl(a)...

Bodejť by nevyskočil jako zajíc, když nejdřív náložemi vymlátili okna (i dveře)! Jaká tam asi koncentrace toho plynu mohla být?

informace řekl(a)...

To je francouzský pressapochismo (lehkovážnost).
Chtěli mít představení a tak pomýšleli na efekty, ne na zatčení. Nakonec ho stejně odstřelili jako kavku. Copak policista neumí mířit na ruku? Musí mířit na hlavu?

Jakub S. řekl(a)...

Přesně. No Románi. A hele, anonyme, co to má společného s tou moskevskou hrůzou? On totiž v celém tom nájemním domě už hodiny a hodiny byl s á m . To nevíte? To je jaksi ten zásadní rozdíl, ne? Ach jo.
Samozřejmě se k tomu měli rozhodnout před vymlácením oken a dveří, snad, bože.

Jakub S. řekl(a)...

Pressapochismo, to je slovo! Není ani v Rosendorfském (slovník).
Mossad? Holka, Mossad je ovšemže právem slavný jako nedostižitelně efektivní služba. Jenom, nerad (a právě tobě) kazím iluzi - párkrát taky došlo k fiasku. Ano, chybička se vloudí - jenom by měli někteří (a jsou to stále titíž...) potlačovat svůj třeba milý, leč v realitě nebezpečný sklon k absolutizaci. Černý - bílý, ano - ne (název slavného sborníku slov. nadrealistů, 38-9). Nuž tak - a už spať načim...

Anonymní řekl(a)...

Je m´appelle Ernest. Je suis instituteur.
To Jakub: Tím spíš, když byl v tom baráku sám, tak měli počítat s možností použití nějakého plynu pro jeho ochromení! A ne vymlátit okna náložemi! V Moskvě se s tím soudruzi ..., ehm občané ze speciálních služeb nemazali!
BTW: A jsem tajným ctitelem Justine Putet.

informace řekl(a)...

http://www.dizi.it/pressapochismo

Jakub S. řekl(a)...

No dyť to jsem právě tak mínil, Erneste či čo. Soudruzi se nemazali za celého svého třičtvrtěstoletí s nikým a ničím, mimoděk poskytli právě tímhle zhola neuvěřitelným zásahem pregnantní ilustraci svého hlavního hesla Nas mnógo, a Jesť čelověka - jesť problema; nět čelověka - nět problema.

Štaja řekl(a)...

Nuže, začnu přemýšlet nad tím, že bych si nějakou bouchačku asi měl pořídit... Jenže k čemu mi bude, když nejsem schopen ani někoho pořádně nakopnout do zadních partií?

Větší vlastenec řekl(a)...

Žid že patří do kavárny, vážený Jakube S. ?
To je omyl - Žid patří do práce. Do POŘÁDNÉ práce.
Ano, židovských advokátů, doktorů, inženýrů, překladatelů máme jak výkalů. Ale židovských kopáčů, zedníků, horníků máme DĚSIVĚ málo.
TO SE MUSÍ ZMĚNIT !
A my to změníme - ihned po našem opětovném vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem, demokracií a globálnem, ihned po našem odchodu z EU a NATO.

Po obnovení našeho tradičního národního socialismu bude brzy dostatek levných vajec, bytů, benzínu atd., ale nedostatek pracovních sil. Takže do práce půjdou všichni povaleči, intoši, černoprdelníci, vykořisťovatelé a zbyteční euroúředníci. Do práce půjdou Cikáni a Židi - půjdou spolu do výkopů a na stavby, na místa Malorusů (nesprávně Ukrajinců), kteří se vrátí domů do Maloruska.

My Češi dohlédneme, aby dnešní povaleči pracovali ŘÁDNĚ. Řekl bych, že řádně pracující Žid bude mít po šichtě jedinou starost - svalit se co nejdřív do pelechu. Prostě - KONEČNĚ řádně pracující Žid se do kavárny dostane tak možná v neděli odpoledne (v sobotu bude pravidelná dobrovolná brigáda nebo subotnik).

Pravděpodobně bude nutno vyčlenit speciální kavárny pro cizorodá etnika a nepřizpůsobivé živly - pracující našinec jistě nebude chtít sedět v jedné veřejné místnosti s Cikánem, muslimem (= Arabem nebo negrem), Židem, Asiatem.
Ale to předbíhám událostem; život sám ukáže, jakým způsobem budeme řídit naši vlast, jakým způsobem ji budeme čistit od vší špíny.

Čest a Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Až si uklidníte vzbouřené hormony, drazí vlastenci, přátelé, soudruzi a soukmenovci, přijdete vlastní hlavou na prostou skutečnost :
Mohammed Merah bojoval za nás.
Jako oba ABB, ten norský i ten náš.
Jako za nás bojuje, jako NÁŠ BOJ bojuje každý obránce unikulti.

Míru zdar !

Schumacher řekl(a)...

Kopretino a co ten nešťastný číšník v Norsku, který měl tu smůlu, že si ho Mossad spletl s někým jiným. Nebyl sám kdo měl podobnou smůlu.

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,

problém spočívá v tom, že psychopatie vzniká zčásti na základě vrozených dispozic a zčásti vlivem výchovy. Proto také včas diagnostikovaná tendence k psychopatii a včas nasazená speciální výchova (postupy se vyučují v rámci oboru speciální pedagogika, alespoň v ČR) umožňuje toho potenciálního psychopata usměrnit tak, aby byl "společensky přijatelný". Je také dobré vědět, že psychopatie, na rozdíl od psychické poruchy, nevede k vyvinění (exculpaci) pachatele; v některých případech se posuzuje jako polehčující, ale v jiných naopak jako přitěžující okolnost.
Tolik úvodem.

Když se z pohledu výše uvedeného podíváme na muslimy, tak každý (resp. výjimek bude hrozně málo) muslim, vychovaný v tradičních islámských hodnotách, nutně musí zastávat v naší civilizaci pozici psychopata a musí se, pokud nežije v uzavřené komunitě mezi tvory stejného druhu, dostávat do stále více gradujících konfliktů se společností.
Z tohoto hlediska by bylo ideální nadělat v Evropě pro muslimy nějaká "pásma Gazy", obehnaná několikametrovým plotem a hlídaná z hlediska podkopů a tunelů, obklopená strážnými věžemi a s palebnými stanovišti na přechodech do zbytku světa. A pokud by odtamtud chtěl nějaký muslim trvale pryč, musel by projít nějakým procesem převýchovy a nějakým testováním, zda a nakolik ta převýchova byla úspěšná (a někdo by za výsledek takového testu musel ručit "hrdlem a statky".
Jinak nám tady po Evropě prostě budou lítat miliony psychopatů, z nichž prakticky každý se může po nějaké "iniciační události" (kterou jsme schopni někdy vystopovat zpětně, někdy ani to ne) stát vraždícím monstrem (což je prakticky současný stav). Naprostá většina teroristických špiček se rekrutuje z muslimů, kteří v Evropě nebo USA absolvovali vysoké školy a jejichž rodiny patří k ekonomicky nejúspěšnějším = islámský terorismus je produktem islámu jako takového, nikoli sociálních nebo ekonomických problémů, a jako k takovému je nutné k němu z hlediska prevence i represe přistupovat.

A.S. Pergill řekl(a)...

Informace,

Uzavřený dům (a hodně členěný, byl to obytný dům, ne nějaké divadlo jako v tom Rusku) se může paradoxně vyplynovávat méně snadno - mohou tam vzniknout kapsy, kam se plyn dostane leda relativně pomalou difůzí, zatímco je-li tam průvan a máme-li toho sajrajtu dost, tak můžeme být úspěšnější (konec konců, bojové plyny se za WW1 užívaly přímo na frontě, a úspěšně).

A.S. Pergill řekl(a)...

To Kopretina:
"Pergille, jak ale chcete zařádit, aby mohamedáni neměli děti? Chcete mohamedánky sterilizovat, zakázat mohamedánům sex?"
Ano a jde to. Když, tak si můžeme pronajmout od Číňanů pracovníky, prosazující politiku "jedna rodina jedno dítě", pokud nenajdeme dost otrlých Evropanů. Ale oni by se nějací našli, třeba mezi pozůstalými po obětech teroristických útoků.

Jakub S. řekl(a)...

Sylvie! Privátní mail! Teď odešel.
(Jak to, že mail může odejít? Když nemá nohy?!)
Rozhodl jsem se, že moje maily budou o d l é t a t .

informace řekl(a)...

Polemika kolem případu Meraha se začíná rozbíhat i ve Francii. Premiér François Fillon vysvětluje, že neměli žádné důvody pro to, aby teroristu sledovali, nespáchal prý žádný trestní čin a Francie je právní stát, který respektuje práva občanů (sic!)
Jenže od první vraždy parašutisty Imada Ibn Ziatenze 11. března uteklo osm dní a policie nebyla za tu dobu schopna vraha identifikovat (i když měla jeho IP) a zatknout?
A ani ho nesledovala, i když byl na listině podezřelých osob?
Jak to, že si nikdo nevšiml, že si obstaral celý arsenál zbraní?
Proč nebylo použito slzotvorného plynu? ptá se zakladatel speciálních jednotek policie Christian Prouteau, jak to, že 300 vybraných specialistů nebylo schopno zatknout jednoho člověka? A kritizuje bezhlavý způsob, jakým byla vedena celá akce.
Italské noviny píší o akci jako o war game, kde se střílelo na všechny strany.
Kdo dirigoval tuto válečnou hru proti teroristovi?

Schumacher řekl(a)...

Souhlasím, VV. Žid patří do pořádné práce.Pořádná práce je náročná práce. Nejnáročnější prací je myšlení. Proto se mu tolik lidí výhýbá.

informace řekl(a)...

Pergille,
v podstatě souhlasím s Vaší diagnozou teroristů jako islámských psychopatů. I s tím, že islámští teroristi jsou často naverbováni mezi t.zv. druhou generací mladých, kteří se narodili anebo vyrostli už na západě a často za velmi výhodných podmínek.
Pokud jde o opatření na jejich neutralizaci, obávám se, že jste zase popustil uzdu fantazii. Chápete sám, že něco podobného není proveditelné?

Schumacher řekl(a)...

Informace, bylo o tom rozhodnuto na nejvyšších místech. Zaknout živého a pokud možno nepoškozeného pro "spravedlivý" proces, ve kterém by mu hrozilo "nanejvýš" doživotí. I za cenu životů policistů. V obavě aby nehořela předměstí, protože mít doma několik milionů muslimů je problém. Zbytek je tradiční francouzská neschopnost. Ostatně, Francie sama je teroristickým státem, připomínám teroristický útok na loď Greenpeace na Novém Zélandu.

EK výzva řekl(a)...

Nakupte lizatka a taky pár dobrých bonbonů .

čest v šest!!

Jakub S. řekl(a)...

Dokonale řečeno, Sch. Precizní dedukce. Nelze nic namítnout.
No, I, to asi chápeme - bohužel - všichni.

Jakub S. řekl(a)...

Tedy to bych, to vám povím, za teror sotva označil.

informace řekl(a)...

Schumachere,
je jasné, že to bylo řízeno shora. Jenže tak, aby z toho zatčení byla co největší podívaná. Aby se Sarkozy ukázal, jak je rozhodný v boji proti terorizmu.
Proč Meraha nezatkli hned po prvním zabití paarašutisty? Jen jako osobu podezřelou. Klidně, třeba na ulici, když si šel pro cigarety? Proč mu neprovedli domácí prohlídku, při které by policie našla celý arsenál? To by jistě svědčilo o jeho vině.
Proč udělali celé to divadlo obléhání, které trvalo celých 36 hodin a nenapadlo je, hodit tam pár slzotvorných bomb?
Vysvětlení francouzského premiéra o Francii jako právním státě jaksi "smrdí".

Harpyje řekl(a)...

"Každý muslim nutně musí zastávat v naší civilizaci pozici psychopata ..." je, Aspergille, úděsný blábol.
Na psychicky vyšinuté zrůdy druhu Mohammed Merah, Hakim a Amjad Awad, nebo Samir Kuntar , které jsou schopné bez jakékoli výčitky svědomí, chladnokrevně vraždit děti a kojence, nepůsobí islám, ale džihadistická ideologie.
Mimochodem Vaše řeči o bezcenných polozvířatech se ani moc neliší od těch jejich, týkající se potomků opic a prasat. Na rozdíl od nich jste ale neškodný, protože Vy vedete jen verbální džihad.

informace řekl(a)...

Další zprávy - explozivní - v dnešním il Foglio. Italští novináři jsou zvědaví a tak jdou na kořen věci a nespokojí se přetiskováním cizích zpáv.
Novináři z il Foglio navázali styky s některými pracovníky francouzské intelligence a dozvěděli se, že Merah byl dvojitý agent - pracoval pro francouzskou protišpionáž s tím, že poskytuje informace o žihádském terorizmu.
Zároveň byl členem Al Kajdy.
Novinářům to řekl t.zv. "kontakt" (handler), policista, který s Merahem udržoval pravidelné styky. On také vedl jednání s teroristou, klidně vešel do bytu a dohodl s ním, že se Merah vzdá.
Merah byl zatčen v Afghánistanu v 2010, předán nejdřív Američanům, kteří si ho zanesou do listiny podezřelých a pak ho předají Francouzům. A ti ho pustí na svobodu.
Odkud bral peníze Merah na všechny cesty na Střední východ? (Israel, Sirie, Iraq Jordánsko, Irán, Pakistan, Indie), za co si koupil byt? odkud pocházejí jeho zbraně?
http://www.ilfoglio.it/soloqui/12779

Větší vlastenec řekl(a)...

Jednou bude s.s.A.S.Pergill stat na rampe, a pouhym pohybem sveho buclateho prstiku bude posilat polozvirata vlevo/vpravo. A my ostatni vlastenci budeme okolo hlidat, aby zadne polozvire neuteklo, aby nikam neschovalo sve spinave psychopaticke deti. To vas zbyle Euroamericany humor prejde, vazena pani Harpyje, to mi tedy verte. Cest a Nazdar !

Harpyje řekl(a)...

Bude.
A bude selektovat ve jménu Conana Barbara, Ilji Muromce a Vladimíra Vladimíroviče. Amen.

Kopretina řekl(a)...

Ano, Schumachere, s tím číšníkem je to tragický omyl tragické nedorozumění. O tom psal i Jakub, chybička se vloudila. Nic to nemění na tom, že Mossad patří mezi nejlepší tajné služby. A eliminace íránských jaderných vědců je fajn. Jinak s politikou jedna rodina jedno dítě souhlasím, respektive, podpora od státu na jedno dítě, chcete-li mít více dětí, vydělejte si na to, ale některým lidem se vydělávat nechce.

Jakub S. řekl(a)...

Bleskově jedu na chatu, instalatér ap. Na PC někdy po poledni v neděli.

Harpyje řekl(a)...

Jinak výskyt duševních anomalií je u muslimů vyšší než u nemuslimů, v důsledku častých sňatků mezi příbuznými.

informace řekl(a)...

Nevyprávějme si pohádky. Džíhádská ideologie nevznikla na měsíci a nebyla sem svržena nějakým kosmickým padákem. Vznikla v lůně islámu jako extremistický směr na dobytí vlivu v ostatních zemích. Nakolik je t.zv. mírumilovný islám imunní proti jejímu vlivu?
Nakolik naopak různí mladiství n západě se nechají zlákat představou hrdinství, spravedlnosti jejích požadavků?

Šaman řekl(a)...

Poblahopřejme francouzskému odstřelovači, který dokázal teroristu, padajícího z okna, trefit do hlavy.

Kopretina řekl(a)...

Ano. Původně veliká křesťanská území na Blízkém východě byla islamizována, křesťané poníženi do postavení méněcenných dhimijů. A nyní dochází k jejich likvidaci. Starobylé křesťanské komunity mizí, koptové hrdí na svůj původ a dějiny jsou terčem nacistické nenávisti a jen málokdo se jich zastává. Vatikán nebo či protestanské autority jenom pláčou, jenom slovně něco řeknou, ale to je tak vše. Italští biskupové se chovají jako chamberleinové (ale o tom kdysi informace psala, že kdykoliv dojde k protikřesťanskému pogromu, tak katoličtí biskupové i křesťanští pastoři mlčí a když přece jenom někdo zvedne velmi kritický hlas k islámu, tak je umlčen jako islamofob, napč. Franklin Graham, když řekne, že jsou muslimové netolerantní je zle. Křesťané na západě se chovají jako zbabělci, zoufalí blízkovýchodní křesťané prosí o pomoc, ale nikdo se jich nezastane.

Schumacher řekl(a)...

Až na to, Kopretino, že já tomu eufeemicky nazvanému "tragickému nedorozumění" říkám vražda. Jak byli potrestáni viníci? Jak se k tomu postavila izraelská vláda? Jaké odškodnění a od koho dostala rodina oběti ?

informace řekl(a)...

Šamane,
on ho střelil do hlavy, až když se M. zvedl a začal utíkat.
A co když střelit ho do hlavy bylo pohodlnější než ho nechat vypovídat?
Střelit ho do hlavy mohli i před tím. Asi pochopili, že se už docela ztotožnil se svým teroristickým ego (tedy jeho teroristickou půlkou) a že je nekontrolovatelný.

Schumacher řekl(a)...

Informace, nerad bych byl v době křesťanství triumfujícího křižáckými výpravami a planoucími hranicemi na nesprávné straně....Co Ž(ž)idů a judaismu se týče (s výjimkou proslulých odpadlíků, které proto mezi ně nepočítám), přes lecjaké výhrady konstatuji, že oproti ostatním nemají na svém účtu miliony mrtvých. Abych byl spravedlivý.

Pro papeže Benedikta byl vyroben parfém. Výlučně pro něho. Velmi ho chválí. Jaký parfém používal Ježíš ? Bylo smyslem celé té apokalypsy, aby papež doslal svoj parfém? Kvůli tomu byl umučen jeden bosý chudák na kříži a spousta dalších? Kvůli tomu byly vyvraceny kultury jiných národů?

Schumacher řekl(a)...

Šamane, podal standardní výkon. Což nelze říci o francouzské vládě od prezidenta až dolů. Ano, volby se blíží. Dole byli tradičně posraní z toho, jestli se jim nepodaří podle příkazu toho bubáka dostat živého. Doplatili na to pěšáci. Sláva pro generalitu, rakev pro pěšáka. To je tradiční odměna. Šaron by jednal rázně a pragmaticky. Vydal by rozkaz : Zabít.

informace řekl(a)...

Já bych taky nechtěla. A zrovna tak si myslím, že by se tomu nastupujícímu džihadistickému křižáctví měl postavit nějaký odpor.

Schumacher řekl(a)...

Informace, to je možné a logické. Neen politici ale i různé bezpečnostní složky měly různé konkurující si zájmy. V tom případě trefit ho do hlavy, když už to došlo tak daleko, byla záruka, že nebude mluvit. Jedni ho chtěli dostat před soud, druzí umlčet. Proto to trvalo tak dlouho, protože se dohadovali.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> V islámských zemích nesmíte mít u sebe ani Bibli nebo křížek. (Potvrzeno z několika stran.)

Jak ve kterých. Například naši instruktoři v Lybii se naopak museli vydávat za křesťany, protože křesťany tam byli ochotni ještě tolerovat, zatímco pohanství už pro ně bylo zcela nepřijatelné.

informace řekl(a)...

Schumachere,
když si člověk přečte dnešní le Monde a pohovor se šéfem bezpečnosti, který se svíjí jako užovka, aby ospravednil proč M. nezatkli hned, když měli jeho IP, tak si uvědomí, že je to nějaká divná habaďůra, co hrají. Že prý těch IP na PC bylo asi 500 a tak to zabralo čas. Policii? Když má ke všemu dostup?
A pak prý IP bylo jeho matky a na emailu byl jen podpis Mohamed. Jak mohli s určitostí zjistit, o koho se jedná?
Ucci, ucci, qui c'è puzza di cristianucci - volně: něco tu jaksi smrdí.

Anonymní řekl(a)...

Když se vám nad hlavou třepotají ptáci, byť virtuální, vždy existuje riziko.
Slepičinec na pleši - to nikoho netěší.

Harpyje řekl(a)...

Tak, tak. Skutečně senzační odhalení. 911 byl, jak známo, rovněž an inside job. Ve stejném smyslu píše i Samman Mohammadi:
"Je to obyčejná státem řízená teroristická operace ke zvýšení napětí a vyvolání strachu a nenávisti v západní společnosti. Přesně tohle fašistický stát dělá, když může rovnou psát historii a šířit nesmysly. Zabíjí nevinné děti, aby zdeptaná veřejnost lapala po dechu, nenáviděla obětního beránka, a prosila představitele státu o svou bezpečnost a pevné nervy ... Proč by francouzský president Serkrejzy dělal něco tak strašného? Aby si zajistil hlasy během volební kampaně. Nimmo říká, že teroristický útok ve Francii "poskytl Nicolasi Sarkozymu záminku k tomu, aby v jižní části země vyhlásil stav nejvyšší pohotovosti a zrušil volební kampaně soupeřů v prezidentských volbách. Sarkozy bude mít z teroristických útoků prospěch, a bude hrát roli silného vůdce v době národní krize."
Proč by něco tak strašného dělala francouzská tajná služka? Aby mysl francouzských obyvatel zaměstnali myšlenkami na islamistickou hrozbu. Ve válce neexistuje žádná morálka, a Západ je ve válce, i když ne s islámem, ale se svými vlastními lidmi, svým způsobem života, a svým vlastním demokratickým systémem vládnutí. Islám je obětním beránkem západní civilizace." http://disquietreservations.blogspot.co.uk/2012/03/return-of-gladio-and-rebirth-of-terror.html
:-)))))

Kopretina řekl(a)...

Schumachere, byl to tragický omyl (neúmyslná vražda), protože se nejednal o úmysl. K takových tragickým omylům ( k neúmyslným vraždám) dochází všude a troufám si říci, že jich má Mossad na svém kontu nejméně...

drak řekl(a)...

Kopretině:

Vražda je trestný čin, jehož podstatným rysem je, že je spáchán úmyslně, s rozmysem a po přípravě. Například když jeden z manželů usoudí, že když toho druhého zabije, tak že se nebude muset dělit o společný majetek, ani nebude muset platit advokáty a jako bonus třeba zinkasuje partnerovu životní pojistku.

Zabití je naopak věc, kdy je někdo usmrcen, ale je to následkem nehody, nešťastné souhry okolností, třeba nedbalostí, to je dost časté, nebo při manželské hádce v afektu, také poměrně časté, podstatné ale je, že to není úmyslné. K zabití může typicky dojít, když někomu z lešení spadne něco těžkého někomu pod lešením na hlavu.

To, co se stalo tenkrát Mossadu je zajímavé, protože to leží kdesi mezi vraždou a zabitím, chystali vraždu teroristy, ale neúmyslně místo toho zabili někoho jiného. Spojení slov neúmyslná vražda bych řekl, že vcelku odpovídá. Určitě by neškodilo rodině té oběti se co nejzdvořileji omluvit a velkoryse jí odškodnit. Nešťastníkovi to život nevrátí, ale pozůstalým by to třeba aspoň trochu ulevilo.

drak řekl(a)...

To, co tu postupně probublává na povrch, dává jasně najevo, že kolem toho případu cosi silně zapáchá. Ono to kolem těch francouzských bezpečnostních složek hodně smrdí. To je už celkem zřejmé a Sarkozymu spolu s lidičkami od těch jejich tajných služeb zrovna teď nezávidím, protože v tom lepším případě kdosi cosi špatně vyhodnotil, pohnojil a zvoral, což je řekněme ještě ta lepší varianta. Svou roli ještě mohlo hrát i utajování skutečností mezi složkami a než si pánové "vyříkali" co s tím horkým kaštanem vlastně mají podniknout, tak zpoždění spolu s neblahými následky narostly do obludných rozměrů. V tom horším případě si tam různí lidé různě blbě v jejich vlastních zištných zájmech "ohřívali polívčičky" a tím pádem hnojili a vorali co mohli a to bylo horší. Asi zničí důkazů kolik jen půjde a zametou to pod koberec aspoň tak dobře, aby nikoho nešlo obvinit, nebo ho aspoň nemohli zavřít pro nedostatek důkazů. Pravdu se asi nedozvíme nikdy. Myslím ale, že to zavdává dobrý důvod zvednout všem těm francouzským bezpečnostním činovníkům mandle a pořádně provětrat zatuchlý vzduch a vylít stojaté vody a pokusit se z toho neefektivního čurbesu zase vytvořit cosi funkčního, použitelného a užitečného. Kdysi za dob de Gaulla to fungovalo mnohem líp a bylo by dobré se k tomu vrátit. Tohle je svým způsobem příležitost, která někomu schopnému dává možnost se o to pokusit.

Harpyje řekl(a)...

To bolí.

informace řekl(a)...

Harpyje,
některá západní media poukazují na nerovnalosti, na pomalost, neúčinnost francouzských bezpečnostníh sil, nikdo nehovoří o státním zločinu jako autor Vámi napostovaného článku.
K tomu, aby se mohlo zodpovědně prohlásit, že to byl případ nainscenovaným vládou a samotných prezidentem, chybějí jakékoliv důkazy.
Byl by to podnik, na němž by si kdokoliv mohl definitivně zlámat vaz. Že to muslimové vykládají tímto způsovem, mě moc neudivuje.
Pokud jde o srovnání s Gladiem, autor se hrubě mýlí. Gladio byla podzemní tajná organizace NATO v západních evropských zemích, která měla v případě sovětské invaze organizovat občanský odpor a partyzánský boj. Tady se o tom diskutovalo do nekonečna v osmdesátých letech, ale nikdy - říkám nikdy - nevyšlo najevo, že by byla zapletená do nějakých státních zločinů, aby udržela Itálii v západní sféře.
Přiznání pravicového ex teroristy Vinciguerry, neměla žádné faktické opodstatnění. Stačí, když řeknu, že Vinciguerra se přiznal ultralevicovému soudci Felice Cassonovi, který měl evidentní zájem svrhnout vinu za atentáty (Milano, Bologna) na bývalé fašisty a odpoutat pozornost od Rudých brigád a ultralevice.
Autor článku o Sarkozym používá paradoxně argumenty ex brigatistů.
Kromě toho Gladio jako taková už dávno neexistuje.

drak řekl(a)...

Měl jsem v mezidobí chvíli čas zamyslet se během "technologických přestávek" nad efektivním a bleskovým zneškodněním nevypočitatelného magora zabarikádovaného v nějakém baráku. Při tom přemýšlení jsem si vzpomněl na to, co jsem jedním okem zahlédl v nějaké reportáži a protože nové druhy zbraní mne zajímají, "vygooglil" jsem si úspěšně cosi k tématu a zde je odkaz:

http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=2212

Zajímavé jsou podle mého z tohoto hlediska odstavce, kde se hovoří o vysokofrekvenčních zbraních. Celá situace navíc byla usnadněna tím, že okolí bylo evakuováno. Kdyby Francouzi měli něco takového v ruce, což asi nemají, nebo aspoň ne v podobě, kdy by to šlo operačně nasadit, což se ale během pár let může změnit, zejména když dostanou rozum a přestanou platit vozembouchy za kolonisaci množením a zaplatí raději zbrojaře za zbraně a policajty a armádu za kvalitní výcvik a služby. Takovou vysokofrekvenční hračkou by se v něm dal nepochybně dal vyvolat takový pocit, že by v panice vyskočil z okna, případně by se dal při větším výkonu rovnou pořádně přiškvařit zaživa. Jak totiž bylo zjištěno během bitvy o Británii za 2. sv. války, tak když se z náletu na Británií vrátil německý bombardér děravý jako cedník a s několika mrtvými a několika skoro mrtvými a skoro uškvařenými zaživa, tak to na bojovou morálku ostatních posádek mělo dost zhoubný vliv. Mnohem větší, než když se nějaký stroj a posádka nevrátily vůbec. Věřím, že opublikování s patřičnou rasancí a humbukem napůl zuhelnatělého, ale ještě živého magora by nepochybně mělo mnoho dalších positivních účinků, včetně toho, že by k mnoha dalším obětem v budoucnu vůbec nemuselo dojít, protože dobrovolníci na takovéhle akce by se začali špatně shánět. Být napůl uškvařen a přežít, to nechce nikdo, věřím, že ani totální magor ne.

Pro Francouze ale budiž ponaučením, že za určitých okolností má rychlost zásahu absolutní přednost před jeho naprostou správností, je prostě lepší "trefit" správné řešení jen ze 70%, ale uzavřít věc rychle a efektivně, nežli jí "trefit" správně z 90% ale k tomu navíc s obludnou ostudou a zpožděním a získávat tim pověst břídila a ponoukat další pachatele k dalším činům.

No nic, i poslední workholici konečně vypadli na víkend, pojedu tedy opečovávat moje milované "plechovčičky", třeba se vrátím ještě dnes.

Harpyje řekl(a)...

Chtěla jsem ještě napsat příspěvek o zapomenutému hrdinovi, ale musím padat. Místo toho jen odkaz http://www.timesofisrael.com/french-teenager-who-tried-to-save-toulouse-victim-still-hospitalized/

stk řekl(a)...

A propaganda už jede!

STK řekl(a)...

Pro Draka:

Nezabíjející zbraně jsou spíše jen propagandistickým zbožím. Většinou buď nefungují - nebo zabíjejí či mrzačí. Dávkování účinku je problematické u všech druhů - včetně uspávacího plynu - viz problém s likvidací čečenského komanda zadržujícího publikum na muzikálu v Moskvě.
===
UHF zbraně byly teoreticky předpovídány už před II. světovou - četl jsem kdysi škvár, kde takovou zbraní byli likvidováni arabští povstalci ve skalách a městech někde na kraji Sahary. Tam svazek radiovln způsoboval přehřátí nábojnic a tím neřízené exploze munice v puškách i v nábojových pásech, které ti hloupí povstalci nosili kolem těla. Na pohon (v té knížce) stačil i motor náklaďáku.
Skutečnost je asi trochu horší. Býval jsem technikem radiolokátoru s výkonem 10 MW v impulzu (60 kW přepočteného rovnoměrného výkonu). Anténa to dokázala směrovat to paprsku širokého jen 0,7°. Paprsek mě mnohokrát "pohladil" bez nějakých průvodních jevů. Jenom furťáci, kteří u přístrojů pracovali mnoho let, měli doma samé dcery a žádné syny. Prý je to ozářením.
Přitom na uvaření dvou vajec natvrdo, umístěných těsně před vlnovodem stačilo zapnout aparát na 4", v 6. sekundě se vajíčka rozlétla po okolí. Na dva tlusté párky stačilo jen 2", pak vybuchly a zaneřádily okolí. Je to prostě jen taková hodně silná mikrovlnka. Ba i zdroj mikrovln je stejný - rezonanční magnetron. Jenom ten v lokátoru je trošku větší.
Problém je v tom, jak dostat dostatečně úzký paprsek bez potřeby velkých antén do nějaké rozumné vzdálenosti dostatečně koncentrovaný. Půl metru od ústí vlnovodu popsané efekty trvaly dlouhé minuty. Na deset metrů už nikdo ten párek ani trošku neohřál.
Takže si myslím, že ty zprávy jsou spíš teoretického rázu - jinak bychom se už dočkali jejich praktických zkoušek. Zatím jsem četl jen o jedněch zkouškách na dobrovolnících na vzdálenost několik metrů - jako aparát na rozhánění demonstrací. Prý i fungoval - ale už nikdy jindy jsem o něm neslyšel a nevěřím, že by si ho vojáci při roztodivných příležitostech (Afganistan atd.) nevyzkoušeli. A kdyby zkoušeli, že by to Al-Kaiďáci nepublikovali, když rozmáznou i spálené výtisky Koránu.
Ony ty vysokotlaké vodní stříkačky a klasický slzný plyn jsou levnější, bezpečnější a dostupnější. [;>)

informace řekl(a)...

V poselství manželky a matky, která ztratila své drahé při atentátním útoku, rozhodně nevidím žádnou propagandu. Naopak je to vyjádření morální a duševní síly té ženy.
Propaganda se ale rozbíhá na francouzském facebooku, kde sbírají vyjádření účasti a solidarity s teroristou a na jiných webových stránkách.
Objevují se tam nápisy jako "pomsta" "viva Merah", ale i antisemitské nápisy, které schvalují zavraždění židovské rodiny.
Ale i ve školách někteří vyučující chtěli uctít Meraha minutou ticha, jako v Rouenu. Část žáků opustila třídu.
Tomu říkám propaganda.
http://www.europe1.fr/France/Les-surprenants-hommages-a-Merah-1004467/

STK řekl(a)...

Propaganda je určitě obojí, Informace. Možná to vyjádření matky "pokřivili" novináři, nevím, nebyl jsem tam.
===
Ono už asi nejde říct nic, aby se to nedalo promítnout jako podpora nebo nepodpora nějakého politického / náboženského postoje.
Vracím se zpět: Máme se asi stále až příliš dobře, když se hašteříme i o takových věcech.
Vlastně ani nesnáším frázi: "Byl to dobrý křesťan". Je to prázdná floskule. Proč ne "dobrý člověk"?
Proč musí být člověk "řádným židem, dobrým muslimem nebo třeba poctivým komunistou? Informace, mi opravdu stačí říct, že někdo je dobrý člověk. Bez jakéhokoliv přívlastku.
====
A to není ani tak můj "příspěvek do diskuze". Já to totiž myslím smrtelně vážně. Lidi mi začínají tím bezbřehým žvaněním, rozpatláváním dějů a ohýbáním definic (lhaním) "lézt na nervy".
Není to, prosím, nic proti Vám, Informace. To je obecný pocit.
Zajedu si brzy do hor. Bez mobilu, rádia, televize i internetu. Nakoupit jen jednou týdně ve vesnici. Snad to povolí - nebo se ze mě opravdu stane misantrop.
Dobrou noc!

informace řekl(a)...

Podle mého, STK,
neděláte dobře, když se chcete stáhnout do ústraní. Teď teprve začne ten tanec domněnek,obvinění, skrytých nebo otevřených útoků.
Už s tím začal na svém blogu Excavator jistý SAMAN MOHAMMADI, jehož článek napostovala Harpyje. Ten Mohammadi bude ten boubelatý iránský chlapeček z kanadské univerzity, co za vším hledá spiknutí CIA?
Vytáhl na světlo boží dokonce italskou aféru dvacet let starou s organizací Gladio, aféru, kterou tenkrát rozvířil snaživý ultralevicový soudce Casson a která dosáhla vrcholu hrozbou tehdejšího prezidenta republiky, že opustí Itálii. Téze soudce Cassona, že za krvavými atentáty byla Gladio, která se tak snažila zabránit, aby se k moci dostala levice, nebyla nikdy potvrzena, i když se jí tenkrát zabývala zvláštní parlamentní komise. Soudce Casson po čase opustil soudnictví a dal se do politiky, protože prý je persekvován a sledován tajnými službami. Dneska sedí v senátu, zvolený hlasy levicové Pd. Dost příznačné, ne?
Včera psali, že Merah byl dvojitý agent, dneska prý je to záhadný killer, který se vynořil z neznáma, nikde o něm nejsou k sehnání informace. Jen to, že ho rozstříleli na maděru.
Já jsem tedy zvědavá, co z toho vyjde.
Tohle je náš dnešní politický život, musíme to brát tak jak je, informovat se a nestahovat se do ústraní. Co budete celý týden na horách dělat, sám a bez spojení se světem?

A.S. Pergill řekl(a)...

Informace,
já bych spíš sázel na toho dvojitého agenta. Proto taky asi mají spinmakeři fofr, protože tahle skutečnost by mohla Sarkymu zlomit vaz u voleb.

informace řekl(a)...

Umíte si, Pergille,
představit, jaký by to byl skandál? To by opravňovalo tézi toho iránského hledače pravdy, že všechno bylo nainscenováno francouzskými tajnými službami, včetně těch vražd, aby Sarkozy získal většinu při volbách. Víte, jaký by to byl mezinárodní skandál? Roztržka s Izraelem.
I kdyby to byla pravda, říkám i kdyby, to se na světlo nikdy nedostane. I když někteří anonymní funkcionáři tajných služeb připouštějí, že ta praxe dvojitých agentů existuje, jak píše toulouská La Depeche du Midi.

STK řekl(a)...

Samozřejmě je možné, že máte pravdu. Možná i oba dva najednou.
Od přepadení vysílače Gleiwitz před útokem Wehrmachtu na Polsko jsou takové "alternativní hrátky" v módě. Něco si dobájí "journalisti", o něčem se prohlásí, že je to supertajné a řekne se jen kousek pravdy nebo se rozbalí historka, oficiálně připravená pro podobné případy.
11/9, Obamův rodný list, Apollo 11 atd., atp. To je přesně ono, čím se už nechci zabývat. To není SF, to je žvanění s pocitem, že se lze dobrat pravdy. Tady se to bude úpěnlivě řešit, když někdo bude mít jiný názor než někdo jiný, bude nazván, pro jistotu zakukleně, debilem... Spindoktoři.
Proč se mám o tom všem bavit s lidmi, po kterých mi vlastně nic není.
Pomalu a postupně jsem tak odešel z D-F (byli tam také neuvěřitelně chytří lidé, kteří už vlastně nikoho ke korekci svého názoru nepotřebovali a jejich neomylnost mi začala připadat jako prefabrikované úvodníky z Rudého práva. Člověk taky už na začátku věděl, čeho se dočte na konci a jen velmi, velmi zřídka se spletl.
Tady (zatím) zůstávám vlastně jen kvůli Šamanovi, Drakovi, Pergillovi, Informaci a Schumacherovi. A taky Jakubovi S. Názory ostatních mě už přestaly zajímat. Tak co s tím.
===
Jdu radši fotit "zvířáky" do ZOO. Ti aspoň nekecají a nepíší žádné p.....! A k obědu si asi dám párek na roštu. Je velmi nezdravý a dost předražený. No a?

informace řekl(a)...

Ať je pravda jakákoliv, STK,
a totiž jestli se jedná o izolovaného atentátníka, kterému ruplo v bedně, nebo člena nějaké terotistické buňky džihádu anebo o dvojitého agenta, který jednal na pokyn francouzské tajné policie, stejně se ji nedozvíme. Jedna věc ale vyplývá docela jasně - a to nechopnost francouzské policie poradit si s jedním atentátníkem.
Má to už svůj odezvuk, v Itálii začínají blogy a noviny psát o zkrachování politiky multikuturalzmu, o přílišném lasizmu, o nutnosti obnovit poradní úřad na kontrolu islámu, který současná vláda zrušila. Má se kontrolovat činnost imámů, jejich financování, kontrolovat vznik teroristických buněk. A to je v Itálii "jen" asi milion musulmánů. Jak to budou provádět v jiných zemích, kde jsou jich desítky milionů?

informace řekl(a)...

Totiž v Evropě je jich celkem asi 53 milion§, v EU 16 millionů.
To aby na mne nevybafl jezevčík s červenou dečkou.

Schumacher řekl(a)...

STK také bych se vypravil, ale máme jiný program. A pro lovy beze zbraní nemám dost dlouhé sklo. Možná, opravdu možná, letos koupím ten nový canon. Jenže ten také nemá dlouhé sklo. Za stejnou cenu je 600D. K tomu dlouhý objektiv...jenže hrozí to eskalací, objektivy jsou třeba nejmíň tři.

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Musíte nejdříve sám sobě položit několik otázek, abyste si vyjasnil, co vlastně od toho foťáku potřebujete a chcete. Pak to musíte dostat do korealce se svými zdroji, možnostmi a ochotou do toho ty peníze v podstatě utopit a pro něco se rozhodnout. Tělo s objektivy má svůj půvab, stejně jako dobrý a lehce přenosný kompakt a ty moderní mají tu automatiku poměrně dobrou. Držím Vám palce, aby to dopadlo dobře a k Vaši naprosté spokojenosti. Kdybyste si o tom chtěl popovídat, v dubnu bych si na to mohl udělat čas.

STK řekl(a)...

Zdá se, že pan PIXLA mi sežral příspěvek. Dost jsem se s ním nadatloval, takže je-li možno jej restituovat ze spamového koše, moc prosím...

A.S. Pergill řekl(a)...

To Informace a STK:
on mohl být klidně policejní práskač nebo dvojitý agent (argument pro to je, že ho francouzská policie ignorovala, přestože ho měla od amíků avízovaného) a vymknout se z pod kontroly.
To je prostě problém s islámem, že pokud muslim spáchá "smrt na džihádu" (a to se tomu atentátníkovi povedlo), tak má zaručený odchod rovnou na š..kačku s 72 pannami (+ na další sexuální a jiné orgie). Takže KAŽDÝ islámský dvojitý agent nebo práskač bude mít sklon k podobnému jednání.

informace řekl(a)...

Pergille,
je tam spousta nesrovnalostí v celé té historii a mám dojem, že veřejnosti nic nevysvětlí. Jako na příklad celá ta war game, co uspořádali kolem jeho zatčení. 300 vybraných specialistů na boj proti terorismu není schopno během pár hodin neutralizovat a zatknout jednoto člověka. Nevím, jestli jste viděl video bytu zdevastovaného při zákroku policie. Chápu, že se terorista bránil, ale proč tam jsou topná tělesa vytržená ze zdi? Zřejmě scéna byla náležitě připravena pro nafilmování. Rozflákaný nábytek, díry ve zdi, asi způsobené výbuchem, vyrvané dveře, díry po střílení, a pak ta topná tělesa.
A při celém tom vysoce dramatizovaním představení je v první řadě ministr vnitra, který dělá p.r. s tiskem.
To mělo zapůsobit na francouzské voliče a přesvědčit je, aby hlasovali pro Sarko? To si prezident tak málo považuje průměrnou inteligenci Francouzů?
Teď, jak jsem viděla, polemika začíná pomalu utichat. Dnes bude velký průvod v Paříži proti rasové nenávisti a pro mírumilovné soužití. Typický recept multikulturalizmu.
Místo, aby věc prošetřili a informovali poctivě veřejnost, vyřeší všechno průvodem a vyvoláváním hesel.
Dějiny lidi nic nenaučí. Včera jsem viděla dokumentární film o Reconquistě Andaluzie křesťanskými vojsky. Páni, ti se se saracény nepárali, rovnou jim při boji usekávali hlavy jako když kosí žito, takže večer zůstalo na bojišti pět tisíc bezhlavých musulmánů. Janovani pak přitáhli k Armerii s válečnými stroji na obléhání, rozbourali zdi, pobili koho mohli a nakonec odvezli do Janova 15.000 muslimských otroků.
To jsou slavné tradice. Snad je nebudeme muset obnovovat.

Harpyje řekl(a)...

Nejste up to date, Aspergille. Pro každého znalce je jasné, že se jedná o jednu z dalších tzv. false flag operations Mossadu, a že Merah byl jejich agentem.
http://www.gilad.co.uk/writings/is-it-an-israeli-false-flag-again.html

Schumacher řekl(a)...

Draku, je mi naprosto jasné co chci. Vodotěsný kapesní fullframe, s ohniskem 20-500mm :-)))
Musím se držet při zemi, čekají nás velká vydání. Nevím, jestli pro mé focení je nutný nový foťák, pořád mám pocit, že zdaleka nejsem schopný z G7 dostat co umí, i když limity v mezních světelných podmánkých jsou jasné. Rozhodně malý kompakt na tahání a k němu něco lepšího. Domluvíme.

Schumacher řekl(a)...

Informace, tohle mi připomíná některé kritické francouzské i jiné filmy o špinavých praktikách a politickém zákulisí. V pozadí je špinavá mocenská hra a zverbovaný agent, který se vymkl kontrole. Primárně šlo ne o spravedlnost, ale o variantu, která přinese politický zisk. Asi to nebyl blesk z čistého nebe. Kdyby promluvil, byla by to asi pohroma. Je možné, že průtahy nebyly technické, ale byly kvůli dohadování co s ním. Jestli ho zabít nebo postavit před soud se nepochybně jednalo na nejvyšší úrovni.

Harpyje řekl(a)...

Ano, rasová a náboženská nenávist jsou pro Francii to pravé ořechové. Ti Francouzi jsou skutečně hloupí, když demonstrují za mírumilovné soužití, místo aby dali za pravdu unikulturistovi Merahovi.

informace řekl(a)...

A, naše paní Harpyje!
Jak to, že jste na Psu změnila svůj avatar z mýtické Harpyje na roztomilého jezevčíka,vesele poštěvávajícího a přátelsky vrtícího ocáskem? Připomínáte mi žlutého jezevčíka ze satirické Striscia la notizia. "Il bassotto, poliziotto, sempre tutto scoprirá".
Nejde o ořechové ani o dubové, ale o to, že Sarkozy teď toho skandálního incidentu využívá ve své volební kampani. "La France forte" je nápis nad jeho stolečkem při volebních meetingách, noviny hlásají: Sarkozy se présente comme le candidat de la sécurité.
Místo aby vysvětlil zřejmou
défaillance bezpečnosti při operaci v Toulouse, chválí složky policie za jejich hrdinství a výkonnost. «Je ne laisserai personne remettre en cause ces hommes qui veillent sur notre sécurité et notre liberté.» a vzdává mimořádnou čest výkonu ministra vnitra Guéanta, který tam svou přítomností, když zrovna nepřekážel, tak alespoň brzdil nebo nevhodně zasahoval do rozhodování policie. A nejen to, chválí sám sebe, že byl v Toulouse, a mohl být očitým svědkem bolesti pozůstalých.
Teď se může volební kampaň rozejet plnou parou. nad bezpečností Francie bdí velký kormidelník.

Kopretina řekl(a)...

Informace, ten jezevčík je velmi roztomilý a miloučký. Na Psu se pokoušel psát člověk pod nickem jezevčík. Anonymové "Jezevčík", "Shel",(pumpa v Česku) "Et", "Pradlavý"...atd neexistují. Jirka S napastoval stránky "www.kdejsme.cz". Ještě podvodník, kterého pan W. neodhalil je "Heusinger"...Na Psu platí jasná pravidla, kdo chce diskutovat na Psa pana Neffa a Wagnera, musí se zaregistrovat, kde ne, ať jde diskutovat sem, konec konců od toho Šaman tento blog zřídil...

Harpyje řekl(a)...

Tak ten dobrý Mohammed byl nejen bojovníkem Al Kaidy a agentem Mossadu, ale zároveň i podle Claude Guéanta, francouzského ministra vnitra, "řízen francouzskou výzvědnou službou DCRI", a to dokonce „roky“! http://www.zvedavec.org/komentare/2012/03/4883-francouzsky-teroristicky-utok-ma-vsechny-charakteristiky-psychologicke-operace-a-operace-pod-falesnou-vlajkou.htm?PHPSESSID=n7ue63r4a8koha53ulnblm9r12 To je neuvěřitelné, co ten mladík během svého krátkého života všechno dokázal! :-))))
I mladému Mohammedovi se zamlouvaly osvědčené tradice z dob reconquisty jako prostředek k řešení konfliktů, dával ale přednost soudobým zbraním před šavlemi. http://www.lejdd.fr/Societe/Faits-divers/Actualite/L-effrayant-testament-de-Mohamed-Merah-497266/?from=cover
Dělá dobře, Sarkozy. Byl by hloupý, kdyby přenechal pole Le Pen, která měla tolik drzosti, že začala s volební agitací v okamžiku, když byla policejní akce ještě v plném proudu, a její konkurenti se drželi zpátky. http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,823089,00.html Jinak o něakém "selhání" francouzské policie nemůže být řeč. Jediné čeho lituji je, že vrah byl během pádu zastřelen. Takový pád z prvního patra nemusí být nutně smrtelný, a být doživotním kriplem s příčným ochrnutím by byl mnohem lepší trest než smrt.
Jinak ano, toho jezevčíka jsem ukradla panu Jezevčíkovi, jehož jméno mi učarovalo. :-)))) Lituji, že ho někdo práskl. V poslední době se tam objevilo několik takových jedinců, jako pan Kofrdekl, Diskutér, nebo zřejmě literárně vzdělaný H. von Köpenick. :-)))

informace řekl(a)...

Dobře jste zvolila jezevčíka jako avatara, jak říká dětská písnička: il bassotto poliziotto scoprirà la verità! Vidíte, kolik věci jste už našla na webu!
A jste také disciplinovaný občan, který věří pevně tomu, co mu řeknou autority a tak se zbaví veškerých pochyb.
A co nám říká pan prezident, nejvyšší autorita? Říká, že policie činila dobře, běda, kdo na ni šáhne nebo se jí dotkne, i když třeba jen květinou. Kdo byl Merah? to zatím ještě policie vyšetřuje, vyslýchá jeho staršího bratra.(Kolik tomu zbývá života?)
Jen sbírejte dál, Jezevčíku, uvidíme, co se Vám podaří dát dohromady. Se svou nevinnou věřící duší dítěte.
Ale křesťanští rytíři museli mít sílu. Useknout hlavu mečem jedním zamáchnutím. Už jste to někdy zkoušela uřiznout tak někomu kebuli?

Chi ha rubato la marmellata?
Chi sarà?
ed un uovo di cioccolata?
Chi sarà?
e chi ha rotto la vetrata
con un colpo di pallon?

Io non c'ero, non son stato, non son mai venuto qui
a quell'ora faccio sempre la pipì!

Ma il bassotto poliziotto scoprirà la verità,
il bassotto poliziotto scoprirà la verità.

Harpyje řekl(a)...

Dovolím si, Informace, citovat váženého STK:
"Jak to (údajně) říkal ten provařený J.Kristus (podle údajů ve spisku zvaném Bible): "Víra Tvá Tě uzdravila!"?"

informace řekl(a)...

Jé, to bude STK rád, že ho citujete a tentokrát vážně, bez špičkování.
Změna avatara Vás očividně polidštila.

A.S. Pergill řekl(a)...

Informace,
ona conquista byla spojena s totálním vyhlazováním křesťanského obyvatelstva, včetně žen a dětí. Takže likvidace muslimských bojovníků a v bitvě dekapitací - proč ne?
Obvyklým zacházením musulmanů bylo naražení zajatců (i s rodinami) na kůl, v některých oblastech Al Andalus takto byly "odkřesťanovány" celé územní jednotky. Tak proč muslimy oplátkou nebrat do otroctví?

informace řekl(a)...

Pergille,
mohly by Vás zajímat články na stránkách Severni Ligy o tisíciletém střetnutí civilizací islámu a křesťanství.
Jsou tam uvedeny nejen hlavní bitvy ale i menší šarvátky. Na příklad italské námořní republiky neustále hájily pobřeží Itálie, Korsiky a Sardinie proti útokům arabských pirátů, kteří devastovali města, loupili a odvlékali otroky. Janovu s Pisou se podařilo od pirátů vyčistit Tyrénské moře.
Janovani odvedli z Almerie otroky, co nadělal islám. V Almerii byl totiž největší trha na otroky ve Středomoří. Že pak do toho počtu přišli i muslimové, není vyloučeno.

http://www.scribd.com/doc/58894339/qp-22-23

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Nic takového se zatím nevyrání a asi jen tak nebude. Technologicky to prostě není tak jednoduché. I kdyby se to někomu podařilo, asi bychom to nemohli nebo nechtěli zaplatit.

Nicméně vývoj pokračuje a rozsah ohnisek a zvětšení u Nikonu P510 docela bere dech, není to pravda vodotěsné a není to fullframe:

http://nikon.cz/cs_CZ/product/digital-cameras/coolpix/performance/coolpix-p510

Poměr cena/výkon je ale podle mého velice zajímavý.

Vodotěsné je zase tohle a na takové denní tahání mi vyloženě "svrbí" packy, a pořídil bych si třeba tohle:

http://nikon.cz/cs_CZ/product/digital-cameras/coolpix/all-weather/coolpix-aw100

Opticky nic zvláštního, ale dá se s tím beztrestně třískat o zem, foftit pod vodou a na to, že je to malé, odolné a vodotěsné, bych řekl, že toho umí docela dost, navíc ty rozměry a váha umožňují stále tahání sebou.

Když počkáte, tak za další rok dva se objeví ještě úžasnější věci, On už takový Nikon D7000 s výměnnými objektivy je co se poměru cena/výkon týče podle mého mimořádně zajímavou hračkou. Potřeboval bych nějaké vydatnější finanční zdroje :-)

drak řekl(a)...

K tomu silámu se dá říci jenom tolik, že nic moc dobrého pro Evropu a její obyvatele, z něho nekoukalo nikdy, ani kdysi, ani dnes. Bohužel ale musím zkonstatovat, že díky jeho agresivitě není ta naše přemíra tolerance a vstřícnosti, zejména pak vůči některým jeho projevům, vůbec na místě. Vzhledem k tomu, že spousty těch, co ho zneužívají k dosažení nějakých svých mocenských záměrů, jsou cyničtí bezohlední grázlové a spousty těch, co jsou takto zneužíváni a věří tomu, jsou zase agresivní primitivové, kteří pro nějaký násilný čin nejdou daleko. Naše nemístná zdrženlivost a tolerance je jenom ponoukají k dalšímu stupňování tlaku.

informace řekl(a)...

Myslím, Draku,
že moc málo lidí zná tuhle souhrnnou historickou tabulku o střetnutí dvou civilizací, kde celé tisíciletí se jeví jako jedna jediná nepřetržitá bitva "kdo s koho". Kolik lidí ví, že v r. 846 muslimové zdevastovali klášter v Montecassino, proti toku Tibery se dostali do Říma a vykradli a zplundrovali basiliku sv. Petra ve Vatikánu?
Kolik lidí ví, že nebýt energického odporu italských námořních republik (Amalfi, Pisa, Janov, Benátky) by mapa jižní Evropy vypadala docela jinak? Byla by docela monokulturální, mononáboženská.
Zastánci multikulturalismu by měli práci ušetřenou. A nemuseli by nám tu bájit o toleranci saracénů v Andalusii nebo na Sicilii, kde prý etnické a náboženské komunity žily v souladu, míru a blahobytu. A tu "idylu", pžedstavte si, zničili středověcí křesťanští barbaři!
Zastánci multikulturalizmu by zažili tu toleranci na vlastní kůži. Jestli by vůbec ještě nějakou měli.
Doporučuji ke stažení, přeloží Vám to gúgl.

drak řekl(a)...

informaci:

Myslím, že Evropa jako kontinent, vděčí italským námořním republikám a dalším mnohým "středověkým barbarům" za mnohé, třeba za to, že můžeme na vlastní kůži vůbec zažívat, jak nám ten současný, mentálně retardovaný multikulturalismus, pěkně leze na nervy. Víte nevím čím to je, ale když jsem třeba četl, nebo ve voze poslouchal toulky českou minulostí, dalo mi někdy dost práce, udržet si od těch událostí patřičný emocionální odstup a vnímat věci s jakousi chladnou objektivitou. Například za vypálení alexandrijské knihovny bych toho imbecila, co jí nechal vypálit, doteď s chutí vlastnoručně rozřezal zaživa na nudličky. Studiem oněch událostí u Montecasina, krom toho, že bych si tím rozšířil seznam barbarských činů, které má na svědomí islám a ještě o něco zvýšil despekt, který k němu už stejně dávno mám, bych tím asi nic nového nezískal.

informace řekl(a)...

Italské námořní republiky byly malé nezávislé státy - města, ale silné, s vojenskou a obchodní flotilou. Měly mětstský statut a volené správní orgány - radu konzulů (consoli del mare), kteří pak jmenovali soudce a další úředníky.
Dodnes slaví v červnu své tradice pořádáním historické regaty a průvodů, kde kráčejí přestrojeni za historické osobnosti, nynější občané. Vypadá to sice trochu jako tyátr, ale když si člověk uvědomí, jako měly historickou funkci, měl by být rád, že ji připomínají.
Dva roky po zpustošení sv. Petra se arabští piráti znovu vrátili do Říma, ale tentokrát je napadla liga republik Amalfi, Neapol, Gaeta, porazila je a ti, co přežili, byli donuceni pracovat na opravách na basilice.
V r. 883 se Saracéni znovu vrátili do Montecassina, srovnali klášter se zemí a podřezali všechny mnichy.
Moc musulmáni se na nějakou toleranci neohlíželi.

Schumacher řekl(a)...

Draku, zajímavé, až na snahu na pidisnímač nacpat co nejvíc buněk. Á, nikonista, to je poznat. Já jsem canonista. Nikonisti se tuze vytahujou, že Nikon je nej nej. No, podle mých zkušeností Canon ve spotřebitelském segmentu nabízí víc muziky za míň peněz. Jenže šetří na kvalitě provedení a to je příčinou nářků. Nikonisti si tak moc nestěžují. Nikon je větší držák. V pověsti je Canon na čestném druhém místě. 510 by slušel nejvíce dvanáctimegový snímač nejméně 1/1,6 palce a aw100 snímač když už 1/2,3 palce tak EXMOR a dvanáctimegový, s ohledem na konstrukční limit objektivu. GPS ve foťáku pokládám za zbytečnost. Leda pro specielní použití. Pravda, za rok, dva se objeví lecos, jenže to bych mohl čekat do smrti. D7000 líbí, D700 líbí ještě víc. Jestli by Nikon nabídl něco podobného jako Canon G1X, vybral bych Nikon. V profi třídě je to v podstatě jedno.

Větší vlastenec řekl(a)...

Bezcenna krestanska polozvirata si nic jineho nez narazeni na kul nezaslouzi - vzdyt jsou druhymi nejzarytejsimi odmitaci unikulti, druhymi nejzbesilejsimi neprateli nas Slovanu; druhymi hned po Zidech.
No tak dobra - jeste upaleni a roztrhani konmi si zaslouzi. Ale komora, plynova nebo prechodova, by pro ty nepratele naseho narodniho socialismu byla milosrdenstvim hranicicim s nezodpovednosti.
Cest a Nazdar !

informace řekl(a)...

Plnocennámuslimská turecká zvířata napadla v r. 1480 město Otranto, které hájila jen malá posádka a sedláci z okolí, po osmidenní palbě z kanonů se Turkům podařilo prolomit hradby, rozsekali na kusy mluvčího města, usekli hlavu biskupovi, benátskému vyslanci a dalším 900 mužům posádky, ženy a děti odpravili do Cařihradu jako otroky, narabovali v městě přes 60.000 dukátů.
Bloudí-li někdo po Itálii, měl by si dát pozor na jazyk. Nebo ... a to hlava dolů, tovaryš! Italové nezapomínají.

EK připomenula řekl(a)...

NAZAPOMENEME!
Během vlády Národně fašistické strany pod vedením duceho Benita Mussoliniho (1922-1933) byla Itálie fašisty a italskými nacionalisty označována za Italské impérium (italsky Impero Italiano), či Novou římskou říši (italsky Nuovo Impero Romano, latinsky Novum Imperium Romanum), tyto názvy však nebyly oficiální. Jako označení pro italský stát během Mussoliniho vlády se vžilo Fašistická Itálie. Fašistická Itálie byla spojencem Třetí říše ve druhé světové válce až do roku 1943.
čest v poledne!!

informace řekl(a)...

Nezapomeňte taky na to, že v září 1943 r. král a maršál Badoglio uzavřeli s anglo-američany příměří, svrhli fašistickou radu a uvěznili Mussoliniho. Od září 1943 do dubna 1945 byla severní a střední Itálie okupována Němci, proti kterým byl veden partyzánský boj. Němci odpovídali masovými vraždami (víc jak 400) a ničením celých vesnic.
Víte něco o povstání koncem září 1943 v Neapoli, kdy se obyvatelstvo vzbouřilo proti Němcům, co je hnali budovat okopy proti spojencům? Nemci zastřelí "jen 66 civilistů, ale byli donuceni se stáhnout bez boje a nechat město spojencům.
Itálie nebyla Třetí říše. Ani Protektorát.

drak řekl(a)...

informaci:

Já bych řekl, že stinné stránky historie se najdou u kdekoho, ty italské rozhodně nepřevládají, u Italů bych řekl, že se najde víc důvodů k hrdosti, nežli studu.

Schumacherovi:

Já se neskrývám s tím, že těm Nikonům dávám přednost, ale nemyslím, že by za tím, aspoň co se mé maličkosti týče, byla nějaká touha se vytahovat. Vytahovat se navíc může fabrika, těžko někdo jiný, asi tak to poslední po čem bych toužil, by bylo stát se vypatlaným fanatikem čehokoliv, dávám přednost tomu, zachovávat si rozumný odstup a soudnost. Jsem jen rád, že mi můj rozpočet a tolerantní rodina dovolili si tu úžasnou hračku pořídit. Jinak za život jsem fotil ledasčím, začalo to kdysi Werou, pak přišel Zenit, chvíli to byl Pentax, který ukončil filmovou éru. Pak přišel kompakt od Olympusu, byl jsem s ním poměrně dlouho spokojen, a přesto, že jsem dlouho věděl, že chci zrcadlovku, tak jsem si dal načas a trpělivě odkládal. Teprve nedávno pak přišel ten Nikon. Časem ho nahradí asi další, lepší, ale to nebude tak hned a honem s tím D700 se skutečně ledacos úspěšně podnikat dá a zatím nemám důvod k nějaké extrémní touze po něčem jiném, jsem celkem spokojen a řekl bych, že už jsme spolu na sebe zvyklí, byť jsou věci, které bych pořád ještě rád zdokonalil, třeba makro, ale to možná bude chtít ještě promyslet, jaký objektiv a jakým způsobem použít, možná i pořídit nějaký, na makro vhodnější,

informace řekl(a)...

Viděl jste někdy, Draku, že by Wehrmacht utekla před lidovým povstáním, jako v Neapoli? To musel být úžasný bordel! Prý o tom natočil film Nanni Loy – Le quattro giornate di Napoli, bohužel jsem ho neviděla.

«Nejstarší ‹Starší   1 – 200 z 206   Novější› Nejnovější»