pátek 6. dubna 2012

MOBY DICK: Apríl!

Košer elektromobil, jídla s nevhodným názvem, krámy se smíšeným náboženstvím, Yoda Grass a zhroucení impéria
************************************************

Neděle 1. dubna 2012
Podle dnešních JSS news vyvíjí francouzská firma Citroën ve spolupráci s izraelským Technionem nový košer elektromobil. O šabatu bude jeho rychlost automaticky omezena na 40 km/h, a jeho dojezd bude ohraničen jen na desítky kilometrů. Takže s ním budou moci o šabatu jezdit do synagogy i invalidní ortodoxní židé, případně rodiny s malými dětmi. Cena nepřekročí cenu nového Audi A 5.

Barma má zrovna hodného prezidenta, i když stále vojenskou juntu. V doplňovacích volbách získala po 20 letech domácího věznění disidentka Aun Schan Su Ťij poslanecké křeslo! Jedno z tisícovky. Svět je nadšen. Jaksi se nezmiňuje, že Su Ťij už jednou volby vyhrála. A nejen ona. Už v roce 1990 přesvědčivě zvítězila strana Národní liga pro demokracii, kterou tehdy vedla. Ale junta tehdy její vítězství neuznala. A proč jí dnes vrátila jen jediné promile oprávněné moci?

Žena Moby Dicka: "Musí to hezky vypadat, aby Západ zastavil sankce a investořui se mohli vrhnout na barmskédrahokamy, železnou rudu, zlato a zemní plyn."

Hackeři se dostali k datům z platebních karet americké karetní asociace Visa, MasterCard, American Express a Discover. Mohou mít data od desetitisíc až milionů zákazníků. Do systému se hackeři dostali přes společnost Global Payments. K incidentu došlo na začátku března, platební společnosti byly uvědoměny ihned, Wall Street Journal o tom napsal v pátek, Global Payments vydala první tiskovou zprávu až čtyři hodiny po zastavení obchodování s jejími akciemi na newyorské burze. Do té doby akcie klesly o 9 %.

Šéf ČMKOS Jaroslav Zavadil požaduje zrušení všech vládních reforem. Lid, podle něj, už nepředstavitelně trpí zvýšením nižší sazby DPH o 4 % a sníženým zvýšením důchodů, kterážto srážky činí asi stovku měsíčně. Bída a hlad se chystá vtrhnout na pracující, varuje vyžraný šéfodborář.

Pondělí 2. dubna 2012
Do půlnoci je možné podat daňové přiznání za loňský rok. Právě dnes tak učiní asi 75 % óesvéček.

"To, co udělali Němci je neuvěřitelně hloupé. Rozhodnout o okamžitém uzavření osmi vnitrozemských jaderných elektráren kvůli nebezpečí přílivové vlny ze Severního moře, to je k smíchu." ( Dieter Helm, oxfordský profesor a ekonom pro Hospodské noviny.) Proč se ale nesmějeme?

Žena Moby Dicka: "Protože nás to bude stát stovky miliard. A naše děti a vnuky trvalé blackouty."
Mrtvá Kočka: "Alespoň se obnoví v bezelektrických dobách tak oblíbené černé hodinky."

Dnes začal být v praxi uplatňován nový zdravotní zákon. K odebrání krve, injekci nebo prakticky jakémukoli zdravotnickému zákroku na dítěti je potřeba souhlasu obou rodičů. Pokud by doktoři píchli díťátko bez souhlasu dalšího rodiče, čeká je pokuta půl milionu korun. Nařízení se okamžitě zvrhlo v podepisování bianco souhlasů. Zdraví nezlepšeno, papírování navýšeno. Zatím se neřeší bianco nesouhlasy.

"Přestože jsme od profesionálů dostali řadu pozitivních reakcí a někteří z nich názvy změnili, zaplavili nás rasistické reakce od čtenářů novin." (Gernot Liska z rakouské obchodní komory.) Asociace restauratérů rakouské obchodní komory totiž vypracovala "seznam jídel s nevhodným názvem". Například by se už neměla podávat "cikánská pečeně".

Mrtvá Kočka: "Ale "romská pečeně"?"

Asociace rakouských divadelníků zatím nevydala podobný seznam a opereta "Cikánský baron" se zatím nemusí obávat. Zato nekorektní nanuk "Eskimo" asi bude mít namále!

Úterý 3. dubna 2012
Před 12 lety se Moby Dick poprvé objevil na stránkách Neviditelného psa. Nejdříve se jeho krátké sentence ze života firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., objevovaly denně na postranní liště NP, po několika letech přešly na hlavní stranu s týdenní frekvenci a sobotním termínem vydání. Později MD od ČeTex odešel se slušným odstupným, a začal referovat o dění v Česku i zbytku světa. Ostatně většina reálných politiků jeví tytéž rysy zmagořeného managerování, jako bývalí managorové ve fiktivních Textárnách.

Německá kancléřka Anděla Merkel dorazila do Prahy na přátelský a srdečný pohovor s premiérem Nečasem  který se týkal i současného stavu energetické spolupráce: Německá ekoelektřina při průchodu ze severu Německa na jeho jih přetěžuje energetickou síť "sedmáctého spolkového státu Německa". Výsledek pětihodinové návštěvy?

"Éto váše ďélo." Tedy: Česko bude respektovat německou likvidaci jádra, Německo zas českou dostavbu Temelína. Za to premiér Nečas opakovaně odsoudil nekorektní snahu ČEPS na vybudování dvou transformátorů, které by nás byly schopny odpojit z německé rozvodné sítě a její fofrníkové energie.
 Po schůzce se Anděla setkala i s prezidentem Václavem Klausem. Stihla i svou přednášku a následnou diskusi na právnické fakultě.

Titulní titulek HN: "O Temelínu se bude rozhodovat v Bruselu" Tedy pokud padne povolenkový systém, budou čisté jaderné zdroje neufinancovatelné.

Žena Moby Dicka: "Začínám sbírat svíčky."

Vláda hodlá vzít obcím právo mluvit do stavby dálkových elektrických vedení. Již byla pokárána ochránci práv majitelů pozemků, nezadatelných lidských a demokracie. Stavební řízení tras energovodů, i kvůli problémům s jednáním se stovkami a tisícovkami majitelů parcel, dnes trvá deset, dvanáct let.

Mrtvá Kočka: "Navrhuji zahájit kurzy štípání loučí."

"Chci změnit japonský buddhismus. Chrámy musí být vedeny tak, aby poskytovaly lidem hodnotu." (Keisuke Matsumoto, japonský mnich s titulem MBA, jenž je "ohromen, když se dozvěděl o Buddhových manažerských schopnostech".) V japonsku je asi 75 tisíc chrámů, víc než obchodů se smíšeným zbožím.

Žena Moby Dicka: "To je neutrální prohlášení. Kdyby chrámy poskytovaly nadhodnotu, pak by bylo marxistické. Kdyby přidanou hodnotu, pak kapitalistické."
Mrtvá Kočka: "Teď se z chrámů stanou krámy se smíšeným náboženstvím."

400.000 mužů se má stát osobní jednotkou pana prezidenta pro případ, že by v Rusku nastal "syrský scénář". Nová SS, pardon, Národní garda má být zárukou vnitřní bezpečnosti a chránit zemi např. před teroristy (lidmi kavkazského typu a demonstranty).

Mrtvá Kočka: "400.000 mužů? Proč neprotestují světové feministické organizace?"

Primárky ve Wisconsinu, Marylandu a Washingtonu, D.C. se staly kořistí Mitta Romneyho. Nad druhým Rickem Santorunem už vede v poměru 656:272 na delegáty. Potřebuje jich minimálně 1144 pro získání nominace.

"Zápas o republikánskou prezidentskou nominaci je teprve v poločase." (Rick Santorum.)

"Zápas o vítězství v prezidentských volbách vstupuje do druhé třetiny." (Moby Dick.)

Hospodské noviny napsali o sponzorech z Panamy, kteří Věcem veřejným zaslali 26 milionů korun (z 38,5 milionu, co Věci veřejné celkem obdržely od různých sponzorů). Veverky se tak ocitly v sumě přiznaných darů na druhém místě za ODS, těsně předběhly i ČSSD.

V odpověď na to se grémium Veverek rozhodlo, že její ministři podají demisi, protože vláda je nevěrohodná. Nečas by to mohl zachránit, kdyby vyhodil pár svých ministrů a udělal změny v programovém prohlášení, neví se jaké. Veverčí místopředsedkyně vlády Karolina Peake se tváří odmítavě.

Premiér Petr Nečas pravil, že pokud dostane demise veverčích ministrů, bude to znamenat rozpad koalice, konec této vlády a co nejrychlejší předčasné volby.

"Co nejdříve a navždy z české politické scény zmizí něco tak odporného, a slizkého jako je politický subjekt Věci veřejné." (Doufá Miroslav Kalousek, TOP 09)

Co na to Veverky? Stříhají ušima.

Středa 4. dubna 2012
Ráno v devět prohlásil mladistvý veverčí ministr dopravy Pavel Dobeš, že on bude dávat demisi pouze do rukou premiéra, nebo ji z jeho rukou přijme, ale pouze na základě své práce. Karolína Peake se od odmítavého tváření přidala k odmítání demise. Ministr školství Josef Dobeš už demisi předvídavě dal, a ministr Kamil Jankovský zůstává neviditelný, stejně jako jeho ministerstvo pro místní rozvoj i místní rozvoj sám.

Přednosta Veverek, Radek John, řekl, že demise (které mu ministři nedodali) ještě premiérovi nepředloží.

V Česku zafungovala etická seberegulace: Lobbisté si už neříkají "lobbisté", ale "poradci".

Nejvyšší soud rozhodl, že se Jan Kubice (současný bezpartijní ministr vnitra) nemusí omlouvat Jiřímu Paroubkovi (bývalému premiérovi za ČSSD a současnému presumptivnímu premiérovi za LEV21), a ani mu nemusí platit odškodné ve výši 50.000 Kč. "Kubiceho zpráva" tedy nezasáhla do expremiérova práva na "ochranu soukromého života a dobrého jména".

Žena Moby Dicka: "Paroubek jako premniér přece nemohl mít soukromý život."
Mrtvá Kočka: "Ani dobré jméno."

Veverky mají ultimátum od Nečase: Přes Velikonoce si to rozmyslete, v úterý se dohodneme, co ve středu podepíšeme. A podepíšeme: Snížení valorizace důchodů. Zvýšení DPH. Zrušení tří ministerstev. Anebo dohodu o rozpuštění Sněmovny.

Světoznámý německý spisovatel, nositel Nobelovy ceny za literaturu a bývalý příslušník zbraní SS Günter Grass nechal v několika velkých světových denících (v německých Süddeutsche Zeitung, italské La Repubblica, španělském El País a amerických The New York Times) zveřejnit svou "báseň" Was gesagt werden muss (Co je nutné říci), v níž mj. napsal: "Proč mlčím a tak dlouho zatajuji, co očividné jest a nanečisto už vyzkoušeno bylo, když nám přeživším než prorokuji, že v nejlepším jak jeden muž skončíme co poznámka pod čarou… Cítím lež v celé její tíži a tlak i trestu vidinu, jakmile v pozornosti polevíme; verdikt ,Antisemitismus‘ je hned tu... Proč říkám až teď, zestárlý a s poslední kapkou inkoustu: jaderná mocnost Izrael je hrozbou pro stavbu světového míru, už tak dosti křehkou? Protože řečeno být musí, na co zítra už mohlo by být pozdě; a též protože my - jakožto Němci, již břímě své už nesli - teď spolupachateli zločinu stát bychom se mohli."

Stručné převyprávění hlášek Mistra Yody: Íránská bomba, dobrá bomba. Izraelská bomba, špatná bomba. Izraeli se nemají prodávat ponorky.

"Báseň", vlastně politické prohlášení, vyvolalo vlnu nevole zejména v Německu.  Ruprecht Polenz (předseda zahraničního výboru Spolkového sněmu, CDU) pravil, že "Grass zaměňuje příčinu za následek". Generální tajemník CDU Herman Gröhe byl tónem básně "šokován". Zahraničněpolitický poradce SPD Rolf Mützenich tvrdí, že "Grass se v zahraniční politice neorientuje". Předseda Ústřední rady Židů v Německu Dieter Graumann označil dílko za "nenávistný pamflet". Izraelské velvyslanectví v Berlíně konstatuje, že "je evropskou tradicí obviňovat před svátkem Pesach Židy z rituálních vražd"…

Čtvrtek 5. dubna 2012 (Zelený)
Systém rychlého varování evropského spotřebitele byl dnes obohacen o informaci, že Poláci stáhli z trhu 500 tun odpadní soli a 300 tun potravin, která jí byla kontaminována. Informace byla podána velice rychle, už po šesti týdnech od vypuknutí aféry.

Pokračuje soud s Vítem Bártou a Jaroslavem Škárkou. Škárka by toho měl o hodspodaření s veverčími penězi vědět nejvíc. Vloni jsme k tomu napsali: "Bodejť by nevěděl, když je (Škárka) výkonný místopředseda VV. A spolu s Josefem Dobešem a císařem Vítkem prakticky od roku 2006 partaj řídil.

Soudce si nechal prověřit technicky nekvalitní záznam rozhovoru obou podezřelých, který se údajně  konal vloni 29. března. Tehdy prý poskytl Bárta Škárkovi 170 tisíc. Krom samotného obsahu jsou závažnější "vedlejší data": Záznam byl dle záznamového zařízení pořízen už 31. ledna. Krom toho u Bárty na stole leží noviny s datem 31. ledna. (Přístroj zaznamenával i video.) I denní osvětlení svědčí o lednu, nikoli o březnu.

"Nevím, nejsem technik." (Škárka). Vskutku není. Technik by si možná uměl přestavit datum. A určitě by věděl, že každé záznamové zařízení automaticky zaznamenává nějaká data. Záznamovým zařízením krom toho byly hodinky, u nichž je zaznamenání času primárním úkolem.

"Ty hodinky jsem reklamoval!" (Škárka)

Žena Moby Dicka: "Krom toho u nás opravovali schody, takže jsem do školy přišel stejně pozdě."

Jan Šott, soudce případu, panu Škárkovi sdělil, že pokud manipuloval s důkazy, čeká ho trest za podvod (až 5 let natvrdo).

Bývalá veverka Kristýna Kočí, které Vít Bárta půjčoval na kabelky, se omluvila bývalému kolegovi Kamilu Jankovského za to, že ho nahrávala:

"Nenahrávala jsem ho vědomě."

Mrtvá Kočka: "Vdávala se mi tetička a umřel dědeček."

Vít Bárta, kterému za možnou korupci hrozí až šest let vězení se na odpoledne u soudu omluvil: Vede delegaci VV na schůzku s premiérem a dalšími vyjednavači za ODS o dalším osudu této země. Po tomto jednání byl Bárta zavřen.
Pozdější upřesnění: Po skončení schůzky s ODS se Veverky uzavřely na další "interní jednání," aby zjistily, co vlastně chtějí. A mohou.

Žena Moby Dicka: "Splatit Bártovi půjčky nebo státu darovací daň za úplatky."

Exministr školství Josef Dobeš (VV) nastoupil na ministerstvo školství jako poradce svého dřívějšího prvního náměstka Ladislava Němce.

Pátek 6. dubna 2012, Velký pátek, začíná osmidenní židovský svátek Pesach
G. Grass nepřijímá kritiku, která se na něj sesypala ze všech stran, ale tvrdí, že se proti němu vytvořil mediální komplot. Nikdo nepochopil  obsah jeho básně, jejíž napsání bylo vyvoláno obavami z vyzbrojování Izraele a místo toho všichni mluví o jeho antisemitizmu. Přitom žádný antisemita není:
"I to, že se Izraelci usadili v palestinské zemi je zločin. Nejen že musí Izrael přestat s politikou nových osídlení, ale musí jednoduše odtáhnout pryč. Jinak v této části světa nebude nikdy mír." (GG v rozhovoru pro der Spiegel r. 2001.)

"Po šedesát let Grass zatajoval svou minulost jako člen Waffen SS a není tedy překvapením, že hovoří o Izraeli jako o největší hrozbě pro světový mír a upírá mu právo na sebeobranu. (Benjamin Netanjahu, izraelský premiér.)

"Pokusí se mě zavřít do konce života. jenže já se vrátím do Ruska. Nevím kdy, ale jsem ještě mladý. Vaše impérium se zhroutí a já budu volný." (Viktor But, ruský obchodník se zbraněmi, jeden z největších světových pašeráků zbraní, bývalý poručík Sovětské armády, dnes souzený před americkým soudem.)

Viktor nakonec dostal 25 let. Za co? Byla to prý "práce na politickou zakázku". Zavřeli ho jen za "řeči". (Řečmi je míněno např. domlouvání o dodávce jednomužných raket země-vzduch pro teroristy, jejichž cílem měla být americká letadla.)

"Ruské ministerstvo zahraničí považuje rozhodnutí amerického soudu o trestu pro Viktora Buta za nepodložené a zaujaté. Uděláme vše, co bude v našich silách, abychom dostali Viktora Buta do jeho vlasti. Využijeme k tomu všechny mezinárodní právní cesty." (Z prohlášení ruského ministerstva zahraničí.)

Sobota 7. dubna 2012
Žena Moby Dicka: "Takže But prodával sovětské zbraně s vědomím ruské vlády."

Poznámka Moby Dicka: Všechny tyto aprílové zprávy byly pravdivé. Kromě té první!
*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

16 komentářů:

Michal řekl(a)...

Milý Moby,
plechovka to asiblbě schroustala a místo upoutávky je na úvodní stránce celý článek
Zdraví Michal

Moby Dick řekl(a)...

Opraveno, dík
>>:)) Moby Dick

Schumacher řekl(a)...

Splašená myš: Kromě toho by musel být robotický, protože o šabatu není dovoleno pracovat. Z toho plyne zásadní přínos judaismu pro kybernetiku. Košer robot do každé rodiny, pere, vaří, uklízí, natahuje hodiny. Po takovém, ojojoj, s potěšením sáhne i goj. Už aby to bylo. Luxík Roomba musí jít v košer domácnostech na odbyt.
Barma - přesná trefa, písk, pozdravení Šamanově ženě.
Ať si Germáni svítí čím chtějí, ať prohlásí tmu za standard. Když to silidárně nebudou vnucovat ostatním.
Cikánskou pečeni si pro jistotu neobjednávám. Co kdyby byla pravá.
Běsný Kokot musel být po přečtení MD ještě běsnější. Jestli ho to ještě nepustilo, je mu přáno.
Zajímavé hodinky. K dostání v několika typech. Též propiska a kamera v kličence.
Škárka nejspíš není technický typ.
Izrael jako hrozba pro světový mír? To je přehnané. Naštěstí u nás převládají západní větry a tak přípané izotopy spadnou dřív než se k nám dostanou. I tak by mě to nepotěšilo. Nejen proto, že by byl dražší benzín. Tenhle způsob svícení nikomu nepřeju. Rusko a Indie by nejspíš brlali. O reakci Pákistánu se radši v té souvislosti ani nešeptá. Každopádně akcie Texas Oil a Rossněfť by šly dost nahoru.
Viktor? Rusko si to holt může dovolit. Otázka co na to druhá strana. Tamní justice se nejspíš bude cukat. Jestliže nevyhoví, pak by se Viktor mohl přejmenovat. Z But na Butt. Podle situace ve které se nachází.
Přeji nenastuzené Velikonoce. Písk.

Moby Dick řekl(a)...

K Butovi: Rusko chytne nějakého amerického vyzvědače a pak nabídne jeho výměnu za Buta. Tím definitivně potvrdí, že But byl ruským agentem, pracujícím podle pokynů z Moskvy.
>>://

Schumacher řekl(a)...

V tom případě musejí USA dát svým vyzvědačům příkaz, že se nesmějí nechat chytit :-)))

STK řekl(a)...

Pan Günter Tráva už měl dávno spinkat! Jeho doba je přes 66 let pryč, čehož si asi chudák nevšiml. Navíc: Kde k sakru jsou naši hyperkorekčníci? Proč dědulku hned nezačali rozebírat na atomy?

Veverky: Nechápu, co na nich někomu vadí. Přece "kdo si hraje, nezlobí!" A oni si tak krásně hrají na špiónky:

Zahrajem si na špiónky,
s kamerkami, mikrofónky!


Byl to jen humor a ostatní je vzali vážně - tak co měli chudáci dělat? Museli svou roli dohrát až do trpkého konce. Nejvíc se mi na tom všem líbí, že tam, zdá se, nahrával každý každého. Co mě zaráží je fakt, že v takové agentuře, jakou je (byla?) ABL nejsou / nebyli specialisté na falšování důkazů. Vědět to dřív, klidně bych se nabídl. Na opačné straně plotu totiž za takovou činnost platí málo.
To celé (nejen to veverčí vyšilování) mi připadá jako nádherná zpravodajská hra, kterou někdo docela chytrý hraje s nadrženými novináři a novinářkami. Má je na háku - stačí jim opatřit CD nebo DVD, přidat nějakou historku o tom, jak jim to kolečko někdo za temné noci prostrčil škvírou pod dveřmi - a národ má zase nové téma ke žvanění. Čačtí journalisté s halasným štěkotem předvedou roli "hlídacích psů demokracie" a my? Co my?
Jedeme dál, močálem černým podle bílých skal - a já nevím, jak je to dál...

Čím dál tím víc mám pocit, že si ze mě někdo tropí šprťouchlata. Jenže naprosto netuším, jestli jsou to židozednáři nebo kryptokomunisté nebo někdo úplně jiný. [;>)

Jakub S. řekl(a)...

Prima, stk! Tak asi.
A: dopa asi "překládal" tohle - když nám přeživším než prorokuji - ?! Takový koncentrát nejpokleslejší řeči pražáků. Toleruju pouze u JW.

Kopretina řekl(a)...

Co čekat od esesáka, jednou v SS, navždy v SS. Kde jsou hyperkorektníci? Političtí korektníci se zastávají muslimů, černochů a hispánců, ale Židů nikoliv, pol.korektnost je levicová, Izrael byl levičáky milován, zbožňován a adorován, jelikož Izrael kopl Stalina do zadku (Ben Gurion řekl: "Bratři a sestry, náš socialismus je jiný, než-li marxismus-leninismus-stalinismus".obrátili se na Francii a později na USA. Levice to začala vidět jako zradu a zrada se nikdy neodpouští. Málokdy podvedený manžel odpustí nevěrné manželce, málokdy. A to přesně udělal Izrael, "podvedl" SSSR, podvedl socialisty a od té doby čelí Izrael zuřivé a nesmiřitelné nenávisti, Izrael bude kritizován za všechno.

Moby Dick řekl(a)...

Schumachere, k "…V tom případě musejí USA dát svým vyzvědačům příkaz,…"

Problém je, že ti vyzvědači NEVĚDÍ, že jsou vyzvědači. To objeví až Putin a jeho KGB…
>>://

drak řekl(a)...

K tomu travnatému grázlovi Grassovi se dá ještě podotknout tolik, že on je dalším argumentem v řadě svědčícím o tom, že je-li někdo nominován na Nobelovu cenu za mír či literaturu, měl by se hodně zamyslet nad tím, stojí-li mu taková ostuda za to, aby tu cenu přijal, jinak se postaví do jedné řady s Raťafákem a grázlem Grassem. Tohle pomyšlení by mi bylo vskutku odporné a asi bych to odmítl. Ti, kdož na tu cenu takovéhle zmetky nominují, by se měli nad sebou zamyslet, nebo ještě lépe, měli by být s ostudou a s třeskem vyhozeni.

Na jedné straně je sice hezké, že si tady může říkat kdo chce skoro cokoliv chce, ale i toto má své meze ale na druhé straně je pak vyloženě trapné a nežádoucí, dostává-li SSák Nobelovky a má-li takový veřejný vliv, jako třeba Grass. Náckové nám začínají zvedat hlavičky a nedostanou-li včas po hubě, aby dali pokoj, hrozí to časem přerůst v další průšvih. Tohle je ale bohužel poměrně dlouhodobý trend a nezdá se, že by to někoho v EU, konkrétně Německu, Británii, Francii, nebo třeba USA trápilo, ale mělo by. Stejně tak by je mělo trápit i ono propagandistické protiizraelské spiknutí.

Být v politice (to naštěstí nejsem), Veverky bych jako partnery mít opravdu nechtěl, jsou bezesporu příšerní, spíš rovnou na zabití. Na druhou stranu připomínám, že Bárta začal mít problémy přesně v ten moment, kdy se obořil na dodavatele odfláknutých a předražených dálnic a na dodavatele předraženého systému mýtných bran a jeho předraženého provozovatele. S konečným úsudkem na všechny zúčastněné opravdu počkám až na to, co vyplave na povrch mimo média. Soud s Bártou a mediální kanonáda a jiskrné přestřelky jsou jen a pouze průvodními viditelnými jevy rvačky více či méně dobře skrytých vlivů lobbistů v pozadí, majících upřímný zájem na co největší porci státního medvěda.

Myslím, že co se elektrické energie týče, pravděpodobně to dopadne tak, že Poláci postaví na svých hranicích ona trafa, která je v případě potřeby odstřihnou od přebytků německé fufrníkové elektřiny. U nás to dopadne tak, že my tady budeme za naše peníze stavět přenosové trasy, který Němcům chybí mezi severem a jihem Německa. Také si postavíme několik extrémně zabezpečených a předražených jaderných reaktorů, to aby se zavřely držky všem uřvaným aktivistům a mohly se napakovat německé a rakouské firmy, které dodají ona "mastné" zabezpečovací prvky. Pakliže tu zakázku nedají americkému Westinghouse, ten by snad byl schopen těm aktivistickým "řvounům" zavřít huby.

informace řekl(a)...

Tohle není apríl.
Politické zemětřesení v Padánii. Ve vichřici padají na zem symboly, alpské sluce zakryly černé mraky, keltské rohy se válí v prachu, Alberto da Giussano zděšeně prchá na svém vraníku.
Vedení Severní ligy je vyšetřováno hned čtyřmi státními prokuraturami - Milán, Janov, Neapol, Reggio Calabria - pro korupci a rozkrádání státních a stranických peněz. Umberto Bossi odstoupil z vedení strany, jeho syn Renzo, zvaný Pstruh pro obzvlášť inteligentní výraz obličeje(propadl třikrát u maturity), podal demisi z regionální rady. Ligu teď vede triumvirát, v čele s bývalým ministrem Maronim.
Když pomyslíme, že Bossi vystavěl svou popularitu na heslu Roma ladrona! (zlodějský Řím), nestačíme se divit obojakosti tohoto tribuna lidu. A to ještě před čtrnácti dny sbíral hlasy pro vyhlášení referenda na odtržení regionu Lombardie od Itálie a jeho připojení ke Švýcarské konfederaci!
Páni, to jsou konce!!!
A není to apríl!

Jakub S. řekl(a)...

Das sind die Koncen!! A to eště konec není a nebude dlouho. Ladroni všeci jednací, assolutamente uguali, jako u nás, jako u nás!
Ale u nás se nemůže stát, že by synáček známého politika třikrát neudělal maturu. Aspoň o tom nevím. Takže jsou furt lepší než ti ve městě Praga ladrona a dalších...

informace řekl(a)...

No, on mu pak tatínek koupil univerzitní titul ve Velké Británii, aby si nemusel zbytečně namáhat mozkové závity. Teď prokuratura vyšetřuje, z jakých peněz za ten titul doktora tatínek zaplatil.
Jo, a vy si mysíte, že máte na korupci a kradení asi kopyrajt, že jo?

Televize v toho div nešílí radostí, takových zpráv!

Jakub S. řekl(a)...

Tak možná někteří Románi a vůbec Jižani nás občas trumfnou. Ale Anglosasi a Germáni na nás v tomhle ani náhodou nemají! A zase v něčem jsme mezi prvníma. No snad vynecháme-li Latinskou Ameriku, že.
Napadl mě můj brněnské loncmon pan dr. Hrabal, jeho strýc Pepin: A rakóské voják zase slavně zvítězil!
No - rakóské nebo české... na tym nešupí, sajtno!

drak řekl(a)...

informaci a Jakubovi S.:

Rozhodně bych se necítil nikterak podřadně a nedůstojně, protože na to aby proběhla korupce, tak na to musí být dva, ten co dává a ten co bere. V případě Kapsche a mýtných bran, brali čeští ouřadové a politici a dával rakouský (rádoby civilisovaný) Kapsch. To, jakým způsobem postupují a korumpují německé firmy, o tom si ty naše mohou české nechat leda tak zdát. Konec konců, co se týče solární a větrné energie, profitovaly na tom nejvíc firmy německé. Tahle korupce ale zdá se že v Německu a Rakousku nikomu nevadí. Jim vadí tak, ze které profituje někdo jiný. Zkrátka a dobře, zájmu ekonomické a zájmy politické jsou mnohonásobně překřížené a propletené zároveň a je idiotské to ignorovat, a také je velmi žádoucí, vnést do toho prostředí aspoň trochu studu a slušnosti a celkově ho zpřehlednit a zkultivovat. Je ale evidentní, že ty zahraniční firmy a politici jsou v tom pokrytectví zdatnější a umí v tom mnohem lépe chodit, včetně spuštění dobře zacíleného a účinného mediálního humbuku, když jim to, či ono z nějakého důvodu nevyhovuje. Měli bychom se poučit a naučit se přinejmenším totéž.

Jakub S. řekl(a)...

No asi spíš tak...