pátek 13. dubna 2012

MOBY DICK: Plot bez kůlů

Mimozemšťané a jiné hovadiny, hodní lidé, tutlání na čínanetu, příměří po syrsku a logik Šott

******************************************************
Neděle 8. dubna 2012 (Velikonoční neděle)
"Dovedu být kůlem v plotě, tedy jediným, kdo hájí platy učitelů na vládě. To pro mě dává smysl. Ale rozpadl se se mi klub Věcí veřejných ve Slaném… Byl bych posledním členem neexistujícího klubu, a takovým kůlem v plotě být nechci." (Josef Dobeš, exministr školství, expersonalista ABL, pankrácký expsycholog, v rozhovoru pro HN sděluje, že nezaplatil stranické příspěvky za březen, čímž přestal býti členem Veverek.)

Zfalšovaný rok výroby má u nás polovina prodávaných aut, přetočený tachometr 42 %. Podle právních zdělanců tyto činy nelze stíhat, neb nejsou vyjmenovány v seznamu trestních činů.

Mrtvá Kočka: "A co takhle »podvod«, volové?"

Po smrti prezidenta Binga wa Mutharika se stala prezidentkou jeho exviceprezidentka Joyce Banda. Tato opoziční bojovnice za práva žen se tak stala první ženou v čele Republiky Malawi.

54 % hlasů získal ve volbách Leonid Tibilov, bývalý ředitel místní KGB, a stal se tak prezidentem jedné severogruzínské provincie. Oba vítězové předcházejících prezidentských voleb tak přestali být prezidenty. Ten gruzínský okres je znám pod jménem "Jižní Osetie" a jako samostatný stát ho uznalo Rusko, Nikaragua, Venezuela a Abchazie. Kuba tentokrát stávkuje. K nejpokrokovějším režimům světa se ještě přidalo Nauru.

Žena Moby Dicka: "Proč Nauru?"
Mrtvá Kočka: "Možná se tak potvrzuje nepotvrzená zpráva, že v místní bance začala prát své peníze ruská mafie."

"Umístění vojenské základny NATO na území Ruska je dárkem od Putina prezidentu Obamovi za uznání výsledku voleb." (Gennadij Andrejevič Zjuganov, první tajemník Komunistické strany Ruské federace, předseda Sdružení komunistických stran - Komunistické strany Sovětského svazu, k plánovanému otevření překladiště nákladů pro jednotky NATO v Afghánistánu, které bude umístěno v Uljanovsku.)
"Žádná základna NATO v Uljanovsku není a nebude. Ten, kdo podobné zprávy šíří, je buď provokatér nebo idiot. Považujte to za oficiální prohlášení… To už musím dementovat každou hovadinu? Prohlašuji, že není pravda, že Marťani provedli invazi na pole nedaleko Kryžopolu." (Ze tvítu Dmitrije Olegoviče Rogozina, ruského vicepremiéra pro zbrojní průmysl.)
Nejde prý o "vojenskou základnu". Budou se zde jen překládat "nevojenské náklady" z vlaků do nákladních letadel, které s nimi pak vyrazí do Afghánistánu. Čili jde o logistické centrum. Přesto na místě protestuje tábor hladovkářů. Obávají se, že z Uljanovska lze do Moskvy "dohodit kamenem".

Mrtvá Kočka: "A Rusko ještě nemá vybudovánu protikamennou obranu."

Pondělí 9. dubna 2012 (Velikonoční pondělí)
V Česku mrzne. Vysoko zasněžená horská osada Jizerka hlásí noční teploty minus 22° C.

Na českých ženách dnes probíhá organizované násilí. Správně se šlehá tím tlustším koncem pomlázky – aby se nepoškodila vlajková výzdoba.

Býk, čtyři krávy a tři telata zubra evropského byli vypuštěni do ralského pralesa.

Žena Moby Dicka: "Ralský prales?"

Bývalý vojenský prostor, nyní přírodní rezervace Ralsko. Zubr u nás vyhynul někdy v polovině 18. století.

Nezaplacením příspěvku se rozpadl nepočetný, přesto klub VV v Havířově.

"Karolína Peake by měla stranu vést. Pak se VV určitě nerozštěpí a myslím, že zůstanou jednotné." (Jarmila Dušková, předsedkyně chebské buňky VV.)

"Radka Johna znám osobně. Je to hodný člověk, ale na funkci předsedy jakékoliv strany se zkrátka nehodí." (Libor Holík, exveverka a expředseda mělnické buňky VV.)

Syrský diktátor Asad II. chce po armádě osvobozeneckých dezertérů, aby předložila "písemné záruky", že bude dodržovat sjednané příměří. Zvláštní zmocněnec OSN, exgenerální tajemník OSN Kofi Annan to považuje za záminku pro nedodržování příměří ze strany baasistického režimu. Povstalci totiž nejspíš neumějí psát.

Úterý 10. dubna 2012 2. výročí pádu polského prezidentského speciálu u Smolenska
"Byli zrazeni! Bez ohledu na to, co řekne vyšetřování příčin katastrofy, byli zrazeni! … Všechno ukazuje na to, že to bylo ukončeno atentátem. Já to netvrdím jednoznačně, ale je mnoho věcí, které mluví pro atentát…Ano, mám pocit, že prezidenta Lecha Kaczynského zavraždili. Ale jistotu nemám." (Jaroslaw Kaczyński, předseda partaje Právo a Spravedlnost (Pis) v různých projevech ke smrti svého bratra.)

Žena Moby Dicka: "Po šesti volebních prohrách zbývá Jardovi než jeho padlé dvojče."

Poslední teorie hovoří o tom, že ještě před tím, než túčko narazilo do stromů, explodovaly ve výšce 15 metrů nad zemí na jeho palubě dvě bomby.

Mrtvá Kočka: "A pak je unesli mimozemšťani."

Jeden z presumptivních vůdců čínských komunistů, charismatický maoistický zbohatlík Po Si-laj, který si svou popularitu budoval "tažením proti organizovanému zločinu", byl odvolán z politbyra partaje a je držen na neznámém místě. Policie zároveň zatkla jeho ženušku Ku Kaj-Laj kvůli "velmi silnému podezření" z vraždy britského obchodníka Neila Heywooda. Ten byl vloni 15. listopadu nalezen mrtev v hotelovém pokoji v Čchung-čchingu. Heywood zemřel po nadměrném požití alkoholu, alespoň dle policejního sdělení britskému konzulátu. Heywood zemřel po srdečním záchvatu. Dle policejního sdělení rodině

Žena Moby Dicka: "A co takhle zápal plic? To zní taky dobře. "

Mrtvá Kočka: "Anebo ho unesli mimozemšťani."

Což je stejně pravděpodobné. Tělo oběti bylo totiž spáleno bez pitvy. Nicméně bývalý Poův přítel a bývalý šéf policie v Čchung-čchingu, Wang Li-jün, nyní ve vazbě, prozradil začátkem února na americkém konzulátě v sousedním městě Čcheng-tu, kde hodlal požádat o politický azyl, že byl Heywood otráven na příkaz Ku Kchaj-Laj. (Svého času jsme o jeho útěku psali.)

Žeby se Číňani lekli Moby Dicka? Ale ne. O důsledné vyšetření smrti svého občana se zasazovala vláda Jejího Veličenstva. Britský premiér David Cameron nyní "ocenil", že vyšetřování Heywoodovy smrti bylo obnoveno

Veverky dostříhaly ušima a sklopily je. Finanční experti všech stran vládní koalice se shodli na reformách: Daně budou zvednuty, a to zatím rekordním způsobem.

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba zorganizoval besedu kol kulatého stolu, u kterého seděly "některé zainteresované strany", mj. i zástupci České pirátské strany. Debatilo se o smlouvě ACTA. Pan ministr navrhne vládě, aby ji ještě před její ratifikací projednal Ústavní soud. 2. února jsme zde v příspěvku, nazvaném Zjednodušená demokracie popisovali způsob jejího přijímání:
"Smlouvu přijala Rada EU na setkání ministrů zemědělství a rybolovu (???) 16. prosince 2011. Dohoda počítá i s trestněprávními represemi, proto ji i v případě schválení Evropským parlamentem budou muset ratifikovat jednotlivé členské státy. Za ČR smlouvu podepsala právě před týdnem velvyslankyně ČR v Japonsku Kateřina Fialková."

Firma Eurovia, která postavila vlnící se dálnici D47, žaluje Ředitelství silnic a děr (ŘSD) o 100 milionů Kč. Byla prý pomluvena. Vlnidlo postavila přesně z těch materiálů, které ŘSD chtělo. Potíže jsou způsobené tím, že použitý materiál je nestabilní a dochází v něm k chemickým reakcím. (To není pomluva, to je vyjádření Eurovie.)

Nebyli by to první šibalové, kteří by z českého státu vyrazili miliony a miliardy za to, že se nechce nechat podvádět.

"Budu dělat vše, co bude v mých silách, abych pomohl porazit prezidenta Baracka Obamu v listopadových volbách." (Richard John Santorum, bývalý pensylvánský senátor, oznamuje odstoupení z boje o získání nominace na republikánského prezidentského kandidáta.)
Žeby si Rick přečetl a vzal k srdci poznámku Moby Dicka) z minulého týdne? Tehdy se kasal: "Zápas o republikánskou prezidentskou nominaci je teprve v poločase.". Jemně jsme ho upozornili, že "zápas o vítězství v prezidentských volbách vstupuje do druhé třetiny".
Ale ne, došly mu peníze. Krom toho je dle komentátorů ještě poměrně mladistvý (*1958), takže bude moci kandidovat ještě v roce 2016 (pokud teď zůstane Obama prezidentem) anebo v roce 2020.

Podle nového zákona o třetím odboji bylo ministrem obrany Alexandrem "Sašou" Vondrou oceněno prvních 23 statečných. Po dvaceti letech (post-komunistického? pre-demokratického? reálně-kapitalistického?) nového režimu čeká na ocenění ještě 1800 z nich. Po pádu komunismu v r. 1990 jich žilo ještě 30.000.

"Česku hrozí, že ropovod Družba za pár dní vyschne." (Titulek Hospodských novin.)

Středa 11. dubna 2012
Evropská komise ve spolupráci se svými sociálními partnery, tedy sdružením EU Coiffure a odboráři z UNI Europa Hair & Beauty, připravuje k podpisu dohodu o zákazu nošení šperků, hodinek a bot na jehlových podpadcích pro evropské kadeřní-ky/ce. Není to hygienické a není to zdravé. Kadeřoví/é pracovníc-i/e by měli/y nosit boty s protiskluzovou podrážkou a "příhodné oblečení". Rovněž by se měl omezit počet zákazníků – kvůli "emoční stabilitě" pracujících. Po podpisu pak EK připraví celoevropská pravidla pro jednotné eukadeřnictví.

Žena Moby Dicka: "Není náhodou jedním ze sociálních partnerů EK nesmrtelný Kim Ir-Sen?"

Mrtvá Kočka: "Ten ne, ale nesmrtelná lidská blbost."

EK také mj. navrhuje úplný zákaz amalgámových plomb, protože "prostřednictvím nebožtíků spalovaných v krematoriích" je rtutí zamořováno ovzduší. O dioxinech se přitom příslušná studie nezmiňuje. Řešení?

Žena Moby Dicka: "Vyvážet evropské zesnulé do Číny."

Mrtvá Kočka: "Poslat EK do Brusele."

BTW k nebezpečí rtuti: Ta je do životního prostředí uvolňována zejména po zákazu žárovek ze strany EK. Tolik propagované "úsporky" (tvarované nízkotlaté rtuťové výbojky) totiž ze dvou třetin končí na skládkách.

Čínští novináři dostali pokyn, aby se aféře kolem Po Si-laje "nevěnovali". Lidový deník vyzývá k "jednotě před sjezdem Strany". Jméno Po Si-laj neexistuje. Alespoň ne na čínanetu. Přitom Wang Li-jün už v listopadu varoval Poa, že jeho aféru nepůjde "ututlat": Protokol o Heywoodově smrti (který pro Poa nejspíš inkasoval úplatky), připravený místní komunistickou mafií, odmítli podepsat čtyři policejní důstojníci. Ani cenzura však nezastavila miliony mikrobloggerů. Kolují zvěsti o možném vojenském převratu, který by Poovi zajistil návrat k moci.

Žena Moby Dicka: "Žeby se soudruzi v politbyru začali navzájem střílet? Ale odkud přikvačí internacionální pomoc?"

Mrtvá Kočka: "Z Hongkongu."

Advokáti Felix de Belloy a Slim Ben Achour předali dnes pařížským úřadům žalobu na francouzský stát kvůli jeho "rasistickým projevům". Advokáti upozornili, že je potřeba především zlepšit policejní činnost, aby se diskriminaci ve Francii předcházelo. Jde o kolektivní žalobu skupiny 15 představitelů černošské a arabské menšiny. Žalující uvádějí, že jsou na veřejnosti opakovaně a nespravedlivě terčem osobních prohlídek a kontrol osobních dokladů ze strany policistů jen proto, že jsou barevné pleti.

Korejská strana práce má dva nové fýrery. Kim I. (Kim Ir-sen, Kim Il-sŏng, Kim Il-sung, Gim Il-seong), jenž je "věčným prezidentem" a "stále s korejským lidem" jsoucím generálním tajemníkem, přivinul na své hrudi svého syna Kima II. (Kim Čŏng-il, Kim Jong-il, Kim Čen Ir, Jurij Irsenovič Kim), jenž se právě stal "věčným generálním tajemníkem". Kim II. to dostal jako dárek k dalším svým asi 200 titulům typu "božský generál", "inteligentní" či "drahý vůdce". Kim III. (Kim Čong-un) se stal pouhým "prvním tajemníkem strany", ale zato si to užívá.

Luciana Abigail byla svými rodiči už v den svého narození přejmenována na Luz Milagros (Světlo Zázraku). Předčasně narozená holčička byla lékaři v severoargentinské provincii Chaco prohlášena za mrtvou a odložena do nemocniční márnice. Její matka ji však chtěla ještě vidět – a už po 12 hodinách uviděla. Děs jímá při pomyšlení, že by ji vidět nechtěla. Anebo kolik lidí umře v nemocniční márnici.

"Rusko má ropy dost. Její nedostatek Česku nehrozí." (Titulek Hospodských novin.)

Čtvrtek 12. dubna 2012, Světový den kosmonautiky
Severní Korea se připravuje na vypuštění své první družice. Přes veškerý ideologický blábol se zdá, že skutečně hodlají vypustit družici (a ne jadernou bombu).
Nicméně pravdou zůstává – ať už v případě KLDR nebo Íránské islámské republiky – že kdo má družice, může mít i rakety s dlouhým doletem. A kdo vraždí a utiskuje vlastní občany, ten se to nebude rozpakovat uplatnit na kohokoli jiného. V komunistických koncentrácích je teď nejméně 150.000 lidí, jejichž "životní podmínky" jsou horší, než jaké byly v sovětských gulazích (jak uvádí zpráva amerického Výboru pro lidská práva v Severní Koreji).

Devět z deseti nejlepších programátorů světa uvádějí jako "zemi původu" Čínu. Jeden z nich zemi původu neuvádí.

V Sýrii vstoupilo v platnost příměří, které je dodržováno: Vládní vojáci nestřílejí, ale zatýkají.

Jo, sešla se česká vláda. I veverčí ministři uznali, že uznají včerejší návrhy ekonomických odborníků. Hlavní veveřák Radek John při tom prohlásil, že s tím přece neměl nikdy problém. Demisi ministrů VV (kterým se to neobtěžoval oznámit a od kterých ji ani neobdržel), prý sliboval jen proto, aby rozvířil diskusi. Více jiní jinde.

STEM s.r.o. uvádí možné složení Sněmovny dle současné nálady respondentů (v poslaneckých kusech): 88 ČSSD, 49 ODS, 35 KSČM, 23 TOP 09 a 5 pro stále existující KDU-ČSL

Veverky jsou s 1,3 % na nule, jako i ostatní strany. Průzkum mj. ukazuje, komu by se nejvíce hodily předčasné volby. Socialistům ne, protože ti potřebují, aby nechutné škrty zařídila ještě tahle vláda. ODS ne, protože ta vládu nesestaví. TOP 09 má historické minimum. Ale hodilo by se to Kalouskovi, který si už "umí představit" koalici topíků a socanů.

Mrtvá Kočka: "Věčnému a nejlepšímu ministru financí."

Exmanželka exministra Kocourka žádá po exchoti polovičku z 16 odkloněných milionů. Soud mu zatím zablokoval exmajetek.

Pátek 13. dubna 2012
Z vesmírného střediska Dongčang-ri (KLDR) odstartovala nosná raketa Unha-3, která měla na polární oběžnou dráhu vynést spojovou družici Kwangmyŏngsŏng-3. Raketa se asi po 90 vteřinách letu rozpadla na nejméně dvacet kusů a zřítila do moře. Zatímco dvě předcházející zřícené družice stále obíhají zatemnělou myslí Severokorejců, u téhle zatajit neúspěch před vlastním lidem asi nepůjde.

Žena Moby Dicka: "V totalitním státě to půjde."

Mrtvá Kočka: "A už je jistě znám konkrétní veřejný nepřítel ve vedení Strany, který havarii zavinil."

Poslanec a stvořitel Veverek Vít Bárta byl odsouzen za úplatkářství k podmíněnému trestu 18 měsíců s odkladem na 30 měsíců. Soud ho odsoudil na základě nikoli obžaloby, ale jeho vlastní obhajoby. Mladistvý soudce Jan Šott převzal právní názor, který jsme v našem deníčku představili už před měsícem:

"Obhájce Víta B., Oldřich Chudoba, se snaží prokázat, že jeho mandant nedával svým poslancům úplatky, ale půjčky. Zjevně mu nedochází, že poskytování bezúročných půjček (i kdyby byly splaceny, což zatím nejsou!) jsou také úplatkem.
Žena Moby Dicka: "Ani poslanci ani právníci zjevně neviděli film Jáchyme, hoď ho do stroje! Pak by věděli, co všechno je úplatek. A zapamatovali by si, jak se úplatkům vyhnout: Nebrat, nebrat, nebrat!"
Mrtvá Kočka: "Viděli. Ale berou.""

Připomínám, že právě před rokem, při rozpoutání aféry, jsme k tomu poznamenali: "Vít Bárta popírá úplatky pro Škárku. Šlo o "půjčky příteli". A dělal to normálně. Už po volbách v roce 2006 mu půjčil na oblečení, aby nechodil jako šupák. Bohužel, zatímco zkušení úplatkáři mají na každý úplatek řádnou smlouvu, Vítek půjčky rozdává bez potvrzenky."

Bárta se odvolal. Pokud však bude nakonec shledán přece jen úplatkářem (bez ohledu na konečnou výši trestu), anebo ještě dříve, mělo by býti počato se stíháním těch poslanců/kyň, které/ří si ochotně kamarádské úplatky brali/y.

Škárka dopadl hůře, vyfásl tři roky za podvod. Jehož se dopustil předložením padělaných důkazů, od nichž neustoupil ani když byl soudcem předem varován, že by mohl být souzen pro podvod. Připomeňme, co jsme k tomuto pánovi napsali vloni:

"Zato Škárka má důkazy o sledování politiků nejen v Praze 11, ale i v Praze 1. Jak by neměl, když se na této činnosti sám podílel! A skutečné sponzory jistě zná - vždyť podepisoval výroční zprávu strany. Že se nebojí?
Bojí. Lidí z Agentury Bílého Lva. Proto se zdekoval, proto si vytahuje baterky z mobilu.
Upřesnění: Že se nebojí důsledků vlastních zločinů, tedy minimálně falšování účetnictví?
Korunní svědek se bát nemusí. Třeba ani nevěděl, že to účetnictví je falešné. A třeba ani nebylo. To se možná dovíme po 7 letech od Vrchního soudu..."

Škárka se dnes nebojí, při oddůvodnění rozsudku se smál, a odvolává se.

Soudce Šott je moudrý muž a učinil to, co mu právo umožňuje: Ke zločinu došlo, byl prokázán, zúčastnění se na něm podíleli jakožto úřední osoby, takže Škárkovi ještě ve vedlejším rozsudku zakázal, aby příštích 10 let působil jako poslanec nebo i jen usiloval o poslanecký mandát. Tento vedlejší produkt snad může zvrátit Ústavní soud, ale neměl by. Vychází ze zákona a je logický.

Kristýna Kočí odchází s ostudou a razítkem pletichářství. Soudce upozorňuje policii, že by ji měla vyšetřovat. Od Víta Bárty totiž požadovala půjčku s úmyslem použít ji proti němu. Zvažovat by se rovněž mělo, zda KK a poslanec Jaroslav Škárka nespáchali trestný čin křivého obvinění. Totiž: Že využili naivity velkého Bárty, který si hrál na malého Napoleona a celé to na něj narafičili. Vít Bárta z toho vychází poměrně "očištěn": Přestupoval zákon nevědomě, mysle, že páše dobrý skutek.

BTW: Soudce Jan Šott nepřipustil jako důkaz test na detektoru lži, který postupila poslankyně Kristýna Kočí. (Ta testem neprošla.)

Další vedlejší trest: Zabavených 660 tisíc propadá státu.

Moby Dick souhlasí s oddůvodněním rozsudku. Ne ale všichni tak činí. Podle hlasu lidu měl jít sedět zločinec Bárta, zatím však soudce poslechl rozkazů ze zákulisí a odsoudil ty hodné, tedy oznamovatele trestného činu.

Žena Moby Dicka: "Nelze dokazovat nezákonné jednání nezákonným jednáním".

Mrtvá Kočka: Jsem spokojena. Budu spokojena více, až se ukáže více soudců s logickým myšlením."

Přednosta strany LEV 21 Jiří Paroubek (mnohonásobný ex…) soud odsoudil slovy, že vydal rozhodnutí "jak ze Zimbabwe". Panu JP doporučujeme, aby se i se svým LEVem vydal do Zimbabwe a už tam zůstal. Aby věděl, zač je toho lví klec. Jiřík se tak rozhořčil nejspíš proto, že exveverka Škárka, nyní nezařazený poslanec, byl presumptivním členem Paroubkovy současné partaje.

V rozhořčení se neomezoval ani exmístopředseda veverek Tomáš Jarolím, který k soudu s Vítem Bártou prohlásil: "Bylo to poprvé od 50. let, kdy jsme mohli v přímém přenosu sledovat politický proces."

Troubo! Právě jste vypustil hovadinu hodnou mimozemšťana a bezděky se dopustil znevažování zločinů komunismu.

Mrtvá Kočka: "Hloupost však není trestná."

Sobota 14. dubna 2012
Žena Moby Dicka: "Jak kdy. Podívej se na chudáka Bártu!"

Veverky zasedají. Vypadá to, že by svůj plot mohly zachránit – ale bez jeho současných kůlů!
*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

7 komentářů:

STK řekl(a)...

Pár poznámek jakžtakž živého Kocoura:

- slova o překladišti materiálu v Uljanovsku Dmitrije Olegoviče Rogozina, ruského vicepremiéra pro zbrojní průmysl znějí značně nepapaláš-sky, nevojen-sky a neru-sky. Jak dlouho se udrží ve funkci?

- Karolína Peak(e)) čili Královna Špica, jak by ji nazvali Brňáci šéfkou VeVerek? Kdo jiný! Otázkou je, jestli je ještě VeVerkou. Myslím tím uvnitř, v duši.

- Radka Johna znám osobně. Je to hodný člověk... Asi proto zatloukal tolik let svou nemanželskou dceru. Hodný člověk už neznamená jenom blbeček, ale i lhář. Není nad jednoznačnost výraziva.

- Advokáti Felix de Belloy a Slim Ben Achour. Šťastný Belloy a Tenký syn Achourův! Krásná jména! Ty bych kontroloval jen proto, jak se jmenují!

- ...anebo kolik lidí umře v nemocniční márnici. Je to námětem mnoha hororů a novinářských kachen. Možná zázrak, možná první vlašťovka nastávající okurkové sezóny. (Ony ty VeVerky jsou asi určitě pod rozlišovací schopností jakoéhokoliv neobyvatele Kotlinky.)

- Exmanželka exministra Kocourka žádá po exchoti polovičku z 16 odkloněných milionů. Soud mu zatím zablokoval exmajetek. Takové jsou všechny čili Cosi fan tutte!

- Konec prvního VeVerčího soudního procesu: Napoleónek V.B. si v pátek 13. dubna 2012 prožil své Waterloo. Kdo jiný a kdy jindy. Pátek 13. je na takové prohry ideální den. Je se na co vymluvit.
Ale všichni se odvolali, takže žádné strachy, po jisté přestávce bude komedie pokračovat. Možná (postupně) nejen u Vrchního soudu. (A pořád ještě zbývá Boží soud!)

- A Jarolím? Šlo mu přece o změnu v čele VeVerčí organizace - je totiž naprosto přesvědčen, že by se na Bártovu funkci hodil nejlépe sám. Hop nebo trop. Tož trop, Jarolíme, trop! V pátek 13. se není čemu divit. (A stejně měl oči blízko sebe.)

- jen naprostý šílenec, hazardér a neználek nechá vystartovat balistickou mezikontinentální raketu v pátek 13. dubna - bez ohledu, zda nese družici nebo betonovou atrapu atomové bomby. Nečekal jsem, že by to mmohlo dopanout jinak. Tady nepomůže ani svatý Kim Ir Sen.
===
Poznámka: Zatím nejmladší Kocour se narodil 13. prosince. Naštěstí to nebyl pátek, ale sobota. To jenom, abyste si nemysleli, že jsem snad nějak pověrčivý nebo co...

A.S. Pergill řekl(a)...

to STK
Jenom upřesňuji, existuje také "pia fraus", v medicíně se před rokem 1989 provozovala především na umírajících pacientech. (Jako první ji snad definoval Sokrates.) Takže třeba svou manželku nechtěl informováním o své nemanželské dceři trápit.
Přinejmenším se na to může vymlouvat.

Anonymní řekl(a)...

O politický proces šlo (aniž bych chtěl srovnávat s procesy v 50. letech).
Na Bártu se začala vytahovat špína hned poté, co si vyšlápl na Skansku (té je jedno, zda je u moci ČSSD, ODS nebo TOP09/lidovci - dálnice a klíčové předražené stavby staví pořád). Bylo třeba se Bárty a Veverek zbavit - a Bárta jim na smeče skvěle nahrával.
Korupce? Co je 670 tisíc z vlastních peněz proti pašalíkům, placených z našich peněz ve formě teplých a dobře placených místeček ve správních radách státních a polostátních firem? To není uplácení poslanců vlastních stran? Třeba Petr Hulínský z ČSSD si za rok 2010 takhle "vyseděl" 19 mega ...
Nesdílím jásot mediální fronty (včetně - bohužel - i Šamana či Astona) nad tím, že jsme se zbavili "slizkého" Bárty (i když zrovna tohle přirovnání má cosi do sebe ...), takže nás mohou dále v klidu okrádat Kalousci (miliardové "odklony" v kauzách Pandurů, Grippenů, letounů Casa, padáků, ...), Sobotkové či Nečasové.
Bárta na to šel blbě - nevšiml si, že vstoupil do ligy, kde se už dávno obálky s vlastními penězi nedávají a ve které se namísto nich používají zlegalizované převody peněz na zahraniční konta bílých koňů.

Jakub S. řekl(a)...

To se přece nevylučuje. Ti aji ti...

Petr Kohout řekl(a)...

V roce 1918 se fronta mezi menševiky a bolševiky stabilizovala napříč historickou Osetií. Na bolševické straně existovalo bolševické Rusko, na menševické straně vznikly tři (kupodivu pouze tři) republiky: Arménie, Gruzie (obě historická království) a Azerbajdžán. Jižní Osetie a Abcházie byly kupodivu připojeny ke Gruzii (nestaly se samostatnými republikami). V roce 1921 bolševici obnovili ofenzívu, menševiky velmi rychle porazili a pobili, ale vzniklé republiky ponechali (po krátké peripetii Zakavkazské SSR). Přestože historická Osetie se nyní nacházela na území jediného státu (SSSR), zůstala rozdělená. Buďto jako zárodek národnostních nesvárů (opravdová národní republika by znamenala protibolševické centrum a Gruzie si rozšířené území mohla udržet pouze v rámci SSSR), nebo prostě proto, že na vrcholu stál Stalin a ten byl gruzínec.
V roce 1989 (nejsem si jistý, jesti si nepletu rok), se rozpadl SSSR. Gruzie se sice pokoušela chopit osetského a Abcházského "dědictví", ale v nastálých zmatcích neměli dost silnou armádu a místní obyvatelé si vytvořili vlastní národní státy. Ti, kdo proti těmto státům protestují, by měli křičet "Stalin, velký tvůrce hranic". A respektovat i jiná Stalinova rozhodnutí o hranicích.

Petr Kohout řekl(a)...

Před několika lety se Gruzie pokusila zmocnit Jižní Osetie. Bez vyhlášení války překročila gruzínská vojska hranice, obklíčila Jihoosetské hlavní město a plánovala obyvatele vyhnat bez přikrývek a potrevin do hor (tohle potvrdil senátor Štětina, i kdyš mluvil o "humanitárních koridorech, kterými mohlo obyvatelstvo odejít". Nedomyslel ale, kde ty koridory končí). Dobyté území měla zabezpečit armáda USA (USA oficiálně přiznalo plánované gruzínsko-americké cvičení v Gruzii). Podle gruzínských plánů měli den dva čas, než se rusové vzpamatují a zasáhnou, a to už měli prostor krýt američané. Rusové však byli připraveni a zasáhli okamžitě. Osetinci kladli ve svém hlavním městě urputný odpor, gruzínská pěchota obsadila pouze 90 % města, pak byla obklíčena ruskými posilami a zničena. Rusové obnovili Jihoosetské hranice a zastavili se. Ne však gruzínské dělostřelectvo, které pokračovalo v palbě. Americké dopravní letouny přímo na bojovou linii dopravili posily z Iráku, americké bojové lodě připlouvali s "humanitární pomocí" napříč bojovým prostorem. Rusové se udrželi a nechali američany panáčkovat. Ale když gruzíské dělostřelectvo neustávalo v palbě, obnovili postup a zničili dělostřelectvo i posily přisunuté z Iráku. Zničili i vojenskou infrastrukturu na obsazeném území. Poté se stáhli zpět za Ruskem uznávané hranice Gruzie.
K soudu za pokus o genocidu Jižních Osetinců nedošlo.

drak řekl(a)...

S tím Bártou bych to viděl tak, že to dopadlo, jako vždycky. Mysleli to všichni zúčastnění jak nejlépe mohli, ale dopadlo to jako vždycky, tedy blbě. Dobrou zprávou je, že pravděpodobně máme na Obvodním soudu pro Prahu soudce, který účelově nepřekrucuje paragrafy, dokáže v nich poznat skutkovou podstatu bez návodu k použití, či taxativního vyjmenovávání, jak takovou skutkovou podstatu rozeznat. To je dobrá zpráva, ale je v podstatě jediná. Malou rozinkou na dortu je, že se soudce Šott nebojí kamer, tak jako jiní, kteří tím jen vyvolávají dojem, že mají co skrývat, možná mají, kdo ví? Tím ale ty dobré zprávy tak nějak došly. Před soudcem Šottem se tiž ocitl někdo, kdo se choval naivně až hloupě, zatímco ti, co by tam stanout měli a hlavně by měli odejít s patřičným flastrem a propadnutím majetku, tak ti se tam bohužel neocitli. Ocitnout by se tam určitě měli dodavatelé a nákupčí boulovatých dálnic, dodavatelé a nákupčí předražených Pandurů, Grippenů Cas a dalších zbrojních materiálů, služeb a zakázek a další a další, třeba objednavatelé a dodavatelé mýtného systému. Když si vezmeme, kolika stovek miliard nám prohučelo oknem, komínem, tunely a dalšími otvory, tak jeden Bárta, který se navíc pokoušel do pár velkých průšvihů "obout" a někam před soud je dostat, to je spíš smutný úlovek. Připomíná mi to jednu větu už nevím odkud: "Kdo krade málo, toho dáme do basy, protože je trouba, kdo krade hodně, toho uděláme králem..." Důvodů k hýření optimismem mnoho nevidím.