pondělí 7. května 2012

Konec utrpení


Ve Francii zvítězil v prezidentských volbách socialistický kandidát Francoise Hollande. Jeden z jeho 60 programových bodů slibuje "zdanit bohaté": Ti Francouzi, kteří si vydělají více než milion eur ročně, mají platit 75% daně. Takových bohatců sídlí v zemi několik set (zatím). Připomeňme, že ti skutečně bohatí žádné "příjmy" nemají, viz případ československého chudáka Babiše.



Nicméně nejméně polovina Francouzů se raduje. V lese vlajek na oslavném shromáždění na náměstí Bastilly se krom francouzských a odborářských a různě červených vlajek objevily prý i vlajky "evropské". Nikoli však vlajky Evropské unie, jak by se z komentáře na ČT24 mohlo zdát, avšak vlajky jiných "evropských států". Viděl jsem italskou, snad polskou a pak jakousi mnou neidentifikovanou araboidní (tři rudé hvězdy v bílém pruhu uprostřed, nahoře zelený a dole černý pruh). Prosím laskavé čtenáře o identifikaci (je vlevo dole), ony se vlajky arabských zemí poslední dobou dost měnily – viz foto sejmuté z Daily Mail .

Jistý rozradostněný Francouz volá: "Sedmnáct let jsme trpěli! Teď je našemu utrpení konec". Mezi ta utrpení patří nejspíš zrůdně dlouhá pracovní doba 35 hodin týdně, který by se tedy měla zkrátit. Důvěryhodný nový prezident, který se v roce 2007 rozešel s "životní družkou" Ségolene Royal, matkou svých čtyř dětí (tedy s jinou "životní družkou", než co má teď), je podle svých nadšených příznivců "vnímavý politik, který naslouchá lidem", takže nějaké zadlužení země se vsákne. Zejména, když francouzské investice mají být dle Hollandeho placeny z evropských dluhopisů. Státní výdaje mají narůst o 30 miliard eur, přičemž k investičním akcím typu "více dálnic, železnic, mostů a tunelů", aby se Francie přiblížila v tomto směru "pokrokovému" Portugalsku, se přidružují rozvojové aktivity jako přijmutí 12.000 nových učitelů a policajtů, zmrazení cen pohonných hmot (odkoukáno z úpadkových soicalistických a nacionalistických ekonomik) a nakonec zlatý hřeb – opětné snížení věku pro odchod do důchodu.

16. května se na setkání s německou kancléřkou Angelou Merkelovou uvidí, jak to bude s francouzským evropanstvím, ale už teď můžeme říci, že se najde shoda alespoň v jednom bodě – Hollande hodlá po německém vzoru zavírat jaderné elektrárny.

Konec utrpení čeká i řecký lid. I když tam bude možná trpět pod pokračující koalicí konzervativní Nové demokracie a socialistů, kteří budou hledat podporu proti druhé nejsilnější "partaji" – radikální Koalici radikální levice. Tato levice, levější než místní komunisté, je tak radikální, že se se svou teorií o mezinárodním spiknutí na zničení Řecka blíží radikální pravici, konkrétně neofašistickému Zlatému úsvitu, který se do parlamentu také propasíroval. Místní komunisté ale zase nejsou až tak "pravicoví", aby dosluhující dvoukoalici podpořili. Takže Řecko nakonec možná čeká komunistickoanarchofašistická vláda…

Také sovětský lid si zpívá. Na prvních šest let svého dalšího prezidentování nastoupil V.V. Putin, který hodlá profinancovat zejména dva z osmnácti Federálních cílových programů: Rozvoj obranného průmyslu (včetně jaderného vojenského komplexu a Černomořské flotily na Ukrajině) a rozvoj kosmického programu (včetně výstavby nových kosmodromů). Škrty se budou týkat hlavně programů typu Bydlení 2015 a podpory severokavkazských republik.

S ohledem na to, že Putin vládne federální Rusi nepřetržitě od roku 1998 – nejprve jako šéf ruské bezpečnostní služby FSB, pak jako premiér, jenž zvítězil nad Čečnou, dále jako prezident a premiér, přičemž si nyní plánuje prezidentování nejméně do roku 2024, lze předvídat, že dle vyjmenovaných priorit se dočkáme jak ruského pilotovaného přistání na Marsu, tak i rozšíření ruského carství i na zbytek Evropy.

Tak trochu tam dnešní Francie a Řecko už jsou…

42 komentářů:

Harpyje řekl(a)...

"Tři rudé hvězdy v bílém pruhu uprostřed, nahoře zelený a dole černý pruh", tak vypadala syrská vlajka v letech 1932-58 a 1961-63, nyní tuto vlajku převzali syrští rebelové.
Jinak byly na Place de la Bastille k vidění i jiné araboidní vlajky. Alžírská, marocká a tuniská.

Jakub S. řekl(a)...

Jak bych to shrnul, aby to prošlo a já nezahodil renomé slušného inťoše...no tak do toho, co nadělám:
Je to na ...

Marianne už jednou řvala a tančila a zpívala Vive la Front populaire... v šestatřicátém. Aber die Koncen!!! (viz V+W)

Anonymní řekl(a)...

No jasne. Pekne naobedvany, pekne napapany a DESNE INTELYKENTNI dedecek si rad plivne na levicaky. Lidova fronta mela fakt desny konce: 40-ti hodinovou pracovni dobu, kolektivni smlouvy, delsi dovolenou. Takze ty smradlavy delnici zacali zit SKORO jako lidi. To se nasim kovanym pravicakum vubec, ale VUBEC nelibi.

Jakub S. řekl(a)...

Jejda! Zapšklý zlý nesmiřitelný zásadový rudý bratr. Vitaj! A přidaj eště neco. Pěkně sa to poslúchá! Pobavme sa, ogaři.

informace řekl(a)...

Reakce italských politiků na zvolení Hollanda prezidentem, jak to vystihl vtipně jeden novinář: levice se raduje a ani pravice pro to nepláče.
Premiér Monti už zvažuje, jak se s Hollandem koalizovat pro opatření k růstu.
Bývalý ministr Tremonti v televizní debatě naznačil, jaký byl Sarkozy nesnesitelný arogant. Prostě ostatní přehlížel.
Milánský finační list Milano finanza se dokonce Sarkozymu posmívá, že je to odplata za jeho arogantní chechtání na veřejnosti nad ostatními evropskými partnery.

Harpyje řekl(a)...

To je pravda. Velkou část viny na volebním vítězství FH nese i sám Sarkozy. Svým vystupováním přišel o mnoho sympatií.

Anonymní řekl(a)...

Jejda! Vesely hodny smirlivy bezzasadovy modry dedecek me vita. A navic me SLYSI. Tak to je fakt desna sranda s tema pravicakama.

Schumacher řekl(a)...

Ti nejbohatší nemusejí mít žádný větší majetek. Není třeba formálně "vlastnit". Stačí ovládat a užívat. Na to aby vás hřály například ponožky, nemusíte být jejich "vlastníkem" a případně z jich platit ponožkovou daň. Tak je to se vším. Toto není dostupné každému. Na to abyste byli náležitě "chudí", musíte být náležitě "bohatí".

Schumacher řekl(a)...

Rozšíření ruského carství i na zbytek Evropy? To je dobře nebo špatně? Co by to pro nás prakticky znamenalo? Například kromě žárovek budou zakázány i svíčky, nejen že budou zakázány rtuťové teploměry, ale bude zakázáno měřit teplotu, b ude povinní pěstování tohohle a zakázáno pěstování onoho, budou jiné kvóty, dotace, restrikce, místo piva bude povinné pití vodky, bude se smět mluvit výlučně rusky, chrám sv. Víta dostane pravoslavné kopule, Na pražském Hradě bude sedět generální tajemník místní Komunistické strany, jediný v celém ruském impériu, protože na Rusi komunismus odpískali.. Co by to znamenalo v běžném každodenním životě ?

Kopretina řekl(a)...

Ještě se mávalo palestinskými vlajkami...Ale naštěstí se v otázce Blízkého východu nebude konat katastrofa a Hollande slíbil, že bude bojovat proti antisemitismu...A postavil se proti bojkotu izraelského zboží...
http://eretz.cz/2012/05/palestinske-vlajky-na-oslave-hollandeho-vitezstvi/
Takže pokud splní sliby, nebude pro Izrael zle, otázka, jaké to bude pro běžné Francouze, ale Francouzi si zvolili, tak budou vidět. Ale myslím si,že to katastrofa nebude...

Harpyje řekl(a)...

Sice chápu, že přítomnost severoafrického a blízkovýchodního elementu na francouzské půdě je většině českých vlastenců a vlastenek trnem v oku, a mávání araboidními vlajkami na oslavu volebního vítězství socana Hollanda ("Holendra") v nich vzbuzuje silnou nechuť.
Ti mávající na Place de la Bastille, kteří se přednostně dostali do hledáčku filmových kamer, byli vesměs mladí lidé, severoafrického původu, typičtí obyvatelé pařížských předměstí, kde nezaměstnanost dosahuje až 30%. V některých obzvláště problémových čtvrtích dosahuje nezaměstnanost závratných 43 % u mužských a 37 % u ženských příslušníků skupiny lidí mezi 14 a 25 lety.
Navzdory Sarkozyho aktivismu a jeho předsevzetí skoncovat s tímto neblahým stavem, je bilance na konci jeho funkčního období stejně žalostná, jako na začátku. Tyto projevy radosti "líných Arabů štítících se práce a žijících ze štědrých sociálních dávek" jsou spíš manifestací naděje na změnu, než projevem choutek islamizovat Francii, jak by je asi hodnotil průměrný čtenář Neviditelného Psa.

EK pro anonyma,nima řekl(a)...

PRO:Anonymní řekl(a)...
Jejda! Vesely hodny....

Máš strach? Prdelka se ti sevřela. Ani drát nepustí. Neboj. při nejlepším dostaneš jen pažbou do úst, ale moc s tím jemnocitem nepočítej.
Dnes je volný den, nábojní komory čisty, KDD obnoveny, zdroje v pohotovosti, zatím klid.
ČEST V ŠVEST!!

Jakub S. řekl(a)...

"...spíše manifestací naděje na změnu..." Kéž by, S! Jak rád bych tomu uvěřil.
Ovšem - následuje nutně otázka: na změnu k čemu? Jakou? V jaké oblasti? Viz tzv. arabské jaro. A jeho společný jmenovatel...

Schumacher řekl(a)...

Kopretino, Hollande je francouzský, ne izraelský prezident. Bude dělat výlučně to co je výhodné pro Francii. Tak jako izraelský prezident dělá výlučně jen to co je výhodné pro Izrael. V Izraeli by se setkalo se zásadním nepochopením kdyby Izraelský politik prosazoval cizí zájmy. Co se týče zboží, ve svobodných poměrech to od koho má obchodník a spotřebitel nakupovat zboží nemá kdo co nařizovat. Jestliže nařizuje, tak či onak, pak je to důkazem, že poměry jsou nesvobodné.A ty si nepřejeme. Nebo přejeme?

Schumacher řekl(a)...

Harpyje, ne naděje na změnu, ale naděje, že štědré dávky budou pokračovat. Protože ty jsou tahounem imigrace. Nepozorujeme snad přímou úměru mezi štědrostí sociálního systému, "multikulti friendly" prostředím a imigrací? Například do Rumunska nabo Bulharska se nikomu nechce.

Anonymní řekl(a)...

To Schumacher: Mas pravdu. Emigranti jsou svine liny. Vsichni. Nechce se jim makat tak utikajl do Francie, USA a Německa za davkama. Negri a arabaci a Cesi, co utekli z republiky to je jedna pakaz. Ktery Cesi utekli do Rumunska nabo Bulharska? Nikdo. Este z toho Rumunska utikaj k nam ty co tam utekli za Rakouska.
A Hollande bude delat co budou chtit Zidi protoze tak to na Zapade chodi.

Harpyje řekl(a)...

Myslíš snad, Jakube, že důvody nezaměstnanosti mladých lidí v zemích Maghrebu a ve Francii jsou identické? To snad nemůžes myslet vážně!

Když dovolíte, Schuhmachere, tak já nemluvím o "přistěhovalcích", ale o francouzských občanech severoafrického původu. Francie od konce 19: století vstřebala četné přistěhovalecké vlny, a Severoafričané a obyvatelé bývalých kolonií představují prozatím tu poslední.
Jak vidím, tak ve Vás zanechala dlouholetá osvěta, praktikovaná na Neviditelném psu, rovněž hluboké kořeny. :-P

Komu vadí, že tyto osoby mávaly jinými vlajkami než francouzskými, tomu by muselo rovněž vadit, že mám, já přistěhovalec, na autě český státní znak a českou vlajku, nebo že ve Spojených Státech slaví němečtí přistěhovalci Oktoberfest.

Jakub S. řekl(a)...

Alwe to si vůbec nemyslím. Je to vždy souhrn několika podnětů, pouze nakonec jeden-dva převládnou. Případně se to eště v průběhu dění mění. Sakra ono se mi to veršuje.
To je krása, s tou vlajkou a znakem, že? No prosím.

Jakub S. řekl(a)...

No to ale sakramentsky zábavná vložka. Ten anonymní týpek má v hlavě pěkný perkelt, co, kamarádi - ?
To byl nevymyslel: všecko řídí Zidi - tak proto asi EU pořád přispívá tzv. palestincům. Ach jo.
Pokračuj, kamošku.

Šaman řekl(a)...

Větší vlastenec byl zábavnější než Anonymní. I když jeho ironický pohled je podobný. Až na tu diakritiku.
\ :-)

Šaman řekl(a)...

Schumachere, "Co by to znamenalo v běžném každodenním životě?" Tedy dlouhodobé ruské panství? Pokud se nepamatujete za sebe, možná by bylo dobré vrátit se k Havlíčkovi. Ono to institucionalizované pravoslaví není o nic lepší komunismu. A bylo by u nás ještě víc RUSŮ NEŽ TEĎ, A TO ZEJMÉNA VE VŠECH VLÁDNÍCH FUNKCÍCH. No a jinak bychom mohli být konečně masově přesunuti k Severnímu ledovému oceánu budovat carské Rusko.

Zeptejte se třeba někoho z Pobaltí, co to znamenalo. Mj. i dnešní masivní ruské menšiny, které chce Putin dle Putinovy doktríny chránit.

\ :-/

Šaman řekl(a)...

Schumachere k reakci na Kopretinu: "Co se týče zboží, ve svobodných poměrech to od koho má obchodník a spotřebitel nakupovat zboží nemá kdo co nařizovat. Jestliže nařizuje, tak či onak, pak je to důkazem, že poměry jsou nesvobodné.A ty si nepřejeme. Nebo přejeme?"

Nejde o to, že by někdo ve Francii "nařizoval" nákup izraelského zboží. Jde o to, že muslimské kruhy s podporou eurohujerů požadovaly BOJKOT, čili ZÁKAZ prodeje izraelského zboží, stejně jako bojkot firem, vyvážejících do a podnikajících v Izraeli. Což Hollande odmítl.

\ :-/

Jakub S. řekl(a)...

C´est ca, šlo o požadování bojkotu. Je to tak. Pochopil jste to nesprávně.

Šaman řekl(a)...

K těm cizím vlajkám při volbách: Nevím, jak by nacionalističtí Češi reagovali na ruské vlajky, nebo slovenské, při českých volbách.

Jinak: Vyvěsili jste si na dům či okno českou vlajku, když už máme ten státní svátek?

\ :-)

Schumacher řekl(a)...

Šamane, nelze srovnávat dnešek se včerejškem, dnešní Evropa také není Evropou za Bacha a Bismarcka. K severnímu moři nás plánovala vyexpedovat Říše. Co se týče Rusů v naší vládě, nebyli v ní ani v době "míru a socialismu". Co se se týče jejich nynějšího počtu tady, nepřebývají zde ilegálně. Až na výjimky ilegálních pracantů, ale to nejsou Rusové ale většinou Ukrajinci. A kriminálních živlů. ale to je výlučně náš problém, že se s tím nedokážeme vypořádat tak jako se zločinci od jinud a všeobecně. Do toho nám Rusko nejen nekecáale i přebírá odsouzené zločince. Potíž je v tom, že těm se do tamní ťurmy nechce, náš kriminál jsou proto tamtomu lázně. Tak dělají všemožné aby tam nemuseli. Včetně požadování "politického azylu". V čemž jim napomáhají zdejší "lidskoprávníci".

Harpyje řekl(a)...

Jsem ja euroskeptik?
Jsem ja eurofob?
Ja jsem eurohujer!
Ježišmarja, já podporuji bojkot israelskeho zboži!

Harpyje řekl(a)...

Ukvapila jsem se.
Název měl znít poručík Mazurek.

Harpyje řekl(a)...

S těmi vlajkami srovnáváte nesrovnatelné, Šamane.
Pokud těmi cizími vlajkami na Place de la Bastille urazili mávající city příslušníků Front National, tak je to jenom dobře.

Šaman řekl(a)...

Bohužel, Schumy, ale Rusko dneška je v mnohém jako Rusko za cara. Ne snad v Moskvě, ale hned kousek pod Maskvój. A v Kremlu taky.
\ :-(

Schumacher řekl(a)...

Šamane, nějaký pokrok určitě je, třebaže ještě dlouho bude trvat než vyvane duch samoděržaví, mužictví a všeho co je spojeno s tisíciletou politickou kulturou na všech úrovních. Jenže jak jinak bys chtěl Rusku vládnout? A jak to změnit?

informace řekl(a)...

Myslím, že jste si dost zúžili téma.
Zároveň s francouzskými se odehrávaly i řecké volby a tam je nyní situace velice kritická. Není možné sestavit novou vládu. Výsledek voleb je přímým důsledkem daňové a ekonomické politiky, vnucené řecké vládě zvenčí.
Kromě toho se má koncem měsíce konat referendum v Irsku o paktu austerity. V Irsku roste odpor proti paktu a je docela možné, že se občané vysloví proti.
A pak další zpráva: Tony Blair pomýšlí na návrat do politiky. to je předzvěst možných změn i v politickém složení a orientace GB.

Jakub S. řekl(a)...

Poručik Mazurek? Cholera.Tak je to spravne, tak to ma byt - !

Harpyje řekl(a)...

Disciplina je to hlavni.

drak řekl(a)...

informace má pravdu, to, co se děje v Řecku, bychom měli sledovat se zájmem, protože to je možná to, co nás čeká zde, zdá se, že poměrně zanedlouho.

Jsem zvědav, čím chtějí žabožroutští zelení magoři nahradit francouzské jaderky, protože tam je jádro zastoupené v energetickém mixu mnohem víc než v Německu. Chtějí snad všechny nezaměstnané a pod strčit do kolečka jako veverky? Stejně by to nestačilo. není to nějaká kachna?

Kopretina řekl(a)...

Ano, Schumachere, každá země by měla prosazovat své zájmy, ALE v v čím zájmu je podporovat palestinské Araby? Co z toho Evropa má? Jaké máme výhody z podpory palestinských Arabů? Mnohé země EU nehájí evropské zájmy, ale PALESTINSKÉ. Mnozí evropští politici jsou "palestinštější" než-li mnozí Palestinci.
Jinak Harpyje, básničce nerozumím, bojkoty izraelského zboží prosazují evropští levičáci a na mnohých univerzitách levicoví profesoři zakazují přednášet izraelským profesorům, hrůza, děs, duch nacibolševismu se šíří jako kapénková infekce celou Evropou i Severní Amerikou (Evropu a Severní Ameriku považuji za civilizované země). Je mi to líto, že házíme klacky pod nohy Izraelcům, šikanujeme je, Hollande doufám nebude pohromou, píše o tom server Eretz.cz. GG nevybočuje z řady, říká to, co si řada levičáků v Evropě myslí, GG není kdovíjaké monstrum, GG je typický levičák, tedy představuje většinový proud evropské levice...
A z izraelských novinářů za skutečné monstrum považuji Gideona Levyho..."Izraelský svinský sionismus musí být zastaven...
http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/1751-izraelsky-svinsky-sionismus-by-mel-byt-zastaven.aspx
A tento novinář píše do listu Hárec, jak můžou izraelské noviny otisknout takovou obžalobu vlastního státu? Vždyť je tato bystost hlásnou troubou Hamásu, mimo jiné je tento pán oblíbec Adama Bartoše, Davida Vorovky, serveru Outsidermedia a Zvědavce, to o něčem vypovídá, nevím, jaké jsou jiné články v Hárecu, neznám jiné autory, ale články Gideona Levyho znám a je mi z něj na nic, tento pán je "shit" Jew, v tom seznamu "židovskýcch zrádců pravého židovství", (který Šaman právem smazal, dávat Tzipi Livniovou do řady s Israelem Šamirem je chucpe) jsou mnohé osoby zapsané neprávem, ale někteří lidé ze seznamu, jsou skutečná monstra, Gideon Lev1
Levy, Israel Šamir, Mordechaj Vanunu, Richard Falk, Noam Chomsky, Uri Avneri, Israel Shahak, Norman Finkelstein, tito lidé dobytky jsou. Sám Richard Falk ač je židovského původu říká "Já ani žádný Žid nejsem"...Denis Prager na svém blogu komentovat tyto lidi (jdou-li nazvat lidmi), že se jedná o "nežidovské Židy", lidi proklínající své židovství, ti jsou skutečně sebeneávidějící Židé, Izrael ohrožující...

Jakub S. řekl(a)...

Heleď: počítej do deseti. No, do sta. A pak viz (to máme krásný imperativ místo nudného schau mal či look, že?): jak je dobře, že se uvnitř státu (každého) vše ventiluje svobodně v tisku, rádiích, TV, na i-netu... Že nenarůstá napětí a nikdo nemusí hledat cesty, jak své názory dostat k lidem atd. Ano? Ano.
Holka... to by byla debata o kladech a záporech demokracie, a ta novodobá vznikla zrovna ve Francii, když ji teď hodně máme v merku. A je tedy taky ve SI a poté, co "byla zaniknuta" v Libanonu (to nepamatuješ, Švýcarsko Předního Východu, škoda) je SI jedinou evropsky uspořádanou zemí oblasti. Buďme moc rádi, že je to tak. Víš, jaké máš sklony. Jany z Arku. Ovládat, být si toho vědoma. Snahy plamenných mesiášů končívají strašně.
Jinak v tom, co píšeš, máš pravdu, jest se tomu diviti... a: hele, Haarec (takto) to klidně publikuje - no? A: "Jsem úplně nežidovský Žid" - no a? Mluví o tom, sděluje to, dává to ostatním k úvaze a na vědomí. Sakra, n e n í nemorální se tak cítit. Spousta židů by to řekla. No a? Cítí to tak, cítí se tak. Neskrývají to...
No, stačí. Na otevřený veřejný antisemitismus dnes už opravdu ve Francii, natož u nás, není třeba pomýšlet. A nezaměňovat, opravdu, s nedůvěrou ke státu Izrael.
Už napůl spím. Tak odložme coresy na zítra, o Adonaj!

Jakub S. řekl(a)...

A neplést se přespříliš do vnitroizraelské politiky... nechejme to na nich.

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,
ti přistěhovalci nepracovali a dělali b...l za jakéhokoli režimu. Pokud by zvítězila FN, tak by se jim dolce farniente zarazilo.
Jinak je opravdu velice obtížné určit, zda je větší zlo Hollande nebo Sarkozy.

A.S. Pergill řekl(a)...

Jakube S.,
s tou vnitroizraelskou politikou se to má tak, že zde kdejaký Žid blekotá o "českém rasizmu". Takže je třeba o vnitroizraelské politice vědět alespoň to. že je rasistická a apartheidní. A tím jim tvrdě oponovat.

Harpyje řekl(a)...

Vaše zklamání, že se prezidentkou Francie nestala Le Pen kompenzuje, doufám, radost z úspěchu Zlatého úsvitu, Aspergille. Strany, v které nejsou ani Židé, ani komunisti, ani homosexuálové. Velmi sympatický tenhle pan Karatzaferis http://www.youtube.com/watch?v=gU5xSkAB4Kk, myslím, že by si mohl dobře rozumět s Vladimírem Vladimírovičem.

Jakub S. řekl(a)...

V náhlém záchvatu konspirace (inspirace se mi nepíbí) se mi vynořilo říkat Vůdcově dceři Lepenka. Že je to půvabné?
A úsvit Zlatého úsvitu - ale to se dalo víceméně čekat. Nabídka zkratkového řešení, jasných viníků, jasných cest do budoucnosti. Zlatých, přímo svítání... no neberte to!!
A zase, a zase, a furt dokola. Všechny věci jsou tak únavné, že to ani nelze vypovědět, - co se dálo, bude se dít zase, a co se dělalo, znovu se bude dělat... pomíjivost, samá pomíjivost, řekl Kazatel.

Harpyje řekl(a)...

lepenka je jako nálada obyvatelstva.
:-))))