pátek 4. května 2012

MOBY DICK: Bezostyšné vměšování

Zprávy z tisku, chybná interpretace, spásné poplatky na psy a bezpečnost sportu.
****************************************************
Neděle 29. dubna 2012
V Česku panují tropy. V pátek získala vláda ve Sněmovně důvěru s bezpečnou většinou 105 hlasů. Podporu vyjádřil i veverčí poslanec Otto Chaloupka.
Mrtvá Kočka: "Asi to dostal stranickým úkolem přímo od Víta Bárty."



Pokračuje válka mezi Jižním Súdánem a Súdánem o sporné hraniční území, na němž leží nesporné ropné zásoby. Jižní Súdán je planýrován súdánským letectvem, přičemž sám žádné nemá. Súdánské území tak může planýrovat pouze dělostřeleckými přepady. Jižané jsou však "ochotni se stáhnout", pokud bude Jihosúdáncům v Súdánu zaručena bezpečnost. Už tam je 4.000 členů "modrých přileb" z Africké unie a OSN, kteří však na nedodržování příměří pouze "dohlížejí".

The Guardian před časem přinesl "interview" amerického novinářského velikána Edwarda Epsteina s velikánem byznisu Dominiquem Strass-Khanem, který byl hojně citován. DSK v něm pravil, že se při své loňské aféře s pokojskou v newyorském hotelu "stal obětí hry" svých politických nepřátel. Drobná nepřesnost: DSK nic takového nepravil, Epsteinovi rozhovor nedal. Ve skutečnosti jde o úryvek Edwardovy knihy, která má vyjít příští týden.

Mrtvá Kočka: "Pulitzer či spodina, vše bulvární rodina."

Ze sportu: Kvůli věznění a podmínkám věznění (mlácení bachaři, nedostatečná zdravotní péče) bývalé premiérky Julie Tymošenkové nepojede na Ukrajinu na Euro 2012 český prezident Václav Klaus. Ke Klausovi se připojují další evropští hodnostáři, včetně Anděly Merkel. Anděla rovněž nabídla, že by se problémy páteře Tymošenkové mohly léčit v Německu. Tím nakrkla ukrajinského politika Vasilije Kiseljova (Strana regionů prezidenta Janukoviče), který to označil za "bezostyšné vměšování se do záležitostí Ukrajiny".

Čínská policie zatkla manželku a šestiletou dceru Čchen Kuang-čchenga, který uprchl z domácího vězení, ve kterém dle dřívějších prohlášení čínských mocipánů "nikdy nebyl". ČKČ i jako slepý viděl, že se těhotným ženám děje bezpráví, když jsou nuceny k "potratům" i ve vysokém stupni těhotenství, aby byla zaručena stranická linie "politiky jednoho dítěte". Obraceli se na něj i násilně vystěhovávaní rolníci, jimž byly bezohledně a bez náhrady odebírány pozemky, "nutné" pro čínskou novou průmyslovou revoluci. Proto se těch ubožáků zastal, čímž způsobil problémy nejen Číně, ale i západním investorům: Nemohou se totiž vymlouvat, že by nevěděli o tom, že se svými investicei přímo podílejí na komunistických zločinech. Čchen se skrývá na americké ambasádě v Pekingu, což působí USA další velké nesnáze.

Pravděpodobně islamisté ze sekty Boka Haram napadli v univerzitním kampusu nigerijského města Kano křesťanskou bohoslužbu, přičemž postříleli 20 lidí. Boko Haram se zatím k útoku nepřihlásila, nicméně od roku 2009 zavraždila už více než tisíc křesťanů.

Pondělí 30. dubna 2012
"V současné podobě je to tunel, za který by někdo měl jít do kriminálu." (Otto Chaloupka, polokoaliční véčkařský poslanec v rozhovoru pro Libové noviny zdůvodňuje, proč v žádném případě nepodpoří vládní návrh zákona o církevních restitucích.)

České banky si zoufají: Lidé šetří a zadlužují se méně. Domácnosti mají napůjčováno ke konci března o 1,5 % méně než před půl rokem, "jen" 195 miliard Kč (každý občan, včetně batolat a důchodců asi 20 tisíc). Firmám na kontech zůstalo o 6,7 % víc peněz než před půl rokem, syslí si tak 560 miliard korun, zatímco jejich zadlužení kleslo na směšných 832 mld. Kč.

Expertní názor ženy Moby Dicka. "Firmy se obávají krize a úvěrů."
Mrtvá Kočka: "A nebojí se socialismu a dozdanění zisků."

Ministerstvo práce a sociálních věcí připravuje pro soudružky Zubaté příručku, jak (ne)krást děti rodičům. Z 11.000 chovanců státních nápravněnevýchovných ústavů je totiž u těch nejmenších přes polovička, které socialistické pracovnice mnohdy gestapáckým způsobem odebraly rodičům jen proto, že podle mínění soudružek byli chudí!!!
Rodina bydlela v jedna plus jedna, dítě nemělo postýlku, manžel byl nezaměstnaný – šup do ústavu! Ve kterém pak stát na jednoho takového chudáčka platí měsíčně 40.000 Kč.
Mrtvá Kočka: "Další případ kšeftování s chudobou."

Od roku 2014 se má naplno rozeběhnout systém profesionálních pěstounů, díky jemuž by měl stát ušetřit na primárních nákladech, ale hlavně na sekundárních. Z deprivovaných kojenců si totiž stát za drahé peníze vyrábí budoucí klienty sociální péče a jejich budoucí deprivované děti.

Italský premiér Mario Monti prosadil zákon, který zakazuje víceobročnictví: Stejná osoba nesmí sedět v představenstvech více firem ve stejném oboru. Má se tak zabránit mj. křížovému vlastnictví akcií. Například členové představenstva Mediobanky obsadili 140 ředitelských míst v dalších firmách! (To čumíš, Mazánku!) Zákon se tak dotkne celkem asi 1500 italských firem.

Syrský problém nevyřeší ani 300 ani 1000 pozorovatelů, pravil šéf pozorovatelské mise OSN Robert Mood. Těch pár, co už v zemi je, "zpozorovalo", že jen dnes bylo zabito 30 lidí, včera 20. Američané se obávají, že v zemi už působí "skupiny blízké síti Al-Káida".

Prezident Barack Obama označil příběh slepého disidenta ČKČ za "zprávy z tisku". Problémem je, že čínský disident chce zůstat doma i se svou rodinou. Neměl by se tak "přizpůsobit" on, ale režim. A to je problém, hlavně tedy americký problém!

Úterý 1. května 2012 Svátek práce, státní svátek
Český lid pod vedením levicových a pravicových populistů protestuje proti asociální politice současných vlád.

"Za sociální jistoty – Proti reformám!" (Prvomájové heslo Vandasovy neonacizoidní DSSS.)
"KSČM podpoří všechny formy protestů občanů, včetně generální stávky." (Marta Semelová, komunistická poslankyně na Křižíkově fontáně v Juldě Fuldě.)
"Podporujeme všechny protesty, které povedou k pádu vlády." Adresa internetového článku na ofiš webu ČSSD, který předvádí vystoupení předsedy strany Bohuslava Sobotky na kanálu ČT 24. Bohouš zde také mj. pravil:
"My podpoříme demonstrace a stávky, které budou směřovat k tomu, aby se v naší zemi zlepšila ekonomická i sociální situace."


Mrtvá Kočka: "???"

BS se tak přiřadil po bok vůdce Levicové koalice v Řecku Alexise Tsiprase, jenž se zlobí na vládu řeckou: "Případný odchod Řecka z eurozóny je pseudodilema, jen mýtus. Velké strany tak vydírají občany, tlačí je k tomu, aby přijali škrty, které jen šíří chudobu." 80 % Řeků chce v eurozóně zůstat. Proto odmítají úsporná opatření vlády.


Žena Moby Dicka: "Nevidím rozdíl mezi řeckými neofašisty ze Zlatého úsvitu, českou DSSS, internacionálními komunisty a Sobotkovou ČSSD!"
Mrtvá Kočka: "Jeden tu je: ČSSD je nejsilnější politickou stranou v zemi." 


Ale nejen levičáci a pravičáci se shodují. Shoda panuje i mezi americkými ekonomy a francouzským presumptivním prezidentem Hollandem.
"Chybná politika, kterou eurozóně diktuje Německo, dusí ekonomický růst. Ekonomicky oslabenému kontinentu by pomohly spíše investice do reforem a růstu." (Redakční komentář New York Times.)
Mrtvá Kočka: "Fajn. Tak nám na 20 let bezúročně půjčte tak 100 miliard doláčů!"
"Věřím, že nyní musíme soustředit prostředky, jak nastartovat růst. Musíme podpořit a rozvíjet nové technologie a zlepšit vzdělávání." (Francois Hollande na prvomájové demošce v centru Paříže.) V případě (plánovaného) vítězství hodlá FH navrhnout čtyři nové body do nedávno uzavřeného "paktu o rozpočtové stabilitě". 
Marie Le Pen, třetí vzadu za Nicolasem Sarkozym, nepodpoří v nedělním druhém kole voleb žádného ze dvou kohoutů na prezidentském smetišti. Doufá, že ji za to její Francouzi podpoří v blízkých parlamentních volbách.

Vinou odborářského ochranářství jsou španělští zaměstnanci nevyhoditelní. Proto při průměrné nezaměstnanosti skoro 25 % je mezi mladými nezaměstnaných 52 %!!! V pátek navíc sundala neevropská ratingová agentura S&P rating Španělsku o dva body na BBB+. Evropská komise plánuje další "Marshallův plán": 200 mld. € na "investice do infrastruktury, zelené energetiky a vyspělých technologií". Na nejbližším sčuchu EU se počítá se schválením investic za 10 mld. €. Plán podporuje i Anděla Merkel.


Mrtvá Kočka: "Za evropské půjčky se do Španělska dovezou německé přírodě škodlivé technologie, vyrobené v Číně."


Němečtí vyšetřovatelé rozlouskli kódy paměťových karet, nalezených u "Rakušana" Masqooda Lodina, který je v Německu souzen za terorismus. Z materiálů vyplývá, že Al-Káida plánovala v Evropě provést velké útoky ve stylu 11. září.

Ze sportu: Josef Váňa, osminásobný vítěz Velké pardubické, si minulý čtvrtek po pádu z koně zlomil stehenní kost. V plzeňské nemocnici mu hned utáhli matky na šroubech  z dřívějška. Dnes už sledoval i s ortézou dostihy v Lysé nad Labem, kde ve třech závodech zvítězil jeho syn Josef.


Středa 2. května 2012
Česká vláda zasedá v dělné atmosféře, včetně nového ministra školství, který byl jmenován ráno. Bezpartijní Petr Fiala je znám jako znalec problematiky a jako takový je akceptován i jinak nesmiřitelnou ČSSD. PF přechází na ministerstvo z pozice poradce pro školství premiéra PN a zároveň jako prorektor Masarykovy univerzity v Brně.
Žena Moby Dicka: "Tak snad nám chvíli vydrží."
Mrtvá Kočka: "Možná déle než tato vláda."

Česká policie žádá Sněmovnu vydání poslance Otto Chaloupky. Dělný muž se zlobí: "Nikdy jsem nikoho neuplácel." Jenom vymáhal půlku platu po poslaneckém asistentovi. Který ji prý avšak dával "dobrovolně" a na "volební kampaň".
Právní názor ženy Moby Dicka "Žádná korupce. Útisk a vydírání."
Mrtvá Kočka: "Podle vzoru souveverek. Obhajobou do kriminálu."

Kriminál hrozí bývalé starostce Terezína na Hodonínsku vpodstatě za to, že obec, které starostovala 16 let, se v roce 2007 stala "obcí Jihomoravského kraje". Na další rok zastupitelstvo naplánovalo investice za 3 miliony Kč. Pak se však zastupitelstvo rozpadlo a vše zůstalo na starostce. Podepsala smlouvu s vypečeným dodavatelem, který si určil "rozhodčí doložku", když už to vypadalo, že nedostane včas zaplaceno: Absurdní jednorázové penále ve výši 10 milionů korun. Které bylo uplatněno. Za kteroužto "škodu" (že se nechala obalamutit a oloupit) je souzena starostka. Přesněji: zpovídá se ze "zneužívání pravomoci veřejného činitele, porušování povinnosti při správě cizího majetku, úvěrového podvodu, padělání a pozměňování veřejné listiny, zpronevěry a zneužití pravomoci úřední osoby". Když si nevěděla rady, měla se prý totiž obrátit "na kraj".
Tak tohle se soudí, místo aby jiný soud vykázal dodavatelské nemravy za okruh slušné společnosti!!!!!
Terezín zaplatil pseudopenále (výpalné) už díky osmimilionové půjčce ministerstva financí. Obec ministerstvu postupně splácí: prodala pozemky za 7 milionů, zvyšuje poplatky za odvoz odpadků na maximum a bude zvyšovat i – poplatky za psy.

Čínský disident ČKČ odešel z americké ambasády v Pekingu. Dostal prý "záruku svobody". (Není jasné, zda záruka bude platit i po odjezdu Hillary Clinton, která se právě chystá do Pekingu.) Dostal ale zároveň také výhrůžku, že když nevypadne z diplomatické půdy, pak mu policie zavraždí ženu. Čínské úřady žádají USA o pokornou omluvu za bezostyšné vměšování do vnitřních záležitostí čínského lidu.
V čínských věznicích je asi 5.000 obhájců lidských práv, kolik lidí je postiženo "domácím vězením" nespočítal nikdo.

Dvě a půl hodiny trvala debata dvou kandidátů do druhého kola francouzských prezidentských voleb. Hollande byl možná maličko lepší. Nejštěpnější argument presumptivního exprezidenta Nicolase Sarlozyho, že totiž FH nebude schopen přijmout ekonomické reformy, jež prosazují jejich socialističtí druzi v Německu, nejspíš u francouzských voličů znamenala další body pro Francoise! Nicolasi ani nepomohlo, když obvinil oponenta, že lže. Tohle lidi nemají rádi!
Mrtvá Kočka: "I když je to pravda"
Žena Moby Dicka: "Tohle nás čeká? Dvouapůlhodinové debaty???"


Ze sportu: "Pokud komukoliv z naší federace připadá, že v Bělorusku dochází k diskriminaci z hlediska rasové, náboženské nebo politické příslušnosti, může vznést námitku proti pořadatelství turnaje v této zemi a kongres IIHF se tím bude zabývat." (Předseda Mezinárodní hokejové federace René Fasel.) Šampionát v roce 2014 by se pak pořádal jinde. Kde?
Mrtvá Kočka: "Třeba v Číně."


Čtvrtek 3. května 2012
Do Česka dorazily bouřky, krupobití a místní záplavy. Sněmovní imunitní výbor přerušil rozpravu k ne/vydání poslance Otty Chaloupky trestnímu stíhání. Nejspíš se budou muset nejdříve vyřešit církevní restituce. Až pak se uvidí, kdo půjde do kriminálu.

V kulturním domě v Ústí nad Labem se utkali dva kandidáti ČSSD na úřad prezidenta. Jan Švejnar je kandidát ČSSD? Vždyť prohlásil, že bude kandidovat ne za ČSSD ale za sebe? "Ono to spíš bylo chybnou interpretací vašich výroků," pravila moderátorka debaty Mirka Čejková.
Švejnar zatím neví, jestli se účastní dalších debat. Prý se "teprve uvidí". Nu – jak toto interpretovat? Na to, jak je Jeník váhavý ve vyjádřeních o své kandidatuře, byl dosti útočný. Hned na začátku varoval Jiřího Dientsbiera, aby naň osobně neútočil, načež osobně zaútočil, řka, že Jiřík je příliš levicový. Dientsbier kontroval tím, že Jeník je příliš nestranický: "Vůbec by mě nenapadlo distancovat se od ČSSD a zároveň žádat její podporu."
Jedna pozitivní zpráva: Mirka Čejková vypnula mikrofony přesně po hodině. Hádka mezi oběma kandidáty pak mohla pokračovat už jenom ve foyer.

Již je známo jméno, pečlivě vybrané pro novou stranu, která má vzniknout z platformy Karolíny Peake: LIDEM.

Mrtvá Kočka: "Asi bys měl znovu otevřít VUML - Virtuální Univerzitu Morálky a Lidství."

"Je to film, který maří veřejný pořádek a ohrožuje dobré mravy." (Z rozhodnutí soudu k vysílání filmu Persepolis.) Tři zaměstnanci soukromé televizní stanice Nessma musí zaplatit pokutu ve výši několik tisíc €. Podle žalobce měli dostat  tři až šest měsíců vězení. Podle salafistů by měl být ředitel stanice odsouzen k smrti.
"Stíhání lidí kvůli jejich názorům, byť někoho mohou urážet, je zcela nepřijatelné. Není to něco, co bychom čekali od nového Tuniska." (Hasíba Sahráví, ředitelka regionální pobočky Amnesty Internacional.)
"Přesto nesmíme zapomínat, že dnes tu máme svobodu, kterou jsme nezažili padesát let. Že jednou vyhrajeme a jednou prohrajeme, je jiná věc." (Odsouzený ředitel Nabíl Karúví.)
Tuniský soud v dubnu poslal do kriminálu dva kluky za to, že dali na Facebook karikatury protoka Muhammada. Na sedm let! To byla výhra, nebo prohra?
Animovaný film Persepolis ukazuje vývoj v Íránu po pádu Réza Páhlavího, a popisuje metody, jimiž zde islamisté vládnou. Tuniským islamistům prý ale vadí jedno krátké zobrazení Boha, což islám zakazuje. Ve skutečnosti jim musí vadit odhalení jejich totalitních praktik.

"Chci se sejít s ministryní Clintonovou. Doufám, že od ní budu moci získat další pomoc" (ČKČ v emotivním přímém telefonním hovoru, který vedl s americkými kongresmany z nemocnice, kam byl zatím čínskými úřady uklizen.)

Pátek 4. května 2012
Zveřejněné výsledky další agentury pro tvorbu veřejného mínění Factum Invenio pro případné volby do Sněmovny (v % lomeno mandáty):
27,3/ 72 ČSSD
17,6/ 42 KSČM
16,4/ 41 ODS
10,7 24 TOP 09
 7,2/ 14 KDU-ČSL
 5,1/ 7 zelení
Zelení? Zelení. Komu se ve výzkumech nelení, tomu se zase zazelení!

VV dopadla s 1,2 % hůře než LEV 21 a podobná jednomužná či jednoženná sdružení.

"Domluvili jsme se na tom, že 23. května od 9 do 11 hodin uskutečníme po okresech celé České republiky pomalé jízdy zemědělské techniky. Pokud nebudeme úspěšní, budeme protesty stupňovat." (Jan Veleba, prezident Agrární komory.) Agrární komora tak protestuje proti zrušení "zelené nafty" a zavedení spotřební daně z vína. Je však ochotna "jednat", pokud si pan premiér "najde čas". Stačí zrušit zrušení zelené nafty. A víno?

Žena Moby Dicka: "Třeba by mohlo jít do nižší sazby daně, než ve které je alkohol."
Mrtvá Kočka: "Do záporné."

"Domníváme se, že vztahy Číny a Spojených států jsou silnější než kdy dříve. Vytvořili jsme velmi otevřený a upřímný vztah, ve kterém můžeme debatovat o rozdílnostech našich názorů. V překonávání těchto rozdílů budeme pokračovat kdykoliv a kdekoliv to bude možné." (Hillary Clinton, americká státní tajemnice v projevu k čínskému prezidentovi Chu Ťin-tchaovi na setkání ve Velké síni lidu.)


Čchen Kuang-Čcheng po zprávě o výhrůžkách smrti pro svou ženu "přehodnotil" svůj postoj a chce odejít do USA.
"Pokud chce studovat v cizině, může o to v souladu se zákony požádat běžnou cestou, stejně jako každý další občan Číny." (Liou Wej-min, mluvčí ministerstva zahraničí.)

Ze sportu: Letošní londýnská olympiáda nebude stát 5 mld. liber, jak se plánovalo. Kvůli krizi odešli soukromí investoři (jejich virtuální příspěvky se nepočítaly do potřebných investic?) a také vzrostly o "100 %" náklady na bezpečnost. Jenže – ty se zvýšily celkově na půl miliardy, kdežto celkové náklady budou páčit 15 miliard liber!

Sobota 28. května 2012
Žena Moby Dicka: "A to ještě záleží na tom, kolik drahých střel země-vzduch bude použito."
Mrtvá Kočka: "A kam se trefí."
*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

11 komentářů:

Kopretina řekl(a)...

Co se dá dělat, zákony budou válcovat spolek KSČSSD. Komunističtí ministři. Ti lidé jsou takoví... (no nebudu jako Vlasta), že to lidem nevadí?
http://www.totalita.cz/seznamy/seznamy1.php

Harpyje řekl(a)...

"Ke Klausovi se připojují další evropští hodnostáři, včetně Anděly Merkel." :-))))

25.04.2012 Německý prezident Joachim Gauck na protest proti údajným represím vůči vězněné expremiérce Juliji Tymošenkové nepojede na květnovou návštěvu Ukrajiny. Podobně zvažuje zachovat se kancléřka Angela Merkelová v případě cesty u příležitosti mistrovství Evropy ve fotbale. Že ze stejného důvodu nepojede, potvrdila komisařka EU pro spravedlnost Viviane Redingová.

30. 4. 2012 Klaus se připojil k bojkotu Ukrajiny, kvůli věznění Tymošenkové zrušil účast na summitu

Anonymní řekl(a)...

Evropský hodnostáři zkrátka následujou V.Klause v předstihu. Ale beztak jim to trvá, Evropanům pitomejm.
Správně řekl náš prezident: Evropa udělala děsnou chybu, že si V.Klause nezvolila za doživotního a dědičnýho prezidenta.

informace řekl(a)...

Pěkná mela v Německu před volbami.
http://www.derwesten.de/politik/mordkommission-nach-gewalt-bei-pro-nrw-gegendemo-id6624522.html
A jak to dopadne ve volbách v Řecku? vyhraje jeden ze dvou extremizmů?
A ve Francii?
A v prezidentských srbských?
V Itálii v dnešních částečných administrativních?

Jakub S. řekl(a)...

Děsnou.. Nepochopitelnou. Ale má eště poslední, poslední šanci, honem to napravit. Pak bude pozdě bacha honit /(c) JS/! A on jí pořád, pořád, s neúnavností hodnou lepšího partnera nabízí vše, co v něm je... Evropo, Evropo, až zvony rozhoupají -
Při volbách bohužel někdy je na vybranou jen nízkost a/nebo zlo či ještě větší nízkost a/nebo zlo. Klub pesimistů souhlasí, jasně. Ale v tomto pádě snad i jeho pí kritička - ?

informace řekl(a)...

V Řecku, podle it. novin, agentury průzkumu veřejného mínění nejsou ani schopny udělat nějaké předpovědi. Lidi nejen že neodpovídají, ale jsou i neurvalí.
V Bruselu mají obavy, že zvolený parlament nebude ve stavu vytvořit nějakou vládu.
Jde o volby antikasta, antipolitika.
Takové tendence ožívají i tady.
Za poslední dva dny další dvě sebevraždy. V pátek v Bergamu zoufalý platič daní napadl berní úřad se zbraní, držel úředníky šest hodin jako rukojmí, až se dal umluvit a vzdal se.
Teď se zprávy o tom, kolik měl vlastně platit, liší. 1.200 nebo 40.000 euro? Na berních úřadech mají bordel.

drak řekl(a)...

No a není ta Ukrajina náhodou tak trochu napřed ve společenském vývoji? Neřvou tady náhodou ti naši pseudohumanisté tak trochu v obavách, že by sami zasloužili pozavírat za všechny ty lumpárny (například za ty nebývale štědré podpory solárním korsárům), které buď sami zosnovali, nebo jim aspoň nezabránili, byť by i mohli? Já chápu, že když za něco zavřou nějakého hlavouna, vždy za tím může být politický boj, na druhou stranu ale by jim opravdu nemělo procházet úplně cokoliv. A že Rusko má nějaké zájmy, které jsou ve střetu s ukrajinskými, to se ví, to není tajemství a proč se Putin Tymošenkové zastává, je mi také tak trochu záhadou, asi chce, aby zůstala kde je.

Kdysi, když Castrovi připadalo, že na něj rozliční aktivisté v USA házejí víc špíny nežli by se slušelo, a kdy tuším že Carter velkohubě prohlásil, že každého Kubánce, kterému se podaří z Kuby odjet a dorazit k americkým břehům, že přivítá s otevřenou náručí, napadl Castra poměrně geniální tah, jak Carterovi a aktivistům ty jejich aktivity "osladit" a pustil se do akce. Posháněl kdeco plavby schopného a na palubu tohoto svérázného loďstva vyprázdnil věznice s vrahy, prostitukami, násilníky, no prostě vyslal směrem ku Floridě doslova elitu a výkvět kubánské galerky. Na druhé straně se pak na dost dlouho odmlčeli, neb najednou měli svých vlastních problémů až nad hlavu. Možná, že by se Janukovič měl zamyslet a inspirovat se. Každému velkohubému zastánci svobod na Ukrajině by mohl v čele s Tymošenkovou vyslat početnou delegaci z vězení propuštěných.

Nevím oč jde na té Ukrajině, ale podle způsobu provedení, tedy intensity a rétoriky onoho mediálního humbuku je evidentní, že si tam mnozí přihřívají jejich vlastní polévčičky a partikulární zájmečky a Ukrajina a Tymošenková jsou tak asi to poslední, oč ve skutečnosti jde.

informace řekl(a)...

Draku,
ta situace na Ukrajině je trochu složitější než boj proti korupci. Podrobnější pois událostí s Tymošnkovou najdete na anglické Wikipedii.
Myslím, že jde o odstranění z politického života vůdce opozice, aby neprotestovala proti stále se zpevňujícím vztahům mezi Ruskem a Ukrajinou. Nevím, jestli si pamatujete na uzavření smlouvy mezi oběma zeměmi, co prodloužila pronájem ruskému vojenskému loďstvu přístavu v Sevastopoli na další 32 roky za ekonomické výhody pro Ukrajinu a proti které Tymošenková zuřivě protestovala. Jakunovič tehdy prohlásil za špinavé lži zprávy o ukrajinském holodomoru na počátku třicátých let.
Zároveň Rusko chce prý sjednotit ekonomické výrobní síly obou zemí, Rusové mají hlavně zájem o továrnu Antonov, Ukrajinci zas chtějí, aby jim zmodernizovali elektrické centrály.
Je to jasně politický proces.

Jakub S. řekl(a)...

Rusi si na Ukrajině ("okraj" - čeho, no?) nikdy nedají pokoj. Kijevská Rus, počátky ruštiny atd. atd.. Kam jednou vstoupila noha... atd.

informace řekl(a)...

Podle exit poll ve Francii vyhrává Hollande 52,6 - 53 procent.

drak řekl(a)...

Unie (především tedy Německo, Francie, Británie a Itálie) by si především a nejdříve ze všeho měla dobře rozmyslet, kam až zamýšlí vztahy s Ukrajinou rozvinout, jaká jsou s tím spojená rizika vzhledem k ruským zájmům v regionu a která z nich by eventuálně byla ochotná vůbec podstoupit. Pak až teprve by se měla pouštět do nějakých prohlášení a nátlaků. Mohlo by to dopadnout podobně blbě jako před nějakou dobou s Gruzií, která díky falešným nadějím nakonec utrpěla víc škod, než užitku. Je pořád ještě dost velkou otázkou, zda si ty růžové zítřky namalovali sami Gruzíni, nebo kde se to vlastně vzalo.

Faktem je, že čím dál tím víc na východ od nás, je čím dál tím těžší najít někoho, kdo má nějaký vliv a pravomoc a zároveň by nezasluhoval zavřít. Ono když se ale podíváme-li na některá evidentně brutální silou prolobbovaná rozhodnutí, jako třeba ta o těch "úsporných" svítidlech, tak ani na tom západě to dost často pěkně páchne. Ono prostě na světě je čím dál tím méně států, institucí a lidí, kterým by šlo věřit nějaké slušné pohnutky a úmysly, ono to už dávno ani nebudí aspoň to zdání tak dobře jako dřív.