pátek 11. května 2012

MOBY DICK: Přistání Marťanů

Dovolená v Bludné Noře, zmrazení cen PHM, kultura úspor, pohlavní právo a tvrdé ruce
**************************************************************

Neděle 6. května 2012
V Česku panují vedra. V Evropě panují volby. Evropský lid v nich zvítězil a čeká ho konec utrpení.

Pondělí 7. dubna 2012
Moby Dick se svou ženou odjeli na krátkou dovolenou do Bludné Nory. Odjeli by včera, ale jimi vybraný hotel, jediný neobsazený, má recepci přes víkend zavřenou. Přes den jsme si prohlíželi přírodní krásy města a blízkého okolí. Historické krásy jsme obdivovali pouze zvenku, protože v pondělí mají zavřeno. Ale ten půvabný rybník pod hradbami, obklopený krásným parkem se vzrostlými stromy byl nádherný.

Místní restaurace vaří, nu, levně, ale zato ne moc chutně. Hlavní chutí hlavního jídla je slaná, zejména u polívek. "Kouří váš kuchař?" optal jsem se servírky největší hospody na náměstí. Prý ano. Takže má vypálený zobák, co naplat. Zato bludnonorské pivo je deset let po našem prvním ochutnání skvělé a silně hořké. Po večeři jsem vypil hned tři. Možnáže ti místní kuchaři mají své zobáky v pořádku až přílišném.

Večerní sprcha v hotelu byla osvěžující, pokud si hlavici sprchy podržel člověk v rukou. Naštěstí žena je o něco menší než já, takže se neřízla při pokusu pověsit hlavici na držátko, opatřené ostrým okrajem. Řízl jsem se jen já.

Oběma ovladačům vytekly baterie. Nelze požádat o nápravu, protože recepce funguje jen do šesti odpoledne. Alespoň jsme ušetřeni televizních zpráv.

Neotevíráme okno, protože zvenčí něco mírně, avšak vytrvale smrdí.

Úterý 8. května 2012 Den vítězství, státní svátek
V noci mě neustále budilo infrasonické brumlání neznámého motoru. Ráno v koupelně jsem pochopil: Některý z hostů při útěku z hotelu zapomněl vypnout větrání. Asi bychom také odjeli, ale jednak máme zaplacenu ještě jednu noc, a jednak ve svátek v tomto hotelu nefunguje recepce.

Místní rybník už máme obhlédnutý. Dorazili jsme i k jeho hornímu okraji, který je zanesen šlemem. Na hladině se tu pohupují umělohmotné lahve. Patrně je sem sfoukl vítr ze skvěle posekaného trávníku parku. V tom parku sedí skupinky bodrých Bludnonořanů, kouří, srdečně se baví a házejí pod sebe prázdné lahve, zmačkané konzervy a mastné papíry.

Odjeli jsme si prohlédnout horácký skanzen v nedaleké Veselé Hlíně, kde jsme se naobědvali i navečeřeli. Skvěle. Večer to chtělo ještě něco malýho. Na bludnonorském náměstí jsme objevili jednu kavárničku, která měla otevřeno až do půlnoci. Zde jsme se od milé servírky dověděli i důvod onohu zápašku: Bioodpady z místního pivovaru totiž tečou do rybníka přes biočističku, která ve vedrech jaksi příliš nefunguje.

Středa 9. května 2012
Úprk z Bludné Nory. Uvidí nás tam až za dalších deset let. Zpět do světa zpráv!

Dmitrij Medveděv se na návrh prezidenta vší Rusi V.V.Putina stal premiérem. Ze 450 členů Státní dumy pro něj hlasovalo 299 poslanců, proti bylo144. Světoví analytici jsou zaskočeni. Doufali v rozhodnější podporu. Takhle si stabilitu Ruska nepředstavovali!

Žena Moby Dicka: "To jsou šachisti! Tak tu rošádu přece jen udělali."
Mrtvá Kočka: "Jenže v šachách se rošáda smí udělat jen jednou."

Druhý pokus o sestavení řecké vlády. Šanci dostal předseda Koalice radikální levice (SYRIZA) Alexis Tsiparas, jehož radikální koalice se nachází dost nalevo a trochu nahoru od místních komunistů. Tsiparas zvítězil s programem zestátnění řeckých bank, které vlastní asi 70 miliard € místního dluhu. Dalších skoro 200 mld. €, jež Řecko dluží Evropské centrální bance, Mezinárodnímu měnovému fondu a zemím eurozóny patří zahraničním věřitelům, kterým se přece nikdy neplatí. Alexis odmítá všech 77 dosud připravených strukturálních reforem i odchod z Eurozóny.

Žena Moby Dicka: "První Paroubkův Marťan přistál."
Mrtvá Kočka: "A sestavuje vládu."

Řečtí nemarťanští podnikatelé přesouvají své firmy do sousedního Bulharska, které je mírně vpravo a dost nahoru. Pokud SYRIZA nesestaví vládu, mohly by Řecko čekat nové parlamentní volby už 17. června. V těch by SYRIZA získala ještě více hlasů, což je pro Alexise opravdu výzva, aby vládu – nesestavil. Předpokládá se, že dalších 23,5 mld. €, které má Řecko dostat jako pomoc od ECB, MMF a vlád eurozóny ještě do konce června v takovém případě nedostane.

Nový francouzský prezident François Hollande sníží platy vlády i svůj o 30 %. Rovněž zmrazí ceny pohonných hmot, jen co příští týden usedne na trůn.

Žena Moby Dicka: "Hollande nepodpoří americké snahy o pacifikaci Íránu."

Upřesnění: Moratorium na ceny PHM má trvat jen tři měsíce. Pak se začnou distributoři na automobilistech hojit za utrpěné ztráty.

Mrtvá Kočka: "A začne Třetí válka v Zálivu se skrytou francouzskou podporou ."

Světové burzy v odezvu na výsledek řeckých a francouzských voleb prudce padají. Padají i akcie ČEZ. Firma přijde patrně o 2 mld. Kč kvůli svému podnikání v Albánii, kde "není zvykem platit faktury za energie" a kde je v oblibě poněkud riskantní národní sport zvaný "černé odběry". ČEZká dcera v Albánii vlastní jen distribuci. Státní producent elektřiny vloni kvůli suchu na vodních elektrárnách musel elektřinu dovézt, za což požaduje tržní cenu, tedy dvojnásobek. Zároveň státní regulátor odmítl zvýšit cenu pro odběratele. ČEZ tak za prodej elektřiny v Albánii vlastně platí odběratelům. (Nečtěte, Paroubku, Filipe a Sobotko Bohouši!)

Žena Moby Dicka: "Nejsou Albánci náhodou ještě na rudém Marsu?"
Mrtvá Kočka: "Ne ještě. Už."

V rámci obratu od nesmyslných škrtů k nastartování růstu poskytne pravicová španělská vláda bance Bankia, která vznikla v r. 2010 jako rybník "toxických aktiv" k již prošustrovaným 4,5 miliardám (které dostala Bankia od tehdy vládnoucích socialistů) dalších 8 mld. €.

Žena Moby Dicka: "Tak Španělsko je dál než Albánie, nejmíň u Aldebaranu. No, jo, Španělé halt na to mají peníze."
Mrtvá Kočka: "Nemají. Emitují dluhopisy."

Čtvrtek 10. května 2012
Premiér Petr Nečas se dohodl s ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem: Systém elektronických zdravotnických knížek IZIP, který stál za deset let dvě miliardy korun, skončí s posledním červnovým dnem. Byli by projekt zařízli dříve, kdyby se nebáli arbitráží. To podle právníků nehrozí. Důvod zrušení?

a) Bylo to drahé.
b) Lékaři ho nechtěli používat, protože
1) jsou líní.
2) museli by si pořizovat počítače.
3) nemohli by dělat zbytečná vyšetření.

Mrtvá Kočka: "Platí všechny body".

Vláda přesto hodlá v "elektronizaci zdravotnictví" pokračovat. Ale s kým?

Mrtvá Kočka: "S Marťany."

Španělé se učí "kultuře úspor". Doplatky za léky se zvyšují o 10 % (pro důchodce z nuly na 10%), ministerstvo obrany škrtá rozpočet o 8 %, ostatní ministerstva o 17 %. Vojáci mají chodit domů večeřet, ministerští úředníci si budou brát z domova vlastní svačinky a státní pošta hodlá propustit 4 % zaměstnanců, tedy 2.000 lidí. Pošťáci jsou biti kvůli úsporám energetických firem: Ty už neposílají složenky měsíčně, ale jednou za dva měsíce. A krom toho bude letos méně voleb.

Mrtvá Kočka: "To se dá lehce napravit."

Ve Španělsku, stejně jako v celé Evropě, začíná docházet hotovost. Těch bilion €, které vytiskly evropské rotačky navíc, se už téměř rozplynulo. Španělští obchodníci přišli na kuriózní nápad: Začali po deseti letech zase brát – pesety!

"Španělsko se ocitlo v oku evropského hurikánu." (Nikoli výrok Mrtvé Kočky, ale titulky španělských novin.)

François Hollande plní předvolební slib a požaduje znovuprojednání fiskálního paktu rozpočtové zodpovědnosti.

"Nemyslím, že by bylo nutné po každých evropských volbách otevírat věci, které už byly uzavřeny." (Anděla Merkel, německá kancléřka.)

Nicméně Hollande změnu fiskálního paktu potřebuje, aby mohl prosadit slibovaný ekonomický růst, který by se měl nastartovat masivními investicemi.

"Růst prostřednictvím strukturálních reforem je nutný. Růst na dluh by nás ale vrátil na počátek krize." (Anděla Merkel, německá kancléřka.)

400.000 britských státních zaměstnanců stávkovalo, tisíce policajtů, kteří nebyli ve službě, protestně pochodovalo Londýnem. Lid britského státu odmítá změny ve svém penzijním pojištění.

V Řecku by mohla vzniknout vláda dvou dosud vládních stran PASOK i Nová demokracie s podporou neradikální Demokratické levice. Vláda by byla omezena jen na dobu dvou let a musela by "méně šetřit". ECB, MMF a vlády eurozóny si nejsou jisty, kolik desítek miliard € to "méně" páčí.

V Damašku vybuchly dvě půltunové sebevražedné automobilové bomby. Je spočítáno 55 mrtvých a 372 raněných. Výbuchhy mají na svědomí
a) islámističtí teroristé z Al-Kejdy, spolčení s dezertéry (dle vlády)
b) vládní agenti, kteří hodlají kompromitovat osvobozeneckou armádu (dle ozbrojené opozice)
c) Marťané (dle Mrtvé Kočky).

Monitorovací mise OSN i nadále pečlivě sleduje příměří v Sýrii.

Ze zdravotnictví: Argentinský Senát schválil nový zákon o změně pohlaví. Je přelomový hned ve dvou směrech:

1. Ke změně pohlaví již není třeba žádných složitých psychiatrických a fyziologických vyšetření. Rovněž právní procedury budou maximálně zjednodušeny a urychleny.
2. Argentinci si nyní mohou změnit pohlaví bez operace – pouze "právně".

Žena Moby Dicka: "Alespoň to nezatíží zdravotnickou pokladnu. Ale jak mohli na takovou pitominu vůbec přijít?"
Mrtvá Kočka: "Marťani to také tak dělají."

A krom toho se teď v souvislosti s Argentinou bude mluvit více o "právu na pohlaví" a ne o znárodňování dříve privatizovaných firem.

Čchen Kche-kuej, synovec čínského slepého disidenta Čchen Kuang-Čchenga, je držen v policejní vazbě. Je obviněn z pokusu o vraždu policisty, na kterého při zatýkání vztáhl sekáček na maso. A proč ho zatýkali? No je přece synovec! Proto čínská policejní služebna pátrá i po jeho ženě a matce. Jsou podezřelé, že obstaraly sekáček na další představitele místní moci.
Bratr Čchen Kuang-Čchenga a jeho švagrová jsou v domácím vězení. Zbytek jeho rodiny má povolen pouze omezený pohyb v domovské vesnici v provincii Šan-tung. Všem byly zabaveny mobilní telefony.
ČKČ je zatím stále v nemocnici i se svou ženou a dětmi. Léčí si nohu, kterou si zlomil při utíkání z oficiálně neexistujícího domácího vězení. Je už trochu nervózní, protože dosud neobdržel povolení k výjezdu za studiem do USA.
"Pokud chce studovat v cizině, může o to v souladu se zákony požádat běžnou cestou, stejně jako každý další občan Číny." Řekl minulý týden Liou Wej-min, mluvčí ministerstva zahraničí. Noa mohl si ČKČ požádat? Mohl! Slovo čínského soudruha dodrženo. Ostatně tento slepec je dosud nemocný a odcestovat bude moci stejně až potom, co se uzdraví.

Mrtvá Kočka: "Až prohlédne."

Pátek 11. května 2012
Tři citáty, zlomyslně vytržené z dnešních Hospodských novin:

"Teď už není čas na politické nesmysly. Voliči potřebují pevnou politickou ruku a hlasovali by pro ni, kdyby na ni náhodou narazili." (Z blogu Steena Jakobsena, hlavního ekonoma Saxo Bank.)
"Putinovo Čečensko: korupce a tvrdá ruka" (Titulek článku Petra Kratochvíla, zástupce ředitele Ústavu mezinárodních vztahů.)
"Bojím se, že Evropa začne volat po silném vůdci." (Titulek rozhovoru Martina Ehla a Adama Černého s Gideonem Rachmanem, hlavním komentátorem Financial Times.)

Tvor známý pod jménem "Romana Zienertová" prožije zbytek svého dosud sedmatřicetiletého života ve vězení. Doživotí dostala za čtyřnásobnou vraždu, kterou s rozmyslem a zvlášť surovým a trýznivým způsobem spáchala na svých dvou dcerách a dvou synech. Nejstaršímu chlapci bylo osm let, toho udusila. Navíc utrpěl masivní otok mozku a poranění jazylky. Čtyřletou dceru ubodala nožem. Dívka vykrvácela z ran na krku, břiše a zápěstích, ačkoliv se snažila uhýbat. Podobně dopadl i dvouletý syn. Dvouměsíční holčičce prořízla matka hrdlo. Při přelíčení obžalovaná prokázala velký soucit a dojetí pouze v souvislosti se svou osobou. Podle psychiatrů mohlo jít o "rozšířenou sebevraždu", kterou však přes snahu nedotáhla do konce. Vraždedkyně se dříve zlobila: "Obvinění je pro mě neskutečné, nepředstavitelné, že bych mohla někomu ublížit, navíc děckám. Je to nepochopitelné."
Navíc ještě musí svému druhovi zaplatit náhradu škody ve výši 251 tisíc Kč. Zabité mimino bylo totiž jeho.

Mlč, Mrtvá Kočko!

Vzácné zeminy jsou velice drahé. Bez nich by nefungovaly mobilní telefony, auta s hybridním pohonem anebo lasery. Jejich cena jde nahoru, zejména u dysprosia (Dy). To se užívá při výrobě ekologických větrníků. 95 % vzácných zemin se těží v Číně v povrchových dolech, začasté i v ilegálních povrchových dolech. Rudy, ze kterých se "zeminy" separují pomocí toxických kyselin, obsahují radioaktivní prvky. Čínští kuliové zde pracují za podmínek, za něž by se styděla i otrokářská společnost.

Konglomerace Karolíny Peake LIDEM už získala tisíc podpisů. Teď ještě napsat stanovy a stanovit program a může požádat o registraci u ministerstva vnitra.
Název nové strany vychází ze sousloví "liberální demokraté" a navrhl ho jeden z příznivců na fejsu.

Sobota 12. května 2012
Žena Moby Dicka: "LIberální DEMokrati! A já myslela LIDští EMzáci."

*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

51 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Dovolím si zneužít tyhle komentáře k okomentování jiného příspěvku z dnešního Psa:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/pravo-do-pekla-s-romanem-janouskem-d5m-/p_spolecnost.asp?c=A120510_225459_p_spolecnost_wag
Nadzvedlo mi mandle tohle tvrzení paní doktorky:
A buďme upřímní - kdo nikdy nesedl do auta ovíněn, nechť hodí kamenem.
Tak třeba já. Jaké jsou směrnice EU pro kameny k házení? A musí mít ta kameny značku CE a "ES prohlášení o shodě"? Chtěl jsem ten dotaz poslat přímo paní doktorce, ale nevypátral jsem kam bych to měl poslat. Rodinné listy asi nemají webovou schránku a na diskutování na NP se nechci registrovat.

A.S. Pergill řekl(a)...

K těm "zbytečným vyšetřením":
Doktor zodpovídá za léčbu, provedenou na základě stanovené diagnózy. Proto potřebuje:
1. Výsledky z laboratoře, které důvěřuje
2. Výsledky dostatečně čerstvé (včerejší v řadě případů mají nulovou informační hodnotu). Pokud mi přijde (například) pacient s podezřením na čerstvý infarkt, tak má nulovou relevanci vyšetření na "srdeční enzymy" staré několik hodin (natož staré několik týdnů a uložené v IZIP). A ne všechny infarkty se najdou na EKG, zvlášť u starších pacientů a s nějakými jinými chorobnými změnami na srdci.
IZIP byla od začátku jen a jen tunel.

A když jsem viděl "komputerizaci" u manželky, tak jsem vyl jak šakal, protože:
1. Spousta úkonů navíc a žádná úspora práce
2. Spousta potenciálně průšvihových momentů (např. výsledky z laboratoře přišlé cestou elektronické sítě se významně liší od těch, co poté přijdou na papíře a musejí se zpětně (a netriviálním způsobem) v elektronické dokumentaci opravovat. Naštěstí většinou přijdou jako "samé nuly s desetinnou čárkou", takže avizují na první pohled, že se jedná o nesmysl.

Schumacher řekl(a)...

Včera bylo hnusné vedro, dneska je hnusná zima. Zprůměrováno je příjemně a jestliže to cítím jinak, je to výlučně můj subjektivní pocit.

R.Švehla řekl(a)...

Němci-papeženci opět útočí!

Do zbraně, Čechové! Na vozové hradby, na Vítkov!
Na vaše národní mýty opět útočí vaši dědiční nepřátelé, katolíci, vedení krvežíznivým Němcem-fašistou.
Hle, jaké vyhlášení vydalo předevčírem tzv.Radio Vaticana, hlásná trouba nejreakčnějšího genocidního papeženectví :

Vatikán.
Benedikt XVI. dnes schválil dekret Kongregace pro blahořečení a svatořečení o mučednictví 14 pražských mučedníků od Panny Marie Sněžné. Jde o Bedřicha Bachsteina a dalších 13 bratří, kteří byli bestiálním způsobem pobiti z nenávisti k víře pražskou spodinou 15.února roku 1611.
Pražští mučedníci byli bratři františkáni, kteří roku 1604 obsadili trosky kláštera u Panny Marie Sněžné, a začali ho renovovat. Pocházeli z různých evropských národů - Itálie, Německa, Španělska, Holandska a dalších, prožili však již nějaký čas na našem území – přišli do Prahy z Brna a Olomouce – a ovládali téměř všichni češtinu.
Za doby vpádu pasovských vojsk do Čech roku 1611 byli nařčeni z kolaborace s katolickým vojskem, na masopustní úterý 15.2.1611 do jejich kláštera vtrhla pražská lůza, a bratry bez milosti pobila. Jejich těla zůstala několik dní pohozena na svých místech, až v sobotu byli pohřbeni v křížové chodbě kláštera a později v kapli sv. Michala.
Již krátce po jejich smrti začala být jejich památka pravidelně slavena různými pobožnostmi. První kroky k jejich blahořečení byly učiněny již v 17. století. Proces blahořečení byl znovu zahájen v 30. letech 20. století, na 40 let byl přerušen komunistickým režimem a obnoven byl až po roce 1989. Po vydání tohoto dekretu již nic nestojí v cestě jejich blahořečení. Datum beatifikace však prozatím není stanoveno.



Ano, papežencům nestačí ožebračení vašeho nárůdku prostřednictvím tzv.církevních restitucí. Ještě by chtěli tzv.beatifikovat českými vlastenci humánně vylikvidované nepřátele vašeho národa.
Jaký bude jejich další krok? Pravděpodobně podpora invaze Sudeťáků a Evropanů do vaší tisícileté vlasti.
Ano, pravdu doslova čecháčkovskou a leninskou má vlastenec a nezávislý myslitel A.S.Pergill: „...křesťanům obecně a římskokatolické církvi zvlášť šlo vždy především o fyzickou likvidaci českého národa. ... katolíci a nacisté byli spojenci.“

Ale nezoufejte. Na Východě září Jasné Slunéčko, s.V.V.Putin, největší přítel vašeho milovaného prezidenta Klause, největší přítel vaší plné samostatnosti.
Ten nenechá zahynouti vám ni budoucím.

Čest a Nazdar!

Harpyje řekl(a)...

"Joy flights" rusosovětských bohatýrů
http://www.spiegel.de/fotostrecke/superjet-absturz-in-indonesien-poseidon-an-bord-fotostrecke-82272.html
Paráda!

drak řekl(a)...

Zdravotní péče je byznys jako každý jiný. Bohužel se ale kolem ní motá a montuje do ní čím dál tím víc padouchů, kteří si z ní pod rozličnými více či méně ušlechtilými záminkami buď dělají dojnou krávu, což je přesně případ IZIPu, což by možná ještě nebyla taková katastrofa, nebo se díky ní chtějí stát "nesmrtelnými" a snaží se jí za každou cenu a bez ohledu na katastrofální následky, vtisknout nějakou svou, nezapomenutelnou pečeť, to už je o řád horší, byť i to první stačí k tomu, aby kolem toho bylo problémů až nad hlavu.

A.S. Pergillovi:

Cokoliv samoúčelného je k ničemu. Co se týče elektronisace čehokoliv státního, tak díky tomu, že to dělají lidé, kteří se k tomu dostali ne proto, že jsou ve svém oboru opravdu dobří, ale proto, že jsou v nějakém vztahu s nějakým padouchem, který se k tomu či onomu kšeftu dostat může, tak podle toho i vypadají výsledky onoho snažení: Prachy fuč, užitek veškerý žádný. Proč by zrovna natolik divná a prolobbovaná věc, jako je zdravotní péče, měla být nějak podstatně lepší, nežli jakýkoliv jiný obor? Naopak, díky tomu, že je to veliké politikum, je to vlastně ještě horší, nežli průměr.

drak řekl(a)...

Řeckým podnikatelům příliš nezávidím, Řecko je zářným příkladem toho, kam až to může dojít, když demokracii zneužívají populisté a když je volič v dostatečném počtu tak blbý, aby jim na to skočil, což ale tak ve 2/3 případů zpravidla je. Populističtí podvodníci to díky blbosti lidské a přirozené touze mít se dobře na úkor jiných, mají až příliš snadné. Když se to ještě po cestě ve vhodný okamžik potká s možností půjčovat si nepatřičně levně a nepatřičně mnoho, jako se to stalo Řecku po vstupu de eurozóny (kam ho ale ani neměli přijmout), je neštěstí hotové. Měli bychom ty řecké a maďarské křeče pozorně sledovat. Za pár let budou volby, které naši populističtí rozhazovači v barvách rudých a oranžových, za mohutné mediální palebné podpory pravděpodobně s převahou vyhrají a čeká nás asi vyšlápnutí vstříc zářným zítřkům maďarským a řeckým směrem a to za mohutného jásotu levice, odborů a mediální fronty a všech těch naivních bytostí, které se domnívají, že je možné mít se dobře aniž by se pro to muselo něco dělat, že si to stačí jenom vyřvat a vyvolit a případně obrat pár těch nebožáků, kterým se omylem povedlo mít toho trochu víc, než ostatním.

Harpyje řekl(a)...

Dnes se odehrávají ve spolkové zemi Nordrhein Westfalen volby do zemského parlamentu. Minulý týden jsem zde psala, jak se k manifestacím protiislámské strany Pro NRW, sjííždějí islámští fanatici z celého Německa a řádí tam jako černá ruka.
Při posledním "utkání" salafistů vs Pro NRW v Bonnu, během kterého jeden turecký salafista pobodal dva policisty, se na okraji těchto výtržností objevila jedna známá postavička německé islamistické scény, "Němec" egyptského původu, Reda Sayam, kterého německé tajné služby podezírají, že je jedním z osnovatelů vražedného atentátu na diskotéku v Kutě na ostrově Bali v roce 2002, při kterém zahynulo přes 200 osob.
Tuto osobu vyhledali před dvěma dny reportéři a kameraman ze Spiegel TV v Berlíně, kde žije se svou druhou ženou a četnými potomky, ze sociální pomoci. Hromotluk Reda S. je napadl, rozmlátil vybavení v ceně mnoha tisíců € a reportéry zbil. Teprve dvěma posádkám policejních vozů se podařilo zuřivého salafistu zpacifikovat. Video na http://www.spiegel.de/politik/deutschland/islamist-reda-seyam-attackiert-spiegel-tv-team-a-832742.html. Žurnalisté ze Spiegel TV se domnívají, že skrze tuto osobu jsou vesměs mladí němečtí salafisté napojeni na Al Qaidu.
Dnes se na youtube objevilo výzva ve formě jakéhosi hrdiného popěvku k násilnostem a pomstě vůči policii, politikům a vlastně vůbec všem kufarům, kteří pošpinili Nejvyššího, jeho jméno budiž velebeno, a jeho proroka, PBUH. Video zde http://www.pi-news.net/2012/05/video-salafisten-rufen-zum-kampf-auf/#more-253659.

Jakub S. řekl(a)...

No tak to vidíš...
A dorazí to i k tobě a ke mně a všude. Už mlčím.
Až budu mít jistotu, že se nad tím nerozčilím (nesmím), na toho Rudého Sajjáma se vrhnu, dík!
Jak trestat společenství, jehož členové se smrti nebojí, naopak se kdykoli vystaví a zemřou? Možná bych věděl. Ale to není humanistické a evropsky osvícené.

R.Švehla řekl(a)...

Tak islamisti v Německu „řádí jak černá ruka“.
To je děsné, jak dokážete rozeštvávat, vážená paní Harpyje. Tak děsně krásné, až nevím co dřív - zda psát tento svůj štvavý příspěvek, nebo si mnout ruce zrůdným potěšením.

Vždyť to, co by nepoučený český vlastenec na první pohled považoval za Vaše prozření („Islamisti řádí“ => H. konečně pochopila, že muslimové jsou zlí), je ve skutečnosti zákeřný útok na nás Slovany.
A Vy dobře víte, že zde na Doupěti čtou Vaše příspěvky samí vzdělanci, inženýři, doktoři, prostě osoby věrné socialistickému zřízení, osoby vystudovavší díky Straně.
Vy dobře víte, že tito vzdělanci, tito znalci historie vědí: Černá ruka byla srbská vlastenecká organizace, jejíž podíl na osvobození Česka zpod třistaleté rakouské poroby nebude nikdy zapomenut.
Ano, úsloví „Řádí jak Černá ruka“ vytvořili začátkem předminulého století dědiční nepřátelé českého národa (+ jejich domácí přisluhovači), ve snaze zdiskreditovat národně-osvobozenecký boj Srbů-mladších bratří Čechů, v marné snaze zastavit sílící odbojové hnutí českého lidu.

Tohle všechno víte, a přesto jedním vrzem:
1) přirovnáte krvavé následky zběsilého multikulti k potěšitelným výsledkům hrdinného slovanského boje za unikulti
2) přirovnáte Muslima-dědičného nepřítele Čecha k Srbovi-mladšímu bratru Čecha
3) zdiskreditujete neutuchající snahu Čechů o dokončení očisty českého životního prostoru od všech cizorodých živlů

To může potěšit jen někoho tak zlomyslného a zvráceného, jako je moje MALOST.

Vážně nejste Sudeťačka?

R.Švehla řekl(a)...

Himmelherrgott!

Napsal jsem „...zákeřný útok na nás Slovany.“ To je CHYBA!

Zapomněl jsem na sekundu, že už nepředstírám české vlastenectví & příslušnost k velkému českému národu, přezdravému to oudu mocného slovanského těla.

Proto PROSÍM přítomné Čechy a Čecháčky: Opravte si laskavě inkriminovanou pasáž na „...zákeřný útok na Slovany.“

Děkuji vám předem, a zdravím vás u příležitosti dnešního svátku Panny Marie Fatimské.

Schumacher řekl(a)...

Harpyje, Sayama chápu. Mně by se také nelíbilo kdyby mi s kamerou lezli do soukromí. Přes držku doslali správně. Jestliže Německá vláda považuje Sayama za nebezpečného ať ho vyžene. Jestliže Sayam bude klást odpor, ať je zabit. Jestliže tomu brání zákon, ať změněn. Jestliže není všeobecná vůle změnit zákon ať Sayama a jemu podobné neobtěžují, podrobují se zákonům, které sami schválili a trpělivě snášejí jeho činy, případně ať přijmou islám. Mají možnost si vybrat. Jestliže připustili tento stav a nejsou schopni ho řešit, něvědějí co chtějí a nejsou schopni si vybrat, ať s tím neotravují a svou neschopnost a z ní plynoucí důsledky nepřenášejí na jiné a nepožadují po nich "do hoven a potopit".

Harpyje řekl(a)...

No nevím, Schuhmachere, zřejmě není takové, u vznětlivých orientálců obvyklé chování, ani v západní Asii žádný nezvyklý jev, ale na západ od Šumavy ano. V právním státě nebývá ani "vyhánění" vlastních občanů zvykem, natož jejich zabíjení.
Dále nevím, koho máte na mysli, když mluvíte o "nich", kteří "připustili" jakýsi "stav" (jaký stav to má být?), s kterým údajně "otravují". Mě otravují nanejvýš tihle fanatici, ale nejsem si jistá, že jsou to ti "oni", které máte na mysli.

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Shodnu se s Vámi v názoru na tu věc, jenom chci zdůraznit, že průšvihem, čím dál tím větším a bobtnajícím je to, že oni ti tupouni a ignoranti tou jejich neschopností ne že jenom otravují, ono už přímo ohrožují podstatu toho, čemu říkáme civilisace.

R.Švehla řekl(a)...

No to by bylo zajímavé:
Zjistit, čemu vlastně Češi, bytostní a nezměnitelní Západní Asiati, říkají "civilisace".
Zcela jistě nejde o evropskou (dnes euroamerickou) civilizaci, jejíž implementaci se zarputile brání po celou dobu svého pobytu v Bohemii.

karel janyška řekl(a)...

Civilizace je procesem individualizace a subjektivizace jednotlivců, prostřednictvím účinků z obchodu. Dzp.

Jakub S. řekl(a)...

Berlusconi: Jak jede za Putinem, strana hned jde do kytek? Kouzelná obhroublá slovní hříčka - va a puttane = jde za děvkama má tentýž smysl jako rčení, jež lepší lidi opisovali I jdižiž mi k šípku, ne? Jako když se u nás řekne Všecko to de do p*****. Rosendorfský to ovšem nemá, ale vulgarismů má velmi veľa, všecka čest stranu...

R.Švehla řekl(a)...

Ukázka euroamerické civilizace
(Posílám všem roduvěrným Čechům, a především Čecháčkům, nejvěrnějším obráncům slovanské unikulti):

Makarón Antonio Mennini, nenapravitelný černoprdelník a zuřivý papeženec, vyzval křesťany, židy a muslimy k vytvoření společné ligy na obranu instituce manželství a svatosti lidského života.

Více (a ČESKY) třeba ZDE.


Ach, dobrý Ježíši, já jsem ale TAKOVÝ štváč ...

Harpyje řekl(a)...

Říká Vám něco jméno Hassen Chalghoumi, Vlastenče? Je to šéf mešity v Drancy, a takový muslimský Tomáš Halík. Jeho názor na "homosexualismus" :-))) sice neznám, ale hlásá spoustu neorthodoxních myšlenek a proto si vysloužil přezdívku "l´imam juif¨". http://www.youtube.com/watch?v=T56roBSmY28

R.Švehla řekl(a)...

Vážená paní Harpyje,
Bohužel jsem nucen důrazně poznamenati, že:
1) nejsem vlastenec (ani Sudetoněmecký), nýbrž kosmopolita a eurohujer
2) Hassen Chalghoumi může být přirovnávám k T.Halíkovi jen v důsledku své náklonnosti k multikulti

K bodu 2):
Katolíci, jak všeobecně dobře známo každému Čecháčkovi, jsou dědičnými nepřáteli Čechů a vůbec všech věrných Slovanů (viz A.S.Pergill: „...křesťanům obecně a římskokatolické církvi zvlášť šlo vždy především o fyzickou likvidaci českého národa. ... katolíci a nacisté byli spojenci.“).
Ano, kostel tzv.Nejsvětějšího Salvátora není zaplněn rozvášněnými tzv.věřícími, protestujícími proti Halíkově nestoudnému ekumenismu, zjevnému multikulturalismu a vůbec zradě „katolických ideálů“, nýbrž stovkami nadšených i soustředěných vysokoškolských studentů.
(Předpokládám, že roduvěrní Čecháčci typu př.s.P. pečlivě evidují účastníky Halíkových tzv. mší, aby oběti katolického vymývání mozků bylo možno zajistit resp. na místě likvidovat okamžitě po osvobození Česka od Evropy).
Ano - proti Halíkovi hlasitě protestují prakticky jen poradci prezidenta České republiky, důstojného to pokračovatele díla E.Beneše.
Dále: Kdyby Žabožrouti někdy přijali standardy slovanské západoasijské civilisace, mohli by H.Chalghoumiho zatknout resp. na místě humánně vylikvidovat, pokud by se zatčení bránil. Neboť H.Chalghoumi je, z hlediska roduvěrných Čecháčků, nejen věřící (ba dokonce klerik), ale i nahnědlý cizák.
Zatímco T.Halíka Češi po svém opětovném osvobození od Evropy humánně nevylikvidují jako cizáka, leč tradičně jako černoprdelníka.


Ať žije multikulturalismus, nástroj mezinárodního sionismu, vytvořený k podrývání zdravé české společnosti!

Harpyje řekl(a)...

Mé "úchopové instrumentárium" (drbna z Vrbna) se neumí tak rychle přizpůsobit Vašim metamorfózám. Byl byste srozuměn s oslovením "Nevlastenče"? Pan prezident je koneckonců vlastenec "nekomunista", takže Vy, eurohujer a kosmopolita, jeho protipól, jste nevlastenec. Před chvílí jse se dočetla, že ten, jež nepochází z opice, a nevěří, že Monsignore Halík je vysvěceným knězem, byl, než se stal "konzervativním katolíkem", budhistou. Taky zázračná metamorfóza.

Schumacher řekl(a)...

Harpyje, právní stát znamená jen, že stát dodržuje vlastní zákony. Nijak se netýká jejich obsahu. Stejne tak demokracie je formou vlády a nevypovídá nic o jejím obsahu. Ten může být i lidožroutský. Nevidím nic neprávního na možnosti za určitých okolností občana zbavit občanství a vyexpedovat ho ven. Dřív to bylo vyhnání z kmene. Dost nepříjemná pro vyhnaného, který zpravidla nepřežil, protože okolní si řekli "no potěš modla" co tohle je za exota když ho vlastní vyhnali. Tak ho hnali o ležení dál nebo rovnou klepli. Jak se lidstvo rozrostlo a zalidnilo zemi, je problém kam vyhnat. Všude už někdo je. Vězení jsou přeplněná, protože něco nefunguje jak má, justice nenapravuje ani nepopravuje. Tak dochází k situaci podobné té jako když máte žumpu, ta se plní a hovnocuc nikde. Všichni nad tím nadávají, nadávají sobě navzájem, ale praktické všeobecně přijatelné řešení nikdo nenabízí. Tak dopadá jak pozorujeme. Někdo škrtne sirkou a bude velké divení kterak k tomu maléru došlo. A kavárenští intelektuálové budou mít o čem psát, na co vzpomínat a kvůli čemu svolávat shromáždění s fanglemi a cedulemi. Jestli nějací zbudou. Tak teď můžete dávat rozumy kterak všeobecně z toho ven. A pro známou rozumbradatou firmu perlící svými historickými exkursy, žádné "rány Leninovy, cepín Ramónův" či výlevy ad personam, ale pěkně věcně a srozumitelně. Kterak aby to fungoalo a bylo přijatelné když ne pro všechny tak alespoň pro většinu, která chce slušně žít a užít života. Tak jako i VV.

Harpyje řekl(a)...

Správně!
"Na člověka se, Schuhmachere, vyserte, lidí je jako sraček!" A není je kam vyexpedovat.
Děkuji též za strohé poučení o povaze právního státu. Leninužel zapomínáte, že jednou z jeho charakteristik je rovnost před zákonem a vymahatelnost práva.
Kde by, prosím, byla právní jistota, kdyby tenhle zmetek, který nabyl občanství tohoto státu právním aktem, zrovna tak jako já, byl podroben nějaké "Sonderbehandlung", rozlišující Němce de souche a jiné?
V pr..li, k..va, Schuhmachere, v pr..li!

Harpyje řekl(a)...

Sorry, to byl poručík Hamáček, pokud se nepletu.

R.Švehla řekl(a)...

Ale jaképak metamorfózy, vážená paní Harpyje!
Vždyť přece stále jsem, který jsem. (Ale nežádám od Vás ničeho, tak prosím nezaměňovat s Tím, jehož jméno nevyslovujeme.)
Jen jsem strhl slovanský vatovaný kabátec, odhodil českou vyšívanou kamizolu, a po letech opět oblékl šedý oblek - indiferentní ústroj Euroameričanů. (Dlouhý kožený kabát zatím čeká, i čepice se Smrtihlavem, v šeré hloubi šatní skříně.)

„Nevlastenec“? Však jakou vlast má Ahasver? Svou vinou hnán, žízníc marně po spočinutí, spěchá dál a dál. A Kristus nepřichází ...
Tak bloudím, lidem s vlastí závidím, vlastence nenávidím. Především JEDINÉ OPRAVDOVÉ vlastence na celém světě nenávidím, to jest vlastence české a ruské. Ano, vždyť není, NENÍ jiné Vlasti, není jiné Země než Česka a Ruska. (Že Česko je nedílnou součástí Velkého Ruska, to je přece jasné i Sudeťačce, že.)
Tak je rozeštvávám, šlapu jim do hraček, rozkopávám bábovičky, nastavuji zrcadlo. Jde samozřejmě o zrcadlo mámivé, pokroucené. Vždyť čeští vlastenci při pohledu do něj nevidí své dobrosrdečné kulaté tváře, své modrá očka v poctivém vypaseném obličeji. Vidí něco nehezkého - přelud rozšklebené tlamy řvoucí slova nenávisti. Ne, to nemohou být oni, příslušníci národa holubičího, jenž lví silou a vzletem sokolím vždy zvítězil nad tyrany a zrádci všemi!

Takže jsem prostě neuspěl, a k smrti zatrpklý musím štvát jinak. Musím sledovat vítězství opravdové české a ruské pravdy nad zrádnou havlovskou „Pravdou a láskou“, musím pozorovat návrat jižjiž Evropany uchvácené Země České zpět do lůna Slovanstva, k tamtomu na Východě mocnému dubisku ...
Dusím se, dusím.
Jediná naděje nevlastence - nejsem Věčný poutník, takže Smrt, ta něžná utěšitelka rytířů jednou přijde. Do té doby však - popustím uzdu své přirozenosti.

Černý oř nenávisti nechť rozletí se v trysk!

Schumacher řekl(a)...

Harpyje,samozřejmě, že rovnost před zákonem a vymahatelnost práva. Jenže to poslední v praxi funguje jak ? Co se týče pozbytí občanství, pojímám toto jako trest uložitelný bez ohledu na způsob nabytí občanství, národnost, víru a podobně. Žádný sonderbehandlung ale na základě zákona, v případech vyjmenovaných úmyslných závažných trestných činů a to i čistě kriminální nepolitické povahy, například "chronických recidivistů" a v řádném soudním projednání po prohlášení za zeměškůdce. Bez možnosti "dovolání" se do Štrasburku či jinam. Nevylučuji ani uplatnění národního principu, např. v Německu by bylo možno odejmout národní příslušnost jednoduše proto, že takový darebák nemůže být Němcem. Pro tamní úřady by se stal osobou bez národnosti. Bylo by to něco jako administrativní vyloučení z kmene, pozbyl by tím vešlerých s tím spojených "národních" práv. Německo uvádím jen jako příklad, tak by postupovali i jinde.

Kopretina řekl(a)...

ČR by se měla orientovat na USA, a na Západní Evropu, ale zejména na USA, protože Spojené státy jsou supervelmocí číslo 1, zatím jsou a doufám. Kdo má nejvíce vědců? USA! Kdo nejvíce tvoří? USA. Kdo nejvíce natáčí filmy USA! Kdo tahal Evropu z bryndy? USA. USA plní funkci světového četníka a doufám,že to tak dopadne. Evropa, Asie nedosahují Američanům ani po kotníky, za šlechetnou pomoci Evropě se odvděčujeme antiamerikanismem, který samozřejmě souvisí s antisemitismem, kdo tahá za nitky USA? Samozřejmě, že Židé a USA podporují Izrael a zato USA patří dík, USA vetuje spoustu hnusných rezolucí proti Izraeli, bohužel často evropští politici hlasují spolu s muslimskými zeměmi proti Izraeli. Fandím USraeli (jak psal Janeček), sláva USraeli a BuSharonismu (opět termín Janečkův chudák Sharon, ten už se neprobere, pan generál)...

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Souhlas.

Myslím, že v USA mají v legislativě poměrně dobré pravidlo, konkrétně to, že jde-li někdo do basy, tak pozbývá po dobu výkonu trestu volebního práva a myslím, že když jde ven na podmínku, tak i po dobu podmínky. Možná to může dostat i na nějakou dobu po odchodu z vězení. Prostě čiší z toho princip, že práva má ten, kdo s ctí povinnosti, když tedy zrovna není černoch, to je to pak jinak. Zrovna tak bývají omezena jeho práva podnikat a určitě nějakou dobu, ne-li doživotně, pozbývá právo mít zbraň.

U nás zase chodíme do basy s přenosnou urnou, volba 12x trestaných recidivsitů je nepochbně nesmírně cenná a podobných nelogičností máme v právu habaděj, takže se nedivme.

Jakub S. řekl(a)...

Taky souhlas, jistěže!
Draku, jenom: v US je legislativa jednotlivých států natolik rozdílná, že si nejsu jistý, je-li tohle ve všech.

R.Švehla řekl(a)...

Pro naši ubohou Kopretinu:

1) Největším světovým producentem filmů je Indie
2) Spousta US filmových tvůrců je silně levicově zaměřená
3) V několika odvětvích zatím ještě USA vedou světové žebříčky
4) US Židi zatím ještě podporují Izrael; viz např. Knowing Too Much (Why the American Jewish Romance with Israel Is Coming to an End)


Mimochodem: Nepochopil jsem, jestli K. vyjádření “...kdo tahá za nitky USA? Samozřejmě, že Židé...“ je citace, parafráze, sarkasmus, nebo upřímné doznání.
No nic.

R.Švehla řekl(a)...

A zase štvu pravdou naše milé Čecháčky:
Felony disenfranchisement in USA

Jakub S. řekl(a)...

Oh good Lord! Janyška!!

STK řekl(a)...

Já už, Jakube, pomalu hledám jinou hospodu. Tu je na mě trochu hlučno.
Ruší mě to.

Kopretina řekl(a)...

STK já možná také zvažuji, že odejdu, nestojí mi to za to...

R.Švehla řekl(a)...

Máte naprostou pravdu, oba.
Nestojí vám to za to, být neustále konfrontován s pravdou.
Něco takového otráví kočku i rostlinu.

informace řekl(a)...

Možná, že Vás budu následovat. Mne zas nebaví se konfrontovat s urážlivými nesmyslnými kecy blázna.

Anonymní řekl(a)...

... po celou dobu svého dočasného!!! pobytu v Bohemii... bylo správně, Švehlo. Nezapomínat na toto důležité slovíčko! A přitom k vyrvání té otrávené dýky z jakési Bohemie, odvěkého to srdce germánského prostoru, bylo před pouhými 70 lety tak blizoučko!

Schumacher řekl(a)...

Kopretino, nejde o množství, ale o kvalitu. Nynější americké filmy, které se k nám komerčně dostanou, jsou bída. Stačí mi přečíst o čem to je, podívat na "trailer" abych věděl, že by to byla ztráta času a peněz. Francouzské a italské na které se kdysi stály fronty jsou minulostí. Jako by nebyly. Filmová produkce z jiných evropských zemí jako by nebyla. Naštěstí máme zásobu koukatelných konzerv, kterou doplňujeme.

R.Švehla řekl(a)...

Jak jinak:
Čecháček se snaží vzbudit soucit - achichachich, ti zlízlízlí Germáni nás chtěli vyhubit. Nebýt Sovětského svazu, tak se jim to povedlo. Atd.
Proto Čecháček-bývalý estébáček zuří, když je konfrontován s pravdou (např. že většina z těch „360.000 v boji proti fašismu padlých Čechoslováků“ byli povraždění Židé).
Nebo s provokativním názorem: Druhá světová válka byla vyhrána jen napůl

Ano, vždy po osvobození se Čecháčkové „... uvázali v dědictví bojovníků a počali se ohánět jejich jmény, neboť také to je odjakživa konstitutivním rysem Čecháčka a jednou z jeho nestydatých dovedností: ví, kterak na vlastní tělo přetahovat pokrývku z mrtvých! Vlastní ho nehřeje, a dovede olupovat i mrtvoly.“ (Václav Černý)

Pravda v prostředí Čecháčků vždy dostane na frak.

Harpyje řekl(a)...

"Filmová produkce z jiných evropských zemí jako by nebyla". O britských filmech Schuhmacher ještě nikdy neslyšel, že?
To je vůbec to nejkvalitnější, co existuje.
http://www.timeout.com/london/feature/886/100-best-british-films-the-full-list

Anonymní řekl(a)...

Ano čecháčku Švehlo, přesně tak: Ti Germáni nás chtěli vyhubit (nebo přinejmenším ukončit náš dočasný (nezapomínat!) pobyt v Bohemii, odvěkém to srdci germánského životního prostoru) a nebýt Sovětského svazu a spojenců, tak se jim to povedlo.
A že se čecháček Švehla připojil k názoru, že nebohému Ádovi mělo být dáno více času, aby na východě dokončil své historické poslání, to mě vůbec nepřekvapuje.

Schumacher řekl(a)...

Harpyje, nepochybně nějaká je. Tady jako by nebyla. S výjimkami jako Železná lady, Králova řeč.

Kopretina řekl(a)...

Schumachere, jde vybrat film, na internetu se dá najít téměř vše, kvalitní filmy, které mají podle ČSFD (Československé filmové databáze) 70% a nahoru. Amerických filmů je tolik, že si jde mezi nimi vybírat...

drak řekl(a)...

Jakubovi S.:

Jak to přesně v těch Spokojených Státech funguje nevím, nejsem na to odborníkem, ale mohu se na přeptat, až zase budu v kontaktu s někým, kdo o tom něco ví, případně se rozhlédnout po Síti, protože při troše trpělivosti se nakonec dá vyhrabat kdeco, ale věci, které mne živí mají samozřejmě přednost a znalost amerického práva ať už jednotlivých států, nebo federálního, to opravdu není. Nicméně i tak nelze přehlédnout, že spoustu věcí tam mají řešenou účelněji a smysluplněji, nežli my zde.

Schumacherovi:

Ona opravdu nějaká evropská filmová tvorba existuje, pakliže mne paměť nešálí, tak ona nějaká kvalitní přežívá i dík státním či evropským dotacím. Dotace rád nemám, ale zrovna tady asi na místě jsou, bez nich by to prostě nešlo. Horší ale je, že u nás je to tržně příliš malý rybník, příliš lakotný rybník a distributoři nechtějí nic riskovat, zajímají je jenom tutovky, jako třeba Harry Potter a pod., ale cokoliv, co by mohlo zavánět prodělkem, nebo i třeba jen malým výdělkem spíš odmítají. No a aby se kromě výroby filmu dotovalo i jeho promítání, tak tak moc zase ty dotace štědré nejsou. Nicméně sem tam se něco zajímavého objeví na ČT 2, sem tam se něco objeví i v trafice za 50,- Kč a tak různě, takže já si spíš stěžuji, že nemám kdy bych četl a koukal, než že by vyloženě nebylo co, nebo na co.

Schumacher řekl(a)...

Na netu je k nalezení lecos, čistě legálně méně. Měl na mysli standardní veřejné hromadné zdroje jako televize o kinu nemluvě.
A pak, čas je vzácný.

Kopretina řekl(a)...

To je pravda, že naše televize vysílají dost často braky...

STK řekl(a)...

Chcete-li si zachovat do budoucna trochu vkusu Kopretinko, NEDÍVEJTE SE NA TELEVIZI!
Doporučuji raději konzumaci prověřených konzerv, zvaných DVD. A i to s mírou. Knihy nejsou nic staromódního. A příběh si určitě dokážete představit barvitěji, než ho podávají filmaři. A hlavně po svém.

Jakub S. řekl(a)...

A RÁDIO! Rádia.

Schumacher řekl(a)...

STK, nejlepší film je dobrá knížka. Připouštím výjimky.Čtu a vidím příběh. Stalo se mi, že jsem se i hádal, že něco jsem viděl jako film. Neviděl. Nemohl vidět. Nebylo natočeno. Jen četl. Po přečtení prvního dílu Harryho Pottera (ano, i tohle konzumuji) mě překvapilo, že začátek filmu byl přesně takový jak se mi promítnul při čtení. Další díly víc a víc temné nastavované kaše a odklánějící se od pohádkového příběhu se mi nelíbí. V Pánu prstenů bych zkrátil bojové scény a přidal více ostatního co se nevešlo, včtně návštěvy u Toma Bombadila a závěru. Škoda, že nejsou natočené základní verneovky přesně podle předlohy včetně dobové atmosféry. Místo toho se omílají stále stejná "nosná témata", předělávky předělávek. Přitom je tolik nezpracovaných předloh.

Jestli jste někdo četli "předělávky" verneovek od Ondřeje Neffa, stojí za to je přečíst, nebo to pustit z hlavy, protože by to byla ztráta času a zkažení dojmu z originálu?

STK řekl(a)...

Pro Obuvníka:
ad 1. odstavec: Jistě, samozřejmě. Stejný problém - když už se dostanu k filmu, je obvykle natočený hůř, než ten můj, který jsem četl. (A ten můj má kromě jiného daleko lepší triky i zvuk!) Někdy jsem nevěřil, že někdo dokáže převést knihu do koukatelného filmu. Např. Hlava XXII nebo trilogie Pána prstenů.
V obou případech: Klobouček dolů! V ostatních případech platí výše řečené.

ad 2. část: Totéž Plevův Robinson Crusoe. Originál jsem dostal už v dětství za rychlou opravu bytových pojistek jedné starší advokátce z domu - a divil jsem se velice, o čem to vlastně je.

R.Švehla řekl(a)...

Musím přiznat, že mne velmi zaujala metoda získávání „relevantních“ informací, jíž ZÁSADNĚ používá zde velmi oblíbený nezávislý myslitel drak: "Kontakt s někým, kdo o tom něco ví."
Wikipedie je pro nezávislého myslitele draka očividně nedůvěryhodným zdrojem, pokud její údaje nesouhlasí s jeho předsudky. Hmm hmmm ...

Já to přese všechno zkusím ještě jednou. V tomto odkazu najde n.m.drak OBRÁZEK, ukazující politiku jednotlivých států USA v oblasti volebních práv pravomocně odsouzených osob. Pokud n.m.drak neovládá ten zlořečený neslovanský jazyk, ať vejde v kontakt s někým vzdělanějším. Internetové překladače jsou (z drakovy definice) naprosto nedůvěryhodné.

Pro puntičkáře: Ano, ten obrázek není nejaktuálnější. Pod tlakem zběsilé multikulti lobby američtí obránci tradičních otrokářských hodnot neustále ustupují - v nedávné minulosti dali volební právo černým, a dokonce i ženám (sic!). Nyní další a další státy USA zmírňují pravidla volebního censu vůči odsouzeným.
Každopádně pouze Iowa, Florida, Kentucky a Virginia upírají pravomocně odsouzeným volební právo doživotně.

Mimochodem: Tento trend, hlediska čecháčkovského „demokrata“ neblahý, bude pokračovat až do osvobození USA Spojenou armádou Slovanstva a Světového Muslimstva. Pak budou odsouzení rovnou popravováni.
Jak řekl váš Milovaný Osvobodil, váš soudruh Stalin, milí Čecháčci : Není člověk, není problém.


Jo vlastně - proč se pořád pokouším vás trošku vzdělat, milí Češi i Čecháčci? Abyste nám Euroameričanům byli k většímu užitku, až vás konečně 100% obsadíme, v tom krátkém údobí, než vás vyženeme na Sibiř.

See you soon!