úterý 15. května 2012

Nejnadanější člověk ČSSD


Neznalost Ústavy a dobrých mravů neomlouvá

Protikorupční policie zadržela osm lidí kvůli podezření z poškození zájmů Evropské unie, podplácení, přijetí úplatku a sjednání výhody při zadávání veřejné zakázky. Mezi zadrženými je i poslanec, středočeský hejtman, zastupitel Hostivic, odborný asistent 2. lékařské fakulty UK, společník eseróčka 4R s.r.o. a stínový ministr zdravotnictví. Tedy - toto je identifikace jediné osoby. K jejímu zadržení prý došlo "se souhlasem" předsedkyně Poslanecké sněmovny. Imunita byla Davidovi Rathovi na kočku, protože byl zadržen bezprostředně po spáchání trestného činu. Toto ústava prostě umožňuje. (Upozorňovali jsme na to několikrát, až nyní se přetrhl drát.)

Konkrétně Článek 27, odstavec (5) praví: "Poslance nebo senátora lze zadržet, jen byl-li dopaden při páchání trestného činu nebo bezprostředně poté. Příslušný orgán je povinen zadržení ihned oznámit předsedovi komory, jejímž je zadržený členem; nedá-li předseda komory do 24 hodin od zadržení souhlas k odevzdání zadrženého soudu, je příslušný orgán povinen ho propustit. Na své první následující schůzi komora rozhodne o přípustnosti stíhání s konečnou platností."  Čili upřesněme: Ten souhlas dala Miroslava Němcová až po zadržení. Protože souhlas vydala v pondělí  23:00, byl pan poslanec zadržen někdy nedlouho před tím. Ještě bude rozhodovat Sněmovna, ale chtěl bych vidět toho smělce, který se postaví proti vydání!

Policie prohledává domy zadržených, kanceláře a sekretariát středočeského hejtmanství, čmuchá i po kladenské nemocnici. Zde si vyzvedla ze zaparkovaného auta batoh. Jeho obsah se už nejspíš nevešel do igelitky. Po panu doktorovi vyšetřovatelé pásli už od minulého podzimu, až nyní sklapla past. Kde se nyní nachází se v poledne zatím neví. Ústavně znějící formulace byla taková, že poslanec byl "zadržen a předán soudu".

David Rath prohlásil, že je to snaha o jeho politickou likvidaci, stal se totiž jednoznačně obětí politické šikany. "Je to jednoznačně odplata za tvrdou opoziční práci, kdy policie pod vedením ministra Kubiceho zneužívá svou pravomoc k zastrašování a likvidaci politických odpůrců." Nicméně, dle mluvčí Středočeského kraje Berill Maschekové: "David Rath nemá zájem zesměšňovat se vysvětlením, které by některými novináři mohlo být interpretováno jako výmluvy, proto zvažuje rezignaci ze všech svých funkcí tak, aby nepoškodil ČSSD před nastávajícími volbami. V okamžiku, kdy bude policií propuštěn, je připraven toto probrat s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou."

Oba vůdci dvou frakcí nejsilnější politické strany, předseda Bohuslav Sobotka a místopředseda Michal Hašek, vydali společné prohlášení: "Pevně věříme, že policie má vše řádně podloženo a zdokumentováno a že nehrozí, že by takto odstartovala předvolební kampaň ve středních Čechách. Pokud by se však skutečně prokázalo porušení zákona, řídí se ČSSD zásadou Padni, komu padni, která platí bez výjimek pro všechny členy."

Předsedovi LEV21 Jiřímu Paroubkovi je Ratha líto: "Já ho považuji za velice inteligentního člověka, asi nejnadanějšího z těch všech lidí, kteří jsou v sociální demokracii." Paroubek si Ratha cenil ještě jako premiér natolik, že ho 20. října 2005 navrhl prezidentovi Klausovi ke jmenování ministrem zdravotnictví. "Vrtošivý stařík na Hradě" (jak prezidenta Rath nazval) však pana doktora nejmenoval: David Rath byl v té době prezidentem České lékařské komory, a to byl jasný střet zájmů. Klaus ho jmenoval až poté, co Rath na svou funkci v ČLK abdikoval.

Předcházející středočeský hejtman Petr Bendl pravil: "Je to pro nás určitě překvapení, ale nehodláme na tom populisticky tancovat, jak by činil David Rath."

Tak překvapení to je zjevně pro všechny poslance, kteří si dosud mysleli, že jsou díky své imunitě nedotknutelní. A přitom si nepřečetli ústavu. Anebo přečetli, avšak nepochopili. Anebo pochopili, avšak nedbali. Myslím si, že mnohým z nich poklesla čelist. Ještě opakuji, že totéž se týká i senátorů.

Nyní zpětně dostávají další rozměr všechny mediální zprávy o řádění pana hejtmana, které rozpoutal ihned poté, co nastoupil do svého (zdánlivě) nedotknutelného ouřadu. Nejprofláklejší je asi dotace 60 milionů korun na výstavbu jídelny umělecké školy v Hostivici, kvůli které se ta škola nejdříve musela zřídit. Toto byl i důvod diktátorského rozhodnutí odejmout 56 milionů korun dětskému domovu v Pyšelích, jež poslušná Rada Středočeského kraje schválila. Těch věcí, které občanům na dr. Rathovi jako hejtmanovi vadilo je víc, některé z nich shrnuje stránka Kraj bez Ratha. (Nejsou tam zdaleka všechny.)

Nyní také dostává smysl Rathův nesmyslný rozkaz, kterým ihned po tom, co skočil na hejtmanského koně, zrušil všechna výběrová řízení ve všech obcích Středočeského kraje, čímž jim způsobil nesmírné potíže: Již projednávané projekty a objednané stavební práce musely být zastaveny, včetně jedné havarijní situace, kdy se na obec sesouvala stráň. Dr. Rath pak dotace začal rozdělovat téměř výhradně obcím, kde zastupitelstvo ovládala ČSSD a kde byli poslušni jeho "pokynů".

Ale pan doktor působil "kontroverzně" i dříve, ještě jako ministr zdravotnictví. Před šesti lety jsem ho na stránkách Neviditelného psa obvinil z toho, že páše zlé činy: lže, krade a zabíjí. Nu ale teprve teď spáchal ten čin ze všech nejhorší:

Poškodil zájmy EU. Ještěže ji máme!

Psáno v Praze dne 15. května 2012 12:00-14:00

16. května 2012 0:09: Vysvětlení dr. Ratha: Byl jsem na návštěvě, dali mi tam krabici s lahvemi vína, držím ji v ruce, vtom tam na mě vtrhla policie, a já jenom čumím, že v té krabici jsou nějaké peníze!

BTW: Do jedné z těch dvou prohledávaných hostivických vil si policajti přinesli počítačku na peníze.

16. května 2012 10:18: Tak ta počítačka peněz spočítala dalších 30 milionů, které měl pan doktor uloženy doma. To by bylo lahví vína!

Zjevná nervozita špiček ČSSD může být způsobena tím, že dobře znají podrazáctví Davida Ratha. Lze doufat, že poví vše co ví i neví o fungování penězovodů v partaji a práskne všechny, aby zachránil vlastní kůži. Možná se tím i objasní zjevný nepoměr mezi oficiální cenou minulé volební kampaně ČSSD a její odborníky odhadnutou hodnotou.

Takže výtka, že policie zasáhla právě před krajskými volbami může být svým způsobem oprávněná: Zasáhla, když hejtmani shánějí peníze na volební kampaň…

Úvodní obrázek převzat z Wikimedia Commons. David Rath se na něm brání proti dešti vajec při předvolebním shromáždění.

154 komentářů:

Kopretina řekl(a)...

Bylo by jen dobře, kdyby v base pan stínový ministr zdravotnictví za ČSSD David Rath v base zčernal. ČSSD strana "morální a čistá". Cha, cha,Až se dostanou k moci, jé to bude zlodějen. Když byl Rath ministrem zdravotnictví, tak celý tento resort šel ke kopru,pojišťovny praktickým lékařům platily s tří měsíčním zpožděním,nic nebylo. A to pan Rath ještě řekl, že za pana Hitlera byl pořádek, lidé měli práci, jen ať tohle řekne potomkům obětí vyvražděným nacistickým režimem, že za Hitlera to fungovalo...

R.Švehla řekl(a)...

Uh oh.
Cožpak nejsou zájmy EU a Česka nesmiřitelně antagonistické?

Schumacher řekl(a)...

Bude zajímavé jak to všechno bude vysvětlovat. A média zas budou mít o čem žvanit místo o něčem jiném, a jejich konzumenti přemýšlet o tomhle a o něčem jiném.

praktický fotodotaz
Jaký je praktický rozdíl mezi simulací "Velvia" a "Provia" ?

drak řekl(a)...

Co se Dr Rátha týče, jsem rád, že došlo k naplnění oblíbeného úsloví jedné mé kamarádky z přilehlého pražského venkova. Když jsem býval rozmrzelý, utěšovala mi slovy: "Neboj, na každou svini se někde vaří voda..." Jediné čeho by se snad dalo litovat je, že to muselo trvat tak dlouho, než na něj došlo. Ještě víc mrzuté by bylo, kdyby se mu, padouchovi jednomu, podařilo se z toho vykroutit. Na druhou stranu by bylo bláhové dělat si nějaké zbytečně velké naděje. Ono se časem ukáže.

Schumacherovi:

Co se těch simulací týče, tak opravdu netuším, jak velký barevný prostor to dokáže zachytit a hlavně nedochází-li tam k nějaké následné korekci, což asi dochází a jaká je. Ono barevné prostory, barevné profily ať už čipů ve foťácích, pak následně monitorech a tiskárnách, to je docela zajímavá věc a také docela nákladná věc, pakliže na věrnosti a reprodukovatelnosti barev nějak sejde. Škoda, nedávno pořádal server fotoaparat.cz setkání a tam se v malém sále přednášelo na téma Správa barev a kalibrace monitorů a pak následovala i praktická ukázka kalibrace bez sondy a se sondou. Přednášející toho věděl docela dost a ochotně odpovídal, takže jsem odešel spokojen a hlavně s roztříděnými dojmy a pojmy.

Harpyje řekl(a)...

"... chtěl bych vidět toho smělce, který se postaví proti vydání!" Najdou se, Šamane, určitě!
Na dnešním Psu obhajuje Vlk st. toho ožralého pingla Janouška tak nehoráznými argumenty, že ten, kdo o jím zaviněné nehodě nic nečetl, musí nutně získat dojem, že poškozený je vlastně onen nebohý Janoušek, protože je, chudák, nejen obětí "mediálního lynče", ale i "posttraumatické stresové poruchy". Vlk st. sice není poslanec, ale hnusova argumentace, že je obětí pokusu o jeho politickou likvidaci zní stejně věrohodně. A vinou jsou stejně jenom evropské dotace, protože ty, jak známo, teprve umožňují korupci, tak co?
Jak otrlý, a jak si jistý svou vlastní nepostižitelností musí být člověk, který běhá na ulici se 7 M korun v krabici od bot?
Zatvoriť, až zčierná! Prisámbohu!

Malkiel řekl(a)...

V zákoně o ochraně osobnosti jsou jisté mezery. I když případného provinilce budeme osobně znát jménem, tak jej nesmíme tímto jménem oslovit, abychom nepoškodili jeho občanská práva. Nanejvýš jej smíme oslovit iniciálami.
Taktéž nesmíme o útočníkovi sdělit na veřejnosti i do médií včetně internetu žádné informace ani fotografie. Vše smíme jen pošeptat do ucha vyšetřujícímu policistovi, aby to náhodou nezaslechl někdo nepovolaný, zapoměla dodat pí. Harpyje.

Harpyje řekl(a)...

To určitě nařídila EU, že, "malkiele"?

R.Švehla řekl(a)...

No jo, s takovou sumou chodit v noci venku v Česku ...
Vždyť, jak ví každý štamgast této hospody, v Česku se na člověka vrhají Cikáni na potkání, kvůli jediné cigaretě ...
Přítel Rath si asi opravdu hodně věřil.

K případnému soudnímu stíhání MUDr.Ratha:
Na jeho místě bych se hájil bojem za práva pracujícího českého lidu,vykořisťovaného pravičáky a EU. Ano, EU z nás vysává nehorázné peníze, a nechce nám je vracet. Takže je nutno obcházet špatné evropské zákony, aby se alespoň část našich prostředků, Evropany sprostě ukradených, vrátila našemu lidu.
Takto nějak bych se hájil. Možná by mne stejně uvrhli do temného žaláře, ti zaprodaní slouhové EU a NATO. Ale stal bych se lidovým hrdinou, novým Jánošíkem či Babinským, a po opětovném osvobození Česka od Evropy bych se vrátil zpět s aureolou mučedníka.

I když ... Přítel Rath kdysi nazval českého vlasteneckého prezidenta „vrtošivým staříkem“, že. No, tak to nevím, jestli se stane členem Národního shromáždění, po opětovném osvobození Česka od Evropy.
Nechme se překvapit.

Harpyje řekl(a)...

No vidíte!
Další polehčující okolnost. Vždyť on byl vlastně potenciální ("potencionální" podle Vlka st.) oběť Cikánů!

Malkiel řekl(a)...

Malý moment, pí Harpyje,
musím se mrknout do blogu, co tam o tom píšu.

Petr Kohout řekl(a)...

Vždycky mě zarazí, když za stavu, když vláda závisí na jednom či dvou hlasech zatknou poslance opozice. I když jde zrovna o Ratha. Bez zatčení poslance Sládka by také nebyl Havel zvolen prezidentem.

H řekl(a)...

Ersparen Sie sich die Mühe, angeblicher malkiel.

Harpyje řekl(a)...

Co nadělat? Pan prezident ví:
Odposlechy ničí demokracii. Korupce ne.

Malkiel řekl(a)...

Nevděčná ženská, vopisuje mi z blogu a pak jsem pro ní ňákej ángeblich.
Tak vám tedy připomínám, že hony na čarodejnice z naší moderní společnosti zcela nezmizely, protože se mezi lidmi dochovala sympatická lidová tradice "pálení čarodejnic", která se koná vždy poslední den měsíce dubna. Tento den je jediným dnem v roce, kdy nejsou čarodejnice hájeny chartou OSN. Dávejte tedy bacha, co kdyby si nějakej zapomětlivec spletl datum?

R.Švehla řekl(a)...

No to přece každý ví, že eurohujer a multikulti nadšenec Havel se stal prezidentem ČR pouze v důsledku masivního vměšování vašich nepřátel. A to nejen ve zmanipulovaných prezidentských volbách v r.1998, ale též ve zmanipulovaných prezidentských volbách v letech 1993 a1989.
Prostě - nebýt nás Němců a vůbec Euroameričanů (a samozřejmě nás Židů, jak jinak), nebýt našich intrik a hrozeb, tak by vaším prezidentem byl dr.Gustáv Husák do listopadu r.1991. A po něm - kdož ví. Klidně i vlastenec Sládek, nebo vlastenec Klaus.
Havel tedy ROZHODNĚ ne, bez nás, našich peněz, našich agentů, našich jaderných zbraní.

Až se nás zase jednou zbavíte, jak jinak než osvobozením nepřemožitelnou Armádou Ruské federace, zvolíte si opravdové vlastence. Možná i toho Klause, ať má úřad dle své chuti až na doživotí.
Za svůj boj za návrat Česka zpět na Východ si Pražský hrad rozhodně zaslouží.

Čest a Nazdar!

R.Švehla řekl(a)...

Aha, pan "Informace" opět píše pod nějakým jiným nickem.
Tentokrát "Malkiel".
Prosím, vážená paní Harpyje, dopřejte mu to, chudáčkovi. Transvestitismus je zřejmě jeho jedinou vášní. Nebo spíš údělem.

drak řekl(a)...

Tohle všechno je na jednu stranu příjemné, ale mě by mnohem víc potěšilo, kdyby někdo rozpletl, jak je to s tím, že se tady cyklicky objevují mediálně podporované jazýčky na vahách, které nám pak prosazují fotovoltaické a jiné tunely přímo do legislativy. To je totiž asi ta nejmodernější a nejúčinnější metoda zlodějiny a zároveň ta nejhůře odhalitelná a postižitelná. Až ale někdo dokáže zatočit s těmihle zmetky, tak to pak teprve bude důvod se radovat a slavit. Ráth sem Ráth tam, škoda ho není, ale nic podstatného to nezmění.

Malkiel řekl(a)...

Alespoň si, chudáčku, vymyslete nějakou svou invektivu a neopakujte tu, co tu o Vás řekla Informace. Když tak se podívejte na můj blog, tam je forů, nepřeberně. Ale neberte je vážně, to byste mě naštval, střední originále!
A co to anální brko? To je klubíček, co?

Harpyje řekl(a)...

Běžte do afteru, "malkiele".
Kdo doposud netušil, co je "chuzpe", tak se to nejpozději dozví, po přečtení článku "Strauss-Kahn chce od pokojské jako odškodné milion dolarů" http://www.lidovky.cz/strauss-kahn-chce-od-pokojske-milion-dolaru-jako-odskodne-pmn-/ln_zahranici.asp?c=A120515_155330_ln_zahranici_ape
:-)))
Co Vy na to, příteli Mordechai, semito?

malcus řekl(a)...

No, von si právě rovná tyhle, no ty, jak von tomu říká, středně originální myšlenky. V šanonu. Tak na něj tak nepospíchejte, aby se mu nepopletly.
A víte, Harpyje, že jednou jsem se pokoušel jednu takovou čarodejnici ochutnat, ale nešlo mi to ukousnout, protože byla syrová. A tvrdá.

Kopretina řekl(a)...

Socaní měli tiskovku, otřesený Bohouš Sobotka lkal, brněnský hejtman Michal Hašek též, pan Rath "musí pozastavit členství v ČSSD a rezignovat na všechny pozice v ČSSD". To je vynikající. Socani volby za 2 roky vyhrají, to je jasné, jako, že se Země točí kolem Slunce, ALE Rath byl takový h...zl, i někteří socani se ho báli. Mimojiné pan Rath byl sokem pana Haška, ale je nutné říci, že pan Hašek je o dost charakternější, než-li Rath, alespoň mi není odporný, když jsem poslouchala některé lékaře, tak se úplně klepali, co se jim stane, až se tento milý pán stane ministrem zahraničí...

Anonymní řekl(a)...

Ty dva budou asi tohle http://www.youtube.com/watch?v=rQAD5uyZDdM

Kopretina řekl(a)...

Super video. :-)
Ale že je Rath takové pako, úplatek 7milionů v krabici. :-))) Náčelník protikorupční policie odhalující finanční kriminalitu řekl, že jsou to metody počátku 90.let a hlavě, že nadával jiným lidem "Vy jste normální korupčník" a sám je co. Dobytek zlodějský...

Schumacher řekl(a)...

Dík, Draku, vyzkoušel a našel na netu. Velvia má větší sytost barev a kontrast, defaultní Provia je jemnější. Zůstanu u defaultního nastavení, stejně fotím do jpegu a začínám mít pocit, že své výcvaky technicky neúměrně moc řeším.

Rathovo zadržení bylo to jako blesk z čistého nebe, do poslední chvíle nic netušil. Zbývá to jen právnicky zúřadovat. Jen aby nezačal chořet.Člověk v sobě nosí chorob, že ani neví a jak se o něj začnou zajímat orgánové, hnedle se začnou vyrážet... Občas to dojde až k milosti. Taková milost, toť učiněné Lurdy, nebo jak u zázračeného rabína. Nemoc sem, nemoc tam, zdráv jako rybička. Jenže zázrační rabíni jsou jen ve vyprávěních, a milost od "hradního staříka" nelze čekat.

Schumacher řekl(a)...

Harpyje, co by nemohl chtít. Chtít může lecos. Otázka je co dostane....

R.Švehla řekl(a)...

Co bych asi tak mohl dodat k požadavku Strausse-Kahna na odškodnění od nestoudné pokojské?
Že jsem na jeho straně, samozřejmě. Vždyť jde o tvora mé krve. Strauss-Kahn je přece:
1) Žid
2) muž
3) Žabožrout
4) buržuj
5) multikulti nadšenec
A nejspíš i eurohujer.

Doufám, že tu ženskou osobu ... rasy sedře z kůže.

Hezký večer přeji.

Harpyje řekl(a)...

Vážený příteli Mordechaji "semito", dovoluji si poznamenat, že Schuhplattler ve Vašem provedení ze moc nestojí.
Pokud tedy je pravdou, co tvrdí anonymní v 18:42

Kopretina řekl(a)...

Tedy pardon ...ministrem zdravotnictví...
Reportáž, mezi dalšími obviněnými je pan Petr Kot, bývalý člen ODS, později US (Unie Svobody), notoricky ožrala, nestihl důležité jednání, protože se neprobral z opice, pak 2 jeho spolupracovnice z ČSSD a další 4 jména policie tají. vlastně 8, 5 mužů a 4 ženy. Miroslava Němcová dala neprodleně povolení ke stíhání Davida Ratha...Největší korupční skandál, je také obviněn za poškozování zájmu ČR v rámci EU, zneužíval dotace EU ke svému prospěchu, Události ČT to pěkně rozmázly, doufám, že to i televize Nova pořádně rozmázne, jen ať se socani nenaparují. Já jsem také o Rathovi netušila vůbec nic, taková ostuda, Rath tak znemožnil ČR v rámci EU, kam se hrabou zloději z ODS na socanské zloděje. Jen ať lidé vidí, koho volí. Socani zneuctili naše jméno. Rath by měl být exemplárně potrestán mnohaletým odnětím svobody...

Kopretina řekl(a)...

Ještě měl pan Rath manželku a s ní jednoho syna v obrovské luxusní vile a další milenku a s ní opět syna rovněž v obrovské luxusní snad ještě větší vile. Tak tak, tak žije sociální demokrat. Ne nadarmo se říká "Kudy chodil tudy krad, sociální demokrat"...Policie do posledního okamžiku akci tajila, tentokrát musím policii pochválit, vynikající akce a zadostiučinění, že tento grázl odešel s klepety. Socani si nemůžou hrát na pány čisté, kdoví co na to Láníček, Vízek a Heusinger ze Psa... Je to k pláči. :-(((

drak řekl(a)...

No a když ti soudruzi z odborového hnutí tak touží "stopnout" vládu, tak ono pohledem na globální čísla, kolik mělo ROH majetku těsně po listopadu 1989 a kolik ho má teď, není nesnadné dojít k závěru, že tady se s obrovskou pravděpodobností, hraničící až skoro s jistotou, někteří jedinci z vedení napakovali až hanba. Určitě by nebylo od věci, aby to aspoň některým z nich prokázali a poslali je na několikaletý "ozdravný pobyt". Hlavně by jim tím způsobili ty správné starosti na těch správných místech a třeba by je ty roupy a choutky na obcházení voleb stávkami a vydíráním přešly. Ono problém té levice obecně je totiž především ten, že jim ani tolik nevadí, že někdo něco neprávem zcizil, (nebuďme naivní, toho se neštítí skoro nikdo napříč politickým spektrem), jim nejvíc ze všeho vadí, že to neskončilo v těch jejich pazourech a v tomhle bych řekl, že silně překonávají své konkurenty.

R.Švehla řekl(a)...

Vážená paní Harpyje, na anonymní Čecháčky-estébáčky já defekuji. I na jejich odkazy.
A Schuhplattler - ten ať si tancují Bavoři. V těch kožených kraťasech a bílých podkolenkách bych si připadal jako nějaký úchyl.
Já, jako každý řádný Sudeťák, před tancem dávám přednost mužnému a cílevědomému pohybu ve vhodném ustrojení.

Mimochodem: Češi občas vyjadřují naději, že tzv.sudetoněmecký problém se jaksi vyřeší sám od sebe - prý až vymřou poslední z našich rodičů a prarodičů, kterým se podařilo přežít humánní odsun. Češi se mýlí - zapomínají na nás dědice, dědice (dnes již většinou neexistujících) nemovitostí, rozkradeného movitého majetku, dědice tisíciletého fašismu a nenávisti vůči všemu českému a hezkému.
Nu ano, naši předkové skopčáci byli většinou katolíci (česky „papeženci“); a katolíci mají dost dětí. Co je ještě horší - někteří z humánně odsunutých Sudeťáků zkřížili své závadové geny s geny (rovněž humánně odsunutých) německojazyčných Židů - a vznikly děsivé kreatury mého typu.
Prostě - Češi udělali chybu. Měli naše rodiče a prarodiče humánně vylikvidovat všechny, jak o tom dodnes sní každý pravý Čecháček.

Propusťte Davida Ratha - ať může škodit dál!

Šaman řekl(a)...

Vysvětlení dr. Ratha: Byl jsem na návštěvě, dali mi tam krabici s lahvemi vína, držím ji v ruce, vtom tam na mě vtrhla policie, a já jenom čumím, že v té krabici jsou nějaké peníze!

BTW: Do jedné z těch dvou prohledávaných hostivických vil si policajti přinesli počítačku na peníze.

R.Švehla řekl(a)...

Já být Čechem, nenasazoval bych MUDr.Rathovi psí hlavu.
Považte: Davidu Rathovi je necelých 47. Gustáv Husák se stal prezidentem vaší republiky ve dvaašedesáti. Za 15 let, v roce 2027, se možná konečně splní vaše leninské přání: Vaše vlast snad již konečně bude osvobozena od EU a NATO.
Načež D.Rath bude plně rehabilitován; možná se stane vaším prezidentem. Hranice v tu dobu již budou opět uzavřeny, aby do vaší vlasti nemohli pronikat euroameričtí diverzanti. Kam se tedy vrtne zestárlý pomlouvač př.prezidenta? Aha?!

Anonymní řekl(a)...

Ten úplatek

či co to dostal MUDR RATH v krabici byl ve stokorunách, že se to nedalo spočítat ručně? I když - je to přece jenom 200*7 pětitisícovek, kdo by s tím počítal, když na to máme stroje! Ještě že mu to nenapočítali v pětikačkách!

Jo, to jsou potíže s velkými rybami, často protrhnou síť a úlovek najednou nikde...

Kam nechají policisté při rekonstrukci Davida R. utéct? Seychely nebo JAR?

drak řekl(a)...

Šamanovi:

Když poslouchám ty obhajovací plky ze strany Dr. Rátha, chce se mi zvolat: "A teď ještě tu o Červené Karkulce, prosím, prosím..." Standa Gross se strýcem Vikem byl tedy o dost vtipnější a i zábavnější. Nicméně od policejní akce do basy to ještě bude dlouhá cesta. Ta cesta vede přes vyšetřovatele policie, státní zástupce, soudce a justiční úředníky a po cestě můžou advokáti a úplatky vykonat své, takže na konci opravdu může zaznít nedostatek důkazů, nebo rovnou zproštění obvinění, vůbec bych se tomu nedivil.

Pro zvlášť pozorné:

Tu počítačku bankovek brali do haciendy v Hostivici. Tam našli dalších 30 mega a to dělá, pakliže to ještě svedu z hlavy, 6.000 bankovek, to už bych ručně opravdu, ale opravdu, počítat nechtěl. Nehledě k tomu, ony ty přiměřeně kvalitní bankovní počítačky bankovek odchytnou ty odfláknuté padělky rovnou, takže je to dvojnásob užitečná hračka.

Šaman řekl(a)...

Tak ta počítačka peněz spočítala dalších 30 milionů, které měl pan doktor uloženy doma. To by bylo lahví vína!

Zjevná nervozita špiček ČSSD může být způsobena tím, že dobře znají podrazáctví Davida Ratha. Lze doufat, že poví vše co ví i neví o fungování penězovodů v partaji a práskne všechny, aby zachránil vlastní kůži. Možná se i objasní zjevný nepoměr mezi oficiální cenou volební kampaně a její odborníky odhadnutou hodnotou, kam ty desítky milionů mohly téct.

Takže výtka, že policie zasáhla právě před krajskými volbami může být svým způsobem oprávněná: Zasáhla, když hejtmani shánějí peníze na volební kampaň…

STK řekl(a)...

Copak, pan doktor nedůvěřuje našim ani cizím bančičkám, že doma schovává hotovost? Nebo nechce na sebe zbytečně upozorňovat?
A co když nastane náhlá měna nebo pádivá inflace, pak "co dál, doktore?"
Kdyby myslel přímo hlavou, dávno by nakupoval malé zlaté cihličky a zakopával je na různých místech pro případ, kdyby mu policajti obsadili dům. [;>))

Anonymní řekl(a)...

Lukešová musí mít taky nějakou radost, v záplavě všech těch (jen za posledních pár měsíců) Drobilů, Knetigů, Vondrů, Rittigů, Nováků, Oulických, Dlouhých, Jančíků, Ouzkých, Cabrnochů, Bendů, Bémů, Janoušků, Bártů, Baštýřů je konečně! taky socan. Tak ať se vyřádí - aspoň do doby, než bude zřejmé, že ministra si Kubice musí řádně odpracovat.

informace řekl(a)...

STK,
a kdo Vám říká, že pan doktor nemá prachy ulité v nějaké zahraniční bance a cihličkách? Třeba tam těch sto milionů pod podlahou nechal schválně jako vějičku pro policii. Ve všech policejních seriálech jde policie hledat právě tam. Těch sto milionů může zdůvodnit tím, že ty peníze ušetřil na svačinách.
To se už tady taky jednou stalo.

Kopretina řekl(a)...

Rathovi našli dalším 30 milionů ukryté pod podlahou...

Anonymní řekl(a)...

No, tolik tu máme různých lumpů (ani se nebudu unavovat vyjmenováváním, všechno to znáte) a zrovna u Ratha to praskne ...
No sákryš ... asi jeden z mála, u kterého bych věřil, že to vládní gauneři podporovaní justiční mafií, zkorumpovanou policií a tendenčními médii mohli narafičit ...
No, kdo chce, ať věří našim "demokratickým" institucím a "mordám z bilboardů".

informace řekl(a)...

Jo, tak on jich měl pod podlahou jen třicet, jako těch milionů? Tak to chodil do kanceláře pěšky a ušetřil za jízdenky!

Anonymní řekl(a)...

Ještě že Schwechler nesleduje hokej, asi by ho chudinku kleplo...

Harpyje řekl(a)...

Každý uvědomělý český "pravičák", rozený ekonom, ví, že krade pouze sociálnědemokratická lůza, zatímco "pravicový" zloděj podléhá pouze přirozenému a lidsky naprosto pochopitelnému pokušení, které na něj číhá v podobě zločinných bruselských dotací a "přerozdělování". Sklon ke krádežím a úplatkářství jsou přirozenou součástí lidské nátury, a odehrávají se i na vyspělém západě, dává dnes vědět na Psu europoslanec Fajmon. Každý správný "pravičák" vyznává "tradiční hodnoty", mezi které patří na předním místě vlastenectví. Osmé přikázání nemá pro ateistického konzervativce žádný praktický význam, protože z něj nekouká žádný prospěch. Kritizovat, že se ČR nachází na Indexu vnímání korupce (2010) mezi Saudskou Arábií a Kuwaitem je zřejmě nevlastenecké. :-/

drak řekl(a)...

Harpyji:

Co se místní scény týče, tak v dobách před listopadem 1989 nalezlo z naprosto zištných důvodů k bolševikům do partaje nemálo oportunistických hajzlíků. Dílem proto, že díky únorovému převratu z roku 1948 nebyla jiná partaj s vlivem k mání a dílem proto, že mnohým z nich jde jen o to, aby si nahrabali víc než jiní a jakými to bude metodami a přes kolik to bude "mrtvol", to už je vedlejší. Tito "kádři" odhodili po listopadu 1989 legitky bolševické pohotově nalezli do jiných partají, včetně těch pravicových a nevyjímaje ani ČSSD. Prostě bermež to tak, že toho bolševika jsme ještě dodnes nepřekonali. Může se nám to nelíbit, ale to je asi tak všechno, co se s tím dá dělat.

Co se týče korupce a role, kterou v ní sehrávají země na západ od Šumavy, tak díky nesmyslným bruselským dotacím na kdeco, se jenom a pouze vytvářejí další a další příležitosti ať už pro ty soudruhy, co je přerozdělují, tak i pro ty, kteří na ně chtějí či vyloženě potřebují dosáhnout. To je problém systémový, čím víc se přerozděluje, tím víc příležitostí ke korupci, je to jednoduché pravidlo a namítat proti němu může jen ignorant. Vzpomeneme-li si namátkou na některé větší korupční skandály, tak nákup Grippenů, Pandurů, mýtného systému (Kapsch), letounů Casa a dalších, to vše bylo za velice aktivní účasti zmetků pocházejících z území na západ od Šumavy, kteří jednali v dojemné shodě s těmi našimi místními. No a když si vezmu způsob, jakým se například prosadila podpora fotovoltaiky u nás, tedy nejdříve rozpoutáním mediální megapalebné podpory zeleným hajzlíkům,jejich následnému protlačení do parlamentu a pak uzákonění zlodějské legislativy, tak tohle už je opravdu třída, na kterou se tady u nás ani nezmůžeme. Smekám, jsme břídilové, na tohle fakt nemáme, tohle neumíme, tady už umíme jenom hrát druhé housle a přiživovat se na tom, protože už jenom vymyslet takovouhle nehoráznost, na to už opravdu musí někdo mít pořádně vadný charakter a pořádně odolný žaludek.

Bláboly nějakých uřvaných aktivistů a mediálních manipulátorů, si nechte od cesty, nikdo na ně není zvědavý. Jsou stejně hodnověrní jako kdysi bolševická Pravda, nebo Rudé Právo. Já vidím co vidím a to, že si někdo dokáže v médiích vyřvat a protlačit 1000x opakovanou lež, to na tom opravdu nic nezmění. Chce-li to, co si říká západ vyčítat někomu korupci, měl by začít především sám u sebe a svých velkých firem především.

Schumacher řekl(a)...

Aneb jak kdysi prohlásil můj soused "Aristokrad, leninkrad, demokrad...všichni kradou!"

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Soused to vystihl a spotřeboval na to jen několik slovíček.

Dnes mi přifrčel mailem krásný vtip:

Jeden Psychopat napustil jedem peníze, které daroval dětským domovům.

Zemřelo 20 poslanců, 2 starostové a 1 ministr.


Žádné dítě zatím nebylo ohroženo.

Kopretina řekl(a)...

Ano informace, policie dlouho hledala důkazy k zatčení Ratha, když spadla klec, jak píše Aston, tak mu v krabici od vína, kterou měl v rukách, našli 7 milionů Kč, posléze provedli domovní prohlídku a našli dalších 30 milionů Kč. Rath vůbec šetřil, o snídani měl suchý rohlík, o obědu polévku za sáčku s kouskem chleba a k večeři téměř nic, musel si držet linii, do práce chodil pěšky a oblékal se zásadně ze sekáče. :-)))

Kopretina řekl(a)...

Rathovi hrozí 12 let vězení, ale to jistě nedostane,z nakradených peněz si zaplatí advokáta, který ho možná ze všeho vyseká...

Pertinax řekl(a)...

Takže to trvalo zhruba dva tisíce let, než technologie pokročila a víno lze proměnit na peníze.

Výstižný je také komentář pana Nečase:

NĚKTEŘÍ z nás (politiků) nejsou Rathové a v těchto věcech nejsme jako on....

Harpyje řekl(a)...

Ale prdlajs, Draku! Podívejte se na http://cpi.transparency.org/cpi2011/results/ a uvidíte, že mezi prvními deseti zeměmi s nejnižší mírou korupce a zlodějny jsou 4 členské země EU. A ve všech předních deseti zemích je velmi silně zastoupen, nebo převažuje protestantský ethos. To není náhoda. Rovněž tak není náhodou, že takové bolševismem pokřivené charaktery, o nichž píšete, nacházejí ve "zločiných bruselských dotacích" důvod korupce.

Anonymní řekl(a)...

Ještě, Lukešová, ještě, ááá...
Janouškovi hrozí 10 let vězení, ale to jistě nedostane,z nakradených peněz si zaplatí advokáta, který ho možná ze všeho vyseká...
Baštýřovi hrozí 3 roky vězení, ale to jistě nedostane,z nakradených peněz si zaplatí advokáta, který ho možná ze všeho vyseká...

Harpyje řekl(a)...

Dodatek.
To nejsmutnější na tom je, že podobné aféry nahrávají bolševikům.

Šaman řekl(a)...

Bolševiky měl Rath v středočeské vládě ochočené.
http://www.novinky.cz/domaci/153503-rath-se-priblizil-dohode-o-krajske-vlade-cssd-s-podporou-kscm.html

Celou radu kraje tvoří socani, které podporovali komunisti. Prý takhle nějak měla vypadat vláda ČR po předčasných volbách.

\ :-((

Kopretina řekl(a)...

Zajímavé, to vidíme všude, snaha socanských debatérů nahodit jiné téma, "Vy bijete černochy", no co, že my socani krademe, ale to nevadí, modří kradou rovněž, takže se neděje vůbec nic. Kakaový Kraus, 5 na stole v českých (socan Zdeněk Doležel si požádal o úplatek 5 milionů Kč)
http://zpravy.ihned.cz/c1-51776450-kauza-pet-na-stole-v-ceskych-skoncila-podminka-pro-dolezela-plati
A dostal jenom podmínku, holt z nakradených penízků si zaplatit odvokáta, ach jo a s Rathem to bude zrovna tak. A socani jsou podporováni komunisty, socani nejenom naši, jsou lidé založeni na závisti, jsi úspěšný? Vyděláváš peníze? Tak plať, plať za svůj úspěch, zdaníme tě na 75%!

Kopretina řekl(a)...

Rath je ve vazbě, aby neutekl
http://zpravy.idnes.cz/soud-poslal-davida-ratha-do-vazby-dqc-/domaci.aspx?c=A120516_122733_domaci_jav
Tak Dráth skončil v politice, Bohouš Sobotka ho vyzval k vystoupení ze ČSSD a rezignaci na postu hejtmana kraje (což se stalo). Jenomže Bohouš se bojí, že může vyplavat špína i na jiné socany, Dráth jistě nebyl sám, kdo je do tohoto tunelu, zneužívání zájmu EU dále namočený? Platí smutná pravda, Romové kradou v malém, zneužívají sociální dávky, to ano, ale socani kradou ve velkém a je skutečně smutné, znechucení voliči ČSSD budou volit KSČM. Socan nemůže volit ODS, pravicovou stranu nebo TOPku, koho jiného? Možná KDU-ČSL, snad by levicoví křesťané v socdem nevolili KSČM,i když člověk nikdy neví.Jyrka Paroubkovič to vidí jako spiknutí pravice proti Drátovi. Cha, cha, cha. Drát přítel Jyrky Oaroubkoviče, posléze podporoval Bohouše Sobotků proti Míšovi Haškovi, teď se Bohouš trošičku obává k své vůdcovství, ale Bohouš jistě vše ustojí. :-)))

Harpyje řekl(a)...

Jste, proboha, tak tupá, že nechápete v čem zásadně spočívá problém korupce ve Vaší zemi, Kopretino?

Kopretina řekl(a)...

Ano, korupce je veliký problém, VV měly v politickém programu boj s korupcí a samy se znemožnily. Jak je možné, že se tolik krade,na koho ještě to praskne...

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,
problém korupce spočívá v socialistické ekonomice. Pokud se nic nerozděluje a úředníci jsou nuceni pracovat podle jasně definovaných pravidel, která neponechávají v ideálním případě žádný prostor pro jejich libo(z)vůli, pak je korupce minimální.
A, mimochodem, kolik roků EU nebyla pro korupci a další podobné jevy schopna úspěšně projít ekonomickým auditem?

STK řekl(a)...

Čím se, prosím pěkně, tak zásadně liší německá nebo francouzská korupce od té české nebo polské?
Vynecháme počet skandálů, protože ten je závislý na kultivovanosti "hlídacích psů demokracie", která opravdu není všude stejná - ale liší se kus od kusu.
(Der Spiegel v. Blesk z.b.)

h řekl(a)...

"Čím se, prosím pěkně, tak zásadně liší německá nebo francouzská korupce od té české nebo polské?"

Tím, že Francie a Německo jsou doopravdy právní státy, vážený STK.

R.Švehla řekl(a)...

"... Francie a Německo jsou doopravdy právní státy ..."
Pche.
Tomu může uvěřit jen Evropan, neboli ovčan a hobit.
Zatímco opravdový Čecháček, čili osoba myslící vlastní hlavou i bez přísunu jakýchkoli vnějších podnětů, se takovému nehoráznému tvrzení jen ušklíbne.
Čecháček přece ví, DOBŘE ví, že právní stát dovedou vybudovat jen Slovani. Viz např. radostný údiv některých zdejších originálních myslitelů nad dokonalostí ruských zákonů na ochranu spotřebitele.

stk řekl(a)...

Poučte hlupáka z východy, Harpyje:
V právním státě korupce prostě neexistuje nebo je pokaždé odhalena a potrestána?
Co to je za prázdná floskule "doopravdy právní státy"?
V Německu a Francii se nekorumpuje, nekrade, nevraždí, nepodvádí, neznásilňuje atd.?

Jak Vás mám potom brát vážně?

(Toto je jediný pamlsek pro trolla. Další už nebude!)

R.Švehla řekl(a)...

Přivedli mužika do ZOO, před výběh žiraf. Mužik se k žirafám obrátil zády a zavrtěl hlavou: „Ne, to není pravda. Takové zvíře neexistuje.“

To je celé, vážený STK.

EK Ček se ptá. řekl(a)...

Poučte hlupáka z východy, Harpyje:
....Harpyje krade, všichni kradou, skoro, a nebo trhají mouchám křídla, a někteří to již nedělají. Tlustá čára. Já ......

čest v 6.36!!

málzajt řekl(a)...

o, to máte pravdu, Švehlo,
to voni některý lidi, když něco nechtěj vidět, tak to neviděj nebo viděj rači něco jinýho.
Tak na příklad ňákej takovej šejdrem koukající vobčan stojí před vohradou s bůvolem, co se válí až po krk v bahně a libuje si při tom, zajásá - to je ale nádhernej bílej kůň!
To jako na příklad k aféře prezidenta Wulffa. Nebo zas k ministru Schaublemu, kterej chce udržovat v eurozoně pořádek za každou cenu a tak si zadal v novinách inzerát Hledám plány na holubník, podtitulek Akropolis adieu!
To máte takový případy, šveholáčku švehelko!

Harpyje řekl(a)...

Rozdíl spočívá v tom, Vaše Tuposti, že v právním státě plní vyšetřovací orgány a justice (pozor, nezaměňovat s "vládními silami"!) své povinosti, které jim ukládá zákon. Kdyby byla ČR skutečným právním státem, tak by různí korupčníci nemohli běhat po svobodě.
Pravděpodobně Vám uniklo, že nedávno odstoupil německý prezident kvůli podezření z korupce, nebo že bývalý francouzský prezident Chirac byl za korupci odsouzen k podmíněnému trestu. Zatímco v ČR jsou politici chráněni doživotní imunitou.
Příznačný pro stav právního státu v Česku je dnešní pesimistický Astonův úvodník, končící slovy "V naší zemi to chodí tak, že se spíš dá čekat, že budou ( členové týmu, kteří zatkli Ratha) vyhozeni a skončí v nějaké detektivní agentuře. Třeba té, co patří bratrovi Víta Bárty."

málzajt řekl(a)...

No jo, vono těch kandidátů na titul Nejvýš postavenýho korupčníka je povícero. Zatím vedou Německo a Francie, no dyť to sou taky tažný motory Únie, že jo? Kam se hrabou čecháčci s jejich hejtmánkem Drátem! Hoši, chybí vám evropskej průměr!
Musíte se víc snažit.

Anonymní řekl(a)...

Nojo, Mahlzeit,
někteří poturčenci horší Turka. Tam je holt "Krakonošovo", realitě vstup zakázán! "Bo to nevidime s te naši kotlinky." Slepí nebo blbí.
No nic, počkáme si na další průs... ...myky a budeme se všichni tvářit: "Průšvihy? Na Západě? Jaké?! Vyloučeno!"

[;>)) To je přesně situace, kterou mám zařazenu pod heslem "ortodoxní demokrat". (Je to hned vedle šuplíčku "kovaný komunista".)

Harpyje řekl(a)...

Že byste, vážený STK, na důkaz Vaší břitké inteligence, ještě několikrát a důrazně zopakoval to, co nikdo netvrdí ("Průšvihy? Na Západě? Jaké?! Vyloučeno!")?

málzajt řekl(a)...

Jo, Anonymní,
vono se furt mluví vo právním státu, jako že tam podle zákonů platí "Jeden sere na všechny, všichni serou na jednoho." Ale někdy mám dojem, že někteří v tom sraní mají nějaký privilegia.

málzajt řekl(a)...

Vy ste ale trouba, Anonymní,
takhle urážet paničku tvrzením, že vona říká, že se se na západě nekrade. Dyť ty jejich prezidenti se div neporvou von ten titul Nejvyššího korupčníka.
Nedivte se pak, že na Vás furt dělá kyselej ksicht!

Harpyje řekl(a)...

Vaše pokusy, dělat ze sebe blba, jsou navýsost trapné, Informace. Myslíte, že by v Česku bylo něco takového http://www.haaretz.com/news/national/former-president-moshe-katsav-gets-7-years-in-jail-for-rape-1.351092 možné? Já o tom velmi pochybuji.

málzajt řekl(a)...

No jo, máte pravdu, tak to v Izraeli trhli i Francii. Tam maj jen Pštrosa Khána. Ten chtěl teprv kandidovat na prezidenta.
Ba i Itálii, taho schátralýho Beslusku stejně nevodsouděj. Dřív se jim rozpadne věkem.
Jak říká Kopretina, židi jsou ve všem vo deset let apřed.

R.Švehla řekl(a)...

Tlustá čára, EK? Máte na mysli „tlustou čáru za minulostí“ ?
Tak ty jsou dvoje - evropské a české.
Nelze je zaměňovat, neboť:
1) evropská tlustá čára platí pro OBĚ strany minulých konfliktů (příklad Německo/Žabožroutsko)
2) česká tlustá čára platí jen pro nečechy

To jsem si znovu uvědomil nad českou diskuzí o „slavných květnových dnech“ a „německou provokací v Lidicích“.
Z hlediska roduvěrného Čecha (nebo spíš Čecháčka, protože Čech je v Česku vzácný pták; vždyť drtivá většina Čechů v posledních 65 letech před Čecháčky emigrovala k nám do Euroameriky) tlustá čára za minulostí znamená, že my Němci:
1) nebudeme v Česku hledat své mrtvé, zavražděné Čecháčky po konci války
2) nebudeme navštěvovat pozůstatky svých rodných vesnic a městeček, rozeseté po celém Česku
3) budeme mlčky platit rekonstrukci Česka, které jste si nechali zchátrat během vaší plné samostatnosti
4) budeme pořádat každoroční procesí německé mládeže do Lidic, nejlépe po kolenou
5) budeme pátrat po „svých“ zločincích - bývalých nacistech, své vrahy (vás Čecháčky) necháme na pokoji

A co znamená „tlustá čára za minulostí“ pro Čecháčka? Zhruba toto:
1) Je nepřípustné pátrat po pravdivosti jeho vlastních tvrzení o jeho činnosti za „německé okupace“ resp. za „komančů“
2) Čecháček se nemusí aktivně podílet na rekonstrukci Česka, zchátralého během vaší plné samostatnosti
3) Čecháčci musejí dostávat peníze od EU, na rekonstrukci Česka, zchátralého během plné samostatnosti vaší republiky

Z výše uvedeného vyplývá další důležitá čecháčkovská zásada:
Uvědomělý Čecháček se nebude podílet na pomoci zemím EU, které se dostaly do potíží.

Čest a Nazdar!

Schumacher řekl(a)...

Janoušek velkorysou náhradou škody hraje o podmínku. Poškozená nebude dělat obstrukce, advokáti se dohodli, záleží už jen na tom aby se nešprajcoval žalobce a soud. Jediným problémem jsou svědci vypovídající odlišně než jak teď vypovídá poškozená, která na tu událost s odstupem a po vhodné motivaci pochopitelně nahlíží jinak než na začátku. Tehdy vypovídala ještě traumatizovaná a v šoku. Jestliže to dnes vidí jinak, je to její subjetivní názor z hlubokého vnitřního přesvědčení, ke kterému došla dlouhým přemýšlením a rozhodně se nedopouští křivé svědecké výpovědi...Také jsem zvědavý jak se s tím soud vypořádá.

Harpyje řekl(a)...

Přečtěte si, Schuhmachere, dva dny starý, vynikající článek Vlka st., "Janoušek a naši jakobíni". Z něho se dozvíte, že pravou a dvojnásobnou obětí oné údajné nehody je vlastně ožralý pingl Janoušek. Obětí mediální štvanice a postraumatického stressu. Jako DSK. Já bych na jeho místě tu Vietnamku zažalovala.

málzajt řekl(a)...

Aha, zase se rozšveholila naše pěnkavka žlutočerná. Orličí drápy skovala pod listí a spustila. Všichni ste Němcům ubližovali, Rusáci si vylejvali vztek na německejch paničkách (pámbuví co tam mají teď tý slovanský krve, jednou jsem vo tom čet knihu, ale název si už nepamatuju), angloameričani s nima zacházeli špatně v zajateckejch táborech, čecháčci si na nich vylejvali vztek za to, že se nikdy tam dobře neměli jak za Protektorátu, dokonce je vokradli a vyhnali.
A pak nad nima udělali, teda nad jejich pohlávarama, nějakej nelegální monstrproces.
Nemělo by se to nějak vodčinit? Třeba postavit Ádovi nějakej velkej pomník a chodit se tam v procesích v květnu klanět? Něco jako muslimové Aláhovi.
Co na to naše švehlička?
Jo, a to sem ani nevymenoval všechny ty křivdy, na co si stěžujou!

Schumacher řekl(a)...

Mám dotaz na zdejší slovutné znalce z tuzemska i z blízkého zahraničí:
Kolik Němců bylo před válkou odtransportováno do československých či židovských koncentračních táborů, kolik z nich nepřežilo a kolik bylo popraveno s celými rodinami za "protičeskoslovenskou a protižidovskou činnost", kolik německých dětí bylo shledáno rasově vhodných k počeštění či požidovštění, kolik dáno na náležité vychování do českých či židovských rodin a kolik nepřežilo z těch, které nebyly shledány vhodnými k poslovanštění či požidovštění. Nelidské a zavrženíhodné zacházení s německou národnostní menšinou za tzv. "První republiky" na jejím území i v zahraničí pokládám za důležité pro pochopení a jediné možné vysvětlení následujících událostí. Děkuji.

málzajt řekl(a)...

Jo, Schumachere,
Vy na to dete nějak racionálně. To musíte emotivně. Bít se v prsa, mrskat se důtkama a při tom volat: to byla všechno naše vina!
A jak ji můžete odčinit? Zvolte si B. Posselta za prezidenta!
To by byl mistrovskej tah!

Harpyje řekl(a)...

Ptáte se špatně.
Kolik Němců (i dětí) bylo už před válkou zavlečeno do nacistických koncentračních táborů, a tam a i jinde, zavražděno ve jménu nacistické ideologie

Kopretina řekl(a)...

Generalizace je vždycky špatná, tak jak nebyli všichni Němci nacisté, co povraždili téměř celý židovský národ, mnohé židovské obce v Evropě byly do jednoho zničeny, tak nejsou všichni Češi primitivní opice z Východu. Češi nezbudovali Osvětim, Treblinku či Majdanek jako pan Hitler a stejně tak nezbudovaly děsivé gulagy jako pan Stalin. Oba pánové pan Hitler a pan Stalin zavraždili desítky milionů lidí. Češi jsou jistě všelijací, ale odsuzovat je všechny do jednoho, házet je do jednoho pytle s primitivními Azijaty je vždy špatné...

Kopretina řekl(a)...

A také Harpyje, nemáte ráda odsuzování všech mohamedánů a Romů do jednoho, líčit všechny Romy jako práce se štícících lidí, nebo když někdo líčí všechny mohamedány jako hnusné a uřvané teroristy, nebo rovněž se štítících práce, vyžíračů sociálních dávek, tak je špatné odsuzovat všechny Čechy jako primitivy žijící v primitivní zemi, nebo když pan Ulč píše o černoších co píše, jako lidi, kteří dokáží vystudovat jen díky pozitivní diskriminaci, lidí, jejichž děti se většinou rodí mimo manželství, lidí, jejichž těhotenství často končí potratem a tak...Na každý národ, každou rasu, každé vyznání, každou jazykovou skupinu lze kydat špínu. A to jako, že je mezi mohamedány hodně teroristů, antisemitů, nácků a tak...

Schumacher řekl(a)...

Harpyje, o tom není řeč. Ptám se dobře na příčinu vysvětlující následující události. Jakému nelidskému zacházení byl před válkou mírumilovný německý národ před podroben ze strany Židů, Čechů a jiných národů, které vyústilo v následné válečné události a v pochopitelnou odvetu vůči jeho bývalým katanům, poté co se vymanil z pod jejich jha. "Nacisté" byli národně uvědomělí Němci. Co jiného jim zbývalo, než se jimi stát, když po léta podstupovali boj o holé přežití například v tzv. Československu? Když denně v novinách a na nárožích viděli dlouhé seznamy "popravených"? Když i jim v jejich domovině jako rasově méněcenným hrozilo stejné zotročení a vyhlazení aby jiní obsadili uvolněný životní prostor? A když byli donuceni k obranné válce, nerozhodli snad londýnští a washingtonští plutokraté ve spojení s židobolševickoslovanskými "nadlidmi" o vyhlazení německého národa ze zemského povrchu v jejich domovině? Protože jak při nástupu do úřadu pravil Masaryk se svým nohsledem, vůdcem "páté kolony" Benešem : "Tady v historicky slovanskožidovské Evropě nemá Němec ostatně co pohledávat?"
Co potom Němcům zbývalo? Lze se jim divit?
Toto je má otázka na kterou očekávám odpověď. Nepochybně to muselo být tak jak popisuji, protože jak jinak vysvětlit následné události?

Schumacher řekl(a)...

Kopretino, nejde o "všechny", ale o jakou a nakolik významnou část z těch či oněch. Etnika se od sebe liší jako se liší jednotliví lidé. Rozdíly v dispozicích jsou přirozené. Člověk je živočich jako každý jiný, podléhá týmž zákonitostem. Snahy popírat rozdíly nebo je zveličovat vybíráním vhodného vzorku a vhodných příkladů podle předurčeného výsledku pokládám za špatné a škodlivé. Na jednu stranu jsou vášnivé diskuse například o vlastnostech a povaze psích plemen, ale na druhou stranu jestliže jde o lidi, je to tabu. To chápu, protože spousta lidí nechápe rozdíl mezi rovností a rovnoprávností a proč by nerovní lidé měli mít rovná práva (a povinnosti). Jenže základem naší civilizace je rovnoprávnost nerovných. Občanským principem je rovnoprávnost - rovnost před zákonem aniž by byly dotčeny osobní preference a vztahy. Nepochybně bych neuspěl s požadavkem na účast v soutěži "Miss ČR" s odůvodnněním, že odepření je nezákonnou diskriminací. Přitom v jiných záležitostech podobný, v tomto případě nesmyslný požadavek nebývá považován za nepřijatelný. Na úrovni vztahu občan-obec (stát) je nepřijatelné jakékoli etnické a sociální rozlišování. V komerční sféře to není jednoznačné, jsou konkrétní situace, ve kterých jsou například hodnoceny různé stupně rizika. A privátní sféra mezilidských vztahů má zůstat čistě privátní. Mezi tím jsou rozdíly, které spousta lidí nechápe. Ve veřejné sféře je nepřijatelné abych někoho zkrátil na jeho právech proto, že je mně z nějakého důvodu nesympatický, nebo že vykazuje znaky etnika vůči kterému jsem podloženě či nepodloženě zaujatý, nebo abych ho z opačného důvodu zvýhodnil.

STK řekl(a)...

Obávám se příteli von Verpánek, že odpověďf nedostanete - nebo aspoň ne adekvátní. Někteří (nebudu ukazovat) tady rozumějí jen své vlastní ironii. Cizí sarkasmus je pro ně jen blábol. Takže odpověď bude o něčem jiném.

Mám takový pocit, že ti dva avataři by donutili i totálního kosmopolitu, aby se stal zažraným vlastencem. Neboli "čecháčkem", jak se tady někteří pokoušejí mást pojmy. Omlouvám se všem (kromě výše zmíněných), že jsem se nechal zatáhnout do nesmyslné diskuze se dvěma trolly. Škoda toho zaneřáděného kyberprostoru - místo argumentů tady lítají jen invektivy. Jako vlaštovky.
Nízko - asi bude pršet.

Harpyje řekl(a)...

Vážený STK opět zaperlil.
"... ti dva avataři by donutili i totálního kosmopolitu, aby se stal zažraným vlastencem." V jeho pojetí je kosmopolitismus asi "lhostejný poměr k vlastnímu národu, k jeho tradicím a kultuře, příznačný pro buržoazní ideologii v období imperialismu" :-)))) Taková typická čecháčkovsko-bolševická představa o kosmopolitismu jako něčem negativním, protikladu vlastenectví.

"U nás spory o kosmopolitismus jsou starého data, jak je přirozeno u národa malého a bojujícího o svůj život. Z kosmopolitismu viněn byl první asi u nás K. H. Mácha, jenž se vymykal svým nezkroceným duchem z mezí tradice vlastenecké-neprávem, poněvadž cizí podněty a motivy dovedl spracovati a osobitě podati. Po něm bylo snášeti touž výtku kruhu májovému (J. V. Fričovi, Nerudovi, Hálkovi a j.), kteří pozvedli prapor Máchův. Ale právě z kruhu tohoto podán důkaz, jak kosmopolitismus může zúrodniti nationalism. Důkaz ten podává Neruda, jenž boj vybojoval i theoreticky s Jakubem Malým. Neruda látky, jež mu podával svět, dovedl spracovati způsobem ryze osobitým i národně typickým a provedl tak důkaz, že veliká kultura kosmopolitická nevylučuje nikterak národnost cítění i pojímání." (Ottův slovník naučný)

I TGM zařazoval do humanitní ideje kosmopolitismus. Asi nebyl vlastenec, že, vážený STK?

Schumacher řekl(a)...

Tak jest, STK. Nechal jsem se unést marnou snahou. Generalizujeme a zjednodušujeme všichni na základě vlastních i přenesených zkušeností v tom či onom do modelových situací a vzorců abychom přežili. Tak to v přírodě funguje. Tohle lze sežrat, tomuhle se vyhnout, před tímhle utéct. Nejprve a nejrychleji porovnáváme podle zkušenostní databáze, potom a pomaleji podle jednotlivých znaků a projevů. Většinou je to užitečné, někdy jsou s tím problémy. Nic nefunguje dokonale a za všech okolností. Jestliže mě něco víckrát nepříjemně pokousalo a někdo mě přesvědčuje, že to nekouše a abych na to sáhnul, jsem nerudný. Jestliže mě varuje před něčím, že to kouše, respektuju to a jsem opatrný, třebaže nemám vlastní zkušenost. V některých případech by mohla být poslední. Taková pravidla platí obecně a univerzálně. Problém je s lidmi, kteří pro nějakou část reality tato pravidla popírají nebo dokazují jejich neplatnost výjimkami. O výjimce je nutno se pečlivě přesvědčit a zkoumat její podmínky. To včetně zkoumajícího těmi lidmi bývá označováno za špatné. Dokonce se domáhají toho aby předběžná vysoká opatrnost a přirozená obava z cizího, označovaná jako xenobie, kterou redukují na speciální případy setkání s člověkem jiného etnika, byla trestána veřejnou mocí jako "zločin xenofobie". Tak se zmocňují slov, překrucují je a takovou manupulací se zmocňují myšlení a světa. Jsou případy, že v předtuše nebo i vědomí, že je to jinak než předkládají, se snaží zakázat zkoumání, případně i zkoumajícího. Neboť Země je placatá a o jimi zjevené pravdě se nepochybuje.

Schumacher řekl(a)...

Pro ty, kteří si "rádi něco nedopočítají" : ...xenofobie

Harpyje řekl(a)...

Ano, Schuhmachere, ve Vaší rádoby ironické stati generalizujete, až se hory zelenají, a už její začátek Vás usvědčuje z blábolu. Mluvíte totiž o "mírumilovném německém národu", takže předpokládám, že do něj řadíte i takové hrdlořezy jako Thomas Mann, Willy Brandt, Carl von Ossietzky ... To je, jak zajisté uznáte, značně nefér vůči celému "mírumilovnému německém národu", a jak prohlásila Kopretina, "generalizace je vždycky špatná" a na takové bázi odmítám se Vaší ctěnou otázkou zabývat. Další důvod k radosti pro váženého STK, který je přesvědčen, že pozřel Šalomounův exkrement.

EK podotek řekl(a)...

no, je to tu pěkná " iFAUNA"
čest v 16.06 expandovaní egouši.

drak řekl(a)...

Schumacher položil jasnou a srozumitelnou otázku. Mimochodem, když už jsme u toho, kdo se chce něco kloudného dozvědět, musí se umět dobře ptát. Schumacher toto umění ovládá víc než dobře a zasluhuje si za to mé uznání, a nejen mé.

Odpovědí na jeho jasnou a srozumitelnou otázku mu ale bylo cosi, co bych zařadil kamsi mezi agresi a blábol. Ostatně STK to předpověděl, já o tom nepochyboval už když jsem četl Schumacherovu otázku, ale za pokus to možná stálo, byť výsledek evidentně potvrzuje, že trollům se zcela nezaslouženě dostalo syté stravy, což naplnilo má počáteční nevyřčená očekávání.

Mimochodem když jsem hledal cosi k jídlu, zahlédl jsem pověřenou středočeskou hejtmanovou. Slovník mi silně připomněl normalisaci a tak jsem to nakonec raději fofrem přepnul na nejbližší detektivku, protože na tu paní se opravdu nedalo koukat. Distancovala se od Dr Rátha tak mohutně, jako by ho chtěla zadupat do země. Kladla takový důraz na programové cíle ČSSD ve Středočeském kraji, až mi z toho nebylo dobře, mezitím se mi povedlo vyhrabat někde ovládání a zbavit se jí, aspoň na chvíli a aspoň u mě doma. Poté, co jsem zahlédl tuto "dámu", citlivou a jemnou asi jako ruský tank, chvíli mi až bylo Dr Rátha tak nějak lidsky líto a že jsem ho nikdy v lásce neměl.

Harpyje řekl(a)...

To daleko nejhloupější na Schuhmacherově "jasné a srozumitelné otázce", je jeho pokus udělat z pana Š. a mé osoby jakési virtuální komplice nacistických zločinů, v jeho podání samozřejmě "německých", či "sudetoněmeckých". Schopnost rozlišovat určité, ani ne tak jemné nuance ale není každému dána, takže podle vulgárních nacionalistů, pan Š. a já "postavíme Ádovi nějakej velkej pomník a budeme se tam chodit v procesích v květnu klanět. Nazdar!
Balzám pro dušinky vlastenčíků.

Schumacher řekl(a)...

Zajímavé, jmenoval jsem a přesto jako bych zabouchal na vosí hnízdo. Místo věcné odpovědi na věcnou otázku jsem byl nařčen z pokusu udělat z někoho jmenovitého jakési virtuální komplice nacistických zločinů. Ano, ptal jsem se nevhodně a na nevhodné téma. Hleďme, i otázka může být zločinem.
Zavanula tu ozvěna starých časů, kdy občan s cedulí "Prezident je vůl" je sebrán příslušníkem Veřejné bezpečnosti za pobuřování. "Vždyť tam není kterej prezident,"namítá. "Však my dobře víme, kterej prezident je vůl," odpoví příslušník.

Ano, však my víme.....

Harpyje řekl(a)...

Opět blábolíte, a jste nehodný dovolávat se prezidentova vězně.
Jakou věcnou odpověď můžete očekávat na Vaše nevěcné tvrzení?
Pan Švehla umí provokovat. A Vy?

Schumacher řekl(a)...

Pěkná je také odpověď na otázku jak dlouho musí americký dělník pracovat než si vydělá na auto : "A vy zas bijete černochy!"

Harpyje řekl(a)...

Úžasná, nápaditá klasika.

Schumacher řekl(a)...

Nežádal jsem otázku, žádal jsem odpověď. Jakých hrozných zločinů se (nejen) Češi dopustili na Němcích, že s nimi bylo v "protektorátní době" tak nakládáno? Příčiny a následky mají nějakou logickou časovou posloupnost. Kromě toho pokládáam za pozoruhodné (sice přímo nevyřčené, ale z kontextu različných prohlášení) tvrzení, že zatímco zločinů na Češích se nedopustili Němci, nýbrž nacisté, tak zločinů na Němcích se dopustili Češi en bloc. Až na výjimky. Čili za zlo spáchané na Češích neodpovídají Němci, nýbrž nacisté, ale za následné zlo spáchané spáchané na Němcích odpovídají Češi. Tohle mi připomíná oblíbené schéma rozdělení firmy na dvě, jedna zdědí závazky a skončí v konkurzu, druhá očištěná funguje dál a přináší zisk. Podle tohoto schématu v případě Německa při "denacifikaci" došlo k rozdělení na výlučné viníky - nacisty a na nevinné oběti českého násilí - Němce. Být Němcem je pech. Nejprve se stane obětí nacistů, pak Čechů, každý se po něm sveze.

informace řekl(a)...

Harpyje,
všichni víme, že charakter české národní kultury a její vztah k ostatním kulturám byl stěžejní otázkou debaty devatenáctého a počátků dvacátého století.
Vyšel na toto téma třídílný sborník dokumentů České myšlení, Masaryk napsal svou Českou otázku, najdete na toto téma mnoho zajímavých vzpomínek v Čapkových Hovorech s T.G. Masarykem. Kromě toho existuje rozsáhlá bibliografie.
Když dovolíte přepsání šesti řádek z Ottova naučného slovníku není nějakým "podstatným" příspěvkem do diskuze.
Věděla jste, že Masaryk stál u zrodu Slovníku a v prvních letech do něj přispíval?
Masaryk byl svědkem občanské války v Rusku po říjnové revoluci, vzpomíná na události útržkovitě, ale ty útržky jsou jsou výmluvnější než historické pojednání.
"Přišli bolševici, obsadili hotel a sebrali zbraně – byla to divná posádka, s puškami na špagátech a tak. Dali nás pod stráž. Jeden z těch vojáků sahal mi po kroužku na vázance. Byl to, tuším, hliníkový prstýnek s červeným sklíčkem; naši hoši to urobili ze zapalovače a dali mně to na památku; ale protože prstenů krom snubního nenosím, dal jsem si jej na vázanku. Ukázal jsem jej vojákovi, že je to jen olovo a sklo a že to je památka; chce-li, že mu to dám. Nechtěl. I ptám se ho tak žertem, pustí-li mě brzy ven. “Zachoču, pušču,” řekl, “zachoču, zarježu.” Ale nezařezal." (str.74)

Kopretina řekl(a)...

Souhlasím se Schumacherem, tak jak zločinů na Češích a Židech se dopouštěli NACISTÉ, tak zločinů na Sudeťácích se nedopouštěli Češi, ale RUDÍ GARDISTÉ a další svoloč, ne český národ jako celý, slušní Češi odsuzovali zločiny na sudetských Němcích...

Schumacher řekl(a)...

Kopretino, myslel jsem to ironicky, když si to ještě jednou pořádně přečtete, ale v tom Vašem punktu s Vámi souhlasím. Zločiny na nevinných ať už spáchané kýmkoli je nutno odsoudit. (Je znepokojivé, že stejné charaktery lidí, kteří se takových zločinů dopouštěli jsou zastoupeny i v dnešní populaci, děsím se situace který by jim umožnila mát tu příležitost)
Problém vidím v tom, že požadavky "sudetských němců" jsou za tuto hranici, snaží se salámovou metodou o revizi odsunu a směřují proti územní celistvosti českého státu a jejich požadavkem je navrácení "sudetského" území a obnovení pomnichovské hranice. Upřímný poctivý projev vstřícnosti pokládají za projev slabosti a kladou další a další požadavky. Ve stopách umírněných, v jimi vyšlapané cestě jdou radikálové a zkoušejí kam až mohou zajít. V tom jsme v podobné, třebaže záažností nesrovnatelné situaci jako Izrael. Žádný ústupek není dostatečný aby nebyl následován dalším požadavkem.

Schumacher řekl(a)...

Informace, četl. Lepší je být vídán na milost barbarovi než "civilizovanému a disciplinovanému", který slepě vykoná jakýkoli rozkaz. Masaryk měl štěstí jaké nemělo mnoho jiných o více než dvacet let poté, když přišli ti civilizovaní a disciplinovaní. S barbarem s východu se lze domluvit. S tím druhým ne.

informace řekl(a)...

Schumachere,
nechápu, jaké potíže může mít Harpyje s odpovědí na otázky jako napadlo někdy Československo Německo, požadovalo na něm odstoupení jeho území, okupovalo ho a zavedlo tam protektorátní režim. Nechce-li na tyto otázky odpovědět, nepřiznává jednoduše historická fakta. Všem známá a všemi uznávaná.
Souhlasím s Vaším závěrem, pokud se jedná o pokusy vztahování nároků na obnovení mnichovské hranice.
K čemu jinému ty stále se opakující mantry o zločinech spáchaných na sudetských Němcích odsunem by jinak měly mířit, jaký jiný účel by měly mít?

Anonymní řekl(a)...

Jejejeje, ještě že Schwechler nesleduje hokej, nejenže Reich je dávno venku, ale dnes by ho 4x kleplo, neb slavné U.S.A vypadly a a navíc ještě všechny tři nacionalistické a leninské, tedy slovanské týmy postoupily.

drak řekl(a)...

informaci:

Masaryk byl velký člověk a stál u zrodu mnoha prospěšných věcí, to se o něm ví, že se nějak významně přičinil i o Ottův slovník naučný, mi přiznám se uniklo, ale jsem rád, že už to vím. Masaryk uměl vyhledat si a obklopit se schopnými lidmi, proto se mu také dařilo být tak prospěšným, sám navíc byl velice skromný a pracovitý, takže byl následování hodným příkladem. K Hovorům s T.G.M od Karla Čapka se rád vracím, mimo jiné i proto, že psát tak dobře jako Karel Čapek uměl opravdu jen málokdo. Jinak nelze než vyslovit politování nad tím, že nám v čele státu nevydržel déle a hlavně že nám nebylo dopřáno užít si té demokracie a jejího budování spolu s budováním občanské společnosti déle, než jen těch 20 předválečných let. Následky toho pociťujeme dodnes.

informaci, Kopretině a Schumacherovi:

Ať už je motivem a cílem onoho chování cokoli, nebude to nic dobrého, pro nás tady tedy určitě ne.

Kopretina řekl(a)...

Dvě důležité zprávy. Dnes navštívil naši českou zemi izraelský premiér Benjamin Natanjahu spolu se 7 ministry a za další jsme na mistrovství světa v ledním hokeji porazili Švédsko 4:3...

informace řekl(a)...

Draku,
ty Hovory jsou opravdu velká kniha. Ten způsob, jakým se díval Masaryk na svět, jeho filozofie života jsou tam vyloženy tak prostě, srozumitelně a zároveň plně, že člověk musí nechtě Čapka obdivovat.
Moji rodiče měli Masaryka ve velké úctě, zvlášť matka a taky mě k té úctě vychovali. Když teď vidím to bláto, co na něj kydají ti různí revizionisti, chytá mě vztek. Kdo prý, Masaryk nebo Beneš, dal rozkaz k sestřelení Štefánikova letadla? Už jsem to tu několikrát vykládala, našla dokumenty, že to bylo vinou atmosferických podmínek. Ale ne, otázka se objeví znova. Jestli mě budou dál štvát, zajedu do Rovereta a tam v muzeu vyštrachám všechno možné o oflákám to o hubu sprostým utrhovačům.
Jaký je to rozdíl mezi Masarykem a dnešními politickými trpaslíky! Václav Černý má v tomto bohužel pravdu, alespoň pokud jde o politickou třídu.

stk řekl(a)...

Premiér Netanjahu prohlásil mimo jiné, že mezi přáteli považuje Izrael Česko za přítele nejvěrnějšího. Je v tom kus diplomatického přehánění, ale pro Kopretinku to obsahuje jisté uklidnění: přes všechny kotrmelce fandíme (jako stát) správné straně a ona to ví a oceňuje. A dohodlo se zahájení jednání o kontraktech na dodávky průmyslového zboží do Izraele. (Nojo, aby Židi neobchodovali, že? To by popřeli samou podstatu své pověsti... [;>)) Ale vydělají na tom obě strany.
Nebo se pletu, Kopretino?

Kopretina řekl(a)...

Jsem hrdá na našeho pana premiéra RNDr Petra Nečase za vřelé přijetí pana Bibiho, ČR pod vedením ODS je jednou z nejvíce proizraelských zemí, vyjma USA, jó až vyhrají za dva roky socbolševici (KSČSSD) skvělé vztahy mezi ČR-Izraelem skončí, Lubomír Zaorálek (ČSSD), Vojtěch Filip (KSČM), Jan Kavan (ČSSD), Marta Semelová (KSČM), Grospič (KSČM), Laštůvka (ČSSD), Bože chraň! Ve Švédsku je to to samé, ve Švédsku Židé se stěhují z Malmo pryč, kvůli útokům ze strany muslimů a socanský starosta řekne, že je to chyba Židů, že se nedistancovali od operace Lité olovo...ODS, TOP 09, KDU-ČSL středopravé strany jsou nadějí, levicové strany jsou pohromou všude...A k hokeji, naši v základní skupině prohráli z Rusy, Švédy, nad Nory jsme vyhráli těsně, stejně jako nad Lotyši.
A ve čtvrtfinále jsme to Švédům vrátili, zpočátku jsme vedli 3:1, pak to Švédové dorovnali na 3:3 a v pak v prodloužení jsme dali spásnou branku na 4:3. Čeští hokejisté dělají čest České republice, v hokeji vynikáme, minule jsme byli třetí, před minule první. V počtu titulů mistrů světa jsme hned za Kanadou a SSSR. V hokeji jsme giganti.

Anonymní řekl(a)...

Ježkova noho, tohleto má občanku a dokonce prej získalo "široké vzdělání humanitního typu".

Schumacher řekl(a)...

Kopretino, lepší než v hokeji by byl úspěch v jiném. Ve výrobě a prodeji nějakého užitečného zboží. Ve vzdělání, vynálezech, technologiích, zdraví a spokojenosti lidí. Tahle obdoba gladiátorských zápasů mě moc nebere. Ostatně, kdeže je v hokeji Izrael...

informace řekl(a)...

Ale ti političtí trpaslikové jsou všude. Tady teď lezou na světlo boží neuvěřitelné věci o Severní lize. Bossiho rodina kradla kde mohla, okrádala stát, stranu, ždímala peníze z průmyslníků. Že prý o tom Bossi otec nevěděl. Řečičky! To ho stejně ve vedení strany nezachrání. A to pořád nadával na "zlodějský Řím", co okrádá pracovitý sever.
Blbec!

Anonymní řekl(a)...

Tohle je běžný rozhled každého fanouše i fanynky. Pohled na svět tenkou rourou od vysavače. Vysoká míra selektivity vnímání. Ale není tu sama. Někteří koukají takovou trubkou direct do špíglu a diví se, že tam vidí jen sebe a nic víc.

Ježkova noha

Schumacher řekl(a)...

Draku, já to nevidím tak dramaticky. Přátelství, no, především musí jít o obchod výhodný pro obě strany. To je čistě obchodní záležitost, nebudou nakupovat tady jestliže stejné dostanou jinde výhodněji. A záleží na objemu. Konečně, obchodujícími stranami nejsou státy soukromé subjekty. Ty rozhodují o tom co je výhodné. Oboustranně výhodný obchod je prospěšný sám o sobě. Pěkné balení je jen třešničkou na dortu, proč neudělat radost, když to potěší a moc to nestojí...

drak řekl(a)...

informaci:

Co se týče Masaryka a Čapka, souhlasím, mě ho nějak víc a líp poprvé přiblížila babička a to snad ještě před tím, nežli jsem šel do školy. Už jako poměrně malý kluk jsem tedy věděl, že to byl velký člověk a měl jsem o něj zájem. Čím víc o něm bolševik mlčel, nebo na něj prskal, to podle situace, tím byl větší.

Co se týče toho příkazu k sestřelení letadla, tak to je jeden z mnoha místních druhů spikleneckých teorií. Mozečky postižené kombinací nedostatečné inteligence a nadbytečného stihomamu najdete všude, to je prostě statistika a je marné se kvůli tomu rozčilovat. Lidský organismus je poměrně složitý systém a není každý jedinec bez chyb, buďme tedy rádi, že to postihlo někoho jiného a ne nás a politujme ho, není to hezká diagnóza a není asi lehké s ní žít.

informace řekl(a)...

Ale kdepak, Draku,
to není nějaký stihomam, to je znova snaha nakydat bláto na dva státníky. Našla jsem i maďarské dokumenty, kde píší, že letadlo se rozbilo až při přistávání.
No nic.
Tak dobrou.

Kopretina řekl(a)...

Svatá pravda, Šumachere, hokej naši zemi skutečně neuživí, je lepší být úspěšný v jiných oblastech, na poli vědy a techniky a navíc sport není vše, důležité jsou mozky a mozky jsou v Izraeli, Izrael umí myslet, vyrábět a bránit se. To mnohé evropské země neumějí.Anonyme, co jste dokázal vy? Určitě děláte někde zametače ulic, kdoví jestli nejste nějaký feťák a nebo opilec, na nic jiného nemáte, nesnáším anonymy...

Kopretina řekl(a)...

A na Ježka se neodvolávejte. RNDr V. Ježek byl můj profesor z fyziky na gymnáziu, to by se mu příliš nelíbilo Chudák, nějaký feťák nebo opilec si ho bere do nevymáchaných úst. To si nezaslouží. :-)))

drak řekl(a)...

Co se týče té návštěvy z Izraele, jsem rád, že k ní došlo a jsem rád, že už nějaká poměrně významná obchodní a jiná výměna probíhá, Izrael je obchodně, vědecky, technologicky i jinak významný a zajímavý partner a jak říká Schumacher, věřím, že ty vztahy jsou a nadále budou vzájemně výhodné. Ta dnešní politická "třešnička na dortu" nasvědčuje, že tomu tak je a že se to možná posune o kus dál jak v kvalitě, tak i v objemech. Myslím, že když se to vezme za správný konec, tak ten vzájemný styk obohatí všechny zúčastněné, kupříkladu izraelská věda je zajímavá a má zajímavé výsledky, technologicky je Izrael rovněž velice zajímavý, naše věda má v mnoha oblastech také špičkové a zajímavé výsledky, ale v umění ty výsledky nějak zužitkovat určitě nejsme tak dobří jako Izraelci. Toho, na čem by se dalo zdárně spolupracovat a mít z toho oboustranný užitek je určitě hodně.

Co se sportu týče, přiznám se, že podobně jako Schumacherovi, sport mi nic moc neříká a nechává mě chladným a netečným. Tenhle novodobý byznys s gladiátory mě nijak neoslovil, sdílím názor Oldřicha Navrátila, že je to zbytečnost, když někoho baví utloukat čas takovou zbytečností, prosím, ale v podstatě je mi ho líto. Stejně tak mi nechávají chladným volby miss, modelky a jiná pohledná a načančaná, leč zároveň s tím ne moc chytrá děvčata, ta opravdu chytrá se totiž uplatní jinde. Fandím vědě, obchodu, technologiím, prostě vývoji a výrobě něčeho, co k něčemu je. Pro mě je hrdinou někdo, jako Otto Wichterle, Jan Pirk, nebo někdo jako Jan Grygar, kdo provádí osvětovou činnost, nebo lidé, kteří dělají vedoucí zájmových kroužků, toto považuji za mimořádně žádoucí a užitečné.

drak řekl(a)...

informaci:

Je klidně možné, že je to jak to říkáte. Ona i nenávist vůči někomu či něčemu může nakonec vybočit z normálu a přerůst až v cosi chorobného.

Já si vzpomínám, že někdy koncem sedmdesátých, či začátkem osmdesátých let jsem v Letectví a Kosmonautice četl poměrně dlouhý a obsažný článek na toto téma. Zaujalo mi to z toho, že bolševik masarykovská témata neměl rád a nepouštěl je ven rád, takže to, že to tenkrát vyšlo nějaký důvod mít muselo a asi podle pravidla, že "košile je blíže, než kabát" asi tím reagovali na nějaká takovéhle jedovaté drby. Mezi lidmi je určitý počet hajzlíků, kterým něco takového není cizí a ať už to dělají z choroby, blbosti, nebo pro peníze, rozhodně jsou zarputilí a baví je to.

Dobrou

R.Švehla řekl(a)...

Vidíte, vlastenče žibřide, jak ošklivě o Vás smýšlí vlastenec drak? („...Co se týče toho příkazu k sestřelení letadla, tak to je jeden z mnoha místních druhů spikleneckých teorií. Mozečky postižené kombinací nedostatečné inteligence a nadbytečného stihomamu najdete všude ...“)

Tak se nedejte dále prosit, a svěřte blogu své hluboké znalosti o rozkazu k sestřelení rozvraceče Štefánika. Jistě jste učinil nějaká další zjištění, ve svém pátrání po důvodech Benešova rozhodnutí humánně vylikvidovat slovenského buržoasního nacionalistu M.R.Š.

Děkuji Vám předem jménem celého našeho německého vlčího národa.

drak řekl(a)...

Only the Paranoid Survive

Jen paranoidní přežijí


Andrew Stephen Grove (1936)


Just because you're paranoid, doesn't mean they aren't after you.

To, že jsi paranoidní, neznamená, že po tobě nejdou.


Kurt Donald Cobain (20. února 1967 – 5. dubna 1994)


Zbývá jen dodat, že nic se nemá přehánět, ani ta paranoia ne, jeden by si mohl udělat ze života peklo, nebo z toho rovnou zblbnout.

R.Švehla řekl(a)...

Čeští vlastenčíci jsou pevní ve své víře ve svoji pravdu. S těmi nic nesvedete, vážená paní Harpyje; věřte mi.
Podívejte se na jejich až dojemnou víru v pravdivost českých národních mýtů - průměrný český vlastenčík kupříkladu věří, že:
1) v r.1918 měli „čeští“ Němci vítat české ozbrojence, zabírající jejich domovinu pro ČSR
2) ČSR dala „svým“ Němcům víc než Německo (Třetí říše)
3) Beneš je hrdina a V.Černý zrádce; že Schwarzenberg je Němec-nepřítel a Klaus obránce Vlasti a demokracie
4) Česko na konci 80.let minulého století zvítězilo; že český národ je tudíž jedním z vítězů 3.světové (tzv.studené) války
5) Češi jsou chytřejší než Euroameričani; že Češi mohou Euroameričanům radit, jak dělat demokracii a tržní hospodářství
6) Euroameričani chtějí Čechy zotročit a Rusové osvobodit
Atd.

Víte, že si někdy přeji, aby „zdravé jádro“ toho Vašeho národa zvítězilo co nejdříve? Aby už konečně Čecháčci (to jest Klaus a ostatní benešovci) zvítězili nad Čechy (t.j. nad kosmopolity, eurohujery, pravdoláskaři apod.), aby se konečně se ten Váš národ PLNĚ vrátil do rodné Asie.
Proč?
Protože zatím mi tělo docela dobře funguje; zatím svižně „mažu“ po horských stráních s batohem na zádech a holemi Leki Makalu v rukou. Za pár let to samozřejmě už takové nebude. A jestli v tu dobu budu ještě v Česku, jestli stále ještě budu vydělávat mrzké € podvracením ČR ve službách zahraničních ideodiversních centrál ...
Jak potom budu utíkat přes „zelenou hranici“ z Česka do Evropy, před spravedlivým hněvem opravdových českých vlastenců + ruských vojáků, až to konečně praskne, až bude Česko opět osvobozeno od Evropy?
Někdy se budím uprostřed noci, zpocený, z hrůzného snu o blížících se německých ovčácích čackých českých pohraničníků ...
Fuj teufel!

Harpyje řekl(a)...

A jsme ve stejné situaci jako Israel. Ho ohrožují Palestinci, zatímco "nás" ohrožují sudetští Němci, jejichž "směřují proti územní celistvosti českého státu a jejich požadavkem je navrácení "sudetského" území a obnovení pomnichovské hranice". A proto buďme hrdí na na našeho pana premiéra RNDr Petra Nečase.
Ať žije Václav Klaus a jeho paní Livie!

Harpyje řekl(a)...

požadavky, sorry.

Harpyje řekl(a)...

Té dojemné víře v pravdivost českých národních mýtů se trefně říká Selbstbeweihräucherung. V této disciplíně jsou vlastenčíci špička. A ve fandění, což je taky nesmírně záslužná činnost.

A.S. Pergill řekl(a)...

To Švehla:
"Domovina českých Němců" byla (s výjimkou později, ale ještě ve středověku, získaného Chebska) integrální součástí českého státu od jeho sjednocení za přemyslovských knížat. Němečtí osadníci skládali přísahu věrnosti českému panovníkovi nebo jeho zástupci (jejichž integrálními nástupci byly a jsou příslušné orgány republiky). A jejich vystoupení proti českému státu bylo jednoznačným porušením této přísahy. Přitom tam šli němečtí osadníci dobrovolně a "za lepším". Je to IMHO naprosto odlišná situace oproti vyhlášení samostatného československého státu, protože ten se stal součástí Rakouska násilnou a nelegální vojenskou okupací.
MMCH - kdyby nedošlo k povstání německých nacionalistů v letech 1918 a 1919, tak bylo možné provést kantonální uspořádání ČSR, o kterém uvažoval Masaryk. Takže i tohle padá jednoznačně na hlavy Němců (byť tento Masarykův příslib vytahují hlavně oni).
A další věcí je, že pokud československý Němec nechtěl do státních služeb, tak od narození do konce života nemusel klápnout hubou jinak než německy. Srovnejte laskavě situaci Lužických Srbů v Německu, kterým německá nacistická prasata zlikvidovala střední školství a snaží se zlikvidovat i školy základní: aby se uživatelé kvalitního jazyka museli odmalička dorozumívat zvířeckými germánskými skřeky, vhodnými akorát k pořvávání na vězně ve frontě před plynovou komorou.

drak řekl(a)...

S některými zde přítomnými se cítím stejně jako kdysi v Rusku:

Стиль спора

Хватит спорить о вариантах зернопогрузчика. Долой диспуты вокруг технических вопросов.
Мы овладеваем более высоким стилем спора. Спор без фактов. Спор на темпераменте. Спор, переходящий от голословного утверждения на личность партнера.

Что может говорить хромой об искусстве Герберта фон Караяна? Если ему сразу заявить, что он хромой, он признает себя побежденным.

О чем может спорить человек, который не поменял паспорт? Какие взгляды на архитектуру может высказать мужчина без прописки? Пойманный с поличным, он сознается и признает себя побежденным.

И вообще, разве нас может интересовать мнение человека лысого, с таким носом? Пусть сначала исправит нос, отрастит волосы, а потом и выскажется.

Поведение в споре должно быть простым: не слушать собеседника, а разглядывать его или напевать, глядя в глаза. В самый острый момент попросить документ, сверить прописку, попросить характеристику с места работы, легко перейти на "ты", сказать: "А вот это не твоего собачего ума дело", и ваш партнер смягчится, как ошпаренный.

В наше время, когда уничтожают вредных насекомых, стерилизуя самцов, мы должны поднять уровень спора до абстрактной высоты...

© Михаил Жванецкий

Nepřipadne vám to důvěrně známé a hlavně až příliš často zažívané? Michail Žvaněckij toto postřehl už někdy během sedmdesátých let, před ním si toho jevu minimálně po desítky let museli všímat i jiní, ale on to popsal mimořádně pěkně a hlavně výstižně. Na zdařilý překlad do češtiny to myslím pořád ještě čeká.

informace řekl(a)...

Máte to marné, Pergille,
ať píšete sebeenergičtěji, ať přinášíte jaké chcete důkazy, ať citujete historicky nezvratná obecně známá fakta, diskutérem Švehlou nepohnete ani o milimetr. Při příští příležitosti, vhodné či nevhodné, Vám svou verzi nalepí na blog znova. A ani mu to nedá moc práce, má je všechny uskladněné v paměti -ne své - ale počítače.
Oba "bořitelé" vylhaných čecháčkovských mýtů se pokaždé rozhořčí, když se jim budete snažit něco dokázat. A co říkám rozhořčí, vychechtají se Vám nestydatě do očí.
A jsou opravdu houževnatí, vytrvalí, neúnavní. I ve tři v noci, když sedí na oné nádobě (jak nám předevčírem svěřili), pořád pilně lepí ze své database.Jako ten kanonýr Jabůrek, co pořád ládo-ládo-ládo-ládo-ládoval. A při tom nezištně zanedbávají i události, které se jich přímo týkají. Na příklad, že strana Merkelové prohrála neslavně volby v Severním Porýnsku - Vestfálsku. Odnesl to ministr prostředí Norbert Röttgen, prý budoucí nástupce Merkelové. Ta ho jednoduše "propustila "z vlády. Röttgen měl připravit přechod z jaderné na zelenou energetiku, koordinovat převodové sítě a neudělal nic. Prý už týdny průmyslníci protestují proti manažeriálnímu chaosu ve vládě. Ke všemu, jako naschvál Francouzi zvolili prezidentem Hollanda a tak přerušili milostné dueto se Sarkozym. Už žádné tresčí oči a líbání rukou, s Hollandem se prý Merkelová ani nepolíbila na znamení přátelství. Pakt stability jde pomalu k čertu, všichni partneři požadují pakt růstu a ne škrcení malých daňových poplatníků.
A teď k tomu všemu Řecko, kde se bude volit znova.
A německé celostátní volby se neúprosně blíží.
Pročpak nám slovutní diskutéři o tom něco nenapíší , místo aby se párali s nějakými těmi Masaryky, Beneši nebo Štefániky? Oceňujeme jejich snahu o naše osvícení, co se historie týče, ale obyčejná současná informace by nám byla užitečnější, ne?

EK uzavřel řekl(a)...

je to krásné jak všemu rozumíte, všechno víte, jen nevíte co s tím!
"iFAUNA" namíchaná s "iFLOROU" a pěkně si nadávat a nakonec vzájemně požrat.Fain.
čest v 9.07!!!

informace řekl(a)...

Jo, vážený EK,
kdyby někdo věděl, co s tím, tak jsme na koni.

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, Vy ironizujete, sudetští Němci nás neohrožují, ale palestinští Arabové Izrael ohrožují, to nejde nevidět. My jsme v jiné situaci, než-li Izrael. Sudetští Němci jenom kvákají, ale nebezpečí pro naši zemi nepředstavují, ale velká část palestinských Arabů jsou pacholci ohrožující Stát Izrael, to nemůžete nevidět...

informace řekl(a)...

Merkelová, Hollande, Cameron a Monti jednají o řecké situaci a o nebezpečí rozpadu eurozony. Překvapivě právě Cameron vyslovil obavy, že zánik eura by poškodil mnoho zemí a proto je třeba učinit vše možné pro podporu Řecka a eura.
Zároveň řecké volby ukázaly, že příliš přísná restriktivní politika vynáší navrch právě extremistické strany, levé nebo pravé. To je výstražným signálem, že dosavadní politika Merkel-Sarkozy vede k sociálním nepokojům.
V Itálii se už objevily známky probuzení levicového terorismu. Byl postřelen do nohy vedoucí manager skupiny Ansaldo, jako autoři se k atentátu hlásí radikální anarchisti, na ulicích v Janově se objevily pěticípé hvězdy Rudých brigád.
http://www.adnkronos.com/IGN/Assets/Imgs/B/Brigate_Rosse--400x300.jpg
To nám může být politika Merkel-Sarkozy ukradená.

Anonymní řekl(a)...

Áno, pouze průměrný čecháčský vlastenčík se může hloupě domnívat, že Karlovy Vary, tržnice SAPA v Libuši, žluté paneláky na západním okraji Nových Butovic nebo Jirkov jsou dosud součástí České republiky. Taková nesmyslná leninsko-nacionalistická představa!

Karel Adler řekl(a)...

Pro Harpyi a Kopretinu:
Rozdíl mezi tzv. sudetskými (správněji spíš českými) Němci a tzv. Palestinci (tedy Araby obývajícími bývalé britské mandátní území Palestina) je jednak v tom, že Německo jim po prohrané válce poskytlo domov a umožnilo jim normálně žít, kdežto arabští sousedé Izraele si PalAraby pěstují jako kanonenfutter pro příští, tentokát určitě vítěznou válku proti Izraeli, jednak v použitých prostředcích. Dnes už čeští Němci v činnosti Wehrwolfu ani Freikorpsu nepokračují a pokoušejí se zničit český stát finanční cestou - při zaplacení "odškodnění za protiprávní vyhnání" by státní rozpočet spolehlivě zkolaboval.

R.Švehla řekl(a)...

Je to tak, vážená paní Harpyje.
Selbstbeweihräucherung lze v českém prostředí přeložit jako SEBEZBOŽNĚNÍ. Neboť roduvěrný Čecháček je ateista resp. agnostik, což se nejčastěji projevuje jako víra v kdejakou pitomost. Kupříkladu ve vlastní výjimečnost.
Viz např. „V počtu titulů mistrů světa jsme hned za Kanadou a SSSR. V hokeji jsme giganti.“*)
A kdo sáhne Čecháčkovi na jeho sebezbožňující legendy, kdo ho pojmenuje jako Čecháčka - je rázem zrádce resp. Sudeťák.
Vy osobně, vážená paní Harpyje, jste pro Čecháčky tu Němka („frau“), tamo dcera nacisty, onde komunistka (když hájíte právo muslimů na víru a život).

Buďte ráda, že jste v Evropě, a ne v bývalé vlasti. Že žijete mezi Němci-krvežíznivými vlky a muslimy-bezcennými polozvířaty, mezi křesťany-zaostalci a židy-kosmopolity.
Ve své bývalé vlasti byste nevydržela - po emigraci většiny Čechů v ní vládne Čecháček.

Kdo skáče, je Čech!

----------------------------------------------------------------------
*) Míněno „v LEDNÍM hokeji“, neboť v pozemním hokeji jsou Češi trpaslíci.

Šaman řekl(a)...

Troubo. Já neskáču a jsem Čech. Ale ne Čecháček. Aniž flagelant.
\ :-))

R.Švehla řekl(a)...

Na příkladu zdejšího oblíbeného „diskutéra“ A.S.Pergilla si ukažme, drazí Čecháčkové, čím se současné Česko odlišuje od Euroameriky:
V Euroamerice by takový zuřivý antisemita a rasista narazil. TVRDĚ narazil.
Byl by vláčen tiskem, pro publikaci svých slátanin o Conanovi by musel hledat hodně obskurní vydavatele, vysokoškolští studenti by ho vypískali, odmítali by chodit na jeho hodiny.
V současném Česku je toto stvoření „přijatelným diskusním partnerem“, i pro tzv.intelektuály. Pro jednodušší typy je toto stvoření „originálním myslitelem“.

Jistě - v současném Česku, sténajícím pod bičem EU a NATO, platí určité „zlé“ zákony; proti tzv. rasismu atd. Občas dokonce někteří „vaši“ zrádci, někteří čeští slouhové Euroameriky VYMÁHAJÍ dodržování těchto zákonů.
Hrůza, že?
Prostě - teprve až budete opět osvobozeni od Euroameriky + od euroamerických výmyslů typu demokracie apod., nastane pro A.S.Pergilla nový zlatý věk. Pro vás VŠECHNY nastane
nový zlatý věk, Čecháčkové.

Čest a Nazdar!

Anonymní řekl(a)...

Pane Švehla, jste směšný, ne ale vtipný, to se může hlupákům stát.

Kopretina řekl(a)...

Právě, že nenarazí, salónní levicový antisionismus je pěstován všude v Evropě, palestinští Arabové se nekritizují, teroristické činy jsou chápány jako odboj proti kruté izraelské okupaci, jakákoliv izraelská akce je chápána jako útočná, krutá, zničující a útoky proti Židům v Evropě jsou důsledkem levicového protiizraelského propalestinského štvaní. A mnozí palestinští politici říkají, že nepotřebují spojence muslimy, že jim stačí evropští spojenci, evropští spojenci se snaží dokopat USA k propalestinské politice.

R.Švehla řekl(a)...

Nauč se česky, ubožáku anonymní.

Anonymní řekl(a)...

Tak že by čecháček Schwechler konečně vyjevil, jak je to podle něj s Karlovými Vary, tržnicí SAPA v Libuši a Jirkovem? Jistě už dávno nejsou součástí České republiky!

Schumacher řekl(a)...

Je to tak jak v nula dvacet devět píše Drak.

stk řekl(a)...

Jako čtyřleté děti...
Jeden se na sebe snaží za jakoukoliv cenu strhnout pozornost a druhý má "ne - období".
Odzkoušené řešení: Vykázat do vedlejšího pokoje a zavřít dveře. Po zklidnění na zkoušku pustit mezi lidi. Hrozí-li recidiva, proceduru podle potřeby opakovat. Používal jsem i na dospělé rozjívence. Buď to zafungovalo, nebo definitivně zmizeli z dohledu s vyhrůžkou, že si to se mnou vyřídí. Zatím se tak nestalo. Tuším, že se jejich strašné pomsty už asi nedožiju.
===
P.S.: Netušil jsem, že Drak je, co do životních postojů, tak blízký příbuzný Kocourů a Ševců. Už to pomalu vypadá jako inspirace pro typologii postaviček v novém kresleném filmu a la Shrek.

Pro Informaci: K čemu je vědět, když nelze zasáhnout výchovným pohlavkem?

informace řekl(a)...

STK,
když jedete vlakem, nedíváte se alespoň z okýnka, kudy jedete? Nebo spíš kudy Vás vezou? Jen tak, ze zájmu, i když nemůžete vlak zastavit, ledaže byste napadl strojvůdce?

Kopretina řekl(a)...

Názory, za které by se nestyděl ani Julius Streicher, hnusná diskuse pod článkem...
http://zpravy.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A120518_102328_zahranicni_ts
To je výsledek nenávistné mediální masáže proti jedinému demokratickému státu, proti květině pouště, je mi z toho smutno. Většina diskutérů z idnes je na straně teroristů :-(((

stk řekl(a)...

Tak jest, Informace, tohle podobenství beru.
A dodávám: proto raději šlapu nebo "prdím"* na kole. Pomalu, ale kudy chci - kudy se dá, i bez kolejí i asfaltového povrchu. Některé to tady hněvá. Nicméně zdejší diskuzní "provoz" poslední dobou zase připomíná "Dům hrůzy" z podřadného lunaparku. Staré, dávno okoukané atrakce. Šmíra. Kostlivci už došli, tak na nás ze skříní vypadávají jenom cedulky s nápisem "Toto je kostlivec. Bojte se!"

*/ = omlouvám se za vulgarismus, ale jiné přiléhavé sloveso mě k tomu způsobu jízdy na bicyklu s pomocným motorkem prostě nenapadá. Poradíte? [;>)

STK řekl(a)...

Dodatek:
Na kole, pokud lze. Pokud nelze koukám z okýnka a nadávám. Nejste si totiž zcela jist, kdo vlastně je skutečný mašinfíra - i kdybych ho měl odvahu vyhodit z lokomotivy.

Jakub S. řekl(a)...

X Ano, Hani. Žel, žel. Je třeba tento tristní a zoufalý a nebezpečný stav věcí, status quo, nemilosrdně vidět. Podívej - neotravuj se (to myslím doslovně, je to toxické) těmi "diskusemi" - let it be, let it be, let it be... ZAKAŽ SI TO. A fertyk! Je to příkaz!!
X Dům hrůzy z podřadného lunaparku - sakra zase závidím jiným perfektní vyjádření, plastické jak semtex, a jsou to stále titíž! Staré atrakce. A šmíra, ano, čili efektní naučené rutinní manýry a gesta a fráze po předcích - Skříňka s líčidly, že.
X P r d í t k o se, vážení, mezi 55 - cca 65 pro tento dojemný a užitečný samohyb užívalo zcela běžně obecně.
X Dnes jsem strávil 4 nádherné hodiny na Světu knihy v Praze, chtělo by to dva dny... A mj. ovšem , jako loni s pí Szymborskou a pí Tokarczuk a spisovateli z Lužice (má slabost, srbštinu miluju - Ignác M.: Já miluju květ že zvadne, člověka že zemře...), tak letos na izraelském stánku a u komiksů, a naživo máhle slyšel zblízka neplánovaně toho úžasného dojemného Vašíka Neckáře, jak už zase zpívá s bráchou z p a m ě t i Massachussetts, Vánoční, Bráchu, všecko... Za chvíli jsem honem sundal brýle a ženské (50-70) kolem měly rudé oči a mávaly mu. Chápete? Pokud ano, můžete mi to i snad závidět, povoluji.

stk řekl(a)...

Václava Neckáře
jsem potkal pracovně jenom dvakrát v životě - a působil na mě dojmem perfektního, klidného profesionála. Pak, po mrtvičce či co jej to postihlo, mi ho bylo zcela lidsky líto. A myslím, že málokdo měl takovou radost z vítězství toho malého bojovníka nad svým osudem než já.
"Půlnoční" je skvělá píseň ke skvělému filmu (nedoceněnému, naprosto nedoceněnému lidským poselstvím, opravdu avantgardním výtvarnem a vůbec...)
Hluboce si vážím těch malých, tichých, ale zarputilých bojovníků. Bravo!

R.Švehla řekl(a)...

Božínečku!
„Nedoceněný“ film Alois Nebel „získal na Cenách české filmové kritiky 2011 cenu za nejlepší původní hudbu. Nominován byl také v kategoriích nejlepší film, nejlepší režie, nejlepší kamera a Miroslav Krobot byl nominován na cenu za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli.
V rámci cen Český lev 2011 získal cenu za nejlepší hudbu, zvuk a výtvarné řešení. Nominován byl do cen o nejlepší film, režii, kameru, střih a mužský herecký výkon ve vedlejší roli pro Karla Rodena. Získal také cenu pro nejlepší plakát.“
(Pramen: Wikipedie)

K „opravdu avantgardnímu výtvarnu“:
1) Metoda (Rotoscoping) byla patentována před 95 lety
2) Výtvarných inspirací bylo více, Jaromír Švejdík nejčastěji zmiňuje Mike Mingolu a José Muñoze

Hezký den přeji.

stk řekl(a)...

Kurňa, Vy jste ale chytrý!

drak řekl(a)...

STK:

Václav Neckář je opravdový profesionál, to jsem časem poznal, ačkoliv to není můj obor a parketa. Způsob kterým překonal následky mrtvice a rozsah, v jakém se mu to podařilo, nasvědčuje tomu, že je to člověk s mimořádnými vlastnostmi se týče vůle, vytrvalosti a inteligence. Tohle nasvědčuje tomu, že je to opravdu mimořádný člověk.

Jakubovi S.:

Ano, Svět knihy navštěvuji pravidelně a rád. Byli jsme tam dnes, přinesli jsme si toho poměrně hodně. Vybírat si není snadné, knih, které se mi líbí je hodně, ale na všechny nemám ani dost místa, ani dost peněz a ani dost času číst všechny. Ten proces výběru není někdy snadný.

R.Švehla řekl(a)...

Není zač, vážený STK; rádo se stalo.