pondělí 4. června 2012

Smutný konec jednoho věrného trolla

Vážení návštěvníci, věrní štamgasti i náhodní hosté, zabloudivší sem cestou ze hřbitova. Se smutkem Vám oznamuji, že naši společnost navždy opustil pan Richard Š. Žije, avšak nebude se projevovati zde, pokud budu míti možnost mu v tom zabránit. Totiž:

Nemám neomezené kapacity časové, psychické ani morální. Proto jsem nyní všechny příspěvky pana RŠ od 1.6.2012 včetně poslal rovnou do spamu a od nynějška tak budu činiti i nadále. A to i zpětně, i po delší nepřítomnosti. Nehodlám je třídit na ty s "přidanou hodnotou" a na ty urážlivé, částečně lživé, pouze podlé nebo čistě nenávistné. O důvodech tohoto omezení jsem psal už dříve, nicméně, přiznávám, byl jsem příliš benevolentní, či spíš líný. Pan RŠ tak následuje své alter ego pana Většího vlastence, který se s námi již jednou rozloučil slovy:

"Vše co začíná, také končí. (J.V.Stalin). I moje působení mezi vámi nyní končí, drazí přátelé, soudruzi a soukmenovci."

Dubnová Vlastencova labutí píseň končila slovy: "Vím, že se neloučíme navždy". Ale tentokrát to navždy je, s jedinou výjimkou:

Mazat nebudu příspěvky od RŠ a VV pod výše uvedeným článkem. Jinak se s nimi nebudu mazat a smažu je, i když jsem si vědom, že tím značně klesne návštěvnost hospůdky. Snad to přežijeme.

\ :-)

46 komentářů:

STK řekl(a)...

Zdálo se mi před chvílí, že tlačítko IGNORE začalo fungovat - na pouhou mou myšlenku.
Ale realita je, jako vždy, mnohem jednodušší. Hospodský vzal do ruky koště. S "některými" se totiž jinak nedomluvíte.
===
Obávám se, že návštěvnost Hospůdky nepoklesne. Možná tomu bude i naopak. Opět bude příjemné podiskutovat (nebo se i trochu pohádat) s přáteli.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

Inu bodejť by se sem trolové rádi nevraceli, když zde byli nejen krmeni, ale dokonce tu v minulé době mezitrolové zaznělo, že tu někoho jejich odchod dost mrzí a jak se těší na jinou postavičku...

Jakub S. řekl(a)...

Ale nepoklesne, natož značně. Chi scometto quel che volete: stavím sa o co scete, cérky a ogaři! Zavdajme si a hotové.
Někdy, když su v náladě, upadnu do východomoravštiny - hanáčtiny - brněnštiny. Nic z toho není pro mě násilné, všecko je ve mně přirozeně nasáto: su rozené z teho betálnyho štatlu, po stařence su z hanáckyho gronto a pořád tam mám famylyjo, Valaši/Slováci jsou mým prostředím posledních 6O let.
Tož dajme si. Z flaše, né po lebeni - !

Jakub S. řekl(a)...

Ci, ovšemže. Zas t a k hlúpý nejsu. Aji dyž to tak každú chvílu vypadá.

informace řekl(a)...

Byla jsem to já, pane Žíkovecký, co jsem napsala ty věty. A mohu to opakovat znova, i přes poslední nepříjemnou epizodu. Autor Většího vlastence umí psát a často byl velice vtipný. To, bohužel, nemohu říci o postavičce pana Švehly. Svou výřečností skutečně znemožňoval diskuzi.
Na webu je spousta blogů, pane Žíkovecký, kde blogeři píší každodenně nové články, a často i zajímavé, ale diskuzní stránka pod nimi zeje pustotou.
To se nemůže říci o tomto blogu, i když jeho administrátor často servíruje ohřáté konzervy. Přesto tu byla diskuze živá a zároveň i velice slušná návštěvnost. Pravděpodobně právě kvůli příspěvkům. I těm nepohodlným.
Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet dál.
Já tu taky nemusím být, pane Žíkovecký. Klidně nás svým talentem všechny nahradíte.

Jakub S. řekl(a)...

Ale no tak. Není snad slušné snižovat hostitele.
Vtipný... jistěže. Tím hůř.

STK řekl(a)...

Jsem poněkud překvapený Vaší reakcí Informace.
Patrně máte ráda - co vlastně máte ráda? Ostré příspěvky, kdy se zesměšňuje protistrana? Nebo ten vytrvalý "písemný průjem" pana R. Švihlého?
Možná se pletu, ale poslední dobou jsem si tu připadal jako na loutkovém představení, kde se čtyřhlavá saň dohaduje sama se sebou - jedna hlava s druhou. Sice efektně chrlí oheň, ale v podstatě si neublíží. Je to stále jen jedna saň, jeden organismus. Potíž je v tom, že se po určité době začnou někteří diváci nudit. Chrlení ohně, pokud se stále opakuje je v podstatě nuda. A útoky na lidi, kteří zrovna tuhle pohádku neradi je z toho hlediště docela spolehlivě vyžene. Napřed jen do buffetu ve foyer, kde popíjejí kafe a když se na jevišti nic nemění, patrně opustí divadlo.
Takových scén je totiž na webu spousta.
A "ohřívání konzerv" bych hospodskému nevyčítal. Tenhle podnik patrně není to jediné, co na tomto světě dělá. Pro některé ovšem ano. V tom případě se měli trochu omezovat. Sebekontrola, autocenzura. Takt a vychování. Vytrvalý žvanil časem znudí.
Tu je jiné podobenství: Pokud znáte české knihy/filmy, tak tu vystupoval strýc Pepin z Hrabalových Postřižin následován tetičkou Kateřinou z Jirotkova Saturnina. Těm jste byla důstojnou protiváhou už jenom Vy. Ostatní, jak se zdálo, mohli klidně "jít domů" - nikdo by nic nepoznal.
Pokud to má být blog, kde se diskutéři budou předhánět v tom, kdo "lépe a rychleji" najde nějaké odkazy nebo předvede svou vysoce naleštěnou inteligenci, spletl jsem si dveře. A nápis nade dveřmi by měl také znít jinak. Třeba Theatrum mundi. V kapesním provedení.
A Vás, tedy Vašeho avatara, nikdo neumlčoval ani slovem, ba ani náznakem. Takže zůstaňte v roli penzionované vysokoškolské profesorky kdesi ve střední Itálii - budeme Vás tak brát. Pokud chcete. A dodávejte nám čerstvé informace - pokud možná ještě sebou mrskající - jako ryby.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jesus Maria!
Ta kresba - vždyť to jsem CELÝ JÁ! Kde vzali Čecháčkové moji fotku?! Vždyť přece svoji zvířecí německo-židovskou mordu obvykle schovávám pod plnovousem, nebo alespoň za rozevřeným výtiskem Süddeutsche Zeitung!!
A takto se směju jen mezi svými - v kostele, a na ... Aha, už mi svítá - zdejší pilní sběratelé informací přece nepřestali jezdit na Sudetendeutschen Tage, služebně - aby zdokumentovali aktivity nejzuřivějších nepřátel svobodného Čechistánu.
Takže tam mě dostali; a nyní mne znají a poznají. Jak vidím, po vítězství Čecháčků se budu muset přes jejich hranice do Evropy prostřílet.

Ale co budu dělat do té doby? Kam se já teď poděju, když už mě vyhodili i odsud z téhle nory? Vždyť Žid patří do kavárny, třeba by to bylo jen takové virtuální doupě plné národních socialistů a rasistů! Navíc - kde a jakým způsobem budu teď sloužit svým pánům z landsmanšaftu, CIA a Mossadu?! To se mám vrátit na Lidovky, na tu naši profláknutou německou žumpu?!?
Ajvaj, já TRPÍM jako zvíře pod naším košerákem!!!
Warum, Gott, zum Heil die fürchterlichen Umwege, das Leid der Unschuldigen, die Schuld?

Ne, jenom ne pláč!
Jenom ne strach Jen žádný strach
takovou fugu nezahrál sám Sebastian Bach
co my tu zahrajem
až přijde čas až přijde čas
Zrodí se nový Quisling- zrádce Havel
Z Pavla se stane opět Šavel
Pod klenbou zahřmí Te Deum Laudamus
Kardinál oslaví Evropu a kapitalismus
Do té doby si hrajte Kupředu levá,
Poupata a Holky z naší školky.
Svatému Vítu i Vojtěchu to neva;
Jednou zas tu zavoní bavorské vdolky.

Ano, jednou se vrátím, vrátím se ve vojšti fašistů-Sudeťáků a žoldáků US Army. Přes spáleniště, přes krvavé řeky nás do vašeho týlu povedou Češi - zrádci vašeho národního socialismu a čecháčkovství, a REVANŠ! bude náš bojový pokřik!
Jestli vám nepřijdou na pomoc včas vaši starší bratři, včas jak legendární vojska z dávných kronik, tak Lenin s vámi! (Nepřijdou, protože brzy vymřou na chlast, tabakismus a AIDS.)

A nevrátím-li se ve svém vlastním těle, budou-li za čtyřicet let dalšího českého putování pouští bezútěšnou z mého těla jen práchnivé kosti, vrátí se můj duch na perutích Pomsty, vrátí se mé sémě v mých vnucích, zjizvených buršácích.
V podobě havrana černého jak Temno habsburské zakroužím nad Katedrálou zasvěcenou křesťanským mučedníkům, Katedrálou naplánovanou králem s minimem české krve v žilách, Katedrálou nakreslenou Žabožroutem a Němcem.
Zakrákám do rytmu německé hudby, do latinských slov oslavujících Všemohoucího, jenž opět přemohl Čecháčky, Rusy a ostatní síly pekelné; Bohužel asi opět jen na pár let.

In te, Domine, speravi;
non confundar in æternum.


Prostě se shledáme, Čecháčkové, vlastenčíci! Shledáme se, ať tváří v tvář (lépe řečeno tváří v mordu, v mém případě), nebo jako duše u Posledního soudu. To se aspoň hezky naposled zasměju, ateisti a agnoistici blázniví.
Do té doby Nazdar!
Nazdar zdejší (český) nacisto!
Nazdar zdejší obránci unikulti, zarputilejší než muslimové či hitlerovci!
Nazdar popletové, nazdar veleduchové, pletoucí si pojmy s dojmy, nazdar „vzdělanci“ nečtoucí ani své vlastní klasiky a modly!
NAZDAR!

Vás skoro naposled zdraví nikoli nejmenší sudetský vlastenec-kosmopolita, bigotní katolík Mordechaj Avichai Bonent, aka Reinhard Švehla

Šaman řekl(a)...

PRO VV a RŠ: Příště SEM, prosím:
http://samanovodoupe.blogspot.cz/2012/04/vlastencova-labuti-pisen.html

Podobizna trolla převzata z http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_%28Internet%29
Nic osobního.

informace řekl(a)...

Chcete-li ode mne čerstvé informace, obraťte se s důvěrou na vaši tiskovou kancelář.
Já jsem totiž zvyklá diskutovat, na rozdíl od vás. Diskutovat a poprat se někdy třeba až do krve a ne se schovat za buk, když lítají rány. Anebo posílat fotky naježeného kocoura.
S dvěma avatary tu byla zábava, i když tedy v posledních dnech to přehnali, to uznávám i já.
Takže, vážený STK, kdoví jestli se ještě uvidíme. Právě ten příklad s divadlem sem padne.

informace řekl(a)...

Pro všechny:
připomínám Voltairův apokryf,o kterém se tu vedla tak živá diskuze
"Nesouhlasím s Vámi, ale udělám vše proto, abyste svůj názor mohl obhajovat".
Nemáte tak trochu krátkou paměť? Anebo selektivní?

STK řekl(a)...

Ano, obhajovat, Informace.
Ne se pokoušet zesměšnit kohokoliv, kdo se mnou nesouhlasí. Ne žvanit kolem dokola!
Ale už dost o tom. Neuvidíme-li se, tak tedy mnoho štěstí přeji.

informace řekl(a)...

NA NESHLEDANOU!

Jakub S. řekl(a)...

Co blázníte?! Ohromujete mne. Co psal VV či RŠ, jsou n á z o r y ? Ale. A co se tady urážíte úplně mimo, za něho, když nikoho nenapadlo, a nenapadlo by, že byste tu neměla být, zůstat, průběžně podávat postřehy a poznatky a fakta z Jihu a mě vyzývat k překládání a vůbec? Toto zástupné naprosto nečekané uražení myslím všechny překvapuje. Smažte to, prosím moc...

drak řekl(a)...

Abych s někým chtěl mít co do činění, musí to především být aspoň přiměřeně slušný člověk. Je-li ten slušný člověk k tomu všemu ještě inteligentní, vzdělaný a zkušený v nějakém oboru, nebo i víc oborech, tím líp, o to je to pak zajímavější. Na druhou stranu, jen těžko by někdo chtěl mít co do činění se zlomyslným zmetkem, který rád někomu ubližuje, jedovaté slovo je totiž také zbraň a jaká je to zbraň, navíc vás za její používání nezavřou, její účinky se na jedné straně dají těžko přehlédnout ale spolehlivě prokázat před soudem se ale zpravidla nedají. Je-li tedy někdo parchant a zároveň je inteligentní a vzdělaný, je to jen o to horší a škodlivější parchant, který umí víc a hůř ubližovat a otravovat své okolí, ale s takovými předpoklady a dovednostmi od něj tím spíš neuvidíte nic dobrého.

VV, RŠ a případné další klony téhož už tolikrát porušili pravidla všeho možného, psaná i nepsaná, že jejich další setrvávání zde neshledávám ani účelným, ani žádoucím, ani jakkoliv jinak přínosným. Zkrátka a dobře, shodnu se v tomto ohledu s Šamanem, STK, Jakubem S. a dalšími, VV, RŠ a dalších případných klonů téhož mentálního jedu vskutku žádná škoda nebude a o to raději si sem dojdu popovídat, diskusí se bude lehčeji a lépe procházet, zejména až se Plechovka spolehlivě naučí ty mentální jedy mechanisovaně, bezpracně a neúnavně eliminovat, někteří jedinci si vskutku zasluhují, aby na ně byl nasazena nějaká drsná, brutální neúnavná a nesmlouvavá mechanisace. Věřím, že to Hospůdce prospěje, jakkoliv nejsem příznivcem jakýchkoliv regulací, tak natolik jsem realistou, že vím, že každé pravidlo mívá své výjimky a klon VV/RŠ, je jednou z nich.

Mám i určitou dávku pochopení pro postoj paní informace, která s takovýmito "vejlupky" z nějakého důvodu ráda bojuje. Já s ní ale tuto zálibu nesdílím, nicméně i takové lidé, jako je paní informace jsou na světě zapotřebí, oni jsou to, kdo aspoň občas zdařile vykáže zmetky, jako je například David Ráth, do patřičných mezí. Jinak by se totiž mohli začít domnívat, že jim patří zeměkoule. Mezi námi, ona jim tedy fakticky patří, ale takhle jim to její užívání aspoň někdo, aspoň občas, aspoň trochu a aspoň nějak, ale přeci jen znepříjemní.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Týká se to pouze jednoho přece ...

No man is an island,
Entire of itself.
Each is a piece of the continent,
A part of the main.
If a clod be washed away by the sea,
Europe is the less.
As well as if a promontory were.
As well as if a manor of thine own
Or of thine friend's were.
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

Záměrně jsem nikoho nejmenoval, aby to nebylo pochopeno jako osobní útok. (Dokonce jsem si dal i záležet na tom, aby z mého komentáře nebyl patrný rod, čímž by se neurčitost snížila čtyřikrát.) Nejde totiž jen o konkrétní spor o to, zda trol v hospodě je atrakce zvyšující návštěvnost nebo naopak něco, po spatření čehož náhodný kolemjdoucí rychle opustí jakoukoli myšlenku na to vstoupit a chvíli posedět; vidím pod tím i obecnější problematiku, která je společná i pro jiné kontroverzní otázky. Vzpomeňme si na onen díl Zeměplochy s těmi upíry - bylo tam řečeno, že nemohou vstoupit do vašeho domu, pokud je tam sami nepozvete.

STK řekl(a)...

Jistěže se dají takoví "laskaví lidé", jakým se postupně stal VV alias RŠ alias ?? eliminovat ignorováním. Jenže je pak, při jejicjh literární plodnosrti, problém najít něco, co stojí za přečtení, za reakci.
Moje podobenství o vícehlavé sani se mi vnutilo podvědomě. Uvidíme, co na tom nejasném pocitu bylo pravdy.
Teď jenom počkat, jetli nám ta čistá podlaha vydrží a můžeme se tu začít hádat.
Bez osobních urážek a o věci samé.
Pokud někdo invektivy potřebuje ke spokojenému životu, je přece spousta blogů, kde v diskuzi nic jiného kromě více či méně zakuklených urážek není.

P.S.: Co se mě týče, já jich mám v Ústavu dostatek - byť ne osobních.

Jakub S. řekl(a)...

Ale jejda. Nazdar, dík! Tohle ovšem už dávno bylo přeloženo, a dobře, a díky jistému Hemingwayovi je to povědomé každému. Přesto se mi zachtělo převést si (a vám) to teď sám:
Nikdo, nikdo není ostrovem, / ostrovem jen pro sebe. / Každý je kouskem kontinentu, / částí nějaké pevniny. / Spláchne-li moře hroudu,
je Evropa o ni menší. / Jako by to byl mys. / Jako by to bylo sídlo, tvé / či tvých přátel. / Zemře-li kdokoli, je i mne méně, / vždyť i já jsem částí lidstva. / Proto se nedávej ptát, / komu zvoní hrana. / TOBĚ ZVONÍ.
Začátek 17. věku. Páni.
Ale, prosím, sem to úplně nesedí. To bylo myšleno jinak.

Jakub S. řekl(a)...

Čtěte všici na NP Evropa rovná se 10 000 Rathů! Já tomu sotva rozumím, ale je to prostě šílené, nestvůrné, pobuřující na ultimo. A nic, klid, proti pitomostem je to pro novináře a komentátory vedlejší. Zaznávanie na ultimo. (I:zaznávať = popírat.To jsou naše peníze, a řádově víc než si lze představit. A lidi o tom rozhodující ani nevědí částku!!

Comitato per la Difesa řekl(a)...

Al signor Jan Kovanic
Amministratore del blog
Samanovo doupe sito a
Praha, Domov můj, Repubblica Ceca

Le scriviamo per trasmetterLe la nostra seria preoccupazione per la detenzione illegale del citttadino Reinhardt Svehla nella gabbia di isolamento nel Suo blog e per i maltrattamenti subiti ad opera della gente locale.
Tali azioni da parte delle autorità locali sono in palese violazione dei basilari diritti umani di libertà di espressione e di libertà di pratica religiosa. Chiediamo con urgenza che questo caso riceva una immediata attenzione e che cittadino Svehla sia immediatamente rilasciato dal Centro di Detenzione del Suo blog.
Il Comitato interviene in seguito alla disperata lettera dalla prigione, la cui copia alleghiamo alla presente.

Firmato
Per il Comitato italiano per la difesa del cittadino Svehla.
M. Padella

Allegato: lettera del detenuto

MORDECHAJOVA KLEC
* Číslo 1 *

Ano, klec. Do výběhu mne pustit nelze. Ne, neprchl bych; není kam. To vím, i když zvlášť chytrý nejsem.
Ale do výběhu se mohou dostat návštěvníci ZOO. Jednoduše přelezou plot, že. Následky vídáte v debilbedně: Mrtvá zvířata (stádní zvěř si ublížila při pokusu uniknout z dosahu lidských dravců), potrhaní dvounozí vetřelci + mrtvá zvířata (zabitá dvounožci, snažícími se zachránit agresory svého druhu před bránící se zvěří).

Takže klec. Můžou se mi posmívat, můžou mi házet masové či sladké kuličky plněné rozdrceným sklem. Ale klacky na mne skrz mříže nedosáhnou. Paráda!
http://samanovodoupe.blogspot.it/2012/04/vlastencova-labuti-pisen.html?showComment=1338893281161#comment-c8164471821686434458

Harpyje řekl(a)...

J´Accuse

Pan Švehla není žádný troll, nýbrž inteligentní provokatér.

Poselství jeho ironických, někdy až sarkastických příspěvků inspirují a vyzývají k zamyšlení, což se o příspěvcích těch, kteří ho nazývají zlomyslným zmetkem, škodlivým parchantem produkující mentální jed, nebo samozvaných, do vlastní osoby zamilovaných mudrců, kteří si dělají starosti o čistotu zdejší podlahy, nedá říct.

Už se moc těším, jak se zde nyní plným proudem rozběhne ona Vámi kýžená, věcná diskuse, "bez osobních urážek". Vy, vážený STK, a někteří Vaši spoludiskutéři, kterým pan Švehla šlápl na kuří oko, jste se mu přímo nabízeli jako terč. Byl to nerovný souboj, to uznávám. Ale zároveň chápu, že nemohl odolat.

Per effectus, jak říkáme my latináři.

Harpyje řekl(a)...

Lettre de détenu.
:-)))

Harpyje řekl(a)...

A když už tady opět jsem, tak bych Ti, milý Jakube, doporučila, abys nevyzýval k četbě článků, jimž nerozumíš. Zaseješ tím totiž ještě víc zmatku do myslí zdejších svérázných myslitelů, než už v nich je.
Jeden článek tohoto demagoga a pseudoekonoma Jedličky, v kterém vyzýval k nákupu zlata, potravin a zbraní (jeden jeho kamarád se zásoboval několika paletami rýže, a v Německu stojí na každém rohu automaty, směňující bezcenná € za zlato) jsme komentovala zde na tomto fóru loni. Dzp.

Comitato per la Difesa řekl(a)...

Al signor Jan Kovanic
Amministratore del blog
Samanovo doupe sito a
Praha, Domov můj, Repubblica Ceca

Il detenuto Svehla è rimasto senza regolare possibilità di intrattenere rapporti con la famiglia e gli amici e inoltre senza cibo. A testimoniare il suo stato di prostrazione e sofferenza e di disturbi psicosomatici che la detenzione comporta, alleghiamo una sua seconda lettera dalla prigione. Dobbiamo constatare che, nonostante tutti i principi costituzionali e le relative leggi dello stato che tutelano la salute e la dignità, al detenuto Svehla non è stato garantito il diritto alla salute e alla dignità. Interrogazioni e istanze del nostro Comitato, l'interessamento di una radio nazionale non hanno ancora portato alla soluzione del problema. C'è da chiedersi se si tratti solo di una questione di una semplice trascuratezza burocratica, visto che l' Amministratore del blog avrebbe potuto provvedere in pochissimo tempo alla soluzione del problema di liberazione dello Svehla, oppure di un mirato attacco ai basilari diritti dell'uomo..
Ci auguriamo che qualcuno ascolti questo messaggio messo in una bottiglia e lanciato nell'oceano della rete, perchè, in tutti gli istituti penitenziari, casi come questo siano trattati con attenzione e con la sensibilità che si deve ad ogni essere umano.

Firmato
Per il Comitato italiano per la difesa del cittadino Svehla.
M. Padella

Allegato: lettera del detenuto n. 2

MORDECHAJOVA KLEC
* Číslo 2 *

Český vzdělanec si zoufá a bije na poplach:
http://samanovodoupe.blogspot.it/2012/04/vlastencova-labuti-pisen.html?showComment=1338908941412#comment-c5521170084873447889

Harpyje řekl(a)...

Nuž ale, "z" článkem souhlasí například můj oblíbený spoludiskutér Lenc, chlouba české pravice, potenciální volič SSO:

"Chtěl bych paní Kanioková také doufat(a stále ve skrytu duše doufám)v Německého občana.Ale začínám být pesimista.Ono to sociální pohodlí má větší setrvačnost než pud sebezáchovi.Uvidíme."

Jakub S. řekl(a)...

No budu ovšem leda rád, když to nemá tu relevanci či dokonce je to úplně nějak vedle. Já nepředstírám, že se ve všem vyznám, vím, že skoro v ničem, to každý ví, tak prostě věřím kompetentním redaktorům, šéfredaktorům ap. - jak jinak? Není třeba mě sjet jak malého drzého kluka, ujišťuju vás. To bývá bumerang...
Vysvětlí mi a jiným někdo, co je to tu za zmatený " z a t y k a č " - ? !

Jakub S. řekl(a)...

Jo a taky ovšemže děkuju za upozornění na autora. Nejsu jasnovidec. A su slušný nemajetný český intelektuál...

STK řekl(a)...

Takže jedeme dál...

Tato virtuální hospůdka je revír pro Harpyji i R. Švehlu naprosto neodolatelný. Nebo je už jeden z posledních prostorů, kde se mohou uplatnit. Přesto, že většinou hostů, jak sami tvrdí, pohrdají.
===
Její Nadutost tu tedy zůstává, Švehla řeční jen "za plentou" a já - já už nemám chuť se tímhle spolkem jakkoliv zabývat.
Nějak už to bez Hospůdky vydržím... [;>))
Nejsem totiž závislák.
===
Tož bavte se tu, jak jen umíte.

drak řekl(a)...

RRR a Jakubovi S.:

Souhlasím s Jakubem, tento Hemingway skutečně nepasuje na tuto situaci, jakkoliv by se to někdo snažil takto podat. Nicméně je to jeho názor a já mu ho neberu, jen se s ním neztotožňuji, na druhou stranu, je-li aspoň vyjádřen takto slušně, tak mi ani nevadí, byť to nepochopení mi trochu mrzí.

ZŽ:

Souhlasím, ale upřesním: Nezvat je málo, zákaz pobytu na celém území, snad s výjimkou místností pro návštěvy, je lepší. Když si kdokoliv dá tu práci (ani ne moc velkou) a podívá se třeba na Wikipedii na pojmy troll, flame war a grammar nazi, tak zde v diskusích pod články najde velice zdařilé příklady toho, o čem se v těch encyklopedických článcích hovoří. Má-li myšlenka racionální jádro, může mi být fuk, zda je napsána gramaticky správně nebo ne. Může jí totiž napsat někdo, pro koho není čeština rodnou řečí a vyčítat mu neznalost pravopisu je pak poněkud mimo mísu. Myslící a slušný tvor to neudělá, provokatér, troll, grammar nazi a jiná síťová havěť však takovou nahrávku na smeč nedokáže nevyužít, to by se spíš zastavila zeměkoule... Konec konců, fakt, že vítězství "sociálního pohodlí" nad zdravým rozumem a pudem sebezáchovy, je významným problémem amerického a evropského dneška, prostě nelze přehlédnout. Jakkoliv se to někomu nelíbí a odmítá s tím něco rozumného dělat, dříve či později bude muset. Začne-li se dřív, nebude to tak drastické a nebude to tak moc bolet.

STK:

Nutit Vás nebudu, ale stýskat se mi po Vás aspoň trochu a aspoň občas bude.

Jakub S. řekl(a)...

Lidi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To je zlý sen.
Dámy!
Už zase v další partě, kde jsem (opět) vyvinul a vyvíjím už téměř nelidské úsilí o sesouladění a otupení břitů, a už na to skoro nemám - musím rezignovat, nebo (s týmž účinkem) se dočkat vykázání? Není vám líto už chlapa jako stk a dalších? A opakované zhnusení do takové míry může být nevratné. Opravdu nenahlédnete nutnost vydechnutí, velkorysosti, uvolnění, podání ruky, zažertování, i když to zrovna stojí trochu úsilí...atd. - ? SAKRAPES!

Jakub S. řekl(a)...

Ptal jsem se, co je to za "zatykač". A proč italsky.

Anonymní řekl(a)...

Hemingway!!!
To snad není možný!

Comitato per la Difesa řekl(a)...

Al signor Jan Kovanic
Amministratore del blog
Samanovo doupe sito a
Praha, Domov můj, Repubblica Ceca

Il Comitato italiano a difesa del cittadino Svehla, nel constatare di non aver tuttora ricevuto alcuna risposta alle sue due precedenti lettere, rinnova la sua vibrata protesta e profonda indignazione per l'orribile trattamento riservato al prigioniero politico R. Svehla, trattenuto illegalmente nella gabbia del blog Samanovo doupe. E' deplorevole che una simile persecuzione si sia abbattuta su un cittadino che ha osato dissentire, esprimere opinioni e pensieri diversi e manifestare liberamente la sua creatività.
Il Comitato denuncia altresì l'immobilismo delle autorità politiche e amministrative verso un problema così drammmatico e tragico quale la situazione presente nel carcere del blog. Il cittadino Svehla non solo viene trattenuto in una strettissima gabbia 2,5m x 2m ma viene nutrito con pezzi di carne cruda in avanzato stato di putrescenza.
A testimonianza del peggioramento delle sue condizioni psicofisiche alleghiamo una sua nuova lettera dal carcere.
Il Comitato fa inoltre presente di aver ricevuto molte adesioni e manifestazioni di solidarietà da parte di organizzazioni politiche e civiche italiane quali la Federazione Giovani Anarchici del Mediterraneo, Associazione Donazione Organi, Organizzazione per la Salvaguardia delle Culture del Mediterraneo, Club delle Mamme Italiane.
Considerando che la situazione è stata inoltre esacerbata dalla disinformazione presentata sistematicamente da parte del suddetto blog, il Comitato si riserva di interessare alla deplorevole situazione in cui versa lo stato di salute del detenuto la Croce Rossa Internazionale.

Firmato
Per il Comitato italiano per la difesa del cittadino Svehla.
M. Padella

Allegato: lettera del detenuto n. 3

MORDECHAJOVA KLEC
* Číslo 3*

Je čas nočního krmení. Hodili přede mne mršinu.
HAÚÚÚÚÚÚ !

Jakub S. řekl(a)...

Ano, Hemingway... tak tak. Příště počítejte do deseti či raději do sta, než se rozhodnete něco zkratově hodit na papír/monitor.

Anonymní řekl(a)...

"díky jistému Hemingwayovi je to povědomé každému" a díky Thomasu Mertonovi a ještě daleko více díky Johannes Mario Simmelovi.
RRR citoval J. Donna a ne Hemingwaye, jak hloupě tvrdí drak "tento Hemingway skutečně nepasuje na tuto situaci"
Tak počítejte Vy.

Pace nel Mondo řekl(a)...

COORDINAMENTO NAZIONALE PER LA PACE NEL MONDO

Comunicato di stampa

Le manifestazioni di protesta, organizzate dalla nostra direzione che avranno luogo in questi giorni nelle numerose città italiane, ci inducono ad avere coraggio, a nutrire speranza di una svolta nella causa Svehla, illegalmente detenuto nelle carceri del blog Samanovo doupe.
Manifesteremo contro il ricorso eccessivo alla forza, contro gli arresti arbitrari e contro la tortura nella repressione della libertà d'espressione e di circolazione.
Chiediamo la liberazione incondizionata del detenuto e il suo immediato reinserimento nelle sue fuzioni precedenti all'arresto.
Nei prossimi giorni una nostra delegazione si recherà nella cella di Svehla per farlo uscire dall'invisibilità in cui le autorità vorrebbero relegarlo e per sostenere la sua irriducibile volontà di lottare contro le ingiustizie perpetuate nel famigerato blog.

Lega Tutela Sofferenti řekl(a)...

Lega per la tutela diritti di coloro che soffrono

ADOTTIAMO IL CARCERATO SVEHLA!
Cerchiamo di salvarlo dai combattimenti, dall'incuria, dall'abbandono, dai maltrattamenti.
Ci stiamo prendendo cura di lui. Ora han bisogno di una casa.
Dopo un percorso di recupero fisico e psico-comportamentale è pronto per essere adottato.
Prenditi cura di uno dei sofferenti, regalandogli una nuova vita e accogliendolo nella tua famiglia.
APRI IL TUO CUORE!.

PSICHIATRI SENZA FRONTIERE řekl(a)...

ASSOCIAZIONE PSICHIATRI SENZA FRONTIERE
SOS! SOS! SOS

La nostra Associazione, interessata al caso detenuto Svehla, ha appena captato un messaggio provieniente dalla cella del sudetto detenuto, da cui risulta che Svehla è affetto da seri disturbi psichici, come squilibri nella percezione dello spazio, del tempo nonché della propria identità.
Si dichiara cannibale in quanto avrebbe consumato, a quanto dice, un suo alter-ego "když jsem sežral Většího vlastence" e licantropo emetendo di notte ululati tipo "HAÚÚÚÚÚÚ !"
Si chiede pertanto un immediato intervento allo scopo di assicurargli adeguate cure psichiatriche in un istituto attrezzato a prestare trattamenti adatti al caso (dall'elettroshock e lobotomia, agli psicofarmaci).
L'Associazione avverte che l'Amministratore del blog verrà ritenuto personalmente responsabile nel caso si verificassero danni a persone o al detenuto stesso. Nell'eventualità che Svehla voglia consumare un'altra sua identità o distruggere le sue sembianze umane.

SOS! SOS! SOS

drak řekl(a)...

Mě připadne docela úsměvné, jak nemehlo a nedochůdče, které si ani neumí zvolit a použít nějakou přezdívku (nickname), jednomu doporučuje, aby počítal a o jiném říká, že je hloupý. Co si takhle zamést nejdřív před vlastním prahem?

nemehlo a nedochůdče řekl(a)...

A Vy nejste hloupý?

informace řekl(a)...

Ubohé nemehlo a nedochůdče,
řekni těm, co ti prodali patent na geniálnost, ať ti vrátí peníze. Sprostě tě natáhli. Jsi docela průměrný blbeček.

Kopretina řekl(a)...

Tak jsem klikla na Vlastencovou labutí píseň, děs a hrůza, vidím pokročilou formu schizofrenie ve stádiu relapsu, dochází k rozpadu osobnosti, nutné je nasadit antipsychotika, velké množství zyprexy kombinované s dalšími léky. Hospitalizace nutná, takový člověk může být nebezpečný sobě a svému okolí. SOS, nutné volat 155 nebo 112...

Kopretina řekl(a)...

I zde někteří jedinci trpí schizofrenií, patologické bludy, psaní bez rozmyslu, rozpad osobnosti. Hospitalizace nutné, nutné volat čísla buď 155 a nebo 112.

Harpyje řekl(a)...

Vy jste, Kopretino, opravdu, zneuznaný génius!
Myslím, že nikdo ze zdejších diskutérů netušil, že jste schopná určovat dálkové diagnózy v oboru psychologie! Paní Dr. multi Hájková tento obor teprve studuje, kdežto Vy si už troufáte!
Kompliment!

Kopretina řekl(a)...

Ano Harpyje, psychiatrii a psychologii jsem nestudovala a nemám z této disciplíny diplom, nicméně vidím, co vidím a čtu, co čtu, možná zkusím vytisknout texty a dát ho přečíst paní doktorce psychiatrie, co tomu říká. Paní psychiatrička je moc příjemná dáma, inteligentní, vzdělaná a příjemná. Ale to je zbytečné, co na tom, jestli pisatel je nebo není blázen, na diskusním prostoru přece nemůže nikomu ublížit...