neděle 15. července 2012

ČESKÉ TEXTÁRNY 2002: Soudruzi, vzbuďte se!!!

Pondělí 15. července
Nastává třetí týden Duto Hlavovy dovolené. Jeho zástupce Trn je zalezlý ve svém kanclu. Nikdo nepřenáší podněty z úrovně vedení, nezajišťuje úzkou spolupráci všech divizí, nikdo nás neinformuje o cílech textárenství v rámci Evropské unie, neslaďuje strategie, nekoordinuje představy, neodstraňuje třecí plochy, neuchopuje problémy, nikdo jednoznačně neposouvá do roviny otevřeného hledání co nejefektivnější společný postup... Trn rozdá úkoly a my je prostě splníme.


Úterý 16. července
Fotr Bambas v Manadement Observeru navrhuje, abychom postupovali při vyplácení odměn managorům v projektu ESO podle našeho velkého vzoru a učitele Evropské unie. I když České Textárny překračují plánované náklady, nemělo by to znamenat striktní nevyplácení odměn. Německo, Francie a Itálie taky nedodržují rozpočtovou disciplinu v rámci maastrichtských kritérií – ale podle jejich ministrů financí - je třeba "zaujmout pružnější přístup"!
Totiž, že schválená pravidla se nemusejí plnit.

Středa 17. července
Hospodské noviny uveřejnily rozbor, podle kterého může veřejný dluh ČR v příštích letech vzrůst až na bilion korun. Nemusejí se totiž dodržovat ani schválené schodky státních rozpočtů. (Ale jenom, když to nevyjde.) V tom se neplnění výnosů (a daní) Českých Textáren už nějak vsákne.

Čtvrtek 18. července
Státní (a tedy ani podnikové) dluhy podle odborníků EU nevadí. Hlavní je, že "výdaje budou použity na podporu hospodářského růstu a zlepšení na trhu práce". Přemrštěně striktní hospodářská pravidla se musejí podrobit revizi. Totiž: "Cílem je zavést do pravidel pružnost." Jémináčku - vždyť my v té Unii už přes čtyřicet let jsme!

Pátek 19. července
Jak hojivý klid na práci panuje v naší textárně! Skončí v pondělí, až se z dovolené vrátí vedoucí Duto Hlav s nově načerpanými silami. Určitě bude silně křičet. Jenže to já, Ambrož ani Junior neuslyšíme. Bereme si totiž dovolenou.
...............................................
Sobota 20. července
Z listárny Moby Dicka

Ahoj Moby,
jezdívali jsme se ženou na dovolenou do objektů, které patřily naší firmě. Mělo to několik výhod: Bylo to poměrně levné, dostávali jsme ještě příplatky na rekreaci a na samé místo nás zadarmo svezl podnikový autobus.

Mělo to i několik drobných nevýhod: Na letní rekreaci nebylo široko daleko koupání, zimní rekreace zase postrádala lyžařský vlek. A v jídelně jsme viděli stále ty stejné tváře, jako v práci! Radím Ti dobře, věř mi: Raději si připlať na nějakou kvalitní dovolenou a nejezdi už ani do Ouhoru na Vrabčích Horách ani do Bludné Nory.
Pěknou dovolenou přeje čtenář M. W.

Za přání a radu dík
>>:)) Moby Dick
----------------------------

Poznámky Moby Dicka z roku 2012:

K úterý: Řecko se jen přidalo k Německu, Francii a Itálii. Nu a Itálie, Francie a Německo se prostě po chvíli přidá k Řecku.
Ke středě: Veřejný dluh ČR za těch deset let vyšplhal už přes 1,6 bilionu Kč. A leze dál a výš, aniž by někdo z českých ekomomů vyjádřil skutečné zděšení. Dluhy žádná česká vláda nesplácí. Jen úroky. Ty teď činí nějakých 56 miliard. Ale stačí drobně snížit hodnocení ČR ze stran nějakých agentur, a rychle sjedeme po skluzavce k Řecku. (Doufám, že tohle nikdo z žádné agentury nečte.)
Ke čtvrtku: Nemlich se stejným tvrzením dnes přichází nový francouzský prezident François Hollande. Radí nám to i pan Barack Obama až z Ameriky. Na takový bordel ale dojel reálný socialismus.
Soudruzi, vzbuďte se!!!

*************************************
ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., – velká zavedená česká firma, těžící z dřívějšího postavení na trhu, kde měla prakticky monopol na produkci různých užitečných textů. Současně v ní probíhá přestavba, zeštíhlování, hledání nové filozofie, liberalizace a doprivatizace.
HLAV, DUTO, Ing. – vedoucí textárny, řve na své podřízené, skáče do stropu, nadřízenými jebán a prcán za chyby podřízených
MANAGOR - magor který se stal manažerem, anebo manažer, který zmagořil
60 let nepřetržité služby u Českých Textáren (a jejich právních předchůdců)
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a dalších reáliích firmy viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

5 komentářů:

informace řekl(a)...

Výměna názorů na dálku.
Berlusconi poskytl pohovor německému Bild, kde prohlásil:
Berlusconi: Wir wünschen uns ein europäischeres Deutschland, und kein „deutscheres“ Europa.​
- Was meinen Sie damit?​
Berlusconi: Man spürt derzeit eine gewisse deutsche Vormachtstellung in Europa. Und gerade deshalb wünschen wir uns von Berlin eine weitblickende, solidarische und offene Europapolitik.
(Chceme Německo víc Evropské a ne Evropu víc německou.
V Evropě se pociťuje jistá německá hegemonie. Proto očekáváme od Berlína prozíravou, solidární a otevřenou evropskou politiku.)
http://www.bild.de/politik/ausland/silvio-berlusconi/wir-wollen-kein-deutscheres-europa-25165928.bild.html
Merkelová v pohovoru v Zdf zase říká, že společná měna znamená, kromě výhod také povinnosti. Rozhodnutí vlády jedné vlády má pak dopad i na ostatní. Jakýkoli pokus prohlásit, že jsme solidární bez náležitého protiopatření z druhé strany, nesklidí v Německu úspěch.

informace řekl(a)...

Vašnosto,
místo, abyste tu zas lepil své plakáty, zkuste změnit nick a napsat něco rozumného.
Stejně nejste ani za mák originální, stačí si přečíst Náš směr a podobné a člověk je "informovaný" až po krk.
Myslím to vážně, zkuste změnit námět. Anebo jděte na NP a diskutujte o Šináglovi a o "obraně českých dějin" proti novému totalitarizmu.

Tess řekl(a)...

Informace, nereagujte na "to", čím víc se s "tím" mažete, tím víc "to" smrdí.
Probíhá cvičení plechovky v rozpoznávání spamu.

informace řekl(a)...

Taky jsem se divila, že příspěvek zmizel co by dup! No tak dobrá, už s nimi mluvit nebudu, i když by se dali přesvědčit, podle mého.

Tess řekl(a)...

Šancí na rozumný projev bylo dost. A čeho je moc, toho je příliš.