úterý 10. července 2012

Mladí žebráci - trpké vysvědčení našeho školství


Tomuto článečku je již 12 let. Za tu dobu se změnily hlavně dvě věci: Kluci nechodí na vojnu. A Amerika už není tak zlatá…



Mezi nezaměstnanými je 15 % mladých lidí, kteří právě vyšli ze školy. Zdá se, že něco takového ministerstvo školství, školy, ale snad ani rodiče a studenty samotné neznervózňuje. Proč vlastně studenti studují? Aby měli pěkné známky?

Začíná to černými a červenými puntíky už v mateřské škole. Potom knutou známkování: Musíš mít pěkné známky, aby ses někam dostal! Vymakaný systém, který roztřiďuje žáky do různých tříd podle jejich úspěšnosti v jednotlivých předmětech, vede k paradoxu: Žák s menšími znalostmi, který se dostane do nejslabší třídy, má známky krásnější, než žák v nelepší a nejnáročnější třídě. Může sice jako nejlepší z nejslabších postoupit do lepší třídy, jenže pak je potrestán zhoršením známek... A zhoršením možnosti dostat se "dál".

Dostat své žáky "dál", to je dnes znak úspěšnosti škol. V leckterých základkách se devátý ročník mění na přípravku střední školy. Žáci se neučí předměty, ale vstupní testy na střední školu. Porovnávání středních škol podle počtu absolventů, kterým se podařilo "dostat se" na vysokou školu, vede k dalšímu stupni absurdnosti: Aby byl student úspěšný, je v maturitním ročníku trénován k přijímačkám na vysokou školu.

Takže na konci střední školy ví, kdy byla bitva u Malešova, zná počet prasat chovaných ve znojemském okrese v roce 1994, napíše bezchybně název hlavního města souostroví Kiribati. Pak jde k přijímačkám. Statisticky významně se na žádnou vysokou školu nedostane. Nuže, se svými znalostmi zamíří na Úřad práce. Za rok chce zkusit přijímačky znovu (pokud nedostane nechtěnou "školu života" na vojně).

A na Úřadě práce si zoufají: Absolvent střední školy je nesamostatný, neumí napsat svůj životopis, neumí se vyjadřovat, představit se, neumí telefonovat!!! Nezná základy pracovního práva, korespondence, norem technických ani společenských. Takový absolvent je soukromému podnikateli absolutně k ničemu. Může zakotvit leda tak ve státní správě...

Zdá se, že situace vadí jen Ministerstvu sociální péče, které úpí pod jhem vyplácených prostředků. Proto navrhuje, aby byl do učebních osnov posledních ročníků středních škol zahrnut předmět "Profesní příprava". Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy něco takového dosud nenapadlo - stará se jen o žáky a studenty dokud jsou na školách. Potom ho už nezajímají.

Vidíte, myslel jsem, že úkolem našeho školství je připravit děti na život a práci, předpokládal jsem, že veškeré učení je přípravou k nějaké profesi. A ono LDH*.

Americké školství je prý velmi nekvalitní, ale z high school vycházejí vždy hotoví lidé - pravda, když chtějí. Nechceš se naučit číst a počítat, chceš být bezdomovcem? I tu svobodu máš. Každý ale vidí, že číst a psát se velmi podstatně vyplatí. Ve spoustě volitelných předmětů se člověk může na profesi, která ho zajímá, dokonale připravit.   

Mladí lidé si na škole vytvářejí vlastní školní časopis. Řeknete - no a? Jenže oni nepíšou jen texty, nepořádají interwiew s učiteli, nezapisují perličky ze školních kamen. Učí se dělat noviny komplexně - technicky i obchodně. Shánějí sponzory, reklamy, zařizují distribuci, prakticky se seznamují s legislativou i s rozmnožovacími technologiemi. V osmnácti letech umějí vést vlastní noviny se vším všudy. Jiní si v osmnácti založí vlastní autodílnu. V osmnácti si založí pizzerii. Nebo jsou velmi dobře zaměstnatelní. Nebo jdou dál na školu, kde jim ozřejmí i diferenciální počet, pokud to potřebují. Že by šli na pracák? Hanba by je fackovala!

Zlatá Amerika! Teprve tam se dostala dcerka k deskriptivě - na prestižním českém gymnáziu to do konce 3. ročníku stále nějak "nešlo". (Jedním z důvodů bylo, že na vysvědčení bylo málo kolonek pro nepovinné předměty!!!) V Kalifornii na střední škole mohla udělal v rámci architektonické soutěže svůj první "projekt" - studii plážového domku - a musela ho obhajovat před kalifornskými architekty zvučných jmen, kterým se stala partnerem ve svých sedmnácti letech. (Hlas českého pedagoga - "přece se s nima nebudu bavit!") Bývá zvykem, že student, který soutěž vyhraje, může svůj projekt realizovat... Ale už ta možnost, sáhnout si do reálna, potkat se se skutečnými profíky je k nezaplacení. (Problém ovšem nastal, když se dcerka vrátila - navykla si na rozměry v palcích a stopách:-)

Ani soukromé gymnázium, kde naše děti studovaly, moc své chovance k samostatnosti nevedlo. Maturitní večírek zařizovala paní ředitelka s výborem pánů rodičů - ten rodič sehnal prostory - ten kapelu - onen profesionální předtančení. Ony by to ty děti (18 let, po maturitě šli již někteří na vojnu...) neuměly, on je to nikdo nenaučil. Nemůžeme je to nechat dělat, jistě by to nedopadlo dobře. Mládež si mohla vybrat jednu alternativní hudební skupinu. Jejich vlastní aktivita se vybila nošením padáku po parketu, do kterého hosté vhazovali drobné mince...

Stydím se za ty mladé lidi, kteří s namalovanými obličejíčky a veselými průpovídkami žebrají v pražském metru příspěvečky na maturitní večírek. My jsme kdysi chodili na nějaké trapné brigády.

Vážení rodičové, když už to neumí škola, veďte děti k samostatnosti alespoň vy. Jinak mají velkou šanci získat vysokou kvalifikaci v profesi žebrák.

Psáno v Praze na Lužinách dne 16. srpna AD MM

* Zkratku LDH mne naučil režisér Vladimír Svitáček. Značí LeDa Hovno.

41 komentářů:

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
informace řekl(a)...

DELIRIUM TREMENS
Symptoms:
Changes in mental function
Agitation, irritability
Confusion, disorientation
Hallucinations (seeing or feeling things that are not really there)
Restlessness, excitement
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000766.htm

Anonymní řekl(a)...

:-)) trefné.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Kopretina řekl(a)...

Ano, informace, někteří lidé trpí alkoholismem a z toho mají bludy. Potřeba je léčebna, ta sice zbaví fyzické závislosti, leč s psychickou se musí každý vypořádat sám. Alkoholik nezná míru, chlastá a chlastá až se uchlastá. Alkoholik si nedá štamprdličku becherovky, ten ji vychlastá celou na posezení a pak píše výlevy samomluvy a je zoufalý, že se mu nikdo nevěnuje, takže si dám závazek, na jedno individuum nesmím reagovat a doufám, že tak budou jednat ostatní. S levičáky člověk nic nepořídí, no, raději více ne, nebo se mi to zapíše do archivu STB. Člověk, aby se bál, cokoliv říci, aby to nebylo zneužito proti němu. Stěny mají uši, počítač má uši. Ještě ke včerejší debatě, ano, označení palestinců a levičáků jsem přehnala, pravda, uznávám, ALE řada z nich takoví jsou, jestli je tohle zakázáno si myslet, tak jo...

informace řekl(a)...

Co bych chtěla dodat.
Jak jsem se ocitla na českém blogu, co mě zaujalo a co jsem očekávala.
Na české blogy Lidovky a NP jsem začala psát, když propukla v r. 2008 aféra kolem Milana Kundery. Před tím jsem sice české noviny na webu četla, ale diskuze mne nezajímaly natolik, abych něco komentovala. Ale při propuknutí aféry kolem zatčení M. Dvořáčka a odpovědnosti Kundery atmosféra na stránkách těchto dvou listů zhoustla, vyžhavila do běla, takže jsem neodolala a napsala, co si myslím. Vášeň, zloba, vztek příspěvků mne tehdy šokovaly, považovala jsem své bývalé spoluobčany za osoby mírné, klidné, téměř flegmatické, alespoň v porovnání s italskou letorou. Pobavily mne reakce na mé příspěvky, někdo mne nazval appenninským žvanilem, jiní zas napsali, že je to kvalitní příspěvek. To mne tedy povzbudilo a psala jsem dál. Po zásahu Mafry na Lidovkách a NP jsem tedy přešla na Šamanův blog.
Co jsem očekávala? Čekala jsem, že to bude v první řadě diskuzní blog, kde se bude hovořit o politice, světových uálostech, kultuře. Všimla jsem si také, že jako první přispěvatel se přihlásil Větší vlastenec. Jeho satira se mi tehdy líbila, považovala jsem za zajímavé a zdařilé jeho vyjadřování a komentování současných událostí jazykem a oficiálními frázemi z dob reálného socializmu. Rozdíl (italsky bych řekla discrepanza) mexi dvěma realitami byl jazykovými prostředky vyhraněn do maxima. Proto také říkám, že jeho dnešním příspěvkům nerozumím, nepřípadají mi humorné, jen mnohomluvně neúčelné a (Autor příspěvků jistě promine mou přímost) nudné. Nechám pak raději stranou jeho nezdvořilé, útočné výpady proti ostatním diskutérům. A ani mne nebaví hledat nějaké proti-invektivy k jeho tvrzením.
Diskuze se mezitím smrskla jen na několik málo příspěvků, jinak celé jeviště je trvale okupováno naším loutkařem.
Kladu si vážně otázku, zda tu mám ještě co pohledávat. Diskutovat není s kým, psát do prázdna mne nebaví, příspěvkům "humoristy" se nemohu smát ani při nejlepší vůli.

Kopretina řekl(a)...

Víte informace, já také zvažuji, že odejdu z Doupěte na trvalo. Už mě to zde nebaví, absolutně, nemám chuť ani čas ničit si nervy. Ať si zde Švehla "diskutuje" sám, STK píše a má dozajista pravdu, odejít lze vždycky. Nechat se urážet nejen od Švehly či některých jiných lidí, pro Krista Boha ukřižovaného, mám já to zapotřebí?. Po práci se půjdu projít ven, zajdu si na nějaký zákusek či na nějakou tu kávu, budu diskutovat s přáteli, kteří mi rozumí a neposmívají se mi, pomazlím kočičky, ty mají lepší charakter, než někteří lidé, i kočičky se neposmívají a neokřikují jiné lidi. Takže sbohem, chtěl jste mě vyštvat Švehlo, takže se klidím, moudřejší ustoupí, jak můžu změnit světaběh zdejšími diskusemi na Doupěti? Vůbec nijak, zdraví a pohodu má člověk jenom jedno jediné, a když o ně přijde, tak je to malér. Půjdu mezi lidi, kteří se mi nevysmívají, kteří mě neuráží, kteří po mně nechtějí, abych podporovala Palestince, kteří nechtějí, abych stála při Palestincích a ne při Izraeli, Palestinci se kritizovat nesmějí, takže jo. Sbohem...

drak řekl(a)...

informaci a Kopretině:

Diskuse, když už k ní dojde, by si přeci jen měla zachovávat určitou úroveň. Především by pak neměla ani v náznaku snižovat důstojnost diskutujících. Ani o jedné ze zmíněných věcí se ale při tom, co nazýváte útočnými výpady ze strany schizofrenního loutkáře, vskutku nedá hovořit. Nikdo není povinen něco takového strpět. Když tak nad tím přemýšlím, tak z hlediska současné platné legislativy by by mnohý z návštěvníků mohl vůči našemu schizofrennímu loutkářovi úspěšně podat žalobu na ochranu osobnosti a případně na něj podat trestní oznámení pro kyberšikanu. Ne že bych si myslel, že by to k něčemu bylo, ale dotyčný by si mohl konečně uvědomit, na jak tenkém ledě se pohybuje. Jednou se mu "zadaří", naštve někoho s haldou zbytečných prachů, dlouhými prsty a dobrými advokáty a nebude se stačit divit. Výpady našeho schizofrenního loutkáře a jedné zdejší návštěvnice jsou důvodem odchodu mnoha zdejších návštěvníků, dnes už bývalých, naposledy STK. Na jedné straně chápu hospodského a jeho touhu zachovat zdejší kyberprostor jakožto maximálně otevřený a svobodný. Na druhé straně ale bohužel žijeme v prostředí, kdy někteří jedinci této svobody a otevřenosti ošklivě zneužívají.

Mezi lidmi se vyskytují rozličné druhy charakterů. Jsou mezi námi lidé s rovným charakterem, ty mám ze všeho nejraději, nepotkávám je sice tak často jak bych rád, ale o to krásnější zážitek to je, když se to stane a ještě hezčí to pak je, když dotyčn(á/ý) ještě k tomu všemu je významným představitelem nějakého vědního oboru, kultury, umění, média či instituce. Náš hospodský Šaman mezi takové lidi patří, aspoň já ho mezi ně řadím. No a pak máme mezi lidmi oportunisty, ti se s vámi na oko sice přátelí, ale jakmile je to pro ně jakkoliv výhodné, prodají vás lacino a rychle. Tomuto druhu říkám kurvy. Protože jsou snadno předvídatelné, nejsou příliš nebezpečné, za ta léta co je pozoruji, už je umím poměrně rychle rozeznat. No a pak tu máme další výrazný typ charakterů, motivace jeho jednání je mi poněkud záhadou, říkám jim svině. Tito lidé z jakéhosi pro mě záhadného důvodu, bytostně nenávidí skoro všechny ostatní ve svém okolí, kromě jedinců se stejným druhem charakteru. Tito jedinci napadají své okolí prostě jen tak, pro radost z toho, jak ubližují a škodí. Dopředu jsou snadno vypočitatelní v tom, že se nějak pokusí ublížit či škodit, hůře už se odhaduje forma a intensita toho jejich škodění a ubližování. Soužití s někým takovým na pracovišti může být dost pekelným zážitkem, na diskusních fórech vřele doporučuji nasazovat na takové Plechovku, důsledně je potírat a nenechat šířit ty jejich nenávistné výlevy a splašky. Já jen doufám, že lidové úsloví, které říká, že na každou svini se někde vaří voda, není zbytečně optimistické.

Náš schizofrenní loutkář svým neblahým působením dosáhl toho, že tu skoro nezbyl nikdo, ochotný diskutovat. Respektive lidé svolní k diskusi by byli, ale lidí ochotných nechat se napadat a urážet, nebo něco takového aspoň ignorovat (což považuji za velmi účinné a tudíž moudré), nám citelně ubylo. Hospoda tedy umírá na úbytě, protože někteří hosté si usurpují příliš mnoho svobody a práv a ti, na jejichž úkor se tak děje, už to nechtějí déle snášet. Myslím, že nadešel čas, aby se k tomu hospodský Šaman nějak postavil a zamyslel se nad dalším osudem Hospůdky.

informace řekl(a)...

Nechci tu dělat nátlak na hopodského, aby dělal nějaká opatření, to skuitečně nechci. Ale na druhé straně se mi nezdá fair mlčet o situaci, která se už stala neudržitelnou. Polovina dnešních příspěvků pochází z pera našeho loutkaře. Žádná diskuze, jen monolog. Nesmyslný, nebo snad smysl je jen v nenávistném posměchu. Komu? A proč? Za jakým účelem?
Jsme tu, abychom diskutovali anebo abychom tu ulevovali našemu "ego", trápenému bůhví čím?
Proč ničit práci druhého člověka, který projevil ochotu poskytnout ostatním možnost se bavit, vyměňovat názory, který také nejvíc ze všech investoval svůj čas, námahu do díla, které mělo přinášet užitek a zábavu druhým. To skutečně nechápu, to je jen zlomyslná touha pošlapat a zničit to, co loutkář sám není schopen stvořit.
Anebo co jiného mu tu vadí?
Dobrou noc.

Kopretina řekl(a)...

Dobrou noc a řeknu to jasně, zůstane-li taková situace a tak nenávistná atmosféra, tak tu doopravdy nemám, co pohledávat. Samozřejmě, může kdokoliv namítnout, že já nejsem přínosem pro hospodu, beze sporu ne, ale ani Švehla, ani Harpyje, kdokoliv z nás. Kdo dává komu právo urážet a dehonestovat lidi? Tomu se říká pýcha, závist a nenávist. Hospoda Šamana se řítí do záhuby, STK asi odešel, Schumachera nikde nevidím, že by také odešel? Rovněž nedělám nátlak, každý má svou svobodnou volbu (ať už od Boha a nebo od evoluce, záleží na víře), jak s ní naložíme je naše věc. Někteří lidé naloží se svou volbou tak, že lidem ubližují, jsou agresivní, jedovatí, nenávistní a potírají jakýkoliv jiný názor odlišný těm jejich. Tak to píši naposledy, řada Palestinců jsou lůza, nevzdělaná, líná, najdou se ale mezi nimi i slušní lidé, to bezesporu ano, ale velká část z nich darebáci jsou. A mezi ostatními Araby rovněž tak. No a teď mě milá Harpyje, označíte za "nacistku", při tom pravda je taková, jaká je a urážet mě kvůli tomu, to není fér. Jinak mimojiné nacisté podporovali a dodnes podporují Palestince a ostatní Araby. Národní odpor, Národní myšlenka, Zvědavec a další jsou toho důkazem. Walid Shoebat, Palestinec ví, o čem mluví a zná palestinské prostředí, tak Walid Shoebat je "nacista", Sbohem...

EK přeje zdraví řekl(a)...

Málo kdo dokáže otevřeně popsat své problémy tak přesně výstižně jako "KOPRETINA". Přeji jí brzské uzdravení z obou závislostí, upřímně, ..........

čest v 6.25 a konec spojení.

Tess řekl(a)...

Milá informace,
pozvracený a jinak potřísněný záchod v hospůdce se snažíme uklízet, ale prázdninové období je poněkud rozevláté a nesedíme tu nonstop.
Prosím o toleranci pozdního šůrování, mezitím "to" překračujte.

Anonymní řekl(a)...

Třeba jednou nastane ta chvíle, kdy drahá nemocná pochopí, že může fandit komu je jí libo, ale že je nebetyčný rozdíl mezi pokřiky "Ať žije Slávie" a "Smrt Spartě" a je naprosto lhostejno, zda jde o fotbal, politiku nebo cokoliv jiného.
Třeba se jednou odváží aplikovat svá vlastní měřítka i na sebe.
A třeba jí jednou dojde, že s paní Harpyjí skutečně mířila vedla.

informace řekl(a)...

Paní Tess,
chtěla bych objasnit, abych se vyhnula nedorozumění, že nepožaduji - a nemám na to ani právo jako řadový diskutér - nějaké vylučování ostatních ani omezování jejich svobody slova, ale jen aplikaci nějakého vnitřního řádu, platného pro všechny, který by zaručil pokojné soužití a možnost diskuze. Mám za to, že se zavedením pravidel budou všichi souhlasit jak v zájmu svém vlastním tak v zájmu zachování blogu jako místa k volnému vyjádření svých názorů. Svoboda projevu není ve společnosti neomezená, existují hranice stanovené zákonem, právě pro ochranu zájmů společnosti. Totéž můžeme říci i o malé komunitě jako je blog. O těchto pravidlech rozhodne Šaman, případně za naší spolupráce, uzná-li to za vhodné.
Nerada používám metaforické obrazy hospůdky zaneřáděné vším možným, ale rozhodně přívaly slov hlásajících metatéze jakési pseudo-historie, opakovaný výsměch obyvatelům tohoto státu rozhodně nepřispívají k pokojnému rozvinutí diskuze. Rovněž tak výpady nebo urážky ad personam.
Ozvala jsem se, protože se mi situace začala jevit jako kritická. A to pro existenci blogu samého, za jehož zřízení a vedení bych chtěla Šamanovi znovu poděkovat.

Kopretina řekl(a)...

Víte anonyme, byla jsem napadena kvůli tomu, že kritizuji muslimy a Palestince, byla jsem drze a nestydatě označena za "nacistku", to je pravda, a že je hodně Palestinců nacistů? Ano je, na tom si zase trvám já, Palestinci ani islám se nesmí kritizovat. Nevidím vůbec žádný důvod podporovat Palestince a islám, jestli je tohle nařízeno, tak je to zlé. No tak si to zapište do archivu STB, považuji velkou část muslimů a konkrétně Palestinců za nacisty, naprosto netolerantní lidi, extrémistické a nenávistné, protižidovské atd.atd.

drak řekl(a)...

informaci a Tess:

Normy chování existují psané i nepsané, závazné i nezávazné, například elementární slušné vychování, netiketa a legislativa. Řekl bych, že ze strany zmiňovaných jedinců už byly porušeny snad úplně všechny a to mnohokrát.

Co s tím?

Čistit to ručně je zbytečně pracné a časové náročné, zejména pak v souvislosti s tím, že nikdo s administrátorským oprávněním k blogu není za tu práci placen ničím jiným, než naším uznáním a vděkem, s výjimkou zmiňovaných otrapů, z jejich strany jde o zneužití všeho možného a naprosté pohrdání kýmkoliv a čímkoliv, co nezapadá do jejich světa. Na místě je podle mého naučit Plechovku, ať ten jejich binec považuje za spam a uklízí to tudíž mechanisovaně. Zpočátku to možná bude ručně trošku fuška mu to vysvětlit, ale až to pochopí, bude to pak zcela automatisované a bezpracné a o to mimo jiné jde také, aby se nám hospodští zbytečně nedřeli.

Anonymní řekl(a)...

"LEGISLATIVA!"
Panenko skákavá, to snad není možný!

Anonymní řekl(a)...

Na to už se dá jen ocitovat dědeček Hříbeček: Ivánku, nic jsi nepochopil. S ohledem na prosbu Jakuba už to znovu vysvětlovat nebudu. Ale ani Řím nebyl vystavěn za den, třeba to chce jen čas.

informace řekl(a)...

Ale panenko skákavá, možný to je. Na příklad v italštině se "legislativa" používá běžně jak adjektivum - assemblea legislativa, tak substantivum - legislativa, soubor zákonů.
V češtině jsem na webu našla legislativa - soubor zákonů a vyhlášek.
Nepřestřelila jste, milostivá?

Jakub S. řekl(a)...

Co je na slovu legislativa tak po puzujícího, že Anonym tak vzkypěl(a)? Je to zde jeden člen výčtu (na tu stručnost podivuhodně koncizního a vyčerpávajícího) norem chování. A co - ? A nemá nejmenší smysl uvádět (jako doklad čeho?), že v jiném jazyku je adjektivum legislativo, mmch česky je to zákonodárný. A co je legislativa, zná k a ž d ý z nás, na to nemusí být právník, víte? A čeho se mělo týkat údajné přestřelení, prosím nevím.
Ohledně aplikace měřítek atd. na sebe atd. - k tomu odpovím, a velmi bych chtěl hned, až s e p r o h l á s í t e, ano? Jenom zcela obecně: spousta obětí jakéhokoli konfliktu v jakémkoli smyslu je současně více či méně viníkem. A je to případně zoufale jasné všem kromě nich. Škodí zcela zřejmě i svým nejbližším (a právě těm, kteří za ně nasazují pověst či krky) a sobě. A nepochopí to. Nemají zpětnou vazbu. Postrádají korekturu svých projevů (čehokoli) zvenku. Opakují kdykoli je to napadne Svou Poznanou Pravdu a netuší, že právě tohle je cesta do nejtristnějších pekel, a nejen pro ně. Víc už nemůžu. Děkuju moc za pochopení.

Kopretina řekl(a)...

Ano Jakube, nepochopím, nemám se za co omlouvat, je to můj názor, mé přesvědčení, jsme v svobodné zemi a můžu si říkat co chci a uznávat či neuznávat koho chci. Nemám se za co stydět, nevraždím, netýrám lidi, nekradu, nezpronevěřuji peníze, netuneluji podniky, neúčastním se organizovaného zločinu, neprodávám drogy, netýrám zvířata, mám moc ráda kočky a psy, kteří jsou milejší,než někteří lidé. Pro Krista Boha ukřižovaného, vždyť nedělám špatného vůbec nic, stejně, pořád stejně píši již od roku 2006, co jsem začala diskutovat na Lidovkách a na Neviditelném psu a nikomu to nevadilo, jenom teď se někteří lidé tváří, že je to nežádoucí názor. Ano, nepochopím a nemám co chápat. Píši, jak píši a tak to je.
Nyní z jiného soudku. Četla jsem, že na Slovensku platí strašlivé poměry týkající se se zacházení se psy. Po městech a obcích chodí antoušci, kteří odchytávají toulavé psy a zabíjejí je, ano bez lítosti je zabíjejí. V normální společnosti se toulavá zvířata odchycují a dají se do útulku, či když už moc, tak se dají sterilizovat, ale vraždit? Vždyť to je caniscida.
A nyní k tomu, psala to informace, všichni jsme nějací, máme své vlastnosti a nikdo, nikdy, nikde,za jakýchkoliv okolností mi mně (nebo komukoliv jinému) nemá právo nic vyčítat, vůbec nic. Myslet si můžu o komkoliv, co chci, když nevyzývám k jeho fyzické likvidaci. Připadá mi, že se zde možná objevuje duch Vodníka, ten se také zastával muslimů a Palestinců a neměl rád Izrael...

informace řekl(a)...

Jistě jste četli zprávu, že rodina Arafata obviňuje Izrael, že jeho tajné služby otrávily Arafata poloniem. Tady se o tom hovoří ve všech novinách. Prý našli i Palestince, který se přiznal, že pracoval pro izraelské služby a ve vězení o tom natočili video.
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/blizky-vychod/clanek.phtml?id=751321
italsky podrobnějí
http://www.infopal.it/video-palestinese-confessa-di-aver-avvelenato-arafat-nel-2006/
Je to blbost, tvrdí italsko židovský právník:
http://www.linkiesta.it/blogs/kahlunnia/arafat-avvelenato-col-polonio-una-superbufala-ecco-perche

Kopretina řekl(a)...

Ano, četla jsem to. A chci se jenom zeptat, prý polonium na vzduchu nebo venku příliš nevydrží, takže je prý otrávit člověka poloniem těžké. Ale asi to jsou povídačky "Jedna paní povídala".
No a Palestinec, který se "přiznal", no, během mučení se přizná každý ke všemu, tedy, pokud nemá výcvik k snášení bolesti.

Anonymní řekl(a)...

http://en.wikipedia.org/wiki/Poisoning_of_Alexander_Litvinenko

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Sl. Kopretino, odkaz výše je o tom, jak KGB otrávila poloniem Alexandra Litviněnka. Nebylo to tak dávno. Možná si na to vzpomenete.

informace řekl(a)...

Na co vlastně umřel Arafat, se pravděpodobně nedozvíme. Osm let po smrti si jeho vdova vzpomene a pošle jeho šaty a osobní potřeby včetně kartáčku na zuby do Švýcarska, aby tam zjistili, zda ty svršky nejsou kontaminované poloniem. Ve švýcarském ústavu najdou vysokou koncentraci polonia po osmi letech, kdy už, podle mínění expertů, by tam prakticky neměly zbýt po něm stopy. (Rozpadá se na polovinu po 138 dnech.) http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=276447
Jakto, že paní Suha, která žila po boku Arafata, otrávena nebyla?
Satelitární panarabský kanál Al Mayadeen odvysílal před týdnem video, na kterém se jeden Palestinec přiznává svému spoluvězni v izraelské věznici v Negevu, že spolu s celou skupinou, vycvičenou izraelskými tajnými službami, zorganizoval otrávení Arafata. Podplatil Arafatova druhého kuchaře, aby polonium namíchal do rýže.
Tady otázek vyvstává tolik, že by na ně nestačila stránka. Stačí jen jedna, jak se dostalo toto problematické "video" z izraelské věznice do rukou Palestinců? A jak mohlo být natočeno?
A pak, jakto, že se tenkrát neotrávil i někdo další?
Další otázka, Arafat zemřel ve Francii, proč tenkrát pozůstalí nedovolili zveřejnit celou diagnozu francouzských lékařů? Prý obsahovala zprávu, že Arafat zamřel na Hiv. To bylo něco tak skandálního, že se to nemohlo zveřejnit.
Představitel Palestinské samosprávy Abu Mazen dal souhlas k sestavení palestinské lékařské komise, která má pátrat po příčinách smrti. Včerejší noviny již přnesly zprávu, že vedoucí komise Tawfiq Tirawi prohlásil, že za smrtí Arafata jsou izraelské služby. Trochu brzy, poněkud ukvapeně, nezdá se vám? A proč je komise sestavena jen z palestinských lékařů, proč ne mezinárodní?
Takže napětí v arabsko-izraelských vztazích stále stoupá? Cui prodest? Zatím se na zprávách popásají media.

informace řekl(a)...

Zdravím znovu se vynořivšího ze záhrobí světově známého "Sexiest Man Alive". Není Halloween Phantomu tak trochu horko?

informace řekl(a)...

Zdravím znovu se vynořivšího ze záhrobí světově známého "Sexiest Man Alive". Není Halloween Phantomu tak trochu horko?

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Děkuji. Není.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Děkuji. Není.

informace řekl(a)...

Arafatovo mausoleum
http://www.traveladventures.org/continents/asia/arafat-mausoleum05.shtml

Anonymní řekl(a)...

s levičáky se kopretiny nedomluví.Jo.

Kopretina řekl(a)...

Ano, kopretiny nesnáší antisemitismus, ideologii pocházející z pekla a tudíž nemají rády levičáky, protože hlavními nositeli antisemitismu jsou levičáci, levicová média, levicoví intelektuálové, marxisté na univerzitách (až 90% profesorů na US-univerzitách jsou marxisté-leninisté-trockisté, portréty Marxe,Lenina a Trockého mají levicoví profesoři ve svých učebnách, Ota Ulč napsal spoustu článků a ten ví, o čem mluví). Kopretiny to vědí, vědí to moc dobře. Tož tak...

Jakub S. řekl(a)...

Ano, + Guevara + Mao. Pro naše emigranty to byl vždycky šok. Při prvním setkání se západními campusy museli padnout natvrdo. Po srpnu 68 zcela nepochopitelné, pro nás do nebe řvoucí. A nové ožuivení toho všeho do US přichází s nepřestávající vlnou hispánců... MMCh o tomhle velmi interesantní článek v Orientaci LN v sobotu.

Harpyje řekl(a)...

Ještě byste měla toto, pro všechny nesmírně překvapující a neočekávané sdělení, týkající se Vaší averze vůči levičákům a antisemitům, trochu rozvést a vyšňořit je nějakým tím citoslovcem. Např. "pro Krista Boha ukřižovaného".

Ani zmínka o sodomitech a jejich ohavných a nechutných sexuálních praktikách by nebyla na škodu. Sodomita Arafat prý přitom řvával jako tygr, tak hlasitě, že jeho bodygardovi málem praskly bubínky.

Teď, když Vás už žádný Švehla nenutí abyste podporovala Palestince, teď, když se dostalo zadostiučinění všem zastáncům neomezené svobody slova, se můžete klidně a svobodně rozepsat. Třeba pro změnu o Vaší lásce vůči oné zemi svaté, posvátné, přesvaté, Bohem požehnané, zaslíbené, krásné.

informace řekl(a)...

Konečně se tu někdo objevil. Už jsem si připadala jak na poušti.

Harpyje řekl(a)...

Já mám tolik práce, že sem jenom prstíček strčím, ani se neohřeju, a hned zase běžím.

informace řekl(a)...

Já taky brzy poběžím. Příjemné prázdniny.

Kopretina řekl(a)...

Drby mě naprosto nezajímají, ať si každý ve svém volném čase dělá, co chce. Jestli byl Arafat sodomitou? Pokud k sexu nikoho násilně nenutil, pokud s ním jeho intimní partneři souložili dobrovolně, tak ať, je to jejich věc. Chce-li někdo natáčet porno, jak je libo, není-li sex vynucený, tak je vše v pořádku, Kvůli sexuálním praktikám Arafata neodsuzuji. Není-li ovšem pedofil, zoofil, nekrofil a já nevím čím hnusně odporným..., Odsuzuji ho kvůli jeho terorismu a vraždám izraelských civilistů, to považuji za nejhorší.
Levicová nenávist k Židům? Na Psu bylo spoustu článků, je zbytečné na ně dávat odkazy, každý si je může najít sám, kdysi byl Izrael miláčkem levice, ovšem se vše změnilo, poté, co se přidal na stranu imperialistů, jestřábů, se Izrael stal nepřítelem číslo 1, darebákem, lotrem Blízkého východu, Izrael byl líčen (a dodnes je levičáky líčen) jako černý bod planety, který je třeba vyčlenit, izolovat...), nacistické výkřiky se mi pastovat nechtějí. Levičáci zaměnili nacistické označení "Žid" za "Izrael", o operaci "Pavouk" psala kdysi dávno Šárka, jak jejímu židovskému manželovi nacisté vymlátili rodinu a pak ho začali šíleně sužovat komunisti, zahájili operaci "Pavouk"...A láska k Izraeli? Ta samozřejmě nepominula a nepomine. Nikdy. Naopak. Musím si našetřit nějaké prachy. ICEJ pořádá každý rok zájezdy do Izraele, 17000Kč na jednoho, samozřejmě s dalšími výdaji, v Izraeli je draho, právě jak píšete v krásné, zelené a požehnané zemi, Vy se tomu vysmíváte, ale je to můj názor, vyznání lásky k zemi, na tom není nic špatného, každý člověk má nějaké emoce a city, něco má rád, něčemu věří a na něčem mu záleží. Člověk, který nevěří v nic, na ničem mu nezáleží, vše je mu jedno, je člověk zbytečný. Tož tak...

Jakub S. řekl(a)...

Ale jistěže na tom samotném faktu není nic špatného. Jde o způsob a uměřenost, ale to je pořád dokola - to teď nechám... pali do betle, nevidím, padám: vrátil jsem se z div. představení (od devíti!) na našem nádražíčku, na pódiu před dobytčákem na krajní koleji - Lustigova magická Modlitba pro Kateřinu Horowitzovou! Palmovka. Hrajou ve VŠECH krajských městech, a to KAŽDÝ DEN, od 13. do 26.! A za tím přejedou občas dlouhé nákladní vlaky. A pomalu se stmívá, nad fabrikou září ty dva vysokánské komíny (!) - a bohatí Židi z US už dávno propadli majetkem i hrdlem, a netuší to... A k tomu v druhém dobytčáku výstava o naší fenomenální historické pomoci Státu Izrael při jeho vzniku, a v třetím se promítá Konference ve Wannsee, to můžu vidět pořád, strhující slabé slovo. A pozor: to celé pro diváky GRATIS, vše platí dva velcí sponzoři. A pod záštitou premiéra, předsedy Senátu, min. dopravy, dvou ambasadorů... tak co, jsou ještě aji krásné zprávy?! Řekl bych vám: kupte si dneska Zlnský deník, jenže vy si ho jinde nekoupíte, že. A měl jsem, jak jsem stál vedle naprasklého hlediště z křesel a pódia, na hlavě vyšívanou čepičku od Zdi. A v Lustigovi jsem hrál jako něco jako lepší statista 66 - v Ditušce, třeba na žid. hřbitovech vzadu na Olšanech, šel jsem vedle Josefa Abrháma... A poznal jsem ho 67 na besedě v Němec- é Slovanském domě na Příkopech, pak brzo byl fuč...