pondělí 9. července 2012

MOBY DICK: Hlavně žádné myšlenky

Banky v potížích, záludné plány, důstojní lidé, a nečekaný konec eura
*********************************************************

Neděle 1. července 2012
V Čechách i nadále panuje tropické teplo a bouřky, jako by ani léto nebylo. Přidaly se přívalové srážky, bleskové povodně a jiné kroupy.


Na 127. přelomovém summitu na konci minulého týdne bylo schváleno (přesněji bylo schváleno, že se o tomto bude jednat na zvláštní přelomové schůzce expertů):
Společný dozor nad evropskými bankami.
Napříště se bude pomáhat "bankám v potížích", nikoli "státům v potížích". A to prostřednictvím Evropského záchr. fondu (ESM). Státům se tím pádem nebudou snižovat ratingy a zvyšovat úroky, tudíž nebudou v potížích.
Žena Moby Dicka: "Státy ne, jen jejich banky."
ESM je předstupněm "společného ministerstva financí", kteréí bude prostřednictvím "společného ručení"platit hodně zadluženým zemím z méně zadlužených zemí. ESM bude rozhodovat, které zemi pomoci.

Mrtvá Kočka: "A které nepomoci."
ESM vznikne nejdříve za dva týdny. Peníze však buzde moci poskytnout až po zavedení "celoevropského dozoru nad bankami" (německá podmínka). Což může trvat i rok, dle Anděly Merkel. Potom má být schopen poskytnout státům, pardon, bankám v potížích "TRVALOU POMOC".

Žena Moby Dicka: "Španělsku a jeho bankám po dobu jednoho roku, když do té doby přežijí."
A Itálii?
Žena Moby Dicka: "Na tu už nezbude."
A Řecku?
Mrtvá Kočka: "To už zkrachovalo."
A Kypru?
Mrtvá Kočka: "To už si koupili Rusové."
"Jde osm právné kroky k dokončení měnové unie." (MMF)
"Evropské problémy vyřeší jen politická konsolidace. Evropa se touto cestou už vydala." (Alan Greenspan, exšéf FED.)
"Přijali jsme rozhodnutí, které by před pár měsíci bylo nemyslitelné."(José Barroso, předseda EK.)
Žena Moby Dicka: "Zblbli jsme už úplně."
Světové trhy se radují.
Mrtvá Kočka: "Celý pátek."

Ministr financí Miroslav Kalousek dle týdeníku Respekt volal vyšetřovateli v cause CASA ohledně stíhání kolegyně exministryně Parkanové, přičemž mu prý oznámil, že u policie skončil. Kalousek "kontakt nepopřel", avšak odmítl, že by na podplukovníka Jiřího Mazánka "tlačil". Ale ať už "tlačil" či "vyhrožoval": Podle premiéra Nečase, nám nemají podplukovníci a plukovníci co vládnout.
Letouny CASA prý byly "předraženy" o 600 milionů. Jenže – dodnes není funkční jejich protiraketová obrana. Takže v Afghánistánu, kam si je ministerstvo přes výhrady genštábu pořizovalo, nemohou být nasazeny. Vyhozeno je tak více než tři miliardy kaček.
Mrtvá Kočka: "Drahý zadarmo."

Ze sportu: Sokol slaví 150 let, sokolíci se slétli do Prahy ze všech kontinentů v počtu asi 15.000.
Žena Moby Dicka: "Bude-li každý z nás sokolem…"

Mrtvá Kočka: "…žádné CASY nepotřebujeme."
Pondělí 2. července 2012
Francouzská Areva, americký Westinghouse a rusko-český MIR.1200 přinesly do ČEZu bedny s dokumentací nové jaderky v Temelíně. Rusové na prezentaci své nabídky pozvali do trojského zámečku i kolegy ze Svazu průmyslua dopravy a soudruhy odboráře z KOVO. Věří, že zvítězí:
"Zvítězíme, protože jsme spolu. Zvítězíme, protože pravda vítězí." (Sergej Kiselev, ruský velvyslanec v ČR.)

Odvolaný vrchní žalobce Rampula a jeho náměstek Grygárek odcháztejí z justice na vlastní žádost. Z Brna do ní přichází nový ministr Pavel Blažek. Na jeho novém ministerském stole leží několik obálek:
Ta od nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana s žádostí o jmenování Lenky Bradáčovévrchním státním zástupcem v Praze. (Předpokládaný skutečný důvod odvolání ministra Pospíšila.)
Pak návrh nového zákona o státních zástupcích. (Který už leží na vládě od jara, ale vláda ho neprojednávala. Blažkovi se nelíbí. Kmotrům také ne.)
Ve třetí je 1,2 Giga, které Pospíšil vyškemral od Kalouska na trpící vězeňství. (Ofiš důvod, proč Nečas Pospíšila vyhodil. Nikdo tomu nevěří.)
Copak s těmi obálkami nový pan ministr asi udělá?
První bude dlouho a pečlivě "zkoumat", až do důchodu Bradáčové, druhou "přepracuje" k nepoužití, a třetí si bez výhrad ponechá. Za což by ho měl Nečas logicky vyhodit.
Mrtvá Kočka: "Nehledej logiku v kmotrovražedných bojích."

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan má smělý plán, jak dohnat a předehnat vyspělý svět: Postačí, když každá Turkyně zplodí 5 dětí. Tomu však brání pletichy imperialistů, kteří na nebohých ženách provádějí císařské řezy:
"Jde o záludný plán, jak eliminovat náš národ ze světové scény."(RTE) Také by měla být dodržována šaríja, jež zakazuje potraty.

Žena Moby Dicka: "Papež si to myslí taky."
Mrtvá Kočka: "Jako každý správný islámista."

Úterý 3. července 2012
Třetina odsouzených Bělorusů se raduje z prezidentské milosti posleedního evropského diktátora. Politických vězňů se amina netýká, jen několik jich bylo propuštěno na základě tlaku ze Západu.

"Důstojní lidé strádají v mučírnách a zloduchy pod tlakem pouštíme." (Alexandr Lukašenko, prezident Běloruska.)
"Důstojní lidé?"
Mrtvá Kočka: "Zloději a vrazi."

Zatímco francouzský exprezident s rodinkoui tráví dovolenou v Kanadě, francouzští podplukovníci se činí. "Podlehli vnějším tlakům" a provedli prohlídky v různých nemovitostech. Vyšetřují okolnosti financování prezidentské kampaně z r. 2007. Vypadá to, že Sarky dostal nějakých 50 Mega € od libyjského diktátora Kaddáfího. Jenže Kaďour padl – za přispění sladké Francie.

Žena Moby Dicka: "A nemohl přispět na kampaň 2012."

Mrtvá Kočka: "Tak svět odplácí."

Pavel Blažek, dosud dokonale skrytý pod fádní maskou místopředsedy ODS, byl instalován za ministra spravedlnosti. Přeložíme nástupní řeč: Je třeba přistřihnout křídla státním zástupcům. Což půjde lehce, neb ministerstvo je jim "nadřízeno".
"Potřebujueme více manažerské řízení než vznosné myšlenky." (Ministr Blažek.) Pavel své manažerské schopnosti již předvedl:
Při přesunu brněnského nádraží.
V Brněnských vodárnách a kanalizacích.
V brněnských Teplárnách.
V brněnských komunikacích.
V brněnských spalovnách odpadů.
Tedy v jejich řídících orgánech, což zatím stíhal najednou.
A ty myšlenky?

Mrtvá Kočka: "Žádné myšlenky. Držení křesel moci."

Kabinet ohrožuje vládu zákona. Prohlásil Ústavní soud v Rumunsku.
Středa 4. července 2012 Den nezávislosti, státní svátek USA
Delegáti syrské opozice v Turecku se servali kvůli kurdské otázce. Další bod, na němž se neshodli: Kdo požádá o zahraniční vojenskou pomoc.

Vědci z CERN objevili nový boson, možnáže i Higgsův. Pan Higgs je velmi potešen, ztratil ho někdy před padesáti lety.

Sjednocení Evropy neproběhne násilně. Podle kancléřky Anděly M. má "každá země nárok na svůj názor".
Žena Moby Dicka: "A když někdo řekne 'politická unie se mi nelíbí'?"

Mrtvá Kočka: "Je to jeho názor."

Západ má nápad: Asyl Asadovi by mělo poskytnout Rusko. Asad takový nápad nemá. Rusko taky ne.

Žena Moby Dicka: "Každý má spoustu nápadů, co by měl dělat někdo jiný."

Bob Diamond, exšéf banky Barclays, vypovídá před vyšetřovacím výborem britského parlamentu ohledně falšování mezibankovní úrokové sazby LIBOR. Bob se hájí: Vždyť o tom britská bláda věděla! Mnoho expertů soudí, že "upravování" skutečného stavu britského hospodářství vedlo ke snížení úroků a tím i k růstu (či nepoklesu) britského hospodářství. Čili šlo o pozitivní lež.
Bob Diamond za své působení v Barclays obdrží zlatý padák ve výši 17 Mega liber.
Mrtvá Kočka: "Padák přímo diamantový."

Čtvrtek 5. července 2012 Den slovanských věrozvěstů Cyrila/Konstantina a Metoděje, státní svátek
Někteří národovci za řekou Moravou považují dávné Slovany za Slováky a pradávnou Moravskou říši za nejstarší slovenský stát.
Žena Moby Dicka: "A přitom to byl český stát, jak tvrdí někteří národovci před Moravou."
Tlustý hlas z ulice: "Morava, Morava! Kdo neskáče, není Moravan!"
Ohne sranda – sám jsem slyšel, jak kdosi při evropském fotbalovém mistrovství volal: "Kdo neskáče, není Slovák!"
Mrtvá Kočka: "Kdo neskáče, neskáče."

Někteří nepozorové považují C/K+M za "zvěrozvěsty".
Mrtvá Kočka: "A nebyli snad? Zarazili obětování zvířat!"

Byla zveřejněna důvěrná zpráva švýcarské banky UBS, zaslaná britskému ministerstvu financí r. 2008: "Snížení sazby LIBOR, zlepšení úvěrových podmínek". Současní vládní konzervativci ji používají proti tehdejší labouristické vládě - aby na ni svrhli odpovědnost za machinace s LIBORem. Labouristé namítají: "Ve zprávě UBS nebylo nic o vědomé manipulaci."
Mrtvá Kočka: "Jen o nevědomé."

V pití piva vloni porazila Republika Palau i Českou republiku, kterou odsunula na druhé místo. Vyplývá to z průzkumu organizace WHO, který provedla pro OSN.  WHO přitom použila údaje z r. 2005. (??!)
Pěkný výsledek Palauanů je dán tím, že nepijí jiný alkohol než pivo.
Metodika WHO je však dala i na první místo v pití čistého alkoholu. Ve skutečnosti jsou až na 42 místě. (Čechy posunuje vpřed tuzemák a Rusy vodka.)
OSN a její WHO jsou se svými "průzkumy" a tabulkami vůbec šibalové. Palau jasně vede i v konzumaci marjánky. Údaje pro celé sousostroví s 21 tisíci obyvatel vyprojektovala WHO podle odpovědí 742 študáků místní střední školy, z nichž 60 % "připustilo zkušenost s marihuanou", Z toho dloe WHO a OSN vyplývá, že hulí každý čtvrtý (24 %) Palauan…

Ze sportu: Na stadionu exministra zvlněných dálnic Aleše Řebíčka v Edenu cvičí slétnuvší se Sokolové.

Jaromír Jágr vyhodnotil nabídky 21 hokejových klubů a jako nejpřínosnější si vybral tu, jež mu nabídli manažeři Dallas Stars. Za roční hostování obdrží $4,55 milionu. Bonus: V Texasu z toho nebude muset platit daně.

Pátek 6. července 2012 Upálení mistra Jana Husa, státní svátek
Česko – stát, který světí své prohry.

"Pevně doufám, že z toho existuje nahrávka." (Miroslav Kalousek, TOP 09, ministr financí, k telefonickému rozhovoru s jistým podplukovníkem.) V přímém vstupu pro ČT 24 tvrdí pan ministr, že podplukasovo tvrzení o "vyhrožování" (p. pplk. hovořil o "nátlaku") je pomluvou, která ho skandalizuje. Pan pplk. se může obhájit pouze nahrávkou, kterou "zcela jistě má". A když ji nemá? Jeho smůla! Tento trestný čin pomluvy jistě patřičně vyšetří nezávislá inspekce.
Mrtvá Kočka: "Kalousek Mazánkovi prý nevyhrožoval. Až teď, v přímém přenosu."

Teprve po týdnu probírání této "pseudokauzy" nátlaku či vydírání a po napomenutí premiérem si budoucí exministr vzpomněl, že nevolal Mazánkovi on – ale pplk. jemu! I redaktora to zaskočilo, proto se znovu otázal a dostal potvrzení:

"Já zvedl telefon podplukovníkovi Mazánkovi."

Kvůli opravě kolejí byl přes prodloužený víkend zastaven provoz metra na trase A mezi stanicemi Můstek a Dejvická. Pracovníci Metra prý ráno konali činy téměř hrdinské při informování cestujících. Možnáže nemuseli být takoví hrdinové – kdyby vedení DP dalo informaci předem do novin a dalších médií.
Pražané si pochvalují, že omezení probíhá v době, kdy je snížené zatížení MHD. Tedy alespoň dle mluvčí DP.

Evropský parlament poslal dohodu ACTA ad actra, tedy k ledu. Poprvé hlasoval o nějaké mezinárodní smlouvě, jež měla být platná pro celou EU.

"Finsko se nebude držet eura za každou cenu, jsme připraveni na všechny scénáře." (Jutta Urpilainen, finská ministryně financí dle AFP.)

Závěry minulého přelomového sumýše EU, jež měly být přetaveny na setkání expertů ve smlouvy, jsou ohroženy. Úroky zadlužených zemí z jihu Evropy rostou. Bez ohledu na to, že ten výrok Jutta nepronesla.
Jde jen o závěr novináře, který učinil na základě svého rozhovoru s paní ministryní.

Žena Moby Dicka: "Myslí si to i zástupci Holandska, a říkají to."

Mrtvá Kočka: ".Myslí si to i Němci. Ale neříkají to."

Regionální sněm ODS v Plzni změnil svou kandidátku do krajských voleb. Nově ji povede exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil.
Sobota 7. července 2012
Žena Moby Dicka: "Možný příští hejtman."

Mrtvá Kočka: "Možný příští premiér."
*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Papež je proti potratům. Islamisti jsou proti potratům. Papež je nutně islamista.
Žena Moby Dicka má dvě oči. Ptakopysk má dvě oči. Žena Moby Dicka je nutně ptakopysk.
(V době antické se tomu říkalo sylogismus. V uvědoměle zodpovědných česky píšících médiích byl hojně používán zejména v době radarové.)

informace řekl(a)...

Euroskupina a Ecofin na včerejším a dnešním zasedání schválily usnesení předchozího summitu z konce června a rozhodly se poskytnout Španělsku půjčku ve výši 30 miliard euro. Schválily i opatření antispread, požadovaná Itálií a Francií.
http://www.denik.cz/ekonomika/spanelske-banky-budou-mit-k-dispozici-30-miliard-eur-20120710.html
V Evropské Unii je 48 milionů nezaměstnaných.