pondělí 16. července 2012

MOBY DICK: Potíže uživatelského charakteru

Mešuge Kalousek, nedostatečně zapálený muslim, boj proti kouření a Cena Miloše Jakeše. 

**************************************************************
Neděle 8. července 2012
Česko zažívá počasí silně proměnlivé: Slunce a déšť, přeháňky a bouřky. Zatímco rodinný krb hlídá věrná Mrtvá Kočka, tak si Moby Dick se ženou Moby Dicka užívá dovolené bez počítače a televize v pustinách Kamenných hor. Závislácká žena si však i sem nechává posílat Hospodské noviny. Závislácký Moby poslouchá rádio na mobilu. Takže máme prsy na tepu doby. Bohužel.


Ministr spravedlnosti Pavel Blažek míní, že "domácí vězení je trest". Trestem není provinilce "zdevastovat", ale "napravit".

Pokračuje tajné bombardování Prahy zespodu. Na Evropské třídě se otevřel kráter čtyřmetrové šíře a pětimetrové hloubky, který asi na týden přeruší spojení centra s letištěm Václava Ruzyně Havla. Auta oblast objíždějí, tramvaje nejedou. Podle mínění občanů za to může Metrostav, stejně jako za ty 3 předchozí ďoury. Podle mínění Metrostavu za to může déšť. Zatím se neznámý pachatel netrefil do žádného domu.
Žena Moby Dicka: "Domy mívají proti dešti střechy."

Exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil byl na krajském sněmu v Plzni ustanovem lídrem do krajských voleb. Předseda ODS a premiér Petr Kmotřenec Nečas na sčuchu nebyl, ačkoli dostal pozvánku. Pravil k tomu minulý týden: "Není zvykem předvolávat premiéra." Nicméně slíbil, že vedení partaje, které musí nominaci schválit, bude "rozhodnutí členské základny akceptovat".

Blesková povodeň v Krasnodarském kraji zahubila v noci z pátku na sobotu 171 ruských občanů. CarPutin navštívil oblast 12 hodin poté a ještě z vrtulníku slíbil katastrofu vyšetřit a její viníky co nejpřísněji potrestat. Na zmírnění následků slíbil milion rublů ze státního rozpočtu za jednoho pogibšeho občana. Další milion přidá pojišťovna. Nějaká státní.
Možnáže ministerstvo pro katastrofy propříště zorganizuje něco jako varovný systém. Varování před možným zesílením deště bylo jen na nepřehledných webových stránkách. Sirény zasaženého města Krymsk spustily až 2 hodiny po příchodu hlavní vlny, ale na většině území stejně nebyly slyšet. Podle šuškandy se na vzestupu vody podílelo i vypouštění vody z něberdždajevské přehrady. Ta patří exnáměstkovi ministra energetiky Stanislavu Svetlickému a exřediteli Vněšekonom banky a nachází se v havarijním stavu. Na její opravy byly prý uvolněny peníze, ale rekonstrukce dosud nezačaly. Možná i proto, že z úvěru na rekonstrukci severokavkazkých přehrad bylo na účty obou šibalů odkloněno $14 Mega.

Japonská dárcovská konference přislíbila demokratickému Afghánistánu $16 Giga. Podmínkou je zvládnutí korupce.
Žena Moby Dicka: "Na obvyklých demokratických 7 %."

Prezident vydal dekret, podle kterého se musí opětně sejít parlament, který by měl zasedat až do zvolení nového. Parlament před měsícem rozpustil ústavní soud. Jak to má být správně nikdo neví, protože egyptská ústava má být přijata až na konci roku.
Žena Moby Dicka: "Prezident Muhammad Mursí má takové pravomoci, jaké mu dovolí armáda."

V Libyi proběhly parlamentní volby. Podle mezinárodních pozorovatelů bez problémů, které se vyskytovaly v jiných jarněarabských zemí. Jen s obvyklými přestřelkami.

Francouzská telestanice TF1 odvysílala rozhovory mezi masovým vrahem Mohamedem Merahem z Toulouse. Policajti zjišťují, jak mohlo dojít k "porušení důvěrnosti vyšetřování". Ministr vnitra Manuel Valls vyjádřuje "politování, že nebyla přijata opatření, která by ušetřila rodiny obětí podobné bolestivé zkušenosti".
Hovada z vedení zpravodajství TF1 prý "chápou šok" příbuzných a blízkých obětí, avšak: "Udělali jsme to s plným vědomím, jakou to může mít informativní hodnotu."
"Slyšet drzosti tohoto vraha je pro rodiny nesnesitelné." (Vedení rady židovské obce ve Francii.)

Pondělí 9. července 2012
Týdeník Respekt informuje o dalším rozhovoru Miroslava Mešuge Kalouska ohledně causy CASA. Před třemi týdny na "tajné schůzce s nadřízeným podplukovníka Mazánka" (policejním prezidentem Lessym) prý naléhal, aby byl postup vyšetřování "přehodnocen".
MMK tvrdí, že nikomu "nevyhrožoval" a vše je policejní provokace, už druhá krátce po sobě.

Registr vozidel se znovu rozběhl. Po dvou víkendech a jednom týdnu odstávky, po které trval přechod od ministerstva vnitra do harddisků ministerstva dopravy. A běžel celou hodinu, než "spadl" (zhavaroval). Připomeňme, že důvodem bylo "zvýšení efektivity při kontrole vložených dat".
26. června jsem se zeptal: "Celý týden na migraci dat a zkoušky? Která banka by si to mohla dovolit?" Mrtvá Kočka mínila, že "státní". Ale u bank, i těch státních, se dělávají zátěžové zkoušky. Což tentokrát z nějakých důvodů zřejmě neproběhlo. Nebo nedostatečně, jen naoko.
Dále se ukazuje, že se nejspíše při exportu rozsypala data. Inu – bylo na to jen 9 dní!
Z hlavního stanu ministerstva dopravy k rejstříku vozidel (psáno odpoledne): "Systém se podařilo oživit. Alespoň v nouzovém režimu."

Obhájci lidských práv podezírají premiéra, že chce ovládnout justici, aby mohl zakrýt rozsáhlé korupční kauzy. "Poslední události ohrožují demokratickou rovnováhu moci a oslabují v zemi nezávislé instituce, jako je soudnictví." (Victorie Nuland, mluvčí americké diplomacie.)
"Nemusíme si dělat starosti kvůli námitkám proti našim rozhodnutím." (Viktor Ponta, rumunský premiér, komentuje možné námitky rumunské ústavního soudu ohledně referenda, které rumunský parlament vyhlásil k odvolání rumunského prezidenta Traiana Basesca.) Prezident nejspíš porušil ústavu, když vyhlásil úsporná opatření jako jsou snížení platů státních zaměstnanců a zvýšení DPH. Rumuni ho proto nemají rádi. Úsporné kroky byly podmínkou pro poskytnutí půjček od MMF a dalších věřitelů z EU.
Prezident již odešel z funkce a předal pravomoci předsedovi senátu. Referendum bude jeho odchod pouze "schvalovat".

Parlament je rozpuštěný a vypuštěný. Pravil egyptský ústavní soud, jenž zdůraznil, že vše, co vyřkl, je závazné a nelze se proti tomu odvolat. Ani prezident Mursí to nemá právo zrušit.

Suhá Arafat udělila po osmi letech po smrti manžela Jásira souhlas s pitvou, která by měla s definitivní platností ověřit známou pravdu, že tento velikán byl zavražděn Židy. Důkazy: Arafat byl léčen francouzskými specialisty  ve Francii, přesto zemřel v 75 letech na rozpad červených krvinek. Jeho osobní věci a šaty jsou zamořeny poloniem, jimž, jak známo, vraždí ruské tajné služby, a které se po osmi letech už muselo dávno rozpadnout. Dále: Miliardy, které si Arafat odebral z mezinárodní pomoci ubohým Palestincům se nikdy nenašly.
Na zkoumání ostatků populárního teroristy a nositele Nobelovy ceny míru švýcarskými specialisty má dle požadavků Arabské ligy dohlížet mezinárodní odborná komise.

V libyjských volbách nečekaně zvítězila Aliance národních sil Mahmúda Džibúla. Podle islámistů jde o "nedostatečně zapáleného muslima".

Nikdo nepochybuje, že další kyperská žádost o půjčku ve výši 5 Giga € bude v Rusku přijata kladně. Za á na to Rusko má: v březnu upsalo eurobondy za $7 Giga. Za bé: po předpokládaném pádu Bašára Asáda by Rusové mohli dostat výpověď z námořní základny v syrském Tartu, a pak by nějaký jiný přístav pro ruskou flotilu mimo sovětské území přišel vhod. Za cé: V teritoriálních vodách Kypru se nově našla ložiska zemního plynu. Za dé: Na Kypru mají své centrály a peníze největší ruské exportní firmy. Za é: Kypr je třetím největším zahraničním investorem v Rusku.

Žena Moby Dicka: "Jo, ale z Kypru do Ruska investují tam usalašené ruské firmy. Jinde se tomu říká "praní špinavých peněz"."

Russel Wasendorf, zakladatel a ředitel makléřské firmy PFGBest spáchal ve svých 64 letech sebevraždu. Neúspěšnou. Vyšlo najevo, že falšoval výkazy a své klienty připravil o více než $200 Mega. Tak vida, v Americe magnáti taky kradou.
Žena Moby Dicka: "Ale jen u nás se za to nestydí."

Úterý 10. července 2012
Z hlavního stanu ministerstva dopravy k rejstříku vozidel: "Aplikace je v plném provozu. Potíže jsou uživatelského rázu."
Přeloženo: Za nefunkčnost systému mohou troubové úředníci, kteří ho neumějí obsluhovat. Ačkoliv k tomu dostali několikaminutové intranetové školení na velice zjednodušeném příkladu.

Příští rok se má snížit dávky na bydlení ze 7 miliard na 5,5 miliardy. Zato pomoc v hmotné nouzi se zvedne o 1,2 miliardy. Ministerstvo sociálních potíží doufá, že to povede k tomu, aby zlodějští majitelé ubytoven nevydírali svoje nedobrovolné "klienty" a nebrali si od nich předražené nájemné za místnosti desáté kategorie. Což se však po letošním snížení dávek neprojevilo. Co se dle odborníků v terénu stane s desítkami tisíc lidí:
"Dospělí mohou skončit na ulici, jejich děti pak v ústavech či u pěstounů – a náklady na sociální služby pak výrazně vzrostou. Navíc by v městech vzrostla kriminalita a napětí." (Jan Černý, ředitel sociálně integračních programů nadace Člověk v tísni.)
"Pokud začne novela platit, dávky se sníží desítkám tisíc lidí a někteří na ně vůbec nedosáhnou." (Dominika Najvert, ředitelka Asociace azylových domů.)
Letadla CASA, která generální štáb odmítal (do té doby, dokud nebyl vyhozen a profesně znemožněn její odborník), která nejsou použitelná v bojovém nasazení, stála:
Tři kusy za 3,6 miliardy.
Jeden byl za pět bitevních L-159, přičemž dvě Alcy byly na státní útraty přestavěny na dvoumístné.
Za servisní služby za roky 2010-2013 dostanou Kalouskovi kamarádi v Omnipolu miliardu.

Otázka pro dalšího mlčenlivého ministra válkychtivosti Sašu Vondru: Když jsou CASY nepoužitelné ještě rok po posledním bububu na výrobce, proč je nevrátíte??? Nějaké "penále" je prostě směšné!

BTW: Na kolik přišel české poplatníky zmrvený a nepoužívaný tele- systém PEGAS, budovaný v letech 1994-2003?
Žena Moby Dicka: "Tak dlouho, až si začali policajti raději volat mobily."

Půl miliardy, které byly ve státním rozpočtu vyčleněny na vytvoření navigačního systému Glonass, bylo nejspíše rozchváceno prostřednictvím fiktivních smluv na subdodávky. Lidé ze společnosti RKS a tvůrci systému jsou stíháni za zpronevěru ruskými vyšetřovateli. (Ta půlmiliarda je v rublících:)

Francesco Schettino, exkapitán luxusní vyhlídkové lodi Costa Concordia (4.200 cestujících), jenž je obviněn z hromadného zabití 32 lidí z nedbalosti, ze ztroskotání, z předčasného opuštění plavidla a ze záměrné desinformace pobřežních úřadů, se krátce po svém propuštění z domácího vězení "omluvil" na italském televizním Canale 5: "Když se stane nehoda, není identifikována jenom loď nebo firma. Kapitán je také identifikován a tak je normální, že bych se jako zástupce tohoto systému měl omluvit." Dále pravil, že on ale loď v době katastrofy neřídil. (Já kapitán, já nic?) Schettino je vlastně největší obětí ztroskotání: Neustále musí myslet na oběti neštěstí.
Žena Moby Dicka: "Takže byste jejich pozůstalým měl rozeslat těch 50.000 €, které jste za svůj intervjůk inkasoval, ne?"

Makléřská firma PFGBest vyhlásila bankrot. Proč se u nás na bankrot podvodníků čeká měsíce?
Žena Moby Dicka: "U nás nejsou podvodníci. Ale zasloužilí političtí činitelé. A jejich kamarádi."

Středa 11. července 2012
Z hlavního stanu ministerstva dopravy k rejstříku vozidel: "Systém plně funguje."
Pouze u jednotlivých vozidel nesouhlasí barvy karosérie, typ vozidla a jméno majitele. Prý je na vině dřívější nesprávné zadávání. Úředníci teď opravují databázi ručně. Místo 10 minut trvá odbavení žadatele hodinu i déle. Ale "rychlost odezvy" je perfektní: Pouhé tři vteřiny.

Po hodinových žvástech konečně dospěla Sněmovna k hlasování o "vydání" Vlasty Parkanové. Padlo mnoho slov, nevšiml jsem si však, že by padla tato:
Policie nevyšetřuje paní Parkanovou jako "poslankyni", ale kvůli její (ne)činnosti v roli ministryně! A ministři, ani premiérministr, skutečně nemají imunitu, a když je podezřžení, že něco provedli, jsou potahováni jako jiní naši občané policií, potažmo justicí.

A tenhle kolotoč platí pro každého, ať už jde o hejtmana, ministra nebo premiéra, pánové lhoucí Nečasi a bláznící Kalousku!

Nezničitelný expremiér Silvio Berlusconi hodlá znovu kandidovat v jarních volbách roku 2013. Koaliční skupenství "Lid svobody" se má pro tuto příležitost vrátit k původnímu průbojnému názvu "Forza Italia".

35.000 lidí si připomnělo 17 let starý masakr osmi tisíc mužů a kluků v "bezpečné zóně OSN" v Srebrenici. Velitel srbských zabijáckých oddílů Ratko Mladić se právě zodpovídá před Mezinárodním trestním tribunálem v nizozemském Haagu. Nikdo z politiků, ani z organizace OSN, která "zónu" vyhlásila, před žádným soudem nikdy nestál. Ani velitel "bezbranných" nizozemských vojáků.
BTW: Za tu dlouhou dobu se z nesrbských a nechorvatských obyvatel Bosny a Hercegoviny stali nejdříve debilně korektní "Muslimové", a až později původní "Bosňáci".

Očekává se, že zvýšení spotřebních daní na cigarety, které vyhlásila moudrá Evropská unie bude mít podobné výsledky, s jakými se se svými tupými škrty a tupým zvyšováním daní proslavil nejlepší ministr financí EU a všech dob M.M. Kalousek: Vinou stále výnosnějšího pašování přijde Unie o další miliardy €. V Česku by se měla cigára zdražit jen o 4 Kč, což je vzhledem k cenám z roku 1990 ještě sleva.

Hodno pozornosti je, že při tomto "boji proti kouření" se naši zákonodárci stále nedokázali shodnout na zákazu reklamy na kouření a zákazu kouření v restauracích!

Čtvrtek 12. července 2012, 50 let od prvního koncertu Rolling Stones
Z hlavního stanu ministerstva dopravy k rejstříku vozidel: "Systém ještě úplně nefunguje." Například nejdou tisknout techničáky. Ministr dopravy Pavel Dobeš pravil: "Tak, jak bylo řečeno soudním znalcem, systém funkční je… Nejde o to, jestli je nebo funkční, ale jestli aplikace jde. A já vidím, že aplikace jde… (Systém) je funkční, je aplikovatelný a běží."
Poté slíbil, že ministerstvo případné škody motoristům a dopravním firmám "nahradí". Podle médií zaplatí i pokuty. (A co body na řidičáku???) Dobeš dále prohlásil, že když systém nebude plně funkční do 17:00, vrátí se ministerstvo k předchozímu programu. Jenom se neví, co bude s údaji, které se i přes uživatelsky nepřátelský systém podařilo už do té krávy během tohoto týdne nabouchat.
Žena Moby Dicka: "Možná bylo lepší nejdříve převzít funkční starý systém společně s agendou, opravit databázi a pak teprve měnit systém."

Seriál Miroslava Mešuge Kalouska: Lži policejního prezidenta Lessyho by měly vést k tomu, aby šlapal chodník na Ostravsku. To není vyhrožování, jen komentování. Konečně se ozval i dosud nemluvný ministr vnitra Jan Kubice, kterého rozezlilo, že – Lessy nátlak ministra financí neoznámil.
Takže pan policejní prezident bude odvolán:
1. Proto, že mu Kalousek nevolal, a on lže.
2. Proto, že mu Kalousek volal, a on to hned nepráskl.

Na celé situaci je kuriózní toto: Oslovení superpolicajti veřejně říkají, že "necítili nátlak", že na ně ministr "naléhal", či že se je snažil "ovlivnit". Ale Kalousek – jako správný znalec Nicola Machiavelliho – prohlašuje, že říkají, že jim "vyhrožoval". Což je podle něj lež a jasná policejní provokace. (Načež jim veřejně vyhrožuje…)
Kuriózní je, že na tento zálud naletěli mnozí publicisté a opakují Kalouskův hlod, když se M. Mešuge K. ptají na "údajné vyhrožování"…

Exředitel šibaly prolezlého ústeckého dotačního úřadu Petr Kušnierz a jeho kamarádi jsou odsouzeni ústeckým soudem (nejspíše nepravomocně, ještě nerozhodl Ústavní soud asoudní tribunál EU). Vina: Z každého dotačního projektu, který protlačili, požadovali 10 %.
Žena Moby Dicka: "Místo obvyklých sedmi."

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek se setkal s jistou státní zástupkyní Lenkou Bradáčovou. Furt neví, co s ní. No, však nejvyšší žalobce Pavel Zeman to ve svém dopise předcházejícímu exministrovi napsal: Chce, aby vedla pražské vrchní státního zastupitelství. No jo, ale pak se stal někdo exministrem. Jednání budou pokračovat: Příští týden by se měli sejít ve třech, i s Pavlem Zemanem.
Žena Moby Dicka: "Doufá, že si to Pavlík do té doby rozmyslí."

Russel Wasendorf, zakladatel a ředitel makléřské firmy PFGBest, byl zatčen FBI a obviněn ze zpronevěry. Proč se u nás na zatčení podvodníků čeká měsíce a léta?
Žena Moby Dicka: "Aby se stihla změnit vláda, zastupitelstvo nebo státní zástupce."

Pátek 13. července 2012
Kvůli machinacím se sazbou LIBOR prý nezkrachoval předčasně světový hospodářský systém. Ovšem zákon zachování platí i ve financích: Někdo to musel zaplatit. Třeba rodiny s hypotékou.
"Je to největší finanční podvod v historii… Kdyby manipulace bankéřů zvedla LIBOR jen o 20 bazických bodů, zaplatili by vlastníci domů kvůli téhle lumpárně ročně o 1,1 až 2,2 miliardy dolarů více." (Robert Shapiro, exčinitel vlády exprezidenta Billa Clintona pro Daily Mail.)
Kvůli téhle lumpárně se už podplukovníci zaměřili na finanční giganty Citigroup, JPMorgan Chase, HSBC a Deutsche Bank. Američtí senátoři si hodlají smlsnout na řediteli Fed Tedovi Bernankem a ministru financí Timothym Geithnerovi.

Německá obec Feldheim je plně zásobována čistě ekologickými zdroji: Fotovoltaikou a fofrníky. Obec má 150 obyvatel a 43 větrných turbín, které "by dokázaly zásobovat" 50.000 lidí!!!
Žena Moby Dicka: "A co dělá s energií pro těch zbylých 49.850 lidí?"
Mrtvá Kočka (přijela se za námi podívat do Kamenných hor): "Vyveze se do Česka, které odstaví několik zbytečných parogenerátorů."

Z hlavního stanu ministerstva dopravy k rejstříku vozidel: Na starý registrační systém se nebudeme vracet. Nový jsme zaváděli proto, že nám ho přikázala mít EU.
Žena Moby Dicka: "Od 1. ledna 2013. Tak to do té doby snad zprovozníte."

Cenu Miloše Jakeše za žvást týdne získává v silné konkurenci ministr dopravy Pavel Dobeš za své kecy o "funkčnosti systému". Jeho blbé výroky byly přímo konfrontovány s realitou.
V měsíčním přehledu vede M.M. Kalousek. Odezva přijde během roku.
No a u voleb bude zhodnoceno opatrné lhaní premiéra Nečase.

Z hlavního stanu ministerstva dopravy k rejstříku vozidel: Rychlost odezvy je uspokojivá: 3 vteřiny.

Sobota 14. července 2012
Žena Moby Dicka: "Dvě (jednadvacet, dvaadvacet, třiadvacet) plus (jednadvacet, dvaadvacet, třiadvacet) dvě (jednadvacet, dvaadvacet, třiadvacet) rovná se tři."


*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

26 komentářů:

Jakub S. řekl(a)...

Schettinare = jezdit na kolečkových / inline bruslích. No, bruslí v tom už zase blahovolně pěkně. On u z n á , že by se patřilo atd. Čestný muž (bože, já vím, že je to takový archaismus, nebijte mě!) by věděl, co jediného vzápětí udělat...

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Harpyje řekl(a)...

Tak je to spravne, tak to my byt.
Hlavně nikoho nenutit, aby podporoval Palestince. A zvrhlé, deviantní sodomisty, kteří se chystají propagovat nesnášenlivou a oplzlou ideologii homosexualismu.
Že zrovna USA a Izrael fedrují Prague Pride (Adam B. Bartoš)?
ABB zná odpověď: "Pikantní pak je, že izraelská ambasáda není jedinou izraelskou stopou v letošní "oslavě hrdosti". Při zkoumání stránek Prague Pride 2012 má brzy člověk pocit, že to je tak napůl izraelská akce (možná to je utajená část dohody mezi vládami ČR a Izraele, chtělo by se škodolibě říci, ale tady není vtipkování na místě, ono to tak klidně může být, jeden dnes už ani neví...)."
ABB rovněž ví, jak na to: "Za zamyšlení a případnou inspiraci stojí pak ruské a běloruské zkušenosti, jak se k těmto manifestacím stavět. Stačí pár policistů s obušky a je po pochodu a po homosexuální hrdosti (jako na tomto videu - http://www.youtube.com/watch?v=uQWU3aWkPWQ)."
Ať žijí prezidenti Lukašenko a Putin, zastánci pravicových hodnot!

Jakub S. řekl(a)...

No ABB...
Lze vlastně závidět, získat takovou proslulost.

Kopretina řekl(a)...

ABB nemá s pravicovým postojem společného vůbec nic, je to taková blběnka so v kalhotech. Kdybyste hájil právo Židů na život, nepodporoval byste tolik Palestince. Vodík také podporoval Palestince, muslimy, obhajoval muslimy do krve, rovněž každému příznivci Izraele nadával do nacistů, Izraelci zločinci, okupanti, vrazi nevinných Palestinců. Kdo se říká přítelem Židů, nemůže obhajovat palestinské Araby, to prostě nejde. Rovněž nešlo podporovat hitleristy a nebo spojence, není možné, stejně tak nyní, není možné podporovat Izraelce nebo Palestince, není a nemůže to být možné. Vy tady obhajujete právo na život pouze muslimům, ne Židům, Harpyje to ironizuje, ale skutečně se zde Stát Izrael podporovat nesmí, je mu pak spíláno do nacistů. Muslimové, zejména Palestinci, posvátní, milovaní andílci, naproti tomu Izraelci, gauneři Blízkého východu, lotrové, nacisté. Kdo podporuje Izrael je nacista a je NUTNÉ ho co nejrychleji ZLIKVIDOVAT, tedy ne ve smyslu vraždění (ale co není, může být), ale ponížit ho, dehonestovat, nadávat mu do nácků, plivat po něm, skutečně ZAKAZUJETE lidem podporovat Izrael a NUTÍTE je podporovat palestinské Araby, duch nacibolševika je zde přítomen. A k ABB, ABB píše o Židech, že ukradli palestinským Arabům zemi a že jen zneužívají holocaustu. ABB je přítelem Palestinců, stejně jako Vy. Na Freeglobe napsal ABB článek "Dost bylo holocaustu". Máte s ABB společného velmi velmi mnoho. Stejný propalestinianismus, stejný antiizraelitismus, atd.atd.

Kopretina řekl(a)...

Re: Evrgrýnem mého útlého mládí:
Autor: J. Tejkl Datum: 18.07.2012 09:02
Na co je OSN? Inu na to , aby vydávala rezoluce odsuzující Izrael.

V rámci OSN bezkonkurenčně vede tzv. UNHRC (united nation human right council), která od roku 2006 - 2012 například vydala jedinou rezoluci, v níž se vyjádřila (expresses its deep concern) ke genocidě v Darfuru (400 000 mrtvých, 2 000 000 uprchlíků), a plných 32 rezolucí věnovaných palestinským územím, okupovaným golanským výšinám, právu palestinského lidu na sebeurčení, "humanitární katasrofě" v Gaze atd. Všechny rezoluce tvrdě odsuzují Izrael, zatímco palestinský terorismus není zmíněn ani jednou...

rezoluce vydané UNHRC 2004 - 2012 : Sýrie - 1 rezoluce, KLDR - 2 rezoluce, Iran - 1 rezoluce (žádost o povolení UN pozorovatele), Darfur - 1 rezoluce, Izrael - 32 rezolucí !!!!!!!!
K tomu je OSN! A rezoluce OSN mají cenu použitého toaletního papíru. Palestinci OK, Izraelci KO. Pryč s Izraelci, zničit Izrael, Palestinci ANO, sláva jim, podporujme je proti JUDENSAU Izraelcům, smrt Izraeli! Zdraví lásku a štěstí jenom palestinsmým Arabům. Kdo nepodporuje Palestince, zabít ho! Tak jest, tož tak...

Kopretina řekl(a)...

Pokrokový, levicově zaměřený příspěvek...
(Kežbršprít, 18.7.2012 8:08:55) Odpovědět
Nejen to, Židové nejsou ani z této planety, proto by měli být na Olympijských hrách diskvalifikováni.

Kopretina řekl(a)...

Na něco my Češi, primitivní asijatské opice ze východoasijských stepí, které se neumí najíst ani příborem, vydávající skřeky, můžeme být hrdi. Český lékař Antonín Nový, vyrobil vakcínu proti viru HIV, vakcíně, která prodlouží lidem nakaženým HIV i o více než 20 let, více než 20 let zdrží smrtelný virus, protože poté, co propukne AIDS, je to zlé. Dříve bylo nakažení virem HIV rozsudkem smrti za velmi krátkou dobu, nyní se nemoc zdrží o 20 let i více a člověk se může dožít i sedmdesátky, jistě, 70 let není vysoký věk, ale přesto přeze všechno lze za tuto dobu užít určitých životních radostí.

Jakub S. řekl(a)...

Ano... a noviny mu věnovaly od jedné do t ř í stránek (tuším mfDnes). Tak vidíte, že to se zbulvárněním našich médií není tak zlé.
A ta nobelovka by mu bývala dáávno slušela jak nikomu. Ve výzkumácích mého města jsem pár takových poznal. A víte, že aji fyzicky mají leccos společného?

Kopretina řekl(a)...

Ano, nikdo jiný by si ji nezasloužil tolik jako on. Ale arciterorista Arafat, Al Gore a další šašci, Nobelovku dostanou a Antonín Nový ne...

Kopretina řekl(a)...

Mně jméno tohoto pána připomněla reportáž televize Nova v pořadu "Česko k neuvěření". Je smutné, že se mnozí lidé viru HIV téměř vůbec nebojí. Já mám imonitu dobrou, nevím, kdy jsem byla naposled nemocná a přestava nákazy tímto hrozným virem ve mě vyvolává hrůzu a zděšení. A vůbec nejhorší je, že někteří narkomané házejí použité stříkačky po zemí, dávají je na sedadla v kině a nevinní lidé,( i malé děti), kteří nejsou promiskuitní, žijí zdrženlivým a zodpovědným životem se můžou nakazit tímto smrtelným virem a pak se dožijí jenom 70 let. Kriste pane na nebi, to je hrozné. Viděla jsem autentický film o zdravotní sestře, která se poranila použitou stříkačkou a nakazila se virem HIV, no uffffff...

Jakub S. řekl(a)...

...a třeba do PÍSKOVIŠTĚ před naším domem na sídlišti, ano. No comment. Střílet. To myslím doslova. A co?

Kopretina řekl(a)...

No teda, malé děti, to je hrůza. Když se malé děti, nevinné děti, nakazí, Já přesně, střílet je vrahy. Bezohlednost. Ale oni se řídí, "když jsem nemocný já, tak ať jsou nemocní jiní, když trpím já, tak ať trpí jiní lidé"...

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Pubmed:
HIV vaccine ... 13 589 článků
Antonin Novy ... žádný záznam.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Rádio Jerevan. Ten pán se nejmenoval Antonín Nový. Pravděpodobně jste měli na mysli profesora Antonína Holého z Akademie v Dejvicích. Ten je skutečně ve světě dobře známý. Profesor Holý nevyvíjel vakcíny, ale nukleosidové analogy, protivirové léky (chemoterapeutika).

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

A nebyl to lékař, ale chemik.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Kniha ’The Social Conquest of Earth’- není to nějaká obhajoba levičáckého kolektivismu?
Neumím posoudit, nemám pro to ten správný cit. Ostatně, posuďte sami:
“Individual selection is responsible for much of what we call sin, while group selection is responsible for the greater part of virtue. Together they have created the conflict between the poorer and the better angels of our nature.”
V kapitole 'War as Humanity's Hereditary Curse' Edward O. Wilson píše:
“Our bloody nature, ..., is ingrained because group-versus-group was a principal driving force that made us what we are. In prehistory, group selection lifted the hominids that became territorial carnivores to genius, to enterprise. And to fear. Each tribe knew with justification that if it was not armed and ready, its very existence was imperiled. … Any excuse for a real war will do, so long as it is seen as necessary to protect the tribe. … Once a group has been split off and sufficiently dehumanized, any brutality can be justified, at any level, and at any size of the victimized group up to and including race and nation.”

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Obhajoba levičáckého kolektivismu:
Mravencolog Edward O. Wilson kdysi řekl: "Karel Marx měl pravdu, socialismus funguje, akorát neměl správně živočišný druh."
http://www.froes.dds.nl/WILSON.htm

mujer de barro řekl(a)...

HASTA LA VISTA, HOMBRE DE FUEGO!
http://www.meteoweb.eu/wp-content/uploads/2011/08/incendio-fuoco.jpg

Kopretina řekl(a)...

Ano, Antonín Holý, český lékař, překlep...Zlí jazykové samozřejmě vše strhají...

Kopretina řekl(a)...

Ano, Antonín Holý, ale spoléhám se, že inteligetní lidé na diskusi vědí, (což RRR bez pochyby je) koho myslím, Antonín Holý, ano, udělat překlep může úplně každý, no a teď budu fackovacím panákem, ale jak říká bratranec Ríša, vystudovaný magistr vysoké školy Ekonomicko-správní, mi kolikrát říká, "nech to být, nic si z toho nedělej, na to sere pes".

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

K příspěvku čerstvě zmizenému:
Před lety jsem si česky početl od Wilsona Rozmanitost života.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

V Číně prý mají moderování internetových komunikací vyřešeno dokonale. Vůbec se nepozná, když něco chybí.

Jakub S. řekl(a)...

Ton výrok onoho myrmekologa mne okouzlil. Paráda. Nelze nic dodat. Mr Wilson musí být (prosím o prominutí) inteligent!

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Dr. Antonín Holý/Nový, chemik/lékař, chemoprevence/vakcinace. Ještě pro sl. Kopretinu.
Tým chemika dr. Holého z Ústavu organické chemie a biochemie ČAV spolu s týmem Erika DeClercqa z Katolické university v Lovani (B) objevili virostatikum tenofovir. Ten spolu s dalším virostatikem emtricitabinem je kombinován v preparátu s obchodním názvem Truvada. Tento lék byl schválen FDA (americký úřad pro kontrolu léků a potravin) k prevenci infekce virem HIV. Lék může snížit pravděpodobnost nové nákazy, musí se ale brát každý den, prevence stojí 1000 dolarů za měsíc.
Na obzoru je možná i účinná vakcína, která by mohla zabránit infekci. Očkování je ale něco jiného než chemoprevence. Více informací je zde:
http://www.washingtonpost.com/national/health-science/scientists-hunting-for-an-aids-vaccine-may-be-getting-close/2012/07/23/gJQA9TJt4W_story.html

Jakub S. řekl(a)...

Zdravím, díky za stručné shrnutí od fachmana. - may be getting close... - a už se to blíží k závěru, opravdu?
Uni v Lovani (Louvain, Leuwen) - před pár lety jsem tam pobýval několik horkých (i to se v Belgii stává!!) červnových dní a večerů s tlumočením o sanitárním vybavení špitálů, náročným úkolem učinit si přehled o flámských pivech (to chce sam. pojednání...) a šmejděním všude po tom nádherném městě, včetně uni. Je to nejstarší záalpská katolická univerzita, staroslavná do morku kostí. A hleďme - současně na špici výzkumu a vývoje v nejednom oboru. Tak to má být. Tak by to m ě l o bývat...