pondělí 2. července 2012

Prázdniny začaly

Červenec a srpen je období prázdnin a volnějšího tempa. Zatímco politici vrší jednu aféru za druhou, někteří dokonce scházejí z umu, nálada poslouchat zvěsti o jejich dalších darebáctvích klesá. Klesá i nálada o tom referovat. Jsou prázdniny, tak si jich užijme!

I já si budu užívat. Nejdřív se musím ozvat do jednoho časopisu, kde mi už nějakou dobu visí dvě povídky a jedna povídková knížka. Pokud budu úspěšný, čekají mě drobné práce typu hádání s korektorkou, psaní povídání na obálku a nějaké reklamní písání na web nakladatele.

Pak už mám smluvenou schůzku s dalším nakladatelem, kde visí knížka o cestování o Izraeli asi rok a půl. Ale už se to hnulo, což znamená, že do konce července bych měl tu knížku Mír v Izraeli přečíst a po čtyřech letech zase trochu oprášit. A z těch stovek fotek, co jsem dával k těm asi 80 kapitolám na Neviditelného psa, které jsem vybral z asi dvou tisícovek fotek, teď budu muset vybrat 32 kusů. Neprošel můj nápad na barevné fotky v textu, budou alespoň černobílé. Těch pár barevných se mi bude vybírat těžko, ach přetěžko.

No a měl bych se konečně pustit do knížky z jedné ediční řady. V žánru sci-fi, či alespoň tajemna. Fantastické na ní bude zejména to, že bude pravdivá. Pojedu se podívat do jednoho muzea, kde mají povídání a fotky o letounu Reichenberg. Prolezu pár jeskyní. A několik knihoven. Navštívím nějaký hřbitov, vězení a místa bývalých koncentráků. Z každé té dobrodružné výpravy budu mít spoustu informací – abych je použil na jeden odstavec do té knížky. Ještě nevím, jak se bude jmenovat, ale bude pojednávat o několika momentkách života jedné rodiny v Liberci 20. století. Budu muset poněkud okleštit pravdu, aby to nevypadalo moc vymyšleně… Knížka by měla být napsána do konce roku, ediční řady žerou text trvale a neúprosně.

A pak máme koupenou permici na plovárnu Petynka, a byli bychom velmi neradi, kdyby nám propadly nějaké hodiny. A také musím nasbírat pár metráků hub. A usušit je na dlouhou zimu.

No, vidíte, jaké krásné prázdniny mě čekají. Takže na nějaké dlouhé sedění nad mým blogem nemám čas. Snížím počet příspěvků, a nebudu odpovídat hned na všechny maily.

Doporučují každému, aby si přes léto udělal prázdniny, ve kterých nebude muset denně na netu a u písídla.

\ :-) Ahoj, ahoj!

91 komentářů:

STK řekl(a)...

Šťastný to chlápek, chce se říct na Šamanovu adresu... Ale příliš to evokuje konec jedné "povinné" knížky.

V Ústavu je to ale jinak. Mladí a nadějní odjíždějí poznávat svět nebo dostavovat své haciendy, aby bylo kam uložit své budoucí mladé a staří, když je venku moc horko nebo prší, docházejí do "jeskynního systému Ústavu" a paběrkují, dodělávajíce to, co se nestihlo a asi už ani nestihne pokud se to nechá nahromadit do začátku nové sezóny.

Je ale pravda, že kvůli tomu se konec lidstva nepřiblíží ani o milisekundu.

P.S.: Od 10/7/2012 mizím na svém prskoletu do Sudet fotit opuštěné kostely a fary. Akci jsem nazval podle mého oblíbeného postkatastrofického filmu "Konec srpna v hotelu Ozon" i když se jedná o konec července. Ale to je umělecká licence.

Bye bye! (abych byl aspoň 1/2" světový...)

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

V Česku je období prázdnin a volnějšího tempa. Navíc taky vedro, jak čtu v našich německých Lidovkách. Takže obyvatelé Česka zvolňují, a horkem ... no, jak bych to jen ... nepíší zcela racionálně. Tak.
Takže si dovolím přeložit pro Čechy, tedy osoby v Česku již dlouho nežijící, osoby poněmčelé, poevropštělé, osoby, jež již забыли na nejkrásnější a nepokrokovější jazyk v mire:
Zdánlivě nesmyslná věta „někteří ... scházejí z umu“ v novočeštině znamená „někteří blbnou“.
Viz „сходят с ума“.

Zdrávstvujte se!

drak řekl(a)...

Začátek prázdnin se nám tak jako každý rok projevil nárůstem počtu mrtvých, zmrzačených, těžce a lehce zraněných při dopravních nehodách, mnohdy navíc úplně zbytečných, ke kterým by vůbec nemuselo dojít, kdyby někteří z jejich účastníků projevili:

* Více ochoty se něco kloudného naučit;
* Více pokory vůči okolnostem, jako je třeba špatné počasí nebo omezený výhled či neblahý stav silnic a vozidel;
* Připustili, že nejsou na světě jediní, kdo se potřebuje dostat z bodu A do bodu B, nebo z bodu C do bodu D a projevili vůči těm druhým trochu pochopení, tolerance a vstřícnosti;

No a kdyby ti naši sněmovní termiti projevili trochu víc ochoty a inteligence a opsali ponejvíc německé a případně i další dopravní předpisy a vláda pak dokopala dopravní policii, aby se podle toho začalo na silnicích i něco dít. Stav je takový, že všemu byl dán více či méně volný průběh a až na občasné měření rychlosti v tunelech a na okruzích a dýchání do stroječků se dá říct, že dopravní policie a na své povinnosti resignuje. Výsledky si pak přečteme v těch katastrofálních statistikách.

Jakub S. řekl(a)...

Jo dybysme si tak od velkých států / národů brali, co bysme si brát měli, a ne právě opak... A potom: vzápětí to patřičně a důsledně APLIKOVAT A VYMÁHAT. J E N Ž E . . .

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Je léto, doba dovolených a pohody, doba vzpomínek na bitvy dávné i nedávné.
Pár z nich ovlivnilo (a ovlivňuje) i dnešní Česko.
Tak například:
3.7.1863 po 2.hodině odpoledníšli do útoku Pickettovi muži. Kdyby zvítězili, dnešní Severní Amerika by vypadala jinak - Obama by byl pouhý negr, občan 2. či jaké kategorie, Unie a Konfederace by vzájemně spolupracovaly jako dnešní Česko a Slovensko, Česko by bylo pevnou součástí Rakouského císařství a Slovensko by existovalo jen ve starých českých knihách - v Horních Uhrách by slovensky uměli jen znalci vymřelých jazyků.
3.7.1866 došlo k největší bitvě na území dnešního Česka. U Králové Hradce bojovalo nejvíc Čechů na českém území v celé historii českého národa. Bojovali statečně za svého císaře; Švejk byl ještě na houbách
3.7.1940 Angláni zrádně napadli válečné loďstvo Žabožroutů, mírumilovně kotvící v alžírském přístavu. Neboli „Den zrady“ po evropsku. Žabožrouti následně ještě víc přilnuli ke Germánům, z čehož později vznikla EU - zdroj nezměrného utrpení vaší vlasti, Čecháčkové
3.7.1962 tehdejší prezident Žabožroutů (jakýsi De Gaulle) prohlásil Alžírsko za samostatný stát. Po Mnichovu další žabožroutská zrada vaší vlasti - jejím důsledkem je m.j. rozšíření vražedného islámu až za humna českých měst a vesnic.

* * * * *

3.července věřící slaví svátek Nevěřícího Tomáše.
Blahoslavení, kdo neviděli a přesto uvěřili.

Harpyje řekl(a)...

To jste nevěděl, že nás velmoci zrazují jako na běžícím pásu? :-))) Nás, tu Svatou, posvátnou, přesvatou Zemi, Bohem požehnanou, zaslíbenou, krásnou, zelenou ... uff, to se mi ulevilo.

Harpyje řekl(a)...

Škoda, že už nekouřím. Die Zigarette danach schmeckt, bekanntlich, am besten.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Kouření je důkaz hrdosti a nezávislosti, důkaz opravdu individuálního myšlení.
To ví každý autentický čecháčkovský pravičák-Klausovec.
Kuřák dokazuje každou vykouřenou cigaretou, každou fajfkou, že není ovčan či hobit (Tolkienovi Hobiti ovšem kouřili náruživě).

Proto také národ Čecháčků (ano, Čecháčkové JSOU národem, přiznejme si to konečně) zaujímá v kouření jedno z předních míst ve světovém žebříčku.

Jednou, jednou snad Čecháčkové budou i v kouření tak dobří jako v chlastu.
To pak bude radosti na Starém Bělidle!

* * * * *

Mimochodem, vážená paní Harpyje: Nepište „nás“, když máte na mysli dnešní Zemi Českou. Prosím.
Vy jste se svou zrádnou emigrací své vlasti (v její současné podobě) vzdálila i ve smyslu duchovním. Svým vzděláním jste tuto vzdálenost prodloužila na světelné roky (či spíše světelná staletí).
Dnes jste většině dnešních obyvatel české kotlinky vzdálena jako každý jiný Čech, Evropan, Euroameričan.
Prostě: Vás velmoci nezrazují.
Naopak - Vy, jako stádní poddaná oněch zrádných velmocí, zrazujete Čecháčky každým svým protičecháčovským, proevropským textem.


Přeji Vám pokud možno hezký den, v tom našem hrozném Německu.

Harpyje řekl(a)...

Přesně tak. A navíc neškodí zdraví (OM Hájek).

stk řekl(a)...

Mühlespiel...
Ale nic si z toho nedělejte. Já se zase potím na hlavě...

Harpyje řekl(a)...

Není nad překladatelský um.

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, svatá, přesvatá, Bohem požehnaná, zelená zahrada, květinka pouště, ostrov dobra, lásky a naděje, živá krása je Stát Izrael, oáza v poušti. Není to Česko, není do Německo, Polsko, či jiné evropské země, není to USA, Kanada, asijské, latinskoamerické či muslimské státy, je to Stát Izrael, každý centimetr, každý píď dýchá dějinami, Boží láskou...

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Hele, to už je vážně na urychlenou hospitalizaci, tohleto.
Za chvíli se jí udělají stigmata, a co potom?

Kopretina řekl(a)...

Vážně, Švehlo, když už určujeme diagnózu na dálku, tak na Vás sedí choroba Logorhohea, chorobná povídavost, každý si může vygůglit...Psát milion kilometrových příspěvků, touto chorobou trpíte Vy, Landa a Jílek (Ryba), tato choroba se léčí jenom těžko...

http://en.wikipedia.org/wiki/Verbosity (Logorhohea..), jedinec s chorobnou povídavostí, za každou cenu musí mít poslední slovo...

http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/logorea-logorrhoea

Přeji Vám krásný a požehnaný den...

Kopretina řekl(a)...

Logorrhoea, samozřejmě...
Pěkný a požehnaný den Vám přeji, hodně zdraví a štěstí... :-)

Jakub S. řekl(a)...

No česky prostě slovní průjem, no.
A tu holku nechte bejt.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Jestli je "ta holka" (jež Vám tak roztomile tyká, vážený intoši) postižená, jestli se tím DĚSIVÝM slovním průjmem léčí (a pokud jí to pomáhá!), tak ji nechat psát ony nesmysly - bez povšimnutí.
Ano, přiznám se bez mučení: I já bestiální sudetoněmecký henleinovec v sobě skrývám kousíček lidství; ne úplně všechny postižené hodlám podrobit euthanasii.

Pokud však "ta holka" postižená není, budu dál poukazovat alespoň na NEJHORŠÍ zvěrstva v jejích textících; když to neudělá někdo za mě, samozřejmě.

Přeji Vám hezké odpoledne.

Kopretina řekl(a)...

Ach jo, Švehlo, odpovídám na Vás naposledy, poněvadž je to únavné a všeobecně zničující a ztráta mého času. Jaký "slovní průjem", ten máte akorát Vy. Já obhajuji Izrael, toť vše a to dělám celých 6 let. Vy i někteří jiní útočí na mě Ad hominem, ale to mi nevadí, zvykla jsem si, horší by bylo, kdyby nějací chytrolínové vykládali pohádky o "ukradené zemi". Koho jsem urazila svým vztahem k Izraeli? Nevím, jaký máte důvod k nenávisti vůči mé osobě. Já jsem celých 6 let stejná a konzistentní, neměním své názory jako koroukvička a kdo komu tyká nechte na mě nebo na jiných lidech. Tykání je buď vyjádření pohrdání a nebo přátelství. A já si Jakuba vážím, jedná se o moudrého a vzdělaného člověka a považuji ho za přítele. Můj vztah k Izraeli nikomu nemůže škodit...

Kopretina řekl(a)...

Co je na tomto příspěvku špatné?
Většina antisemitů napadá lidi Ad himinem:

Autor: H. Lukešová Datum: 03.07.2012 11:47
Landa mi tyká a spílá kvůli tomu, že jsem mu nastavila zrcadlo a připomněla jsem mu výrok..."Ale houby, nebude to trvat dlouho a poklušou do moře. Uvidíme, jestli se rozestoupí..." no a Servát lidi, co nefandí palestinkým Arabům, co se zastávají Izraele přiřazuje k Židům a židovským míšencům, to svého neblahého času psal nick boleslav 1, Kastelán, ojjj a další, na to jsem si však zvykla, jelikož patřím k sionistům (zakázaného hnutí v době bolševismu), filosemitům, tak bych v době WW2 nenaklusala do moře, ale do plynové komory. Většina odpůrců nemá argumenty, ale argumentuje Ad Hominem...

Re: Většina antisemitů napadá lidi Ad himinem:
Autor: E. Sevrát Datum: 03.07.2012 13:53
V jedné knize Karla Maye (bohužel si nepamatuji v které) byla podobná postava jako známý, zmatený Motýlkář.Ta figurka používala latinské výrazy bez znalosti latiny,nejste tedy sama,mimochodem tím proslul i senátor Mejstřík neblahé paměti.Já nikoho k ničemu nepřiřazuji,ale podle jména se dá někdy usoudit národnost.Když se někdo pod příspěvek podepíše Mohamed tak se dá předpokládat že je to asi Arab či muslim a je tedy logické,že bude loajální ke své zemi či náboženství.Ani u něj nebudu doufat v objektivitu jeho názorů a totéž platí pro Židy a ostatní národy.

Re: Ještě ne vždycky člověk s židovským příjmením je Žid:
Autor: H. Lukešová Datum: 03.07.2012 14:02
Například příjmení "Rosenberg", typicky židovské příjmení, ale nositelem tohoto příjmení byl i Alfred Rosenberg, nacistický válečný zločinec, jeden z tvůrců Norimberských rasových zákonů na ochranu německé krve a cti, prosazoval co nejrychlejší deportace Židů z okupované západní Evropy a nebyl to Žid. Zrovna tohoto gaunera se podařilo dopadnout a stíhat v Norimberském procesu s hlavními válečnými zločinci po skončení WW2. Byl odsouzen k trestu smrti oběšením...

Re: Ještě ne vždycky člověk s židovským příjmením je Žid:
Autor: E. Sevrát Datum: 03.07.2012 14:06
psal jsem také,že někdy se dá usoudit atd.Vyjímka jako vždy potvrzuje pravidlo.

To je normální a klidná výměna názorů, nic špatné na ni nevidím, uvedla jsem fakta, co řekl pan Landa a co řekl pan Servát, toť vše, no a teď se můžu klepat, ale vinný jste Vy, zatahování cizí diskuse do blogu, který není k tomu určen. Upřímně se omlouvám, že sviním (kvůli Vám) prostor pod článek, který není k tomu tematicky určen.
Ale je mi to fuk, s špatnými lidmi se domluvit nedá, dobří lidé vědí, jak to je...

stk řekl(a)...

Jakube,
to je přece příroda, Větší Vlastenec alias Sudetoněmecký henleinovac alias atd., t.j. Ríša Š. je prostě přírodní úkaz, hříčka přírody. S mouchou nebo zemětřesením se taky nedá diskutovat. Tedy - dá, ale smyslu to nemá.
===
Konečně se tu schyluje k bouřce. Myslím v Ocelovém srdci republiky, ne v Hospůdce....

STK řekl(a)...

Kopretino, budu trochu zlý:

Zvenku se mnohým jevíte jako Johanka z Arcu. Buďte ráda, že vás jen napadají - Johanku upálili. To, že ji po letech prohlásili za svatou jí už asi moc nepotěšilo.

Ale neberte mě moc vážně, jenom jsem si tak dloubl, nechci ublížit.

Kopretina řekl(a)...

Ale já Vám to neberu, já zkrátka jdu do boje hlava nehlava a je mi to jedno, co si kdo o mně myslí, někteří lidé se mnou souhlasí, antisemitská smečka ne, tak to na světě chodí, v jiné době by mě možná skutečně zabili, leč co by se dalo dělat, člověk, který v nic nevěří, který nemá žádné nadšení, žádný postoj, žádnou názorovou orientaci je zbytečný člověk. Budu bojovat, i kdybych měla sama zemřít a pravdu budu šířit až na konec světa, bude-li to nutné. Je nás více, i přátele z mého studijního kruhu, opakuji, nejsou to lidé ze sboru, jsou to lidé i ateističtí (neznabozi), stejný postoj má má kamarádka studující historii na KU. (Karlově univerzitě)a je jen o dva roky starší, možná ještě větší nadšenec, než-li já. Dobří a spravedliví lidé musí něco udělat, Ďábel (vtělené Zlo) může zvítězit jedině tehdy, když dobří lidé nedělají nic, pravdivost těchto slov pochopili spojenečtí vojáci během osvobozování koncentračních táborů. V televizi vypovídal americký voják, "nechtěl jsem do evropské války, jsem pacifista, nenávidím násilí, ale svůj postoj jsem změnil, když jsem se účastnil osvobozování koncentračních táborů, pochopil jsem brutalitu a zločinnost nacistického režimu, někdy se musí bojovat, i válka je někdy spravedlivá atd. atd..."

informace řekl(a)...

Nezdá se vám všem, že Vejrům věnujete moc velkou pozornost? Pak si skutečně myslí, že jsou nějací soudci, jejichž slovo má rozhodující váhu. Nevšimli jste si, že o současné situaci neumí zformulovat nějaký kloudný úsudek, že jen špičkují nebo se uchylují k nesmyslným paradoxům? Už jste od nich četli nějaký rozbor, nějaký postoj k tomu, co se děje, založený na faktech, anebo alespoň nějaký přehled tisku?
Tak proč brát vážně staré omleté písničky a vztekat se kvůli tomu?
Berte je jako zábavnou vložku do pořadu.

Kopretina řekl(a)...

Američané zítra oslaví Den nezávislosti, 4.7.1776, památný den, bez Američanů by došlo k totální záhubě zeměkoule. Účast v 1. a především v 2. světové válce, angažování v Západním blogu a podpora Státu Izrael na diplomatickém poli. Kde bychom byli bez Američanů?

Jakub S. řekl(a)...

Jo jo - bohužel, bohužel tak mnohý MČČ říká s opovržlivým výrazem, získaným po třetím pivu: Je to stejný! Dřív Rusáci, teď Američani... na blití. I, jak by to bylo italsky? Některé národy se nezaslouží být něčí spojenci. A nedělá mi to nejmenší radost to psát...

informace řekl(a)...

Zrovna tak jako česky: da vomitare.

Jakub S. řekl(a)...

-jsem si myslel. A o půl desáté je na Vltavě půlhodinová rozhl. hra Osm groteskních variací na smrt Lva Trockého, Ives, s Ornestem (LDT) a Zd. Žákem (Ramón). Těším se. Zd Žák je ten, co tak nádherně s láskou a zajímavě dovede prožívat a popisovat Francii, frantíky, Paříž, jejich acteurs... další takový je Jan Šmíd. Asi si je trochu pletu, ale co - che importanza ha?

stk řekl(a)...

Pro Informaci:
Nezdá se vám té estrády v hospůdce už příliš? U nás se rázovitě (čti: sprostě) říká: "Na to vas synci užije, to ja! Same cypoviny a bigbit - a robota stoji!"

informace řekl(a)...

Poslyšte, STK,
když to nevadí Šamanovi, tak mně také ne. Co bych se měla jimi pořád zabývat. Nakonec mluvíme pořád o Vejrech, jako kdyby byli bůhví jaká událost.
Diskutujte o něčem jiném.

Kopretina řekl(a)...

Zrovna čtu v časopise Slovo z Jeruzaléma o islámském terorismu v Africe, to si nedovedeme přesdstavit.Děsivá situace je v Nigérii. Boko haram v Nigérii. V Nigérii žije asi 60% muslimů na severu a 40% křesťanů na jihu. Např. roku 2006 ve městě Maiduguri v reakci na karikatury Mohameda muslimové vypálili 12 kostelů. Nigérii tvoří 36 států, ve 12 z nich se uplatňuje šaria, jedna z no a již zmíněná Džama´atu Ahlis Sunna Lidd´awati wal-Džihad ("Lid oddaný šíření prorokova učení a islámu, známá pod jménem Boko haram, což neznamená nic jiného než "západní vzdělání je zakázáno". Jeden z jejich představitelů Abu Quaqa listu The Gurdian řekl: "Vyjednávání připadá do úvahy až poté, až srazíme vládu na kolena, až uvidíme, že se vše koná podle příkazu Alláha...Od 2010 zabila Boho haram asi 1000 nigerijských křesťanů, roku 2011 asi kolem 500 lidí, vyplěněno bylo 350 kostelů, už od roku 2012 si připasala BH dalších 235 obětí. Boko haram dala křesťanům ultimátum, aby do 3 dnů opustili zemi, nebo budou další mrtví. Atd. Namátkou pobočka Al Kaidy AQIM, poprvé dala o sobě vědět při útocích na izraelské velvyslanectvív Nouakchott v hl. městě Mauretánie...No a ve východné Africe např. džihádistická skupina Al Šabáb, odnož somálské unie islámských soudů. Má podobný program jako Boko haram. Roku 2011 zabila Al Šabáb asi 100 vojáků Ugandi a Burundi, kteří v Somálsku pobývali jako součást mírových sil OSN. V červenci 2010 zabila 74 lidí v Kampele, hl. městě Ugandy atd.atd. Ano, námitka může být, ale oni nejsou všichni takoví, asi ne, ale kde jsou umírnění muslimové, umírnění imámové, aby takováto zvěrstva odsoudili, řekli, "tak tohle nemá s islámem nic společného..."

Jakub S. řekl(a)...

Drží hubu. Mlčící většina. Co s ní. O tom víme svoje, že.
Jak tam bylo idylicky, když to byly kolonie...

Kopretina řekl(a)...

Také si to myslím, zlatý kolonialismus ve srovnání s tím, co se děje nyní. Britové, Španělé a Portugalci přinesli do zemí 3. světa civilizaci, stavěli školy, nemocnice, křesťanští misionáři učili tyto lidi hodnotám humanismu, lidé měli práci a jídlo. Nyní jsou v Africe hladomory a nemoci. A běloši, co jezdí pomáhat do Afriky, nejsou vždy v bezpečí. Hutové, Tutsiové. Například Hutové navýzali Tutsie šváby a tak s nimi jednali. Smutné, smutné, ráj na Zemi se změnil v peklo...

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Bože můj dobrý, to vrčení kolovrátku tady začíná být vážně únavné. Pořád stejné kecy stejných „veleduchů“ s dlouhým vedením + beze stopy humoru, stejné řeči o genocidě ateistů a Slovanů páchané křesťany a Ž(ž)idy, stejná radost nad odsunem, okradením a vražděním Němců a buržoustů, řeči o jakémsi exotickém žrádle a záludnostech makarónských dialektů ...

Ale čemu se divím - zdejší Čecháčkové nenávidí pravdu, nenávidí všechny, kdo jim pravdu „drze“ strkají před jejich čumáčky s dlouhými vousky. Takže z Doupěte vypudili prakticky všechny Čechy; zůstává jen zrádná emigrantka Harpyje, občas se objeví zrádný emigrant RRR ... Jinak už jsou všichni Češi pryč.
Židoněmecko-papeženecký prasopes Mordechaj sežral Většího vlastence, sám pak prchl znechucen zdejším ovzduším. Nakonec možná jen já, zvěrský sudetoněmecký henleinovec, budu stát sám proti přesile Čecháčků, proti řvoucímu davu.
Již dnes občas mé příspěvky mažou; a v podstatě mne nevyhazují jen „díky“ únavě majitele této putyky.

Ale já se nevzdám; takoví už jsme my, my zarputilí Němci-papeženci. I když české cepy drtily naše ocelové helmice, my jsme nepřestávali mezi zuby drtit naše tvrdé německé kletby a modlitby. I pod palčivým sluncem Palestiny, s útrobami probodanými muslimskými šípy, o pomoc jsme prosili jen Pána, o vysvobození z muk jen své druhy-krvavé Křižáky.

Kéž by po nás zbyla aspoň vzpomínka. Aspoň kdyby o nás některý z našich rytířštějších nepřátel řekl svým vítězným mužům podobná slova, jako nad studeným hrobem bezmála dvou tisícovek našinců pronesl jistý Anglán: I hope that if any of you are ever called upon to lead a ship into action against an opponent many times superior, you will command your ship as gallantly as Scharnhorst was commanded today.

Pravda vítězí !

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Aha, tak éra kolonialismu změnila Afriku v „ráj na Zemi“.
No fajn.
Někdo by mohl (měl !) milé Líze vysvětlit, že pokud je to pravda, pak lze o první heydrichiádě říci prakticky totéž:
Němečtí národní socialisté přinesli do českých zemí civilizaci, pokrok a pořádek, lidé měli práci a jídlo, sociální zabezpečení ... Po jejich vyhnání v Česku upadlo hospodářství i vzdělání, miliony lidí byly okradeny, Česko se propadlo na civilizačním žebříčku až někam za východoasijské země ...

No nic.

Kopretina řekl(a)...

No nic, nyní z jiného soudku. Zajímavost z výživy. Tučné maso a uzeniny škodí daleko více, než-li sladká jídla. Je dokázáno, že ten, kdo jí pravidelně sladká jídla, tak může dostat diabetes, zatímco ten, kdo jí uzeniny a mastná prorostlá masa MUSÍ dostat cukrovku. Škodlivost sladkostí se démonizuje, kdyby byla sladká jídla tak strašně škodlivá, jak se dříve myslelo, musela bych mít alespoň metrák, diabetes,hypertenzi, či rakovinu já nevím čeho, jaké babské povídačky se za socialismu šířily, a vůbec umřít následkem pojídání cukru. Glukóza se snadno spálí při jakékoliv činnost, fyzické i duševní, kdežto tuk z jídel jde pouze do tělesného tuku a spaluje se daleko hůře. Včera jsem se najedla po bradu ovocných knedlíků, posypaných tvarohem a hodně oslazených a ještě mám méně, než jsem vážila. Jo, jedna paní si stěžuje, že pořád tloustne a tloustne a nakonec vyplynulo, že jí hodně prorostlého masa a uzenin. Na babské komunistické plky o kdovíjaké škodlivosti sladkých jídel člověk nesmí příliš dát.

Harpyje řekl(a)...

Krásný příklad takového koloniálního "ráje na zemi" bylo Kongo.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Sl. Kopretino, nedejte ani na babské komunistické plky o kdovíjaké škodlivosti tuku. Například tito mladí lidé jsou šťastni, protože jedí sádlo.

Kopretina řekl(a)...

RRR, to co píši je pravda, komunisti učili, právě to, co píšete, že tuk není tak škodlivý, že se má smažit na sádle, že veliké pojídání masa nevadí. Komunistické rudé babky toho nakecaly. Nový výzkum dietologů mluví o něčem jiném. Tučná masa, uzenniny škodí daleko více, než-li cukr.

A.S. Pergill řekl(a)...

To Švehla:

On kdyby Jih v občanské válce zvítězil, tak je docela možné, že by následně postavení černochů v USA bylo lepší než to současné. Otroctví a otrokářství bylo v občanské válce naprosto vedlejší záležitostí. Svědčí to i známý Lincolnův výrok, že pokud by mohl zachránit federaci,m aniž by při tom byl osvobozen jediný otrok, tak by to udělal. Naopak, v řadách Konfederace nakonec bojovalo víc černošských vojáků než v řadách armády USA, a navíc měli postavení, které neměli černoši v armádě USA ještě za druhé světové války (rovnoprávnost podle rasy se v armádě USA zaváděla až někdy v 60. - 70. letech minulého století).
Otroctví na Jihu bylo už před občanskou válkou zřetelně na ústupu (ekonomicky se vyplácelo jen v některých oblastech, které už byly exploatované, a vyčerpání půdy na bavlníkových polích tlačilo majitele plantáží k agrotechnikám, které se s otrockou pracovní silou zvládnout nedaly). Na druhé straně materiální zajištění formálně svobodných dělníků na Severu bylo mnohdy horší, než materiální zajištění otroků (takže si osvobození otroci moc nepomohli).

Jakub S. řekl(a)...

ASP, bravo! Velmi potřebné upozornění. Do z blbnutí upozornuju furt a furt, že se nemá vycházet ze slov a jejich vžitých významů, nýbrž jejich obsahu, náplně, časové a místní souvislosti... nešťastné pojmy otrok, otroctví.
Kongo a vůbec belgické kolonie ovšem byly něco strašného. Extrém, šílenost. To je ale snad známo, o tom jistě nepochybuju ani já, S!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Každý v socialismu vzdělaný Čecháček prostě MUSÍ se slovy A.S.Pergilla, spisovatele českého-svědomí národa. Vždyť Čecháček ví, díky svému kvalitnímu západoasijskému vzdělání , že mezi otroctvím na bavlníkových plantážích Konfederace a otročením v průmyslových robotárnách severních států USA byl JEDINÝ rozdíl: V temných továrnách „osvobozené“ negry neničil bič otrokáře, leč vražedné pracovní podmínky.

Každý hrdý árijský Čecháček také ví, že negr je něco jako Cikán - v podstatě bezcenné polozvíře na úrovni muslima, Žida či křesťana (díky za kvalitní školení, vážený A.S.Pergille).
Takže každý Čecháček více než dobře chápe zdrženlivost vlády Konfederace vůči návrhům poslat otroky do boje za zachování otroctví - vždyť hájení Vlasti a otroctví je úkol vysoce čestný, úkol, na nějž bezcenné polozvíře prostě nemá vlohy.

Až za zoufalé situace, necelý měsíc před Appomattoxem, Konfederace přijala zákon umožňující nahnání otroků do armády: AN ACT to increase the military force of the Confederate States
... EC 5. That nothing in this act shall be construed to authorize a change in the relation which the said slaves shall bear toward their owners, except by consent of the owners and of the States in which they may reside, and in pursuance of the laws thereof.
Approved March 13, 1865


Nakonec tedy v armádě Konfederace sloužilo skoro tolik Negrů jako Židů ve wehrmachtu a SS.

* * * * *

Jak vidno z výše uvedeného citátu, A.S.Pergill má NAPROSTOU pravdu i ve svém tvrzení, že otroci v armádě Konfederace „měli postavení, které neměli černoši v armádě USA ještě za druhé světové války“.

A navíc, pokud by zůstalo otroctví zachováno, dnes by ZCELA JISTĚ američtí negři nebyli bičováni a ponižováni takzvanou Affirmative action.


Prostě - pro negry je otroctví pravým požehnáním, stejně jako pro Afričany kolonialismus a pro Čecháčky socialismus.


Čest a Nazdar, vzdělanci!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

OPRAVA
První věta výše uvedeného přípěvku má vypadat takto“

Každý v socialismu vzdělaný Čecháček prostě MUSÍ souhlasit se slovy A.S.Pergilla, spisovatele českého-svědomí národa.

Za chybu se omlouvám všem Čechům i Čecháčkům.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

A.S.Pergill, velký spisovatel český a na faktech zcela nezávislý myslitel, ve svém neúnavném boji za záchranu ateistické slovanské civilizace přináší Čecháčkům spoustu naprosto neocenitelných informací - např. o křesťanské a židovské genocidě ateistů a Slovanů.
Leninužel, mezi tyto SKVĚLÉ informace se mu občas vloudí i ÚPLNÝ NESMYSL; např. „Otroctví na Jihu bylo už před občanskou válkou zřetelně na ústupu (ekonomicky se vyplácelo jen v některých oblastech...“

O výnosnosti otroctví v Severní Americe svědčí například taková „maličkost“, jako politický a později vojenský odpor vlastníků otroků proti snahám otroctví zrušit.
O ekonomické rentabilitě otroctví se můžete dočíst např. v knize H.Hobhouseho „Seeds of Change: Five plants that transformed mankind“.

Mimochodem - i v Rusku vedla hospodářská neefektivnost politického systému k jeho podstatné přeměně (poprvé r.1861, znovu v 80.letech 20.století).

Čest a Nazdar!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

K Vašemu příspěvku ze 4:41, vážený RRR:

Předpokládal jsem, že jako jediný zdejší přispěvatel s opravdovým medicínským vzděláním budete na Lízin výkřik reagovat. Přiznávám však, že jsem očekával suchá fakta - prostě jsem podcenil Váš smysl pro jemný humor.

Děkuji, a přeji Vám příjemné prožití dnešního svátečního dne.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Vážený pane henleinovče jeden sudetoněmecký, není důvod, proč by zrovna moje vzdělání mělo být nějaké opravdovější. Vyštudoval jsem za dělnický peníze. Podobně jako mnozí jiní, kterým to nebylo zakázáno. A navíc, dávno již tomu.
Přeji Vám i všem zde pěkné svátky, sl. Kopretině pak ještě mnoho sladkých knedlíků.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Ano, jste skromný, vážený RRR.

Svátek dnes nemáme; až 20.7. my Němci-fašisti vzpomínáme na jistý atentát.
A Česko má svátek až zítra; záměrně nepíšu „Česko zítra slaví“ - neboť kolik procent dnešních obyvatel Česka je ochotno SLAVIT pokřesťanštění svých dávných předků?

Ještě jednou Vám přeji hezký den.

A.S. Pergill řekl(a)...

Nevážený henleinovče,
"Mluvící nástroje" ((c) Féničané) se hodily jen na hrubou a nekvalifikovanou práci, jako bylo extenzívní pěstování bavlny. Pro to existovaly přírodní podmínky jen v části států pozdější Konfederace. Snahy zakládat další otrokářské státy souvisely se snahou o vyvážení vlivu otrokářských a neotrokářských států v orgánech US federace před občanskou válkou; všichni věděli, že na těchto nových územích nemá otrokářství prakticky smysl. Navíc se pole bavlny extenzívním pěstováním vyčerpávala a nebylo v moci zemědělství postaveném na otrocké pracovní síle s tím nic dělat. Proto instituce otrokářství zcela jednoznačně spěla k zániku, tak, jako k tomu došlo po zhroucení antické ekonomiky v Evropě. Je velmi pravděpodobné, že nenásilný zánik otroctví by vedl k méně intenzívním negativním resentimentům, než zánik násilný, daný vojenskou okupací armádou Severu a tzv. "rekonstrukcí".
Mimochodem, pomineme-li otroctví (otroci nebyli občané), tak míra občanských svobod byla ve státech Jihu vyšší než ve státech Severu (i vyšší než v nynějších USA). Vítězství Severu tedy vedlo fakticky k potlačení občanských svobod. To jsou ty dějinné paradoxy.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Mimochodem, pomineme-li otroctví (otroci nebyli občané), tak míra občanských svobod byla ve státech Jihu vyšší než ve státech Severu (i vyšší než v nynějších USA). Vítězství Severu tedy vedlo fakticky k potlačení občanských svobod.
Jakže?

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Myslíte třeba ztrátu občanské svobody vlastnit jiné lidské bytosti?

HL řekl(a)...

Pergille, moc hezky jste to shrnul, jenom rudé palice bolševické pořád tepou o domnělých "zločinech bílého muže". Pořád věčné omlouvání za otrokářství, otroctví bylo jistě špatné, ale bylo na ústupu a časem by samo zaniklo. Ti tzv. "krutí jižanští otrokáři", "zvěrstva jižanských otrokářů" a dalších povídaček rudých hlav. Ti tzv. "krutí jižané" se někdy k černochům chovali jemněji, než-li se chovají nyní černoši mezi sebou v Africe. No a čekám nadávky, urážky a ponižování od rudé palice Švehly. Klid Pergille, rudé pako Švehla, nikdo ho nemá rád, každý mu ubližuje, všichni Češi jsou Čecháčci, Vy, Jakub, já, STK, žibřid, Schumacher, informace, Drak
Jinak řeknu to na rovinu, Pergill není žádný nácek, kritizovat negativní rysy islámu, judaismu a křesťanství se smí. O zločinech islámu netřeba psát, zločiny v Africe, Asii, to jsem psala včera, zločinech falešných stoupenců Ježíše, co vraždili a kruté pronásledovali Davidův národ a Židé jako Ovádia a jemu podobní. Pergill ukazuje na negativní rysy, skutečný křesťan vedený Duchem Svatým není schopný tak strašného násilí a tak strašlivých ukrutností. Evangelikální církve, letniční, se nikdy žádných zločinů nedopouštěli, nevyzývali ke křížovým výpravám, nevraždili židovský národ, naopak mnozí z nich byli a jsou křesťanští sionisté, ke kterým se hlásím. Rudé pako nevymáchané s rudou hlavou je třeba ignorovat. Pergill reaguje slušně, nanapadá lidi Ad hominem...

Kopretina řekl(a)...

HL= kopretina... No čekám reakci Rudého paka s rudou hlavou Švehly...Vždyť je to člověk zamindrákovaný a nešťastný,k tomu závistivý a schizofrenní, ty jeho proměny ve Většího vlastence, pak v Ríšanka Švehlu (taková pohana tak krásného jméno, mám bratrance Ríšu), pak Mordechaie Bonneta, teď v Sudetoněmeckého henleinovce, dělá ze sebe, že mu nevadí Židé a přitom se zastával zajatých esesmanů v Dachau, odsuzoval jejich zneškodnění, hromady mrtvol do výše lidské postavy všude kolem, před krematoriemu, před baráky, na zemi, mrtvol, že se nedá ani chodit, vyhublé kostry, takoví grázlové zasluhují potrestání. Takže buďte klidný Pergille, pište a nedbejte urážkám...

informace řekl(a)...

Pane Richarde, jste obdivuhodně informovaný, když se vezme v úvahu, že jste už třináct let po smrti. Na ten nick "Ravishing" Rick Rude" jste také přišel díky zmínce v jednom příspěvku o dušičkovém strašidlu, že? Hned jsem si toho všimla. Jste velice pilný v prohledávání cizích příspěvků.
Ale umřít na overdose nějakých anabolik, to zrovna o nějakém lékařském vzdělání nesvědčí.
Váš duch, co se nad doupětem vznáší.
http://images.hellokids.com/_uploads/_tiny_galerie/20091041/halloween-phantom-coloring-page-source_gaq.jpg
Na jakou barvu Vás máme právě obarvit?

Kopretina řekl(a)...

Informace, na jakou barvu obarvit? No přece na rudou. Jenom rudé hlavy pořád tepou do údajných "zločinů bílého muže", rudí levičáci trpí oikofobií-
http://cs.wikipedia.org/wiki/Oikofobie
proč proklínat svůj původ, svou kulturu, své náboženství, svůj životní styl? Jsme Euroameričané, patříme k Euroatlantické civilizaci, proč podlézat lidem 3. světa? Ať vezmou do ruky srpy, motyky a jdou sami pracovat, ne jenom žebrat o podporu, skutečný pravicově orientovaný člověk neplive na sebe sama...

informace řekl(a)...

Nejsem si tak jistá, Kopretino, jakou barvu přidat. Už jich vystřídal tolik, že jejich smícháním vyjde jen smuteční černá.
Ale nakonec je to jen duch zemřelého, bludné strašidlo - v bílém rubáši.
Co straší, straší, straší ...

Kopretina řekl(a)...

Ano, je to tak, u nás se říká, hlasy gaunerů do nebe nejdou, gauneři můžou jenom řvát, kvičet, vztekat se, kopat kolem sebe nožičkami, proklínat jiné, ale to je tak všechno. No já to tedy schytám, stejně jako Vy, Jakub nebo Pergill, ale je mi to fuk, jen ať mě ironizuje, zesměšňuje, špiní, já vím, co jsem, vím,kým jsem a nějaké pošklebky mě nemůžou urazit. Už vidím nadávky do "Líz" "rasistů", "fašistů" nebo já nevím čeho. Neobhajuji otrokářství, chraň Bůh, ale jenom jak píše Pergill, otroctví by zaniklo samo od sebe a není důvod plivat jed na sebe, buďme hrdí Euroameričané (nekorektně řečeno běloši), nepohrdejme jinými, chovejme se slušně k jiným lidem, ALE nezapomínejme na svůj původ, svou kulturu, své dějiny, své zvyky. Buďte hrdá na italské dějiny, Italové se během války, na rozdíl od okupované Evropy chovali k Židům relativně dobře, ukrývali je, v Itálii nebyl antisemitismus nikdy tak zažraný. Až na nátlak nacistů psali it. úřady na obchody "Židům a psům vstup zakázán", viděla jsem film "Život je krásný", o lásce mezi Italkou a Židem, do poslední doby svého manžela obhajovala, leč bohužel nacisté nakonec na něho přišli, ale dítě (dle nacistů parchant I. stupně) se jí podařilo zachránit a Bulhaři zrovna tak. Ve jménu lásky k bližnímu se podařilo zachránit na 7000 Židů před plynovými komorami. Za to dík i některým katolíkům, kteří ukrývali Židy v klášterech...

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Ta „HL“ Líza (Hlíza!!) má paměť průměrné masařky. No, až myslitel a spisovatel český-svědomí národa Pergill opět napíše o nezbytnosti zneškodnění židovských resp. křesťanských bezcenných polozvířat, Hlíza se MOŽNÁ rozvzpomene.

Nicméně, milá Hlízo, moc Vás prosím: Opakujte CO NEJČASTĚJI onu úžasnou a veselou informaci, že máte právní vzdělání. PRÁVNÍ VZDĚLÁNÍ.
Naši otcové, kteří v r.1939 uzavřeli české vysoké školy, se ve svých hrobech smějí - konečně se jim dílo zdařilo. Vzdělanost českého národa je historickém minimu.

Čest a Nazdar!

Harpyje řekl(a)...

Da werden Weiber zu Hyänen
Und treiben mit Entsetzen Schmerz;
Noch zuckend, mit des Panthers Zähnen,
Zerreißen sie des Feindes Herz.

Harpyje řekl(a)...

Scherz

informace řekl(a)...

Ale, Kopretino,
snad si nepředstavujete pana Richarda takhle?
http://www.armbrusters.de/gauner.gif
Včdyť je to jen malý šašek na pružině-
http://www.dreveny-obchudek.cz/images/sasek_pruzina.jpg
Neberte ho tak vážně. To by se mohl i urazit.

Kopretina řekl(a)...

Ano, informace, bezvadný obrázek. Rudému Ríšovi to moc sluší, moc.
Ano, Ríšo, právní vzdělání, prestižní. Ríšo, zrovna Vy o vzdělání můžete co mluvit. Bezvadně jsem uměla právo u závěrečných zkoušek a jako že toho bylo. Ale vrazi v SS si nic jiného nezaslouží, kdo je omlouvá, sám je vrah. No nic. Je to tak.

s.t.k. řekl(a)...

Inu jsou to divné věci. Je pravda, že kolonialisté zneužívali místní obyvatele leckde v Africe. Pak byly bývalé kolonie osvobozeny a:
>> nové vlády, vzniklá často za aplikace "opačného apartheidu" pokračovaly průběžně v útisku chudých
>> začaly se objevovat kdyzi zatlumené kmenové spory, šarvátky až občanskénválky
>> přesto, že došlo k "zestátnění" majetku bývalých kolonizátorů nemá z toho nikdo užitek, protože na takových farmách nechce nikdo pracovat - práce domorodému obyvatelstvu příliš připomíná dobu nesvobody.
>> totéž platí o průmyslu. Tam navíc vzniká ztráta rozpadem obchodních vztahů a finančních trhů. Země se stává pro banky velmi nejistá, tudíž neperspektivní.
>> rozpadají se systémy: školství, zdravotní péče, policie, armáda. Chybí odborníci (často bílí), místo toho se preferují kmenové struktury, šamanství atd. Prostě posun zpět v čase.
>> do zemí do té doby nábožensky vlažných začíná pronikat radikální islám (je pro ně pochopitelnější protože obsahuje jednoduché návody jak žít, které místní ztratili se svržením kolonialismu.)
>> hospodářsky začíná mnohé země využívat Čína, která přes současné, často samozvané vládce absolutistického ražení začíná využívat jako levné přírodní zdroje osvobozených kolonií.

To všechno nebrání prázdnému tlachání.
Všímám si, že když Richard pilně pracuje na ovládání několika svých avatarů (jsou naštěstí typově stejní, informačně napájení Googlem, liší jen jménem a kostýmem), neozývá se nám Harpyje. Že by to potvrzovalo mou loutkově-pohádkovou teorii o vícehlavých saních? Multittasking selhává, procesor přetížen? [;>))

Tak abych už "prázdně netlachal", odešlu napsané do té Hospůdky s poněkud "poexkrementovanou podlahou" a odpojím se. Nemusíme se v tom přece brodit všichni.

informace řekl(a)...

Začíná cirkusová tragedie s hyjenami a pardály a leopardy. Mamma mia, si salvi chi può!
Anebo tu někdo tu neumí inkasovat? Neříká se à la guerre comme à la guerre?
Anebo snad A' sottili cascan le brache?

Kopretina řekl(a)...

Ano, Rudý Ríša se vzteká a vzteká a vzteká. Má komplexy, už jsem si zvykla, nemá cenu se rozčilovat, člověk se musí nad gaunery pobavit, zatím škodí jenom virtuálně, takže to není až tak škodlivé. Vrátila jsem se z vyřizování z Brna, kůži spálenou, ale pobavila jsem se na diskusi. Zato Ríšovi dík. Jen tak dál. :-))) Nečistota na podpatku jenom smrdí, ale neškodí, stačí umýt a je...

Kopretina řekl(a)...

A ještě zajímavost. Osvobození otroci, které propustili otrokáři do Libérie, sami zavedli otroctví. Bývalí černí otroci zavedli otrokářství pro své černé bratry...

informace řekl(a)...

Kopretino,
pan Ríša sice pořád pošťuchuje a popichuje, ale sám ironii nesnáší.
Umím si představit, jak se vzteká a skřípe zuby.
http://www.fotosearch.it/CSP316/k3168749/
A teď na googlu hledá nejstrašnější urážku světa. Jednu už totiž spotřeboval.
Jdu se dívat na satirický teležurnál. Nashle.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

To je ta potíž s vámi zrádnými emigranty, vážený RRR: Zůstali jste Čechy; jinak řečeno, odrodili jste se Čecháčkům. Co je Vám platno, že jste vystudoval za dělnické peníze, když jste zapomněl na ZÁKLADNÍ TEXT ?
Čecháčkové nezapomněli, neboť celé jejich prostředí žije DUCHEM oněch textů. Proto v Česku má takový úspěch V.Klaus se svými tezemi o škodlivosti EU a globalizace, proto tak skvěle uspěl jeho ideový i politický předchůdce, první president všech Čecháčků E.Beneš.

Nuže tedy - Čecháčkové vědí, že severní státy USA byly ovládány dravou „novou“ buržoasií, vědí, že v jižních, převážně zemědělských státech se v průběhu let vytvořila obdoba „tradiční“ vykořisťovatelské třídy - svým způsobem aristokracie. (No ano, původně zálesáci se v první čtvrtině 19.století tak vzmohli díky práci svých otroků, že si mohli ve svých srubech pověsit křišťálové lustry; viz R.A.Billington - Westward Expansion.)

Co Čecháčkové nevědí a vědět nechtějí: Obchod s bavlnou stále rostl, až do začátku Občanské války. Rostly i zisky otrokářů. Zisky byly tak velké, že utichaly protesty proti otrokářství, vedené - kým jiným, než „bezcennými křesťanskými polozvířaty“, argumentujícími jakousi „rovností lidí před Bohem“ etc.

Nyní tedy citaci z onoho ZÁKLADNÍHO TEXTU, díky němuž Čecháčkové chápou věci Vám nepochopitelné; konkrétně proč takzvané osvobození negrů z takzvaného otroctví znamenalo jejich FAKTICKÉ zotročení - v nelidských robotárnách Severu (přesně totéž tvrdili i jižanští majitelé otroků):

Když vykořisťování dělníka továrníkem tak dalece skončí, že dostane hotově vyplacenou svou mzdu, vrhnou se na něho druhé části buržoazie, domácí pán, kramář, majitel zastavárny aj.
...
Dosavadní nižší vrstvy středních stavů, drobní průmyslníci, obchodníci a rentiéři, řemeslníci a rolníci, všechny tyto třídy klesají do řad proletariátu, zčásti proto, že jejich malý kapitál nestačí k provozu velkého průmyslu a podléhá v konkurenci s většími kapitalisty, zčásti proto, že jejich odborná zručnost je znehodnocována novými způsoby výroby.
...
Buržoazie vede nepřetržitý boj: zpočátku proti aristokracii, později přímo proti těm částem buržoazie, jejichž zájmy se dostávají do rozporu s pokrokem průmyslu; ustavičně proti buržoazii všech cizích zemí.
...
Střední stavy, malý průmyslník, malý obchodník, řemeslník a rolník, ti všichni bojují proti buržoazii, aby zachránili před zánikem svou existenci jako střední stavy
Životní podmínky staré společnosti jsou už zničeny v životních podmínkách proletariátu. Proletář nemá vlastnictví; jeho poměr k ženě a dětem nemá už nic společného s buržoazními rodinnými vztahy; moderní průmyslová práce, moderní jařmo kapitálu, stejné v Anglii jako ve Francii, v Americe jako v Německu, setřely z něho všechen národní charakter. Zákony, morálka, náboženství jsou pro něho jen buržoazní předsudky, za nimiž se opět skrývají jenom buržoazní zájmy.
...
Všechny dosavadní společnosti spočívaly, jak jsme viděli, na protikladu mezi utlačujícími a utlačovanými třídami. Aby však bylo možno nějakou třídu utlačovat, musí mít zajištěny podmínky, za kterých by mohla alespoň rabsky živořit. Nevolník se za nevolnictví probil k postavení člena komuny a také maloměšťák se pod jařmem feudálního absolutismu probil k postavení měšťáka. Naproti tomu moderní dělník, místo aby se s pokrokem průmyslu pozvedal, klesá stále hlouběji pod úroveň životních poměrů své vlastní třídy. Dělník se stává pauperem a pauperismus vzrůstá ještě rychleji než obyvatelstvo a bohatství. Z toho jasně vysvítá, že buržoazie je neschopna zůstat nadále panující třídou společnosti a vnucovat celé společnosti podmínky existence své třídy jako zákon, jímž je nutno se řídit. Není schopna vládnout, protože není schopna zajistit svému otroku ani jeho otrockou existenci, protože je nucena nechat ho klesnout do postavení, kdy ho musí sama živit, místo aby on živil ji. Společnost už nemůže žít pod panstvím buržoazie, tj. existence buržoazie a existence společnosti jsou už neslučitelné.



Freedom Is Slavery !

Kopretina řekl(a)...

Neschledanou, informace...

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

No, „Da werden Weiber zu Hyänen“ ...
Nevím, vážená paní Harpyje. O ženách-hyenách, bedlivě střežících „čistotu“ revoluce, hezky píše třeba France („Les dieux ont soif“).
Ale to, co předvádí Hlíza už pár let („konzistentně“), dle mého názoru není typický hyenismus či trhání mužských srdcí. Na to prostě nemá, Bohudík (Bohužel?).
Čímž ale nechci naznačit, že takové osoby nejsou nebezpečné. Viz případ Urbaina Grandiera - hysterie zhrzených panen může i zabíjet, pokud někomu přijde vhod.

Hezký večer přeji.

Harpyje řekl(a)...

To je z Schillerovy Die Glocke. Mně to připadlo příhodné, ale máte pravdu, jsou to spíš bezzubé hyenky.
Díky, léčím se.

informace řekl(a)...

Nemýlila jsem se. A' sottili son cascate le brache!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Na chlemstanou, milá Hlízo.

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, já nedělám vůbec nic špatného a na svůj názor mám právo. Necítím se "hyenkou", či čímkoliv jiným. Samé urážky Ad hominem. Hyenka je tady rudý Ríša. Nevím, proč tento tragický konflikt rozpoutal. A násilí se mi naprosto příčí. To, že se někteří lidé posunuli doleva, za to já nemůžu. Píši pořád stejně, od roku 2006 a nikdo mě před tím nenapadal. Co píši špatného. Copak tady musí být jeden jediný názor a žádný jiný se nesmí tolerovat. To by bylo jako za bolševika. Nebudu
A sám se jděte namchlemstat krve pravičáků...

Kopretina řekl(a)...

A trvale si, milý Ríšo, vyléváte svou nenávist, kdy jsem koho napadla osobně? Koho, nikoho, ani Vás, než jste mě začal krutě napadat a můj charakter je naprosto v pořádku, jistě mám i své chyby, ale s tím žít dokážu. Ale Vy jste zamindrákovaný a nenávistný, jsem naprosto mírná osoba, dělá mi problém zabít cokoliv, nezabila bych nikdy nic, ani mouchu. Což se nedá říci o Vás, Vy jste ztělesněný vrah, taková vražedná a nesmiřitelná nenávist se jen tak nevidí. Kdybyste měl možnosti, tak byste zabíjel. Zabíjel kohokoliv, s kým nesouhlasíte. Doopravdy. A je smutné, milá Harpyje, že se k tomuto štvaní přidáváte a že nevidíte, jaké je to hnusné a zavilé svinstvo. Absolutně mě neznáte, napadáte mě za názory, za postoje, no, co se dá dělat, nic s tím nenadělám.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Ach, Duchu světla, hleď !
Čís ruka na zborcenou zeď
mene tekel ohnivě píše:
Jsi vrah, hlíz a hlístic vrah!
Vím teď, jak chutná strach.
Ničil jsem ve své pýše
siroty, starce a panny.
Na tělech zkrvavených
hodovali supi a vrány.
Teď přešel mne smích;
křik obětí dolehl k Pánu.
Spát půjdu až k ránu,
v kleku strávím noc.
Pane, prosím Tě moc!
mne třeba zdrť a znič,
však ušetř´ malou Hlízu!
Ze zkázy odveď ji pryč,
mou vysaj živou mízu.

Duchem chudým své
království slíbil´s, Kriste.
Splň Slovo Své čisté.
Jí Věčné Světlo Tvé,
mně černý plamen.
Amen!

informace řekl(a)...

Il lupo d'esser frate ha voglia ardente mentre è infermo; ma sano se ne pente.

Kopretina řekl(a)...

Milý Ríšo, Váš slovník je nacistický, nazývat člověka "hlízou", tak nacisté označovali Židy jako potkany, podlidi, podobně jako Der Evige Jude-
http://cs.wikipedia.org/wiki/Der_ewige_Jude
No a jelikož se Židů zastávám, mám pravicový postoj ovšem se sociálním cítěním, sociální cítění není výsadou levice, také nejsem stoprocentně zdravá, ale držím se, takže jsem tuplovaný případ pro plynovou komoru, nemocný židomilec, no fuj, pryč s nimi. No a ve filmu Der Evige Jude vystupuje hnusný, vousatý, pejzatý Žid z polského gheta, holt člověk hodny akorát ke zplynování, jestli Vás to zajímá, milý Ríšo, přes hodinu jsem se bavila s ubohým postiženým člověkem, rudými paky řečeným "mrzákem", (rovněž podle Vás hodný akorát pro plynovou komoru), ruce měl zdeformované, na jedné ruce akorát 3 prsty, malý. Má domov, bere kolem 8000Kč, z toho dá dohromady 4,5tisíce pryč za nájem, oblečení, potraviny, drogérii, moc mu nezbyde, (ale podle Vás by měl raději chcípnout, že, nic mu nedat, žer si klidně s potkany v popelnici), takové zrůdy nezaslouží žádné slitováním že? seděl ve vedru, všichni kolem něho procházeli jako kdyby byl vzduch, nakažený leprou, jako monstrum, tak jsem mu koupila vychlazenou minerálku rajec. Jsem člověk milý, laskavý a dobrosrdečný, každému pomůžu, sem takový "užitečný blbec", ale pomáhat se má z dobrého srdce, ne jako někteří pánbíčkaři, "no když budu pomáhat, dostanu se do nebe", tak to neplatí, láska má pocházet ze srdce, ne každý ji má, no raději přestanu, nebo mě Jakub napomene, že nejsem ve sboru,
Vy nacibolševici jste postižené buď plynovali a nebo zavřeli do ústavu. Já se dokáži vcítit do bolesti jiných, víte, co je zlo? Zlo je nedostatek empatie, vcítění se do jiných lidí, ponižování jiných lidí. Jste rád v pozici útočníka Der Stürmer- Die Juden sind unser Unglück! (Židé jsou naše neštěstí),
http://en.wikipedia.org/wiki/Der_St%C3%BCrmer
Dostal jste mě tam, kde jste mě chtěl mít, do defensivy, ale když Vás někdo praští přes čumák, ironizuje Vás, tak se kroutíte. Je to souboj nerovný, vůči Vaši agresi, sprostotě a tyranii se nemám šanci ubránit. No nic. Ale co, můžu být na sebe hrdá, mám vzdělání, rodinu, práci, držím se zdravotně, rodinný dům, vždyť mě nic nechybí, za to mohu poděkovat Ukřižovanému Ježíši Kristovi....Holt Zlo na sebe bere různé podoby...

Kopretina řekl(a)...

Kol od ba-levav penima
nefeš jehudi homija
u-le-fatej mizrach kadima
ajin le-Cijon cofija.
Od lo avda tikvatenu
ha-tikva bat šnot alpajim
lihjot am chofši be-arcenu
erec Cijon vi-rušalajim.

Avir harim zalul kayayin
Ve-rei'ah oranim
Nissa be-ru'ah ha'arbayim
Im kol pa'amonim


U-ve-tardemat ilan va-even
Shvuyah ba-halomah
Ha-ir asher badad yoshevet
U-ve-libbah homah


Yerushalayim shel zahav
Ve-shel nehoshet ve-shel or
Ha-lo le-khol shirayikh
Ani kinnor.


Eikhah yavshu borot ha-mayim
Kikkar ha-shuk reikah
Ve-ein poked et Har ha-Bayit
Ba-ir ha-attikah


U-va-me'arot asher ba-selah
Meyallelot ruhot
Ve-ein yored el Yam ha-Melah
Be-derekh Yeriho

Yerushalayim shel zahav
Ve-shel nehoshet ve-shel or
Ha-lo le-khol shirayikh
Ani kinnor.

Akh be-vo'i ha-yom la-shir lakh
Ve-lakh likshor ketarim
Katonti mi-ze'ir bana'ikh
U-me-aharon ha-meshorerim


Ki shemekh zorev et ha-sefatayim
Ke-neshikat saraf
Im eshkakhekh Yerushalayim
Asher kullah zahav


Yerushalayim shel zahav
Ve-shel nehoshet ve-shel or
Ha-lo le-khol shirayikh
Ani kinnor.


Hazarnu el borot ha-mayim
La-shuk ve-la-kikkar
Shofar kore be-Har ha-Bayit
Ba-ir ha-attikah


U-va-me'arot asher ba-selah
Alfey shemashot zorhot
Nashuv nered el Yam ha-Melah
Be-derekh Yeriho


Yerushalayim shel zahav
Ve-shel nehoshet ve-shel or
Ha-lo le-khol shirayikh
Ani kinnor.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Dlouho jsem přemýšlel nad podivuhodnou větou z příspěvku váženého STK (4.7., 20:20): „>> do zemí do té doby nábožensky vlažných začíná pronikat radikální islám (je pro ně pochopitelnější protože obsahuje jednoduché návody jak žít, které místní ztratili se svržením kolonialismu.)“

Až nyní se mi sepnuly ty správné kontakty; možná díky otlačeným kolenům (modlím se za spásu ubohé Hlízy): Vážený STK samozřejmě neměl (NEMOHL mít!) na své nezávislé mysli africké země, ale Čečensko.
Ano, sovětské a raně postsovětské Čečensko se opravdu nevyznačovalo náboženskou horlivostí průměrných obyvatel. Situaci dramaticky změnily až ruské mírové bomby, rakety a dělostřelecké granáty, a osobně ruští mírotvorci (z hlediska omezených Čečenců brutální rabovací gardy). A také (nebo možná PŘEDEVŠÍM) nečinnost Západu tváří v tvář masovému vraždění.
V takových chvílích je Bůh blízko, přeneseně i doslova. Navíc, islámské země dělaly pro Čečence aspoň NĚCO; na rozdíl od Euroameriky.

Takže: Ano, máte pravdu, vážený STK.

* * * * *

Dnes máte v Česku státní svátek; jeden z těch podivných svátků, jež žádný opravdový Čecháček neslaví.
Při této příležitosti si dovolím připomenouti, že nebýt nás Němců-fašistů a naší zavilé nenávisti vůči ateizmu a Slovanům, psali byste dnes azbukou, a příchod prvních poradců z Východu byste slavili 24.května.
Ale jak známo: Co není, může být. Jestli odvrhnete latinku, jako jeden ze symbolů nenáviděné evropské poroby, může někdy v budoucnosti širokorozchodná železná daroga končit až v Karlových kurortách.
Stačí jen chtít.

STK řekl(a)...

Nemohu jinak, troška toho krmení:
Vlastimile, vy jste skutečný Kocourek - mistr v "odklánění"!
"Šoupnout" tam Čečnu - no prostě geniální substituce. Zírám a tleskám - ač nerad. Fakt se živíte jen "zedničinou" na úrovni?
Myslím, že kdybyste to zkusil v politice (nejlépe celostátní), strana, kterou byste si vybral by určitě musela zaznamenat fenomenální ideologický úspěch. Kam se na Vás hrabe samozvaný "bonmotář" Kalousek nebo ubohý pábitel (a přítel Marťanů) Jirka Paroubků!
Ne, ne, ta Čečna - to byla opravdu brilantní ukázka manipulace zvané "odklonění".

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Nemusíte mi tolik děkovat, vážený STK.
Prostě jsem Vám pomohl; jen tak - prostě.
Ani nebudu řešit důvod, proč jsem Vám podal pomocnou ruku, proč jsem Vás vytáhl z bryndy.
Lidumilnost to není, samozřejmě; máloco je mi cizejší než prostá láska k lidem, cit typicky slovanský.
Snad jsem chtěl - nikoli prostě, leč OKÁZALE - demonstrovat svou ušlechtilost, s níž moji předkové NĚKDY ušetřili zraněného, sraženého nepřítele.
Ano, mohli s pohrdavým smíchem ubožáka bezmocného přibodnout k zemi či prostě přejet, kopyty svých ořů válečných rozdrtit.
Místo toho jej postavili na nohy, a s pohrdavým úsměvem řekli: Jdi domů, ubožáku. A už se do naší země nevracej.
Gesto to jejich rytířské pak pěvec opěval, básník obásnil, dámy odměnily.

Nuž, jejich krev mi proudí žilami; proto jsem se Vám nevysmál, proto jsem převedl Váš nesmysl na smysl.
Nemusíte mi za to tolik děkovat, vážený STK.
Prostě jsem Vám pomohl; jen tak - prostě.

informace řekl(a)...

Konečně se tu objevil někdo normální. Začínám mít už toho polilogu/monologu dost. Alespoň kdyby v tom byly nějaké variace.
Absurdní situace. Ti, co chtěli vejra vyloučit, se ted dívají oknem dovnitř, zatímco vejr vesele hvízdá a chvístá jako by nic.
Drzý čelo je lepší jak poplužní dvůr.
Aneb se slušností to nikam nedotáhneš.

informace řekl(a)...

A než jsem to dopsala, je už zas tady. Brokovnici na něj!

Harpyje řekl(a)...

Mohu Vás, vážený STK, ujistit, že pronikání radikálního islámu do určitých částí černého kontinetu NEMÁ nic společného s dekolonizací. Vaše představa, že koloniální autority dávaly lokální populaci jakési "návody jak žít, které místní ztratili se svržením kolonialismu" je přinejmenším poněkud naivní. Takže se pan Švehla nedopouští žádné "geniální substituce", nýbrž aplikuje to, co jste napsal, na konkrétní případ, a tím je skutečně Čečna, a ne bývalé africké kolonie.

Jinak bych ráda připoměla všem těm, kteří se pozastavují nad barbarským řáděním islamistických fanatiků v Timbuktu, obléhání a ostřelování světového kulturního dědictví UNESCO Dubrovniku, hrdinými srbskými junáky začátkem devadesátých let.

Věřím Vám, Kopretino, že máte "právní" vzdělání, protože jste na Vaší škole úspěšně absolvovala zkoušky z oboru zvaného "právo". Právnické vzdělání ale nemáte, na to je zapotřebí dlouhých let studia právní vědy. Pan Švehla neopakoval nic jiného, než to co tvrdí právníci. Masakr v Dachau byl válečným zločinem. Na právní kvalifikaci tohoto činu nic nemění ani soucit se zuboženými vězni, ani pochopení pro jednání US vojáků.
Nazvat pana Švehlu "vrahem", protože vyslovil nepopiratelný fakt, že vražda POW je válečný zločin, je výsledkem Vašeho odpuzujícího fanatismu a ne Vašich právnických znalostí (viz Váš verbální orgasmus o svaté, přesvaté, posvátné zemi, kde každá píď území vyzařuje dech Boží, nebo tak nějak). Uvědomte si, prosím, že takovými výlevy škodíte nejen sobě, ale i Vaší věci.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Vladimír Iljič Lenin řekl: Nejdřív bourat staré, pak stavět nové.
Proto český národ zbořil staré a přežilé kláštery, kostely, kaple atd.
Proto hrdinní Srbové během obrany své vlasti ostřelovali Dubrovnik, to zastaralé město, hájené jen hloupou a zbytečnou organizací UNESCO.
Proto Chorvaté, během obrany své vlasti před muslimy, odstranili Stari Most v Mostaru, tu nechutnou památku na staletí turecké poroby.
I bylo jásotu mezi všemi Slovany, mezi všemi obránci ateizmu, víry pravé, nejpravější.

Leč jsou ještě všude temné síly dravé, ostnatých drátů k cíli nastláno. Agresivní USA spojily se s Němci a Islámem, zabránily opětovnému sjednocení Jugoslávie, nastolily na území jižních Slovanů svůj známý a krvavý Pax Americana.
Do Mostaru vnikli Turci a Evropani, za turecké a euroamerické krvavé peníze opět postavili most, s takovým úsilím, s takovými oběťmi (více než 60 tříštivo-trhavých střel, vypálených ze skvělých tanků sovětské výroby) Chorvaty odstraněný.

Po mostě dnes proudí davy, bez kontroly, beze studu. Jako přes tisícileté hranice Země České. Ano, takové jsou důsledky poroby Slovanstva, důsledky panování EU a NATO nad pokrokovými slovanskými národy.

Lze to změnit? Lze !
Letos v květnu uplynulo 1149 let od příchodu Cyrila a Metoděje na Moravu; tím začal kýžený proces opětného sbližování západních Slovanů s Východem. Nebýt intrik papeženců, nebýt ostrých mečů Němců, dnes by Česko psalo azbukou, dnešní český prezident by rád docházel do překrásného Chrámu Přesvaté Bohorodice na Pražském kremlu.

Takže, drazí Čecháčkové: Jestli dovedete své vítězství nad Čechy do konce, jestli opět vyženete Euroameričany a papežence, můžete dokončit dílo Cyrila, Metoděje, husitů a komunistů - můžete svou vlast vrátit zpět do svobodného svazku národů, jenž zplodila Veliká Rus.

Čest a Nazdar!

s.t.k. řekl(a)...

Vidíte to, Informace?
Je to stejné, jako když se do řeky dostane pár kapek krve - piraně se okamžitě vrhnou na kořist. Já provedl jenom malou zkoušku - a dopadla přesně podle očekávání - takže raději dál od kalných vod Amazonky. Neznat tak dobře naše Vejry, prchám odsud, jako kdyby mě samy harpyje honily.
[;>D

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Ahááá, tak to tedy je!
Já jsem myslel, ve své tuposti a nízkosti, že vážený STK prostě píše hlouposti - a on zatím, šibal jeden fikaný, provádí „zkoušky“. Jakýsi průzkum bojem.
No to mne zas odhalil; chytil jsem se na vějičku jeho plků jako nějaký hejl.
Se teda stydím, normálně.

stk řekl(a)...

Ano, jste poněkud "chycenej", to je obecně známo.

informace řekl(a)...

Taky se klidím, STK,
počkám, jestli se diskuze nějak znormalizuje.
Kdyby si náhodou přečetl ty fantazie o pokřesťanštění Slovanů nějaký můj známý, trhla bych nesmertelnou ostudu, že se podobné diskuze účastním.

Harpyje řekl(a)...

Vy si teda fandíte, vážený STK, to Vám povím.

Tak jen doufejte a modlete se, Informace, ať si žádný z Vašich známých nepřečte Vaše diskuse se zdejšími originálními mysliteli a Vaše vulgární výpady, když se tak obáváte ostudy a ztrapnění

informace řekl(a)...

V ČR je 2134 PC nakažených virem DNS change. Jste si jistí, že ten Váš není? Abyste pak v pondělí nezůstali odpojeni od internetu.
Viz mou předchozí zprávu.
Test je zdarma a okamžitý.

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,
před několika sty léty vyzval soud jednogho německého města myši, aby se dostavily k soudnímu přelíčení kvůli škodám, které způsobovaly v sýpkách a spižírnách. Myši se nedostavily a byly odsouzeny v nepřítomnosti k opuštění města. A řádily v sýpkách dál ...
Tím chci jen demonstrovat, že právo se hodí na řešení pouze určitého okruhu problémů, a pokud se použije na problémy mimo tento okruh, tak pohoří. V některých případech může dokonce dojít k poškození práva coby pracovního nástroje lidské společnosti. IMHO (nicméně stejného názoru jsou celé školy teoretiků práva) válečné zločiny a další podobné nepatří vůbec do okruhu problémů řešitelných právem jako takovým (přičemž zcela jistě není vyloučeno při jejich řešení použít některých postupů z práva jako takového převzatých).