pátek 17. srpna 2012

Bambinoti vracejí úder

Hromadné ničení, mediální realita, nešťastný způsob zrovnoprávnění, Rathovy ženy za pult a synodní soud
 **************************************************************




Neděle 12. srpna2012, 90 let generálního extajemníka KSČ Miloše Jakeše
Bylo mu 24 let, když byl poprvé zvolen jako zástupce svého lidu. Tak dlouho trénoval svůj zadek v lavici zákonodárce, až se stal kandidátem na náhradníka kandidáta nejmocnější osoby světa: Paul Ryan (42, katolík) byl včera představen kandidátem republikánů Mittem Romneym jako jeho viceprezident.
"Paul Ryan je intelektuálním lídrem republikánské strany." (Mitt Romney.) A předseda rozpočtového výboru sněmovny.
"Amerika je jediná země založená na ideálu. Naše práva jsou nám dána přírodou a Bohem, nepřicházejí od vlády." (Paul Ryan.)
Fiskální Paulova představa těchto práv: Škrtání daní a státních výdajů, zejména v programech sociálního, zdravotního a penzijního zabezpečení. Vyznává "pochybnou teorii, že daňové škrty pro bohaté – na úkor krachujícího rozpočtu a za cenu další zátěže pro střední třídu a seniory – nějak zařídí silnou ekonomiku." (Jim Messina, manažer kampaně Baracka Obamy.) V prezidentově štábu otvírají šampaňské. Prognostici prognózují, že republikáni získají navíc jenom Paulův domovský Wisconsin, zatímco jeho teapartismus střední třídu spíš vyděsí.

Známý lupič britské libry a filantrop, už dvakrát rozvedený George Soros (82) se po čtyřech letech známosti oženil se svou přítelkyní Tamiko Bolt (40).
Mrtvá Kočka: "Inu – filantrop!"

Pravomoci, které si armáda neústavně udělila ústavní deklarací, a které omezovaly prezidentovy pravomoci, zrušil nově zvolený prezident Muhammad Mursí. Odvolal také ministra obrany a náčelníka genštábu. Egyptská armáda tak ztratila po desítkách let svou faktickou moc. Egypt možná čeká změna íránského typu. Tam také díky demokracii zvítězil totalitní náboženský režim. Nu, Turecko už na cestě k Íránu je.
Mursí je sice Muslimský bratr, ale prej umírněnej?
Žena Moby Dicka: "Umírněnej panislamista. Tak to si počkám."

Včerejší zemětřesení v íránském Tabrízu zabilo 306 a zranilo 1.500 lidí. Záchranáři se psy se snaží najít přeživší.

USA a Turecko oznámily vytvoření bilaterální krizové skupiny pro Sýrii, která má připravit postupy pro případ použití zbraní hromadného ničení.

Ze sportu: v sobotu získal pro Česko zlato moderní pětibojař David Svoboda, v neděli další zlato horský kolař Jaroslav Kulhavý. I přes výpadek některých hvězd splnili sportovci plán sportovních funkcionářů a přivezli deset medailí, ovšem ve skvělém rozvržení 4 zlaté, 3 stříbrné a 3 bronzové. ČR je v hodnocení národů 19., hned za ní se umístil národ jménem Michael Phelps (6 medailí, 4:2:0).
I díky našim posledním dvěma olympijským vítězům vyplouvá na povrch, že Česká republika jako stát získala medaile pouze díky zarputilosti výjimečných jednotlivců a jejich zarputilých trenérů (Lukáš Pollert, Jan Železný). Výchova talentů je nefunkční, podpora sportovní mládeži téměř neexistuje. Vinu na tom má i to, že si sportovní bafuňáři nechali rozkrást Sportku pod zadky.

Olympijské hry v Londýně skončily. První olympijské hry, kde jsme mohli obdivovat jemnou krásu vzpěraček a něžnost boxerek. Akvabellové si na svoje uznání zatím musí počkat.

Pondělí 13. srpna2012
"Po důkladném zvážení mediální reality a po dohodě s panem ministrem odcházím z vedení agentury CzechInvest… Během mého působení jsem se nikdy nedopustil ničeho, za co bych se musel stydět, případně co by mohlo být kvalifikováno jako manažerské pochybení." (Z prohlášení Miroslava Křížka (ODS), čerstvého exředitele CzechInvestu.)
Podle jedněch Mirek "odstoupil", podle druhých ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba (ODS) přerušil dovolenou, aby ho "odvolal".
Žena Moby Dicka: "Što éto takóje »dohoda« ?"
Mrtvá Kočka: "Odstupné zachováno."

Pád dříve uznávané agentury CzechInvest se zjevně datuje rokem 2007, kdy tehdejší ministr Martin Říman (ODS) vyhodil z čela agentury Tomáše Hrudu, se kterým odešli další schopní lidé. Důvod? CzechInvest měl začít rozdělovat desítky miliard z evropských dotací. Po několika výměnách se v čele agentury usadil mladistvý Křížek, a to jako kůň tehdejšího ministra ODS Martina Odklánějícího Kocourka.

Podle Hospodských novin se ukazuje se, že Fakulta podnikohospodářská VŠE, která bude celkem za 42 Mega pro CzechInvest školit podnikatele, bude mít jako 8% subdodavatele opět (ne)zkušenou firmu Glafin s majitelem Zdeňkem Hurským, Křížkovým kámošem. Kšeft jim dohodil Petr Procházka, ředitel Institutu pro rozvoj podnikání při VŠE. Petr Procházka a Miroslav Křížek jsou členy ODS na Praze 13, kde tomuto hnízdu bambinotů ODS starostuje trapně hloupý krasavec David Vodrážka (ex1. místopředseda ODS), známý též jako Blb z Horní Dolní (expremiér Topolánek se za svá slova Praze 13 omluvil).

Všechny postele budou stejné. Kratší lidé se natáhnou na skřipec, delším se usekají nohy. Nebo hlava. Záleží na dorovolném pozici ulehavšího. Takový je rozsudek Evropského soudního dvora. No, zatím ne. Ale v rámci gender spravedlnosti budou ženy od 21. prosince platit životní pojištění na úrovni mužské populace, čímž se jim pojistky zdraží až o 80 %.
Žena Moby Dicka: "A jak hodlají evropské soudoosoby nahradit mužům, že se dožívají o sedm let kratšího věku než ženy?"
Mrtvá Kočka: "Popravami starších žen."
Djó, gender je gender. Mmch: Mrtvou Kočku odmítly pojistit všechny pojišťovny.
"Ženy už toho mají na svých bedrech dost a tenhle způsob zrovnoprávnění se mi zdá podivný." (Dita Stejskalová, vlastnice české pobočky Ogilvy PR.)

Eurokomisařka Viviane Reding dostala úkol od Evropského parlamentu, podle něhož připravuje regulační rozkazy k zastoupení žen v řídicích orgánech podniků. V roce 2015 bude povinný podíl evropských žen 30 %, v roce 2020 pak 40 %.
Žena Moby Dicka: "Pokud v té době budou v Evropě vůbec nějaké firmy, u nichž bude záležet na jejich řízení."
Mrtvá Kočka: "A kdy bude zavedena povinná 4% kvóta pro zástupce třetího, čtvrtého, pátého a dalších pohlaví???"
Ideální CEO: Romská lesbická vozíčkářka muslimského vyznání.
Moby Dick není rasista, antihomosexualista, protivozíčkář aniž náboženský nesnášenlivec. Ale myslí si, že by bylo lepší vytvářet všem znevýhodněným lidem podmínky, a nikoli nařizovat kvóty. U vozíčkářů by pro začátek stačilo, kdyby byly české státní úřady vybaveny podle zákona tak, aby nevytvářely bariéry pro tělesně postižené. Matky by přivítaly podnikové školky či opatrovnice. Modlitebny až nakonec.

Nezávislá vyšetřovací komise konečně rozpletla snůšku žvástů, odhalující zrůdnou neschopnost norské policie při ne-zadržení masového vraha Breivika a dodala další dosud neznámou drobnost: Policajti, když už se jim podařilo dostat ke správnému jezeru, vypluli nejdříve k jinému ostrovu! Jediné navigační zařízení, které měli, bylo civilní GPS a vzpomínka jednoho policajta, že tady někde byl ukazatel "Utöya 200 m". Tím se vysvětluje, proč k překonání 600 m od pevniny potřebovali 16 minut - ještě si zajeli. No, a na tom správném ostrově se už nestřílelo, vrah se nudil… Podivuhodné je, že norští soudruzi si nedokázali lokalitu lokalizovat během předcházejících 31 minut, což byla doba, kterou zásahová jednotka Delta potřebovala k překonání neuvěřitelných 35 km z Osla. Jaké je řešení pro případ podobných incidentů jinde ve světě?
Mrtvá Kočka: "Mít Alfa tým."

Ožralé hovado ve sportovním BMW Z4 nabořilo do auta před sebou a následně i do protijedoucího vozu. Luxusní auto s maltskou poznávací značkou řídil po moskevském bulváru jistý Alexej Podobědov, známější pod nickem "otec Timofej".
Incident se udál mimo pracovní dobu. Ve skutečnosti slouží jen nepřátelům církve. (Dimitrij Smirnov, předseda synodálního odboru pro spolupráci s armádou.)
Žena Moby Dicka: "Carská církev má svůj Svazarm?"
Mrtvá Kočka: "I Svaz pro spolupráci s KGB."

Úterý 14. srpna 2012, 86. narozeniny moc neslaví exNejvyšší Vůdce zchudlé Kuby Fidel Castro
Další varianta dohodnutého odchodu Miroslava Křížka: Pan ministr ho z funkce odvolal telefonicky.
"Rezignace v době největší mediální štvanice by podle mého názoru byla pouze přiznáním viny nebo pochybení." (Miroslav Křížek, čerstvý exředitel CzechInvestu vysvětluje pro HN, proč funkci neopustil iHned po razii protikorupční policie na jeho exúřadu.)

Poslanec David Rath (exhejtman, exČSSD) už nemůže ovlivňovat svědky, a tak již smí z vazební věznice v Litoměřicích telefonovat. Rovněž na průběh jeho návštěv nebudou policajti dohlížet.

Hloubková kontrola ve státním pivovaru Budějovický Budvar odhalila tyto zásadní nedostatky: "Nebyly nastaveny kontrolní mechanismy k zajištění průkazného provádění kontrol aktuálnosti vnitřních norem podniku." Nekontrolovalo se, zda se provádějí kontroly různých ROZhodnutí ŘEĎitele, POStupů a DEBILu - deníku bilancí. Jedině tak mohlo uniknout porušení zákona o archivnictví, kterým je neexistence Spisového a skartačního řádu.
Kontrola byla skutečně důkladná, však také trvala půl roku. To když přišli interní auditoři (externí autsourcing) do Českých Textáren, tak ti taky kontrolovali, jestli jsou naše vnitřní řídicí předpisy ok. Kvalitu našeho Spisového & skartačního řádu nehodnotili, protože jsme ho už neměli. Ten dřívější obsahoval totiž závažný nedostatek: byl starší dvou let, takže ho náš ředitel Běsný Kokot  raději nechal skartovat. Na což si náš hlavní managor stížností čáp Marabu postěžoval v komíně Textáren, ale naštěstí nepráskl.
"Soudím, že by bylo lepší zabývat se hospodářskými výsledky podniku než počtem vydaných vnitřních předpisů a jejich aktualizací." (Žena Moby Dicka a Robert Pelikán z advokátní kanceláře Vrána&Pelikán)
Žena Moby Dicka: "Vítejte do menažerie, Vráno a Pelikáne."
Mrtvá Kočka: "Jenom projíždějí."

Minulou noc proběhly v severofrancouzském Amiens protesty mladých lidí. O víkendu se totiž policajti dopustili brutálního zacházení při silniční kontrole, kdy se odvážili zastavit auto jednoho z místních gangsterů a pak se na něj zamračili. Mládež zaútočila zejména na symboly státní moci: Zapálila mateřskou školku, sportovní centrum a desítky maloburžoasních automobilů. V oprávněném hněvu bylo rovněž zraněno nejméně 16 policajtů.
Žena Moby Dicka: "Chyba, měli na žhářské teroristy střílet."
Mrtvá Kočka: "Na chudáky, kteří nedokázali vyjít ani mateřskou školku?"

"Asadův režim se zhroutil vojensky, ekonomicky i morálně." (Rijád Hidžáb na tiskovce v Jordánu.)
Žena Moby Dicka: "Ten to musí vědět dobře, vždyť byl ještě nedávno premiérem morálně pochybné syrské vlády."
Mrtvá Kočka: "A na kloho si má stěžovat chudák Bašár?"

Středa 15. srpna 2012
David Rath jako hejtman rozděloval tajné peníze tajným lidem za tajné věci. Už víme, kdo byli ti lidé (Patrik Tomšů, Aleš Buriánek, Jan Mach, Ondřej Macura, Radovan Suchánek, Vladimír Valenta), víme kolik si za ty roky rozebrali středočeských peněz (celkem 5 milionů), ale za co, to se už asi nedoví nikdo.
Žena Moby Dicka: "Přece za poradenské a právní služby."
Mrtvá Kočka: "Ne, chtěli jsme vědět za co, soudruzi, za co?"
Středočeské nemocnice dále zaplatily 19 milionů nesmyslné střešní organizaci, kterou vedla Rathova další kamarádka Kateřina Pancová.
A kam se ty peníze poděly, soudruzi, kam?

"Mám jít prodávat do obchodu?" (Berill Maschek, jednička krajské kandidátky nově založené politické formace Středočeši 2012.cz, na otázku, proč vlastně kandiduje.) Tato dáma je exmluvčí exhejtmana Ratha. Mezi Středočechy je aktivní i nejméně jedna ze dvou Davidových manželek.
Žena Moby Dicka: "Středočeši-Rathovci, ne k lopatám, ale k pokladnám!"</
Mrtvá Kočka: "Tam už byli."
Žena Moby Dicka: "Tak za pult!"</

"Zákon nemá ambice napravovat josefínské reformy." (Ministryně kultury, jak se honem, jo, Alena Hanáková, v Senátu při předložení zákona o církevních restitucích.) Alena popřála senátorům "slunce v duši", na zákon se však snesla drtivá bouře.
"Za co, Bože, trestáš tento prostý lid? Za to, že jste občané volili TOP 09 a Starosty?“ (Vladimír Dryml, senátor exČSSD, mířící k Zemanovcům).
Senát zákon zamítl po celodením hádání hlasy ČSSD, bývalých ČSSD, komunistů a bývalých komunistů (43:34). Vrací ho do sněmovny, kde bude muset získat 101 hlasů. A to se ještě neví, zda ho podepíše pan prezident.

Stavba dětské nemocnice Motol to má nahnutý. Posun činí asi deset centimetrů.

Vystřízlivělé prase Roman Janoušek se dohodlo s ženou, již srazilo svým bourákem, na částce.

Spolková země město Hamburk se rozhodla poskytnout místním školákům a městským zaměstnancům mohamedánského vyznání volno na jejich svátky. Tak zní dohoda s muslimskou komunitou, jež páčí 130 tisíc z 2 milionů obyvatel. Zpráva nehovoří o tom, zda budou muslimům zrušeny svátky křesťanské.

Julian Assange, schovaný na diplomatické půdě ekvádorské ambasády v postolympijském Londáně, získal azyl Ekvádoru. Ačkoliv při sexu nepoužívá prezervativ. Britští činitelé hrozí násilným vniknutím na území cizího státu, tedy jeho ambasádu. Prej se Assange musí vydat do Švédska. Zvláštní britský zákon z r. 1987 může "za zvláštních okolností" zrušit diplomatickou imunitu, chráněnou Vídeňskou konvencí z r. 1961. Jak v dopise Ekvádorcům jemně upozornilo britské zamini.

"FAO nyní zjistila to, co hlásám už léta: Nedávejte žádné potraviny na výrobu paliv, protože výživa tím ztrácí příliš mnoho půdy." (Peter Brabeck, předseda správní rady Nestlé, o zprávě Organizace OSN pro výživu a zemědělství.)
Připomeňme, že EU má už několik let několik zpráv, podle kterých podpora biopotravin vede k hladu ve třetím světě. V roce 2010 deset velkých mezinárodních institucí vyzvalo k odstranění zločinu státního subvencování biopaliv. Což evropské orgány odmítly akceptovat, protože "to by vedlo ke krachu systému dotací".
Brabeck (Brabec?) vzdychá: Je za tím ale silná lobby a vysoké subvence, což podle mě povede k ještě silnější potravinářské krizi a hladu než v roce 2008."
Žena Moby Dicka: "A to jsme si mezitím ještě stihli vyžrat moře."
Mrtvá Kočka: "Ještěže máme rybníky."

Komise nezávislých expertů OSN registruje další zločin syrské armády, která ve vesnici Húlá zastřelila více než 100 civilů. Více než polovina zavražděných vesničanů jsou děti, přičemž většina z nich byla zastřelena z bezprostřední blízkosti. Armáda je dále obviňována z mučení, vražd a sexuálních zločinů. Ozbrojená opozice se stejných zločinů dopouští v "menší míře". Danny Baadž, první tajemník syrské mise Rady OSN pro lidská práva v Ženevě, pravil, že příště bude bránit lidskosyrská práva v dresu antiasadovské opozice.

Generální ředitel Dopravního podniku Prahy Vladimír Lich oznámil na tiskovce, že DPP podala osm trestních oznámení na konkrétní osoby, kvůli korupční kšeftům z doby exředitele Martina Dvořáka. Předpokládá se, že jejich obsahem je i popsání způsobů, jakým plynuly peníze do pokladen politických stran.
Dozorčí rada DPP odvolala Vladimíra Liche z místa předsedy představenstva. Kvůli věcem, kterým nikdo nevěří.
Akci na likvidaci nepohodlného čističe zorganizoval obecní blb David Vodrážka (posledních pět let u koryta v DPP).
Lidi větří, že se pražští kmotři z ČSSD, ODS a lidovců (dnes TOP 09) lekli. A že nově jmenované vedení společnosti trestní oznámení stáhne.
Žena Moby Dicka: "Ví vůbec David, že Vláďa je veterán války ve Vietnamu?"
Mrtvá Kočka: "Neurážejte nemocné lidi. Vodrážka je hňup."

Čtvrtek 16. srpna 2012
Představenstvo DPP odvolalo Vladimíra Liche z místa generálního ředitele. Kvůli stejným věcem, jako včera:
"Pan ředitel podnikal kroky, které ohrožovaly chod dopravního podniku, neplnil některá usnesení dozorčí rady a nekomunikoval odpovídajícím způsobem s dozorčí radou.“ (Jiří Nouza (TOP 09), předseda dozorčí rady.)
"Bezprecedentním, partyzánským způsobem proběhlo něco, pro co nemá dozorčí rada žádné zdůvodnění… Co řekl pan Nouza, se nezakládá na pravdě." ( Bohuslav Svoboda, primátor Prahy, (ODS(?)) v rozhovoru pro Libové noviny.)
Pět jednání s firmami, které DPP nabízely slevu z nevýhodných smluv v ráži 100 – 150 milionů korun, tak nemohlo proběhnout.
Žena Moby Dicka: "Jestli mohly dát firmy slevy, tak jen proto, že tato suma nemusela být odkloněna do stranických kas."

Tomáš Sedláček (stratég ČSOB, člen NERV a vášnivý publicista) se v Hospodských novinách dopustil výroku, připomínajícího ty nejlepší hlody Mrtvé Kočky:
"Když chceme, aby nám přípravek na čištění záchodů voněl jako čerstvá limetková šťáva(…), nesmíme se divit, když nám čerstvá limetková šťáva začne vonět jako přípravek na čištění záchodů."
Mrtvá Kočka: "DPP smrdí jak rozšláplé psí lejno."

Senát odmítl "druhý pilíř" důchodového systému.
Senát odmítl vládní "stabilizační balíček", který je znám díky navrhovanému zvýšení DPH o trapné procento. Protože balíček obsahoval i hovadiny typu zrušení odečtu daní pro pracující důchodce, včetně invalidních důchodců (max o 24.000 ročně, což se u invalidů počítá!), hlasoval proti "balíčku" i senátor Jaroslav Kubera (ODS).

Běloruské vojenské letectvo začalo konečně hlídat vzdušný prostor vlasti. Specielně se zaměří proti diverzním akcím švédských plyšových medvídků.

Ozbrojená syrská opozice unesla několik Libanonců,  včetně syna jednoho z šíitských vůdců. Na oplátku zase libanonští šííté unesli přes 20 syrských opozičníků. Pokud nedostanou zpátky své lidi, hodlají zatknout úplně všechny opoziční Syřany v Libanonu. Vlády Saúdské Arábie, Kataru a Emirátů vyzvaly své občany, aby se z Libanonu co nejrychleji zdekovali.

Neozbrojení čínští vojáci v civilu ("aktivisté") hrdě vztyčili čínskou vlajku na jednom japonském ostrůvku ze skupiny Senkaku (neobydlené ostrovy, největší má délku 3,6 km). Čtrnáctičlenný čínský výsadek byl zadržen japonskou hlídkou. Ostrůvky leží asi 150 km severně od dalších nejbližších japonských ostrovů, 340 km východně od pevninské Číny a 180 km na severovýchod od Tchajvanu. Protože je Čína pojmenovala Tiao-jü-tchaj, a tvrdí, že jsou její, označují je média za "sporné souostroví".
Žena Moby Dicka: "Čína hodlá vyhlásit válku Japonsku?"
Mrtvá Kočka: "Ne, zaútočit na Tchajvan."

Pátek 17. srpna 2012
Čínská vláda se snaží omezit spekulace v realitách na čínském trhu. Největší domácí stavitel domů hodlá hledat Číňany jinde: Pro soukmenovce hodlá stavět v Jižní Koreji, Austrálii, a hlavně v USA.

"V CDU panuje centralistický systém a kurz straně vnucuje Anděla Merkel… Moc v dnešní CDU nenajdete v stranické centrále ani na celostátních sjezdech, ale výlučně v kancléřství - všichni ministři jsou na kancléřce bezprostředně závislí a kariéru dělají jen ti, kteří sledují její linii." (Josef Schlarmann, člen předsednictva CDU, pro Süddeutsche Zeitung). V partaji to prý chodí jako na carském dvoře; Anděla má i svou palácovou gardu tvořenou jejími nejbližšímu spolupracovníky.
"Nemám dojem, že by mne Angela Merkelová nějakým způsobem utlačovala." (Michael Fuchs, místopředseda poslanecké frakce a palácový gardista)
"S ohledem na blížící se volby je tím nejlepším, co nás potkalo." (Wolfgang Bosbach, antipalácový gardista.)

Moskevský soud s Pussy Riot skončil vynesením rozsudku: Tři provokatérky jsou vinny. "Vyjádřily náboženskou nenávist, urazily city věřících a porušily společenský pořádek." (Podle kterého mohou světská i církevní pravidla porušovat jen ožralí popové.) Výšku trestu zatím synod, é, soud, nevynesl. Zlá soudkyně si nejprve musí prostudovat londýnské prohlášení V.V.Putina, který by to neviděl tak přísně. (Ačkoli bezbožnice vzývaly Bohorodičku, aby ho vyhnala.)
Žena Moby Dicka: "Što éto takóje »přísně« ?"
Mrtvá Kočka: "Ne sedm let, jak se straší. Jen tři."
"Odebrat děti, pětimilionovou pokutu a dva roky izolace v kolonii vesnického typu.“ (Jurij Ageščov, koordinátor Svazu pravoslavných bratrstev a expert Synodálního oddělení pro styk s veřejností Ruské pravoslavné církve v rozhovoru pro LN.)
Uvidíme, jak rozhodne nezávislá soudkyně. BTW: Rusko má "kolonie vesnického typu"? Ty měl naposled Pol Pot!
Aktualizováno odpoledne: Tak pravdu měl jasnozřivý Jurij. Ale, že se trefil!
Mrtvá Kočka: "Jak by ne, když rozsudek psala církev."
 Synod odsoudil hříšnice ke dvěma letům vězení v nápravné kolonii. Děti není třeba odebírat, protože z vězení k nim matky nebudou mít přístup.

Do sídla DPP vtrhlo ráno dvacet protikorupčních policistů. Prohledávají kanceláře a zabavují dokumenty.
"Policisté přišli do budovy, aby vyzvedli dokumenty související s trestním oznámením, které podal bývalý generální ředitel Lich. Kolegové byli požádáni, aby opustili kanceláře.“ (Magdalena Češková, staronová ředitelka DPP.)
"Jsem překvapen, že (policie) přišla tak pozdě. Právní rozbor smluv, který vypracoval advokát Václav Láska, měl být rovnou předán policii.“ (Jiří Nouza (TOP 09), předseda dozorčí rady DPP.)
Ale ne, není to pozdě, doufejme. Takovou "mediální realitu", jaká teď vznikla, mohl zařídit skutečně jen velice tupý hňup.
A pozdě není. Muselo se počkat na novou pražskou vrchní žalobkyni Lenku Bradáčovou, hňupové.

"Právě jsem od nového vedení Dopravního podniku převzal, že mi vypovídají plnou moc. Důrazně mě upozornili na povinnost mlčenlivosti." (Václav Láska, advokát, který měl s DPP vystavenou plnou moc k tomu, aby prověřil podezřelé smlouvy. Na základě jeho zjištění pak bylo podáno osm trestních oznámení. Další vlnu trestních oznámení měl připravenou.) Tak vidíme, pane Nouzo, proč musel být odstaven Lich. Viděli jsme to už dříve. Viděl to každej.

Sobota 18. srpna2012
Žena Moby Dicka: "Láska má "povinnost mlčenlivosti" před veřejností, ale před policií nesmí krýt zločiny."
Mrtvá Kočka: "Vyberte si - vidle nebo vězení."

*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

85 komentářů:

Harpyje řekl(a)...

Božínku, málem bych zapomněla!
Dnes je Aid al Fitr, konec Ramadánu, a opět Al Quds Day. Hladu, žízně a sexu konečně zbavená iránská lůza vyrazila do ulic a skandovala protiisraelská hesla. A Ahmadineřád opět vyhrožoval, že sionistická entita nemá právo na existenci, a že na nové mapě Blízkého Východu nebude místo pro tento rakovinový nádor. Teče mu do bot, hajzlíkovi.
Nějak moc se to tam kolem Syrie zašmodrchává, a situace se stává více a více nepřehlednou. Na jedněch israelských stránkách jsem četla, že Irán spolu se Syrií vyhrožoval Turecku, kvůli jeho podpoře syrských rebelů. Na Press TV to sice nebylo, ale to nic neznamená. Raketový útok na Turecko by automaticky spustil v platnost článek 5 Severoatlantické smlouvy. Príma vyhlídky.
Připomenutí:
"Smluvní strany se dohodly, že ozbrojený útok proti jedné nebo více z nich v Evropě nebo Severní Americe bude považován za útok proti všem, a proto odsouhlasily, že dojde-li k takovému ozbrojenému útoku, každá z nich uplatní právo na individuální nebo kolektivní obranu, uznané článkem 51 Charty Spojených národů, pomůže smluvní straně nebo stranám takto napadeným tím, že neprodleně podnikne sama a v souladu s ostatními stranami takovou akci, jakou bude považovat za nutnou, včetně použití ozbrojené síly, s cílem obnovit a udržet bezpečnost severoatlantické oblasti."
Situace je zlá a hrozí nedozírnými následky.

Harpyje řekl(a)...

"Teapartismus" snad, proboha, není něco tak zavrženíhodného, jako homosexualismus, NGOismus, humanrightismus, havlismus nebo evropeismus!
Prosím o diferenciaci a jasné ohraničení pojmů na závadné a nezávadné.

Ernest řekl(a)...

Ona si ta íránská lůza nebude smět "šmrncnout", když jí skončil rámadán? Chudáci ...

informace řekl(a)...

Kdo jsou ti Bambinoti?
Bambi noti? (Známí Bambi?)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/e4/Bambi_II.jpg

Ernest řekl(a)...

Viz čs. televizní seriál z roku 1984 na motivy povídky Josefa Nesvadby. Bližší na cs.wikipedia.org/wiki/Bambinot nebo na www.csfd.cz/film/72121-bambinot/ . Není zač.

Jakub S. řekl(a)...

x Ano, leider Gottes - už asi aji teapartismus... a rozrůstá se to a rozrůstá.
X S tím sexem to byla jen nešťastná formulace. Mělo být ... zbavená zákazu sexu. MMCh Den Al Kuds znamená Den Jeruzaléma (Al Kuds, v českém fon. přepisu, je arabsky J.) Bože, já su v tom městě ode dne, kdy jsem se dotkl Západní zdi, pořád.
Ty tři pitomé provokatérky v Rusku musí ovšem být potrestány: taková otřesná urážlivá hrůza v kostele se dělat nesmí! Zvlášť mám-li malé děti! A asi nevíte - teď už tedy budete - že na Rusi s přísným trestem souhlasí naprostá většina lidí - více než 9 z 10. (Podotýkám, pokud to má být relevantní - není - že su pragmatik.) Jenže: dva roky vyhnanství!!!Nu i čto že - stalinskoje rešenije, praviľnoje, russkoje: jesť čelověka - jesť problema; nět čelověka - nět problema... Města dlja ssylku na Sibiri chvatit, ně li - ? Čego vy, jevropejskije golubčiki!)
Má prognóza: za pár týdnů dostanou milost od cara baťuški - é továri- é gospodina preziděnta vsjej Rusi... vsadíme se?

Moby Dick řekl(a)...

Bambinot. Uměle vyšlechtěné dítě. Je hezké, čistotné, způsobné. Poslouchá pány rodiče a soudružky učitelky, jimiž je oblíbené a dáváno za příklad. Ve skutečnosti nebezpeční podrazáci a hajzlové. Ano, je to podle toho televizního seriálu, na který jsem dal odkaz minule.
>>:))

Kopretina řekl(a)...

" Al Kuds Day..."
Taková pohana...
Bože, před Tvou velebností na kolena padáme...
Teď Jeruzalém nemá s islámem žádnou souvislost, Mohamed nikdy nebyl v Jeruzalémě, islám se nezrodil v Jeruzalémě. Judaismus a křesťanství se ve Svaté zemi zrodila, ne islám. Muslimové jsou duchovní zloději, přivlastňují si město, na které nemají vůbec žádné právo, vůbec žádné...
Jinak vidím Harpyje, že máte odbanováno, tak si toho važte a nepopichujte pana redaktora. Pan redaktor Vám dal šanci... :-)

Harpyje řekl(a)...

Tu radost mu neudělám. Svým neomaleným zasahováním do diskusí se mu podařilo vypudit VH a zhusit ji definitivně Psa.

Ale něco jiného: velkohubá rétorika, nebo ji už Irán má?
"Nejlepší příležitost jak vyhladit falešný sionistický režim z povrchu zemského a odklidit ho do popelnice dějin, by bylo uskutečnění záměrů jeho představitelů", prohlásil v sobotu velitel letectva iránských Revolučních gard, generál Amir-Ali Hajizadeh. "Iránská odpověď na jakoukoli agresi vůči Islámské republice bude okamžitá, rozhodná, destruktivní a rozsáhlá."
http://www.presstv.ir/detail/2012/08/18/256915/israel-will-cease-to-exist-if-iran-hit/#.UDCAHKBkOSo
Může takhle vyhrožovat někdo, kdo tvrdí, že Irán nemá atomovou bombu?

Jakub S. řekl(a)...

Do Út mimo civilizaci, jen se sluncem, hvězdama, měsícem. Bez PC. Prosím v té době neposílat obsáhlé soubory, s obtížemi si udržuji schránku nezahlcenou, dík!
Mobil ovšem mám. A lze na něj volat i zvenku - !

Harpyje řekl(a)...

tO jE bOMBA, jak by řekla Hájková.
Samir Kuntar, vrah israelského otce a jeho čtyřleté dcerušky, v Israeli odsouzený na 5x doživotí + 47 let (a později vyměněný za těla dvou mrtvých israelských vojáků) byl v Tunisku málem lynčován tamějšími salafisty.
Jako "čestný host" festivalu Al Aqsa v Bizertě, vychvaloval tento prosyrský zmetek syrského diktátora a jeho libanonského spojence, šiítského Nasralu, načež ho rozlícení, klacky a noži ozbrojení salafisté (suniti), chtěli napadnout. :-)))
Lynči ušel jenom tím, že byl schován. To je dobře, že se taková sběř mlátí mezi sebou. Chtělo by to ale vzájemné mlácení ve větším měřítku.

Moby Dick řekl(a)...

Teapartismus: Ideologie členů současného amerického Čajového dýchánku.
Heslo: "Amerika je jediná země založená na ideálu. Naše práva jsou nám dána přírodou a Bohem, nepřicházejí od vlády."
Fiskální politika: Škrtání daní a státních výdajů, zejména v programech sociálního, zdravotního a penzijního zabezpečení.
Nehodnotím, konstatuji, Harpyje. Hodnocení je hlavně na amerických voličích.

Harpyje řekl(a)...

Tím, že za nějaké slovo, označující určité hnutí, myšlenkový směr nebo jméno, připojíme příponu -ismus, neuděláme automaticky z takto vytvořeného patvaru odpovídající ideologii. Je to nesmysl jak po stránce věcné, tak po stránce jazykové.
Tea Party je pravicově libertariánské hnutí, jehož členové vyznávají odpovídající hodnoty a ideologie. Jejich ideologií ale není v žádném případě "teapartismus", tak jako ideologií členů občanského hnutí DOST není "dostismus".
Výraz "teapartismus" je každopádně slovní paskvil. Navíc by se tahle slovní kreace měla správně psát "teapartyismus". :-)))
Pan prezident, horlivý vynálezce novotvarů, dává připojováním přípony -ismus najevo svůj nesouhlas s určitými osobami, hnutími nebo myšlenkovými směry (enviromentalismus, ekologismus, havlismus, humanrightismus, NGOismus, homosexualismus, ...). Že by jím vynalezený výraz "antilidi" charakterizoval jeho vztah k lidem?

Moby Dick řekl(a)...

Patvary a hovadismy, to do mého deníčku patří. Nic jiného tam ani není. Dostismus adoptuji, mělo by však býti DOSTismus, anebo uplně patvarově nejdokonalejší D.O.S.T.ismus.
Za připomínku dík!
>>:))

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Czech police charge man over 'Breivik-style' plot
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-19304814
V českých internetových mediích se píše o vedru. Tuhle zprávu jsem tam nenašel.

Harpyje řekl(a)...

Ta zpráva je už stará několik dnů.
http://zpravy.ihned.cz/c1-57073640-muz-napodoboval-breivika-v-ostrave-chtel-odpalit-bombu

EK doporučuje řekl(a)...

Odpálit korektně a ještě na dálku bombu není nikterak jednoduché a to ani za cenu vlastní oběti.
<a href="http://www.pos.cz/htm/skoleni.htm“ >KLIKNI ZDE zříš školící místo</a>
Učit se, uřit se......čest

EK dodala řekl(a)...

zase chyba : http://www.pos.cz/htm/skoleni.htm

tak opiš

informace řekl(a)...

Bylo zahájeno řízení proti dvanácti satanským tajným společnostem, které v posledních pěti letech utratily 300 černých kocourů při obětních mších Satanovi.
http://roma.repubblica.it/cronaca/2012/08/18/news/satanismo_strage_di_gatti_neri_la_denuncia_shock_dell_aidaa-41135271/

Státní technická kontrola řekl(a)...

Emisní Kontrolo,
chyba je v úvozvkách. Mají tam být tyto "" na začátku i na konci adresy. Ty "typograficky správné" nefungují. [;>) Inu, ajťáci.

EK děkuje řekl(a)...

Děkuji, i prach někdy zvlhne, o troudu nemluvě, ehm,ehm,ehm!!

EK děkuje čest.

EK pokus řekl(a)...

tedy pokus
KLIKNI ZDE zříš školící místo

000 řekl(a)...

Jezevčík s vlastencem zas pějou (pardon vyjou) dueto na Psu. A jak jim to jde!

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Jestli byste to neměla oooznámit spíše panu redaktoru Wagnerovi.

Jakub S. řekl(a)...

To je dobře, že se taková sběř... ano, to je moc dobře. Jenom houšť!
Dostismus, psáno jakkoli, je paráda. Já to mám rád, když lidi blbnou na kvadrát...

A.S. Pergill řekl(a)...

Kopretino,
islám je v podstatě "judaismus pro neŽidy". Prakticky veškeré prasečiny, které provádějí muslimové, jsou posvěceny i z hlediska judaismu, jen judaisté byli v dřívějších politicky nekorektních dobách donuceni k jakžtakž civilizovanému chování, což muslimové nejsou (a je to také jeden z důvodů, proč jim Židé nadbíhají a lezou do nemytých řitních otvorů.
Existují tři zásadní okruhy sporů mezi muslimy a civilizovanou společností:
1. Pedofilně sadistické rituální mrzačení dětských genitálií
2. Zrůdné týrání zvířat při tzv. rituálních porážkách
3. Snaha zřídít "etnické soudy", které by "soudily" na základě nerovnosti podle pohlaví a etnicity
Ve všech těchto třech kauzách židovské autority podporovaly a podporují muslimy (protože jedni jsou za 18 a druzí za 20-2, a protože vrána vráně oči nevyklove).

Jakub S. řekl(a)...

Ale no tak. První dva body jsou sporné, že.
A prostě faktický stav věcí, status quo, v této oblasti ("prováděných prasečin") je, nehledě k příčinám, takový, že to Izraelci/Židé nedělají. Např. bez mrknutí oka dát synovi příkaz popravit vlastní sestru (tedy dceru), když začne chodit s nevěřícím atd. Nutno vycházet z reality, ne ze stovek příkazů, zákazů, přikázání, ustanovení svatých písem.
Já zvláště po pobytu ve SI zdůrazňuju pořád mj., co mne ohromilo - podobnost těch etnik, jazyků, způsobů (modus vivendi)... jsem poslední, kdo by popíral realitu. Ale tím spíš vidím ten zásadní rozdíl v postavení (renomé, ohlasu...) extrémistů v krajně religiózních komunitách obou entit v dnešním světě. Ach jo. To jsem se zapotil při formulaci posledních vět. Uznáváte?
Jsou témata, kde kam šlápnete, je minové pole...

A.S. Pergill řekl(a)...

Jakube,
v židovské populaci je méně extrémistů, ale oficiální ideologie (a ti, co se živí jejím hlásáním) je prakticky identická. A k tomu stavu "méně extrémistů" se Židé propracovali nikoli vlastním vývojem (jak se to stalo v křesťanství), ale systematickým násilím na židovskou komunitu zvnějšku (a v tom SI, kde toto násilí chybí, se zase dostávají zcela viditelně k moci síly, které si prakticky v ničem nezadají s íránskými ajatolláhy nebo vůdci Talíbanu - viz Joseph Ovadia coby vůdce vládní(!) strany šás).

Harpyje řekl(a)...

Vy jste se z těch Židů už definitivně pomátl, Aspergille. Ty Vaše pindy nemůže brát žádný soudný člověk vážně.

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,
Židé z mně naprosto nejasných důvodů dělají vše proto, aby na... naprosto celou společnost a postavili ji proti sobě. Proč to dělají, to opravdu nevím. A jejich koketování s islámem je potenciálním zdrojem ještě jedné průšvihové situace: Muslimové se nijak netají tím, že pokud se jim podaří ovládnout Evropu, tak teprve potom "nastane ten opravdový holokaust" (= že to, co dělal Hitler, proti tomu, co zamýšlejí se Židy udělat muslimové, nic nebylo).
Bohužel to svádí k úvahám, zda tedy (stejně potenciálně mrtvé) Židy raději neeliminovat sami a bez jejich podvratných aktivit ("kudly v zádech") se islamizaci ubránit (protože multikulturalismus, hlavní spojenec islamizace, je vytvářen a prosazován prakticky jenom Židy). (A potom se mohou Židé divit, odkud se ten antisemitismus bere.)

Jakub S. řekl(a)...

Šma Jisroel, ASP. Vzpamatujte se! Z vašich představ, fixních idejí, závěrů, premis jde na člověka tísnivý pocit úzkosti: ze zjištění, že tento bezpochyby inteligentní a slušný člověk začal (aniž to zpozoroval - no jak jinak) v určitém ohledu myslet šejdrem. Vycházet ze svých názorů a představ jako z ověřených faktů a rozvíjet dál a dál a nekontrolovatelněji (to je slovo -) už zdánlivě reálně čiré fantasmagorie. Je mi líto.
Židé jsou za vším, dokonce dnes i za multikulturalismem. Prosazují muslimy. Obecně. Od ASP! Verba mihi absunt... Začínám se vás bát.

A.S. Pergill řekl(a)...

To Jakub S:

Velice rád bych se mýlil, ale konkrétní výroky institucí (židovských nebo judaistických) i osob veřejně se hlásících k židovskému backgroundu na podporu výše zmíněných islamizačních prvků jsou (zatím) dohledatelné (a hlavně hlasování v různých zastupitelských orgánech apod.). A pro mě (ale i řadu dalších lidí) je zásadní nikoli to, že někdo bezzubě odsoudí ten či onen akt islámského terorismu (apod.), ale to, jak hlasuje o konkrétních věcech (a mnohdy opačně, než co velkohubě hlásá).
Prostě řada lidí, kterým přísluší různými mechanismy právo Židy representovat (i takových, kteří se k tomu právu hlásí svévolně) v praktických věcech podporuje islamizační aktivity muslimů, a to je, bohužel, neoddiskutovatelný a dohledatelný fakt. Naposled se takto vyjádřilo vícero židovských institucí v Německu proti zákazu mrzačení dětských genitálií. Dají se ale najít i věci další, kolem podpory imigrace, omezování možností zakročovat proti nepřizpůsobivým imigrantům atd.
Z tohohle si nutně musí udělat spousta lidí závěr, že Židé ve skutečnosti islamizaci podporují.

Mimochodem, z ukázka z diskuse jednoho blogera z Reflexu (Tomáš Kolský, podle fota v jarmulce i obsahu příspěvků Žid) o ramadánu:

Diskutující Veronika Patočková:
Sedim v Berline

v centralni knihovne Humboldtovy univerzity, teda ne primo uvnitr, v tom je ten vtip, sedim totiz ve foyer v kafeterii. A u stolku za mnou sedi dve slecny, bavi se arabsky, jedna z nich ma na hlave satek. Pred sebou maji skripta, ze kterych obcas neco prectou nemecky. Ze pritom maji vyhled primo na mou pecenou bramboru s bylinkovym tvarohem a muj pudinkovo-mandlovy zakusek, jim ocividne nevadi. To moc nezapada do Vaseho obrazu muslimu, ktery tu na blogu Respektu pilne prezentujete, ze?
Tolik tedy k te radoby nenapadne, o to subverzivnejsi poznamce o "nevhodnosti" piti a jezeni.


Autorova odpověď:
No tak

Knihovna Humboldtovy univerzity snad není nějak zvlášť muslimskou oblastí, ne?
Ta poznámka není žádná subverze. Jíst v muslimských čtvrtích během dne na veřejném prostranství opravdu není normální. Něco tím člověk vyjadřuje.


Je mi velice líto, ale v civilizované zemi by mělo být naprosto jedno, že jakási podzvířata mají jakýsi obskurní svátek, a ne, že by se normálním lidem zakazovalo jíst taky. Ale Žid Kolský by nás rád na úroveň těchto bezcenných podzvířat srazil.

Přitom v souvislosti s rituálním mrzačením dětských genitálů má kupodivu názor vcelku rozumný: že by Židé země, kde to zakážou, měli opustit.

Můj osbní závěr je takový, žýe pokud se Židé od různých proislamizačních aktivit velice rychle, rázně a důsledně nedistancůjí a pokud ze svého středu nevyvrhnou osoby, které v tomto budou pokračovat, tak se averze vůči nim bude postupně zvyšovat. Což nejde do nekonečna, ale od určité míry nahoru budou lidé asi tuto averzi ventilovat (realizovat) nepřátelským jednáním. Je to škoda, protože Židy, vzhledem k osudu, jaký jim chystají muslimové, lze počítat za přirozené spojence v boji proti islamizaci.

StK řekl(a)...

A.S.Pergile,
je jistě možné k takovým závěrům teoreticky, po přečtení mnoha příspěvků a článků od osob, které se za Židy veřejně prohlašují, dojít.
Nikde ale nemáte jistotu, že u klávesnice neseděl někdo, kdo jenom provokuje. V malém (a primitivním) provedení to je možné vidět dokonce i tady, v Hospůdce.
Já vycházím (přesto, že je to předmětem posměchu některých zdejších mudrců) raději ze svých zkušeností - byť mohou být nestandardní a nemusí odpovídat nějakému průměru nebo ideologii. Celý život se setkávám se židy různé hloubky přesvědčení a neměl jsem s nimi potíže. Nikdy(!) a pokud ano, ne proto, že to byli židé. Pravda, i Izraeli jsem nebyl a z tamních ortodoxních mě trochu mrazí. Ale mrazí mě ze všech ortodoxních všech možných vyznání. A nejen náboženství, ale i politických nebo snad i pseudovědeckých směrů. Ortodoxní muslim, křesťan, komunista, ultraliberál nebo environmentalista (či dokonce "hifista") je vždy figurka k popukání - nebo spíše na zabití. Má už dopředu na všechno pevný rigidní názor, ví, jak se má na jakýkoliv jev dívat a nic jiného neslyší, nevidí.
===
Zajímavé zjištění je pro mě to, že rázné názory, jak svět funguje a jak fungovat má jsem měl cca v pětadvaceti. Od té doby začínám o každé ideologii lehce pochybovat a snažím je dohledat praktické důsledky takové ideologie. Což mě často dovede ke konstatování, že Homo Sapiens je ve skutečnosti pořád stejný, ať se schovává za jakoukoliv líbivou společenskou teorii. U jiných, i vzdělanějších lidí než jsem já, to někdy jde opačným směrem - ke ztuhnutí názoru, neochotě slyšet a vidět jinou realitu než tu předem předpokládanou (...já to vždycky říkal!).

Takže v tom ohledu jsem smířlivý. Jsou lidé, kteří nesnášejí Sudetské Němce. Já mezi nimi žil každé léto. neměl jsem problém ani jako malý kluk, ale dokonce neměl nejmenší problém ani táta, který jen pouhou náhodou přežil německý (necistický) Konzentrationslager. Dědu zase vyhnali z vlasti jeho rodní, Poláci. Ale větší polovina rodiny v Polsku žila a jejich potomci dosud žijí. Měl snad říkat, že Poláci jsou "svině bigótní religionistické"? A co jsme měli udělat s naší německou Tante? Neznat se k ní?

Poznal jsem i komunisty, kteří až na to, že pevně věřili v tuhle neuskutečnitelnou společenskou teorii, byli slušní a pracovití lidé. Totéž i Rusové - od roku 1968 jsem je opravdu neměl rád. Ale když se k nám začali pomalu stěhovat za prací, zjistil jsem že jsou to z 90% moc fajn lidi, se kterými si rozumím. S těmi 10% si nerozumím - ale to asi nebude národností nebo kulturou. Prostě já tvrdím - je to kus od kusu.

Čímž ale nijak nepopírám, že jsou reporty o jevech, které jsou tak časté a z tolika míst, že je lze považovat za pravdivé. Je to problém četnosti a různorodosti informačních zdrojů - věc, která je posledních několik desítek let zcela pod nadvládou našich "sdělovačů" kteří nejsou ani tak ovlivňováni svými majiteli, ale vlastní leností a zbabělostí, která je vede k papouškování (bezduchému opisování) zpráv - třeba i s chybou. A to nemluvím jen o novinářích z Kotlinky.
(Občas mám podezření, že je tam ta chyba vložena záměrně na začátku, u zdroje, aby se zjistilo, kdo od koho opisuje.)[;>))

Jakub S. řekl(a)...

- pokud ano, ne proto, že to byli Židé. Děkuji, i za mne, podpis.
P, asi žijeme v různých světech. Já znám nepochybně nejvíc (a dlouho) židů/Židů z vás tady. Pravidelně i nepravidelně, tajně i veřejně se účastním práce v různých ž. i prožidovských sdruženích, spolcích, jezdím na demonstrace i značně nebezpečné - někdo musí, hotovo. Potomci o tom nevědí. Má fotka byla před časem na první stránce jednoho deníku, jak vášnivě objasňuju na jedné výstavě novinářce okolnosti navázání styků s právě zrozeným žid. státem, atd. Znal jsem svatého rabbi Federa, mám jeho úvahy a rozbory, poznal jsem toho hlavního dnešního ještě když takříkaje nebyl Židem, nýbrž pražským nepohodlným intelektuálem dost volného života... Znám lidi z toho muzea, z příslušné katedry jedné uni. A nenarazil jsem nikdy a nikde ani stínem na ty sympatie a trendy, o kterých píšete. Núúú... osobní zkušenost kontra informace z druhé ruky, chaverot ve chaverim... Obojího jest však zajisté zapotřebí. Pak se zralá pravda může vyloupnout jak jádro z ořechu, že biskupe Amosi? ...tedy: některá z mnoha pravd, fazet jediné skutečnosti. Pravdy každému přejme - Mistře Jene, rozumím tomu takto: každému přejme jeho vlastní pravdu.

A.S. Pergill řekl(a)...

To STK

Souhlasím s vámi, že na netu může být kdokoli pod falešnou identitou za účelem vyvolání škody tomu, za koho se vydává (a to se netýká jen Židů, ale prakticky kohokoli.
Obávám se ale, že to neplatí o oficiálních stanoviscích vydaných oficiálními orgány judaismu, potažmo vedením židovských obcí v daném městě / administračně správním území / státu.
Je mi také jasné, že v těchto orgánech bude sedět spíše bigotní část židovské populace. Nicméně pokud ti zbývající nenajdou mravní sílu se od nich rázně distancovat (udělat z nich generály bez vojska), pak je nutné brát jako fakt, že s těmito stanovisky +- souhlasí. Nevím, jestli si tohle dostatečně uvědomují. Za Hitlera taky mnozí Židé říkali něco ve smyslu "jakýpak já jsem Žid, když se už můj dědeček nechal pokřtít" a nějak jim to bylo houby platné.
Jestliže tedy nějaká rabínská rada nebo představenstvo židovské obce vysloví prostest proti zákazu mrzačení dětských genitálií nebo týrání zvířat při rituálních porážkách (a ještě navíc se snaží obejít standardní demokratické postupy, jako před pár týdny v Německu), tak by bylo vhodné, aby se ozvali, a hodně nahlas, všichni Židé, kteří s tímto stanoviskem a postupem nesouhlasí. Jinak budou všichni s těmi bigoty hozeni do jednoho pytle (nejprve obrazně, ale v případě nějakého průšvihu to může být setsakramentsky doslovné).

Druhou věcí je, že sebeslušnější člověk může být v reálu gaunerem a nepoznáte to na něm, pokud s ním nebudete mít nějakou zásadní třecí plochu. Spousta mnohonásobných vrahů, velekmotrů od mafie a podobných organizací, byli v běžném společenském styku velice slušní lidé, opory kostelního sdružení, štědří sponzoři charitativních akcí, a sousedé na ně pěli samou chválu. Jen ty jejich oběti (a ti, kdo ty mordy vyšetřovali) měly na věc poněkud odlišný názor.

A třetí věc, která s tou předchozí souvisí také: Už staří Římané měli přísloví: SENATORES VIRI BONI, SENATUS MALA BESTIA. Čili ten v běžném styku slušný člověk může být "pohlcen institucí", a pokud je tato instituce zlá, tak prostě páše zlo, a kdo si neuvědomí ten rozdíl (mezi ním jako člověkem a ním jako loajálním členem určitého spolku či církve), tak se diví s očima jak jojo.

A.S. Pergill řekl(a)...

Možná ještě k tomu poslednímu bodu:
Opět bych se velice rád mýlil, ale mám velice nepříjemný dojem, že ta ortodoxnější část Židů (nebo alespoň její část) cíleně útočí na základy občanské společnosti, tj. rovnost před zákonem bez ohledu na pohlaví, národnost a náboženské vyznání. Alespoň veškeré kontraverze, které jsem výše zmínil, ale i některé další, jsou vysloveně v duchu "zajistit výjimku z obecně platných zákonů na základě náboženství nebo etnicity" (= rozložit institut rovných práv a povinností). A to je, pochopitelně, naprosto špatné, protože to podrývá základy, na kterých stojí evropská společnost od éry buržoasních revolucí (a jako ideál to bylo vytyčeno ještě dříve).

Jakub S. řekl(a)...

No to je jistě pravda.

Šaman řekl(a)...

Nejsem Žid, ale tolik vím, že žid bez košer stravy a obřízky není židem. Je tomu tak už asi čtyři tisíce let. A nenechalo to na těch chlapcích nijaké hrozné následky. Leda to, že je mezi nimi nespravedlivě moc nositelů Nobelových cen.
Poslední, kdo se to snažil zakázat, byl nějaký Antiochos IV. Epifanés, když v mínus 167 začal s násilnou helenizací seleukovské říše. Pak mu nějací Makabejci natrhli prdel.
Tohle se neodvážil židům zakázat ani Hitler!!!
Zvláštní je, že s tou myšlenkou očisty přišli ausgerechnet v Německu, a zatím se k tomu soudružsky ozývají i Rakušáci. Ne všichni Němci a ne všichni Rakušáci.
"Nechci, aby Německo bylo jedinou zemí světa, kde židé nemohou provádět své náboženské obřady. To bychom ze sebe udělali kašpary," řekla Merkelová podle deníků Bild a Financial Times Deutschland na zasedání předsednictva své Křesťanskodemokratické unie (CDU).
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/186185-merkelova-stoji-za-obrizkou-nemecko-ze-sebe-nema-delat-kaspara/

Německý parlament vyzval vládu, aby přijala zákon povolující obřízku z náboženských důvodů. To jsou ty "demokratické principy", pane doktore.

Jestli někdo bude moci za zavření tohoto blogu, bude to rasistický "celočlověk" ASP, a jeho breivikovská logika:
": Muslimové se nijak netají tím, že pokud se jim podaří ovládnout Evropu, tak teprve potom "nastane ten opravdový holokaust" (= že to, co dělal Hitler, proti tomu, co zamýšlejí se Židy udělat muslimové, nic nebylo).
Bohužel to svádí k úvahám, zda tedy (stejně potenciálně mrtvé) Židy raději neeliminovat sami a bez jejich podvratných aktivit ("kudly v zádech") se islamizaci ubránit (protože multikulturalismus, hlavní spojenec islamizace, je vytvářen a prosazován prakticky jenom Židy…"

Breivik povraždil desítky dětí, protože tím chtěl zabránit islamizaci. Jeho druh ASP nás svádí k úvahám, jestli by se ze stejného důvodu neměli "eliminovat" evropští židé, kteří jsou už "stejně potencionálně mrtví". Protože ASP tyto odpornosti chrlí opakovaně, už jste si na ně zvykli. Ale já si nějak furt nemohu zvyknout, o tomhle se opravdu po Osvětimi nedá "demokraticky" diskutovat. Nebo alespoň jsem si myslel, že nedá. Když už je to v civilizovaném světě neslušné.

A já opravdu nevím, co mám dělat. "Eliminovat" ASP zde na blogu, nebo zajet do Brna a rozbít mu hubu, anebo blog uzavřít úplně. Anebo sebrat vybrané výroky pana doktora a pod jeho občanským jménem je zveřejnit na Neviditelném psu.

Jo, ale to by bylo nenetické. K takovému slušnému člověku, který jen vyzývá k záchraně civilizace vyvražděním pár set milionů muslimů.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Na odpornosti produkované ASP jsme si nezvykli. Alespoň já ne. Opakováním nic na své ohavnosti neztrácejí. Pana doktora osobně neznám. Třeba je to dobrý normální člověk. Na zdejším blogu se ale vyjadřuje jako anetický psychopat.

StK řekl(a)...

Nemohu nesouhlasit, Pergille.

To pohlcování, být součástí mlčící většiny - to ale není jenom židovská záležitost. Dokonce ani většinově židovská. Tou mlčící a nesouhlasící většinou jsem byl třeba i já - mezi 1968 a 1988. Neměl jsem dost odvahy se veřejně distancovat. Bylo by to hlavou proti zdi.
Takže mám pro to pochopení - ani v (převážně) židovské společnosti to určitě nemají "volnomyšlenkáři" lehké. A pokud se ozvou, obvykle "dostanou přes hubu" - budou v praktickém životě škodní.

Na druhé straně: Ona už existuje nová víra, kterou bych nazval třeba Eunismem. EU má svůj Vatikán, své velekněze i drobné, ale o to horlivější kazatele. Ovšem i své volnomyšlenkáře, pochybovače. Těch se budu zastávat vždy - a myslím, že i v Izraeli takoví jsou a bude jich víc a víc. Ostatně - mám zatím nejasné tušení že i ten nebezpečný islám (myslím fyzickou plodnost a duševní rigoróznost mohamedánů) se nějak sekularizuje, drobí a začíná se bít mezi sebou. To vypadá nadějně. Jen tak dál! Mě osobně děsí jakákoliv homogenita. Jistá míra entropie je přece nutná.

K paralelám: Jistě je silná podobnost mezi judaismem a islámem. To myslím nikdo soudný nemůže popřít. Ale už jsem psal, že cítím podobnou podobnost třeba i mezi komunismem a křesťanstvím. Symboly, světci, obřady a rituály, věrní a nevěrní... Liší se to jenom existencí a neexistencí slibu posmrtného života. U judaismu a islámu neexistuje ani tento rozdíl.

Jenom pár slov k poslední větě: Rovnost není stejnost. A umělým vyrovnáním, např. pozitivní diskriminací nevytvořím spravedlivou společnost. Naopak, zabiju skutečnou soutěživost, porovnávání úspěšnosti.
To je třeba problém stanovení do kdy, do jaké míry se ještě má pomáhat postiženým dětem. Protože jeden těžce postižený, navíc obvykle bez dobré prognózy potom odčerpává mnoho prostředků, které by se mohly vynaložit na pomoc (pozitivní diskriminaci?) mnoha méně postižených.
Ta skála ve Spartě byla sice strašně nelidská, ale pro pročištění populace užitečná věc. Nebylo sil se starat o vyloženě slabé - stejně to přece řeší mnozí ptáci a dokonce i savci. Nejslabší "má padáka". (U ptáků doslova.[;>))

StK řekl(a)...

Částečné pravdy. Vlastní úhly pohledu.
S tím asi nic neuděláme. Zakázat?
A zajistí to, že už tak nebude nikdo uvažovat?

Teď napíši něco, co se nebude líbit: Kdyby byla norská společnost nebyla tak apatická k postupné infiltraci muslimů a jejich "jiné kultuře" (vražda ze cti atd.) byl by A. Breivik jenom obyčejný psychopatický vrah. Takhle pro mnohé není.

K tomu kdo je a není žid: Opravdu tkví židovství hlavně v obřízce a košer stravě? Tak povrchní to přece není!

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Vážený (sic) STK. Vaší druhé myšlence (tolerance = apatie) nerozumím. Asi žijeme každý v jiném světě.

StK řekl(a)...

Nepochopil jsem RRR, kde je vysloveno tvrzení "tolerance = apatie".
(A to "vážený" si klidně odpusťte. Vy přece víte, že já vím.)

Jakub S. řekl(a)...

Ten ostrůvek v tom jezeru v Norsku, to školicí středisko tam sloužilo, jasně řečeno, k systematickému vymývání evropských mozků k postupnému přijímání všeho muslimského. Ty stovky mladých to dobrovolně přijímaly.
Netkví. Já to tak cítím, vím, jednoznačně a pevně, z celoživotní zkušenosti. Pro nácky taky netkvělo, že? Oni to věděli. Že jde o něco mnohem obecnějšího. Tak, Asp!

Jakub S. řekl(a)...

Zdravím, RRR. - Žijeme. Lituji. Prostě my nežijeme za oceánem, kde už věci vidíte někdy trošku jinak, s posunutou závažností, se zmeněným důrazem na to či ono atd. V tomto případě - teď jsem to na úkor spánku 2,5 min zkoumal! - je tolerance = apatie. Plus mínus.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Vzdávám to.
Tolik písmenek jsem napsal, tolikrát jsem nastavil zrcadlo před vaše sveřepé mordy, a je to nanic.
Takže to už prostě musím napsat:
Jděte už všichni DO PRDELE, Čecháčkové.
Vaše myšlení ustrnulo v 19.století - myslíte si, že jste kmen, že proti vám stojí jiné kmeny; především Němci a Židi.

Evropani myslí jinak; už dlouho. Vy NEJSTE Evropani, Čecháčkové. Prostě nejste.
Češi jsou Evropani, Euroameričani; Češi ano.
Harpyje je Evropanka.
RRR je Euroameričan.
A.S.Pergill je nácek; vy ho považujte ze "svého", za "našince".
Vy jste Západoasiati; k Rusům máte PO VŠECH STRÁNKÁCH blíže než k Evropanům.
Měli jste více než 20 let (DVACET LET!) na poněmčení, poevropštění.
Zůstali jste sví, zůstali jste Západoasiaty.
S evropskou kulturou jste kompatibilní asi jako zarytí Muslimové nebo hrdí Rusové.

Přistěhovalec má v Evropě dvě možnosti: Buď se přizpůsobit a stát se Evropanem, nebo zůstat svůj, a proti evropským mravům a zvykům bojovat.
Vám nemohu říct co nepřizpůsobivým muslimským a ruským přistěhovalcům: „Vraťte se domů, do své hnusné vlasti.“ Vy JSTE doma, Čecháčci. (Nemalou část toho „domova“ jste uloupili jeho vlastníkům, jenže tu loupež si buď nepřiznáváte, nebo jste ni dokonce hrdí; na rozdíl od Čechů.)

Takže vám mohu říct jediné:
JDĚTE UŽ KONEČNĚ DO PRDELE !
S Leninem tam jděte, Čecháčkové; s Leninem, Klausem a Benešem.

(V podstatě nemusíte nikam chodit; postačí, když se budete dál rochnit ve svém teplém národním bahnisku.)

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento komentář bude odstraněn administrátorem blogu.
A já jej znovu umístím do diskuze, a znovu a znovu, než si budu jist, že jej přečetli všichni adresáti.

A.S. Pergill řekl(a)...

Velevážený Šamane,

Obávám se převelice, že ti nositelé Nobelových cen mysleli něčím jiným než obřezanou částí svého těla (a spíš měli to štěstí, že svůj talent mohli uplatnit v civilizovaných poměrech, a ne v ortodoxní komunitě, z níž žádný nobelista nevzešel - pokud z ní včas neutekl).

Zákon, selektivně povolující cosi nějaké náboženské / etnické komunitě, je přesně to, co by v demokratické společnosti nemělo existovat. Ony mohou existovat i nedemokratické nebo dokonce i antidemokratické zákony, a mohou projít jakýmsi formálně demokratickým procesem. Taková období jsme tu měli a minimálně to poslední z nich jsme oba zažili na vlastní kůži. A EU se svou politickou korektností a multikulturalismem směřuje přesně tam, odkud jsme se v roce 1989 chtěli dostat.

Pokud se týká té košer porážky: Ta měla jakési opodstatnění v primitivních poměrech popisovaných v Bibli: Pokud je zvíře před smrtí fyzicky a psychicky trýzněno, dojde následnými patofyziologickými procesy k vytvoření nízkokyslíkatého a kyselinu mléčnou obsahujícího prostředí ve svalovině, které jednak zpomalí bakteriální kažení, jednak selektuje spíše kvasné bakterie, jejichž výskyt a metabolity jsou méně nebezpečné. O něco to tedy prodlouží údržnost masa. V dnešních dobách, kdy jsou k dispozici ledničky, mražáky atd., je použití této starověké technologie naprostý nesmysl. Je to názorný důkaz konzervativnosti náboženství, které není schopno rozumové korekce, jen opakování kdysi nacvičených stereotypů (jaké vidíme např. u hmyzu). A zároveň je to názorná ukázka, jak náboženství lidi degraduje.

Vámi citovaný Breivik byl nakonec docela úspěšný: Poslední průzkumy veřejného mínění v Norsku ukázaly výrazný zlom ve smýšlení obyvatel o imigrantech, vysvětlitelný možná i tak, že tahle kauza vedla lidi k tomu, aby se nad problémem nepřizpůsobivých imigrantů zamysleli a udělali si vlastní názor (který musí u většiny z nich být zákonitě negativní).
Nemám z toho žádnou radost. Faktem také je, že kdyby byla v Norsku připuštěna veřejná demokratická diskuse na toto téma, tak by celá ta hrůza byla zbytečná (a nejspíš by k ní nedošlo).

A.S. Pergill řekl(a)...

Velevážený Šamane (2),

Rétorika muslimů během poslední doby velice přiostřila, nahrává tomu i laxnost úřadů evropských zemí. I u nás došlo k tomu, že než se orgány činné v trestném řízení rozhoupaly, byla trestnost kázání v brněnské mešitě (o nutnosti vybít Židy) i výzev k vybíjení Židů na demonstraci před Izraelskou ambasádou promlčena a bylo to celé odloženo ad acta. Můžeme se jistě dohadovat, nakolik to byla neschopnost, a nakolik zlý úmysl konkrétních lidí.
V zemích na západ od našich hranic je situace ještě drsnější. Ty výroky o tom, že až se muslimové dostanou v Evropě k moci, tak udělají "ten pravý" holokaust, jsou autentické a různými slovy totéž říká vícero islámských komunit původem z různých zemí (Arabové, Turci, Íránci apod.). Zacpávání si uší a výhrůžky těm, kteří na problém upozorňují a muslimy citují, to rozhodně nevyřeší. Konec konců, není to dlouho, kdy Írán organizoval celosvětovou soutěž "vtipů" o holokaustu.

Navíc, já jsem nikdy netvrdil, že je nutno Židy eliminovat, jen jsem tvrdil, a za tím si stojím, že popsaná situace je nutně zdrojem antisemitských nálad a názorů, včetně takto krajního, který představuje její logické domyšlení. Bojím se, že to takto může skončit. Nejsem ale schopen proti tomu nic udělat, pokud Židé výrazně nezmění svoje chování.

A ještě k těm muslimům: Je zde určitá analogie s nacismem: Kdyby spojenci zasáhli v době obsazení Porýní, tak to byla policejní akce s řádově stovkami mrtvých. Kdyby spojenci zasáhli v době ohrožení ČSR, tak to byla lokální válka s nějakými desetitisíci padlých. Protože se ale chovali k nacistům naprosto stejně, jako se chovají současní evropští politici k muslimům, tak z toho nakonec byla světová válka, s desítkami milionů mrtvých, holokaustem atd. atd.

Pokud se bude muslimům neustále uhýbat a ustupovat, tak se tím konečný horký střet nijak neodvrátí, jen se podstatně zhorší, zvýší se počty mrtvých, narostou drasticky materiální a kulturní škody (systematické ničení kulturních památek, dokonce i islámských, je naprosto jasným signálem, o co jim jde a jaké jsou jejich cíle).
Těch třista tisíc, je můj odhad počtu mrtvých evropanů, pokud bychom se absolutně nijak nebránili a nechali se podřazávat jako kuřata. Maximálně jsem mohl někde uvést, že na základě parity jsme oprávněni při své obraně zlikvidovat takovýto počet muslimů.

A.S. Pergill řekl(a)...

Velevážený Šamane (3),

V současné době by bohatě stačilo důsledně vypovědět z evropských zemí ty muslimy, kteří se snaží aktivně prosazovat islamizaci, pozavírat mešity, kde je vyzýváno k holokaustu, zlikvidovat "muslimské zóny", v nichž je prosazováno pseudoprávo šaríja, a celé to mocensky ustát (tj. dát policistům jasný rozkaz zabíjet v případě násilností ze strany muslimů - a ne jako předloni v Paříži, kdy rozkazy byly ve stylu "nějak potlačte žháře a raubíře, ale hlavně nikomu nezkřivte ani vlásek, ani kdyby se vás snažil zamordovat"). Nepředpokládám, že by to byla horší akce, než opravdu velká policejní (byť vedená zčásti vojáky). Dalo by se to srovnat s Pinochetovým převratem v Chile, násobeným rozlohou a lidnatostí Evropy.
Pokud se tohle neudělá ve velmi dohledné době, čeká nás celoevropská válka se ztrátami srovnatelnými s těmi, jaké byly na evropských frontách za té druhé světové. Včetně toho, že asi nezbude nic jiného, než použít ABC zbraně, jak na evropském území, tak proti velmi pravděpodobné invazi islámských vojsk z islámských zemí. Potom se dá opravdu očekávat počet padlých bojovníků v desítkách milionů a daleko vyšší ztráty mezi civilisty. Dohromady bychom se asi dostali nad počty padlých vojáků na evropských frontách za WW2. Pokud by se konflikt rozšířil na světovou úroveň, asi by celkové ztráty převýšily ztráty za WW2 (záleží na tom, jak moc by se rozšířil).

Osobně se také domnívám, že rázné vystoupení a ustátí pokusů o vyvolání chaosu a povstání lůzy (což muslimové již dva roky trénují ve městech západní Evropy) by nejspíš muslimy natolik zastrašilo, a že by nemuselo dojít k tak drastickým následkům, jakých se výše obávám.
Pokud se Židé postaví po bok evropanů při obraně euroamerické civilizace, tak budou, pochopitelně, vítáni. Pravděpodobně by to do značné míry a nejméně na jednu generaci marginalizovalo antisemitismus (dlouhodobější odhad si netroufám udělat, je tu moc nejistých faktorů). Pokud se postaví po bok muslimů, mohou dopadnout hůř než ti muslimové, protože ti poevropštění budou evropskou populací chápáni spíš jako zrádci než jako regulérní nepřátelé. (Takto se dívala generace mých rodičů na sudetské "Němce" ze zkomolenými českými příjmeními.)
Opět: Nechci to, pouze to konstatuji jako pravděpodobnou možnost.

Nic z těch negativních konců si nepřeji, jen na ně upozorňuji jako na pravděpodobný důsledek stávající situace a stávajících vývojových trendů. Posly špatných zpráv má asi málokdo rád, nicméně nevraživost k nim situaci neřeší.
A dost bych si přál, aby moje slova vedla alespoň někoho k zamyšlení a změně mnou kritizovaného chování. Já mohu upozorňovat, radit, a to je vše.

A.S. Pergill řekl(a)...

To STK,
já jsem toho názoru, že něco jiného byla situace za sovětské (nebo předtím za nacistické) okupace a něco jiného je situace v relativně demokratických poměrech. Tady jsou možnosti postihu "nemlčící většiny" daleko menší.
Nicméně jsem toho názoru, že mlčící většina může snadno propást termín, kdy jí bude nasloucháno příslušníky majority a dalších menšin. A pokud se to stane, tak se snadno může ocitnout na jedné lodi s extrémními bigoty, s nimiž vnitřně nesouhlasí.
Mimo jiné tohle se snažím svým varováním říct.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Já si dovolím poněkud zhustit vyjádření pana doktora A.S.P.; myslím VŠECHNA jeho vyjádření za posledních pár let:
Židi a křesťani můžou za všechno zlo, protože propagují toleranci a multikulti.
Proto jim čiňte všechno to, co nechcete, aby oni (+ jejich muslimští spřeženci) činili vám.


------------------------------------------------------------------------------------
Jen klid, ing.Uklízeči.
Dnes je to naposled, kdy pravdou špiním Váš blog.
Kdy sebe špiním Vaším blogem.

Harpyje řekl(a)...

Nemám slov.
Aspergillovy nacistické zvratky tentokrát o "podzvířatech" snad už nikoho nepřekvapují, a že vážený STK blábolí o věcech, o kterých nemá nejmenšího zdání ("infiltrace muslimů", "duševní rigoróznost mohamedánů"), rovněž nepřekvapuje.
Ale jak může vzdělaný člověk, který se pyšní svou tolerancí, napsat "Ten ostrůvek v tom jezeru v Norsku, to školicí středisko tam sloužilo, jasně řečeno, k systematickému vymývání evropských mozků k postupnému přijímání všeho muslimského", je mi záhadou. Politické strany mají své mládežnické organizace, v kterých jsou dorostu "vymývány mozky" jak sociálními demokraty, tak křesťanskými, nebo liberály. Tenhle výrok je na úrovni Kopretinina, že to byly "zlé děti".
V jednom má Aspergill pravdu. Židé JSOU tolerantní. Ale tolerance není apatie, jak velmi nemoudře poznamenal vážený STK, nýbrž velkorysost. A té se nedostává ani jednomu z Vás.
Ještě k té obřízce. Z čistě formálního juristického hlediska je obřízka skutečně ublížení na těle, protože se zákrok koná bez svolení dotyčného. U osmidenního novorozence lze těžko očekávat, že by vyslovil svůj souhlas. Takže Vaše věta "Zvláštní je, že s tou myšlenkou očisty přišli ausgerechnet v Německu", byla naprosto zbytečná, Šamane.

Jakub S. řekl(a)...

Je mi to opravdu líto, S. Ale zde stojím a nemohu jinak: je-li dorůstající generace aktivních členů téměř všech velkých evr. pol. stran systematicky vychovávána k naprosté otevřenosti, ba vstřícnosti vůči přívalům lidí z cizocizích (krásný překlad Rothova wildfremd, obojí mne nadchlo) kult. okruhů, ať to nazveme jako já či nějak eufemisticky - nemůže to skončit dobře. Jsem historik, založením a studiem a okruhem přátel a rodinou, jakkoli se tím od 29 nesmím živit. Mám (můj termín) dlouhohrající paměť. Vše vidím na časové ose s extrapolací dopředu. Tož tam a du snídat...
Ještě: poslední dva odstavečky ASP z 01:05 odpovídají zhruba mému vidění příčin, následků, výhledu, alternativ. S výhradou, že jsem v Norsku nikdy nebyl, avšak mé děti víckrát a snažím se mít zpětnou vazbu a inovovat závěry. To prosím nezpochybňujte.

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,

pokud muslimové nazývají ateisty "kříženci prasat a opic, které je třeba vybít", a kdekoli se dostanou k moci, tam to také dělají (prakticky všude na "krvavé hranici islámu" a prakticky vždy, od Mohameda až po současnost), tak je použití expresívního výraziva vůči nim naprosto legitimní (protože je to někde naprosto jinde, než jejich jednání). Nehledě k tomu, že slepé trvání na zavedených stereotypech chování bez korekce rozumem, charakteristické právě pro bezobratlé (a to ještě i tam existují výjimky, např. chobotnice nebo pavouci), z nich činí něco na nižší úrovni, než je to, co za "zvíře" běžně v hovorové řeči považujeme.

V případě toho ostrůvku: Jistě existují mládežnické organizace všech možných politicko ideologických směrů, nicméně určité ideologie jsou natolik iracionální a natolik v rozporu s běžnou realitou, že je jinak než sofistifikovaným vymýváním mozků (a nejlépe v dětském a dorostovém věku) do lidských mozků nedostanete. Tam patří i ten multikulturalismus a proislamismus. Pochopitelně, stejně pracují s mládeží i nejrůznější sekty.

Pokud se týká té tolerance: Židé jsou vůči muslimům zjevně tolerantní silně nadstandardně, vzhledem k tomu, jak jsou netolerantní vůči jiným kategoriím gojim. A ten dvojí metr nutně musí vyvolávat zlou krev. Pokud si toho Židé jsou vědomi a dělají to s nějakým úmyslem (ležícím mimo mé schopnosti chápání), pak je to jejich problém a důsledky (narůstající animozita ve společnosti vůči nim) zřejmě hodlají kompenzovat benefitem někde jinde. Pokud si toho vědomi nejsou, pak je slušné je na to upozornit (což jsem víckrát na tomto blogu i jinde učinil), třeba i s poukázáním na nejhorší možné důsledky, ale to je vše, co mohu jako gój učinit (následně si mohu umýt ruce jako Pilát Pontský a nechat věcem volný průběh).

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje, (k vašemu poslednímu odstavci)

Tohle je obecně velice zapeklitý problém, spočívající ve vztahu mezi náboženskou svobodou a obecně platnými zákony.

Jeden extrém v civilizovaných zemích jsou USA, kde je možné pod rouškou náboženství prakticky beztrestně zabíjet (nebo, chcete-li, vraždit) druhým extrémem jsou restrikce i vůči takovým náboženským aktivitám, které lidi mimo okruh věřících nijak neobtěžují.
Většina evropských zemí (i ČR a Německo) se motá někde mezi s tím, a z toho vznikají různé absurdnosti a nelogičnosti, které navíc popuzují významnou část populace. Viz např. snaha ukládat za islámské rituální vraždy významně nižší tresty, než jsou za vraždu obecně.
Řešení vidím v jediném, a to v důsledném vytlačení náboženství a jeho projevů do soukromé sféry a modliteben, a to náboženství naprosto všech, bez jakékoli výjimky. Snaha o cokoli jiného povede buď ke stavu permanentní nábožensky motivované občanské války (byť ne třeba "horké"*) nebo k dominanci jednoho náboženství a tolerování několika málo dalších (tedy ke stavu, co tu byl od Josefa II do pádu Rakouska - Uherska). Obávám se, že to, co se některé multikulturalismem infikované vláda zemí EU na poli náboženství snaží dělat, je snaha o nakreslení kulatého čtverce, případně vyřešení kvadratury kruhu.

___________________________
* za "studenou občanskou válku" můžeme považovat i kontraverze kolem církevních restitucí u nás

Harpyje řekl(a)...

Ta časová osa s extrapolací dopředu je, Jakube, ptakopravectví. Lepší je držet se fakt. Přečti si, co o tom napsal FF na svém blogu.

Harpyje řekl(a)...

Kouzelná je rovněž úvaha váženého STK o "přirozeném výběru" a společnosti, vrcholící v otázce, "... do jaké míry se ještě má pomáhat postiženým dětem. Protože jeden těžce postižený, navíc obvykle bez dobré prognózy potom odčerpává mnoho prostředků, které by se mohly vynaložit na pomoc (pozitivní diskriminaci?) mnoha méně postižených."

Vaši úvahu, vážený STK, dokonale znázorňuje tento obrázek http://www.aaronedition.ch/Toetung_Behinderter_Nazis.jpg. Text praví: "Ty je taky neseš. Jeden dědičně zatížený stojí průměrně 50 000 Reichsmarek". A ten árijský Übermensch se hroutí pod tíhou břemena, které představují různí kriplové. Třeba takový Stephen Hawking.

Vážený STK, to nemá s "pozitivní diskriminací" nic společného, to je čistý sociální darwinismus, který vyústil v takových nacistických zrůdnostech jako euthanasii tělesně a duševně postižených, hromadném vyhlazováním miliónů příslušníků "podřadných" ras ("polozvířata") a dobýváním Lebensraumu pro německý "Herrenvolk".

Pokud nejste nácek, tak jste alternativně inteligentní, když píšete takové žvásty, Vy "volnomyšlenkáři".

Jakub S. řekl(a)...

Pouze předjímá budoucnost, jakkoli vzdálenější. Extrapoluje (!) současný trend. A nebudu rozvíjet, jak to myslím, a teď jsem oslněn svým nápadem: napíšu z této budoucnosti crazyhorrorovou sociologicko-psychologickou sci-fi short story! A mohl by aji Šaman - no?
Jak dlouho ještě pomáhat, chcete-li udržovat atd. - ale S, to se přece už dáávno v praxi musí řešit a řeší! Otázka stojí takto: kdy přerůstá udržování do mučení, s jakou transparencí, za jakých rodinných a společenských okolností, kdy se souhlasem toho nešťastníka a kdy bez něj, jak to podchytit právně a pár dalších nenápadných velmi relevantních aspektů.
V mé širší rodině je i jeden vážený onkolog... no nic. Víc tady ne.
Zná-li pak někdo povídky André Mauriaca? Budete se divit, jak je to něco zcela jiného než ty anglofilní (můj termit) romány. Jedna je o takovém penzionku...

Harpyje řekl(a)...

Co má, proboha, situace, °°kdy přerůstá udržování do mučení°°, otázka právní, morální a etická kterou jak správně podotýkáš, řeší theologové, právníci a vědci, společného s tím, co napsal vážený STK?! Ono se to udržování stavu, °°kdy přerůstá udržování do mučení°°, snad děje na úkor jiných, méně postižených, zdatnějších jedinců, jak píše °°volnomyšlenkář°° STK? Mícháš hrušky s jablkama.
Mně se zbláznila klávesnice. U s kroužkem zmizelo, a místo uvozovek mám °°.

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,

vaše "argumentatio ad Hitlerum" nemění nic na situaci, že péče o mentálně postižené představuje obrovskou zátěž pro společnost. A PK - MK na to dokáží reagovat jen tlakem na zrušení praktických škol, po jejichž absolvování mohou např. postižení s morbus Down +- normálně bydlet v chráněných bytech (což je neskonale levnější než jejich pobyt v nějkém ústavu). A péče v ústavech je natolik děsivá, že v nich existují např. "ležáci" s BMI pod 10 (to je +- stav odpovídající výživovému stavu vězňů v Osvětimi a podobných zařízeních).
Řada podobných problémů je navíc diagnostikovatelná prenatálně a kdyby nebylo permanentního tlaku židokřesťanů "za záchranu životů", tak by se ti postižení většinou vůbec nenarodili. Průšvih taky je, že péče o takto postižené ditě zpravidla znemožňuje jeho rodičům mít další - zdravé. Problém vidím pochopitelně v tom, že židokřesťané blokují možnost tohoto řešení těm, kteří snůškám bezcenných žvástů, z nichž se tato náboženství skládají, nevěří.

Extrapolace problémů s muslimy není to prvé slovo. Je řada států, kde je muslimů víc, než v evropských, a kde se chovali, když jich tam bylo stejně, jako tč. u nás, stejně, jako se chovají ti naši. Dnes jsou tam krvavé řeže a systematické vybíjení nemuslimů všeho druhu. Nevěřím tomu, že by evropští muslimové byli nějak zásadně jiní, zejména když naprosto jednoznačně odmítají evropskou civilizaci. Prostě do pěti procent muslimů, jsou "slušní", mezi pěti a patnácti, postupný nárůst čím dál tím nehoráznějších požadavků, při větším podílu v populaci: systematické vraždění nemuslimů a snahy zavést pseudoprávo "šaríja" pro celou společnost. Ta čísla berte orientačně, záleží také na tom, jak moc si nemuslimové nechají s...t na hlavy. A rozhodně to nechci nechat dotáhnout tak daleko, abychom měli na denním pořádku islámské rituální vraždy (v Německu jich mají přes 300 za rok).

Harpyje řekl(a)...

Vaše názory na daná témata jsou dostatečně známé, Aspergille. Nemusíte je pořád opakovat.

Harpyje řekl(a)...

Ještě k tomu míchání hrušek s jablky. François Mauriac. André Maurois.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Co je OPRAVDOVÁ tragédie:
Že ten NEUVĚŘITELNÝ text "Ten ostrůvek v tom jezeru v Norsku, to školicí středisko tam sloužilo, jasně řečeno, k systematickému vymývání evropských mozků k postupnému přijímání všeho muslimského. Ty stovky mladých to dobrovolně přijímaly." nenapsal tupý skinhead, ale "puncovaný intoš".
A myslel to vážně.
Obojí - tu děsnou kravinu i své „intošství“.
A Čecháčkové mu to obojí žerou.

Proč je to tragédie?
Protože tím se potvrdilo,že selhaly všechny naše plány na počeštění Čecháčků; na jejich poevropštění. Do těla německého státu, neboli do Evropy, je tudíž stále vklíněno cosi zcela cizorodého - Západní Asie, obývaná nepolepšitelným kmenem.
Černoši slezli ze stromů, ale vy jste jen kousek povylezli z bažiny, ze smrdutého ruského močálu. Ještě včera jste se v něm rochnili, připravovali jste útok na Evropu, a dnes nás Evropany chcete poučovat o kapitalismu a demokracii?!
Jste stádo.

Tragédií je taktéž fakt, že Češi se už do toho vašeho močálu nechtějí vracet. A vaše mladá generace? Je pod vaším vlivem => poevropští se jen její nejlepší členové.
Prostě dalších dvacet let zdržení.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Ježíši ...
Teprve teď jsem si přečetl další perly pana doktora Jakuba S.
Neuvěřitelné.
Máte fajn kamarády, vážená paní Harpyje.

Harpyje řekl(a)...

Nevím, mně se, alespoň doufám, daří vést diskusi s Jakubem, s kterým, jak jste si dozajista všiml, se názorově skoro ve všem rozcházím, poměrně věcným způsobem. Ta poznámka o fajn kamarádech se pohybuje na úrovni "kovaných slepic" váženého STK.
Už jednou jsem reagovala tímto způsobem, když mi kdosi napsal něco ve stejném smyslu v souvislosti s Vaší osobou.

Jakub S. řekl(a)...

Spletl jsem v rychlosti jméno, jasně. To se mi stává maximálně... třikrát za týden...
Ke kvalitní, hodnotné, obohacující debatě je zapotřebí dvou předpokladů: být (aspoň) v něčem názorově rozdílní - jinak si potvrdíte, že jste na jedné lodi, a hotovo; a vystupovat slušně, neurážet, nevyjíždět na nikoho cholericky, nezesměšňovat a neponižovat. No ale základní předpoklad: být otevřený, zvědavý, co mi druzí mohou nového sdělit a co mi vyvrátit, čím můžu prospět já jim - a těšit se, (jakož i oni), že si s nimi večer zajdu s radostí (A ÚCTOU) do hospody či vinárny. Howgh. (První překladatelé Karla Maye to ještě neuměli převést, já ano: Tož tak!)

Jakub S. řekl(a)...

Ne, není to na úkor jiných. Z tohoto hlediska tedy - máš asi pravdu. Dík.

Harpyje řekl(a)...

Toho zamíchání jmen bych si nebyla vůbec všimla, kdybych sama u těchto dvou jmen nedělala stejnou chybu. Taková záměna se přímo nabízí.

Harpyje řekl(a)...

K 24. srpna 2012 16:25

Abych ocitovala pana Johna: "Kuwa" nejednou! :-)))

StK řekl(a)...

Opět jste mě pí. S. Netzerová místo skutečnými argumenty poctila jenom urážkami. To je docela přirozené - když chybí relevantní argumenty, zkusíme protivníka nazvat hlupákem (alternativně inteligentní - jak neotřelé!) a podsunout mu něco z nacistických názorů. Třeba ho to odradí od další diskuze. Tyhle fórky ovládali naši "socialističtí politici" a "investigativní žurnalisté" báječně, jsme jimi přímo odchováni, takže přesvědčí nanejvýš vás samu.
O S. Hawingovi raději nepište, protože mi na stejnou chorobu (ALS) umřela před necelým měsícem bývalá kolegyně. Svoji prognózu znala 3/4 roku. Starali jsme se o ni se ženou, protože její děti a bývalý manžel jaksi "neměli čas" a až už to nebylo únosné, tak musela do hospice s 24 hodinovou obsluhou. A příbuzní opět měli problém se zaplacením mizerného "nadstandsartu" (je přece tak těžké z USA posílat necelých 10 000.- Kč!) takže to opět zbylo na jejího bývalého šéfa. Nelituje toho, považuje to za základní povinnost normálního člověka.
===
Co si o vás myslím bez servítek zase pro změnu já: Sylvie, jste zlá, stará ženská, která se při vědomí své bezvýznamnosti a blízkosti své vlastní smrti pokouší ublížit co nejvíce lidem. Protože to nemá odvahu udělat přímo, realizuje se jako troll na internetových fórech.
===
A teď mě může Ing. Kovanic klidně vyloučit z diskuze. Nebude mě to nijak moc mrzet, protože když tady trpí žvanily typu pana podnikatele Richarda Švehly a ubožáky vašeho typu, nestojí mi za to tady jakkoli přispívat. Můžete se tu (i vzájemně) ukájet pomyšlením, jak jste moudří a jak je zbytek světa ubohý. Tož tak!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

No jo, to jo.
To dělá ta moje odporná osobnost, vážená paní Harpyje.
Mně se vážně nedaří vést vážnou diskuzi s mými názorovými souputníky. Vždyť já bych je nejraději do náručí popadl, na hruď přitiskl, rety i obě líce zlíbal.
Ano, tak miluji fašisty i nacisty, já sudetoněmecký henleinovec.
Tak miluji oba doktory, A.S.P a Jakuba S., za jejich odvahu, moudrost a sílu!
Ano, kdo z nás Evropanů by dokázal bez mrazení v zádech napsat "Muslimofil je horší než muslim!"?
Nám Němcům a ostatním Evropanům to tak připomíná naše okřídlené "Židomilé horší Židů", že se prostě bojíme.
Ale kovaní čecháčkovští vlastenčíci se nebojí ničeho; zvlášť, když jim nic nehrozí.

Prosím, vážená paní Harpyje - jsem tady POSLEDNÍ večer; moji zdejší souputníci se KONEČNĚ otevřeně hlásí k fašismu, rasismu atd., konečně otevřeně souhlasí s humánní likvidací muslimofilů, židomilů, a jiných podobných zrádců.
Prostě - nechci zůstat poslední neupřímný přispěvatel na tomto vlasteneckém Doupěti.

Hezký zbytek večera přeji.

Jakub S. řekl(a)...

Tohle snad všechno je zlý sen... šabat šalom všem.

Šaman řekl(a)...

Nu, včera jsem tu napsal, po jednom zvlášť odporném výroku ASP: "Jestli někdo bude moci za zavření tohoto blogu, bude to rasistický "celočlověk" ASP, a jeho breivikovská logika…
Breivik povraždil desítky dětí, protože tím chtěl zabránit islamizaci. Jeho druh ASP nás svádí k úvahám, jestli by se ze stejného důvodu neměli "eliminovat" evropští židé, kteří jsou už "stejně potencionálně mrtví". Protože ASP tyto odpornosti chrlí opakovaně, už jste si na ně zvykli. Ale já si nějak furt nemohu zvyknout, o tomhle se opravdu po Osvětimi nedá "demokraticky" diskutovat. Nebo alespoň jsem si myslel, že nedá. Když už je to v civilizovaném světě neslušné…"
A měl jsem z toho nesnadné usínání. Protože ty bláboly ASP mě, jak už jste asi zjistili, serou. Ale zavírat kvůli nim diskusi by znamenalo zavřít hospodu. Chtěl jsem to už udělat, ale nakonec jsem se rozhodl jinak.
Po probírce dnešními příspěvky (přiznávám se, že jsem už dlouho neudělal takovou inventuru) jsem zjistil, že dokážete kultivovaně a na intelektuální úrovni diskutovat i s hovadem. A dokonce rozvíjet jeho myšlenky i do vyšších sfér. A když tu může být takové kultivované hovado, jako ASP, proč by zde nemohl být takový nekultivovaný primitiv, jako je Sudetoněmecký henleinovec. Vypouštím ho z Mordechajovy klece.

Zvlášť slabé útlocitné květinky, mrzutou domácí havěť a křehké poety žádám, aby přehlížely Sudetoněmecké primitivnosti, a pokud jsou jimi drásány, ať ho nečtou a nestěžují si mně.

Hospůdka páté cenové skupiny, buřty a pivo a nenávist. Co si zákazník žádá, to dostane. Užijte si to, chtěli jste to sami.

Hau!

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Co takhle dát si pro začátek týden bez nadávek?
http://yourschoollibrary.files.wordpress.com/2010/01/no-name1.jpg

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Konec mise

Divoši sežrali misionáře, spálili kostel.
Jako už tolikrát v historii civilizačních misí.
Někdy je selháním vinen misionář - použil nesprávné způsoby osvěty, dopustil se vážných chyb.
Někdy však byla mise předem odsouzena k neúspěchu; někdy jsou divoši tak pyšní na své divošství, na pravidelné války se sousedy, na vymítání ďábla ze svých soukmenovců, na rituální kanibalismus, že žádný misionář nemá šanci. Pak musí nejdřív přijít armáda, připlout dělové čluny.
Jak zhodnotit moje definitivně selhavší působení na tomto divošském území? Dopustil jsem se chyb, nebo jsem prostě narazil na nepolepšitelné divochy? To musejí zhodnotit jiní.

Mám štěstí - moje mise byla víceméně virtuální, nevracím se tudíž rovnou ke svému Otci, jako zavraždění kolegové. Dílo je však v troskách; divoši vítězoslavně křepčí po zničených obrazech Krista, z mešního kalichu pijí krev dědičných nepřátel.
Odcházím se smutkem i hanbou.
Ano, i s hanbou, neboť moje mise selhala, a nikdo ze mne nesejme vinu za mé chyby, jichž jsem se (možná) dopustil.

Kéž Šaman těch divochů zničí všechny pozůstatky na mou misi. Kéž smaže všechna písmenka, která jsem napsal během svého působení na tomto divošském území.
Jen tak bude mé dílo zhodnoceno spravedlivě - Tím, kdo vidí vše.

S Bohem, divoši.

informace řekl(a)...

Vážení přispěvatelé do Šamanova blogu!
Dva dny jsem tu nebyla a jak vidím, znovu jste se pohádali. Nechci do vaší diskuze zasahovat, zdá se mi moc "akademická", totiž dělaná za psacím stolem, bez přihlédnutí k tomu, co se ve světě děje. Vyvracet zatvrzele opakované xenofobní, protináboženské a zřejmě fixní názory Pergilla, se mi zdá zbytečné, zrovna tak jako souhlasit s obránci multikulturalizmu a tolerance vůči imigrantům. I ti vycházejí z již předem vypracovaných formulí, z idealistického pohledu na budoucnost.
Skutečnost nám ukazuje, že se věci mohou vyvíjet jinak, něž si představujeme. Na stránkách dnešního tisku čtu zprávu o manifestaci imigrantů v Řecku proti projevům xenofobie. Tam se případy násilí jak Řeků proti imigrantům tak imigrantů proti místnímu obyvatelstvu tak zvýšily, že vláda má co dělat, aby udržela veřejný pořádek. Při posledních policejních akcích policie preventivně zatkla 11 tisíc "extrakomunitárců" a z těch uvěznila 3 tisíce. Prý brutálním způsobem podle Amnesty International.
V zemi vznikají skupiny, které vraždí imigranty. Prý to jsou neo-nacisti, jejichž počet vzrostl po vstupu extrémně pravicové strany, Chrysi Avgi, do parlamentu se 7 procenty hlasů. V Řecku je podle vládních zdrojů milion imigrantů, podle údajů výboru Chrysi Avgi dva a půl milionu. Tvoří deset procent obyvatelstva a dělají podřadné práce za nízký plat. Jenže v době krize, kdy 27 procent obyvatelstva žije pod úrovní chudoby, a kdy nezaměstnanost, hlavně mladých, dosahuje nebývalých čísel, každý zdroj výdělku je dobrý. A tak imigranti ujídají chleba Řekům.
Dodala bych. Jsou to konkrétní materiální podmínky, nynější ekonomická krize, co ovlivňují chování lidí a zároveň orientaci politických stran. A za situace jako v Řecku se lidé stávají xenofobní i bez nějakého předběžného teoreticko-ideologického "zpracování". A vykládejte jim pak něco o multikulturalizmu!
Tak se, vážení přispěvatelé, nehádejte a přečtěte si občas nějaké zprávy o tom, co se děje ve světě. Na teorizování je času dost.

informace řekl(a)...

Jo, vážený autore avatara Sudetoněmecký henleinovec, to jste si měl rozmyslet dřív pod jakým přestrojením tu budete provádět svou kulturně trágerskou misi. A hlavně, jakým způsobem ji budete provádět. Loučíte se s blogem ve chvíli, kdy Šaman Vám dává volnou ruku a říká, že Vaše příspěvky nebude víc mazat? To zní tak trochu poraženecky.
Máte strach, že Vás divoši rozsápou? Uvaří v hrnci? Tak špatně na tom zase nejsou. Buďte klidný.

Anonymní řekl(a)...

Do těla německého státu ... je tudíž stále vklíněno cosi zcela cizorodého ..., obývaného nepolepšitelným kmenem.
Přesně tak, Schwechler. Stále tam zůstává ta jedovatá dýka, vražená do samého srdce odvěkého germánského prostoru. Ne a ne vypadnout, ne a ne opustit tu svou bezcennou haťmatilku, ne a ne se polepšit a poněmčit, ne a ne se vydat následováníhodnou cestou již zcela poevropštělých lužických Srbů. Zkusej to znovu, Schwechler, ne dřív než zas tak 70 let, obzvlášť jestli to zase bude na dělových člunech. Ty poslední dva pokusy fakt selhaly.

Harpyje řekl(a)...

Oni jsou jen "poevropštělí" ti Lužičtí Srbové? Já myslela, že je na nich páchána genocida, slavjanofile. :-)))

Anonymní řekl(a)...

Možná by si Schwechler i další představovali ještě větší poevropštění, třeba aby se výraz "Lužičtí Srbové" v textech začerňoval, stejně jako hanebný termín "Československo" před 70 lety blahé paměti...

Harpyje řekl(a)...

Ten pan Švehla ti ale pije krev, že, anonymní slavjanofile? :-))))

Jakub S. řekl(a)...

Závěr té velmi zajímavé a výstražné informace Informace o Helladě je evidentní, zcela správný a podle mne logický.
Jenom: pořád, pořád se nechává bokem, pod stolem a prahem vnímání, jeden z nejdůležitějších faktorů: s l o ž e n í lidí odjinud v té které zemi. Takže údaje z jiného státu bez tohoto údaje (vč. téhož z vlastní země) napůl postrádá relevanci, dopad, závažnost...

informace řekl(a)...

Ideolog a politik
Vraťme se ještě ke předevčerejšímu sporu mezi přispěvateli Doupěte. Napsala jsem, že se mi vaše diskuze zdá "akademická", totiž dělaná za psacím stolem. V diskuzi se střetly dvě, můžeme říci s jistou dávkou přibližnosti, ideologie - krajně pravicového xenofobního postoje vůči přistěhovalcům a multikulturalismu, který otvírá naopak dveře imigrantům s odůvodněním nutnosti humanitárního respektování karty lidských práv.
Jak se rodí ideologie? Bezpochyby na základě zkušeností té dané doby, extrapolací a absolutizací poznatků je vypracován systém hodnocení, výhledů a návrhů řešení. Ideolog navrhuje, propaguje, získává přívržence, prosazuje na politicko právním poli. Vznikají tak návrhy zdánlivě perfektního řešení problémů, které ale nepředvídají obtíže s jejich aplikací. Je pak na politikovi, aby si s tímto často ožehavým problémem poradil. Politik si poradí, docela pragmaticky, látáním situace jak se to dá. Tancem mezi vejcemi. Opatřeními, která podle něj mají situaci vylepšit alespoň dočasně, chvilkově, ale dlouhodobě ji ještě víc komplikují. O krachu velkých ideologických teleologických systémů, jako na př. socializmu, toho bylo napsáno víc jak dost a tak nemá smyslu se o tom šířit.
Podívejme se ale na situaci nynější. Na příklad malého Řecka, zadluženého, na pokraji finančního a hospodářského krachu. Evropští politikové řeší, jak se vyrovnat se situací, zda vyhodit Řecko z měnové unie anebo zda mu poskytnout další pomoc. Rodí se návrhy na celkové uspořádání situace. Merkelová přichází s návrhem na vytvoření jakéhosi "evropského ekonomického soudu", který by kontroloval státní bilance, uděloval sankce a zároveň rozhodoval o poskytování pomoci těm státům, které jsou na cestě ozdravění svých rozpočtů. Řecký premiér vyjednává s francouzským prezidentem Hollandem, který ho s poctami přijímá v Eliseu, jedná s Merkelovou, která ho ujišťuje, že Německo je pro zachování Řecka v eurozoně, ale že musí pokračovat v politice úspor.
Jaká je dnešní situace v Řecku, jsem napsala krátce již včera. Podle novinových zpráv 27 procent obyvatelstva žije pod úrovní chudoby, procento nezaměstnaných se mi nepodařilo sjistit, čísla se liší. Ale podle řecké vlády vyloučením z eurozony nezaměstnanost stoupne na 40 procent. Nepředstavitelná situace.
Řeknete, co to má co dělat s ideologií? Má a dokonce hodně. V Řecku, jak jsem už psala je dva a půl milionu emigrantů, většinou ilegálních, kteří tam přišli z Turecka přes řeku Evros. Tudy do Řecka a odtud do Evropy proudí dvě třetiny ilegální imigrace z Azie a Afriky. Nyní, jak jsem právě četla, se očekává další vlna imigrace, pocházející ze Syrie. Na řecko-turecké hranici se nahromadilo asi 150.000 uprchlíků ze Syrie, kteří se pokusí o přechod do Evropy. Řecko zesílilo pohraniční stráže o dalších 1.900 mužů.
Jenomže zamezování vstupu politickým uprchlíkům je v rozporu s Chartou lidských práv. Jistě budou protestovat humanitární organizace, možná že se věc bude projednávat v OSN.
Ale kdo pomůže fakticky, prakticky, účinně, malému zadluženému Řecku, kde už čtvrtina místního obyvatelstva nemá co jíst? Vysoký komisariát OSN? Ten tam jistě pošle nějakého funkcionáře, který bude kontrolovat, aby nebyla narušována práva uprchlíků. Evropský komisariát pro imigraci? Ten tam také pošle několik pracovníků, kteří budou kontrolovat, zda jsou žádně zjištěna osobní data imigrantů, a podány regulérně žádosti o azyl u jednotlivých evropských států. Což bude trvat měsíce, protože část uprchlíků bude bez dokumentů a tak se bude čekat, až jim ze Syrie dojdou (ze Syrie, kde je občanská válka!), a pak dalších šest měsíců, než se státy vyjádří k žádosti. (To jsou zkušenosti z italské Lampedusy.)
Kdo je bude mezi tím živit? Zkrachovalý řecký stát? Mezi námi řečeno Unie jim na to živení moc neuškytne, několik euro denně na osobu. Kde je Řecko ubytuje?
Mysleli na takovéto situace ideologové multukulturalismu?
Nemluvě už o xenofobní ultrapravici, která by to "vyřešila" násilím. Bombou, napalmem!
Meditujte, diskutéři!

Jakub S. řekl(a)...

Moc zajímavé a insirativní. Díky, uznání. Škoda jen do diskuse...
Lidská práva - a VĚTŠINA V KAŽDÉ ZEMI SVÉ NEZADATELNÁ LIDSKÁ PRÁVA NEMÁ - ?
Bez chlubení - čistě konstatuju: už před desetiletíma jsem zformuloval a houfně užívám (mj.): I většina má svá práva. Připouštím, že jistě mnozí politici to jistě vynašli rovněž. Nejspíš však později.

Anonymní řekl(a)...

Podle tý rychlosti je to přesně naopak, co, potrefená? Smajlíkama to nezakryješ :-)))