pátek 24. srpna 2012

MOBY DICK: Legální zlodějny

Zločinecká struktura, řádění Lásky, obvyklé právní struktury, nestandardní aktivity a spojenci islamizace.
**************************************************************


Neděle 19. srpna2012
"Každý prodej musel mít vždycky posudek s kulatým razítkem, aby to sedělo. Navíc to schvalovalo představenstvo a vždy to procházelo kolečkem." (David Hňup Vodrážka, který jako předseda představenstva Dopravního podniku Prahy(?) podepsal nevýhodné smlouvy na prodej vestibulů metra ve stanicích Vysočanská, Českomoravská a Kačerov.) Ano, však to schválilo představenstvo.
Žena Moby Dicka: "Kteříže jeho členové?"
Mrtvá Kočka: "ODS a ČSSD."
Vinou nevypověditelných a těžkovypověditelných smluv, přichází DPP(?) o stovky milionů korun. Ty prachy padají jak do šachty.
Mrtvá Kočka: "& Partners."
Jedna z vypečených smluv ukládá DPP(?), aby platilo reklamní firmě za to, že se smějí promítat její reklamy v metru.
"Pan Lich se staví do role, že my jsme kmotři a on je čistý. Tak to ale prostě není. On se dopustil v čele podniku fatálního pochybení. Když jsme řešili, že dopravní podnik nestihne sjednat do konce roku pojištění, tak řekl, že obejde zákon." (David H. Vodrážka.)
Zákon?
Žena Moby Dicka: "Zákon o veřejných zakázkách, který mnohonásobně porušovalo dřívější vedení DPP(?)."
Mrtvá Kočka: "Zákon, že DP nepatří Praze, ale firmám, kteří ho mohou okrádat."
Dvě miliardy našich peněz bylo rozdáno bez jakýchkoli smluv. Jiné smlouvy jsou značně vypečené. Sedm smluv nejde vůbec vypovědět.
Jedno z trestních oznámení, které podal čerstvě odvolaný ředitel Vladimír Lich, míří jmenovitě i na předcházejícího ředitele DPP(?) Martina Dvořáka. Je ale nepravděpodobné, že by se pan Dvořák nějak potřeboval obohacovat. Když jeho matinka vlastní reality za stovky milionů korun. Zlodějny, které se ve firmě za jeho ředitelování děly, děly se v souladu ze zákonem, všechno bylo Legal.
Mrtvá Kočka: "MSG Legal."

Trestní oznámení se kříží. Jedno z nich podal už 1. srpna i Martin Dvořák na primátora Bohuslava Svobodu a další nezjištěné osoby. Svoboda, místo aby provedl ve firmě forenzní audit, který by vykonali dle pokynů DP již dříve ověření Partneři, najal si jistého advokáta Václava Lásku, který zpracoval účelové právní stanovisko. Smlouva s Láskou byla uzavřena bez vědomí rady města, a proto je neplatná. Navíc Láskovi dal protizákonně materiály zloduch Lich, který byl do své funkce instalován také nezákonným způsobem. Co je nejhorší, Láska o výsledcích veřejně mluvil, a to se taky nesmí. Je to proti protikorupčním principům. Však se mohli domluvit, ne?

Nu, ty dokumenty má už k dispozici protikorupční policie, snad z nich něco vyčte. Jen jestli to není protizákonné zasahování do svobody konání politických stran, takové omezování ze strany nějakých podplukovníků!

Už v červenci podal dvě trestní oznámení i bývalý ekonomický ředitel DP Ivo Štika, a to kvůli "současnému hospodaření firmy". Podezíral totiž tehdejšího ředitele Vladimíra Liche "ze spáchání trestných činů úvěrového podvodu a zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění". Připomeňme, že první oznámení na čachry v DP podal už v lednu r. 2010 Vladimír Sitta, a týkala se provize 17 haléřů z každé jízdenky pro karibskou firmu kamaráda pana Štiky. Podepsání smlouvy na tisk jízdenek s firmou Neograph bylo v r. 2007 podmíněno tímto požadavkem, který si nakladl přímo pan generální ředitel DP Martin Dvořák. Tak dlouho se nic nedělo, až se pan Sitta obrátil přímo na primátora Bohuslava Svobodu. Tož tak.
Už jsme o tom psali vloni v listopadu.

Mírové jednotky OSN v Sýrii, které měly dohlížet na dodržování mírové smlouvy, kterou žádná ze stran místní války nerespektovala (ani nikdy neslíbila, že bude respektovat) opouštějí zemi. Dohlížení na různé světové konflikty během uplynulých 64 let se opět ukázalo jako neúčinné.
Mrtvá Kočka: "Vojáci by neměli dohlížet, ale střílet. Nebo být schopni střílet. Být tak silní, aby se jich mizerové báli."
Žena Moby Dicka: "Ale Modré přilby dostali už Nobelovu cenu míru!"
Mrtvá Kočka: "Raději měli dostat Nobelovu cenu války."

Peníze neznají hranice. A tak nejméně čtyři banky hodného Iráku vlastní zlí Íránci, kteří skrzevá ně získávají dolary, i přes embargo. Některé z těch dolarů končí "údajně" a "nejspíše" u "osob, s úzkými vazbami" na hodného iráckého premiéra Núrího Málikího.
Žena Moby Dicka: "Když to takhle napíšeš, tak snad nás pan premiér nemůže žalovat."
Mrtvá Kočka: "Jenom nechat zastřelit."

Osm let za spoluúčast na mučení a zneužívání šesti dívenek, z nichž čtyři byly zavražděny, si odseděla paní učitelka Michelle Martin, takto manželka pedofilní vraha Marka Dutrouxe. Původně vyfásla 30 let. Ale za dobré chování… A jistě předtím žila spořádaným životem belgické občanky.
Mrtvá Kočka: "A jako pí úča měla ty dívky určitě ráda!"

32 členů súdánské vládní delegace přišlo o život při výbuchu letadla na jihu své země, kam jeli na konec ramadánu slavit Id al-Fitr. Tentokrát neměl v katastrofě prsty ani sousední Jižní Súdán, ani partyzáni z Jižního Kurdufánu. Letadlo narazilo do hory při opakovaném pokusu o přistání. Krom posádky zahynuli dva generálové, ministr náboženství Ghazi Al-Saddiq a ministr pro dotace Chalil Abdalláh. Rovněž několik novinářů.

V odpověď na minulotýdení vyvěšení čínských vlajek na sporných ostrovech Senkoku se zde vylodili japonští vlajkonoši. Čínská lidová osvobozenecká armáda, tato ozbrojená složka Komunistické strany Číny, zatím nezasáhla. Jen čínský lid demonstruje proti nacionalistickým výhonkům krajní japonské pravice demolováním fašistických toyot, které patří čínské policii.
Japonci: "Je sporné, jestli ty ostrovy jsou sporné."
Číňani: "S tím souhlasíme. Jsou nesporně naše."
Tchaj-wan: "Naše."
Číňani: "A vy jste čí? Naši!"

Pondělí 20. srpna2012
Další trestní oznámení podal Martin "17hal" Dvořák na Davida Ondračku z Transparency International. Cítí se těžce poškozen jeho výroky ve včerejších ČT Otázkách Václava Moravce, ve kterých Ondráčka pravil, že v DPP? působila organizovaná skupina, která ho v řádech stamilionů až miliard korun cíleně tunelovala, přičemž tento organizovaný zločin měl i politické krytí z pražské radnice. (Už se pan mlčenlivý Bém vrátil z hor?)
DPP byl dle Ondračky "bezpečným krmelcem, kam mohou srnky vyhladovělé po zimě přijít a vždycky dostanou to, co potřebují“. Tato lživá tvrzení mohou ohrozit vážnost pana Martina "17hal" Dvořáka jak u spolupracovníků, tak i obchodních partnerů a rodinných příslušníků. Oznamovatel je navíc bezúhonná osoba, která nikdy nebyla nejenom odsouzena pro spáchání trestného činu, ale ani nebyla pro spáchání žádného trestného činu stíhána.
Žena Moby Dicka: "To se může velmi rychle změnit."
Mrtvá Kočka: "Preferuji vidle. Říkají si o ně."

Trestní podání na Transparecy Internacional a primátora zpracovala renomovaná právní firma.
Žena Moby Dicka: "Jejíž právníci prodávají předražené lístky?"
Mrtvá Kočka: "Ne, ti, co dostvávají peníze za to, že se v metru smějí promítat reklamy."

"Výsledkem mé právní analýzy byl jednoznačný závěr, že v dopravním podniku v letech 2007–2011 působila organizovaná zločinecká struktura. Závěrem mé analýzy bylo podezření, že v této struktuře měly svou roli i osoby, které v současné době sedí v dozorčí radě.  Nemluvíme o předražování zakázek, mluvíme o organizované zločinecké struktuře, která funguje tak, že pro danou zakázku připraví subjekt, který se o ni bude ucházet, a pozici, tak aby se mohla zfalšovat nebo obejít. Připraví nevýhodnou smlouvu pro DPP a strukturu kyperských společností, přes které se výnosy z trestné činnosti perou." (Václav Láska v ČT.)
"Na šílená slova musím reagovat šíleným konstatováním: Je to něco neuvěřitelného, co ten pán říká. Je to holý nesmysl." (Sedmnáctihaléřový Dvořák ve Studiu ČT24.)
Ano, je to šílené. Myslíme si ale, že pravda a Láska musí zvítězit.

Příklad, jak DP přicházel o peníze: Firma, vybraná dřívějším vedením, nakoupí u svého dodavatele služby IT za 5 milionů. Vlastní činnost firmy tvoří asi 5 % zakázky. Načež se to do DP prodá za 15 milionů. Nu, těch 5 % stačí… Odvolaný ředitel Lich měl vyjednáno, že se plnění sníží z 15 na 10 milionů, a po novém roce se vypíše nové výběrové řízení.
To je však prkotina proti obnově řídícího systému metra. Tam se také ušetří asi třetina - místo čtyř miliard se zaplatí dva a půl. Totiž "zaplatilo by se", kdyby nebyl odstaven válečný zločinec Lich. Takhle vedení DP tu miliardu a půl věnuje dodavateli.
Žena Moby Dicka: "A dodavatel za to něco poskytne donátorům z DPP."
Mrtvá Kočka: "Z DPZ. Dopravního podniku zlodějů."
Žena Moby Dicka: "Zlodějů? Nejsi příliš příkrá?"
Mrtvá Kočka: "Když mizí stamiliony a miliady, je to zlodějna. Ten, kdo je za to odpovědný, je zloděj a Pánbůh ho nebude mít rád."
Nevím jak Pánbůh, ale my zloděje rádi nemáme. Zejména, když okrádají nás.

Náměstkem vrchní státní zástupkyně v Praze byl jmenován Adam Bašný.
Ten Bašný, který dostal k soudu libereckého policejního ředitele Miroslava Dvořáka (pouze shoda příjmení). Za korupci a nucenou práci podřízených, kteří mu museli jezdit pro sudy piva nebo pracovat na zvelebení bytu byl zatím nepravomocně odsouzen. Dvořákovi nepomohlo ani kmotrovství ze strany místní ČSSD.
Ten Bašný, který na justiční konferenci na konci r. 2008 pravil:
"Bohužel, existuje oprávněná obava z politicko-ekonomických vlivů v justici. Byli jsme svědky takového velmi vážného podezření."
Načež se ho justiční mafie zbavila. Dočasně.

David Rath může jít z vazby. Když zaplatí 14 milionů Kč. Těžko je jeho přátelé, manželky a milenky stloukají, majetek pana poslance je zablokován.

Křídlo B dětské nemocnice v Motole zastavilo svůj posun. Kousek výš rube Metrostav ve svahu stanici metra. Uvidíme, jak to dopadne s nemocnicí.
BTW: Doufejme, že z Motola metro už nebude kličkovat na letiště Václava Havla. Tam by měla mířit rychlodráha.

Vražedkyně Ku Kchaj-lajm byla odsouzena soudem v čínském Che-fej k trestu smrti s dvouletým odkladem. Když nebude mít kat dva roky čas, už ji nepopraví, ale zůstane sedět na doživotí. To jest 30 let. Uvidíme.
Znalci tvrdí, že u soudu byla jiná osoba. Tlustší a s jiným ksichtem. Úplatkářský pan manžel Po Si-laj, kmotr jedné z čínských vrcholných komunistických rodin, je mediálně nezvěstný.

Úterý 21.srpna 2012, výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa (1968)
Vzpomínáme ojedinělé vojenské operace, kdy spojenci násilně obsadili svého spojence. Sovětští komunisté tehdy nebránili suverenitu našeho státu, ale suverenitu ideologie sovětského komunismu.
Žena Moby Dicka: "Što éto takóje »ideologie sovětského komunismu?«
Mrtvá Kočka: "Tradiční carský imperialismus."

Pražští zastupitelé za ODS odmítli přes naléhání primátora Bohuslava Svobody (ODS?) podpořit padlého ředitele DP Liche. Uvěřili více argumentům Davida Hňupa Vodrážky.
Mrtvá Kočka: "Hňupové."
Připojili se tak ke koaličním Partners z TOP 09. Z ideové koalice, která chtěla skončit se zlodějnami na magistrátě, tak zůstali jen dva sirotci: Bohuslav Svoboda (ODS?) a Zdeněk Neviditelný Tůma (TOP 09?).
Bývalá advokátní kancelář Šachta & Partners v letech 2007 až 2010 obdržela 160 Mega za právní služby – bez veřejné soutěže.
Žena Moby Dicka: "Některé služby bývalým korytářům z DPZ jsou už zjevně předplacené."
"Nebudeme nijak komentovat průběh trestních řízení, ať už jsou vedena k panu Dvořákovi, anebo k panu Lichovi. Každopádně nemáme žádný problém spolupracovat s Policií České republiky a vítáme, že došlo k zastavení nezákonného řádění pana Lásky v Dopravním podniku Praha. Zajistíme právní podporu všem, kterých se jeho psychopatické výstupy dotkly." (David Michal, advokát z MSB Legal, dříve Šachta & Partners.)
Mrtvá Kočka: "A ozdravný pobyt v Karibiku."

Policie obvinila exprezidenta Americké obchodní komory Ronalda Adamse, nyní topmanažera kopřivnické Tatry, z korupce při armádním tendru. Stalo se tak na oznámení exministra obrany Martina Bartáka. Adams je ve vazbě, o jejím prodloužení rozhoduje soud.
"Tatra je přesvědčena, že zahájení stíhání, opírající se výhradně o tvrzení osob již dříve obviněných z trestných činů přijímání úplatku a podvodu a o tvrzení jejich nejbližších spolupracovníků, je nedůvodné, postup policejního orgánu nestandardní a návrh na uvalení vyšetřovací vazby nezákonný." (Z prohlášení společnosti Tatra.)
Adamsovo úplatkářství dozoruje jiné státní zastupitelství než to, které vyšetřuje Martina Bartáka a majitele zbrojařské firmy MPI Group Michala Smrže. V této kauze vystupuje Adams jako svědek – společně  s bývalým velvyslancem USA v České republice Williamem Cabanissem. To jsou dvě těžké váhy! Ale abychom byli spravedliví, musíme i u nich použít presumpce viny.
Opakovaný vtip – stíhaný podává trestní oznámení na svědka – už není vtipem. Ke všem výtkám vůči Adamsovi je třeba říci, že tento pokus o korupci oznámil veřejně už před několika lety. A navíc – pokud je podezřelý z korupce, měla by si na něm smlsnout FBI. Nakonec bude Adams stíhán na svobodě

Žena Moby Dicka: "V té době byl Barták jen náměstek, na ministerské sesli seděla Parkanová. "
Mrtvá Kočka: "Ta za něj jen podepisovala papíry."

Žena Moby Dicka: "Americká obchodní komora v minulosti lobbovala za nový zákon o veřejných zakázkách, který by měl omezit rozkrádačky."
Mrtvá Kočka: "Čímž narušila obvyklé právní zvyklosti v Česku."

Psáno večer: Adams do vazby nemusí. Bude stíhán na svobodě. Stejně jako Barták. Proč ale, u všech všudy, ve stejném případu stíhá svědka jiné státní zastupitelství? Musíme uplatnit presumpci viny: Nejspíš je tam někdo ze státní mafie.

"Na city věřících kašleme – hlavně, že nebudou omezovány city ateistů." (Alexandra Ševčenková z ukrajinské feministické úderky Femen.) Femenky hodlají "osekávat vliv pravoslaví ve společnosti", a to motorovými pilami. jejich první úder proto vedl proti – dřevěnému řeckokatolickému kříži.

Středa 22.srpna 2012
Byla zveřejněna výroční zpráva Bezpečnostní informační služby:

Ruští špioni získávají informace z komunální a krajské politiky, aby podpořily záměry ruských komerčních subjektů. Informace o "nestandardní aktivitách" (zlodějnách krajských politiků) mohou být ruskými tajnými službami využity jako kompromitující materiály.
Žena Moby Dicka:"Zase nám vládnou Rusáci."
Mrtvá Kočka: "Prostřednictvím zlodějských Čechů."
V řadě měst mohou vlivové skupiny zasahovat do rozhodování zastupitelstev a eliminovat vliv funkcionářů samosprávy, kteří jim nevycházejí vstříc. Vyšetřování závažných případů, u nichž existuje podezření, že došlo k trestněprávnímu jednání, komplikují politické konsekvence a možná podjatost místních orgánů činných v trestním řízení.
Žena Moby Dicka: "Radnicím vládnou mafie."
Mrtvá Kočka: "Jenom nevím, jestli pražské zastupitele ovlivňují hňupové, ruští špioni nebo čeští gangsteři."
Moby Dick: Oni je neovlivňují. Vypadá to, že oni jsou jimi.
BIS: Vládnou nám skryté struktury. Advokátní kanceláře a jejich Partners: Poradenské a mediální firmy, lobbisté, kteří sami připravují zákony. Ano, mnoho krádeží je "legálních", protože je umožňují zákony, které stvořili sami zločinci. A naše soudy většinou jen sledují, jestli ty zákony nebyly náhodou někým porušeny. To vysvětluje mnohé.
Mrtvá Kočka: "To vysvětluje všechno. DPZ i Tatru. Blanku  i Synerov. Okrádání lidí vymahateli i beztrestné nabízení zlodějských půjček. Moc kuřácké mafie a hazardních gangů."
Soudci, insolvenční správci, představitelé dalších justičních profesí, podnikatelské subjekty a osoby z prostředí organizovaného zločinu i nadále manipulují konkurzy.
Žena Moby Dicka: "Justiční mafie pokračuje."
"Pokud konkrétní důkazy nejsou nebo se ukážou být nedostatečnými, je nepatřičné aby byly vůči justici vyvolávány negativní nálady." (Martina Sedláčková, mluvčí Krajského soudu)
Konkrétní důkazy? Informace získané BIS se v Česku, vážené dámy a vážení pánové, nedají u soudu předložit jako důkazy!!!

Ministerstvo obrany oficiálně přiznalo, že neúplné (čili podvodné) materiály o nákupu španělských ne-letadel CASA, které vládě ke schválení předložila nyní obviněná tehdejší ministrině Vlasta Parkanová, vypracoval jistý Martin Barták, nyní za ODS(? nebo koho?) náměstek ministra financí Miroslava Kalouska.

Radnice Prahy 5 rozmisťuje už nějaký čas po obvodu obrovská betonová koryta, prý pro zkrášlení. Radnice zacáluje 1,5 milionů korun, dalších 19 milionů korun obdržela z fondů Evropské unie.
Žena Moby Dicka: "No – neutrať to! "
Mrtvá Kočka: "Dvacet melounů – z toho se už dobře škube!"
Místo zeleně však po Smíchově straší ohavné betonové rakve, které utlačují i skutečnou zeleň. Chodci mají problém se vyhnout, dva kočárky už vůbec, vozíčkáři by měli zůstávat doma. Padají sázky, zda budou koryta dříve zaplněna zelení nebo oblepena reklamami nějaké rodinné firmy.
Žena Moby Dicka: "Koryta pro korytáře."
Mrtvá Kočka: "Rakve pro zastupitele Prahy 5."

Tři liberecká bílá tygří koťata jsou dva samečkové a jedna samička.

Pan prezident podepsal prezidentský dekret, kterým s důvěrou vkládá jmenování vedoucích manažerů státních podniků a organizací, včetně úředního tisku a tiskových agentur do laskavých rukou pana prezidenta. Zpráva nepochází z KLDR, pan prezident se jmenuje V.V. Putin.

Rusko se stává 156. členem Světové obchodní organizace.

Čtvrtek 23.srpna 2012, výročí podepsání smluv Ribbentrop-Molotov (1939), Evropský den památky obětí stalinismu a nacismu
Diktátoři se umějí vždy dohodnout. I když třeba jen dočasně – pokud alespoň jeden z nich hodlá ovládat celou planetu.
Žena Moby Dicka: "Jaký je rozdíl mezi stalinismem a nacismem?"
Mrtvá Kočka: "V počtu mrtvol. Stalin jasně vede nad Hitlerem. Ale jen proto, že na to měl víc času."

Miroslav Kalousek, ministr financí (TOP 09?), zodpovědný(?) za hazard v Česku (a jím tisíce zbídačených rodin) se usmívá, a říká, že zpráva BIS je povrchní, a nemá na co reagovat. Topí snad tajnou část zprávy u sebe premiér Nečas, nebo ji TOPí někdo jiný?

Německé banky Commerzbank a Deutsche Bank jsou spolu s "několika dalšími významnými evropskými ústavy" vyšetřovány v USA kvůli svým transakcím, které i přes vyhlášené embargo čile provozují s Íránem. Již dříve byla jako darebácká instituce veřejně označena britská banka Standard Chartered, která od roku 2001 vyprala pro Íránce asi $250 mld. Po tomto oznámení klesly ceny jejích akcií, akcionáři zatím ztratili na 11,5 miliardy liber (364 mld. Kč)

Nejmocnější žena světa Anděla Merkel přibyla na krátkou a srdečnou návštěvu do přátelského Moldavska. Při té příležitosti bylo v Kišiněvě rozvinuto 400 metrů travních pásů, z nichž jen dvacet metrů bylo ukradeno ještě před jejím příjezdem.

Statisíce školáků a vládních zaměstnanců se po boku desítek tisíc amerických a (jiho)korejských vojáků účastní každoročních manévrů. Cvičí se, jak přežít po jaderném, chemickém, biologickém či konvenčním napadení ze strany severních sousedů. Soul, korejské hlavní město, je od svých severních hranic vzdáleno pouhých 35 km.

Pátek 24.srpna 2012
Pral peníze v Karibiku. Vydával falešné vysokoškolské diplomy. Nikoli český politik, ale A.B. Breivik. Za 77násobnou vraždu byl odsouzen k 21 letům vězení. Víc nemohl dostat, v Norsku není trest smrti ani doživotí . Jenže ten trest je doplněn "forvaringem", tedy možností prodloužení trestu opakovaně o pět let. Teoreticky "forvaring" umožňuje propustit odsouzeného nejdříve po deseti letech, nejpozději nikdy. Jo – soud usoudil, že masový vrah byl v době svého činu příčetný.

Norský Breivik odsouzen, ale má své následovníky. Před týdnem zatkla ostravská policie magora, který měl doma sklad střeliva, zbraní a výbušnin (taky 60kg leteckou bombu). Na internetu se představoval jako svůj idol "Breivik". Při zatčení se tlemil stejně. Jinak je to pyroman se zálibou v odpalování výbušnin.

Breivik tvrdí, že jednal v sebeobraně, aby uchránil svou zemi před multikulturalismem a muslimským přistěhovalectvím, jistý český doktor s nickem A. S. Pergill na diskusním fóru Šamanova doupěte (míněna Hospůdka u hřbitova) s ním zcela souzní, a jeho myšlenku posunuje ještě o kousek dále:
"Muslimové se nijak netají tím, že pokud se jim podaří ovládnout Evropu, tak teprve potom "nastane ten opravdový holokaust" (= že to, co dělal Hitler, proti tomu, co zamýšlejí se Židy udělat muslimové, nic nebylo). Bohužel to svádí k úvahám, zda tedy (stejně potenciálně mrtvé) Židy raději neeliminovat sami a bez jejich podvratných aktivit ("kudly v zádech") se islamizaci ubránit (protože multikulturalismus, hlavní spojenec islamizace, je vytvářen a prosazován prakticky jenom Židy)…"

Sobota 25.srpna2012
Žena Moby Dicka: "Začali jsme s chobotnicí propletených politickomajetkověmafiánských struktur, ale teď nevím jak to ukončit."
Mrtvá Kočka: "Oněmělá tak dokonale hloupou a vražednou bezohledností."

*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

148 komentářů:

A.S. Pergill řekl(a)...

Ono by bohatě stačilo,
kdyby mainstreamoví politici trvali na tom, že muslimové budou dodržovat - ani ne zákony, ani ne ústavy zemí EU, stačila by Listina lidských práv. A dokázali si to "organizovaným násilím", v jehož čele stojí, vynutit.
Dlabou na to:
- spíš než diskriminace žen v islámu (včetně tuzemských muslimských komunit) je zajímá, jestli v té či oné soukromé firmě naplnili kvóty pro ženy, nebo zda to udělaly politické strany (atd.).
- spíš než pachatelé vražd "odpadlíků" a "ze cti" je zajímají ti, kdo na tyto negativní jevy upozorňují veřejnost
- kde mohou, tam kamuflují statistiky zločinů tak, aby z nich nebyl čitelný podíl imigrantů
- atd. atd.
Tohle je podhoubí, ze kterého vyrostl Breivik (a zejména ti, kdo ho považují za hrdinu).

A ono s tím hrdinstvím je to těžké:

- Byli hrdinové partyzáni zabíjející okupanty?
- Byli hrdinové partyzáni, zabíjející kolaboranty?
- Byli hrdinové agenti Mossadu, likvidující islámské teroristy z "Černého září"? (I přes jedno zabití omylem? A pokud ne, byli by hrdinové, kdyby k tomuto incidentu nedošlo? A po jakém procentu omylů v naprosto nestandardních podmínkách hluboké konspirace se hrdina změní na padoucha?)
- Bylo by možno po roce 1990 rehabilitovat vraha M.L. Kinga, když se provalilo, že MLK byl řízen sovětskou tajnou službou?
- A jaký je rozdíl mezi touto (zřejmě) akcí tajných služeb a "neregulérním" odsouzením a popravou Rosenbergových (kdy nebylo možné předložit příliš konkrétní důkazy o jejich vině, aby nebyl prozrazen americký "krtek" v Kremlu)?
- Je hrdinou Jigal Amir, bez jehož zásahu (vraždy premiéra Jicchaka Rabina) by se nejspíš už občané Izraele dávno hromadně koupali v moři pod dozorem arabských islámských bojovníků? (Protože "mír za každou cenu a bez záruk" k ničemu jinému vést nemohl...)

Tohle jsou otázky, které si musí zodpovědět každý sám. A mít na paměti, že odpovědi na ně mohou být různé, podle světonázoru i konkrétních životních zkušeností odpovídajícího.

Jakub S. řekl(a)...

A pan Breivik bude mít v tom ubytovacím ústavu, přebudovaném speciálně pro něj, velmi přísné podmínky: tři poko- é cely, propojené - na bydlení, na práci a posilovnu - , s a m o z ř e j m ě tam bude mít PC s i-netem atd. - prostě, jak bylo řečeno, nesmí být a nebude ani o píď zkrácen ve svých základních právech občana.
Sakryš, to sa už oplatí, ogaři: pozabíjat si kolik scete ludí, třeba stovku, a né?, a pak mít už napořád po starosťách o bývání, uklúzání, praní, vařéní, zdraví, jak vyjít s penězama - páni sa postarajú a pokluzené... budu o tom přemýšlat. Nic nestíhám a nic nemám. Toto by býl dobrý nápad. Udělám si zeznam tých co ňa se*ú a potem třebas...

Šaman řekl(a)...

Počítač BEZ internetu. Úplné mučení!
\ :-)
Bude na něm psát knihy.
\ :-/
A voni mu je vydají.
\ :-((

Jakub S. řekl(a)...

-a on za to bude zcela jistě mít hafo (výraz mé rodné řeči) peněz, a nwebude je mít zač utratit, takže ať už vykde či ne, bude bez nejmenších starostí.
Ale poslyšte - esli vyjde kdy ven... tak počítám dlouho nepřežije, co? Už to vidím. Dyby jenom jeden nejbližší od každé(ho) z nich... Někdo to bude muset udělat. V zájmu vyššího principu mravního. Vyššího než princip idiotské demokracie a zaručených všech práv doslova pro každého. - Už končím. Bojím se, že se mnou někdo nebude souhlasit...

Harpyje řekl(a)...

Ano, nesouhlasit s Tebou budou ti, kteří "povýšeně hlásají demokracii, multikulturalismus a podobné směry", jak prohlásil vážený STK.
Komu je cena "zaručených všech práv doslova pro každého" za tu "idiotskou demokracii" příliš vysoká, ten ať se orientuje směrem na východ. Tam nehrozí žádné multikulti, a s lidskými právy se Lukašenko a Putin taky nepárají, a teprve ne s lidskými právy pro každého.

Díky rusofilii pana prezidenta je Rusko u "pravých konzervativců", jako je on sám, velmi en vogue. Příkladný pro tuto orientaci je článek toho usmrkánka Zemánka na Psu, kterého těší, že "že většina ruského národa dosud nezradila sebe sama, svou vlastní identitu, svou duši a že má dostatek sil vypořádat se s těmi, kteří usilují o opak!" Asi navzdory všem možným pokusům vrahů z volstrýtu. Pan prezident je nejen inspirátorem mladých konzervativců, nýbrž i bojovníků proti multikulti, jako je A.B.Breivik, nebo diskutérka Kanioková na Psu.

S templářským pozdravem
SN

informace řekl(a)...

Moc bych se nad odsouzením Pussy Riot nerozčilovala. A ani nad článkem pana Zemánka na Psu.
Jak by asi ony dámy skončily v nějaké jiné Evropské zemi při hulákání v církvi slov refrénu:
Срань, срань, срань Господня
Срань, срань, срань Господня
Anglický překlad holy crap, holy shit, česky boží hovno, což je v ruském prostředí chápáno nejen jako blasfémní výraz, ale i jako osobní urážka. Která se vztahovala k hlavě ruského státu.
text písničky:
http://www.echomsk.spb.ru/blogs/pussyriots/4825.php
Podle zákonů té které země by je odsoudili taky. A možná že i na víc. V Itálii pro urážku hlavy státu a znesvěcování chrámu určitě.
Ony i formy svobody protestu jsou omezeny zákonem, jako svoboda projevu.

informace řekl(a)...

Na linku je také originální zápis "modlitby" této blasfémní "bohoslužby", nazvané "Богородица, Путина прогони" Matko Boží, vyžeň Putina!

StK řekl(a)...

Ano, vážení, s názorem pana Zemánka na Psu rovněž naprosto nesouhlasím - nebudu tu rozebírat proč, ale pozor, nezastávám ani přesně opačný názor (!).
To ale neznamená, že pana Zemánka smím nazývat usmrkánkem a ty, kterým bezzubost a falešnost oné absolutní, všeobjímající demokracie nějak vadí posílat "na východ". Mám pár přátel z toho "východu" a jejich hrdost na svou vlast, Rusko, je rozhodně mnohem větší, než u některých našich emigrantů na tu jejich.
To je právě onen krásně demonstrativní rozpor mezi prohlášeními o "nezbytnosti multikulturálnosti" a praktickým postojem k "východu". Pohrdání, nadutost. Místo "běžte do pr..." se řekne "orientujte se směrem na východ". Ale kázat ním budou dál.

Hromadný vrah Breivik byl myslím velice nevhodným propagátorem "předběžné opatrnosti" - vzal to "poněkud od podlahy". I když s tím, co provedl nelze v žádném ohledu souhlasit (a ani se to nesmí - to je dnes téměř totéž, jako popírání holokaustu nebo schvalování atentátu na Heidricha za okupace) dokázal vlastně všechno, co si předsevzal.
To, že byl odsouzen na 21+ let vyloučilo oficiálně možnost, že to byl duševně nemocný člověk, šílenec a paradoxně tím jeho čin zařadilo mezi činy "racionální". Proto nechápu, z čeho se Norové po jeho odsouzení tak radují.
Optimálním řešením totiž bylo odstřelit pana Breivika ještě z policejní helikoptéry. Pokud na to neměl nikdo žaludek (telefonoicky se totiž Breivik vzdal, dokonce dvakrát) nebo dostatek informací, měl posléze soud dojít k názoru, že je to blázen a zvřít ho ne na 21 +5 +5 +5... let, ale až do smrti na psychiatrii.
Pozoruji (ve zprávách, přímé spojení na ně nemám, neměl jsem a nebudu mít - to pro případ, že by někdo měl chuť mi opět něco podhodit) oživení v tzv. "náckovských" kruzích.
Že by za to mohl čin A.B. a následný dozajista spravedlivý a hlavně racionální rozsudek?
===
Pro Informaci: Díky za potvrzení toho, co tu opakuji už léta: Nemá smysl šermovat svým "pevným přesvědčením". Na tom se nedá shodnout. Ale hodnotit pokud možno nezaujatě skutečné současné události - tím vysmívaným způsobem - t.j. "přímo hlavou".

K ruským punkerkám v chrámu: Asi nebudete znát verš "Běžím s hovnem proti plátnu, do plátna do hovno zatnu..." Zkuste si o něm něco zjistit, budete možná překvapená.

Jednu poznámku Informace: Znáte nějakou úspěšnou revoluci, která by proběhla, včetně verbálních projevů, podle (v té době!) platných zákonů?
[;>))

StK řekl(a)...

Vzpomínka na jedno velmi časné ráno v roce 1969

informace řekl(a)...

STK,
ten verš jsem našla na Encyklopedii čs. alternativní scény do roku 1993. Zřejmě jde o nějakou písničku, provozovanou na scéně.
Zásadní rozdíl je v tom, že to ty pussinky vyřvávaly v chrámu, který je místem pro modlitbu věřících a ne pro nějaká provokační politická a hlavně sprostá představení. Nadávají tam, ony pusinky i hlavě pravoslavné církve, kromě Putinovi, vysmívají se věřícím, podle toho článku je nutí zpívat tu odrhovačku s nimi.
A nenamítejte mi, že je místo jako místo, že mezi nimi není rozdíl.
Proč si to tedy nezazpívaly na jevišti? Nebo ještě lépe v zasedací síni ruského parlamentu? Tam by asi ani nazačaly.
Jsme pořád u téhož problému, svoboda projevu a forma protestu je omezena zákonem. I pro pořádání protestních demonstrací se musí předem žádat o schválení.
To je demokracie a bez norem by byla veřejný bordel.

informace řekl(a)...

Co jsem říkala? Že jinde by pussinky hned zavřeli a odsoudili.
No a stalo se, ruské noviny píšou, že v německém Kolíně tři osoby uspořádaly manifestaci v místním chrámě na podporu Pussy Riot. Po minutě protestů byly zadrženy. Prý jim hrozí až tři roky vězení nebo mastná pokuta za narušování klidu a rozjímání věřících.
http://zarinsk.ru/news2053

Harpyje řekl(a)...

Vskutku úžasné!
Ten incident se stal před týdnem v kolínské katedrále, a jakýsi ruský právní laik si přečetl znění odpovídajícího §.
To jsou informace!

StK řekl(a)...

Víte Informace,
vývoj ve společnosti jde buď pomalu a plynule a říkáme mu evoluce, nebo se vývoj zadře, napětí vzniklé z neřešených problému nezadržitelně roste a pak se musí uvolnit skokem - revolucí. A ta, jak známo, vždy (ne obvykle, VŽDY(!) porušuje pravidla stávajícího společenského řádu. Vězení je obvyklá cena za veřejný nesouhlas se stávajícím řádem. Není to ještě cena nejvyšší a ten, kdo se rozhodne nemlčet, musí s trestem počítat.
Jenže - nelze stále souhlasit se stávajícím řádem. Víte to sama moc dobře - vzpomeňte, jak se Vám nelíbila invaze uprchlíků, kteří se hrnuli na jih Itálie ze severní Afriky. A teď si představte, že by vás zato nazvali xenofobem nebo ještě hůř, rasistkou. A dali BAN. Nebo trestní oznámení.
Začínáme se zaklínat výrazy jako "demokracie" a "multikulturní společnost" úplně stejným způsobem, jakým se vládnoucí KSČ zaklínala před 22 lety výrazy "socialismus" a "dělnická třída". Tedy zcela vyprázdněnými floskulemi. Demokracie už dávno neznamená vládu lidu, ale vládu těch, kteří jsou u moci a mají protředky na to, aby to tak zůstalo. A pro soužití kultur málokdo dělá něco skutečně užitečného. Je to většinou hromada velkohubých prohlášení, barevné plakátky, filmečky a organizovaná "setkání", kde dobře placení manipulátoři předvádějí, jak je nám všem pohromadě dobře. Ano, do nejbližších rasových bouří. Nebo do okamžiku, kdy se projdete večer okrajovou čtvrtí a budete v lepším případě oloupeni. Do okamžiku, kdy se Cikán začne zajímat o práci, která není zcela podřadná.
To, co nás trápí a trápilo i všechny společnosti před námi se jmenuje pokrytectví a nálepkování. Nejednodušším způsobem někoho zařadíme do určité skupiny a dáme mu nálepku - label. A tvrdě popíráme jevy, které nám nepasují do zjednodušeného popisu světa. Nebo svou pouhou existencí ohrožují naši "pravdu". Není to jenom vlastnost vládnoucí třídy a jejich "hlídacích psů demokracie", jak si sami novináři velkohubě říkají, ale (bohužel) i vlastnost lidu webového.
(pokrač.)

StK řekl(a)...

pokračuji:
Už dávno nediskutujeme o jevech nebo souvislostech. Když v diskuzi někdo začne tvrdit cosi, co narušuje náš, v myšlenkách pracně vytvořený obraz světa, jeho schéma, je mnohem jednodušší ho nazvat idiotem, nacistou, xenofobem nebo čímkoliv jiným, než mu pomocí argumentů jeho názor vyvrátit. Nebo aspoň před veřejností obhájit ten svůj. Protože moje argumenty pak musí aspoň nějaké být a musí být silnější, než ty jeho. Nazvat někoho hlupákem je mnohem méně pracné.
Argumentovat znamená použít to, co máme mezi ušima a ne opakovat dávno naučené pravdy. Posuzovat jevy teď a tady a nesnažit se je nacpat do předem připravených šuplíčků. Posuzovat je co do souvislosti i četnosti výskytu, jejich vlivu deď a jejich vlivu v minulosti a extrapolací i v budoucnosti. Onoho převídání se musí dopouštět i obyčejný řidič auta, musí si umět představit, co bude za sekundu, za pět sekund, kde bude on a kde třeba proprotijedoucí. Co se stane, když zabrzdí a co, když naopak přidá plyn.Když to nebude chtít dělat nebo toho prostě není schopen, patrně brzy havaruje. A může zabít nejen sebe.
Není dobré potlačovat názory, se kterými nesouhlasím. Proto jsem poněkud vyděšen stále novými zákazy mluvit nebo psát o něčem, co se "nesrovnává s dobrým mravy". O něčem, co třeba považuji za sprosté lži. Ono to může být i přesně naopak - moje názory mohou být druhou stranou rovněž považovány za "nepřípustné" a za "sprosté lži". Pochybovat o konečném vítězství socialismu ve světě bylo přece svého času taky velmi nebezpečné - rozhodně velmi nežádoucí. A najednou tu máme další a další tabu - nemusím je snad vyjmenovávat všechna.

Celé náměstí civí na nahého chlápka, který se promenuje středem po červeném koberci a obdivuje jeho nádherné nové šaty. Jenom jeden prostořeký chlapeček něco nesmyslného křičí.
Umlčte ho někdo, proboha!! Císař přece není nahý. Ne a ne a ne! Taková sprostota! To si nikdo nesmí ani pomyslet, natož aby to nahlas vykřikl na celé náměstí.


Myslíte Informace, že by se o "Pussinkách" něco vědělo, kdyby svůj protest zazpívaly v nějakém rockovém klubu? Že by jejich protest měl nějakou váhu, nějaký význam? Opravdu si to myslíte?

Harpyje řekl(a)...

O " bezzubosti a falešnosti oné absolutní, všeobjímající demokracie" může psát jen, s prominutím, naprostý blbeček, kterým je vážený STK.
Něco tak pitomého se hned tak nenajde.

Jakub S. řekl(a)...

SYLVIE! PROSÍM!

informace řekl(a)...

Právě, Harpyje,
ten incident se stal před týdnem v kolínské katedrále, a jakýsi ruský právní laik si přečetl znění odpovídajícího §. Jak říkáte.
Ta zpráva potvrzuje můj názor, že vystoupení v chrámu, podobná jako to, co předvedly Pussy Riot v moskevském chrámu Krista Spasitele. jsou v jiných zemích stíhatelná a trestná zrovna tak jak v nedemokratickém Rusku. Takže nechápu, proč se ozvala na př. International Amnesty a jiné organizace na ochranu lidských práv. Ozvaly se také kvůli incidentu v Kolínu? Nebyla i tam narušena jakási práva na "politický protest" jako v Rusku? Jednoduše je z chrámu vyklidili. Podobně by postupovali i v Itálii. Politické protesty se nedělají v kostele, ale na jiných veřejných místech.
Kvůli procesu se strhla ve světovém tisku vřava, i když výnos soudu byl zformulován v souhlasu s ruským právním zákoníkem a dívky měly každá svého advokáta. Jeden z nich, Mark Feigin dává interviews britské BBC. http://www.bbc.co.uk/russian/russia/2012/08/120826_pussy_riot_fled_russia.shtml
Nechápu tedy, proč se hovoří o "narušení práv".
Nejsem obhájcem Putina a jeho režimu, ale tentokrát nevidím v případu odsouzení těch tří dívek nic nelegálního.
Má pravdu STK, když říká, že by ta akce neměla velký dopad (třeba i docela nulový), kdyby ji provedly někde jinde. Na jevišti nebo na ulici.
Jenže to neomlouvá fakt, že narušily blasfémně klid chrámu, zasáhly do chodu zpovědí, urážely posvátné místo sprostými slovy, urážely hlavu pravoslavné církve a i samy věřící.
Nechte si přeložit ten článek a podívejte se na záznam. V jiné křesťanské zemi katolické nebo pravoslavné by to trpěli? Nehovoře už o mešitách.

Jakub S. řekl(a)...

Byt o dvou velkých pokojích a kuchyni v secesním úřednickém domě v Černých Polích, v jednom pokoji se chystá ke spánku má žena a já + mé první miminko, ve druhém můj tchán se ženou nařizují budík na tři hodiny. Je 20. července 1969. Uprostřed noci nás budí a my jseme k nim k malé čb (jak jinak) televizi. A už to začíná, sedíme, víme, že s náma miliarda lidí - a míhá se to, míhá, nohy člověka ve skafandru pomalu, ano, už, sestupují po žebříku... maličké zaváhání - probíhá HISTORIE -a dostouply na Měsíc... Bože! Připíjíme si, a říkáme: teď ještě návrat do modulu a do lodi a na Zemi - ! A deme spat... Bože. Všichni tři ti úžasní chlapi to dokázali, a dokážou i návrat... a trocha škodolibosti: tak i tohle mají v kapse Oni, ne Rudí. Jakkoliv jejich chlapy, počínaje Gagarinem, Titovem atd. a ovšemže Valentiny, jsme jako normální lidi brali: oni za politiku nemohli
Mr. Armstrong, hail to you... Amen.

informace řekl(a)...

Jakub má pravdu,
Harpyje jste jednoduše sprostá. Když se nechcete obtěžovat formulací nějakých námitek nebo protiargumentů, jednoduše mlčte. Snažně Vás o to prosím.
Diskuze Vaším mlčením trpět nebude.

informace řekl(a)...

STK,
o nesnášenlivosti a netolerantnosti t.zv. "progresistů" (pokrokových hlasatelů nezvratných pravd) bych mohla podle svých italských zkušeností vyprávět romány. Provádějí soustavnou zastrašovací cenzuru.
Jenže to nemá nic společného se zákony, formulovanými v zájmu společnosti, na ochranu jejích zájmů. O tom jsme už diskutovali a nechtěla bych se k tomu znova vracet.

Harpyje řekl(a)...


No hlavně že Tě, Jakube, nepohoršil výrok váženého STK, znějící
"Co si o vás myslím bez servítek zase pro změnu já: Sylvie, jste zlá, stará ženská, která se při vědomí své bezvýznamnosti a blízkosti své vlastní smrti pokouší ublížit co nejvíce lidem. Protože to nemá odvahu udělat přímo, realizuje se jako troll na internetových fórech."
Dobytek, který jen schopný vyslovit něco podobného, má Tvůj souhlas?

Harpyje řekl(a)...

Co se sprostoty týká, tak poukazuji na Vaši údajnou přítelkyni "Agnes". Takže raději držte zobák, Informace.

Kopretina řekl(a)...

Nemám ráda Putina, je to autokrat a souhlasím s panem Stejskalem, že provaslaví je modlářské náboženství, klanění se ikonám, stejně jako VH dávám přednost přímému kontaktu s Bohem, ne prostřednictvím svatých Antoníčků nebo ikon, nesmíme zhřešit jako kdysi Izraelité, když si vybudovali zlaté telátko a klaněli se mu...přesto také považuji vystoupení Pussinek za nemravné. Jsem jistě prudérní dáno mým křesťanským přesvědčením, ale myslím si, že otázka sexuální patří do intimní sféry každého z nás a exibicionismus odsuzuji a to jakýkoliv, pornografie, prostituce, drogy, narkomani, zloději, pedofilové, zoofilové, nekrofilové, gerontofilové, alkoholici... (pozor ale homosexualitu k těmto vyjmenovaným hnusným perverzitám narozdíl od p.Semína a Jakla neřadím,nejsem homofob). Asi se od mnohých mladých lidí mého věku liším, ale to je mi fuk, jsem jaká jsem a nehodlám se měnit...Za ty roky mě už mnozí lidé znají...

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Zdejší diskuse je i malý sociologický experiment. Hodí se sem aforismus Henry Kissingera o akademickém prostředí (where the “politics are so vicious precisely because the stakes are so small”).

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Oprava: Kissinger si sice nepamatuje, že by to byl řekl, ale zní to prý jak od něj. Říká Wiki.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sayre%27s_law

Jakub S. řekl(a)...

Ale nemá... překvapil mě, jistě. Já ale veškerou komunikaci s lidma neprovádím veřejně, no.
Já ovšem neznám vaše dřívější letité očividně poživačné kontraverzní šarvátky či útoky, jenom tuším, jsem tu teprve rok. S Tebou ovšem se znám dýl, a na NP jsme byli vždycky na jedné lodi. Ale dyť aji dneska by se taková loď našla, že?

Jakub S. řekl(a)...

Politici jsou takoví darebáci prostě proto, že toho mohou tak málo získat x že sázky jsou tak nízké? Pak je stake taky popravčí kůl, no ale to snad...?

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

On 20 December 1973, the Wall Street Journal quoted Wallace Stanley Sayre , U.S. political scientist and professor at Columbia University, as: "Academic politics is the most vicious and bitter form of politics, because the stakes are so low."
Neobratně bych to přeložil:
"Akademická politika je nejvíce zlá a zahořklá forma politiky, protože v sázce je tak málo."

Kopretina řekl(a)...

No je to tu jak ve filmu "Válka Roseových". Dřívější přátelská atmosféra se mění ve válku a konfrontaci...Vy jste, Harpyje, na nože s STK,válka dvou inteligentních, vzdělaných lidí s velkým množství zkušeností a vědomostí, já zas s podlým a bezcharakterním gaunerem a dobytkem Švehlou,(který je inteligentní a o to je to horší), kterého do krve hájíte, při tom já jsem tuhle tragickou konfrontaci nezačala, ale jsem schopna mu odpustit a na všechno zapomenout, nechá-li toho...Ovšem až se rozhodneme, že toho necháme, spadne na nás lustr a vše skončí špatně...Jsem ochotna odpustit každému, odpuštění je nejdůležitější charakterová vlastnost pravého křesťana s pravým charakterem (tedy, co se dá odpustit, něco je naprosto neodpustitelné), dříve jsem byla na nože s panem Jílkem, nyní jsem se s ním pěkně pokecala a pobavila a konec dobrý, všechno dobré...Odpustila jsem i Fryšovi...Do našeho sboru přišla paní, která má 90 let a zdraví ji slouží, úchvatné a krásné, paní plní lásky a pozitivní energie, paní, která necítila nikdy k nikomu nenávist, což je obdivuhodné, kdo někdy necítil nenávist? Ale nenávist je cesta k temné straně síly(z našeho křesťanského hlediska cesta k Satanovi), jak by řekl Mistr Yoda a člověk se stane navždy ztraceným a bude ho nenávist provázet celým životem. I já se musím snažit nepropadat nenávisti a zlosti, ne vždy se mi to daří, což je má vina, má veliká vina, proto musím prosit Našeho Pána, aby nás vysvobodil od moci Zla, jedině Kristova prolitá krev nás může zachránit, snažit se nacházet v lidech dobro a přemáhat Zlo Dobrem. Teoreticky se ovšem o tom hezky mluví a filosofuje, ale moc těžko se tak jedná. Ježíš je mocnější než-li Zlý, ale Zlo je svůdnější, snadnější, velmi snadno se mu podléhá a těžko se nalézá cesta zpět...Vzpomeňme na nádherná slova Žalmu..."Blaze každému, kdo kráčí o Božích cestách..."

informace řekl(a)...

On to není ani tak experiment akademické politiky, jako akademické prázdné diskuze, kdy lidi se přou o věcech, o kterých celkem nic nevědí.
Celá ta akce ruských pussinek nemohla skončit jinak než jako velký flop. Ať už to byl pokus o politický protest nebo zoufalý pokus o sebezviditelnění (prý skupina krátce před tím začala proceduru o patentování svého loga). Vybrat si chrám Krista Spasitele, který je mimo jiné symbolem mírové koexistence Putinova režimu a pravoslavné církve, pro své vystoupení, kde nadávají Putinovi, moskevskému patriarchovi a věřícím církevně slovanským jazykem hoven božích, nebyl ten nejgeniálnější nápad. Každého osla by napadlo, že to neprojde tak hladce. Jako by to neprošlo v žádné zemi, ať křesťanské nebo pak muslimské. Dívky se sice zviditelnily na několik měsíců, tři byly odsouzeny na dva roky, dvě prý utekly do zahraničí (Ukrajina), dalších dvanáct policie hledá. Za pár dní, až utichne vřava (která tedy už v západním tisku utichla, píší o tom jen ruské noviny a Neviditelný pes), si na dívky nikdo nevzpomene.
Putinova politika usmíření s církví a podporou nacionalizmu navazuje na tradice devatenáctého století, kdy za vlády Nikolaje I je zformulována t.zv. oficiální ideologie: samoděržavije, pravoslavije, narodnosť. Ideologie, která je pak dál propagována a rozvíjena ruskými filozofy a spisovateli generace prvních a druhých slavjanofilů.
Moskevský patriarch pak otevřeně podporuje Putina. Nakonec, po desítiletích pronásledování, zvlášť tvrdého za dob Stalina, kdy byli kněží zavíráni do lágrů, kostely bořeny, nebo z nich dělali sýpky nebo sklady, patriarchovi se nelze moc divit.
Spojení církve s carskou mocí bylo tradičně velice pevné. Zvlášť po pádu Konstantinopole, kterou dobyli Turci (1453), ruská církev je prakticky jedinou autokefální ortodoxní církví, která si zachovala svou samostatnost. Tehdy také se rodí další ideologie - Moskvy jako třetího Říma.
Rusové, zvlášť na venkově, jsou skutečně hluboce nábožensky založení a jsou na své pravoslaví hrdí. Staré stoleté tradice se nepodařilo vyvrátit ani stalinskému režimu. Putin naopak pravoslaví podporuje a využívá.
Myslím, že alespoň takového základní vědomosti by měli diskutující mít, než se pustí o rozumování o zaostalosti ruských svíčkových bab, která prý slouží za záminku k formulaci obžaloby a pak i rozsudku. Nemá žádný smysl dívat se na celou záležitost očima ateisty, který se ptá, čím pak byl chrám poskvrněn, jestli tím, že tam několik dívek protestovalo proti Putinovi? A podobné. Nemá smysl tu rozebírat diskuzi na jiných stránkách.

informace řekl(a)...

Velevážená paní Harpyje,
je už dost pozdě a tak se omlouvám, že vám nehledám citáty sprostých nadávek z literatury nebo jiných umění.
Až snad zítra ráno. Doufám, že se pro to nebudete zlobit a že se Vám bude stejně dobře spát i bez citátů.

Harpyje řekl(a)...

Buďte tak laskavá, a kázejte někomu jinému, Kopretino.

O existenci něčeho vzdáleně podobnějšího inteligenci mám v případě váženého STK silné pochyby, protože inteligentní člověk by něco takového nenapsal. Tato bezvýznamná a hloupá figurka, v "blízkosti své vlastní smrti" ani netuší, že jsem podstatně mladší než ona, a že se těším dobrému zdraví, takže na rozdíl od ní, s mým blízkým skonem tak moc brzo nepočítám.

Vaše chybějící "Menschenkenntnis" je vysvětlitelná Vašim mládím, Kopretino. Já znám dotyčného pána s kterým jste Vy "na nože", už opravdu dost dlouho, abych si o jeho osobě udělala naprosto jiný úsudek, než je ten Váš. Na téma souboje Zla s Dobrem by Vám mohl onen pán udělit nejednu lekci.

K absenci jakékoli reakce mého "kamaráda" Jakuba S. na tuto nehoráznost nemám co dodat.
Das war´s.

Megrendelőt anonym řekl(a)...

Koment:
Nějaká stařena se z nadměrné zvědavosti vyklonila z okna, vypadla a potloukla se. Z okna se vyklonila druhá stařena, začala se dívat dolů na tu potlučenou, ale z nadměrné zvědavosti se také příliš vyklonila, spadl a potloukla se.
Potom vypadla třetí stařena, pak čtvrtá a pátá.
Když vypadla šestá, přestalo mě to bavit a šel jsem na trh koupit si kilo jablek.

(1937)

Kopretina řekl(a)...

To jsem ráda Harpyje a přeji Vám hodně zdraví, jako ovšem všem, mně, své rodině, přátelům ze života i internetovým přátelům. Když ne nic jiného, tak mám pevné kosti, nedávno jsem sletěla ze schodů jako klubíčko a nepolámala jsem se, nohy jsem měla oteklé, kulhala jsem, ale polámaná jsem nebyla, chvála Bohu, je to tím, že jím extra tabletky s vápníkem.

Jakub S. řekl(a)...

Absenci - ? Napsal jsem sem, že nereaguju na všecko veřejně. Myslel jsem, že to je jasné... A následovala věta či dvě k mým vztahům k Tobě. Vydechnout, počítat do deseti a nepropadat slepé nenávisti vůči někomu, koho zcela neznám. Už teď se omlouvám, poučovat někoho vzdělaného a taky už ne nejmladšího a k němuž mám úctu, tedy opravdu není můj styl. -
Oba jste se dostali do fáze zkratových reakcí. A ty uvozovky... prosím už ne. Copak nevidíš, že si sama absurdně, sebevražedně a nelogicky vyrábíš nepřátele? A proč? Není to třeba. Je to tak smutné. Nemáš sil a energie nazbyt, ano, ve vypjatém životním úseku, kterým nyní musíš procházet. Tsknu ti ruce a držím palce a přeju nahlédnutí že útočíš na nepravé, falešné cíle. No dost. Ach bože. Mám tohle zapotřebí?
A kázání H. - no to už občas najednou patří k ní. Prostě si to každý přečte či nepřečte a bude či nebude reagovat, no... Uškodila tím někomu, plivla tím na někoho, urazila někoho?
Ite, missa est... No tak. Dál snad případně soukromě. Ale já ani od nikoho žádné vysvětlování či ohrazení či omluvu nepotřebuju, ujišťuju.

Jakub S. řekl(a)...

A zlých, zlých, jedovatých, jízlivých lekcí na adresu Kopretiny ten pán už opravdu pouděloval dost. Je zcela vedlejší, že ona si holt každou chvíli na něco dobrovolně a nadšeně a slepě naběhla sama. Nemusel toho využívat. Tohle Ti nikdy nevadilo, nezaráželo Tě to, prosím? Na adresu entuziastické ženy s nelehkým osudem, která je ráda že je ráda? I když to tak často nevypadá? Víš? Tak teď víš, no...
Ježíšikriste, už ne... ita est, satis, amica. Bene. Pax gaudium spesque tecum+.
Právě jsem dokorigoval nekrolog na svého dalšího celoživotního kamaráda, spolužáka, starého mládence. Posledních dvacet let jaksi pořád píšu něčí nekrology: z rodiny, ze třídy... kdo jiný než J., že? Tak jo. Na kutění a vydělávání jako každého správného chlapa ho neužije... no tak aspoň v tomhle je nezastupitelný. Na takové capiny jako jsou nekrology a proslovy do obřadních síní. Tož tak...

Kopretina řekl(a)...

Tak jsem si vyměnila pár mejlů s panem Mgr. Karlem Orlíkem, předsedou České společnosti přátel Izraele, bojujeme oba za stejnou věc. Ptala jsem se ho, co říká na Adama B. Bartoše, se kterým se zná, i on je otřesený, kdysi přítel,laskavý a srdečný člověk se proměnil, změnil se v monstrum, taková nenávist se rodí, no raději dost. Jak se někdo může změnit k tak horšímu? Poturčenec horší Turka...Martin Luther, s filosemity se stal bojovný a vulgární antisemita, tolik protižidovských hanopisů.

Megrendelőt anonym řekl(a)...

Také jedno slovo do diskuze.
Uši jsem si nezacpával. Všichni ostatní si je ale zacpali, jedině já jsem si je nezacpal, a proto jsem také jako jediný všechno slyšel. Taky jsem si nezakrýval hadrem oči, jako to udělali všichni ostatní. A proto jsem všechno viděl. Ano, já jediný jsem všechno viděl a slyšel. Ale bohužel jsem nic nepochopil, a proto jaký to má tedy smysl, že jsem jediný všechno viděl a slyšel? Jakési útržkovité vzpomínky, klikyháky a nesmyslné zvonění. Vtom kolem proběhl tramvajový průvodčí a za ním stará dáma s lopatou v zubech. Někdo řekl:
"Jen tak pro tvůj klid ty káčo pitomá , pokud je někdo blbé jak troky , že nebyl schopný se naučit pravopis , tak by měl držet hubu a nehrát si na chytrou . Jsi ubožačka jaké není rovno ." .

Jakub S. řekl(a)...

Jeden extrém mívá (a není to dlouho vidět) čím dál blíž k druhému, je to v kruhu; a taky - změna tebou uváděná bývá taky občas v opačném gardu. Jakkoli vhled, tolerance, chápání, studium něčeho/někoho je jaksi už ex definitione nesrovnatelně podstatně obtížnější a vyžaduje x-krát víc úsilí a pokory než podlehnout návalu nenávisti, pohrdání, plivání, zesměšňování atd.
A zase užíváš slov jako monstrum. Úroveň, prosím.
Lutherův antisemitismus vulgární - ? Ahistorické, H. V té době není namístě používat takových slov. Ale je to snad jen mé chápání. A teď nemám čas věnovat několik dní studiu traktátu O židech a jejich lžích atd. Šalom.

Harpyje řekl(a)...

Ještě k Tvému 27. srpna 2012 20:51, Jakube, a o tom, že si údajně vyrábím nepřátele.
Nehodlám se ospravedlňovat, ale když někdo napíše "... do jaké míry se ještě má pomáhat postiženým dětem. Protože jeden těžce postižený, navíc obvykle bez dobré prognózy potom odčerpává mnoho prostředků, které by se mohly vynaložit na pomoc (pozitivní diskriminaci?) mnoha méně postižených." A samolibě dodá, že to házení ze skály ve Spartě mělo něco do sebe, tak je buďto nácek, nebo pitomec.
A když na oprávněnou kritiku této "úvahy", kterou mimochodem všichni přešli taktním mlčením, reaguje tak nehorázným způsobem, tak je pitomec na druhou.
S lidmi, kteří zastávají takové názory bych se přátelit nechtěla.

Kopretina řekl(a)...

O antisemitismu jsem četla určitý rozbor. 1) jednak to byl církevní antijudaismus...Židé jsou vrazi Krista, "dokud se nevzdají své viny a nekonvertují ke křesťanství", jsou navždy prokleti, tento názor Bohužel úplně nevymizel...
2) pak to byl ekonomický antisemitismus cechů, Židé byli chápáni jako nebezpečná konkurence, cechovní antisemitismus byl rozšířen i v naši zemi (Tomáš Pěkný-Dějiny Židů v Čechách a na Moravě)
3) no ten nejprimitivnější, vulgární rasistický antisemitismus, nacistická éra
Rasistický antisemitismus přecejenom nebyl u všelijakých církví vhod, naprosto legitimní se považoval antijudaismus, jenomže judaismus je náboženství národní, židovský národ vyznává judaismus (to samozřejmě pochopí i blbeček), proto útočit na židovskou víru je i útok vůči Židům jako takovým...No a v dnešní době je oblíbená ideologie antisionismu, nám nevadí Židé, nám vadí Izrael, ale to je velmi falešné, antisionismus spolu s antijudaismem s klasickým antisemitismem splývají...
O tom, jak antijudaismus splýval s antisemitismem se můžeme dočíst v knížečce O Židech a jejich lží...
Tak jedeme: " Za prvé jejich synagogy je nezbytné podpálit,za druhé jejich domy musí být v každém případě strženy a srovnány se zemí, za třetí měly by se jim sebrat všechny modlitební knihy včetně Talmudu, za čtvrté mělo by se jejich rabínům pod hrozbou smrti zakázat další vyučování, za páté Židům by měly být sebrány všechny cestovní pasy a privilegia, za šesté měli by přestat s lichvou, za sedmé dejme mladým Židům a Židovkám cepy, sekepry, motyky, rýče a přeslice, nechť si dobývají svůj chléb v potu tváře...Měli bychom ty ničemné líné kůže špinavé vyhnat z naši společnosti, pryč s nimi...Shrnuto a podtrženo drazí princové a šlechtici, kteří máte na svých panství Židy, nevyhovuje-li vám tato moje rada, pak si klidně najděte něco lepšího. Hlavně abychom se vy i my zbavili Žid§, toho nesnesitelného ďábelského plemene"...
Jako by nacista promluvil...I Julius Streicher vlastně poznamenal, my likvidujeme ďábelské plemeno...
Gerhard Kittel, lutherán z doby nacismu, napsal komentář k Nové smlouvě, prakticky prosazoval, "úplné vyhlazení považuji za nepraktické, sionismus také nepřichází v úvahu, všichni Židé se do Palestiny nenarvou, nejhorším řešením by byla asimilace, ta by zkazila německou rasu, místo toho musí Židé zvolit jako úděl pohanu a pohrdání, nechť se s nimi zachází jako s druhořadými občany, obtížnými hosty v cizí zemi, ryzí Židé jsou ti, kdo na sebe bere utrpení v exilu, ryzí judaismus zůstává věrný symbolu cizince bez pokoje i bez domova po tváři země" Bohužel Kittelovy panflety stále můžeme nalézt v knihovnách...

Kopretina řekl(a)...

Jistě je pravdou, že biblický Izrael nebyl dokonalý, ve Starém zákoně v listech proroků objevují napomenutí Hospodina vůči svému milovanému lidu, i evangelia zaznamenávají množství konfliktu mezi Ježíšem a vrcholnými představiteli jeho národa. ALE musíme si pamatovat, že Mojžíš, Izaijáš, Ezechiel, všichni proroci, Ježíš a apoštolové byli Izraelci, narodili se jako Židé, žili jako Židé a zemřeli jako Židé. Veškerá kritika Izraele proroky a apoštoly byla v rámci rodiny, nikdy neměla sloužit jako obžaloba Izraele zvenčí pohany (góji). Židé byli a jsou národem, které si Hospodin vyvolil, miloval a dodnes miluje. Hospodin praví..."...Izrael je můj prvorozený syn...(Exodus 4:22). Občasné Boží tresty jsou zvláštním zmanením Boží lásky. Židé byli povoláni, aby žili s Bohem v naprosto jedinečném vztahu.To vždy zavazovalo k odpovědnosti. Synovství, sláva i smlouvy je zvláštní výsada..."Jim (Izraelitům) náleží synovství, sláva i smlouvy, jim byl dán Zákon (Mojžíšův) a z nich skrze tělo pochází Mesiáš, který je nadevšemi, Bůh požehnanž na věky (Římanům 9:4). Můžeme parafrázovat známe židovské rčení: "Kdo stál o to, aby si nás vyvolil"...Prvotní Církev Bohužel ztratila ze zřetele zvlástní roli Izraele v dějinách a plánu spásy, Mesiášovo tělo bylo otráveno zničujícím jedem...

Kopretina řekl(a)...

Citovat množství protižidovských výroků různých papežů je zbytečné, připomenu jenom výrok, Petra, zvaného "Ctihodného"...považován za "nejmírnějšího člověka a vzor křesťanské lásky", "nejmírumilověnší člověk své doby", "muž nekonečné lásky", ale démona nenávisti vůči Židům rozdmýchával také..." Vy, vy Židé k vám mluvím, kteří až do dnešního dne zapíráte syna Božího, jak dlouho ještě, vy ubožáci, budete odpírat pravdě. Pochybuji, zda-li Žid může být vůbec člověkem. Vyvádím z brlohu toto směšné zvíře a v anfiteátru světa je předvádím pro zasmání. Tebe vedu kupředu, ty špinavý Žide, ty divé zvíře, před zraky všech lidí"...
Hrozné to čtení. Dějiny židovského národa jsou dějinami nezměrného utrpení, ale i zázračného povstání, z smrti, popela se zrodil moderní dynamický Stát Izrael, živá demokracie, vyspělá a nádherná země...

Jakub S. řekl(a)...

Máš asi na mysli B e d u , zvaného Venerabilis.
Ano, antisemitismus, antisionismus, antijudaismus - přelívá se to, překrývá, mění v to druhé či třetí a zpětně, vědomě, podvědomě, zaměňuje se to, nemluvě vůbec o lidovém trvale přetrvávajícím archaickém negativním (nedůvěra, odpor, separování se) vztahu k ž-Židům, aniž ti hrdí nevzdělaní čeští/moravští venkovánci vůbec mají tušení o čemkoliv na tomto poli dnes a vůbec už ne včera.
A ještě jednou: oživovat výroky, výpady, bojovná kázání, pamflety atd. církevních autorit ze starověku či středověku bez souvislostí a bez porovnání s běžným dobovým vyjadřováním obecným, to by se nemělo dělat. Laici mají snad trochu alibi, leč historici čehokoliv to dělat nesmějí, a taky (pokud nejsou darebáci) nedělají. Amen...
Ovšem: uznávám, že při prvním čtení něčeho takového je to velmi silná káva. Smrťák, že? A ta kombinace s jinými vlastnostmi těch autorit - čestní, odvážní, bojovní, obětaví... ale vztah k Ž byl m i m o tohle všechno. Na ty se u křesťana nic nevztahovalo. Bohužel. Bohu žel.

Kopretina řekl(a)...

Ano, myslela jsem Bédu...Víš, já mám zepředu zezadu přečtenou knihu Michaela L. Browna a on apeloval na VŠECHNY křesťany, že by se měli dovědět o tragické minulosti, dovědět se, co se dělo ve jménu Ježíše Krista, zdůrazňuji pouze v jeho jménu, jaký trestuhodný podíl na tom všem, měla "Církev" a "křesťané", respektive falešní stoupenci Ježíše Krista, jen když se vyvarujeme krutým stereotypům, ještě mám knihu z ICEJE "Sionismus", "Náš otec Abraham", "Stokrát o Izraeli" a "Izrael a Církev"...Musíme se vcítit do bolesti Izraele, láska k Izraeli je darem z nebes a každého slušného člověka by měla provázet. Protože ten, kdo si říká, že je skutečným a pravým následovníkem Ježíše Krista, musí při Izraeli stát, musí být křesťanským sionistou, musí Izrael podporovat a hájit ho. Ano, napsala jsem příspěvky mimo téma, ale nikoho tím nehaním, neurážím, filosemitismus jistě nikoho zde neurazí. :-)

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Nemyslíte vůbec. Jen cosi papouškujte.
Michael L.Brown (mimochodem SKVĚLÝ obchodník typu L.Rona Hubbarda) cituje z díla Aduersus Iudœorum inueteratam duritiem slavného clunyjského opata zvaného Petrus Venerabilis.

Rada zdarma pro zdejší „puncované intoše“: Bavte se raději normálně o nějakém tom rafinovaném žrádle.

A už si vás vypnu; ať vaše bláboly opravuje kdo chce.

informace řekl(a)...

Křížence Hurvínka s Leninem také vyděsila zpráva o vyhlídkách lidstva v nejbližších čtyřiceti letech.
Nechme všeho filozofování a dejme se raděj do nějakého rafinovaného žrádla, dokud je ještě čas - prosí úpěnlivě.

Jakub S. řekl(a)...

Sakra - tak asi přece Petr! Budiž. A bude kvůli tomu dražší chleba?
Kříženec Hurvínka s Leninem - jak by to asi vypadalo - ? To by bylo něco!

Anonymní řekl(a)...

Asi jako Informace. Asi se na sebe podívala do zrcadla.

informace řekl(a)...

Ale kdepák, zlomyslňoučká Anonymní.
Kombinace Lenina s Hurvínkem vypadá takhle:
http://media.photobucket.com/image/lenin/liut123/Immagine-07.png?o=135

Doufám, že se to otevře.

Good bye Lenin! Neznáte náhodou?

Jakub S. řekl(a)...

Bodejť že znám. Cokoliv, co se týká DDR, dokumenty, hrané, články, fotografie. Víte, že svého času jsem tu zemi a její lidi znal možná důkladněji než našince. Jazyk, dialekty, kulturu.
Byl vynášen do nebe, a nepopírám, že vystihuje tu crazy situaci atd. krásně, reálie a všecko... vtáhl mě do děje a situací, byl jsem patřičně dojímán - ALE: já jsem si pořád nostalgicky říkal, proč ten scénář nedostali do ruky NAŠI filmaři. Menzel třeba. Protože v tom filmu chybí aspekt, který by v našem nechyběl: h u m o r .

StK řekl(a)...

No, myslím že v tom filmu humor byl. Ale takový ten - německý...
Ein, zwei, drei... Lachen! Jetzt!

informace řekl(a)...

Právě jsem to chtěla napsat, když mi vypadl internet. Taky si myslím, že český humor je jiný.
A na letícího Lenina si pamatujete? Nevím, jestli je to právě záběr z filmu, ale našla jsem ho na Googlu.
Prý se podobné případy staly ve skutečnosti, že se člověk probudil z komatu v jiné politické situaci.
http://www.manfred-kraemer.de/html/footage/lenin_sh02.jpg

idokulil řekl(a)...

Ano, staly. A musí to být sakra náročné, zvládnout to a - jak to říct - začlenit, zařadit, včlenit se j i n a m . Quasi paralelní vesmír, esli víte, co myslím (asi nečtete moc sci-fi, ne?) - všechno či skoro všechno je stejné, svět okolo, věci, lidi... a vy cítíte, že vše je jinak. A nevíte jak a kde vlastně jste či kdy a proč. Párkrát jsem to zažil. Pocit na infarkt. A červí díra nikde.

Jakub S. řekl(a)...

Ad Německý humor: v kostce - je prostě přímý, přímočarý, prvoplánový. Na rozdíl od anglického, našeho, frantíků, většiny Románů, a v určité shodě s Rusy, Nizozemci, Dány, snad i Skandinávci obecně (moc neznám). Ovšemže nemluvíme o intelektuálech, nýbrž o obecných trendech. Ve starém Rakousku to byl napůl. A humor Maďarů je, cítím to zřetelně, důkazy po mě nechtějte, výrazně jiný. Nizozemci, Rusi, půlka Němců a US citizens postrádají smysl pro ironii, vůbec pro její rozeznání. U Slováků nevím - teda vím: napůl.

Jakub S. řekl(a)...

Ten paralelní vesmír - už jsem se zmiňoval: především 21. srpna 68 v šest třicet.

Kopretina řekl(a)...

Pane docente, profesore, PhD Švehlo, Michaela L. Browna neznáte, neznáte o něm vůbec nic, nevíte vůbec co napsal ani nevíte o jeho názorech nic. Nepleťe se do věcí, kterým nerozumíte. Ale nic si z toho nedělejte, nejste jediným člověkem, které tohoto pána znají...Dr. Brown není obchodník, ale mesiánský Žid, Žid, který následuje Ježíše Krista, jistě, strýček gůgl nahodí první jméno obchodníka, ale je to mesiánský Žid...

informace řekl(a)...

Jsem pod článkem "Legální zlodějny"?
Jestli ano, tak dodávám. Odjinud.

Jen tak na okraj. Disident Boris Nemcov spolu s Leonidem Martynjukovem uveřejnili dokument, který obsahuje sezam Putinova majetku.
20 vil, 43 letadla, 15 vrtulníků, 4 jachty, to všechno koupené za veřejné peníze.
Putin vlastní 4,5 % Gazpromu, 37% společnosti Surgutneftegaz., 75% švýcarské společnosti Gunvor, která kupuje ruskou naftu za snížené ceny a prodává na trhu za normální. Roční výdělek dosahuje 8 miliard dolarů.
Ten si to uměl zařídit, že? Plukovník.

StK řekl(a)...

Putin: Nemůže najednou bydlet ve dvaceti vilách - vždyť si ani nezapamatuje, kde je ve které vile třeba WC!
Letadla po použití smačká a hodí do šrotu?
Takový majetek ani neodkážete potomkům - je toho prostě moc. Pak už s takovým majetkem můžete jenom "konat dobro", zakládat organizace na podporu toho či onoho a financovat je. Budou vám vděční - no a co? Jiní vás za to budou nenávidět a někteří vám budou strašně závidět.
Jakmile majetek překročí určitou mez, je už nadále nezvladatelný a nepoužitelný. Navíc se vás budou správci toho majetku snažit okrást. Stojí to všechno za pomyšlení, že mám třeba patnáct vrtulníků?

Ech, nechtěl bych být tak bohatý...

informace řekl(a)...

Jo, StK,
na to, abyste vládl takovým majetkem a celému Rusku, muste mít nějakou tu rychlost navíc. Jinak byste se z toho zbláznil anebo by Vás oddělali.
V dnešním listu Nezavisimaja gazeta čtu titulek Народ онемел: подготовили доклад об имуществе Путина. Lid oněměl, když se dozvěděl, co všechno si Putin "přivlatnil". A bude mlčet dál a bude pro něj dál hlasovat přes 60% voličů. Proč? A myslíte, že z toho bude nějaký veřejný skandál? Mluvčí kanceláře prezidenta už rychle upřesnil, že ten letecký park je vlastnictvím státu, daný Putinovi k dispozici.
K tomu konání dobra: neměli by snad Putin a vláda zvýšit důchody? Čeká se významné zvýšení cen potravin kvůli suchu a požárům na Sibiři, které zničily část úrody.

informace řekl(a)...

Na Psu zas diskutují, jaké je a jaké není dnešní Rusko. Jestli putinské Rusko je odlišné od toho komunistického.
Pokud vím, nikdy nevyšlo najevo, že by Lenin, Stalin a další následovníci na trůnu byli tolik nakradli z veřejného státního majetku. Asi to nepotřebovali, všechno bylo "majetkem lidu".
Základní rozdíl bude asi tady.

StK řekl(a)...

No Informace, nemám tu "rychlost". Jeden krátký čas jsem měl tři auta. Nebyly mi k ničemu, akorát jsem nevěděl, kde mi které stojí, měl troje klíče od auta a platil jsem tři pojistky.
Já vím, mezi Putinem a mnou je sice "malinkatý rozdíl", ale jako příklad mi to stačí.
K rozdělování "přerostlého majetku" chudým: Zkuste si někdy ten jeho majetek odhadnout v Kč nebo € a podělte ho počtem "potřebných". Zjistíte, že tyhle řečičky o rozdělování majetku jsou bohapusté komunistické žvásty. Každý chudý Rus by dostal tak asi 1/2 láhve té nejlevnější vodky - a to myslím odhaduji příliš mnoho. Co by z toho svého podílu měl druhý den? Ani to bolení hlavy, ruský člověk vydrží všechno, nejen 1/2 láhve vodky na ex!

informace řekl(a)...

Šla jsem si koupit týdeník il Panorama kvůli novému skandálu s odposlechy sicilskými soudci telefonátů prezidenta republiky a našla jsem v čísle zajímavý článek o dnešním Rusku. Nehovoří se tam sice o Putinovu zbohatlictví, ale o celkové situaci. A jak si ji někdy mylně vykládají západní média po případu s Pussynkami. Západ vidí ve vystoupení těch dívek nějaký významný projev protestu, který je prý v ruské veřejnosti rozšířený. Podle mínění tří historiků, kteří se po léta zabývají ruskou situací, (Roberto Valle, profesor dějin kultury východní Evropy v Římě, Stephen Cohen, prof. ruské kultury a dějin na N.Y. univerzitě, Vittorio Strada, prof. ruské kultury a literatury, Benátky) ruská politická situace je naprosto jiná, než jak si ji představují záp. politici nebo media. V Rusku neexistuje nějaká organizovaná opozice proti Putinovi a jeho režimu. Opozice je roztříštěna do velkého souostroví straniček, skupin a skupinek, od veterokumunistů, nacionalistů, nacionálfašistů, liberálů, různých informálních skupin, které nejen že netáhnou za jeden provaz, ale tlučou se mezi sebou. V této situaci není myslitelné, že by opozice mohla putinův režim převrátit. Nemá ani nějaký společný program.
Na druhé straně, podtrhují tři historici politologové, převrat je zcela nepravděpodobný, státní aparát je silný, v Rusku mezi lidmi je silný klerikalizmus a církev režim podporuje, silné nacionalistické cítění, které chce Rusko silné a jednotné.
Jediným východiskem po podařeném státním puči by byl nesmírný chaos, nebezpečný pro okolní svět, protože - nesmíme zapomínat - Rusko je světovou atomovou velmocí. Komu by se dostaly ony pověstné klíče do rukou?
V Rusku je situace složitá a nesmíme ji mylně vykládat podle starých sovětologických schémat.
Takže Pussynky si zazpívaly, udělaly v chrámě čurbes a teď si to odsedí.
Ale to neznamená, že vystoupení dívek je příznakem nastupujího odporu a odboje proti režimu.
I když celý putinův establishment krade a prezident v čele.

informace řekl(a)...

Jen jsem otevřela Google news a hned jsem našla potvrzení toho, co říkají tři politologové historici o ruské opozici. V Peterburgu chtějí organizovat 15. září protestní pochod. Opoziční skupiny nebyly schopny ani dát dohromady jednotný organizační výbor.
Vy čtete rsky, že, Stk? Přečtěte si kolik skupin chce tento pochod zorganizovat a při tom se nedokážou dohodnout, kudy vůbec chtějí jít.
По словам собеседника агентства, участие в акции, помимо представителей ПАРНАСа, примут активисты "Другой России", "Солидарности", "Национал-демократической партии" и "Рот фронт". Заявленная численность участников - до 10 тыс. человек.
Вместе с тем, по словам представителя ЛГБТ-Организации "Выход", еще одна заявка на проведение "Марша миллионов" в ближайшее время будет подана в Смольный от оргкомитета "Демократический Петербург". Мероприятие, численностью до 10 тыс. человек, также планируется провести в центральной части города. Среди участников - "Лига избирательниц", Христианские демократы", "Либертарианская партия", "Российское социалистическое движение", "Народно-трудовой союз", "Студенческое действие", "Молодежная правозащитная группа".

Смотрите оригинал материала на http://www.interfax.ru/news.asp?id=263228
A podobných zpráv nacházím v tisku denně spoustu.

informace řekl(a)...

Jak se dočítáme v novinách, dokument Borise Němcova, který obsahuje seznam Putinova majetku, zveřejněný nedávno, je prvním aktem podzimních demonstrací opozice proti Putinovi a vládě. Vyvrcholením má být "pochod milionů", který se má odehrát hlavně v Moskvě a Petroburgu a případně i v jiných městech Federace pod heslem : "Vor! V Kremle ili v ťurmě? 15 senťabrja rešať tebe!" (Zloději! V Kremlu nebo ve vězení? 15.září se rozhodne!) Požadavky zformulovanými opozicí jsou v postatě odstranění Putina od moci, vypracování nového volebního zákona pro volbu prezidenta a parlamentu (nynějším parlamentem, který by měl potom odstoupit!), vypracování nové ústavy novým parlamentem, kde by funkce prezidenta měla být ohraničena na 6 let, nové volby.
http://vk.com/wake_up_russia
Nakolik tyto akce znepokojují Putina? Podle italských novin, téměř vůbec, protože jak vyplývá z výsledků průzkumu věřejného mínění nezávislé agentury Levada Center z 19. srpna, 65% občanů souhlasí s Putinovou politikou, 32% je idiferentní, 8% je proti. Kromě toho Duma již schválila některé reformy, jako volbu regionálních gubernatorů, zjednodušení registrace nových stran. (Nyní jich existuje 39 a 190 dalších čeká na registraci.) Zároveň byly zpřísněny normy kontroly internetu.
Kolik lidí se zúčastní toho pochodu? Sami organizátoři předvídají asi tak 10-20 tisíc v Petroburgu, podobně i v Moskvě.
Může to nějak ohrozit Putinovu pozici? Odstoupí Putin anebo může být zbaven funkce?
Že by Putin dobrovolně odstoupil, o tom nemůže být ani řeč. Nejsme v Německu, kde prezident Wulff podal demisi pro nařčení, že mu přátelé podnikatelé poskytli zvýhodněnou půjčku na koupi domu a že mu zaplatili několik dní dovolené. Nejsme ani v Itálii, kde by podobná manifestace nebyla povolena, dokud je prezident ve vé funkci.
A v Rusku? Podle Ústavy RF, čl. 93, prezident může být zbaven funkce po dlouhé proceduře, kde státní duma vznese obžalobu, která má být potvrzena Nejvyšším soudem federace. Pro zbavení funkce při hlasování v obou komorách parlamentu se musí vyslovit dvě třetiny poslanců. Putinova Jedinaja Rossija má v Dumě 238 křesel, oproti 212 ostatních tří stran. Takže parlamentní cestou by to nešlo. Dobrovolnou také ne. A na nějaké povstání nemá opozice čísla.
Takže v září se popasou na událostech západní media, případně různé organizace jako Amnesty International.
Rusko není západ a opozice si to tragicky neuvědomuje. Pár lidí skončí za mřížemi, případně je i odsoudí, ale víc nic se nestane. Jen palcové titulky v novinách.

StK řekl(a)...

A u nás, v Kotlince snad nějaká jednotná opozice existuje, Informace?
Na "režim a vládu" nadává každý, ovšem každý z jiného důvodu a spíš se ti kritici poperou mezi sebou, než by něco jednotně zorganizovali.
Divide et impera! tak nějak je to latinsky, že? Na tom principu, myslím, stojí většina režimů.

K Pussy Riot: Za mých mladých let se přece taky protestovalo, taky za to zavíralo. Ono to spíše souvisí s uvědoměním si vlastní faktické bezmoci mladých lidí a s pokusem na sebe alespoň tak upoutat pozornost.
Měli jim dát montérky a musely by celý rok v tom chrámu vytírat každý týden podlahu. To bych považoval za adekvátní trest. Těm pobožným babkám by to navíc udělalo radost. Ale dva roky v lágru? To je skoro jako "svaté právo" sadaře střílet kluky, kteří mu kradou jablka ze stromů. Jakási neadekvátnost.

Ale možná je to proto, že (já) nemám rád fanatiky a dogmatiky - a každé náboženské učení je takový menší či větší fanatismus. Ireálnost. Dogma. Podřízení se něčemu, s čím nedokážu souhlasit.

informace řekl(a)...

StK,
neznám českou ústavu a tak jsem raději nedělala žádné porovnání. ČR pak není prezidentská republika, prezident nemá takové výsady a takovou moc jako ruský. Čekala jsem, jestli se někdo ozve. a něco o tom napíše. Co by se dělo, kdyby část neorganizované opozice žádala jeho odstoupení nebo sesazení?
I situace v české opozici je jiná. Tady se mezi sebou hašteří jen několik stran. V Rusku jich bude 220, jestliže všechny zaregistrují. A to bude velice chytrý tah: čím je jich víc, tím je to těžší se na něčem dohodnout.
Mám za to, že v ČR je situace značně jiná. V Rusku podle statistik z r. 2007 je 80 až 100 milionů pravoslavných věřících. Číslo se liší podle zdrojů. Podle International Religious Freedom Report jich je kolem 100 milionů z asi tak 140 milionů obyvatel, z nichž pak nejsou všichni Rusové. V ČR tak vysoké procento věřících není. I to mění situaci. Lidi se rozhodují víc racionálně.

Anonymní řekl(a)...

Rusko, 143 mil. obyvatel: 15 tis. lidí manifestuje v Petrohradu, 20 tis. v Moskvě. Jiří Karas dramatickým hlasem hovoří o pochodu miliónů, pohodové atmosféře mezi převážně mladými a všeobecné neoblíbenosti Putina, Ondřej Neff přihodí pár slov o tupých kožených ksichtech režimních slouhů v uniformách. TV Fox News přidá pro ilustraci pár záběrů z hořících Atén.
Česká republika, 10,5 mil. obyvatel: V Praze manifestuje 90-120 tis. lidí. Naprosto nezávislí politologové v televizi hovoří o lůze ulice a nepřípustnosti nátlaku. Nejlepší ministr financí sluneční soustavy a přilehlých galaxií briskně spočte, že se jedná o necelá 2 % voličů. Pch! Pod jeho rozlišovací schopnost. Druhý a třetí den vyjde na idnesu, NP a dalších zodpovědných webech několik článků o tom, že se manifestace ve skutečnosti zúčastnilo přinejlepším 26, ale ve skutečnosti spíš tak 14 tis. lidí. V dskusích pod články horlivě přikyvuje několik zahrančních přispěvatelů, dovolávajíce se průkazných záběrů TV Fox News.

StK řekl(a)...

Pro Anonyma/Anonymku:
Ono strašně moc záleží na takzvaném "úhlu pohledu". Pokud jste někdy měl v ruce fotoaparát a různé objektivy tak víte, že pomocí "krátkého skla" dokážete vyfotit jablko větší, než meloun.
U demonstrací je taky dost důležitá "materie davu", nejen počet hlav, ale i "počet mozků" a "počet srdcí". Odborářské demonstrace v Kotlince byly akcí, kde často vystupoval "placený kompars" s bonusem, že se zdarma dostane do Prahy a nakoupí si tam to, co tu u nás mají sice taky, ale "Praha je Praha, to máte marný..."
===
Právě jsem v Reflexu 35/2012 dočetl článek o českých muslimech. Jistě taky záleží na úhlu pohledu, takže k textu nebudu nic podotýkat, to si musí přebrat každý sám. Já se jen chvíli díval na fotku na stránce 30 vlevo nahoře. Na ty dvě mladé "nevycválané" tvářičky a bylo mi smutno, jak se mladí lidé nechají snadno zmanipulovat. Nazval bych ten jejich výraz "militantní naivitou".

Takže pane/paní Anonymní: s manipulací je to lepší zkusit u mladších.

informace řekl(a)...

Dnešní petroburgský Rossbalt věnuje článek politickým akcím opozice v září. Kromě pochodu milionů 15. září, se má konat 8.září Forum levicových sil a 9. září v Moskvě pochod "Antikapitalizmus 2012". Na Foru má být přítomno, kromě 500 ůčastníků prvního fora z ledna t.r., kteří zastupovali asi 20 levicových skupin (jako alternativní komunistická strana Ruska, Ruská socialistická aktivita, Levá fronta, antifašisti, feministky, atd) i zastoupení stran Rudá fronta, Jiné Rusko, odborové organizace Socprof, Meziregionálního svazu pracovníků automobilist.průmyslu MPRA, kromě dalších levicových skupinek.
Jak je vidět, složení ruské levice je velice pestré. Hlavním úkolem, podle organizátora fora, Denise Zommera, je dosažení nějaké formy spolusoužití a nějaké minimální společné platformy. Předešlé forum bylo jen příležitostí k vzájemnému šťouchání a kousání.
Jestliže na pochod Levice 9. září přijde alespoň 4-5 tisíc lidí, tak to bude velký úspěch, bude to znakem, že protest dostal "nové politické zabarvení" a dosáhl nové "kvality", řekl Zommer.
Tato čísla, která uvádí sám člen představitelstva FLS (Форум левых сил), nesvědčí o nějakém velkém rozšíření levicových myšlenek a nálad mezi ruským obyvatelstvem. A sám organizátor je dost skeptický, pokud jde o otázku sjednocení různých straniček a skupin do jedné strany.
Pokud jde o pochod milionů 15.září, kromě protestu proti Putinovu obohacování a požadavku nových voleb, nebudou vznesený žádné nové cíle, také proto, že všchny předešlé požadavky nebyly vyslyšeny. Nemá tedy cenu vytyčovat nové. Hlavním cílem pochodů je ukázat, že existujeme, vzbudit mezi lidmi solidaritu, říká politolog Dmitrij Oreškin.
To je tak pohled na ruskou situaci zevnitř. Protestní hnutí je okrajový politický fenomén, který ani nevytyčuje nějaké sociální požadavky. Jako formu protestu volí pouliční manifestace podle západního vzoru. Tedy formy, které hnutí zviditelňují, ale sotva mu získávají další přívržence. Režim nemá problémy s jejich povolováním, protože mu to dodává aplomb demokratičnosti a zároveň mu to umožňuje držet hnutí pod kontrolou.
Připomíná to tak trochu staroruské samoděržaví ve fázi uvolnění policejního nadzoru.
Jak říkají sami ruští intelektuálové, historici, v Rusku znají jen dvě formy vlády - samoděržavie ili smutu (samoderžavije nebo bezvládí-chaos).
Putinizmus nemá alternativu?

Подробнее: http://www.rosbalt.ru/politrally/2012/08/31/1028971.html


StK řekl(a)...

Pro mě, který v Rusku nežije je to z té dálky jenom chaos, Informace.
Horší je, že to vzbuzuje pocit naprosté nejistoty, kdo tam má "sílu" a kdo naproti tomu "je v právu" i u "našich" Rusů, kteří tam mají rodiče a sourozence a jezdí tam skoro každé léto na kanikuly.
Rusko milují, jsou hrdí na ten velký národ z velké země - ale žít a umřít chtějí raději tady, v naši upachtěné, rozhádané Kotlince.
Tedy z 95%. Jeden se chce vrátit domů. Ale jeho žena nět, v nikakom slúčaji. Tak sedí celé léto každý večer na zahradě domu, který koupila jeho žena na jeho jméno a opíjí se. Když pak usne, jeho žena ho jde přikrýt, aby nenastydl. Ráno mu udělá vydatnou snídani a jde vydělávat do Ústavu peníze. Aby měl za co chlastat - a aby měli za co žít.

Tak tohle jsou taky Rusové. Ovšem na rozdíl musulmanů, Rómů a nebo jiných menšin nevyžadují pro sebe žádná zvláštní privilegia. Jednou ročně uspořádají "Den Ruska", pronajmou si budovu našeho Ústavu, pozvou svého velvyslance, který pronese řeč, pak mluví nějaký náš potentát, zazpívají si ruskou hymnu, pak zazpívá nějaký slavný ruský baryton a krásná sopranistka, popijí (mravně) dobré vodečky a jdou domů. Skoro všichni mluví dobře česky, někteří tak dobře, že je od našince nepoznáte. Polovina z nich má české manžel(k)y. Ale o tom se v novinách nepíše. "Pokrývač přece ze střechy nespadl..."

Anonymní řekl(a)...

Z Václavského náměstí byly záběry z helikoptéry. Ty jsou snad dost málo širokoúhlé a z dost velké vzdálenosti. A manipulace je to, co vytrvale zkouší ČT a další zodpovědná média s uvědomělými redaktory. Na všechny bez rozdílu věku.

StK řekl(a)...

Anonymní, mám k dispozici kvalitní fotky z poslední odborové demonstrace, dělané z Musea. Ale opravdu nebudu počítat hlavy.
S několika našimi místními "hlavami" jsem mluvil před jejich odjezdem do Prahy, takže vím, co od demonstrace očekávaly - a asi to nebyly nějak výjimečné hlavy. Takových tam muselo být víc. Tož tak.

Anonymní řekl(a)...

Nejde
a) o to, zda na Václavské náměstí dorazilo 70, 90 nebo 120 tis. lidí (i když "odborně spočtených" NPovských 26 tis. je evidentní kravina)
b) ani o to, že nešlo o setkání výjimečných intelektuálů; v demokracii to tak holt chodí, že každý hlas má stejnou váhu
Jde o evidentní nehoráznosti ve "zpravodajství" (nejen) ČT. A o to, že k vytvoření obrazu krajně neoblíbeného a veskrz prohnilého Putina se hodí kdejaká obskurní, na hraně zákona balancující skupinka, která by v demokratické ČR byla rozpuštěna, event. pozavírána dřív, než by se stačila poprvé veřejně projevit. Nehledě k již zmíněným přinejmenším problemtickým vztahům mezi většinou těchto skupin, i méně obskurních.
Relevantní alternativou k Putinovi jsou buď komunisté nebo nekontrolovatelný bordel. A Rusové, jakkoliv mají k blahobytu daleko, už aspoň nechcípají hlady jako za demokrata Jelcina, takže varianta bordel - bída - rozdělení - poštvání proti sobě - následné za pár drobných vyzobání oblastí zajímavých ropou/plynem/nerosty/vojensky už nepřichází v úvahu ani teoreticky.

StK řekl(a)...

Shodneme se Anonymní na tom, že se v českých oficiálních (i komerčních) zpravodajstvích manipuluje s divákem způsobem, který je pro člověka, zabývajícího se celoživotně "ovlivňováním obecenstva" hodně průhledný - a naprosto nevkusný.
Jenže to je všeobecný stav žurnalistiky - aspoň v Evropě a blízkém okolí. Lidé, kteří přežili v (relativním) duševním zdraví období 1968 - 1989 jsou na manipulace sdělovacích prostředků zvyklí, počítají s nimi a pokud o něco jde, hledají alternativní zdroje informací - pokud možno nezávislé.

K Pussy Riot (o ty patrně jde): Nazval bych to klukovinou, kdyby to zrovna nebyly holky. Reakce moci ale byla velmi nadbytečná a tím umožnila kritiku i těm, kteří ani netuší, o co šlo. Ale protesty k mládí přece patří a provokace rovněž.
Nezájem a pár měsíců přikázaných úklidových prací by nerozbouřilo tak hodně veřejné mínění na Západě. jako dva roky v koncentračním (převýchovném) táboře. Opět Gulag?

Jaký je V. V. Putin nemohu soudit - nejsem Rus ani v Rusku nežiji. Ale nepamatuji v moderních dějinách "cara", který by tak strašně moc stál o své znovuzvolení jako Vladimír Vladimírovič.
V Rusku, zdá se, se dá vládnout buď železnou pěstí - nebo vůbec. Ale to je jenom můj pocit.

A nebylo by marné Anonyme, kdybyste si zvolil(a) nějakou přezdívku a té se pak držel(a). Lépe se diskutuje - anonymních může být více.

informace řekl(a)...

StK,
kdyby ty Pussinky udělaly tu svou klukovinu někde v divadle nebo na ulici třeba pži manifestaci, taky by si to odbyly nějakou pokutou nebo podobně. Ale ony tu výtžnost provedly ve chrámě, právě ve chrámu Krista Spasitele, který chtěl starý stalinský režim zbourat a dnes se tam slaví mši. A při tom tam sprostě nadávaly patriarchovi pravoslavně církve čubčích synů, hovnem božím, slouhou Putina. Tady je ten podstatný rozdíl. Režim, který je podporován církví (už jednou jsem tu postovala prohlášení předešlého patriarchy o Putinovi, dokonce chválil i stalinův režim, že přispěl k posílení Ruska) nemůže nechat takovou provokaci jen tak běžet. Tím by se v očích věřících shodil.
Na jedné fotce, teď už si nepamatuju, kde jsem ji našla, je na nějakém obchodním domě obrovský nápis Putin je zloděj. A za ten nikoho nehoní. Nevím tedy, jak dlouho tam zůstal.
To abych vysvětlila trochu situaci.

StK řekl(a)...

Informace, o tom už jsme přece spolu mluvili. Kdyby OPussy vystoupily v Dolní Horní na návsi, nestalo by se vůbec nic. Dokonce asi ani jim.
Jenže pak by to bylo plácnutí do vody.
Funguje přece jenom provokace, přehánění - vzpomeňte na bývalého italského premiéra a jeho holčičky - ani se nařčení moc nebránil. Soud s nimi a trest je přece součástí celé kampaně. Kdyby jim Putin "udělil milost" hned, jejich provokace by splaskla jako balónek s dírkou. Už by se o tom nikde nemluvilo a musely by vymýšlet nějakou novou "akci". Na to výkonná moc vždycky naletí - "spravedlivý trest" [;>))

drak řekl(a)...

Pussiny jsou normální anarchistická spodina, málokdo z nás a málokdo normální, by s někým takovým chtěl mít něco společného. Putin a jeho okolí jsou zase poměrně mocná a autoritářská sebranka, která má své zájmy jak v Rusku, tak i kolem a jde si za nimi hlava nehlava. Také nic moc, pro nás určitě ne, protože bohužel o tohle teritorium mají zájem pořád a nelze to ani přehlédnout, ani přeslechnout.

Vzpomeňme si například na humbuk kolem radaru v Brdech. Ruský generál radil jeho oranžovým soudruhům z KSČSSD v lihovém domě, jak na to, aby tu nestál. Nejen radil, on asi i financoval. Ty mediální masáže v televizi, rozhlase, tisku a billboardy taky nebyly zadarmo a že jich bylo. Ten humbuk v médiích byl tak hlučný a nechutný, že mi z toho mrazí v zádech dodnes. Mám velké podezření, že ty dobře koordinované odborářské stávkové a další tlaky a protivládní mediální humbuky také mají své ruské kořeny a zdroje. Nemám tyhle tlaky a tendence rád, protože nás odřezávají od západu a dělají z nás snadnou potenciální ruskou kořist a tou bych byl vskutku jen velmi nerad, jednou už mi ta zkušenost stačila.

Když tedy teď sleduji, jak je prostřednictvím Pussin účinně "zatápěno" pod zadkem Putinovi a jeho boyz, tak to cítím a beru jako určitou satisfakci za ty humbuky, co jsem zase od nich utrpěl kvůli radaru a ze strany nedoraženého ROH a dělá mi to dobře.

Ocenil bych, kdyby strany došly k rozumu a přestaly se laskavě na našem či jiných územích vzájemně "sekat". Kdyby se tedy Rusko zahledělo víc do sebe svých vlastních problémů, třeba do toho s tím jejich chlastem u sebe doma a nás ráčilo aspoň tak na 50 let pustit z hledáčku a naopak. Jenže to by převládl rozum a to je cosi z říše sci-fi, takže prudit a otravovat někdo někoho bude pořád a bez ustání. Ambiciozních a snaživých imbecilů jsou spousty na obou stranách.

informace řekl(a)...

Ona celá ta záležitost s Ocpussy má dvojí stránku. A to dopad na vnitřní politiku a dopad na mezinárodní veřejné mínění. (Nechci říkat na mezinárodní politiku, protože, jestliže jste si všiml, protestovala proti rozsudku Amnesty International a pak to zbytečné stvoření v Bruselu, které má zastupovat zájmy Unie na mezinárodním foru, Lady Aston.) Tady na mezinárodní veřejné mínění se může Putin vykašlat, nikdo pod jeho nátlakem, kvůli odouzení tří rozpustilých a sprostých dívek, nebude požadovat uvalení embarga na ruský plyn a ropu. Jasné, Watsone? Kromě toho i ve většině států podobné chování spadá do kompetence zákoníku. Psala o tom zde antropoložka Ida Maglie, která mimo jiné uváděla řadu případů, kdy policie zakročila proti výtžnostem v chrámech. Kromě jiné i na Kubě, kde policie vytloukla obušky a zbraněmi z katolického chrámu manifestanty, kteří protestovali proti příjezdu papeže. To je raison d'État, státní zájem, který převládá nad jinými.
Celá hra je na vnitropolitickém poli. Stát a církev ustavily modus vivendi, užitečný pro obě strany. Stát podporuje církev, církev zase stát. Nevím, jestli jste viděl na příklad fotografií prezidenta Medvedeva s manželkou, zahalenou do bílého šátku, jak zbožně naslouchají velikonoční mši. To soužití je různě vyzvihováno medii. Někteří pravoslavní kněží dělali, ani ne tak moc zastřeně, předvolební propagandu pro Putina. (V Itálii to katolická církev dělala v minulosti pravidelně a i teď zasahuje do vnitřních záležitostí.)
Co měly úřady (tedy Putin) dělat? Měl je Putin poplácat otcovsky po zadečku a říct jim - no tak, holky, jděte, ale už to víc nedělejte? S rizikem, že z něj pak za to otcovské gesto udělají satyra jako z pětasedmdesátiletého Berlusconiho, který kromě jiného prodělal operaci na odstranění rakoviny prostaty a následující chemioterapii. Měl říci, no byla to jen legrace, když ty dívčiny nadávaly hlavě ruské církve, že je boží hovno, čubčí syn a Putinův slouha? A božích hoven nadávali i hlavě státu. Na to je trestní zákoník, tady je zbytečné něco namítat, v Itálii by je soudili také, to není jen soukromá záležitost. A hlavně, jaký by měl dopad na věřící (asi 100 milionů, jak jsem už psala), takový akt shovívavosti, nebo spíš laxnosti? Převládl tedy znova státní zájem raison d'État - tedy přesněji řečeno zájem moci.
To je objektivní rozbor situace, bez nějakých ideologických aprioristických interpretačních mřížek.
Rámus utichá a přes snahy advokátů přivolat na případ znova pozornost, utichne docela.
Dívky pak měly v chrámě i svou claque, která je filmovala, zpívala s nimi refrén. A pak šířila natočená videa. Bez výroku soudu by z toho byl možná větší maglaj a to právě v ruské veřejnosti.

informace řekl(a)...

Draku,
jednu věc nelze Rusům odpírat a to velký apetit.
V první polovině 12. století dnešní Moskva byla jenom vesnicí na západním okraji rostovsko-suzdalského knížectví. A jmenovala se Kučkovo, podle majitele dvorce.
A podívejte se, jak za devět století rozšířila svůj vliv.
http://it.wikipedia.org/wiki/File:Russian_Federation_(orthographic_projection).svg
Takže není zbytečné si na ně dávat pozor.

informace řekl(a)...

Příspěvek z 12:54 je odpověď Kocourovi.

StK řekl(a)...

Pro Informaci:
Jistě že to hlavně ruská vnitrostátní záležitost. A já nehodlám radit V.V. Putinovi, co má nebo měl udělat. Jenom tvrdím, že často je nejchytřejší odpovědí na provokaci "znuděný nezájem" - a to obecně.
Pokud bych měl mluvit sám za sebe (viděl a slyšel jsem video) bylo mým prvním pocitem znechucení. Vulgární vyřvávačka. Jsem sice bezvěrec (ne však ateista!), ale mám ke kostelům i jiným posvátným místům úctu, protože ji mají věřící. A nemám pocit, že bych svoji nezávislost na víře měl projevovat neúctou. (To jenom, aby nevznikl mylný dojem, že bláznivým holčinám příliš fandím.)
Co se týče vzájemné opory církve a světské moci: Pokud si pamatuji, existovala až na malé výjimky v dějinách vždy*. A pokud takový vztah světská moc nerespektovala, vždy na to časem doplatila.


*/ Např. Václav Havel ve Svatovítské katedrále před svou "korunovací", i Václav Klaus, doprovázen bývalými komunistickými přisluhovači. Není prostě dobré si pohněvat věřící - jsou to přece jen voliči. I když u nás jich tak moc není.
České bezvěrectví (agnostismus) není v zásadě proti církvi. Je to jen vlažnost. Děti komunistů uzavírají svatby v kostele, i staří komunisté se nechávají pohřbít s církevními obřady. Někdy mám pocit, že to chtějí mít dobré na obě strany.
Mě, s plným vědomím, že jsem de facto bezvěrec si vybrali, abych zdokumentoval stav kostelů, far a hřbitovů v části Sudet. Neptali se mě, jak často chodím do kostela - musel bych říct, že poměrně často, jsou to krásné, vznešené prostory často s nádhernou akustikou , ale nikdy se tam nemodlím.

[;>))

informace řekl(a)...

StK.
Já mluvím tak ze všeobecného hlediska. Upřímně řečeno, jestli dívky odsoudili nebo ne, se mne nijak zvlášť nedotýká a nedojímá mě. Jsou "plnoleté" a tak si asi vypočítaly i jaké může mít to jejich vystoupení následky.
Dnes, jak čtu, na Borodinském poli se slaví 200 výročí bitvy proti Napoleonovi, a to s velkou slávou. Uspořádají tam i představení s 3.000 dobrovolníky, oblečenými do ruských a francouzkých unforem, kteří tam sehrajou ústřední momenty té bitvy. Budou tam i oddíly na koni a děla. Z Francie tam přijela delegace, aby vzdala čest mrtvým francouzským vojákům.
Na ruské straně Putin rozdá nějaké medajle okolním vesnicím za hrdinství. A kněz tam odslouží mši na jejich památku.
Jestli jste četl Vojnu a mír, tak tam je bitva dost dopodrobna popsána. Vyhnání Napoleona z Ruska je pro Rusy jedním z hlavních momentů jejich historie, na které jsou hrdí. Četla jsem, že Putin v souvislosti s vítězstvím v II. světové válce, začíná přehodnocovat figuru Stalina jako velkého vlastence.
Takže v rámci revize dějin posledního století, bude ruská historie jedním souvislým pásmem boje za vlast a její dobro. Všechno zlé se z ní vymaže.

informace řekl(a)...

A když jsme u těch oslav. Moskva slaví 1.a 2. září 865. výročí svého založení. Heslem oslav je Moskva lučšij gorod zemli.
Prý je to velká sláva, s divadlem, tancem, všechna muzea a výstavy otevřeny zdarma. Ohňostroj.
Tady máte program.
http://www.moscow865.ru/

informace řekl(a)...

Tak to máte tady taky!
Svatý Václave, vyžeň Duku s Nečasem, protestovali 'čeští Pussy Riot' ve sv. Vítu.
http://www.lidovky.cz/svaty-vaclave-vyzen-duku-s-necasem-protestovali-cesti-pussy-riot-1cr-/ln_domov.asp?c=A120902_162553_ln_domov_mev
Blbost je nakažlivější než chřipka!
Jenom, jaké Pussy, když se jednalo o osm mladíků. Že by trans?

StK řekl(a)...

Trans Informace?
Určitě a jednoznačně! Byli v transu! Je to tzv. "levý trans". Je dost nebezpečný, hlavně pro levičáky, protože jim zvyšuje krevní tlak a pudí k vrhání nenávistných poznámek na všechno, co neodpovídá jejich představám o správném životě levicového (intoše?).
Levice se prostě chopila příležitosti a akci +/- zopakovala. Jenže "opakovaný vtip(?) není vtipem, ale trapností!".
Reakce státní moci byla docela uměřená a způsob zakončení extempore těch chlapců (Pussy? Spíše dicks! [;>) byl krásný - z chrámu je vyhnalo plénum varhan.
Bravo! Tak nějak si to představuji - vyhnat někoho z chrámu zvukem varhan. Doufám, že varhaník preludoval na téma kdysi populárního hitu "Kdož sú Boží bojovníci a zákona jeho..."

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Milá sl. Kopretino,
za pouhých 25 dolarů měsíčně můžete nésti pochodeň Dr. Browna. Zde je odkaz:
http://askdrbrown.org/component/content/article/34-general/221-monthly-donation
Navíc získáte tyto výhody:
As a token of our thanks, all those that sign up to become monthly torchbearers and give at least $25 per month will receive:
1) A monthly newsletter and audio message via E-mail
2) A 15% discount on all online purchases of any size
3) Free and unlimited access to Dr. Brown's video-on-demand classes online (valued at $50 per class)

Kopretina řekl(a)...

Ano, tyto stránky znám, zajímavé čtení, jen je škoda, že dílo nevyšlo u nás v Česku, že výtisk nebyl přeložen do českého jazyka, ne každý Čech umí dobře anglicky, každý český křesťan by si měl díla M. Browna pročíst...

Anonymní řekl(a)...

Slečna nepochopila ...

informace řekl(a)...

Jaký to hloboce mysticky symbolický pohled na událost!
Rozhněvaný hlas samého Boha ohromil blasfémní hříšníky, prznící posvátnost jeho domu, a obrátil je na bezhlavý útěk. U dveří chrámu pak humanitárně demokraticky naladěný strážce veřejného pořádku odebral prchajcím transparent v obavě, aby při útěku o něj nezakopli a neublížili si.
Skutečně velice poučný výklad! A jak intenzivně poetický!
Vy, StK, skutečně nejste věřící, Vy jste mystik!

informace řekl(a)...

Někdy je to skutečně těžké udržet svrbějící jazyk za zuby, že 4:26?

Anonymní řekl(a)...

10:28 - nádhera, klasika!
Jest nám třeba správného dialektického pohledu. Náckové, komunisti, spodina - ano, ano, samozřejmě, ale proti Putinovi! A každá demonstrace, každá stávka, každičký nápis na zdi - to vše jest dílem dlouhých prstů Vat... ech, Moskvy. Pokud to agenti přímo nepíšou, aspoň dobře zaplatí každou plechovku spreje. (Použití uvědomělé zkratky "KSČSSD" pak celkovou úroveň jen podtrhuje.)
Jak by mohlo někoho napadnout, že by snad nějaký Čech sám od sebe měl něco proti plánům jednatele společnosti Dutko World Wide Alexandra Vondry nebo že ten cizácký negr Husseinovič by sám od sebe zrušil sponzorovi svého předchůdce tendr na neozkoušené systémy.

Jakub S. řekl(a)...

Jezuskumaria, že jsem zrovna na tohle nádherné rozebírání Pussinek a jejich následovníků tady nebyl. Všecka čest stranou, probráno parádně. A tím skončením n a š í akce náhlým zahřměním varhan su prostě nadšen, okouzlen, toto řešení je echt č e s k é ! Vybavil se mi - asi moc neznáte - fantastický sloupek Honzy Nerudy o tom, jak si předsevzal přenocovat v katedrále. A zase Kafka a Hašek. Jsem pevným a uvědomělým stoupencem Strany mírného pokroku v mezích zákona. Tedy kdyby ještě byla. Byl bych v ní!

StK řekl(a)...

Pro Informaci:
Mystik? Jistě!
Právě jste mě odhalila - nebo jsem se odkopal sám? Kocouři přece jsou mystici ze zásady...
(Zvláště pak Kocouři mého povolání...[;>)
====
Pro to naše milé Inkognito z Prahy 9:
Připomínáte mi lidičky z východního Slovenska. Mají parádní pokoj, kde vůbec nechodí a nábytek mají zakrytý proti prachu pěknými "oblečky". A viděl jsem, že i na těch "košilkách" na židle a sloly byly přehozeny povlaky - aby se nezaprášily ty pěkné pod nimi.
Nick je Vám málo - vy potřebujete anonymní nick!
[;>))

Anonymní řekl(a)...

Pro to naše milé hovádko z ostravského paneláku.
Při Vašem rozhledu a Vaší inteligenci není překvapující, že nepovažujete Dr. Browna za zdatného obchodníka, protože je mesiánský Žid.
Jako slečna ...

informace řekl(a)...

No vidíte celá akce českých Pusánků provedena nebo spíš interpetována ve stopách české literární tradice. Ještě by se měl připomenout Svatý Xaverius Jakuba Arbesa -tajemné zášeří kostela, šílený útěk, tajemství pokladu, smrt.
Neměli by hochům dát nějakou cenu za divadelní tvorbu?
Kam se hrabou Rusajdy!

informace řekl(a)...

Už si tu zas z lidí utahujete, už vás to víc nebaví míchat lžičkou vystydlý bledý čajíček na Psu?
Inkognito!

StK řekl(a)...

Naše "Inkognito" už ztratilo veškerý glanc a už jenom vztekle prská, div se nezadusí. Inu, potrefená...
Škoda, býval to zajímavý diskutér.

Jakub S. řekl(a)...

Jejda, Arbes! Sto gia cominciando ad avere problemi di memoria...Moje paměť nabírá vodu. Že je to paráda? To je italské rčení - je tak, I? La mia memoria fa acqua. Překrásné. Tedy ta skutečnost ne, ubezpečuju.
Arbes se svým nepřihlášeným patentem na termín romaneto. Trčící mezi svými současníky jako z jiného světa. Jediný náš důstojný poeovec /(c) JS/.

StK řekl(a)...

Pro Informaci:
Divadelní kus "OPuss"? Kdepak, to je přímo námět film - sedmdesátku, když už ne I-MAX.
...a tak se chlapci v čajovně jednoho krásného podvečera dohodli, že zopakují úspěch Pussy Riot tady doma, v Praze. Sepsali břitce úderný text a bez většího zkoušení a secvičování se vydali do katedrály. Když tam tak stáli v obrovské chrámové lodi, kde se rozléhal sebemenší šramot, už se necítili tak jistí. Přčipadali si malí, nepatrní. Ale na domluvený signál se dali do zpěvu. Přece není možné, aby někdo omezoval republiku v zadlužování. A nesmělými hlasy začali:
Svatý Václave, vévodo české země,
kníže náš, zbav nás Nečase a svatého Duky!
Kriste, eleison.

Nic se nestalo, Ukřižovaný se tváří netečně, nezapláče, ani se neušklíbne. Jenom kostelník v sakristii zpozorní. Poslouchá.
Chovají se tady, jak by jim vše patřilo,
stádo vládních prasat, jakých ještě nebylo.
Prý budoucnost jsme prožrali a oni to spraví,
když otroky z nás nadělají, ti vepři nenažraní.

Kostelník, který s varhaníkem probíral podrobnosti zítřejšího obřadu něco zašeptá varhaníkovi a ten se vydává po točitých schodech na kůr k varhanám. Chlapci v kostele se zatímosmělují a přidávají odvážně na hlasech.
Zloději si k dělbě lupu přizvali teď kněžoury,
prý co jsme jim ukradli, máme jim teď vrátit.
Takže v megaloupeži přibyly další pazoury,
vždyť přece ani církev nechce na ní tratit.

Kamera sleduje varhaníka, jak ke kůru už téměř běží. Konečně je u manuálu a udýchaný zapíná vzduchová čerpadla. Kdesi v hlobi kostela se se zasvištěním rozeběhly elektromotory.
Ještě víc nám pusťte žilou,
služebníci mamonu.
Ještě víc nás dřete z kůže,
pro větší slávu boží!
Vždyť víra pro vás není,
nic jiného než zboží!

Hoši už zpívají z plných plic. Kostelník poslouchá s rostoucím znechucením. V detailu vidíme, že se rozhoduje, zda nemá nějak zasáhnout. Vtom pozvedne zrak nahoru a vidí, že varhaník už sedí za klaviaturou. Když se jejich zraky setkají, kostelník udělá gesto, jako když se pozdvihuje pohár. Kališníci! Varhaník to vidí a zapne všechny registry na "PLÉNUM", jeho prsty nahmátnou ty správné klávesy, noha otočí válcem na maximum zvuku a hrábne do manuálu. Chrámovou lodí zabouří známá melodie, hit starý stovky let.
Kdož sú Boží bojovníci a zákona jeho,
prostež od Boha pomoci a úfajte v Něho...

Hlas varhan jako jako řev Tyranosaura drtí těch pár osamělých zpěváčků dole v kostele. Kamera v detailu sleduje jejich zděšené oči. Přestávají zpívat, najednou si uvědomují, že možná Bůh existuje nebo co... to... A v panice se vrhají k vratům. Ven! Rychle ven! Jeden z nich se podívá zpět a vidí, že Ukřižovaný se na něj ironicky šklebí. Přímo na něj! Rána - a hoch se válí po zemi - netrefil se do futer. Ale bleskem vstává, nevšímá si bolesti v obličeji ani krve z natlučeného nosu a běží za svými kamarády z čajovny. To já ne Pane, to oni...!! Cítí nějaké vlhko...
Konečně slunce - ale z kostela stále zní varhany a hrají tu notoricky známou píseň. Neví, už si nepamatuje, jak se ta píseň jmenuje, ale cítí, že je stará a vznešená. Chorál.UŽ DOST!

No nemám pravdu, Informace? Brala byste takový scénář? [;>))

informace řekl(a)...

Scénář bych brala, STK,
ale trochu bych ho rozvinula. První scéna s mladíky by se mohla doplnit rozmnožováním skladby, aby ji rozdali přítomým návštěvníkům v kostele (odkud vzaly noviny text té skladbičky?), pak telefonování kamarádům, aby přišli dělat claque. Chechtání se při představě, jak všechny ohromí.
Podle mne by měli začít směle, na plné pecky a postupně by měli ztrácet jistotu. Někteří kamarádi se začínají vytrácet, zdá se, že atmosféra začíná houstnout.
Až tu se najednou ozvou varhany.
Vy byste tam dal husitský chorál, mně by tam spíš pasoval hymnus Dies irae, dies illa, buď v Requiem Verdiho nebo kus Antifon Kabeláče.
Prchají a za nimi zní hrozná slova:
Dies iræ! dies illa
Solvet sæclum in favilla:
Teste David cum Sibylla!
Quantus tremor est futurus,
Quando iudex est venturus,
Cuncta stricte discussurus!
Česky to nezní tak hrozivě jako latinsky. Překlad je na Wiki.

I když, myslím, toho hudebního motivu využil už I.Bergman (ale nejsem si jistá kde.)
A scéna s příslušníkem bezpečnosti, co jim bere transparent by měla být trochu komická. Při úprku se jim posunou ty jejich masky, takže ani pořádně nevidí. Klopýtají a v uších jim stále zní "den hněvu".

Ale proč to dáváme vlastně dohromady, s jakým cílem? Zesměšnit mladíky, chválit Boha a připomenout si věci konečné anebo se vyjádřit k restitucím?

informace řekl(a)...

Jakube,
i když Vaše paměť nabírá vodu, jak říkáte, Arbesa určitě znáte. Tam také ukradli drahé kameny u obrazu sv. Xaveria. Další společný motiv. Ale obě situace se vzájeemně podobají jen vzdáleně.
A tady prší a prší. Otrava!

informace řekl(a)...

Teď jsem si vzpoměla, v Sedmé pečeti. Ale lidi ji buď neviděli nebo se na ni nepamatují.

StK řekl(a)...

No jo Informace, když Vy to berete tak na vážno...
Takže:
* Husistský chorál ano, protože (bo)jsem bezvěrec a Bůh, pokud nějaký je, je zcela jistě povznesen nad takové "činy" jako byl ten ve Sv. Vítu. Ostatně i ten v pravoslavném chrámu nemohl nějakého Boha urazit. Ani našeho českobratrského, ani obvyklého římsko-katolického, o pravoslavném Bohu ani nemluvě. Bohové mají takové činy "na háku".
* Zesměšňovat mladíky netřeba. Je zcela zbytečné dělat něco, co již sami učinili lépe než kdo jiný.
* Věci konečné se připomenou samy. A nemusí to být ani naše vlastní. [:>(
Ostatně - nebude náhodou 21/12/2012 konec světa? Zase jeden z "konců světa"?
* K restitucím se (já) nevyjadřuji, protože, jak politici rádi říkají "nemám pevný názor". Přeloženo do češtiny - netuším, kdo bude více krást. Jestli velebníčci, správci jejich majetku nebo levicoví/pravicoví/středoví politici, pokud se majetek církvím nevrátí.

Takže scénáře píšeme pro zábavu.

Jakub S. řekl(a)...

Mně by tam pasovaly Carmina burana. ovšem je to latinsky, jakkoliv je to latina b u r a n s k á , a Dies irae, dies illa taktéž: Tí ogaři by to naisto ani nepochopili...
V Sedmé pečeti? No jejda. Kde tam?
Kdo bude víc krást: no ten, co bude mít příležitost urvat si nejvíc!

informace řekl(a)...

Jak říkám, STK,
musíme se dohodnout, co vlastně chceme vyjádřit a podle toho pak uzpůsobit formu.
Vy, jak pozoruju, jste pro zpracování realistické, u Vás se kostelník dohoduje s varhaníkem, kladete velký důraz na jejich postavy, na podrobnosti, jak varhaník chystá nástroj, jeho prsty nahmátávají ty správné klávesy. Prakticky mladíky vyhnal z chrámu chytrý vrhaník s kostelníkem a sama pověrčivost blasfémů, kteří v tom burácení varhan vidí zásah boží. Ale nevidím, proč má hrát varhaník zrovna husitský chorál. To kárají mladíky husité?

Já zase kladu důraz spíš na prvky nadpřirozené, mystické, i když vysvětlitelné realiticky. Dies irae se rozléhá po chrámu jako hlas Boha, který jim připomíná věci věčné, kárá je za jejich blafémnost, s jakou znesvěcují jeho dům, napomíná je k úctě k svatým místům. Něco jako ve stylu Arbesových romanet, kde se fantastické mísí s reálným. Nakonec ten hlas boží může být jen výplod fantazie mladíků, kteří si myslí, že v Boha nevěří, ale pak na ně atmosféra zapůsobí tak, že si všechno vykládají fantasticky. Najednou si uvědomí, že se toho Boha bojí. Dies irae v latině je velice účinné na nervy, vzbuzuje strach už tím střídáním syčivého "s" a rachotivého "r". Přečtěte si to na Wikipedii. Český překlad tenhle zvukový efekt docela smazal.

K restitucím: mladíci tam jdou protestovat právě proti nim a Vy do scénáře vkládáte celý text té jejich básničky. K tomu tedy musíte zaujmout nějaké stanovisko. Tak tam ten text vložte jen úryvkovitě. Jinak tam stavíte proti sobě text básničky a text husitského chorálu bez nějaké vnitřní motivace.

Jakube.
scénu z Bergmana s Dies irae najdete na www.youtube.com/watch?v=RD66mg5_reg
Carmina burana mi tam nesedí, Které máte na mysli?

informace řekl(a)...

Páni, Merkelová se pustila do finančních trhů, že nemohou zasahovat do vnitřních záležitostí států a mařit jejich úsilí o ozdravení rozpočtu.
http://www.bloomberg.com/news/2012-09-03/merkel-attacks-markets-in-call-for-voter-support-to-cut-debt.html
Jaké to bude mít důsledky?

StK řekl(a)...

Co s tím mají společného husité, Informace?
To je problém literárních vědců: všechno jim musí štymovat...[;>))
Pro běžného člověka se přece asociace, vazby mohou momentálně vytvořit, vzniknout a to je ten případ. Ve škole se hošani určitě učili o husitském chorálu Kdož sú Boží bojovníci, pokud měli dobrého učitele, tak jim ho i zahrál třeba na magnetofon či co teď používají ve školách. Pokud měli vynikajícího učitele, tak je donutil si kousek té písničky zazpívat. Takže hochům zůstala asociace "husitský chorál", bojová píseň a ta jeho melodie. Proto je melodie, provedená na královský nástroj vyděsila. Navíc je to reakce česká, v českém kostele - a klidně mi teď vynadejte do čecháčků, tím nemůžete urazit.

Ke Carmině Buraně* - věc, kterou jsem si pouštěl vždy o Vánocích, když jsem ještě mohl poslouchat hudbu "jen tak". Je vznešená i veselá - ale když přihlédnete k sraroněmecko-latiským textům, je to vlastně nevázaná Orffova taškařice na dané téma. Byla však filmaři naprosto zprofanovaná jako hudba pod lecjaké záběry - slyšel jsem ji i pod filmem o Nové huti Klementa Gottwalda, nositelce Řádu práce a už ji o Vánocích poslouchat opravdu, ale opravdu nemůžu. Naskakuje mi odpich surového železa z vysoké pece a rudé, žhavé ingoty na válcovacích tratích.
Taktéž koledy - než člověk dojde pro chleba a zpátky jich slyší z různých super- a hyper- marketů tolik, že vážně uvažuje o návrhu zákona, který by zakazoval hraní koled na veřejnosti pod trestem veřejného bičování. O "Rybovce" platí totéž.

*/ pod taktovkou V. Smetáčka, nahrávka z roku 1957, jedna z prvních stereofonních nahrávek v Kotlince. V devadesátých letech vyšla i na CDA.

StK řekl(a)...

Důsledky? Moc se v tom nevyznám, ale jako bych slyšel "Sbohem, Řecko..."

informace řekl(a)...

STK,
film nebo povídka jsou pořád text, i když používají jiné výrazové prostředky, a tak to musí štymovat všude.
U použití husitské chorálu vidím jednu logickou nesrovnalost. Husité bojovali proti nenasytnosti, zkorumpovanosti, obohacování katolické církve a tedy by byli, alespoň teoreticky na straně mladíků co protestují proti restituci církevního majetku. Zpívají: Vždyť víra pro vás není,
nic jiného než zboží!", a tak jsou na stejné ideové linii jako husité. Tak proč by je měli teď husiti strašit a vyhánět svým bojovým chorálem? Nejsou snad na stejné straně fronty?
Takhle mi tam opravdu husiti nesedí. Leda byste zdůraznil, že mladíkům jde jen o to jak se sebezviditelnit a že s husitskou tradicí nemají nic společného. A že to husité pochopili.
Jinak to skřípe.

U mého návrhu vidím zas téměř nepřekonatelnou překážku pro realizaci, že Dies irae nikdo nezná, leda pár lidí, co viděli film Bergmana, anebo co četli Zikmunda Wintra, anebo znají muziku. A latinsky nikdo neumí. Český překlad pak ztrácí na výraznosti, účinnosti právě tím, že se stal zvukové příliš "měkkým", chybí tam skandování, bušení téměř monotonního rytmu.
V psaném textu se může vysvětlit, proč na mladíky působí ohromujícně slova, kterým nerozumí, obrazem je to mnohem složitější. Ale ideově tam Dies irae sedí mnohem lép než chorál.

StK řekl(a)...

Jistě, logika textu. Jak bych slyšel dramaturga. Ale tu myslím málokdo ocení.
Dies Irae je velmi známá věc (hudebně) a může tam být stejně dobře, jako husitský chorál nebo třeba jenom hutný akord, crescendovaný do nesnesitelna. Měl jsem na mysli mohutný, silný až zdrcující zvuk. Řev Tyranosaura Rex. To je to, co na mládežníky v mé představě zapůsobilo. Ne něco určitého, ale zvuk sám. A že by to v tom akusticky nesmírně živém prostředí (vzpomeňte si jenom, jak hlasitě v kostele vnímáte kroky nebo zavrzání kostelní lavice), kde se člověk bojí udělat sebemenší hluk, aby nebyl akustikou zesílen a udržen po celou dobu dlouhého dozvuku zapůsobilo na lidičky, kteří byli ve svém počínání už poněkud sami zaražení velikostí a vznešeností chrámové lodi nemám pochyb.
Kdy si uvědomují svou nepatrnost, bezvýznamnost. Kdybych skutečně psal scénář, možná bych nechal varhaníka preludovat jenom první verš chorálu stále dokola a stále silněji, s přidáváním dalších stop. Až do útěku těch pacholíků. (Princip Ravelova Bolera.)

(Nicméně asi mi to Barrandov nevezme. Je to příliš krátké....[;>))

Jakub S. řekl(a)...

I, je mi líto: vaše vývody jsou p ř í l i š všestranné, hloubkové, zabírající veškeré aspekty... je to PŘEŠPEKULOVANÉ - přeložím: oversophisticated (nikoliv ve smyslu it. sofistico). On prostě šel k jádru, podstatě té krásné česky pojaté akce: jak to zapůsobilo, m u s e l o , na ty původně odhodlané a pak čím dál víc nejisté a posléze vyděšené mladíky. Emocionálně. Bez podtextů, textů (dobrý, že?), významů, hist. konotací... Dyť tady nejste za katedrou, no - ano?
Ho gia sonno... dobrou.
Ty otřesné konotace, co stk zničily schopnost poslouchat některé nádherné věci, co za nic nemůžou - neuvěřitelné. Takže aji tohle mají bolšáni na svědomí...

Jakub S. řekl(a)...

Ecco... no prosím. Přímo to samé v bleděmodrém (to bych italsky vzdal).

informace řekl(a)...

StK,
říkala jsem, že mám na mysli jiný ton scénáře, co víc bazíruje na tajemném, nadpřirozeném. Proto ten Dies irae. Jinak, když chcete všechno vyprávění soustředit na psychologických reakcích mladíků, a vyložit je čistě jen realisticky, pak jakákoliv skladba pro varhany může být dobrá. Nemusí to být zrovna Chorál, ten tomu dává určitou historickou konotaci, která, podle mého mínění, do vyprávění nepasuje. Proč, to jsem vysvětlila dřív. To crescendo motivu se mi zdá dobré, pěkný efekt. Jenže, jak říkám, soustřeďujete se hlavně na hlouposti těch Pussánků, které vyděsí vlastní pověrčivost, nepevnost v přesvědčení, nebo spíš nedostatek jakéhokoliv pevného názoru na svět.
Samozřejmě celá příhoda na celovečerní film nevydá, mohla by to být jen epizoda dlouhého filmu. Filmu o čem? O dnešní mládeži? O dnešní politice? O protestních hnutích? - to by bylo, myslím, velice náročné.
Natočíte-li tu epizodu, tedy, jestli Barrandov koupí Váš scénář, s husitským chorálem, budu Vás pak v recenzi kritizovat.

Jakube,
to samé v bleděmodrém by se řeklo "più o meno la stessa cosa" nebo "su per giù la stessa cosa". Nic květnatějšího mě zrovna nenapadá.

informace řekl(a)...

Opravdový případ obžaloby z blasfemie. Tentokrát z Pakistánu, kde imám Khalid Jadoon obvinil křesťanskou dívku, že spálila stránky koránu. Dívenka je mentálně zaostalá a tak obhájci žádali její propuštění na kauci. Teď ale přišlo soudu písemné prohlášení jiného imáma, kde se Khalid Jadoon obviňuje, že stránky koránu do papíru ke spálení přidal sám a tak se sám dopustil trestného činu blasfémie. A to prý za účelem poštvat veřejnost proti křesťanské komunitě.
Imám byl zatčen. Obvinění proti němu potvrzují další dva svědci.

Scéna zatčení
http://video.ilsole24ore.com/TMNews/2012/20120903_video_08463925/00005883-arrestato-limam-che-accus-bambina-cristiana-di-blasfemia.php

To by se do filmu jako další epizoda nehodilo?

StK řekl(a)...

Do scénáře se hodí cokoliv z dnešního dění, Informace.
Jde jen o to, podívat se na věc ze zajímavějšího úhlu, než to dělají "vyšetřovací" žurnalisté. Což by, vzhledem k jejich stále stejnému přístupu (někdy mám pocit, že jsou to absolventi jednoho a téhož "učiliště"), nemuselo být zas tak těžké. Ale nevím, jestli bych něco takového psát chtěl. Doba mi vzhledem k islamistům (a zeleným a a atd.) začíná pomalu, ale jistě připomínat středověk. Obžaloby z čarodějnictví, křížové výpravy, flagelanti. Kláštery s tuhou disciplínou. Strach výkonné moci z moci církevní, boj o získání nadvlády.
Možná je to u mě začínající paranoia, kdo ví...[;>))
===
Ke kauze spáleného koránu: Je úplně jedno, kde je pravda. Strašné je to, že za spálení jakési knihy hrozí trest smrti. Jak říkám, středověk a to ještě raný. Jediné, co mě trošku utěšuje, je fakt, že se různé větve islámu začínají řer¨´zat mezi sebou. To by se mělo podporovat.
Divide et... jak je to dál? "Člověci" jsou opravdu asi tak hloupí a ničeho jiného jim netřeba. Ukázat nepřítele - a pak je lze docela snadno ovládat. Jako smečku psů.

StK řekl(a)...

Dodatek:
... když není po ruce čerstvý nepřítel, tak se nějaký vyrobí. Třeba i zrádce z vlastních řad. Možná proto tak někteří nenávidí ty lidi, kteří si přemýšlejí mimo "povolená" schémata.
Víte, o čem mluvím, že? ASP určitě taky.

informace řekl(a)...

StK,
stáčíme diskuzi zas na všeobecná témata. Co chcete, svět jde na šejdro a my tím naším mudrováním nic nespravíme. Na Psu se zas hádají pod článkem Kurase o Německu, o tom,kam povede multikulturalizmus. Noviny zas píšou, že agentura Moody's snížila rating Evropy z neutrálního na negativní. Zadrhává to i v německé ekonomice, Opel zastaví na dva týdnu výrobu, neprodává auta. Dnes zas čtu, že stávkuje personál Lufthansy, takže škrtají lety. Lufthansa se obrátila na soukromou agenturu, aby jí dodala vycvičený personál a tak alespoň částečně omezila škody. Zaměstnanci Lufthansy chtějí zvýšení platů o pět procent.
Nějaké růžové vyhlídky na blízkou budoucnost tu nejsou.
Takže je mnohem klidnější přít se o scénář s Pussyny. Dostali jsme se k bodu, kdy jsme se shodli, že ten druhý tomu čerta rozumí. Praktik říká teoretikovi, že se na to dívá moc zdaleka, že tam hledá nějakou logiku nebo celistvost záměru, ale že prakticky neumí natočit nic.
Teoretik zas říká praktikovi, že pro dříví nevidí les. Dává dohromady záběry, špekuluje, jak je natočit, jaké momenty vybrat, ale při tom neví, jaký je vlastně jeho záměr.
Co kdybychom pokračovali dál? Je to neutrální pole a nemusíme tu nic světově významného řešit.

Kopretina řekl(a)...

Pákistán. Zákon proti rouhání, to není všechno. Gita Zbavitelová měla článek o drastickém zacházení muslimů s křesťany, přesto to nebrání levicovým apologetům islámu vykládat, jak je islám "tolerantní náboženství" "náboženství míru" a kdejaké hovadiny. Velká část muslimů jsou netolerantní lidé, extrémističtí, násilničtí, krutí, zabíjejí ženy ze cti atd.atd. Apologetové islámu veškerou kritiku islámu označí jako "hanobení islámu"...

informace řekl(a)...

Začala moda okupace církví jako manifestace proti vládě?
Zdá se že ano. Teprve dnes se objevila v novinách zpráva o pokusu okupace během nedělní večerní mše katedrály v piemontském městě Susa. Skupina manifestantů hnutí NO TAV (Ne rychlovlakové železnici), vtrhla do katedrály, navlékla na sebe prapory hnutí a chtěla číst svou modlitbu věřícím. Bylo jim v tom zabráněno místním farářem a biskupem, kteří také odmítli jako dar pro církev koš slzotvorných bombiček.
Noviny nepíší, jak manifestace skončila, zda zasáhla také policie.
Hnutí NO TAV již léta protestuje proti postavení rychlovlakové linky mezi Turinem a francouzským Lyonem. Často dochází k prudkým srážkám manifestantů a policií.
Při dnešní schůzce premiéra Montiho s francouzským prezidentem Hollandem a zástupci obou vlád v Římě oba státníci potvrdili, že železnice se postaví, kromě jiného i proto, že dá práci mnoha nezaměstnaným.
Městečko Susa,jedno z nějstarších alpských měst, založené pravděpodobně v 5. stol.p.n.l.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2d/Susa_001.jpg

informace řekl(a)...

O zákonu proti rouhání, zavedeném v Pakistánu v r. 1986, píše dnešní il Foglio. Píše o osobách zavražděných jen proto, že zákon kritizovaly, jako guvernér Punjabu Salman Tasse, zavražděný sedmi ranami z pistole do hlavy.
Ať jsou obvinění vinni nebo ne, v každém případě je čeká smrt, buď jsou zavražděni v cele anebo po propuštění na svobodu.
"Zákon proti rouhání má odraz i v Evropě - píše list - kde se nepočítají případy vyhrůžek smrti novinářům, karikaturistům a spisovatelům. Boj proti zákonu proti rouhání se netýká jen dalekého Pakistánu, ale týká se nás všech."
Il Foglio 4.9.2012

Kopretina řekl(a)...

A také byl případ, že se 2 stařešinové přeli o mladou holku, nebylo jí ani 10 a jelikož se nedohodli komu bude patřit (čí bude majetek), tak ji zabili, ano zabili. Pákistán a Afghánistán jsou barbarské civilizace plné zla, a Zákon proti rouhání (kritika islámu) bude platit i v Evropě, islám bude nedotknutelné náboženství. Všichni lidé nebudou přísahat na Bibli, ale na Korán. A s tou obřízkou. Muslimové zmršili obřízku, a chlapec moc krvácel, tak Němci reagovali, že ji chtěli zakázat. Mohel (židovský lékař provádějící obřízku) zákrok nikdy nezmrvil. Muslimové něco pokazí a pykají za to Židé...

StK řekl(a)...

Kopretinko,
vzpomínáte si, jak řešil spor dvou matek a jednoho dítěte biblický král Šalamoun? To přece bylo hodně dlouho před narozením proroka Mohameda.
[;>)

StK řekl(a)...

Informace,
my dva tu můžeme řešit, co se nám zlíbí (a co nám dovolí Veliký Šaman), na chod světa to bude mít dopad naprosto neměřitelný - a to i kdybychom čirou náhodou opravdu něco vyřešili...[;>))

Jo a nápodoba je velké lákadlo. Viz mikropovídečka o stařenkách, které se vykláněly z oken. (Tolik k těm "kostelním" protestům.) Chtělo by to ovšem něco nového, objevného, originálního! Jdu si uvařit kafe, možná na něco přijdu a nápad potom někomu dobře prodám!
[;>)

StK řekl(a)...

Ad "rouhání":
proto pořád připomínám toho chlapečka, co vykřikne, že král je nahý. Někteří to považují za mou uvzatost, ale je to jenom opakované varování - nebuďme pokrytci a nezakazujme Nikomu! MLUVIT! o čemkoliv!
Umlčování je napřed na internetu, pak ve veřejných prostředcích - a končí to těmi kulkami v hlavě nebo provazem kolem krku. Svoboda projevu by měla být zachována stejně jako "svoboda po projevu". Jinak rychle kloužeme do nové totality jak do trychtýře mravkolva s hesly jako demokracie a svoboda v hubě.

informace řekl(a)...

A co byste říkal, StK,
této verzi Pussánků? Ve stylu investigativního novinářství? Iperrealistického?
Novináři to nedá pokoj. Zpráva se mu zdá neúplná, částečně zamlčená nebo zamlžená povídáním o varhanech.
Začne tedy pátrat a zjistí, že kostelník ihned bez meškání upozornil bezpečnostníka, co stál u chrámu - na Hradě je jich povícero, je to nejnavštěvovanější místo v Praze - a ten se hned telefonicky spojil s velitelem. Ten zase se spojil s vyšším velitelstvím a to zase s někým "nahoře" a odtud byl dán rozkaz zlikvidovat celou záležitost pokud možno bezbolestně a bez rámusu.
Hochy vyhnat, sebrat jim transparent a nechat je běžet, Žádné zjišťování osobních údajů, vylekat je tak, aby se rozprchli. "To by tak eště scházelo, tahat se s nima k soudu a mít pak nějaký vopletačky s hjumarajtistama a podobnou čeládkou. A třeba i s Bruselem. Ať táhnou, pacholci!" zauvažovalo vyšší místo.
A tak se i stalo. A v mezinárodním tisku o tom nebylo ani slovo.
Takže celá mise Pussánků, která měla za cíl právě vyprovokování skandálu, skončila úplným fiaskem.
Podívejte se, StK, v Itálii se taky zpráva o tom vtržení do chrámu v Suse dostala do novin až po třech dnech. A docela neúplná. Nikdo nepíše, jak pak to s manifestanty dopadlo. Odešli sami, někdo je vyhnal, někdo zjistil jejich totožnost?
Třeba byste mohl dát dohromady různé varianty toho incidentu, tak jak je vyprávějí různé osoby: přímý účastník - varhaník, spisovatel s tak trochu dekadentním sklonem k mysticizmu a investigativní novinář. A třeba i jeden z Pussánků.
Jestli Vám ten scénář přijmou, hlásím se o podíl na zisku. Musíte uznat, že Vám dodávám stále nové nápady a podněty.

Kopretina řekl(a)...

Ano, vím, jak řešil případ král Šalamoun. Ovšem král Šalamoun byl natolik moudrý, že věděl, že pravá matka dítě zemřít nenechá. A v Německu se muslimové zeptali člověka, "jsi Žid", odpověděl "ano", a tak ho zmlátili. Nechápu apologety muslimů. Nepaušalizovat? Ale když těch sviňáren, co páchají muslimové je tolik a ne že ne...

StK řekl(a)...

Pro Informaci:
Nápady určitě. A nejsou tak úplně marné. Bohužel ten poslední se mi moc nelíbí - je příliš pravděpodobný. To by nám asi neprošlo. Možná by mě trochu šťouchlo neindentifikovatelné nákladní auto, když bych někam jel na kole a spadl bych pod kola toho za ním. Nebo... možností je fůra. Takový scénář, to by bylo jako prozrazení státního tajemství, víme? Ne ne, s tím nechci mít nic společného. Protože poslední dobou jako bych slyšel Husákovské ozvěny. Možná, že je to jen rostoucí tráva. Bylo by to fajn. Ale není to tráva.

StK řekl(a)...

Já vím Kopretinko, to byl jenom pokus o odlehčení. Protože realita je dost smutná...

informace řekl(a)...

Co to říkáte, StK?
Jaké ozvěny. Kolem Vás snad? Nebo obecně?
Tomu se mi nechce věřit.
Tak dobrou.
Já právě čtu tu knihu o zdejěí rudé levicové sebrance a jen se divím, co všechno se ten člověk- teda novinář - dozvěděl o politických pletichách a jak docela otevřeně bez servítek o tom píše.
Neztěžujte si na vaši politickou garnituru, jinde je to stejné, ne-li horší. Pro krindapána! Levice, pravice, stejné hnojiště.

Anonymní řekl(a)...

Tak schválně:
Židi v Jeruzalémě brutálně napadli čtyři Palestince, jeden z nich jen taktak unikl smrti. Útoku se účastnily desítky Židů, další stovky nečinně přihlížely. A to je jen to, co se dostane do zpráv. Prostě těch sviňáren, co páchají Židi, je tolik a ne že ne...

Kopretina řekl(a)...

Anonyme, u Židů je to pouhý extrém, ale u muslimů zejména palestinských Arabů je to pravidlem,páchají sviňáren tolik ne že ne. Z vás ta protižidovská nenávist teče proudem, chudáčku...

Anonymní řekl(a)...

Kopretino, u vás je to pouhý nedostatek informací. U Židů, zejména na území, která jim nepatří, je to pravidlem, že páchají tolik sviňáren, ne že ne. Z vás ta protipalestinská nenávist teče proudem, chudinko...

tak trochu anonymní řekl(a)...

Usrkávat způsobně vystydlý čajíček v salonku rezervovaném jen pro vybrané hosty, je nudné.
Člověk musí občas zabrousit do hospody. Tam se může rozvalit a i plivnout na podlahu. Že?

informace řekl(a)...

Super prezident Putin na deltaplánu povede hejno sibiřských jeřábů na přezimování do teplejších krajin střední Azie.
http://notizie.virgilio.it/notizie/super-putin:-in-deltaplano-guider%C3%A0-stormo-di-gru,36310653.html?pmk=hpsoc&rnd=92127
Není to příklad hodný následování?

StK řekl(a)...

Psal jsem přece Informace, že ten přetlak nevydrží. Tak už se konečně někdo rozčilte a pošlete ho třeba do "džu" ať má radost!

Kopretina řekl(a)...

Chudáčku anonyme, neopičte se...S antisemitskými dobytky se nemá smysl o ničem bavit. Izrael je jedinou zemí na Blízkém východě, kde existuje svoboda vyznání (a ještě řekněte, že jsou Palestinská území jedinou, kde existuje svoboda vyznání, když tak pitvoříte. :-)))

Anonymní řekl(a)...

Chudinko Kopretino, byl to jen takový testík. Ale s antipalestinskými dobytky se opravdu nemá cenu bavit.
Mimochodem, široké vzdělání humanitního směru nejspíš nepostihuje skutečnost, že Palestinci jsou Semité... :-))

Kopretina řekl(a)...

Chudáčku anonyme, odpovím naposledy, protože takováto "debata" nemá vůbec žádný smysl, je zajímavé, jak antisemité operují se semitstvím Arabů. Antisemitismus se obecně vžil pro nenávist k židovskému národu, ne k národu arabskému. Takže je Palestinská správa vzorem demokracie, pokroku, lidských práv a vědeckého poznání, ale už jdu dělat něco jiného, takováto "debata" mě doopravdy nebaví s nacistou ze Zvědavce mě neobohacuje. Nenávist k Židům je ideologie z Pekla. Čest v šest, jak říkával EK...

Anonymní řekl(a)...

Chudinko Kopretino, skutečně žádná velká škoda, že už naposledy, testík vyšel naplno a "debata" skutečně nemá smysl s fanatičkou z nějaké heretické sekty, kde se za hlavní ctnost považuje nadávání do nacistů všem, kdo fanatismus nesdílí, a za druhou hlavní nenávist k Palestincům, Peršanům a všem dalším národům, které se nechtějí nechat okrádat o půdu, vodu a technologie. Čest...

StK řekl(a)...

O jaké technologie a koho vlastně ti "Židé" okrádají? To je zajímavé téma...

Ale nebudu o tom bavit s "Anonymem". Každý má přece možnost si zvolit svého "avatara" a nechat ho za sebe mluvit. Anonym tou svou anonymitou jenom prokazuje jakýsi nedostatek fantazie.

informace řekl(a)...

Na oficiálních stránkách prezidenta RF se oznamuje, že Putin se zúčastnil akce "Let naděje", na záchranu vzácného rodu sibiřských jeřábů.
http://xn--d1abbgf6aiiy.xn--p1ai/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/16391
Jak sděluje agentura Lenta, Putin v pohovoru s Izvestijami řekl, že řídit deltaplán je složitější než řídit stihačku.
http://www.lenta.ru/news/2012/09/06/save/
Moc jeřábů asi nezachránil, protože při prvním letu ho následoval jen jeden pták, při druhém pět.
Ale byla to zase příležitost se předvést.
Jsou tam i fotky, Koukněte se!

Anonymní řekl(a)...

Fanaticka netusi ze Michael L. Brown je stejny podvodnik jako L. Ron Hubbard.

Anonymní řekl(a)...

‘Today I saw a lynch with my own eyes, in Zion Square, in the center of Jerusalem’. Dozens of Jewish youths attacked three young Palestinians in Jerusalem's Zion Square early on Friday morning, in what one witness described as "a lynch" on Facebook.

Anonymní řekl(a)...

A Juergen Buehler je taky podvodnik. Neni ten za ktereho se vydava.

Anonymní řekl(a)...

Wilhelm Oder samozrejme.

Anonymní anonymnímu řekl(a)...

Shit I Saw Today!
Today I saw a bone in my taco.

idokulil řekl(a)...

Da! Naš vělikij vožď, Josif Visari- é tovarišč Putin, vědět uže ně toľko russkich, a tože p t i c ! Nu vot: skažitě, dorogije moji - možno ně ľubiť takogo molodca?!
A... kogo že on, geroj našego vreměni, povědět zavtra, a posle zavtra... - ?
Nu... otvět sovsem prostoj: koněšno - ves mir. Gospodi požaluj.
Nebo: Bože, carja chrani?!