neděle 30. září 2012

ČESKÉ TEXTÁRNY 2002: Koeficient oddanosti vedoucímu v záporných hodnotách

Pondělí 30. září
Ráno si na managorské poradě postěžoval Hlavní managor Správy problémů Fotr Bambas, že mu jeho Junior dělá problémy. Takový byl krásně prosluněný víkend a on odmítl jet betonovat na tatíčkovu chatu protiatomový kryt! Vedoucí Duto Hlav odpoledne poslal Juniorovi mail, kde ho zjebal, že prý "odmítá komunikovat s vedoucími pracovníky mimo pracovní dobu", čímž se "dopouští závažného prohřešku proti korporátní etice".



Úterý 1. října
Protože nesmíme číst maily, nechal Duto Hlav svou sekretářku Viki Vykulenou, aby včerejší jebací, totiž vytýkací mail Juniorovi vytiskla a proti podpisu mu ho předala. Viki Juniora přitom politovala: "Ale chudáčku."
Duto to zaslechl. Odedneška máme zase pravidelně číst maily.

Středa 2. října
Včera Viki vytiskla mail pro Juniora. Duto Hlav ji za to od rána jebe – no, tak se to v případě dámy nedá říci. Ale posuďte sami:
"Jak jsi  mohla použít velikosti písma 11, když jde vytisknout i osmičku? A ještě jsi nastavila normální kvalitu tisku, ačkoli jsem vydal jasný příkaz, že se má tisknout v ekonomickém režimu! Takové trestuhodné plýtvání je neomluvitelné!"
Viki pak plakala. Junior ji utěšoval:
"Neber si to tak. Vždyť je to dutohlav."

Čtvrtek 3. října
Duto Hlav už od rána řve na Juniora:
"Tykáte si se spoluzaměstnanci. To je proti etickému kodexu společnosti. Vytýkám vám to! Čtete maily, když je to zakázané a nečtete, když je to přikázané! Máte bordel v šuplících - osobně jsem je včera po vašem odchodu zkontroloval. Vytýkám! Máte posměšné poznámky o nadřízených. Vytýkám, vytýkám!! Nedodržujete svoje vlastní závazky! Vytýkám, vytýkám, vytýkám!!!"
Junior se ho optal: "Skutečně si myslíte, že nastal čas, kdy bych měl konečně někomu rozbít hubu?"

Pátek 4. října
Každý den se máme nejdřív seznámit s novými ROZhodnutími ŘEĎitele, POStupy, SMĚRnicemi a maily. To platí odvčerejška. Dnes se Duto Hlav vzteká, že Junior četl jeho další vytýkací mail ("koeficient oddanosti vedoucímu v záporných hodnotách") až v poledne. Junior podotkl:
"Ale já jsem si ho přečetl - nejdřív. Ostatně, všechny vaše maily mají stejně padesát let zpoždění!"
...............................................

Sobota 5. října
Z listárny Moby Dicka

Ahoj Moby. Tohle opravdu někdo dokázal vyplodit:

"Vážení kolegové,
chtěla bych poděkovat všem, kteří prokázali loajálnost k firmě a svým přístupem podpořili úsilí s cílem získat certifikát jakosti dle evropských norem a navíc prokázat schopnost přizpůsobovat se potřebám doby, která klade dost vysoké – ale splnitelné nároky. Ve srovnání s tím, v jakém stavu se v této oblasti firma nachází a hlavně čeho chce a koneckonců musí dosáhnout, musím říci, že skoro všichni, které jsem oslovila a podněcovala k aktivitě, mi vyšli vstříc a projevili přes všechny problémy velkou loajálnost vůči firmě. Toho je třeba si vážit a dát tuto skutečnost všem najevo.
Zaměstnancům, kteří měli podíl na přípravě k auditu, tlumočím své poděkování. Všem ostatním děkuji, za podporu. V měsíci říjnu se již začne naplňovat plán v budování systému. Všichni bez rozdílu budou aktivně v rámci všech činností začleňováni tak, abychom mohli společně čelit vnitřním problémům, nepřející konkurenci a hlavně, abychom si lépe a lépe připravovali cestu k novým zakázkám.
Pokud se neobjeví nepředvídané okolnosti, budeme do dvou týdnů vlastnit CERTIFIKÁT dle nové evropské normy. To znamená velký závazek, ale i povzbuzení a motivaci.

S pozdravem Vám všem X.Y.
představitel vedení jakosti (PVJ)"

(Zaslal nejmenovaný čtenář )

Je vidět, že edukační činnost mgr. Tluč Huby se neomezuje pouze na České Textárny!
>>:))Moby
*******************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a dalších reáliích firmy viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

2 komentáře:

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Zpěv slunečního větru, když se otírá o zemskou magnetosféru. Myslím, že se to sem docela hodí.
http://soundcloud.com/theworld/the-sound-of-earths
http://www.theworld.org/2012/10/nasa-audio/

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Máte pravdu, vážený RRR. Taková zpráva se na toto místo hodí víc než cokoli jiného.

Mimochodem: Česká verze National Geografic se svým čtenářům snaží namluvit, že onen „zvuk“ je ta slavná Hudba sfér.
S čímž si dovoluji nesouhlasit: „Zvuk“ interakce slunečního větru se zemskou magnetosférou se k Hudbě sfér má zhruba jako folklórní zpěvy k symfonii.

Dobrou noc přeji.