pátek 7. září 2012

MOBY DICK: Jak si Kalousek zase nenakrad'


Zlatý důl, zdravý rozum, ruská tvář, americké zájmy, lékař úchyl a čisté selhání z neschopnosti
 *************************************************************

Neděle 2. září 2012
ODS začíná s předvolební kampaní ke krajským volbám. Před sídlo socdemáků přivezla pojízdný reklamní poutač s heslem "Ze sídla získaného v restituci se teď káže proti restituci".
K tomu se hnedle ozval předseda ČSSD Bohuslav Mlíčňák Sobotka: "Lidový dům nikdy nebyl ČSSD vydán v restituci. Tento dům sociální demokraté vlastnili od roku 1939 a nikdy ho podle soudních rozhodnutí vlastnit nepřestali."

Připomeňme: Lidový dům vrátili přímo do rukou ČSSD komunisté, čímž porušili zákon o majetku komunistů. ČSSD získala do svého majetku Lidový dům až u Ústavního soudu – během vlády ČSSD. A to díky jistému advokátovi Zdeňkovi Altnerovi, kterému nezaplatila za jeho služby.

Ministr financí Miroslav Kalousek má už hotový návrh rozpočtu pro příští rok. Má to jen pár drobných  nedostatků: Počítá s růstem ekonomiky o 1 % (aby to vyšlo), se schválením revizního baťůžku, který ještě leží ve Sněmovně (aby se za to nemohlo, až mu to zase nevyjde).

Předseda vlády Petr Nečas navštívil naše vojáky v Afghánistánu. Tálibánci se do něj netrefili. Minulý týden se trefili do 50 aliančních vojáků i civilistů.

"Itálie se stala zlatým dolem." (Ivana Ciabatti ze zaměstnavatelské organizace Confindustria, pověřená sektorem zlatnictví.) 28.000 italských obchůdků vykupuje od občanstva zlato, bez toho, aby se namáhaly získat registraci u centrální banky nebo platit DPH. Umožňuje jim to mezera v zákonech. Jejich obrat je odhadem 14 Mega €, většina toho se vyveze a slouží pak k praní špinavých peněz.

"Pokud jste měli skvělý pocit, když jste Baracka Obamu volili, neměli byste to cítit i dnes, když prezidentem je?" (Mitt Romney, čerstvý republikánský kandidát na US prezidenta.)
"Mitt Romney nepřinesl ani jednu novou myšlenku, republikánský konvent by se hodil do černobílé televize." (Barack Obama, US prezident.)

Žena Moby Dicka: "Obama má pořát tohle charisma, a Američani jsou hrdí, že poprvé zvolili za prezidenta černocha."
Mrtvá Kočka: "Afroameričana."
Žena Moby Dicka: "Proč jsi najednou tak korektní?"
Mrtvá Kočka: "Nejsem korektní. Obama není černoch. Možná není ani Američan. Je to Afroameričan."

Syrská armáda řeší nedostatek bomb, způsobený jejich vypotřebováním tak, že na své občany svrhuje z vrtulníku barely, napěchované výbušninami. Ruská armáda se chystá vyzkoušet patent, podle kterého se z tanku mohou vystřelovat výkaly posádky. Což pročistí smrad v kolektivu a naplní nepřátele hrůzou.

Hlasatelka Fátima Nabíl četla televizní zprávy zcela nahá. Stalo se tak poprvé za padesát let existence egyptské televize. Vedení televize to považuje za "povzbuzení pro další ženy". Něco divného? Ano?
Tak tisková oprava: Hlasatelka Fátima Nabíl četla televizní zprávy s vlasy, zakrytými šátkem. Stalo se tak poprvé za padesát let existence egyptské televize. Vedení televize to považuje za "povzbuzení pro další ženy", které si "přejí" v práci nosit šátek či závoj.
Něco divného? Ne? To je ale divné!!!

Iniciativci napříč politickým spektrem hodlají vyhlásit referendum, podle které by spotřeba elektrické energie ve Švýcarském spříseženství zůstala zmražena až do roku 2034 na loňské úrovni. Švýcarsko se zúčastnilo závazkového protijaderného hnutí a hodlá právě do roku 2034 odstavit provoz svých čtyř jaderných leketráren. Bez zákoného zamražení odběru však v zemi "hrozí" nárůst odběru o 23 %. "Iniciativa pro elektrickou efektivitu" se inspiruje v Kalifornii, kde byl podobný zákon schválen už koncem 70. let.
Žena Moby Dicka: "A který vedl k rozsáhlým výpadkům, zastarávání sítí i zdrojů a několikanásobnému vzrůstu ceny elektřiny."
Mrtvá Kočka: "CERN by si měl pro svůj urychlovač urychleně hledat zásuvku ve Francii."

Pondělí 3. září 2012
Začal nový školní rok. 1,2 milionu žáků může mít zkrácené přestávky z 10 na 5 minut. Nápad jednoho školáka zkrátit vyučovací hodinu ze 45 na 40 minut neprošel. Naopak, na prvním stupni může být prodlouženo vyučování z 5 na 6 vyučovacích hodin. Ministr školství Petr Fiala pravil, že je "téměř jisté", že nestihneme "vyčerpat" 4 až 5 Giga Kč z programu EU na vzdělání. O tolik ale "nepřijdeme", protože "finanční korekce" budou znamenat ztrátu "jen" asi 750 milionů.

Žena Moby Dicka: "Hlavně se čerpalo na vzdělání typu "jak projevit asertivitu" a "jak správně praštit do golfového míčku"."

"Věřím, že zdravý rozum zítra ve Sněmovně zvítězí. To, že jsem měl náhodou u sebe paní starostku a poslankyni u tabule, byla opravdu náhoda. Nedělejme z toho nic. Věřím, že Sněmovna bude zítra rozhodovat vážně a odpovědně.“ (Václav Klaus, ČR prezident, při zahájení školního roku před základkou Na Smetance pro novináře. Předtím přemlouval deváťáky, aby přítomné paní starostce městské části Janě Černochové poradili nehlasovat pro stabilizační baťůžek, kde se skrývá i zvýšení DPH o 1 %). Podle Klause je přijímání takového batohu v době krize "ekonomická sebevražda" a "fatální chyba".
"Vážím si pana prezidenta, sdílím jeho názory, ale nemůžu hlasovat jinak než premiér, tedy pro." (Jana Černochová (ODS (Nečasova)).)
"Nemám špatné svědomí, že bych svým chováním ohrožoval existenci tohoto státu, že bych vyháněl vládu z křesel"." (Tomáš Úlehla, poslanec (ODS (neNečasova)), jenž hodlá hlasovat proti.)

ODS na dnešek plánovala odstartovat volební kampaň ke krajským volbám. A to se jí, díky panu prezidentovi (exODS), povedlo.

"Dosavadní nálezy jsou natolik závažné, že je důvodné podezření ze spáchání trestných činů při nakládání s veřejnými prostředky s celkovou škodou přesahující 450 milionů korun." (Leoš Heger, ministr zdravotnictví (TOP 09), oznamuje půlmiliardovou rozkrádačku ve VZP, a to prostřednictvím zdravotních knížek IZIP. Údaje jsou z ministerského auditu a jsou součástí trestního oznámení. Jauvejs!)
"V dozorčí radě je třicet lidí, každý z nich zaplatí jen 15 melounů." (Mrtvá Kočka.)
Pan ministr nás systematicky skandalizuje. Je za tím boj o ovládnutí českého zdravotnictví. (Podle prohlášení IZIP.)
"Myslela jsem, že české zdravotnictví by mělo ovládat ministerstvo zdravotnictví. A ne firmy. A ne zloději." (Z prohlášení ženy Moby Dicka.)
"O zjištěních pana ministra nemáme žádné informace." (Z vyjádření mluvčího VZP.)
"Oni vám to už sdělí policajti." (Mrtvá Kočka.)
Dozorčí rada nedávno schválila pro ředitele VZP pana Pavla Horáka roční odměnu ve výši asi 800 tisíc Kč. To má na přilepšenou ke svému dvěstětisícovému platu.
"Tyto sumy se do výše škod ve VZP nezapočítávají." (Mrtvá Kočka)
"Odměna se počítá podle předem schválených kritérií a správní rada ji tedy neurčuje podle aktuálního rozmaru, ale dle parametrů a jejich plnění." (Jiří Rusnok, člen rady a poslanec (LIDEM, zvolený za VV).)

Premiér Nečas, Ekumenická rada církví a Federace židovských obcí poslali prezidentovi Václavu Klausovi písemné ujištění, že vládní návrh zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi "nenese riziko prolomení restituční hranice 25.2. 1948".

Sněmovní mandátový a imunitní výbor doporučil vydat Davida Ratha ke stíhání v kauze úplatků při nákupu vybavení pro středočeské nemocnice. Sám David Rath prý chce být vydán. Tentokrát se neděly vopičárničky s pouty a podobně – už jde o rutinu. David tvrdil, že v těchto obviněních jde o předvolební akci ministra vnitra Jana Kubiceho, kterému to "vyšlo".
Inu – nevyšlo by to, kdyby se nebralo. A vypadá to, že se bralo permanentně – volby-nevolby.
Myslím, že poslancům ve vejboru zatrnulo, když jim usmívající se pan kolega srdečně popřál, aby se jim nestalo to, co jemu.
Žena Moby Dicka: "Co se mu stalo?"
Mrtvá Kočka: "Jeho při tom chytli."

Expremiér čelí už pátému obvinění z korupce. Miliony byly tentokráte předávány v přepravce na maso. Nejde o zázračně zbohatnuvšího Standu Pytlíka Grosse (ČSSD, JUDr., jehož rigorózní práce na plzeňské právnické fakultě chybí, a jediný, kdo ji "viděl" je jistý Milan Kindl), ale o Ivo Sanadera (2003 - 2010 premiér Chorvatska).

List Financial Times financoval průzkum mezi Němci, aby zjistil, kolik z nich si myslí, že by Řecko mělo zůstat v eurozóně, a že by se mu měla i nadále poskytovat finanční pomoc. Je to stále ještě 25 %. Zatímco politici se tváří, že eurozóna si nemůže dovolit ztrácet žádné své členy, plánuje společnost Bank of America zorganizovat síť kamionů s hotovostí, které by parkovaly poblíž řeckých hranic (zvenčí), nacpané hotovostí, aby bylo čím vyplácet vlastní zaměstnance v zemi a hradit faktury.
Mrtvá Kočka:"Dobrý tip pro gangy, loupící kamiony."

Stovky zásahů proti alkoholikům, narkomanům, recidivistům a nezákonným imigrantům kavkazské tváře mají už za sebou občanské hlídky kozáků. Dnes vyšlo do ulic v Krasnodarském kraji poprvé oficiálně tisíc mužů ve svých uniformách.
Žena Moby Dicka: "Pro Putina kozáci, Hitler takovým jednotkám říkal "Sturmabteilung"."
Mrtvá Kočka: "Aneb SA."

Energetická krize: Funguje jen pět z osmi solárních baterií na ISS. Vypnuty byly jen některé vědecké přístroje a "systémy zajišťující životní potřeby posádky".
Mrtvá Kočka: "Ale dejchat snad můžou?"
Mrtvá kočka: "Kdyš jseš mrtvá, nedejcháš.
(Mrtvá kočka s malým "ká" je "postava" z knížky Bubáci pro všední den spisovatele Karla Michala)

Úterý 4. září 2012
Policie zatkla náměstka ústecké hejtmanky Pavla Koudu (ČSSD), ředitele dotačního úřadu Severozápad Pavla Markvarta (ODS) a exředitele stejného úřadu Petra Vráblíka a Petra Kušniera (zatím nepravomocně odsouzeného za jinou kauzu na stejném úřadě).
"Budeme postupovat zcela shodně jako v podobných případech. Platí princip padni komu padni." (Bohuslav Mlíčňák Sobotka, předseda ČSSD.) Kouda je druhý na krajské kandidátce partaje.
Zatčení byli obvinění z poškozování zájmů EU a za zneužití pravomocí veřejného činitele. Veřejná činitelka Jana Vaňhová, hejtmanka (ČSSD) si nemyslí, že by za prohnilý systém byla nějak zodpovědná. Jenom "seděla"  v Regionální radě Severozápad společně s Koudou a dalšími severočeskými profláklými veličinami, se kterými vybírala, na který projekt potečou evropské a krajské penízky. Třeba zase budou sedět spolu?

Žena Moby Dicka: "Měla by platit presumpce viny, co ji Mlíčňák stále propaguje."
Mrtvá Kočka: "Členství v ČSSD a ODS?"

Ve Sněmovně probíhá boj o Kalouskův stabilizační baťůžek, vrácený Senátem, za nějž se bije premiér Nečas jako – Nečas: Pokud nebude balíček schválen tak jak je, pak ho – tak jak je – předloží znovu a jeho schválení spojí s hlasováním o důvěře vládě. Žeby se mohl balíček pro další kolo mohl, vyjmout z něj třeba zrušení daňových úlev alespoň pro pracující invalidní důchodce, což je pro ně devastující a vysloveně pitomé (šak můžou bejt na podpoře, ne?), nebo navrhnout sjednocení DPH (což je ideální) na 19 % (což je na tři roky přípustné i pro pravičáky, a vyneslo by to více než Kalouskovo tupé navyšování plánované navyšování o 1 % v obou sazbách), to našeho presumptivního expremiéra vůbec nenapadlo.
Opoziční VV ve Sněmovně svými obstrukcemi statečně drží současnou koaliční vládu…

Pod premiérem "panem Čistým" se houpe křeslo. Má problémy ohledně uhelných dolů. Ukazuje se, že těžební licence byly prodávány bez výběrového řízení pod cenou přímo předem vybraným společnostem, které v mnoha případech byly založeny až těsně před tímto prodejem. Ty je pak okamžitě prodávaly dál. Jejich vejvar, neboli škoda, způsobená státu, páčí až 34 miliard!
"Premiér je možná osobně čistý, přizná ale v tom případě, že jeho selhání je mnohem větší, protože se ukázala jeho neschopnost?" (Pratap Bhanu, analytik listu Indian Express.) Údajná škoda je v dolarech, "Mr. Proper" se jmenuje Manmohan Singh a jde o indického premiéra.

US prezident Barack Obama navštívil Louisianu. Chtěl prý "na vlastní oči" vidět škody napáchané hurikánem Isaac. Stalo se tak den před nominačním sjezdem demokratů v Severní Karolíně. Postiženým lidem Barack přislíbil federální pomoc a pod dohledem televizních kamer s nimi setrval v několika krátkých srdečných a neformálních rozhovorech.
Žena Moby Dicka: "Navštívil Louisianu, aby byl vidět před voliči."
Mrtvá Kočka: "A aby na místě poděkoval Issacovi."

Ministr ruské kultury Vladimir Medinskij hodlá světu prostřednictvím ruské kultury ukázat lidskou tvář Ruska. Dříve se už (zatím marně) pokusil prosadit nápad, aby jeho ministerstvo schvalovalo filmové scénáře. Dřívější ministr zahraničí Igor Ivanov zase hodlal zřídit odbor propagandy, jenž se měl "24 hodin denně zabývat vysvětlováním ruské pozice ohledně aktuálních zahraničněpolitických otázek", a to i na sociálních sítích.
Žena Moby Dicka: "Ruská kultura má nezpochybnitelně krásnou tvář."
Mrtvá Kočka: "Ale ruská politika ne."

Podle New York Timesů prý USA prodají Izraeli nová tankovací letadla a supertěžké bomby proti hluboko položeným bunkrům, což se zatím zdráhaly. Izrael se však musí zavázat, že nejméně do 6. listopadu (den voleb US prezidenta) nezaútočí na íránské jaderné objekty. Přičemž prodané věcičky se k něčemu takovému náramně hodí.
Mrtvá Kočka: "7. listopad je taky dobré datum."

Viviane Reding, místopředsedkyně Evropské komise, komisařka pro spravedlnost, základní práva a občanství chce konečně zavést spravedlnost pro ženy: Navrhuje, aby do roku 2020 bylo povinně v dozorčích radách velkých evropských firem, kotovaných na burze, 40 % žen. Pakli tomu nebude, nastoupí represe. Francie se rozhodla tuto kvótu zavést už roku 2011 a "kýžených" 40 % má mít už do konce roku 2015. Reding má velkou šanci získat velkou podporu u Evropského parlamentu (zřejmě za slib, že jeho se gender kvóty nebudou týkat).
Zajímavé je, že kvóty se netýkají odborových orgánů – i když právě jejich zástupci sedí v dozorčích radách (v Česku 30 %).
Žena Moby Dicka: "Už vidím ty gender nekorektní inzeráty typu "Přijmeme člena dozorčí rady. Nutná kvalifikace: žena"."
Mrtvá Kočka: "Anebo: "Pro současné manažery nabízíme změnu pohlaví"."
Žena Moby Dicka: "Ono se v dozorčích radách hlasuje pohlavím?"
Mrtvá Kočka: "Viviane zřejmě ano."
Zasedání Evropské komise možná nemusí být tak nezajímavé…

"Je pro nás všechny překvapením, že nebyla zabita dříve, vzhledem k tomu, kolik si nadělala nepřátel." (Nelson Andreu, floridský detektiv, jenž kdysi vyšetřoval Griseldu Blanc, kolumbijskou" kokainovou královnu". V roce 1985 vyfásla Griselda v USA 20 let, po jejichž odpykání byla vyhoštěna do Kolumbie. Kšefty řídila i z vězení.) Pašeračka drog Griselda ovládala svého času v Miami překupnickou síť, která měsíčně vydělávala $8 milionů. Byla také pověstná svou krutostí. Nechala zavraždit 200 lidí, včetně jednoho ze svých manželů. Většinou byli rozstříleni zabijáky na motorkách. Griselda skonala v Medelíně ve věku 69 let poté, co ji rozstříleli zabijáci na motorce, když šla z nákupu v řeznictví.
Kolumbijská mafie by se měla zamyslet, jak zacelí tuto ránu ve své gender politice.

BBC1 začala vysílat sitcom Občan Khan, který humorným způsobem zobrazuje život muslimské rodiny ve Velké Británii. Muslimové jsou prý rozhořčeni. Vadí jim scénky typu, kdy dospívající dcera jenom dělá, že čte korán.
Žena Moby Dicka: "Muslimové jsou rozhořčeni?"
Mrtvá Kočka: "Všech 185."
Yousouf Bhailok, exsekretář Muslimské rady v Británii: "Myslím, že tento seriál je jednou z nejlepších věcí, jaké BBC uvedla."
Žena Moby Dicka: "Ale ne! Je to normální sitcom!"
Mrtvá Kočka: "Pro normální diváky."

Středa 5. září 2012, 40 let od masakru izraelských sportovců na olympiádě v Mnichově, který provedla palestinská teroristická skupina Černé září

"V této situaci, kdy vláda zeslábla a není jisté, zda bude premiér premiérem ještě dva, tři nebo čtrnáct dní, si myslíme, že existuje jednoduché východisko – nové volby. Navrhujeme proto ODS a TOP 09 východisko z krize, dohodu o nových volbách do Poslanecké sněmovny na únor příštího roku - společně s volbami prezidenta." (Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD, na tiskovce.)
Žena Moby Dicka: "Pokud budou volby v únoru, tak do 7. března ještě nemusíme mít funkční sněmovnu. Podle Sobotky nebude funkční vláda. A do toho má nastoupit nový prezident. Jak si to Sobotka představuje?"
Mrtvá Kočka: "Je to mlíčňák!"
Možnáže Sobotku od jeho hloupého návrhu odradí to, že by – volební kampaň probíhala současně s vánočními trhy! (Jak pravil.)

101 poslanců po několikahodinové diskusi přehlasovalo Senát, jenž vrátil novelu, podle které se bude v letech 2013 až 2015 snižovat valorizace důchodů. "Průměrný" důchod se tak od ledna nezvýší o 428 Kč, ale jen o 156. Na důchodech se tak za tři roky ušetří 48 miliard Kč. Pro zvedla hlasy i "revoltující" šestice poslanců ODS. Proč tedy proti Kalouskovu baťůžku tak křičeli?

"Hlavní důvod je opozice vůči premiéru Nečasovi. Fuksa už není ministr zemědělství, Tluchoř už není předseda klubu, to jsou ty hlavní důvody." (Karel Schwarzenberg, poslanec TOP 09 a ministr zahraničí pro ČT o revoltujících poslancích ODS, kteří se stavějí proti zvyšování DPH.)
"Svými hlasy proti zvýšeni DPH si Tluchoř a Šnajdr vytvářejí prostor pro tlak na premiéra, aby ministra Hegera zastavil." (Nejmenovaný zdroj z koalice, jenž upozornil, že Tluchoř zasedá ve správní radě VZP, Šnajdr je jejím předsedou a další povstalec, Tomáš Úlehla, je členem Dozorčí rady VZP.)

Škodlivost navrhovaného zavazadla tepe ve sněmovně i poslanec Pavel Bém ("pozastavené členství" v ODS, člen ODS(n)).

Karolína Peake (LIDEM, postVV) se nechala slyšet: Když vy nám nepodpoříte zvýšení daní, my vám nepodpoříme vyrovnání s církvemi. Stará koalice se rozpadá.

Návrh na zvýšení daní nakonec neprošel, pro bylo 94 poslanců, proti 101. Máme novou koalici. Ale nikdo neví, jakou.

"Šlo o řádnou půjčku." (Miroslava P., státní zástupkyně z jižních Čech k půlmilionu, který přistál na účtu jejího manžela. Zástupkyně P. pak zastavila vyšetřování podnikatele, který rodince půjčil.) Protikorupční policisté to označili pojmem "zneužití pravomoci úřední osoby".

Spolumajitel modřanské kliniky a její bývalý prezident pan MUDr. Jaroslav Barták stanul před soudem, kde se zpovídá z údajných znásilnění svých jedenácti asistentek. Dále je obviněn ze sexuálního nátlaku, vydírání, nebezpečného vyhrožování, těžkého ublížení na zdraví, omezování osobní svobody a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Pan doktor se hájí, že dívky měly sex v pracovní smlouvě. Ty však nepředložil. Zato se kasá známosti s prominenty. Těšíme se, až je bude jmenovat.
Jenom jako poznámku uveďme, že kdyby pan doktor neprasečil a nenásilnil v zahraničí na své dovolené se svou jedenáctou obětí, a kdyby se jako svědek nenabídl český diplomat, v Česku by jeho managorské metody mohly trvat patrně neomezeně.

"Můžeme." (V.V Putin, prezident širé Rusi a přilehlých kolonií na otázku, položenou v televizním kanálu Russia Today, zda bude moci Rusko spolupracovat s Mittem Romneym, pokud se stane US prezidentem.) "Koho americký lid zvolí, s tím také budeme spolupracovat. Budeme pracovat natolik efektivně, nakolik budou chtít naši partneři… Pracovali jsme s jednou administrativou, budeme pracovat i s druhou. Jinou otázkou však je to, zda jsou USA připraveny přehodnotit některé své pozice s přihlédnutím k ruským zájmům."
"Americký prezident bude přihlížet vždy k americkým zájmům, Puťko." (Žena Moby Dicka.)

Expremiér se vzdal všech exvýhod: služebního automobilu, kanceláře, platu pro asistenty a úhrad za telefony. Tím prokázal, jak je zahanben, a nemusí být již více zahanbován vězněním za korupci, jíž se dle žaloby dopustil jako starosta metropole a později ministr průmyslu a obchodu. Jenže bývalému izraelskému premiérovi Ehudu Olmertovi hrozí další trest v další kauze, ve které byl v červenci obviněn z toho, že v době starostování Jeruzalému vzal od investorů sídliště Holyland miliónový úplatek. Zjevně v šekelech (asi 5 Mega Kč).

Majitel obou věží WTC, které byly zničeny 911/2001 při teroristickém útoku, žaluje aerolinky American Airlines a United Continental kvůli náhradě škody. jejich letadla byla totiž při onom útoku použita. NY soud žalobu přijal.

Žena Moby Dicka: "Následovat bude žaloba aerolinek na letiště, jejichž personál teroristy na palubu letadel vpustil."
Mrtvá Kočka: "Mohou za to USAF. Že ta letadla včas nesestřelily"


Čtvrtek 6. září2012
Vláda jak jeden muž a jedna žena napochodovala na tiskovku, na které premiér Petr Nečas zopakoval svou mantru: baťůžek půjde znovu do Sněmovny, ve stejném znění, v jakém šel do Senátu. Vláda s jeho schválením spojí hlasování o důvěře. Nečas prohlásil, že plus 1 % je klíčové, neb bez těch 15-17 miliard, které to přinese, si neumí představit sestavení rozpočtu. Možná mu nejlepší ministr daní něco zamlčel, anebo nečte Hospodské noviny: Podle upřesněných Kalouskových propočtů se zvedne výběr daní jen o 13,4 miliard. Trojčlenkový počtář Kalousek se už vloni při minulém zvyšování DPH sakramentsky sekl. Letošní plánované zvýšení příjmů 22-24 miliard Kč se smrskává na pouhých 6-8 miliard korun. Pro příští rok je tedy pravděpodobnější odhad institutu CERGE-EI, který výnos z prosazovaného zvýšení DPH vidí jen na 9,8 miliard. Takže by si naši počtáři už měli začít představovat, kde najdou těch 5 miliard. Možnáže by měli přistoupit na jednotnou sazbu 19 %. Z opozice nikoho nezískají stejně, ale mohli by zavřít hubu revoltujícím poslancům ODS (kteří "porušili koaliční smlouvu", jak upozornil Petr Nečas). A toto jednoduché opatření přinese dle CERGE-EI potřebných 15,7 mld. Kč, což je to, co pro rozpočet potřebujeme (a více, než současný Kalouskův odhad tupého jednoprocentního zvyšování!)! Úspory pro čestné podnikatele v účetnictví, a zabránění "kreativnímu účetnictví" nečestných podnikatelů, ke kterému dvojí sazba DPH přímo vybízí, pak může být další bonus.
Žádné změny balíčku nebudou, zopakoval novinářům Nečas. Leda až při druhém čtení!

Byla slavnostně otevřena pražská centrála systému Galileo. EU odhaduje přínos systému do roku 2020 ve výši 62 Mega €, v témže roce má mít kolem tří miliard přijímačů (když se připojí zbytek světa) a obrat 275 Mega € ročně.
Žena Moby Dicka: " Zní to dobře, jen mě trochu zaráží pojem "sociální přínosy", které se odhadují na 12 miliard eur."
Mrtvá Kočka: "Žeby výše úplatků?"
Už od pondělka pracuje v baráku 45 mezinárodních odborníků, přičemž 10 jich je z Česka. O jejich přijetí nerozhodovala národní příslušnost, pouze odbornost. Chyba, velká chyba! Měly být totiž přijmuty zejména odbornice.

"Za ekonomický útlum mohou vlády, nikoliv soukromá sféra. Jde především o důsledek špatné legislativy americké centrální banky, která držela úrokové sazby na nízké úrovni, což ovlivnilo i Evropskou centrální banku a situace pak vyústila v dluhovou krizi v Evropě… Pravda je překrucována a krize se využívá ke strašení lidí.“ (Edwin Feulner, prezident Heritage Foundation, na pravidelné konferenci Montpelerinské společnosti, která se letos koná v Praze, na půdě ČNB.) Podle Edwina se Václav Klaus "zasloužil o zrození svobody v českém národě", načež našeho pana prezidenta přirovnal k jiným světovým konzervativním osobnostem: Ronaldu Reaganovi a Margaret Thatcher.

Prezident Rusi V.V. Putin odletěl do Vladivostoku, kde zítra začíná obchodní summit Organizace Asijsko-Tichomořské ekonomické spolupráce APEC. Cestou se zastavil na poloostrově Jamal, kde se postavil v čelo letky jeřábů bílých. Jakožto pilot motorového rogala, či spíše jeho cestující: letadélko je dvojmístné. Jeřábi byli vychováni v zajetí, a kudy vede letecká cestička do Uzbekistánu, nevědí. Musí jim to ukázat velký bílý pták v čele. Pro tuto příležitost si pan prezident obléká bílý pytel a nasazuje červený zobák.
Mrtvá Kočka: "Copak asi dělá náš bývalý managor stížností mrchožravý čáp marabu?"

Ani po příletu do Vladivostoku si aktivní Vladimir nespočinul a navštívil místní oceanárium, kde si podal ruce s místními zaměstnanci i místní chobotnicí.
Žena Moby Dicka: "Vono ho jednou něco sežere. Možná tygr."
Mrtvá Kočka: "Papírový tygr. Nebo Čína."

Už se ví, komu patří ostrůvky Senkoku/Tiao-jü ve Východočínském moři. Ani Japonsku, ani Tchajwanu, ani Číně. Východočínským soukromníkům. Japonská vláda je chce od nich koupit. Což je dle Číny "nelegální a neplatné".
Zpráva o "soukromých" ostrůvcích nepraví nic o jejich mezinárodní subjektivitě či právu na rybolov v pobřežních vodách případně o těžbě ropy a plynu na "jejich" šelfu…

"Jde o výrazný moment, který ukazuje závažnost situace." (David Marek, hlavní ekonom Patria Finance, komentuje rozhodnutí ECB kupovat tříleté evropské vládní obligace). "Je to otázka síly. Předchozí nákupy byly relativně omezené, za několik desítek miliard eur, což nemohlo trh se španělskými nebo italskými trhy nějak ovlivnit. Aby program fungoval, musí ECB ukázat dostatek síly a odhodlání, to znamená nakupovat na trhu tak dlouho, až výnosy klesnou na přijatelnou úroveň."
Dobrodinec George Soros zastříhal ušima. Posledně takhle kupoval anglickou libru, když britská ústřední banka ukazovala "dostatek odhodlání".

Pátek 7. září 2012
Poslanec David Rath před svými kolegy odkrývá zločineckou tvář exministra spravedlnosti Pospíšila, státní zástupkyně Bradáčové, soudců i policistů. Přirovnává se k Tymošenkové a Pussy Riot, děvčatům, která tropila klukoviny. Jde o to, jestli ho Sněmovna vydá či nevydá. Nejhorší prý je, že byl obviněn nikoli jako poslanec, ale jako hejtman; hejtman už není, ale z vazby ho stejně nepustí.
Řvete dobře, Davide, jako lev, ale na blbém hrobě: Nebyl jste zabásnut jako poslanec, tak se neodvolávejte na poslaneckou imunitu!

Prezidentu Václavu Klausovi se nelíbí "záležitost", ke které došlo v přísně střežené Svatováclavské kapli Svatovítského chrámu: Před časem se tam odehrál utajený "obřad", jehož se účastnil režisér erotického filmu František Jílek, jak uvedla TV Nova. Přístup do kaple Jílkovi a dalším umožnil zřejmě vojenský velitel Pražského hradu plukovník Karel Niederhafner. To je asi jeden z těch mocných známých údajného úchyla Jaroslava Bartáka, který se zasvěcovacího obřadu (za 240.000) také účastnil.

Ministr financí Miroslav Kalousek si "s velkou pravděpodobností nakradl hezké miliardy". Tento výrok stál Roberta Pelikána (z advokátní kanceláře Vrána&Pelikán) budoucí místo v dozorčí radě dosud impotentního regulátora ČTÚ. Výrok z ptákova blogu doručili lobbisté na včerejší zasedání vlády, takže návrh pana ministra Kuby byl panem ministrem financí smeten ze stolu.

Sobota 8. září 2012
Žena Moby Dicka: "Miroslav Kalousek si jistě nenakradl hezké ani ošklivé miliardy."
Mrtvá Kočka: "Ale svou činností zapříčinil, že si je nakradly při machinacích s odvody hazardní mafie."

*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

130 komentářů:

Tiskařský šotek řekl(a)...

Tiskařský šotek způsobil, že několik stránek deníčku vypadlo z tisku, proto urychleně zjednává nápravu:

Nedopatřením vypadlé stránky deníčku, část 1
Kultura budoucnosti, bojové rukavičky, bezplatné platby a fascinující porno

Kontroloři NKÚ zjistili, že ministerstvo kultury schválilo v letech 2008-2010 mj. dotaci 965 tis. Kč na rekonstrukci domu, ve kterém mělo být umístěno kasíno. Podle NKÚ tím resort porušil zásady Programu regenereace městských památkových zón.
Pták Ohnívák: „Zásady? Nesmyslné levičácké regulace!“
Drzá liška Ryška:„A omezování národní kultury budoucnosti!“

Vyjádření Svobodné syrské armády, že mezinárodní letiště v Damašku a Aleppu považuje za vojenské cíle a bude útočit na civilní letadla, přijala Moskva "s hlubokými obavami". Syrská opozice se tím podle ní těsně přiblížila hranici, za níž ji nebude možno odlišit od al-Kajdy a terorismus se tak stává jedním z jejích hlavních nástrojů.
Pták Ohnívák:„Pch! Rusáci.“
Syrští vzbouřenci vyhodili do vzduchu Národní nemocnici v Homsu. Akci natočili na video, které následně zveřejnili.
Pták Ohnívák:„Boj za svobodu a demokracii nelze vést v rukavičkách.“
Čtyřletá Rina ze syrského Halabu po několika hodinách podlehla střelnému zranění. Byla zasažena kulkou snipera do oblasti úst a krku, když si hrála na podlaze. Podle balistického experta CNN byla střela vypálena z nedalekých budov v oblasti ovládané vzbouřenci.
Drzá liška Ryška:„Snad měl svobodný syrský sniper aspoň rukavičky.“

Spravedlnost jako železná pěst dopadla na dvě desítky protistátních živlů a zahraničních agentů, kteří vedli loňské nezákonné pokusy narušit stabilitu země a dokonce sesadit krále. Civilní soud potvrdil verdikty vojenského soudu, osm živlů dostalo doživotní vězení. Při zajištění stability pomohly loni Bahrajnu i vojenské jednotky Saúdské Arábie a SAE (drzá liška Ryška: „Musíme si pomáhat!“) , které podnikaly tvrdé razie i v nemocnicích.
Drzá liška Ryška: „Boj za zákla... , eh, za Krále pána a Jeho rodinu nelze vést v rukavičkách.“

Australské právničce Jennifer Robinsonové bylo sděleno na londýnském letišti Heathrow pracovníky letecké společnosti Virgin před cestou do australského Sydney, že nemůže hned nastoupit do letadla, protože je na tajném seznamu podezřelých osob a musí počkat na zvláštní svolení k odletu s tím, že "se dopustila něčeho kontroverzního".
Pták Ohnívák: „Absolutní nesmysl. Ve svobodných demokratických zemích žádné takové seznamy nemají.“
Jennifer Robinsonová zastupuje klienty po celém světě a patří mezi ně také Julian Assange.
Pták Ohnívák: „To je jí málo kontroverzní?“
Drzá liška Ryška: „Aha.“

Hackerská skupina AntiSec zveřejnila část databáze, kterou hackeři získali v březnu 2012, kdy úspěšně pronikli do notebooku Christophera K. Stangla, agenta FBI, a stáhli masivní databázi 12 miliónů Apple iOS zařízení. Databáze kromě jiného obsahuje uživatelská jména, poštovní směrovací čísla, telefonní čísla a adresy.
Pták Ohnívák: „Absolutní nesmysl. Ve svobodných demokratických zemích vlády žádné takové seznamy nemají.“
Drzá liška Ryška: „Vlády možná ne.“
Mluvčí FBI: „V tomto okamžiku není žádný důkaz, který by nasvědčoval, že byl nějaký notebook FBI ohrožen, nebo že úřad FBI vyhledával či obdržel tato data.“
Pták Ohnívák: „Co jsem říkal? Takové seznamy nejsou!“
Drzá liška Ryška: „Neříká ten pán něco malinko jiného?“

Tiskařský šotek řekl(a)...

Nedopatřením vypadlé stránky deníčku, část 2

„Za daných okolností soudíme, že by bylo pro stát výhodné, kdybyste zůstal v jeho čele ještě nejméně po jedno volební období. Jsme přesvědčeni, že jste dosud nepřekonal zenit své výkonnosti, takže vaším odchodem ztratí společnost možnost plného využití vašeho osobnostního potenciálu. Žádáme vás, abyste se rozhodl kandidovat na úřad prezidenta v přímé volbě. … U některých uchazečů dokonce váháme, zda je oznámení záměru kandidovat míněno jako recese či provokace nebo je projevem nedostatku sebekritičnosti.“
(Spolek Šalamoun, otevřený dopis prof. Ing. Václavu Klausovi, CSc. (jehož rigorózní práce na VŠE dozajista nechybí, ale nikdo ji nikdy neviděl).)
Drzá liška Ryška: „Taky někdy s úžasem váháme.“

„Petr Tluchoř, bývalý předseda poslaneckého klubu ODS, se jednoznačně postavil proti návrhu na zvýšení DPH. Argumentuje programem ODS, předvolebními sliby a bůh ví čím ještě.“ (Jan Bartoň v NP)
Drzá liška Ryška: „Skutečně je jen málo ještě bezvýznamnějších cárů papíru.“
„Rebelům jde jen o oslabení premiéra.“ (Miroslav Kalousek)
Drzá liška Ryška: „To je cíl z říše fantasy.“

„Externí poradci inkasních agentur - vykonavatelé vydělávají i sto tisíc. Jejich řidiči kolem dvaceti.“ (Zpráva z tisku)
Drzá liška Ryška: „Česky to znamená vymahači, že?“
Pták Ohnívák: „No a??? Závist úspěšnějším?"
„Za den.“ (Doplnění zprávy z tisku)
"A hlavně schopnějším!" (Doplnění od drzé lišky Ryšky)
„Exekutorské komoře nepřísluší zjišťovat nebo prověřovat výši odměn vykonavatelů.“ (Petra Báčová, mluvčí Exekutorské komory)
Inkasní firmy, na rozdíl od exekutorů, nevymezuje praktický žádný zákon.
Drzá liška Ryška: „Někdo přece musí roztočit tu národní kulturu budoucnosti.“

Satelitní služba Skylink po zavedení měsíčního poplatku přejmenovala svoji základní, dosud bezplatnou programovou nabídku z Gratis na Digital.
„Rozhodnutí jsme učinili na základě doporučení odborné i laické veřejnosti, která vnímala dosavadní název Gratis jako zavádějící. Změna názvu však nic nemění na skutečnosti, že balíček programů Digital je poskytován bezplatně všem uživatelům karet Skylink, kteří platí měsíční Servisní poplatek.“(Michal Kebo, marketing pro Skylink)
Drzá liška Ryška: „Takže po zaplacení je to už bezplatně?“
Pták Ohnívák: „Čemu na tom nerozumíš?“

„Ten nezadržitelný útok jeho týmu, elektrizující tempo, vertikální pohyby... fascinující fotbalové porno.“ (Mina Rzoukiová,specialistka na italský fotbal deníku Daily Mirror, komentuje nový styl AS Řím pod vedením českého trenéra Zdeňka Zemana.)
Drzá liška Ryška: „Jak by asi nazvala pohyby ve Sněmovně?“

Tiskařský šotek přeje fascinující elektrizující víkend a ještě jednou se omlouvá za politováníhodné nedopatření.

A.S. Pergill řekl(a)...

Je docela zajímavé, že Viviane gender Reding nevadí muslimové s jejich pojetím ženy jako bezprávného domácího zvířete a prosazováním takového postavení žen i v Evropě (dtto její následnice).

V souvislosti s předchozím: Raději na ulici čety kozáků, tvrdě zasahujících proti všem, kdo odmítají evropské hodnoty, než tlupy vyjících fanatiků, kteří se snaží evropskou civilizaci s jejími hodnotami programově zlikvidovat (a veřejně se k tomu hlásí).

Harpyje řekl(a)...

Jste si, Aspergille, jistý, že kozáci hájí "evropské hodnoty"? :-)))

Jakub S. řekl(a)...

A FANATIČTÍ MUSLIMOVÉ s vymytým mozkem a planoucím nenávistným pohledem ano - ?
Pokud by byla takováto volba... opravdu spíš to první asi... a nepochybuju, že po seznámení s realitou (v té fázi už zlou a jasnou) ty bys volila stejně.

Jakub S. řekl(a)...

Viviane gender Reding - to je paráda!
Jenom - ta charakteristika muslimského pojetí ženy opravdu je sice velice emfatická, působivá, plastická, úderná - leč ve skutečnosti tomu ve většině musulmanského světa tak není. To je obecně rozšířený omyl. Je to složitější, mnohostrannější věc, s mnoha fazetami.

Harpyje řekl(a)...

Blahopřeji Ti, Jakube, k Tvým vědomostech o "muslimech", které si nezadají se znalostmi Aspergillovými.

Zrovna tak, jako jsou všechna média levicová, tak jsou všichni muslimové "fanatičtí s vymytým mozkem a planoucím nenávistným pohledem" a "jejich vyjící tlupy se snaží evropskou civilizaci s jejími hodnotami programově zlikvidovat". :-)))

Jaksi Vám dvěma znalcům a vyznavačům "evropských hodnot" ale ušlo, že se to kozácké pojetí ženy "jako bezprávného domácího zvířete" od toho některých muslimů moc neliší. "Babě krok vyměřím jen od plotny ke dveřím." Totéž platí o názorové a náboženské intoleranci, rasismu a antisemitismu.

To, pánové, nejsou žádné e v r o p s k é hodnoty.

A.S. Pergill řekl(a)...

Jakube,
právní postavení ženy v islámském světě je dáno šaríjou, a ta je jen jedna. Pouze není ve všech islámských zemích (z mnoha a velmi různorodých důvodů) uplatňována stoprocentně.
Mimochodem, už i mezi českými muslimy je grupa, bojující za stoprocentní zavedení šaríje na našem území.

Harpyje,
kozáci v Rusku pochopitelně prosazují a hájí ruské civilizační hodnoty, které se od (středo a západo) evropských mohou lišit, nicméně mezi ruskými a evropskými hodnotami jsou rozdíly podstatně menší a méně zásadní než mezi evropskými a islámskými.
Je záležitostí elementárního pudu sebezáchovy podpořit vznik nějakých "evropských kozáků", kteří budou hájit evropské normy. Bez ohledu na to, že někteří multi-kulti fašistoidé budou vřeštět o "náccích", jak to již učinil autor článku.

Jakub S. řekl(a)...

Počítat do deseti. Právě jsem se ohradil proti zjednodušenému atd. chápání postavení žen v islámském světě. A ty... opravdu vanitas vanitatis - ?
No a - jejich postavení u někdejších kozáků (doslova) je samozřejmě velice podobné tomu muslimskému. Viz Taras Bulba atd., že. Vlastně až po Tichý Don. A nepochybuju, že s tím všichni ostatní souhlasí. Překvapena? Mým souhlasem? A předpokladem souhlasu u druhých? Proč? Důvěřovat rozumu, soudnosti, vzdělání, poctivosti druhých. Vydechnout, vidět, že druzí mají jiné zkušenosti, jiný obzor, jiné okolí... No tak. Připustit interakci, vzájemné obohacování poznatky, pocity, názory - amen, ite, missa est. Prosím.
Je náádherně teplučko, bezvětrno... asi se sbalím a pudu naposledy letos na odpoledne na nové koupaliště nad městem, kousek ode mne. Za těch 90 ká mi to stojí, zítra bude důchod... to dožiju.

Jakub S. řekl(a)...

Minuli jsme se. Tak spěchám jen konstatovat, že v tomto předpokladu potřeby vzniku atd. s váma (zatím?) na jedné lodi nejsem, prosím.

A.S. Pergill řekl(a)...

Jakube,
interakce a tolerance je možná jedině tehdy, když je to oboustranné. Muslimové důsledně odmítají jakékoli mísení s jinými kulturami, jdou v tom tak daleko, že zakazují smíšená manželství. Muslimky si nesmějí brát nemuslimy (valná většina "vražd ze cti" je motivována tímto náboženským imperaivem) muslim si může vzít nemuslimku (pokud vyznává některé z mála islámem tolerovaných náboženství), ale z dětí musejí vyrůst muslimové (a opět, pokud ne, je to "korigováno" další kategorií "vražd ze cti").
Na straně druhé islámská civilizace nemá naprosto nic, čím by nás mohla obohatit..

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, postavení žen v muslimském světě je skutečně bezprávné a je podobné nacistickému zacházení s Židy. Žena nesmí samotná ven, nesmí řídit auto, nesmí se vdát za nemuslima, studovat může jen a jen omezeně. Ono, abychom byli objektivní, špatně zacházejí s ženami i "bohabojní" Charedim a Charedimy zrovna také nemusím. Charedim a muslimové považují ženy žijící po západním stylu za prostitutky pokleslých mravů, což by mělo každou západní ženu urážet...

Harpyje řekl(a)...

Ale takových "kozáků", kteří jsou přesvědčeni o své vlastní jedinečnosti a o své jediné platné pravdě, je na celém světě plno, Aspergille. A na rozdíl od Vás, který se projevujete jen verbálně, nechybí některým ani odhodlání postarat se o prosazení svých "hodnot" násilím, zřejmě na základě jejich "elementárního pudu sebezáchovy".

Řečtí neonacisté v roli policistů ničí prodejní stánky cizinců, v Berlíně došlo k napadení židovského rabína muslimskými mladíky, israelské policii se podařilo dopadnout tři mladistvé Israelce z dvaceti, kteří v samém centru Jeruzaléma zmlátili 3 Araby do bezvědomí, v Burmě sužují mírumilovní budhisté muslimskou minoritu z ethnie Rohingya, Číňané v Tibetu, muslimští povstalci na Filipínách, ...

Já netvrdím, že neexistuje propastný rozdíl mezi hodnotami evropskými a muslimskými. Tento je ale dán rozdíly mezi křesťanstvím, kterým tak pohrdáte, a islámem, kterým pohrdáte ještě víc. Ty hodnoty, které vyznáváte Vy, nejsou hodnoty evropské. Ateismus, intolerance názorová a náboženská, jednonárodní státy s osvícenou a pevnou vládou, nesnášenlivost vůči Židům, Cikánům, muslimům, křesťanům a Němcům patří do Západní Asie, nebo na Balkán. Též do Iránu, spojenci rusosovětska.

Harpyje řekl(a)...

Do objektivity budete mít Kopretino tak dlouho daleko, dokud se neseznámíte s realitou a přestanete paušalizovat.

Ale mám dobrou zprávu. "Iran has released "křesťanské polozvíře" Youcef Nadarkhani, a Christian pastor, after three years of imprisonment on charges of apostasy, according to the United States Commission on International Religious Freedom (USCRIF)."

Kopretina řekl(a)...

To je bezvadná zpráva i tak si chudák pastor moc vytrpěl, 3 roky trpět za nic a to íránské a obecně asijské a africké věznice se se západními věznicemi nedají srovnávat, jsou naprosto nelidské i jihoamerické věznice neodpovídají našim demokratickým standardům. Z našeho euroamerického pohledu i zrůda je člověk a zaslouží lidské zacházení.
I takový hnusák Marc Dutroux se těší slušnému zacházení,sice by zasloužil stáhnout z kůže, ale žijeme na Západě, tak se k němu musíme chovat slušně...

Kopretina řekl(a)...

Tady případ Dutruoxe ukázal selhání belgické policie...
http://kriminalistika.eu/muzeumzla/dutroux/dutroux.html
Slušní lidé trpí a vrazi se těší slušnému zacházení, ale nedá se nic dělat...

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,

předpokládám, že jste schopná pochopit rozdíl mezi hlasateli jediné možné pravdy, jako jsou muslimové (a zcela jistě i pár dalších), a mezi těmi, kdo těm prvním hodlají zabránit terorizovat svou "pravdou" zbytek společnosti.

Evropské hodnoty, to je, mimo jiné ono "Nesouhlasím s vašimi názory, ale budu se do krve bít za to, abyste je mohl hlásat!". Něco podobného je muslimům (ale také judaistům) naprosto a bytostně cizí a v Evropě samé se tento přístup mohl uplatnit až po upozadění ortodoxních proudů, více reflektujícíh judaismus (před kontaminací Evropy křesťanstvím byl takový přístup také spíš častý). Prostě monoteistická náboženství ve své ortodoxnější podobě jsou evropské tradici a kultuře cizí (už proto, že jsou neevropská).
Nicméně ono "budu se bít, abyste mohl hlásat" neznamená "budu vás podporovat, když budete zabíjet nebo umlčovat své odpůrce", jak si to vykládají multikulturalisté, kteří jsou ochotni ve jménu náboženské svobody pro muslimy utlačovat (nebo asistovat při utlačování) náboženské svobody ostatních.

Kopretina řekl(a)...

Pergille, Židé dovolují hlásat názory i bytostně odlišné. Vizte Izrael. Např. deník Haaretz hlásá antiizraelské názory, ale jak už jsme probrali, s Harpyjí a Jakubem, v Izraeli by svobodu slova, svobodu psát o čemkoliv za nic nevyměnili, tak můžou gauneři Gideon Levy, Amira Haas, Uri Avneri psát, jak píší. I protiizraelské a vlastizrádné názory jsou v Izraeli povolené, tak jak to v demokraciích má být...

Anonymní řekl(a)...

"dovolují hlásat" - zatím ano, se skřípějícími zuby a umisťováním autorů odlišných názorů na různé SHIT Jews listy, čemuž nadšené fanatičky ve střední Evropě freneticky tleskají a vyzývají Mossad, aby přistoupil k likvidaci - tak jak to má v demokraciích být.

Jakub S. řekl(a)...

Šma Jisroel! Co to tu zas máme - ?

Jakub S. řekl(a)...

Kontaminace Evropy křesťanstvím - ale no tak. Velice efektní, pregnantní, podařený výraz. Tím hůř... Když si to řeknu auf deutsch, ihned mi vyvstanou vorkämpfři hnědých křesťanobijců z třicátých let. Muselo to bejt - ?

Kopretina řekl(a)...

Anonyme, nikdy jsem nevyzývala Mossad k likvidaci těchto gaunerů, nikdy. To jsou metody Vás bolševiků vkládat lidem do úst, co neřekli. Já můžu těmito lidmi bytostně pohrdat, ale zabít je, to bych nikdy neudělala, nejsem vrahem a nikdy vrahem nebudu, nikdy,na to máme jiné lidi, nebudu.

Kopretina řekl(a)...

Pergille, psát o "infikaci křesťanstvím" to je silná káva, křesťanství přineslo zásady humanismu, humanistickou ideu zkazili špatní lidé, vrcholem zla byla inkvizice, která kosila každého, kdo se jí znelíbil, ale inkvizitoři s křesťanstvím měli společný pouze název. Falešní stoupenci Ježíše Krista způsobili Židům nezměrné utrpení, psát celý tragický příběh Církve a židovského národa by bylo na dlouho, nemusíme jíti daleko, v našich zemích propukl divoký pogrom v Praze roku 1389, kozáci Bogdana Chmielnického zabili 100 000 Židů, strašné číslo, jako počet obětí v Mauthausenu...To je hlavní vinou křesťanství, Církev by měla odčinit hřích antijudaismu/antisemitismu podporou Izraele, oponovat antisemitismu. Jinak však křesťanství přineslo hodně dobrého a všichni jsme vyrostli na křesťanských kořenech, i Vy Pergille, i Vy.

Jakub S. řekl(a)...

Poslední větu Kopretinky berte, jako bych ji napsal rovněž já, prosím.

informace řekl(a)...

Těm váženým diskutérům, kteří tvrdí, že postavení kozáckých žen je velice podobné tomu v muslimské společnosti, bych chtěla jen poukázat na několik poznatků kulturní antropologie o pozůstatcích, a u některých národů dost konzistentních, matriarchátu u slovanských kmenů. Cituji, v této souvislosti rozsáhlé dílo italského slavisty a antropologa Evela Gaspariniho, Il matriarcato slavo (první vydání Sansoni, Firenze 1973, druhé vydání Firenze University Press, 2010, 846 stran), kde autor zkoumá slovanskou kulturu hmotnou, sociální a uměleckou od starověku až po počátky minulého století a nachází v ní pozůstatky původního matriarchálního uspořádání, kde postavení ženy bylo nezávislé na muži, kde si žena udržovala svou autonomii i po materiální stránce. http://www.fupress.com/eng/scheda.asp?idv=2038
Knihu jsem četla (s velikým zájmem, i proto, že Gasperini polemizuje s L. Niederlem a jeho Slovanskými starožitnostmi), už před mnoha lety, takže nemohu uvádět přesné podrobnosti, ale rozhodně je cenným příspěvkem pro poznání postavení Slovanstva v evropské společnosti. Rozhodně ale nepotvrzuje téze o nějaké sociální podřízenosti ženy, porovnatelné s postavením u muslimů.
Pokud jde přímo o postavení ženy v kozáckých komunitách, chtěla bych připomenout, že kozáci se stabilizovali v údolích Donu, Dnepru, Kubáně, Tereku, Volhy a Uralu jako nezávislé komunity, kterým byla potvrzena jejich autonomie carským zřízením výměnou za jejich povinnost hájit jižní a východní hranice Ruska. Kozáci se usazují jako zemědělci ale také jako vojáci. Vznikají kozácká vojska jako na př.v 16. stol. Vojsko donské nebo Vojsko záporožské. Kozák byl tedy na půl zemědělec a na půl voják. Za jeho nepřítomnosti, buď při vojenských shromážděních nebo vojenských výpravách, bylo řízení domácího hospodářství zcela svěřeno ženám. Ty také vykonávaly i těžké práce, bylo.li toho zapotřebí, rozhodovaly o tom, co dělat a měly následkem toho i dost nezávislé postavení na muži. Tichý Don, který cituje Jakub, je toho potvrzením, zvlášť v kapitolách, kde se hovoří o kozáckém "bytu". Kozačku nelze porovnávat s ruskou mužickou "bábou", kterou muž bil a komandoval jako vola.
Kozáci se za občanské války přidali na stranu bílých a po jejich porážce jich část utekla, ostatní byli podrobeni kruté represi zvlášť za stalinizmu.
O kozácích najdete podrobněji na ruské Wikipedii heslo Казаки http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%B8

Nepaušalizovala bych tedy při některých porovnáních a tvrzeních.

drak řekl(a)...

Autor se zde zmínil o sídle ČSSD (lihovém domě) a o tom, jak se jim nakonec podařilo opětovně si ho přivlastnit. Celá ta historie už by díky jejímu stáří zasloužila upadnout v zapomnění, protože ale nádherně ilustruje právní nevědomí až bezvědomí, které na levé části českého politického spektra existuje, myslím, že by měla být včetně všech detailů a kotrmelců aspoň jednou za čas připomínána. Je to totiž velice ilustrativní a poučné, ta historie obsahuje ve zkratce celý pokroucený vztah levice k zákonnosti, justici a mravnosti. Včetně nemravné výše honoráře právníka, který prý údajně ani sám nevymyslel, jak ten případ úspěšně završit, ale nestyděl se prý přivlastnit si nápad kolegy a vydávat ho za svůj. To, jak nakonec nedostal zaplaceno ani nemravně ani přiměřeně je spravedlivé i poučné zároveň. Na tomhle případě je totiž podivné, pokroucené a vyloženě nesprávné snad všechno, co se v něm a kolem něho dělo a děje.

drak řekl(a)...

informaci:

Kozáci si vždy vážili své autonomie, svobody a nezávislosti, to bylo v jejich životě asi to, co bylo ze všeho nejdůležitější. Za to byli ochotni i zemřít, život v otroctví pro ně neměl moc velkou cenu. Bolševik, když je zotročoval, narážel u toho na hodně silný odpor a co si budeme říkat, dobře mu tak a škoda, že u toho nedostal přes ty nenechavé pazoury ještě víc, než dostal. Proto věřím, že té autonomie a nezávislosti dopřávali i svým životním družkám v hojné míře, protože je-li smyslem jejich života svoboda, autonomie, nezávislost a její obrana, tak přeci nebudou své životní družky zotročovat. Asi si je ale ani nenechávali příliš přerůst přes hlavy. Kdo si něco takového myslí, tak prostě kozáky nechápe. Na druhou stranu, možná není divu, asi něco obdobného v dějinách jen tak snadno nenajde.

informace řekl(a)...

Draku,
o nezávislém postavení kozáckých žen se psalo mnohokrát. Namátkou jsem našla na čes. webu v článku Kozácké vojsko toto:

"Jelikož kozáci často plnili pořádkové úkoly anebo byli na vojenských výpravách, na nichž úmrtnost těchto statečných mužů byla někdy značná, musely činnost v kozáckém hospodářství přebírat ženy. Což znamená, že ženy pro své muže – samy nebo ve spolupráci s nimi, byli-li doma – připravovaly jezdecké koně (i dva na kozáka), pracovaly na políčkách, ve stájích a chlévech, zaopatřovaly a udržovat domácnost, vychovávaly děti, staraly se o staré členy rodiny… A tak, ač kozácké ženy neměly právo promlouvat do řízení občiny, v kozácké společnosti se jim dostávalo významného postavení, ba v jistém smyslu lze hovořit o rovnoprávnosti."

http://r-j-valka.webnode.cz/products/kozacke-vojsko/

Petr Kohout řekl(a)...

Kozáci se dají přirovnat v USA k národním gardám, v České republice k dobrovolným zálohám armády (současná instituce) nebo Chodům (historická instituce). Ve válce proti Napoleonovi nasazeni byli, na (i na( Leninově straně bojovali v ruské občanské válce, sovětské jezdectvo ve 2. světové válce používalo tradiční kozácké symboly. V současné době zjevně mají být obnoveni, nejprve zkouška v roli pomocné stráže VB nebo pomocníka šerifa (ti jsou v USA), později, pro případ Syrského scénáře, mají posílit vnitřní vojska v boji s pronikajícími zahraničními bojůvkami (původní úloha kozáků v Rusku - bránit hranici proti pronikání malých skupinek lupičů či teroristů). Srovnání s německými SA silně kulhá - SA zpočátku tvořili pěst strany a po dobudování SS šlo už pouze o organizaci obdobnou svazarmu.

Jakub S. řekl(a)...

Díky oběma za rozšíření mého obzoru. Doufám moc, že nikdy nezestárnu tak, abych místo vděčnosti za nové poznatky na autora/zasilatele zanevřel.
Jenom: že je někdo de iure i de facto, oficiálně i způsobem života jako naprostá výjimka ve své nedozírné zemi svobodný, není nikomu poddán, že je na to ovšemže bezmezně hrdý... to ale, asp, prokrista vůbec neznamená, že to uplatňuje i dál, na další úroveň, tedy že uznává svobodu - rovnoprávnost - volnost jednání např. v rodině. Ale no tak. Každý psycholog, historik, sociolog vám taktně vytkne naivitu, kraťas v úsudcích, vytváření iluzorních zákonitostí. Prostě tak to nefunguje.n

A.S. Pergill řekl(a)...

Jakube,
k tomu, co vám uvedli předdiskutující, zmíním ještě to, že občanskou rovnoprávnost evropským ženám nepřinesly přečdchůdkyně dnešních feministek (sufražetky), ale první světová válka, kdy muži byli 4,5 roku na frontách a ženy musely zajišťovat nejen chod domácnosti, ale i průmysl a zemědělství, a prakticky dokázaly svou ekvivalenci s muži, protože právě to bylo dříve popíráno. Navíc se miliony mužů nevrátily, takže nebylo možné ženy po válce "vyšoupnout zpět k plotně".
Ona taková pořádná válka, v níž by desítky procent muslimských mužů padly a z toho zbytku by se řada vrátila jako duševní či tělesní mrzáci, nepoužitelní v ekonomice, by mohla s postavením žen v islámu udělat něco podobného. Na druhé straně tomu islámu chybí kulturní background, na kterém tyto sociální změny po WW1 mohly stavět. (MMCH Švýcarsko, které se WW1 ani WW2 neúčastnilo, dalo volební právo ženám až někdy ve druhé polovině minulého století, což výše uvedenou teorii o vlivu války na postavení žen do jisté míry podporuje.)

Jakub S. řekl(a)...

P. Kohoutovi: prosím, analogie s Národní gardou v US, zálohám AČR, natož s SA je krajně vágní, prostudujte si trochu obě srovnávané entity a uvidíte (snad). Tam nesedí základní okolnosti, východiska, podstata, víte? Ale hned pochvala: ANO - Chodové - za mírně jiných podmínek skoro naprosto totéž! Pod svými praporci s botou (ano - to snad všichni víte).

A.S. Pergill řekl(a)...

Kopretino,

Křesťanství do Evropy přišlo do prostředí s podstatně kvalitnějšími právními a etickými normami, než jaké neslo. Protože křesťanské normy vycházejí z judaistických, a ty zase ze stavu, v jakém Židé byli, než se usadili (proto také Židé nikdy ve starověku nebyli schopni vytvořit plnohodnotný stát, ekvivalentní státům jejich sousedů - a na to také tehdy dojeli - a na vzniku moderního Izraele mají naprosto nepostradatelnou zásluhu světští a nejudaističtí Židé, ortodoxní judaisté jsou naopak velice často nepřáteli Izraele a bojují za jeho likvidaci [protože židovský stát má právo obnovit až Mesiáš]).
Křesťanství přineslo Evropě civilizační degradaci, která se táhla něco přes půl tisíciletí, a byla v podstatě ukončena až po přijetí učení Tomáše Akvinského, čímž byly oficiálně "vzaty na milost" zachované spisy antických filosofů (neofickálně se do Evropy dostaly jejich arabské překlady už dřív a pokoutně se na nich stavěla věda také dřív).
Nicméně křesťanství přineslo do Evropy také rasismus podle barvy pleti, původem z židovské pověsti o synech Noemových (něco takového se v Evropě prakticky nevyskytovalo, černéšský otrok - protože do Evropy se v té době černoch asi jinak dostat nemohl - měl stejná práva a povinnosti jako běloch na téže pozici, a pokud získal svobodu, tak se stal plnoprávným propuštěncem se všemi právy a povinnostmi jako propuštěnec bílý).
Křesťansství přineslo do Evropy náboženskou netoleranci (křesťané nebyli, až na naprosté výjimky, trestáni za svou náboženskou víru, ale za obecně kriminální činy, kterých se dopouštěli - jako např. prokazování neúcty jiným bohům; podobně tak i Židé). Křesťanství přineslo do Evropy i ideu nadřazenosti ideologie nad smyslovou zkušeností či vědeckým poznáním. Něco takového, jako byly procesy s Galileim nebo Brunem, bylo v antickém světě prakticky nemožné (sám zcela výjimečný proces se Sókratem byl již současníky chápán jako justiční vražda).
A pokud se týká oněch "hezkých idejí, které zkazili zlí lidé, když je realizovali", tak naprosto to samé lze říct i o komunismu a do jisté míry i o nacismu. Případně o dalších zločinných a totalitních ideologiích. Ty miliony až stovky milionů obětí křesťanství nevznikly nějakým zneužíváním zlými lidmi, ale tím, že je křesťanství z gruntu špatné, jako je z gruntu špatný i judaismus.

A.S. Pergill řekl(a)...

Jakube,

ještě k těm "kozákům":
Faktem je, že v rámci první pomoci do loidí vtloukáme, že žádný stát není s to zajistit profesionální pomoc do těch cca 5 minut, kdy zástava srdce, velké krvácení atd. nadělají v těle takovou paseku, že už to nikdo nedá do kupy. Zdůvodňuje se tím i buzerace kolem autolékárniček a mnoho jiných sporných věcí.
Pro násilné přepadení zločinci atd. platí zcela nepochybně totéž - policie a další státní složky nemohou včas a účinně zasáhnout. Konec konců i v kause Breivik se norská policie chovala jako sbor totálně neschopných idiotů a kdyby se o tom natočil opravdu věrný dokument, tak by si, navzdory těm cca 70 mrtvým, nijak nezadal se starými černobílými groteskami o blbých policajtech.
Takže lidé prostě dělají, co je v jejich silách, aby zajistili sobě a svým blízkým bezpečnost.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

Tak mě napadlo, jestli to rčení "nejsme na jedné lodi" je výstižné, a dospěl jsem k závěru, že rozhodně ne. Protože bohužel na jedné lodi jsme. Sice jedni veslují jedním směrem, druzí opačným, někteří dělají díru do dna lodi, jiní proti nim bojují tím, že si dělají díru vlastní - ale ke dnu s tou lodí půjdeme všichni společně.

Jakub S. řekl(a)...

Ano, jistěže.
Tou lodí je teď euroamerická civilizace. A za x staletí muslimští, čínští, marťanští historikové se nebudou stačit divit. A bude nutno vynalézt stručný termín pro nutkavé neodolatelné puzení ke zkáze vlastní civilizace.
Nu čto ž. Popjom, golubčiki...

A.S. Pergill řekl(a)...

To přirovnání Zdeňka Žíkoveckého

je opravdu vynikající. Nyní jde o to, dostat do vedení lodě někoho, kdo zarazí dělání děr i veslování směrem ke skaliskům. I za cenu silné nespokojenosti těch, co tyto činnosti provozují, i za cenu, že někteří z nich (nebo i všichni) půjdou přes palubu, nebo budou alespoň vysazeni na pustý ostrov.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

Neveslovat ke skaliskům sice zní rozumně, ale stejně tak rozumně zní i neveslovat k víru. Neb kdo chce minouti Skyllu, upadá do Charybdy. Situace je sice vážná, ale měli bychom se vyvarovat dualitních hesel typu "Cokoliv je lepší než Skylla."

Ta, která nepsala o "nezávislém postavení kozáckých žen". řekl(a)...

Kdybyste byla četla trochu pozorněji, Informace, tak by Vám možná nebylo ušlo, že Aspergill reagoval na zprávu o kozáckých hlídkách v ruských ulicích, a já jsem se v mé odpovědi zmínila o kozáckém napadení sídla FEMEN. Za jejich machistické "výchovné metody" by se nemusel stydět žádný sunnitský kazatel, mullah, nebo jen řadový muslimský macho.
Na rozdíl od některých "štamgastů", neplkám o věcech, o kterých nic nevím. O postavení kozáckých žen v průběhu dějin nevím nic, a abych se přiznala, tak mě tento sujet taky vůbec nezajímá.

Harpyje řekl(a)...

Petru Kohoutovi
Vaše přirovnávání poněkud kulhají.
S.V.V.Putin chce z kozáků vytvořit obdobu Pomocníků Veřejné bezpečnosti.
Nazdar a vlasti zdar!

A.S. Pergill řekl(a)...

To Zdeněk Žikovecký

Jenže Odysseus, jak známo, vybral Skyllu, která vyžrala jen část jeho mužů, zatímco Charybda by zlikvidovala celou loď se všemi na ní.
"Kozáci" budou oškliví i na lidi, na které bychom my oškliví nebyli, muslimové to vymlátí z gruntu všechno (v podstatě vždy vybíjeli i místní konvertity k islámu pod heslem, že zrádce příště zradí zas, tak proč si ho držet).
Nicméně především je třeba se podívat na multikulturalisty, kteří nás do této situace dostali. Vůči nim je třeba "kozákům" povolit řetěz co nejvíc a volat "Trhej! Kousej!".

informace řekl(a)...

Harpyje,
reagovala jsem na příspěvek z 9. ZÁŘÍ 2012 9:49
A to na větu: .
Napadení sidla FEMEN (totiž připevnění na dveře té věty) je zřejmě projevem antifeministické mentality, ve smyslu odmítání některých výstřelků feministek.Ale to neznamená, že by to byl postoj všeobecný, vůči ženám, spolupracovnicím a matkám. Jsou v tomhle ohledu tradicionalisti. A mají na to samozřejmě právo.
Pokud jde o družiny kubáňských kozáků, zorganizoval je guvernér Krasnodarského regionu Al.Tkačev a jsou to ausiliární síly, které pomáhají policii při udržování veřejného pořádku na ulicích, jak píše petroburgský Rossbalt. Rossijskaja gazeta dodává, že by jejich úkolem mělo být pomáhat střežit hranice proti ilegální imigraci. Proti ustavení těchto hlídek se vyslovil terecký ataman Igor Logvinenko, má obavy jako i Alija Totokurlova, předsedkyně Kongresu národů Kavkazu, že to může vést k mezietnickým srážkám.
Mimo jiné tu zprávu o nápisu na dveřích Femen nepřinesly ani italské a, jestli se nemýlím, ani ruské noviny.

informace řekl(a)...

A to na větu: Jaksi Vám dvěma znalcům a vyznavačům "evropských hodnot" ale ušlo, že se to kozácké pojetí ženy "jako bezprávného domácího zvířete" od toho některých muslimů moc neliší. "Babě krok vyměřím jen od plotny ke dveřím."
Piksla mi ji z neznámých důvodů smazal. A si se mu nelíbí. Ostatně jako i mně.

informace řekl(a)...

Mně zase, Harpyje nezajímá, co Vás zajímá nebo nezajímá.
Jakou tabulku přitloukli nebo nepřitloukli kozáci (a byli to opravdu kozáci?) na dveře sídla feministek.

informace řekl(a)...

Rossijskaja gazeta píše, v jiném článku, že kozácké družiny mají vypomáhat požárníkům. V Rostovském a Novorossijském kraji už byly ustaveny, mají kolem 40 členů.
http://www.rg.ru/2008/08/07/reg-jugrossii/kazaki.html
Nechápu, co vás některé vede k přirovnávání těchto skupin k nacistickým SA.

informace řekl(a)...

Doufám, že některá má upřesnění k situaci "vytváření skupin SA v Rusku" a "utlačování ženských práv kozáky" zase nepobouří členy diskuze, tím, že je budou odvádět od oblíbeného tématu zda je pojetí postavení ženy ve společnosti u muslimů reakčnější nežli u kozáků anebo naopak. Můj předešlý příspěvek k historii kozáků a postavení kozáckých žen nebyl přijat zrovna vlídně.
Jenomže trochu informací do toho bulváru, podle mého, bude jen prospěšným.
Takže k vytváření kozáckých hlídek, které podle ženy M.D. a jeho věrné mrtvé kočky, jsou jakousi obdobou Hitlerových SA. V první řadě bych se chtěla zeptat, jestli komentátorky a komentátoři vědí, kolik těch kozáků v celé RF vlastně je. Podle sčítání obyvatelstva v r. 2010 se ke kozáctvu (těžko říci ke kozáckému etniku, proč, to bych musela zas zabrousit do historie a narušit tak do obvyklých kolejí zajetou diskuzi) hlásilo nic víc a nic míň jak 67.573 občanů (mužů, žen, dětí). Moc takových Sturmabteilungů z takového počtu nevyjde, ale zato budou značně politicky motivované. "Za Putina!" s tímto heslem budou -neozbrojené- hlídky zadržovat opilce, výtržníky, narkomany, zadržovat ilegální imigranty na hranicích a předávat je policii, hasit požáry. Že sami kozáci a jejich atamanové jsou k podobnému využití jejich sil buď vlažní nebo dokonce silně kritičtí, o tom se zde nikdo nezmiňuje. Proč bychom si měli pálit prsty, nechat se zatahovat do nějakých mezietnických sporů, říká si značná část kozáctva. Ale zpráva o tom skeptickém přijetí výzvy místních načalstev k vytváření družin (i moskevská policie má o kozáckou družinu velký zájem) se už ale do českého tisku nedostala. Asi není dost senzační.
O napadení kanceláře ukrajinských FEMEN (znělá souhláska k neznělé F je V, ale neodvažuji se je zaměnit, abych zas nepobouřila zastánce euroamerické nebo snad hjumantajtistické mentality ) ukrajinský Unian a petroburgský Rossbalt píší, že scéna silně připomínala natáčení exteriérů Tichého Donu (o románu se také neodvažuju nic napsat, abych neodvedla diskutéry od oblíbeného tématu). Osm mladíků v kostýmech kozáků se předvádělo za přitomnosti zvědavého davu při přitloukání dvou prkýnek na dveře fEMEN. Podávejte se na obrázek z Unianu u článku Представники організації «Вірне козацтво» забили дошками вхід в офіс руху «Femen». http://www.unian.ua/news/523732-kozaki-zabili-doshkami-dveri-v-ofis-femen-foto.html
Při tom "napadení" feministky dělaly na útočníky sprosté posunky a posměšně pokřikovaly na dav.

informace řekl(a)...

Tiskem také proběhla zpráva o protestním činu jedné z ukrajinských feministek, která na znamení solidarity s odsouzenými ruskými Pussinkami podřezala v Kyjevě na náměstí kříž a pak přes bedlivý dozor policie uprchla do Paříže. Napsal snad někdo, že ten kříž byl věnován památce obětí hladomoru a stalinských represí? Chudák dívenka neměla zřejmě čas se informovat anebo to feministkám bylo jedno: kříž jako kříž, jen když bude senzace. A senzace byla, samozřejmě. A jak se dívence podařilo uprchnout z domu, oblíčeného policií, odjet vlakem do Varšavy a odtud bez zdržování letecky do Paříže? Ruský Rossbalt napovídá, že za tím podařeným útěkem jsou ukrajinské úřady. Pravděpodobně se chtěly vyhnout nějakému nepohodlnému procesu nebo alespoň stíhání. Rossbalt napovídá také, že hnutí FEMEN požívá vůbec podpory ukrajinských úřadů. Existují pobočky hnutí v Tunisu, Polsku, Bělorusku, Brazilii, Rusku, Německu, Kanadě. (FEMEN Тунис, FEMEN Польша, FEMEN Беларусь, FEMEN Бразилия, FEMEN Россия, FEMEN Германия, FEMEN Канадa), což prý dělá reklamu ukrajinskému byznysu ve světě. A přináší to také finance do kasy hnutí.
Odsouzení třech Pussinek za kravál ve chrámu Krissta Spasitele také probudilo k životu protestní skupinu, která si říká Narodnaja volja (narodovolci v 19. stol. - diskutéři mi jistě prominou tuto krátkou odbočku - byli zastánci teroristické cesty k socializmu, v r. 1881 jejich skupina zavraždila při atentátu Aleksandra II). Tak tito novodobí narodovolci podřezali v některých uralských vesnicích pár křížů a vydali hned prohlášení, že bojují ne proti pravoslavné církvi, ale proti Putinově straně Jedinaja Rossija. Vyzývají pravoslavné, aby hromadně vystoupili ze strany, protože ta nehájí víru, ale zneužívá církev pro své ůčely. Je zapotřebí církev obnovit a odtrhnout ji od moci.
Část prohlášení otiskl ukrajinský Unian. http://www.unian.net/news/522145-otvetstvennost-za-krestopoval-v-rossii-vzyala-na-sebya-narodnaya-volya.html
Ještě jednou prosím o prominutí, že jsem vás, ctihodní diskutéři, obtěžovala nějakými zanedbatelnými podrobnostmi.
Když má člověk o tom ruském chaosu jen povrchní znalosti, diskutuje se líp, že?

Jakub S. řekl(a)...

Tak točno. Snažit se poznat aspoň částečně, poctivě a pokorně, okolnosti, pozadí, síly ve hře, pozadí (pol., náb., rasové, sociální...) událostí a jejich vývoje, odlišné mechanismy národní a státní (pardon, to je blbý výraz, že - souhlasím) mentality, jejich komplexů, smyslu pro ironii/humor - a h i s t o r i i . Resentimenty jsou strašná, nepředstavitelně výbušná věc, přes generace a staletí. A hlavně (psal jsem to opakovaně tobě, H, že?) - postup: poznat materiál, vyjasnit si termíny (to vůůbec nebývá jednoduché!), potom si dělat úsudky - a průběžně korigovat. Elementary, my dear Watsons... Souhlas?

A.S. Pergill řekl(a)...

Informace,

kdo sleduje českou část internetu, tak o většíně těchto věcí ví. (Novinkou pro mě bylo akorát to napojení prsatých feministek na ukrajinský byznis). Represe proti "pussinkám" IMHO ukazují zcela jasně, že křesťané jsou stejný lidský odpad jako muslimové, jenom v civilizovaných zemích nemají tolik možností se předvádět (což neplatí o tom Rusku).
Vybavuji si, jak někdy od devadesátých let do začátku tisíciletí stávalo před jedou z brněnských porodnic zjevně svaté (protože špinavé a páchnoucí) individuum v sutaně a s velkým křížem a vydávalo křesťanské skřeky, údajně proti potratům. A trvalo několik let, než se mu to podařilo soudní cestou zarazit. V tomhle byla jistá výhoda minulého režimu, protože v tom by problém zvládli dva tři maníci s obušky za jedno odpoledne.
Nejpikantnější na tom bylo, že to vydávalo skřeky pod okny onkologického oddělení, kde jsou zpravidla pacientky s naprosto jinými problémy, než je potrat (pokud plod nebyl původcem problémů, což je také možné). A spíš se těžce a s depresemi vyrovnávají z faktem, že když je kompletně pro nádor gynekoligicky zneschopnili, tak už žádné potraty (ba ani děti) mít nebudou.

Harpyje řekl(a)...

Vy jste musel být za minulého režimu velmi šťastný člověk, Aspergillle. Měl jste klid na práci, zatímco dnes Vám otravují život křesťanská polozvířata v sutanách svými skřeky, homosexualisti, feministi, ekologisti, dalajlámisti, evropeisti, NGOisti, multikulturalisti, a kdo ví, jaká jiná sběř.
Není nad osvědčené metody našich slovanských bratrů, jak se s touto havětí vypořádat. Prezidenti Lukašenko a Putin spolu s kozáckými hlídkami ví, jak na ně.

informace řekl(a)...

Historie s potraty v Itálii je něco neopakovatelného. Lékařský potrat byl uzákoněn v r.1975. Od té doby se konala tři referenda, jedno radikálů, kteří chtěli zákon ještě liberálnější, dvě katolíků, kteří chtěli zákon zrušit. Všechna referenda skončila porážkou iniciátorů, (totiž jen dvě, jedno katolické bylo prohlášeno ústavním soudem za nepřipustné).
To v r. 1981. Od té doby katolíci podnikají všemožné akce, jako fiktivní pohřeb zavražděných plodů, hřbitov pro zavražděná nevinná féta, kněží vtrhli do nemocnice a snažili se zabránit provedení potratu u třináctileté dívky, které zneužil a uvedl do těhotenství otec, a pod.
Celý seznam najdete na stránkách Svazu ateistů a agnostiků http://www.uaar.it/laicita/aborto

informace řekl(a)...

Jo, Harpyje,
Putinovi kozáci jsou jen filmoví statisti, převlečení do kozáckých uniforem.
Bývalí kozáci seděli na koni jako přirostlí a dokázali rozetnout šavli člověka od hlavy až do pasu. Ti dnešní by o ni tak akorát zakopli. Proto je jim zakázáno ji používat, aby se na ten podvod nepřišlo.
Takového kozáka jako tenhle už bude Putin marně hledat.
http://www.benedict-re.it/archive/cosacco.jpg

Harpyje řekl(a)...

Nic není, jak bývalo. Ani ti Židé se už dnes nesmí vybíjet. Ty ale, předpokládám, chrabří kozáci nepůlili. Neseděli na koních.

Děkuji Ti, kamaráde, za další napomenutí. Nevím, jak Ty, ale já se bez předžvýkaných informací z nějakého ruského serveru docela dobře obejdu.

Kopretina řekl(a)...

Gesto hodné následování
Kanada uzavřela velvyslanectví v Teheránu a vyhostila íránské diplomaty
Publikováno ‍‍10.9.2012 - 23 Elul 5772 | , autor: Elad Benari (Arutz Sheva)

íránský prezident Mahmúd Ahmadinežád
Kanada v pátek oznámila, že uzavírá své velvyslanectví v Teheránu a vyhostí z Kanady všechny íránské diplomaty.

Kanadský ministr zahraničí John Baird v prohlášení uvedl: „Kanada s okamžitou účinností uzavřela své velvyslanectví v Íránu a prohlásila osobami nežádoucími (personae non gratae) všechny zbývající íránské diplomaty v Kanadě.“

„Postoj Kanady je režimu v Íránu dobře znám. Kanada pohlíží na vládu Íránu jako na nejvýznamnější hrozbu světovému míru a bezpečnosti v současném světě,“ uvedl Baird.

„Íránský režim poskytuje stále větší vojenskou pomoc Assadovu režimu (v Sýrii); odmítá se podřídit rezoluci OSN týkající se jeho jaderného programu; pravidelně vyhrožuje existenci Izraele a podílí se na rasistické a antisemitské rétorice a podněcování ke genocidě; je mezi nejhoršími porušovateli lidských práv na světě; a ukrývá a materiálně podporuje teroristické skupiny, což vede vládu Kanady k formálnímu zařazení Íránu jako státního sponzora terorismu v souladu se Zákonem o spravedlnosti pro oběti terorismu (Justice for Victims of Terrorism Act).“

„Íránský režim navíc projevil do očí bijící pohrdání Vídeňskou úmluvou a jejími zárukami na ochranu diplomatického personálu,“ uvedl Baird v prohlášení. „Za takových okolností nemže již Kanada dále udržovat diplomatickou přítomnost v Íránu. Naši diplomaté slouží Kanadě jako civilisté a jejich bezpečnost je na prvním místě.“

„Diplomatické vztahy mezi Kanadou a Íránem byli pozastaveny. Všichni kanadští diplomatičtí pracovníci opustili Írán a íránským diplomatům v Ottawě bylo sděleno, aby odjeli do pěti dnů.“

„Kanada aktualizovala své Cestovní informace a varování a radí Kanaďanům, aby se vyhnuli všem cestám do Íránu. Varováni jsou především Kanaďané, kteří mají íránské občanství, protože íránský režim neuznává zásadu dvojího občanství. Tím Írán prakticky znemožňuje představitelům kanadské vlády poskytovat konzulární pomoc Íránokanaďanům v nouzi.“

Kanadské oznámení uvítal předseda izraelské vlády Binjamin Netanjahu (Binyamin Netanyahu), jehož úřad v pátečním prohlášení uvedl: „Týden po projevech antisemitismu a nenávisti v Teheránu provedla kanadská vláda vysoce morální krok. Odhodlání, které Kanada projevila, je velmi důležité k tomu, aby Íránci pochopili, že nemohou pokračovat v úsilí získat jaderné zbraně.“

„Tento praktický krok by měl být mezinárodnímu společenství příkladem morálky a odpovědnosti,“ uvádí prohlášení úřadu izraelského premiéra. „Je důležité, aby se mezinárodní společenství k tomuto tlaku přidalo tím, že Íránu sdělí, jaké jsou jasné nepřekročitelné hranice.“
http://eretz.cz/2012/09/kanada-uzavrela-velvyslanectvi-teheranu-vyhostila-iranske-diplomaty/
Panák Obama s Ahmadinežádem koketuje, S.Harper jedná jako velký člověk. Obama je protiizraelský (nikdy nebyl v Izraeli!), propalestinský a navíc lhář...

informace řekl(a)...

No, jo, kamaráde,
voni vopravdu kozáci židy nepůlili. Voni na ně jen dělali pogromy. To za cara. A za druhý světový, když se některý dali na stranu Němců, jako ty bejvalí bílí nebo ty, co byli vyvlastněný a vyhnaný z domů a vesnic, tak pak ty židy chytali a posílali je do lágrů. Kde zas byli kápové Ukrajinci. No jo, to je ta Ázie, vo který zdejší entelygenti nic nevědí a ani nic vědět nechtěj.
Jak by pak mohli diskutovat?
No, že ty to máš všecko v malíčku a že se bez takovej přežvejkanej informací vobejdeš, to je všeobecně známo. Jezevčíci sou moc chápaví pejskové.

Harpyje řekl(a)...

Taky "informujete", Kopretino?
Tato "aktuální informace" už zahnívá.

informace řekl(a)...

Ale ne, není to zastaralá zpráva, mám za to, že nad ní politici pořád diskutují. Jako tuto neděli při setkání izraelského prezidenta Perese s italským premiérem Montim na Foru v Cernobbio. Peres řekl, na tiskové konferenci, že podobné kroky jako ten, co učinila kanadská vláda, zbaví svět tohoto hrozivého stínu aniž by se muselo zakročovat vojensky. Jsem toho názoru - řekl Peres - že je zapotřebí přerušit styky s touto vládou, ne s Iránem.

A konec konců, o přerušení styků Kanady s Iránem se tak moc nepsalo. Rozhodně míň než o kostelovém exploit Pussynek.

informace řekl(a)...

A dnes odpoledne hovořil kanadský ministr zahraničí P. MacKay o přerušení styků s Iránem v kanadské televizi.
http://www.ctvnews.ca/politics/canada-will-work-internationally-to-pressure-iran-mackay-1.951062

drak řekl(a)...

informaci:

To ochladnutí vztahů mezi Kanadou a Íránem znamená, že napětí mezi Íránem a civilisovaným světem roste a lze očekávat, že Kanadu budou brzy následovat i další země a jednou z možných a zdaleka ne nepravděpodobných variant dalšího vývoje by mohl být i vojenský konflikt.

Jakub S. řekl(a)...

Tentokráte opět, je to trapné, smutné a absurdní, jsi měla počítat do deseti a vydechnout a pak pomalu psát a pak si zase s odstupem přečíst, co bylo napsáno. Nemuselo to být... Vysmívat se jako neaktuální důležité zprávě z v č e r e j š k a - ? Myslel jsem zmateně, že třeba je stará týden, no pak dejme tomu... a hlavně: já jsem se to dozvěděl až tady, teď! Dyť se o tom ostudně skoro nikdo na předních stranách nezmiňuje!! Takže Hance d ě k u j u před nastoupenou jednotkou (H, to bývá pro prostého pěšáka vysoká forma odměny v armádě - vono to taky nic nestojí, že...) A není to nic proti nikomu, aby bylo jasno! Není nutno pořád po každém plivat. Bývá to zákonitě kontraproduktivní. A JE-LI NĚKDO NA STRANĚ TOHO, PROTI KOMU ZROVNA VYTÁHNEŠ DO BOJE - NEZNAMENÁ TO NAPROSTO, ŽE JE EO IPSO PROTI T O B Ě ! Ite, missa est. Omlouvám se. A toto si přečíst pětkrát, prosím. A veřejně prohlašuju, že se stydím, že dělám něco, co v životě snad vůbec nikdy: radit (bože, snad poučovat - ?) někomu, kdo je z mé, tedy už dost pokročilé generace, a s kým chci být na jedné lodi a chci mu být nápomocen a případně i opačně. Tož tak -
Smutná situace. Zbytečná...

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, já jsem se zprávu dočetla včera večer na eretzu, večer se mi nechtěl dávat link,navíc jsem byla unavená a šla jsem spát, navíc se k internetu dostanu někdy až večer, takže je-li to zpráva 1 den nebo i 2 dny stará, tak na tom nic špatného nevidím...

A.S. Pergill řekl(a)...

Kopretinčina zpráva, pochopitelně, aktuální je.
Jinak B.O. je zjevně muslim, a tak sympatizuje s islamofašistickým íránským režimem. Všimli jste si, jak by nas..., když US vojáci "ulovili" Ussamu bin Ladina? Kopl do dveří vzteky. Asi stejně nas... byl Stalin, když jeho maršálové dorazili do Prahy dřív, než stačili Němci porazit povstání a naložit s Prahou jako s Waršavou. Jenže likvidace PP byla v zájmu ruského (sovětského impéria), zatímco další neúspěch v honičce na UbL by poškodil zájmy USA (B.O. zjevně bojuje proti zájmům USA).

Kopretina řekl(a)...

No a ještě si dovolím "zainformovat", navíc se B.Obama nenarodil na území Spojených států a porušil tím Ústavu USA, že se prezidentem může stát jenom rodilý Američan. A co ještě, navštěvoval pravidelně kázání J.Wrighta, zběsilého antisemity, takže se nemůžeme divit jeho nelásce k Izraeli. Před saudským králem se uklání B.O. až na zem, ale do Izraele nepřijede, jenomže jak kdysi dávno napsal pan Pašek "Nikdy nepodceňuj blbost amerických voličů", stejně do Američané opět zvolí, jak se říká, Židé v USA dosáhli hodně, ale muslimové víc, mají svého prezidenta. Ale zpátky k tématu, kde je ctihodná EU, aby k problematice Íránu zakročila? Kde jsou odsudky Ahmadinežádových protižidovských výroků? Kde? Ale kdyby totéž, co Ahmi o Židech říkal Netanjahu o palestinských Arabech byl by oheň na střeše. Jinak S. Harper navštívil i synagogu (Obama v synagoze nikdy nebyl), zapálil svíčku na menoře, zastává se Izraele a židovské komunity žijící v Kanadě, svých spoluobčanů. S. Harper zasluhuje uznání a doufám, že ho Kanaďané opět zvolí, alespoň nějaká země se řídí pravidly lidskosti...

Jakub S. řekl(a)...

...nikdy nepodceňuj blbost jakýchkoliv voličů.
Šak uvidíme zanedlouho u nás. To nebude radost. Věru není už teď.
Rozhoduje většina a největší plocha je v jehlanu v jeho základně (omlouvám se matematikům). Kdyby bylo třeba po lopatě, pro každý případ: mluvím o sociol. pyramidě, že.
Krajské, prezidentské... ku*va. Přímá volba. Něco tak nebezpečného, stupidního, manipulovatelného, provařeného. Bez tradice u nás, v celé střední Evropě - ne, dost už. Dodívat se na Sobotu s Oldou Novým a spat. Starosti světa nejsou na mých bedrech. Stejně nevím co to je.

Kopretina řekl(a)...

Ano, u nás drtivě zvítězí levice blok KSČSSD (KSČM a ČSSD), ale já s hrdostí říkám, že se skřípějícími zuby budu volit ODS, je to pro naši zemi nejmenší zlo, byť se i ODS nyní chová jako levicová strana, ale v době vlád socanů se nám žilo hůře, mluvím ze své zkušenosti, nechci rozebírat, protože platí, cokoliv co řekneme, může být (a dost často je) použito proti nám. A prezidenta? Koho? Vladimír Dlouhý nemá šanci, Přemek Sobotka rovněž, Bobošici nikdy, takže zbývá Fischer X Zeman. Fischer byl v KSČ, no, ale někomu hlas dám, nejít k volbám je špatně...

A.S. Pergill řekl(a)...

Jakube,
a presidentské volby Parlamentem vůbec manipulované nebyly, že? A toho Sládka nezhaftli, aby mohl být zvolen V. Havel ...
Je mi líto, jakékoli nepřímé volby nejsou nic jiného než přehlídka zákulisních machinací.

Harpyje řekl(a)...

Ta zpráva o přerušení diplomatických vztahů je už 4 dni stará. Ale pro ty, kteří nemají jiné zdroje informací než hloupé pomluvy amerického prezidenta, které šíří na Psu pan profesor Ulč, možná aktuální je.

Harpyje řekl(a)...

Co se mne týká, milý Jakube, tak já zase shledávám trapnými různé projevy rasové, etnické, nebo náboženské nesnášenlivosti, které se zde z času na čas objevují, a nad kterými se nadšeně rozplýváš. Nikdy by mě ale nenapadlo, abych Tě proto, a dokonce i opakovaně peskovala. Diskuse spočívá výměně argumentů, pokud se nemýlím.

Jakub S. řekl(a)...

No - k tomu, aby mi BO byl od počátku dodnes dost nesympatický a hlavně neměl k němu důvěru, mě věru nemusel navádět P. Ulč ani jiný komentátor; mám celkem ještě částečně fungující vlastní úsudek a po sesbírání a vyhodnocení jistých fakt a pozorování v průběhu let je mi moc líto té spousty US citizens (vč. mnoha našich emigrantů), co v něj vkládali nadšeně (!) veškeré možné naděje. Sancta simplicitas, že, Mistře Jene.
Nad ž á d n o u nesnášenlivostí se nikdy v životě nerozplývám. Ale to je - nahrála jsi mi, díky - otázka zásadní (v první fázi): co kdo chápe jako nesnášenlivost. A to je téma na delší, klidný rozbor, opřený o pár konkrétních situací. Je to pro mne (a snad i druhé?) inspirace k určité analýze, časem.
Zatím: pozoruji-li ve svém okolí, po generace třeba klidném čistém spořádaném dělnicko-úřednickém předměstí třeba Paříže či Berlína, že mne někdo z jiného kontinektu vyzve, abych chodil zahalen či abych tam neprocházel s vepřovým řízkem či šel/jel jinudy, neboť oni zrovna mají (na ulici = pozemek města) náboženský svátek, a projevím-li k tomu (jako všichni mí sousedi nahlas výhrady, zatímco o n i se na mne dívají vražedným probodávajícím pohledem, že se jej neodvážím opětovat... su ubohý trapný nesnášenlivý chudák, hodný případně sledování a potrestání?
No tak... proti všem?

informace řekl(a)...

Také další případ muslimské tolerance.

http://zpravy.idnes.cz/ozbrojenci-napadli-konzulat-usa-v-libyi-kvuli-filmu-hanobicimu-proroka-1n6-/zahranicni.aspx?c=A120912_073444_zahranicni_ipl
Italské noviny uvádějí, podle zpráv Al Jazeery, že byl zabit velvyslanec Christopher Stevens, dva marines a jeden funkcionář velvyslanectví.
http://www.ilmessaggero.it/primopiano/esteri/libia_ambasciatore_americano_usa_ucciso_assalto_consolato_bengasi_funzionario_proteste_egitto/notizie/219008.shtml

Ti nějak pohanili proroka? A co zastánci Pussy Riots a jejich práva svobodného projevu, a to i představením ve chrámu? Co ti na to?

Kopretina řekl(a)...

Harpyje, jak můžete číst, web eretz.cz zveřejnil zprávu 10.902012, před tím web arutzsheva 9.9.2012, takže zpráva byla 1 nebo 2 dny stará a diskutuje se o ní pořád, takže nechápu Vaši podrážděnou a nenávistnou reakci, proč?
A muslimská tolerance? Vůbec mě to nepřekvapuje a mimojiné útok na velvyslance lze chápat jako útok na tu kterou zemi. Dovolím si "zainformovat". Mezinárodní právo říká, že útok na velvyslanectví, či velvyslance, což je výsostné území tohokterého státu lze chápat jako vyhlášení války. Většina muslimů jsou netolerantní a nenávistní lidé, nedávno útok na Žida v Německu muslimskými výrostky (to je samozřejmě stará a zahnívající zpráva), Židé v Evropě jsou terčem šikany ze strany muslimů, být Židem mezi muslimy, to je o život...

StK řekl(a)...

Ne Jakube, nejdeš proti těm, kteří:
- používají vlastní smysly a pokud to nejde, vícezdrojové informování se
- k vyhodnocení toho, co zjistili používají vlastní "rukolapné" zkušenosti a neaplikují na to jakékoliv sebevznešenější ideologie
- když zjistí nepopiratelné skutečnosti, které narušují jeho dosavadní postoje, tak ty postoje změní a nová fakta nepopírají
- lidi, kteří zastávají jiné názory nepovažují za totální blbce, ale prostě za lidi, kteří mají jiné názory a diskutují proto o názorech a ne o jejich nositelích
===
To celé se dá shrnou do dvou zásad svobody myšlení:

- nebýt demagog
- nebýt fanatik


To přece neznamená být proti všem nebo většině. To znamená nebýt proti svobodě vlastního uvažování. Není to revolta v životě - já, jakožto nevěřící, když vstupuji do kostela jsem bez čepice a před oltářem se pokřižuji, protože se to tak má a nechci se dotknout věřících. To není pokrytectví, mi to neublíží - a jim taky ne. Kdybych někdy vstoupil do mešity, byl bych bosý, do synagogy bych tu čepici na hlavě měl.
To neznamená, že bych koketoval s vírou. Jenom se nechci dotknout těch věřících. Jedním slovem: elementární slušnost.

StK řekl(a)...

Pro Informaci:
Nejsem zastánce takových divokých protestů, nelíbí se mi. Ale rovněž tak se mi nelíbí vysoké tresty pro ty bláznivé holčice. Nejen že je (asi) nepředělají, spíše naopak, ale právě ty drakonické tresty jim zajišťují onu velkou publicitu. Kdyby jim báťuška Putin i Patriarcha celé Rusi velkohubě a veřejně odpustili, už by se o "Vzpouře Škvírek" dávno nemluvilo. Zásadovost je moc fajn - ale často nanic.

= V E L K O R Y S O S T =

Zapamatujte si to slovo, přátelé!

informace řekl(a)...

StK, tady nejde o velkorysost, ale o politické důvody, už jsem o tom jednou psala. Tři pussynky odsoudili k dvěma létům, rotože to představení provedly v chrámě, pravoslavném, napadly hrubě hlavu cíkve, která Putina podporovala ve volbách. Kdyby to udělaly jinde, asi by je policie rozehnala a basta, anebo by to nechala plavat.
Ale zásah ruského soudu do celé věci nelze absolutně porovnávat s řáděním rozzuřeného davu, jako v Káhiře, nebo napadením amerického konzulátu v Benghazi raketami a pak vniknutím do budovy, kde kromě jiného ničili a kradli.
Italské a anglické nebo americké noviny dávají podrobnější a závažnější zprávu než ty české.
Ti muslimové se také řídili principy velkorysosti a tolerance?
Cožpak nevidíte ten rozdíl?

Harpyje řekl(a)...

Na porovnávání nějakého rozsudku s běsněním zfanatizovaného davu je zapotřebí silná dávka fantazie.
Porovnávat se dá tak nanejvýš kvalita protestu PR s kvalitou toho amatérského filmu, to je ale vše.

informace řekl(a)...

Vy si jako myslíte, že kdyby to byl natočil, co já vím, třeba Clint Eastwood nebo Quentin Tarantino nebo z hrobu vstalý Federico Fellini, že by filmu "osvícení" muslimští fanatici tleskali?
Nezapoměla jste náhodou, kde jste nechala hlavu? Třeba v koupelně, když jste si čistila zuby?

Kopretina řekl(a)...

Já ano, tato skupinka podřezala kříž v Kyjevě na Ukrajině, kdyby podřezali nějaký ten muslimský symbol nebo menoru, jistě by se to ani Židm ani muslimům nelíbilo. Jistě, chování Putina vůči těm holkám je hnusné, nicméně, kdyby tento výstup provedli v mešitě, nezůstaly by na živu, to je téměř jisté. Kolem muslimů chodíme po špičkách, nesmíme zhanobit nic muslimského a hanobení křesťanství dovolujeme, pravoslavné nemiluji, považuji je do jisté míry za modláře (uctívání ikon), ale jsou to křesťané a mají právo na zachování důstojnosti a cti a slušného chování...

Anonymní řekl(a)...

Tak prohlášení Sama Bacila, realitního makléře v Kalifornii a spoluautora židovskými dárci sponzorovaného filmu, že "islám je rakovina, tečka" je jistě ukázkovým příkladem po muslimech vyžadované tolerance a velkorysosti. Zcela srovnatelné s tezí dr. A.S.Pergilla, že "křesťanství je zgruntu špatné".

Harpyje řekl(a)...

Už jste zase sprostá, Agnes?

informace řekl(a)...

Krátký film o americkém velvyslanci v Libyji.
http://video.repubblica.it/dossier/libia-rivolta-gheddafi/libia-l-ambasciatore-usa-si-presenta-in-un-video/104971?video

informace řekl(a)...

Vážená Harrpyje,
Agnes už před měsícem odjela. Na rozdíl od ní, já se starám o Vaše zdraví a pohodu, jak můžete konstatovat. Snažím se Vám pomoci vzpomenout, kde jste hlavu asi mohla nechat. Snad ne na střeše auta?

Kopretina řekl(a)...

Jó anonyme, jeden exces, psát muslimské výroky na adresu Židů jako o rakovině, moru, lepře, nádoru, psala jsem některé na Psa, nechce se mi je vyhledávat a psát. Po Židech i po křesťanech se vyžaduje maximální tolerance k muslimům, ale po muslimech se tolerance k jinověrcům nepožaduje, muslimové sem, muslimové tam a Myslím si, že není ten hulvát anonymní, předpokládám, že paní Agnes není antisemitského založení, ale jakýsi Anonymní jo, ten je protižidovsky naladěný z celé své duše, kdokoliv, kdo právem kritizuje muslimy, tak se snaží vylít hektolitr špíny na Židy a nebo na Izrael...

Anonymní řekl(a)...

Hm. Sam Bacil - jeden exces.
Terry Jones - jeden exces.
Ovadia Josef - jeden exces. (Mimochodem některé z jeho hlubokých myšlenek jsou vyučovány na talmudské univerzitě Merkaz H'arav - taky "jeden exces"?)
Útok zápalnou bombou na 5 lidí v palestinském taxíku - jeden exces.
Brutální lynčování čtyř Palestinců desítkami Židů - jeden exces.
A to je jen to, co se dostane do veřejně dostupných zpráv.
Někteří Izraelci ale zřejmě mají "jednoho excesu" dost. Existuje organizace Tag Meir, která se zabývá židovským terorismem. Její ředitel Gadi Gvarjahu říká, že útoky z poloviny srpna jsou "fenoménem zapadajícím do série nenávistných násilných činů, které se odehrály během posledních dvou let. Samozřejmě se nejedná o jednorázový úkaz, je to pokračování atmosféry rasového pronásledování. Musíme se vypořádat s židovským terorem stejně jako s arabským."
Nějaké přikrášlování skutečnosti prostě nemá cenu. Kdo nechce být krmen než jednostrannou fanatickou propagandou, si (zatím ještě) umí informace najít. I z mainstreamových médií.

Kopretina řekl(a)...

Kdo rozsévá nenávist
Šejk Bassam Al-Kajed z Libanonu, prezident Islámské školské asociace, prohlásil 10. srpna 2012 v televizi Al-Alam: „Židé stojí téměř za všemi civilními konflikty ve světě.“

Profesor státní egyptské univerzity v Port Saidu Gamal Zahran prohlásil v íránské televizi Al-Alam 13. srpna 2012: „S Alláhovou pomocí bude Izrael příští rok zničen. Zapálíme plameny nenávisti.“
A co útok Mohameda Meraha na židovskou školu? Nebo útok na židovského mladíka ze strany muslimů v Německu atd.atd. Ta Vaše fanatická muslimská propaganda je trapná, anonyme, s Vámi je debata zbytečná, jenom protižidovská nenávist, na to Vás užije, rozlévání jedu proti Židům, no nic, co naplat, s antisemity se člověk nedomluví...Konec. Punctum...

Anonymní řekl(a)...

Vztahy mezi Židy a Palestinci (židy a muslimy) jsou oboustranně problematické, na obou stranách je hodně křivdy, zloby, násilí a nenávisti a ani jedna ze stran si naprosto nezaslouží pozici nedoktnutelné nekritizovatelné posvátné krávy. Je nicméně potěšitelnou skutečností, že na obou stranách je zároveň poměrně nemálo lidí, kteří se s daným stavem nehodlají smířit a aktivně pracují na jeho zlepšení.
Skutečnosti uvedené v příspěvku 14:49 jsou holou pravdou. Pokud poněkud nezapadají do něčího velmi jednoduchého názorového schématu a pokládá je za antisemitismus, vypovídá to nejvíce ze všeho jen o něm samém.

Kopretina řekl(a)...

Jenom poslední poznámečka, Terry Jones není Izraelec, ale pastor myslím že německého původu žijící v USA a většina Izraelců si mír přeje, bohužel většina palestinských Arabů chce "osvobodit Palestinu od řeky k moři", což není nic jiného, než snaha o zánik Izraele a Vy to víte, o tom jsem přesvědčena a už doopravdy musím dělat něco jiného, ať nemám průšvih...

Anonymní řekl(a)...

To jsou pouze Vaše domněnky. Úplně na stejné úrovni jako tvrzení, že většina Palestinců si přeje mír, zatímco většina Izraelců chce obnovit Velký Izrael a území vyčistit od Palestinců.

Kopretina řekl(a)...

To nejsou domněnky, to jsou bohužel fakta, palestinské učebnice, palestinský rozhlas, palestinská média štvou proti Izraeli a Židům, Abbás studoval v SSSR a napsal práci zpochybňující holocaust, palestinští Arabové Izrael nikdy neuznají, vždy ho budou chtít zničit, situace se nezlepší, buď to nevíte a nebo co horší, lžete a zamlčujete. Holt propalestinská propaganda, nic víc.Začínáte být jako Vodník, Janeček a nebo Juchelka, ti také měli rádi palestinské Araby a neměli rádi Izrael...

Harpyje řekl(a)...

V západní Evropě už nějaký ten týden žiju, ve měste, jehož každým desátým obyvatelem je muslim, a mohu Tě ujistit, Jakube, že mě doposud žádná osoba, pocházející z jiného kontinentu nevyzvala, abych chodila zahalena, nebo aby mi zakazovala nést v nákupním koši vepřovou šunku. A ani žádný ze zdejších muslimů se na mně ještě nikdy nepodíval "vražedným probodávajícím pohledem".

Každá standartní západoevropská demokracie zaručuje svým občanům rovnost před zákonem, a tak má i každý německý muslim stejná práva jako já. Cizinec, ať je muslim, křesťan, nebo sikh, je nemá. Z téhož důvodu je nemyslitelné, aby nějaká skupina obyvatel vyžadovala zvláštní privilegia na základě své náboženské, etnické nebo rasové odlišnosti.

Tvůj, Kopretinin a Aspergillův obraz o "muslimech" vyvěrá z neznalosti poměrů a neinformovanosti. "Muslimové" nejsou žádný monolithický blok, zrovna tak jako křesťané. Co má takový kemalistický laicista společného s Talibánem? Co má společného perský vysokoškolský profesor, vyučující na evropských univerzitách, se salafisty? Úspěšný podnikatel muslimského původu, který udělal své jmění v Evropě, s fanatickými hordami které zapalují konzuláty a ambasády? Poslankyně tureckého původu za SPD, s můrami, smrkajícími do svých černých závojů?
A i ta většina obyčejných muslimů, žijících v západní Evropě, si nepřeje nic jiného, než klidný a důstojný život a trochu skromného blahobytu.

Neschopnost diferencovat, paušalizování, a zveličování okrajových událostí, které mají povětšinou kriminální charakter, tak vnímáte Vy "muslimy".

Harpyje řekl(a)...

A Vy jste trapná už delší dobu, Kopretino.
Každý, kdo nesdílí Vaši adoraci pro Vaše zlaté tele, je levičák, dělající propalestinskou propagandu. Není to tak dlouho, co Vám spousta lidí na Psu napsala, jak kontraproduktivní je Váš fanatismus, ale Vy nejste schopná prokouknout.
Je to škoda, věřte mi.

Kopretina řekl(a)...

Adorují si zlaté tele palestinské Araby levičáci, to mi věřte. A kdo, že to říkal? Jakýsi Gellner? Nebo Hofman? Nebo Handzel? Ten nemá rád nikoho, ani p. Jílka, ani p. Slaninu , ani Drobkovou, nikoho. Kdo další? Slušní lidé se mnou souhlasí, protože jinak nemůžou. Většině lidí na Psu je tématika Izrael/Palestina lhostejná. Já jsem já a nemám se za co stydět a že mě nějaký ten tupan nemá rád, to je mi fuk, p.Prokop, p.Slanina, pí Kanioková, pí Věra ti se mnou souhlasí do puntíku a nějací ten nesouhlas od špatných lidí mě nemůže rozhodit, já si trapně nepřipadám, je mi fajn, trapný je pouze propalestinianismus...

Harpyje řekl(a)...

Vidím, že je to marné.

Kopretina řekl(a)...

Víte Harpyje Vám se to mluví. Proti Vám muslimové nemají nic, protože nejste židovského původu, ale kdybyste byla Židovka, to byste možná něco zkusila. Útoků na Židy ze strany muslimů je hodně, ne všechny se dostanou do světových nejčtenějších médií. Toho pána se zeptali: "Jsi Žid", on odpověděl "Ano", tak ho zmlátili. Nevím, proč nevidíte problém muslimského antisemitismu, Evropa bude za nějakou dobu "Judenfrei", dříve přičiněním nacistů, nyní přičiněním muslimů...

Harpyje řekl(a)...

Mně, Kopretino, se to "nemluví".
Viz mou odpověď Jakubovi.

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,

problém je, že naprostá většina teroristů se rekrutuje právě z těch muslimů, o kterých tu tak nadšeně básníte. Příadně z jejcih potomků, kteří by teoreticky měli být ještě lépe zaintegrováni do západní společnosti, ale právě ti velice často podléhají různým radikálním imámům.
A stačí se podívat, co ti "mírumilovní muslimové" dělají v jiných zemích, pokud už je jich dost, aby si prosazovali svoje: Vyvražďování nemuslimů, násilné zavádění pseudopráva šaríja atd.
Poněkud mi připomínáte dámu, která se rozváděla už se čtvrtým alkoholikem a vždy o svých partnerech tvrdila, jak jsou fajn, a že ten alkohol není problém.
Navíc v neanonymních průzkumech muslimové jednoznačně uvádějí, že je jejich cílem zavedení islámského pseudopráva do Evropy, ti mírumilovní nanejvýš tvrdí, že na terorismus ještě nedozrál čas.

Naštěstí lidé už takové jako vy přestávají poslouchat a začínají si vynucovat řešení situace. Ve Francii byly úřady nedávno dokopány k tomu, aby policie začala obsazovat a rušit alespoň ty nejhorší islámské "no go" zóny, kde už Francie jako stát vůbec nefungovala. Ty byly, pochopitelně, semeništěm zločinu a násilí, protože to je to jediné, čím nás islám může "obohatit".
V nedávných středoškolských volbách splnila limit do Parlamentu z parlamentních stran akorát TOPka, jinak se tam dostali piráti, DSSS, Strana svobodných občanů. Koryfejové parlamentních gaunerostran z toho mají svírání v anusu, protože by lidi mohli přestat slyšet na demagogický blábol "když budete volit malé strany, dáte svůj hlas komunistům" (DSSS navíc dostala v Plseňském kraji 4% i v regulérním předvolebním průzkumu). Takže parlamentní strany budou muset chtě nechtě převzít alespoň část a v umírněnější podobě programu radikálních stran, jinak jim hrozí vymetení. Tak to, konec konců, dělají i francouzští socialisté, protože v podstatě splňují program Le Penové.

Kopretina řekl(a)...

To ovšem nic nemění na faktu výskytu islámského antisemitismu. I ten nejmírnější muslim může být antisemitou, muslimští učitelé jsou antisemité, nebo se alespoň proti němu nevymezují, každý má něco. Já mám ráda Izrael, Židy, vážím si jich, soucítím s nimi, jsem na jejich straně, Vy máte ráda muslimy, vždyť je to v pohodě, je to jedno, platí to pro nás všechny "Take it easy"...nemá smysl se přece vůbec přít, každý má názor, jaký má a měli bychom se respektovat a normálně se bavit a nenadávat si do trapáků a tak...

informace řekl(a)...

V novinách se objevují stále nové podrobnosti o útoku na konzulát v Benghazi.
Obama se skutečně dostal do nesnadné situace, je obviňován z nedostatečné ochrany zastupitelstev v zahraničí. Kromě toho, jak už zdůraznil Romney, káhirská ambasáda vydala těsně před útokem v Bengházi komuniké, v němž odsuzuje "neustálé pokusy vyšinutých osob urážet náboženské cítění muslimů a urážet věřící všech náboženství."
Na Romneyho reagovala Clintonová která se snažila tento cchybný krok nějak zahladit, ale ne příliš přesvědčivě. Do Libyje posíslipsy 26lají 200 marines na ochranu ambasády a prý i drony. Trochu pozdě.
Nejvíc Vás ale asi dojme prohlášení lady Ashtonové, která odsuzuje co "nejenergičtějším" způsobem podobné útoky.
Jak to asi zapůsobí na voliče?

informace řekl(a)...

Nějak se text zmervil při publikaci:
do Libyje posílají 200 marines a prý i drony

StK řekl(a)...

Asi si Informace nerozumíme. Vy se zastáváte "spravedlivého potrestání" provokatérek, protože urazily jemnocit pravoslavných věřících a věrchušky v čele s carem (Putinem), já tady píši o pragmatickém řešení onoho excesu.
To, jestli se mi to líbí nebo nelíbí není podstatné pro nikoho jiného, než pro mě samotného.

A s řáděním zfanatizovaného davu se případ nepokouším srovnávat ani náhodou - proboha jak jste k tomu došla?

informace řekl(a)...

Skutečně si nerozumíme, StK.
Já se nezastávám "spravedlivého potrestání provokatérek", ale říkám, že jejich odsouzení bylo pro Putina výhodným řešením, právě pro podporu církve i ve volbách.
Nyní pravděpodobně dojde k dalšímu pragmatickému kroku. Advokát podal proti rozsudku odvolání a již včera se premiér Medvedev vyjádřil veřejně, že by měly být provokatérky "pomilovany", tedy ne pomilovány po česku ale omilostněny.
Uvidíte, že nakonec je soud jen pokárá nebo jim to dá podmíněně. A taky pragmaticky!
Vždyť ty holky hrály vlastně Putinovi do ruky, když to tak vezmete.

Kopretina řekl(a)...

Obama odsuzuje "hanobení islámu", ale pronásledovaných křesťanů se nezastane, ani se nezastane lidí napadených na velvyslanectví natož aby je ochránil. A stejně vyhraje volby, hrůza, mesiáš jeden...

StK řekl(a)...

Tak už si rozumíme, Informace...

Pro HaLuk: Co je na "Barákovi" mesiášského? Spasitele si představuji jinak...

Jakub S. řekl(a)...

Nic. Ona myslí, že on se vidí jako docela vhodný mesiáš pro ty, co mu naletěli. Což nechápu a nikdy jsem nechápal.

Jakub S. řekl(a)...

Pomilovať kogo-to = udělit milost: krásné, co?
Hospodine, pomiluj ny, Jezu Kriste, pomiluj ny! Ty, spase vseho mira, spasi ny i uslyšiž, Hospodine, hlasy nášje! Nádhera. Prozradím vám, na kterou nejkurióznější relaci jsem jako tlumočník nejvíc hrdý, neb asi to nikdo jiný ani nedělal a dělat nebude: relaci staroslověnština x němčina, ve velehradské bazilice, předloni, do ouška opatovi prem. kláštera v Rakousích... takový sympaťák usměvavý, chytrý, moudrý, jako P. Siostrzonek z Břevnova. To byly krásné chvíle. Snad i pro ně.

Harpyje řekl(a)...

Atentát na americký konzulát nebyl prý dílem rozvášněného davu, nýbrž útokem al Qaidy.
http://www.quilliamfoundation.org/press-releases/the-attack-on-the-us-consulate-was-a-planned-terrorist-assault-against-us-and-libyan-interests/
The Attack on the US Consulate Was A Planned Terrorist Assault Against US and Libyan Interests

A onen hrůzný amatérský film, který tak rozlítil muslimské davy, byla chladně kalkulovaná provokace, a "dílo" Koptů a evangelikálů.
http://www.theatlantic.com/international/archive/2012/09/muhammad-film-consultant-sam-bacile-is-not-israeli-and-not-a-real-name/262290/ "Nobody is anything but an active American citizen. They're from Syria, Turkey, Pakistan, they're some that are from Egypt. Some are Copts but the vast majority are Evangelical."

informace řekl(a)...

Už zas postujete zahnilé zprávy, Harpyje?
Podívejte se, co jste sem dala: POSTED SEPTEMBER 12, 2012 AT 14:37 !!!

Podávejte se, co říká AGI.it v 07:34 13 SET 2012 !
http://www.agi.it/in-primo-piano/notizie/201209130734-est-rt10005-libia_usa_inviano_navi_da_guerra_misura_precauzionale

USA posílají k libyjským břehům dvě válečné lodě, jedna je už na místě. Drony budou kontrolovat území, zda tam nejsou žihadská střediska.
Náměstek libyjského ministra zahraničí Wanis Asharef na tiskové konferenci řekl, že to byla pravděpodobně msta nostalgiků Kaddáfího režimu.

Harpyje řekl(a)...

Na německých stránkách exilových Koptů, "Kopten ohne Grenzen", autor článku o událostech kolem Benghazi samozřejmě popírá, že tvůrci onoho úděsného filmu jsou mimo jiné i Koptové. Zato ale zveřejnili fotku mrtvoly amerického diplomata. To je skutečně velmi křesťanský počin.
Výmluvné jsou i ony vlajky al Qaidy, které tam nějací mladíci vztyčují.
Zajímalo by mě, co tou primitivní provokací chtěli její autoři dosáhnout.

informace řekl(a)...

Ten snímek mrtvého amerického diplomata pochází z televizních záběrů, co natočila na místě arabská televize a pak odvysílala. Odtud se dostala na twitter, kde od včerejška koluje.
http://www.italiainformazioni.com/italia-informazioni/20959/ucciso-ambasciatore-usa-in-libia-obama-attacco-oltraggioso

Harpyje řekl(a)...

Obama "se nezastane lidí napadených na velvyslanectví natož aby je ochránil"
Tato výtka, z které chtěl hlupák Mitt Romney vytěžit volební kapitál, se obrátila proti jemu. Už ho za ni kritizují i lidé z vlastních řad. Prezident Mitt Romney by byl katastrofou pro Spojené Státy.

Jakub S. řekl(a)...

Žádná výhra - ale proti tomuhle, který (mj.) ohnivě přednáší v klasické arabštině súry v Egyptě atd. -

drak řekl(a)...

Jakubovi S.:

Co se té ruštiny týče, tak nepopírám, že má svůj půvab a že některé záležitosti se v ní dají vyjádřit elegatně, důstojně a krásně zároveň. Nadruhou stranu, mě by spíš bylo milejší, kdyby tam už konečně zavládlo takové porstředí, že by potřeba udílení milostí byla minimální, což je ale cosi z říše sci-fi.

A co asi mají ti křesťané, Koptové a další menšiny asi tak dělat? Čekat se složenýma rukama, než se Ashtonce milostivě uráčí si jich všimnout? Nebo počkat až se muslimským bratřím konečně podaří všechny je vymlátit? Konec konců, primitivní manipulativní propagandou a uřvaným humbukem bych řekl, že jsou spíš proslulí muslimští bráškové víc, než kdokoliv jiný. Pakliže i ostatní začínají chápat, že to bez toho nepůjde, nedivme se. Já tyhle metody moc nemusím, považuji je za ohavné, odporné a nevkusné, ale svět už je tak postaven a zařízen, že kdo nelže a neřve dost intensivně, tak se prostě neprosadí.

Harpyje řekl(a)...

"Co mají ti křesťané dělat"?

Nevím, jestli je Vám znám pojem "medvědí služba", ale zřídka kdy byl tento výraz tak trefný, jako v tomto případě. Jedná se o pokus, který má za účel vyvolat opětné nepokoje mezi lehce vznětlivými muslimskými věřícími. Perfidita tohoto pokusu spočívá v tom, že tato skupina amatérských cineastů o sobě tvrdí, že film realizoval US občan israelského původu. To znamená, že zneuctěním proroka jsou, jako už v mnoha dalších případech, vinni Malý a Velký Satan.

Z tohoto důvodu jsou oprávněné otázky jednoho žurnalisty, kterého cituje Al Jazzeera
(http://www.aljazeera.com/indepth/features/2012/09/201291365330452713.html)

"The operation behind this film appears to be extreme Egyptian Copts who want to discredit the Morsi government and create a provocation," journalist Max Blumenthal told Al Jazeera on Wednesday.

"They oppose the revolution and are aligned with Christian right groups who have an apocalyptic, theocratic agenda and who are inciting against Muslim-Americans," Blumenthal said.

"They put Muslims in the US in danger, they put Copts in Egypt in danger, and they're putting US diplomats in danger."

Je to všetko volako čudné.

Harpyje řekl(a)...

Jeho "přednáška súr v klasické arabštině" musela pro znalce klasické arabštiny asi znít podobně jako Kennedyho prohlášení "Ich bin ein Berliner" pro Němce. Nebo ovládáš i klasickou arabštinu?

optimista řekl(a)...

Jsem ochoten věřit, že někdo žije ve městě, jehož každým desátým obyvatelem je muslim, a doposud ho žádná osoba nevyzvala k zahalení. Já zase žiji v zemi, kde každý desátý volí komunisty, a ještě mi nikdo nic neznárodnil. Takže ty řeči o nebezpečnosti komunismu jsou zřejmě jen komunismofóbie vyvěrající z neznalosti poměrů a neinformovanosti.

realista řekl(a)...

[;>)

drak řekl(a)...

optimistům a pesimistům:

Ono s těmi extrémisty, kterým není zase až tak zatěžko ignorovat, nebo rovnou potlačovat a usurpovat si cizí svobody, práva a další záležitosti, se to má tak, že dokud jich je tak +/- do 10%, tak s nimi zpravidla nebývá problém. Kritické to začíná být, když jejich počet, nebo počty jejich sympatisantů nastoupá někam ke 20%. Při 30, 40 a víc procentech už to pak je rovnou průšvih. Je-li tím extrémním usurpátorem nácek, bolševik, nebo extrémní vozembouch či křesťan, je vlastně dost fuk.

Jakub S. řekl(a)...

x To byla staroslověnština.
x Arabsky ovšemže neumím - věřím prostě odborníkům, toť vše... vydechnout. A Ich bin ein Berliner mne pochopitelně dojalo i strhlo. Právě takto, neopakovatelně, dojemně.

A.S. Pergill řekl(a)...

Film natočili koptští křesťané spolu s americkými evangelikály. Faktem je, že evangelikálové jsou sběř, názorná ukázka společných rysů islámu a křesťanství, nicméně:
Inkriminovaný film popisuje prakticky jen věci dávno známé, popisované v oficiálních životopisech Mohameda, vyučovaných na madrasách. Ano, muslimové jsou zvyklí o islámu nemuslimům lhát, a tak reagují "senzitivně" na to, že jejich informace "jen pro muslimy" někdo zpřístupnil "nevěřícím psům". Islám je prostě kultura založená na lhaní, a jak známo, pro pravdu se lháři zlobí.
Osobně jsem toho názoru, že by měly USA zareagovat stejně, jako v 19. století, kdy jim muslimští piráti přepadli loď a unesli několik občanů, především žen: K pirátskému přístavu připlulo pár US válečných lodí a provedlo tam pomocí kanonů plošné stavební úpravy. Od té doby si muslimští piráti dál dovolovali na lodě evropské, ale lodím USA se vyhýbali uctivým obloukem.
Jinak osud koptských křesťanů je názornou ukázkou, jak bychom dopadli, pokud by se tady ta zrůdná sběř dostala k moci: Byli bychom druhořadými obyvateli vlastních zemí. (Koptové jsou potomci původních Egypťanů, od jejich jazyka a písma se také Champolion odrážel při luštění hieroglyfů. Muslimští Arabové jsou jen civilizačně bezcenní přivandrovalci, kteří původní obyvatele z větší části vybili.)

Jakub S. řekl(a)...

Ale no tak. Tolik dobrých postřehů, závěrů, konstatování - a ta poslední věta. Něco tak hloupého autora hned shodí. Nemuselo to být!

Kopretina řekl(a)...

STK, oynačení Husajna za "mesiáše" byla ironie, lidé Husajnovi naletěli, vzývali ho jako zachránce, Obama je pohroma pro USA, Romney má své chyby, ale pro USA je lepší volbou než-li Husajn.
K útoku na diplomata, reakce muslimů na film je naprosto neospravedlnitelná a bestiální. Bylo tolik protikřesťanských a ještě více protiizraelských filmů a křesťané ani Izraelci nešli dělat randál. Koptové mají důvod mít na muslimy pifku, muslimové je masakrují, vyhánějí z domovů, muslimové by měli mlčet...

A.S. Pergill řekl(a)...

Jakube,
krátce po Mohamedovi vtrhla muslimská vojska do Egypta, vybila naprosto většinu tamního obyvatelstva a usadila tam civilizačně bezcenné islamizované Araby. Zachránila se jen malá část původních obyvatel v nedostupných oblastech na jihu země - předkové dnešních Koptů. Muslimové, na rozdíl od předchozích egyptských etnik, nic významného nevybudovali a jen devastovali památky po svých předchůdcích. Egypt se pod jejich vládou rychle stal z "obilnice středomoří" zemí s chronickým nedostatkem potravin - a dodnes je závislý na zahraniční pomoci.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

Nikoliv "jak bychom dopadli, pokud by", ale "jak dopadneme, až".

Jakub S. řekl(a)...

No vlastně. Egypt mě nenapadl. Moje culpa. To se mi stává maximálně... třikrát za rok. Ano.

Jakub S. řekl(a)...

Ještě: Before you react, think. Jistý Hemingway. Elementary... - Já vím, Holmesi.

Harpyje řekl(a)...

Zase kecáte, Aspergille.
Obilnicí Římské říše nebyl Egypt, nýbrž provincie Afrika, s hlavním městem Karthagem.

Jakub S. řekl(a)...

No ano... to nicméně není podstata příspěvku. Takže klasická situace - máte pravdu oba.
Quid est veritas, že, Piláte...
Co máte z toho. Přeložíte In vino veritas? Kdybyste nevěděli: Šicí stroj nám spadl do vína.

Harpyje řekl(a)...

Navíc úpadek Egypta nenastal po dobytí země muslimy, nýbrž teprve koncem 15. století, po objevení námořni cesty do Indie Portugalci.
Ten příspěvek má "podstatu"? Je vyfantazírovaný od začátku až do konce.

Harpyje řekl(a)...

Vy už blbnete skutečně na kvadrát, Kopretino.

Re: Nezastane se naší civilizace!:
Autor: H. Lukešová Datum: 14.09.2012 19:28
A stojíte při muslimech, na Doupšti jste nalila hektolitry špíny na Židy a Izrael, v diskusích muslimy obhajujete daleko více, než-li Židy a Izrael.

Jakub S. řekl(a)...

Ach jo. Bezmoc. Kdo chce mermomocí kam... skládám ruce do klína a zbraně a všecko. Strašně smutný a bezútěšný. A to jsem odpoledne pochoval svého nejbližšího kamaráda a přítele a spolužáka od osmiletky, jeho osamělý život = dokonalé fiasko. No nic, přítelkyně. Zahořklost a sekání kolem sebe na všechny strany není program (opakuju se, vím). Nebudu však oplácet, su postarší prvorepublikánsky vychovaný (snad) gentleman a jít veřejně proti někomu, s kým jsem byl léta na téže palubě, navíc ženě - ne. Další sílu do nelehkého života upřímně přeje J.

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,
úpadek Egypta nastal krátce po dobytí země Araby. Do té doby tam existovala jakási kuůturní kontinuita s předchozími etapami vývoje.