pátek 14. září 2012

MOBY DICK: Metanolová epidemie

Špatné zacházení, vrchol nevkusu, bezmyšlenkový reflex, normální loubbežing, ekonomičtí úchylové a nebezprostřední operace   
**************************************************************

Neděle 9. září 2012
V Česku začala už ve čtvrtek zprvu nenápadná metanolová epidemie. Havířov hlásí tři oběti, sedm lidí je zachraňováno v nemocnicích. Vypadá to, že zdrojem nákazy je rozlévaný alkohol typu "vodka" a "tuzemák" u stánků s občerstvením a v půjčovnách průmyslového zboží.
Žena Moby Dicka: "Co se tam půjčuje?"
Mrtvá Kočka: "Kolky na spotřebitelské balení šestilitrových lahví s chlastem."

V pátek se odehrál další díl vyhazovacího seriálu. Po minutovém odchodu ministra spravedlnosti, policejního prezidenta a generálního ředitele DP odchází podobně i ředitel Národního divadla. Ondřej Černý v pátek veřejně vyzval ministryni kultury Alenu Hanákovou (TOP 09 (STAN)), aby už konečně co nejdříve vypsala konkurz na jeho místo, neb on končí v březnu 2013. Obvyklá doba pro výběr nového kandidáta je totiž dva roky. Ministryně rozhodla nebývale rychle: Vyhodila Černého okamžitě. Divadelníci začali podepisovat petici k odvolání ministryně Hanákové.
Alena Hanáková pak v českotelevizních Událostech, komentářích uvedla jako hlavní důvod vymetení Černého, ředitele, "nezvládnuté řídicí a provozní procesy" a "chyby při transformaci Státní opery Praha", za něž ho ráno pochválila. Protože z ní moderátorka nevypáčila nic víc, než ty "procesy", vypadala paní ministryně značně nevěrohodně a hloupě.

Čtvrteční let prezidenta a dobrodince Rusi V.V. Putina na motorovém rogalu (v podvěsu pod skutečným pilotem) v čele letky jeřábů bílých, který si takto hrál na alfasamce, vyvolal záplavu různých šprýmů. Například, že 63 % zvednuvších se ptáků je stejný výsledek, jakého dosáhl Vladimir Vladimirovič v prezidentských volbách. Ten na to odvětil: "Ne všichni jeřábi letěli. Zůstaly jen slabé kusy a jen při prvním pokusu." Stejně jako slabá opozice. Nicméně i tito "omega jedinci" jsou "součástí našeho druhu". Není jisté, jestli i po sundání zobanu míní V.V. "naším druhem" ptáky, nicméně jsme si oddechli, že se zatím slabé opoziční kusy nebudou likvidovat řízeným odstřelem.
Žena Moby Dicka: "A jsou ponechány odstřelu neřízenému."
Mrtvá Kočka: "Neřízenému?"

Toto je jediná zpráva v souvislosti s obchodním sčuchem Organizace Asijsko-Tichomořské ekonomické spolupráce APEC ve Vladivostoku, kam VVP směřoval, kterou jste se mohli dovědět z českých médií. Zástupci Austrálie, Bruneje, Číny, Filipín, Hong-Kongu, Chile, Indonésie, Japonska, Jižní Koreje, Kanady, Malajsie, Mexika, Nového Zélandu, Thajska, Tchajwanu, Papuy Nové Guiney, Peru, Ruska, Singapuru, USA a Vietnamu tam v sobotu hledali cestu, jak si co nejvíce navzájem otevřít své trhy a zároveň přitom neuškodit vlastním výrobcům.
"Je důležité pokračovat ve formování rozšířených integračních prostorů, prohlubovat dialog mezi regionálními a subregionálními sdruženími. Právě touto cestou hodlá postupovat Rusko, mj. v prostorech bývalého SSSR." (V.V.Putin vyhlašuje Putinovu doktrínu.)
Mrtvá Kočka: "Kam až sahá tento »prostor«?"
Žena Moby Dicka: "To V.V. zřejmě vyjevil v rozhovoru mezi čtyřma očima Hillary."
Mrtvá Kočka: "Do Temelína."

100 mrtvých a 250 zraněných zabila Al Kejda při dnešních útocích v Iráku. Letos bylo v zemi za terorismus popraveno 96 lidí, dalších 200 zatím čeká na šibenici. Amnesty International kritizuje, že procesy nesplňují mezinárodní standardy a obsahují přiznání, získaná na základě mučení a "špatného zacházení". OSN žádá, aby Irák na vykonávání poprav zavedl "moratorium".

Kosovo dnes získává "plnou suverenitu". Mezinárodní civilní úřad (ICO), zastupující 25 států totiž končí svoji činnost v Prištině. Na místní suverenitu budou i nadále dohlížet jednotky NATO a policejní a justiční mise EU Eulex. Podle chorvatských novin Jutarnij list "byly kosovské instituce zřízeny se souhlasem mezinárodního společenství, a nikoliv na základě demokratických voleb. Evropští pozorovatelé poukázali na závažné nesrovnalosti během voleb, ale mezinárodní společenství nepodniklo v tomto směru žádné kroky… V boji s korupcí pak nezazářily ani příslušné kosovské orgány ani mise EU."

Srbsko dnes získalo svědka, který dle srbského žalobce pro válečné zločiny Vladimira Vukoviče podrobně vypovídá o "nelegálním odběru lidských orgánů" (zabíjení lidí pro zdravotnický kšeft) na severu Albánie. Připomeňme, že v oblasti se v roce 2001 "ztratili" tři čeští studenti. Podezření, že byli rozebráni na orgány bylo vyvráceno roku 2010: Nenašly se jejich genetické stopy u údajných příjemců. Pak: K obchodování s orgány docházelo během války v letech 1998 až 2000, kdežto v roce 2001 vládly v oblasti už mír, pořádek a demokracie. Dále: Studenti navštívili Albánii, kdežto k popisovaným kšeftům docházelo v Kosovu.
Žena Moby Dicka: "V Albánii totiž žádní kosovští Albánci nejsou."
Mrtvá Kočka: "Jen albánští Kosové."

Pondělí 10. září 2012, v Brně začíná Mezinárodní strojírenský veletrh

"Umělé a falešné adorování takových záležitostí, jako je ruská skupina Pussy Riot, něco, co je vrcholem nevkusu, v žádném případě to není něco, co symbolizuje svobodu a demokracii… Řekl bych i druhý konkrétní případ a to je moderní politická móda dalajlámismu, to znamená vzývání dalajlámy…
To jsou umělé problémy, kterými si naprosto nevhodně házíme klacky pod nohy při exportu do Ruska a jednotné Číny, jejíž jednotu razíme. "V těchto případech o žádná lidská práva nejde, jde pouze o módní teorie, na které nemáme hloupě naskakovat..."
Kdo to dnes při otvírání veletrhu pravil?
Žena Moby Dicka: "Falešný a umělý -ismus, to se nedá přehlédnout. Bylo to prezident Václav Klaus"
Mrtvá Kočka: "Ne, premiér Petr Nečas."
Žena Moby Dicka: "No to mu ale musel Klaus napsat!"
Mrtvá Kočka: "Anebo jeho poradci."

Meziroční pokles vývozu ČLR do EU páčí 12,7 %, zatímco dovoz z EU do ČLR klesá o 2,6 %. Ach, ten dalajlámismus Evropanů! Nejhorší jsou Češi. Ti zvyšují vývoz do Číny o 30 %.

Z metylové fronty: Další dva otrávení jsou na jižní Moravě, ve středních Čechách v Příbrami jeden.

Ve známost vešlo srpnové rozhodnutí Nejvyššího soudu o dovolání ČSOB kvůli kauze staré 21 demokratických let. Banka definitivně nedostane 1,4 Giga, které ji dlužila státem zřízená Společnost pro Všeobecnou československou výstavu v Praze od roku 1991, která pak chytře přešla do konkurzu. Tato výstava byla v té době největším tunelem. Důvěru soukromníků tehdy nezískala, pouze důvěru státu.
Mrtvá Kočka: "Konkrétních státních úředníků."

"Pokud budou kuřáci levných cigaret utíkat k drahým, je mi to jedno – zchudnou dovozci. Pokud by ovšem kuřáci drahých cigaret utíkali k levnějším cigaretám, tak by nám taky mohli zavřít Kutnou Horu." (Miroslav Kalousek, ministr financí, komentuje, proč na poslední chvíli změnil připravovaný zákon o spotřebních daních na tabák tak, aby vyhovoval české pobočce tabákového koncernu Philip Morris.)
Žena Moby Dicka: "Jen jestli to není nezákonná státní podpora konkrétnímu podnikatelskému objektu."
Mrtvá Kočka: "Ne, je to Kalouskova tupá podpora státnímu rozpočtu."
Žena Moby Dicka: "Proč tupá podpora?"
Mrtvá Kočka: "Protože na léčení lidí s rakovinou plic a dalšími kuřáckými chorobami vyplatí stát víc, než získá na daních."
Žena Moby Dicka: "Ale zase se ušetří na důchodech."
Mrtvá kočka spisovatele Karla Michala): "Neušetříš. Kdyš jseš mrtvá, nekouříš, neplatíš daně."

V Českých Budějovicích začal soud s 52 malými rybami, které se přiživovaly na kšeftech s armádou. Skupina v letech 2005-7 ovlivnila zakázky na stavební a uklízecí práce v ráži 300 milionů korun.
Jeden obrněný vůz Pandur stál českou armádu (nás) 134 milionů Kč (přičemž portugalská verze přišla na 40 milionů korun). Koupili jsme jich přes stovku. Rakouská firma Steyr byla ochotna vyplatit lobbistům za zkorumpování českých politiků provizi ve výši asi 1,4 miliardy Kč.
České Pandury byly prý mnohem vybavenější než portugalské. Ale aby to nebylo jako s těmi CASAmi: Ty nedoletí tak daleko, jak by měly, neuvezou tolik nákladu, kolik je potřeba, dokonce se do nich nevejdou ani normalizované nákladní kontejnery NATO. Letouny byly dle znaleckého odhadu předraženy o  658 milionů korun. Dle Moby Dicka bylo vyhozeno všech 3,5 miliardy korun za neschopné stroje, které se nakupovaly jen proto, aby byly uplatněny přebytečné české bitevníky, přičemž celý kšeft probíhal v péči kamaráda ministra financí.
Snad to ty uklízečky nahradí.

Americká armáda předala Afgháncům afghánskou věznici Bagrám, kde je zdržováno 3000 vězňů, podezřelých z příslušnosti k Al-Kejdě a Tálibánu. Dle afghánského prezidenta Karzáího jde o "záležitost národní suverenity". Američané jsou znepokojeni: Netuší, zda budou Afghánci schopni všechny vězně držet dál, včetně šesti set exemplářů, kteří "tvoří zvláštní hrozbu bezpečnosti Spojených států".
Mrtvá Kočka: "Schopni a ochotni."

Úterý 11. září 2012, 11. výročí útoku Al Kejdy na USA

Z metylové fronty: Metylalkohol má už na svědomí osm obětí, dvacet lidí je otráveno. Po obcích jezdí policejní auta s megafony, varující před požíváním podezřelého chlastu. Ukazuje se, že Unie výrobců a dovozců lihovin má poznatky o tom, že na nelegální výrobě alkoholu se podílejí i její menší členové, které krom ofiš výroben provozují i neofiš pobočky. Odtud prý ale metylák neproniká, protože zde je pečlivě kontrolována kvalita produktu. Ukazuje se, že nejen rozlévaný alkohol z šestilitrového "spotřebního obalu" (???!!!), ale i řádně okolkovaná láhev z kamenného obchodu, může v sobě skrývat smrt. Kolky se sice nedají ekonomicky falšovat (sedm ochranných prvků), ale právě u malých výrobců se záhadně ztrácejí a kradou.
Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) nezapomněl zdůraznit, že nebezpečí obsahu metylalkoholu není v tichém jihomoravském víně, a vyloučil jeho přítomnost i v burčáku na současných lidových veselicích.
Opozice žádá hlavy ministrů vnitra, zdravotnictví a zemědělství, které činí odpovědny za neodpovědnost ožralů. 7 % alkoholu v krvi – to už je na pováženou, ať už jde o metyl- či etylalkohol.
Mrtvá Kočka: "Zapomněli na ministra financí."

Zdá se, že vláda tak dlouho řešila problematiku daní z kouření a chlastání, až zapomněla, že oboje zabíjí lidi – někdy rychle, někdy pomaleji.
Mrtvá Kočka: "Ale vždy spolehlivě."

Televize NOVA ukazuje, jak dle plamene rozeznat metyl- a etylalkohol.
Mrtvá Kočka: "To nepoznáš."
Žena Moby Dicka: "Nepoznáš?"
Mrtvá kočka "Nepoznáš."

"Ministerstvo obrany se připojilo k trestnímu řízení jako poškozený s nárokem na náhradu škody v takové výši, jak ji vyčíslila policie." (Jan Pejšek, mluvčí ministerstva obrany, po třech měsících od zahájení policejního stíhání exministryně Parkanové.) Kolikže má Vlasta zaplatit? 658 melounů? To nevyzpívá!
Mrtvá Kočka: "Ale třeba to Kalousek prokouří a propije!"

Český statistický úřad spočítal, že u nás za rok přibylo 6800 obyvatel. Žije zde 10.512.208 lidí. Porodnost sice klesá a úmrtnost vzrůstá, ale naštěstí přicházejí imigranti.

Už se ví, proč byl odvolán ředitel ND Ondřej Černý: Kvůli solárním panelům na střeše ND (neschváleno ministerstvem financí), rozpočtové nekázni, nevhodné esemesce a přístupu k rozpočtu na příští rok. Mluvčí ministerstva kultury Markéta Ševčíková nechce zveřejněním dalších podrobností "vyvolávat další vášně".
Solární panely zatím ušetřily 37 milionů Kč, projekt získal cenu E.ON Energy Globe Award a je nominovaný na cenu Evropské komise. Černý si projekt nechal schválit nadřízeným ministerstvem, a mylně se domníval, že to vše další projedná samo s MF.
Nebudeme rozviřovat vášně. Máme jen za to, že Hanáková odvolala Černého za to, že v mnoha případech konal, když ona sama v ničem nekonala. Ale on konat musel. Pokud nemělo skonat divadlo.
Mrtvá Kočka "Aleně zapomněli říct, že ministerstvo kultury zatím nezrušili."

Čínský viceprezident a zároveň presumptivní prezident Si Ťin-pching je od 1. září nezvěstný. Byl omluven ze schůzek s Hillary i s Helle Thorning-Schmidt (dánskou premiérkou). Má prý pochroumaná záda z plavání, což nechce ukazovat. Neb čínský prezident by měl kypět zdravím. Zatím aspoň jeho "širší rodina" kypí bohatstvím, což je v Číně příznakem korupce.
Mrtvá Kočka "Nejen v Číně."

Hassan Cheikh Mohamoud se stal prezidentem Somálska. Dosavadní prezident Sharif Cheikh Ahmed dojel na korupci. Nikoli podnikatelem Babišem oprávněných tří procent, nikoli českých 30 % pro politické partaje a jejich hodnostáře – pan prezident byl jedním z prostředníků, kteří si nechávali v kapsách sedmdesát ze sta peněz z mezinárodní humanitární pomoci.

Kamarád expremiéra, exšéf sítě luxusních restaurací, je obžalován z podvodů v hodnotě trapných 1,6 milionu €. Expremiér Francie Dominique de Villepin byl v souvislosti s tím zadržen a je vyslýchán.

Exviceprezident odsouzen k smrti za podíl na organizování vražd politických odpůrců. Poprava nemůže být v Bagdádu vykonána, neb Tárik Hášimí prchl z Iráku do Turecka, které ho nehodlá vydat.

"Dali mi skalpel. Začni, nemáme moc času. Začal řvát a prosil nás, abychom ho nezabíjeli. Potom ztratil vědomí." (Výše zmiňovaný kosovský svědek pro srbsou televizi RTS o "odebrání srdce" z žijícího "dárce", kterému ani neprovedli anestezii. První obvinění Kosovské osvobozenecké armády z těchto zvěrstev se objevilo r. 2008, bylo obsaženo i ve zprávě pro Radu Evropy z r. 2010.)

Středa 12. září 2012
Z metylové fronty: 16 mrtvých, desítky raněných, z nichž někteří ještě zemřou a jiní oslepnou. Epicentrum je zatím neznámé. Lid se ptá – tak máte už  prodejce ze zlínského sídliště Jižní Svahy, to z nich nemůžete dostat, odkud ten metylák mají? Nic neznají, na nic se nepamatují, žejo, někdo jim to do stánku podstrčil.
Žena Moby Dicka: "Když u nás je dle mezinárodních standardů mučení pro vynucení přiznání zakázáno."
Mrtvá Kočka: "Třeba by stačilo špatné zacházení?"

Lékaři začnou znovu prověřovat dřívější úmrtí, jestli se na nich také nepodepsal metanol. Zatím bylo potvrzeno úmrtí na metanol u 73leté ženy z 12. května 2012, další měsíce jsou "čisté".

Vláda schválila činnost krizového štábu. Ministr zdravotnictví Leoš Heger v 16:00 v přímém TV přenosu zakázal s okamžitou platností prodej tvrdého alkoholu ve stáncích a mobilních zařízeních. A to "do odvolání". Dotazovaní stánkaři nic nevědí, a čekají na pokyn majitele.
Zločinci tedy metylalkohol
á) ve stáncích prodají po zrušení zákazu
bé) prodají do kamenných špeluněk
cé) spálí
dé) prodají jako biopalivo
é) vypijí sami.

Ministr zdravotnictví zatím nezakázal kouření, jen varuje. Reklama alkoholu je v Česku povolena.

Premiér Petr Nečas zatím ministryni kultury Alenu Hanákovou za vyhození Čermáka nevyhodí, i když s její (ne)činností není spokojen. Alena má prý ještě "velké rezervy" ve vysvětlení svých rozhodnutí.

Lobbista František V., proslulý svými kontakty se zavražděným Františkem Mrá. i politiky Č.S.S.D., je dle pravomocného a konečného rozsudku městského soudu v Praze nevinný v kauze uplácení policajtů. Sice sliboval za nějaké informace ze spisu o svém kamarádovi, realitním magnátu Miloši Č. dle policejních odposlechů "půlku toho zelenýho s červeným uvnitř" (půl melounu, tedy 500.000, což i nakonec přinesl), ale! Jednal s policajtem, což je policejní provokace. Že úplatek nabídl sám, nevadí.
Toť vskutku pozoruhodné: Když si nahraje korupčníka občan, jde o "nezákonný záznam", a když je u toho policajt, pak jde o "policejní provokaci".
František V. byl před tímto rozhodnutím odsouzen za tento svůj (ne)čin jen dvouletou podmínkou. Protože od spáchaného skutku uběhla "dlouhá doba" (což je ale věcí soudů, ne, soudruzi?), a pak proto, že je bezúhonným občanem.
V roce 2008 bylo totiž zastaveno jeho trestní stíhání, podle kterého uplatil Jana Hanáčka, poradce ministra práce Zdeňka Škromacha (ČSSD), aby mu vynášel informace o státních zakázkách.
V roce 2007 bylo zastaveno jeho soudní stíhání, podle kterého za 15 melounů zajistil pro kolínský lihovar zakázku na výrobu biolihu.
Žena Moby Dicka: "Inu – normální lobbing!"
Mrtvá Kočka: "Loubbežing."

Německý ústavní soud rozhodl, že poskytnutí 190 miliard 24 milionů a 800 tisíc € Německem do tzv. "eurovalu" je ještě ústavní. Tedy to, co už Bundestag schválil. Trhy zachvátila euforie, akcie stouply. Aby do večera zase propadly. Ti, kdo nesledovali výklad německého ústavního soudu, si totiž mohli přečíst i to, že:
1)Tyhle prachy budou stačit tak na dva roky. Každé další uvolnění musí schválit Bundestag. Přičemž onen fond slibuje, že bude "neomezený".
2) Bundestag musí schválit i samotnou aktivaci fondu. Což zatím nemá v plánu projednávání.
3) Ústavní soud výslovně zakázal, aby si euroval půjčoval přímo z ECB.

Skutečný vůdce EU přednosta Evropské komise José Manuel Barroso v projevu před €poslanci vyzval k přeměně EU ve federaci národních států. Nejdříve by měla vzniknout bankovní unie, pak "sladění rozpočtových a ekonomických politik" členských zemí. V roce 2014 pak má dojít ke změně základní smlouvy o EU. "Postaru se fungovat nedá."
Předseda klubu konzervativních poslanců nazval vzývaní federace "bezmyšlenkovým reflexem". Proti bankovní unii se rovnou postavil i německý ministr financí Wolfgang Schäube:
"Z čistě praktického hlediska je zřejmě nemožné, aby ECB mohla náležitě sledovat šest tisíc bank. Je nutné se zaměřit na kvalitu." Ta "kvalita" značí jen 25-30 bank, které by stačilo regulovat. A hlavně – kdo bude platit krachy španělských minibank? Zase Německo, žejo!
Petr Nečas pravil, že jeho vláda i ČNB jsou k tomuto nápadu "ostražití" a on sám osobně je "skeptický". Při "jednotném řízení" nebude nic bránit evropským majitelům českých bankovních dcer vytunelovat české národní úspory do zahraničí. Zatím tomu zabraňuje dohled ČNB.

Ústavní soud ČR dostal pokutu od Úřadu pro ochranu osobních údajů. Ústavníci totiž zveřejnili na svém webu data účastníků soudního řízení – včetně dat nezletilých. Je to jen 24 tisíc. Ústavní soud dosud nesdělil, jestli se bude odvolávat k soudu.

Hassan Cheikh Mohamoud zůstal prezidentem Somálska i po atentátu, který na něj provedly "radikální islamistické" milice Šabáb. Při výbuchu před hotelem v Mogadišu byli zabiti tři vojáci.

"Jak se to mohlo stát v zemi, kterou jsme pomohli osvobodit?" (Hillary Clinton, ministyně zahraničí USA.) Míní Hillary Afghánistán či Irák? Ne, jde o Libyi:
Béčkový film "Nevinnost muslimů" producenta a režiséra Sama Bacila rozpoutal mezi muslimy náramné pobouření. V jeho rámci zaútočili nevinní muslimové raketami na automobil velvyslance USA Christophera Stevense, přičemž zabili jeho i další tři zaměstnance ambasády. Rozhořčené demonstrace proti Američanům probíhají i v Egyptě.
Tak muslimům se určitě nelíbí jakékoli zpodobňování Mohameda, neb již to samo je zapovězeno. Ještě ke všemu, když je Prorok v rámci "umělecké licence" zpodobněn jako parchant, děvkař a vraždící homosexuální pedofil. Trapné dílko pochybné úrovně nevyvolávalo žádné vášně až do letošního léta, kdy ho kdosi obdařil arabskými titulky a vrhl na YouTube. Což je stejně podezřelé, jako informace pana režiséra Bacileho, že na natočení filmu zísla peníze od "izraelských přispěvatelů".
Raketový útok ovšem není jistě dílem rozhořčeného davu. Spíše následkem červnového rychlého skonu stratéga Al-Kejdy Abú Jahja Libího, jehož zabili Američané v Pákistánu střelou z "dálkově ovládaného" letadla. Vůdce místní sítě Al-Kejdy Ajmín Zavahrí vyzval libyjské salafisty, aby se za to Amíkům pomstili.

Čtvrtek 13. září2012
Z metylové fronty: 18 mrtvých, dvě podezřelá úmrtí. Policie našla ve Zlíně skladiště s 500 lahvemi podezřelého obsahu plus stovky etiket několika likérek. Zadržen byl distributor a garážový výrobce a další čtyři chlápci.

Díky profesorce Daniele Pelcové, která zaslala varující mail členům Evropské asociace kontrolních center a toxikologů, se v úterý o české metanolové epidemii dozvěděl norský expert Erik Hovda z centra pro nukleární, chemické a biologické hrozby. Dnes osobně přiletěl do Prahy, a v kufříku přivezl padesát balení metanolového a "fridexového" protijedu fomepizol – dvacítku od výrobce EUSA Pharma, a třicet z nemocnice v Oslu. Léky v hodnotě asi dva a půl milionů korun byly poskytnuty zdarma, a mohou zachránit asi 13 pacientů. Po drobném zdržení na Státním ústav pro kontrolu léčiv, kde byl přípravek národně zaregistrován, míří za potřebnými. Erik zároveň v Norsku domluvil a v Praze vyzvedl z kanceláře koncernu Roche sady pro rychlejší diagnostiku otravy krve.
"Teď se o tom píše, a tak, když mají lidé doma nějaké podivné lahve, nevypijí je. Ale ani nevylijí, jen je zastrčí do skříně. A po pár měsících zapomenou a vrátí se k nim. Obávám se, že i z toho důvodu není počet mrtvých v Česku ani zdaleka definitivní." (Eric Hovda v rozhovoru pro Hospodské noviny.)

Příbram a Ostravsko se prý staly "zónami abstinentů".
Žena Moby Dicka: "Što éto takóje »zóna abstinentů«?"
Mrtvá Kočka: "Pije se tam jen pivo a víno. A vlastnoruční domácí pálenice."

Geert Wilders byl za svržení nizozemské vlády a vyvolání předčasných voleb spravedlivě potrestán: Počet voličů jeho strany se snížil skoro o polovinu, v parlamentu bude mít jen 15 křesel místo zatímních 24. Mark Rutte z liberálně konzervativní strany zůstane ministerským předsedou, pokud si vyjedná koalici se sociálním demokraty.
Žena Moby Dicka: "Liberální konzervativec se socialisty?"
Mrtvá Kočka: "Klídek, v Nizozemsku jsou sociální demokrati sociálními demokraty. Místo našich sociálních demokratů tam mají Socialistickou stranu."

Právě před týdnem prohlásil přednosta ECB Mario Draghi, že bude kupovat tříleté evropské vládní obligace, a to tak dlouho, jak bude potřeba. To znamená, že to někdo bude platit, tak dlouho, jak bude potřeba. Nejspíš Německo. Ale to nikoli "neomezeně" dlouho, ale jen tak dlouho, než vyčerpá ústavní miliardy.
Dnes Ben Bernanke z Fedu oznámil již třetí "vlnu kvantitativního uvolňování" – tedy nákupu dluhopisů, tedy tištění peněz. Každý měsíc se tak "uvolní" $40 Giga (760 mld. Kč). A to "tak dlouho, dokud se nezlepší ekonomická situace a nevzroste počet pracovních míst". A kupovat se budou hlavně dluhopisy "kryté" hypotékami! A až budou ty dluhopisy splatné? Nejspíš bude pokračovat slabomyslný "program", podle kterého se dnes bude "vyměňovat" (neplatit) $667 miliard za "aktiva s delší splatností".
Mrtvá Kočka: "»Kvantitativní uvolňování«! »Neomezená doba«!! »Krytí hypotékami«!!!"
Žena Moby Dicka: "Ale po tomto kroku volali již dlouho mnozí ekonomičtí odborníci."
Mrtvá Kočka: "Ekonomičtí úchyláci!!!!!"

Pátek 14. září 2012, v roce 1937 zemřel TGM

Ze zbraslavské bazénové firmy unikl chlor, který zasáhl tři lidi. Děcka ze školky přes ulici byla včas evakuována.

Francouzská automobilka PSA Peugeot Citröen hodlá propustit 8.000 lidí. Její továrna na pařížském předměstí Aulnay má být uzavřena, což postihne 4.700 jejích zaměstnanců. Podle francouzského ministra pro "reindustrializaci" Arnouda Montebourga by měl být zavřen i závod v Rennes (kde je ale podle Wikipedie 8.800 zaměstnanců). Francouzská vláda se snaží "přimět" francouzskou firmu, aby raději "přenesla část zátěže úsporného programu" na Španělsko (zavřela španělské pobočky). Nu, zdá se, že francouzští zaměstnanci jsou pro firmu nesporně dražší než španělští. O těch českých a slovenských nemluvě.
Žena Moby Dicka: "Ale když francouzská vláda dá nějaké peníze francouzských daňových poplatníků francouzské firmě, a když Francouzi přestanou nakupovat levnější francouzská auta z ciziny…"
Mrtvá Kočka: "…pak se snad tato ekonomická perverze provede."

Ukazuje se, že americký Žid Sam Bacile je americký koptský křesťan a bankovní podvodník Nakoula Basseley Nakoula, jenž považuje islám za rakovinu. Protože prý hodlal natočit "provokativní poselství", a protože film byl zřejmě podpořen nikoli z Izraele, ale z Egypta tamní křesťanskou komunitou, lze předpokládat, že se arabské titulky na videu objevili díky jeho záměru. Protože dialogy herců byly nadabovány až po natáčení, a vzhledem k dalším okolnostem, je jasné, že filmový pamflet odráží nenávist egyptských křesťanů vuči muslimům a měl vyvolat nenávist muslimů vůči Židům.
Žena Moby Dicka: "Velmi křesťanské."
Mrtvá Kočka: "Nikoli. Nekalé."
Na ambasády USA útočí i v Jemenu, vzteklé protesty se šíří v dalších muslimských zemích.
Žena Moby Dicka: "Velmi muslimské."
Mrtvá Kočka: "Nikoli. Hloupé a navedené."

Libye zadržela podezřelé teroristy. V Káhiře stále létají kameny. V súdánském Chartúmu vnikli mohamedáni na německé velvyslanectví, kde vyvěsili svou vlajku. Protesty proběhly i před nedalekým britským velvyslanectvím, kde se sešlo asi 5 000 lidí. Policii dochází slzný plyn. Po dnešních modlitbách má dojít k "pokojnému průvodu" dvou milionů Súdánců k americkému velvyslanectví.
Mrtvá Kočka: "Nepokojných bude jen těch pár hochů s Molotovovými koktejly."
Demošky se plánují i v Nigérii a Indonésii.

US NAVY hlídkuje u libyjských břehů se dvěma torpédoborci USS Laboon a USS McFaul. Na palubě mají střely Tomahawk a padesátku příslušníků námořní pěchoty, kteří se "specializují na boj s terorismem". Podle mluvčího Pentagonu jde jen o "preventivní opatření", které v žádném případě není bezprostřední vojenskou operací.
Mrtvá Kočka: "Jen ne-bez-prostřední. Čili okrajovou."

Egyptští filmaři na provokaci odpovědí natočením "dokumentárního snímku" který bude distribuován pod názvem "Co by bylo se světem bez proroka Mohameda". Dílo bude nasnímáno v arabštině, načež obratem přeloženo do angličtiny a francouzštiny. Natáčet se má "do měsíce", hned jak bude sepsán scénář, sestaven natáčecí tým, najmut kompars i představitel Proroka.
Mrtvá Kočka: "A režírovat by mohl Mel Gibson."

Z metylové fronty: Ve svém havířovském bytě byla nalezena 19. oběť démona metylalkoholu. Je už zadrženo celkem 8 lidí. Bylo zadrženo 50 hektolitů podezřelých lihovin.
Mrtvá Kočka: "Tý vole!"
Podezřelé etikety na lahvích s metanolovým jedem:
Tuzemák -  výrobce AB Style Frýdek-Místek.
Švestková vodka  - výrobce Ostravská likérka, OL&Com.s.r.o. Ostrava-Hulváky
(Tyto firmy jed nevyrábějí, ale na lahvích s jedem se objevily jejich etikety.)

Poznámka Moby Dicka: Svůj nezanedbatelný podíl na současné metanolové epidemii má zvýšení daní za chlast v lednu 2010 (ministr financí Janota ve Fischerově úřednické vládě), který vedl – k meziročnímu snížení výběru daní za chlast z 6,9 na 6,5 mld. Kč.

Sobota 15. září 2012
Žena Moby Dicka: "Koho to překvapuje?"
Mrtvá Kočka: "Ministry financí"
*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

46 komentářů:

informace řekl(a)...

Otrava metanolem?
To je z toho, že moc chlastáte. Vychlastáte kde co. Kdejako špínu.
A pozor v pivu jsou aflatoxiny B1. Karcenogenní.

Kopretina řekl(a)...

Tak u nás v naši zemi České nám zavedli prohibici. Zákaz nalévání nápojů s obsahem více než 20% aĺkoholu. Zakazuje se hospodám, restauracím nalévat komukoliv veškeré lihoviny, všechno. Tak mně to nevadí, tvrdý chlast nepiju, pivo má 4-5% alkoholu a víno kolem 11-13% alkoholu, takže si tu a tam nějakou tu skleničku nebo škopíček můžu dát...

drak řekl(a)...

Upřímně vzato, na posezení hospody se dostanu tak 4x za rok a tvrdé si k tomu nedávám, sedíme buď u piva, nebo u vína. Tvrdý alkohol si občas s nějakou návštvěou dám, ale to je zpravidla kvalitní sladová whisky, kterou si obstarávám z velmi důvěry hodných zdrojů. No a protože piji hodně málokdy a zpravidla jen trochu, jsem hodně vybíravý, na cenu si vzhledem k minimálnímu množství mohu dovolit až tolika nehledět, což je příjemné, protože to co, co se mi dostane na jazyk, má zpravidla báječnou chuť.

Lidem ochotným pít tuzemák ve velkém jsem nikdy moc nerozuměl a bylo a je mi jich líto. Teď se z nich díky jejich zálibě stal ohrožený druh. Mají díky okolnostem určitou šanci zamyslet se nad tím, co je podstatné a co ne. Někteří si vyberou správně, někteří ne.

Flastry by se za ten metanolový průšvih měly fasovat pořádné, bylo by to velmi žádoucí, třeba ty ostatní přiblblé "zlatokopy" přejde chuť zkoušet trávit spoluobčany.

Jakub S. řekl(a)...

Proboha, ale to NENÍ prohibice! Ta byla v US, a spočívala v naprostém zákazu všech alk. nápojů včetně piva! U nás teď víno a pivo se nerušeně šmarja čepuje a podává dál, a proč by nemělo? A z celého mého okolí a rodiny a vůbec si nikdo v restauracích tvrdé nedává (natož u stánků). I, píšete o nějaké jiné ČR.

Jakub S. řekl(a)...

Prohlašuji místopřísežně, že jsem neopisoval od draka, aniž bych jím byl býval byť i jen inspirován, neb jsem jej ještě nečetl.

informace řekl(a)...

Nikdo si v restauracích a natož u stánků tvrdé nedává? Tak to se asi otrávili vodou. Nechte zkontrolovat vodovod! Třeba u vás teče metanol z kohoutku.

StK řekl(a)...

Ne, že tu v Kotlince nejsou notorové, kteří den začínají i končí levným lihem. Dokonce jsem měl v úterý večer pocit, že je jich (po policejním varování, že se v okolí vyskytuje "zuřivý metylalkohol") snad trojnásobek. Na kole nutně projíždím kolem několika pouličních "náleven" na periferii, vždy tam postávají tak dva-tři štamgasti. Ale v to úterý 11. září o půl sedmé večer jich bylo kolem každého okýnka snad tucet. Divné. Že by "...pili honem, bo se už stmiva, chlopi?"
Ale jsou tu i abstinenti. Říká se to.
===
K ND Praha: Obávám se, že se tu hraje kus z úplně jiných not, než to vypadá zvenku. Podstatné je, že se paní ministryně na sekernickou práci nehodí a tak přitom vypadala, jako když vzrostlý slon točí fouetté v obchodě s porcelánem.
Nicméně: Pan Černý už ředitele dělat nechce - ale prozatímního říďu prý nutně musí dělat někdo zevnitř ND.. Proč? Protože jinak stávka! Špinavé prádlo se přece pere doma.
A nicméně: Odboráři ze Státní Opery chtějí okamžitě zastavit slučování divadel - tedy nechtějí, aby je polkla Zlatá Kaplička i s dotací. Ale jejich dotace jim na provoz nestačí, protože každé divadlo je vlastně taková "black hole". Čím je větší, tím více "okolní hmoty - financí" stáhne za "horizont událostí".
===
To u nás byli na odvolání ředitele daleko lépe připraveni - včetně páté kolony uvnitř Ústavu a deset let starého "pornofilmu", na kterém byla tehdejší ředitelova žena v posteli s někým úplně jiným a odvolaný ředitel to jenom "kameroval". A ani mu nepomohlo, že vedl divadlo od jednoho (mezinárodního) úspěchu k druhému - a dotace mu stačily. Měl totiž své sponzory. I zahraniční. To se neodpouští.
===
Ale v ND to bude určitě jiné. Kliky a klany jsou tam daleko silnější a provázanější nežli ty na severovýchodním konci republiky. A "ministerstvo nekultury" je o nějakých 300 km blíž. Hmota - tedy finance jsou rovněž blíže, takže...

Prosit!

Jakub S. řekl(a)...

Jistěže dává - ale nikoliv lidi z mého světa, nečtete poctivě, prosím...
Paní H. - jistěže tohle nemohla za chvilku po nástupu do téhle funkce v daleké neznámé Praze čekat, že bude muset veřejně řešit a zaznávať a přiznávat a rozplétat takové hrůzy, kdyžtě byla předtím pouhou starostkou maličkého valašského městečka se zámkem, likérkou a sklárnou a šlus. Mám dojem, že o mouřenínech se tu dá mluvit na obou stranách. Nebo ne?

Šaman řekl(a)...

Ale už vynalezli, že se nalejvá 15 % vodka… To se ředí vodou, čičo?

15% vodka??? Pil to někdo? Je to ještě vodka? Nebo voda? ředěná metanolem?

A už hned lihovarníci vynalezli, že budou chtít odškodné. Za to, že sami načerno prodávali?

\ :-//

Šaman řekl(a)...

Jeden kolega pomáhal kdysi o prázdninách švárovi ve stánku na koupališti. Točili jen pivo, alkohol tvrdý prodávat nesměli. A nejvíce prodali Okeny. No jo, na koupališti se pak mohlo vyskytnout přemnoho oken…

\ :-//

drak řekl(a)...

Docela by mi zajímalo, kolik je mezi těmi mrtvými a otrávenými lidí ze států bývalého SSSR, případně dalších "žíznivostí" pověstných zemí, etnik a národů. Případně by pak nebylo od věci znát i profesní složení obětí a postižených. Ne že by i notoričtí násoskové nezasluhovali a nepotřebovali, aby jejich zdraví bylo náležitě ochraňováno a jeho poškozování trestáno, ale ledacos by se tím aspoň uspokojivě vysvětlilo.

informace řekl(a)...

Nesvádějte to zas na Rusáky, že se vožírají, ti mají na metanol protilátku už v krvi.
To roduvěrní Češi a Moravané nasávají jako houby. A pak to svádějí na městský vodovod, že jim místo vody dává do potrubí 15% vodku!
Páni, to je dneska nářků v novinách! Že voni nic, voni muzikanti!
A že prej pak nepoctivě čtu!

drak řekl(a)...

informaci:

Jenže tady, když se na tu metylalkoholovou záležitost podíváte chladně a s náležitým odstupem, tak jak na straně obětí, a především pak na straně prodeje, to má ryze "ruský" projev a rukopis. Na prodejní straně lehkomyslnost, bezohlednost a hlavně zásadní nemyšlení, hlavně když momentálně dostanu pár šupů, co bude za pár hodin je jedno. Na té druhé pak především žízeň a neuvěřitelná lehkomyslnost až hraničící s idiocií, nebo rovnou debilitou.

Kdysi se u nás odehrála jedna metylalkoholová aféra, kdy železničář "ochutnal" obsah z cisterny, usoudil, že dopravce kecá, že je to jed a stočil si cca 100 litrů. Že si stočil bral čert, ale on to debil rozkeca la začal rozdávat. Tehdejší VB to po prvním případu otravy s oslepnutím vyřešila v řádu hodin, takže dalších obětí moc nebylo. Tady v tomhle případě to svědčí nejen o tom, že současná policie není tak výkonná a efektivní, jako ta tehdejší, což možná je a možná není pravda, teď prostě mají grázlové mnohem silnější oporu a ochranu v zákoně. No a na druhé straně, zmetkové z bývalého SSSR a Vietnamci, to je proti našim kriminálním břídilům úplně jiná liga. jsem přesvědčen, že tyhle živly mají v tom prodeji prsty a těchto "dárečků" je tu teď díky debilitě, ignoranci, neschopnosti a v neposlední řadě i prodejnosti jak legislativců, tak i exekutivy plno. i zločin je teď nadnárodní a komplikovanější.

Dokud v nadnárodních hangárech nepracovali Rusové, Ukrajinci a další "dárečkové" z bývalého SSSR, tak se mi nestalo, že bych v obalu od DVD našel místo zakoupeného DVD plastový ochranný vršek od těch "vypalovacích", který má stejný tvar a takřka shodnou váhu. Silně mi to připomnělo zážitky a historky z Oděsy.

informace řekl(a)...

Draku,
podvádí se všude a to i tam, kde jsou kontroly.
V Itálii byl velký skandál s vínem, vyráběným ze syntetického metanolu a různých tekutin v r. 1986 v severní Itálii. Tenkrát zemřelo asi 20 osob. Výrobci byli odsouzeni asi na 20 let a závody jim byly zavřeny.
Předloni tu byl zase skandál, že v Toskánsku proslulé vinařské firmy míchaly do drahého Brunella vína levnější, i když kvalitní, aby mu "upravily" chuť.
Pak je tu pořád otázka kvalita vína v kartonu.
Tady to kontrolují skupiny zdravotní policie NAS, které provádějí pravidelné prohlídky zvlášť tam, kde je větší pravděpodobnost, že se falšuje, anebo na upozornění spotřebitelů.
Stejně se ale falšuje dál.
Jak je to s kontrolami v ČR dost dobře nevím.

StK řekl(a)...

Jakubovi o ND Praha:
Jistěže to nemohlo skončit jinak. Dát do vedení tak "ctihodné" instituce (mafie taky měla ctihodné kmotry, že?) ekonoma je jako použít tygra místo ovčáckého psa. Ale bačové to naštěstí nedopustili. Bez ovcí by už totiž nebyli bačové. (Doufám, že mi Jakub rozumí, prý kdysi taky pobýval v kulturní instituci [;>))
Literatura, výtvarno i film a divadlo mají tu zvláštní vlastnost, že se jejich kvalita nedá objektivně měřit. Pokud budete namítat, že existuje třeba parametr "návštěvnost" nebo "prodejnost" tak jste umělci* okamžitě vyvedeni z obrovského omylu: To není žádný parametr kvality, protože mnohá slavná díla byla v době svého vzniku neúspěšná** a teprve časem jim lidstvo přišlo na chuť. A hned na to uslyšíte, že průměrný divák je blbeček, který neví jakými to perlami byl právě bombardován. (To je ovšem jenom informace do ouška. Nahlas to žádný slušný kumštýř neřekne!)
V "tym przypadku" se zaplatí renomovaný kritik***, který vytvoří krátkou esej (odbornou kritiku), kde prostému divákovi vysvětlí, jak se mají na to nebo ono dílo dívat, jak ho mají chápat a jak by ho přijali inteligentní diváci... (Snobi to pochopí nejdřív a obratem adorují!)
A do toho prostředí jako ministryně nasadíte chlapa, který se vyzná v účtařině, používá čísla a kalkulačku. Chucpe!
====
A je to (bohužel!) pořád stejná pohádka o drzém chlapečkovi a nových šatech císaře pána. Kdybych mohl být konkrétní a neriskoval tím žaloby, (kde jsem se to dozvěděl, jak to, že prozrazuji "státní tajemství" atd.) myslím, že by mnozí štamgasti padali ne snad hned do mdlob, ale do těžké chandry, kam jdou jejich daně. Pak se nemůžete divit, že jsem lépe informovaný optimista.
===
*/ v tom jsou všichni kumštýři jednotní. Bez ohledu na obor nebo význam v krajském či celosvětovém měřítku.

**/ Určitě uslyšíte historku o tom, jak pří premiéře propadla Bizetova Carmen.

***/ Není to drahé. Mladší ocení intimní večeři s mladou baletkou, která dostane v příštím baletu sólo(****), starší pánové zase láhev dobrého koňaku. Vzhledem k finančním částkám, které stojí inscenace nebo provoz např. divadla či výroba filmu jsou to naprosto, ale parosto zanedbatelné položky.

****/ může to být i sboristka z muzikálu, opery nebo jiná mladá umělkyně. "Per vaginam" je naprosto běžná cesta k úspěchu v umění. V jistých případech se dá bez problémů modifikovat na "per rektum".
Jsou i jiné cesty - ale ty poctivé nejsou obvykle tak rychlé a do téhle mé cynické poznámky nepatří.

StK řekl(a)...

Pro Šamana:
Co je proboha divného na tom, že se vodka ředí vodou? To je po celé věky používaný způsob, kterým se hostinští starají o to, aby se jim štamgasti příliš brzy neuchlastali k smrti, protože mrtvoly, jak všeobecně známo, nechlastají vůbec.
===
A žaloby na stát, že lihovarníkům, distributorům a prodejcům na čas omezil jejich (nemalé) zisky?
Opět běžná věc. Kdyby se u nás při podání neoprávněné žaloby (po proběhnutí soudu(!) za tohle trestalo, hned by velmi ubylo práce soudům a soudcům.
Ale když je to tak levné, co bychom to nezkusili, že?
=é==
Druhá věc je, že tato "poloprohibice" nebude mít na konzumaci závadného alkoholu vliv. Naopak se distributoři pokusí udat zbytky "naláhvovaného" smrtícího roztoku - a notorikovi to nedojde. On má jenom to nutkání se ožrat. Čímkoliv bez ohledu na následky. Vypálené ganglie, jak praví klasik Jossef Váchal. Kdyby to neodolatelné nutkání neměl, nebyl by totiž notorik.

informace řekl(a)...

Přímé záběry z Pochodu milionů v Moskvě.
http://www.rosbalt.ru/video/2012/09/15/1034732.html

informace řekl(a)...

Takže Moskvou prošel odpoledne pochod milionů. Ale nebyly to miliony, jen 10-12.000 podle policie, podle vedení manifestace účastníků bylo desetktát tolik.
Krátkou zprávu o tom přinášejí Lidovky.
Ruské noviny píší. že na lidech byla patrná skepse, účastníků bylo míň jak na posledním pochodu, a sami účastníci nebyli příliš aktivní. Nedošlo ani k pranicím mezi liberály, anarchisty a existecialisty, jak se čekalo, jen se trochu mezi sebou pošťouchali. Za Svaz euroazijců, kteří se velkohubě chystali napadnout "vyslance Lucifera", tam byli jen tři a ty hned policie sbalila. Jinak prý tam na každé křižovatce stály přístroje na kropení a polévání vodou, ale ty nemusela policie použít.
Nakonec OMONI sbalili i lídra Levého frontu Udal'cova, když chtěl pokračovat manifestaci v parku.
Takže se čekal velký happening a místo toho vyšla poněkud "unavená" manifestace. Čert věř novinářům, co píší a oznamují předem. Už na přímých záběrech manifestace na Rosbaltu žádné velké nadšení mezi manifestanty nebylo vidět a ani velké davy.

informace řekl(a)...

Mezitím přišla zpráva, že Udal'cova zas policie pustila.
http://www.rbc.ru/

StK řekl(a)...

Shrnutí muslimského problému. Netřeba moc dodávat, zda vůbec.

jiný Honza řekl(a)...

K metanolu:
pořád mi v hlavě zvoní latinské "Cui bono". Proč někdo vezme metanol místo etanolu, zabalí do X různých obalů a začne distribuovat?
1. je to debil (nepravděpodobné)
2. nemá rád alkoholiky (viz bod 1)
3. nemá rád malé prodejce
4. nemá rád malé producenty
5. z ministerstva financí unikla informace, že daň z alkoholu je příliš malá a bylo chybou, že výroba pro vlastní spotřebu je pouze přestupeka nikoli trestný čin.
Momentálně státu uniká cca 3/4 mld Kč týdně. Kdo na to nejvíc doplácí?

informace řekl(a)...

Italské ministerstvo zdravotnictví už vyhlásilo poplach kvůli metanolu. Upozornilo všechny krajské zdravotní úřady a zdravotní policii NAS, aby prováděly kontroly.
Zároveň varuje obyvatelstvo, aby nepilo alkoholické nápoje neznámého původu.
Proč něko zabalí metanol místo etanolu a prodává ho jako alkoholický nápoj? Protože sTojí mnohem míň! Jasné, Watsone?

informace řekl(a)...

StK,
to je na noc moc složité téma. To potřebuje čas na promyšlení, nechme to na zítřek.

Šaman řekl(a)...

Jinému Honzovi: V hospodě jsme probírali téma, a kolega Richard došel k tomu, že nepravděpodobnější je 3. Tedy - velcí prodejci a producenti nemají rád potvory, které pálí načerno, a dali jim naschvál metanol, aby je zlikvidovali.
No a pak mě napadlo, že je možné, že potvory se pomstily tím, že daly falešně metanol do kamenných prodejen…

Šaman řekl(a)...

Informaci k pivu:

Jsou tu bílkoviny, sacharidy, lipidy, nukleové kyseliny, polyfenolové sloučeniny, fytoestrogeny, katechin, epikatechin a xanthohumol. Přítomny jsou též vitamíny skupiny B - pyridoxin, thiamin, riboflavin, niacin a kyselina listová. Potom jsem zjistil přítomnost draslíku, sodíku, chloridu sodného, vápníku, fosforu, hořčíku, křemíku a třiceti dalších minerálních a stopových prvků. Jde o fyziologicky vyrovnaný roztok, který se velmi dobře hodí k uhašení žízně. Jenže se ho nesmí pít moc kvůli přítomnosti etylalkoholu.

A pak, dle Jerome Klapky Jerome, má neblahý vliv na postavu.

\ :-)

informace řekl(a)...

Šamane,
v pivu jsou také přítomny mykotoxiny, v tomto případě ocratoxyn A. Nejen, že o tom existují různé publikace, ale EU na jejich dopustitelné množství stanovila i hranice.
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32002R0472:IT:HTML
http://www.adieta.it/alimentazione/micotossine.html
http://www.iss.it/binary/publ/cont/10_32_web.pdf
Zeptejte se Pergilla. Při poslední debatě s ním jsem našla článek, teď nemůžu najít kde, ve kterém se píše, že v pivu může být i aflatoxyn B1 a hovoří se o způsobu, jak ho monitorovat.
Dostává se tam sladem.
Předávám jen to, co jsem četla.

A.S. Pergill řekl(a)...

K těm konspiracím:
Před necelým půlrokem byl paralyzován úřad hlavního hygienika ČR. Pokud to vezmeme jako přípravnou akci, sahají nitky směrem k vládě a spol. Faktem je, že hygienická služba je u nás silně centraqlizována v tom smyslu, že jednotlivé krajské zdravotní ústavy nemají propracován mechanismus přímé komunikace mezi sebou, komunikují přes centrum. Pokud bylo centrum vyřazeno z provozu, tak je koordinace mezi kraji narušena.

A.S. Pergill řekl(a)...

K odkazu STK:
S Komárkem nesouhlasím. Redukce počtu obyvatel Evropě jen prospěje. Zejména pokud se tak bude dít přirozenou cestou, a ne že by bezpečnostní složky šmírovaly všechny ženy v plodném věku a při podezření na nepovolené těhotenství je hnaly na potrat (jak to řeší třeba v Číně), tak je to jen a jen plus.
Je pouze třeba zařídit, aby se do Evropa nestahoval bezcenný šmejd, který není schopen (ani pod dozorem, kterému se navíc brání) vyprodukovat cokoli pozitivního a jen zatěžuje sociální systém (což je problém zejména islámských přistěhovalců).
Euro-levice naopak právě takovýto šmejd potřebuje, protože jí zajišťuje voliče. Proto je tendence dávat příchozím z pouští a pralesů co nejdříve, nejlépe na počkání u přepážky imigračního úřadu, plná občanská práva.
Taghle situace má jen jedno řešení: Zastavit nebo alespoň drasticky omezit imigraci, nepřizpůsobivé imigranty dílem vyhostit, dílem donutit k respektování evropských hodnot. A tím "donutit" je míněno opravdu donucení, včetně nasazení těžké vojenské techniky proti protestům, které zcela jistě propuknou.

A.S. Pergill řekl(a)...

Pokud se týká toho filmu:

1. Vše, co se v něm uvádí, vychází z toho, co o Mohamedovi učí koránové školy. Dokonce tam ani nejsou použity soudobé neislámské prameny - není toho zapotřebí.

2. Neexistuje, ani v Koránu ani v hadithech, nějaký zákaz zobrazování Mohameda. Než muslimové vlivem islámu civilizačně zdegenerovali, tak byl Mohamed běžně zobrazován. Navíc je pochybné, nakolik by se takový zákaz, i kdyby existoval, mohl vztahovat na film, který v té době jednoduše nebyl. Muslimové sami hodlají o Mohamedovi natočit film, takže i námitka zákazu zobrazení padá.

3. Muslimové jsou vlivem islámu těžce degenerovaní, v řadě islámských zemí mají obyvatelé průměr IQ pod 80, někde je to i 70 (při porovnání s civilizovanými zeměmi). Je to dáno jednak tím, že islám vytváří silně deprivujícví prostředí (dříve se užíval pojem "sociální debilita", který je sice ošklivější, ale názornější). Islám cíleně likviduje inteligentní a samostatně myslící jedince, takže "šlechtí" obyvatele na stádo manipulovaných debilů. Islám také silně podporuje sťatky uvnitř širší rodiny (v některých islámských zemích je až 70 procent sňantků mezi bratranci a sestřenicemi), což IQ populace také nezvyšuje.
Je třeba si uvědomit, že mezi 100 a 70 je +- stejný rozdíl jako mezi 70 a 40. A to nižší číslo je hodnota, na kterou podle některých výzkumů dosahují lidoopové jako šimpanz, bonobo, nebo gorily. Byť je pochopitelně mezidruhové srovnání, včetně toho, že srovnáváme normální a samostatné existence schopné tvory (opice) s těžce patologickými jedinci, neschopnými vyžít bez soustavné pomoci (lidé s IQ 40).
Můžeme tedy s trochou (opravdu malou) nadsázky konstatovat, že islám dělá z lidí tvory někde napůl mezi plnohodnotnými lidmi a opicemi.
Nebo jiné porovnání: Část nemockých s morbus Down (mongolismus) na těch 70 dosáhne taky - ale ti se nám nesnaží vládnout a agresívně nám nevnucují svůj životní styl, jako to dělají muslimové a jejich multikulturní pomahači.

4. Reakce USA na zavraždění jejich diplomatů je velice vlažná. Velmi pravděpodobně proto, že US prtesident je muslim a s vrahy sympatizuje. Budiž nám to poučením při volbách ČS presidenta, který má sice menší pravomoci, ale např. při ohrožení státu by mohl paralyzovat činnost armády jako E. Beneš v době Mnichova, nebo jako L. Svoboda v srpnu 1968.

informace řekl(a)...

StK,
Komárek je biologický antropolog, který se dívá na člověka jako na ssavce. Uniká mu tedy celá řada problémů člověka, jako tvora společenského, nebo snad lépe řečeno, lidské společnosti. Evropani během pěti století kolonizovali tři kontinenty a přesto populace Evropy vzrostla. A to i přes neustálé války, včetně ničivých posledních dvou světových. Že teď se nemnoží tak jako v minulých dobách? I povrch Evropy má své hranice, hustota obyvatelstva nemůže překročit jisté biologické limity, stěhovat se není kam. Kromě toho roste délka lidského věku, podívejte se na mapku Wikipedie. http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Life_Expectancy_2008_Estimates_CIA_World_Factbook.png
Evropa je kontinent s nejvyšší nadějí na dožití.
Obyvatelstvo stárne, což nese s sebou řadu problémů, v první řadě zabezpečení důstojného stáří. Důchodový systém se s tím musí vyrovnávat. Byli to hlavně ekonomové, co spustili nářek nad neudržitelností dosavadního systému a přišli s tím, že imigrace pracovních sil je nezbytná. Jenže jaksi zapoměli, že problém se může řešit i jiným způsobem - na př. prodloužením pracovního věku.
Imigrací se mohou řešit problémy jen tam, kde je prostor, fyzický, kde si lidé nešlapou vzájemně na hlavu. V Evropě imigrace působí jen nové problémy - kulturního, náboženského rázu. Ale problém zabezpečení stáří rodilým Evropanům neřeší.

EK řekl(a)...

A o tom to je!!



Alkohol se nepančuje,to kazí obchody!
Vyrábět alkoholické nápoje je vždy ziskové.Daň není rozhodující.A dobrá slivovice je lékem.Náklady na výrobu jsou vždy nízké a promítnuty do ceny.Rakouští vinaři také vylepšovali chuť vína Fridexem.Proto bych si víno z této země nekoupil.Masová výroba metanolu,jako přísada do benzínů je toho příčinou.Vždy se najde prasečí hlava s takovým nápadem.Až se najdou jedovaté láhve,bude zase klid a můžete se ožírat spokojeně dál bez nebezpečí oslepnutí.Zblbnutí není nemoc,že.


16.09.2012 14:01
J. Šrámek
nevhodný příspěvek?reagovatRe: Alkohol se nepančuje,to kazí obchody!
Pane Šrámek a to já bych si dneska zase víno od Rakouských vinařů koupil. Po Vámi zmiňovaném průšvihu tam mají systém kontrol nastavený tak, že jim můžeme jenom závidět. Jinak souhlas :)

StK řekl(a)...

Pro Informaci:

- člověk JE olysalá opice

- hustota obyvatelstva v EU zdaleka není na limitu uživení se

- průměrný věk dožití roste, pozdější odchod do důchodu se tady "na severu" realizuje obvykle zákonem nebo dobrovolným setrváním v pracovním procesu (toho jsem sám praktickým příkladem).

- skutečný důvod nízké natality je LENOST váženého průměru populace - mít děti je práce navíc a je finančně náročné, pokud chceme zachovat stejný komfort rodiny

- imigrace nic neřeší, naopak vše komplikuje - tady zase musím souhlasit s "kruťasem" Pergillem.

Joj, zase mi budou někteří nadávat. Ale co s tím, je to tak.

K Pergillovi jen poznámečku:
KAŽDÝ fanatizmus je škodlivý. Jakékoliv učení nebo víra by se měla (pokud ji někdo nutně potřebuje, aby se nebál smrti) přijímat s rezervou, pouze jako MOŽNOST, alternativa běžně poznatelné reality.

informace řekl(a)...

StK,
už jste někdy viděl chlupaté opice, že by měly tak složité společenské zřízení jako ty olysalé? Žijí v rodových skupinách, kde je vedoucí postavou nejsilnější samec a pak nejsilnější samice, ale jinak je můžeme těžko s lidskou společností, jak se vyvinula do dneška, porovnávat.
Zajímavé, multikulturalisti řeší nízkou natalitu imigrací, Vy nějakým přesvědčováním nebo snad donucováním?
A je pak ta natalita skutečně tak nízká, že se musíme obávat, že Evropani vyhynou?
Pokud jde o porovnání s Čínou, musím říci, že prof. Komárek je značně mimo problém, Čína se začíná vyvíjet průmyslově rychlým tempem teprve v posledních desítiletích. Je to dravý bezohledný kapitalizmus, tuto fázi Evropa a Amerika překonaly během posledních sta let a dosáhly mnoha výdobytků na sociálním, zdravotním a pracovním poli, o jakých se malým pracovitým Číňánkům ani nezdá.. Porovnávat pak čínskou absolutistickou vládu jedné strany s evropským politickým demokratickým zřízením je čisté rouhání. Anebo pan profesor nemá o čínských poměrech ani ánunk.
Čínské imperium bylo sjednoceno shora a je drženo pohromadě silou a násilím. Evropa se chce sjednocovat demokraticky. Co se mu na tom nelíbí? Že je to pozdě? A proč asi?
Asi se omylně inspiroval Spenglerovým Der Untergang des Abendlandes. Víte, kolik filozofů se už tou inspirací znemožnilo?
Podívejte se jen na Rusy.

StK řekl(a)...

Informace,
já přece neporovnávám Čínu a EU. To jsou společnosti v úplně jiné fázi vývoje.
V čínských dějinách poněkud schází pozdní středověk a "to potom". Jenom upozorňuji na to, že to není zdaleka tak jednoduché, jak to vidí multikulturální sociální inženýři. Dokonce ani tak jednoduché, jak to předestírá Pergill - ale člověk se těžko může vyjádřit o takových věcech v hutné zkratce,to bych mu neměl za zlé.

Jako obvykle - hranice vývojových směrů jsou dost rozostřené, něco je sociálnější, něco liberálnější. Dokonce i ten náš "západní" individualismus má své meze, kdy začíná brzdit pokrok společnosti, protože je těžko mezi tolika rozličnými individualitami najít jakoukoliv společnou řeč. Jinak - Evropě chybí nějaká nová jednotící idea, pro kterou by se jednotlivci i nejmenší organizované jednotky (rodiny) dokázaly tak nadchnout, že by něco ze svého pohodlí a svobody pro ni obětovali a tak ideu "rozhýbali".
Místo toho slyšíme samé skuhrání a čekáme, že snad na nás budou pracovat "černoušci" z Asie a my si budeme točil palci mlýnek. Dějiny se nikdy neopakují přesně - vždy jsou "o závit" dál.
A abych volil přesvědčování nebo snad dokonce donucování Evropánků aby zvýšili svůj sexuální apetýt a tím i natalitu? Nyní, kdy gayové pořádají pochody pýchy* a 96% menšina* jim nadšeně aplauduje, jen aby nebyla obviněna z nedostatku tolerance (čti hyperkorektnosti)?
===
To ani nejde. Tady se dělat nic jiného než stále vykřikovat tu větu o nahém císaří (tedy o nás!) a čekat. Když se nestane nic, Evropa a nakonec i Amerika bude flagelantsky skuhrat o svých prastarých a domnělých vinách, přistěhovalci nás časem přečíslí a bez zjevného boje tiše vyhubí. Obsadí naši niku, náš životní prostor. Byli jsme vývojově starším, neživotaschopným druhem a podle neoblomných přírodních zákonů vymizíme i s celou naší kulturou.
===
A nepodceňujte Informace společenské uspořádání u zvířat - u opic zvláště. Je mnohem složitější, než si myslíte. Přečtěte si něco od lidí, kteří se tomu věnují třeba celý život. Najdete tam tolik paralel s druhem Homo Sapiens, že se budete divit.
(Úmyslně nedávám tipy na určité knihy, abych nebyl podezříván z manipulace... [;>))
===
Myslím, že by A.S.Pergill mohl někde dostat prostor k tomu, aby v klidu definoval svůj pohled na svět. Je možná často příliš krutý ve svých logických vývodech, ale zdá se mi mnohem přirozenější, věrohodnější než jsou současné žvásty multikulturalistů a hyperkorekčníků. A intelektuálské plky o "trvale udržitelném" rozvoji, absolutní demokracii a (to je velmi komické!) o svobodě!
V přírodních vědách se totiž dají najít mnohá vysvětlení toho, co se dnes děje s lidstvem.


*/ mám několik přátel, kteří jsou gayové. Jsou to citliví a inteligentní lidé s širokánským kulturním rozhledem a já si vážím jejich přátelství. Mimo jiné - téměř všichni "Pride Parade" odsoudili jako něco, co zhoršuje vnímání gayů a lesbiček z pozice heterosexuální většiny.

Šaman řekl(a)...

Teď je tu nová, zatím asi 1% menšina, která také nebude mít děti – asexuálové.
Jinak – klesá virulence spermatu. Asi 25 % manželských párů má problém počít dítě, a to bez zjevného důvodu.
Znám několik mladých dam, které děti mít nechtějí.

Nejlepší antikoncepcí je prý blahobyt. Takže až krachnou banky a důchodové fondy, až krachne stát, až krachne EU, ECB i PCB tak se Evropa zase začne rozmnožovat…

\ :-/

informace řekl(a)...

Možná že na zvýšení porodnosti by stačil opakovaný blackout ze soboty na neděli.
Jinak, jak jsem četla (RAND Europe), sestupný trend porodnosti začal asi tak v 2009 r. a je prý zaviněn krizí. Snížila se porodnost hlavně v severních a zápaních zemích Evropy.Mladí jsou buď nezaměstnaní nebo se bojí budoucnosti.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

Když jsem viděl plakáty na "Pride Parade", tak jsem si řekl: tak teď už konečně vím, co jsou to ti hrdobci.

A.S. Pergill řekl(a)...

To STK:
Ony by lesbičky mohly mít děti okamžitě, kdyby křesťané nevyřvali zákaz oplodňování spermatem anonymního dárce. Jistě by stačilo se v některých částech našeho státu jít procházet večer do parku, nějaký "anonymní dárce" by se asi našel. Mohlo by to ovšem skončit trochu podobně, jako u té paní, znásilněné na safari: "A je to chlapeček, nebo holčička?" "Nevíme, maminko. Ještě jsme to nechytili."
Stejně tak by mohli mít děti i gayové, dokonce i spolu (odjádřené vajíčko oplodnit dvěma spermiemi), donosit se to dá v dutině břišní po hormonálním krytí, vyzkoušeno na velkých opicích. I zde vyřvali křesťané zákaz - tentokrát dotažení výzkumu do klinické praxe u lidí. Stejně tak křesťané u nás zarazili výzkum léčení poruch plodnosti a metod asistované reprodukce a zkomplikovali i legislativu kolem náhradního mateřství. Takže když některá z těch kreatur vřeští něco o nedostatku dětí, je do na vražení podpatku do ústního otvoru a zatočení se na něm, jako když jsme coby dítka dělali důlek na hraní kuliček.

A.S. Pergill řekl(a)...

K té Pride Parade:

Nemusím to, ale uvědomuji si, že hoimosexualita přestala být u nás trestná někdy v 90. letech (přesný rok vymizení posledních reziduí treestnosti homosexuality z našeho trestního zákoníku z hlavy neznám) a v řadě zemí je trestná dodnes, včetně trestu smrti prováděného velmi drastickými metodami. "Svatá kniha" zrůd prostě poznamenala naši civilizaci hrůzným způsobem a nedivím se, že se ti lidé radují (třeba i za extrémních a pro mě coby heterosexuála unapetitlich projevů), že toto období, ovlívněné zákony odporných zrůd, již skončilo.

informace řekl(a)...

Problém poklesu porodnosti nesouvisí nějakým znatelným způsobem s homosexualitou nebo asexualitou Evropanů. Homosexuálové ty byli vždycky, jen se otevřeně neprojevovali, asexuálové taky. Kolik starých mládenců a starých panen bylo v každé rodině? V těch velkých patriarchálních jich bylo několik, co se neprovdaly, neoženili a neměli potomstvo. Takže se nějak průměr vyrovnával. K poklesu porodnosti dochází za krizových situací, v době hospodážské krize, za války. Kolik českých rodin mělo za války jen jedno dítě?
U evropských rodin se praktikuje už po desílitetí plánovaná, kontrolovaná porodnost. Souvisí to s větším uvědoměním rodičů své zodpovědnosti za vychování dítěte, za zajištění jeho budoucnosti. Nemá to nic společného se sobectvím. Vypiplání a výchova dítěte něco stojí, ekonomové to vypočítali a jde skutečně o značné sumy. V Itálii to propočítala federace spotřebitelů a došla k závěru, že výlohy na vychování dítěte do 18 let věku závisí na sociálním postavení rodičů a pohybují se od 113.700 € u nejslabší vrstvy k 170.940 € u střední do 271.350 € u sociálně silné vrstvy.
Můžeme se divit, že mladí, třeba dvacetiletí, se zakládáním rodiny nějak nepospíchají? Že ženy, hlavně ty, které zaujímají vedoucí odpovědné funkce, rodí až někdy ve třiceti letech? A že porodí jen dvě děti?
Máme je vést k mateřství nějakými patriotickými hesly?
Imigrace, jak jsem již psala, sociální problémy, spojené s nižší porodností, neřeší. Naopak je zhoršuje po mnoha stránkách. Na děti imigrantů se platí sociální dávky, což odčerpává peníze z daní, co platí imigranti, pro jejich vlastní potřeby. Zatěžují zdravotnický systém, působí problémy s bydlením, atd. Kromě mnoha jiných těžkostí, vyplývajících z jejich odlišné kultury, náboženství a stupně civilizovanosti.
Evropský systém si musí řešení svých problémů najít sám a nehledat iluzorní východisko v pasivním přijímání imigrantů.

informace řekl(a)...

Číňani nikdy nebrali v úvahu cenu lidského života. Jejich Velká zeď si vyžádala 8 milionů mrtvých, nedávno jsem četla, že dokonce deset.
To je civilizace, životaschopná, která nastupuje v dějinách, aby vytěsnila ty druhé?

StK řekl(a)...

Ano Informace, podřízení se celku je způsob, jak celek prosperuje a ti "neobětovaní" členové s ním. Kooperaci a "sebeobětování" - to umí i bakterie žijící v koloniích.
Ano. je to nechutné zjištění, ale je to tak. Stádnost spojen s agresí opravdu funguje. U nás, líných Evropanů je stádnost bohužel spojená s neschopností obrany. Připomínáme mravence, napadené jistou parazitickou houbou*. Nebo jiné hmyzáky, žijící v područí nějakého parazita. Nakonec - toxoplasmóza** je docela běžná nákaza a její vliv na mentalitu člověka je nepopiratelný.
===
Když si přečtete něco o parazitech zjistíte, že ti nejsložitější tvorové (analogicky společenství, civilizace) často podléhají živočichům (plísním, mikrobům) až příliš snadno. Někdy mám obavu, že veškeré to třeštění kolem "střetu civilizací" je způsobeno nějakým ještě neprobádaným parazitem. Jenom nevím, jestli parazituje na Evropanech nebo naopak na mohamedánech. Nebo na obou.
===
Takže nejen Číňané, ale i ti blízkovýchodní Asiaté. Když si uvědomíte, jak se z nich rekrutuji sebevražední "bojovníci", jak snadno lze zmanipulovat statisícový dav ("arabské jaro") nebo nyní - "lidové bouře" v Číně proti zabrání nějakých ostrůvků v moři Japonskem, které je koupilo od jejich majitele...
Případně komunisté či zelení.
===
Aby se nakonec za čas nezjistilo, že lidská populace je promořena nějakými cizopasnými houbami a ty si s námi dělají, co se jim zlíbí.
To už je SF.
Možná ale není.

*

**

informace řekl(a)...

Já Vaši alegorii, StK,
dobře nechápu. Čemu říkáte houba, plíseň? Agresivitě nebo neschopnosti sebeobrany? Nebo stádnosti?
Každá civilizace vyznává své krédo, své hodnoty a občané je následují, dodržují. To je stádnost?
Je těžké si představit společnost vyhraněných individualistů. Anebo zase společnost jen jako stádo, které bezhlavě se žene, aniž by vědělo kam.
Připomíná mi to problémy, které už kladl Čapek ve svém Adamu Stvořitelovi.

StK řekl(a)...

To ani vlastně ani není tak moc alegorie, Informace.
Je to "možné SF vysvětlení" nepochopitelného chování určitých skupin tvora zvaného HS - Homo Sapiens.
Svět je na jedné straně neuvěřitelně jednoduchý, na druhé, která jde do detailu, neskutečně složitý.
Když nějakým způsobem porušíte rovnováhu toho obrovského množství bakterií, které žijí ve Vašem tlustém střevě, budete mít, ač se to nezdá, život ohrožující problém.
A tak je to se vším.
===
Dobrou noc pro dnešek, zítra dopoledne mám práci a nebyl bych šťastný, kdyby kolegové a zákaznk říkali "Už ho to zmáhá, staříka!"

[;>/

Jakub S. řekl(a)...

Prosím, opravuji: d n e s k a dopoledne... že?!

StK řekl(a)...

Sí, yes, áno, da, ja, ano...
Už pádím do Ústavu na druhé kolo...