neděle 14. října 2012

ČESKÉ TEXTÁRNY 2002: Odpadky v nepořádku

Pondělí 14. října
Tak je to pravda! Junior odešel sám a dobrovolně. Stěžoval si na vedoucího Duto Hlava u managora stížností čápa marabu, a ten mu nabídl řešení – bleskovou dohodu o ukončení prac. pom. Takže Junior nemusel čekat přes dva měsíce a mohl jít hned. Ten se má! Že bych si taky stěžoval?


Úterý 15. října
Tak ten Junior se zase až tak nemá: Sice mohl opustit naše řady hned, ale na svou žádost. Takže odešel bez odstupného. A je, chudák, nezaměstnanej. Aspoň na něj už neřve Duto Hlav. Ale ten taky není spokojený, ačkoli by měl mít radost, že se mu podařilo Juniora vyštípat. Dnes nás zjebal za to, že máme v nepořádku – odpadky v odpadkovém koši! Tak nevím, kdo je tady vlastně chudák...

Středa 16. října
Dorazil mail od šéfa odborů Milivoje Plachého: V nové kolektivní smlouvě připravované na další rok se zatím nepočítá s vyplácením náhrad liberalizovaným zaměstnancům. Podle Ambrožovy Kočky jde o dobrou zprávu! Alespoň prý už nebudeme spoutanými nevolníky, kteří se ale nechtějí zbavit svých pout – odstupného.

Čtvrtek 17. října
Proti zachování odstupného v nové kolektivní smlouvě se nejvíce staví ředitel Běsný Kokot. Prý je to neetické vůči firmě, která se nachází v nesnázích. Podivuhodné – Kokot po svém odchodu dostane ještě dva průměrné platy. Tedy dva průměrné roční platy. Tedy své dva průměrné roční platy, přičemž jeho výplatní rok trvá 14 měsíců... Pravda - není to "odstupné", ale, podle managorské smlouvy, "odměna při odchodu".

Pátek 18. října
Už je jasnější, proč vedoucího Duto Hlava tak rozlítostnil Juniorův odchod. Podle Badavé získávají managoři a vedoucí procenta z ušetřeného odstupného za lidi, které takto vyštvou. Přesněji ti, kteří s ním podepíší dohodu. Duto měl už Juniora rozpracovaného – a pak mu ho vyfoukl ten "mrchožrout", jak označil našeho managora stížností čápa marabu.
...............................................

Sobota 19. října
Z listárny Moby Dicka

Ahoj Moby Dicku,
zasílám něco pro inspiraci. Bylo to dnes na našem intranetu:

"V pátek 25.10.2002 od 8.00 hodin se bude konat požární poplach.

Organizace poplachu:

- v 8.00 vyhlásí PO technik pož. poplach poplachovým signálem
- všichni pracovníci se dostaví před budovu
- vedoucí oddělení si zkontrolují, zda všichni přítomni 25.10.2002 na
pracovišti se dostavili před budovu
- poté oznámí technik PO ukončení poplachu
- při návratu zpět do budovy se pracovníci podepíší do připraveného seznamu (doklad o konání poplachu) před vrátnicí
Prosím o seznámení s průběhem poplachu všechny pracovníky
Ihned po ukončení poplachu všichni vedoucí oddělení se dostaví k jednání na poradu ředitele
Termín konání poplachu poplachu i posun zahájení porady odsouhlasen ředitelem"

Zaslal čtenář N.

Milý N., ale požární poplach je přece třeba vždy správně nacvičit. Co kdyby skutečně hořelo a pracovníci by nebyli předem seznámeni s průběhem požáru? Pak by možná ani správně nevyplnili doklad o jeho konání!
Za příspěvek dík,
>>:)) Moby Dick
*******************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a dalších reáliích firmy viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

11 komentářů:

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Dobrá zpráva

pro Moby Dicka + všechny ostatní uražené a ponížené: Brzy bude konec šikany na pracovištích! Bude konec se všemi druhy útlaku zaměstnanců; všichni pracující se budou těšit z ochrany všech svých práv.
Co je ZVLÁŠŤ potěšitelné pro autora článku: Moby Dick a ostatní novináři vydělají na návratu slovanského společenského systému rychle a zřetelně. Díky praktickému zrušení internetu prudce vzroste čtenost denního tisku, díky centralizaci distribuce tisku bude zefektivněno celkové hospodaření. Díky distribuci tisku do závodů, škol, vojenských posádek, nápravně-výchovných ústavů atd. dále vzroste odběr => prémie budou vypláceny všem zaměstnancům politicko-výchovných institucí.

V této souvislosti připomenu, že někteří zdejší HODNĚ ZBLBĚLÍ štamgasti vyjadřovali obavy z různých děsivých eventualit budoucnosti - např.z invaze muslimů, Číňanů, Němců + ostatních Euroameričanů, Marťanů apod. Nyní je jim snad už jasné, že díky vítězství pokrokových sil & blízkosti Ruské federace k ničemu zlému nedojde.

Takže vážení štamgasti, nemusíte přemýšlet o přestupu na Islám resp. o zešikmení očí; vážně ne. Jestli se chcete se řádně připravit na budoucnost, stačí si předplatit budoucí nejčtenější tisk (možné budoucí působiště autora článku).

Čest a Nazdar!

EK řekl(a)...

pro vv.......... a létat pečený holubííííí do hubýýýý.

čest opařenci, nějak to nejde szkousnout?

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Ještě k výsledkům voleb v Česku

Prezident všech Čecháčků se vyjádřil střízlivě: "Považuji výsledek voleb za zcela jasný, jednoznačný a srozumitelný," vzkázala nekorunovaná hlava všech Čecháčků po svém mluvčím. "Žádné složité interpretace k němu nejsou nezbytné. Jsem přesvědčen, že výsledku voleb každý občan porozuměl a vyvodil sám pro sebe patřičné závěry," dodal největší žijící benešovec.

Prostě - dle vašeho drahého Vůdce pokračující normalizace poměrů v ČR není žádnou katastrofou, na rozdíl například od tragického udělení tzv.Nobelovy ceny za mír války- a mocichtivé Evropské unii.
Předpokládám, že stejně věcně bude V.Klaus reagovat na vítězství pokrokových sil v českých PARLAMENTNÍCH volbách.
Konečně, jeho velký vzor dostal 19.6.1946 dostal od OBROZENÉHO Ústavodárného shromáždění ČSR všech 298 platných hlasů.

Mimochodem - je příznačné, že v r.1946 nejlepších volebních výsledků KSČ dosáhla v oblastech očištěných od nás Němců-fašistů.

Čili: Jen tak dál a směle vpřed, Čecháčkové!
Kupředu levá, zpátky ni krok!

StK řekl(a)...

Právě vidíte obvyklé kouzlo, používané v kotlince - transformaci S.H. do V.V. [;>)

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Přečtěte si dnešní komentář Jana Macháčka. Nastínil možný plán pana prezidenta.
http://respekt.ihned.cz/audit-jana-machacka/c1-57919580

StK řekl(a)...

Přečetl jsem si referát Jana Macháčka a konstatuji, že nejmíň pět dalších podobných krkolomných teorií se dá vymyslet za odpoledne a večer. S tím, že každá bude mít jiné vyústění a jiné hrdiny.
To bych už raději prognózoval počasí na Štědrý den v roce 2020. Čímž netvrdím, že by ani tato nepravděpodobná řada událostí nemohla nastat.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Ještě Peňás. Takhle nějak si to taky pamatuju. Vypadalo to tenkrát na doživotí.
http://www.lidovky.cz/penas-cesky-divny-komunismus-d2e-/ln_nazory.asp?c=A121015_182526_ln_nazory_sm

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Jen vypadalo?
Vážený RRR, Čecháčkové to MAJÍ na doživotí - sami si to vybrali.
Od konce roku 1989 byli na dlouhodobé dovolené, a teď se poslušně vracejí za dráty a mříže. Takoví vězňové jsou snem každého ředitele nápravně-výchovného zařízení.

Mimochodem - pro Vás to nemusí být tak špatná zpráva. Za pár let, až koruna (Kč) bude opět pevnou měnou, svázanou s přepevným rublem, vám Čecháčkové za Vaše dolary udělají pomyšlení. Tedy - jestli se Vám bude chtít vracet do staré vlasti se staronovou vládou.

Míru zdar!

drak řekl(a)...

A tak, jako skoro každý místní novinářský hňup, se i Macháček zastává nějakého totálně vypatlaného a bezvýznamného pitomce, který neumí umravnit své nenechavé pazoury a který tentokrát pro změnu zase uspokojoval svrbění jeho pracek zasahováním do dopravního značení. Tenhle člověk schytal flastr právem a stát ani soud nemohl postupovat jinak, na to je totiž zákon, a je to tak správně. Pochopení něčeho tak prostého a jednoduchého, je asi nad intelektuální možnosti a mravní zásady a síly Macháčkovy. Jsem na slinty tohoto druhu v médiích dost alergický.

Co se týče postřehu, že kdyby KSČSSD a ODS měly masovější členskou základnu, že by pro ty strany bylo lepší, tak souhlasím, bylo, ale zatímco KSČSSD snad ještě má nějakou dost reálnou šanci se vzpamatovat, tak u ODS bych jí už viděl jako dost problematickou, ale lepší to zkusit pozdě, než vůbec nikdy. Na druhou stranu, generace, které pamatují dobu před listopadem mají k členstvím ve stranách značný odpor a mladí nevím, ale ty bych řekl, že politika a stranictví odpuzují dost podobně, asi to podědili a odkoukali. Zkrátka nebude se ta členská základna lehce shánět, pakliže vůbec je reálné nějakou sehnat.

Že je Klaus tvrdý hráč, vytrvalý hráč a dost inteligentní hráč, to je mimo pochybnost, projevil to už častokrát. Ale ani on není prost chyb a vyjít mu to rozhodně nemusí, ale může. To dost závisí na okolnostech. Spíš doufám, že mu to neklapne, jakkoliv se s ním dokáži ztotožnit v otázkách, týkajících se reálného postoje k mnoha věcem ohledně EU, Eura, eurozóny, zeleného klimatického a protijaderného třeštění.

Nevím čím až tak a komu že to vyhovovala ta předlistopadová doba, že se k ní někteří tak usilovně ženou nazpátek. Řekl bych, že zatímco lidé kolem 30 a mladší zůstali sedět doma na zadnicích, částečně následkem znechucení a částečně pak následkem lenosti a neschopnosti domyslet následky tohoto svého nerozumného a krátkozrakého chování. Ti šedí panteři, ti šli všichni disciplinovaně vhodit lístky za KSČSSD.

Peňas má pravdu, v něčem to těm dříve narozeným skutečně nějak muselo vyhovovat a imponovat. Že by to bylo tím, že beztrestně krást a zcizovat mohl podobně, jako za císaře pána, skoro každý?

Anonymní řekl(a)...

Není náhodou to nerozumné a krátkozraké chování mladých voličů následkem nerozumného a krátkozrakého chování někoho jiného? Co takhle přestat léčit následek a udělat něco z příčinou? Pan Kovanic to (zřejmě jako první) pravičák už zkusil, tak co ostatní?

Anonymní řekl(a)...

Ech, s příčinou samozřejmě a závorka o jedno slovo dále.