úterý 16. října 2012

Co ukázaly volby


Především to, že zejména vedoucí politici jsou stále nepoučitelní, zejména ti z ODS.

Petr Nečas se po oznámení výsledků voleb do krajských zastupitelstev ve své obvyklé trapnosti až překonával. Prý byla vláda vytrestána za své reformy, což je uprostřed volebního cyklu normální. Jaké reformy? Co vidím, to bych nenazval reformami, ale spíš tupým škrtáním, nesmělým posouváním, mírným naznačováním a levopravými úkroky. Ano, vláda byla potrestána. Nemluvme o TOP 09, která před čtyřmi lety neexistovala, ani o tom odštěpku z Věcí veřejných, jak se honem, jo, LIDEM, který jakožto politická organizace s členskou základnou a svými voliči neexistuje ani dnes.

Potrestána byla hlavně ODS. V krajských volbách ztratila od minule 78 mandátů. Místo původních 180 jich bude mít jen 102, což je pokles na katastrofálních 57 %. Jediného vítězství dosáhla v Plzeňském kraji, kde ovšem získala těsného výsledku (o dlouhý nos) díky Jiřímu Pospíšilovi. Jde o vzkaz voličů, a to o vzkaz voličů ODS straně ODS. Kteří jinými slovy říkají panu premiérovi to, co kolega Moby Dick už letos v červnu, když byl Pospíšil (pod veřejností nepřijatou záminkou) vykmitnut z místa ministra spravedlnosti: "Nečas to podělal." Kuriózní je, že dlouhý nos mohou udělat v plzeňském kraji na ODS sociální demokraté (také 15 mandátů jako ODS), když utvoří krajskou koalici se třetími komunisty.

Jasně, potrestána byla celá vláda. Avšak ne za (ne)reformy. Potrestána byla, a to zejména pravicovými voliči za:
Neexistující vizi.
Neustálé změny v deklarování cílů, které se měnily každý měsíc, někdy i několikrát do týdne.
Kolaps funkcí státu, který se jen letos projevil např. při změnách na úřadu práce, výplatě sociálních dávek, katastrofou jménem "převod rejstříku vozidel" a při vydávání pasů pro děti.
Lidé/voliči také nevěřícně zírali při bleskových vyhazovech nejen ministra spravedlnosti Pospíšila, ale i  policejního prezidenta Lessyho nebo ředitele DP Prahy Liche. Všechny tyto změny byly navíc doprovázeny mlžením či přímo lhaním a zneužíváním zástupných důvodů.
Zatčení Marka Dalíka bylo pak už jen třešinka na dortu. (Či spíše hřebíček do rakvičky.) Nečas nečekaně doplatil na hříchy svého předchůdce a oponenta Topolánka. Ale vlastně na to doplatila ODS, a dá se říci, že oprávněně. Protože po odvolání Jiřího Pospíšila a Vladimíra Liche už nelze říci, že je "jiná".

To, že voliči potrestali politiky za korupční skandály, není až tak pravda. Však v postrathovských středních Čechách zvítězila ČSSD těsně před KSČM. V domovských Rathových Hostivicích lidé naříkají, že po zatčení jejich Davida chcípl v obci pes. Korupce občanům nevadí – když se děje v jejich prospěch. Nicméně existovaly i středočeské obce, které nevedli socanští starostové, a ty na krajskou růžovorudou politiku doplácely. Takže vítězství ČSSD bylo poněkud pyrrhovského rázu: Ve středních Čechách ztratili 6 z 26 poslanců (pokles na 77 %), a to zřejmě ve prospěch komunistů (16 místo 10 poslanců, vzrůst na 160 %). Celostátně sociální demokracie ztratila téměř tolik mandátů jako ODS – 75. (Tedy v kusech, místo 280 jich má 205. V procentech to je pokles na 73 %.)

Ano, ČSSD zvítězila. Ale hlavně nad svými bývalými předsedy. Zemanovi Zemanovci získali jen 4 křesla ve Zlínském kraji, jinak nula bodov. Paroubkův LEV 21 (alias ""Národní socialisté") zařval jen v ústeckém kraji (2,79 %), načež snad definitivně chcípl.

Kdo zvítězil, byli komunisté. Celostátně dostali 182 mandátů, o 68 více než minule (159 %). Zde dokonce médii usvědčený korupčník, místopředseda KSČM Jiří Dolejš postupuje do příštího kola senátorských voleb z prvního místa! (Pan poslanec byl r. 2009 ochoten "lobbovat" za změnu zákona o loteriích. Pokud by dostal milion korun za inzerát ve stranickém listě Haló noviny. Nešlo tedy o všimné do jeho vlastní kapsy, ale o podporu stranické pokladny. Tedy úplatek, nabízený provokatérem z MfD. Ale nechat se zkorumpovat pro partaj není u nás trestné.)

Ovšem křik domácích, a zejména zahraničních médií o nepochopitelných Češích, je nejméně o 4 roky opožděn: Skutečným vítězem je koaliční strana s uměle neumělým názvem "KSČSSD": Počet jejích krajských zastupitelů totiž zůstal prakticky stejný – z 394 klesl jen na 387. A fakticky už vládne v některých krajích čtyři roky! Teď budou komunisté jen poněkud viditelnější, a to i jako hejtmani.

Komunisté jsou ovšem na koni ne kvůli samotným krajským volbám, ale hlavně kvůli tomu, že jejich výsledek otevřel cestu budoucí vládní rudorůžové koalici. Podle Bohuslava Sobotky se požadavek Bohumínského sjezdu (nespolupracovat s komunisty na centrální úrovni) "dostává stále více do rozporů s názory voličů a členů ČSSD", kterýžto názor z dálky posvětil i Miloš Zeman. Dokonce i sociálně demokratický "pravičák" Petr Kajnar, primátor Ostravy, připouští, že "nám dnes prakticky asi nezbude nic jiného".

A toto "dnes" může nastat už "zítra", tedy po pádu současné vlády a předčasných volbách. Připomeňme, že nemá smysl mávat "nízkou účastí". Ano, nejsilnější kraj Vysočina měla 41% účast, zatímco nejslabší Karlovarský kraj jen 31,6 % – oproti volbám do Sněmovny v roce 2010, kdy k urnám přikvačilo 66,6 % oprávněných voličů. Ale průzkumy ukazují, že jen něco přes 30 % občanů je s výsledky krajských voleb "nespokojeno", avšak přes 60 % lidí je "spokojeno".

Vládě se pod vedením ODS podařilo udělat nespokojenými i její příznivce, ty zoufalce, kteří doufali, že se s příchodem Petra Nečase do čela ODS podaří zvrátit kmotrovské pořádky a zavést potřebné reformy. Nestalo se ani jedno. Petr Nečas (vzor '12) nás zklamal. A zjevně to dosud nepochopil. Nepochopil to žádný z jeho předchůdců. Pamatuji se na pravicové kamarády, kteří už v roce 1996 a pak později volili tu ODA, jindy Demokratickou unii, protože víceméně podporovali politiku ODS – kterou ale ODS neprováděla. Sám jsem dokonce před volbami v roce 2006 volal: "Jéžíšmarjá, já snad budu volit lidovce!!!" (Nakonec jsem je nevolil.) Jakožto potencionální voliči ODS jsme si přitom vždy říkali:

"Snad už to konečně pochopí". 

Nepochopili. Tak znova: Levicoví voliči vás volit nebudou stejně. Pravicoví voliči vás volit nebudou, když nebudete dodržovat svůj program. Nedostali jste naše hlasy ne kvůli tomu, že jste prováděli reformy, ale proto, že jste je nedělali. Proto, že jste předvedli neschopnost v udržování funkcí státu. A proto, že jste nám lhali. Prohráli jste kvůli sobě.

Nelžete si do kapsy alespoň teď!

Psáno v Praze dne 16. října 2012.

(Foto v perexu: "Lidovky.cz"

68 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Napřed to kladné: Je to asi první nelevicová víceméně objektivní analýza.
Chválím za absenci výkřiků "voliči jsou blbci", event. "pravicoví voliči byli líní, potažmo blbci".
Chválím za výslovné zřeknutí se zavádějících čísel, kolik procent nevolilo levici kouzlením s údajně nízkou volební účastí.
Chválím za absenci vizí, kterak se v krajích obnoví uranové doly pro politické odpůrce a jak levicoví středočeši natáhnou kolem pravicové (možná už jen do víkendu?) Prahy ostnatý drát a z Kolína do Boleslavi bude potřeba výjezdní doložka. (Ono by to taky působilo (a v případě použití všemi těmi uvědomělými komentátory působí) víc než trapně: Komunisti jsou u vesla - přímo v radě nebo jako tichá podpora - v několika krajích a co se z těch hrozeb za 4 roky naplnilo? Veliké NIC.)
Chválím za absenci výkřiků o ztrátě paměti voličů. Oni ji neztratili a jsem přesvědčen, že to komančům ve většině případů neházeli s žádným velkým nadšením. Před chopením se vidlí je tohle zřejmě jejich poslední zoufalý pokus, když je ČSSD taky zklamala - viz Ústecký kraj. A naprosto chápu, že pro průměrného Pepu nebo Máňu je daleko důležitější, jestli dnes může nebo nemůže poslat svoje děti v zimě na týden lyžovat než to, že jeho/její děda nesměla studovat vysokou.
Chválím za realistický pohled na situaci v plzeňském kraji. (Mimochodem sám do nebes vynášený Pospíšil takový realista není - prý je přáním voličů, aby on byl hejtman. A socani by měli vůli voličů respektovat a nechat jeho a místní ODS vládnout. Buď ten chlapec chyběl v první třídě na matematiku nebo nějak vůbec nebyl slyšet po sněmovních volbách před dvěma roky, kdy ČSSD byla v lepší pozici, než je teď plzeňská ODS.)
Kéž by podobný smysl pro realitu projevil aspoň jeden z pravicových hlavounů! Přát si, aby přidal i špetku pokory, je už na hranici fantazie.
No a teď to méně chvályhodné: Ten médii usvědčený korupčník je, pane Kovanici, na žalobu a myslím, že tentokrát můžete být rád za - při vší úctě - bezvýznamnost Vašeho blogu. Přečtěte si, jak to bylo doopravdy: http://blisty.cz/art/65533.html , bod 2.

drak řekl(a)...

Ano, obecně vzato, co se týče dané situace, tak na pravici mi skutečně již velice dlouho chybí zásadovost, odvaha, smělost a rozhodnost. Již dlouho mi chování pravicových stran připadá jako následující schéma: Začne to jedním nesmělým krůčkem vpřed. Ten je rychle následován upřímným zděšením nad tím co se stalo a okamžitým a kvapným ústupem o 2 kroky zpět. Jenže něco takového opravdu nedokáže nikoho nadchnout, krom opozice a odborů a dalších, kteří jsou pak čím dál tím drzejší a smělejší. Pravicové voliče to pak logicky jen popuzuje a poté odpuzuje. Až se naši politici naučí "vypouštět" si rybník a vyvolat předčasné volby tak bez váhání a tak směle, jako to dělají třeba ti izraelští, kdykoliv se nějaká situace stane příliš zašmodrchanou a patovou, tak si jich budu vážit mnohem víc a volit je s mnohem větší chutí a radostí.

Anonymnímu:

Blicí listy jsou levicová desinformační prolhaná žumpa, kde by mi ve snu nenapadlo hledat pravdivou větu. Lidí, kteří si dobře žijí z nedostatku důkazů jsou známy hromady, necítím potřebu číst o dalších, nebo si prohlubovat znalosti o těch již známých. Kvůli tomu, že jim něco nejde dokázat, protože v tom umějí chodit, si jich přeci nebudu vážit stejně jako slušných, prostě jen budu vědět, že jsou dost šikovní na to, aby se nenechali chytit a podle toho s nimi budu jednat a vážit si jich.

StK řekl(a)...

Takže na blistech je pravda? Jak to v těch jejich pololžích (pardon - alternativních názorech) rozpoznám? Podle toho, že o tom tady píše právě Anonym? [;>)
Ostatně, ten výhrůžný tón na konci jeho příspěvku ukazuje, s kým máme dnes večer tu čest. A možná ne jen dnes.
===
Šaman má pravdu. Pravice si opět uštědřila několik facek a podrazila si sama nohy. To ostatně dělá už dlouho a proto někteří tvrdí, že u nás žádná autentická pravice není. Ostatně - kdo je to pravice? Máme to tu v Kotlince poněkud zmatené. Ale nejsem politolog, takže se omezím jen na (s)prosté konstatování, že RNDr. Petr Nečas je (ne)pěkný po*era. Když hrozí pád vlády, najednou už není nezbytně nutné zvyšovat DPH. Ba i jiné věci lze náhle odložit na později. Hleďme! Stačí zahrozit a ten člověk s rozměklou tváří se roztřepe jako huspenina.
====
K Drakovu postřehu: Naprostý a bezvýhradní souhlas. Dodal bych, že lidé si navíc jasně uvědomují situaci, když někdo "Káže vodu a pije víno." Viz "nemožnost" si (aspoň ze slušnosti) trochu omezit příjmy soudců nebo poslanců. On jim to našim zákonodárcům nedovoluje zákon!
Nezávidím jim, mnozí jiní mají větší příjmy a o zásluhách "těch jiných" by se také dalo s úspěchem pochybovat. Ale ti "jiní" alespoň nepromlouvají "k národu" a nepožadují, aby se dělný lid "uskrovňoval", aby bylo na restituce a jiné polo-tunely.
Je pochopitelně správné vrátit to, co bylo kdysi komunisty ukradeno - ale nezdá se mi spravedlivé, aby to vraceli jen ti dole.
Těch pár facek, které dostala česká politika obecně (ona ta ČSSD si taky nepolepšila, jenom si "pohoršila" relativně méně) ale asi nebude stačit.
Já čekám na nějakého "spasitele", někoho, kdo není příliš namočen a přesto bude schopen v tom jedovatém prostředí zdejší politiky přežit. Kdo na hlavě nemá "příliš mnoho másla".
Babiš to ale není ani náhodou. Ani Čuba. Do té doby, než se někdo objeví budu s obtížemi hledat někoho, koho mohu volit. Nerad bych se vzápětí po volbách opět divil, jaké že jsem to zvolil prolhané hovado.
===
Pro ty, kteří čtou jen povrchně: opravdu nejsem levicově zaměřen. To co mám rád, se jmenuje liberalismus.

Kopretina řekl(a)...

Ano, Blicí listy je jedno z nejvíce levicových a nejvíce prolhaných žumpoidních médií podobné Haló novinám, nedávno jsem zavítala a psali tam lidi, kteří obhajovali KSČM. Hnus.

Anonymní řekl(a)...

Ach, já zapomněl dodat obvyklé varování, že odkaz vede na nezodpovědné, levicové, ruskými agenty placené médium, naprosto nerespektující pravicová názorová východiska. Pak se není co divit, že uvědomělým pravičákům naskakuje kopřivka, když si někdo troufne psát jinak, než jsou zvyklí z Mladé fronty, virtually a Neviditelného psa. Skutečnosti, o kterých nemají ani páru, pak pochopitelně považují za (polo)lež - místo aby ji viděli tam, kde je - zde u příspěvku profláklé fanatičky (u které se dá ovšem částečně omluvit její všeobecně známou výrazně sníženou schopností pro realitu a porozumění psanému textu).

informace řekl(a)...

Oceňuji hlavně ten suverénní ton Anonyma: "chválím", "chválím", "chválím" "ten usvědčený korupčník je na žalobu".
No nic, každý mluví, jak je zvyklý.
Já bych sice měla k Šamanovu článku několik poznámek, ale na druhé straně znám český politický život dost málo a tak bych tu jen aplikovala poznatky ze zdejších poměrů.
To, že vládní strany ztrácejí hlasy při regionálních volbách, je pravidelné. Voliči si zklamání vybíjejí na místních kandidátech.
Nevím, v čem by měly spočívat reformy, slibované koalicí, ale škrty v rozpočtu na omezení výdajů do této kategorie rozhodně patří. Montiho vláda doposud nedělala nic jiného než že škrtala. Hlavní věc je vysvětlit ta opatření voličům. Bez komunikace a styku s lidmi je pak všechno bráno jenom jako šikana těch chuddších vrstev.
Nechápu, jak při asi tak 64 procentní neúčasti při volbách může být 60 procent spokojeno s výsledky. Jak asi ty průzkumy dělali?
Nečasova vláda vás zklamala. Byla tu už nějaká vláda, se kterou jste byli spokojeni?

informace řekl(a)...

Tak von nás ten rošťák doběh´. A já jsem už myslela, že se strachy někde schoval.

StK řekl(a)...

Inu Info, ptáka poznáš po peří a Vlastence po stylu. Extra edukační programy nebo školení netřeba - na to je už tu přítomen příliš dlouho. Ale hlavně - neodpustí si grafickou úpravu. Už od dob, kdy zdobil přepestrýma barvičkama svá literární dílka na Psu.
No už mlčím, mlčím, já vím, že krmit trolla je totéž, jako dráždit hada bosou nohou...

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Jak se nyní pregnantně ukázalo (pokolikáté už?), poznáte leda tak ... (račte si laskavě doplnit samo, Veličenstvo v krásných nových a neviditelných šatech).

Míru zdar!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Pláč nad rozlitým mlékem

Co ukázaly volby? Že jste nepoučitelní. Vy, Čecháčkové, vy občánkové. Že máte politiky, které si opravdu zasloužíte.
Ó Velký Šaman na rudou záři nad republikou reaguje hezky česky - obviňováním „těch nahoře“: „...zejména vedoucí politici jsou stále nepoučitelní...“ Jako by se zejména vedoucí politici KSČ řádně nepoučili z krizového vývoje po 17.sjezdu!

Opravdové zamyšlení nad volebním vítězstvím vaší malosti napsal B.Doležal: UDÁLOSTI: Hrozí nám komunismus?
Ne nečtete to, Čecháčkové; zvýšil by se vám krevní tlak. Pravdoláskař a německý agent Doležal totiž nehledá vinu v „těch nahoře“, leč VE VÁS. Ano, ten podlý narušitel se snaží zpochybňovat vaši inteligenci, snaží se ničit vaši bohorovnou sebeuspokojivou nevinnost: Prý máte nechuť k "drobné politické práci"!
Chápete to? Euroamerický placený agent Doležal tvrdí, že vaše krásné národní rozdělování na „my a oni“ (my dobří a oni zlí) je základem návratu vašich starých dobrých časů!! Něco takového prostě MUSÍTE odmítnout; kdybyste připustili svou (spolu)vinu na svém osudu, zpochybníte tím celé své životy.

No nic; na chvíli vás nechám. V klidu si bojujte proti těm STRAŠLIVĚ nebezpečným muslimům. A hlavně proti „socialistické“, „utlačovatelské“ a „multikulturní“ EU bojujte - odtud vám, vašemu Vůdci a vašemu národnímu socialismu hrozí opravdové nebezpečí.

Čest a Nazdar!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Jen na okraj:
Je příznačné, že modernizovaný (ne reformovaný!) komunista "Anonymní" článeček Ó Velkého Šamana celkem pětkrát chválí.
Ano, takový pohled na svět („My jsme pouhé bezmocné oběti těch nahoře“) se komunistům prostě MUSÍ líbit.

Míru zdar!

informace řekl(a)...

Zdá se, že česká media si nevšimla, že v USA proběhlo druhé střetnutí mezi Obamou a Romneyem, až snad s vyjímkou IHned. Hodnocení střetnutí se prozatím neustálilo, ale zdá se, že tentokrát vyhrál Obama.
Více na
http://online.wsj.com/article/SB10000872396390443675404578060591547791994.html

Anonymní řekl(a)...

Souhlas, snad jen ještě dodat, že tato vláda (MF - Kalousek), ještě methanolovou dokázala základní nefunkčnost státu - vláda "roupočtové" odpovědnosti neumí vybrat ani daně a ohlídat distribuci alkoholu, pohonných hmot, cigaret ... Spíše než reformami (poněkud eufemistické označení) pro tupé škrty a zvyšování daní, se zabývali půtkami a korupčními aférami mezi sebou, estébáckými metodami (špiclování, vzájemné nahrávání a donášení ...). Ač pravicově zaměřený, byl jsem hrozně, že u nás (Praha 6) se naštěstí nevolilo ani do senátu. Za tuto vládu se mohu stëjně stydět jako za přechozí týpky - Biľak, Jakeš ... (ato jsem si kdysi myslel, že tito zůstanou nepřekonaní). Hrozné ...
Pavel

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Jestli je ten "Anonymní Pavel" komunistický agitátor, tak všechna čest - plní svůj Stranický úkol skvěle.
Pokud však svoje skučení myslí upřímně - tak potěš vás Lenin, Čecháčkové. Neboť jste PREDURČENI být kusem ruského močálu.
Vaši otcové a dědové se aspoň mohli vymlouvat, že ve volbách roku 1946 hlasovali pro levici ze strachu z návratu fašistů, ale vy už žádné alibi nemáte, a mít nebudete. Kromě výmluvy na vrozenou hloupost.

Čest a Nazdar!

informace řekl(a)...

Anonymní Pavel bude agitátor, ale jsem na pochybách jaký.
Že by dialogický monolog?
Když oni všichni ještě spí a nikdo tu do diskuze není.

informace řekl(a)...

Aktuálně.cz vidí střetnutí značně dramaticky: "Obama si vzal boxerské rukavice Bushe, Romney krvácel"
To se snad tam mezi sebou poprali? - ptá se nevěřící čtenář. - Pámbu ví jak to bude vypadat u nás s volbou prezidenta. Nebylo lepší, když si to hoši tam nahoře smlouvali mezi sebou?

drak řekl(a)...

informaci a STK:

Také jsem byl doběhnut. Byť, když si někdo není buď schopen, nebo v tomto případě spíš ochoten, zvolit si nick, tak mě to mělo dojít a varovat mi to. No ale kdo, krom trollů zatrolených samozřejmě, jsme bez chyby, že?

drak řekl(a)...

informaci:

Co se týče Obavy a Romneyho, byl bych rád, aby zvítězil Romney. Na druhou stranu nemám ani čas to sledovat, ani možnost to ovlivnit, takže si prostě jen počkám na výsledek.

Anonymní řekl(a)...

Je příznačné, že sudetoněmecký hajhitlavec vidí a odsuzuje následky, přičemž příčiny ignoruje. Ať jde o volby nebo odsun sudetských Němců. Při jeho nesporné inteligenci a rozhledu není možné, že by o příčinách nevěděl. A tak překrucuje, manipuluje, někdy tak trošku zalže - prostě úplně stejně, jako jeho velký učitel, do něhož teď nemilosrdně tepe.
Pak stačí třeba napsat, že podle průzkumu CNN vyhrál druhou debatu Obama 46:39 a hned je jeden komunista. Z ruského močálu.

StK řekl(a)...

Inormace a Drak:
Musím v poslední době plnit, co jsem v létě nepředloženě slíbil a na Hospůdku nemám moc času. Ale jak vidím, když přeskáču Anonymy a Heleinovce, mnoho textu pod Šamanojc článkem nezbývá...
Samožer čili odborně dialogický monolog?
Devítihlavý drak uspořádal domovní schůzi nájemníků v jednom těle...

drak řekl(a)...

StK:

Že by se jednalo o rozštěpenou osobnost aneb schizofrenii? To je ovšem závažné psychické onemocnění, projevující se mimo jiné zkresleným vnímáním reality a vším možným, včetně rozličného vyšilování. V lehčí formě se to asi snadno přehlédne ale okolí dotyčného si nepochybně zažije své, ty horší průběhy, to už je asi rovnou na uzavřené oddělení, nebo to může být pro okolí i nebezpečné. Rozhodně to ale je dobrým důvodem k návštěvě odborného pracoviště, průšvih je, že to, co to nemají v hlavě tak úplně v pořádku, se zrovna tomuhle zpravidla dost důsledně a systematicky vyhýbají. Pak je ale na jejich okolí, je k tomu dotlačit.

informace řekl(a)...

Podle mne je to vyložený srandista. Asi se srandou živí.

drak řekl(a)...

informaci:

Mezi srandou ve smyslu humoru a mezi nasíráním někoho jiného pro potěchu svou, případně i dalších podobně postižených, je velký rozdíl. Já bych řekl, že srandista, je třeba Bolek Polívka, tohle, co chodí sem k nám, je nasírač a rozesírač, případně schizofrenní magor, jehož jedno či více osobností jsou tím nasíračem a rozesíračem. Rozhodně to ale není nic, s čím by mne těšilo být jakkoliv v kontaktu.

informace řekl(a)...

Draku,
Italové mají moc rádi satiru. Jeden velice oblíbený diskuzní program zahajuje nejznámější komik, který do přítomných politiků nemilosrdně řeže. K velké zábavě diváků v sále a u obrazovek. K tomu se přidává zlomyslná kamera, která filmuje výrazy na tvářích politiků, jak se snaží všemožně skrýt vztek nebo rozpaky a tak se násilně smějí. Včera parodoval několik levicových politiků, co se teď přou o to, kdo má být kandidátem v příštích volbách. Ten člověk dokázal nejen imitovat jejich hlas, gestikulaci, ale i výraz obličeje. Skutečně měl člověk před sebou živou karikaturu politika.
Řeknete, proč se takovému Prokustovu loži politici podrobují? Kvůli propagandě, aby se stali co nejvíc viditelnými, i když za to zaplatí minutami opravdového opékání na rožni.
Řeknu Vám ještě, že podle průzkumů by v příštích volbách měla obsadit druhé-třetí místo Hnutí 5 hvězd ex equo se stranou Berlusconiho. To hnutí založil a vede známý janovský komik Beppe Grillo, ten, co se "vylodil" u sicilských břehů, po té, co přeplaval messinský kanál, aby předložil kadidátní listinu k nynějším regionálním sicilským volbám.
Levicová Pd má už z toho úspěchu nahnáno a mluví o antipolitice, která jen ničí, ale nepřináší nic pozitivního k řešení problémů.
V tom mají tedy pravdu. Je nemyslitelné, že by Itálii představovala vláda komiků. Ale lidem se taková posměšná a zesměšňující demagogie líbí.
Třeba kdyby se dal náš humorista do politiky, udělal by kariéru. Třeba si šlape po vlastním štěstí.
Já mu do těch jeho převleků nebudu víc kecat, abych mu nekazila plac.

Anonymní řekl(a)...

Tak ještě jeden přídavek pro amatérské mediky:
Slušní voliči v Praze 8 mají (naštěstí jenom téměř) neřešitelný problém: Vhodit to v druhém kole komančům nebo stvůrám, co se v případě výhry budou prsit nezlomnou podporou pravých odpovědných, tentokrát nehledě na volební účast? Řešení je nasnadě: zcela vědomě nejít, a to i pro skalní chodiče, kteří vždy volí menší zlo. Tentokrát neexistuje.
Zajímavé je, že podobné situaci budou, rovněž v Praze, vystaveni voliči, ehm, na druhé straně. V Praze 2 se bude rozhodovat mezi práskačem Michálkem a socanem Křečkem, který už léta drze tvrdí, že nájemníci se šikanovat nesmějí. Inu, taky těžká volba!

kapitán Nemo řekl(a)...

Pokud není volba menšího zla, tak lepší řešení než nejít je tít a dát neplatný hlas.
Sice to neovlivní výsledek, ale alespoň by to mohlo znamenat morální facku; zpráva že při účasti nad 90% oprávněných voličů získal vítěz pod 10% platných hlasů by byla BOMBA

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Tak vzhledem k věku cpt.Nema (asi 200 let) bych řekl, že se jedná o stařeckou demenci.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Slušní voliči v Břeclavi, Chomutově, Karviné, Litoměřicích, Náchodě, Prostějově, Rokycanech, Sokolově, Svitavách, Třebíči a Vsetíně se zařídili dle rady Anonymního Čecháčka (17.října 13:35) už v 1.kole: Prostě nešli volit.
A teď vyděšeně čumí na spoušť, kterou napáchali svou hloupostí a/nebo leností.

Na druhou stranu - co se vlastně stane tak strašného, když ve vašem Senátě zasednou členové KSČM? Nic, samozřejmě. Jen se vší váš lid lépe připraví na komunistické ministry, na komunistického premiéra.
Jen se vy všichni připravíte na budoucí a zároveň tradiční roli Česka - být mostem mezi Východem a Západem.
Nebo lépe: Vaše vlast bude mostem Východu na Západ. To znamená, že na rozdíl od mostu hraničního, rozděleného na polovinu mezi dva sousedící státy, bude celé Česko pevnou součástí Východu. (A samozřejmě to NEZNAMENÁ, že přes vaši vlast budou prchat do Evropy nějací zrádci. Smutný případ prchajících občanů NDR se už opakovat nebude; příště s každým potenciálním pachatelem trestného činu nedovoleného opuštění republiky naložíte dle platných zákonů - jako před lety s banderovci.
Prostě: Na vašem „mostě“ bude opět pěkný pořádek.

Čest a Nazdar!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...


Ještě poznámku k JUDr.Křečkovi: Letitý lžidoktor Křeček drze tvrdí desítky let, že bydlet za pár šupů v domě ukradeném právoplatnému majiteli je jeho základní lidské právo.
Tudíž bude zvolen, neboť zájemců o levné bydlení je o několik řádů více než majitelů nájemních domů.

Míru zdar!

StK řekl(a)...

Pro Info: ad "asi se tím živí..."
Pokud jsem si v životě všiml, profesionální komici jsou v civilu většinou dost nepříjemní lidé s obrovským egem. Čest výjimkám!!
Ale majitelé domů, různí "páni domácí", ti opravdu neskutečně nenávidí JUDr. Křečka. To by mohlo taky něco znamenat. (MM = já pana Křečka taky nemusím. Ale že by mě to v noci budilo, to zas ne.)
Já znám jen jednoho majitele domu a je to dost chamtivý človíček*. Podle jednoho nemohu sice soudit, ale...

*/ vyhodil mě před rokem a půl z bytu, chtěl dům "rekonstruovat" a pak "přitnout" na nájemném. Dal tam plastová okna, plovoucí podlahy z plastu (na dubové parkety!!!) plastové rozvody - a takové nájmy, že má doteď celý barák prázdný. Bytů je kolem dost. Není mi ho zas tak moc líto - prostě jeho podnikatelský záměr selhal. Byl chamtivý jako jeho matka - tu jsem čirou náhodou taky znal.
[;>((

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

No co by to asi mělo znamenat, ta skutečnost, že chamtiví páni domácí nenávidí obětavého bojovníka za zespolečenštění nájemních domů?
Nic Vás nenapadá, vážený STK?
Já Vás jemně ťuknu, ano?
"Západ zuří; to znamená, že máme pravdu."
(Tento výrok, jak jistě potvrdíte, mohl pronést kterýkoli opravdový a hrdý Západní Asiat - od Lenina po Klause.)

* * * * *

Musím Vám poděkovat za Vámi uvedený příklad selhávání tzv.neviditelné ruky trhu: Ano, tak chamtiví páni domácí připravují národní hospodářství o byty, tak připravují lid o možnost lidového bydlení za lidové ceny.
Je jasné, že jediným řešením tohoto tíživého problému je řešení dle přítele lidu Křečka.
Samozřejmě - problémem největším je vaše členství v EU a NATO. Asi byste měli vystoupit už PŘED začátkem humánního zestátňování a humánního odsunu.

Světu mír!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Upozornění pro náhodné návštěvníky této putyky:
Pokud si myslíte, že žádný STK v reálu neexistuje (a taky žádný „drak“, „Kopretina“ atd.), že jsem si je vytvořil, abych mohl polemizovat s „jejich“ absurdními „myšlenkami“, které by normální smrtelník nikdy nenapsal, tak máte krutou pravdu.

Čest a Nazdar!

drak řekl(a)...

informaci:

Víte, já se do politiky nechystám, takže tréninky na nějaké obhroublé grilování, případně to grilování samotné, opravdu nepotřebuji, s potěšením to přenechám těm, kteří o něčem takovém uvažují, nebo už tam jsou. Já jsem poměrně skromný tvor a opravdu nemusím mít úplně všechno.

Ten italský pořad jsem neviděl, ale kdyby mi připadal zbytečně obhroublý či drsný, klidně bych tu kysnu přepnul jinam, nebo rovnou vypnul a věnoval se něčemu méně ujetému, třeba četbě detektivek o Nerovi Wolfovi, nebo tak něco. Knížek mám plno.

informace řekl(a)...

Draku,
italská politická scéna dnes je neuvěřitelný mumraj. Správu státu svěřili vládě technokratů, která teď nemilosrdně ukrajuje z příjmů střední a chudé třídy se schválením ji podporujících stran.
A politikové tak mají volné pole pro své řádění. Mlátí do sebe hlava nehlava, hlavně na levici, o místa v kandidátních listinách pro příští volby. Na pracici zase vládne zmatek, Berlusconi říká, že nebude kandidovat, hodně lidí od jeho strany utíká.
Má volné pole i justice, regionální prokuratury kontrolují a vyšetřují činnost regionálních správ. Výsledkem je, že se už položily dvě, a to v regionu Lazio (Řím) a Lombardia (Milán) pro korupci a pro hlasy koupené od ndranghetty (jihoitalská mafie).
Občan - divák už ani nestačí všechno, co se děje, zaregistrovat.
Takže satirické zjednodušení a vyzdvižení absurdity počínání jim je v tom jakousi pomůckou. To v případě, že není komik potiticky angažovaný. V případu Hnutí 5 hvězd máme zase komika, který vstoupil aktivně do politiky a svými výstupy získává sympatie lidí, kteří mají už současné politiky dost, jde podle mého názoru o zneužívání satiry. V posledních částečných administrativních volbách Hnutí M5S dokonce vyhrálo ve středoitalské Parmě s 60,23% hlasů, ale pak se mezi sebou začali hádat o křesla a nakonec to tam musel urovnávat Grillo. Taky to nejsou nějací noví, křiěťálově čistí nadlidé.
Lidi se cpou do politiky všelijak, je to prozatím velice dobré koryto. A to i pomocí satiry. I ta dokáže pořádně dezinformovat a zfanatizovat lidi.

informace řekl(a)...

Dodatečné upozornění k příspěvku z 2:36
To, co čtete pod nickem S.H., je prozatím zcela přibližná transkripce kosmického šelestu, zaznamenaného Astronomickou observatoří na hoře Palomar v Kalifornii.
Nic nezaručuje, že jde o mínění mimozemšťanů o české politice.
http://www.astro.caltech.edu/palomar/

Anonymní řekl(a)...

Kapitán Nemo: Ano, to je ještě lepší možnost.

Sudetoněmecký hajhitlavec 1:34
Opět popletená příčina s následkem. Spoušť napáchal skutečně někdo jiný. To, co nyní vyplavalo na povrch, je následek. Pokud je navíc pravda, že při účasti 32% je 60% obyvatel s výsledky spokojeno, je nutně spokojená i značná část nevoličů. A vyděšeně čumí maximálně ti, jimž tentokrát nezafungovala osvědčená metoda sice vás okrádáme a budeme v tom pokračovat, ale když nás nezvolíte, přijdou bububu! Mimochodem členové KSČM sedí v Senátu od roku 1996.

StK řekl(a)...

Anonymní:
jestli chcete, aby na na Vaše názory někdo reagoval, zvolte si nějaký nick. Jakýkoliv, třeba "Jan Tleskač". Do prázdna se nikomu psát nechce.

Kopretina řekl(a)...

Na Psu je dobrý článek Lea Pavláta- Izrael na pranýři levice
a pak hned pod úvodníkem článek Oty Ulče o muslimech, pravda je taková jaká je a multikulti levice přijámá islámské prvky do svého každodenního života, Rakušan byl stíhán, že si zpíval, urazil tím prý muslimy. Muslimští přivandrovalci si diktují podmínky, nařizují nám, jak máme žít, nutí ženy do burek, zakazují lidem psy, hodněkrát z tramvaje vykázali slepce se psem, zděšení a ty kecy, jak nejsou všichni muslimové stejní, jak je musíme respektovat. Muslim naší civilizaci nenávidí, pohrdá s námi nevěřícími psy a kdokoliv na to ukáže, je označen za islamofoba a to se děje všude...

drak řekl(a)...

informaci:

Každý klacek má dva konce a skoro každá věc, která je na světě, se dá použít k něčemu kloudnému, nebo také k něčemu ne zrovna žádoucímu. Zrovna třeba ohledně účasti mediálně profláknutých obličejů v politice, tak to, co se tady dělo v listopadu 1989, kdy spousty mediálně známých lidí, se obuli do starého režimu a pomohli mu stát se minulostí poměrně rychlým tempem, bylo to, co bych nazval tím kloudným použitím, mediální ksichty pomohli nám všem přeci jen k trochu větším svobodám, než jsme měli před tím. To, co teď předvádějí ti italští, je rubová strana téhož. Někdo inteligentní a respektovaný by asi měl v médiích říci, že mezi mediálně známými obličeji najdeme jak slušné lidi, tak i padouchy k pohledání a že rozhodovat by mělo především to, co za člověkem zůstává, tedy jeho činy.

StK:

Ano, souhlas, s tím Tleskačem :-)

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

No konečně někdo OPRAVDOVÝ, nějaký EXISTUJÍCÍ diskutér "zvenku", jehož si nemusím vymýšlet + konstruovat. Prostě, tebe mi posílá snad samo Peklo, soudruhu a soukmenovče Anonymní.

Takže:
Jest nekonečný řetězec příčin a následků. Kupříkladu tvá nezadržitelně se blížící smrt má prvotní příčinu ve tvém narození. Volební úspěch levice byl zapříčiněn všeobecným a rovným právem hlasovacím. Hitlerovský fašismus by nejspíš nevznikl, nebýt hrubého vměšovaní USA do evropských záležitostí během tzv.Velké války.
Už chápeš?
A současné vyděšené čumění větší části českého voličstva má za příčinu její hloupost. Příklad ze včerejška:
Majitel obchodu s hudebními nástroji (neprodává snad VŮBEC NIC českého) láteří při pohledu na posprejovanou výlohu: "Já se na to vážně vykašlu! Řek sem včera ženě a dětem, že jestli vyhrajou komouši, tak prostě emigruju. Do Austrálie třeba."
Pokouším se ho uklidnit, vysvětluji mu, že možná nebude trestán ihned po návratu slovanského společenského zřízení.
Dobrý muž se chytá stébla: "Helejte, na fejsbůku šla prej rada, abysme buď nevolili nebo dali neplatný hlasy. Že pak voni nedostanou ty volební příspěvky. Aby neměli ještě prachy za to."
Vysvětluji podnikateli, že je to KOMUNISTICKÁ taktika. Že kdybych byl komouš, dělal bych přesně to samé: Vydával bych za mladého nezávislého naštvaného (na všechno, především na "ty nahoře"), doporučoval bych všem nevolit či dát "neplatný hlas". A sám bych šel zvolit ty svoje. My všichni členové Strany bychom šli jako jeden soudruh volit ty svoje.
Pan podnikatel na mne civí s pootevřenými ústy: "Aha. No to máte pravdu asi."
Výsledek mého fašistického štvaní: Podnikatel k volbám PŮJDE, a rozhodně NEBUDE volit Křečka.

Čest a Nazdar!



drak řekl(a)...

Kopretině:

Když si to člověk tak nějak porovná s tím chamberlainovským přístupem k věci před 2. sv válkou a tím jak málo vlastně chybělo, aby to celé skončilo hodně špatně, a že v mnoha ohledech se s následky toho všeho potýkáme dodnes, tak je až zarážející, jak jsou lidé vlastně nepoučitelní a stále a dokolečka trvají na svých omylech a chybách. Pakliže civilisovaný svět aspoň z nějaké části tyto své omyly přežije, neb další průšvih v podobě radikálního expansivního islamismu, se už rýsuje na obzoru, tak se obávám, že ačkoliv je prognostika považována za vědu dosti nejistou, tak v jednom se dá předpovídat směle, v tom, že tak jako se lidé nepoučili z té druhé světové války, stejně tak se nepoučí ani se střetu s radikálním expansivním islamismem, pakliže po střetu s ním vůbec zůstane na planetě aspoň někde na planetě, aspoň kousek civilisace. Zkrátka a dobře, ani jeden z těch článků není zrovna povzbudivý.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

A co takhle BENEŠOVSKÝ "přístup k věci", před- i poválečný?
Co si myslí o tomto SKVĚLÉM příkladu "lidského ducha" velevážený nezávislý myslitel drak?

Anonymní neanonym řekl(a)...

Ale kuš, henlajnovče!
Už jsi votrávil! Je ve všem velký bordel a ty ho eště zvětčuješ tím svým bezuzdným žvaněním. Plaveš v tom zmatku jako ryba v kalný vodě.
Dej si chvilku pohov a třeba pusť do provozu tvý šedý buňky. Jestli sou eště šedý, jestli se ti nevobarvily do duhova.

StK řekl(a)...

To NeAnonym:
Ten "nezastavitelný slovní průjem" se tu objevuje s nepatrnými přestávkami už léta. Hostinský je, jak sám říká, demokrat - a ať už to slovo znamená cokoliv, přestal po několika marných pokusech v lokále uklízet a tak se pár zbylých štamgastů naučilo ten sajrajt umně přeskakovat. Ostatní si asi našli klidnější místo.
=======================
Jeden dětský:
"Hraješ šachy?"
"Jo."
"Tak táhni!!!"

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Taky se divím, vážený STK, že Vás Ó Velký Šaman už dávno nevyhodil, i s drakem a Kopretinou.
Možná je trošku masochista - číst pořád ta vaše (Vaše) "moudra" hraničí s flagelací.
No nic.

Mimochodem - měl byste se konečně naučit rozlišovat Anonymní soudruhy&soukmenovce od „anonymního“ pana Informace, jenž se za ně rád schovává.

Míru zdar!

informace řekl(a)...

Ahaháhá, teď se sudeťák chytil do vlastní léčky. Anonymní soudruhy & soukmenovce píše sám. Takže hned pozná, když se tu objeví jiný anonym, že to nenapsal on. Že je to někdo jiný. Páni, ten je tedy doopravdy chytrý. Kdo by to byl řekl?

Kopretina řekl(a)...

Také si toho všímám inforamce. Henleinovec napíše nějaký příspěvek pod nickem Anonymní, a pak s ním polemizuje a honí si ego. Jó ta schizofrenie, to je těžká nemoc, nejenom klasický narcistický psychopat, nyní mu propukla i schíza. Schíza může vzniknout kdykoliv, může vzniknout v raně pubertálním věku (14 let), ale může propuknout i kolem 60, dá se říci kdykoliv, následkem nějakého stresu, vypětí či běžné nemoci s komplikacemi (i např. z pitomé angíny), nejčastěji však následkem nějakého neúspěchu.
Mě, STK , Draka ani Vás , informace, nemá Šaman důvod vyhazovat, nikdo z nás nikoho neuráží. Já mám své téma Izrael, kterým nikomu neškodím a mám na svůj postoj právo, ale vážený Henleinovec uráží a ponižuje kdekoho.

informace řekl(a)...

Nestrašte, Kopretino.
Právě jsem si našla na lékařské poradně, co ta nemoc obnáší a tak skutečně není nikomu co přát.
Podle mého tu tak blbne, protože se asi nudí. Přispěvatelů tu už zůstalo, oproti počátku, málo a tak si vytváří situace sám. Spíš bude grafoman.
Kdyby neměl zlozvyk pořád do lidí rýpat, vypadalo by to tu líp.

Kopretina řekl(a)...

Ano, vypadalo by to rozhodně lépe. Jednu paní trpící schizofrenií trochu znám, většinou se drží, ale někdy jí nemoc aktivně propukne a jde na nějaký ten měsíc do ústavní péče, teď se opět naštěstí drží. Má hodnou dceru, která se o ní stará. Schíza je skutečně jedna z nejhorších duševních nemocí a nikdy se člověk nevyléčí úplně, jde ji akorát udržovat v klidném stádiu, nemocný člověk už léky musí brát po celý život a ne vždy se najde medikace, která zabírá. Lehčí forma se u nás (v ČR) léčí Zyprexou a k tomu nemocný jde za čas na psychologické testy.

informace řekl(a)...

Já zase, Kopretino běduju nad italskou politikou.
Včera jsem sledovala v TV diskuzi mezi třema frakcemi postkomunistů (Partito democratico) a jen jsem žasla. Tihle schizofrenici by chtěli véat vládu? Nadávali si tam mezi sebou rudozelení (SEL), stará garda PCI a mladí, kteří pod vedením florentského starosty by chtěli starou stranu rozšrotovat. Chtějí, aby odešli z politiky, totiž nekandidovali při příštích volbách ti poslanci a senátoři, kteří tam sedí už 20 nebo dokonce 25 let. Tomu se ti zase brání a nadávají mladým, že jsou pod vlivem velkokapitalistů, kteří je zvou na večeře a tak si je podplácejí. Hádka pokračuje i v dnešních novinách.
Žádná z frakcí při tom nemá ani jasno, jaký by měli představit voličům program. Všichni jen nesmyslně blábolí - rudozelení o Robespierrovi, Leninovi a Castrovi, stará garda hovoří o kořenech a mladí zas o altruistických financích.
Jaké vylízané mozky pro ně budou asi hlasovat?
Na pravici to není o moc lepší, ale prozatím hlasitě neexternují. Musí být zticha, protože se na ně provaluje jeden korupční skandál za druhým. Na ty ostatní taky, ale v korupci vedou politikové strany Berlusconiho.
Úplná spoušť. Kůlnička na dříví a ne politika. Hnojiště.
Tak jsem si odlehčila. Vztekám se už delší dobu, ale ta včerejší debata tomu všemu nasadila korunu.
Celý den jsem váhala, mám-li o tom něco napsat, ale když mě zatáhl na plac S.H., tak jsem neodolala a vylila jsem si vztek tady.

Kopretina řekl(a)...

No u Vás v Itálii, informace, máte alespoň nějakou pravicovou stranu, u nás skutečně pravicová strana neexistuje, program ODS sice pravicový je, ale odchýlila se šíleně doleva a zostudila pravicové ideje, se kterými nemá nic společného. A na levici ČSSD a KSČM, "prašť a jak uhoď", jak se říká. Berlusconi je korupčník, tedy já nemohu posuzovat, já italskou politickou scénu neznám, ale jeho zahraniční politika se mi zamlouvala, tedy, co vím já a zrůdou rozhodně není, jak ho líčí někteří levičáci.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Když se užírám vzteky (nikdy, ale opravdu NIKDY se nenudím), tak napíšu příspěvek pod nickem Kopretina.
Je to jednoduché: Smíchám styl Lízy Doolittle (z doby před nuceným vzděláváním) s nesmiřitelným a krvežíznivým fanatismem (viz zběsilé hysterky, vinící kdekoho z uřknutí, čarodějnictví či hereze), a je to!
Pak mohu polemizovat do sytosti, pak se mohu vysmívat neexistující chudince ...
Když mne omrzí nick "Kopretina", plynule přejdu na nick STK: Trošku Tartuffe, Falstaff bez své hřmotné přitažlivosti, a samozřejmě - především „moderní“ Kondelík.
Duchamorné příspěvky podepsané „drak“ fabrikuji dle Haška; ano, vzorem jest mi vogonská poezie monologů Bedřicha Krause von Zillergut.
A kdy že se užírám vzteky? V poslední době skoro pořád - užuž to vypadalo, že Česko se vzdá i toho posledního zbytečku své samostatnosti, že přijme €, pak upadne do typické evropské bídy a rozvratu. Pak bychom samozřejmě přišli my, my Euroameričani, s našimi tanky a těžkými bombardéry atd., a udělali bychom si z vaší vlasti opět kolonii.
Jenže vy jste se vymkli našemu zrůdnému scénáři, zdvihli jste hlavy a rudé prapory ... A náš zrůdný plán se hroutí. Ano, už je to tak - vás Čecháčky, na rozdíl od Čechů, nikdy neponěmčíme, nikdy nepoevropštíme.
Proto mám DĚSNÝ vztek, proto si uměle vytvářím „spolubesedníky“, abych se na neexistujících persónách mohl vyřádit.
A navíc - drze se k tomu přiznávám. Prostě typický Němec-fašista.

Čest a Nazdar!

Kopretina řekl(a)...

Moudrost- Skrytý a krutý nepřítel...
„Jsem nebezpečnější než všechny armády světa. Napadám více lidí než všechny nemoci a epidemie dohromady. Ničím životy i hodnoty, mařím naděje a vnáším jed do mezilidských vztahů. Své oběti nacházím všude tam kam přijdu, mezi bohatými i chudými, mezi mladými i starými, mezi vzdělanými i nevzdělanými. Zabráním mnoha úspěchům, zničím celé rodiny, rozložím společnost, vloudím se do všech kanceláří a podniků, jsem aktivní ve všech odděleních a skupinách. Způsobuji srdeční onemocnění a psychická zranění, škodím lidem tím, že přetrhám vazby jejich lásky a sounáležitosti. Byl jsem příčinou, proč Kain zabil svého bratra Ábela, proč Ezau chtěl zabít svého bratra Jákoba, proč synové Jákobovi nenáviděli svého bratra Josefa, proč ukřižovali lidé Ježíše, proč byl apoštol Pavel od svých vrstevníků téměř k smrti ukamenován. Jsem příčinou mnohé nenávisti a brutality, vraždy a hanebnosti, zkázy a traumatu. Mám velkou moc, zvlášť proto, protože mě nikdo nebere vážně. Najdete mě ve všech světových náboženstvích a církvích – také tam vykonávám svou destruktivní činnost. Přivádím lidi do tak hlubokého ponížení, že zapomenou na svou důstojnost a lidskost. Je jen málo křesťanů, kteří mě odhalí a straní se mě. Jsem stále tady a stále přicházím. Jsem tvým největším nepřítelem a pronásleduji tě až k smrti. Jmenuji se – Závist!“

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Revoluce je lokomotiva dějin; pod jejím kotlem se topí závistí.
Tolik V.I.Lenin.
Lze však redukovat pojem závist jen na „smutek, který člověk zakouší z majetku druhého, a nezřízená touha přivlastnit si jej“ (Katechismus nás Němců-klerofašistů)?
Ve třídní společnosti samozřejmě ano; neboť v kapitalismu a demokracii si lze koupit vše - diplom i lásku, krásu i mládí.
Právě závist, touha po majetku vzdělaných a přičinlivých Slovanů, hnala nás Němce do výbojů směrem východním. Závist stála v pozadí zuřivého odporu nás Němců vůči emancipačním snahám Čechů ve věku devatenáctém i dvacátém, závist stála za volebními úspěchy SdP.
Závist žene nás Henleinovy pohrobky do snahy zatáhnout vaši vlast do Evropy - ano, v kapitalistické a demokratické Evropě byste beznadějně přišli o své majetky, jichž jste nabyli díky socialismu a míru. Ano, to by se vám to stalo, kdybyste neuposlechli varovných slov svých čelných představitelů - Klause, Filipa, Putina.
Ale vy jste chytří, a euro odmítnete tak prozřetelně a jednomyslně, jako jste odmítli tzv.Marshallův plán. A nám, chudým Euroameričanům, nakonec nezbude než hladem a závistí výt na naší straně Šumavy.
Ach jo.

informace řekl(a)...

Italská levice se mezi sebou rve, až chlupy lítají aneb vysoké finance hýbou politikou.
Rvačka mezi "šrotovatelem" levicové Pd, florentským starostou M. Renzim a tajemníkem Pd P. Bersanim vstoupila do nového stadia.
Bersani v polemice nadhodil, že hnutí Renziho je podporováno a financováno zástupcem britské společností Algebris, která má svou základnu v daňovém únikovém ráji ostrovů Cayman.
Na to Renzi Bersanimu připoměl velký bankovní skandál z let 2005-2006, do kterého byla zapletena finanční skupina Unipol, tradičně spojená s levicovou Pd, před tím PCI. Finanční vedení Unipolu se pokoušelo ne příliš průhlednými cestami koupit banku BNL (Banca nazionale del lavoro), a zároveň se účastnila i nečistých manévrů při prodeji banky Antonveneta. Skandál vedl k demisi guvernéra italské státní banky (který byl do manévrů zapleten), ministra financí (který protestoval proti slabým reakcím vlády B.), a ředitele Unipolu.
Koho to zajímá, najde podrobný popis skandálu na italské Wikipedii pod heslem Bancopoli a popis nezadržitelného růstu levicově orientovaného Unipolu pod heslem Unipol.
Takže se levice rve a vyčítá si vzájemně hřích obcování s vysokými financemi a jejich pletichami.
Politika bez vysokých financí nemůže existovat? Kolik stojí každý získaný hlas? A kdo to platí?
Nemluvě už o pronikání do politiky zločineckých skupin jako jihoitalská ndrangheta, která stranám prodává hlasy voličů? A to i v severní Itálii, kam už pronikla?
-------
Jen tak mimochodem. Redaktor Psa má mimořádný čich pro objevení a přetištění článků, které docela dezinformují českého čtenáře o italské situaci. Podívejte se na dnešní vydání.

StK řekl(a)...

Pro Informaci:
Je snad nějaký zásadní rozdíl mezi rvačkou italských, ruských případně českých psů o tu jejich (italskou, ruskou nebo českou) kost?

informace řekl(a)...

Rozdíl bude ve velikosti kosti a místních podmínkách a zvycích.

informace řekl(a)...

A ještě k tomu článku na Psu o Florencii.
Ta debata v TV se nikdy nekonala.
Ředitel Fiatu ta slova nikdy nepronesl.
Ředitel Fiatu platí tři čtvrtiny daní v Itálii, zbytek ve Švýcarsku, kde má stále bydliště.

Jakub S. řekl(a)...

Nazdar. Snad se teď zase zúčastním. Šamanův článeček, resp. hodnocení - naprosto podpisuju, výborný! A od Inf. hned ze začátku taky.
Staral jsem se mj. o kontakt se SN. Těm slušným z vás sdělím, co s ní je. Momentálně není s to s vámi a nikým bojovat. Tož tak...

informace řekl(a)...

Dobro došli, Jakube.
Už jsem se obávala, jestli jste si taky nedal štamprdli. No hlavně, že je všechno v pořádku.

Anonymní řekl(a)...

Sudetoněmecký hajhitlavec 3:46 :
Krááásný příběh s dobrým koncem jaksepatří. Má jen dvě drobné chybičky:
1) Že by podnikatel prodejce a pravicový volič, tedy inteligenční a kulturní předvoj celé společnosti (jak nás denně informují neomylné agentury pro výzkum veřejného mínění), neprokoukl tak průhledný trik? Navýsost podivné.
2) Půjde tedy nejspíš volit práskače Michálka. Ovšem co na to poví volební manažer vůdčí síly celé české pravice Pavel Drobil, no, chm chm!

Prý ČSSD a KSČM, "prašť a jak uhoď" Jediná milovaná strana a suverénní vítěz na Plzeňsku to vidí jinak, když půjde hromadně podpořit socanku Emmerovou. Divný, co?

Jedna levicová socka usedá k TV s otevřenou a řádně dekantovanou lahví Cabernet Carmenere Reserva a všichni pravicoví myslitelé, asiatiční fanatici a hajhitlaveční demagogové jí můžou víte co a víte kam.

Anonymní řekl(a)...

:-))) Kubík Železný dostal Lidový dům buď za trest nebo jako stranický úkol. Plní ho statečně, ale Sobotka ho v pohodě stírá.
Mimochodem zatím nejzajímavější xichtíky Železného i Takáče, zvlášť v prvním vstupu.

Anonymní řekl(a)...

Velká gratulace paní profesorce Sykové, první pražské senátorce za ČSSD!

Jakub S. řekl(a)...

No - dr. Syková je nesporná integrální osobnost a kapacita, u ní bych byl schopen hodit za hlavu, že je za naší dnešní "socdem"...

Pozorovatel řekl(a)...

Vítězové a poražení senátních voleb 2012
Na vítězné straně panuje poměrně všeobecná shoda, takže kdo patří k největším individuálním vítězům: První dvě místa tohoto pořadí dělí jen malinký rozdíl, ale první je přece jenom
1) Profesorka Eva Syková. Historicky první senátorka za ČSSD v Praze naznačuje průlom a zřetelný ústup z pozic pro ODS. Pravicová pevnost byla dobyta, čas vítězících tenisových Klausových raket zřejmě definitivně pryč. Klvaňátor a všechnostíhám Töpfer neuspěl, jeho tuze vtipný bicykl z billboardů zůstane bez druhého kola. Proti profesorce Sykové nepomohlo ani hromadné ničení jejích propagačních ploch.
2) Libor Michálek, který dosáhl nejlepšího procentního výsledku v druhém kole. Je-li výsledek brán jako porážka ČSSD, je dobré připomenout, že jde současně o minimálně trojnásobnou porážku ODS - neboť její kandidát do druhého kola ani nepostoupil, za další byl Michálek v ODS označen za práskače, vyhozen z práce a korupčník Drobil povýšen do funkce volebního manažera - a voliči to posoudili jednoznačně a konečně se celá situace odehrála v Praze.
3) Eliška Wagnerová, Leopold Sulovský, Jan Veleba, Tomio Okamura. Druhé kolo bylo pro nezávislé kadidáty velmi úspěšné, ve všech případech porazili soupeře z ČSSD. Sluší se v této souvislosti podotknout pro komentátora Kamberského z LN, který si v ČT tuze pochvaloval porážku ČSSD ve finálových kláních v těchto obvodech, že kalouskonečasovská pravice zůstala ještě před finálovými branami. Totéž pro Kubíka Železného, který se v Lidovém domě pokoušel vnutit B. Sobotkovi, že ČSSD ztrácí v důležitějších obvodech.
4) Jaroslav Kubera ukázal, že to jde i v obvodě celkově opačně politicky naladěném, pokud je dotyčný kandidát dostatečně čitelný a důvěryhodný.
5) Jaromír Jermář, který uspěl na pravicovém boleslavsku.
6) Daniela Filipiová zmobilizovala na Praze 8 především nevoliče z 1. kola, komunistický senátor za Prahu byl dostatečným strašákem. Klausova páteční komentovaná volba taky pomohla.

A kdo patří k poraženým? Optikou druhého kola to tak nevypadá, ale z celkového pohledu se jako největší poražený jeví
1) Kalouskova TOP09. Do druhého kola vyslala pouze jediného kandidáta a i kdyby se do celkového skóre započítal senátor J.Šesták, který s TOP09 nemá nic společného, nejsou dvě získaná křesla signálem, že by TOP09, a to ani v rámci české pravice, nějak posilovala.
2) KSČM. Výsledek je slabý, přestože výchozí nebyla jednoduchá: jediné dva pravolevé souboje se odehrávaly v Praze a proti Kuberovi, ostatní byly proti ČSSD, u které byla širší podpora očekávatelná.
3) ODS. Pouze 4 křesla, z toho 2 proti KSČM, přímé souboje s ČSSD (bylo jich méně než jindy) v poměru 2:4, ztracené pozice v Praze, prohra v obou pravicových soubojích. Podle Nečase byla ODS ve "velmi těžké pozici", když obhajovala celých 13 křesel. Je dobré si tu větu připomenout za dva roky, až jich bude ČSSD obhajovat ještě o 10 víc (což bude mimochodem polovina jejich současného stavu).
4) Strany jednoho muže/ženy, náckové, fašisti, extrémisti, figurky marketingových projektů. Zdá se, že voliči se z chování a osudů US, SZ, VV, LIDEM (ještě někdo?) už dostatečně poučili.

Pozorovatel řekl(a)...

Ještě doplnění: ODS by měla po těchto volbách poslat děkovný dopis všem poslancům, kteří před první volbou do senátu hlasovali proti jejímu šílenému návrhu na jednokolový systém "prvního na pásce" a prosadili současný dvoukolový systém.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Předrahý Anonymní soudruhu & soukmenovče, asi tě překvapím: Ne všichni podnikatelé v ČR mají IQ vyšší než průměrní čeští vysokoškoláci. A jak volili vaši studenti ve "studentských volbách" je snad známo i tobě.
Prostě - onen podnikatel opravdu neprohlédl tak prajednoduchý komunistický trik.
Konečně, předrahý soudruhu & soukmenovče, není to poprvé. Vyhledej si ve své jistě bohaté marxisticko-leninsko-stalinské knihovně pár informací o ČSR volbách v roce 1946. Zjistíš, že komouše a socdemáky nevolila pouze dělnická třída, ale i spousta třídních nepřátel - živnostníků, drobných zemědělců, úředníků. A přitom se ti sebevrazi NEMOHLI vymlouvat na nevědomost; už tehdy bylo známo, jak to chodí v SSSR.
Nebo lépe: Mohli se vymlouvat stejně pitomě jako DNEŠNÍ voliči levice - že si mysleli, že ČESKÁ kompartaj je jiná než ta ruská, že ČESKÝ socialismus bude jiný než ten sovětský, že pravice zklamala atd.
A za necelá dva roky poté československý národ tleskal Gottwaldovi a Benešovi za skvělé zvládnutí pravicového pokusu o puč. Posléze národ tleskal dalšímu znárodňování a trestání kolaborantů, odsuzoval šmelináře a keťasy a emigranty a zrádce.

Jo, to byly doby! A snad se vám brzy vrátí - všichni občané ČR pak budou práci (včetně osob ve výkonu trestu), a po práci legraci (osoby ve výkonu trestu budou mít po práci politické školení).
A tančit, tančit se bude všude!

Na shledanou v lepších časech.

drak řekl(a)...

Jakubovi S.:

Vítejte zpět.

Co se týče paní Sykové, tak mě její kandidatura poněkud překvapila, co se politiky týče, tak ono se za čas dříve či později ukáže, je-li to ta správná osoba, v ten správný čas a na tom správném místě. Ve vědě jí to až dosud šlo, možná to půjde i v politice, uvidíme, přeji jí v tom v každém případě hodně úspěchů. Na druhou stranu, jak jsem jí zaslechl v televizi, tak se zdá, že se chystá sedět na 2 židlích najednou, tedy že hodlá nadále vést jak ústav, tak být senátorkou. Nejsem si jist, ale čekám, že časem asi dojde na to, že trpět tím rozdvojením budou obě dvě činnosti a možná přijde na pořadí dne výběr mezi vědou a politikou. Ono určitě nebude snadné, ne-li rovnou nemožné, zvládat oboje najednou.

Také je vidět, že je-li někde možné volit osobnost, tak jde stranická příslušnost stranou. Zrovna v případě Töpfera, jehož považuji za poměrně solidního kandidáta, je mi trochu líto, že musel stát zrovna proti paní Sykové, ale i takové věci se v životě stanou. Panu Michálkovi to senátorské křeslo velice přeji, věřím, že tam patří a že si na rozdíl od haldy jiných opravdu zasluhuje být kde je a že je i žádoucí, aby tam byl.