pátek 5. října 2012

MOBY DICK: Deset statečných

Finanční možnosti DPZ, spekulace o spekulaci, údiv Š+H, srab ministr, nechtěná válka a mravné letiště

**************************************************************

Neděle 30. září 2012

"Pokut se mespojíme, vaše děti se budou mýt hůř." (Pavel Vondrouš, propagandista KSČ(M) v únoru na Facebooku.)
Žena Moby Dicka: "Ale vždyť ho kvůli atentátu na Klause vyloučili z partaje, ne?"
Mrtvá Kočka: "Protože použil příliš malou ráži."

Moby Dick: "Naše děti se vždy myly dobře. Protože jsme je to naučili my, a ne komunistická sociálka!"


"Je to jedna z možností, o kterých uvažujeme. Je možné tuto aplikaci mít, ale ještě nejsme dohodnuti, že ji budeme používat a že ji instalujeme." (Martin Dvořák, tehdejší generální ředitel DPZ v roce 2010.)
4,4 miliard je suma, kterou v roce 2010 hodlal utratit Dopravní podnik zlodějů za tento velice potřebný projekt. Ne, nechtěl prodloužit některou z tras metra o stanici, neměly se postavit výtahy pro vozíčkáře – tolik měl stát kamerový systém plus software na rozeznávání obličejů v metru. Náramně by se tím prý zvýšila bezpečnost v metru.
Žena Moby Dicka: "Za to by se mohlo platit 200 policajtů po dobu 50 let. To by se zvýšila bezpečnost v metru!"
"Skutečný objem realizované zakázky bude záviset na dalších jednáních a především na finančních možnostech." (Aneta Řehková, tiskové oddělení DPZ v září 2012.)
Přimlouváme se za finanční nemožnost tohoto nového tunelu. Zakázka je zjevně o řád překročena. Řadí se tak ke zlodějské Opencard a primátorem Svobodou pozastavené výstavbě turniketů v metru, což mělo spolknout taky více než čtyři miliardy.
Mrtvá Kočka: "Možná by dost ušetřilo zavřením zlodějů."

Společnost, která si z každé vydané jízdenky ukrádala 17 haléřů, společnost která podpořila maminku exředitele DPZ Martina Dvořáka při nákupu nemovitostí a společnost, která se hodlá zmocnit státních pozemků ve Špindlerově Mlýně typu "sjezdovka" či "zastavěno penzionem", všechny tyto společnosti mají stejnou jednatelku.
Pozemky ve Špindlu hodlá zašantročit nechvalně proslulý Pozemkový fond. V Bedřichově v Jizerských horách a v Nuslích se mu to už podařilo. Nuselský systém je následující:
Najde se reálný restituent, kterého lupičský Pozemkový fond během dvaceti let nedokázal odškodnit za jeho pozemky, které jsou zastavěny.
Hodnostář LPF může zařídit, aby restituent neobdržel přiměřené náhradní pozemky.
Restituent se soudí, a vybere si pozemky, o kterých mu někdo poradí, že budou nejvýnosnější. Zejména to jsou ty pozemky, o něž marně už dlouhá léta žádají vlekaři a hoteliéři, kteří dané pozemky obhospodařují, ale které jim LPF neprodá. Největší přehled o těchto lukrativních pozemcích má tedy právě LPF.
Právníci jsou děsně drazí, zejména pro důchodce restituenta, a zejména ti švýcarští, ale jejich českou pobočku pomáhal zařizovat bratr hodnostáře LPF, a tak se dá očekávat odložení plateb za neprohratelnou při.
Soudce nemusí být už podplacený. Stačí, když se právníci LPF projeví jako žabaři.
Což je dokumentováno i tím, že se proti rozsudku ve prospěch restituenta neodvolají.
Konec korunuje dílo: Restituent okamžitě po převedení pozemků na svoje jméno je převede na švýcarskou firmu s nedohledatelnými vlastníky. Možná mu po odečtení nákladů na advokáty tito i něco malého ponechají.
V Nuslích se to už podařilo, ve Špindlu zatím ne.
Mrtvá Kočka: "Špindl – nebo švindl?"

"Když na sobě lidé nic nemají, jejich zaměstnání nepoznáte." (Z mediální obhajoby Dominiqua Strauss-Kahna, vulgo Pštrosa Kána, kterým se hájí proti obvinění ze "skupinového znásilnění". Prý nevěděl, že dívky na večírku jsou prostitutky.)
Jestli někdo přijde na party nahý, to asi jeho zaměstnání prozrazuje, ne?
Na druhou stranu – jestli byly na večírku placené prostitutky, jak asi prokáží znásilnění? A jestliže jich bylo na DSK víc, pak – kdo znásilnil koho?
DSK je obviněn i z "organizovaného kuplířství", za což by mohl vyfásnout až 20 let a zaplatit miliony eur. Na večírky ve francouzském Lille byly totiž sváženy belgické prostitutky.
Ale zase: Vždyť máme jeden společný ekonomický prostor a volný pohyb pracovních sil!
"Všechna děvčata, která DSK obvinila, měla velké potíže. Proto mám strach." (Klíčová svědkyně uvádí důvod, proč změnila svou výpověď. Strach mít může, a to velký: Z křivé výpovědi, které se dopustila buďto předtím nebo teď.)

V Gruzii začaly parlamentní volby. O 150 křesel soutěží hlavně dva rivalové: Sjednocené národní hnutí prezidenta Michaila Saakašviliho a koalice Gruzínský sen, který vlastní bohatý podnikatel Bidzin Ivanišvili. Čeká se vyrovnaný zápas.

Stát Vatikán versus Paolo Gabrieli: Začal soud s exkomorníkem papeže Benedikta 16., zlodějem tajných dokumentů Církve svaté. Paolo se obhajuje, že chtěl Církev očistit od zla a korupce, tím, že na ně upozorní. Obhajoba dosud nepovolala hlavního svědka, jímž by měl být papežův Šéf.

Ochrana Národa a bezvýhradná věrnost Vůdci, který jediný je zárukou vlastenectví, je program organizace, která se označuje za Vůdcovu "politickou policii". Vůdcem je V.V. Putin a ruská SA se nazývá "Vlast". Vlastenecké brigády vede člen vládního Jednotného Ruska Alexej Žuravljov, který je teď obnovil poté, co r. 2006 pozastavily svou činnost.

Průvod na podporu venezuelského prezidentského kandidáta Henriquea Caprilese byl napaden střelbou. Byli zastřeleni dva opoziční politici. Střelci odjeli autem státní ropné společnosti PDVSA.

Jana Bobošíková (europoslankyně, majitelka politické strany Suverenita), získala jako třetí 50.000 podpisů pro svou prezidentskou kandidaturu. Pomohl jí v tom vydatně i Bobobus. Když přičtu tři stranické kandidáty, tak máme teprve šest závodníků, kteří se postaví na startovní čáru závodu o českého prezidenta. Dalších asi 20 borců, kteří chtějí úmyslně kandidovat, si teprve pořizuje dresy.

Pondělí 1. října 2012
Sedm. Získání 50.000 podpisů ohlásila i Zuzana Roithová, europoslankyně a exministryně zdravotnictví (KDU-ČSL).
Předseda Senátu Milan Štěch vybral k prvnímu kolu prvních českých přímých prezidentských voleb termín 11. a 12. ledna 2013. Případné druhé kolo pak proběhne 25. a 26. ledna. Nová prezidentská osoba by se měla chopit úřadu až 8. března, kdyby se však volby konaly byť jen o týden později, mohl by být jejich výsledek dramaticky ovlivněn – jarními prázdninami…

Na ministerstvo socialistické práce nastoupili pánové z protikorupční policie a odvedli si prvního náměstka Vladimíra Š. a šéfa IT odboru Milana H. Jsou obviněni, že upláceli a manipulovali veřejnou zakázkou. Pan ministr se diví.
"Deset dní před volbami je takový postup policie skandální." (Jaromír Drábek, TOP 09.) Jaromír D. a Vladimír Š. se kamarádí už 15 let; od roku 2005 spolupracovali v Hospodářské komoře (už tehdy v tandemu prezident/tajemník). "Taktéž považuji za vážnou situaci, kdy je první náměstek ministra z něčeho obviněn a ministr se to ani na žádost od policie nedozví dříve, než se to dozví veřejnost a média. To považuji za skandální."
Žena Moby Dicka: "To považuji za skandální, toto vyjádření. Pan ministr pravděpodobně nepochopil pravomoce a odpovědnostě, jaké má jako ústavní činitel. A jako občan."
Mrtvá Kočka: "A jako podezřelý."
"Posledních devět let je mým blízkým spolupracovníkem. Je to člověk, který za dobu působení na ministerstvu práce a sociálních věcí ukázal, že se umí vypořádat s úkoly, které jsem na něj kladl." (Jaromír D. o Vladimírovi Š. v rozhovoru pro Hospodské noviny.)
Jedním s těch "vypořádaných" úkolů byl i zprasený projekt na vyplácení sociálních dávek, který na začátku roku vedl k značnému bordelu na úřadech práce, k uvedení do zoufalé finanční tísně u desítek tisíc klientů a pracovnímu harakiri úředníků. Malfare firmy Fujitsu Siemens Computer, která byla vybrána bez výběrového řízení, stálo 200 milionů. Celý tendr se vším všudy dvě miliardy. Ministerstvo v prohlásilo v lednu drze, že "systém je plně funkční", čímž ukázalo cestu kolegovi z dopravy při dalším masivním selhání státu ve zpraseném převodu registru vozidel. Průšvihů s chystanou s-Kartou se zatím děsí pouze ti, kterých se to má týkat, nikoli pan ministr.
Pan náměstek V.Š. se "vypořádal" i s předhozeným viníkem za kolaps systému, tehdejším ředitelem IT ministerstva René Pitákem: René byl z tohoto místa vyhozen – načež povýšil na poradce pana náměstka.
Mrtvá Kočka: "No to je na šišku!"

"Samozřejmě jsem připraven nést odpovědnost. Nicméně nebudu spekulovat předem o něčem, co je spekulace." (Jaromír Drábek, presumptivní exministr, k výzvám opozice i pozice k odstoupení z funkce ministra.)
Hlavouni TOP 09 se za Drábka postavili jako jedna osoba: Včeras podpořil mě, dnes podpořím já tebe, zejtra to budu potřebovat taky.

Přítel pana ministra se tajně proslavil už r. 2000. Tehdy byl ředitelem pro strategický rozvoj firmy CEZtel, což byla telekomunikační dceřinka ČEZ. Zároveň byl spolumajitelem firmy Echoton. Jako takový nabídl 51 % své firmy CEZtelu za zanedbatelných 260 milionů Kč. A ředitel pro strategický rozvoj CEZtelu na to kývl. Dříve, než mohl tento tunel vejít v platnost, bylo celé vedení CEZtelu majitelem vyhozeno. Pan Š. se přesto soudil a po prohraných soudech odvolával. Přes čtvrt miliardy – to přece na ulici nenajdete! (A v hodnotě akcií Echotonu už vůbec ne, audit určil jejich cenu na hladině kolem pěti milionů.) Až r. 2007 definitivně prohrál. A to včetně toho, že musel zaplatit tučné miliony za soudní náklady napadené společnosti, což zaplatil. Nic jiného mu nezbývalo – na jeho majetek byla uvalena exekuce. Nu, a teď bude pykat znovu. Soudy snad budou trvat kratší dobu než těch 7 let.

Soud jeden je tu hned, soud Moby Dicka: Pan Vladimír Šiška je nesolidní člověk, když mohl jednat o padesátkrát předraženém prodeji své soukromé firmy s firmou, kde byl ředitelem.

Oprava katastrofické Dé jedničky začne až na jaře. Za pět úseků zaplatí stát dodavatelům 4,4 miliardy. Tedy tolik, kolik hodlal DPZ věnovat na rozpoznávací kamery v metru.
Žena Moby Dicka: "Co bude dříve, kamery, nebo opravená D1?"
Mrtvá Kočka: "Vidle."

Z metylové fronty: 62letý pán, kterého našli sousedé v jeho domku na Frýdecko-Místecku mrtvého 28. října, byl dnes označen jako 27. oběť metanolu.

Jedenáct školáků jedné ZŠ stanulo před "zvláštním soudem": Mladiství hříšníci uráželi svou učitelku, neposlouchali ji, během vyučování mluvili sprostě, jedli, chodili po třídě, odcházeli bez dovolení a telefonovali.
"Ona sama naše děti nezvládala a nevážila si jich. Nyní je žene k soudu za tak 'vážný přestupek', jakým je mluvení při hodině." (Rodiče těch výtečníků v polských Suwalkách, kteří předložili školské správě kolektivní stížnost na paní učitelku, která "nezvládala výchovu žáků, zesměšňovala je a křičela na ně".)
Jednání Teresy K. je "nepřípustné". Škola dosud neměla s chováním žáků "žádné problémy", až tahle osoba si troufá osočovat jejich hodné děti. Když už si troufla, přidali se k ní další čtyři učitelé.
Žena Moby Dicka: "A že si troufla vzepřít se šikaně z řad žáků, podpořenými jejich výtečnými rodiči?"
Moby Dick: "Je tam jen na roční zástup za nemocnou kolegyni."
Mrtvá Kočka: "Ach tak."

Po sečtení 20 % hlasů se za vítěze gruzínských voleb prohlásil jak opoziční Gruzínský sen, tak vládní Sjednocené národní hnutí. Odhad německé společnosti GHN: 35 % ku 30 % vítězí opozice. Ještě se neví, jak dopadly přímé volby, které určují polovičku ze 150členného parlamentu.

Zemřel třetí venezuelský politik, postřelený včera neznámými zločinci. Demonstrace proti podezřelému Hugo Chavezovi se účastnily desítky tisíc lidí.

Úterý 2. října 2012
Z metylové fronty: Firma, která vylila před příchodem inspektorů asi tisíc litrů rumu do kanálu v v Bystřici pod Hostýnem, se jmenuje Likérka Drak. Její falešné etikety označovaly i metanolové lahve s padělky dračího rumu.
Žena Moby Dicka: "Falešné? Padělky?"
Falešné. Padělky. V odpadních vodách bylo zjištěno 11 % etylalkoholu. Majitel se stále drží teze o "vymývání barelů" ( i s rumem, jak minulý pátek podotkla Mrtvá Kočka.) Bakterie v čističce stále bojují o život.

Jeden pán z Blanenska pojal podezření, jestli náhodou superlevný Lašský tuzemák, z něhož si doma vyrobil 50 litrů griotky nebyl trochu závadný. Tak si nechal griotku otestovat. Měla asi 30 %. Metanolu.

"Rozdíl mezi bouchačkou a airsoftovou bouchačkou je jako rozdíl mezi aktem a pietním aktem." (Roman Joch, blogger, na svém blogu, se vyjadřuje k chrastavskému atentátu na Klause.) "Kdyby to byl atentát, dnes máme jednu mrtvolu v chladicím boxu a republika chystá státní pohřeb."
(BTW: Jak by se volil nový prezident? Řekl bych, že podle starého ustanovení Ústavy, které platilo do neděle: Tedy by ho volil parlament a muselo by to proběhnout do třiceti dnů!!!)
"Jako konservativec jsem měl tisíc výhrad vůči Václavu Havlovi, ale taky tisíc důvodů vážit si ho. Nikdy ho nezlomily a nikdy nebyl 'cry baby'. Alespoň ne na veřejnosti. Jenže on byl muž. Ne ufňukaná kremlofilní bába." (Z hodnocení prezidenta Klause, které na svém "soukromém" blogu uveřejnil dnes už bývalý poradce premiéra Petra Nečase Roman Joch.)
Žena Moby Dicka: "Co vadilo Klausovi na té bábě?"
Mrtvá Kočka: "Ufňukaná. To kremlofilní asi ne."
Doufáme, že Roman teď nebude ufňukaný a bude se těšit z návštěvnosti svého blogu. A že mu nebude vadit to, že už ho sotva kdo zaměstná jako poradce, kterým zjevně nechtěl být. A že ho ani neurazí, jak ho ocení Moby Dick:
"Vysoce neprofesionální hejkal."
Žena Moby Dicka: "Jako konservativec se připojil ke sprosťákovi Bohumilovi Sobotkovi, předsedovi ČSSD."
Moby Dick: "Kdy už si soudruzi uvědomí, že internet je veřejný prostor?"
Žena Moby Dicka: "Zrovna ty to vyčítej."
Moby Dick: "Já si to plně uvědomuju. Jenže já jsem já. A žádný činný politik nikdy nemůže být Moby Dickem."
Mrtvá Kočka: "Jedině proto nekandiduješ na prezidenta."

"Dopravní podnik je v historicky nejhorším ekonomickém stavu a bude potřebovat člověka, který se nebude bát nazývat věci pravým jménem a nebude se bát politiků." (Martin Dvořák, za jehož ředitelování kvetly v DPZ korupční kšefty.) Připomeňme, že do nedávného "historicky nejlepšího stavuu" se DPZ dostaly díky velice kreativnímu účetnictví v mezích zákona.
Nový GŘ DPZ se bude vybírat z 51 uchazečů. Zatím mezi nimi Martin D. nebude, protože nejdříve musí "zdokumentovat realitu" v podniku, který čtyři roky vedl.
Žena Moby Dicka: "Padesát jeden uchazeč? Kolik z něho je jenom křoví?"

32 řeckých politiků je vyšetřováno kvůli korupci.
Žena Moby Dicka: "Počítal to někdo u nás?"
Mrtvá Kočka: "Řeknou ti, že náměstek nebo starosta nejsou politici."

Polské ministerstvo obrany se připravuje na válku. V srpnu objednalo tisíc tanků Anders (od domácí zbrojovky Bumar) , do roku 2022 vyměňuje všech svých 150 vrtulníků. Na vodu se chystá spuštění dvou plavidel, objednávají se nová děla. Jediný požadavek pro dodavatele: Výroba musí probíhat v Polsku.
Polská armáda má už dnes víc techniky, než lidí do ní. A na jakou válku se naši sousedé chystají? Na válku s Německem a Ruskem:
"Žádný Polák nemůže předvídat, co se s vašimi sousedy stane v budoucnosti, a političtí lídři mají připravovat zemi na nejhorší. Dnes nevíme, zda Německo a Rusko v budoucnosti nevytvoří vojensko-politické spojenectví, ale Polsko má být pro všechny případy připraveno se bránit." (George Friedman, americký politolog pro list Rzecpospoplita.)
Mrtvá Kočka: "Bude to stačit na Marťany?"
Žena Moby Dicka: "Aby se kvůli Paroubkovi nespletli a neobsadili nás!"

Gruzínský prezident Michail Saakašvili připustil svou porážku v parlamentních volbách. Nepřipustil však, že by se předčasně vzdal prezidentování.

Zletilost, silná osobnost a nestydět se. A zaplacení studijního poplatku 100 €. To jsou jediné požadavky, které musí splnit zájemci o týdenní kurz prostituce ve španělské Valencii. Kurz má teoretickou i praktickou část, zatím ho absolvovala asi stovka lidí od 19 do 45 let. Prostitutek a prostitutů bez tohoto školení je v zemi něco mezi 200 a 400 tisíci. Španělům hodně konkurují Jihoameričané a Východoevropané.

DSK byl po změně výpovědi belgické prostitutky zbaven obvinění ze skupinového znásilnění. Příště prý raději pojede do přátelského Španělska.

Středa 3. října 2012
Soud poslal do vazby náměstka ministra práce a sociálních věcí Vladimíra Šišku, další obviněný, ředitel IT odboru Milan Hojer, bude vyšetřován na svobodě. Ten po propuštění z cely předběžného zadržení krátce pohovořil s novináři. Vůbec si není vědom, že by spáchal nějaký trestný čin. Také pan náměstek se cítí nevinen.
Už je známa podstata obvinění: Firma OKsystem, která 20 let provozovala systém vyplácení socdávek, byla bez výběrového řízení od svého kšeftu odstřižena. Firma nato podala stížnost k antimonopolnímu úřadu. Pánové Š+H jí poté nabídli přidělení veřejné zakázky za nejméně 100 milionů korun. Podmínkou bylo, aby OKsystem stáhl stížnost.
Žena Moby Dicka: "Oni korumpují, jako když dýchají. Ani si to neuvědomují. Asi neviděli film Jáchyme, hoď ho do stroje. Kšeft výměnou za stažení stížnosti nebrat!"
Mrtvá Kočka: "Ani nenabízet."

Ministr Jaromír Drábek ohlásil svou rezignaci k 31. říjnu 2012. Za tento svůj krok byl pochválen, zejména z řad kolegů z Topky, kteří si oddechli, že nemusejí držet něco neudržitelného. Nejnadšenější byl asi Miroslav Kalousek, který Drábka ocenil za statečnost.
Žena Moby Dicka: "S jakou nechal prošustrovat miliardy za zprasené projekty."
Média jsou kritická: Drábkova demise byla prý opožděná o 48 hodin.
Mrtvá Kočka: "O deset měsíců!"

Tak tahle vláda má už 10 statečných.

Topka hledá nového statečného ministra, třeba i nestranického. I když to možná ani nemá smysl:
"V té situaci, která je v ODS, kdy není jisté, jestli ODS dodrží koaliční závazky, se může stát, že vláda na konci měsíce padne. V tom případě žádný nový stranický kandidát na post ministra práce a sociálních věcí nebude potřeba." (Petr Gazdík, předseda Topičího poslaneckého klubu.)

Vláda už mohla mít 11 statečných ministrů, ale ten další je nestatečný: "V případě, že nebude systém v pořádku, tak odstoupím.“ (Ministr dopravy Pavel Dobeš (exVV, LIDEM) v úterý 24. července 2012 k nefunkčnímu registru vozidel.)
Po třech měsících vykazuje systém stále ještě 40 % chybovosti. Tedy 60 % správnosti. Podle uživatelů. Kteří se také děsí prvního ledna, kdy by se měl registr připojit na systémy jiných evropských států. Podle pana ministra registr "jede" na 70 až 80 %. A to prý proto, že je tak "robustní". Pan ministr se neděsí. Odstupovat nehodlá. Nejspíš si myslí, že takhle je to už "v pořádku".
Žena Moby Dicka: "Jak bys chtěl, aby odstoupilo 20 nebo 30 % pana ministra?"
Mrtvá Kočka: "Znám lidi, kteří by mu s radostí urazili ruku až u samé zadele."
Moby Dick: "Srabovi."

Statečný hoch Roman Joch nebude muset být závislý na podpoře v nezaměstnanosti. Nejspíš ho vyděsil systém vyplácení dávek a hrozba veřejně prospěšných činností. A našel se někdo, kdo ho zaměstná jako poradce! První náměstek pražského primátora Tomáši Hudeček (TOP 09).

Dalším statečným se stal pražský radní, předseda dopravního výboru Jiří Nouza (TOP 09), jenž odstoupil z funkce předsedy dozorčí rady DPZ. Nouza je "pozitivně překvapen" počtem kandidátů na GŘ a nechce, aby "úspěšně zahájené výběrové řízení mohlo být jakkoli zpochybněno a nedošlo k obdobné mediální prezentaci jako v případě srpnového usnesení dozorčí rady..." (Míněno hodinové vymetení bývalého GŘ Vladimíra Liche, jež následovalo bezprostředně poté, co podal trestní oznámení na zlodějny v DP.) V dozorčí radě Nosek zůstává.
Žena Moby Dicka: "A možná se dočkáme jeho návratu do jejího čela."
Mrtvá Kočka: "A miliardových kamer a turniketů v metru."

Večerní televizní debata konečně vyrobila prezidentu Obamovi důstojného soupeře. Jeho republikánský vyzyvatel Mitt Romney v ní totiž zazářil. Američané by chtěli vyměnit prezidenta, dosud však neměli za koho. Teď mají. Poslední skóre bylo 49:46 ve prospěch Obamy.

Po několika týdnech, kdy do tureckého pohraničního města Akçakale dopadaly syrské granáty, se konečně jeden trefil a zabil dvě ženy a tři děti. Turecká armáda vyrobila další uvážlivý krok, když poprvé palbu opětovala. Cílem byly "cíle syrské armády na syrském území".
"Není to vyhlášení války. Jde nám pouze o odstrašující účinky." (Beşir Atalay, turecký vicepremiér k rozhodnutí parlamentu, který dává vládě roční mandát k vojenským akcím na území Sýrie.)
Světoví politici "uklidňují" Turky. Ani Turecko se nechce nechat "zatáhnout" do války.
Žena Moby Dicka: "Možná to už nebude záležet jen na politicích."
Mrtvá Kočka: "Pracují emoce."

Čtvrtek 4. října2012
Fronta na prezidenta se prodloužila: Osmým je soukromý nestraník Vladimír Dlouhý (dřívější ministr hospodářství ČSFR (ODA, dříve OF, dříve KSČ)).

Z metylové fronty: Další otrávený, 66letý muž ze Šlapanic, měl doma 40 lahví. Tu špatnou si pravděpodobně koupil od "neznámého muže na odpočivadle u benzinové čerpací stanice".

Evropské komisi schází 10 miliard € do unijního rozpočtu. Nemá na dotace. Abychom je mohli dostat, měli bychom zaplatit asi 200 milionů € (5 miliard Kč).
Mrtvá Kočka: "Není to úplatek?"

Soukromá letadla, jachty, luxusní auta, nákladné dovolené a opulentní večírky. To byly indicie pro práci policie, která nakonec zatkla výběrčí daní, kteří si – jako v pohádce Pyšná princezna – nechali za nehty 100 milionů €. Nejvíce (20 mil.) si nakradl Giuseppe Saggese, přednosta úřadu Tributi Italia.
Žena Moby Dicka: "Nejlépe se krade v krizi."

Španělští policajti zadrželi na ostrově Mallorca 21letého mladíka, když si šel pro zásilku z inernetového obchodu:  Bylo to 140 kilo výbušnin.

Sýrie se omluvila za včerejší trefu, oběti označila za "mučedníky" a vyjádřila "soustrast".
Žena Moby Dicka: "Možná by stačilo, kdyby přestala střílet na turecké území."
Mrtvá Kočka: "Vždyť bývalo syrské…"
Moby Dick: "Co bylo včera syrské, může být zítra turecké."
Mrtvá Kočka: "Anebo kurdské."

Jedenáct lidí a několik firem se sídly v Houstonu a Moskvě bylo v USA obviněno z nelegálního vývozu americké mikroelektroniky. Ruská armáda a tajné služby by dle žalobců mohly součástky použít pro vojenské a špionážní účely.
Jenom 4 obvinění jsou Rusové. Ostatní jsou, dle  generálního konzula Ruské federace v Houstonu Alexandra Zacharova "rodáci ze zemí Společenství nezávislých států".

Mrtvá Kočka: "Typičtí Rusáci."Vznesená obvinění se prý netýkají špionáže, ale jsou "kriminálního charakteru".
Žena Moby Dicka: "Jde o omezenou akci jednotlivců, a ruští špioni v ní nebudou pokračovat."
Mrtvá Kočka: "Až ruští technici ty technologie okopčí."

Barack prohloubil svou televizní porážku tím, že svého soka Mitta nařkl z "nečestnosti". Romney by prý měl "říci pravdu“ o svém politickém programu.
Mitt: "Zničit krtka!"

V Teheránu došlo v důsledku poklesu riálu k masovým protestům. Ofiš kurz zůstává na 12.500 riálů/$, ale dolárky jsou takto prodávány jen v omezeném množství omezenému okruhu lidí. Začátkem roku byl černý kurz rijálu jen o něco vyšší, než kurs oficiální. Před měsícem už vyrostl na dvojnásobek. Veksláci dnes stanovili kurz na 40.000 rijálů. Ceny potravin a všeho se zvedly o 70 %. Íránu hrozí hyperinflace. Jednotky "lidové domobrany“ "přesvědčují" – lid, aby se nebouřil, a obchodníky, aby nezavírali obchody.

K prezidentským volbám bylo nakonec zaregistrováno 6 kandidátů. Dnes skončila tříměsíční volební kampaň. Hlavní boj proběhne mezi současným prezidentem Hugo Chávezem a hlavou opozičního Bloku demokratické jednoty Henriquem Caprilesem. 7. října se uvidí, jestli venezuelský lid bude i nadále budovat socialismus pod skvělým vůdcovstvím nesmrtelného Huga, anebo jestli padne do bahna kapitalismu a demokracie.
Mrtvá Kočka: "Což by znemožnilo vybudovat v zemi sovětské námořní a letecké základny."

Pátek 5. října 2012, narozeniny Václava Havla (1936), 170 let plzeňského piva

První narozeniny, které VH neoslaví. Ve 12:30 je za účasti 500 vybraných hostů přejmenováno ruzyňské letiště na Letiště Václava Havla.
"Kéž ideje a mravnost Václava Havla neopustí návštěvníky této haly ani potom, co vyjdou ven." (Závěrečná věta moderátora slavnostního obřadu Marka Ebena.)
Mrtvá Kočka: "Kéž se mravné letiště nedostane do pracek ruského samoděržaví!"

Menažerii se podařilo získat přísně tajný seznam 51 kandidátů na GŘ DPZ. S potěšením konstatujeme, že je mezi nimi i hvězda všech managorů, Běsný Kokot, dřívější ředitel Českých Textáren.

Podle jihokorejského poslance Jun Sang-hena po nastoupení Kim Čong-una k moci náramně vzrostl import do KLDR. Konrétně import luxusu. Země, která by neuživila své občany bez zahraniční potravinové pomoci, dováží drahá auta, bezva hodinky, cool počítače, ušlechtilá vína a tvrdý alkohol za  $600 milionů. Do země prý míří i dvě jachty britské výroby v ceně 8 milionů € za jednu. KLDR je "řízena formou dárků a večírků", což má upevnit slabou politickou pozici Kima 3.

Rada bezpečnosti OSN ostře zasáhla: "Odsoudila ostřelování pohraničního tureckého města Akçakale z území Sýrie." Všichni členové RB vyžadují, aby syrské úřady "respektovali suverenitu a územní celistvost sousedních států". Na pořadu jednání RB OSN byla i rezoluce, podle níž by bylo ostřelování tureckého území označeno za "hrozbu pro mír a mezinárodní bezpečnost". I takto bezzubou deklaraci Rusko zvetilo.
Žena Moby Dicka: "Bylo by to nerespektování suverenity a územní celistvosti Ruska."

Podle syrské opozice Rusko začalo již před týdnem evakuovat svůj personál z námořní základny v Tartu. Major Syrské svobodné armády Mahír al-Naimí v této souvislosti vyjádřil pro saúdskoarabskému listu al-Watan "nepochopení" nad tím, že se Bašár Asad spoléhá na ruskou podporu: Rusové nakonec své spojence vždy zradili: Afghánské komunisty, Sadáma Husajna i Muammara Kaddáfího.

Sobota 22. října 2012
*******************************************
Žena Moby Dicka:  "I Adolfa Hitlera."
----------------------------
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

93 komentářů:

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Tak jsem zjistil, že v české wikipedii chybí (nebo spíš nikomu NECHYBÍ) heslo Leningradský případ (Ленинградское дело).
Přičemž právě 1.října bylo výročí vyvrcholení této typické epizody budování vašeho slovanského společenského řádu: 1.10.1950 bylo popraveno, zhruba 1 hodinu po vynesení rozsudku, šest vůdců „protisovětského spiknutí“.
V české wikipedii chybí i heslo „Nikolaj Alexejevič Vozněsenskij“. Natožpak „Nikolaj Nikolajevič Punin“. Ano, jistý N.N.Punin byl jedním z cca 2200 leningradských „veřejných činitelů“, kteří byli tehdy potrestáni.
Za co byli potrestáni?
Vyčnívali. Osvědčili se za blokády Leningradu. Lidé je znali.
To je přece dost dobrý důvod; no ne?

No nic, milí Čecháčkové. Bojujte si dál proti těm DĚSIVÝM muslimům, proti ULAČOVATELSKÉ Evropské unii a KRVAVÉMU NATO.
Musím vám přiznat, že bojujte dobře. Sice jste pod naším nátlakem vyhnali z vaší vlasti Sovětskou armádu, ale dnes máte v Česku VÍC Rusů než před 22 lety. Malorusy (nesprávně „Ukrajince“) do tohoto počtu zatím nepočítám.

Ano, správně to děláte; hezky se bráníte poněmčovaní a poevropšťování. Rus je opravdu zárukou vašeho VĚČNÉHO setrvání v Západní Asii.
Však ne nadarmo máte před očima STRAŠLIVÝ příklad německého teroru: Mladoboleslavskou Škodovku.
Ano, tak by to dopadlo s celou vaší vlastí, kdybyste nám Němcům (+ svým velkoburžoustům, feudálům a papežencům) dali své (dříve naše) majetky.
Takže je raději prodáte Rusům. Ano, raději ruská kasina a bordely, než německé továrny a statky plné fašistů a jejich slovanských otroků.
Toto je mínění opravdového Čecháčka: Raději ruský organizovaný zločin, bordel a úplatky, než německá organizovanost, pořádek a daně.
Že?!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Bojujte si dál proti UTLAČOVATELSKÉ Evropské unii.

Za chybu se omlouvám všem vlastencům i vlastenkám.

informace řekl(a)...

Co v ruské Wikipedii není:
Аресты и судебные процессы над другими обвиняемыми по “ленинградскому делу” продолжались и после расстрела его главных фигурантов вплоть до смерти тирана в 1953 году. Точное число репрессированных по “ленинградскому делу” неизвестно до сих пор, но счет шел на тысячи. Необычайная жестокость и предрешенность приговоров по всем процессам, проходившим в его рамках, свидетельствуют о том, что этим “делом” стране был преподан урок: любая попытка свободомыслия или даже намек на стремление к этому - наказуемы. И от этого не защищен никто, в том числе и лица, занимающие высокое положение в партийно-государственном аппарате.

Но это были не только репрессии против конкретных лиц. По существу, в положении репрессированного оказался весь город. Ему еще раз было указано на его место в системе - место провинциального областного центра. До смерти Сталина действовал негласный запрет на любое упоминание о неисчислимых страданиях и жертвах Ленинграда в годы войны. Был закрыт созданный с таким трудом и любовью Музей обороны Ленинграда в Соляном городке, а его здание передано военным организациям. Большинство бесценных экспонатов музея было утрачено.
http://pavlovsk-spb.ru/kogda-okonchilas-vojna/426-aa-sobchak-istoki-i-posledstviya-qleningradskogo-delaq.html

Ale nezoufejte, milí štamgasti, na Rusy stačí promluvit rusky a hned zděšeně prchají. Hned jim připomenete matušku Rossiju.
Naučte se kloudně rusky a máte to v suchu. Rusové utečou sami.

informace řekl(a)...

Podívejte se taky jak Lenin připravoval proletářskou revoluci v 1923 r. v Německu.
http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=8o28XvbVuCE

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

ВНИМАНИЕ! POZOR!

Všem českým pokupatělům je DŮRAZNĚ DOPORUČENO, aby během návštěvy jaké koli ruské prodejny v Autonomní oblasti Karlovy kurorty (i ve zbytku Češské republiky), mluvili VÝHRADNĚ jazykem pokroku, míru a bratrství mezi národy. A to i mezi sebou.
V opačném slučaji u nich budou problémy s kolektivem prodejny.

Míru zdar!

informace řekl(a)...

Já tedy nevím. I v Praze se mi třikrát stalo, že Rusové se mnou nechtěli nic mít, když jsem na ně promluvila rusky. (Rusy poznáte podle výslovnosti hned jak otevřou zobák.)
Asi si mysleli, že jsem z Karlových Varů.

informace řekl(a)...

A na konec. Pohled soudruha Stalina.
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=9Mnmhtr4ThE&NR=1

drak řekl(a)...

informaci:

To s těmi Rusy je celkem zajímavé, na mě takhle nereagují, ačkoliv se zrovna netajím s tím, že z jejich přítomnosti zde nejsem zrovna nadšen a že mi ten čurbes, který tady mají na svědomí, vyloženě vadí. Docela by mi zajímalo, jak to děláte. Kdyby přede mnou prchali, tak bych chodil celý den po Václaváku, obracel Rusy na útěk a královsky bych se na jejich účet bavil, ale jak říkám, není mi to potěšení dáno a dopřáno.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Inu, vážený n.m.draku, podle toho, co o sobě pan Informace před časem psával, tak je to ŘÁDNÝ chlap. Testosteron z něj doslova kape. Takže se těm Vašim ubohým starším ruským bratrům nedivím.
Kdyby ke mně přistoupil kdosi vzhledu např.zamračeného Mela Gibsona, a lámanou němčinou se mne na něco výhružně ptal, asi bych taky prchnul.

Hezký večer přeji.

StK řekl(a)...

Mel Gibson, říkáte? I takoví se mezi Ukrajinci najdou. A "postrašení" by přišlo tak asi na 10 000.- to není tak moc.
Dobrý nápad! Ale chtěl bych u toho být osobně!

drak řekl(a)...

StK:

S tím strašením bych byl opatrný a se strašením za peníze dvojnásobně. Víte, žijeme v divném světě, kde nejlépe ze všeho zdá se, že funguje ochrana grázlů před slušnými lidmi. Nedávno jsem se dozvěděl, že jeden můj známý, který dříve působil u policie a později se zařídil "hlídací agenturu" a když sice jen slovně ale trochu drsněji "skřípl" jakéhosi notorického neplatiče, tak poprvé dostal podmínku za vydírání a podruhé v podobném případě už rovnou pár let naostro. Že musí lidem platit mzdy a odvody z mezd a že je to velice tíživé, když druhá strana neplatí, a za zpoždění s odvody vůči státu je lichvářský úrok, na to moc nikdo ohled nebral a vymáhání pohledávek není ukončené dodnes. Asi někde nakoupím dobré buchty a půjdu na návštěvu, až zjistím kde je. Kdysi při školení před zkouškami na zbrojní průkaz, nám jeden právník říkal, že jsou-li k dispozici jacíkoliv živí svědci incidentu, k němuž jsme se připletli, je to potenciální problém. Praxe potvrzuje, že ten člověk měl pravdu, bohužel. Až jednou ti hodně naštvaní, nespravedlivě postižení, jejichž počty narůstají, uspořádají pořádně bujnou a drsnou defenestraci, tak se opravdu nebudu divit, ani trochu, spíš se připojím ke všeobecnému veselí.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Svatá pravda, drahý naprosto nezávislý mysliteli draku, svatá pravda: Až zazní výbuch naposled a masy naštvaných, nespravedlivě postižených půjdou šturmovat paláce "těch nahoře", Vy budete součástí všeobecného veselí. Budete PŘIPOJEN k tomu veselí, sám se ale nejspíš moc veselit nebudete.
Neboť osoba, která má tolik sociální empatie a inteligence, že se pohrdavě vysmívá stížnostem chudších lidí na drahotu, bude k všeobecnému obveselení zvítězivšího proletariátu prostě připojena/přivlečena na provaze.

Míru zdar!

Kopretina řekl(a)...

To já jsem se s Rusem zatím nedostala do kontaktu a jsem za to ráda a ani neumím ani jedno slovo rusky, ani psát azbukou. Ze cizinců potkávám Vietnamce, celkem fajn lidi, mají pěkné oblečení a člověk si něco vybere, jde se moc hezky obléct za poloviční cenu než-li v nějakých značkových obchodech. Vietnamské obchody s oblečením jsou spása pro chudší lidi, že se můžou nádherně obléct za málo peněz a mnozí z nich umí nádherně plynule česky, chodí na české školy, z nich by si měli vzít muslimové příklad, ne žít v ghetech, ale sami se snažit být úspěšný a nebrečet, jak je na ně každý zlý, jak je ten hnusný Západní svět utlačuje a nedívají se na nás zlostným pohledem. Francouzští policisté provedli úspěšný zásah proti islamistovi, který byl zodpovědný za protižidovskou násilnost na jihu Francie.

informace řekl(a)...

Jo, Draku,
vtip je v tom, že nevypadám jako Mel Gibson a nemluvím lámanou ruštinou. (Nechci se teda chlubit, ale mám perfektní ruskou výslovnost, takže nepoznají, že nejsem Ruska.) Vypadám jako starší usedlá dáma, která na ně spustí plynnou ruštinou. V Rusku se mne také ptali, jestli jsem emigrantka a kdy jsem z Ruska odjela.
Je to otázka překvapení. Mají mne za Češku nebo za Italku a pak najednou slyší, že je osloví rodačka. Asi si myslí, že jsem nějaký zakuklený agent, co je v cizině sleduje.
Pamatuju si jednu pokojskou v pražském hotelu, co se snažila zoufale svůj ruský původ zapírat a pořád tvrdošíjně odpovídala posunkovou češtinou, aby mi dokázala, že není Ruska, ale Češka. Tak jsem ji pak nechala být. Proč se tak polekala nevím. Asi odešla z Ruska nelegálně.
Češi měli za normalizace v cizině stejné reakce. Někdy docela ztuhli a ani očima nehýbali, aby se podívali, kdo to na ně mluví. Zvlášť když jsem je oslovila za jejich zády.
Je to poněkud krutá zábava.

informace řekl(a)...

V Itálii také nepoznají z mé mluvy, že nejsem Italka. A Italové na výslovnost mají zvlášť vycvičený sluch. I když člověk mluví spisovnou italštinou, tedy ne nářečím, hned podle výslovnosti poznají, ze kterého regionu nebo dokonce ze které části nějakého regionu je.
Mne se asi už tak patnáct let neptají, ze které země pocházím. Což považuji za velký úspěch. Vřdycky mne to štvalo, když se ptali, odkud jsem přišla.

drak řekl(a)...

informaci:

Je-li člověk vybaven aspoň trochu použitelným hudebním sluchem, je také zpravidla schopen se naučit cizí řeč tak dobře, aby nebyl od místních k rozeznání, byť tedy s rostoucím věkem je to čím dál tím těžší. Tolik aspoň mé zkušenosti s něčím takovým u mne a u jiných.

Hovořím-li někde k nerozeznání od místních, nebo obecně lidí odjinud, tak když se dozví odkud jsem, jsou zpravidla překvapeni spíš mile, Vaše zkušenost s ulekanými lidmi byla pro mne proto zajímavá. Tady, zejména pak v Praze, je to především kvůli událostem z roku 1968 se vztahem k Rusům takové, že je tady moc v lásce nemají. Na druhou stranu, je tu spousta lidí, která už ty události nepamatuje, protože tenkrát byli buď hodně malí, nebo vůbec nežili a kterým je to tedy tím pádem poměrně volné, záleží spíš na konkrétních lidech a okolnostech. Když se dají lidé dohromady kvůli výdělku, a daří se jim, je pak poměrně jedno kdo odkud je, důležité je, aby to vydělávání klapalo. Tenhle pragmatický vztah k Rusům, či cizincům obecně bych řekl, že v dnešní době převažuje, jen u některých, například u Rusů, je díky nějaké řekněme nedobré pověsti, která je předchází, na místě větší předběžná opatrnost, aby se člověk zbytečně "nespálil.

StK řekl(a)...

Pro Informaci:
Tak tuhle výsadu, aby se mě neptali odkud jsem a kde jsem se naučil tak pěkně polsky mám - ale zrovna polsky neumím vůbec psát. Já vím, je to hanba, ale už to asi nenapravím. Mimo jiné: Pro dokonalé "přijetí" výslovnosti a tempo-rytmu je prý výhodou hudební sluch.
====
Pro Draka:
To byl jenom fórek - I.V. mi za takovou investici nestojí. A on to moc dobře ví. Ale znám se s jedním Rusem, který se naháněním strachu živil - nikdy ale nepoužívali násilí - maximum byla noha mezi dveřmi. Zbytek bylo sehrané představení - byli na to dva. Klasické schéma - hodný Čech a zlý Rus. Pověst ukrajinských vymahačů je veliká - a kdo by rozlišoval Ukrajince od Rusa, že...
Měli úspěšnost cca 70%. I když si tak docela slušně vydělával, přestalo ho to za čas bavit a vrátil se k původní profesi - ke zpěvu. Nahánět strach jsem ho nikdy neviděl, ale zpívá moc pěkně.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Mnozí z chudších (českých) lidí umí nádherně plynule česky?? Cože to zase blábolí ta velectěná předřečnice?!
Ale vlastně proč ne; někteří starší Češi opravdu ještě dnes hovoří nezprzněnou ("předtelevizní") češtinou. A většinou jsou mnohem chudší než draví, bezskrupulózní a často primitivní absoventi dnešních blbých českých škol.

Jsem nucen se občas vmísit mezi prostý český lid (většinou pražský). Co slýchám v prostředcích hromadné dopravy, jak DĚSNĚ spolu mluví mladé ženy a dívky, oblečené do "značkových" oděvů z východoasijských tržnic ...
Jednoduše HNUS.

Bože, jak krásně česky hovořil jeden chudý český lékař, loni devadesátiletý! A nejen česky - stále ještě mluvil a četl německy, francouzsky a rusky.
Žil osamoceně (žena mu zemřela již před lety), ve stále větší nouzi, přesto dokázal udržovat v čistotě sebe i byt ...
Nu, už ho nic nebolí.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Božínečku, to se mi ale ulevilo!
To jste mne OPRAVDU potěšil, vážený STK, že na mne nepošlete ruského nájemného vraha, za všechny ty rozšlapané bábovičky.
Moc Vám děkuju, vážně moc. A přiznávám - přímo SLZÍM dojetím, nad Vaší dobrotou a demokratičností.

Hluboce se Vám klaním, až čelem o zem biju.


--------------------------------------------------------------------------------
K čertu, proč právě k tomuto příspěvku jsou kontrolní slova "nymandi 62" ?

StK řekl(a)...

Je to dost na pováženou, ale musím s I.V. výjimečně souhlasit*. Naštěstí pracuji v podniku, kde se spisovně prostě musí. A mě učili rovnou spisovnou češtinu, ne hovorovou, takže nakonec jsem byl spolužákům ve škole k smíchu. Posmívali se mi, že mluvím jak Jirásek. Alois, ne Jiří z II. B. Ale když se psaly diktáty, vždy mi to vylepšilo známku z češtiny. Tu jsem nemíval výbornou nikdy. Větné a slovní rozbory jsem rád neměl a nemám je rád dodnes.
Mladým už někdy ani moc nerozumím - skloňování i časování je pro ně patrně naprostou záhadou, asi jako pro mě FACEBOOK. (Smysl jeho existence jsem prostě dodnes nepochopil.)

*/ kteréhož to faktu vzápětí I.V. zneužije a nasází tu na toto téma zase nejmíň dva tisíce slov. Ještě toho budu litovat! [;>))

drak řekl(a)...

StK:

Jak říkáte, úspěšnost 70%, to hovoří o tom, že část těch, co neplatí je neskutečně drzá, protože dobře ví, že zákonným způsobem se s nimi kdokoliv hne jen těžko, když, tak starou firmu nechají zmetci zkrachnout a obratem si založí novou. Nějaké ochotné a vstřícné pitomce, ze kterých něco vymámí, najdou vždycky.

Ti zbylí neplatiči pak asi opravdu nemají, z čeho by platili.

Za normálních okolností ale platí, že čím více psychologie, nejednoznačných náznaků atd atp, prostě čím více psychologie a čím méně hrubého nasilí, tím lépe, zejména, je-li to úspěšné.

informace řekl(a)...

Rusové mají mindráky. Proč prý je v Evropě nenávidí, proč se na ně dívají svrchu jako na zaostalý, nechopný národ, který nebyl ani schopen vytvořit svůj vlastní stát. Všechnu kulturu převzal ze západu.

Našla jsem dvě zajímavá videa. Máte-li čas, podívejte se. Jsou ale moc dlouhá.

Реальное прошлое России
http://www.youtube.com/watch?v=wmz93KjBnNY&feature=related

Сидоров Георгий Алексеевич, Почему европейцы ненавидят Русов
http://www.youtube.com/watch?v=t4gOhr99Mfk&feature=related

Ty mindráky jsem mohla pozorovat i u Rusek, co žijí v Itálii. Za existence SSSR je vyvažovaly tvrzením, že Rusové - totiž Sověti jsou nejpokrokovějšími, nejlepšími a nejschopnějšími lidmi na světě. Teď SSSR nemají a tak mluví jen o velkém ruském národu.

Toho pana lékaře náhodou známe, VV?
Uprímnou soustrast.

StK řekl(a)...

Nefanděte si, žádné bábovičky nikomu nerozšlapáváte, I.V.!
Snad možná Kopretině, ale ta to občas potřebuje - i když já bych jí to podával jemněji. Takt se tomu říká, víte?
Pro nás ostatní jenom bzučíte. Smysl Vašich slov je přečasto umně skryt v jejich obrovském množství.

Buzzer - tak se říká bzučáku tou novou řečí, ne?

Kopretina řekl(a)...

StK, mně už je Švehla naprosto ukradený, ať si píše, co chce, Vy, informace i drak jste mi psali, že na to pako rudé nevychované s hrubými a sprotými ústy nemám reagovat, že je to všeobecně zničující a také že bylo. Skákala jsem mu na lep už nebudu, i když si sedím na rukách a musím se hodně ovládat. Nikdo ho nechce, nikdo ho nemá rád, je sám, zahořklý nenávistí. Nedokáže milovat, a když už tak jenom sám sebe, ve své pýše (a při tom nemá být na co pyšný, mluví jako ožarala čtvrté cenové třídy, nacpaný bůčkem, rozvalený u telky),ničím společnosti neprospěl, sám se tak popsal. A zabíjet? Na zabíjení je tady Švehla, nenávist vede k zabíjení a Švehla je člověk zlý, ironický a nenávistný, jak správně řekl Šaman...

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Mám Vám opakovat Vaše vlastní nas..štvaná slova, vážený STK?
Slova, jež jste mi napsal po mých obvyklých zločinech - po boření českých národních mýtů, po plivání na české národní "ikony", po šlapání na Vaše vlastní bábovičky?
Jen si vzpomeňte, jak Vám je vždy, když poruším lhostejné mlčení davu, a vykřiknu „Podívejte, STK je nahý!“

Abyste rozuměl - já si to nearchivuji, nejsem jako velký vlastenec př.s.Pedro; ale stačilo by projít diskuzi za pár posledních hodin.

Nuže, proč jste poslal odkaz na ten bezcenný článeček o J.Chaldejovi?

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Moc děkuji i Vám, velectěná předřečnice. Upadl jsem do chmurných vzpomínek na pana MUDr.F., a Vy jste mne zachránila svou obvyklou komedií.
Pan doktor by v těchto dnech slavil 91.narozeniny, kdyby se loni o Vánocích nenastydl - to víte, výdaje za otop jsou vysoké, musí se šetřit, byt vychládá, starý pán po koupeli prochládá ... Pak ještě pár týdnů utrpení v nemocnici.
Prostě - jak správně píší zdejší panelákoví ateističtí „pravičáci“ - jen hlupáci jsou chudí. Ti mohou pojít, nejlépe dříve, než „pravičáci“ udělají další buržoasní revoluci.

A Tobě, Bože, děkuji za tuhle sbírku komiků.

StK řekl(a)...

No nic, I.V.,
bzučte si tu dál, já věděl, že dělám komunikační chybu, že to tu vzápětí zaplavíte svou ublížeností.
Konec zábavy? Možná. Tahle "sbírka komiků" je ale patrně to jediné, co Vám ještě zbývá. Nakonec nebude nikoho, kdo by se smál. Zrcadlový rytíř z Dona Quijota de La Mancha? Nebo naopak Rytíř Smutné Postavy osobně? Nějak si ty role pletete.
Takže opět (po kolikáté již?) tisknu tlačitko [I].

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Zatím se nikdo ze štamgastů nevyjádřil k začátku výše uvedeného „vtipného“ článečku; takže je to opět na prožluklém Sudeťákovi.
Všichni starší Češi se učili o názoru komunistů na individuální teror: Мы пойдём другим путём
Na druhou stranu je možné, že zdejší osazenstvo bylo o své vědomosti zákeřně připraveno - jistým mizerným Němcem jménem Alzheimer. Inu, i takových zrůdných podob může nabýt pomsta za Sudety.
Omlouvat se vám ale nebudu; ani za Henleina, ani za Alzheimera. Ano, až takový jsem já.

Míru zdar!

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Je-li člověk vybaven aspoň trochu použitelným hudebním sluchem, je také zpravidla schopen se naučit cizí řeč tak dobře, aby nebyl od místních k rozeznání, byť tedy s rostoucím věkem je to čím dál tím těžší.
Řekl bych, že ten rostoucí věk je asi od 15 let výše. Naučit se mluvit bez cizího přízvuku po třicítce je pro většinu lidí prakticky nemožné.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

A co když mám trochu NEPOUŽITELNÝ hudební sluch? Vyplyne z toho nějaké pravidlo? Nebo alespoň povidlo?
Ha?!

Raději "po lopatě":
Hudební sluch je možno mít či nemít; je možno býti obdařen(-a) ABSOLUTNÍM hudebním sluchem.
Ale "trochu použitelný hudební sluch" je prostě blábol. Nepoužitelný. ZCELA nepoužitelný.

Čest a Nazdar!

informace řekl(a)...

Мы пойдём другим путём?
Jo, co na to odpovědět, nebo jak to komentovat, když už to dneska říká kde kdo. Od veterokomunistů, co chtějí svrhnout Putina až po nějaké novodobé Slovany.

"Ot utra do utra my videli zlo, kotoroe tvorilos' na Rusi, i ždali, kogda pridet dobro. A ono ne pridet nikogda, esli my sily svoi ne splotim i ne dojdet do nas odna mysl', kotoruju glagolet nam glas praotcov. Vnimajte emu - i potomu ničego drugogo ne delajte! I togda poj dem my v stepi nashi borot'sja za žizn' našu, ibo my - voiny knjažeskie, a ne skoty besslovesnye, kotorye ne vedajut (čto tvorjat)."
Velesova kniga
http://1.bp.blogspot.com/_J_UR78svpSc/S3QQprxsHQI/AAAAAAAAAdA/eZT8DQ4C0m0/s1600-h/swietow.jpg

Anebo zas:
Мы мягкотелыe интеллигенты, до нас не дойдет!

informace řekl(a)...

Fotografie ze syrské vesnice Kfar Awayed po bombardování vládními vrtulníky. (Autentická)
http://www.ilfoglio.it/media/uploads/2011/FATIMA1(1).jpg
Мы мягкотелыe интеллигенты, до нас не дойдет! Raději krafáme o hudebním sluchu.

informace řekl(a)...

Neodpustitelná mezera v souhrnu zpráv Moby Dicka z předminulého týdne.
Na slavnosti ve Staré Boleslavi 28. září 2012, kde vystoupil prezident Václav Klaus, skupina katolických aktivistů požadovala, aby byl prezident vyhlášen za svatého. Přišla i s ikonami, zobrazujícími svatého Václava Klause a rozdávala jeho obrázky.
Musela nás o tom informovat Svoboda news. Святой Вацлав Клаус?
http://www.svobodanews.ru/media/video/24728946.html?z=16161&zp=1

Jak to, že to nikdo nekomentoval? Atentát byl dalším důvodem pro kanonizaci, nebo snad ne?
Prohlásit svatým hned? Ne, snad až potom.


Ateisti!

StK řekl(a)...

Víte Informace, co to má společného válka v Sýrii s hudebním sluchem? O obou věcech můžeme, jak krásně česky říkáte, jenom "kafrat"!
Nic víc!
(A v tom je problém všech internetových i hospodských diskuzí.)

drak řekl(a)...

Kopretině:

Děláte to naprosto správně, v určité okamžiky tím nejlepším co můžete udělat je to, že se zhluboka nadechnete, dáte ruce pod sebe a budete na nich sedět tak dlouho, dokud se Vám bude chtít napsat něco peprného. Také můžete zkusit jít od Plechovky pryč, vzít si kočku a zkusit jí chvíli rozmazlovat, to by možná bylo ještě lepší, z toho by měly radost hned 2 živé bytosti najednou.

drak řekl(a)...

informaci a StK:

Válka v Sýrii je zdá se především válkou občanskou. Militantní vozembouchové použili svou osvědčenou zbraň, populační anexi. Následně pak dodali zbraně, a instruktory a teď už, povzbuzeni úspěšnou destabilisací poměrů, chtějí uchvátit celý stát. Zbytek obyvatelstva, teď už v mírné menšině, se poměrně zoufale brání. Dobře ví proč, ví totiž, že mír ze strany vozembouchů nastane až po jejich úplném vyhlazení, takže motivaci mají přímo hamletovskou, být, nebo nebýt. Zbytek světa je tak nějak tlačí do toho nebytí a to se jim pochopitelně nechce. Situace je velice nepřehledná a Rusko stahuje své lidi ze země i ze základny. Ne, že bych to pokládal za úplně beznadějné, ale rozhodně to ukazuje na to, že ta situace zrovna růžová není. Ty granáty do toho Turecka klidně mohly pocházet od těch přemnožených vozembouchů a záměr je jasný, zatáhnout Turecko s jeho silnou armádou do konfliktu na své straně.

Asi by nebylo od věci zkusit Sýrii rozdělit na 2 státy a všechny vozembouchy sestěhovat do jednoho a ostatní do toho druhého, oddělit je od sebe. Jenže toto jednoduché a z dlouhodobé udržitelnosti jediné rozumné řešení, je skoro nemožné uskutečnit, takže je čeká krvavý a asi i dost vleklý konflikt zatím s nejasným koncem, vyjma toho, že to, co se bude dít, bude i dost ošklivé.

drak řekl(a)...

StK:

Budete-li opravdu důsledný a udržíte-li to tlačítko v té správné poloze dostatečně dlouho, tak se nakonec přesvědčíte, že to je to jediná správná a opravdu účinná věc, která se v takovýchto případech má dělat. Mlčení je totiž mnohdy mnohem výmluvnější, nežli jakákoliv jiná komunikace.

informace řekl(a)...

StK,
jak ráno otevřu počítač, vychrlí na mne stránku posledních zpráv clip web googlu a pak další stránku Google news.
Pak přejdu na blog a najdu tu obvyklé popichování a o tom, je-li hudební sluch absolutní nebo částečný, atd. Obvyklé chytání za slovíčka nebo věty. Neříkám, že je to pro mne nějaký šok, ale divně to působí, nemyslíte? A tak jsem externovala, jako to tu dělá každý bez sebe menších zábran. Tu fotku jem našla v il Foglio.
Ještě k panu prezidentovi. Externuje neúnavně. 2. října zas "poskytl" pohovor britskému The Economist, kde hlásá neudržitelnost eura a Evropské Unie v jejím současném stavu. "Václav Klaus on the euro".
http://www.economist.com/blogs/prospero/2012/10/v%C3%A1clav-klaus-euro
Mezi diskusními příspěvky mne zaujal jeden, pravděpodobně od českého čtenáře:
"This man has been making me ashamed of this country for 9 long years. Fortunately, his era is about to end in a few months. Why foreign media pay attention to his 19th century antics is beyond me."
Kdy si pan prezident uvědomí, že méně je někdy lepší než přehánět?

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Ano, drazí naprosto nezávislí myslitelé draku a STK, i tak lze předstírat integritu - pravdu prostě přehlížet. (Zvlášť n.n.m.drak je tím "proslulý"; i kdybych mu před všechny jeho hlavy přisunul odkaz na pravdu, budou se všechny dívat jinam - viz například jeho tvrdošíjné tvrzení o "odebírání volebního práva" odsouzeným v USA.)

Nicméně to jde, jak je vidět: Drzý chlapeček už pravdu vykřičel, lidé se smějí králově hlouposti, ale nadutý bařtipán se klidně dál promenuje po městě nahý. A přemýšlí, jak chlapečka + všechny ostatní „posměváčky“ umlčet.
Konečně, i v pohádce „Císařovy nové šaty“ se hloupý nadutec rozhodne slavnostní průvod dokončit jakoby nic. O dalším osudu chlapečka a jeho rodiny se nic dalšího nedozvíme, což je koneckonců dost výmluvné, že.

Takže jen 10.000 Kč zaplatíte svým známým ruským/ukrajinským vyděračům za vyřešení mého případu, vážený STK? Jakou protihodnotu dostanete? Přepadnou mne jen tak na ulici? Nebo v mojí kanceláři? Rozšlapou mi jen počítač nebo i střeva, rovnou, aby nedošlo k recidivě „pomlouvání“ Vašich nových šatů?

Pravda vítězí leckde; v Česku dostává na frak.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

K Vašemu ctěnému příspěvku z 0:58, vážený STK:

Tiskněte tlačítko, já Vám na dálku tisknu pravici. A levicí sobě mnu čelo svraštělé úporným přemýšlením; jako už tolikrát předtím při podobné příležitosti: "Co to, k ďasu, myslí vážený STK tím Zrcadlovým rytířem? To jako mi chce být přítelem a zachráncem, v mém marném boji s čecháčkovským zápecnictvím?“
Ach ne, nechám toho; zákruty mysli váženého STK jsou mi nepochopitelné jako záměry Boží.

Když jsme u těch umělecky zpracovaných rytířů: Mému germánskému naturelu vyhovuje spíše náš umělec. Těsnou roklí šeré smrti rytíř Páně jde, nebojí se ničeho zlého, neboť je s ním On. Smrt i ďábla přehlíží, v duchu Žalm Davidův prozpěvuje.

Mimochodem - vážně nevím, kterým z těch tří bych chtěl být.

Hezkou neděli přeji.

informace řekl(a)...

Mám pochyby, že pan S.H. snad nepochopil smysl pohádky. Zopakuju mu to tedy němcky: Keiner wollte es sich merken lassen, daß er nichts sah; denn dann hätte er ja nicht zu seinem Amte getaugt oder wäre sehr dumm gewesen. Keine Kleider des Kaisers hatten solches Glück gemacht wie diese.
V rámci toho všeobecného předstírání a klamu a lhaní, se ozve jen "hlas nevinnosti" malého chlapečka. Jen ten jim řekne, že tam žádné šaty nejsou.
Významový smysl vyprávění, které je stavěno na stupňovitém hromadění malých episod, kdy hodnostáři a sám císař chodí obdivovat neexistující látku, je právě v tomto okamžiku, kdy hlas nevinnosti protrhne clonu všobecného sebeklamu a předstírání.
Poslední odstavec je jen dohra, uvolnění situace.
Ty další implikace, co uvádí S.H. tam nejsou a není tam ani sebemenší náznak na podobnou možnou interpretaci.
S.H. občas bájí, čili střílí naprázdno.
Samozřejmě čtenář si může vykládat nebo doplňovat smysl po svém, ale to už deformuje původní zámysl autora.
Chtěla jsem na to S.H. jen upozornit. Aby neprášil naprázdno.

informace řekl(a)...

Pardon: významový vrchol vyprávění, které je stavěno ...

StK řekl(a)...

Pro Draka:
V rozhlasových Sedmilhářích byla kdysi jedna krásná historka. Malá paní skladovala husí sádlo (běžně tekuté - pro ty, kdo to neznají) na horní polici špajzu. Vždy si na jeho sundávání brala malou stoličku. Jednou si ji nevzala, ale zjistila, že stojíc na špičkách, na hrnec přece jen dosáhne a tak se ho jala posouvat ke kraji police. Jenže na hraně se hrnec naklonil a sádlo začalo milé paní kapat na hlavu. Pochopila, že je něco špatně a pokusila se věc vyřešit tím, že akci dokončí rychle. A tak si celý hrnec sádla vylila na hlavu.
Už jak jsem odjišťoval to zpropadené virtuální tlačítko [I] mi bylo jasné, že mi sádlo poteče na hlavu. Dokonce jsem to tam poznamenal, pro případ, že by někdo hodlal změnit malý kousek osudu. Ale kdepak, sádlo poslouchá gravitaci...
===
Máte pravdu Draku, tchoř prostě páchne vždy, i když si někdy člověk říká, že takové pěkné chlupaté zvířátko by zrovna smrdět nemuselo. Ale kromě odporného zápachu není člověku nebezpečný - je totiž docela malý. Jenom pro drůbež je vážnou, ba smrtelnou hrozbou.

drak řekl(a)...

StK:

Ta historka s tím sádlem a přirovnání s ní jsou prostě nádherné :-)

Ten tchoř, protože je malý, se brání tím smradem, vyvažuje tím tu svou malost a odpuzuje ty velké tím smradem, aby ho nesežrali, protože se jich bojí. Ten jeho smrad, to je taková přírodní, chemická, zpravidla obranná zbraň, i když útočit se s tím dá úspěšně také, jak je názorně vidět.

informaci:

Já chápu, že to, co Klaus provedl, tedy že se nechal od Italů pozvat, pohostit, a pak odjel a pak je pomlouvá, že není na první pohled zrovna hezké. Chápu, že Vás tím asi naštval, být Italem asi bych byl naštvaný také. Na druhou stranu, hoďte to za hlavu on v tom ouřadě stejně už moc dlouho nebude, takže až příští rok odejde, všem eurohujerům tak se uleví. Já si ale myslím, že ještě neřekl úplně poslední slovo a že o něm ještě uslyšíme.

Na druhou stranu, to co dělají zelenorudí evropští tajtrlíci od dob Fukušimy, (dělali to i před tím, teď jen mediálně a ouředně přitvrdili) to mě upřímně řečeno dělá mnohem víc vrásek, protože nás tím ženou přímo do ruského vlivu a područí. To jsou tak neskutečně blbí a nevědí co činí, nebo to je záměr? Je-li to z blbosti, tak tam kde jsou nemají co pohledávat a je-li to záměr, tak tam nemají co pohledávat dvojnásobně. Tím co dělají, mi štvou ještě víc, než nějaký Klaus s jeho excesy.

Ernest řekl(a)...

Ono je to s trolly složité a prakticky se nijak nedá zařídit, aby nezasmraďovali diskuse. Ani odstranění možnosti diskutovat pod nickem a nutnost povinného přihlášení pod jménem problém neřeší. Když mi administrátor blogu dá jako trollovi ban, tak se přihlásím pod jiným jménem - třeba jako Patrik Böhm - a vesele otravuji diskuse dál. Jediná cesta je důsledně jejich výblitky přeskakovat a nečíst je (vřele doporučuji). Pak není třeba dávat si ruce pod sedinku, jak je tady doporučováno slečně Kopretině.
BTW: Jsou bloggeři, kteří u vědomí, že povinné přihlašování pod jménem problém trollů neodstraňuje a naopak by diskusi na blogu sešněrovalo a ochuzovalo, tak raději ponechají možnost diskutování pod nickem - náš hospodský je toho důkazem. A jiní se k tomuto postoji postupně dostávají - třeba tento: http://hlinka.blog.idnes.cz/c/291103/Koncim-zde-s-blogovanim.html

drak řekl(a)...

Ernestovi:

Souhlasím s Vámi, já to dělám přesně tak, jak říkáte, protože dobře vím, že troll do příspěvku nenapíše ani nic zajímavého, tím méně pak hezkého, nebo pak laskavého, prostě není v jeho příspěvku nic, co by stálo za přečtení. Na druhou stranu, někteří lidé jen těžko dovedou potlačit zvědavost, vědí-li, že se jich příspěvek může týkat, nebo že se jich týká. Slečna Kopretina evidentně patří mezi takové, přečte si to, nadzvihne jí to ze židle, dočasně ztratí zdravý úsudek a následně začne vydatně krmit trolly a rozpoutá flamewar. Na druhou stranu, pochopí-li, sečna Kopretina, že ten sajrajt ani nemá smysl číst a naučí se ho přeskakovat a nečíst, jako to dělám například já, uleví se jak jí, tak i všem ostatním. Jediný komu se přitíží bude troll, nebude mít co žrát, a možná to pro něj bude tak tíživé, že se bude muset odstěhovat jinam, což by nakonec asi nikoho příliš nemrzelo a mohli by se naopak konečně vrátit i někteří trollem vypuzení návštěvníci.

Naprosto souhlasím a ztotožňuji se s tím, co píše pan Hlinka, lépe bych to nenapsal, možná bych to dokázal obohatit o některé technické aspekty toho, o čem je řeč, ale z hlediska selského rozumu a lidskosti bych řekl, že trefil hřebík přímo na hlavičku. Teď jen můžeme doufat, že to nakonec dojde i těm patřičným lidem na patřičných místech. Kdysi jsem se snažil ukecat Ondřeje Neffa aby od toho nemoudrého nápadu s povinnou registrací do diskusí upustili, ale marně. Někdy mívám takový beznadějný pocit, jakoby se kraviny prosazovaly do praxe jakoby samospádem a samy, čím větší kravina a zhovadilost, tím rychleji a snadněji se prosadí, stejně jako ta povinná registrace. S věcmi rozumnými je to bohužel naopak, ty při realisaci narážejí obvykle na tak tuhý odpor, že se to až jednomu nechce věřit.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Drazí pravdou pobouření Čecháčci, moc vás prosím: Nenamáhejte zbytečně své hlavičky. Existuji přece OSVĚDČENÉ způsoby umlčování (umlčení!) ideopolitických zločinců - k jejich nalezení vám postačí malá exkurse do vlastních dějin.

Soudím, že je zbytečná i diskuze o možném „vylití dítěte s vaničkou“ - vždyť co stane tak špatného, bude-li přístup k internetu povolen jen prověřeným osobám, na prověřených počítačích, v chráněných kancelářích k tomu určených úřadů a institucí?
Celkem nic, drazí Čecháčkové; celkem nic. Jen přijdete o jeden druh zábavy, nebo, lépe řečeno, jen o jeden způsob nežádoucího plýtvání volným časem. (Po opětovném vítězství nad Euroamerikou, multikulti a globalizací toho volného času stejně moc mít nebudete - budete znovu budovat svou dnes na uhel spálenou vlast.)
Potřebné spojení mezi jednotlivými složkami Národní fronty a národního hospodářství obstará bezpečná vnitrostátní telefonní síť. Běžné spojení mezi bezpečnostními složkami republiky a Slovanského obranného spojenectví (či jak se vaše nová mírová hráz proti muslimům, Němcům a Američanům bude jmenovat) zajistí zabezpečená síť kabelů.

Takže: Půjde bezpečně vylít vaničku (=zrušit neomezený přístup k internetu), a nevylít přitom dítě (přístup k opravdu POTŘEBNÝM informacím).

Čili: Po vašem opětovném vítězství nad Euroamerikou, multikulti a globalizací bude konec všemu internetovému štvaní. Pravá identita placených agentů euroamerických ideo-diversních centrál („trollů“) je příslušným orgánům (FSB) jistě známa už dnes; jejich zadržení a spravedlivé potrestání bude proto otázkou krátké doby.

Co zbude poraženým rozvratníkům, samozvancům a zaprodancům? Jen štvavé vysílání zpoza vašich zelených hranic; takzvaná Svobodná Evropa atd. Ale to vás nezastaví, neboť:
Kdo by to poslouchal ty jidášské žvásty,
odporné žebrání o nakyslý chléb,
kdo by to poslouchal ty nechutný pásky,
co do úst si strkaj mrvu a chlév!


Ovšem do krásné doby mne musíte mazat nebo ignorovat, mne a jiné podobné narušitele národních mýtů a bořitele báboviček.
Nebo mi hezky česky a demokraticky rozbít hubu resp. prostřílet všechny velké klouby, po husitsku, po leninsku.

Čest a Nazdar!

StK řekl(a)...

Drakovi i Ernestovi:
Jako bych to psal já - ušetřili jste mi klávesnici. Na jednom blogu, kde jsem dokonce i přispíval (ale byl to "samostojný" blog, nikoliv takový "skupinový" a zadarmo jako je tento, Psovský nebo I-dnes byla skvělá věc, kterou tady máme jenom ve svých hlavách - skutečně naprogramované tlačítko IGNORE. Pokud mi někdo z diskutérů začal příliš připomínat "severského trpajzlíka", bylo v mé moci si tento nick (i IP adresu) jedním klikem zablokovat - takže se jenom objevil nadpis, že pan Troll Trolovič něco napsal a že je (mnou) ignorován. Značně to zkrátilo délku diskuzní "šály", nebylo třeba tolik převíjet a na trollovinu mi nepadlo oko ani náhodou.
Protože, přiznejme si (aspoň já si to přiznávám) i když nečtete, pár slov vlítne do mozku a ... a přečtete si kus textu, který vás nepotěší, nepoučí, leda otráví... Prostě trollovinu.
Někdy mi trollové evokují počítačové viry. Zaujmout, uchytit se - a až pak škodit. Vždyť - kolik virů si běžný uživatel nainstaluje vlastně sám, protože je jednoduše zvědavý. Nebo roztržitý. Nainstaloval jsem si před časem do kompu vymyšlenost zvanou Babylon. Pak jsem to kynožil z PC několik hodin. Až jsem Babylona zabil (i jeho děti) a postavil mu plot, vrátil jsem se na onu stránku, kde "zřel jsem ho poprvé" a koukám - kliknutí na stažení potřebného driveru bylo až na druhém místě. Na prvním byl "překladač" Babylon - ve skutečnosti "přes něj" šlapal celý prohlížeč a Babylon určoval, co uvidíte nejdřív a co potom. Kdo byl pozorný a kliknul až na druhou volbu, byl ušetřen. Čili to byla moje vlastní chyba - a to jsem vždycky říkal své ženě "...prosím tě, čti displej! Pak se budeš méně divit a rozčilovat."
Inu, choval jsem se přesně podle toho přísloví o manželce obuvníkově.
Jenže na ten blog bylo přístupové heslo, vázané na e-mailovou adresu. Kterou zase nemuselo být vidět v diskuzi. Kdo ale neměl heslo, nepsal. A když někdo začal trollovat nebo tapetovat příliš, byl adminem zabanován na den, týden nebo natrvalo - a nové heslo už nedostal.

Kopretina řekl(a)...

Tedy v Kongu šimpanzi útočí na lidi, některé již zabili. Mastí se jim, že je vojáci zabíjejí, jedí, kácí lesy, vyhánějí je pryč. Natolik jsou šimpanzi inteligentní jedinci, že si vše uvědomují.
http://www.lidovky.cz/simpanzi-v-kongu-utoci-070-/ln_zahranici.asp?c=A121007_110930_ln_zahranici_Pta

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

V Africe řádí lidoopi, na Šumavě lýkožrout. V Praze se potkani množí rychleji než králíci, bojoví psi žerou děti skoro stejně často jako psi obyčejní.
A do Krkonoš se vrátili vlci; po téměř 200 letech. (Je příznačné, že se k vám proplížili přes nyní nechráněné hranice od nás z Německa.)
Že by Velebná Matka Příroda přecházela do protiútoku?

A.S. Pergill řekl(a)...

To Sudetoněmecký Henleinovec:

Okupace německými untermenschen trvala fous přes šest let a zaplatili jsme za ni 300000 mrtvými. Okupace ruskými untermenschen trvala přes 21 let a mrtvých bylo pár desítek, možná pár stovek, pokud velkoryse přičteme i lidi zavražděné režimem, "podšprajcovaným" okupanty. Přitom, kdyby měly být obě okupace stejného kalibru, tak bychom museli mít těch mrtvých přes milion. A rozdíl mezi "necelý tisíc" a "milion" je asi na stejné úrovni, jako rozdíl mezi letální dávkou cyankali a kuchyňskou solí. Holt není okupace jako okupace a nejsou bílé krystalky jako bílé krystalky.

informace řekl(a)...

Matka Příroda je laskavá k nám lidem, dobrá. Ale nesmíme jí ubližovat, ničit ji. Podívejte se na tu nádheru.
http://www.youtube.com/watch?v=DZ5Imf_6D-k&feature=related

Italové Matku Přírodu ctí, ba přímo zbožňují. Tv jí věnovala program Ciao Darwin. Jak si Matku Přírodu představují.
http://www.youtube.com/watch?v=zQNQsm3v6fg&feature=fvwrel

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Ajta!
„Zaplatili jsme za ni (za fašistickou okupaci; pozn. S.H.) 300000 mrtvými ...“
Prý JSME zaplatili.
To jsou věci.
Že by soudruh a soukmenovec A.S.Pergill, jeden z nejupřímnějších českých židožroutů, byl Žid?!
Ale ne; on je jen opravdový a nefalšovaný Čecháček - jednou počítá Židy mezi „své padlé“, podruhé mezi své nejzuřivější a nejzákeřnější nepřátele.
Až mne dojímá jeho bezelstnost; vážně.

Jinak samozřejmě - pro opravdové Čecháčky je ruský smrad a neřád STOKRÁT lepší než německá čistota a pořádek; putinismus je STOKRÁT lepší než demokracie a multikulti.
Prostě: Kdo chce kam, tak se tam taky dostane.

Čest a Nazdar!

Kopretina řekl(a)...

Ten delfín a ti lvi, puma a levharti jsou nádherní. Strašně se mi líbí delfíni a kočkovité šelmy, jak jsou hrdé a majestátní. Delfíni, tak nádherná, milá a inteligentní zvířata, podle vědců je jejich inteligence srovnatelná s lidoopy.

informace řekl(a)...

Pergille!
Porovnávat mezi sebou dva totalitarizmy, rasový totalitarizmus nacizmu a třídní totalitarizmu komunizmu je otázka složitá. Nestačí brát v úvahu jen násilné prosazování režimu, zabíjení, věznění, což je ta nejevidentnější stránka, ale je zapotřebí se dívat i na jiné složky veřejného, ekonomického, kulturního, privátního života, které totalitarismu zasahuje a deformuje. Byla už na toto téma napsána řada knih a myslím, že je k nim těžko ještě něco dodat.

V Itálii vydali na př.
Hannah Arendt, Le origini del totalitarismo. Edizioni di Comunità, 1967.
Domenico Fisichella, Analisi del totalitarismo. D'Anna, 1976.
Marcello Flores, Zygmunt Bauman, Nazismo, fascismo, comunismo. Totalitarismi a confronto. Bruno Mondadori,
George Mosse, La Nazionalizzazione delle masse. Bologna, il Mulino, 1975.
Gianfranco Pasquino et al., Scienza della politica. Bologna, il Mulino, 1991.

Vy berete v ůvahu jen dopad na českou společnost a omezujete se jen na počet zabitých. Podívejte se i na jiné složky národního života.

drak řekl(a)...

informaci:

Obě ty totality způsobily poměrně masivní emigraci elit. Ta první totalita se pokusila vybít to tu fysicky, zejména pak nespolupracující elitu, která z nějakého důvodu včas neemigrovala tak moc, jak to jen šlo. Ta druhá to tu silně zdevastovala zejména z hlediska mezilidských vztahů, jejich deformací a zpřetrháním. Není oč stát ani v jednom případě a následky toho všeho nejsou překonány dodnes.

Někteří lidé jsou nepoučitelní a nelze vyloučit, že se k té bolševické totalitě zkusíme po nějakých volbách zase vrátit.

StK řekl(a)...

Pro Informaci ale i jiné:
Příroda je nádherná a spravedlivá, lidé jsou nádherní a moudří...

===
Ježíšikriste, kde to lidičky žijete? Krásná? Možná, pokud ovšem mají jednotliví tvorové vůbec čas a náladu nějakou krásu kolem sebe vnímat v tom neustálém boji o vlastní existenci, o život svůj a svého druhu.
A o lidech bych se v globále taky raději moc nezmiňoval. Jenom připomenu tu fotku, co tu odkazovala Informace. Ta holčička s utrženou hlavou. Proč je v Sýrii občanská válka, o co komu jde, co se stane, až jedna strana vyhraje. A co se stane, když nevyhraje a jaký to všechno má smysl.
Čí Bůh je lepší? A proč musí všichni kolem věřit právě v Něho?
===
Někdy se divím, že jsme schopni nějakou "krásu" vůbec vnímat. Že víme, co to vůbec je. To je obrovský bonus, přátelé. Važme si toho.
===
Nejsem pesimista ani nihilista. Jenom - realista.
Vypínám teď PC a jedu do svých Sudet fotit podzim. Příroda bude bezesporu, jako vždy, nádherná! [;>)

informace řekl(a)...

Dobrá, StK,
vypnul jste PC a tak mi nemůžete odpovědět. Taky dobře.
Protiřečíte si, StK, jako ostatně často. Příroda je tedy krásná ale lidi v neustálém boji o vlastní existenci ... nemají čas a náladu si toho všímat.
Tak proč jezdíte fotit, když si toho Vašeho zachycení krás přírody nebude mít nikdo čas všimnout?
Není to zbytečná práce?
Anebo to děláte jako svědectví pro budoucí generace, když už tu ta příroda nebude?

informace řekl(a)...

Draku,
podobné srovnávání dvou totalitarizmů, jako se často provádí na českých stránkách, nechápu a je mi protivné. Většinou každá ze stran (protiněmecká nebo zas protikomunistická) používá jen částečné nebo dokonce zfalšované údaje, jen aby dokázala, že buď nacistická okupace nebo zas komunistický režim řízený z Moskvy, byl pro Čechy přijatelnější nebo dokonce výhodný.
Nechme stranou, že je to docela nehistorický přístup porovnávat trosky, co po sobě zanechaly ty dva totalitarizmy a těšit se nad tím, že jedny byly méně ničivé než ty druhé.
Podle mého názoru trosky zůstávají troskami, ať se je všemožně pokoušíme nějak okrášlit.
Třeba úvahou, že nacisti nás chtěli jako národ zničit, zatímco Sověti nás chtěli jen ovládat a podrobit. V celkovém kontextu dějin 20. stol. bych si nebyla ani tou sovětskou blahovůlí tak jistá.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Příroda vašich Sudet je krásná jedině a pouze díky vám, drazí Čecháčci.
Sama Matka Příroda by byla bezmocná proti řádění nás Němců, proti trestuhodné benevolenci Čechů, tomuto řádění po staletí nečinně přihlížejících.
Ano, jedině díky humánnímu odsunu nepřizpůsobivých nevypadají vaše pohraniční oblasti tak DĚSNĚ jako např. Bavorsko.
(Radím všem Čecháčkům, aby do Německa ani nejezdili - mohlo by se jim udělat nevolno, při pomyšlení, že tak STRAŠLIVĚ mohla vypadat vaše vlast, kdyby ji dodnes ničily miliony nás Němců-fašistů.)

Čest a Nazdar!

drak řekl(a)...

informaci:

Oni ani ti ruští opičáci sami možná nevěděli, co vlastně chtějí, protože to, co oni chtějí, bývalo určováno tím, co chce nadřízený opičák, kterého se ti podřízení opičáci báli a nenáviděli ho zároveň. Žít v něčem takovém bylo ubohé a odporné zároveň, nicméně jak tak hledím na některé mé spoluobčany, tak se jim evidentně po něčem takovém stýská a chtěli by to zpátky a není jich zrovna málo. K tomu bohužel, existují spousty ruských opičáků, kteří nechtějí žít v čemkoliv jiném, protože si ani nic jiného nedovedou představit a je jim v tom hnusu prostě báječně. U Ruska jde především o to, vyjít s nim přiměřeně pragmaticky a mírumilovně tak, aby se jeho vliv na vnitřní události zde projevoval co nejméně, jenže to už jsme prošvihli, je jich tu už tolik, že z českého území se stává takový typický ruský bordel a ta metylová aféra je začátkem zahájení éry tohoto typického ruského bordelu, neboť koho to napadlo přilívat metyl do chlastu v takovém masovém měřítku? Jednu nenažranou svini, původem z Ukrajiny, provdanou za jednoho (asi prodejného) zmetka odkudsi z Moravy. Protože tenhle totálně nezvládnutý divoký příliv ze ze zemí bývalého SSSR je časovanou bombou, je jen otázkou času, jaké další průšvihy z toho časem budou. Když jsem byl nedávno v motolské nemocnici, bylo to tam jak v Rusku, všude hordy desorientovaných lidí, zpočátku pobíhajících, posléze už unavených, čekajících a do blba hledících, čekajících bůh ví na koho či na co před spoustou zavřených dveří. Mezi tím se procházel usměvavý a odpočatý personál, který se už ani nesnažil předstírat, že pracuje. No prostě jak v Rusku, měl jsem, podobně jako míval kdysi Petr I., sto chutí vzít nějakou dubovou lať do ruky, a praštit je s ní po těch líných držkách, a popohnat je konečně také k nějaké práci, místo toho flákání.

Průšvih je, že dnes už pomalu není kam před něčím takovým emigrovat, protože zelenorudý a zblblý ze sebe sama je už skoro celý civilisovaný svět a ten zbytek je buď bolševický, lidožroutský, nebo radikálně muslimský, a je opravdu jen otázkou už ani ne moc dlouhého času, než se ten průšvih projeví v celé šíři jeho záběru. A tentokrát už opravdu nemusíme mít ani dost sil, ani dost štěstí k tomu, abychom aspoň někde uhájili aspoň kousek nějaké přijatelné demokracie. Štěstí se nedá tou blbostí a ignorancí pokoušet do nekonečna, může se totiž naštvat, a přejít na druhou stranu a já se nemohu na základě vývoje zbavit pocitu, že už se to stalo.

Zkrátka a dobře, já nechci nic srovnávat, já jsem si dobře vědom toho, že jak jedno, tak druhé je pěkné svinstvo a sajrajt a že nejlepší co se s tím dá dělat, je udržet to od sebe co nejdál to půjde a s co nejmenším vlivem na sebe sama to jen půjde. Díky dílem prodejným a dílem ignorantským tupounům kolem mne, to asi zůstane jen na úrovni zbožného přání.

informace řekl(a)...

jedno nechápu, Draku,
jak se tam v %Cesku nabralo tolik Rusů nebo Ukrajinců. Musí mít vstupní vizum a to jim platí mazimálně tři měsíce, jestli se nemýlím.
Nemajé-li povolení k dalšímu pobytu, proč je české úřady nevyhostí.
Ta scéna z nemocnice vypadá skutečně jako halucinace. Ale i tady byste si měli stěžovat.
Jinak mám za to, že jste příliš velký pesimista.
Já tu zas přihlížém jako divák, jak se tu mezi sebou rve levice o kandidatury na příští volby, které mají být příští jaro a docela se při tom bavím.
Prodiho, bývalého levicového premiéra poslala OSN do Mali, aby tam vyjednával s žihadisty, tak se asi brzo nevrátí, jestli vůbec ...
Svět se mlel pořád a bude se mlít dál ...
A poslala ho tam na nátlak italské vlády. Ale v tom je i jiný háček. Chtějí ho asi odklidit ze scény, až tu bude volba prezidenta.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

A co čecháčkovští opičáci, drahý nezávislý mysliteli draku?
Ti snad vědí, co vlastně chtějí?

informace řekl(a)...

StK se neozývá.
Asi šel doopravdy fotit. Namlsala ho moje včerejší dvě videa o kráse Matky Přírody a tak odkvačil do Sudet, aby s ní splynul.
Jakpak ta sudetská Matka Příroda asi vypadá?

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

Možná, že to hospodský to přestal vymetat záměrně - že je to takové pěkné podobenství, jak to dopadá, když se povolí vstup komukoli, ať už na území hospůdky či státu. Stačí jeden a brzy zabere víc než polovinu prostoru.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Tak polovinu státu obsadí vetřelci, pokud se jim dá prostor, pokud nejsou rovnou vylikvidováni? Myslíte snad staré Čechy, kteří sebrali CELOU „svou“ zemi původním obyvatelům?
Nebo vaše vlastní otce a dědy, kteří ukradli naši zem, nám Sudeťákům?

Víte, vlastenče Žíkovecký, co je zajímavé? Že prezident všech Čecháčků E.Beneš netvrdil o nás Sudeťácích, že jsme příživníci. Že jsme přítěž pro republiku, že bude výhodné se nás zbavit i z hlediska národohospodářského. A to je co říct - vždyť nám tehdy přece chyběli muži v produktivním věku; ti byli buď mrtví, nebo v zajateckých táborech.
Přesto váš milovaný president řekl ve svém NEJDŮLEŽITĚJŠÍM projevu toto:
„...Nesmíme však zapomenouti, že provedením dekretů o odsunu německého obyvatelstva se nám položí další veliké problémy. Především odejde tím z republiky nejméně asi 800.000 pracovních sil. Tím dosavadní hospodářská síla a kapacita republiky bude velmi oslabena a stát tím bude ochuzen. Bude to znamenat pro nás veliké oběti, musíme si toho být vědomi, ale tyto oběti náš stát v zájmu budoucího klidu a míru musí přinést....“

Jenže vy jste dokázali jen vyhánět a vraždit (pardon - odsouvat a vykonávat revolučně-národní spravedlnost), krást a ničit. Kde kvetly sady, kde se pásl dobytek, kde žily a pracovaly miliony lidí, je dnes jen plevel a ruiny, nekvalitní lesní porosty z náletových dřevin.
Tak „hospodaří“ NÁJEZDNÍCI, ani ne všichni. I ti Tataři a Turci nakonec přijali od zbytku místních obyvatel jejich kulturu, alespoň hospodářskou. Vy barbarští Slovani jste si do naší země přinesli svou „kulturu“ západoasijskou, a podle toho to tam dnes vypadá. V celé té vaší „slavné“ zemi to tak vypadá.

Ale vy samozřejmě nevrátíte majetek ani nám, ani své elitě. Protože bychom se u vás roztahovali, my Němci-fašisti, ukazovali bychom vám jak hospodařit, jak vést společnost - prostě bychom se nad vás zase a opět VYVYŠOVALI.
Že?
Jenže my tady už stejně jsme, a už jsme alespoň část z vás naučili pracovat - podívejte se na bývalé Automobilové závody, národní podnik v Mladé Boleslavi. To bylo STRAŠNÉ pokoření pro čecháčkovské vlastenčíky Vašeho typu, když první němečtí dílovedoucí zprivatizované Škodovky nařizovali ZAMETAT A ZAMETAT dvůr, uklízet ten léta nashromážděný bordel!

Jen tak mimochodem - vyhnali jste nás i z oblastí, kde před příchodem československých okupačních sil (1918-19) žilo 0,0 % Čechů resp. Slováků.

* * * * *


Toto mne zajímá: Až nás opět humánně odsunete, až opět zvítězíte nad Euroamerikou, multikulti a globalizací, až přejmenujete Letiště Václava Havla na Letiště Václava Klause, jak se bude jmenovat Škodovka? Vrátíte se k Leninovi? Nebo půjdete s dobou, a pojmenujete závod rovnou po Vladimíru Vladimiroviči?
Děkuji Vám předem za odpověď, a zůstávám s pozdravem

Světu mír!

Anonymní řekl(a)...

Z toho Vás tedy bolet hlava nemusí. Poněvadž jak se říká tady u nás: mrtvý prd ví. A je mu to fuk.

drak řekl(a)...

informaci:

StK přece říkal, že pojede do přírody fotit. Nemám důvod mu nevěřit. Sám bych nejraději ze všeho udělal to samé, ale nemohu, tak jen myslím na to, jak by to třeba mohl být hezké, kdybych ten čas čirou náhodu na to měl. Na druhou stranu, kdybych ho měl, tak buď by to bylo následkem nenadálého zbohatnutí, což je dost málo pravděpodobné, nebo tím, že by mi zkrachovali zákazníci a chlebodárci, což je také dost málo pravděpodobné, aspoň doufám.

S těmi Rusy, Ukrajinci, a dalšími, máte pravdu, ale jenom teoreticky. Prakticky si tady skoro každý dostatečně drzý jedinec dělá co chce, protože policie je dílem neschopná, dílem lehce zkorumpovatelná. Stav legislativy si netroufám komentovat, protože jí až tak do detailu neznám, ale problémy jsou spíš bych řekl v neschopnosti, mnohdy záměrné, jí patřičně vykládat a používat. Rusové, Ukrajinci i jiní jsou pak mistři v ohybání a zneužívání čehokoliv, mezer v legislativě pak zejména. Spousty mladých lidí zneužívají studium jako záminku k získání důvodu k dlouhodobějšímu pobytu a ono jim to na rok až dva prochází poměrně snadno a beztrestně. Zneužíváno je to prý i proto, že tam není povinnost platit si zdravotní a sociální pojištění. Založit si tady firmu, nebo požádat o živnostenský list, také může bez problému skoro každý a také to tak dělá.

Když jsem byl vyřizovat pozvánku pro jednu osobu z Ukrajiny, tak jsem si na cizinecké policii poseděl docela čekaje na volného ouřadu docela dlouho, díky vlastní nepozornosti hned 2x, protože se mi povedlo ve formuláři vyrobit chybu, moje blbost, to nikomu vyčítat nemohu. Nicméně díky té chybě jsem mohl pozorovat chvíli místní cvrkot a obrázek to zrovna hezký nebyl. Určití, už na první pohled dost odpudiví, drzí a arogantní, týpci, slizští jako úhoři, si courali do některých dveří k některým úředníkům jak a kdy se jim zlíbilo, jakoby ten ouřad patřil jim a ne státu a ty kufry papírů, které tahali dovnitř a ven, dávaly jasně tušit, jaké velké hromady dušiček se tu časem objeví. Odhaduji to řádově na stovky až tisíce za den. Bylo mi z nich dost na nic, jak z těch slizounů, tak i z těch na druhé straně, z těch snad ještě víc.

S tou mou pozvánkou to dopadlo stejně neslavně, protože ta mnou pracně pozvaná osoba měla rozpor v domácí adrese. Díky rozdílu v době vydání, měla v pase jinou domácí adresu, než v obdobě občanky, tak jí nedali na konsulátě vízum. Vyřídit lejstra na Ukrajině trvá dlouho, protože jsme se vidět potřebovali dříve, než budou ukrajinští ouřadové ochotní hnout zadkem, absolvoval jsem v létě cestu do pekla a nazpět, protože našinec vízum k návštěvě Ukrajiny nepotřebuje. No, znám i příjemnější a méně drsné a dobrodružné kratochvíle, naštěstí mi to zabralo jen týden. Nicméně na návrat domů jsem se na té Ukrajině nesmírně těšil a po několik měsíců jsme se tady cítil naprosto krásně. Přesně ale jen do momentu, dokud z nějakého důvodu nemusím navštívit nějaké ruským bordelem již zasažené místo, jako jsou třeba motolská nemocnice, nebo úřadovna cizinecké policie.

Když jsem byl nedávno v jednom krásném pražském hotelu navštívit presentaci jedné velké firmy, přednášel tam před obědem v angličtině jeden velice inteligentní, bystrý a vtipný pán z původem z Turecka. Ten kromě spousty zajímavých technických a technologických záležitostí, kterými vás nebudu trápit, hovořil i o tom, že díky regionu EMEA (Europe, Midle East, Africa), který má v jeho firmě na starost, navštěvuje rozličné země a je-li někdo tady v Čechách nespokojen, je to prý jen rozmar, který po návštěvě třeba Maroka, nebo Alžíru, nespokojence v okamžiku přejde. Po mé letní ukrajinské cestě, jsem mu v duchu musel dát za pravdu. Naše nespokojené, ukřivděné a věčně opruzující soudruhy odboráře bych do zmiňovaných zemí na pár týdnů poslal na povinný studijní zájezd. Třeba by jim svitlo a na chvíli by konečně utichli. I když zrovna tyhle řvouny obávám se napraví až zubatá.

drak řekl(a)...

ZŽ:

S myší, co rychle roluje a s obratnými prsty se ta množstevní náhražka kvality ze strany trollů přeskakuje snadno a rychle. Mě jsou ukradení asi jako loňský sníh a hospodský s tím aspoň nemá práci, za kterou beztak není placen a je-li tak vděkem ze strany některých a nevděkem a napadáním ze strany trollů za to si toho moc nekoupí.

Šaman řekl(a)...

K devastaci českého pohraničí: V nedělním pravidelném pořadu Deutsche Welle o evropských zemích, který jde z Brusele v angličtině a na ČT24 jest dabován do češtiny, mluvili o desítkách a stovkách devastovaných bývalých zámečků v Meklenbursku - Pomořansku. Nedevastovali je Češi, ale nejdříve Wehrmacht, pak socialističtí Němci, načež je sjednocení Němci nechali 20 let chátrat, až teď některé z nich dochátraly do ruin. Halt dnes už není doba na to, udržovat byt s tisíci metrů čtverečních…

informace řekl(a)...

Draku,
ČR jako členská země EU by měla mít podobné zákony na imigraci, povolení k pobytu, založení vlastní firmy jako Itálie. Našla jsem právnický portál, kde jsou všechny italské zákony v této věci uvedeny a vyloženy, ale je to složité (ony se ty zákony stále doplňují) a tak jsem to nechala být. Fakt je, že imigrant musí dostat od questury (policie) povolení k pobytu a jen potom na tomto základě může žádat o povolení vlastní podnikatelské činnosti.
Zřejmě u vás budou normy mírnější, anebo nejsou dodržovány.
V Itálii Rusové nepředstavují žádný problém, je jich podle statistického úžadu všeho všudy asi 30 tisíc. Našla jsem i tabulku.
http://www.comuni-italiani.it/statistiche/stranieri/ru.html
I tabulku z r. 2007 o imigraci z bývalého východního bloku.
http://intelligenzia.info/publ/chi_sono_russi/russi_in_italia/statistiche_sugli_immigrati_provenienti_dall_ex_blocco_sovietico_residenti_in_italia_al_31122007_dati_istat/3-1-0-29
Zřejmě sem jezdí za lepším živobytím jako i do Česka. Nemyslím, že by mezi nimi byly nějaké rozkladné živly, nějaká avantgarda následujícího obsazení hostitelské země. A pravděpodobně odešli ilegálně z Ruska, proto se leknou, když se na ně promluví rusky. Jaké má Rusko zákony pro emigraci svých občanů do ciziny, to teda nevím, ale jistě si odtamtud nemůže každý odejít jen tak. Jinak si to jejich chování neumím vysvětlit. Že nepovídám pohádky, by mohli potvrdit mí rodinní příslušníci. Hlavně vnuci z toho mají legraci, i když rusky nerozumějí.
Zmíním Vám jeden zvláštní případ, když k nám přišla na návštěvu manželova sestřenice se svou ruskou pečovatelkou. Zeptala jsem se pečovatelky rusky, odkud je a ona na mne vytřeštila oči, udělala dva kroky nazpátek a vyhrkla podezřívavě:"A kto vy?" Tak jsem raději přešla na italštinu, ale stejně se moc neuklidnila. Čeho se bojí?
Kolik je těch Rusů celkem v ČR, to nevíte?
Z StK jsem si dělala jen legraci. Asi bylo pěkné počasí a tak toho využil. Snad nám pak nějakou tu podařenou fotku ukáže. Tedy fotku Matky Přírody.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Přesně tak, Ó Velký Šamane.
A v Americe rasisti vraždí černošské děti.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Věčný Marxi, proč jenom dokážu tak rychle číst?
Jen jsem si kontroloval svůj příspěvek, a zrak mi padl na příspěvek vyšší ...
A než jsem stačil očima ucuknout, tak jsem si to přečetl.
Zač mne tak trestáš, Felixi Edmundoviči?!
Je to ÚDĚSNÁ naivita nebo provokace, ta otázka pana Informace "Čeho se bojí?" (Rusové žijící a pracující mimo vlast).
To nikdy pan Informace neslyšel o рэкетe? Tomu nevěřím.
Takže zase provokuje.
Fuj teufel.

informace řekl(a)...

Ne, že by jejich mafie provozovala racket i v cizině, to jsem opravdu neslyšela. A co by na takových malých lidech mohli vymáhat? Že tu bloudí jejich tajní agenti, to četli snad všichni.
Máte-li nějaký materiál, dejte odkaz. Alespoň se zase něco nového dozvím.

informace řekl(a)...

Takže Rusáci se mě lekají, poněvadž mají za to, že jsem ruská mafiánka?
No, to jsem měla vědět, když jsem nadávala tomu podvodníkovi, co mi zničil na odpočívadle Dieffenbachii, poněvadž z ní vyráběl zázračnou mast na revma. Syčák! Takhle jsem ho postrašila málo.
Kromě toho ta květina je toxická. Všechny knihy na to upozorňují.

A.S. Pergill řekl(a)...

Informace,

V americkém hotelu ubytovali ruského a anglického hosta v jednom pokoji, protože už neměli víc místa. Ráno byl Rus nalezen pod oknem pokoje na chodníku, rozplesklý jako žába, v šatech a botech. I jal se šerif vyslýchat Angličana, co se tam během noci odehrálo. A Angličan vypovídal:
"Já vypil v baru sklenici whisky and soda, jak je u nás zvykem, a můj spolubidlící dvě láhve vodky, jak je u nich zvykem. Já se po příchodu na pokoj osprchoval a převlékl do pyžama, jak je u nás zvykem, můj spolubydlící ulehl do lože v šatech a botech, jak je u nich zvykem. A když ráno někdo zaklepal na dveže, já se zvedl z lože a šel otevřít, jak je u nás zvykem, a můj spolubydlící vyskočil skrze zavřené okno, jak je u nich zvykem."

Tenhle vtip mi připomenuly vaše zážitky s Rusy.

drak řekl(a)...

informaci:

Kdyby se otrávil sám ten padouch co tu kytku utrhl, tak by ho nepochybně nebyla žádná škoda. Třeba tu přiotrávenou "zázračnou" mast prodá tomu pravému, který si to "zaslouží" ještě víc. Třeba nějakému tomu slizounovi, co tahá masově Rusy sem do Čech.

Vašich 30.000 vám při velikosti Itálie závidím, protože to je krásné číslo. I kdyby jich bylo tohle číslo tady, tak by to pořád ještě bylo krásné. Už si nevzpomínám, kolik vojska pojala kdysi kasárna v Milovicích a jinde, ale celkově jich tu kdysi bylo několik desítek tisíc a teď? Teď jich tu jsou mým odhadem něco přes 200.000, možná ještě víc. Údaje z ČSÚ jsou takové nějaké nanicovaté, asi nás nechtějí lekat, nebo rovnou záměrně mlží a zastírají, jak tu dobrým zvykem:

http://www.czso.cz/csu/cizinci.nsf/kapitola/ciz_pocet_cizincu

Moc se z toho zkrátka nevyčte.

Na druhou stranu, tady se rovnou nějaký drzý ruský xicht chlubí, jaký je to bezva výdělek, tahat Rusáky do Čech:

http://www.irucz.ru/cz/zpravy/1-/102-ceska-republika/10211-/-/109-socialni-oblast/6405-ruskojazycna-komunita-v-praze-budovani/

To asi bude jeden ze zaměstnavatelů oněch slizounů, které jsem viděl v akci na cizinecké policii, obchází se, ohýbá a zneužívá ta legislativa asi snadno a rychle, zejména je-li to úřední stanovisko podpořeno i finančním argumentem. Tolik jen k těm policejním chudinkám, co tady řvali, že potřebují zvednout platy. Podle mého potřebují dílem zastřelit za úplatnost a dílem, v těch napravitelných případech, přetáhnout bejkovcem, aby byli vstřícnější a pracovitější.

Ono asi těch Rusů v Itálii nebude tolik, protože oni by asi do Itálie velice rádi, už tradičně, ale italské úřady jsou asi o dost ostřejší a méně korumpovatelné, nežli ti naši čeští šašci a v Itálii je také objektivně vzato život o dost nákladnější, za 2 dny jsem například na dálnici projel tolik peněz, kolik tady dám za dálniční známku za 2 roky. Tohle pravého Rusa, který se přeci jen živí spíš prací, spolehlivě odpudí, tohle zaplatí jen ten hodně zazobaný zmetek, ale ten to ani nezaregistruje. Kdosi ze známých na nějakého takového v Itálii narazil a říkal, že kudy chodil, tudy trousil, eura samozřejmě. Kolik Rusů kvůli tomu obral doma v Rusku, nebo třeba v Praze, to snad ani nechtějte vědět. Hodně, přímo mraky a hejna. Na druhou stranu, když si to nechají líbit a nepíchnou do nich vidle, je to i jejich chyba, velká. Ale takoví oni jsou.

drak řekl(a)...

A.S. Pergillovi:

Za vtip díky, je nádherný a pravdivý zároveň :-)

drak řekl(a)...

Nedávno jsem se od jednoho Rusa, co si tady vyřizuje občanství dozvěděl, že svým způsobem je vlastně jednodušší získat trvalý pobyt v ČR a následně pak i české občanství, nežli pro rodilého Moskvana, který byl k nějakému datu (myslím, že během roku 2008) v zahraničí, protože si nestihl zažádat v ten správný moment a teď by na něj čekal několik let a s velmi nejistým výsledkem, což je samozřejmě jen ten správný korupční potenciál. V Rusku je teď prý docela dost lidí bez občanství. Putinova administrativa takhle válčí s vlastními občany, protože ony je ty masové odjezdy do zahraničí asi hodně štvou, protože nemají koho oškubávat, opruzovat a buzerovat a už nevědí co a jak by provedli, aby to zatrhli. Celou historku jen dokresluje, že mému blonďatému modrookému Moskvanovi, jehož praděd se přistěhoval do Moskvy roku 1607 (doloženo opisem z prastaré matriky), sděloval toto oficiální úřední stanovisko jakýsi nezřízeně otylý a stejně tak i drzý etnický Kazach, který bude v Moskvě tak pár měsíců i s cestou z Kazachstánu, ale který už to ruské občanství má a to na rozdíl od rodilého Rusa bez čekání. Zdá se, že Rusko čeká na svého El Cida a rekonkvistu. Rusko na ní ale čeká marně, protože všichni práce schopní Rusové, co se ještě nestihli uchlastat k smrti, už jsou zásluhou Putinovy administrativy tady v Čechách, nebo někde jinde, ale většinou už ne v Rusku. V Rusku samém se už ten odjezdu neschopný zbytek jen tiše, zato čím dál tím rychleji, prochlastává k smrti.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

Neff má dnes také pěkné podobenství: Nastala situace, která se dá charakterizovat jako prd v kupé. Je nabité kupé a někdo se v něm uprdne. Co se stane? Spojí se neprdící a vyhodí smraďocha? Ne. Odejdou a smraďoch zůstane. Hulváti vytlačují slušné a seriózní lidi

informace řekl(a)...

Tak jsem článek o ruské mafii v Itálii našla.
http://notizie.virgilio.it/esteri/mafia-russa.html

Ruská mafie je třetí, co do vlivu, kriminální organizace na světě, po italské a čínské.
Spolupracuje s místními organizacemi, má své vyhraněné působiště, tak aby se s nimi nedostala do kolize. V Itálii prý kontroluje nelegální dovoz zbraní, dovoz narkotik, prostituci. Kromě toho prý kontroluje i italský trh se zemědělskými produkty.
Interpol prý dosud ani nevypracoval zprávu o její přibližné velikosti a působení.
Zvláštní je, že se ve zdejších novinách o ruské mafii nepíše, přesto že s ní mají italské soudy již značné zkušenosti.

Ruská mafie bude působit pravděpodobně i v ČR.A bude mít asi své drápky i v policii.

drak řekl(a)...

informaci:

O tom, že tyhle drzé držky mají dlouhé prsty a velký vliv, svědčí výmluvně i jeden medialisovaný případ. V tomto případě jeden brněnský cizinecký policajt, byl nahrán inspekcí při vydírání jedné Ukrajinky, když za prodloužení pracovního povolení požadoval značný úplatek. Tento mu pak byl předán, on byl při tom nahrán a zatčen i s hotovostí. Nicméně při dohře to vypadalo, jakoby zavřít měli tu Ukrajinku a ne jeho, protože s jeho postavením mimo službu byly potíže, jí to povolení k pobytu a pracovní povolení jeho kolegové neprodloužili. Proč asi? No nejenom že nezaplatila, ale ještě ho udala. Ta drzost! Neskutečné potíže měla ta Ukrajinka i s povolením vstupu a získáním víza za účelem dostavení se k soudu, aby stihla přiletět a odletět, pomalu aby jí objednali vrtulník z letiště k soudu a zpět a soukromý let z Ukrajiny tam i zpět. Jeden nestíhal žasnout, co je všechno je v tom Brně možné. A to je jen špička ledovce, která se náhodou dostala do médií. Co ten zbytek? Ten jede v klidu dál.

Některé ruské drzé ksichty a nemám teď na mysli jen ty odpudivé slizouny, kteří si chodí na pražskou cizineckou policii se stejnou lehkostí jak domů do maštale, se tu opravdu musí cítit líp než doma. Konec konců, když KSČSSD, která kdysi prostřednictvím Paroubka vládla, tak to byla ona, kdo započal rozhovory s americkou administrativou o umístění onoho radaru v Brdech. Ten samý Paroubek pak v opozici otočil o celých 180 a na ruské přání, za ruské prachy a asistence ruského generála a za pomoci ruských firem zde, ten radarový projekt shodil pod stůl.

Teď, když rupají jednotlivé korupční průšvihy, prý se policie hodně činí. Tak já s napětím čekám, zda to dojde také dojde ke Kočkům a Paroubkovi, nebo ne. Jeden průšvih v dopravních podnicích už praská ve švech, budiž, ale to je asi jen 1/4 městského rozpočtu. Co ten zbytek? Tam nebyla v pořádku snad jediná zakázka. A jak říkal jeden bývalý vekslák, cituji: "V Praze? V Praze já se nebojím nikoho, kromě Kočků, to jsou takoví zmetci (řekl to o dost jadrněji), že jim raději jdu z cesty." A zrovna Kočkové si díky Paroubkovi na magistrátě přišli na své a zrovna tady je ticho po pěšině, jakoby se slehla zem. Já doufám, že jenom dočasně.

ZŽ:

No já těm hulvátům přeji setkání s magorem, co se nebojí a jedná impulsivně, asi jako když Kočka junior narazil na magora Ďurička a ten milého Kočku, zastřelil jako psa. Chodí-li člověk po světě slušně, možná, tak sice moc nevydělá, ale aspoň ho nechce kdekdo zastřelit. Zato smraďocha z kupé byl s chutí zabil snad každý, kdyby za to nebyl kriminál. Ti impulsivní na to ale v ten okamžik tak nějak nepomyslí.

Nyní, i tady ve městě, roste počet drzých tupounských hovad, která jsou příliš líná na to, aby vylezla z auta, došla ke zvonku a stiskla ho, a zároveň jsou příliš lakomá na to, aby místo klaksonu použili mobil, který už má dnes ale skoro každý, tak přifrčí před dům s několika desítkami bytů a troubí jak slon co trpí zácpou. Kdysi na jednom bratislavském sídlišti jeden nasraný magor vystřílel do takového auta celý zásobník, zabil bohužel jen spolujezdce. Policie na tyhle blbečky bohužel kašle, tak jako na spousty dalších věcí. Ona přece musí chránit grázly před slušnými lidmi. Kdyby aspoň na ně šlo beztrestně mrsknout litinový kýbl splašek i s kýblem, nebo jim zvalchovat ten jejich krám třeb 1/2 cihly, já myslím, že by je to přešlo, jenže jim za troubení hrozí teoreticky pár stovek a vám za 1/2 cihly pár let za výtržnost. Tak se pak nedivme, že to vypadá tak blbě, jak to vypadá.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Ach, jak je LASAKVÝ, ten nezávislý slovanský vlastenecký myslitel drak!
Střílet lidi doslova za PRD, střílet osoby vydávající hlasité zvuky na sídlišti, milovaném to domově opravdového českého pravičáka - toť myšlení a jednání vpravdě laskavé, slovanské, tak odlišné od brutality vozembouchů, Němců a internetových trollů.
Ano, obránce míru a pokroku prostě občas MUSÍ vzít do ruky zbraň, aby mohl odstranit například cizí dětičky, nezřízeně vřískající na pískovišti pod okny jeho rodného paneláčku. Řvou ti spratci každý den, o víkendu od rána do večera, ani člověk nemůže mít otevřené okno - tak ho ten vřískot ruší od sledování telky.
A policie s nimi nic nedělá.
Navíc někteří z těch parchantů jsou podezřele hnědí - asi Cikáni, vozembouchové, Kavkazani, Italové.
Takže člověk vytáhne pušku nebo ještě lépe samopal, a po chvíli OPRAVDU HLASITÉHO vřískání je klid.

Stejně tak je nutno naložit se štěkajícími psy a jejich majiteli.
A co s motorkáři, budícími svým rachotem celé sídliště?
Co se stavebními dělníky, rušícími klid sbíječkami a hovorem v cizím jazyce?
PRÁSK a BUM!
A je klid.
Jen ta spotřeba munice začíná být problém - leze to do peněz, to udržování klidu a pořádku. Neměl by přispívat magistrát, třeba z nějakého fondu na zvelebování města?
Měl, že?
Takže máte nové volební téma, pro opravdu vlastenecké kandidáty: Příspěvky laskavým občanům na munici.

Čest a Nazdar!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Ehmmm...
Má být "LASKAVÝ".
Za chybu se omlouvám všem vlastencům i vlastenkám.

informace řekl(a)...

Draku,
několik případů korupce italské policie vyšlo najevo, ale pokud vím, není jich mnoho.
Itálie má totiž dva policejní zbory: civilní policii (Polizia dello Stato) a vojenskou policii (Arma dei Carabinieri), které vykonávají téměř stejné funkce. Carabinieri mají vojenskou strukturu a zastávají i policejní funkci u vojenských zborů. Každý závisí od jiného ministerstva - civilní policie od ministerstva vnitra, carabinieri od ministerstva obrany.
Carabinieri mají pověst poctivých výkonných lidí, takže když vám něco ukradnou nebo jinak poškodí, je zvykem to nahlásit vojenské policii a ne státní civilní.
Snad to soutěžení mezi dvěma zbory nějak brzdí i korupci.
Itálie má největší počet policistů v Evropě, hned po Německu.
I na rušení klidu existují zákony. Je třeba podobné případy, jako ty o kterých píšete, nahlásit policii. Sám nesmíte dělat nic nebo se dostanete do pozice vinníka Vy.

informace řekl(a)...

Dovoluji si obrátit pozornost velectěného štamgasta S.H. na zprávu, kterou přinesly dnešní noviny.
Jeden Američan na Floridě náhle zemřel poté, co vyhrál závod, kdo sní nejvíc živých švábů a červů. První cenou v závodu byla krajta tygrovitá.
Dotyčný vyhrál, ale udělalo se mu špatně, vyšel tedy na vzduch a padl na zem mrtvý. Policie teď čeká na výsledky pitvy.
Jak se říká, všeho moc škodí, že?

drak řekl(a)...

informaci:

Když tak nad tím letmo uvažuji, a protože jsem placen za něco úplně jiného, tak tedy opravdu jen letmo, tak si myslím, že tady před válkou existovalo četnictvo a policie, podobně jako jsou teď v Itálii karabiníci a policie. Francie to má myslím podobné. Možná, že by nebylo do věci, se nad tím zamyslet a zkusit se k tomu vrátit, případně to i nějak přizpůsobit moderní době. Konec konců jak sleduji naše dnešní trable a průšvihy, podobají se těm italským z dřívějších dob, takže by možná nebylo od věci napodobit způsobem aplikovatelným v místních podmínkách i italskou cestu z průšvihů ven. Máme díky dvěma po sobě jdoucích totalitních obdobích svých vlastních problémů až nad hlavu a spolu s tím silný ruským vlivem dohromady, je to pro takhle malý a ne zrovna stabilní stát až příliš devastující.

Já osobně se zásadně do ničeho, kde v podstatě o nic nejde, zásadně nemíchám. Kdyby mi šlo o život, což je jiný extrém, klidně bych se bránil, je totiž pořád lepší zůstat naživu a schytat flastr do presidentské přípravky, nežli zůstat díky přílišným ohledům a váhání nad následky bradou vzhůru.

Na několik utroubených blbečků zabralo, když jsem je i s jejich plečkami vyfotil vyloženě provokativním způsobem, že nemohli přehlédnout, že to dělám, nějak je pak přešla chuť, už jsem je pak neslyšel. Na jiné zase zabral soused z přízemí, mohutný chlap, co jim pohrozil rozbitím huby. Protože sám váží skoro půl druhého metráku a špekoun to opravdu není, blbečci v plečkách dali pokoj. Teď je už skoro klid. Policie? Tu máme v tom lepším případě pro ozdobu, v tom horším pro korupci a ochranu grázlů před slušnými lidmi. Jestli se teď v té očistné vlně rozplete i něco směrem ke zkorumpovaným policajtům u cizinecké policie a dalším a dalším zatuchlým a smrdutým vodám v českém policejním rybníce, třeba časem změním názor. Zatím i přes veškerý positivní humbuk v médiích zůstávám jen v mírně méně pesimistickém očekávání budoucna. Byť zabásnutí Dalíka je docela dobrá zpráva. Ale tolik jich tam ještě chybí..

A.S. Pergill řekl(a)...

Draku,
igelitový pytlík naplněný vodou (inkoustem, tuší, razítkovou barvou) taky udělá svoje ale nezanechá trvalé škody (záleží, pochopitelně, na výšce). A hrst hrachu na plechu střechy auta pěkně zarachotí, aniž by nadělala to samé, co krupobití.

drak řekl(a)...

A.S. Pergillovi

Kdysi, když jsem pracoval ve 4 poschodí v Nekázance, pravidelně troubili dole v ulici v pátek odpoledne vzteklí tupouni, takoví ti, co k převozu jedné vypasené jalové zadnice, oteklého panděra a nařvané držky, potřebují celé auto, místo aby užili hromadné dopravy. Místo aby tiše posečkali, až se to rozjede, tak troubili a troubili. Můj velice slušný, inteligentní a vstřícný kolega, takový příjemný mladý muž, jakých je v populaci opravdu velmi málo, je zkoušel chodit promluvou přesvědčit, aby toho nechali. To bylo marné. Pak jsem se dostal ke slovu já s pikslou hliníkových desetníků, zbylých po jakémsi zesnulém vášnivém mariášníkovi, nejedlou čočkou a hrachem a to pomohlo, aspoň na chvíli, ono ze 4. patra to přeci jen nějakou rychlost nabere. Jenže pak se to kousek posunulo, přijela další várka, ještě nevychovaná, a celé se to muselo zopakovat. Nicméně aspoň chvílemi byli potichu.

Ti moji dnešní tupouni už stojí úplně pod jinými úhly a příliš blízko aut, která bych zasáhl jen nerad, také už nehážu tak dobře a hlavně tak přesně, jako dřív, dávno jsem vyšel ze cviku, nehledě k tomu, že ty aerodynamicky všelijak zašmodrchané pytlíky, mohou nepříjemně překvapit brzděním a výchylkami z původně zamýšlené dráhy, tohle není úplně a za všech okolností použitelné. O něco lépe použitelné věci z hlediska zacílení a jeho přesnosti, jako airsoftové pušky a pistole, nebo i paintballky zase mohou ublížit, u airsoftu není tak úplně nemožné vyrazit oko u paintballu jde o zrak také, nebo se může přihodit úraz krční páteře, otřese mozku, atd atp. Potenciální problémy z toho vzešlé za tu taškařici podle mého rozhodně nestojí. Tak jak jsme to vyřešili nahodilou spoluprací se sousedem z přízemí si myslím bylo za daných okolností asi to nejlepší, co šlo udělat.

Kopretina řekl(a)...

Jíst šváby a červy. No to bych umřela, jak někteří lidé můžou dělat něco takového. I když v mé obci se říká "proti gustu žádný dišputát", ale rozhodně bych šla raději na 2 nebo 3 dny uklízet do parku nebo uklízet ulice, než jíst něco tak hnusného.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Tak TOHLE mnou vážně otřáslo!
Ta představa, jak právně a medicínsky vzdělaná pravicová potenciální dědička rodinného domku s bazénem FYZICKY pracuje, jen aby se nemusela živit šváby a červy ...
Ano, dva až tři dny zametat v parku - nad něčím tak strašlivým by se snad i kámen ustrnul.

Z příspěvku velectěné předřečnice ovšem implicite vyplývá, že pokud by měla fyzicky pracovat déle než 2 až 3 dny, tak raději bude jíst tu hemživou havěť.
Inu, jak se u nás říká, über Geschmack lässt sich nicht streiten.

Míru zdar!

drak řekl(a)...

Kopretině:

Chápu, že hmyz a červi jsou na první i druhý pohled dost nevábní. Na druhou stranu, jak dokazuje nejedna asijská kuchyně či medicína, tak jako strava i jako léčivo je to věc hodnotná.

Za určitých okolností, jako je třeba několikadenní hlad, nepochybuji o tom, že by člověk tu hravě nechuť překonal. Přeji Vám, abyste nic takového nemusela zažít.

Věcně vzato je například spousta hmyzu bohatá jako strava na bílkoviny a proteiny. Indická medizína zase má spousty receptů ze žížal na léčení kdečeho, obecnou slabostí počínaje a ženskými problémy konče. Věřím, že intensita trápení při některých problémech rovněž pomůže překonat nechuť k žížalám, zejména, když naše léčiva jsou pro spoustu Indů, či jiné lidi například cenově nedostupná.

Rčení "Nikdy neříkej nikdy." má svůj hluboký smysl.

informace řekl(a)...

Never Say Never Again
http://casacinema.eu/movie-film-Agente+007++Mai+dire+mai+1983+streaming-8379.html