pátek 26. října 2012

MOBY DICK: Tlustokožci

Rebelové, odbojníci, opozičníci, teroristi, povstalci, revolucionáři a jiní zachránci lidstva

**************************************************************
Neděle 21. října 2012
Včera skončilo druhé kolo senátních voleb. Z dvanácti komunistických kandidátů prošel toliko jeden. Deset jich prohrálo s kandidáty ČSSD, v pražském 8. obvodu nad jedním zvítězila Daniela Filipiová (ODS). O jedno místo tentokrát soupeřili dva protivníci.
"Nicméně my jsme s celkovým výsledkem spokojeni, při tomto testu nás voliči zařadili celkově na druhé místo a to je pro nás dost významné." (Pavel Kováčik, předseda poslaneckého klubu KSČ(M), v rozhovoru pro Hospodské noviny.)
Mrtvá Kočka: "Kdežto socani byli předposlední."

Stav senátorstva dnes v 10:00 ráno:
Komunisti - setrvalý stav dva.
ČSSD si polepšila o 5 kusů na 46.
ODS skončila s výpraskem mínus 5; 15 Mohykánů je historicky nejhorší výsledek.
Klidná síla KDU-ČSL zůstává na svých pěti.
TOP 09 měla jednoho přeběhlíka, teď má 4 zástupce.
Mrtvá Kočka: "Nikoli TOP 09, ale Starostové."
Zelení mají díky jedné nezávislici Elišce Wagnerové zase jednoho zástupce, takže si mohou říkat "parlamentní strana".
Mrtvá Kočka: "Říkat si to mohou."
Díky nezávislákům se do podobné situace dostaly i nové parlamentní strany: Ostravak a Piráti.
Dva nezávisláci se stali senátory bez podpory stran: Podnikatel s vlastním egem Tomio Okamura a prezident Agrární komory Jan Veleba.
"Doufám, že se bude totální vítěz voleb ČSSD chovat slušně, jako jsme to dokázali my, když jsme měli většinu. Pokud budeme stát při sobě a dobře vysvětlovat politiku ODS a držet se programu, tak i těch patnáct může být bohatě vidět." (Přemysl Sobotka, místopředseda Senátu za ODS, a – pro něj bohužel – prezidentský kandidát této strany.)
Žena Moby Dicka: "Ano, ano, stát při sobě a dobře vysvětlovat politiku ODS a držet se programu, to je dlouhodobě osvědčená devíza modrých ptáků."

sKarta by mohla být pro příjemce sociálních dávek dobrovolná. Zejména s ohledem na budoucí možné vyplácení důchodů tímto vysoce sofistikovaným systémem se to jeví být vhodné. Většina důchodců (i mnozí sociální pobíratelé) totiž už mají svá konta u jiných bankovních ústavů, a povinný odběr státních peněz do soukromé firmy by mohlo být konkurencí napadeno u antimonopolního úřadu. Moby Dick tuto povinnost považuje za další buzeraci ze strany státu, která uvádí lidi, již jsou v tísni do další tísně. Proti povinné sKartě se postavil i ombudsman, ale na něj taky nikdo nedbá.
"No tak dobře, no." (Jaromír Drábek, ministr práce a sociálních věcí v demisi, zvažuje nepovinnost sKaret.)
Žena Moby Dicka: "Takovou blbou samozřejmost jste nemohl navrhnout rovnou? Před volbami?"
Mrtvá Kočka: "Troubo?"

Podezřelé korupčnoidí aktivity exředitele CzechInvestu Miroslava Křížka, krasavce z hnízda blbů ODS na Praze 13 zapříčinily, že je stopnut slibný projekt CzechEkoSystem. Podnikatelé z něj měli získat dotace z EU ve výši 205 milionů Kč. A na co? Na školení, jak přesvědčit investory, aby žadatelům dali peníze. Účast na projektu je fakticky nezbytná, aby se dotčené firmy mohly hlásit o další celkem miliardu z připravovaného rizikového státního fondu, jenž bude podporovat rozvoj "inovativních společností".

Mrtvá Kočka: "Dotace na školení, jak získat dotace."

V českých psychiatrických léčebnách je na pokojích až 14 lůžek. Ze zdravotnických peněz jde na psychiatrii 4 %, v EU je to kolem 7 %.

US prezident Obama vyjádřil obamy o Romneyho duševní stav. Ten prý trpí "romnézií", neb mění politické postoje, jako by si při svých slibech nepamatoval co slíbil minule.
Žena Moby Dicka: "Zatímco Obama jako US preident dělá něco jiného, než co slíbil, jako kandidát."
Mrtvá Kočka: "Naštěstí pro Ameriku – co se zabíjení teroristů týče."

Nový rámec dohody nad rámcem dohody o bankovní unii EU:
1.Evropská centrální banka bude nést "plnou zodpovědnost" nad všemi (asi 6.000) eurobankami. Nad těmi s eurem, i nad těmi bez eura.
2.Sledováním "většiny z nich" pověří národní regulátory.
3. Zasáhne "kdykoli" to uzná za vhodné.
Žena Moby Dicka: "I když to národní regulátor bude považovat za nevhodné?"
4. "Právní rámec" plánu vznikne do 1. ledna 2013.
Mrtvá Kočka: "Zlatý voči!"
5. Zbývá už jen pouze "doladit" detaily. Bankovní unie tak může vzniknout už napřesrok.
Petr Nečas: "Neznáme podobu návrhů, které se týkají bankovní unie, riziko českého veta tak trvá."
Anděla Merkel: "Máme různé názory, ale dokážeme nalézt blízká stanoviska, a dokonce nalézat podstatná řešení."
Mrtvá Kočka: "S francouzským prezidentem."

Ze syrské války: Muslimové slaví o víkendu svátek Íd al-adhá (Aid-El-Adha, Kurbam Bajram), tedy Svátek oběti. Ten připomíná Ibrahímovu (Abrahámovu) oběť, který tedy nakonec místo Išmaela (Izáka) zařízl kolemjdoucího beránka. Jde o jakési "muslimské Velikonoce" (anebo mohamedánský Pesach). Během nich by měl ustat boj mezi bratry. Jak navrhuje Lachdar Brahímí, zvláštní vyslanec OSN & Ligy arabských států syrské vládě i rebelům. Obě strany souhlasí.
Žena Moby Dicka: "Až jako první přestane ten druhej."
Mrtvá Kočka: "Na zabíjení kolemjdoucích občanů panuje shoda."

Palestinský výbor Svazu arabských právníků předal plaketu nazvanou "Chanadí Džaradat" u příležitosti "sladkého výročí jejího mučednictví“ rodině Chanadí Džaradat. Tato teroristka na sobě 4. října 2003 odpálila bombu v restauraci Maxim v Haifě. Při této sladké záležitosti povraždila 21 lidí a dalších více než 50 zranila.
Svaz arabských právníků reprezentuje právnické komory v 15 zemích a další 27 přidružené organizace s celkem více než 200 tisíci členy a je členem mnoha organizací OSN.
Žena Moby Dicka: "Ne všechny podporují zabíjení Židů."
Mrtvá Kočka: "Přímé zabíjení."

"Je to kulturní terorismus." (Zástupce íránské státní anglickojazyčné televize Press TV k rozhodnutí Eutelsatu odpojit 19 státních TV a rádií, zaměřených na vysílání do Evropy a části středněbližního Východu.) Eutelsat přestal svoje služby poskytovat Íránu kvůli novým sankcím EU.
"Kulturní terorismus proti přípravě jaderné války." (Mrtvá Kočka.)
"Chtějí zabránit tomu, aby naše názory byly slyšet." (Ezatolláh Zarghámí, ředitel IRIB.) IRIB přímo řídí státní média a je přímou složkou íránských tajných a bezpečnostních složek.
"Američané jsou znepokojeni. V prezidentských volbách hrozí podvody… USA a Evropa touží po geopolitickém konfliktgu… Turecký premiér Ergodan chce válčit proti Sýrii…" (Propagandistické titulky IRIB.)
Žena Moby Dicka: "Tak si vypustěte vlastní družici. Už to umíte. Byla vám odepřena placená služba, nikoli svoboda slova."
Mrtvá Kočka: "Svoboda lži."

"Satelitní operátor by v principu neměl cenzurovat obsah." (Anja Zimmer, předsedkyně Německé federace novinářů.)
V Íránu, zemi, která je co se týče svobody projevu na pěkném 175 místě ze 179, je trestné vlastnit satelitní přijímače, Anjo.

Pondělí 22. října 2012
Povolební jednání začala v Česku už natvrdo. Komunisté mají po krk tichých podpor a požadují přímou účast v krajských "vládách".

Hospodky zrovna dnes zveřejňují info o majetku "odbojného poslance" ODS a vůdce "opozičníků", či "Tluchořovců" Petra Tluchoře: Obviněný si staví vilu za 10 Mega (v Kč). Část zaplatil, na část si vzal hypotéku. Teď, když sedí ve správní radě VZP, se mu příjem zvedl o 280 tisíc ročně. A ještě mu tetička věnovala byt za dva a půl mil. Pozemek měl za darmo: Tchán mu vyčlenil koutek na svém pozemku v Kersku, za který dal 6 melounů. Tedy: On ten pozemek o rozsahu 9.000 m čtvercových má cenu 6 milionů. Ale tchán dal jen 20.000 za firmu, která měla tu parcelu v majetku. Rozdíl v ceně je prý jen formální; jednoúčelná firma Longfelow pro něj pozemek zcelila, a pak se nějak prostě vyrovnali. Mimo.
Žena Moby Dicka: "Mimo finanční úřad?"
Tchán Luděk Rubáš si tu kup té parcely mohl dovolit: Byltě ředitelem Oblastní nemocnice Kolín a má dvouletou zkušenost jako ministr zdravotnictví (ODS).
Mrtvá Kočka: "Tluchořovci? Tlustokožci!"

Exstarosta Prahy 5 Milan Jančík (ODS) si už nemusí dělat starosti kvůli smlouvě, jíž roku 2003 převedl obecní pohledávky na soukromou firmu. Roku 2010 proběhlo na popud Transparency Internacional vyšetřování. Pan Jančík byl obviněn ze "zneužití pravomoci úřední osoby", neb o smlouvě bylo rozhodnuto bez vědomí zastupitelů, což "zákon nedovoloval". Jenže zákon to asi ani "nezakazoval", neb státní zástupce Martin Č. usoudil, že policejní stíhání bylo "nepřezkoumatelné, a tudíž nezákonné". Žádný policajt však za tuto nezákonnost nešel sedět. Martin Č. poradil polecajtům, ať stíhání vedou kvůli "zneužití pravomocí veřejného činitele". V únoru 2011 to zase zamázl žalobce Augustin H., protože policie neměla podloženo, že by se tou nezákonností ona firma "obohatila". Napotřetí si policie vzala k ruce odhad znalce, který vyčíslil škodu pro městskou část ve výši 50 milionů. Protože však šlo "jen" o odhad, stíhání zastavil zase obnovený státní zástupce Martin Č.
Žena Moby Dicka: "A možná ta firma ani neměla úmysl obohatit se. Jenom to tak samo od sebe přišlo."
Pan Jančík byl politicky poražen a jako hlavní zdroj mu zůstává bídný příjem člena představenstva PRE (odhadem meloun ročně, se všemi bonusy). Ve stejném představenstvu (polo)městského podniku šrotí za podobnou almužnu od června 2011 jistý Václav Vodrážka, bratr Blba z Prahy 13.
"Bratr mi říkal, že o tu funkci má zájem, ale se mnou to nemá co do činění. Nevím, jak se do toho přichomýtl. Nemůže za to, že je to můj bratr. Ověřoval jsem to a doporučení má z Pražské energetiky, kde pracuje." (David B. Vodrážka.)
"U nás nikdo neví o nominaci vámi jmenovaného pána." (Petr Holubec, mluvčí společnosti, pro aktualne.cz)

Mrtvá Kočka: "Vidím to na vidle."
Žena Moby Dicka: "To říkáš jako příznivec pravice?"
Mrtvá Kočka: "To říkám jako odpůrce vychytralých blbců."

Generální inspekce bezpečnostních sborů se rozhodla poslechnout ministra vnitra a navrhuje žalobu na bývalého policejního prezidenta Petra Lessyho. Tento od pohledu nesympatický pán předal 6.9.2011 své mluvčí pomlouvačné a lživé dokumenty, jimiž očerňoval náměstka zlínské krajské policie Jaroslava Vaňka v souvislosti s Toflovým gangem. A přitom Vaněk příslušného gangstera jenom po vyhazovu z místa ředitele brněnské pobočky Inspekce ministra vnitra zaměstnal ve vysoké funkci. A s panem Rudolfem Setvákem si vykají.

Shodou okolností začal právě před týdnem soud s policejními gangstery, včetně pana Rudolfa S.
Žena Moby Dicka: "Kdo bude dřív odsouzen, bývalý policejní prezident, nebo policejní vyděrač a zametač?"
Mrtvá Kočka: "A kdo vyfásne víc?"

Trouba Lessy se přiznal, že v inkriminovaný den byl prokazatelně v Ostravě, takže svůj zločin nemohl spáchat. Místo, aby si to nechal až před soud. Kolegové z GIBS si tedy mohou vymyslet jiné datum, na které nebude mít Lessy alibi.
Nezávislý GIBS vznikl z Inspekce ministra vnitra, jejíž brněnská pobočka s ředitelem panem Rudolfem Setvákem v čele, spolupracovala s organizovaným zločinem.

Meziroční změna ve výrobě českých aut za 3. kvartál páčí minus 10,5 %. Roste jen výroba českých superlevných Hyundai (superlevných v EU). Mezi prognostiky s pravítkem panuje nelíčený údiv, jaktože výroba neroste, když před tím dva roky za sebou nečekaně rostla.

Mnichovská BMW buduje v jižní Brazílii montážní závod za $ půl miliard. Za dva roky se zde budou montovat střední sedany. (Z chlubivé zprávy společnosti.) Že se investice vrátí díky propouštění přeplacených německých dělníků, se již neuvádí.

Z telekomunikační fronty:
"Právo na přístup k informacím patří mezi univerzální lidská práva a je neodmyslitelným prvkem demokracie.“ (Ingrid Deltenre, generální ředitelka  Evropské vysílací unie (EBU).) EBU lituje toho, že Írán v soudružské spolupráci se Sýrií ruší vysílání evropských satelitních štvavých vysílaček, jako jsou BBC, France 24, Hlas Ameriky, či Deutsche Welle, Anjo. Je to porušení pravidel Mezinárodní telekomunikační unie (ITU).
Žena Moby Dicka: "To si ani bolševik nedovolil."

Obecně se uvádí se že jde o reakci na včerejší rozhodnutí Eutelsatu. Ve skutečnosti Írán ruší západní vysílání už dávno, nyní je pouze zesílil.

Ze sportu: Lance Armstrong přišel o 7 titulů za vítězství na Tour de France. Nike, která dala Armstrongově nadaci na boj s rakovinou $100 Mega s ním ruší spolupráci. Tentokrát nepomohly zfalšované testy, proti fenomenálnímu cyklistovi svědčilo 26 lidí, včetně 11 kolegů z bývalého týmu.
"Předložili před ně placky FBI a řekli jim »vypovídejte«". (Nezachycený bezpečnostní odborník.)
"U nás vytáhne obviněný svůj mobil a řekne policajtovi »máš padáka«." (Žena Moby Dicka)

Úterý 23. října 2012
Do České republiky přijíždí vzácný host, první kazašký prezident, který nás kdy navštívil. "Vůdce národa" Nursultan Nazarbajev přiváží k podpisu kontrakty za 4 miliardy korun. Naše firmy budou v Kazachstánu investovat nejen v energetice, ale i ve strojírenství, telekomunikacích a zdravotnictví. Kdyby snad Kazachové, jak je jejich zvykem, nechtěli platit, zacáluje to zase česká státní agentura EGAP. Jako už zacálovala za cementárnu, kterou ve stepi vybudovala přerovská firma PSP Engineering, což ji (nás) stálo už sto milionů kaček, a celkem až miliardu ještě stát může. Tentokrát je naděje na to, že se investice vrátí o něco větší.
Mrtvá Kočka: "Když smlouvy podepisuje sám sultán."
Žena Moby Dicka: "Kterému nakonec nejde o investice, ale o »přísun progresivních technologií«"
Mrtvá Kočka: "Které by mohli okopčit."

Ve Sněmovně pokračuje souboj pitomců. Více jiní jinde.

Skutečný přednosta vlády ministr financí Miroslav Kalousek stahuje návrh rozpočtu, a chystá se předložit "záložní rozpočet". Už ví, že vládní baťůžky neprojdou. Už se nebojí toho, že padne koaliční vláda. Zdá se, že se ani neobává nových voleb, a očekává, že nebudou. Že Tlustokožci najdou nějakého blba, který by sestavil přechodnou vládu. Kterou by mohl ve své tradici klidné síly podpořit.

Protikorupční policie začíná zkoumat tok stovek milionů kaček, které houfně táhly ze státního podniku Lesy přes Švýcarsko směrem k firmám, propojeným se zlobbisty, kteří "uměli" ČSSD. Možná se konečně rozsvítí nad minulou superkampaní ČSSD, kterou volební manažer oranžových Jaroslav Tvrdík dostal s 90% slevou.
Žena Moby Dicka: "Inu – není sleva zadarmo!"
Samozřejmě, že když jde o IT služby, tak šlo o kšefty za 640 milionů Kč. Vyšetřování však možná ztroskotá na tom, že vrchní podezřelý, zlobbista Jiří H. (přes spolumajetnictví zlobbistické firmy spojený s expremiérem Standou G.) se rozhodl dodržet zákon. Totiž zákon omerty: Mlčí, mlčí a mlčí!
Mrtvá Kočka: "Už jste zkoušeli vidle?"

Z metanolové fronty: Dva kamarádi spolu o víkendu pochlastávali z jedné flaše. Jeden z nich leží v olomoucké nemocnici a jeho stav je "stabilizovaný". Druhý leží v nemocnici v Prostějově, a nalézá se "mimo ohrožení života".

David Usupašvili, nový předseda nového gruzínského parlamentu oznámil, že bude zahájeno vyšetřování zločinů starého gruzínského prezidenta Michaila Saakašviliho. To, že pan prezident před týdnem zrušil svůj vlastní loňský prezidentský dekret, kterým tehdy zbavil gruzínského občanství dnes nastávajícího gruzínského premiéra Bidzina Ivanišviliho, není bráno jako polehčující okolnost.

Třetí televizní souboj Baracka s Mittem se týkal zahraniční politiky. Ukázalo se, že oba zúčastnění by se v konkrétních případech vždy chovali jako – američtí prezidenti. Mitt by dal jen víc peněz na obranu. Podle CNN předčil současný prezident republikánského kandidáta v poměru 48:40 %. Média sčítají všechny tři sety a vidí vítězství 2:1 ve prospěch Obamy. Kdo je znechucen z pitomců-tuzemáků, měl by si pro odlehčení užít příští dva týdny, které zbývají do amerických prezidentských voleb

Ulice Budapešti naplnili příznivci i odpůrci vůdce maďarského národa Viktora Orbána. Viktorova demoška měla návštěvnost 150.000, kdežto opoziční jen 100.000. Je fakt, že maďarskému premiérovi dopomohla k pěknému výsledku i posila z Polska.
Maďarsko si dnes připomíná výročí protikomunistického povstání v r. 1956, které potlačila sovětská vojska. Jo, to bylo za "dobráka" Chruščeva.
Mrtvá Kočka: "Také ruské samoděržaví dodržuje své imperialistické zvyky, bez ohledu na to, kdo je zrovna carem."

"Proč zůstáváte rozděleni? Neexistují mírová jednání a neexistuje jasná strategie odporu a osvobození. Proč si bratři nemohou společně sednout a usmířit se?“ (Katarský emír šejch Hamad bin Chalíf Al-Thání v projevu na Islámské univerzitě v pásmu Gaza, kam se propasíroval jako první zahraniční vůdce po r. 2007. Otázka byla řečnická, neb emír věnoval všechny kufry, ve kterých přivezl čtvrt miliardy dolarů pouze bratrskému Hamásu, zatímco nebratrskému Fatáhu nedal ani floka. Protože ví, že Hamás peníze věnuje na školy a nemocnice. Načež vyzval bratry k "odporu".
Mrtvá Kočka: "Takže je to zase na rakety a granáty od bratrů z Íránu. "
Které teroristé okamžitě po emírově odjezdu začali odpalovat na své izraelské sousedy.
"Hledání politické moci v regionu na úkor palestinského lidu a jeho práv a jednoty je nepřijatelné.“ (Nezjištěný představitel Fatáhu. )
"Je značně divné, když se emír Kataru přidává na stranu Hamasu, když dává přednost Hamasu před Fatáhem, když se dokonce rozhodne postavit se na jednu stranu v palestinském vnitřním konfliktu… Veřejným objímáním Hamasu katarský emír strčil mír pod kola jedoucího vozidla.“ (Jigal Palmor, mluvčí izraelského ministerstva zahraničí.)

Jo, tak pardon. To prý nebyly kufry, ale šeky. Když se Hamás bude dobře činit v "mírovém procesu", dostane šeky na dalších $250 milionů.

Středa 24. října 2012
"Pokud je nechytneme za ruku, podvod jim těžko dokážeme." (Jitka Danielová, ředitelka odboru spotřebních daní na Generálním ředitelství cel.) Podvodníci s pohonnými hmotami, u kterých se najdou neproclené "oleje" z Polska se vždy hájí tím, že je pouze převážejí přes naše území. A když je nikdo za ruku nechytne, namíchají je do nafty. Letos k polským olejíčkům přibyly i produkty z Německa a Rakouska. I proto stouply meziročně úniky na spotřební dani o 60 %, prokázané úniky. Škody, které pančované slitky způsobí na motorech aut, se nepočítají.

Nekonečný příběh vypečené společnosti Key Investments se chýlí ke koci. Skončila v insolvenci. Ve frontě na vyrovnání se tlačí dvanáct podvedených klientů. Insolvenční správce Jiří Švihla však plně uznal jen osm pohledávek za 52 milionů korun. Mezi neúspěšné žadatele patří i Praha 10, která postrádá 216,63 Mega. Nedostane nic, protože KI za to obratem nakoupila bezcené papírky, které se jako akcie jen tvářily, takže jejich hodnota byla nulová už od počátku. Podobně dopadla i Praha 6, která ale žádá místo věnovaných 230 jen 8,66 milionů. Praha 13 je v poho, protože té KI svěřených 206,8 melounů vrátila ještě před tím, než sama na sebe podala žádost o insolvenci.
Žena Moby Dicka: "Tak vidíš, že je David Vodrážka schopný starosta, a žádný blb!"
Mrtvá Kočka: "Anebo stále protežovaný chlapeček."
Praha 10 podala trestní oznámení na představenstvo KI pro podezření ze spáchání trestného činu zvýhodnění jednoho z věřitelů (Prahy 13).
Uznané požadavky budou uspokojené z výnosu majetkové podstaty. Jejíž hodnota jest velká nula, bodka, nula. A kam se ty prachy poděly? Mohly by o tom možná něco vědět populární postavy seriálu, které v různých dílech vystupovaly, buď přímo či zprostředkovaně: Přes slovenskou pobočku KI expremiér Standa Gross (ČSSD), a přes zapáchající bažinu kolem stadionu Slavie exministr Martin Kocourek (ODS).

38 miliard letos a 44 miliard Kč příští rok zaplatíme za podporu zelené energie.
Žena Moby Dicka: "Ta energie není zelená, ani zdaleka. Vždyť ničí přírodu!"
Tak obnovitelných zdrojů.
Žena Moby Dicka: "Podívej se do zákona. Velké vodní elektrárny tam nejsou. I když se jedná o obnovitelný zdroj. A neobnovitelný zdroj, orná půda, se pod lány solárních panelů ničí."
Tak které zdroje jsou podporované?
Mrtvá Kočka: "Ani ekologické, ani obnovitelné. Podporovány jsou podporované zdroje. Jak logické."
Ale proč???

Na Silvestra 2010, poslední den, kdy bylo ještě možno zprovoznit solární elektrárny podle výhodnější verze zákona, byla zázračně připojena jedna z nich. Zázračně, protože elektrárna ještě nebyla postavena. Policie teď stíhá zástupce (ne)provozovatele elektrárny, zaměstnance firmy, která tu solárku (ne)postavila, revizního technika, který ji (ne)zrevidoval a tři reprezentanty Energetického regulačního úřadu, kteří dali na patřičný glejt patřičné razítko. Stíhání bylo započato na podnět samotného ERÚ. Jedná se nejspíš o dvě konkrétní elektrárny jednoho konkrétního energobarona

Možnáže kdyby si kriminalisté nebo státní zástupci tehdy četli noviny nebo se dívali na televizi, mohli s tím začít dříve. A možná u většího množství energobaronů. Nezajímá nás, jakou pálku ti podvodníci vyfasují, ale jestli nahradí způsobenou škodu.

Exmakléř Société Générále (francouzská matka české Komerční banky) Jérôme Kerviela byl odsouzen za riskantní finanční operace, jimiž svou banku poškodil, na tři roky do lochu. Jérôme se hájí tím, že o jeho aktivitách vedení vždy vědělo, a jeho nadřízení ho v nich dokonce "povzbuzovali". Snad proto bude banka "realistická", co se tejče náhrady škody, které má chudý hoch z nemajetné rodiny nahradit, a to ve výši téměř 5 miliard €. (To raději nepřepočítávej.)
Žena Moby Dicka: "Něco mu umažou."
Mrtvá Kočka: "Asi pět desetinných čárek."
Hm, u českých solárních podvodníků to bude asi podobné…

Francouzská automobilka PSA Peugeot Citröen získá státní pomoc formou finančních záruk ve výši do 7 miliard € (přepočítávat nemá smysl). Do dozorčí rady firmy za to budou zařazeni zástupci vlády i odborů. Snad se v ní nepoperou. Vláda totiž požaduje a) zrušit vyplácení dividend a b) propustit 10.000 francouzských zaměstnaců. Španělští zaměstnanci firmy tímto děkují francouzské vládě za nové pracovní příležitosti.
Žena Moby Dicka: "Ale Hollande snad sliboval zachování míst pro Francouze, ne?"
Mrtvá Kočka: "Je to nakonec pořád ještě v EU a ne v Číně nebo Jižní Americe, tak si to tak neber."

Čtyři nezjištěné vojenské letouny v noci napadly zbrojovku v súdánském Chartúmu, ve které pak vypukl mohutný požár. Následovaly sekundární výbuchy munice, které pokojné Chartúmany značně vyděsily. Nejdříve se mělo za to, že nedošlo k žádným obětem na životě ani vážným zraněním, pouze se někteří lidi nadýchali kouře. Pozdější zprávy hovoří o dvou mrtvých.
"Myslíme si, že bombardoval Izrael. Vyhrazujeme si právo reagovat na místě a v době, kterou si zvolíme.“ (Ahmed Bilál Osman, súdánský ministr informací.)
Ano, nejspíše ano. Pro izraelský zásah hovoří to, že se – jako obvykle – snažili útočníci vyvarovat rozsáhlým ztrátám na civilním obyvatelstvu. A, ano, v té zbrojovce se vyráběly produkty pro humanistický Hamás.
Súdánský mohamedánský režim lidožravého genocidního prezidenta Umara Bašíra požádal Radu bezpečnosti OSN, aby Izrael za úder "odsoudila".

Čtvrtek 25. října2012
V Česku začne od 1. ledna 2013 platit možnost odchodu do tzv. "předdůchodu". Předdůchodcům bude platit zdravotní pojištění stát, po doplutí do vod řádného důchodového věku se jim nebudou důchody snižovat, jak se dnes děje u důchodců předčasných. Tyto vícenáklady budou v rámci generační solidarity předdůchodcům platit starodůchodci a invalidodůchodci.

"Situace je už tak vyhrocená, že nemůžeme ani pracovat." (Leoš Heger)
VZP, která rozděluje 150 státních miliard neposlouchá ministerstvo zdravotnictví, a přepísklo jeho vyhlášku za loňský rok o 7 miliard Kč. Letos v tom přes všechny "úsporné kroky" pokračuje. 3 miliardy už stát v lednu pro VZP "odklonil" z účtů soukromých zdravotních pojišťoven, které mají tu smůlu, že jsou ze zákona povinny mít přebytky. Pokud by je neměly, pak by ze zákona zanikly. Možná, že to je cesta, jak bez zavádění dalších zákonů snížit počet zdravotních pojišťoven.
VZP může mít ztrátu, a stát ji vždy nějak doleje. Jako teď, když VZP chybí další 3 Giga! Deficit by výjimečně nesanoval "stát" (vydělávající občané), ale přímo vydělávající občané ve zvýšené sazbě zdravotního pojištění. (Ale prej jen dočasně – jen co se rozpočet VZP srovná.)
Na situaci má podíl i premiér Petr Nečas, který už půl roku blokuje jmenování tří nových členů správní rady VZP, takže ministerstvo nemá na pojišťovnu žádnou páku. A teď pozor: "Čytři z nynějších sedmi odbojných poslanců, kteří tlačí premiéra k ústupkům v daních, působí v rozhodujících orgánech pojišťovny." (Michaela Mužíková, HN.) Takže současná krize v ODS má možná nečekané pozadí.
Na co těch sedm Giga navíc šlo? To se neví, protože smlouvy s rozhazovačnými nemocnicemi jsou tajné.

"Jsem přesvědčený, že je mě více potřeba tady." (Bohuslav Svoboda, pražský primátor (ODS) tím "tady" míní Prahu.) Svoboda se nebude na blížícím se kongresu ucházet o místo místopředsedy ODS. Praha nominuje ministra živého prostředí, Tomáše Chalupu, za jehož starostování Praha 6 předala své stamiliony do pracek jisté Key Investments.

Z metanolové fronty: Policie zachytila majitele/jednatele distributorské společnosti Verdana Roberta S. z Fryštáku, který se týden ukrýval patrně někde v lihu. Rovněž zhamtla podnikatele s levným metanolem Radka B. Zátahu na Radka se v hotelu Lázně Kostelec a jeho rodinném domě účastnily desítky policistů a těžkooděnců v kuklách. Radek se vzdal bez střelby a házení zápalných lahví.

"21. května jsem 305 tisíc už neplatných kolků vrátil celníkům ve Zlíně." (Stíhaný podezřelý Pavel Č., jednatel/spolumajitel Likérky D. ve Chvalčově na Kroměřížsku ke kolkům, jež byly nalezeny na lahvích ve skladech Verdany.) Jaké bylo Pavlíkovo překvapení, když jeden z vrácených kolků našel na lahvi, kterou obdržel od policie, aby ji mohl otestovat na metanol. Na protokolu o předání kolků je podepsán koordinátor Celního úřadu ve Zlíně Stanislav M. Sdělil podezřelý stíhaný majitel firmy D. Mladé Frontě Dnes.
"Nevím, o čem mluvíte. Já kolky nepřijímám." (Stanislav M. se dále dušuje, že se kolky na Celní správě nemohou ztratit.)

Po požití alkoholu zemřel nejmenovaný náměstek ministra obrany. Alkohol byl v cajku, avšak nevhodnou se ukázala doba jeho požití, totiž čas státního smutku za milovaného vůdce Kim Čong-ila. Za tento zločin byl v KLDR tento týden soudruh náměstek popraven.

Od úterního odjezdu pana emíra vystřelili arabští obyvatelé Gazy na Izrael přes 80 raket. V oblasti byla zrušena školní výuka a lidé nocují v krytech. Jsou hlášeni tři zranění, z toho dva těžce. Izraelské obranné síly uvážlivě odpověděly na legitimní cíle a několik teroristů zabily. Izraelští představitelé zvažují silnější odpověď, pokud útoky nepřestanou.

Syrská armáda slíbila na zítřek příměří. Do rána ještě zbombardovala Aleppo, předměstí Damašku a vesničky u hranic s Libanonem. Pokud by snad zítra chtěli rebelové odpovědět, pak si "vyhrazuje právo na odpověď".

Pátek 26. října 2012
Nastal Íd al-adhá. Po nočním vládním bombardování v 6:00 místního času i kýžené příměří. Další pokračování války bylo domluveno na pondělí. A teď se jde na beránky. A na ty, kdo tento svatý svátek nesvětí.
Křehké maso beránčí nebylo ještě vykrveno, když pominulo křehké příměří: V 8:00 zaútočili na vojenskou základnu Vádí Daif u města Maarat an-Numán opozičníci z frakce An-Nusrá, kteří se odmítli k příměří připojit. Protože se pak Nusráci zbaběle stáhli, tak vládní vojska "odpověděla" dělostřeleckou palbou alespoň na nejbližší vesnici.

Dluhy za pronájem Juldy-Fuldy ve výši 128 Mega nebude muset platit firma Incheba v odměnu za to, že z Výstaviště vypadne už na konci roku 2014, o dva roky dříve než bylo původně domluveno.

Podle studií Svazu obchodu a cestovního ruchu by banky při bezhotovostním nákupu vydělávaly, i pokud by si za tuto transakci účtovaly 1 eurocent. Účtují si však neregulérních 5 %. Banky se hájí, že je nutno započítat i servis a komfort, který svou službou remcalům z SOCR poskytují.

Z telekomunikační fronty: Po KLDR se potuluje asi milion mobilů, propašovaných sem z Číny. Ačkoliv je jejich vlastníci získali nelegálně, mohou jimi, alespoň v rámci severní Koreje, telefonovat.

Barack Obama se vydal do svého domovského Chicaga, kde odvolil 12 dní před oficiálním termínem. Taková zvěrstva dovoluje americký zákon. Pan prezident doufá, že k předčasnému vyvrcholení volebního maratonu poňoukne další haldu svých fanoušků. Mitt Romey se k volební urně dostaví trapně až na oficiální termín, jímž je úterý 6. listopadu.

Policie rejdí v jedné z organizací ministerstva obrany. Její úředníci zašantročili nemovitosti, pozemky a akcie za skoro dvě miliardy korun. "Klienti" si tyto rozinky "kupovali" za peníze ukradené z obranného rozpočtu. Protože se ta organizace nazývá Oboronservis, páčí lup v originální měně více než tři miliardy rublů.

Napjatý rozpočet českého (i evropského) zdravotnictví může být v lepší kondici, protože od nynějška se do EU mohou vyvážet izraelská léčiva, včetně produktů mamutího výrobce generických léčiv Teva Pharmaceutical Industries. Evropský parlament totiž po dvouročním zpoždění schválil obchodní dohodu o léčivech mezi Evropskou unií a Izraelem. Dohoda "o posuzování shody a akceptaci průmyslových výrobků" byla přijata 379 hlasy, přičemž 230 poslanců bylo proti a 41 se hlasování zdrželo.

Na předměstí Bruselu na byl na ulici před zraky své manželky zastřelen jeden z manažerů firmy ExxonMobil Nicholas Mockford. Útočníky nebyli zástupci utlačované dělnické třídy, kteří by tak pokojně protestovali proti kapitalismu. Dva chlápci se pokusili jeho ženě ukrást kabelku, přičemž došlo k jisté vádě. Mockford byl poté zasažen čtyřmi výstřely a skonal na místě. K vraždě došlo již 14. října, ale agentura AP přinesla zprávu až dnes.

Okrádání lidí na ulicích je v některých částech Bruselu "poměrně rozšířené", přičemž část těch částí patří do distriktu ústředních institucí EU. Někteří nekorektní místní politici za tím "vidí vliv přistěhovalců". Návštěvy Brusele, hlavního města Evropy, se však nemusíte obávat. K podobným tragickým případům zde dochází výjimečně.

Z metanolové fronty: Včera policajti sebrali celkem 8 lidí. Koho a kde nepovědí. V zatýkání se má pokračovat. Koho a kdy, to taky neřeknou. Pavka Č. z firmy D. řekl, že včera nic neřekl. Tedy, že MF Dnes jeho výroky "zkreslila".

Sobota 20. října 2012
*******************************************
Moby Dick: "Tak teď teda nevím, na čem jsem."
Žena Moby Dicka: "Raději nechlastej."
Mrtvá Kočka: "Ať nevidíš bílé draky…"

117 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

... obranné síly uvážlivě odpověděly na legitimní cíle :-DD Za to by se nemuselo stydět ani Rudé právo v nejlepší formě.
Ještě tam chybí drobná zmínka o odklonu lodi, jak další pirátský, státem organizovaný přepad a únos civilní lodi v mezinárodních vodách nazvala propalestinská ČT.

Jakub S. řekl(a)...

- a není to přesné vyjádření skutečnosti?
Jen drobnost: vyvarovat se čemu je novočeská zrůůdnost. Č e h o , prosím. Ničevó, jinak jsem si početl.

informace řekl(a)...

Jistě vás bude zajímat,

že Sivio Berlusconi byl odsouzen milánským soudem na 4 roky vězení a pět let ztráty práv vykonávat veřejné funkce pro daňový únik jeho společnosti Mediaset. Mediaset v letech 2001 -2003 zakoupila v USA televizní a filmová práva prostřednictvím dvou společností off shore za uměle zvýšené ceny, čímž připravila italský daňový úřad o 7,3 miliony euro.
Milánský soudce, který Berlusconimu dokonce udělil vyšší trest, než jaký požadovala veřejná žaloba, tak urychleně ukončil proces, který se táhne už od r. 2006 a tak zasáhl do předvolební kampaně na březnové volby, která se již začíná zmateně rozjíždět. Berlusconi tak nebude kandidovat, jak ostatně ohlásil již před rozsudkem. Zároveň soudce udělal škrt přes B. aspirace, sice jím částečně popírané, na zvolení prezidentem republiky.
Zajímavé je, že generální ředitel společnosti byl za tytéž přestupky zproštěn žaloby.

Jo, justice, má být nestranná a hlavně politicky neangažovaná.
No comment. prozatím, než se dozvím další.

Jakub S. řekl(a)...

TO je, co?! Kvůli tomu jsem odběhl od TV - jsou na jedničce zrovna v listopadu 89, dívám se na to kvůli tomu, ačkoliv potomci mi to furt doporučujou - a zjišťuju, že I už tu s tím je. Takže: jsou země, kde jde na roky sedět natvrdo aji premiér. A u svých sakra oblíbený. Přiblížíme se někdy na tuhle rovinu?

informace řekl(a)...

Přečetla jsem si právě značně naivní komentáře pod článkem na Lidovkách.
Dodala bych. Italské soudy, tedy jmenovitě milánský, byly vždy jakýmsi politickým ramenem levice. Jejich úsilí vytlačir Berlusconiho z politické scémy neznalo mezí a "obětavosti". Počet procesů, co bylo proti němu započato, stání, policejních prohlídek jeho společnosti, náklady na obhajobu jsou podle údajů jednoho serveru z r. 2009 tyto:
109 processi, 2500 udienze, 530 perquisizioni, 200 mln di euro spesi per gli avvocati.
Něco podobného v dějinách Itálie neexistuje a pravděpodobně ani v cizině.

StK řekl(a)...

Silvio B. je, zdá se, docela úkaz. Ta politická moc je asi opravdu velmi mocné afrodisiakum. Vzpomínám si na TV záznam, kde S.B. na veřejnosti naznačuje kopulační pohyby s policistkou, která, skloněná cosi dělá na "vedlestojícím" autě.
Inu, pravý, neopakovatelný italský humor. Anýbrž: macho je macho...
[;>)

informace řekl(a)...

Berlusconi je do značné míry blb, podle mého mínění. Těmi svými večírky s těmi holkami, co mu dodávali z jižní Itálie, si značně polepil pověst nejen u feministek, což je téměř zákonité, ale hlavně u starších katolických voliček.
Teď vydává prohlášení, že nevěděl, že dívky jsou escort (slušný výraz pro nájemnou ženu), že s nimi nikdy nesouložil a že v jeho domě se nekonaly orgie, jak šířila hlavně levicová media.
Kromě toho má na krku ještě dva procesy právě pro tyto věci.

informace řekl(a)...

Na procesu proti Berlusconimu, kde je souzen pro sexuální vztahy s nezletilou marockou tanečnicí Ruby, bude pro obhajobu Berlusconiho svědčit 200 osob, hlavně žen.
http://tg24.sky.it/tg24/cronaca/photogallery/2011/03/30/rubygate_processo_test_difesa_belen_rodriguez_canalis_clooney_carfagna_ronaldo_feste_arcore_bunga_bunga.html

StK řekl(a)...

Mimo jiné Info,
takoví "kanci" u žen sklízejí téměř vždy úspěch, byť jsou jimi veřejně odsuzováni. (Morálka musí být - aspoň navenek!)
A normální, běžní chlapi takovým "bejkům" současně závidí a současně jim to přejí.
Pokud se ovšem nejedná o jejich ženy nebo dokonce dcery!
[;>))

Jakub S. řekl(a)...

Přesně - závidí (holky) a přejí (pád). No - ale n a š e ženy ani dcery přece nedělají escort, mešús!
109 procesů, 2500 stání (líčení), 530 domovních prohlídek, 200 mil. € na právníky... Caspita! Possibile - ?
To o tom Milánu a sklonech it. justice je velice zajímavé. I JUSTICE? Bože. Levicovost inteligence románských a severských států... prokazuje její překvapující NEINTELIGENCI. Souhlas?

informace řekl(a)...

Problém není v bejkovství B. nebo v závisti. Problém je ve zvlčilosti politického systému. Od devadesátých let justice zasahuje soustavně do politického života a snaží se určovat kurz. Ty zásahy ale nijak neomezily úplatnictví, tunelování, okrádání státu ze strany politiků. To je to smutné konstatování, ke kterému musí dojít nestranný občan. Jenže každý tleská tomu justičnímu zásahu, který postihne stranu protivníka.
Dnes můžeme vidět, že je obviňován z rozkrádání předseda levicové Pd, vyšetřuje se pro zneužívání úřední moci předseda ultralevicové SEL, byl odstraněn z politického života předseda Severní Ligy Bossi.
Všichni mají nějaké máslo na hlavě a proto komentují rozsudek nad B. dost zdrženlivě.
Jsou tu pak ještě dvě soudní instance, ke kterým se B. odvolá a není jisté, jestli bude rozsudek 1. stupně potvrzen.
Právě jsem sledovala tv debatu o B. a byla ku podivu velmi umírněná, i když byla na levicově zaměřeném kanálu 7.
Na druhé straně pak rostou knutí odzdola jako Hnutí 5 hvězd, které prakticky hlásá, že je zapotřebí smést všechno a začít s nějakou přímou demokracií. Nebo hnutí florentského starostu Renziho, který chce "omladit" svou stranu Pd a postavit se sám do čela a kandidovat na premiéra.
V obou případech je symptomatické, že ani jedno hnutí nepřichází s nějakým pozitivním konkrétním programem co dál, až se staré smete.
Lídr Hnutí 5 hvězd je známý komik Beppe Grillo, který se obrací na davy způsoby orátora-komika, gestikulací, populistickou demagogií a plateální komikou, čímž si získává sympatie. Dnes jsem viděla v Tv vrchol - předník komik M.Crozza parodoval Grilla jako vůdce, který oslovuje dav. Bylo to k popukání.
Když nic jiného, zábava tu nechybí.

informace řekl(a)...

Promiňte, že jsem tu znovu s komikem politikem Grillo. To proto, že redaktor Psa přetiskl článek z jednoho česko- italského blogu, kde se autor vyslovuje nadšeně pro politickou "linii" M5S (Hnutí 5 hvězd), aniž by přinesl alespoň jednu, jedinou podrobnost programu hnutí.
To proto, že hnutí, totiž Grillo, který ho vytvořil a vede diktátorským způsobem, žádný konkrétní program nemá.
Dávám odkaz na video youtube, kde je zaznamenán předvolební agitační projev Grilla v sicilské Messině. (Regionální volby se budou konat zítra.)
Většina z vás nebude rozumět, ale alespoň uvidí, jakým řečnickým zápalem, gestikulací a řvaním Grillo strhuje emotivně posluchače. Bude vám ale chybět obsah, a hlavně řečnické štrychy jeho absolutní demagogie. Ale ty vám nemohu bohužel shrnout.
Jedná se o úvodní projev předvolebního meetingu, ve kterém jsou představováni místní kandidáti M5S, a o nichž Grillo říká, že mají jiné DNA než současní politikové.
V první části (projev trvá asi tak 40 minut) Grillo popisuje květnatě své epické přeplavání Messinské úžiny, kdy prý z počátku u břehů Kalábrie musel plavat mezi smrdícími exkrementy místních politiků a jak se přibližoval k Sicílii zase mezi stejně nechutně páchnoucími hovny těch sicilských.
V dalších částech útočně napadá celkovou globalizaci světa, kde bohaté státy kořistí z práce těch chudších, ty zase z práce těch ještě chudších a tak dále. Svět je podle něj jen jedním velkým řetězcem vykořisťování.
K italské situaci - Monti zaprodal Itálii světovým finančníkům, Německu, Francii, Velké Británii, Číně. Všechny banky těch zemí skoupily značné části italského státního dluhu a staly se tak jejími pány. Jak to řešit? Itálie má odmítnout splácet svůj státní dluh, tak jako to udělal Ecuador, s tím, že je to dluh nemorální. jestli to rozbije Evropskou unii, to je docela jedno. Evropa není žádným pupkem světa. Co je komu do Evropy.
Na místním poli má být smetena dosavadní politická a podnikatelská třída a mají ji nahradit nové, poctivé inteligence mladých občanů. Regenerace společnosti má začít zdola, z místních správ, kde má mít každý občan právo zasáhnout do místní politiky, tedy hlavně rozpočtové.
To by bylo ta zhruba to hlavní.
Projev najdete na
http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=liU5MSb--0c
Tenhle qualunquistický populizmus, jak se zdá, právě proto, že bije hlavně na emotivní složku posluchačů líčením bídy chudého italského obyvatelstva, získává symatie hlavně mezi mladými. A působí starosti politickým stranám.
Je skutečně nějakým receptem na zlepšení situace nebo nějakou předehrou k sociálním nepořádkům nebo dokonce revoluci?

Jakub S. řekl(a)...

A sakra. Pěkný... no bo*del, no. Situace rozrýpaná. Tudíž nestabilní. Tudíž nebezpečná. Tudíž z ní těží přímočaří štrébři, kariéristi, laciní okouzlující (hlavně jednodušší dámy - viz B.) demoagogové. Něčeho jednoduchého, každému pochopitelného, se chytnou a dají si to VE JMÉNU TOHO OKRÁDANÉHO LIDU na prapor. A je pokluzené (rozumíte mému valašskému termitu, že). A vše už pak jede samo, a začíná válcovat všechno okolo. Včetně části Mitläufer/Mitkämpfer. No zatím stačí. Přečetl jsem si o té bludné planetě a su z toho dost vykolejený. Tohle bude jaksi důležitější.

Jakub S. řekl(a)...

Populismus: bezbřehý, řekl bych nejspíš. Nebo postpozitivně - na všechny strany, vůči všem.

informace řekl(a)...

Jak uvedly před pěti minutami noviny on line, Berlusconi prohlásil, že výnos milánského soudu ho nutí zůstat v politice, aby byla konečně reformována italská justice.
To je švanda, co? Už se s ním všichni loučili a on tohle!

StK řekl(a)...

A stejně je ten Silvio frajer! Právě tohle mají ženský rády!

Jakub S. řekl(a)...

No je to prostě Vaňka-vstaňka...
Pro mě jsou některé aspekty/projevy jeho povahy a chování nesympatické až protivné; jiné pak sympatické, překvapivě. U vrcholového politika.

informace řekl(a)...

Právě skončila tisková konference, svolaná Berlusconim ve své vile, která trvala půl druhé hodiny.
Berlusconi nebude kandidovat v příštích volbách, ale zůstane činným v politice jako předseda své strany Pdl. Jeho cílem bude změna italské konstituce, kde role a pravomoc soudnictví není přesně definována. Vyjmenoval řadu případů absolutní pravomoci třetí funkce státní moci oproti zákonodárné a výkonné. Itálie se nesmí stát justiční republikou, ale demokratickou.
Kritizoval vládu Montiho pro příliš restriktivní opatření, která škrtí italskou ekonomiku a vede ji do područí německých finančních zájmů.
Jeho advokát, co seděl po jeho boku, dodal že v šedesátistránkovém zdůvodnění rozsudku, není vzato v úvahu, že před několika měsíci kasační soud v Římě pro podobná obvinění zprostil B. viny.
Soud uvádí, že operací zprostředkování prodeje televizních a filmových práv dvěma společnostmi off shore byly poškozeny tisíce dalších uživatelů. Zapomíná při tom, že byla poškozena i B. společnost Mediaset, a to snad v největší míře.
Teď se různí komentátoři namáhají, jak představit B. slova čtenářům.

StK řekl(a)...

Myslím Jakube, že se z té dálky můžeme jen "mlhavě domnívat."
Byl kdysi u nás v ústavu jeden herec. Jako herec prostřední, jako - dáma promine - kurevník ovšem extratřída. Malý, obtloustlý, plešatý lhář. Bajkař. Ale sympaťák - uměl to s lidmi tak dobře, že jednou, byv přichycen manželem jedné ze svých milenek in fragranti v kuchyni a jen ve slipech, nejen že od něj nedostal přes hubu, (manžel byl o dvě hlavy vyšší a navíc sportovec - fotbalista) ale dokonce se ti dva spřátelili a - údajně - se pak o tu ženu svorně dělili. To potvrdit nemohu. Ale co potvrdit mohu, je fakt, že když Karel náhle o prázdninách zemřel (ne,ne, nebylo to při tom, šel si po dobrém obědě lehnout a už se neprobudil) a měl pohřeb, kde jsme s mou ženou byli, protože jsme se mylně domnívali, že o prázdninách bude smuteční síň prázdná, protože budou všichni herci na prázdninách. S Karlem jsme se přitom nijak zvlášť nepřátelili, byl prostě manželem naší bývalé kolegyně. (Tu pochopitelně podváděl s každou sukní a ona už na to rezignovala. Byla to holt dáma - a nic jiného jí nezbývalo.)
Když jsme to horké letní odpoledne vylezli na smutný kopec nad Ocelovým městem, kde končí pozemská pouť mnoha jeho obyvatel, nestačili jsme se divit. Do smuteční síně jsme se nemohli protlačit - byla plná žen různého věku, v černém a uplakaných. Nakonec jsem se tam musel protlačit, protože mým úkolem bylo dát zřetelné znamení smutečnímu řečníkovi tak, aby se stihl před koncem Intermezza z Leoncavallových Komediantů dostat na pódium a poklonit se rakvi. Kolem mě byly samé plačící ženy, které polohlasem vyslovovaly věty jako:"Karle, jak jsi mi to mohl udělat!" nebo "Mám doma ještě jeho vyprané ponožky, komu já je teď dám!"
Ještě několik týdnů po Karlově úmrtí u nich doma zvonil telefon (mobily ještě nebyly) a ženské hlasy
se domáhaly rozhovoru s Karlem. To byly ty, které mezitím vyjely se svými legitimními muži do Bulharska nebo Jugoslávie...
====
Takže to je pravdivá historka o jednom děvkaři a mnoha počestných ženách. Změnil jsem jenom Karlovo jméno.

Jakub S. řekl(a)...

Přímo si to tam vybavuju. Byl jsem na rozloučení na Prajske zrovna loni. Jo, odchod mívají takovíhle parádní. Krásný Silvio asi bude mít taky... V románské sféře ke tohle takové přirozené, nedramatizuje se to. Jeden (tedy jediný) slavný frankokanadský premiér byl milován ne přesto, ale kvůli tomu, že měl mladou družku či milenku. No a u frantíků - teprv. Eh, merde... dyť vidíte, chlapi, on je jako my! Paní Irena O. (ani napsat to nechci), to je jiné kafe. Ani do ruky to vzít nechci. Eště tak číst. To je úroveň.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Ale dou, voni jeden srandisto.
Kdyby ti Žabožrouti fakt milovali svý notábly pro jejich potenci a avantýry, tak by se ten jejich Mitterrand svejma záletama chlubil, jako ten váš Klaus.
Jenže von tu svoji céru TAJIL ještě víc než svou rakovinu, věděj?

Tak servus.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Ke dnešnímu datu:
Míval jsem smích z určité části slovenského národa, chtějící slavit jak výročí Slovenské republiky (té z r.1939), tak i SNP. Míval jsem s tou částí i konflikty. To víte - agresivní Němec-fašista.
V posledních letech jsem těm vlastencům mockrát omluvil (v duchu, samozřejmě); při sledování vás, mých nedobrovolných hostitelů.
Neboť vy Češi dokážete slavit jak 1.leden, tak 28.říjen.
K tomu ještě slavíte dva „slepené“ církevní svátky, ovšem NESLAVÍTE Velký pátek = zmatek jest dokonalý.

Jak že to říkal ten váš Masaryk? „Státy se rozpadají v důsledku chyb, které do nich byly vloženy při jejich vzniku“, či tak nějak, že?

Čest a Nazdar!

Anonymní řekl(a)...

Vzhledem k tomu, že zde ještě poměrně překvapivě neprobíhá rozhořčený hon na Petelíka, dám sem zcela nezištně odkaz, který snad ušetří potenciální rozhořčené honce značného ztrapnění:
http://zlatkovsky.cz/petelik/

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
StK řekl(a)...

Domnívám se, že "honit Petelíka" (nádherný zvukomalebný výraz, příležitostně použiji) nemá nižádný význam, ať už to Petelík napsal - je to blb nebo provokatér - nebo nenapsal - někdo mu to tam podstrčil z důvodů:
1. soukromých - Petelík mu chodí za ženou např. nebo
2. obecně politických - je třeba začít "hon na komouše", protože pravice svou nekomunikativností (nadutostí) pros...švihla, co mohla.
Článeček o tom, jak je snadné zmanipulovat média je sám možná tím manipulujícím sdělením, napsaným nějakým spindoktorem, aby se nějak zachránila blbost mladého komunisty.
Zmanipulovat média (a Ovčany) je v dnešní době (a v této Kotlince zvlášť) opravdu velmi snadné*. Někdy mám pocit, že čtu pouze a jenom tendenční zprávy, že snad se "politicky korektně" upravují i zprávy o počasí. [;>))

*/ viz činnost spindoktorů na tomto blogu

StK řekl(a)...

Dodatek:
Početl jsem si v Haló novinách o škodlivosti kapitalismu. Nic zvláštního, tyhle větičky lze číst denně - třeba i v negativu - po různých E-tiskovinách. Co je ovšem nádherné, je reklamní banner vedle článku, kde je reklama na automobily, baterie do kamer a jiné životní nezbytnosti.
Inu propaganda je propaganda a příjem z reklamy je příjem z reklamy. A potom, že je komunismus idealistickým učením! [;>)

informace řekl(a)...

A kdo je, prosím, autor toho článku o škodlivosti kapitalizmu? Je to snad ten samý Richard Reich, co napsal dvě knížky o snech upírů? (Vampire Dreams)Nebo snad sny s upíry?
Článek zcela zapadá do tématu.

informace řekl(a)...

Tak to asi né. Ten pan nebo soudruh Richard Reich není ten, co píše o snu upíra, ale jako psýcholog na University of South Florida Sarasota-Manatee ty upíry ve svých pacientech probouzí k životu. Jako tady v tom článku.
Číst jen s věncem česneku kolem krku jako náhrdelník.

informace řekl(a)...

To se to píše! To se to skládá! Když se ví, že to za pár hodin skončí v piksle, ve spamu, v odpadkách.
Zrovna jako mraveneček jeden kamínek, jedno zrníčko ke druhému. A pořád dál, i když mu to pokaždé vymetou.
Jak tomu říkat, vytrvalost, houževnatost nebo oslí umíněnost?

Šaman řekl(a)...

Sudetoněmeckému henleinovci, který stále slaví výročí Mnichovského ditátu NAZDAR!!!

Na věčné časy.

informace řekl(a)...

Tento komentář bude odstraněn administrátorem blogu.

Nechte nám alespoň čas si to přečíst, Šamane, ze studijních důvodů!

Šaman řekl(a)...

Nic nového, info. Výše je studijího materiálu dostatek, ba pře hršel.

Jakub S. řekl(a)...

Byl bych taky pro, z téhož důvodu - tak jeden den ponechat. Už to je piu che a suffizienza, že?

Šaman řekl(a)...

Ten jeden den proběhl včera, Jakube.

Jakub S. řekl(a)...

Aha, jasně. Tak já protivá temu sóhlasím.
Sufficienza, ovšemže.

StK řekl(a)...

Dámy a pánové,
nadzdvihněte laskavě nohy, ať se tu může pořádně zamést!

Možná je vám to divné, ale já už nenacházím v tom předchozím nepořádku* nic přínosného ke studiu. A zkušenost praví: Nechá-li se troll jen prstíčkem ohřát, zabere tady brzy opět celý prostor pro sebe.
Pokud si budete s Vlastencem vzájemně chybět, může někdo z vás založit blog, kde bude náš Henleinovec hlavní hvězdou. Tak jako jsou speciální lokály pro gaye, sadomasochisty nebo jiné skupiny občanů, může být založen blog pro ty, kteří mají rádi přeskakující gramodesky.

Šamanovi, který tu tomu velí, asi už došla trpělivost. Abych pravdu řekl, dost se divím. Dost se divím, že až tak pozdě.

?informace? řekl(a)...

Tento komentář bude odstraněn administrátorem blogu.
Tak tady to máš, mezčí hlavo! Už tě zase smazali. Člověk do tebe může mluvit nahoru a dolů a ty né, ty musíš pořád po svým.
Nic si z toho neděllej, mě tu taky párkrát smazali. A víc než párkrát.
Musíš stát v řadě a ne pořád vyčuhovat a dělat si po svým. Tady jsi mezi penpensanti.
No, vymysli si jinýho nicka, dyť v tom máš praxi, ne? Ale žádný yomamy nebo septiky anebo dovádivý hovada. V těch ses už vyřádil dost.
Změň kurz nebo máš utrum. Už tě nikdo nepropašuje ani na Psa.

informace řekl(a)...

Šamane,
studium stylu předpokládá, že musíte znát celý text, s jeho iteracemi a obměnami.
Jinak si mažte, co chcete, třeba i mne.

informace řekl(a)...

StK,
jak se srovnává Vaše kategorické prohlašování nepřípustnosti nepohodlných mínění s ne tak dávným postováním citátu (falešného) z Voltaira? "Nesouhasím s tím, co říkáš, ale udělám všechno, abys to mohl říkat?"
To jen tak, nechci vás provokovat. Jen vzpomínám, že jsme o tom dost živě debatovali, Vy, já a Harpyje.

informace řekl(a)...

Itálie pod vodou a pod sněhem. Rozvodnilo se Arno.
Přerušena loďní doprava s ostrovy.
http://wwwext.ansa.it/web/notizie/photostory/primopiano/2012/10/28/FOTO-Neve-mareggiate-week-end-maltempo_7705396.html

informace řekl(a)...

předešlý komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Beze stopy

A.S. Pergill řekl(a)...

Ve volbách si polepšili komunisté, a vyhlídka na parlamentní je zhruba stejná. Jde spíšě o to, jestli KSČSSD bude nebo nebude mít ústavní většinu v poslanecké sněmovně.
Nicméně mohou si za to soudruzi "demokraté" jednoznačně sami. Prosazují věci, které jsou proti jasně vyjádřené vůli (petice apod.) naprosté většiny občanů. Nyní se drží jako h* košile parlamentu, aby stihli dorazit tunel 130 miliard pro profesionální zločince - církve. A budou se šíleně divit, až budou mít tri komunisti spolu se socdemáky tolik hlasů, že budou moct udělat taková opatgření, aby nebylo komu je "vracet". Třeba i znovuotevření Vojny a dalších uranových lágrů pro věřící soudruhy.
Jinak můžeme jistě kvílet nad těmi komunisty, ale pokud si uvědomíme, že komunistický režim popravil (alespoň podle Wikipedie) "pouhých" 248 osob, tak je to o dvě osoby méně, než kolik bylo prokazatelných obětí losinských čarodějnických procesů (prokazatelných tím, že jejich akta se, vcelku pro tento druh procesů výjimečně, zachovala, odhady celkového počtu obětí jsou na několikanásobku - a šlo o jeden z mnoha desítek, stovek, takových procesů), čili ti komunisté v porovnání s klerikály (TOP + ODS ve vleku svého klerikálního křídla) zase nevypadají tak špatně. A pokud se začínáme dostavat do situace, kdy si už nemůžčeme vybrat mezi demokracií a totalitou, ale jen mezi různými druhy totality ...

Šaman řekl(a)...

Stopa i celý obsah zmizely ve spamovém koši, informace.

StK řekl(a)...

Jak jsem psal výše, vážená Informace.
Tady přece nejde o žádné potlačování svobody projevu, tady jde o obyčejného internetového trolla, který se smaží zaujmout co největší plochu, určenou pro všechny komentátory - nehledě na poněkud nechutné osobní napadání některých z nich.
Vás Informace nenapadá z důvodů, které mi zatím nejsou jasné, ale k vaší smůle po nich nehodlám dál pátrat. Buďte ráda, že patříte mezi Vlastencovy oblíbence.
Jeho napadání prostších povah ovšem bylo v delším časovém období poněkud nechutné a "vyhnalo" z Hospůdky nemálo diskutérů, kteří teď diskutují na jiných webech, tam, kde Vlastenec nesmí, nebo vzdali přispívání do internetových diskuzí vůbec - což je ale nakonec jejich volba. Ne každý je "zocelen" stykem z namyšlenci jako já a docela chápu, že některé nicky se mu podařilo urazit nebo alespoň otrávit.
Pokud tak silně toužíte studovat, jak se nějaký avatar snaží otrávit nebo urazit jiné avatary, určitě snadno najdete na internetu diskuze, kde jiný "provoz" vlastně ani neexistuje.
Tenhle blog zřídil Ing. Jan Kovanic pro komentátory, kteří odmítli povinnou registraci na Neviditelném psu. Odmítli sice registraci, ale to neznamená, že odmítli i elementární slušnost. Proto komunikační způsoby p. Henleinovce/Vlastence nejsou ve zdejší nevelké komunitě zdá se příliš oblíbené.
Osobně mi pan Švehla nijak neublížil, (i k tomu musí být dva) ale už pěkných pár měsíců mě smrtelně nudil. Stále stejné myšlenky, stále stejné reakce - když nenašel na internetu jiné tvrzení než to, které napadal, (a napadal prakticky každé, které nebylo jeho), začal polemizovat s názorem, který tu vůbec nezazněl, který "protivníkovi" prostě "podhodil" aby ho mohl zesměšnit. Nebo se o to aspoň pokusit. Když ani to nefungovalo, skončil u prázdných floskulí a tapetování. Jeho největším (a možná jediným) kladem je, že umí rychle hledat na internetu a několikrát mi tak pomohl sehnat informaci, kterou jsem potřeboval.
===================
Takže moc prosím, Informace, nepokoušejte se mi (přesně ve stylu V.V.) něco podhazovat. Pokud tu bude bez V.V. pro intelektuálku Vašeho formátu nuda, nedá se s tím asi nic dělat. Ale Šaman už něco udělat musel*. Porovnával jsem diskuze na blozích, kde se spolu bavili lidé i jinak, než vzájemným napadáníma zesměšňováním a musím konstatovat, že to opravdu jde. A vůbec to neznamená, že spolu musí diskutující souhlasit.

*/ Osobně preferuji malé vesnické hospůdky. Nemusí to být kavárny pro intelektuály. A mohou být i u hřbitova. Ale nemusí to být zrovna pajzly IV. cenové skupiny - pokud víte, co ten příměr znamená.

StK řekl(a)...

OPRAVY:

...je "zocelen" stykem s namyšlenci jako já...

...nejsou ve zdejší nevelké komunitě, zdá se, příliš oblíbené...

..."protivníkovi" prostě "podhodil", aby ho mohl zesměšnit...

Jakub S. řekl(a)...

x Neve atd. - Sníh, příboj, nečas - ano? Primopiano - ?
x No na takovéhle se Jean-Jacques pochopitelně nevztahuje!! V tom bláhovém 18. věku byla taky spousta jakýchkoliv šavlovaček a střetů a soubojů - a on věděl dobře, že jiná mínění a osobní jízlivé útoky jsou dva světy, že. Jacques le fataliste, nespa...
x Studium stylu předpokládá atd. - ale bože, copak máme před sebou Flauberta, Kafku, Eca, Hrabala? Studovat styl makulatury?

informace řekl(a)...

Primo piano je, Jakube, první plán - obrazu, záběru.
Ad studium stylu. Každý máme svůj osobitý způsob vyjádřování. Už jsem Vám o tom psala, jak čtu text. A je zábavné sledovat jak se někdy člověk snaží způsob vyjadřování - zkráceně styl - změnit podle okolností. Náš diskutér mění skutečně nicky a někdy dost obratně stylizuje i jejich řeč.
Dostala jsem se k téhle zábavě, když mi jednou vnutili dělat oponenta při diskuzi jedné diplomky o plagiátu. Bylo to těžké téma a chudák student na tom ztroskotal, takže si nakonec pletl i postavy románu. Diplomka byla skutečně pod psa. A já při přípravě námitek pro diskuzi jsem byla nucena si přečíst román a ještě předlohu, ze které byl prý opsán a pak tři knížky o tom, jde-li o plagiát nebo ne. Tenkrát jsem proklela kolegyni, co takové téma zadala, blbečka studenta, který ani nepochopil, oč jde a vzácného literáta, co s tím nařčením plagiátu vylezl na světlo. Ale zároveň jsem se při tom naučila dost věcí a ten detektivní přístup k textu mi už zůstal.
Takže tak. Náš diskutér má dost široký stylový diapazon, zvlášť, když si dá záležet. Ale přesto ho už poznám, ať píše pod jakýmkoliv nickem.

StK řekl(a)...

Pergille, myšlenku o shodě náboženství (ortodoxního) a politického směřování (též ortodoxního) naprosto akceptuji. Vnímám to stejně.
Ostatně, když porovnáte symboly (např. slavnostní schůze KSČ a nějaká církevní slavnost, mše) najdete v obou případech kostel, oltář/výzdobu, kříž/hvězdu, kněžiště/předsednický stůl, bibli, celebrujícího soudruha i ministranty.
===
Ale v současné situaci můžeme naštěstí počítat s efektem "omočení". Tím, že komunisté dostanou oficiálně funkce se prokáže, že:
- budou krást stejně jako ostatní
- nebudou plnit sliby stejně jako...
- budou zkorumpovatelní stejně...

Navíc tím, že dlouho byli "ve stínu vládnutí" jsou chtiví se přisát a jakýkoliv penězovod, který bude v jejich dosahu.
Takže sice nestihnou změnit ústavu ale stihnou se "omočit", takže zmizí aureola jejich dosavadní poctivosti, neúplatnosti atd. Stačí pečlivě dokumentovat a evidovat. Navíc asi dojde k posunu ve vyplácení církevních restitucí. Bude zabrzděna nebo snad i zastavena - věřících je málo a tak kromě jižní Moravy nemají voličskou sílu. Budoucí vláda bude potřebovat peníze, takže na snižován daní zapomeňte, budou se zvyšovat!

StK řekl(a)...

Pardon, že se vměšuji,
ale on se náš "mnohočetný diskutér" po chvíli stejně vždy prozradil. A přijdu na to i já, člověk nevzdělaný - viz naše diskuze s Informací o "vícehlavých saních".
Věřím, že pro literárního teoretika to může být docela zajímavý materiál. Ale když si nějaký vědátor donese materiál svého výzkumu do hospody nebo do kupé ve vlaku - a studuje třeba sloní exkrementy...? [;>)
Ale jak opakuji - mi vadily Vlastencovy útoky na lidi, kteří říkají a vnímají věci jednodušeji než my. Kopretina, Pedro, Barbucha a nakonec i Drak atd. mluví jednoduchou, srozumitelnou řečí. Když z nich má někdo legraci právě proto, je to opravdu nevkusné. A to se tu dělo!

Jakub S. řekl(a)...

Sakra. Takovou robotu skutečně nezávidím! Živě si představuju tu mordu.-
Ukazoval jsem před lety výpravě izraelských lázeňských hostů Pilgramův portál Staré radnice. A protože jsem o tom prudkém mistrovi kdysi psal ročníkovku, líčil jsem jim barvitě (v němčině) i legendu o jeho prokletí městských otců a předváděl rukama, jak se po jeho slovech ta prostřední fiála najednou zkroutila a zůstala tak. A najednou jsem v té únavě, horku a ospalosti nemohl připadnout v žádném známém jazyku na to klíčové slovo: prokletí či proklít. Měli jste vidět, jak jsem jim to šermuje rukama předváděl. Okolo stáli chodci, mně právě došlo, že stojím kousek od obchodu mého praděda... totální konec. Naštěstí šéfka grupy, krásná učitelka z Haify, rodem z Haliče, vykřikla: Aháá! A začala kulometně vše líčit v ivrit, a pak mě vzala kolem ramen (jejda...) a šeptla v jidiš: Jste dobrej, to nic! To se mi děje aji ve škole... Nyx gšéén! A to si pamatuju dodnes... Z takových záblesků se skládají trvalé vzpomínky.

informace řekl(a)...

Zajímal by vás recept na stockfisch s hříbky? Specialita Kalábrie.

Žena v domácnosti, bývalá Informace řekl(a)...

As You like me
Stockfisch s hříbky
http://theitaliantaste.com/italian-cooking/pesce/acqua_salata/baccala_salt-cod/pescemare032_ospite_img_salt_cod_with_mushrooms.jpg

drak řekl(a)...

Toto je veřejně dostupný kybeprostor, který vlastní fa Google a která jeho správu svěřila Šamanovi, tedy našemu hospodskému. Šaman tedy určuje pravidla přístupu do tohoto prostoru. Ta pravidla nejsou ani příliš složitá, ani nepochopitelná. Patří mezi ně i dodržování elementární lidské slušnosti. Když je někdo nedodržuje natolik intensivně a soustavně, jako náš troll, který kromě napadání nositelů nějakých názorů vlastně ani nedělá nic jiného, tak ale také není od věci vědět, že opravdu není nikoho povinností, nedat si něco takového líbit. Kdyby se někdo rozčílil a dal si tu práci, za předpokladu, že by mu to ubohé stvoření za ní stálo, tak by se úspěšně dalo na dotyčného podat trestní oznámení pro kyberšikanu, případně pak ještě žalobu na ochranu osobnosti a přinejmenším mu zpestřit život na takovou úroveň, že by běhal po policajtech, advokátech a soudech jako smyslů zbavený a na svou zálibu napadat lidi v diskusích by musel aspoň na chvíli zapomenout, konec konců, mohl by si jít buď rovnou sednout natvrdo, nebo zpočátku vyfasovat podmíněný flastr se zákazem přístupu k diskusím a sednout si až při porušení podmínky, k čemuž by jak ho znám nepochybně došlo. Více se k trollímu fenoménu vracet opravdu nehodlám, něco tak neslučitelného s obyčejnou lidskou slušností mi opravdu nestojí za tu práci. Jak říká StK, na to, aby mi někdo mohl nějak ublížit, nebo se mi aspoň dotknout, musel bych ho považovat aspoň za osobu neutrální a přiměřeně normální a při smyslech. Věty pocházející od bytosti zlé nebo vyšinuté, a nejspíš zlé i vyšinuté zároveň, mi nedokáží jakkoliv vychýlit z rovnováhy. Něco takového mi neláká ani jako objekt ke studiu.

Co se týče náboženského, politického a jiného dogmatismu, souhlasím s Pergillem a StK, je to docela děsivý fenomén. Konec konců ono zneužívání situace, kdy KDU-ČSL zajímalo polohu jazýčku na vahách a při koaličním vládnutí docházelo k vnucování menšinových názorů většině zrovna že našimi lidovci, potažmo katolíky, je cosi, zač si KDU-ČSL velice nevážím a dodnes k nim nemám důvěru, stejně jako k bolševikům. Na druhou stranu, fakt, že takové vydírání mohlo být úspěšné, pramení také z korytářské zbabělosti představitelů ostatních koaličních stran, ať už ODS, nebo KSČSSD, kteří se takhle vydírat nechali, protože se báli předčasných voleb. Škoda, protože tím významně přispěli k dnešní naprosté deziluzi a znechucení tím, čemu se říká pravice a pravicová politika, ačkoliv podle výsledků a činů to s pravicí a pravicovou politikou nemá co do činění, vyjma maskovacího názvu a výkřiků v programech. Ta prohra byla zasloužená, plně zasloužená a pravděpodobně přijde ještě další vlna, pakliže se nevzpamatují, o čemž silně pochybuji. Pochybuji proto, že tam kde nic není ani zubatá nebere a charakter a statečnost v někom je, a projevuje se, nebo není, a pak se ani nemá co projevit.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

... lidi, kteří říkají a vnímají věci jednodušeji než "my" (+ jmenovitý výčet)
Takto kulantní vyjádření je zde přijímáno za košer?

Jakub S. řekl(a)...

Zdravím. Víte, on to ale nemyslí jako deklasování, shovívavost či pohrdání, o tom nepochybuju. Možná jen trochu příliš stručné a nepromyšlené označení!

informace řekl(a)...

Co na tomhle příspěvku bylo závadné z hlediska vaší netikety?
Anonymní řekl(a)...
Mr. Cat is a walking sample of good taste
https://www.ptsdforum.org/c/attachments/laughing_face_bigger-gif.5037/

29. října 2012 20:01
Děkuji za odpověď.
Informace

Šaman řekl(a)...

Tohle mi vadí: Smějící se smailík, a když se podívám na adresu, tak mi to řekne:

Jste připojeni k serveru www.ptsdforum.org
který je provozován N J M & Co Financial Solutions Pty Ltd.

A proč bych měl být? Proč bych tam měl připojovat svoje komentátory? Proč bych měl poskytovat skrytou reklamu cizím subjektům? Jsem možná už paranoidní, ale jak někde vidím něco zadara, co mi nabízí nějaké finanční řešení, tak se mi ježí chlupy!

informace řekl(a)...

Aha, to je ta zelená část adresy. Toho jsem si nevšimla. Viděla jsm jen chechtajícího se smajlíka.
Tak to zas smažte, když myslíte.
Dobrou.

Jakub S. řekl(a)...

Přesně. Podpisuju. Krutá zkušenost. Nikdo se vás neptá a připojí vás na kohosi kdesi. Nikdo se nás neptá a zakáže nám psát marmeláda. Nikdo se nás nebude ptát a přikáže nám přijmout x stovek či tisíc negramotných, zato čelem o zem bijících lidiček z Afriky či Asie, které už Staré země nemůžou/nechtějí přijmout do své dobrotivé široké náruče. Howgh.

informace řekl(a)...

Jakube,
a v minulosti se snad lidí na něco ptali?
V minulosti sem ty lidičkové vrazili se zbraněmi, na lodích, pokořili si koho mohli. Nenapojovali Vád na nějakou finanční společnost, ale jednoduše Vám peníze a cennosti ukradli.
A tu marmeládu ani neprodávali. Musel jste ji uvařit sám.
Podívejte se na to zas takhle.
Dobrou

StK řekl(a)...

Pro RRR:

Když budete mít za sebou přes čtyřicet let života mezi umělci jako já, začnete si vážit lidí, kteří se vyjadřují jednoduše, přímočaře, bez těch jejich někdy příšerných "uměleckých" obezliček.Jednoduchý pro mě znamená přímý, prostý, bez druhých a třetích významů, nikoliv však primitivní čili blbý.
Ten různý výklad slova "jednoduchý" vlastně naznačuje, jaký pohled na svět ten nebo onen má.
Takže doufám, že Vám to jako vysvětlení postačí. Nehodlám přece urážet lidi, které mám rád, kterých si vážím.

Jakub S. řekl(a)...

No vidíte, že jsem měl pravdu. Já jsem to věděl... Pěkný večer za oceán!

StK řekl(a)...

Pro Informaci:
Ano, kdysi přišel odkudsi nájezdník, třeba Avar, Turek nebo Germán a loupil, vraždil, znásilňoval. Převracel na svou víru.
Ale bylo legitimní vzít meč nebo vidle a cepy a bránit se a možná i zahynout hrdinnou smrtí při obraně svého území, majetku, víry.
Teď je obrana vlastního území, společného majetku nebo přesvědčení považována za nemravnost, za agresi, horší, než je ta agrese primární. Dokonce i obrana pouze verbální.
V tom vidím ten hlavní rozdíl.

A.S. Pergill řekl(a)...

Informace,
souhlas s STK. Kdyby byla EU v době nájezdů Avarů, tak dodnes jsme pod jejich jhem, protože to, co naši předci s nimi udělali, bylo daleko drsnější než srbská obrana svého území, za kterou si vysloužili "humanitární bombardování. Humanitármí bombardéry by jistě přiletěly i v době, kdy říšská vojska s českým kontingentem stála u Lechu a vojsko českého knížete na neznámém místě na moravsko-slovensko-rakouském pomezí a masakrovala kočovné Maďary tak důkladně, že přestali hrát v Maďarsku roli rozhodující politické síly (a sv. Pišta mohl vybudovat standardně feudální Uhersko a opírat se přitom o Maďary usedlé, do té doby utlačované) atd.
EU prostě obecně škodí.

drak řekl(a)...

Souhlas s Pergillem, StK i Jakubem. Karel Schwarzenberg, který si kdysi u Vídně nabodl palici tureckého nájezdníka na kopí a použil jí úspěšně jakožto psychologickou zbraň k demoralisaci protivníka, byl ten správný člověk na tom správném místě. Je mi i přes ta staletí, která nás dělí a katolickou víru, kterou s ním nesdílím, mnohem srozumitelnější, čitelnější a sympatičtější a duševně kompatibilnější, nežli jeho dnešní prapotomek, který se ztotožňuje s humanitárním bombardováním, tedy nadržuje nějakému albánskému expansivnímu živlu, a následovníkům onoho vzpupného Turka, místo aby hleděl nakopat zadnice poslat je do míst, odkud přitáhli, umožňuje uplatňovat tady bez následků jejich nové zbraně, tedy populační anexi a ještě všechny kolem ujišťuje, že je to tak v pořádku. Není to v pořádku, vidět to ten Schwarzenberg od Vídně, ten by mu dal, a správně by udělal.

Takhle jak je, je ta EU ne že k ničemu, ale opravdu ke škodě a to jsem v tom hodnocení hodně zdrženlivý. Ale ono to unijní nadšení hodně upadá už i v Německu samém, rozhodně bych řekl, že v Itálii a Francii dnes vládne mnohem větší, ale o to nereálnější eurooptimismus, zatímco v Německu nastává sice nepříjemné, ale plíživé a postupné procitnutí a návrat k realitě. Takže uvidíme, nejsou tu jen negativní trendy, byť těch positivních je málo a jsou plíživé a pomalé, nicméně jsou tu, Zkrátka a dobře, když se probere Německo ze sna dostatečně včas, nějaké slušné šance tu pořád ještě jsou.

StK řekl(a)...

Ještě několik vět k tématu,
zda se bránit změnám, vnuceným zvenčí. Ten tlak, náboženský, ideologický i populační, který je vyvíjen na Evropu i Ameriku a je oficiálně trpěn nebo dokonce schvalován a omlouván působí jako skrytá síla. Zevnitř jdnotlivých lidí i komunit, bez zjevně viditelných projevů. Ty projevy existují, ale jsou bagatelizovány, zesměšňovány - vlastně přesně podle Ulkčovy úvahy. Ale napětí postupně kumuluje a vznikne-li vhodná situace a nebudou-li síly v nepoměru, vyústí v násilný odpor proti islámu. A protože s fanatikem lze hovořit jen v případě, že máme v rukou smrtící zbraň, asi to nebude žádné smírné řešení. A nemůže za to jen islám. Mohou za to hlavně ti, kteří nás tady "uklidňují" že je to v pořádku, že to tak má být.
Tvrdím, že nemá a hlavně že se nemají vyhlašovat žádná tabu na diskuzi o těchto a podobných tématech.
Každý strojvůdce ví, že když je kotel přetopený, je třeba upustit páry, jinak to s tím kotlem, ale ani strojvůdcem nedopadne dobře.

funny family řekl(a)...

Tento příspěvek nebude ani napsán, aby nebyl smazán administrátorem blogu.
http://www.free-smiley-faces.de/free-animated-laughing-Smileys-animiert-froehlich-lachend/www.free-smiley-faces.de_animated-laughing-smiley_07_800x800.gif

Jakub S. řekl(a)...

Ta poslední věta je přesná, vycizelovaná, nelze nic vypustit ani dodat. Škoda, že stk není politik... ovšem je to dobře pro něj, že.
To slovo b u l l y , ohledně jehož překladu je p. Ulč nejistý, má v dnešní češtině v této souvislosti ekvivalent, rozšířený až dávno po odchodu páně Ulčově ven: šikanovat. A stejně jako tohle slovo později v češtině, i bully se původně ujalo na školní půdě. Bohužel tedy nejen ono, taky to, co označuje. A tam i tady se postupně začalo užívat stále šířeji.
Proti takovému návalu jednosměrných (můj termit) názorů na toto téma by se ještě nedávno už dáávno ozývala ohnivá debatérka ze západu Spolkové republiky. Jak víte, od konce září zmizela. Mně se pak postupně podařilo pomocí nesčetných mezistátních telefonátů, emailů, odkazů a prošení dostat se jejímu osudu na stopu, a zrovna včera jsem získal další ucelující informaci o ní přímo z příslušné kliniky. Není to radostné. Je to velmi dlouhodobé. Ale hlavní, že prostě žije. Domluvil jsem také s ochotným pracovníkem okresního úřadu, že zítra (tedy zrovna teď) zajede za jejím otcem (92) do altersheimu a probere s ním, proč za ním dcera přestala jezdit, a zřídí nějaký (?) občasný kontakt mezi nimi (a jím). Štamgastům soukromě sdělím bližší, obraťte se na mě. A odpusťte jí cokoliv z dřívějška. Averze nyní pozbývají smyslu. Teď jsme na existenciální rovině. Jak to jinak vyjádřit.

Žena v domácnosti řekl(a)...

Já jsem tedy jen žena v domácnosti a tak se v tom tak nevyznám. Ale ten příspěvek z 9:18 je přece od draka. Že by to byl Váš nick?
Už jsem z toho popletená. Nezlobte se.

Žena v domácnosti řekl(a)...

Jo, to jste moc hodnej pane Henlajn, to jsem byla právě v kuchyni a připravovala jsem florentský biftek s artyčoky. Sezona artyčoků právě začíná a jsou pěkně křehké. A biftek byl takový šťavnatý. Představte si že u masa na pultě byla cedule: nekrmeno GMO. To se tu říct může, že?
Já jsem tu po prvé a moc se tu nevyznám. Tak buďte té lásky a pomožte mi a něco mi občas vysvětlete.

Žena v domácnosti řekl(a)...

Jéžiš, voni mu to znova smazali! Co ten pan Kenlajn proved, že si na něj tak zasedli?

Žena v domácnosti řekl(a)...

Víte, já nejsem pán Informace. Do téhle diskuze mě zavlíkla paní Informace (vona se teda jmenuje jinak, ale prej to její jméno nemám psát). Chodí občas do cukrárny mé švagrové, kde odpoledne vypomáhám. A tak vona na mě, že prej je to hřích pořád jen smejčit, mejt nádobí a vařit. Ať prej se podívám do světa, co se děje. Jako na příklad v Česku a dala mi adresu na váš blog.
A tak jsem si dodala odvahy a píšu. Vidím, že je tu moc učenejch a vzdělanejch pánú a tak nevím, jestli na to budu stačit. Ale pan Fenlajn mi určitě vypomůže. Vypadá tak příjemně.

Žena v domácnosti řekl(a)...

Tak jsem si jen tak na púl druhý hodinky odskočila, na kafíčko a abych umyla nádobí a teď se vracím a pan Kenkajn tu zas není Zas ho smazali. Ale proč? Dyť to o těch horníkách to napsal pěkně. Nezlobte se, ale Kus toho vokopíruju, sama bych to tak pěkně nenapsala.
"Nuž, teď tedy dochrchlal, rakev za zvuků smuteční hudby zajíždí za oponu krematoria. Všichni pláčou - naděje na shledání není. Havíř byl ateista, všichni jeho pozůstalí též.
Žijí jen jednou, co si v životě urvou, to mají. Co jim urve někdo jiný, na „onom světě“ zpět nedostanou. Vědomí neodvratnosti smrti + nevíra ve věčný život = beznaděj. Beznaděj, jíž možno snadno obrátit ve zvlčilost."
Vždyť je to pravda. Člověk umírá proto, že mu v práci zničili zdraví. Dali mu za to důchod, ale ten si dlouho neužije. Smrt je už v něm. A nemá ani nadějí, že se s těmi, pro které si to zdraví zničil, aby je nějak uživil, po smrti někdy shledá.
Je to tedy drsný, ale je to svatosvatá pravda. Co je na tom špatnýho, když se to řekne?
Viděli jste už někdy, jak umírá zvíře? Odevzdaně, bez boje, jen hlavu otočí, když na něj promluvíte. Nemá naděje, nemá ani v sobě sílu odolávat. Skutečně člověk bez boha je jako zvěř.
Pomysleli jste na to někdy? Anebo je vám to tak nepříjemné, totiž i ta myšlenka, že tedy raději smažete i to, co vám to připomíná?
Co je špatného na tom, co napsal pan Kelajn?
Vodpusťte to starý nevzdělaný bábě, ale říct to musím.

StK řekl(a)...

Jak tak koukám, je to nakažlivé, Info. [;>))

Žena v domácnosti řekl(a)...

Já vám, pánové, nerozumím, nejsem na diskuze zvyklá. Na mne musíte prostě, sozumitelně.
To opravdu řekl Lenin? Vždyť to ani nemusel říkat. To věděli všichni, že?
A co má být nakažlivé?
Nezlobte se, jdu dovařit věčeři. Dnes máme plněné smažené cuketkové květy. Sice budou ze skleníku, ale neodolala jsem. Jestli chcete, dám vám na ně recept.
Pořád musím odbíhat z kuchyně, aby mi něco neuteklo. Než ty příspěvky smažou. Běžím, aby se mi to nepřipálilo.

Žena v domácnosti řekl(a)...

Jen jsem se mi podařilo to nalepit a koukám, jestli se to povedlo, a co vidím? Pan Henlajn tu zas už není.
Copak provedl, že je na něj pan administrátor tak přísný?
Tak se mi zdá, že tu dlouho nevydržím. Je to tu nějaké divné.
Né, že bych chtěla kritizovat, to proboha né, to bych si netroufla, ale divné to je.

Šaman řekl(a)...

Čeští utiskovatelé zabavovali r. 1938 (a 1945) sudetským Němcům rádia, kterými je úkoloval soudruh Hitler (a soudruzi wervolfové), který kvůli tomu postavil spešl vysílačku ve Vratislavi (Breslau, Wroclaw).
Evropští imperialisté teď vypověděli ze stejného důvodu smlouvy na šíření íránských televizních a rozhlasových kanálů z družice Eutelsat soukmenovcům do Evropy(jak bylo popsáno výše v článku).

A tak i já v tradici tohoto hnusného omezování hnusného slova hnusných henleinovců – na mém blogu – budu pokračovati. No Posaran! Je to lepší, než se špinit trestními oznámeními pro vyvolávání nenávisti. Tu nenávist sudeťáci dokážou (v plodné splupráci s našimi komunisty) vždy dobře rozdmýchávat, ale když se nad tím zamyslíte – když vidíte ty jejich ksichty, zešklebené nenávistí, že nemohli cíle pana Hitlera ve střední Evropě dokončit – tak jich vám musí být líto.

Taky je mi líto našeho vlasteneckého sudeťáka, když ho mažu. Ale své duševní zdraví jsem nenašel na hnojišti. Jako někdo.

\ :-)

StK řekl(a)...

Říká se, že doktora v blázinci lze poznat jen podle toho, že má klíče od dveří.
To je pravda. Má klíče a je proto schopen zastavit mnohohlavé třeštění "člověků" s jedním tělem a několika identitami.
===
Opravdu mě ale zajímá jedna věc: Kde na to všechno bere Vícehlavý čas. Podle toho, co tu všechno bylo na podlaze před zametením to musí zabrat fůru času, taková "spisba" - byť nesmyslných statí. Čím se vlastně Vícehlavý živí - nebo kdo jej živí, že má tolik času nazbyt?
A nakonec ještě dotaz pro zde nepřítomnou Informaci, (t.č. v kostýmu Hospodyňky): Je ta mnohohlavost opravdu tak strašně nakažlivá? A - smím-li se zeptat: Už má postarší homosexuál "zez Plzně" dost materiálu ke studiu?
===
Má se prý oteplit, tak bych možná měl radši jet do Sudet. Nebo taky do p.....

Jakub S. řekl(a)...

Dnes obecně rozšířená hra na schizofrenii.

Šaman řekl(a)...

STK, sudeťák je velice pilný, je podnikatel přece! Pracuje rukama ve stavebnictví; myslím, že umí i projektovat a poradit, jak odstranit stavební závady. Má taky ve správě pár baráků, to vše o sobě napsal dříve. Podezírám ho, že vysokou školu má, ale i když možná nemá papír, pak má alespoň vysokoškolské znalosti. Své hlody často posílal v noci (do třetí) a ráno (od šesté); pravděpodobně nespal, a když, tak jen tři hodiny, jako Napoleon. Teď asi tak kšefty nejdou, tak zde může být imrvére.
Nu - a k internetu se může připojit přes nějaký chytrý tablet, když jede třeba MHD domů. Nebo když čeká v kanclu na zákazníka. Pilný člověk.

Skoro jako Henlein.

StK řekl(a)...

To jistě Šamane,
Vícehlavý toho na sebe tady i kdysi na Psu řekl daleko víc, než tuší nebo než si pamatuje - a patrně od počátku zdejší existence nebudoval promyšlenou falešnou story. Stavební dozor/technik a správce budov. Možná i (spolu)majitel?
Mohl bych mu (asi) zatelefonovat, poslat mail nebo dopis. Ovšem zůstává tu kardinální otázka, jestli chci. Odpověď je nasnadě - nechci. Už ne.

Šaman řekl(a)...

Informace pro ženu v domácnosti, jež se ptá: "Pan Henlajn tu zas už není.
Copak provedl, že je na něj pan administrátor tak přísný?"

Jestli nevíte, co provedl, tak se podívejte na jeho komentáře k

http://samanovodoupe.blogspot.cz/2012/10/vylet-do-policky_20.html

Měl starost, komu Češi ukradli zámek v Heřmanově Městci. Pod článkem, ve kterém jsem mj. psal o likvidaci místní židovské obce nacisty. Přičemž zámek patřil rodině sudeťáckého nacisty. A židi jeho předkům platili tučné výpalné, díky jemuž si (taky) ten zámek a jinou dobročinnost mohli dovolit.

CHUCPE! Tohle už přehnal. Tady má utrum. Jako má utrum na jiných webech, kam se vecpal. A kdo pláče po henleinovských sudeťácích, může mi napsat, a já mu zprostředkuju kontakt.

drak řekl(a)...

Souhlasím se Šamanem, StK a dalšími v tom, že veřejně přístupný prostor opravdu není vhodným místem ani pro umísťování jedů, ani pro jejich studium. Má-li někdo tu potřebu, nechť tak činí na své vlastní triko a ne na cizí. Nutit k něčemu takovému někoho jiného, proti jeho vlastnímu přání a proti přáním ostatních, je poněkud za hranicí slušného a přijatelného. Trošku to připomíná rozmazlené, rozezlené a rozvřískané dítko v obchodě, kterému nekoupili hračku či lízátko. Je opravdu na čase si uvědomit, že svoboda pronést a vyjádřit názor, není totožná se svobodou soustavně lhát, překrucovat, napadat okolí a urážet ho.

Žena v domácnosti řekl(a)...

Takže, jestli jsem to dobře pochopila, správce blogu maže příspěvky pana Henlajna, protože ho nesnáší. A to všechny, ať jsou o čemkoliv a píše tam cokoliv, jako o těch hornících, jejich zničeném zdraví a beznadějném konci.
Já neznám vaše pravidla pro diskuzi. Asi budou dost personalistická. Nemaže se jen za urážky, ale za názor a taky podle toho jestli je pisatel správcem oblíbený nebo ne.
Nezlobte se, když vám to řeknu rovnou. Ale tohle nemá s demokracií, o které tu pořád píšete nic společného. To je zrovna opak.
A pak se nebudete také zlobit, když vám napíu, že tady u nás o vás lidi, co vás trochu znají,říkají, že máte ten ruský komunizmus už zažraný v DNA.
No já nevím, jestli je to tak, ale sklony k autoritarizmu tu můžu pozorovat na různých stupních a rovinách. A asi není snadné se toho jen tak zbavit.
Nejsem tu ani půl dne a už mě jeden nerudný pán nazval bláznem a homosexuálem. No, toho blázna jste ze mne udělali vy, vypadá to, jako bych tu vedla nějakou samomluvu, když jste smazali příspěvky, na které reaguju - no tichej blázen, že jo?
A k tomu homosexuálovi bych dodala, ať se ten pán podívá na sebe, čím je.
No, zítra zas předám paní Informaci štafetu, ať si píše sama. Já na tohle nestačím. Raději se budu chechtat satirikům, co si dělají srandu ze sicilských voleb.

Žena v domácnosti řekl(a)...

A panu Drakovi také řeknu, že tím rozmazleným, rozezleným a rozvřískaným děckem v obchodě, kterému nekoupili hračku či lízátko, bude spíš on. Dupne si a brečí - vyhoďte toho chcípáka, co se mi nelíbí a co mě uráží a tu babu, co tu zbytečně řeční o nějaké demokracii.
Jo tak, milé pánové, ono je to tak a ne onak, jak si děláte iluze.
Dobrou noc a sbohem.
To se budou zítra sousedky bavit, až jim budu vyprávět. Že jsem homosexuál! No tohle!

StK řekl(a)...

Bude lépe, když opravdu předáte klábosnici paní Informaci. Nebo pánovi. To je jedno, může to být i ten postarší homosexuál z Plzně. Hlavně ať to není další narcistní troll.
Máte to totiž v hlavince trochu popletené - hlavně pak pojem demokracie si docela pletete s pojmeme anarchie. VLÁDA VĚTŠINY - to je velmi zjednodušeně demokracie. Určitá společnost se na něčem většinově dohodne a menšina se podřídí. Vlastimil tady v Hospůdce je jeden - i když si pořídil několik identit. Takže by se měl podřídit většině a ne jí nadávet, že se "nedemokratická". Ho*no, ho*no, zlatá rybko, jistěže si píšu stále s toutéž osobou - a vypadá to, že už dost dlouho. Takže buď si ta osoba udělá ve svých avatarech pořádek, nebo ať laskavě zmizí. Vypadne z Hospůdky pryč. Myslet si o zbylých štamgastech může co chce, je to její právo, ale nikdo není zvědavý na to, co si myslí. Klidně zůstaneme "hloupí" - ostatně to náš "Vícehlavý" opakuje stále v domění, že tím někoho urazí¨nebo rozčílí. Nikoliv, jen otráví - jako neodbytná moucha za letního rozbřesku. Trollování může správce blogu zamezit a doufám, že to udělá a bude dělat tak dlouho, až odsud všichni trollové vypadnou. Stálé "podhazování myšlenky", že jde o omezování jiného názoru by možná zafungovalo u jiného publika. Tady rozhodně nefunguje. Svoji oriinální myš Lenku už zdejší troll "vyjádřil" tolikrát, že by to umořilo i osla.
Kdyby to bylo o pár tisícovek let dříve, byl by takový člen tlupy vypuzen do pralesa nebo do pouště a tam by mohl šířit své pojetí "demokracie" - tedy ve skutečnosti demagogie.
A já už jdu raději spát, moje zdejší přednášky nemají smysl, pokud je čte nějaký nadutý narcis. Kuš už!

Konec vysílání!!

Šaman řekl(a)...

Informace pro Ženu v domácnosti:

Pochopila. Mažeme Hitlerovo vysílání z Vratislavi, i kdyby pěl o krásách podzimu. Vyřadili jsme Ahmadineřádovu televizi z naší družice, i kdyby vysílala o krásách perských památek. Smažeme henleinovce, i kdyby zpíval o libých půvabech italských žen.

Co je tady nedemokratického? Soudruh Henleinovec si může založit svůj blog. Stejně jako já jsem musel, když soudruzi henleinovci odmítli dávat mé články o henleinovcích do Mladé Fronty Dnes.

Jo, v těch báječných zemích, plných ryzí demokracie a vychcaných právníků skutečně můžete žalovat mladou dívku, když nechce dát starci - pro diskriminaci! Třeba i mně bude žalovat jakékoli hovado, že nehodlám nechat viset jeho žvásty na svém osobním blogu.

Co si představujete pod dojmem "demokracie"? Že si nechám nadávat, a pak ještě nastavím druhou tvář, a pak ještě nastavím zadek k nakopání? Vskutku!

Co si představujete pod pojmem "svoboda"? Že mi přijde vágusák do mého domova, bude vyžírat mou ledničku a chlastat mé víno a šlapat v zabahněných botech po mém koberci? Věru!

Co si představujete pod slovem "tolerance"? Že nechám vyřvávat netolerantního hňupa? Ale jděte!

Hitler nás zabíjel, Ahmadíneřád chce. Henleinovec nás pomlouvá, a chce nás prakticky zase zabrat. Tomu říkáte demokracie? ALE HOVNO!

Žena v domácnosti řekl(a)...

Pochopila jsem. Je to osobní nenávist na osobním blogu.
Tečka.

Šaman řekl(a)...

Osobní nenávist komentujícího vůči bloggerovi a českému národu.
Hau.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Vážený pane Šamane, souhlasím s Vámi, že je Vaší svobodnou vůlí koho ponechat, koho potlačit. Zdvořile však nesouhlasím s Vaším dojmem, že V.v. hlásá nenávist k českému národu. Podle mého názoru jediné opravdu nenávistné vstupy na tomto blogu pocházejí od nicku se jménem rodu plísní.
Píše-li StK: "nikdo není zvědavý na to, co si myslí", mezi ono "nikdo" se nepočítám.

A.S. Pergill řekl(a)...

To STK:
Obávám se jedné věci: že smysluplná dohoda s muslimy jednoduše není možná. Už proto, že mají přímo v programu (Korán) natvrdo naprogramováno porušení jakékoli dohody s "nevěřícími psy". Jediné rozumné řešení je španělská (nebo chcete-li československá) cesta, tj. odsun mimo naše území. Což se zcela logicky a očekávatelně neobejde bez násilí, nebo alespoň nutnosti natolik demonstrovat sílu (i třeba použitím ZHN proti nějaké větší "islámské nogo zóně"), že si na nějaký větší odpor netroufnou (je třeba si uvědomit, že oba zmíněné odsuny byly provedeny po válkách, které odsunovaní beznadějně prohráli).

A speciálně ppro RRR:
Výše uvedené není žádná nenávist, je to zcela racionální reakce na naprosto jednoznačná prohlášení islámských vůdců o plánování částečného vybití a násilné islamizace zbytku evropské populace. A na situaci v zemích, kde muslimové tyto hrozby (zaměřené na jiné populace) buď splnili, nebo v současné době plní. Chceme-li, aby naši potomci vůbec existovali, a aby nebyli islámem zdegenerováni na podzvířeckou úroveň, tak nám nic jiného nezbývá. A emocím (včetně jakýchkoli stop nenávisti) doporučuji dát náhradní volno, protože ty by udělání nutného leda komplikovaly.

StK řekl(a)...

Pro váženého RRR:
Ano, beru Váš názor na vědomí a opravuji proto svůj výrok:
...nikdo není zvědavý na to, co si myslí
na nové znění:
...málokdo je zvědav...
===
Pojetí demokracie je, jak vidím, rozličné a liší se i místopisně. Tady je Česká republika. A přeskakující desky tu neposloucháme dlouho (jedna z nich nám tu hrála čtyřicet let), ale odkládáme je do nádob na separovaný odpad, oddíl "PLASTY".
====
Nebo jinak: Nenávisti si někdy "užíváme" dost v běžném životě, netřeba ji živit ještě na diskuzní stránce. Jistě, Vás se výraz "Čecháčci" a jiné milé tituly netýkají, Jednak nejste v ohnisku zájmu toho pána, nepolemizujete s ním, jednak (jak jsem pochopil) už jste pouze "českého původu". Takže "bývalý čecháček".
To možná způsobuje Vaši ochotu ty kolovrátkovité sentence stále dokola číst.
Já sám jsem Čech (Moravák) jen z 25% a nemusely by se mě ty "Vlastencovy názory" rovněž týkat, že? Ale týkají. Ne sice osobně, jsem za cca 46 let života mezi mezi emotivními umělci "velmi otužilý", ale za Čechy, za Židy atd. Za ty "ostatní".
====
Ještě jinak: Kdyby takové výroky, jaké tady píše pan. R. Š. o "čecháčcích" napsal na libovolný veřejný blog v USA o "afroameričanech" a nazýval by je třeba "negry" - jak dlouho by trvalo, než by si ho někdo zcela oficiálně, přes právníky a žaloby "podal"?
========
Tady se (dlouho) traduje jeden bonmot: Není ani tak důležitá svoboda projevu, jako spíš svoboda po projevu.
A tím si dovoluji debatu na téma DEMOKRACIE v. SLUŠNOST (prozatím) ukončit. Nerad bych se ocitl v roli přeskakující desky.

Anonymní řekl(a)...

já si také myslím to, co napsal vážený RRR. Tom

Kopretina řekl(a)...

Myslím si to samé, co STK. Je rozdíl v slušně vyjádřeném názoru a sprostými urážkami a útoky, které jsem zakusila já, později i STK a Drak. Vážený RRR, pokud souhlasíte s urážkami a útoky Švehly (Váženého Henleinovce), tak je to Vaše věc, neberu Vám Váš názor, ale je milný. Vás Švehla neurážel, do Vás neryl, Švehla sdílí nacistickou nenávist ke mně, i k STK a i celému českému národu. Oslavovat Mnichov, škoda mluvit. Bavily Vás číst všechny urážky? Celý Švehlův kafemlejnek? Asi jo...

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Milá sl. Kopretino,
Urážky jsou mi proti srsti a nebaví mne. Ani číst, ani psát. Dělení na Č a č se mi také nezamlouvá. Kafemlejnek tu meleme tak trochu všichni.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Řekl bych, že Vaše "zcela racionální reakce" splňuje kvalifikaci 'hate speach'.

Anonymní řekl(a)...

sl. Kopretina je náš český Savonarola v sukni. A kdysi to byla celkem sympatická slečna. Škoda.
Tom

Anonymní řekl(a)...

Názor je milný anebo mylný?

Kopretina řekl(a)...

Ano, mylný, mea culpa, mea maxima culpa, vyjmenovaná slova po m...Ale kdo někdy neudělal hrubou pravopisnou chybu. Více lidí z nás jinak Anonymní, nic špatného nedělám, pouze se bráním hnusným urážkám, oponuji antisemitismu a antičechismu...A milý Henleinovče, Vy se dopouštíte smilstva? Povídejte, přehánějte, rozveselte tím Šamanův blog...

Ernest řekl(a)...

Slečno Kopretino, mám pro Vás jednu radu, jestli dovolíte. Vložte si prosím ručky pod sedinku a nekrmte trolla!

A.S. Pergill řekl(a)...

To RRR:
Obávám se, že tuhle definici naplňují téměř všechny projevy spojeneckých státníků za doby WW2, včetně onoho slavného projevu W. Churchilla o "krvi, potu a slzách".
Kdyby v Norimberku stáli vedle bossů rajchu také státníci, kteří napomohli nástupu nacistů a zvýšení jejich moci natolik, že si nakonec troufli vyvolat válku, tak bychom dnes nejspíš nonsensy tapu "hate krime" vůbec neřešili.
A, mimochodem, proč nejsou "hate krime" nenávistné projevy islámských imámů (a pokud jsou, tak proč je nikdo neřeší)?
Obávám se, že je to naprosto stejný přístup, jako když se někdo úspěšně ubrání bandě "etnických spoluobčanů", a první starostí policie a soudů je, zda se nebránil nepřiměřeně.

Kopretina řekl(a)...

S tímto Pergillovým příspěvkem se nedá, než souhlasit naprosto. Muslimové v mešitách kážou nenávist ke všemu nemuslimskému a my mlčíme. Bývalý muslim Lukáš Lhoťan psal, že multikulti promuslimofilní levice zašla tak daleko, že muslimská ministryně v Norsku řekla, že nucené sňatky malých dívek je v souladu s norským právem, otázka je jakým právem? Šaria postupně proniká do evropských laických zákonů. Jak někdo může říci, že nucené sňatky malých dívek jsou OK? Promuslimofilní multikulti levice nás všechny ničí, muslimové berou jen to, co jim levičáci nabízí, takže se chovají přirozeně ze své kruté podstaty.

drak řekl(a)...

informaci proměněné v Ženu v domácnosti:

Poté, co se tu poměrně dlouho setkáváme, tak nepochybuji o tom, že Jste dost inteligentní a vzdělaná na to, abyste dovedla odlišit věcnou výměnu názorů, diskusi a polemiku, od agresivního a sprostého napadání osoby nositele jiného názoru na věc, nežli na ní má dotyčný vyšinutý troll. Já ty jeho příspěvky, na rozdíl od Vás, po nějaké době přestal číst, protože jsem se přesvědčil, že obsahují tak 99% nenávistného blábolu a 1% faktů, které budu-li o to stát, si vygooglím rychleji a lépe než ten troll. Prostě tam opravdu nebylo nic, co by mi stálo za tu práci to číst, tak jsem to prostě přeskakoval.

Nikdy jsem se netajil s mým názorem, že by s tímto zmetkem, který ostatní jen napadá, měl Šaman jakožto správce tohoto prostoru vyrazit dveře, pokud možno, tlusté, pevné, zavřené a i s futrem. Já sám na jeho místě bych s tím příliš ani neváhal, ani neokolkoval. Protože je Šaman velice slušný člověk, za což si ho velice vážím, takových jako on není mezi námi mnoho a protože je ta jeho slušnost a snášenlivost málem na svatozář, tak mu to prostě trvalo o něco déle, nežli mě, než k tomuto rozumnému rozhodnutí dospěl. Jak říkám, nikdy jsem se s mým názorem na trolla a co s ním podniknout netajil, ale vždy jsem ctil Šamanovo správcovství a jeho rozhodnutí ctil a respektoval. Nikdy jsem ho ani hrubě ani sprostě nenutil či netlačil k tomu, aby podnikl to, co podnikl až teď a čem si myslím, že měl udělat už dávno. I kdyby se náhodou rozhodl sem toho trolla zase vpustit, tak i když bych z toho neměl radost, tak v každém případě bych jeho rozhodnutí respektoval. Tak, jako jsem to udělal už dříve, když jsem nenávistné výblitky našeho trolla prostě jen přeskakoval a nečetl je. Takže je mi líto, ale to přirovnání k rozmazlenému dítku sedí spíš na Vás. Opravdu nechápu, co Vás na tom vyšinutém tvorovi tak přitahuje, ale je to pro mě určitým zklamáním, neb to, co on vypouští do prostoru, Vás není hodno. Nicméně budete-li se chtít propadnout až na tu jeho ubohou úroveň, bude mi to líto, ale bude to Vaše rozhodnutí a počin.

StK řekl(a)...

Pro Pergilla: BINGO!
Celá bída dneška je právě v tomto pokrytectví.
Předpos*anosti?
Nebo prostoduchosti?

StK řekl(a)...

K Drakovi: Podepisuji!
Ale je mi to líto. Je mi líto, že manipulátor našel svého zastánce. Že by to byl Stockholmský syndrom? Proč?
A Harpyje bude žárlit, až se vrátí!

drak řekl(a)...

A.S. Pergillovi:

To přirovnání k Norimberku opravdu sedí. Reálně vzato ale, pakliže mi paměť nešálí, došlo k tomu, že Churchill byl po volbách na jaře 1945 odstaven a za britskou stranu pak uzavírali válku partajní kolegové těch, kteří to před ní tak pohnojili. Pohnojili kdeco i při vyjednáváních se Stalinem, jak už bylo jejich dobrým zvykem z doby před válkou. Pohnojili to i přes to, že jim Churchill zanechal poměrně obsáhlá a rozumná doporučení, na co si mají dát pozor, ale na která se vykašlali. Lidská paměť a spolu s ní i rozum, trpí značnými vadami, ke škodě nás všech, bohužel.

To pokrytectví je do světa šířeno nejvíc médii, unijními orgány a nevládními pseudohumanistickými organisacemi a k tomu samozřejmě levicí, u které ale skoro nepamatuji dobu, kdy co se týče tohoto problému, nebyla mimo realitu. U policie zpravidla převažují poměrně rozumné názory na věc, zejména na útvarech evidence zbraní a střeliva a u kriminální služby, ti totiž jsou v denním styku s drsnou realitou a vědí své. Na státních zastupitelstvích a u justice už je to horší, promořenost pomatenci žijícími v jiné realitě, je mnohem vyšší, nicméně i tam poměrně dost lidí ví své, ale raději se neprojevují, nechtějí si zbytečně pálit prsty. Hlavou se zeď proráží špatně, co si budeme povídat.

Díky za příspěvky, opravdu to sedí. Když se podíváme na osudy kohokoliv, kdo za posledních řekněme 40 - 50 let utrpěl nějaké to soužití s muslimským živlem, tak počínaje čínskými Ujgury, pokračujíc přes afghánský Taliban, BV, SV, Afriku a přes obě Ameriky až po Francii a předměstí švédských měst, mi jsou známy samé větší či menší problémy, ale ni jedno místo, kde by bylo vše v pořádku a nebyly s nimi problémy. Naopak, samý nátlak, samé spory, samá rvačka, samé únosy a násilí a kriminalita, případně rovnou pokusy o genocidu a převzetí území a moci. Konec konců, je dost ilustrativní, že Theo van Gogh je už po smrti a Wilders musí ve vlastní zemi chodit s ochrankou a přesto, že mu jde o krk, musel ještě čelit multikulturní soudní inkvisici. Co ještě ti pitomci potřebovali za důkazy, že vůbec jevili jakoukoliv ochotu se tou žalobou vůbec zabývat? Jak to, že ten, co mu vyhrožuje, není buď v base a po ní vyhoštěn ze země? Pochybuji, že by byl problém v někom či něčem jiném, nežli v nenávisti, agresivitě, rozpínavosti a nenažranosti těch muslimů, hnaných jejich nenávistným náboženstvím. Je dost úlevné, když se zrovna začnou mydlit mezi sebou navzájem, aspoň pak bude méně práce, byť u nich se ty ztráty nahrazují rychle, bohužel.

StK:

Nerozumím tomu a nechápu to. Ani nevím jestli to vůbec chápat chci, mám tak trochu obavy z toho, co se z toho nakonec vyvrbí. Ono se to ale dříve či později stejně vyvrbí, tak až to nastane, tak uvidíme a zařídíme se podle toho.

Kopretina řekl(a)...

100% souhlas s Drakem. Henlein Švehla napíše žádné názory, ale sprosté urážky jiných diskutérů, jaké jsou jeho názory, proklínání a spílání Čechům, oslava Mnichovského diktátu, on a jiní Sudeťáci se snaží vrazit klín mezi celkem dobré česko-německé vztahy a česko-německé usmíření. Němci se dopustili válečných zločinů, spáchali holocaust, vyvraždili průmyslově a plánovitě miliony lidí, dělali si z nich mimojiné stínítka na lampy a z lebek pili víno. Bezprostředně po válce německé báby a dědci reagovali na denacifikaci podrážděně, řvali na Američany "Vy vyvěšujete ty "žalující fotky" " (rozumějte z koncentračních tábotů. Ale díky studentskému hnutí z 68 se německé děti začali ptát svých rodičů a prarodičů "A co jste dělali za WW2", "čeho jste se dopouštěli" a tak konečně začala skutečná denacifikace Německa a proměna Němců v civilizované demokraticky založené lidi. Mnozí současní Němci uznávají zodpovědnost za spáchané válečné zločiny, ne však někteří Sudeťáci, ti zůstali zažranými nacisty, antisemity a antičechy do morku kosti...

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Pro ujasnění přikládám definici "hate speech".
http://en.wikipedia.org/wiki/Hate_speech
Vnímám to stejně: Hate speech is, outside the law, communication that vilifies a person or a group on the basis of color, disability, ethnicity, gender, nationality, race, religion, sexual orientation, or other characteristic.
Argumentace Winstonem Churchillem je MM (mimo mísu).

drak řekl(a)...

RRR:

Mohl byste se prosím pěkně pokusit rozvést, v čem je argumantace zmiňující Winstona Churchilla, cituji: "MM (mimo mísu)"?

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Jistě. Velká Británie byla vojensky napadena a vedla válku o zachování své existence. Potažmo o zachování existence svobodného světa.

A.S. Pergill řekl(a)...

To RRR
To, co dělají nyní muslimové v Evrpě je agrese (a oni to nahlas říkají) a evropané bojují jak o zachování své civilizace, tak i o zachování existence své a svých dětí.
Válka byla zcela oficiálně vyhlášena . muslimy někdy v 7. století a dodnes zcela oficiálně (ze strany muslimů) trvá. A na muslimské straně ani není autorita, která by mohla uzavřít mír, protože ji vyhlásil sám Mohamed, který sám sebe prohlašoval za "pečeť proroků" (= že mezi ním a soudným dnem už žádný další prorok nebude, a pokud se někdo takový objeví, bude to povodník). Takže situace v podstatě mírové řešení vylučuje.

drak řekl(a)...

Já si naopak myslím, že vzhledem k tomu, co se dnes děje, je zmínka o Churchillovi hodně k místu, času i probíhajícímu ději a že je stavěna mimo mísu buď z neschopnosti rozeznat to, a to v tom lepším případě, nebo rovnou záměrně těmi, jejichž úmysly, záměry a zájmy jsou přinejmenším zcestné, či pochybné.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Senator, you're no Jack Kennedy.
Pokud Vás zajímá, jak to souvisí, vyhledejte si prosím.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Jinými slovy, Abert Simon Pergill není Winston Churchill.

StK řekl(a)...

Omlouvám se RRR, že se vměšuji.
Píšete: A.S.Pergill není W. Churchil. Někdo si dovololit tvrdit opak?
Jinými slovy: Na vyřešení rovnice 2*2=4 není třeba být Alanem Turingem.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Máte pravdu StK. Nikdo zde výslovně nenapsal, že Albert Simon Pergill je náš Winston Churchill. Na druhou stranu, postava A.S. Pergill uvádí, že řeč W. Churchilla o "krvi, potu a slzách" by mohla být hodnocena také jako hate speech. Protože za nás bojuje ve válce vyhlášené již v 7. století, jeho texty jsou přinášeny za podobných okolností jako onen slavný projev. Myslí si to zřejmě i postava drak, pokud správně chápu její souvětí výše.

Anonymní řekl(a)...

#####