pondělí 1. října 2012

Nezvládnutý atentát na Klause

Tak tohle hoši z prezidentovy ochranky nezvládli. Ochránit Václava Klause před atentátem. Stalo se v Chrastavě právě v den výročí úspěšného atentátu na Václava, zvaného Svatý: Na hlavu naší země zaútočil s použitím airsoftové pistole jakýsi mladý komunista. A padlo sedm výstřelů, jako v Sarajevu. Naštěstí to nebyly olověné kule, jen plastové kuličky. Jediné, co je nutno připsat k dobru mužům v černém je, že nezačali po útočníkovi střílet, což by v davu muselo nutně vyvolat masakr. Nebudu zde dále hodnotit (ne)činnost bodyguardů, ani dávat rady, nejsem v tomto směru žádným odborníkem. Chci jen připomenout, že Klaus to své ochrance nikdy nedělal jednoduché.

Mockrát jsem pana prezidenta potkal, i když ještě nebyl prezident. Poprvé to bylo v zaplněné sportovní hale na pražských Lužinách na předvolebním shromáždění Občanského fóra. Klaus byl tehdy ministrem financí, nejdůležitějším mužem československé vlády, jak jsme si tehdy se ženou mysleli. Párkrát jsem ho viděl jako ministerského předsedu 5. května před Českým rozhlasem při vzpomínce na Pražské povstání a 18.června v Resslovce při vzpomínce na poslední boj parašutistů, kteří odpravili Heydricha. Setkal jsem se s ním jako s předsedou Sněmovny v Národním muzeu na slavnostním shromáždění k 28. říjnu. Doslova jsem na něj narazil jako návštěvník Sněmovny, když jsem zabloudil ve spletitých chodbách parlamentních budov. Byli jsme tam jen já a pan předseda Sněmovny, který mne slušně pozdravil. Ochranka nikde.

Klause jsem pak potkával na podobných shromážděních i jako prezidenta, například i v Lidicích. V roce 2003 jsem byl v salonku po skončení zasedání Konfederace politických vězňů, když na něj vysloveně podpásovou otázkou "zaútočil" jistý korespondent ČTK. Klaus slušně odpověděl, kdo reagoval popuzeně byli – přítomní bývalí muklové. (Četka pak uveřejnila tu otázku, nikoli odpověď.) Do toho salonku se mohl dostat kdokoli, kdo šel kolem Žofína.

Na dotek jsem Václavu Klausovi i jako prezidentovi byl několikrát – mezi stovkami dalších lidí. Poprvé jsem si povzdechl "chudáci z ochranky" hned při jeho první inauguraci 7. března 2003. Tenkrát čerstvý pan prezident s paní prezidentovou nestáli na prezidentském balkoně, ale pod ním na tribunce, odkud sledovali přehlídku hradní stráže a hudby. Třetí hradní nádvoří rozděloval červený provaz, u něhož stáli příslušníci hradní stráže. Za provazem se odehrávala ona přehlídka, před provazem stála asi tisícovka lidí. Poté, co odkráčelo vojsko i s hudbou, zůstal nový pan prezident stát na přehlídkovém jednoschoďovém pódijku a pokynem ruky i slovy "pojďte ke mně" pozval lid k sobě. Dav překročil onen rozdělující provaz a kolem znechucených hradních vojáků přišel až k nové hlavě státu. Ti strážní hoši se tvářili trochu otráveně a jejich obličeje mluvily jasně: Tak proč já tady vlastně jsem?

I nastalo bratření s lidem, pan prezident drobně pohovořil prostými nehledanými a neotřelými slovy, i robě uchopil do rukou a otáčel se s ním na všechny strany, aby si všechny kamery užily. Když už to mohlo začít být neúnosné, zasáhla paní Lívie, pronesla drobnou sentenci a odtáhla Klause do nitra budovy. Jenže to nebylo tak jednoduché, pan prezident se musel prodírat davy, a přitom přece jen tiskl ruce, vztahující se k němu z tlačenice, ačkoli předtím říkal, že už má v rukou zánět žil od předchozího stiskávání ve Španělském sále...

Ochranku jsem neviděl. Možná tam byla, ale v hustém davu jsem ji mohl přehlédnout. Tehdy jsem si pomyslel: No nazdar! Kdokoli z těch lidí mohl vystřelit, anebo bodnout. Dosud se to nestalo, ačkoliv Klaus za ostentativního nezájmu médií deset let pilně objížděl česká, moravská i slezská města i vesničky. (A někdy byl v těch obcích teprve jako druhý prezident – po Masarykovi…) Až minulý pátek jeden magor komunista předvedl generální zkoušku na atentát. Ochranka selhala.

Ale Klaus jí to vůbec nedělá lehké! 

PS: Nejsem žádný Klausomil, ale vypadá to, že halt chodíme ve stejných termínech na stejná místa. Nejsem žádný Havlofob, ale pana prvního českého prezidenta jsem tam shodou okolností nikdy nenatrefil…

Psáno v Praze dne 1. října 2012

86 komentářů:

informace řekl(a)...

Myslím, že ten incident je už všem jasný.
připoměla bych tu slova bývalého šéfa Havlovy Ochranky: "Těžko hodnotit, zda během pátečního incidentu šlo o selhání bezpečnosti, nebo zda to byl právě ten případ, kdy si prezident přál jiný průběh ochrany."
Jak ho mohli, prosím vás, ochraňovat dva lidé, co šli za ním, kteří neviděli co se děje vepředu a ani po stranách a když se při tom kolem prezidenta kupilo tolik lidí.
Buď opravdová efektní ochrana anebo přímý styk s davem, aby osobnost měla pocit, že je lidi milujou.
Takže členové ochrany nenesou za incident, tedy za žertík s pistolkou, žádnou zodpovědnost. Nese ji ten, kdo si na takových věcech zakládá.

StK řekl(a)...

Narazit "na Klause" opravdu asi není problém. Když náš Ústav organizoval na hradě Hukvaldy pravidelný divadelní festival Janáčkovy Hukvaldy, záštitu nad ním měla paní Lívie. A tak se stalo, že jsem, ještě docela rozespalý vylezl z auta u hukvaldské sámošky, abych nakoupil čerstvé rohlíky a ve dveřích jsem málem vrazil do nevelikého pána. Ano, byl to on. Náš rozhovor byl velmi krátký:
"Dobrý den, co tu proboha děláte pane Klaus?"
(Myslím, že tenkrát presidentem ještě zdaleka nebyl. Já vlastně nevím, co v té době dělal. Ale někdy si to zjistím.)
"Dobrý. Moje Lívie má nad tím festivalem přece patronát, tak jsem tu s ní."
"Aha..." odvětil jsem duchaplně. A on pak šel kamsi dolů do vsi a já do obchodu pro ty rohlíky.
S paní Lívií jsem měl na druhý den šanci si popovídat víc, protože se přišla zeptat do našeho stánku v amfi - měli jsme na mixpult postavený v "hledišti" běžný trhovecký stánek, jestli tam náhodou nevaříme kafe. Vařili jsme, ale jen pro sebe, paní Lívie ale "pravé zvukařské" (kafe) výjimečně dostala taky - bez cukru. A protože čekala, "Až přijde Klaus" - přesně tak to řekla, tak jsme plkali o koláčích a krajových rozdílech v jejich pečení. Tedy plkala spíš moje žena, já jen poslouchal. Koláče mám moc rád - ale musí být už upečené.
V.K. je pochopitelně ješitný staříkm - ale má schopnost předpovídat budoucí jevy. Třeba odklon od biolihu, potíže společné měny € a mnoho dalších. Asi praxe z Prognostického ústavu. A tuhle vlastnost mu eutrohujeři nezapomenou nikdy - ani po jeho smrti.
===
K "atentátu": Už jsem se podivoval včera, jak rychle a snadno se dostal záznam* "gorilí komunikace" do TV. Podle posledních zpráv se ale zdá, že ten záznam je zfalšovaný, vymyšlený.
Tedy se ptám opět: Cui bono?

*/ On asi nikdo ze široké veřejnosti nezná hlasy oněch bodygardů. Takže zfalšovat rozhovor a udělat z nich totální pitomce bylo hračkou. Navíc se tvrdí, že komunikace mezi strážci je pouze místní a nenahrává se, takže by někdo musel odposlouchávat na místě, v okolí několika set metrů. A je kódovaná, takže by musel mít i patřičný dekodér.
Že by se na všechno ten "odposlouchávač" předem připravil, protože věděl, že týpek v maskáčích bude prudit? Zvláštní! A to vyloženě nemám rád konspirační teorie.

drak řekl(a)...

Pan Klaus to své ochrance vskutku neulehčuje, to mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Srazili jsme doslova a do písmene s panem Klausem asi tak před rokem ve dveřích v jednom domě v Praze, kde bych ho opravdu nečekal. Odbylo se to mírným překvapením na obou stranách a už ani nevím, kdo koho nakonec pustil dřív do dveří. Překvapilo mi jen, že tam s ním z ochranky nebyla ani noha a to ani na dohled. Nejsem už ani mladý a už vůbec ne komunista, takže se to setkání tím pádem odbylo bez verbálních či jakýchkoliv jiných ošklivostí či násilností.

Jak už bylo mnohokrát řečeno, pan Klaus to své ochrance neulehčoval a neulehčuje. Dosud jí to ale ulehčovala česká veřejnost. Konec konců, politik není na světě proto, aby to své ochrance ulehčoval, ona je tu naopak proto, aby ho i přesto přese všechno zkusila udržet při životě a pokud možno i bez zranění. V tomto případě bych ale řekl, že si to ochranka ulehčila sama sobě a to poněkud přes příliš. To, že se v takovéto situaci dostane do blízkosti presidenta člověk se zbraní bych jí za daných okolností nevyčítal, ale to, že padne 7 výstřelů aniž by ochránce skočil mezi střelce a politika, je už ale za hranou mého pochopení a to, že střelec odejde, kouří si a vede rozhovory s novináři, tak to už je prostě jak z grotesky a sci-fi zároveň, to je prostě neskutečně trapné, ponižující a neomluvitelné zároveň.

Určitě by nebylo od věci vypátrat, kdo že to vlastně tak pohotově "pořídil" ony záznamy rozhovorů ochranky a "pustil" je do oběhu. Určitě by bylo zajímavé vědět, kdo to vlastně je, proč to dělá a čeho tím chce dosáhnout. To by mi momentálně zajímalo asi tak ze všeho nejvíc.

To, co zmiňuje Šaman, tedy onen tristní stav naší žurnalistické scény, zejména pak podle mého názoru toho, co si říká veřejnoprávní, z toho asi v neobjektivitě a manipulacích suverénně vede ČT, kterou v tomhle ohledu asi jen těžko někdo překoná. Pak se ale nemůže její novopečený ředitel divit, že zrovna u mladší generace není ČT příliš v oblibě, lháře a manipulátory nemá rád nikdo a dříve či později se provalí úplně všechno, pravda má jednu ošklivou vlastnost, lhaním a překrucováním jí lze jen dočasně zastřít a zdržet, ale nakonec stejně vybublá nahoru.

Anonymní řekl(a)...

Naprosto zděšení představitelé strany a vlády rozhodně odsuzují tento brutální teroristický atentát a neváhají jakéhosi mladého komunistu přirovnat k jakémusi mladému norskému příznivci Izraele. Že, pane Kovanici?

informace řekl(a)...

Člověk už neví, co si o tom Kocourkově má myslet.
Lidovky se rozčilují, že "Italové popletli české prezidenty. Z Klause udělali Havla" a uřizli si ostudu.
Místo aby byli rádi, že o tom simulovaném atentátu italská media moc nepsala, a hlavně to nekomentovala, tak se rozčilují, že si v Euronews popletli prezidenty.
Ještě se vám nestalo, aby se vás zeptali, tedy v cizině, kde ta Praha vlastně je?
Mně už víckrát i na obecním úřadu, když jsem si šla obnovovat občanský průkaz.
Vy taky víte, kdo je nyní italským prezidentem a jak se jmenoval ten předešlý? Jistě ne. Ale Italové Havla znají, že neznají Klause to jen proto, že není světový formát jako Havel.

EK podotekl řekl(a)...

Milá dámo.
Jistě že znám jméno předešlého IT. presidenta.Také to nebyl žádný formát a na víc se to u Vás střídá jako jako v závodech kolmo, na to jeden musí mít katalog.

Děkuji, děkuji........

informace řekl(a)...

Zřejmě, velevážený udržovateli zbraní, nejste dobře informován.
V Itálii prezidentský úřad trvá sedm let a prezident není znovu volitelný. Za 65 let své existence měla Itálie 10 prezidentů, každý zůstal ve funkci sedm let až na prezidenta Segni, který po dvou letech podal demisi ze zdravotních důvodů (mrtvice).
Nepleťte si funkci prezidenta republiky s funkcí ministerského předsedy.
To, že italská media přešla mlčením aféru s plastovou pistolí zrovna tak jako prohlášení prezidenta Klause o obojakosti a neschopnosti italsských politiků, které vydal dva dny po svém návratu z oficielní státní návštěvy v Itálii britským listům, vám není na škodu. Naopak. Proč rozmazávat podobné blamáže, jako to dšlá s povykem český tisk.
Profesor Klaus by si měl uvědomit, že není jen soukromou osobou, ale prezidentem státu, a že to s sebou nese i povinnosti, včetně jisté autodiscipliny.

Kopretina řekl(a)...

Ronam Joch napsal o Klausovi, že je to uřvaná kremrofilní bába a na minuto skončil jako Nečasův poradce.

Kopretina řekl(a)...

http://www.lidovky.cz/necas-vyhodil-poradce-romana-jocha-ktery-oznacil-klause-za-kremlofilni-babu-1b5-/ln_domov.asp?c=A121002_161033_ln_domov_jkz

Kopretina řekl(a)...

Jochův článek
http://joch.blog.idnes.cz/c/290407/Atentat-to-nebyl.html

informace řekl(a)...

Národní drama pokračuje.
Poradce premiéra Nečase, Roman Joch, uveřejnil v 10:35 na svém blogu své mínění o incidentu, kde nazval prezidenta Ufňukanou kremlofilní bábou. Okamžitě premiérem zbaven funkce. Pod jeho článkem na blogu je astronomické číslo návštěv 14.642!

Ale spíš než o drama se jedná o velký český happening. Jako hra na saracéna, při které lítají dolů hlavy.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6e/Famigli_Giostra_del_Saracino.JPG
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a8/Cavalieredicasata.JPG

Kopretina řekl(a)...

A jakou má karmu velikou, přes 46. Česká republika je parlamentní demokracie, kde vrcholným představitelem moci je premiér (předseda vlády, většinou předseda vítězné strany), prezident má moc symbolickou, když byl Havel prezident, tak Klaus Havla kritizoval za jeho častá veta, ale sám zákony vetuje.

informace řekl(a)...

Měli byste tu hru na zavraždění sv. Václava zritualizovat jako v italské Arezzo.
http://en.wikipedia.org/wiki/Saracen_Joust
Nevím Kopretino, jestli prezident rád kremrole, ale Kreml je mu sympatický.

HL řekl(a)...

Ano, trefné. Kreml je Klausovi velmi sympatický. Klaus se stylizuje do postavy sv. Václava, védy země české, zachránce vlasti. Ten,kdo neoprávněně si nasadí svatováclavskou korunu zemře. To se stalo R.Hydrichovi. A také jeho sympatie k uskupení DOST (Semín, Bátora, Bartoš, Bahník, L.Malý, Kretschmer) se mi nelíbí.

Kopretina řekl(a)...

opět jsem si zapomněla kliknout a vložit si nick. Já nemám totiž zapotřebí měnit si nicky nebo se nepodepsat a tak.

StK řekl(a)...

To co tu probíráme je ohřívané kafe. Už to nikoho nezajímá, jen novinářští červi se snaží ještě ze situace něco vydojit.
===
To co je pod tím je nenápadný mediální útok na policii ČR. Zaujal mě už podruhé opakovaný příspěvek NOVY, dobře zfilmovaná zinscenovaná "příhoda" o fotografovi, který před focením (tuším na Úřadu vlády) bezelstně upozorní ochranku na to, že má v batohu kapesní nůž, ukáže ho na kameru, ale ochranka mu jej nezabaví, když novinář slíbí, že jej nebude vytahovat ani používat proti předsedovi vlády. Rozhovor vedený mezi rozumnými lidmi. Načež následuje záběr, kde tentýž(?) fotograf z několika málo metrů fotografuje pana Nečase - jistě, proto tam přece šel. A komentář MO hned varuje, že něco takového by se na letišti nebo, nedej bóže, v Bílém domě stát nemohlo. (Prostřih na zabavené nože, nůžky a jiné přeměty, které se nesmí nosit do letadla.)
Proč mě to zaujalo? Protože celá situace mohla být/byla nahraná, narafičená na dehonestaci ochranky premiéra. Nikdo z normálních zpravodajců přece nenahrává detailně průběh osobní prohlídky jiných novinářů, zvláště pak když probíhá rutinním způsobem. Co by s takovými záběry pak dělal - jsou vhodné leda k vymazání. Ale pozor! nebyla na nich vidět ani jedna tvář - ani ochranky, ani fotografa. A na záběru, který má dokazovat, že fotograf by mohl(!), kdyby chtěl, na Petra N. nožem zaútočit je podle komentáře tentýž fotograf, který má prý v batohu nezabavený zavírák otočený zády ke kameře. Takže víme o něm jen to, že má lehce zvlněné hnědé vlasy a že je o něco menší než kameraman, který snímal video.
Takže uvodní sekvence mohla být sehrána kdekoliv a kýmkoliv. Rekvizity: červený batůžek, kapesní nůž s asi 6 cm dlouhou čepelí tzv. "švýcarský důstojnický" se spoustou želízek, dva hlasy mimo obraz (MO), které vedou dialog popsaný výše. Pak už jen střih na nějakého fotografa s červeným batůžkem, který fotí premiéra, stoupajícího po schodech a patřičný komentář opět MO.
Nebudu podrobněji rozebírat situaci, že fotograf je skutečně atentátník, odloží aparát, vytáhne z batohu nůř, otevře jej a šesticentimetrovou nerezovou čepelí bestiálně zavraždí premiéra Petra Nečase. Ochranka ani kolegové novináři neudělají nic, nechají premiéra hanebně zemřít.
To už opravdu je ten náš Hobitín tak tupý, že ho nepravděpodobnost celé sekvence nezarazí? Ani to, že se stejný sled záběrů o údajném pochybení ostrahy odvysílá v hlavní zpravodajské relaci NOVA znovu následující den, poté, kdy mluvčí policie zpochybní zvýšené riziko pro chráněné osoby.
Ale dobře tak. Někteří si o téhle veselé příhodě něco přečtou na netu (což je utvrdí v tom, že všechno je čistá, zdokumentovaná pravda pravdoucí) a budou pak společně mnoha slovy nadávat na neschopnost ochranky a policie vůbec.
===
Tohle by se za komunistů prý stát nemohlo!
Takže si škodolibě říkám - ano, nemohlo a budete si to moci vyzkoušet na vlastní kůži, na vlastní čumáčky, milí ovčané. Když nepoužíváte mozky, dobře vám tak!

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Pěkné srovnání je na Psu:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/glosa-strelba-na-klause-0ve-/p_kultura.asp?c=A121002_105210_p_kultura_wag

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Klaus je mužný jako E.Beneš

Není divu, že Roman Joch plivl jedovatou slinu po vašem prezidentovi. Pan Joch je zarytý papeženec, nestoudný pravičák, primitivní antikomunista, brutální europeista
Co víc - pan Joch naprosto nepochopitelně (vám opravdovým Čecháčkům naprosto nepochopitelně) obhajuje „humanitární bombardování“ Jugoslávie, tento největší masakr jižních Slovanů od dob hitlerovské okupace a ustašovského řádění.
Prostě - pan Joch je jako Havel neblahé paměti, je samozvanec, je zaprodanec mezinárodního imperialismu, sionismu a nás Euroameričanů.

Zato váš SOUČASNÝ prezident je pravým opakem V.Havla, R.Jocha jim podobných nepřátel Země České. Váš prezident vás vede cestou, jíž prošlapal jeho velký vzor a předchůdce E.Beneš. Vede vás a vaši vlast zpět k plné samostatnosti a suverenitě, k plnému a radostnému spojení s vašim staršími ruskými bratry.
V rámci svého národního vůdcovství jezdí V.Klaus po vlastech českých, tu položí věnec, tam pronese řeč, onde olíbá rozkošné robátko v národním kroji. Čímž dále prohlubuje lásku všeho vašeho lidu ke své vynikající osobě, tu lásku, jež odtažitý intelektuál Havel nikdy nezískal.

Není divu, že vašeho pokrokového prezidenta nenávidí všichni pravdoláskaři, eurohujeři, multikulturalisti, homosexualisti, kapitalisti a demokrati. Jen se podívejte, drazí Čecháčkové, na německé Lidovky - jak Jochovi tleská německý a evropský placený agent Doležal - prý
Atentát na Jocha.

Co dodat k pomlouvačnému označení Velkého Vůdce za ufňukanou bábu? Asi nic. Sledujete bedlivě svoji česku telku, takže jste sami na vlastní obrazovce viděli (již tolikrát!) V.Klause mužně čelit zákeřným otázkám různých antiklausovských pisálků.
Kdepak váš Václav a fňukání! Hrdě a tvrdě odkazuje pisálky do správných mezí, nic nedbá na možné nebezpečí útoku rozzuřeného novináře-agenta na svoji nechráněnou osobu. Tak nějak stával v buržoasním parlamentu váš Klement Gottwald, tak nějak čelil palbě kritiky vládních sil. Takový hrdý postoj udělal z vašeho E.Beneše Hitlerova nepřítele číslo 2 (hned po s.Stalinovi).

Jen na okraj: Pan Joch nazval vašeho prezidenta „kremrofilní“ (bábou). Čímž přesvědčivě dokázal, jak hluboce je odtržený od všeho vašeho lidu. Nu ano - komupak z opravdových Čecháčků by mohla vadit láska jeho čelných přestavitelů ke Kremlu a Velké Rusi?
No nikomu; to dá rozum. Moskva není Brusel či Washington. V Kremlu dlí a bdí vaši největší a nejvěrnější přátelé, z východu přichází světlo a svoboda. Zatímco od nás ze Západu ... Darmo mluvit.

Čest a Nazdar!

jerry řekl(a)...

Je to pravda, i já jsem byl kdysi na dosah při podepisování knížky v knihkupectví. Nikdo nekontroloval, kdo přichází, na místo bych pronesl i dělostřelecký granát. Opravdu mi počínání ochranky připadá poněkud operetní. Ale jako všechno u nás, pokud se nic nestalo, jsme v pohodě a po maléru začínáme kmitat.

informace řekl(a)...

Nezvládnutý atentát. Paradoxy.
- Prezidentova ochrana v pítek 28. září v Chrastavě selhala. Atentát se nepovedl.
- Následující dni až do dnešního rána. Atentát se povedl, díky intenzivnímu zájmu českých medií, věnujících incidentu a pak "spirále výroků" politiků a poradců každodenně stránky.
- Atentát se nepovedl. Zahraniční media neprojevila dostatečný zájem. Po prvním dni se přestala o celou záležitost zajímat.
Povedl se nepovedený atentát? Anebo se nepovedl povedený atentát?
MEDITUJTE!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Jak Euroameričani a sionisti lžou

Vážený RRR, zrádný emigrant a odrodilec od čecháčkovské reality, ve svém příspěvku z 1:00 upozorňuje na naivně-provokační článek na NP GLOSA: Střelba na Klause.
Jak jste se asi přesvědčili sami, „amatérská filmová kritička“ Prokopová posuzuje vaši současnou realitu na základě:
1) hollywoodských dobrodružných filmů
2) brutálně zfalšovaného „záznamu“ atentátu na R.Reagana
Jak směšné!
Jak SMUTNÉ!

Vy inteligentní a za dělnické peníze vystudovaní Čecháčkové přece moc dobře víte, že:
A) hollywoodské spektákly jsou buď bezzubě sociálně-kritické, nebo naopak otevřeně provládní, proimperialistické, militaristické (viz např. filmy úchyla Rolanda Emmericha, které jsou financovány rovným dílem sionisty, CIA a Pentagonem)
B) tzv. „záznam“ atentátu na R.Reagana je jen a pouze dalším pokusem udělat z vás ovčany a hobity
Ale vás nikdo nepije rohlíkem - vy přece dobře znáte metody vládních sil. Vy víte, že typická euroamerická prezidentská ochranka*), ty tupé gorily v černém, čelí zoufalým pokusům občanů o protest masivní střelbou do davů.
Ukazuje něco takové onen „záznam pokusu o atentát“?
Nezachycuje. Ochranka není v černém, nemasakruje civilisty.
Čili: Jde o pouhý fabrikát vládních sil, určený tupým euroamerickým neslovanským davům, nevzdělaným ovčanům, kteří místo vašeho dlouholetého vzdělávání v marxismu-leninismu byli podrobeni masivní a nelítostné náboženské propagandě.

Takže se ptejte (sami sebe a českých orgánů činných v trestním řízení): Dělá to ta A.Prokopová pro zahraniční peníze nebo z hlouposti?

Míru zdar!

------------------------------------------------------------------------------------
*) Krásné ruské slovo!

StK řekl(a)...

Podívejte Ifo:
Poslední český "vnitrostátní" atentát byl, tuším, na Rašína. Atentáty (takové ty opravdické, krvavé) nejsou v naší národní tradici. Ani v tom Sarajevu nestřílel žádný Čech, tam šlo o Princip.
Je to stejné jako s rvačkami v hospodě* - ale to už jsem podotýkal. Takže na operetní atentáty postačí operetní ochranka.
Takže pokud opravdu chcete krev, pláč a utržené údy, podívejte se na zprávy za zahraničí - Taliban a jeho souputníci stihnou terorem zásobit celý svět. Nebo na "Muslimské jaro" v Africa a Blízkém východě.
===
Stále se ptám, jestli nakonec "ta naše opereta česká" není náhodou lepší, než těch 77 mrtvých v Norsku. Třeba.

*/ Češi jsou spíše na ta syrová vajíčka, drobný štěrk, kuličkové pistolky a podobné zbraně. Místo rány pěstí se raději fackují. (Tajemný hrad v Karpatech, dialog Dočolomanský - Hrušínský) Je snad k sakru někdo, kdo by tady chtěl "Jugoslávii"?

Anonymní řekl(a)...

Adéla ještě nevečeřela, nikoliv Tajemný hrad v Karpatech.
"Vy zde neboxujete?"
"Ne, my se prosím fackujem."

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Vy Češi neboxujete. Vy mlátíte lidi vším, co vám přijde pod ruku.
A ještě jste na to hrdí.

Čest a Nazdar!

drak řekl(a)...

Na tom Jochově komentáři, zejména pak co se týče té levicové uřvanosti a stavění se do role obětí v duchu nejlepších tradic vídaných například u žurnalistů Al Jazeery, je vskutku mnoho pravdy. Konec konců další útočně plačtivé vystrkování paROHů soudruhů Zavadila a Středuly je už zase venku, na ČT24 aby se jeden pomalu bál přepnout.

Co se týče vzathů Klause vůči Kremlu, tak opravdu mám více otázek nežli odpovědí, byť na označení Klause za ruského agenta (slyšeno kdysi v hospodě), nebo kremlofila, sám pro sebe prostě neshledávám dost důkazů. Nicméně věřím, že mnozí v Evropě by mu takovou nálepku rádi přilepili, zejména pak ti, co jsou hodně namočení a zaangažovaní do zářivkového, solárního, biolihového a dalšího korsárství, legalisovaného dílem zblblými a dílem zkorumpovanými zákonodárci v EU i u nás. Řekl bych, že ten starý pán z mnoha "dobrých" důvodů sedí hodně vlivným zmetkům v žaludku. To ale rozhodně neznamená, že v tomto ohledu nemá co vysvětlovat.

To, nač poukazuje StK v případě Novy je velice zajímavé a její počínání je asi jen těžko možné označit za těžko to označit za neangažované a nestranné. Zatím ale je tu víc otázek, než odpovědí, nicméně za určitý útok na policejní struktury by se to chápat dalo. Na druhou stranu, jen těžko by policii mohl kdokoliv jiný ublížit víc, nežli ona sama sobě, prostřednictvím těch oněch darmojedných lenošných tupounů, které sama zaměstnává, a kteří hnou zadkem, jen když se přihodí něco někomu vlivnému, zatímco na normální běžné občany kašlou, a v tom lepším případě jim ochotně vyplní papíry pro pojišťovnu. Co se týče vypátrávání pachatelů a případně prevence kriminality, tak to je cosi z říše sci-fi. Takže kdyby policajti opravdu za něco stáli, jen těžko by se o ně někdo mohl úspěšně otírat. Dobře ale víme, že většinou nestojí za zlámanou grešli, natož pak za ty haldy prachů do nich vložených. Na tu Novu taky aby se jeden bál přepnout, byť na ČT24 to asi ještě pořád nemá.

No ono s tím Talibanem a fackováním se to má tak, že operetní fackování a ochranky putují do minulosti, a putují tam čím dál tím rychleji. Mezitím se zelenorudí soudruzi v EU spolu s muslimskými bratry v OSN činí jak to jen jde, aby nám tu Taliban a další dárečci mohli v dostatečném množství začít řádit co nejdříve, takže možná, že by nebylo tak úplně od věci zkusit přejít z operetních verzí ochranek, armády a policie na nějaké opravdovější. Ani vůči tomu Kremlu by to nebylo od věci.

StK řekl(a)...

To Anonym: Ano.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

No jestli váš nezávislý myslitel drak opět neudeřil na hlavičku!
Ano, tak to opravdu mohlo být: Ubohý Pavel Vondrouš byl pouze ZNEUŽIT mezinárodní reakcí, mezinárodním sionismem - jak jiný nezaměstnaný v podobně výbušné světové situaci, Marinus van der Lubbe.
Ano, váš pokrokový prezident leží mnohým mocným Euroameričanům a sionistům v žaludku - na rozdíl od Havla vaši vlast brání, brání i vší váš lid.
A dnes se váš velký Václav Klaus připravuje na nový úkol: Po odchodu z Hradu již nebude svázán protokolem a ohledy na mezinárodní pověst vaší drahé vlasti, a bude se tak moci konečně ŘÁDNĚ pustit do zápasu se silami zla a tmy - za mírovou budoucnost vaší vlasti i celé Západní Asie.
Z toho máme oprávněnou hrůzu, my europeisti, NGOisti, homosexualisti. Kdyby se do čela uražených a ponížených postavila taková olbřímí osobnost, velikosti možná až 0,85 putina*), nastaly by euroamerickým mocipánům problémy: Již by nešlo zavádět energetické úspory a muslimy + další nebezpečné úchyly do Evropy a Západní Asie. Již by nešlo dál ignorovat oprávněné požadavky Ruské federace a ČLR na podíl na rozhodování v EU a NATO. Atd.

To přece stojí za zorganizování provokace srovnatelné s požárem Říšského sněmu, no ne?

Míru zdar!

--------------------------------------------------------------------------------------
*) 1 putin - základní míra velkosti státníka. Např. J.V.Stalin měřil cca 1,4 putina.

Kopretina řekl(a)...

Roman Joch, katolík, sionista, člověk kterého si vážím a má většinou pravdu. Ale autor LP (Lukáš Petřík) je také kovaný katolík a je prokremelský dobytek, nezáleží na denominaci, ke které člověk patří, záleží na osobnosti člověka. Lukáš Petřík je takolický xenofob, ostaními vírami pohrdá, je představitelem Kněžského bratrstva sv. Pia X. (Lefebrvista), odmítá křesťanský sionismus, je spíše promuslimský, i když muslimy jistě také nemiluje, má je ale raději než-li Židy...
http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/9662-skoda-ze-smrt-vaclava-havla-nebyla-bolestiva-.aspx

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

POZOR!
Opět se ohavně vyvyšuji:
Nevím jak v proslulém sarajevském atentátu na Václava Klause, ale během PRVNÍHO sarajevského atentátu (28.9.1914, na jistého německého feudála jménem F.F.d´Este) byly vypáleny pouze DVĚ rány, přičemž rozhodně NEBYLY použity "olověné kule".

Pohov, rozchod.

Kopretina řekl(a)...

Samozřejmě, že Lukáš Petřík není přímo členem, ale myšlenkovým nástupcem Kněžského bratrstva sv. Pia X. Tito katolíci píší do katolického časopisu Te Deum. Zakladatel uskupení DOST Mgr. Semín, odešel z Občanského institutu a založil Institut sv. Josefa, zajímavá počteníčka...EUportal otiskuje rozhovory a články Marcela Lefebrva. Dříve slušný server s dobrými články se proměnil v nenávistnou protižidovskou (a ne jen protižidovskou) žumpu...

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Nejen pro slepičku:
Roman Joch
1) schvaluje agresi USA, NATO a EU proti jižním Slovanům
2) schvaluje předání nedílné části republiky jižních Slovanů muslimům
3) za jedinou ZCELA pravdivou křesťanskou denominaci považuje tzv. Církev obecnou.
Viz „...plnost pravdy, tj. pravda nesmíchaná s omyly, je jen v katolické doktríně. I když dobrý člověk může žít - a pak být i spasen - v mnoha náboženských společenstvích, i když hodně Boží Pravdy je v mnohých z nich, celá Pravda nesmíchaná s omyly je jen v Církvi katolické. Proto to nejlepší, co člověk může udělat, je stát se katolíkem.“

Učit se, učit se, učit se! (V.I.Lenin)

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Uh oh.
Prst se minul, a chyba je na světě.
K prvnímu sarajevskému atentátu došlo samozřejmě 28.6.1914.

Za chybu se omlouvám všem vlastencům i vlastenkám.

Kopretina řekl(a)...

Draku souhlas s Vámi, levičák se vždy staví do role uřvané oběti, proto také levičáci vždy podporují lokální Araby, co si říkají "Palestinci". Palestinci pláčí, jaké jsou oběti, jak je Izrael okupuje, jak jim zamezuje v pohybu, jak je vyvražďuje, a tak. Přitom jim Izrael dodává stejné množství elektrické energie, potravin, zdravotní péče jako Izraelcům. Přesto levičáci a muslimové lžou, vždycky lhali a lhát budou. V levičácích a muslimech pravda není, kdykoliv promluví, tak lžou.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Pár otázek, nejen pro slepičku:

Jsou muslimové a levičáci napravitelní?
Pokud ano, kdo bude jejich nápravu financovat, zajišťovat a kontrolovat?
Pokud ne, co s nimi? Postačí je odsunut, nebo budou muset být koncentrováni a následně humánně zlikvidováni?
Kdo bude financovat konečné řešení otázky levičáků a muslimů?
Pokud postačí muslimy a levičáky odsunout, tak kam?
Jak trvala zajistit bezpečnost pravicových nemuslimských zemí proti (nevyhnutelnému) útoku levicových a/nebo muslimských zemí?
Jak navěky zajistit mládež proti působení levicového a muslimského myšlenkového jedu?
Kde začíná levicovost - jsou přímé daně pravicové?
Jaký minimální úrok z půjčky si může účtovat pravičák?
Je podpora v nezaměstnanosti pravicová?
Je všeobecné a povinné zdravotní pojištění v zájmu zdravé (= pravicové & nemuslimské společnosti?
Má zdravý pravicový stát financovat stavbu dálnic a železnic?
Má zdravý pravicový stát zajišťovat bezplatné základní školství?

Na toto a SPOUSTU podobných otázek bude muset odpovídat elita zdravé (= pravicové & nemuslimské) společnosti, již před a hlavně PO konečném řešení otázky levičáků a muslimů.

Míru zdar!


informace řekl(a)...

> "Stále se ptám, jestli nakonec "ta naše opereta česká" není náhodou lepší, než těch 77 mrtvých v Norsku. Třeba."
Právě že v Chrastavě nebylo 77 mrtvých. Nebyl tam ani jeden. Dotyčný Pavel Vondrouš vypálil z plastové pistole sedm plastových kuliček do boku prezidenta republiky. Nikoho nezabil a nikoho neporanil. Po vystřelení nerušeně odešel stranou, zapálil si cigaretu a porozmlouval s novináři o tom, co udělal. Teprve potom byl zatčen policií. O vysvětlení příčin činu z jeho strany jste četli.
Dá se tedy hovořit o atentátu? (Nechme stranou různé pseudodefinice jako atentát po česku, český operetní atentát a pod., protože jen svádějí na nesprávnou cestu.)
Atentát na fyzickou osobu prezidenta to rozhodně nebyl. Atentátník nestřílí plastové kuličky.
Byl to spíš protest, poněkud výstřednický, proti politické třídě (jak sám Vondrouš řekl novinářům), která neřeší sociální situaci, jež se stává pro mnohé lidi těžko snesitelnou.
Byl to tedy atentát proti autoritě prezidenta státu jako nejvyššího představitele státních institucí? I tady bych měla pochyby, zda odpovědět kladně. Vondrouš nechtěl zesměšnit hlavu státu jako takovou. Jestliže někteří komentátoři hovoří o zbabělém chování prezidenta, o jeho fňukání, je to zase "přidaná hodnota", zcela svévolně nalepená a posteriori. Jiní zas rádi hovoří o chladnokrevnosti, s jakou reagoval prezident.
Bylo by užitečné, podle mého mínění, rekonstruovat událost v časové posloupnosti, tak jak se odehrála. Při prohlížení videa jsem pozorovala, že prezident si pravděpodobně neuvědomil, že na něj ten mladík něco vystřelil. Zamračil se, podíval se na rukáv, obrátil se k doprovodu, něco prohodil pak se usmál a pokračoval dál v chůzi mezi davem. Kdy se dozvěděl, že na něj byl spáchán "atentát"? Po kolika minutách byl pak mladík zadržen a zatčen policií? Jak se policie dozvěděla o "atentátu"? A od koho? Od novinářů? Anebo snad od průvodců prezidenta? Od těch asi těžko, byli by se snažili zadržet mladíka hned na místě. Kdy byl prezident odvezen na lékařské ošetření, po jaké době od "atentátu"?
Policie, samozřejmě, tu rekonstrukci už provedla. K jakým došla závěrům?
Myslím že nějaká oficiální zpráva by udělala konec s těmi všemi dohady. A k ničemu nevedoucí polemikou, tentokrát vedenou opravdu "po česku"

Kopretina řekl(a)...

Roman Joch byl v televizním pořadu Hyde Parku. Mluvil bezvadně, tedy jeden dotaz mě posadil ze židle, jedna hnusná bába bolševická se ptala, "proč není Izrael souzen za válečné zločiny a genocidu proti Arabům". Řekla jsem si, Kriste Pane ukřižovaný, do čeho jsi duši dal. Izrael, kde Židé a Arabové mají stejná práva, kde existuje svoboda vyznání, sdružování, slova (což dokazují antiizraelští novináři deníku Haaretz). Genocida znamená VRAŽDA NÁRODA, CELÉHO národa. Dále nenadával na Nečase, řekl, že být poradcem není lidské právo, ale výsada a že bylo ctí působit do dnes jako poradce. Kritizoval Klause za rusofilství, řekl "Putin, že hájí konzervativní hodnoty? Putin hájí pouze svou absolutní touhu po moci" a tak. A řekl, že mnoho z kandidátů na prezidenta bohužel podpořit nemůže.

kapitán Nemo řekl(a)...

K incidentu v Chrastavě už bylo řečeno/napsáno skoro vše podstatné a spousta balastu k tomu. Co zatím nezaznělo je to, co vlastně chceme.
Jestli současný stav, kdy to chráněná osoba ochrance docela ztěžuje, ale prakticky každý ná možnost se s ní pozdravit a prohodit slovo (také jsem se už na pár akcích přichomýtl do situace, kdy stačilo natáhnout ruku a s p. Klausem si potřást tlapou).
Anebo "větší bezpečí" chráněné osoby za cenu toho, že bude od lidí oddělena kordónem a zátarasy a veškeré "rozhovory a tlapoutřesení budou předem připravené.
Já osobně preferuji první možnost. Nic to ale nemění na tom, že to ochranka zpackala a ten magor měl nejpozději po druhém cvaknutí ležet zpacifikovaný na zemi nebo rýt držkou v zemi a žrát hlínu.

StK řekl(a)...

Problém je v tom Info,
že se někteří lidé nechali našimi "mediálními mágy" zmanipulovat a tu operetní akci považují za skutečný atentát.
===
Pravda, na druhé straně : Kudy vede hranice mezi protestem a skutečným atentátem? Byl atentát třeba útok soškou na Berlusconiho? Nebo už ta syrová vajíčka, házená na statečného Juraje Paroubka? Nebo vajíčkový granát?
A musí nebo nemusí vybuchnout - nebo stačí, že byl hozen a vybuchnout by MOHL? Nebo to může být jen atrapa? A že se jedná o skutečný atentát poznáme, až když granát vybuchne?
Jakou škodu musí atentát způsobit, aby to byl "plnohodnotný" atentát? Nestačilo by třeba jen verbální vyhrožování: Klause vyhodit z okna!? Jako obvykle je hranice poněkud (hodně) neostrá.
===
Než tahle, už několik dní nastavovaná kaše, mě opravdu zajímá pozadí mediálních útoků na bodyguardy, potažmo Policii ČR.
Není to náhodou proto, že v poslední době vyvíjí PČR docela slušnou aktivitu při odhalování korupce? A je potřeba její mediální obraz rychle něčím zakalit, poškodit?
A jak to souvisí s nastávajícími volbami? Aha?!
[;>))

drak řekl(a)...

informaci:

Pistoli k airsoftu nelze na první pohled rozeznat od opravdové zbraně, střílející opravdovou municí. Rozměrově i vzhledově se skoro neliší, rozhodně ne tak, aby to šlo poznat během řádově desetin vteřiny, které na to ochranka má a kolikrát ani to ne. Takže ochranka, která dotyčného nechá:

* vytáhnout onu zbraň a několikrát stisknout spoušť

* a poté nerušeně odejít, kouřit a krafat s novináři,

je podle mého tak akorát na 2 věci, ta slušnější je nic, druhá se obvykle nevyslovuje a tou třetí pro ostudu.

Proč a nač to ten magor udělal, nebo neudělal, je úplně a naprosto vedlejší.

Ve zbytku se shodnu s kapitánem Nemem a StK, cokoliv dalšího je v podstatě už jen mlácení prázdné slámy. Také mi vyhovuje vyhovuje spíš ten svobodnější přístup, ale všeho moc škodí a svoboda rozhodně nemá mnoho společného s anarchií, jakkoliv by se to mnohým chtělo, či jim to vyhovovalo.

StK řekl(a)...

...měl ležet spacifikovaný na zemi nebo rýt držkou v zemi a žrát hlínu...
Navážu konstrukcí, Nemo: Tedy, když na takové akci si jakoby sáhnu do kapsy a jakoby hodím něco směrem k chráněné osobě, mám za 2" ležet v krvi, protože mě ostřelovač z blízkého vikýře sejmul? Nebo mě naopak nesejme a já v té pracičce budu mít opravdu odjištěný obranný granát? Natřený na oranžovo, aby vypadal jako pomeranč?
A ostřelovač se bude vysílačkou dotazovat velitele, zda má nebo nemá střílet?
Není to jednoduché dokonce ani komentovat. Příliš mnoho nejistých parametrů. A strašně málo času na rozmýšlení.

drak řekl(a)...

StK:

Já moc na spiklenecké teorie nevěřím. Žijeme v prostředí, kde se toho moc neudrží pod pokličkou a spíš se to rozkecá, takže dříve či později by to stejně nakonec vyplavalo. Cokoliv, co vyžaduje koordinovanou akci víc jak 2 lidí, se tu prostě dlouho neutají, bohužel. Na druhé straně ale věřím, že žijeme v prostředí, kde se vyskytují rychle reagující dravci, kteří cokoliv, co se kde přihodí, bleskurychle zanalyzují a když se to jen trochu hodí, patřičně si přizpůsobí realitu patřičně intensivním humbukem, který se pak i snaží aspoň pár dní přiživovat. Mnohdy se jim to docela slušně daří.

drak řekl(a)...

Když se Obama pohyboval po pražském letišti, tak bylo jasně řečeno předem, kam lidé chodit můžou a kam ne. Jeden náš trouba, co na to omylem zapomněl, může být rád, že když omylem vlezl kam neměl, tak že ten Amík z té jeho ochranky, nebyl zbytečně nervní a také byl přiměřeně inteligentní a místo aby rovnou střílel, tak houkl do vysílačky, ať toho pitomce z té místnosti vyvedou. Zapomnětlivý trouba mu může poděkovat. Neříkám, že naše ochranky mají být až takovéhle ostré, ale trocha profesionality navíc by rozhodně nebyla na škodu.

StK řekl(a)...

Možná se Draku shodneme v tom, že dělat dobře tělesného strážc (ale třeba i policajta, dokonce i toho nejobyčejnějšího pouličního Jendu Chodce) není lehká práce. Není u nás moc dobře placená, protože 95% jeho práce je rutinní činnost, kterou může dělat i špatně vycvičený orangutan. Zbývá ale těch 5%, kde se ukáže co v kom je. Policajty by měli dělat jednak lidi, kteří to dělat chtěji, a z těch jen ti, kteří na to mají. Řeči o tom, že město má být plné policajtů, že je třeba, aby byli "vidět" mi připadají jako palebná příprava na zvýšení přílivu peněz do oboru.
===
Vím, je to úplně něco jiného, ale já jsem celou dobu, po kterou jsem vedl nevelký kolektiv požadoval od vrchnosti volnou ruku k odměňování, abych měl "jen potřebné množství kvalitního materiálu". Kvalita se nedá nahradit kvantitou. Když je člověk kvalitní a motivovaný, zvládne i nárazovou práci a je ochoten i pár dnů nespat a zapomenout i na ZP, jen aby bylo vše v pořádku. (Tzv. profesionální čest. Už se ale málo vidí...)
Když má člověk dostatek průměrných lidí, výsledek je všeobecně horší a takovému kolektivu se šéfuje daleko hůř. Ale zato je pozice šéfa téměř neotřesitelná. A on má vždy dobrou výmluvu na své "špatně placené podprůměrné pracovníky".
Nikdo mu "nešlape na paty". Ale to je taky špatně. Svému šéfovi bychom na paty trochu šlapat měli. Aspoň po ryze profesní stránce. Ať nám nezakrní a "neodtrhne se od mas".
[;>))

informace řekl(a)...

Stejně k nějakému závěru nedojdeme.
Nechte bý atentát a podívejte se, jak se Němci radujou a chlastaj.
http://foto.panorama.it/oktoberfest-2012
Nezajedete se tam podívat?

kapitán Nemo řekl(a)...

StK:
Zpacifikovaný nemyslím děravý jak cedník ale vhodným chvatem uklidněný.
A k Vaší konstrukci ....když na takové akci si jakoby sáhnu do kapsy a jakoby hodím něco směrem k chráněné osobě .... mi tahle sekvence pohybů nesedí na nic jiného než na "testování reakce bodyguardů".
Dobře to sedí co řekl dnes p. Joch, že jsme ve svobodné společnosti a musíme být připraveni následky svých činů a že jr to tak dobře (pokud se mi zadařilo alespoň volně interpretovat smysl

StK řekl(a)...

Ale jistěže Nemo, je to test reakce ochranky, řekl bych dokonce pro testujícího dost nebezpečný. Jde mi ale o mediální smršť, když se následně zjistí, že to byl opravdu pomeranč.

Ostatně - četl jste román Ben Hur? Podobný případ ze starověku.

kapitán Nemo řekl(a)...

Viz výše, každý musí být připraven nést následky svých činů.
A představte si ten bugr, kdyby je jednou museli DOOPRAVDY nést i "hlídací psi demokracie". Zatím se, nejlépe ve smečce, mohou beztrestně vrhnout na kohokoliv

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Četl jsem kdysi kdesi, že bytostné pohrdání schopnostmi tzv.obyčejných lidí je příznačné pro levičáky.
Je to logické - pravičák předpokládá, že většina lidí je schopná uživit sama sebe + své rodiny; takže stačí dát lidem prostor + dobrá pravidla „hry“, a společnost funguje.
Levičák si je jist, že většina lidí jsou ubožáci neschopní se o sebe postarat v podmínkách kapitalistické džungle - takže je nutno dát věcem pevný řád, a o lidi se řádně postarat.

Avšak hle - zde máme příklad zmatení pojmů: Vážený STK sám sebe považuje za pravičáka (vždyť i ten vstup do Strany mu kdosi rozmluvil), nicméně většinou lidí bytostně pohrdá; považuje je za blby. Viz např. jeho termíny „ovčani“ a „hobiti“ (rozuměj osoby ovládající světové jazyky a logické uvažování, díky čemuž jsou schopny v rozumné míře důvěřovat informacím & svým vládám).
Viz „Ne že bych měl rád jakékoliv ochranky kohokoliv. Jsou to opravdu gorily. Postavou i myšlením - a možná těm lidoopům ubližuji.“
Nebo zatím poslední skvost „...protože 95% jeho (= policisty; pozn. SH) práce je rutinní činnost, kterou může dělat i špatně vycvičený orangutan.“

Prostě - někde je chyba. Prase aby se v tom vyznalo. Nebo by to zvládl šimpanz?

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Abych nebyl zbytečně obviněn ze zjednodušování: Samozřejmě, pravičák bez víry v Boha je pouhou třtinou ve větru se klátící.
Pravičák bez víry, bez příslušnosti k církvi, bez vědomí sounáležitosti s obcí je pouhým hrabivcem, kořistníkem, imperialistou-globalizátorem. Takového opravdu nebudu bránit ani litovat, až ho povedete k šibenici, vy „pravicoví“ Čecháčkové.

Čest a Nazdar!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Jen klid, Nemo, kapitáne!
I na ty slavné "hlídací psi demokracie" se vaří voda, jako na jiná podobná drzá čuňata.
Ano, na vašeho pokrokového prezidenta se ještě pořád vrhají jako psi, všichni ti pisálkové z německých, dříve českých periodik.
Ale na velikého přítele vašeho prezidenta, na prezidenta vašeho téměř nedostižného vzoru, si zrádní opoziční žurnalisti už jen tak lehce nevyskočí.

Až přetrhnete další ze řetězů, které vás Čecháčky dosud poutají k úpadkové Euroamerice, tak ...
Prostě - jednou nejen prostí čeští občané, ale i ti "slavní" čeští novináři budou držet ústa a krok. A hned bude v Česku více klidu na tvořivou práci!

Čest a Nazdar!

informace řekl(a)...

StK,
Vy jste včera zmiňoval napadení na Berlusconiho soškou v Miláně. A ptal jste se, byl-li to atentát nebo ne.
To je, milý StK, docela jiná story. K takovému závěru v Česku dojít nemůže. Jakýsi mladík hodil v r. 2009 po Berlusconim, který obklopen svými fans jim psal autografy, sošku milánské katedrály, rozbil mu nos, přerazil dva zuby a poranil ho na tváři. B. bodyguards ho tedy okamžitě zneutralizovali a předali policii.
http://www.huffingtonpost.com/2009/12/15/massimo-tartaglia-berlusc_n_392414.html
Tím ale rozdíly mezi italským a českým atentátem nekončí.
Berlusconimu poslali dopisy a přání brzkého uzdravení mocní světa. Incident vzbudil tenkrát velkou ozvěnu.
Ale hlavní část story je zajímavá pro své pikantní dohry a následky. Při opravování zubů se seznámí s devatenáctiletou zubní hygienistkou Nicole Minetti a je z toho láska a jako hrom. B. ji nechá zvolit do regionální rady Lombardie, kde Nicole jedná dost rozhodně, ale podle úsudků ostatních členů nekompetentně. Pak ji B. neobezřetně zaplete do skandálu s tanečnicí Ruby, když telefonuje milánské policii, že má svěřit nezletilou tanečnici právě Nicole Minetti, která ji tedy na policii vyzvedne. Je z toho samozřejmě další skandál.
Nyní nedávno se Nicole předváděla na přehlídce plavek, kde vystavovala své krásy.
http://www.torontosun.com/2012/09/24/berlusconis-dental-hygienist-nicole-minetti-shows-off-bikini-look
Samozřejmě prší požadavky na její demisi z regionální rady a to i z řad B. strany.
A jak to dopadlo s atentátníkem? Pro zajímavost, jmenuje se Massimo Tartaglia. V italštině tartagliare znamená koktat - tedy Massimo Koktavý. Byl zproštěn žaloby milánským soudem pro jeho momentální neschpnost rozhodovat a domyslet následky svých činů.
To je tedy atentát "all'italiana". Chcete s ním snad srovnávat malou českou atentátní operetu?

StK řekl(a)...

Srovnávat, Info?
Zařazovat do nějaké stupnice to nechci, ale atentát to byl. Nebo pokus o atentát, protest. Jak píši výše - jak téměř u všeho tu nejsou ostré hranice. Nejsou dva úplně stejní lidé, nejsou dva úplně stejné příběhy. Jsou si jen podobné. Více či méně.
Dovolím si fabulaci: Ten velký chlap, zvukař, který nakonec "atentátníka" vytlačil z davu ven ho za ruku chytne tak nešťastně, že jedna plastiková kulička trefí Václava K. do pravého oka. Ten o oko nakonec přijde. A máte najednou "něco jiného", jiný příběh. Stejné pohnutky, stejní aktéři - jen se nám - cizím neúmyslným zaviněním - pohnula ruka atentátníkova o kousíček směrem nahoru.
===
A už dost o té scénce, můžete to sice rozpatlávat dále, ale už beze mě. Nechám to raději povolanějším.
Tož tak!

informace řekl(a)...

Také jsem toho názoru, že už jsme o tom "nezvládnutém atentátu" řekli, co jsme mohli.
O způsobech a pravidlech obrany svěřené osobnosti nevíme nic, leda tak něco z filmů nebo televizních záznamů. O okolnostech "střelby" na prezidenta toho nevíme o nic víc.
Komentovat komentáře, kde autoři rozvíjejí bůhví jaké úvahy historické, sociální nebo psychologické, nemá smysl.
A mezitím svět jde dál a kupí se tu nové a mnohem vážnější události.
Takže nashledanou u jiného tématu.

informace řekl(a)...

Ale ty fotky Nicole Minetti jste si prohlíd, StK?
Co jim říkáte?

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Božínečku!
To je ale švanda - vážený STK se projektuje do role hrdinného zachránce pokrokového prezidenta ("Ten velký chlap, zvukař, který nakonec "atentátníka" vytlačil z davu ven ...")!!
Tak proto si tak rozumí s náckem Pergillem; ten se zase projektuje do NEPŘEMOŽITELNÉHO Ivana Konanoviče Konana, plavovlasého obránce vlasti a slovanského ateizmu.

Na druhou stranu, jak říká mlékař Tovje, jestli má vážený STK pravdu ve svém tvrzení "vymetení plastové kuličky = atentát", pak platí i zdejšími štamgasty oblíbená úvaha "Česká ochranka je MNOHEM inteligentnější než americká, neboť - na rozdíl od ochranky prezidenta USA - během atentátu nepostřílela tucty okolostojících".

Tak nevím - napsal jsem tento příspěvek dostatečně srozumitelně, aby ho pochopili i zdejší nezávislí myslitelé?

Kopretina řekl(a)...

Romney rozdrtil Obamu 67% ku 25%. Obama nedokázal skrýt nenávist ke svému rivalovi Romneymu.
http://www.lidovky.cz/obama-se-v-televizi-stretl-s-romneym-ten-pusobil-jisteji-pk9-/ln_zahranici.asp?c=A121004_065958_ln_zahranici_ani
Takže uvidíme, bude to napínavé.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

H.Lukešová lije kýble špíny na Židy!

Německo-euroamerické Lidovky asi brzy vykopnou Neviditelného psa na mráz - za antisemitismus.
No jen se podívejte, s jakým rozmachem dnes jakási H. Lukešová chrstla kýbl špíny na americké Židy (v příspěvku z 10:57).
Prý jsou hloupí jako ... prsty se doslova vzpírají to napsat ... hloupí jako američani.

Ano, nad něčím zůstává rozum stát.

Kopretina řekl(a)...

Romney zvolil inteligentní taktiku, vyzvedl Obamovy klady, vylíčil ho jako schopného řečníka, dokázal překonat svou averzi, což Obama nedokázal, nedokázal skrýt svou nenávist ke svému vyzyvateli. ČT24 vysílala ve 3 hodiny ráno na živo duel Obama-Romney, v 10:30 ráno s českými titulky. Z pochopitelných důvodů jsem nemohla sledovat duel ani ve 3 hodiny ani v 10:30. No uvidíme, jak vše dopadne. Obamu samozřejmě podporují Afroameričané, dost Hispánců a Židé. U Židů se to má tak, že podporují vždy demokraty, protože byli utlačovanou menšinou a trpěli pod křesťany celá staletí. Ale Židé jsou schopní, úžasně pracovití, inteligentní, však jsem o tom psala, "Kde jsou Kananejci, Aramejci, Babylóňané, Féničané, Chetité?" Nikde, ale Židé, přežili. Dějiny Židů jsou do jisté míry dějinami světa. Nikdo netrpěl tolik jako Židé. Což také považuji za úžasné, že mezi židovstvím vzrůstá úžasný směr mesiánských Židů, Židů, kteří následují Ježíše Krista, jen ve Spojených státech jich žije kolem
1,2 milionů, shromážděni jsou kolem organizací UMJC (Union of Messianic Jewish Congregations), MJAA (Messianic Jewish Alliance od America), IMJA (International Messianic Jewis Alliance -tam patří Brish messianic Jewish Alliance, Messianic Jewish Alliance of Canada) a tak dále, ještě Jews for Jesus, IAMC (International Alliance if messianic congregations)...A ti volí vždy konzervativně, pro republikány. V anglosaském světě žije stovky tisíc mesiánských Židů (zejména v USA, Kanadě, Austrálii, Velké Británii), ale i v Jižní Americe (v Brazílii a Argentině). Mesiánský judaismus je úžasný fenomén, to jsou praví Kristovi následovníci, Ježíš byl Žid a vyznával židovské tradice, tak jako mesiánští Židé, mnozí křesťané chtějí zbavit Ježíše židovské identity, dokonce někde prý existuje skupina křesťanů (Organizace kolem křesťana Ježíše Krista). Vedoucím představitelem UMJC je Russ Resnik, Rich Nichol, Nathan Joiner, který byl vysvěcen mesiánským rabínem v lednu 2012, Howard Silverman, John Fischer), Jason Forbes. Velmi známým průkopníkem mesiánského judaismu je David Rudolph- http://rabbidavid.net/
A ještě k Afroameričanům, ti podporují demokraty, ačkoliv to byla strana jižanských otrokářů, zatímco republikáni byli proti otroctví a zasadili se pro zrovnoprávnění černochů.

Kopretina řekl(a)...

Ještě je dobré zmínit známé, světově proslulé mesiánsko-židovské hudebníky, Joshua Aaron Manarchuck, Jonathan Settel, Georg Silverman, Paul Wilbur, Zemer Levav, Brian Samtur, Deborah Kline Iantorno, Marty Goetz, Joel Chernoff, Sharon Wilbur...známé kapacity...

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Bože!
Co je tohle za prů ...val?
A co mají nějací „mesiánští Židi“ společného s H.Lukešovou, chrstající kýble špíny na Židy, potažmo na Izrael?!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Jak zde všeobecně známo, jsem jen hloupý Němec.
Mohl by mi tudíž někdo ze vzdělaných a soucitných štamgastů vysvětlit, kde velectěná předřečnice sebrala tvrzení "Romney ... dokázal překonat svou averzi, což Obama nedokázal, nedokázal skrýt svou nenávist ke svému vyzyvateli..."?

Děkuji vám předem, a zůstávám s pozdravem
Světu mír!

informace řekl(a)...

Nevím, velectěný Sudeťáku!
Já jsem právě teď četla na Milano Finanza shrnutí komentářů amerických novin, které nejsou jednoznačné.
Tak James Downie z Washington Post píše "je to trochu málo a trochu pozdě. Ve volebních okruzích nemá Romney šanci."
Spíš předvídají, že vyhraje Obama.

informace řekl(a)...

Podle italských komentátorů Obama apeloval na rozum posluchačů, Romney zas na emotivitu.
Obama měl styl, dělal dojem zralejšího, uvažujícího politika. Romney byl křiklavý.
http://www.corriere.it/esteri/12_ottobre_04/duello-usa-analisi_e8b1ec30-0e33-11e2-a908-14f31466de5c.shtml

drak řekl(a)...

informaci:

Statisticky vzato, lidi dělají spíš chyby, než aby se trefovali do toho správného, aneb racionálně se chovají teprve tehdy, až jsou všechny pošetilé možnosti už vyčerpány, takže bych to spíš tipoval na Obamu. Když se seknu, budu jen rád.

Kopretina řekl(a)...

No uvidíme, jak vše dopadne. Já jsem četla to, co jsem napsala, ale informace našla něco jiného, takže se můžu mýlit, na rozdíl od Švehly se nevyvyšuji nad jiné a dokáži uznat svou chybu. V listopadu uvidíme. Obama je socialista, Romney křesťan. Romney by byl lepší varianta pro USA, ale to ať rozhodnou Američané. Každý je svého štěstí strůjce...

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

No prosím!
Vy Čecháčci pořád spekulujete, proč je Amerika v tak děsivém úpadku, proč jste vy Čecháčci museli v celkem nedávné minulosti vynaložit TAKOVOU SPOUSTU peněz a krve na záchranu USA před všelijakými zloduchy ...
A tady to máte černé na bílém: "Statisticky vzato, lidi dělají spíš chyby, než aby se trefovali do toho správného...".
Neboli common nonsense.

Prostě - příspěvek váženého a na faktech zcela nezávislého myslitele draka opět potvrzuje známou skutečnost: Česko je světově proslulou líhní skvělých myslitelů všeho druhu.
My Němci vám můžeme jen tiše závidět.

Haj hou.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Tak tohle prostě MUSÍM místopřísežně potvrdit, i když se mi, pravda, moc nechce: Velectěná předřečnice se nevyvyšuje; kdepak.
Ona jen zcela prostě KONSTATUJE, že má právní a lékařské vzdělání.
A občas k tomu dodá, dle ZCELA STEJNÉ pravdy, že o takovém vzdělání si může jen nechat zdát tlustý, na kanapi před telkou rozvalený, bůčkem napraný zedník.
A nejen o vzdělání, ale i o jejím zahradním bazénu si dozajista to závistivé levičácké hovado švehlovo nechá v noci zdát.

Jojo, mezi lidmi prostě jsou NEZRUŠITELNÉ rozdíly; a pravý pravičák se pozná dle své lásky ke tradicím - např. k volebnímu právu jen pro urozené + nejbohatší neurozené, k nevolnictví a pod.

Jak řekl ochránce všech hrdých a bohatých, pravicový sionista Ješua: „Dříve projde vembloud uchem jehly, než se chudý dostane do nebe.“

Čest a Nazdar!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Tak jak je to s tou „informací“ o údajné Obamově neschopnosti v televizní debatě „skrýt svou nenávist ke svému vyzyvateli“ ?
Nikdo nic?
A co s vlastně doopravdy stalo? Plivl Obama na Romneyho? Ukázal mu prostředníček? Poslal ho k čertu?
Jak všichni víte, jsem jen hloupý Němec. Takže na webu jsem našel, během pátrání po zdroji pozoruhodného tvrzení velectěné předřečnice, jen zprávu ZCELA OPAČNOU:
„Podle serveru The Huffington Post se Romneymu navíc nedařilo skrývat averzi vůči svému rivalovi.“ Viz Debata Romney vs. Obama zahltila Twitter. Republikán bodoval i řečí těla

No nic.

informace řekl(a)...

Já netipuju nic. Americkou situaci natolik neznám, abych se o něco takového pokoušela.
Jen bych chtěla říct, že takováhle televizní show jsou pečlivě připravována předem a to týmem odborníků pro komunikaci. Studuje se protivník, připravují se odpovědi, studuje se dikce a výrazy. Není na tom nic přirozeného. Ani ve výběru obleku a v líčení.
Takže taková vystoupení nemohou rozumné lidi nijak zvlášť ovlivnit, zvlášť když už mají svůj názor a svou volbu už udělali.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Asi bych měl dodat, že na The Huffington Post jsem přečetl asi 7 nebo 8 z těch krátkých článků různých prezidentů nadací a univerzitních profesorů čert-ví-čeho, jen abych se dopídil zmínky o neschopnosti jednoho či druhého besedníka skrýt svou nenávist.
A nic.
No, možná, že autoři těch článečků, jako kovaní levičáci, prostě kolaborují s vládními silami, jež se nyní snaží Obamovo selhání za každou cenu zastřít.
Pravdu už asi nikdy nezjistíme; i kdyby se za 50 let opravdu otevřely archivy CIA (čemuž zdejší nezávislí myslitelé samozřejmě nevěří), tak na světlo Velebné Matky Přírody vyjdou jen padělané „dokumenty“.
Tohle prostě a jednoduše VÍ každý český neovčan a nehobit. Že?

Míru zdar!

Kopretina řekl(a)...

Opět vidíme svojí metr. Když ze Sýrie dopadly na Turecko bomby, granáty, tak Turecko zasáhlo (a naprosto OPRÁVNĚNĚ), ale když gazanští teroristé pálí rakety na izraelské území a Izrael zasáhne, tak se všichni levičáci hodlají potečkovat. Fuj. Dvojí metr. Romney řekl, že Izrael vyváží kulturu, ne barbarský terorismus. Nic není jisté, pořád tipuji jako favorita Obamu, Romney je outsider, ale to je možná jeho výhoda, může pouze překvapit, i když prohraje, tak to nikdo nebude brát jako debakl, protože se s tím více-méně počítá.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

No jasně.
Navíc - jestli Romney prohraje, tak bude nejhůře druhý. A to je přece KRÁSNÝ výsledek.
Takže: Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.
Třeba Romney vyhraje příští závod.

Hlavně, když zjevný levičák & tajný muslim Hussein Obama mezitím pomůže souvěrcům vyvrátit Izrael.

Duha smíření se pak rozklene nad celým Středním i Blízkým Východem.

A tančit, tančit se bude všude!

informace řekl(a)...

To je divné. Kliknu na Lidovkách na Huffington Post a otevře se mi italské vydání se zprávami z Itálie. O besedě - konfrontaci Obamy s Romneyem tam píše Lucia Annunziata, "ostřílená královna italské levicové žurnalistiky" a ku podivu je ve článku značně kritická vůči Obamovi. "Obama prohrává, protože zapoměl na prezidenta Roosevelta", tak tituluje svůj článek.
Italské vydání H.P. edit. skupiny la Repubblica - l'Espresso v joint venture s americkým listem započalo teprve 25. září t.r. za vedení Lucie Annunziaty a hned jak se objevilo, dostalo "na prdel" jak od levicových tak pravicových novinářů.
Že by i Lucia Annunziata začala fandit pro Romneye a s ní i italská levice snob?
Tomu přestávám rozumět.

drak řekl(a)...

Kopretině:

Na jedné straně, nikdo není povinen nechat si na své území dopadat granáty a nechat jimi zabíjet své občany. Na druhé straně, ta situace na syrské straně není úplně přehledná, takže to mohla být i provokace určená k zatažení Turecka do konfliktu. Vzhledem k jeho převaze by se to syrské opozici nepochybně hodilo. Zkrátka a dobře, možná by i tomu Turecku neškodilo trochu zdrženlivosti a diplomacie, ale zdá se, že se takovými drobnostmi nechce zdržovat, teď se mu spíš chce demonstrovat sílu. Mě by zajímalo proč, ale dříve či později se to pravděpodobně stejně dozvíme.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Obama se ušklíbal, viděl jsem to na vlastní oči. Romney si udržel profesionální úsměv.
Toto píše Chris Cilliza, hodnocen jako nestranný komentátor.
Obama’s facial expressions seemed to alternate between grimly looking down at his podium and smirking when Romney said something with which he disagreed. Snapping at debate moderator Jim Lehrer — more on that later — didn’t help Obama either.
http://www.washingtonpost.com/blogs/the-fix/wp/2012/10/03/winners-and-losers-from-the-first-presidential-debate/

Zde je pak sloupek od Dany Milbankové. Ten si většinou z republikánů dělá legraci.
http://www.washingtonpost.com/opinions/dana-milbank-mitt-romney-holds-his-own--and-then-some--in-first-debate/2012/10/03/2b98b12a-0dce-11e2-bd1a-b868e65d57eb_story.html?hpid=z2

informace řekl(a)...

O čem tu vlastně diskutujeme? O mínění neamerických novinářů, které si o "souboji" Obama - Romney udělali čtením komentářů svých amerických kolegů? A mínění amerických novinářů se často mezi sebou dost liší podle jejich politických sympatií.
Diskutujeme tu o zvýšení preferencí pro Romneye a při tom čísla, která uvádějí různé zdroje jsou dost různá. Podle CNN Romney vyhrál první kolo s 67 procenty preferencí u diváků, kteří by pro něj hlasovali. Na základě jakého vzorku provedla svůj průzkum CNN?
Podle Ipsos, global market research company (světová agentura pro průzkum trhu), popolarita Obamy zůstala stejná, vzrostla jen obliba Romneye. Poměr vyhlídek na vítězství ve volbách mezi oběma se tedy upravil na 48 bodů pro Obamu oproti 43 bodů pro Romneye.
Ctěla bych se zeptat, viděl vlastně někdo z nás ten přenos? Zdá se, že ani náš americký RRR se na něj nedíval. Přináší tu také dojmy jiných.
Pravděpodobně, nebo spíš jistě, Obamův volební poradní team při příštím utkaní změní taktiku. Poupraví prezidentův look.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Tak alespoň zmínka; děkuji, vážený RRR.
Už jsem si začínal myslet, že naše německé Lidovky si vše vycucaly z prstu.

Někde v těch článcích o debatě jsem nalezl tuto úvahu: Obama je skvělý rétor, nikoli však diskutér. Je nepřekonatelný, když v projevu vysvětluje své plány, diskuze s odpůrcem pro něj snadná není.

Míru zdar!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Velectěná předřečnice ve svém "svatém" nadšení pro Izrael pozapomněla, že tzv.Pásmo Gazy není samostatným státem, na rozdíl od Sýrie (viz její příspěvek ze 23:24).

Jinak řečeno, nevidíme "dvojí metr", leč zarmucující zaslepenost velectěné předřečnice.

Světu mír!

informace řekl(a)...

Koho to zajímá, tady je video celé debaty a jeho transkripce, co uveřejnil The New York Times.
http://www.nytimes.com/interactive/2012/10/04/us/politics/20120804-denver-presidential-debate-obama-romney.html#/?annotation=d91950519
Alespoň budeme moci diskutovat na základě faktických znalostí.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Václav Klaus - rozený prezident??

Pokaždé, když si „otevřu“ stránku s výše uvedeným článečkem, uhodí mne do očí věta „Mockrát jsem pana prezidenta potkal, i když ještě nebyl prezident.“
No, přímo mne do očí PRAŠTÍ.
Mimochodem - co mám vyvodit z faktu, že zjevně žádného jiného čtenáře ne, že tuto kuriozitu přecházíte stejným mlčením jako srandy typu „sedm olověných kulí v Sarajevu“ (rozuměj sedm olověných kulí vypálených na arcivévodu Františka Ferdinanda)?

Rozuměl bych větě „Potkával jsem V.Klause ještě v dobách, kdy nebyl prezidentem“.
Jenže to, co napsal Otec Zakladatel, evokuje spíše bezelstné vyjádření dávného poddaného: „Našeho krále jsem potkával, když ještě nebyl králem.“ Rozuměj „Potkával jsem kralevice ještě za života starého krále.“
Taková formulace je pochopitelná - následník trůnu se prostě STANE králem, pokud se dožije předchůdcovy smrti.
Ale ve vaší vlasti, Čecháčkové (i vy Češi, kteří sem ještě občas zabloudíte), ve vaší vlasti se prezident VOLÍ. Zatím pořád ještě. Alespoň myslím; tedy.

Takže: Je Václav Klaus ROZENÝM prezidentem? Je zrozen k panování, k pobytu na Hradě?
Jestli ano, tak proč, pro Leninovy rány, necháváte Jeho Prezidentský Majestát odejít?!
To čekáte na tragedii, způsobenou vádami o nástupnictví?
Na rozkol, na občanskou válku a cizí intervenci?
Dobře, vím: Zatím u vás existují jakési špatné zákony, nařizující vašemu Velkému Václavovi vbrzku opustit Hrad. Dodržte je, a změňte je.
Pak pošlete poselstvo (jako k Přemyslovi do Stadic), by se Mu poklonilo, a požádalo Ho o návrat na prezidentskou stolice - do konce Jeho dnů. Václav zabodne otku, odežene voly, a vrátí se na Hrad. Tam symbolicky pojme za ženu Matku Vlast (může být zastoupena třeba švarnou blond letuškou), a mužský a ženský princip budou opět sjednoceny.
To bude radosti a slávy!

EK dotázuje řekl(a)...

pokorný dotaz: jaký je podle vás důvod pojmenování letiště v Praze výhradně v zahraniční řeči, ne pěkně ČESKY. Nejsme snad v protektorátu EU? Nebo ano?

komanči se mohou radovat, Havel pověšen pod střechu..

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Ano, slyšel na vlastní uši, viděl na vlastní oči. Celkem zajímavá debata. Poslechněte si, podívejte se, ale je to jen o Americe. Pan Romney přitom stihnul urazit Španělsko.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Dotaz: Jak se to letiště nakonec jmenuje? Vaclav Havel Airport nebo nechali ten originální konstrukt?

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Leninužel, pražské civilní mezinárodní letiště se nakonec jmenuje po zrádci českého národa, multikulti nadšenci, eurohujerovi, dalajlámistovi, NGOistovi, po placeném agentovi nás (Sudeto)Němců a ostatních Euroameričanů:
Letiště Václava Havla

Plač, země Čecháčkovská!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Opravdové obránce dávno ztracené státní suverenity a nezávislosti České republiky si dovoluji upozornit na seznam pravdoláskařů, neskutečně drzých osob, které se nestyděly připojit svůj podpis (sic!) pod žádost o přejmenování Ruzyňského letiště po „čestném guru“ pravdolásky.
Najdete jej pod ikonkou „SEZNAM PODEPSANÝCH OSOB“ na výše odkázaných stránkách.
Pro opravdové obránce vlasti může být útěchou, že některé z oněch 82 817 podepsaných nepřátel vlasti a národa jsou cizáci. (Já vím - je to SLABÁ útěcha.)

Každopádně - Vazební věznice Praha-Ruzyně bude znovu praskat ve švech, až opět vyhrajete nad Euroamerikou, multikulti a globalizací.

Čest a Nazdar!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Čeští quislingové se marně snaží zastřít sprostou skutečnost: Česká republika JE protektorátem EU: Historie procesu přejmenování letiště po zrádci národa

A to je jen začátek. Následovat bude „vrácení“ majetku církvím, buržujům, Němcům a feudálům. A možná taky Židům.

Ano, vážený EK: Jednou přijdete o korunu, kterou z vašich bank ukradnou chudí, líní a nenasytní Evropani. Přijdete o pohraničí, banky, pojišťovny a státní podniky (po zrušení Dekretů prezidenta republiky).
Přijdete o VŠECHNO, protože po obsazení pohraničí zaplavíme CELOU vaši vlast jako kobylky. Naženeme vás do našich robotáren typu Škoda Mladá Boleslav (poněmčení resp. poevropštění schopné obyvatele Česka) nebo rovnou do koncentráků (neponěmčitelný resp. nepoevropštitelný zbytek).

Máte nějakou naději? Ale jistěže máte - vraťte se k tamtomu na Východu mocnému dubisku. Jeho kořeni už u vás hezky zakořeňují - nejen v Karlových kurortách, ale v každém větším městě je ruské kasino, ruský nevěstinec, ruské obchody s potravinami (s ruským označením na PRVNÍM místě, PŘED českým).
Ale to samozřejmě NENÍ žádná okupace, žádný protektorát - to je začátek nové bratrské pomoci.

Prostě - až se zbavíte jha EU a otěží NATO, bude se váš nejdůležitější vzdušný přístav jmenovat hezky česky Letiště Václava Klause.
Panečku, z TAKOVÉHO letiště se to bude pěkně létat do Moskvy a Pekingu, do Bratislavy, Ostravy a Minsku!

Čest a Nazdar!