neděle 18. listopadu 2012

ČESKÉ TEXTÁRNY 2002: Vrazi z Wall Streetu a SAMTEX


Pondělí 18.listopadu
Všechny texty pro Zasedání Světových Textáren, které začíná ve čtvrtek, jsme již vyexpedovali. Větší zisk však budeme mít z pronájmu podavače sponek SDI naší armádě. SDI normálně drží umělohmotný komín s logem naší firmy - čápem marabu. Totiž: Před dvěma lety jsem objednal "podavač sponek SDI". V Počítačově Automatizovaném Systému objednávek PAS3 byl tak označen tahač raket z programu Strategické obranné iniciativy s kódovým názvem "Spoon". Odloží komín a může zase držet raketu. Jak se dnes hodí!
Úterý 19. listopadu
Náš čáp marabu, takto logo Českých Textáren a zároveň mrchožravý Managor stížností, snad odletěl do teplých krajin! Aspoň při obědě jsem v kantýně zaslechl, že prý začal hnízdit na jakémsi libyjském mrakodrapovém hotelu.

Středa 20.  listopadu
KSČM pořádá mezinárodní konferenci s cílem aktivizovat mírové hnutí na evropském kontinentě. Českým Textárnám přišla objednávka na texty k tomuto podujatí až na poslední chvíli. Lukrativního úkolu se chopil osobně ředitel Běsný Kokot s pomocí našeho Duto Hlava. Též čáp marabu se urychleně vrátil ze střechy lybijského mrakodrapu. (Byl jen na Pankráci.) Venku prý není žádné maso. V kantýně jsem zaslechl, jak si Fotr Bambas pochvaluje, že si včas na chatě postavil protiatomový kryt!

Čtvrtek 21. listopadu
Rychlovku pro summit obhájců míru zvládli Běsný Kokot s Duto Hlavem a čápem marabu v rekordním čase. Pomáhal jim totiž i bezpečák Mazanec (u firmy od r. 1941). Vytáhl něco z archivu – ani se to nemuselo příliš upravovat. Trvalý a spravedlivý mír, vojenskoprůmyslový komplex, agresivní pakt NATO, dobrodružná politika, velmocenská kuratela USA, vrazi z Wall Streetu...

Pátek 22. listopadu
Proti zasedání Světových Textáren, které v pohodě končí, mělo původně probíhat i antizasedání Samosprávných Textáren. To však skončilo naprostým neúspěchem, když policie zabavila na poště všechny dodávky textů pro antizasedání. Přitom tyto balíky byly  zcela zřetelně opatřeny označením, kam směřují. Pro úsporu místa zkratkou Samosprávných Textáren: SAMTEX.
...............................................

Sobota  23. listopadu
Z listárny Moby Dicka

Ahoj Moby,
byl jsem se podívat na to "antizasedání Samosprávných Textáren". Skončilo hlasitým průvodem  po městě. SAMTEXoví demonstranti od sebe rozzlobeně odháněli hordy novinářů: "Tohle je demonstrace pro lidi! Tak uhněte – aby z toho taky něco měli!"
Avšak jiní lidé, než novináři, to divadlo nesledovali...

Zaslal čtenář J.J.
*******************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a dalších reáliích firmy viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

2 komentáře:

Jakub S. řekl(a)...

Vrazi z Volstrýtu, jés! Takhle třeba psal náš velký věrný soudruh 1952:- Muž na rozhledně řekl: Charašó, / a utřel si krůpěj z čela. / Políbil obrázek, řka, milá Natašo... / Ach, jak by ses rděla!
Ten na druhé řekl třikrát yes! / A pustil do vzduchu vonné mráčky... / Já vycenil zuby jak řezníkův pes / v den zabíjačky.
Vot poét, druzjá... Nu, a druzí byli už "v zemi, kde zítra včera znamená a kde vše zraje v slunci zvaném Stalin..." A v něm "uzrál Fučík, hrdý vlastenec!" Toto byl věrný, nezakolísavší s. Jariš. To první neuhodnete, co?

drak řekl(a)...

Jakubovi S.:

Mě spíš docela děsí, ta krátká paměť. Ten počet těch, co se vážně snaží vrátit ten zadrátovaný bolševický blázinec zpět. Ty fronty na hajzlpapír jim byly málo? Nebo je to snad bavilo? Jenže hajzlpapír je věc potřebná, byť jakés takés náhražky existují, nejnovější model iPhonu, na který se stojí fronty stejné jak kdysi na ten hajzlpapír, bez toho se klidně dá být, na rozdíl od toho hajzlpapíru, bez toho už ten život tak snadný a příjemný není. Ve snu by mi nenapadlo nocovat ve frontě, i kdyby to mělo být na poslední kus chleba, který kdy dostanu, absolutně nechápu, co ty lidi přiměje, něco takového podniknout, kvůli totální zbytečnosti navíc k tomu. No ale návrat před listopad 1989, který někteří myslí váženě, to už je opravdu hodně silný tabák. Někteří mí spoluobčané mi opravdu děsí tak silně, že začínám i přes poměrně pokročilý věk přemýšlet, co by nastalo, kdybych musel emigrovat. V případě převzetí moci KSČM, bych to asi udělal dřív, než by si našli nějaký dobrý důvod zavřít hranice. Byť tedy najít zemi, kam by se emigrovat dalo, je přetěžký úkol. No ale pořád lepší zeleně a jinak pomatená Evropa, nežli naši Grebeníčkové, Filipové, Štěchové, Kubkové, Zavadilové, Středulové a další ekonomičtí "lumeni" a ignoranti, kteří čím méně toho ví a umí, tím vehementněji se ženou do čela. Blbé je, že ti ještě hloupější než oni, jim skáčou na špek.

Zatím odhaduji, že zdárně směřujeme ku stavu maďarskému, stát tam je dost v rozkladu, ale jakž takž tam ještě nějak společnost a stát fungují. Blbé je, že dosud nemáme nikoho, aspoň z 1/2 tak charismatického a poměrně rozumného, jako je maďarský Orbán a čas se krátí. V případě převzetí moci rudou inteligencí, bychom se urychlenými tempy dostali do Řecka, tam je v absolutním chaosu a rozkladu úplně všechno. Tam už ani nejde jet na dovolenou, aby člověka nějaká banda vyděračů nestrčila za katr a nepožadovala za něj tučné výkupné. Jestli to chceme dopracovat k něčemu takovému, tak u toho opravdu být nemusím.