pátek 16. listopadu 2012

MOBY DICK: Brány pekel

Uznání NKOSSR, zlatej kůrovec, socialismus s čínskými rysy, čestní braši a Izrael pod palbou
**************************************************************
Neděle 11. listopadu 2012, Den válečných veteránů

33. padlý v metanolové válce. Skonal v nemocnici Frýdek-Místek, bylo mu 63 let.
Mrtvá Kočka: "Ohrožená skupina v ohroženém regionu."


Nepřeji si zmatek v sazbách DPH, pravil Bohuslav Sobotka pro diváky Prima (Family). Proto prý poslanci ČSSD nebudou batůžek, který minulý týden vláda propasírovala Sněmovnou "brzdit" – až se vrátí "zamítnutý ze Senátu".
Žena Moby Dicka: "Kdybyste ho nechtěli brzdit, tak ho, Slávku, nebudete ze Senátu vůbec vracet!"
A vida – během týdne se dovídáme, že Senát hodlá baťoh projednávat až na schůzi, začínající 5. prosince. Sněmovna může vrácené zavazadlo projednat nejdříve 18. prosince. Prezident ho může vetovat či podepsat klidně až po Novém roce.

Žena Moby Dicka: "Klidné Vánoce a Šťastný a Veselý Nový Rok 2013, páni podnikatelé, živnostníci, vydavatelé, obchodníci, zemedělci, řemesníci… občané. Hezký dárek pod stromeček!"
Mrtvá Kočka: "Přeju si než vidle."

Ministerstvo financí již "v nejbližších dnech" vybere vítěze tendru na audit, jak probíhaly tendry v regionálním operačním programu Střední Čechy. Není reálné, že by se kontrola rathovin stihla do konce roku. Do konce kterého roku se to tedy stihne, zpráva nepraví. Ale jistě do konce nějakého roku ano. Pokud v tom roce nebude náhodou vládnout nějaký kamarád padlého středočeského krále. Z kterékoli strany…

ČSA letos mimořádně neprodělají. Ale ne kvůli úspěšné transformaci, kdy se jim podařilo zrušit linky do Velké Británie (po 75 letech),USA, a Číny a přesměrovat je na exkluzivní trasy do Běloruska, Gruzie a Kazachstánu (kde se těžko setkají s konkurencí, a kde jsou zákazníci už zdřívějška zvyklí na drsné zacházení), avšak kvůli rozprodeji majetku. ČSA by už dávno chcípla, kdyby nebyla účelově zařazena do Českého aeroholdingu, státní podnik, kde úspěšně vysává zisky Václava Havla letiště. Zadlužená skandinávská SAS propouští přes tisíc zaměstnancům, zbylým 14.000 snižuje platy o 15 %. Španělská Iberia ruší 4.500 fleků, což je asi čtvrtina všech pracovních míst. Polský LOT je také ve ztrátě už několik let. Kupuje úsporné Boeingy 787 Dreamliner.

Ze sportu: 4:0 v počtu obětí diváci versus závodníci při šílené valašské autohře.

700 Mega v librách leží v daňovém ráji na ostrově Jersey. Finanční a celní úřad GB má v rukou seznam 4388 Britů a dalších 4.000 neBritů, kterým největší britská banka HSCB zřídila na ostrově účty. Ve Velké Británii to není nelegální. Nelegální je pouze nedanit zdejší úroky. Nelegální je také prát špinavé peníze, z čehož je HSCB obviněna už v USA. Příslušný podvýbor Senátu uvedl, že banka obchodovala s mexickou drogovou šlechtou, pomáhala obcházet embargo Íránu a "nebránila tokům peněz, jež mohly sloužit k financování mezinárodního terorismu".
Žena Moby Dicka: "Kolikpak je asi na tom britském seznamu neBritů Čechů?"

"Sbohem, troubo." (Titulek bulvárního The Sun k odchodu George Entwistlea, generálního ředitele BBC.) BBC nejdříve odmítla vysílat reportáž o  pedofilii své hvězdy Jimmyho Savilea. Načež ji trapně zatloukala. Pročež odvysílala reportáž o zneužívání dětí v dětských domovech, vycucanou z prstu (přesněji založené na jediné, později odvolané výpovědi), ve které nepřímo obvinila jistého konzervativního politika. (Přímé obvinění, založené na údajích z "reportáže", se vyskytlo na internetu.)
Žena Moby Dicka: "O Jimmym Savileovi avšak nevíme více, než že byl moderátorem dětských pořadů, při kterých bral děti kolem ramen, objímal je a i jinak se jich dotýkal, a to i mimo kameru."

Padl generál David Petraeus, vítěz války v Iráku. Tedy neumřel zcela, jen položil funkci ředitele CIA. "Projevil jsem extrémě špatný úsudek, když jsem se angažoval v mimomanželském poměru po 37 letech manželství… Dnes odpoledne prezident laskavě přijal mou rezignaci." (Z pátečního rezignačního dopisu pana exředitele, ve kterém přiznává poměr s autorkou své biografie.)
Moby Dick míní, že pan generál projevil (krom pochopitelné mužské ješitnosti) špatný úsudek zejména, když poměr se svou milenkou končil. Zhrzená Paula B. začala psát "infantilní a žárlivé" – a "anonymní" (nepodepsané) maily své domnělé sokyni Jill K. (nikoli Davidově manželce), která je – zděšena takovou sprosťárnou – předala FBI.
"Celý život se řídil tvrdými pravidly služby a cti. Nakonec je porušil." (Bruce Riedel, exdůstojník CIA.)
No jo, tvrdá pravidla. Polovička evropských politiků by při uplatnění současných amerických kritérií měla jít od válu, včetně těch českých.

332 : 206. Konečné skóre US prezidentských voleb na volitele, po započtení výsledků z Floridy (kde zvítězil Obama nad Romnyem 50:49 na procenta).

Polsko slavilo Den nezávislosti (1918) střelbou do nacionalistů. Tedy střelbou gumovými projektily do těch, kteří házeli na policajty kamení a dělbuchy. 120 kraválistů bylo zatčeno, hlavní proud pochodu, jehož se účastnilo 15.000 lidí, byl v klidu.

Na Sibiři bylo suché a teplé léto. Pšenice měla výnosy jak za Chruščeva. Sucho bylo i v USA. Tam zase sklizeň kukuřice a sojových bobů spadla tak nízko, jako by o tom psalo Rudé Právo. Očekává se prudké zvýšení cen potravin. Na nějaké jedno procento DPH zapomeňte.

Ruské ministerstvo obrany kupuje čtyři malá česká dopravní letadla L-410 – od ruského težařského holdingu UGMK, která v kunovickém výrobci letounů drží 51 % akcií.

V katarském Dauhá došlo po několika dnech jednání mezi různými skupinami syrských rebelů, opozičníků, zběhů, revolucionářů, islámistů, vlastenců, povstalců a teroristů k "předběžné dohodě" o vzniku jednotné "Národní koalice opozičních sil a syrské revoluce" (NKOSSR). Jak oznámil Sadraddín Bajánúní, člen syrského Muslimského bratrstva.

Dvě zprávy o jednom incidentu. Vyberte si:
1. Izraelská armáda vypálila varovné výstřely směrem do Sýrie. Reagovala tak na to, že na území Izraelem okupovaných Golanských výšin dopadla zbloudilá munice z bojů mezi vojáky syrského prezidenta Asada a rebely. (Reuters, iDnes)
2. Po několika varováních ze strany Izraele, IDF konečně opětoval v neděli palbu ze strany syrské armády, která směřovala na izraelské Golanské výšiny. Syrští vojácí stříleli na pozice IDF a izraelští vojáci palbu opětovali. Izrael několikrát diplomatickou cestou žádal mírové jednotky OSN, aby varovaly syrské ozbrojené síly před střelbou v demilitarizovaném pásmu. V těchto informacích a žádostech z Izraele bylo jasně řečeno že pokud ještě jednou bude stříleno do Izraele, dostane se syrské straně odpovědi. (Eretz.cz)

Jedna zpráva o další sérii incidentů: Dnes bylo na jižní Izrael vystřeleno z Gazy 130 raket. Většina z nich byla odpálena těsně před druhou hodinou odpoledne. Zjevným úmyslem bylo zasáhnout děti, kterým právě skončilo vyučování a vracejí se tou dobou ze škol domů. Večer kolem 19.30 byl raketou zasažen dům ve Sderot. Nikdo nebyl zraněn, ale mnoho lidí utrpělo šok a dům byl zničen. (Podle článku z Eretz.cz.)
Zde si vybrat nemůžete, protože světová média, jako obvykle, tuto zprávu ignorují. A nebudou ji zmiňovat ani po středě.

Pondělí 12. listopadu 2012
Václav Klaus vetoval zákon o podpoře českého filmu. Ten by si prý měl na sebe vydělat sám, neb je "standardním obchodním odvětvím, nikoli veřejným statkem". Očekává se, že kulturní poslanci ideologické prezidentovo veto přehlasují, a skomírající Státní fond kinematografie svých zanedbatelných 300 Mega dostane.
Žena Moby Dicka: "Snad už brzy schválí poslanci i zákon o podpoře české literatury. Našim spisovatelům by možná stačila i desetina."
Moby Dick: "Kterou stát věnuje na pořádání karlovarského filmového festivalu."
Mrtvá Kočka: "Kam se pan prezident tak rád nechává zvát."

Karolina Peake, místopředsedkyně vlády (LIDEM) vyzvala v televizi ministra dopravy Pavla Dobeše (LIDEM), aby odstoupil. (Není jasné, proč nenavrhla premiérovi, aby ho odvolal.) LIDEM má víc ministrů než členů, takže si to může dovolit.

"Lidi znechucují skandály, které se pravidelně vynořují. Korupce a zneužívání moci a vlivu vysoce postavenými politiky je na denním pořádku. Všechny unavuje ta nemožnost s tím něco dělat." (Nejmenovaný úředník čínské státní správy.)
Týdenní 18. sjezd KSČ instaluje k moci 5. generaci komunistické šlechty. Ještě není doinstalována, a už je známa 6. generace, která nastoupí za další dvě pětiletky. Pokud tedy Číně i nadále bude vládnout kladivo, srp a korupce.

NKOSSR byla uznána šesti státy Perského zálivu. Podporu povstalecké koalici vyjádřil i Laurent Fabius, francouzský ministr zahraničí, a rovněž i USA. Mluvčí státního departmentu prohlásil, že vznik koalice "otevírá cestu k ukončení krvavého Assadova režimu, jakož i budoucnost míru, spravedlnosti a demokracie, kterou si všichni Syřané zaslouží“.

Odvolací komise britské imigrační služby rozhodla, že "radikální muslimský duchovní" (blízký spolupracovník Bin Ládina a usvědčený terorista) abú Katada, jordánský Palestinec, nemůže být vydán do Jordánska. Tam by mu totiž za jeho spoluúčast na teroristických útocích v letech 1999-2000 hrozil "nespravedlivý proces".
Mrtvá Kočka: "Proces."
Jehož čistotu by britské úřady "nemohly zaručit". V Jordánsku totiž hrozí podobným "duchovním" mučení. A jak tedy spravedlivá britská justice soudila v minulých deset letech teroristické činy mohamedánského pacholka?
Mrtvá Kočka: "Nijak."
Nebyl vůbec obžalován! Britská vláda usilovala pouze o jeho vyhoštění…

Vysoký australský policejní hodnostář obvinil římskokatolickou církev. Nikoli z pedofilie jejich kněží, ale z toho, že toto jejich počínání důkladně tajila. Načež australská vláda začala vyšetřovat "reakce jednotlivých institucí na stížnosti týkající se údajného sexuálního zneužívání dětí".
Žena Moby Dicka: "Fakt je, že žádná instituce nehodlá žít v pravdě, pokud by ta pravda o ní samé moc smrděla."
Mrtvá Kočka: "Krom C.I.A."

"Řekové dodrželi, co slíbili." (Jean-Claude Juncker, předseda skupiny ministrů financí eurozóny.) Měly by se tedy splnit sliby dané Řecku (vyplatit aktuální tranši z půjčky.)
Triáda EK+ECB+MMF váhá. Řecko potřebuje nutně 5 miliard €, aby tento pátek nezkrachovalo. Vypisuje proto superkrátkodobé státní půjčky na jeden až tři měsíce (pokladniční poukázky).
Juncker ještě očekává "důkazy o udržitelnosti" řeckého dluhu. Plánované odložení splátek o dva roky na 2022 (aby řecké hospodářství vůbec vydrželo) bude znamenta "vícenáklady": Plus 15 Giga € pro roky 2013+14 plus 17,6 mld. € pro roky 2015+16.
"O jaké dva roky? Řeklo se, že Řecko sníží dluh na 120 % HDP do roku 2020!" (Christine Lagarde, ředitelka MMF, pravila možná trochu méně razantním způsobem, avšak ve stejném smyslu.)

Z kultury:
"Myslím, že Le Carrého kniha Jeden musí z kola ven je jedním z největších poválečných románů." (Salman Rushdie na literárním festivalu v Cheltenhamu se omlouvá, že před 15 lety nazval pana kolegu "nafoukaným pitomcem". Tehdy John Le Carré setřel Rushdieho Satanské verše: pravil, že Salman je arogantní a snaží se sám sebe "kanonizovat".)
"Lituji toho, nechtěl jsem se hádat, jen upozornit na to, že nám nic nedává právo abychom beztrestně kritizovali náboženství."
Le Carré píše čtivě. Rushdie píše zoufale nudně. Ale nikoli protinábožensky. V Satanských verších nepřekročil míru, která je obvyklá třeba v Čapkových Apokryfech. Troufám si tvrdit, že celá euroamerická kultura má svým způsobem apokryfní charakter. Beztrestně. Papežové se dnes nesnižují k výzvám na zabití ani těch nejzoufalejších spisovatelů – a scénáristů. Le Carré je stejně jako Rushdie britským občanem, a měl by s ním být solidární, když ho představitel cizího státu vydá štvanici.
Salman Rushdie je nafoukaný na své dílo. John Le Carré zůstává – i podle svého dnešního vyjádření – nafoukaným pitomcem. Hlavně, že se – "smířili". A že Ruhsdieho žádný mohamedán dosud za tu jeho nudu nezabil!

Úterý 13. listopadu 2012
Generální ředitel státního podniku Lesy ČR Svatopluk Sýkora nebude zítra odvolán ministrem zemědělství Petrem Bendlem, neb dnes – po srdečném a dlouhotrvajícím rozhovoru s panem ministrem – sám odstoupil.
Podivuhodnými směnami státních lesních pozemků se zabývá policie. Finančně analytický útvar ministerstva financí zase odhalil, že z jedné lesní IT zakázky (jak jinak)směřovalo 340 Mega někam na Jersey, či podobné "švýcarské účty londýnských offshorových společností", odkud se do Česka vrátilo 240 milionů. Ty si pak v hotovosti vyzvedli čtyři podnikatelé vítězných firem dynn a Time Import. Hospodské noviny jmenují konkrétně zlobbistu Jiřího Harta, který má "velmi blízko k ČSSD".
A aby to bylo spravedlivé, tak vydělat, ale pouhý milion a půl za vytvoření etického kodexu(???) a další dva miliony za sestavení rozpočtových plánů (voni nemaj vlastní rozpočtáře?), si mohla i firma Rittig&Partners Ivo Rittiga, který má zase "velmi blízko" k ministrovi Bendlovi (ODS), a který je označován za "šedou eminenci ODS".

Jaký je rozdíl mezi "odvoláním" a "odstoupením"? Zlatý padák ve výši 18 měsíčních platů (10-20 milionů.)
Mrtvá Kočka: "Zlatej kůrovec!"

Svatopluk S. je chválen za to, jak drasticky zvýšil výnosnost Českých lesů, s.p. Už méně se poukazuje na to, že to je vykoupeno drastickým krachováním českých lesnických firem. Svaz zaměstnavatelů dřevařského průmyslu dokonce tvrdí: "Kolaps středních podniků v lesnictví a zpracování dřeva nebyl nikdy blíž."

Někde prší, někde sněží, někde vypršují bezpečnostní prověrky. Jedna vypršela zrovna u Husáků na dvorku. O novou pan Vladislav H. už dříve požádal, ale stále ji nemá, nemá. Pročež byl odvolán (kvůli pozbytí kvalifikace) z čela ochranné služby. I pokud novou prověrku dostane, není jisté, zda se bývalý policejní prezident do funkce ředitele Útvaru pro ochranu ústavních činitelů vrátí. Ale jeho náměstek Jiří Komorous bude dobrou náhradou.
Mrtvá Kočka: "Pokud mu zákeřně nevyprší prověrka bezpečnostní."

Z architektury i ze sportu: Architekt velké koalice ODS&ČSSD na zlínském magistrátu, dříve mocný náměstek zlínského primátora za ČSSD Martin "Mr. 10 %" Janečka byl pravomocně odsouzen na dva roky a k pokutě 400 tisíc Kč. Desetiprocentní Martin a jeho švagr, místopředseda čisté FAČR Dalibor Kučera, pověřili svého firemního právníka Radka Dvořáka k podmazání insolvenčního správce, aby po jejich firmě nechtěl dlužných 30 milionů. Správce to práskl na policii. Minulý soud odsoudil trojici jen podmíněně, v závěru však vyfásli po dvou letech natvrdo. Všichni se velmi divili.
Baron Martin (vulgo "Zkáza města Zlína"), že to bylo kvůli takové prkotině, když předtím vytuneloval ze Zlína několik set milionů (dle rozhovoru podnikatele Ladislava Samohýla pro časopis Podnikatel).
Fotbalista Dalibor, že to bylo kvůli takové prkotině, když na Asociaci jde o větší průšvihy. (U něj nevadilo nepravomocné odsouzení z korupce, k řízení českého fotbalu je něco takového snad nezbytné – až nyní odstoupil z funkce. Čestný to brach! )
Právník Radek, kvůli takové prkotině, jako je splnění žádosti klienta. Že byla žádost nezákonná? Ale prosimvás! Klient je klient, ne?

Ale stačí, když se budou vzorně chovat, a pustí je po polovině trestu. Jako kolegu Tomáše Pitra: Odbyl si polovičku tříletého trestu. Je prvotrestaný. Zaplatil veškeré výdaje, spojené s vazbou. Je venku na tříletou podmínku. Nemá povinnost zaplatit škodu, protože to poškození nevyžadují. Poškozeným je firma Agrocredit, ze které Pitr "vyvedl" akcie potravinářských společností Setuza a Milo Surovárny. Škoda páčí 700 miliónů korun.
Žena Moby Dicka: "Někdo to halt zaplatit musel."
Mrtvá Kočka: "My v ceně potravin."

V kauze Setuza, která byla uloupena českým zemědělcům, si smočil své prsty i dosud netrestaný exministr zemědělství Jaroslav Palas (ČSSD).
Tomáš Pitr se zmítá v síti dalších soudních jednání. Do kterých už vstupuje jako recidivista. Možná.
Žena Moby Dicka: "A možná je ale taky úplně nevinnej!"
Mrtvá Kočka: "Vězení jsou plná nevinných lidí."

"Postavení každé (ze tří telekomunikačních) firem na trhu je natolik silné, že může stanovit cenu vyšší než mezní náklady a realizovat vysoké zisky." (Z analýzy Českého telekomunikačního úřadu.)
Žena Moby Dicka: "Taky ste si toho po sedmi letech šimli, na ČTÚ?"
Mrtvá Kočka: "Šimli na ČTÚ?"

Nevinný terorista abú Katada, palestinský Jordánec, byl na kauci propuštěn z nespravedlivého britského imigračního vězení. Kam teď půjde?
Žena Moby Dicka: "Kam by chodil? Je doma – mezi svými."
Mrtvá Kočka: "Anebo by mohl nastoupit do OSN, jako diplomat Hamásu."

Texas se hodlá po Obamově vítězství odtrhnout od USA. Alespoň 60.000 jeho nespokojených občanů. V jiných státech je to méně nespokojenců.

Domnělá sokyně (vdané paničky) Pauly B. jí nebyla konkurentkou v lásce ke generálovi Davidovi Petraeusovi, ačkoliv je označována za "rodinnou přítelkyni" Petraeusovců. Jill K. byla milenkou jiného US generála, a to generála letectva Johna Allena. John A. se měl stát příští rok velitelem NATO v Evropě. Už nyní je "klíčovým mužem" pro stažení z Afghánistánu. Jen "těžko" ho prý může v této roli nahradit.
Mrtvá Kočka: "Tak zůstane NATO v Afghánistánu, no. Tam je mnohoženství povoleno.
Žena Moby Dicka: "Jak by musel být generál John úspěšný voják, kdyby se nezdržoval milostnými maily. Vydržel psát čtyřicet stran denně po dobu dvou let! A kdy válčil? A kdy papíroval???"
Mrtvá Kočka: "Anebo úspěšným spisovatelem. John Le Carré i s Rushdiem a oběma Dumasy se mohou schovat!"

Nejméně 200 syrských rebelů obsadilo vesnice Bir Adžam a Baríka, které se nacházejí v demilitarizovaném pásmu na syrské straně při hranici s Izraelem. Jedná se o členy radikální salafistické organizace, kteří si říkají "Golanští orli“ a přišli do Sýrie z Iráku. Po svržení Asada se chtějí pustit do Izraele.

Středa 14. listopadu 2012
Studenti gymnázií Jihočeského kraje připravují stávku pro případ, že krajskou komisařkou pro školství a zdělání se stane radní Vítězslava Baborová. Socdemácký hejtman Jiří Zimola předvedl výkon hodný mluvčího Autoklubu ČR anebo sjezdu KSČ(íny). S nějakými dětmi nebude jednat.
Komunisté povedou školství ve třech krajích, v dalších dvou budou řídit školské výbory v zastupitelstvu. Ale klid, do učiva a školních osnov nemohou remcat.
Mrtvá Kočka: "Jenom vybírají ředitele"
V soukromých a církevních školách ne.
Mrtvá Kočka: "Těm nedají dotace."
Voliči si komunisty (dle Zimoly) v krajské vládě "přejí". (?) A co byste chtěli komunistům dát za rezort?

Nulu! Nic. Ničevó. LDH (LeDa Hovno)!

Ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM) vyslechl výzvu předsedkyně své strany Karoliny Peake, aby odstoupil. Pan ministr tím chce dokázat, že není srab. Jen se trochu podivil, že na jednání partaje ho tradičně ani nepozvali.
Mrtvá Kočka: "Kdo je odvoláván, ten se nezve."
Odejde již 3. prosince, možná v rámci celkové rekonstrukce vlády.

Vláda hladce schválila změnu v obsazení správní rady VZP tak, jak návrh předložil ministr zdravotnictví Leoš Heger. Ani premiér Petr Nečas nebyl proti. Změnil tak svůj postoj, který zastával konzistentně celých šest měsíců, po které vytrvale Leošovy návrhy odmítal. Co se změnilo?
Žena Moby Dicka: "Je po kongresu ODS."

Pravděpodobně nějaký orangután překopl kablík u ruského střediska pro řízení kosmických letů nedaleko Moskvy. Pročež středisko ztratilo spojení velkou částí civilních družic, včetně ruských modulů na ISS. Kosmonautům nebezpečí nehrozí, je však ohrožen harmonogram plánovaných operací na ISS.

18. sjezd ÚV KS Číny úspěšně skončil. Vyzval stranu, aby "emancipovala mysl, reformovala se a otevřela se, nabývala na síle, překonala obtíže, pokračovala v cestě socialismu s čínskými rysy s cílem vstoupit do všestranně blahobytné společnosti". Ve zprávě 18. sjezdu KS Číny se zopakovaly cíle "dvou století", ty jsou: za prvé oficiálně a všestranně založit blahobytnou společnost v době 100. výročí založení Čínské komunistické strany. Za druhé, Čína se chce stát bohatou, silnou, demokratickou, civilizovanou a harmonickou moderní socialistickou zemí v době 100. výročí po založení Čínské republiky. (Ze zprávy na webu Klubu přátel Čínského rozhlasu.)

Evropou obchází Den akcí a solidarity, kterou vyhlásila Evropská odborová konfederace.
"Vstoupili jsme do stávky, abychom zarazili dnešní sebevraždenou vládní politiku nerozumných úspor." (Candido Mendez, španělský šéfodborář.)
Žena Moby Dicka: "Řekl mu někdo, že bez úspor nebudou záchranné půjčky od Triády, a bez těch půjček nebude nejen práce, ale ani podpora v nezaměstnanosti?"
Rozhněvaní demonstranti zablokovali letiště, přístavy a silnice, což blokádu přeneslo do rovněž protestujícího Portugalska. Jsou zrušeny stovky letů,  Před automobilkami hoří barikády, aby byl zabráněn vstup stávkokazům. Z toho, že je i přes blokády provoz MHD pouze omezen na třetinu, usuzujeme, že ne všichni Španělé by chtěli stávkovat.
Španělská policie začala na madridském náměstí Cibeles v sebeobraně střílet gumovými projektily. Je zraněno 18 policistů a 16 demonstrantů. 82 nejzlobivějších útočníků je zatčeno. Dva z nich si pro vyjádření své nespokojenosti na shromáždění přinesli i nějaké výbušniny.
Další kravály probíhaly i v Itálii, Řecku, Německu, Belgii, Francii a Polsku.

Řecko získalo v aukci svých superkrátkých papírů jen 4 miliardy €. Pokud do pátku nezíská ještě miliardu, pak zkrachuje.

V Jordánsku probíhají demošky, kde se ošklivě mluví o králi, ačkoli je to nezákonné. Ošklivé taky je, že se zdražil benzin i plyn na vaření – o 53%!
"Toto rozhodnutí je hazardem, provokací a výzvou vůči lidem. Je to nejnebezpečnější rozhodnutí za 10 let.“ (Zaki Bani Ršejd, místopředseda jordánského Muslimského bratrstva.) Během protestů byli zraněni dva policisté a zapálen soud.
Země pokrývá 95 % svých energetických potřeb dovozem. Dodávky egyptského zemního plynu normálně pokrývaly 80 % energetické výroby Jordánska. Než se stal plynovod přes egyptský Sinaj a (Izrael) oblíbeným terčem egyptských revolučních teroristů, bratrů Muslimského bratrstva. Po zahájení Arabského jara r. 2011 ho napadli už čtrnáctkrát.

Izraelské obranné síly dnes odpoledne v reakci na řadu dní trvající ostřelování měst a vesnic na jihu Izraele gazanskými teroristy zahájily proti Gaze protiteroristickou operaci Sloup oblakový. Letectvo zasáhlo v Gaze raketou auto, v němž jel velitel "vojenského“ křídla Hamasu 52letý Ahmed Džábari...
Přibližně 20 raket s raketami Fadžr-3 a Fadžr-5 zničilo včera izraelské letectvo hned v úvodu Operace Sloup oblakový zničilo v jejich odpalovacích silech na území Gazy. Z leteckých záběrů Izraelských obranných sil je přitom jasně zřetelné, že teroristé neváhali postavit odpaliště raket v blízkosti civilní zástavby – včetně mešity a mateřské školky.
Teroristické Hnutí islámského odporu (Hamas) reagovalo prohlášením, že nyní je s Izraelem v „otevřené válce“ a že Izrael „otevřel brány pekel.“

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu na tiskové konferenci prohlásil, že Izrael nebude akceptovat situaci, kdy jeho občané jsou vystaveni hrozbě raketového ostřelování. "Žádná země by takovou situaci neakceptovala. Izrael ji akceptovat nebude,“ řekl.
Ministr obrany Barak vyzval představitele států regionu, aby zachovali chladnou hlavu, tak aby mohlo být co nejdříve dosaženo klidu.
"Prezident Mohamed Mursí v reakci na izraelský brutální úder, při němž byla zabita řada mučedníků a synů palestinského lidu, odvolal egyptského velvyslance v Izraeli a nařídil egyptskému zástupci v OSN svolat mimořádné zasedání Rady bezpečnosti… a předvolal izraelského velvyslance v Egyptě k protestu proti úderu“ uvedl mluvčí egyptského prezidenta Jásir Alí.
(Ze zprávy na webu Eretz.cz)

O tom, že Izrael reaguje na týden trvající každodenní raketové ostřelování a že na jeho civilní města bylo z Gazy odpáleno více než 150 raket, se nikdo z arabských a muslimských představitelů ani slůvkem nezmínil.

Mrtvá Kočka: "Nejen arabských a nejen muslimských."

Čtvrtek 15. listopadu 2012
"Úspěch. Komise přijala mou směrnici, kterou zajistíme, aby ženy představovaly 40 % členů vedení společností do roku 2020." (Viviane Reding, eurokomisařska pro eurospravedlnost.)
Směrnici budou ještě muset schválit zástupci jednotlivých zemí EU, a nakonec posvětit europoslanci. Ale už tolikrát posvětili a schválili vyložené krávoviny, že se nebudeme divit, srazí-li paty i nyní. Upozorňujeme, že nemusejí. Upozorněte svého europoslance, že jste ho nezvolili k tomu aby zvedal ruce pro kraviny!
Bájný rok 2020. Kdy Evropa sníží produkci kysličníku uhličitého o 20 %, zvýší produkci ekologostických zdrojů energie o 20 % a celé to bude stát 2020 miliard eur. Bude to už na konci příští pětiletky!
Evropské zdravotnické firmy se připravují na velký nával žádostí o změnu pohlaví.

Žena Moby Dicka: "Eurokomisařska by se spíše měla zasadit o to, aby byly dodrženy už existující zákony a za stejnou práci se platilo ženám stejně jako mužům! Dnes dostávají jen 70 % toho, co muži!"

660 milionů švýcarských franků (14 mld. Kč.), které odklonili čeští loupežníci z MUS, hodlá schlamstnout samo Švýcarsko. Místní prokuratura už požádala o jejich zabavení, Kalousku.

Řecko získalo v rámci "nekonkurenčních nabídek" pokladničních poukázek dalších 940 mld. €. Pokud do zítřka někde nevyškrábe ještě 60 milionů, tak…
Mrtvá Kočka: "Vyškrábe. Vsaďte se."

Na jižní Izrael prší rakety z Gazy. Cílem teroristů je zasáhnout co nejvíce civilních cílů. Velká města jsou chráněna systémem Železná kopule, ale ne vždy a ne všechny může toto  zařízení ochránit. V Kirjat Malachi raketa zasáhla starý obytný dům a zabila 3 lidi (z toho jeden manželský pár) a 5 dalších bylo zraněno.
Hlášen je také dopad rakety u města Rišon LeCion, v němž žije 228 tisíc obyvatel a které nedaleko Tel Avivu. Raketa dopadla do otevřené krajiny.
Izraelské obranné síly rozhazují v Gaze letáky, které radí obyvatelům Gazy, aby se nezdržovali v blízkosti skladů zbraní a raket. Je však otázkou, jaký to bude mít účinek vzhledem k tomu, že Hamás a další teroristé umísťují zbraně do soukromých domů, škol a mešit.
(Ze zprávy na webu Eretz.cz)

Ani ne roční dítě novináře BBC je jednou z nejméně 15 obětí izraelských náletů v pásmu Gazy. Uvedl to americký deník The Washington Post (WP), který snímek plačícího muže s tělem jedenáctiměsíčního Umara v náručí otiskl na první stránce dnešního vydání. Šéf regionální odbočky BBC na Blízkém Východě Paul Danahar uvedl, že truchlícím mužem je Džihád Mišaráví (Jihad Misharawi), žurnalista, který žije v Gaze a pro BBC pracuje jako video a fotoeditor. Ve středu jeho dům v Gaze zasáhla izraelská střela. Když dopadla, v okolí se prý nebojovalo, sdělil Danahar, který dnes přiletěl do Gazy. (Převzato z webu lidovky.cz)
Všichni editoři BBC se modlí za Džihád.

"Nesuďte, abyste nebyli souzeni. Jakým soudem totiž soudíte, takovým budete souzeni, a jakou mírou měříte, takovou vám bude odměřeno." (Matouš, 7, 1-2)

Ministr obrany Ehud Barak dnes večer schválil povolání 30.000 záložních vojáků IDF.

Pátek 16. listopadu 2012
V noci byla do nemocnice na Bulovce přijata žena, otrávená alkoholem. Přesněji etylalkoholem. Asi litrem silného destilátu v krátké době. V krvi měla 7,6 promile v krvi, což je pro normálního člověka smrtelná dávka. Jde o český rekord v kategorii mužů. V kategorii mužů drží absolutní český rekord traktorista Milan Č., který ho v květnu 2005 ustanovil ve výši 8 promile. Světový rekord 12,5 promile drží jistý nejmenovaný Polák.
Žena Moby Dicka: "Nežeby se ho Ostravaci nesnažili překonat."
Mrtvá Kočka: "Ale to nesmíte chlastat metanol!

Čeští koaliční politici se hádají o nového ministra, který by měl usednout v čelo ministerstva, které jenom, jo, dopravy! LIDEM tam chce Roberta Vacka. Nečas nebude Vacka mediálně vláčet, avšak opatřil si o něm "jednoznačně negativní" a "mimořádně špatné" reference. Některé z nich získal z pozice premiéra a jsou tajné. Co není tajné: "Bývalý bezpečnostní ředitel Víta Bárty v mé vládě nebude."
Nečas věří, že kvůli tomu nedojde k destrukci vlády. Vicepremiérka Karolína Peake je vedle, jestli si myslí, že toho člověka jmenuje. Tato představa je "dětinská, naivní a hloupá". (Představa, nikoli její představitelka.) "Konečné slovo mám já!"
Žena Moby Dicka: "Všimli jste, jak po konferenci ODS zpupněl?"
Dle Karoliny má Vacek prověrku na stupeň přísně tajné. "Pokud není nebezpečím pro stát, nechápu, čím je nebezpečný panu premiérovi. Nikdy nepracoval pro ABL, ani jinou bezpečnostní službu. Pokud pan premiér říká, že kvůli jednomu jménu nepadne vláda, pak já říkám, že kvůli jednomu jménu klidně strana LIDEM opustí vládu. Nejde o Roberta Vacka, jde o princip dodržování dohod."
Žena Moby Dicka: "Už mi to skoro scházelo."
Mrtvá Kočka: "Nescházelo!

Prezident České republiky Václav Klaus zrušil bez udání důvodu svou čtyřdenní státní návštěvu Izraele, kam měl odletět v neděli.

Prezident České republiky Václav Klaus jmenoval jako novou ministryni práce a sociálních věcí Ludmilu Müllerovou (TOP 09), která na to čekala nejméně od 1. listopadu.
Při následné instalaci na ministerstvu prohlásil instalatét Petr Nečas (ODS), že dobrovolnost používání sKaret byla koaliční podmínkou a vláda byla smlouvou s Českou spořitelnou „trošku podfouknuta“. Nepravil však, jestli ten "trošku podfuk" směřoval ze strany ČS, anebo dřívějšího ministra. Prosazení dobrovolnosti bude prý pro novou ministryni "prioritou".
Jako sekundární se jeví prohlášení ministerstva, že se neodvolá proti rozhodnutí antimonopolního úřadu. Ten zrušil tendr, podle něhož si ministerstvo chtělo bez výběrového řízení pronajmout od společnosti IBM systém na kontrolu posudkových lékařů. Tím se mělo zabránit zneužívání dávek. Podle ÚOHS byl takový postup nezákonný a mohl ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky.
Žena Moby Dicka: "Ale je třeba zjistit, jestli někdo nepobírá žebráckou nemocenskou neoprávněně."
Mrtvá Kočka: "Za miliardu???"

Na bratislavském letišti Milana Rastislava Štefánika si ráno při přistání klekl Airbus A300B4. Nákladnímu letadlo společnosti DHL selhalo zajištění předního podvozku a skončil na čumáku mimo přistávací plochu. Posádka přežila bez zranění. Ministr vnitra Robert Kaliňák na dotěrné otázky novinářů připustil, že mezi přepravovanými materiály na palubě letadla byly zdravotnické potřeby, které mají "radioaktivní charakter".
Mrtvá Kočka: "???"
Žena Moby Dicka: "Něco pro rentgen."

"Na práci, kterou odvede 3.000 městských úředníků v Řecku, by jich u nás v Německu stačila jen tisícovka." (Hans-Joachim Fuchtel, náměstek německé ministryně práce a sociálního flákání.)
"Pryč s nacisty!" (Pokřik desítek řeckých městských zaměstnanců/odborářů, se kterým vtrhli na přátelské setkání řeckých a německých měst.) Na německého konzula vrhali protestující kelímky s kávou. Srocení 250 úředníků rozprášila policie obušky a slzným plynem.

Druhý den po sobě se rozezněly sirény červeného poplachu v Tel Avivu, po hlavním městě Jeruzalému druhém největším městě Izraele. Hamas odpálil z Gazy na město 2 rakety, ale ty jej nezasáhly. Město začalo otevírat kryty pro obyvatele. Raketové útoky na metropolitní Tel Aviv jsou součástí mohutnějších raketových útoků palestinskoarabských teroristů na celý jih Izraele, na němž už třetí den izraelská armáda reaguje Operací Sloup oblakový. V horší situaci jsou města na jihu Izraele – Ašdod, Aškelon, Beer Ševa, Kirjat Gan, Kirjat Malachi či Ofakim – na které rakety prší stále.
(Ze zprávy na webu Eretz.cz)

Izraelský veřejnoprávní rozhlas od začátku šabatu dnes večer spouští na frekvenci 531 kHz tzv. tichý kanál, který vysílá jen nezbytná naléhavá bezpečnostní oznámení a jinak ticho. Židovské rodiny dodržující šabat stanici zapnou ještě před začátkem šabatu a rozhlasový přijímač nechají zapnutý, takže se současně vyhnou nepovolenému poslechu rozhlasu o šabatu a přesto se k nim v případě potřeby dostanou životně důležitá varování. Izraelští rabíni obyvatele vyzvali, aby se v oblastech, kam padají rakety Hamasu, modlili jen v opevněných synagogách.
(Ze zprávy na webu Eretz.cz)

Sobota 17. listopadu 2012, státní svátek, hádejte, jakej

Žena Moby Dicka: "Pomodleme se:"

Kdo v úkrytu Nejvyššího bydlí, přečká noc ve stínu Všemocného.
Říkám o Hospodinu: „Mé útočiště, má pevná tvrz je můj Bůh, v nějž doufám.“
Vysvobodí tě z osidla lovce, ze zhoubného moru.
Přikryje tě svými perutěmi, pod jeho křídly máš útočiště; pavézou a krytem je ti jeho věrnost.
Nelekej se hrůzy noci ani šípu, který létá ve dne,
moru, jenž se plíží temnotami, nákazy, jež šíří zhoubu za poledne.
Byť jich po tvém boku padlo tisíc, byť i deset tisíc tobě po pravici, tebe nestihne nic takového .
Na vlastní oči to spatříš, uzříš odplatu, jež stihne svévolníky.
(Ze žalmu 91)

32 komentářů:

StK řekl(a)...

EU navrhuje zcela suše a odborně:
Na každé tři penisy je ve vedení firem je potřeba minimálně dvou vagín.
Odborná otázka zní: Proč?

drak řekl(a)...

No a když ta poměrová čísla vynásobíme dvěmi, tak se dostaneme na poměr:

6 : 4, neboli:

(1 +1 + 4) : 4

Mezi pány, jak známo, lze očekávat, že bude nějaké procento impotentů, tedy ničeho neschopných a nějaké to procento jinak orientovaných, jinak nežli na dámy, takže aby byly dámy spokojeny a měly si z čeho vybírat, je těch pánů o trochu víc.

Co je na tom k nepochopení?

Kopretina řekl(a)...

Tak ti milovaní palestinští Arabové pálili rakety na Jeruzalém a Tel Aviv. A hysterické kecy báby staré, bolševické a ošklivé Spencerové na Literárkách, no fuj.

Jakub S. řekl(a)...

... a naše TV (plurál), tisk, bohužel do značné míry tentokrát u rádia mají titulky, resp. úvodní hesla zpráv: Izrael útočí na..., Útok Izraele na..., Izraelci se chystají..., Izrael pomýšlí na útok... Z o u f a l é .
A já mám dnes zas sezení regionálního seskupení Přátel Izraele. V pravou dobu, chaverot ve chaverim. Povím jim tam něco o židovských obyvatelích a návštěvnících Luhačovic za RU a tamté republiky.
Početní převaha samečků nad samičkami je v přírodě i u homo (non)sapiens nutná. Bojují samečci. Takže jich i postupně ubývá.

StK řekl(a)...

enašel jsem na literárkách nic, co by odpovíalo popisu, Kopretinko.
A že Terezka Spencer není moc hezká? Nebude to tím, že je to prý(!) přeoperovaný chlap? [;>))

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

Ještě že nám tady něco takového hrozit nemůže. Nebo snad může? Asi ne, jinak bychom se přeci nedívali na Civilní Obranu jako na přežitek minulého režimu. Kdo by nás také dnes chtěl napadnout: NATO jsou naši spojenci a Rusové (přes nepokryté výhrůžky v době "Brdské krize") se neodváží Prahu bombardovat, abychom jim v odvetu nevybombardovali Karlovy Vary. A Írán tu svou atomovku na Evropskou Ummu nepošle, když je tam tolik muslimů. (Ledaže by se mu nelíbilo, že jsou to převážně sunnité...)

StK řekl(a)...

Z.Ž.: Natürlich! Keinen Angst!
[;>)

Mám teď heslo mesians 16. Neznamená to něco? Nenapovídá nám lidem něco AI, spontánně vzniklá internetovým kolegiem počítačů?

Kopretina řekl(a)...

Bába stará bolševická a ošklivá Spencerová, je-li chlap? Asi ne. Mužů je více zločinců, ale najde-li se zločinec žena, stojí to za to. Často byly ženy eseačky stejně, ne-li více brutální než muži. Její vzhled je obrazem jejího charakteru, když se na ní podívám, úplně se bojím. Je zakomplexovaná, nenávistná a zlá. Posedlá antiizraelitismem, její smysl života je nenávist k Izraeli. Fuj...

Kopretina řekl(a)...

Spencerová pravidelně raportuje o Izraeli pravidelně. Na několik jejich článků reagoval L.Stejskal. Ale to je jedno. Bába stará ošklivá Spencerová nic neovlivní, jen otráví mysl některým lidem. Je žena a tvrdí, že má ráda psy, ale muslimové ženami a psy pohrdají. Ty ultralevé nacifeministky by měly bojovat za práva žen v muslimských státech. Tepají do bílého evropského muže a mnohem horší zločiny v barbarských zemích třetího světa omlouvají.

Plující oblaka řekl(a)...

Dneska to mám bohužel online, příbuzným v Ašdodu zasáhla raketa sousední byt, takže švagrová má "jenom" vymlácená okna. O úspěchu mírových mučedníků se ale jinak nedočtu, vypadá to, že všechny jejich rakety jsou jenom takové hračky, oni si odpalují, no a co? Že si tu trojnožku postavil mezi školku a hřiště? A co jako?

Z jiného soudku. Je mi nepříjemné, když se něco tak hnusného jako sexuální útoky na děti nazývají pedofilie. Pedofilie není nic hezkého, je to diagnóza, ale neznamená to, že se pedofil něčeho zlého dopouští. Většina útoků na děti a zneužití dětí je spáchána lidmi, kteří tuto úchylku nemají. Jenom jsou to nezdrženliví sociopatičtí hajzlové.

A potom může páter Malý zlehčovat: ono to poslední dobou vypadá, jako by kněží byli samý pedofil...

Jakub S. řekl(a)...

Ano, u žen je asi větší rozpětí mezi extrémy, krajními polohami. Přeložím: když už, tak už. Wenn schon, denn schon... A ovšemže větší sepjetí s vzhledem. Šalom.
Dnes jsme mj. velmi úžasně a ze všech stran diskutovali o všech aspektech, příčinách a důsledcích jednoho z nejsložitějších příběhů SZ - o prodeji prvorozenství. Neřekla bys, co vše z něj lze vyčíst. Historicky, psychologicky, sociologicky, politologicky, teologicky...

Kopretina řekl(a)...

Jó jo, Ezau a Jákob (později řečený Izrael), složité na pochopení. A někdo by řekl, že Starý zákon nezná odpuštění, ale ZNÁ. Je jím příběh o Jozefovi, Jozef odpustil svým bratrům, kteří ho prodali do otroctví. Nevím, jestli bych byla schopná takové příkoří odpustit já, vím, měla bych, srdce křesťana by nemělo být zatíženo nenávistí, ale někdy se doopravdy nedá jinak. Něco se odpustit nedá.

Anonymní řekl(a)...

pro vaši ctěnou informaci, panstvo. Přečtěte si
Iron Dome, come funziona il sistema antimissile israeliano che sta salvando Tel Aviv

http://www.ilsole24ore.com/art/notizie/2012-11-17/iron-dome-come-funziona-175425.shtml?uuid=Ab0KS33G

Když příspěvek smažete, nedozvíte se nic.

Kopretina řekl(a)...

Ten hnusný teroristický sajrajt hamasnický zase pálí rakety na Tel Aviv a Jeruzalém a to říkají, že je pro ně Jeruzalém posvátní město. Izrael by měl zakročit a to dost důkladně, ale pak v Evropě budou běsnit levicová paka. Izrael povolal 75 tisíc záložníků. Válka se blíží, všichni slušní lidé podporujme Stát Izrael. Jinak Vaši informaci nemá důvod Šaman smáznout, mažou se trolové...

Anonymní řekl(a)...

Jste zvědaví, že? Tak si přečtěte poslední zprávy uveřejněné před půl hodinou.

Gaza, distrutto quartier generale Hamas
«Imminente attacco israeliano via terra»
http://www.ilmessaggero.it/primopiano/esteri/gaza_israele_hamas_razzi_bombardamenti/notizie/232264.shtml

A nezapomeňte potom smazat! Aby to nezašpinilo náhodou blog.

Kopretina řekl(a)...

Na Tel Aviv a Jeruzalém dopadly rakety. Izrael povolal 75 000 záložníků. Válka se blíží. Palestinští teroristé neznají hranici. Chtějí válku. A levičáci jim tleskají. Už vidím titulky novin, které budou líčit, jak Izrael dělá agresi.

Anonymní řekl(a)...

Když příspěvek nesmažete, nedozvíte se taky nic. Nic nového.

Šaman řekl(a)...

My zde vítáme každou novou i známou informaci.
\ :-)

Jakub S. řekl(a)...

Co furt máte s tím mazáním? To je až fixní idea. Vemluvit Šamanovi, že tohle hodlá mazat. Nechápeme. MMCh, tohle nemusím překládat a uvést - včera i dnes lze najít v našich médiích stejné zprávy v češtině.

Anonymní řekl(a)...

Tak když už všechno víte, tak tedy promiňte, nebudu tu víc obtěžovat. I když podle diskuze by to člověk neřekl.
Jistě víte i co se děje právě v Římě.
Tak nic, běžím zase jinam, kde se po mně právě shánějí.

StK řekl(a)...

Anonymní patrně není ta naše "známá Informace".
Ta pravá se vždy podepisovala - neměla se svým nickem problém.
I když - skutečná Informace možná mlčky nakukuje... [;>))

drak řekl(a)...

Zrovna jsme ráno trochu žertovali na téma, že pakliže během příměří srovnali se zemí hamasnické vládní sídlo v Gaze, tak co teprve propukne za mazec, jestli dojde na válku.

Faktem je, že agresivita, nestoudnost a drzost vozembouchů poslední dobou nebývale roste. Protože při tom jejich troufání si, jen málokdy narazili na dostatečně rasantní a adekvátně tvrdé reakce, rostla s jídlem chuť a teď už, aby se zase aspoň na chvíli umírnili, bude zapotřebí něčeho rozsáhlejšího a rasantnějšího, aby je tak nějak přešla chuť. Blbé je, že je to za současné situace dost špatně průchozí, ale nebude-li protiakce dost rozsáhlá a tvrdá, tak buď se zcela mine účinkem, zbytečná, nebo pomůže jen na velmi krátkou dobu.

Jakub S. řekl(a)...

Ale no tak. Dyť jsem jenom vyjádřil podiv nad předpokladem, který nechápu, a potom konstatoval, že jsou i zprávy v češtině. Oboje není nic proti ničemu, aspoň to tak nebylo míněno.

Anonymní informace řekl(a)...

Nakukuju, nakukuju, vážený StK. Dívám se, jak funguje vaše preventivní cenzura.
Chudáčci, vzali vám zlaté bolševické časy. Jednotná kandidátka, jednotné volby, jednotné zpravodajství, jednotné mínění, jedno máslo na pultu, žádné starosti s výběrem. Na všechno myslela moudrá strana.
Musíte si vzpomínku na ně nějak obnovit, alespoň trošku. Že?
No, nebojte, už jdu po svých.

drak řekl(a)...

Nemám přístup, ani ho nechci mít, k tomu, ze kterých IP adres a ve kterou dobu se k blogu přistupuje. Nevím tedy, zda sem vlamuje původně vyhozený, mnohočetný troll, nebo zda je to opravdu informace, kdo se nám poměrně sprostým způsobem snaží mocí mermo vsugerovat, že bychom s ní měli sdílet její zálibu hrabání se v mentálních exkrementech vyhozeného trolla, ačkoliv si správce blogu a většina návštěvníků myslí něco jiného. Já sám za sebe mohu potvrdit, že jsem docela rád, že sem mnohočetný troll nemá přístup, protože svoboda slova opravdu není totožná se svobodou kohokoliv a jakkoliv beztrestně urážet.

Takže, je-li to mnohočetný troll, tak ať si najde jiný píseček a je-li to informace, tak s ní si klidně povídat budeme, za předpokladu, že vezme na vědomí naši svobodu nenechat se urážet ini jí ani mnohočetným trollem a Šamanovu svobodu, vyrazit s ním dveře, no a povídat si, to si prosím rádi budeme, o urážky a blbé řeči a narážky opravdu nikdo moc nestojí.

Anonymní informace řekl(a)...

Vidíte, Draku.
Právě jste velice názorně ilustroval smysl mého příspěvku. Kdo nesouhlasí anebo má připomínky k linii vedení, je ipso facto nespolehlivý nepřátelský živel a má být odstraněn ze zdravého těla kolektivu. Líp jste to říci nemohl, děkuji.
Na Vašem míste bych pak ze sebe nedělala takovou cymprlínu. Je sprosté opakovaně zpochybňovat inteligenci jiného přispěvatele, to uznávám. Ale na druhé straně neodpovídá pravidlům bon tonu nazývat příspěvky toho druhého exkrementy a podobnými synonymy anebo ho posílat jako nepřizpůsobilého do blázince, jako za blahých časů soudruha Brežněva. To musíte uznat sám, máte-li schopnost podívat se na věci trochu z dálky a nestranně. Nehovoře pak o Vaší definici mého příspěvku jako "urážky a blbé řeči a narážky". Skutečný gentleman.
U tříčlenného kolektivu je pak dost snadné získat většinu, nezdá se Vám?

StK řekl(a)...

Draku,
i kdyby používal multitroll nějakého anonymizéru a psal nám quasi od italského providera (což by znamenalo, že "Kocourův problematický předpoklad" byl správný), tak si jednak musí ulevit urážkami - to je smysl jeho života - a za druhé není schopen zcela vyměnit fráze a výrazivo. Asi bude třeba trochu "přištelovat" filtr IQ 300. Jinak tu zase pro samé "trollince" nebude kam šlápnout.
To, že se někdo vydává za někoho jiného (a ten se vydává taky za někoho jiného) je možná zábavná hra pro toho člověka, ale už ne pro ostatní.
Podobné hry pozoruji celý život a už mě dost nudí.

Kopretina řekl(a)...

Informace, svoboda slova musí být, Vás si vážím, jste vzdělaná a hodně toho víte, máte přehled, ale sama musíte vidět, že snášet urážky je věc jiná. Já sama mám veliké zkušenosti s tyranií Švehly. Deptal mě, urážel mě a shazoval, odpovídá to jeho mizerné podstatě, copak to byly nějaké názory, "Líza", "Tabula Rasa", "Slepice kropenatá", "Tupá sudokopytnice", nevím, proč se ho zastáváte. Švehlu nevykol jenom Šaman, ale i pan Wagner naznal, že je Švehla troll, jeho urážky, sprostoty, kdo to má snášet? Víte jak se i Židů dotýká, když někteří tupouni v USA a Kanadě popírají holocaust, pokud se holocaust nestal, kam zmizelo těch 6 milionů? Co chci říci, svoboda slova neznamená svoboda ubližovat jiným lidem. Má se hrát fair play, Švehla porušoval kodex diskutéra, netiketu. Nemám ráda levičáky, nevolím socany, komouše, levý blok, volím ODS, ale svobodu slova chápu trochu jinak. Slovo může ublížit a sloví násilí vždy vede k násilí fyzickému. Muslimové v mešitách hlásají nenávist k Židům, no a za nějaký čas jsou zdemolovány synagohy a Židé jsou zmláceni a nebo zabiti. Příklad Mohameda Meraha zná zde každý. Jsem pro svobodu vyjadřování názorů, ale urážky, jedovaté nenávistné příspěvky, zlobu, tu já neuznávám.

StK řekl(a)...

Mlýnek tak nějak nemusím.
Hezkou neděli všem!

Pedro řekl(a)...

No, vážená anonymní informace, myslím že je tu větší kolektiv než tříčlenný. A pokud bych měl uvěřit, že jste skutečně "naše" Informace, tak mi určitě budete schopna odpovědět, co jste ode mne druhdy Šamanovým prostřednictvím dostala a přesně mi to pojmenujete (název). Jinak Vás budu považovat za dalšího Vlastimilova avatara.

A.S. Pergill řekl(a)...

1. Muslimům nebude činit sebemenší problémy hodit atomovku kamkoli na Evropu, přestože při tom zařvou nějací muslimové. I kdyby měli zařvat všichni, co v Evropě jsou (doufám, že by v takovém případě skutečně zařvali). A to z toho důvodu, že smyslem života muslimova je zemřít a dostat se do ráje, a to by měli coby "zemřelí na džihádu", zajištěno.

2. Ti komunisté coby krajští komisaři pro školství sotva nenadělají tolik zla, jako když se školství dostane do rukou klerikálů (současná situace v JMK). Ti totiž cíleně likvidují nejlepší střední školy (alespoň tak to probíhalo v jejich posledním období na tomto postu). Je to ovšem naprosto logické: Vzdělaný člověk prostě nebude věřit snůšce zhovadilostí, blekotané profesionálním lhářem na kazatelně. Tudíž je kvalitní vzdělání nežádoucí. Zejména takové, při němž je student veden k samostatnému a kritickému myšlení.

drak řekl(a)...

Anonymní informaci:

Nejdříve ze všeho došlo k tomu, že mnohočetný troll místo argumentace urážel ostatní.

PAK AŽ, NÁSLEDNĚ, AŽ SE DOSTATEČNĚ ZŘETELNĚ PROJEVIL, BYLY JEHO PROJEVY NAZVÁNY MENTÁLNÍMI EXKREMENTY, PO PRÁVU, VE SHODĚ SE SKUTEČNOSTÍ A VĚCNĚ SPRÁVNĚ.

Dlouho tady hospodský toho mnohočetného trolla a charakterového zmetka toleroval.

Následkem toho, se tedy kolektiv hospody smrskl a pravděpodobně proto, že už hrozil její zánik, rozhodl se hospodský pro jediné rozumné nabízející se řešení, vyrazil s ním dveře, aby zkusil zachránit co se dá.

Měl jsem na to celou tu dobu jiný názor, ale bral jsem jeho rozhodnutí dopřávat trollovi svobodu na vědomí, aniž bych kvůli tomu tropil vyrvál, jako třeba Vy teď když s ním konečně vyrazil dveře.

Ztotožňuji se tedy s tímto rozumným rozhodnutím hospodského, bylo správné už jen proto, že svoboda slova není totožná se svobodou kohokoliv a kdykoliv urazit, jak se danému trollovi zlíbí.

Vaši zálibu hrabat se v jeho mentálních exkrementech vskutku nikdo ze zbylých hostů nesdílí, smiřte se s tím a vemte to prosím konečně na vědomí.

Tímto považuji toto téma za vyčerpané a nehodlám se k němu už vracet.

Je-li Vám libo rozpoutávat kvůli mnohočetnému trollovi flame war, Jste na špatné adrese, zaseklé gramodesky jsou víc než nudné.


StK:

Ať je to jak chce, víc se už k tomu vracet nebudu, je pravda, že by rozličné nástroje, jako frekvenční analýza a další věci mohly dát odpověď o kolik osob se doopravdy jedná, ale nejsem na to ani trochu zvědav, aby mi to stálo za tu práci. Jakékoliv zmínka na dané téma prostě přeskočím a budu mít svůj klid...

Kopretině:

Obávám se, že nic zřetelnějšího a pochopitelnějšího už k tomu říct nejde, ten kdo umí číst a chápat pochopí, kdo bude chtít prudit a vyvolávat vášně, bude se snažit o to druhé, pak je ale tím nejúčinnějším možným postojem k něčemu takovému se prostě nevyjadřovat, nechat to být. Když to zůstane bez odezvy, tak se to nakonec vytratí.