pátek 2. listopadu 2012

MOBY DICK: Vláda gnátů

Agresivní bobři, uhořelé husy, geniální premiér, hurricrane Sandy, zrušené nemocnice, zajištěný Lucas a investigativní Radek.
**************************************************************
Neděle 28. října 2012
Den vzniku samostatného československého státu (1918)
Sudetští Němci a jejich čeští příznivci to dodnes nemohou rozdejchat.
Mrtvá Kočka: "Tak ať nedejchaj!"

Na pražském Hradě se projevil prezident Václav Klaus. Vtipné připomínky měli mnozí, někdy se i přímo nabízely, já připomenu jen tři teze, se kterými snad budou souhlasit všichni:
Náš stát slábne a současně bobtná.
Nedejme si vnutit představu, že někde daleko za našimi hranicemi sedí tisíce nadnárodních úředníků a politiků, kteří přemýšlejí jen o tom, jak nám pomoci, abychom se mohli mít lépe, krásněji a bezstarostněji. Co neuděláme, o co se nepostaráme, co si s dostatečnou mírou sebevědomí nevyjednáme či nevybojujeme, to mít nebudeme. Nečekejme na novodobého mesiáše ani na peníze z evropských fondů.
Nedejme si vnutit představu, že je naše domácí politika tak špatná, že musí přijít různá nedemokratická hnutí, občanské „výzvy“, či „osvícení jedinci“, aby naši zemi vedli a řídili. Bez demokratické politiky to není možné.

Poté Václav K. naposledy udělil státní vyznamenání:
Řád Bílého lva obdrželi dva vojáci z východní fronty.
Žena Moby Dicka: "Na které se stalo po roku 1989 módní zapomínat."
Řád TGM dostalo šest hrdinů třetího odboje.
Mrtvá Kočka: "Nikoli čtvrtého, pátého, šestého nebo sedmého."
Medaili za hrdinství dostal jediný člověk, medaili za zásluhy třinách zasloužilců.

Z metanolové fronty: Policie sdělila, že ve čtvrtek zhamtla při akci Smog dva metanolové kmotry. Šlo o hledaného majitelojednatele firmy Verdana Roberta S. a podnikavce Radka B., který se před policisty několik hodin ukrýval v pilinách u kotle v hotelu Lázně Kostelec.
Žena Moby Dicka: "Měl štěstí, že ho nepřiložili."
Mrtvá Kočka: "Škoda."
Tři sta detektivů, vyšetřovatelů, techniků a příslušníků zásahových jednotek udeřilo současně na 22 místech, hlavně na Moravě, ale i v Čechách. Bylo zadrženo celkem 8 lihových gangsterů. Smogu poskytla kouřovou clonu činnost mediálně proslulého týmu Metyl.
"Díky tomu měli detektivové dostatečný klid na práci a jejich zvýšená aktivita nebudila nežádoucí zájem v prostředí obchodníků s lihem." (Robert Šlachta, ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.)
Žena Moby Dicka: "Ani zbytečný zájem jejich právních zástupců. A některých státních zástupců a policajtů."
Mrtvá Kočka: "A některých politiků."
Daňové úniky výrobců autokosmetiky, jež byla prodávána jako chlast, činí dle odhadů 200 Mega.

Sociální demokraté v Plzeňském kraji (těsně druzí) odmítli nabídku místní těsně první ODS (Pospíšil) a sami nabídli účast v radě kraje třetím komunistům.
Žena Moby Dicka: "Nechtějí zradit svou levicovou politiku."
Mrtvá Kočka: "A přijít o hejtmana."

Z ekologické fronty: Šumperští hasiči bojovali sedm hodin proti agresivním bobrům, kteří napadli průmyslovou zónu na kraji města.
Upřesnění: Nebojovali přímo s lítými hlodavci, ale s jejich hrází a lagunou, která se po dešti rozlila na okolní pole, role a průmyslové zóny.
Mrtvá Kočka: "Majitelé polí a rolí děkují."

Rodina čínského premiéra Wen Ťia-paa hodlá podat žalobu na The New York Times. List v pátek zveřejnil, že tato famílie nasyslila "utajené bohatství" ve výši nejméně $ 2,7 miliard. V odvetu byly zablokovány servery titulu v Číně.
"Jakkoli se někteří členové rodiny věnují podnikatelským aktivitám, žádná z nich není nelegální." (Právníci rodiny.)
"Vše patří čínskému lidu. A čínský lid vedou nejlepší synové a dcery KSČ. Nikdo jiný nesmí disponovat národním bohatstvím." (Žena Moby Dicka volně dle dávného Rudého práva.)
"Tajit bohatství není zločin."  (Právníci rodiny.)
"Tajit zlodějnu ano." (Mrtvá Kočka.)

"Stal jsem se obětí spiknutí italských soudů, vlády Maria Montiho i německé kancléřky Anděly Merkel." (Tak nějak včera naříkal předevčírem odsouzený italský expremiér Silvio B.) Silvio tentokrát nebyl souzen za svou nadrženost, ale za rozsáhlé a letité daňové podvody. Mohl by jít sedět na rok, zatím nepravomocně. Zabavení osobních kont v Karibiku a Švýcarech nehrozí. Po dřívějších slibech, že se stáhne z politiky, chce jít nyní v čele své strany opět do voleb.

V noci proběhl Evropou slabomyslný, zbytečný, nákladný, matoucí a otravný přesun času z letního na normální.

Na Ukrajině proběhly parlamentní volby. Tč. zavřená expremiérka Julia T. vyzvala k "boji proti diktatuře". Tč. nezavřený prezident Viktor J. vyzval k "podpoře demokracie".
"Postavili hřiště, silnice, vybavili nemocnice, my jsme spokojení." (Voliči vládní Strany regionů z doněckého sídliště.)
Ukrajince trápí mnohé věci, zejména to, že nemohou nic změnit. Dokonce ani neoblíbenou změnu času!

Ukazuje se, že Latinos budou ze 70 % volit Obamu. Přispívá tomu i jarní Romneyho prohlášení, že by "ilegálním imigrantům ze života udělal takovou mizérii, že by se raději sami sebrali a odešli". Sprosťák! Místo hnusného, zavádějícího a urážejícího názvu "ilegální imigrant" se má užívat "imigrant bez dokumentů".
Republikáni jsou prý "odtrženi od demografických trendů". V USA je 52 milionů Hispánců – z toho 24 milionů může volit. Je ovšem nespravedlivé, že imigranti bez dokumentů nemohou volit. Proč?
Jsou bez dokumentů!

Více než prezidentské volby trápí východní pobřeží Ameriky blížící se suberbouře Sandy, která zatím v Karibiku zabila 66 lidí. Americká meteorologická služba předvídá pro východní pobřeží USA záplavy a až metrové závěje. Odborníci předpokládají výpadky proudu a poničené budovy. Zvědavci se shromažďují na plážích a nábřežích, odkud je vyhání policie. Nesurfuje tedy nikdo.
Střed bouře míří direktně na New York.

Pondělí 29. října 2012
Fronta na českého prezidenta se prodloužila o Zuzanu Roithovou, které pomohl prof. Jan Sokol do Kachlíkárny na Letné přinést přepravku s více než 80 tisíci podpisy.

Příští rok bude zrušeno 6.000 nemocničních lůžek. 12 nemocnic nedostane od pojišťoven smlouvy a končí. Bylo jim oznámeno dnes prostřednictvím zpravodajství ČT. Jak byly vybrány?
"Bylo to na základě nějaké analýzy, já o ní ale nic nevím a naše expertní týmy ji terpve zpřesňují." (Anna Veverková z tiskového oddělení VZP.)
"Jsou to tisíce dat, naše týmy se jimi teprve probírají a také kontrolují jejich správnost. Více teď nikdo neřekne. Možná během týdne."
"Zrušením těch lůžek se nic neušetří." (Nezachycený ředitel jedné zrušené nemocnice.)
Jak to "nic"? Budou to miliardy. No, to byl původní plán. Protože se však ruší ty levnější nemocnice a zůstávají dražší, bude to asi jen 500 milionů.
Analýzy ještě nebyly zveřejněny, ani se neví, dle jakých pravidel se vybíralo, ale 12 nemocnic už je vyřazeno. Nejspíš proto, aby mohly do středy rozdat svým zaměstnancům dvouměsíční výpovědi.
"Působí to, jako by se pojišťovny dostaly pod tlak odborů, které kritizovaly nejistotu, a prostě narychlo něco zveřejnily." (Vladimír Drvota, člen rady Sdružení soukromých nemocnic České republiky.)
"No hlavně, že ty zrušené nemocnice a jejich zaměstnanci mají jistotu." (Žena Moby Dicka.)
"A jejich pacienti." (Mrtvá Kočka.)

Byly zveřejněny konečné výsledky ukrajinských voleb. Nepřekvapivě zvítězila vládní Strana regionů. Druhá je Vlast, její vězněná předsedkyně vyhlásila na protest proti jasnému zfalšování voleb hladovku. Třetí jsou komouši, jako obvykle. Čtvrtý je Úder boxerského šampiona v těžké váze Vitalije Klička. Tomu se nezdařil jeho cíl: otřást pozicí Janukoviče, svrhnout ho a sám se stát ukrajinským prezidentem. Pátá do počtu je nacionalistická Svoboda. Ta je tedy ukrajinsky nacionalistická, kdežto vítězná Strana regionů je zjevně proruská.
Pozorovatelé OBSE prohlásili, že vládní kampaň doprovázelo zneužívání státních prostředků, podpora mocných podnikatelských skupin i médií, které kontroluje Janukovič. To mi něco připomíná…

Žena Moby Dicka: "Kampaň českých prezidentských kandidátů doprovází podpora mocných podnikatelských skupin i médií, které vlastní."

Starosta N. Y. Michael Bloomberg nařídil evakuovat nízko položené části města. Odchází 370 tisíc lidí. V předstihu bylo zavřeno i metro, Igore Němče. Byla zavřena burza. Bylo bylo zrušeno 2.500 letů na tři místní letiště. Školáci mají větrné prázdniny. Pesismisté odhadují budoucí škody až na $18 Giga. 10 milionů lidí může být bez proudu. Úřady vyzvaly obyvatele, aby se zásobili svíčkami a baterkami. Prezidentští kandidáti přerušují kampaň.

V sibiřském městě Abakan vypukl v jednom domě požár. Jeho obyvatelé byli vzbuzeni kejháním hus. Lidé utekli. Husy uhořely. (Volně dle ČTK.)

Od pátku bylo během nedodržovaného syrského příměří zabito 300 lidí.
Žena Moby Dicka: "Jak se liší "nedodržované příměří" od války? "
Mrtvá Kočka: "Že letectvo bombarduje nejsilněji za celou dobu svého nasazení."
Vyslanec OSN + LAS Lachdar Brahímí je znepokojen zhoršenou situací, avšak "OSN nemá v plánu vyslat do země mírové jednotky".
"Tu krizi nelze řešit zbraněmi a krví." (Pan Ki-mun, generální tajemník OSN.)
"Tak čím, pane Pane? (Žena Moby Dicka.)
"Ničím. Jako vždycky za poslední roky." (Mrtvá Kočka.)

Úterý 30. října 2012
Petr Nečas přišel na poslanecký klub ODS s návrhem na odsunutí klíčového hlasování o baťůžku na příští týden. O týden se tak odsouvá i hlasování o důvěře vládě, s tím spojené. Tedy až za kongres ODS, který proběhne o víkendu. Klub jeho návrh, tak jak byl podán, jednomyslně podpořil.
"Nechceme za každou cenu tlačit na pilu a dělat z toho hlasování o důvěře taškařici." (Tomáš Úlehla, jeden z povstalců v ODS.)
"Taky je možné, že kongres rozhodne o tom, že máme zapomenout na náš volební slib, a vyzve nás, abychom podpořili zvýšení daní. V takovém případě bych asi musel své stanovisko přehodnotit." (Raduje se Ivan Fuksa, další povstalec.)
Premiér opět osvědčil svou nenápadnou genialitu, se kterou dal možnost povstalcům zastavit boj, aniž by přitom došlo k poškození jejich volské hrdosti.
Žena Moby Dicka: "Proč tuto svou genialitu nesměřuje i vůči svým voličům?"
Mrtvá Kočka: "Na nich tak nezáleží. Záleží mu na tom, aby ovládal Stranu."

Kapitán získává zpátky palubu i podpalubí hrdé lodi – která se ale potápí!

Ukazuje se, že záložní rozpočet skutečného přednosty vlády ministra financí Miroslava Kalouska počítá pouze se snížením růstu, ale u DPH zachovává konfliktních 15+21 %. Ačkoliv nejméně týden ví, že vládní baťůžky neprojdou. Tedy neprošly by. Před kongresem. Ale projde nejspíš těch 15+21. To bylo dobré podání, Kalous!

Ačkoliv byla v lednu zvýšena snížená sazba DPH z 10 na 14 %, byl příliv peněz z výběru těchto daní za prvních osm měsíců tohoto roku nižší o 13 %. Ale to se prý do konce roku ještě dožene. Nicméně v rozpočtech státu, krajů a obcí bude chybět 30 miliard.
Žena Moby Dicka: "A já bych zvýšila daně třeba na 105 %! Kdyby to pomohlo."
Mrtvá Kočka: "Nepomůže. Ale to už je stejně jedno."

Zdeněk Altner pokračuje ve své válce s ČSSD, která mu podle jeho výpočtů dluží za vítězství v boji o Lidový dům celkem už čtvrt miliardy korun. To jest včetně úroků. Na Altnerův návrh zahájil městský soud v Praze s dlužnou partají insolvenční řízení.
Mrtvá Kočka: "Altner dal, Altner vezme."
Žena Moby Dicka: "A proč mu vlastně socani nezaplatili?"
Mrtvá Kočka: "Socani dluhy neplatí."

Informace o příjmech státních úředníků jsou věc veřejná. Ale to, že jedna ředitelka na Úřadu vlády dostala odměny ve výšce několika set tisíc je věc tajná. Rozhodla policie dnes  na základě trestního podání z února. Kvůli "úniku" této informace (ze zákona a z rozhodnutí Nejvyššího správního soudu veřejné informace) bylo čerstvě zahájeno trestní stíhání exředitele rozvědky, člena Nadačního fondu proti korupci a presumptivního kandidáta na funkci prezidenta republiky Karla Randáka. Hrozí mu až pět let vězení.

Pobřeží Manhattanu pod vodou do výšky 5 metrů. Voda zaplavila silniční tunely i metro. Děsuplný zkrat v rozvodně vyřadil část N.Y. z elektrické sítě. Zbytek na jih od Čtyřicátédruhé vypnuli hasiči. Uprostřed vody jednoho předměstí hoří 80 domků, také kvůli elektrickému zkratu v jednom z nich.

Byl odhalen hlavní dodavatel zbraní povstalcům proti režimu syrského prezidenta Bašára Asáda: Je jím režim syrského prezidenta Bašára Asáda. Tedy přes prostředníky a staré známosti současných rebelů v současné armádě.
Čínský Global Times napsal, že už od května odjíždějí bojovníci z řad mohamedánské čínské menšiny Ujgurů bojovat do Sýrie. Někteří mají už zkušenosti z Čečny a z Afghánistánu.

Středa 31. října 2012
->Z fronty na českého prezidenta: Na ministerstvo vnitra kvačí s krabicemi s 50.000 podpisy Vladimír Dlouhý, následován spěchajícím Vladimírem Franzem.

Ze zdravotnické fronty: Všeobecná zdravotní pojišťovna zpožďuje platby lékařům a nemocnicím.

"Teď platby dostávají o tři dny později. Nic dramatického se neděje." (Pavel Horák, ředitel VZP, v týden starém rozhoru pro Hospodské noviny.)
Nic dramatického. Teď je to tři dny, pak to budou čtyři… Kdybych panu dochtorovi nezaplatil (ne)regulační poplatek 30,- Kč, tak se na mě ani nepodívá. A když podívá a nezaplatím včas, tak na mě pošle exekutora…
Žena Moby Dicka: "Možná by pan Horák a celé vedení VZP mělo taky dostávat vejplatu o tři dny později. Pak by jim to snad došlo…"

Krom "bezproblémového" odkladu plateb se opět objevují i "bezproblémové" odklady operací: Sokolovská nemocnice přestala objednávat pojištěnce VZP na operace šedého zákalu, protože jí už začátkem října došel snížený limit, který od pojišťovny na letošek dostala. Odklad se týká asi 130 nemocných, kteří si počkají na leden.
Mrtvá Kočka: "A ti z posledního kvartálu 2013 na léto roku 2014. Ale třeba už oslepnou a zvyknou si na to."
"Co se týče toho, proč lidé (od VZP) odcházejí, tak drtivou většinu z nich konkurence brutálně koupila a přetáhla." (Pavel Horák.)

Co se týče "brutality", přečtěte si případ klienta neznámého lékařského zařízení, který už rok čeká na operaci kyčle.
Ten rok za něj platí jakožto za nemocného stát zoufale malé zdravotní pojištění, takže pak nejsou peníze na jeho operaci… Řešení?
Mrtvá Kočka: "Místo roční  odměny 800 tisíc panu řediteli vidle. Jedno bodnutí do vočíčka, druhé do… do kyčle."
Žena Moby Dicka: "Ale on za to až tak žádný pan ředitel pojišťovny úplně nemůže, pomstychtivá Kočko. Na vině jsou hlavně nerealisticky nízké platby za státní zdravotní pojištěnce."
Mrtvá Kočka: "A nerealisticky vysoké platby, které posílá VZP některým vybraným nemocnicím."

Na dotaz HN Pavel Horák odvětil, že si prý už s Romanem Janouškem netefonuje (smích).

Dnes vláda schválila mnohé nápady ministra zdraví Leoše Hegera (TOP 09), aby pojištěnci prodělávajících pojišťoven platili o půl procenta na zdravotním pojištění víc, a ti z prosperujících míň.
Žena Moby Dicka: "Prodělává snad jen VZP? Ostatní ze zákona nemohou, jinak končí!"
Mrtvá Kočka: "Heger by VZP měl – jakožto zástupce státních pojištěnců – taky přidat půl procenta, ne?"
Žena Moby Dicka: "Neblázni, to by nám zase zvýšili daně!"
Mrtvá Kočka: "No jo, nebo poplatky za svoz mrtvých koček…"

Stát vykoupí či vyvlastní stávající soukromé pojišťovny a už od roku 2014 zavede jedinou státní zdravotní pojišťovnu. Soukromé pojišťovny jsou tím hadem, který vyssává zdravotnictví, protože tvoří zisk. V letech 2006-2009 takto vydělaly 900 milionů €. Alespoň dle premiéra Fica.
Žena Moby Dicka: "Takto tozhodla vláda na Slovensku, u nás to nehrozí."
Mrtvá Kočka: "Za této vlády."
Do Nového roku???

Z obranné fronty: Těžko vypověditelné smlouvy přinesly firmě Trade Fides 3,3 Giga Kč za práci, kterou za posledních 10 let odvedla pro českou armádu. Služby má dle nových smluv vojáků poskytovat až do r. 2019. A jaké služby? Hlídání muničních skladů. Tedy "kompletní servis", za který letos obdrží 460 milionů Kč. Ale to je za 24/7 službu, prosímvás! Armáda je se službou spokojena.
Žena Moby Dicka: "To není práce pro armádu, ale za armádu!"
Mrtvá Kočka: "A nemohli by Trejďáci jet za naši armádu do Afghánistánu?"
Kšeft majiteli firmy Liborovi H. přihrál ministr obrany Jaroslav T. (ČSSD). V roce 2006 ( pravděpodobně v souvislosti s přechodem vlády z pazour ČSSD do tlap ODS), vyplatil Hledík ve svém bytě rovný milion nejmenovanému úředníkovi ministerstva obrany. Aby si udržel kšeft.
"Soud dospěl k názoru, že se vůbec nestal skutek, pro který bylo vedeno stíhání. Na Libora Hledíka je proto nezbytné pohlížet jako na osobu zcela bezúhonou." (Miroslav Říháček, ředitel firmy Trade Fides.)
Tvrdík, Hledík, Vondra… Tak jen tiše hledíme, jak mizí miliardy za službu, kterou není schopna naše armáda zabezpečit. Co byste dělali za války, volové?
Upřesnění tvrzení pana ředitele: Soud "dospěl k názoru", že obžaloba nemá dostatek důkazů. Nejspíš nebyla schopna doložit, že pan podnikatel měl úmysl. Taky se neobohatil – vždyť mu ten meloun hned sebrali policajti! A třeba ho měl doma už z dřívějška, nejspíš po tatínkovi.

Aha, tak proto vás teď nechají vyjít s krabicí až na ulici!

Z vládních front: Dalším padlým ministrem je Jaromír Drábek, exministr sociálních prací (TOP 09). Vypadá to tak, že premiéra Petra Nečase přece jenom bude čekat další trapná cesta na Hrad. Dnes totiž Klausovi přinesl jen Drábkovu demisi, nikoli jmenovací dekret nové ministryně. Nejdřív si s ní chce popovídat hezky v klidu sám.
Kdypak ten klid nastane, Petře? A kdy nastane ve zdravotnictví, Leoši?

Řecký parlament těsnou většinu schválil prodej státního majetku. Nejtučnějšími sousty by měly být státní dráhy, plynárenské a rozvodné společnosti či loterijní firma. Do státní pokladny by to do r. 2015 mělo přinést 1,1 miliardy €. A hnedle evropské záchranné úvěry.
Tipnete si někdo, kolik z toho asi proteče do nestátních kas?

Čtyřdení syrské "nedodržované příměří" mělo celkem 500 obětí. Brahímí jedná v Pekingu, francouzský prezident Hollande s ministrem zahraničních a příhraničních věcí Ruska Lavrovem. Oba se snaží pohnout tyto velmoci, aby se zapojily do řešení "krize" i jinak, než svým urputným "ne" v Radě bezpečnosti.

Bouře Sandy zmuchlala obří jeřáb, stojící u stavby nového mrakodrapu. Bodrý newyorský lid ji obratem přejmenoval na "Hurricrane".
Manhattanem se šíří zápach spálené nafty z náhradních zdrojů. Lidé si nabíjejí mobily u veřejných nabíječek, které poskytují ti šťastnější obyvatelé s elektřinou.
"Jestli ty dýzlíky pravidelně neprojížděli, tak to může být skutečně pěkný smrad, než se vypálí usazeniny v trubkách!" (Hodnocení kolegy Ambrože.)
Burza už jede – na náhradní zdroje. Náramně se projevil kladný synergický vliv bouře – firmy pro kutily a uklízecí firmy mají žně. Městské autobusy jezdí zdarma. Pesimisté odhadují celkové škody pro Ameriku na $40 miliard.

Čtvrtek 1. listopadu 2012
Z metanolové fronty: 31. mrtvý v ostravské nemocnici a další tři ranění. Oběti se napily alkoholu z lahve bez kolku. Čtyři pánové, ne úplně mladíci.
Žena Moby Dicka: "To je jak přes kopírák. Nejsou ti lidi zblblí?"
Mrtvá Kočka: "Jsou blbí. Ale soustrast."

Z fronty na prezidenta: Miloš Becherovka Zeman dotáhl na vnitro balíky s archy, kde má 105.439 podpisů. Trumfnul tím i Jana Fischera, který již dříve doručil 101 tisíc podpisů. Nápad stát se prezidentem má smečka asi 25 uchazečů, všechny formální záležitosti zatím splnilo pouze devět z nich.

Z kultury: Marta Kubišová slaví sedmdesátiny. Francouzská republika se rozhodla ji u této příležitosti poctít udělením Řádu čestné legie. Ocenění bylo předáno v Praze na francouzském velvyslanectví už v pondělí, aby si oslavenkyně mohla užít dárku s předstihem.

Provozovatelé jsou ode dneška povinni zablokovat weby se "škodlivým obsahem". Zároveň se zřizuje "černý seznam" škodlivých webů. Příslušný vládní výnos podepsal v pondělí předseda vlády Dmitrij Medveděv. Zdravíme osm našich dnešních čtenářů z Ruska!

ČEKÁME, ŽE ODCHOD ŘECKA Z EUROZÓNY ZAČNE V DUBNU (Titulek rozhovoru HN s Lorisem Centolou, ředitelem Wealth Management Research, UBS Curych.)
Vzhledem k tomu, že většina řeckých eur je už uložena ve švýcarských bankách, tak to asi Švýcaři dokážou odhadnout nejlépe.

New York pořádá megaparty. Kotle na barbecue nehasnou, na ulicích voní steaky, nabízené za směšné ceny, případně i zadarmo. To má dva dobré důvody: Jeden je, že zatímco elektřina stále ještě nejde, tak dřevěného uhlí mají rožniči stále ještě dostatek. Druhá je, že elektřina stále ještě nejde, a maso by se v nefunkčních chladničkách zkazilo. Než je odvážet do kafilerie, to se hospodským vyplatí rozdat je. A když kolemjdoucí něco zaplatí?
"Necháme to všechno našim kuchařům." (Nezachycený newyorský restauratér.)
Zmrzlina se rozdává zdarma.

Vot Amérika! Vot N.Y! Lajkuju!

Ze sportovní fronty: HN upozorňují, že hokejový trenér Alois Hadamczik (reprezentace ČR), přítel exředitele státního Pozemkového fondu Radima Ziky (člena výkonné rady ODS za synerovský region), se chystá k dalšímu uchvácení supervýnosných státních pozemků. Už se mu to skrzevá restituentku L.G. několikrát podařilo. Teď má v merku pole kolem vesnice Bělá u Opavy.
"Já, ani nikdo jiný z mé rodiny ty pozemky nechceme." (Alois Há.)
"Jenom písek pod nimi. (Mrtvá Kočka.)

Pozemek za 6,5 melounu ukrývá strategické zásoby písku za miliardy. Úřady zatím ještě nestihly projít zdlouhavou a složitou právní procedurou, kterou by se onen písek stal "státní rezervou".
Procedura je velice složitá, zejména když z ní úředníci nic nemají.
Mrtvá Kočka: "Anebo mají, nebo by mohli mít, a na příslušný úřad rezignovali teprve letos v červnu."

Občané Bělé nesou nelibě možnost, že by se ocitli na ostrůvku uprostřed povrchového lomu.
Mrtvá Kočka: "A vidle mají po ruce."

Z kulturní fronty:
Mediální magnát Jaromír Soukup si do svého portfolia dokoupil TV Barrandov, a do svého týdeníku Týden i poslance Radka Johna (VV) – jako žurnalistu, nikoli poslance, pochopitelně, co myslíte? Ten bude mít taky  pořad na Soukupově TV.
"Potlesk. Gratuluji Radku Johnovi, zasadil kmotrům úder." (Vít Bárta (poslanec VV) na svém fejsu.)
Škodaže Radek zasazoval údery jako novinář, a ne jako ministr vnitra…

Žena Moby Dicka: "Prosímtě nepřehánej. Jak u nás může být někdo skutečný »magnát«?"
Tak alespoň gnát, no.

Skuteční magnáti jsou jinde: Společnost Walt Disney zakoupila od Georgese Lucase jeho firmu Lucasfilm, včetně Hvězdných válek. Georges utržené čtyři miliardy dolarů potřebuje, aby byl ve svém nastávajícím stáří zajištěn. Fanové omdlévají při pohledu na Micky Mouse se světelným mečem v ruce.
"No ono to k tomu směřovalo dlouho, poslední (tedy první) tři Epizody se už moc nelišily od srnečka Bambiho nebo Sněhurky a sedmi trpaslíků." (Žena Moby Dicka.)
"Vždy jsem plánoval natočení Hvězdných válek jako šestidílnou ságu." (Georges L. v 90-sátých.)
"Sedmou epizodu nikdy nenatočím." (Georges L. v prvních.)
"Vždy jsem plánoval natočení Hvězdných válek jako devitídílnou ságu. Alespoň jako poradce, když už ne režisér a producent" (Georges L. roku 2015.)

"Jsem přesvědčený, že je mě více potřeba tady." (Bohuslav Svoboda, pražský primátor (ODS) tím "tady" mínil právě před týdnem Prahu.) Dnes se Praha osvědčila – potvrdila primátora jako přednostu pražské ODS, což zpětně upevnilo i jeho primátorství. První důstojník bude jako host na srazu Strany čelit  – zlým pohledům z řad vnitrostranické opozice. Ale klid, skvělí hoši u kormidla to ustojí.
Škodaže u pump je jaksi prázdno.

V USA se opět rozhořela kampaň před prezidentskými volbami.

Pátek 2. listopadu 2012
Mám pocit, že tento týden byli z různých stran vyloučeni různí poslanci. Aha, tady to je: VV vyloučily ze svého pevného středu poslance Milana Šťovíčka. Podporoval vládu, která vyštvala VV z vlády. Jde mu, jakožto starostovi Litvínova, o zachování vlády, která slíbila zachovat těžební limity v Severních Čechách.

Účet za Hurricrane: Podle realistů 50 miliard dolarů a 70 mrtvých. Účet ještě není uzavřen.

Vůdce ODS získal před víkendovým kongresem Strany 10 nominací krajských organizací z 14 krajů. Tam, kde ho nevolili, se neobjevil žádný Antinečas.
Žena Moby Dicka: "Ten by musel být z nějakého paralelního antisvěta, a tedy z antihmoty."
Mrtvá Kočka: "Bylo by zajímavé, kdyby si podali ruce."

Včerejší sundání úroků, které ČNB nastavila na "kladnou nulu" (0,05 %) se na burzách nějak neprojevilo. Když srazila úroky ČNB minule, nějak to s našimi bankami nezahýbalo, a svoje úroky pro konečné dlužníky nesnížily. ČNB se bude snažit působit svými šamanskými praktikami, aby snížila kurz koruny.
Žena Moby Dicka: "Pokud bude mít své agenty na kongresu ODS, tak se jí to může podařit."
Mrtvá Kočka: "A já pořád, co je za tím virválem Tlustokožců! A ona chvalitebná snaha srazit kurz kačky!!!"

Z mediální fronty: Předseda Veverek Radek John má jako investigativní novinář neuvěřitelnou kliku: V rozplétání temných politických čachrů mu bude pomáhat jeho předsednictví v poslaneckém Bezpečnostním výboru a pak členství v Mandátovém a imunitním výboru.
"Ti politici, kteří kradli a dělali podvody, se bojí oprávněně. Čím víc se budou bát, tím lépe pro nás. Špinavosti o kterých vím a na které přijdu, budu publikovat."
Očekává se, že lidé z bezpečnostních složek budou před výbory, kde bude sedět takový investigativní novinář, úspěšně mlčet.
Radek nehodlá z výborů odstupovat, vyhodit ho z nich chtějí všichni poslanci – krom Veverek. Ale poslancem zůstane! Aby mohl bojovat. V týdeníku Týden a TV Barrandov, pod praporem miliardáře a mediálního gnáta Jaromíra Soukupa.
Který nejdříve pomohl Zeleným do parlamentu.
Čímž získal možnost stát se milencem rozpočtu Kuchtové Dany, ministryně školství a sportovních rozkrádaček, což vyústilo v ukradení libereckého lyžařského šampionátu Liberečákům a stamilionovým ztrátám.
Takto posílen duševně zasponzoroval dvě zelené poslankyně, aby pomohly svrhnout Topolánka i s jeho vládou.
Načež r. 2010 poskytnul 90% slevu ČSSD v jejich nabubřelé a podezřele levné billboardové kampani.
Teď vsadil na silného koně, prezidentského kandidáta Jana Fischera.
"Ještěže nikdy svoje koně nedokázal ukočírovat."  (Žena Moby Dicka.)
"Jde o ukázkové propojení médií, byznysu a politiky." (Petr Gazdík, předseda poslaneckého klubu TOP 09)
"Samozřejmě, že jde o rozpor zájmů jako prase!" (Mrtvá Kočka.)
Ale přece by úplně stačilo, kdyby se Radek nemotal do novinařiny. Kde to stejně bude dle jeho insiderských vědomostí psát někdo jiný, a on to jen podepíše.

Politici požadují po Radkovi, aby se vzdal poslaneckého mandátu. To však nemůže, uvolnil by tak místo rebelovi ze své strany, který stále podporuje koaliční vládu.
Poslanci neveverčí příslušnosti chodí kolem Radka jako kolem prašivého.

Jako kolem prašivého by kolem něj měli chodit i novináři.

Sobota 3. listopadu 2012
*******************************************
Žena Moby Dicka: "Jenže každého dobrého žurnalistu dnes platí nějaký mediální gnát. A neví, kdy ho ten jeho gnát vyhodí."
Mrtvá Kočka: "A on bude muset škemrat o práci u jiného gnáta…"
----------------------------

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

27 komentářů:

StK řekl(a)...

...se neobjevil žádný AntiNečas....
Ne-čas je něco, co není čas, tedy opakem nečasu může být čas.
Neobjevil se - tedy žádný čas není.
ODS už nemá žádný čas.
A to je, myslím, naprosto správný postřeh, Moby! [;>)
===
... chodit kolem Radka J. "jako kolem prašivého" netřeba. Stačí kolem něj chodit jako "kolem vytrvalého lháře", což je jednoznačně prokazatelná vlastnost tohoto člověka*. Zlata Adamovská je myslím dneska docela ráda, že jejich manželství dopadlo tak, jak dopadlo. Ty postupně se objevující průse.. ...švihy pana Johna by na ni teď vrhaly opravdu dost špatné světlo. Toho hada si vytáhla z blůzky naštěstí včas. [;>)

*/ dalo by se mluvit i o jisté nenažranosti, ale v té kategorii Radek John asi není mistrem. Takových je mezi politiky mnohem víc a mnohem lepších.

drak řekl(a)...

Řekněme, že tahle vláda to neměla zrovna lehké, nejdřív měla na palubě VeVerky a ty jí dávaly velice začoudit. Zbytek partnerů to dost zřetelně nezvládal a spousty z toho, co VeVerky předváděly bylo bylo na to, aby premiér požádal sněmovnu o vyslovení důvěry a buď tím ty VeVerky umravnil, nebo to nechutné divadlo aspoň důstojně ukončil. I prohrávat se musí umět.

Měli na palubě Vondru s jeho ozvučovací aférou. Vondra, místo aby se omluvil, že to prostě svého času neuhlídal a odešel, sehrál nám tu arogantního panáka ze začátku devadesátých let, na což nejenom že nikdo nebyl zvědav, ale spoustu lidí tím vyloženě naštval. Prokázal tedy svým kolegům velice medvědí službu.

Ošklivá a ještě víc ošklivě do outu zahraná aféra s Drobilem a Michálkem, také moc nepomohla, tedy pomohla, ale k další značné ztrátě kreditu.

Pak to podvné odvolání Pospíšila, dalši podraz, který tu ztrátu kreditu potvrdil.

Aféra na Drábkově ministerstvu už ten obraz zkázy jen tak připomněla. Já si myslím, že spolu s Šiškou by měl za katrem být i jeho protějšek ze softwarové firmy, která je dodavatelem systémů už dlouhých 20 let a čisté to asi většinou nebylo, protože tady se kolem veřejných peněz a k nim dostane náhodně jen velmi málokdo a velmi málo kdy, no ale tady to asi ten pravý padouch asi ještě nějakou dobu neschytá.

No a ještě ty církevní restituce, na jedné straně bych rád, aby už konečně došlo k oddělení státu a církve, ale na tu druhou, proč to dělat takovým podivným a netransparentním způsobem?

Když se to tak skládá jedno k druhému, je celkem s podivem, že se ta vláda udržela až doteď a že už dávno není v oposici.

Všechno to zase až moc nahrává populistům a nabízečům jednoduchých řešení.

Radek John? Hodně smutná figurka.

StK řekl(a)...

O naši "vy(s/č)pělé civilizaci" jako takové pojednává na případu seismologů článek Václava Vlka. Informace je nyní velmi zaneprázdněna, tak to za ni zařídil Vlk. Doporučuje Kocour.

Žena v domácnosti řekl(a)...

Pan Velk o tom samozřejmě ví jen z druhé ruky, Tdy lidově řečeno - H---o! S velkým -h-.
A Informace JE zaneprázdněná. Jinak bych se tu nemotala. S mým velkým ulehčením, nerudný pane!

A.S. Pergill řekl(a)...

Je pravděpodobné, že nás čeká ještě ústavní soud, protože 50 000 lidí versus (tučím) 10 senátorů je trochu divné.
Jinak neprůhlednost a utajování základních fakt kolem církevních restitucí jsou jasným důkazem toho, že nejsou v pořádku.

Žena v domácnosti řekl(a)...

K článku pana Vlka na Psu o odsouzení italských sismolologů v Aquile. Pan Vlk, jak sám uvádí, je advokát a tudíž ví, že o rozsudku soudu se může hovořit objektivně jen na základě znalostí věcí, a to po uložení zdůvodnění rozsudku u kancléřství soudu (after the written (explanation of)/(justification for) the ruling/verdict/judgment is recorded). Do té doby to jsou jen dohady, domněnky a spekulace. Zdůvodnění zatím neznáme.
Ale noviny zveřejnily telefonické hovory vedoucího rezortu Civilní obrany, Guida Bertolasa, který svolal na 30. března (pět dní před velkým zemětřením, které zničilo Aquilu) sismology, členy Komise pro prevenci velkých nebezpečí, aby mohl vydat komuniké k uklidnění obyvatel, kteří byli znepokojeni opakujícími se záchvěvy země, které trvaly již několik dní. Telefon Bertolasa byl dán již před tím pod kontrolu florentskou prokuraturou, která vyšetřovala jiný případ (Janov), Bertolaso to nevěděl a tak mluvil volně.
Ze záznamů, které uveřejnila la Repubblica, vyplývá, že to byla fiktivní schůze, která netrvala ani hodinu, Bertolaso dohodl telefonicky s ředitelem Státního ústavu sismologie a vulkanologie text komuniké, které mělo uklidnit obyvatelstvo. "Aby pak nějaký blb neřekl, že rozsíváme paniku".
Člemové komise měli tak naspěch, že nenapsali ani záznam průběhu schůze, ten napsali až tři dny po velkém zemětřesení a narychlo pod něj sháněli podpisy.
Sám Bertolaso se o schůzi vyjádřil jako o jarmarku marnosti.
Může se hovořit o novém případu Galilea? Anebo o něčem jiném?
Počkejme si, až bude uloženo zdůvodnění rozsudku, až potom budeme moci komentovat objektivně, bez mediálního humbuku, tedy převážně zahraničních novin. Až potom bude moci advokát Vlk říci, zda "z hlediska trestněprávního jsou však závěry soudu o vině příslušných osob spíše než podkladem pro diskusi podkladem pro lékaře psychiatry." !!! jestli to tedy ještě bude mít chuť opakovat.

jiný Honza řekl(a)...

Šamane, já už někdy v 90. slyšel Lucase mluvit o tom, že natočil základ serie, (tedy IV, V a VI) a teď se bude točit to, co předcházelo a pokud mu zbudou síly, natočí ještě to, co následovalo. Tak nevím.

drak řekl(a)...

StK:

AntiNečas? K čemu? Ten by měl možná smysl až před dalšími parlamentními volbami, teď by něco takového tu trosku strany jen zbytečně destabilisovalo. Kdyby tím ale chtěli v ODS dát najevo, že je jim fuk, jestli vládu položí nebo ne, což by jim při tom všem, do čeho je tlačili partneři zase nebylo možné mít až tak moc za zlé, tak ano, pak by to na místě bylo, do předčasných voleb by bylo nejlépe jít s novým předsedou. Pakliže chtějí zkoušet tu vládu udržet, musí držet i Nečase. Hlavně by se měli konečně už pro něco rozhodnout a začít to provádět no a hlavně už to pak neměnit na cosi zcela opačného asi tak 2x za týden. Vždyť jsou jak korouhvičky...

K tomu Radkovi, dokud se držel svého novinářského kopyta, celkem jsem ho snášel, nebyl ani o moc lepší, ale ani o moc horší, než ten zbytek té mediální padoušské smečky, prostě se nelišil od průměru. Když šel k Bártovi, tak jsem zavětřil, co se z toho vyvine. Když se ale pokusil vlézt na vnitro, tak mi bylo jasné, že se s víc jak 90% pravděpodobností totálně ztrapní a možná k tomu excelentně vybouchne. Vnitro je barák, jehož obsah připomíná baňku vzájemně nevraživých tarantulí, vedoucích poměrně nelítostné mocenské boje, běžnými šarvátkami počínaje a válkami konče. Ministr, chce-li tam obstát, musí být někdo, kdo zná situaci, je inteligentních a chladnokrevný a nenchá se jednotlivými trantulemi a jejich účelovými shluky zatáhnout do jejich zápolení. On je spíš musí krotit, zvládat, dokopávat k činnosti a neustále udržovat vratkou rovnováhu. Nic pro amatéra Johna, dokonce ani s konsultantem Bártou za zadkem, protože něco takového je úvazek tak aspoň na 12 hodin denně. Já bych vnitro nechtěl ani za nic, to jsou hodně vydřené peníze. Za polistopadovou dobu ho zvládal dobře Langer, jenže to je ryzí padouch a je dobře, že už tam není. Pak ještě Kubice. Tito 2 jsou jediní, kdo události aspoň do nějajké míry ovlivňují a nejsou jimi zmítání, protože se nedají manipulativními tarantulemi oblbnout a zatáhnout do vzájmených půtek a šarvátek, což je ale osudem všech ostatních, třeba zrovna Radka Johna.

A.S. Pergillovi:

Ano, tyhle ty trapné utajovací a oblbovací manýry z let devadesátých by měly být opuštěny a když se jedná o takový ranec prostředků, mělo by se hledat takové kompromisní stanovisko, které bude průchozí aspoň u ČSSD, prostě aby ten souhlas byl širší. Tohle silové přetlačování, kdy to jeden protlačí 101 hlasem a druhý to pak za pár let 101 ruší, je tak akorát na 2 věci. Chtělo by to trochu více raálného uvažování a méně vášní, ale na to zatím kluci opravdu ještě nemají.

Ženě v domácnosti:

Na první pohled ta fakta vyvolávají otazníky. Logicky vzato strčit někoho z katr za předpověď, která se dá udělat jen s nějakou pravděpodobností, zní podivně. Na druhou stranu, když si kdosi, řešíc závažné záležitosti ulehčí práci tak, že se na ní úplně vybodne a zkusí jen vyrobit zápis o tom, že cosi proběhlo, tak to už asi není v pořádku a možná je i nějaký flastr za hrubou nedbalost na místě. To zase tak nepochopitelné není. Až se objeví to zdůvodnění zkusíte to okomentovat prosím?

Žena v domácnosti řekl(a)...

Tady máte, pane Draku,
článek v la Repubblica i s nahrávkou toho telefonátu vedoucího Civilní obrany Bertolasa. Ten telefonát tedy vysvětluje všechno.
http://video.repubblica.it/dossier/terremoto-in-abruzzo/bertolaso-la-verita-non-la-possiamo-dire/108822/107207
Těch článků o výnosu soudu uveřejnila la Repubblica asi pět.
Tenkrát nebyli všichni seismologové stejného mínění. A to že jde jen o uvolnění nahromaděné energie a že záchvěvy po nějaké době přestanou. Jeden geolog tvrdil, že to jistě vybuchne, ale předpovídal, že to bude asi šedesát km na jih od Aquily, v Sulmoně.
Když ani v komisi nebyli všichni tak optimističtí, proč se nechali zatáhnout do takovéhohle manévru? Zřejmě nechtěli přijít o prebendy - nepracují v té komisi jen tak z lásky k vědě.
Až zveřejní zdůvodnění rozsudku, napíšu. Jenže obvykle se na to zveřejnění čeká dva měsíce. To je běžná praxe.
A teď si přečtěte po tom, co jste se dozvěděl, a to jen zhruba, o těch událostech článek pana Vlka. Nebylo by lepší, kdyby byl mlčel?

drak řekl(a)...

Ženě v domácnosti:

Neumím italsky skoro vůbec, těch pár slovíček, která umím přečíst, nebo jim rozumím když je slyším, jsou mi v tomto případě skoro k ničemu. Takže já si úsudek z toho videa tak snadno a rychle jako Vy, neudělám. Mě by se k tomu hodil spíš přepis toho rozhovoru.

Jinak souhlasím s tím, že když nejsou k dispozici relevantní informace, je nelepší ze všeho událost vůbec nekomentovat, nebo aspoň volit neutrální a spíš tázavé formulace.

Veřejné prostředky, jak už to tak na světě chodí, bývají obvykle předurčeny k dřívější či pozdější privatisaci. Jde jen o to, aby se za ně před tou jejich privatisací, stihlo pořídit aspoň něco rozumného a aby to bylo v aspoň přijatelné míře. Já chápu, že těžko kdokoliv normální může někde vysedávat jen tak, za pouhé děkuji, za děkuji mu v obchodě nic nedají, ale na druhou stranu, když už za něco nějaké peníze bere, měl by se snažit, aby to, co za ně poskytuje jako protihodnotu, k něčemu tomu jeho chlebodárci bylo.

A.S. Pergill řekl(a)...

Ženo v domácnosti,
ono je třeba na tenhle problém pohlédnout i z pohledu, co by se stalo, kdyby se udělala nákladná preventivní opatření (přerušení výrob, obyvatelé do stanových městaček apod.) a nic se nestalo (což už se taky stalo). Dokud si politici nebudou ochotni vzít na triko, že při pravděpodobnosti takové či makové se udělají taková či onaká preventivní opatření, tak to budou ti odborníci všelijak šolíchat. A faktem je, že předpovídání zemětřesení má mnoho styčných bodů s věštěním z kříšťálové koule.

Žena v domácnosti řekl(a)...

Víte, pane Pergill,
nejsem seismolog, a nakonec jím není nikdo z nás. Takže nemůžeme posoudit, co je na tom pravdy, že se zemětšesení nemůže předvídat.
Našla jsem hodně materiálu, co o tom psaly noviny. Geologové tvrdí, že zemětřesení předchází velká koncentrace radonu, že to poznají i domácí zvířata a podle toho se chovají. V Číně na př. vystěhovali vesnici u Velké zdi protože tam zjistili radon a tak zachránili lidi před smrtí. Zemětřesení tam srovnalo všechno se zemí.
Oni ti vědci z komise také čekali, že k zemětřesení s velkou pravděpodobností dojde, ale na nátlak Bertolasa dali do TV komuniké, že se nic nestane, aby lidi klidně žili ve svých domech dál. Ti, co tomu nevěřili a chodili v noci spát do auta, přežili.
Tady máte materiály, co jsem našla. Ona pak vyšla na světlo boží i jiné odposlechy, ze kterých vyplývá, že to komuniké si na vědcích Bertolaso vynutil.

http://geograficamente.wordpress.com/2012/10/29/la-sentenza-dellaquila-di-condanna-degli-scienziati-esperti-del-sisma-la-vita-delle-persone-nelle-mani-di-tecnici-asserviti-ai-politici-la-necessita-di/

http://geograficamente.wordpress.com/2009/04/14/%E2%80%9Ci-profeti-del-terremoto%E2%80%9D-ma-davvero-gli-eventi-sismici-non-si-possono-prevedere-ma-almeno-facciamo-una-prevenzione-seria/

http://www.ilfattoquotidiano.it/2012/10/22/terremoto-dellaquila-verbale-integrale-della-riunione-della-grandi-rischi/390130/

Žena v domácnosti řekl(a)...

jeden článek v Science, máte-li předplatné. Je velice podrobný a vysvětluje dobře situaci.
http://www.sciencemag.org/content/338/6104/184.summary?sid=dba2c308-f8fc-4221-be0f-3444ec3b6d94 máte-li předplatné

Moby Dick řekl(a)...

Víte, pane Pergill, Žena v domácnosti není seismolog - a možná ani není žena. Ale třeba je, když píše z domácnosti. V žádném případě to není Informace, i když se jí snaží imitovat.
>>://

Žena v domácnosti řekl(a)...

Anebo si ten článek můžete koupit za 20 USD.
Starejte se o své, MB. Nebo žádné starosti nemáte, než pátrat kdo je kdo a ke všemu i jakého je pohlaví? Víte jak se říká, ... bude brzy starej! A kolik let je už Melvillovy velrybě? Tak kolem sta šedesáti, ne?
Tak si dejte raděj pohov, moc se poslední dobou namáháte.
Tak se šetřte, ať se nám na dlouho zachováte.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

http://www.sciencemag.org/content/338/6104/184.full

Moby Dick řekl(a)...

Starám se o SVÉ, starám. Zejména když se tady někdo přetvařuje a snaží se sebrat identitu někomu, kdo odtud odešel.
Zdá se mi, že Žena ne-žena žije ve společné domácnosti s hromadou pochybných trollů. Možná nejen ve společné virtuální společné domácnosti, ale i v jednom domečku a na jednom počítači, Mordechaji, víte? A když to nejde komínem, tak odpadním potrubím!
>>://

Žena v domácnosti řekl(a)...

No tohle!
No jako Sherlosk Holms byste, Verybo, teprv udělal kariéru. Proč to nezkusíte s nějakou investigativní kanceláří? Třeba chytat nevěrné manželky. Ale pozor, tam by Vás nespláchli jen do potrubí, tam by Vám mylně informovaný manžel mohl před spláchnutím i rozbít hubu.
To by byl teprv malér!

Anonymní řekl(a)...

Neplač, Vlastimile., neplač. Můžeš si za to sám.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Omlouvám se, odkaz na článek v Science nefunguje z každého počítače. Kdyby někdo o celý článek měl zájem, dejte to prosím vědět.

Mary Baker Eddy řekl(a)...

Revisiting the tragic Italian earthquake manslaughter verdict

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Ernest řekl(a)...

Jeden. dva .... pět! Tady se to trottlovými avatary jeh hemží! Honem pryč odsud!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Anonymní řekl(a)...

oni mají možnost smazat nás všechny z povrchu Doupěte, zatímco my je nikoli
Přesně tak, henleinovcův soudruhu a soukmenovče, vy (zatím) nemáte možnost smazat z povrchu blogu jejich autory a vlastníky. Ale jak vidno, nepokrytě po této možnosti i se svým klonem soudruhem henleinovcem ve svých komunistických myslích usilovně toužíte.