středa 7. listopadu 2012

Pod mostem je troll...

Vážení a milí návštěvníci, kvůli pokračujícímu útoku trolla jsme se rozhodli implenetovat nový, externí, spamový filtr. Očekávejte určité zpoždění ve zveřejnění vašich komentářů, ze začátku samozřejmě delší, později se nám ho jistě podaří vychovat lépe.
Omlouváme se za způsobenou prodlevu, nižší komfort a tak dále, ale co se dá dělat.

69 komentářů:

Kopretina řekl(a)...

Tak na nacibolševických serverech Národního odporu, Blood and Honour, Haló noviny, obdobou našich bolševiků je v Německu Die Linke, může excelovat. Tam může řvát...Švehla nemá s Euroamerikou nic společného, nacismus je v rozporu s hodnotami Euroameriky...Antisemitismus, Antičechismus, propalestinianismus, proislamismus...

drak řekl(a)...

Na základě toho, co znám z toerie i praxe, jsem přesvědčen, že protispamový filtr je na trolla tím nejlepším prostředkem. Snažit se hrubou lidskou a třeba i nadlidskou trollí silou silou překonat synergický výkon brutální výpočetní síly přiměřeně usměrňované lidskou inteligencí, je vcelku marné. Úspěšné implementace protispamových filtrů, kterých je ve světě poměrně hodně, mi dávají za pravdu.

Držím Šamanovi a kolektivu palce. Rád si ušetřím práci s tancem mezi mentálními exkrementy a myslím, že nejenom já.

StK řekl(a)...

Dtto Drak. A dík.
Občas mi bylo některých citlivějších štamgastů líto. Každý nemá ten výcvik jako já. Ale nakonec je mi trošinku líto i Trotlíka. Asi to nedokáže ovládnout.

drak řekl(a)...

StK:

Když má člověk potíže, má se obrátit na svou rodinu, nebo okolí, nebo zajít za doktorem. Takže tro(t)llíka mi možná trochu líto je, ale jen odsud až posud, a ani o chlup víc. Kdysi, když jakýsi pán napsal Dr Ráthovi dopis poněkud peprnějšího obsahu, tak tento neváhal, použil svých dlouhých drápů a zařídil dotyčnému několikadenní pozorování na jakémsi uzavřeném psychiatrickém oddělení. Ráth to pak později neskrývajíc své pobavení, komentoval jako dobře míněnou a upřímnou obavu o duševní zdraví dotyčného. Já si myslím, že na to uzavřené oddělení na několikadenní pozorování, by patřili tenkráte Dr Ráth a dnes náš tro(t)llík, protože jeho agresivní a ne úplně normální projevy signalisují, že s jeho duševním zdravím a rovnováhou cosi není zcela v pořádku a skutečně by mohl být nebezpečný sobě i okolí.

A přestaňme na něj plýtvat časem a energií, jsou i zajímavější věci na světě ne?

Jakub S. řekl(a)...

Ano, už jsem to psal. Nezvladatelná obsese a radost ze zla úhrnem (citát). A šlus ende damit. Teď něco úžasného (pro znalce, aspoň částečné, přírody): dnes jsem byl svědkem příletu velkého hejna černých repatriantů ze Skandinávie. A jejich přistávání na loučce před naším moderním kostelem nad městem. Sleduju zblízka, fascinovaně, jak se rozmísťují, jak si hledají něco na zob po úspěšném složení křídel, komentujíce to občasným hutným výstižným stručným kráknutím, přemýšlím, esli by mi na něco odpověděli aspoň Never more (jasně že ne, nejsu tak blbý, tamto byl krkavec) - a najednou: dva metry ode mne cosi polovičního, z třetiny šedého - no toto: vrána šedivka! Ona se přidala k hejnu havranů, oni ji přijali, letěli s ní, při své vrcholné inteligenci asi pochopili, že sama nemá šanci, a tak se zdárně dostala na moravské zimoviště. To chtělo foťák!! Ornitolog by asi jinak nevěřil. Tož tak.

drak řekl(a)...

Jakubovi S.:

Na balkón, kde jsme měli bedýnku s ořechy, nám na ty ořechy létala mladá straka. Po skoro dvouměsíčním marném snažení a skoro bezpočtu pokusů, se mi tu vychytralou potvoru konečně podařilo vyfotit, byť tedy kvalita snímku utrpěla tím, že jsem jí musel vyfotit přes síťku na hmyz a spuštěné žaluzie, protože jinak by se vyfotit prostě nenechala, není totiž blbá :-) Takže fotit ptáky není sice nemožné, ale zrovna snadné to také není, chce to to umět a che to mít dost času a trpělivosti, to asi především, to umění časem přijde. Co se týče umění, nenechat se vyfotit na vzdálenost kratší než několik metrů, tak v tom jsou ptáci opravdu mistři, zejména ti větší a chytřejší, jako třeba vrány, havrani a straky.

EK podotek stračí, stací? řekl(a)...

Straka, opatrná vyzvědačka,z GRU, četl z vás někdo AKVARiUM ? I na ni se past najde. Dlouhé nehybné číhání na "krtka" vylučuji, proto používám zavržení hodný způsob lovu, kde jezdí auta tam je straka toleruje i při zastavení na 10 m , proto hlaveň na krátko z okna a bum.Alarm hlukového čidla odvolám identifikací a rána, no, stará auta s karburátorem prostě střílejí výfukem, no,kdo jiný zde může jezdit autem, jen my. Kdo to kontroluje no ......já. Straky jsou přemnoženy i v parlametě, to jen jako porovnání, že, ehm,ehm....
čest v 07.15.32

drak řekl(a)...

Dokud je v obchodech dost dobrého jídla a dokud mám dost peněz, tak zvířata zásadně nevraždím. Měl bych s tím psychický problém. Pytláka bych zase zastřelil i jen tak pro radost.

StK řekl(a)...

Jak na ptáky?
Teleobjektiv cca 500 mm, maskovací celtu nebo síť přes sebe, natřít se repelentem, ať se to dá vydržet s hmyzem bez škrábání, pohodlně se usadit, foťák na stativ - a jde to.
Úplná maličkost - ostatně jako hodně věcí...
Ale jiná věc: Jak se nejlépe fotí troll? Ve vyhledávači jsou jenom kresby nebo masky herců. Originál ani jeden.[;>))

drak řekl(a)...

Což o to objektiv bych vyhlídnutý měl, ale před 200-500 je na pořadí ještě 70-300 na letadla a jeden širokoúhlák s korekcí perspektivy na architekturu. Pak teprve přijde na řadu 200-500 na ptáky a další záležitosti. Jenže nějak se to zaseklo. Tu zdechne dítěti předčasně počítadlo, tu si auto zmetek řekne o mimořádnou dražší opravu, přesně takovou, že to člověk zaplatí, ale ještě ten krám ze skály neshodí, tu nějaké z dítek potřebuje to, nebo ono a reservy jsou fuč a na objektivy furt nějak ne a není. No nevadí, dřív či později se to prolomí a mezitím mi buď ty stávající trochu zlevní, nebo mi aspoň vyrobí ještě o něco lepší, než se prodávají teď, protože někdo zase vymyslí, jak ještě lépe zkrotit a hlavně obejít omezení daná fyzikálními zákony.

Pertinax řekl(a)...

Straky se nejlépe fotí když hnízdí. Stačí přiblížit se ke stromu a ony za váma přiletí samy, všechny a fofrem. I můj MSK (mladý svalnatý kocour), který žere psy, se jim do hnízda nedostane. Zkoušel to a málem přišel o oko.

StK řekl(a)...

Draku, tak je to se vším.
Člověk pořád kupuje samé rozumné věci pro rodinu nebo nekupuje nic a škudlí, aby měl na stáří - a když už je starý, tak náhle zjišťuje, že hromadu věcí, po kterých toužil, když byl mladší, vlastně nepotřebuje. Nebo už nepotřebuje. Téměř se musím nutit do toho, abych si občas "udělal radost", protože roky najednou hopkají (téměř) rychlostí světla - a oči slábnou, uši za chvíli taky, takže kupovat dobrá sluchátka bude zbytečné atd.
Takže radím: Moc to neodkládejte, když Vám to pak pozůstalí položí do rakve, už to neoceníte... [;>))

P.S.: Koupil jsem z druhé ruky ze Španělska(!) makroobjektiv Canon 70mm/2.8. Zítra jdu proň na poštu. A na jaře začnu fotit daleko menší hmyzáky, než dosud. Jestli dožiju.

drak řekl(a)...

Pertinaxovi:

Oči jsou příliš důležitým orgánem na to, aby se člověk pokoušel fotit straky za okolností, o kterých je řeč. To by mohlo zabrat rychleji, než metylalkohol a co si budeme povídat, asi opravdu není oč stát.

EK doporučuje řekl(a)...

stračí hnízdo je uzavřené, nelze jej prokouknout světlem menším než olovo prům. 8 mm (hromadná střela), když držíte delší optiku, straky nepřiletí ani k hnízdu, ten kocour je asi pěkná mršina, když si na něho troufnou, chudák. Jo a straky žerou ostatní mláďátka, fuj!
Sláva WD-42! KONKOR je však lepší, a je po komančích, ha!
V 6.55 hod

StK řekl(a)...

Pro "bakelizovaný papír" i EK:
Jako bych vás znal, člověče. Ten váš společný humor, myslím. Pozorně (po sobě) čtěte, co napíšete.
Poklona!

EK pdotek řekl(a)...

No s tím papírem v bakelitu (http://cs.wikipedia.org/wiki/Pertinax_(materi%C3%A1l)jsem se ještě nesetkal, snad příště,
čest

drak řekl(a)...

StK:

S nákupem z druhé ruky držím palce. Na to, jak je to teoreticky riziková činnost, jsou statistiky vůči kupujícím víc než příznivé, takže přeji s novou hračkou spousty pěkných chvil a aby se Vám fotogeničtí hmyzáci přímo valili do cesty :-) Chtělo by to ale dobrý stativ s velice proměnlivou výškou, od prakticky foťáku na zemi (pro makro dost typické), až po 180 a něco cm a inteligentně nastavovací hlavou. Stativ, mimochodem nádherný, uhlíkový, tedy trochu "rozměrnější" a mohutně vypadající, kamarády následně rýpavě překřtěný na lafetu, už mám. To, jak se dá nastavovat výška je až neuvěřitelné a to, co se ohledně polohy dá vymyslet s tou hlavou, to je už rovnou neuvěřitelné. Bylo to poněkud nákladné, ale nelituji, jen se mi s tím někdy nechce tahat. Foťák kilo, objektiv až 2 a když mám sebou další, tak víc a stativ s hlavou dalších 1,6. Na letecké dny ho ale netahám :-) Na pokusy o makro a krajinky už se ale víc než hodil. Drátěná, či radiová spoušť by se také hodily a možná i hromy blesky na nepřímé osvětlení, světla někdy či zpravidla není nikdy nadbytek.

Pakliže mi paměť nešálí, tak objektivy vhodné na makro mívají ohniskovou vzdálenost 60-90 mm, bývají "světelnější" a hezky "kreslí". Měly by se dát použít i na portrét, ale přiznám se, že portrét je až to úplně poslední, co by mi na focení lákalo. Lidi většinou na jedné straně vehementně předstírají, že se neradi fotí, ale opak je zjevně pravdou, protože když se odněkud zjeví fotky, nedočkavě se na ně vrhnou, ve snaze se na nich najít. Když se nenajdou, jsou zklamaní. Já se fotím doopravdy nerad, ale bývá mi líto fotografa, takže mu, stojí-li o to, bez keců posedím. Na fotky se zásadně nevrhám, málokdy totiž bývám spokojen s tím, jak na nich vypadám, tak nevím, proč bych si měl zbytečně způsobovat nepříjemné zážitky.

Když se nad tím zamyslím, tak k Nikonu mi prodali docela hezký světelný objektiv s ohniskovou délkou 50 mm, který by k pokusu o to makro měl jít použít zrovna tak a měly by z toho být hezké a někdy i prokreslené fotky, aspoň v některých případech určitě. Na některé by se dalo zase použít nástavec se zvětšovací lupou. No a když tak hledím na ceny nového speciálu na makro, tak ten bych, z toho co si chci pořídit, měl zvládnout ještě letos. Ty se cenově zpravidla "vejdou" do cca 10kKč zpravidla včetně DPH, což bych označil jako spíš příznivou okolnost. Ta potvora s korekcí perspektivy na architekturu stojí totiž řádově 4x tolik, takže k té se jen tak nepropracuji, to je celkem zřejmé.

Jakub S. řekl(a)...

Kilokorun - ? Ano? Paráda. Adoptuju si, prosím.

StK řekl(a)...

To, že o pertinaxu Wiki nic neví, neznamená to, že pertinax neexistuje. Pohleďte třeba zde, další zmínka je tady a navíc jsme se o něm učili v minulém tisíciletí ve škole.
Pertinax byl základem všech možných rozvodných desek atd. Naprosto běžný materiál. Na Wiki o něm asi ještě zpráva nedošla nebo je to něco tak starého, že už ho nikdo nezná. Následuje:
--- Závodní Škola Práce ---
pertinax
- vrstvený papír, prosycený bakelitovám lakem. Termoset, isolant, těžko hořlavý jen uhelnatí, štípe se podél vrstev papíru.
bakelit - hlinka nebo jiná sypká anorganická hmota, prosycená bakelitovým lakem. Dobře se lisuje se to forem. Termoset, isolant, těžko hořlavý, jen uhelnatí. Používá se na velmi široké spektrum výrobků pro elektrotechniku. Skříňky, držadle, vypínače, zásuvky, zástrčky atd., atp. Vyrábí se mnoha barvách.
texgumoid - materiál podobný pertinaxu, tkanina nasycená bakelitovým lakem. Použití stejné jako u pertinaxu, navíc se z něj vyrábějí ložiska a ozubená kolečka, protože se neštípe a je houževnatý. Nyní již překonaný materiál - má ovšem obrovskou výhodu, že se dá dobře ručně opracovávat.
===
Takže doufám, že výklad byl naprosto vyčerpávající a už se tady k terminologii starších konstrukčních materiálů nebudeme muset nikdy vracet. [;>))

StK řekl(a)...

Pro Draka:

V podstatě bych při popisu toho, co mám mohl využít dračí popis. Mám tělo EOS 7D, "normální" zoom 17-55 mm/2.8, tele-zoom 70-300 mm /4.5, makro 50 mm/2.8, Uhlíkový stativ Veblon s panoramatickou hlavoou a libelami, krabici filtrů UV / polarizační na různé průměry, další stativ na blesk nebo odraznou plochu (deštník), dálkovou spoušť a na to celé docela velký batoh. Když jdu fotit, neberu si pochopitelně všechno (a většinou na místě zjistím, že jsem si nevzal přesně to, co zrovna potřebuji).
Takže už budu dokupovat jen LED makroblesk. Velkým bleskem nefotím tak nějak z principu - ať člověk dělá cokoliv, vždy je na fotce něco, co připomíná policejní fotografii. Jedině blesk otočený do stropu to nedělá, ale třeba v takovém lese žádný strop nenajdeš...
Teď už jenom mít příležitost, čas a talent a doufat, že se všechny tři věci sejdou najednou.
Makro mi došlo (poštou, prý "do ruky", ale musel jsem pro něj na poštu jako obvykle), zdá se, že všechno funguje jak má - už jsem vyfotil půlku jádra vlašského ořechu a je to velmi zajímavý artefakt. Podraz jsem nečekal, protože od člověka, který dělá tak krásné fotky jako původní majitelka objektivu prostě něco takového čekat opravdu nelze.

Jenom k předsádkám: mám jdnu na zoom 17-55, profi 5D od Canonu (2550.-), ale na hmyzáky je to málo. Zkoušel jsem v obchodě mnohem "silnější" čočky na "tele" a nakonec nekoupil - kresba na nic, silná barevná vada v rozích, všelijaké odrazy. Takže jsem poslecgl zkušené a koupil si na makro "specialistu". Ale v létě jsem už makro dělal, takže už vím, co je k tomu třeba a kdy nemá smysl makro fotit. Třeba, když je i slabý vítr. Neexistuje takový ostřící systém, aby udržel ostrou pavučinu, která se pomalu pohybuje ve větru. Ostrá je tak jedna z dvaceti expozic a to už někdy přestane bavit i samotného pavouka a jde někam jinam. Když vidím makro-obrázky šídla nebo mouchy v letu, ostré a dokonale prokreslené, v duchu se fotografovi až po pás pokloním! Tam odpustím i menší vady v kompozici.
===
A už dost, nebo tady z toho uděláme Šamanovi fotografický koutek... [;>))

HL řekl(a)...

Hnědý výkvět, Kalinovský a Čáka žalují Jiřího X Doležala, výrazivo hnědé nacistické lůzy z Národního odporu...
http://www.reflex.cz/clanek/nazory/48472/jiri-x-dolezal-je-obvinen-vyberte-mu-obhajobu.html

drak řekl(a)...

Kopretině:

A není na to škoda času? Ono se totiž říká, že kdo se v exkrementech hrabe přespříliš, začne po nich nakonec páchnout a zamaže se od nich.

Já bych na místě pí Tydlitátové a Ligy zažaloval ty dva, když už si pouštějí huby na špacír na jedné straně, zatímco na druhé, když je jim odplaceno stejným, tak jim to vadí, a následně vyvolávají přestupková řízení. Myslím, že by bylo na místě, aby právník pí Tydlitátové spolu s právníkem Ligy, zvážili, jaký postup zvolit a koordinovaně zažalovali ty dvě dotyčné netykavky a začali jim pořádně "zatápět", nejlépe asi soudně, aby měli konečně na práci něco lepšího, nežli dopřávat nadbytek volnosti těm jejich nefunkčním mozkům a nevymáchaným hubám.

Nicméně obecně vzato, nejlepší ze všeho je, důsledně se zdržet a vyhýbat jakémukoliv kontaktu a střetu se individui, jejichž životní projevy odpovídají s bídou tak IV. cenové skupině, ale i ta je pro ně spíš luxusem.

Jakub S. řekl(a)...

JXD - kdysi jsem v odbíraném Reflexu hltal jeho neotřelé, nikdy ne nudnég a řadové texty. Pak ztratil na pár let z očí. Trochu poznal aji osobně. Dnes: zcela ambivalentní vztah. Podívám se, velice interesuje, sdělím!
Pánové, divte se. Fotografický koutek vždy soustředěně a s pokorou pomalu pročítám. Jako detektivku či policejní zprávu (víte proč někteří) v napůl neznámém jazyku. Tak, to jsem dobře vystihl.

Kopretina řekl(a)...

Ano, je to škoda času, mně vadí ti, co druhé uráží a sami nesnesou, když jim někdo vrátí úder, JXD je někdy vulgární, ale Reflex mám ráda, tedy čtu ho hlavně na internetu. Pi Tydlitátová bojuje s větrnými mlýny, zlo nikdy nevymizí, ale s takovými blbečky. Je nutné šířit osvětu do slušného světa. Kalinovského, Čáku, Vandase a Sedláčka nikdo nepřesvědčí, ti jsou zvrácení od morku kostí, ale nejdůležitější je šířit osvětu do škol, na střední školy a univerzity, šířit pravdu.

Jakub S. řekl(a)...

Tam figuruje dr. T.? Jejda. Tu znám douho osobně. Tak to se zítra, tedy dnes, do toho nadšeně vrhnu. Teď už ale spíš skoro vrhnu z přepracování - reviduju a upravuju dlouhý článek o jednom českém malíři a sběrateli u protinožců. Ne, už spat. Aspoň jednou hned po půlnoci, boha jeho.

StK řekl(a)...

Ještě obecný podotek k nenávisti:
My starší už to víme (že, Jakube)- kdo šíří nenávist, zkracuje život hlavně sám sobě.
Četl jsem před chvílí v Reflexu článek o presidentském kandidátovi Tomio Okamurovi z pera Petra Holce. Chápu, že považuje Okamuru za populistu - on Tomio možná i naivní populista vlastně je. Ale té nenávisti v článku! Přečetl jsem si dva další Holcovy články - totéž. Jiný objekt, stejná nenávist. Brrrr!
Mám poněkud zkažený večer, myslel jsem si , že ty nenávistné záchvaty se odbývají jen na netu. Ba ne, jsou i tištěné. Myslím, že si pár dalších čísel Reflex raději nekoupím. Když si někdo plete novinářskou ostrost s nenávistnou kanálii je někde něco zase špatně.
A v Egyptě včera demonstrovalo několik tisíc lidí za to, aby bylo do nové ústavy implementováno právo šaríja. Trošku mi přeběhl mráz po zádech. Kdy to začne u nás?
iyprje

Kopretina řekl(a)...

Už brzy STK to bude v celé Evropě. Šaria postupně proniká už do britského a francouzského právního systému.
Čáka urážel pí T. hodně sprostými výrazivy, vše je popsáno v článku, taková sprostá slova psát nebudu, jsou nehodná mé osoby mého postavení a JXD dělá chybu, že jmenuje tyto parchanty také tak sprostě, neměl by klesat na jejich úroveň. Kalinovský s Vandasem a Čákou nestojí slušnému člověkovi ani za plivnutí. Fuj. Tomio. Má své klady, je pracovitý, inteligentní, ctižádostivý, všechna čest, ale přece jenom bych ho za prezidenta nechtěla.

Jakub S. řekl(a)...

- až bude první Věřící v parlamentě nebo senátu.
Já znám korán celkem dost. Víte, v té předlouhé súře Krávy, první medínské, stojí doslova, a v překladech to je s vykřičníkem: Nebudiž žádného donucování v náboženství! Ano. To mne teď napadlo, a na souvislosti už v mrákotách nemám. Iqtarabati s-sá´atu - blíží se hodina...

Kopretina řekl(a)...

Jenomže v Koránu jsou i pasáže "Když se setkáte s nevěřícími, stínejte jim hlavy, dokud mezi nimi nezpůsobíte krveprolití..." . Židé jsou v některých pasážích chváleni, v jiných proklínáni. Střídají se pasáže mírné s těmi násilnými.

Jakub S. řekl(a)...

No +- jako ve Starém zákoně třeba, že. Vytrhnout něco ze souvislostí, z příběhu, neuvést, jde-li o text autora, Boha či některé postavy, vsadit úplně jinam... a pokluzené. Lze "prokázat" nabádání či přímo navádění k čemukoliv, příkaz či zákaz toho i onoho...

Kopretina řekl(a)...

No jo, ale křesťané v muslimském světě by mohli vykládat, jak jsou muslimové tolerantní, masakry v Iráku, Sýrii, v Egyptě, v Nigérii, kde jsou křesťané buď vyhnáni a nebo zabiti. No a Židé po vzniku Izraele byli také vyhnáni.

drak řekl(a)...

Knihy, proroky a další záležitosti bych ponechal učencům, kteří se tím zabývají. Pro normální lidi je podstatné a nepřehlédnutelné, že kdekoliv dochází k reálnému soužití s vozembouchy, tak dochází k neshodám, urážkám, nátlakům, třenicím, problémům a neustálým konfrontacím a střetům. Po ukončení 2. sv. války snad nebyl na světě den, kdy by neprobíhaly nějaké konflikty, spíš jich probíhalo hned několik najednou. Statisticky vzato, zhruba ve 2/3 z nich byli více či méně nějak zaangažování vozembouchové, nebo se jich nějak účastnili. To snad o čemsi vypovídá samo o sobě ne? Ten pravý islámský mír a klid prostě nastane, až se vše kolem potlačí a vymlátí. Dokonce, což je mimořádně zajímavé, řežou se i mezi sebou, ale v tom bych jim nikterak nebránil, naopak, spíš bych to udržoval v rovnováze, není nad to, když si "pouštějí žilou" vlastními silami. Jsou zvyklí, nacvičení a jde jim to moc dobře od ruky. Křesťanské menšiny v Egyptě, Íránu, Íráku a mnohde jinde kupříkladu, by mohly zeširoka povyprávět, jak slastné to soužití je. Těmto zmiňovaným jde doslova o krk, reálně jim hrozí, že řádově do 10 let už to budou mít za sebou, stanou se pak naprosto bezstarostnými.

V Evropě se tito dárečkové nepokrytě pokoušejí prostřednictvím nemístné tolerance a nemístné positivní diskriminaci o populační anexi a následné "demokratické" převzetí moci a území. Kultury z hlediska žebříčku hodnot a z hlediska toho, jak se chovají při střetu s jinými, opravdu nejsou rovnocenné a některé jsou agresivní i parasitní zároveň. V daném případě, protože se vůči parasitnímu agresorovi, nejsme schopni vymezit a bránit se, reálně hrozí, že nás tento zahubí a pak chcípne sám, protože hostitele si agresivní idiot zabil a samostatné existence schopen nebude. To jsou opravdu velice positivně laděné vyhlídky do budoucna.

Šaman řekl(a)...

I v místech palestinské vlády na území Izraele, jako je třeba Betlém, jsou křesťané utlačováni a vyháněni.

drak řekl(a)...

Šamanovi:

Nemám detailní znalosti, ale pokud si správně pamatuji, co jsem slyšel od lidí z okolních států, třeba těch, kteří už jsou z nějakého důvodu usedlí zde, tak Palestinci jsou mnohde v okolních státech vnímáni dosti nepříznivě, asi jako Cikáni zde v Evropě. Chovají-li se ošklivě ke křesťanům tak je to jen a pouze od důvod víc jim nic moc nevěřit a chovat se ve jakémkoliv styku s nimi s o to větší předběžnou opatrností.

StK řekl(a)...

Jakube,
též mám Korán v počítači - tedy český překlad Koránu. Četl jsem si v něm.
A je to podobná kniha, jako Bible. Kdo tam chce najít potvrzení svého vlastního názoru, najde ho. I podobenství najde - i když Bible je v tom směru košatější. Ale přesto je mezi těmi knihami rozdíl: Korán daleko víc přikazuje. To, co se v Bibli vyřeší šikovně zvoleným podobenstvím, na to Korán aplikuje jednoznačně rozkazovací způsob. A tím se (podle naprosto povrchního soudu nevěřícího psa - totiž kocoura) vlastně liší i ta dvě náboženství. Zdá se mi, že Korán oslovuje (má oslovovat) vzpurnější, ale hloupější "publikum".
Tady mi chybí t.č. nepřítomná (?) Informace z Italska. Ta by okázala ty dva texty porovnat odborně - a určitě by to bylo zajímavé.

Možná, že je to způsobeno zaBANovaným Vlastencem/Henleinovcem - ale nezdá se mi, že by byla Informace až tak s jeho výpotky svázaná. Ale třeba se pletu.

Jakub S. řekl(a)...

Dobrý postřeh. Na tom je dost pravdy. - Ne, určitě není.

drak řekl(a)...

Bibli jsem si jako náctiletý přečetl jen a pouze proto, že na ní bolševik, toho času mnou identifikovaný jakožto lhář, dost "nasazoval". Ani nevím, co jsem si od toho tenkrát sliboval, rozhodně jsem shledal, že čeká-li od ní někdo zábavu, asi jako od detektivky, tak na to ta kniha opravdu není tím pravým. K užitku by mohla být určitě spoustě lidí, třeba při ověřování některých historických událostí, ale to je asi tak vše, pro běžný normální život je dost k ničemu. Později jsem pak přišel na to, že rozličné církve a spolky, se nechovají o nic moc lépe, nežli ten prolhaný bolševik, že jim jde jen o to, člověka, oblbnout, nebo rovnou debilisovat, získat nad ním vliv a "zapřáhnout" ho do své káry. Prostě mu vyleptat mozek a vyrobit si z něj nevyčerpatelnou kasičku a případně zdroj levné pracovní síly. Moc chytré, důmyslné a užitečné, ale pro ty kasičky a pracovní sílu určitě mnohem méně. Zkrátka a dobře, v duchu jsem poslal ke všem čertům v jednom pytli jak bolševika s jeho marxleninskou náhražkou víry, tak i bratry křesťany s křesťanstvím, biblí a nevím čím vším ještě, usoudil jsem, že pro mě není ani jedno, ani druhé. Později jsem tu množinu rozšířil i o rozličné čakry, makry, tantry, mantry a další šejdíře a podvodníky, včetně koránu a jeho vyznavačů. Dnes už na tom nehodlám nic měnit, ani studovat víc do hloubky.

Z vyznavačů koránu jde ale strach. Jejich množství na středním a blízkém východě je děsivé, takže blízko Evropy, je jich vlastně strašně moc. V Evropě, dík neschopnosti ten živel zvládnout, je jich hodně a jejich počty stoupají. Kombinace jejich agresivity a expansivnosti, spolu s tím, že přibývají podobně rychle, jako hlodavci či buňky zhoubného nádoru, rozhodně nevěstí nic dobrého do budoucna, spolu až s příslovečnou evropskou neschopností a neochotou bránit se a něco s tím dělat, ať už je to na unijní úrovni, nebo na úrovni národních států, je to prostě děs, běs a hrůza.

drak řekl(a)...

StK:

Pravděpodobně máme ve výbavě stejný stativ, nebo dost podobný stativ a hlavu, schválně, já mám stativ:

Velbon Sherpa Pro CF-635

a na něm hlavu:

Velbon PHD-61Q

Stativy se možná budou lišit provedením a nosností, ale hlavy bych čekal spíš stejnou.

Je to naprosto úžasná věc, jen se to nenosí zrovna snadno. Zejména ne, když tedy člověk jde pěšky cca 10 km a víc. Já to nosím tak, že na stativ mám cosi přes rameno a to hodím na jednu stranu a na druhou zase brašnu s tělem a 1-2 objektivy.

Bižuterii (sklíčka na objektivy) si berete čí? Já zatím skončil u B+W (Schneider Optics) a jsem spokojen, velmi, co se kvality a užitných vlastností týče. Jen ty ceny by mohly být "lidovější".

Jakubovi S.:

Stejným způsobem, jako Vy sledujete fotografický koutek, sleduji zase já ten váš literární, zejména když se do toho dáte s paní informací, kterou už jsem tu dlouho neviděl. Je to cosi jako čtení o světě sice ne příliš známém, ale hezkém a lákavém. Až se Vám zase bude chtít do něčeho takového pustit, určitě se neostýchejte.

StK:

Nemohu hovořit za Šamana, on se určitě vyjádří sám bude-li chtít, nebo považovat za potřebné, ale myslím, že fotografický koutek mu z mnoha dobrých důvodů nebude vadit buď vůbec, nebo aspoň mnohem méně, nežli ten trollí. Šaman konec konců sám fotografuje poměrně často a rád. Reportáže zvládá určitě lépe, než kdejaký mlaďas v médiích zvučných jmen a mnohé z jeho fotek jsou nejen reportážní, ale i vyloženě hezké a povedené, takže tak nějak plynule překračují z reportáže někam dál.

Jakub S. řekl(a)...

Já se neostýchám... A pí I jsem soukromě už předevčírem poprosil, ať se ozve, co s ní je. Zatím nic. Ale doufám, že to není simultánně s paní SN něco podobného - !! Snad ale jenom vytížení praktickým rodinným životem, dočasné, je to pravděpodobné.
Já su teď dost zasažen nečekanýma zásadníma trablema svých potomků. A budou vánoce - a ten Ježíšek se zase nezastřelí... a budou se shánět dárky... za co, souzi, za co? A místní komanči už vyjádřili oprávněný požadavek na rozhodování v dalších a dalších organizacích, resp. krajem řízených firmách... Nějak bylo, nějak bude. Inšalláh.

drak řekl(a)...

Jakubovi S.:

A to po těch letech ještě nevíte, že tam kde je v domě zbraň, třeba brokovnice a je třeba ušetřit za dárky, se vyjde před dům, vystřelí se do vzduchu, dětem se oznámí, že se Ježíšek zastřelil, a od nakupování dárků je pokoj? Letos se Vám navíc ještě nabízí varianta s koncem světa dle mayského kalendáře, kdy by se dalo vymluvit se na to, že když už byl vyhlášen konec světa na 21.12, či tak něco, tak nač kupovat dárky na den, který údajně ani nenastane? No a že se ti koňové sekli, tak kdo za to může, že světem létají samé kraviny a desinformace?

Co se paní informace týče, zavítá-li sem někdy, budu rád, když ne, co se dá dělat, i zajímaví lidé nám prostě někdy odcházejí ze života, jen na rozdíl od jiných je to v jejich případě o něco větší ztráta, než v těch jiných.

Pedro řekl(a)...

Zdravím hosty hospůdky. Paní Informace zde již není? No nevidím zde více bývalých štamgastů - namátkou třeba Schumachera. Máte-li chvilku času, klikněte si na: http://naszviretnik.net/2012/10/27/zvedave-historicno-samska-politika-v-norsku/?#comment-274804

Pedro řekl(a)...

Nečekal jsem, že se můj příspěvek bleskově zobrazí. Zřejmě hospodský nebo Tess průběžně sledují cvrkot v hospůdce. Tímto je také srdečně zdravím!

Jakub S. řekl(a)...

Pokud jde o Obuvníka, taky mi schází. S Harpyjí to bude trvat dlouho, ale pozvolna je od toho osudového konce září pořád lepší, zrovna dnes má přejít "na rehabilitaci", ať už to znamená cokoliv (su s ní v kontaktu). Pí Inf. se mi pořád neozývá, ale budou to spíš denní praktické problémy, myslím. - Znáte mě z dřívějška ze Z, ne? Byl jsem tam do předloňska, čtyry roky... Musel jsem si zakázat na Z. myslet.

Jakub S. řekl(a)...

Pozor, hádanka:
What´s the difference between Obama and his dog, Bo?
Neuhodnete-li, večer odpověď...

Anonymní řekl(a)...

Tipuji něco pravicově až třeskutě vtipného, třeba tři písmenka nebo tak něco.
Na oplátku přidávám příhodu Kalouska z Bílého domu:
Obama si mu stěžuje, že ho v USA vysloveně nesnáší asi 10 000 000 lidí. Kalousek chápavě pokýve hlavou a pak řekne: "Já jsem na tom zhruba stejně."

Jakub S. řekl(a)...

Tak eště hodinku, no... a nešlo by být poněkud neanonymní?

drak řekl(a)...

Pedrovi:

Vítejte nazpět.

Jakubovi S.:

Odpověď na hádanku asi znám, mám ji prozradit? Svědčí to tom, že Američané umějí vymýšlet politické vtipy stejně tak dobře, jako my tady, což je jen dobře. Tedy pozor, umí to jen ti státem neplacení, ti státem placení, chudáci malí, jakoby o něj při podpisu závazku přišli.

Pedro řekl(a)...

Zajímavé, nejdříve jsem ten vtip s 10 miliony nenávidějících lidí a Obamovi asi tak před půl rokem četl o našem hradním pánovi, někdy před týdnem o Nečasovi a teď o Kalouskovi. Kdo je ještě na řadě?
BTW: Přátelé, nezdá se vám signifikantním, že od chvíle, kdy hospodský zamknul dveře před Vlastimilem, tak se tu neobjevil ani RRR?

Jakub S. řekl(a)...

Děkuji, že mi dáváte přednost... takže:
Bo has papers.

Jakub S. řekl(a)...

...a já jsem to slyšel prvně o H u s á k o v i a Nixonovi. Pochopitelně s ůdajem 15 miliónů. Tyhle fóry jsou věčné. Dramatis personae změní jméno a jede se v nové svěží podobě dál!
A s RRR, dovolíte-li, se mýlíte. Věřte mi. Pokud tu vůbec je časová shoda, je náhodná. Nepřehánějte konspirační vášeň. Platí aji pro určité další...

StK řekl(a)...

Někdy se Pedro člověku něco zdá - a co se zdá, je jen sen. Jindy se mu to ani nezdá - a ejhle - nahá pravda. Občas nastává stav, kdy dva avataři začnou "zpívat dvojzpěv", jsou naladěni na stejnou tóninu. Což ovšem neznamená, že by jimi nutně pohyboval jeden a tentýž loutkář.
===
Co mě více zajímá/mrzí: Zdá se, že někteří štamgasti potřebovali přítomnost "Průjmovitého Vlastimila" k pocitu... - třeba své větší moudrosti? Jako studijní materiál? Já nemám nic proti výzkumníkům, kteří studují třeba čerstvý sloní trus. I tak lze získat mnoho užitečných poznatků o světě slonů. Jenom by to neměli dělat v mé oblíbené hospodě. A furt.
===
Pro Draka anýbrž fotokoutek:
Hlavu (stativovou!) mám stejnou a trojnožka je Veblon Ultralux iL. Koupil mi to synáček, k šedesátinám (bohajeho - to už je tak dlouho?), když jsem proklínal těžký ruský stativ z duralu.
Nosil jsem dva roky zrcadlovku, objektivy i stativ v brašnách, takže když jsem šel na fotografickou "šoulačku" nebo dokonce něco plánovitě fotit, připadal jsem si jako "fakt tlustá mócha" omotaná mnoha popruhy jak v pavučině. Na kole to bylo ještě horší - když jsem viděl cestou něco zajímavého, tak než jsem se "vybalil, už to dávno bylo pryč. A to nemluvím o rychlých "zvířácích", ale třeba jen o světle!
Definitivně jsem se naštval při poslední návštěvě Sudet. Po úzké lesní cestě si to vrčel kdosi na čtyřkolce - asi lesácký parťák, na nosiči vezl dvě motorové pily - chtěl jsem mu uhnout do křoví, vykonal jsem, ale z křoví jsem se už nedostal ven - řemení za cosi zachytlo a musel jsem se z "brašen a pouzder" vysvléct a pak je postupně (a potupně) vytahat jednu po druhé.
Takže už mám fotobatoh, "all in one", o kterém jsem dlouho velkohubě prohlašoval, že je to vybavení pro "nedělní fotografy", nad jejichž výbavou okolí vykřikuje nadšením hned poté, co se dozví jeho cenu. Nad jejich fotkami už obvykle takovým nadšením nevykřikuje, i když fota bývají velmi ostrá, skvěle barevná a perfektně prokreslená. A žádný šum!
Jenom jaksi přečasto chybí důvod, proč ten někdo vlastně zmáčkl spoušť.
[;>))
Jo - Jakube - čím se liší ten pes od Obamy? Na nic "ftipneho" jsem totiž nepřišel.

Pedro řekl(a)...

Měli jsme u nás dva dny na hlídání psa manželčiny neteře. Neteř je na něj moc pyšná - má papíry a je to šampion - vyhrál na několika soutěžích. Milý pes, velký "jako tele". Akorát mě hrozně bolí má artrotická kolena - od toho jak jsem za ním plápolal na vodítku, když jsem s ním ty dva dny chodil na procházku. A co se týče RRR - vůbec nic proti němu nemám - naopak, vždy měl velmi rozumné názory. Jenom jsem si tak vzpomněl na ten příběh o dr. Jekyllovi a panu Hydovi ....

Jakub S. řekl(a)...

Bo má papíry!

Jakub S. řekl(a)...

Jasně. Jekyll a Hyde tu je namístě, dokonce více H a j d ů . Jenom, že Inf. ani RRR, konstatuji, to nejsou. Nejsou virtuální, to bych byl aji já.

Pedro řekl(a)...

Jasně, Jakube. Nebudeme se v tom dále nimrat. Bohatě stačilo, jak tady Vlastimil zaneřádil podlahu, teď se jenom pochechtává venku za oknem - "Jen se holenkové pěkně hádejte". A jak se říká - Kam čert nemůže, tam alespoň zasmrdí! Doufejme, že se nám Informace i RRR brzy ozvou.
BTW: Jestli se dobře pamatuji, tak nejasné podezření, že RRR by mohl být jedním z krycích Vlastimilových nicků, tady kdysi vyslovila právě Informace. Tehdy na to nikdo nereagoval.

StK řekl(a)...

Pánové, pánové, napijme se klidně dobrého kafe - podstatné je, že už je vymeteno. A funguje to i nadále.
Kdo BYL kdo je asi už jedno. Právě institut "mnohozvířete" používají trollové k rozeštvávání lidí pomocí virtuálních dialogů - tedy divadýlkem v jejich režii. Mimo jiné - to vodění několika loutek (avatarů) najednou používají i profesionální spindoktoři - v internetových diskuzích, kde byla zveřejňována i IP adresa (její část) se to často ukazovalo. (Např. kauza Radar v Brdech). Takže se nedivme sami sobě, že začínáme být ostražití, podezřívaví až paranoidní.
Já na to používám poučku: To, že jsi paranoidní neznamená, že po tobě nejdou!

Pozn. pod čarou pro Jakuba: Nemyslel jsem si nikdy, že Informace je Vlastimilův klon. Ono by to přece muselo být přesně naopak! Pouze jsem předpokládal, že Informace potřebuje Vlastimila jako objekt ke studiu - jednou něco v tom smyslu podotkla. I pomyslel jsem si, že by si to "studium objektu" mohla dělat v jiné laboratoři.

[;>))

StK řekl(a)...

Ještě "schodišťová poznámka":
To jsme to dopracovali - kdo nemá papíry, jako by nebyl!

Jakub S. řekl(a)...

Aha.
A čemu se sím říká spindoktor?
A bez papírů může jeden být klíďo celý život, takových na zeměkouli je - jenže jaksi to nerad vidím v Bílém domě... i ten Bo je má...

drak řekl(a)...

To jsou ty paradoxy dnešní doby. Dnešní Rusko začíná podnikavostí, dravostí a touhou vydělat nějaké reálné prašule teď a hned a honem, Spokojené Státy Americké v jakési dřevní době před zhruba 200 lety, zatímco ty Spokojené Státy s tou jejich postupnou byrokratisací a tím, jak tam dnes člověk bez patřičného formuláře nic neznamená, začínají občas silně připomínat předstalinské Rusko. Takže první soukromý vesmírný americký turista, Dennis Tito, se svezl do vesmíru nakonec ruským Sojuzem. S Američany začal domlouvat tu věc dřív, ale roztočila se kolem toho taková právní, byrokratická a formulářová bitva, že s Rusy to nakonec dopadlo oproti očekávání tak nějak historicky po americku: "Zaplať 20 a něco megaUSD a můžeš letět...", zatímco ve spokojených státech se dodnes nemohou dohodnout, které formuláře by měl vyplnit a jaké smlouvy a závazky podepsat. Zapomněli si mezitím všimnout, že Shuttle už dolétal.

Takže mi silně udivuje, že ta absence papírů zrovna v tomhle presidentském případě nikomu nevadí, ale asi je chtějí jen od bílých a u těch ostatních to zakazuje politická korektnost, jinak si to nedovedu vysvětlit.

Spindoktor je zpravidla tvrdý profík, najímaný kupříkladu politiky či korporacemi za účelem manipulace veřejného mínění a oblbování obyvatel za tím či oním účelem. Takové by měli rdousit už v kolébkách, kdyby je šlo spolehlivě rozeznat. V jejich případě, je zpravidla škoda každé rány či neštěstí, které je minou.

StK řekl(a)...

Spindoktor neboli Spin Doctor. Režisér zákulisních dějů. Viz definice Tomáše Haase. (Ideální krytí spindoktora je žurnalista nebo tiskový mluvčí. O spindoktorství je film USA "Vrtěti psem". Vřele poporučuji. Ale o tématu pojednává snad každý třetí film USA. Den Kondora, Případ Pelikán atd. Paranoia.
===
Ad papíry: celý život mi chyběly na něco, co jsem dělal, nějaké "papíry". (Řidičák tedy mám, obhálený a zkoušky z vyhl. 50 taky. Už propadlé.)
Měl jsem štěstí, že se lidé, kteří mě zaměstnávali starali spíše o to, co doopravdy umím a ne o to, zda na to mám papír.
Synáček je na tom stejně. Selfmademan. Autodidakt. Úspěšný samouk. Vede už dlouho úspěšný tým programátorů a nikdy se programovat na žádné škole neučil. Nemá na to papíry.
Základ jsem ho naučil a po několika měsících začal učit on mě. Nestačil jsem ho sledovat.
Hnus, co?

Jakub S. řekl(a)...

No manipulátor!

Pertinax řekl(a)...

Po delší době jsem sem opět juknul a je tedy možné, že StK už si tohle asi nepřečte. Ale ještě k těm strakám. Mám je docela rád, jsou chytré a hezké.

To nebyl "humor",StK, jen okoukaná fakta. Mám za barákem asi 15 topolů, těch košatých, ne těch větrolamových. A hnízdí v nich opravdu hodně, mnoho, moc, strak. Stačí se jen přiblížit k plotu a hned vyrazí k leteckému útoku i s patřičnými zvukovými efekty. Nefotím je, mám jen jedno video, kde je na hanebný útěk zahnán můj kocour když se pokoušel z plotu přeskočit na větev "jejich" topolu s hnízdy. (Pořízené, draku, z bezpečné vzdálenosti.)

EK neznám, po ptáčcích nestřílím. Proti strakám mám jen dvě stížnosti. V červnu vstávají už po třetí hodině ranní. Dělají při tom tak příšerný rámus, že občas bych snad i střílel, kdybych měl čím a nebyl líný vylézt z postele. Straky jsou také neuvěřitelné bordelářky. Igelitové pytle s odpadem dokážou proklovat velice rychle, obsah pak roztahat po okolí a my (já a sousedé) to potom musíme uklízet. Věřím, že by se k odpadkům proklovaly i pertinaxem. Ale postavili jsme si na pytle boudičky a vyndaváme je co nejpozději před příjezdem popelářů. I tak to občas stihnou, ale většinou mají po ptákách.

Přečetl jsem si to po sobě, snad tam nemám hrubky.

drak řekl(a)...

Zda si to StK přečte, nebo ne, je tak trochu dílem náhody a toho, zda se vzpamatuje ta miniaplikace, která zobrazuje poslední došlé příspěvky, bez ní se ty nové u starších témat vyhledávají pracně.

Topoly jsou hezké, pohledné stromy, straky jsou zajímaví ptáci, ale v tomto množství a při těchto projevech už evidentně vynikají i stinné stránky jejich povah a soužití s nimi.

Straky ale rozhodně nejsou jedinými zvířaty, která dělají lidem ze života peklo, co se odpadků týče, umí to i psi, rosomáci, mývalové, medvědi a já nevím kdo všechno ještě, v Asii určitě opice a spousty dalších zvířat nesčetnými způsoby.

Nejsme dokonalí, proto někdy děláme hrubky. Ty vlastní navíc častokrát nevidíme. Protože nemám kdy nad tím trávit zbytek života, zase tak moc mi ho nezbývá, tak na ty mé tak trochu kašlu a ostatním odpouštím ty jejich. Jde mi spíš o obsah, názor a myšlenku, než o 100% a bezchybnou gramatiku, či hezká slova, ale když se to někomu jinému, nebo mě povede, beru to jako bonus.

Ernest řekl(a)...

Já tedy ten levý sloupec po straně. kde se zobrazují nové příspěvky, vůbec nesleduji. Jenom mám na papíru vedle klábosnice papír, a tam si zaznamenávám počet příspěvků u jednotlivých článků a to až k těm nejstarším aktuálně zobrazeným. A tak teď když jsem roloval dolů po článcích, tak jsem zjistil, že právě u tohoto článku se číslo 62 zvýšilo na 63. A hned jsem si tu diskusi otevřel. Jak prosté, milý Watsone!

drak řekl(a)...

Co si budeme povídat, dokud to udělátko v levém sloupci fungovalo, šetřilo to práci a paměť. Sledování čísel s příspěvky pod články sice možné je, ale abych si něco zapisoval, tak na to jsem přiznám se líný, většinou si těch pár čísel pasivně zapamatuji a po refreshi stránky se podívám, která z čísel pod články se zvýšila, mám-li pocit, že nějaké z nich je vyšší, obvykle se nespletu a najdu tam nový příspěvek. Také by se dalo udělat pár printscreenů, nebo si vytisknout úvodní stránku do PDFka a pak porovnat vytisknutá s těmi po refreshi, ale ruční zapisování mi už dnes připadne jako takové trošku předpotopní. No a kdyby člověk nebyl líný, tak by si mohl vyrobit nějaké svoje udělátko, které to bude sledovat samo a kdyby něco tak houkne, ale s tím už mám dnes hned 2 problémy, programuji zásadně už jen v sebeobraně, když se mi nepodaří najít program, který napsal někdo jiný a který dělá, co potřebuji, programování je časově náročné na to, že aby to člověk dělal dobře a rychle zároveň, musí to dělat skoro pořád a na to, zahlcen jinými povinnostmi, opravdu skoro není čas.

Tess řekl(a)...

Uf, tak snad už se mi podařilo rozchodit jiné udělátko, které sice ukáže jen pět nových komentářů a jen kousek, ale na rozdíl od starého funguje.
To staré se rozbilo celobogspotově :/

Šaman řekl(a)...

Děkuji, Tess, vypadá to přiměřeně dobře, ale tvůj koment se nezveřejnil.
\ :-?

Anonymní řekl(a)...

Možná, že když vstoupím jako extrní návštěvník, tak to bude fungovat? Uvidíme.
Šaman

Tess řekl(a)...

Otče můj, komentáře se objevují v levém sloupci se zpožděním. Vždycky se objevovaly se zpožděním.