pátek 28. prosince 2012

MOBY DICK: Drát ve křoví

Zakopání válečné sekery, nespokojenost lidu, zvláštní odpovědnost, cenově orientovaní zákazníci, lepší služby a nové zážitky.
**************************************************************
Neděle 23. prosince 2012, čtvrtá neděle adventní, zlatá nákupní
V Česku taje a prší. Zvedá se hlavně Berounka a její přítoky.



Prezident Václav Klaus si odpustil "čirou rozkoš" vyjádřit svůj nesouhlas s vládním příštipkaření v zákonech a neudělal další díru do potápějící se bárky českého státního bordelu: V pátek podepsal všech 16 zákonů, tak jak je dostal ze Sněmovny. Podepsal diskutabilní zvýšení DPH, jež nepovede k vyššímu výběru daní (aby ušetřil stamiliony podnikatelům, kteří už o jiné stamiliony kvůli nejasné výši daní pro rok 2013 přišli), rasistické zrušení daňových slev pro pracující důchodce (aby nebylo rasistické, muselo by zrušení být uplatněno u všech pracujících, ne jen u těch "přestárlých") i samoděržavé změny v přestupkovém zákoně (zákaz pobytu za opakované přestupky) z dílny exprimátorky Chomutova Mgr. Ing. Ivany Řápkové, poslankyně za ODS, jejíž "pravicovost" se kvalit Ku-Klux-Klanu dotýká.
Žena Moby Dicka: "Tajuplně získaný diplom na plzeňských právech, prodej pozemků v centru Chomutova spřízněným zájemcům za pouhých 350 korun za m2, nečinnost v dozorčí radě ČSA (dle expředsedy ČSSD Jiřího Paroubka odpovědnost za tunel o ráži 3,5 mld. Kč)…"
Mrtvá Kočka: "Třikrát a dost. Paní Řápková by měla mít zakázán pobyt v České republice."

V oblasti souostroví Senkaku/ Tiao-jü japonská ef patnáctka "přerušila let" let čínského letadla námořní hlídky. Čína požádala Japonsko o "vysvětlení a vážné projednání tohoto incidentu".
Žena Moby Dicka: "Vysvětlení? Nová japonská vláda!"
Mrtvá Kočka: "Ještěže ti Japonci čínský let jen »přerušili« a ne »zastavili«!"

Opoziční rebelové, seskupení v Selekově koalici, převzali kontrolu nad městem Bambari. V posledních týdnech už obsadili několik měst, toto je nejblíže hlavnímu městu Bangui, a to 300 km. Ozbrojení disidenti obviňují prezidenta z porušení mírové dohody z roku 2007. (Prezident François Bozizé stojí v čele Středoafrické republiky od vojenského převratu v roce 2003, v letech 2005 a 2011 pak vyhrál v demokratických volbách.)
"Pokud chtějí rebelové mír, musí začít vyjednávat." (Josue Binoua, ministr obrany SAR)
Tak rebelové vyjednávali, a čtyři z pěti skupin dodržovaly příměří už od roku 2008. Letos v srpnu vláda podepsala mírovou smlouvu s poslední povstaleckou skupinou CPJP. To bylo radosti!
"Dnes jsme zakopali válečnou sekeru, myslíme, že naše zpráva byla vyslyšena." (Abdoulaye Issene Ramadan, vůdce CPJP, 25.8.2012.) Stačily čtyři měsíce, a vše je jinak.
V SAR žije spousta kmenů, nejpočetnější jsou Gbajové, kteří tvoří ale jen třetinu obyvatelstva. Pak tu jsou Bandové (27%), Manzové (13%), Sarové (10%), Mbakové (4 %) a Jakomové ( 4%). Ostatní kmeny mají pod  2%. Ouřední řečí je francouzština. Ke křesťanství se hlásí polovina obyvatel (napůl katolíci a napůl protestanti), 35 % jsou pohané ("animisté")  a 15 tvoří % mohamedáni.
Mrtvá Kočka: "Abdoulaye Issene Ramadan, to nevypadá na křesťana."

"Argentina důrazně odmítá britský nárok na část území známou jako Britské antarktické teritorium." (Argentina.)
Žena Moby Dicka: "Jako »Britské antarktické teritorium« je toto území známo od roku 1908."
Za hranice svého jihopolárního panství považuje Spojené království území mezi 20° a 80° západní šířky. Uvnitř tohoto prostoru by chtěla Argentina mít taky svůj kus, a to  mezi 25° a 74° západní délky. Argentinci si na to vzpomněli r. 1943. A až teď si vzpomněli, že se jedná o "nový britský imperialismus", a volají britského velvyslance v Buenos Aires na kobereček. Neb královna Alžběta 2. dostala k šedesáti letům svého panování tenhle kus země jako "dárek", přesněji – byl po ní pojmenován jako "Země královny Alžběty".
Žena Moby Dicka: "To já znám třeba Zemi Františka Josefa, a ta žádnému Františkovi, ani Josefovi nepatří. Ale Rusku."
Mrtvá Kočka: "A to já zase znám Východočínské i Jihočínské moře, o kterých Čína tvrdí, že ostrovy v nich ležící patří Číně."

Pondělí 24. prosince 2012, Štědrý den
Česká média světí svatý svátek.

Právě vyšla další "Žlutá kniha" o mezinárodní situaci, tentokrát pro rok 2013. Každoročně ji v Pekingu vydává Čínská akademie společenských věd. Co čínští společenští šamani věští pro příští rok? Třeba i toto: "Eskalace územního sporu mezi Čínou a Japonskem ohledně ostrovů Tiao-jü  způsobila vážnou krizi v bilaterálních stycích. Nyní není vyloučeno, že mezi oběma zeměmi dojde k vojenskému konfliktu kvůli této otázce. Japonsko je jediná země, která se neponaučila z agresivní války během druhé světové války. Proto si svět musí všimnout jeho proměnlivé politické tendence… Nespokojenost lidu se neustále zvyšuje. Flexibilita diplomatického řešení této otázky se proto zmenšuje. Pokud Japonsko bude pokračovat v nesprávné cestě, čelí celá severovýchodní Asie vážné situaci."

Egyptský lid schválil v referendu novou mohamedánskou ústavu.
Tak "lid" – přesněji 64 % hlasujících.
Tak "schválil" – třetina přišedších voličů
Hillary Clinton vyzvala ústy svého mluvčího "všechny politické síly v Egyptě" k úsilí o "překonání vzájemných rozporů".
Žena Moby Dicka: "Što éto takóje »všechny politické síly v Egyptě«?"
Mrtvá Kočka: "Islámisté, kopští křesťané a nevěřící mohamedáni a nemohamedáni."
Pan prezident Mohamed Mursí v tom prý má (dle USA) "zvláštní odpovědnost".
Žena Moby Dicka: "Toho si je pan prezident bezpochyby plně vědom."
Mrtvá Kočka: "Až na to, že tu »zvláštní odpovědnost« cítí nepochybně nikoli vůči USA nebo křesťanům, ale vůči svému bratrskému Muslimskému bratrstvu."

Zase jako podle kopíráku, stejně jak asi před měsícem: Podle Le Figaro se Ruská federace a USA "dohodly" o ustavení přechodné vlády v Sýrii. Prezident Bašár Asad má zůstat do konce svého mandátu v r. 2014. Ústupkem opozici má být rozhodnutí, že již nebude moci více kandidovat. Drobný nedostatek velmocenské "shody" je v tom, že syrská rebelská povstalecká ozbrojená opozice (nový výraz pro syrské vzbouřence je "disidenti") "odmítla řešení, které by nechalo Asada u moci". (Chtějí mu uříznout hlavu.)

Prezident François Hollande (Francie) odmítl pomoc režimu prezidenta Françoise Bozizé (Středoafrická republika).

Úterý 25. prosince 2012, Boží hod vánoční
Ve "vyspělém světě" začaly "povánoční" výprodeje. Davy "cenově orientovaných zákazníků" se vrhly na cokoliv s visačkou "sleva".

"Bohatí Rusové" (vlci, co si urvali ze státního majetku, gangsteři, mafiáni a jiní kulturní pracovníci) se sichrují a pořizují si záchytná doupata za sovětským rubežom: Londýn, Paříž, Vídeň, Mnichov, New York, Švýcarsko…
Mrtvá Kočka: "Švýcarsko už ne. Tam kvůli přívalu Rusáků zavedli kvóty…"
Žena Moby Dicka: "Neříkej »Rusák.« To se těm, co Čechům nadávají do »Čecháčků«, nebude líbit."
Mrtvá Kočka: "Když je někdo státní zloděj, mafián nebo upír na utrpení ruského lidu, tak je to u mě Rusák!"
V samotném Rusku tak prodej luxusních nemovitostí (tři až pět milionů dolarů) klesá.
"Nejsou jasná pravidla hry, što sďélať, aby tě nezavřeli. Atmosféra je taková, že zavřít můžou každého úředníka a lidi řeknou, že to byl určitě zloděj." (Nejmenovatelný kremelský úředník pro moskevský časopis Vlast.)
"A budou mít pravdu." (Mrtvá Kočka.)

Zvláštní je, že nespokojení jsou zejména ruští bohatci. Dle agentury pro tvorbu veřejného mínění VCIOM je 60 % Rusů "spokojeno se způsobem svého života".
Žena Moby Dicka: "Tak »spokojeno«, nic jiného neznají než ruský způsob života…"
Mrtvá Kočka: "Takže jako ti otrávení mravenci Jiřího Suchého ze hry Elektrická puma: Nežeby byli spokojení, jenom nejsou nespokojení…"

Japonsko má nového premiéra. Je to Šinó Abe, a podle evropských měřítek se jedná o "pravicového liberálního demokrata". Před panem premiérem stojí mnoho těžkých úkolů: Musí zastavit deflaci a oslabit příliš silný jen, škodící vývozu – a vyhrát válku o ostrovy Senkaku.

Papež Benedikt 16. v tradičním projevu z balkonu nad Svatopetrským náměstím "odsoudil vraždění bezbranných v Sýrii".
Mrtvá Kočka: "O vraždění ozbrojenců se nezmínil."

Šestnácka také "vyzval Izraelce a Palestince, aby našli odvahu k jednání".
Mrtvá Kočka: "Palestince, aby našli odvahu nevyzmizíkovat Izrael, a Izraelce, aby našli odvahu nechat se bez odporu zabíjet."

Čína letos vypustila čtyři rakety se šesti družicemi navigačního systému Pej-tou, čímž jest systém kompletní. Tato čínská džípíeska pokrývá území planety v intervalu 55° - 180° východní délky a hodlá zde také konkurovat GPS. Uživatelé by měli být nejen z Číny, ale i ze "sousedních zemí" (od Afghánistánu přes Indii k Austrálii). Ředitel oddělení pro tento navigační systém Žan Čcheng prohlásil, že Pej-tou přinese  uživatelům "lepší služby a nové zážitky".

Středoafrická republika je bohatá na diamanty, uran a zlato, ale kvůli "politickým problémům" není toto bohatství zatím využito.

Středa 26. prosince 2012, Štěpán; 119. narozeniny Mao Ce-tunga, Velkého Kormidelníka a vraha milionů lidí
Dnešní slavný den byl vybrán k slavnostnímu zahájení provozu na vysokorychlostní trati mezi Pekingem a Kantonem, která by v budoucnosti měla být prodloužena až do Hongkongu. Rychlovlak urazí trať 2.300 km za 8 hodin při maximální rychlosti 300 km/hod. Čínská technologie vysokorychlostních železnic je (dle Číňanů) nejvyspělejší na světě. Tratě jsou stavěny na 350 km/hod, ale poté, co vloni vadná signalizace zapříčinila havárii u Wen-čou se čtyřiceti mrtvými a stovkami zraněnými, se povolená rychlost vlaků snížila.
Celková délka čínských tratí pro vysokorychlostní vlaky přesáhla 9.300 km. Čínská strana a vláda na jejich rozvoj věnuje desítky bilionů korun, zatím si půjčila jen $640 miliard. Cesta vlakem kvalitou převyšuje leteckou dopravu – je stejně drahá, není tak narváno, cesta trvá dvakrát déle, ale vlaky nemají zpoždění a spoje nejsou rušeny kvůli špatnému počasí.

"Vážený pane Fischere, je 23 let od pádu komunismu. Mně nejde o to zkoumat, co a jak jste dělal v KSČ. Chci vás jen požádat, abyste jako způsobný člověk v sobě zkusil najít dostatek slušnosti a coby bývalý dlouholetý člen komunistické strany nekandidoval na prezidenta naší republiky." (Tomáš Hanák, nejkrásnější herec ČR v klipu "Nevolte komunisty", který připravil ve spolupráci se Sdružením Dekomunizace.) Podle Hanáka není komunistou Miloš Zeman, ten byl z KSČ vyloučen.
"Tomáš to řekl dobře, Hanák. Měl byste fakt zvážit, jestli dál kandidovat. Vy jste byl dlouhý léta komouš." (Žito 44, kouzelník.)
"A vy jste byl zase dlouhá léta Daniel Landa, lumen z Bílé ligy s 90mm argumenty…" (Moby Dick)

Černomořské Soči, dějiště zimních olympijských her 2014, bylo zasaženo zemětřesením a korupcí. Zatímco při dnešním zemětřesení o ráži 5,3 dle Richtera nebyl nikdo zraněn, to druhé vedlo k tomu, že se od roku 2007 náklady na výstavbu olympijských objektů zvýšily více než čtyřnásobně na 1,4 bilionu rublů (asi 900 miliard korun). Už teď je zřejmé, že bombastické stavby nebudou po olympiádě patřičně využity, pouze už dnes ničí charakter (kdysi) klidného lázeňského střediska.

Prezident SAR François Bozizé požádal o pomoc proti rebelujícím disidentům Francii a USA. USA ji také odmítly a vyzvaly své občany, aby opustili zemi. Prchají také zástupci OSN.
Žena Moby Dicka: "To nevypadá na to, že by si povstalečtí opozičníci vzali k srdci radu pana ministra obrany Josuy Binoua."
Mrtvá Kočka: "Nevyjednávají, postupují."
Stovky lidí demonstrovaly před francouzskou ambasádou v Bangui za pomoc v boji proti blížícím se povstalcům.

Španělský státní fond pro konsolidaci bankovního sektoru oznámil, že státní banka Bankia má "zápornou hodnotu" 4,2 mld. €. Banka byla zestátněna v květnu, po puknutí španělské realitní bubliny. EU věnovala na její záchranu peníze, záchranu však prakticky zaplatí drobní akcionáři vynulováním svých investic.
Žena Moby Dicka: "Není mi jasné, proč Bankii potom »zachraňovali«?"
Mrtvá Kočka: "Aby ji očištěnou mohli zprivatizovat."
Žena Moby Dicka: "A proč si někdo místo toho raději nezaloží novou banku?"
Mrtvá Kočka: "Protože v té staré leží reality za miliardy."

Čtvrtek 27. prosince 2012, Jan Evangelista, v obč. kalendáři postupně Jan, Žaneta a teď i Melánie
Akcie banky Bankia spadly o 13 %.

"Tři." Tolik zbývá pracovních dnů do konce roku, včetně dneška.
Prezident Václav Klaus podepsal státní rozpočet na příští rok.
Prezident Barack Obama přerušil svou havajskou dovolenou a navrátil se do Washingtonu, aby s pány kongresmany projednal odvrácení pádu z finančního útesu, což za poslední rok a půl nestihli…
Jako finanční útes se označuje automatický rozběh opatření, které povedou k "vražedné kombinaci": zvýšení daní plus výdajové škrty.
Mrtvá Kočka: "Nebyli náhodou Amíci v Česku na studijní návštěvě?"
Nikoli, programové zadlužení zavedli v USA zcela samostatně, hned jak nebyli schopni udržet zlatý standard. Za panování Baracka Obamy vzrostl státní dluh USA z 10 na $16,4 bilionu, což je "povolený dluhový strop", který bude dosažen během několika dní, zatímco "reálný bankrot" hrozí Americe "až" v roce 2020.
Mrtvá Kočka: "Takže k němu dojde vinou dalšího prezidenta…"

"Fiskální útes v USA může mít pro globální ekonomiku mnohem horší důsledky než současná dluhová krize v eurozóně". (Michael Feroli, ekonom banky JP Morgan.)

V USA sněží a fouká. "Soustava zimních bouří" se z jižní a střední části země přesunula na severovýchod. Spousta silnic je průjezdná jen s problémy, statisíce lidí zasáhl blackout, jsou rušeny stovky letů. Počet obětí zimního počasí je 15, včetně dopravních nehod. Kalamita zasáhla i Kanadu, jako by ani prosinec nebyl. Nejvíce křičí v Montrealu. Napadlo dvacet pět cenťáčků, finálně to má být až 45.

Do volby prezidenta České republiky zbývá 15 dnů. Odvržený prezidentský kandidát Tomio Okamura podává Ústavnímu soudu stížnost na to, že "stát pošlapává základní práva občanů".
Žena Moby Dicka: "Základní právo občana stát se prezidentem?"
Mrtvá Kočka: "Ne, základní právo fixlovat."
Tokio Omamura: "Zkušenosti nás učí, že cesta k popření demokracie je lemována demokratickými postupy. Na základě úspěchu ve svobodných volbách se dostal k moci Adolf Hitler, stejně tak i Stalin. Nejsou to však svobodné volby, když lze oprávněně pochybovat o přívlastku svobodné a demokratické." (Přičemž pan kandidát obhajuje náckovského vraha a demokratičnost dnešních komunistů, zatímco minulí komunisté prý, tedy krom "stalinistů", jen rozvíjeli ideu "lidového komunismu a socialismu"…)
Mrtvá Kočka: "Troubo!"

Klára Alžběta Samková, odvržená prezidentská kandidátka, která odmítla shánět blbých 50 tisíc podpisů, si stěžovat nebude. Stačí jí, že sepsala stížnost za Tomia. Pan senátor tak bude hřebíčkem, kterého hodlá paní advokátka mlátit tak dlouho do hlavičky, až ÚS zruší prezidentskou volbu vůbec.
Žena Moby Dicka: "To se tak mstí za to, že Senát odmítl r. 2003 návrh prezidenta Klause, který ji chtěl jmenovat soudkyní ÚS…"
Adam Batuna, další Okamuří advokát: "Dosavadní rozhodování ministerstva vnitra a Nejvyššího správního soudu zásadně porušují právo na soudní ochranu a svobodný přístup k voleným funkcím."
Kdyby Ústavní soud stížnosti nevyhověl, zákony nevyhlásil za protiústavní a Okamuru nevrátil mezi kandidáty (a nejmenoval prezidentem - MD:), podá pan advokát žalobu k Evropskému soudu pro lidská práva.
Mrtvá Kočka: "Právníku!"

Různí mudrcové poukazují na to, že bez prezidenta zle nebude, nahradí ho premiér, předsedkyně Sněmovny a předseda Senátu. Mudrci už neříkají, co by bylo po svržení anebo demisi vlády a případných předčasných volbách, tedy v situaci, kdy by vláda byla v demisi a Sněmovna neexistovala.
Přímá volba by se prý klidně mohla konat na podzim "už podle upravených pravidel". Kandidáti by však mohli mít problémy kvůli financování volební kampaně…
Žena Moby Dicka: "Mudrcové netuší, že by to nebyl »odklad voleb«, ale »nové volby«…"

I když to Ústavní soud za dva týdny evidentně nestihne, protože by měl vyslechnout i zástupce Sněmovny a Senátu, snad by to mohl stihnout další měsíc. A volby by šlo posunout o 7 týdnů. Ale jsou tu ty kleté termíny, jako např. začátek volební kampaně a tisk a předání volebních lístků voličům. Průser je, že volby (i volební kampaň dnešních kandidátů ve veřejnoprávní ČT) by ÚS měl zastavit předběžným opatřením praktiš hned, aby nebyla narušena "rovnost soutěže". Jauvejs!

"Byla to chyba, ze které jsem se poučil. Třeba i v tom, že by mě nikdy nenapadlo jít prosit o podporu na sekretariát KSČM, či kterékoli jiné politické strany. Kandiduji proto, že mě do volby nominovalo 100 tisíc občanů, které oslovil můj program a kteří na jedné straně zvážili mou minulost a na druhé straně fakt, že jsem nikdy nikomu neublížil, nikoho neudával, nebral úplatky a snažil se 23 let odvádět tu nejlepší práci."(Jan Fischer v odpovědi Sdružení Dekomunizace.)
"Každý se může zapojit do kampaně, jak se mu líbí, zvolili tento způsob a já jejich nesouhlasný názor respektuji. Divím se ale, že autorům výzvy nevadí, že tím pomáhají na Hrad Šloufovi, Zbytkovi, aféře Bamberk, akci Olovo, kauze D47 a dalším synonymům nečistých praktik." (Jan Fischer pro Novinky.cz naráží na kámoše svého největšího soka Miloše Zemana.)

Místopředsedkyně vlády Karolína Peake pojedla vánoček a rohlíků, užila si vánoční nálady a svolala na 3. ledna schůzku vedení strany LIDEM. Kolegové z předsednictva i z poslaneckého klubu se mají poradit, jestli partaj setrvá ve vládní koalici do voleb, anebo jestli skutečně 10. ledna 2013 prásknou dveřmi.
Žena Moby Dicka: "U vědomí vážnosti situace a s ohledem na dějinnou odpovědnost hrdině setrvají, ačkoli nesouhlasí."
Mrtvá Kočka: "A dveřmi prásknou až 10. ledna 2014…"

Na Kladensku ležel v křovinatém porostu spadlý drát elektrického vedení. Výstrahy, aby se ho nedotýkal, nevyslyšel jeden kňour a jeden pes na procházce. Panička toho psa byla proudem zasažena a poraněna, obě zvířata byla zabita. To prase tam leželo několik dnů, hned vedle drátu. Zemní spojení nebylo provozovatelem sítě za tu dobu zaregistrováno. Drát tam ležel nejspíš "delší dobu", a buďto ho někdo strhl při kácení stromu, či křovin, anebo ho někdo nastražil úmyslně. Podle police je "vyloučeno", že by elektrické vedení spadlo vlivem povětrnostních podmínek.

Je to trochu jako s houštinou našich zákonů: Strká do nich někdo drát pod napětím omylem, z hlouposti, neznalosti anebo naschvál? Ale rozdíl je v tom, že za drát ve křoví může nedbalec vyfásnout až dva roky.

"Pavel Bém nebyl obviněn, byl pouze skandalizován zveřejněním odposlechů (s jistým Romanem Janouškem, který Mazánka řídil - MD). Pokud ho jeho místní organizace vezme zpátky, automaticky by se měl stát členem klubu.“ (Marek Benda, poslanec ODS ke zprávě, že nejslavnější sněmovní horolezec hodlá pozastavit své pozastavení členství v partaji.) Rovněž pan premiér je tomu prý "nakloněn". Byla by to svým způsobem rehabilitace kajícího se hříšníka: Pavel B. už delší dobu hlasuje s koalicí.

Ve městě Xanthi na severovýchodě Řecka přepadli v noci neznámí muži 33letou ženu před domem, v němž bydlí její rodiče, ke kterým přijela na Vánoce na návštěvu. Pokusili se ji znásilnit, a když se jim to nepovedlo, pobodali ji, polili benzinem z nádrže přistaveného motocyklu a zapálili. Mladá žena uhořela. Pachatelé si odnesli její kabelku. Kdo mohl takovou prasárnu udělat?
Mrtvá Kočka: "Možná někdo, kdo nesvětí Vánoce."

Třiadvacetiletá indická studentka, která byla 16. prosince v jedoucím autobuse znásilněna a zbita šesti muži, byla na vládní útraty převezena do vyhlášené kliniky v Singapuru. Nyní je kritickém stavu a bojuje o život.
Kdo mohl takovou prasárnu udělat…
Včera spáchala v Indii sebevraždu sedmnáctiletá dívka, která se před měsícem také stala obětí skupinového znásilnění. Vzala si život poté, co se ji snažil vyšetřující policista přesvědčit, aby nepodávala obvinění proti násilníkům a provdala se za jednoho z nich.
V Indii se teď pravidelně konají bouřlivé demonstrace proti takovým prasárnám. Jejich účastníci požadují, aby vláda zakročila proti obtěžování žen, ať už se jedná o "prosté" osahávání nebo vážné násilí. Protestující požádují pro tato prasata zavedení trestu smrti nebo nucenou kastraci.

"Ženy provokují ty nejhorší instinkty a měly by zpytovat svoje svědomí a ptát se: Nepřivodily jsme si to samy?… Faktem je, že ženy stále více provokují, stávají se arogantními, věří, že jsou soběstačné, a situaci zhoršují… Děti jsou ponechány samy, domovy jsou špinavé, jídla jsou studená anebo z polotovarů, oděvy zamazané“. (Piero Corsi, katolický kněz z italské Ligurie ve vánočním bulletinu své kongregace, kde zveřejnil své "zamyšlení" nazvané "Ženy a násilí na ženách - zdravá sebekritika. Jak často provokují?“, kde dovozuje, že za  domácí a sexuální násilí si ženy mohou samy.) Když Corsiho "myšlenky" zveřejnili věřící na Facebooku, rozhodl se padre vzít si "delší dovolenou".
Mrtvá Kočka: "Ano, vykastrovat. Stejně to nádobíčko nepotřebuje."
Hele, tohle prase zrovna Vánoce světí!

Rusko oficiálně popřelo pondělní zprávu listu Le Figaro. Ohledně Sýrie žádnou dohodu s USA nepřipravuje.
Mrtvá Kočka: "Ale mělo by."
Žena Moby Dicka: "Zvláštní je, že Rusové s popřením čekali tři dny… Když přitom slaví Vánoce později."
Mrtvá Kočka: "Ale vědí, kdy je slaví NATO. Tedy zatím slaví."

Dle Al Jazeery se syrský prezident Bašár Asad hodlá uchýlit do azylu ve Venezuele.
Mrtvá Kočka: "A mohl by jim tam klidně dělat prezidenta."
Zprávu citoval i web státního ruského rozhlasu Hlas Ruska, tak to asi bude pravda. Ostatně Bašár s rodinkou už možná nastupuje na některou ze sovětských vojenských lodí, které dlí na ruské vojenské základně v syrském Tartu.
Ostatně ruskosovětské námořnictvo jezdí na své pravidelné lince do Venezuely právě přes Sýrii.
Mrtvá Kočka: "Rusko se už připravuje pořídit si náhradní základnu na Kypru."

Čína letos vypustila čtyři rakety se šesti družicemi navigačního systému Pej-tou, čímž jest tento systém kompletní. Tato čínská džípíeska pokrývá území oblast v intervalu 55° - 180° východní délky, na kteréžto ploše hodlá také konkurovat GPS. Uživatelé by měli být nejen z Číny, ale i ze "sousedních zemí" (od Afghánistánu přes Indii k Austrálii). Ředitel oddělení pro čínský družicový navigační systém Žan Čcheng prohlásil, že Pej-tou přinese  uživatelům "lepší služby a nové zážitky".

"V žádném případě nebudeme zasahovat do vnitřních záležitostí zemí, ani v případě Středoafrické republiky. Takové dny jsou dávno pryč.“ (François Hollande, francouzský prezident, opět odmítá pomoc SAR.) V zemi je 250 francouzských vojáků, kteří chrání letiště, ti by asi stačili na potlačení vzpoury. Situaci v zemi také dlouhodobě sledují a ovlivňují francouzské tajné služby.
Franta myslel nejspíš celé dvacáté století, kdy tuto oblast Francie kolonizovala, po osamostatnění pak podporovala její papaláše hospodářsky a vojensky. Roku 1979 Francouzi v operaci Barracuda svrhli "svého hajzla" lidožravého císaře Jean-Bédela Bokassu. Místní vládu v boji proti povstalcům podpořila Francie letecky ještě roku 2006.
Žena Moby Dicka: "To byl ještě jiný prezident a jiná vláda."
Mrtvá Kočka: "A jiná Francie."
Dnes hází bobek i na vlastních 1.200 občanů v zemi. Že prej "zabezpečení jejich ochrany je záležitostí pouze středoafrické vlády". Američané své občany evakuují. Francouzi jen své diplomaty s rodinami.
Stovky protestujících v Bangui zaútočily na francouzský zastupitelský úřad. Zároveň roztrhali vlajku Francie. Nelíbí se jim pasivita francouzských jednotek.
Zástupci vlády a ozbrojených rebelujících disidentů se mají sejít k mírovému jednání. Rebelové slíbili, že do Bangui nevstoupí. A kdyby náhodou vstoupili, pak zachovají neutralitu a bezpečnost cizích zastupitelství. Co ještě slíbili?
Mrtvá Kočka: "Diamanty, uran a zlato."

A co kdo slíbil, že se dnešní Francie montuje do "vnitřních záležitostí" Sýrie???

Pátek 28. prosince 2012
"Dva." (Pracovní dny, než se USA zřítí z finančního útesu.)
Senát ČR schválil úpravy debilních úprav debilních zákonů. Pěstouni a nezaměstnaní si i po 1. lednu 2013 budou moci vybírat sociální dávky bez nutnosti mít další skvělý vynález našeho nefungujícíhoo e-governmentu, totiž bájeslovnou sKartu. Oni ji totiž nemají, nemusejí ji mít a ani nemají možnost ji mít!!!

Senát ČR schválil zákon, podle kterého budou mít soudci a státní zástupci plat ve výši 2,75násobku průměrného platu v nepodnikatelské sféře.
Žena Moby Dicka: "Státní ouřady by měly přijmout nové uklízečky s minimální mzdou, aby se ušetřilo!"
Soudci měli trojnásobek, vláda jim dala dvouapůlnásobek, oni se obrátili na ústavní soudce, a ti řekli, že dvouapůlnásobek je neústavní. Ministr spravedlnosti chtěl trojnásobek. Ministr financí teď zkouší, jestli projde tohle "kompromisní" snížení na 2,75x zvýšení. Ušetří se tím 2 miliardy z rozpočtu.
Žena Moby Dicka: "To znamená, že se 2 miliardy navíc utratilo!"
Mrtvá Kočka: "A nešlo ze strany ústavních soudců náhodou o rozpor zájmů???"
Žena Moby Dicka: "Nadprůměrné platy by měli mít všichni. Stát jinak pošlapává základní práva občanů!"
Víc budou mít díky pozměňovacímu návrhu poslanců a schválení senátory i poslanci a senátoři. Učitelé ne.
Oba zákony sfoukli senátoři za půl hodiny, a pak spěchali zase ke svým vánočkám. Václav Klaus se už asi taky těší na lyže.

Hrající trenér fotbalových Třeboradic, bývalý reprezentant Václav Drobný (32, kapitán mistrů Evropy do 21 let r. 2002, televizní spolukomentátor) si na medvědínské sjezdovce sedl na bob a odjel svým kamarádům z dohledu. Byly dvě hodiny ráno. Ve spodní části vyjel z trati, narazil do stromu a rozbil si hlavu. Podchlazeného sportovce zachraňovala Horská služba. V hradecké fakultní nemocnice pak zemřel. Po sobotním úmrtí třiačtyřicetiletého lyžaře na zjezdovce z Černé hory jde o druhou oběť zimní sezóny v Krkonoších.
Žena Moby Dicka: "Já jsem myslela, že sjezdovka je pro sjezdaře, a ne pro bobisty."
Mrtvá Kočka: "Znáš to: Ve dvě hodiny v noci takhle před silvestrem ti to je jedno."
Žena Moby Dicka: "Neznám."
Mrtvá Kočka: "Proto seš živá."

Na lyže, Václave, nikoli na boby! A helmu na hlavu!!!

V Ostravě se stojí fronty na poslední bezplatné kontroly podezřelých domácích lahví. Z 1200 vzorků jich bylo 10 % závadných.
Mrtvá Kočka: "Pijte rychle, už se stmívá!"

Metylová epidemie se přesunula do Polska, které má během Vánoc potvrzeno šest obětí, u dalších čtyř rozhodne pitva. Stovky otrávených leží v nemocnicích.

V Česku prší a taje. V Táboře praskla provizorní hráz, vybudovaná kvůli odbahnění rybníka Jordán.

Expolicejní exprezident Petr Lessy podal k Městskému soudu v Praze žalobu proti dvěma rozhodnutím ministra vnitra Jana Kubiceho o propuštění ze služebního poměru. Jak byl Lessy za pomluvu exkolegy potrestán soudním příkazem, vydaným Obvodním soud pro Prahu 7 už 19. prosince se ještě neví, protože pošta ho zatím nedoručila. Inu – Vánoce!

Francouzská stavební skupina Vinci si jako vítěz tendru kupuje za 3,1 mld. € státní portugalskou letištní společnost ANA. Portugalsko tím splnilo domácí úkol zprivatizovat majetek za 5,5 mld. €, což byla podmínka, kterou se zavázalo splnit za finanční dopomoc 78 miliard €. od EU a MMF. Už dříve totiž Portugalsko prodalo podíly v energetice za 3,4 mld. €.
ANA i energetické firmy byly ziskové, stát tedy přichází dlouhodobě o dividendy.
Žena Moby Dicka: "A co prodáte příště?"
Mrtvá Kočka: "Ztrátové firmy."
Žena Moby Dicka: "On je někdo koupí?"
Mrtvá Kočka: "Nepochybně. Když mu stát připlatí."

Pákistánský Talibán nabídl pákistánské vládě příměří: Stačí, když se zavede šaríja a zruší spojenectví s USA. Vláda tuto skvělou nabídku nepochopitelně označila za "absurdní".

46.000 vyčůránků neoprávněně pobírá starobní důchody. Řecký erár tak přichází ročně o 320 mil. €. Řecká prokuratura je začne "vbrzku" stíhat, jen co ministr práce Jannis Vrustis předá patřičné seznamy prokuratuře.

V Hormuzském průlivu, Ománském zálivu a severních částech Indického oceánu, celkem na ploše zhruba jednoho milionu kilometrů čtverečních začalo cvičení íránského námořnictva Velaját 91, které potrvá do středy.
"Jeho cílem je ukázat vojenské schopnosti ozbrojených sil bránit hranice Íránu a zároveň vyslat poselství míru a přátelství sousedním zemím." (Admirál Habíbolláh Sajjarí, velitel íránského vojenského námořnictva.)
Žena Moby Dicka: "Jakože budete střílet jen na lodě nesousedních států?"
"Pokud se vnější síly, vedené Západem pokusí vytvořit nestabilitu v Hormuzské úžině, měly by si uvědomit, že Írán odpoví jako první a bezpochyby ohrozí jejich bezpečnost." (Esmail Kosari, člen íránské Komise pro zahraniční věci a národní bezpečnost.)
Mrtvá Kočka: "Když odpovídáš, jsi druhý. Když jsi první, útočíš."

"Eurozóna má už nejhorší část dluhové krize za sebou." (Wolfgang Schäuble, německý ministr financí.)

Sobota 29. prosince 2012
Mrtvá Kočka: "A nejlepší před sebou."
Žena Moby Dicka: "Što éto takóje »nejlepší« v dluhové krizi?"
Moby Dick: "Až se bude splácet ten bilion nekrytých eur, co letos vyletělo z oken."

Mobyho menažerie přeje přežití silvestra.
----------------------------
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

65 komentářů:

Starý kocour řekl(a)...

MMD, tedy Myslíte Moby Dicku, že si ještě někdo pamatuje na to, jak byl "zastaven" let zboudilého korejského linkového(?) letadla na Sachalinem?
Dodnes nejsou relevantní informace o tom, co se vlasyně tehdy stalo a proč se to stalo.
Viz...

Starý kocour řekl(a)...

A ještě jedna poznámečka Starého nevěřícího Kocoura.
Počítejte se mnou:

Egypťanů bylo k roku 2012 cca ........... 82 285 000
Dětí a mládeže je 33% t.j cca ........... 27 145 000
64% Egypťanů může volit, t.j. cca ....... 52 882 000
z toho k volbám přišla 1/3 t.j. ......... 17 378 600
z čehož hlasovalo "pro" 64% t.j. cca .... 11 122 300
Takže nehlasovalo nebo bylo proti cca ... 41 759 700
Muslimů je 90% obyvatelstva, tedy ....... 74 056 500
Muslimů nehlasujících nebo proti bylo ... 62 934 200
Takže 11 122 300 muslimů vnutilo svůj názor 62 934 200 ostatním.
Tedy 15 procent ovládlo procent 85.
A to nezapočítáváme 823 000 křesťanů a 200 židů.
(Ne tisíc. 200 "kusů" židů. Být v Egyptě židem je asi dost obtížné.)
============================
Opravdu, smetanu a správně nastavené referendum ničím nenahradíš...
Až tu zase bude někdo psát o "demokracii bez přívlastku" a "nezpochybnitelné vůli lidu", tak si račte, milí štamgasti, vzpomenout na tenhle ukázkový příklad.
Matematika pro pátou(?) třídu pro jeho pochopení postačí.

Zdroj: Wiki: Demografie Egypta a oficiální výsledky egyptského referenda o nové ústavě.

Starý kocour řekl(a)...

A napotřetí:
Drát ve křoví je (možná) skutečnost. Ale zcela určitě krásná metafora.
Za našich mladých let byl ve křoví tak leda klobouk...

Anonymní řekl(a)...

Na "ukázkový příklad" bude dobré si vzpomenout po nějakých senátních volbách, kdy bude nějaký uvědomělý pindal pindat o zřetelném mandátu při 16% volební účasti a drtivém 53% vítězství...

A.S. Pergill řekl(a)...

K tomu 27. 12.:
Ukazuje to v podstatě názorně, že křesťané jsou v podstatě stejný lidský odpad jako muslimové. Jen jsou (naštěstí) od francouzské revoluce v Evropě systematicky potlačováni, takže nemohou prosazovat vše, co chtějí, co jim jejich zrůdná víra přikazuje. EU, ale v podstatě celému světu, chybí ty komunistické lágry, kam u nás (ale i v jiných lido-demo) zavřeli tu nejhorší křesťanskou sběř. Teď by se to samé mělo udělat se sběří muslimskou.
V oblasti praktické politiky to znamená podporovat síly, které nebudou mít strach nebo skrupule něco podobného udělat.

A.S. Pergill řekl(a)...

K tomu Okamurovi a spol.:
První problém je, že se senátoři a poslanci (či jejich významná část) prohlásili za "nadlidi" jejichž hlas má mít váhu za tisíce až desetitisíce normálních občanů.
Druhý problém spočívá v tom, že se 50000 podpisů nedá v reálném čase překontrolovat, kontroluje se pouze, zda osoba daného jména má na udané adrese trvalé bydliště. Jinými slovy, kdo se dostal k databázi jmen a adres občanů (a to např. pro J. Fischera jako vysokého státního úředníka nemohl být problém), ten prostě mohl sepsat dostatečný počet jmen a adres s nízkou chybovostí. (Asi by se to dalo poznat podle toho, že v chybách těchto souborů podpisových listin bude vyšší počet lidí, na dané adrese dříve zemřelých - to se však, patrně záměrně, nekontrolovalo.
Třetím problémem je vysoká pravděpodobnost, že značné procento chyb bylo dáno tím, že do podpisových archů část lidí nepsala trvalé bydliště, ale adresu, na níž reálně bydlí - to může být charakteristické např. pro Okamurův elektorát.

Faktem je, že v sousedním Rakousku stačí kandidátovi 6000 podpisů, které jsou ale verifikovány na jejich poštách - v zásadě by se dal při rozumně stanoveném počtu podpisů využít i náš obdobný systém.

informace řekl(a)...

Pergille,
katolici jsou porad stejna sber jako v minulosti. A kde muzou, tam se pokousi diktovat sve podminky. Podivejte se na Italii, tam ted Monti za podpory Vatikanu dava dohromady klerikalne neofasistickou volebni listinu. Za ucasti velkoprumyslniku a kongregace biskupu.
Pry aby moralne ocistil politiku.

Pro cenzory: jestli mi to znova smazete, prestanu do toho vaseho holubniku prispivat.

Starý kocour řekl(a)...

Proč bychom Pergille používali něco, co už vyzkoušeli jinde a funguje to, že? My to přece zvládneme sami! Blbé, ale naše. A to nejsou jenom zákony o přímé volbě. To je fůra dalších zákonů. Ony ty "partikulární zájmy" jsou v Češích asi předprogramované. Heslo je:"Nechci přece tu slevu zadarmo!"
Poznámka: Stěžoval jsem si na T-Mobile, že mi nefunguje jedna funkce - kalendář Google. Po několika urgencích, kdy se po mnoha dnech zjistilo, že to nefunguje žádnému klientovi T-Mobile mi zavolala nějaká slečna/paní a sdělila mi skvělou novinku, že se tím opravdu bude operátor zabývat. Ale hned dodala, že mi nemůže být poskytnuta žádná sleva. O slevě ale nepadlo ani slovo, jen jsem chtěl, aby opět věc opět fungovala tak, jako léta předtím.

Takže ty zákony asi máme taky "se slevou" a tudíž bez záruky.

Harpyje řekl(a)...

Je moc hezké, když si hoši (a holky), co spolu mluví, vzájemně tak dobře rozumí, jako zde v této hospůdce. Udělal jste, Šamane, maximum pro zvýšení úrovně diskuse na Vašem blogu, když jste vyhodil Vv. Byl drzý a provokoval.

Dozvědět se, že "EU, ale v podstatě celému světu, chybí ty komunistické lágry, kam u nás (ale i v jiných lido-demo) zavřeli tu nejhorší křesťanskou sběř", je dalším krokem v tomto směru. Něco podobného se našinec nedozví ani na Hraničáři, orgánu bývalých strážců hranic míru a socialismu.

Pro útlocitné nátury, jako je například křesťanská sběř, se taková tvrzení rovnají souhlasu s holocaustem. "Teď by se to samé mělo udělat se sběří muslimskou". Tak se těšme.

Nechci Vám do toho kecat, Šamane, ale není divu, že na tomto blogu chcípá pes. Diskutéři si vzájemně tak dobře rozumí, že nemají potřebu diskutovat.

Kopretina řekl(a)...

Když je ty Vánoce...
http://www.youtube.com/watch?v=h7PXFVadYzs

Kopretina řekl(a)...

Pergill je Pergill a vede jen silácké řeči, jako většina z diskutérů na internetu. Nevěřím tomu, že by Nikdo z diskutérů by nešli bojovat do skutečné války, na to nikdo z nás nemá, tedy myslím si to, můžu se mýlit, třeba naopak kdokoliv z Vás je schopen bojovat na tu kterou stranu.

Šaman řekl(a)...

Vážená Harpyje,
ban dostal VV (nyní vystupující pod nickem Strašná svině) kvůli trollení, ne kvůli obsahu příspěvků. Více nebudu upřesňovat, psal jsem o tom mnohokrát. To neznamená, že jsem spokojenej s obsahem ostatních příspěvků. Souhlasím s Vámi, že A.S.Pergill ve svých komentářích pronáší tvrzení rovnající se souhlasu s holocaustem. On ostatně pronáší tvrzení, ve kterých vlastně souhlasí i s tím holocaustem přímo (podíl civilizování židovstva pomocí systematických pogromů).

Také jsem s ním mnohdy nesouhlasil, ani s tím, co píše o křesťanech a obecně o jakýchkoli věřících, včetně mohamedánů, ale já tu jsem nikoli proto, abych souhlasil s komentáři. Ani abych četl všechny komentáře a psal je, i když to občas činím. V mých článcích snad souhlas s holocaustem nenajdete. V několika článcích jsem už svůj postoj k hloupým tvrzením ASP jasně vyjádřil.

Prohlašuji, že nejsem zodpovědný za to, co čtenáři napíšou. Jsem odpovědný za to, že je nevyhodím, ale jinak tu odpovědnost si nese každý komentátor sám. Já mu jen umožňuju jeho svobodu slova, za tu svobodu on nese zodpovědnost. To je můj "právní názor", i když europrávníci si možná myslí něco jiného.

Osobně trpím, když takové obludnosti od ASP čtu, ale jinak bych se nedověděl ani já, ani další návštěvníci blogu, co je možno taky vyrobit za zrůdnosti. ASP je dospělý, a snad ví, že se dopouští trestných činů hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob - § 355 trestního zákoníku, hlava X. (trestné činy proti pořádku ve věcech veřejných):

(1) Kdo veřejně hanobí
a) některý národ, jeho jazyk, některou rasu nebo etnickou skupinu, nebo
b) skupinu osob pro jejich skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že jsou skutečně nebo domněle bez vyznání,
bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

(2) Odnětím svobody až na tři léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1
a) nejméně se dvěma osobami, nebo
b) tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

Ale nebudu ho práskat, protože ta svoboda slova má pohyblivou hranici. A teoreticky bychom zde mohli být zavřeni všichni, včetně těch, kteří nadávají Čechům do čecháčků. To bych pak musel zavřít diskusi úplně. A možná i vyhodit Moby Dicka či jeho Mrtvou Kočku…

Tedy zrovna tak, jako se někomu nelíbí (třeba zrovna mě) některé Vaše názory ohledně sudeťáckých organizací, nelíbí se mi (milionkrát víc) ASPergillovy zvrácenosti. Ale protože jsme na blogspot.com, nechávám (zatím) zde svobodu slova na amerikánský způsob.

Ale protože jsem jenom člověk, nezaručuju že nebudu mazat třeba odkazy na oplzlé obrázky, anebo že se lidsky na někoho nenaštvu.

No a jinak to tady hodlám provozovat tak jako dosud – až do prvního mého odsouzení za hanobení, kterého se zde dopouštíte vy, mí komentátoři...

\ :-I

Starý kocour řekl(a)...

Tak jako jsou silné řeči valnou většinou prázdné a nejsou myšleny vážně, tak jsou odsudky těchto názorů neúčinné, pokrytecké.
Odsoudit halasně někoho "v souladu se všeobecně přijatým názorem" - na to je třeba opravdu "hodně občanské odvahy"!! [;>))
Zjednodušování je na obou stranách, ale jak praví Šaman - kde najít hranici? Kde je to jen názor v rozmezí "slušnosti" a kde už slušný není?
Když to vezmete z širší dějinné souvislosti - většina pokroku ve společnosti vznikla revolucí. A každá revoluce začíná tím, že se říkají věci, zcela neslučitelné se stávajícím řádem. To vyhazování z oken nebo věšení na lucernách přichází až potom. Napřed je přece verbální, myšlenkový a ideový nesouhlas s pokryteckým řádem. Kázat vodu a pít víno - například.
Bytostně nesnáším konformní přetvářku - to jsou ty mé oblíbené "císařovy šaty", za kteréžto přirovnání se mě někteří pokoušejí zesměšňovat. A za "ovčany", občany, kteří se chovají jako ovce.
Zrovna tak ale nemám rád rázné, jednostranné odsudky. Protože ať vezmete jakýkoliv výrok, vždy bychom si měli potichu říct s židovským mlíkařem Tovje ze vsi Anatěvka: "Ovšem na druhé straně..."
====
Mimo jiné: "Veřejné hanobení" je zákon tak dokonale "gumový", že se dá použít místo pendreku na kohokoliv, kdo má jiný než oficiální, převládající názor. Názor ne většiny ale názor momentálně vládnoucí skupiny. Připomenu: Schvalování atentátu na Heidrycha. Pokud se někomu zdá, že se od sebe velmi liší, doporučuji si je znova oba přečíst. Nebo tzv. "pendrekový zákon", přijatý v ČSSR po roce 1968. Buď budeme konformní se zákony ČR, nebo se zákony EU (liší se!) a budeme stále mlčet - pak se skutečně můžeme nazývat ovčany. Nebo nebudeme a na "ovčácké psy", kteří tu mají udržovat "morálku" občas vyceníme ty své ubohé, ovčí zuby. Možná nevyhrajeme - ale aspoň jsme se pokusili, že?
P.S.: Víte, jak "špatně" jsou placeni úředníci EU? Já jsem jen ty částky neprůkazně slyšel - ale ihned jsem pochopil, proč jsou tak dokonale loajální.

...toho píseň zpívej!

informace řekl(a)...

Kdyz dovolite, vyjadrim se i ja. Pokud jde o italske katoliky, jsou to skutecne lidi netolerantni, dolezli, kteri vam mluvi klidne do osobnich veci - jak mate vychovavat deti, jake delky maji byt vase sukne a pod.
Jestli se dnes ty skalni, to znamena vsechny ty jejich organizace sdruzuji pod praporem Montiho, za schvalovani Vatikanu a italske kongregace biskupu, vidim v tom hrozbu pro demokracii. A to nejen ja. Krome toho jde o zasahovani ciziho statu do italskych vnitrnich zalezitosti. To je me mineni a za tim stojim. To za prve.
Za druhe. Jak je znamo a jak mi je dosud vytykano, nesouhlasila jsem s vyloucenim VV z diskuzi. Povazuji ho za osobu inteligentni, pronikaveho intelektu, i kdyz musim uznat, ze posledni dobou prehanel. Snazila jsem se mu domluvit, pomoci mu, ale on na tohle ucho neslysel. Ja jsem s nim osobne mela jen nekolik rozepri, ktere jsme si vyridili mezi sebou bez velkych cavyku.
Pőkud jde o odkazy na oplzle obrazky, mate-li na mysli karikaturu Montiho, ktery proplachuje streva italske ekonomice ricinovym olejem, mohu Vas ujistit, Samane, ze ta karikatura byla uverejnena radou italskych novin, jak osstatne vyplyvalo z odkazu. Italove zrejme nejsou tak rafinovaneho vkusu jako Cesi. Mam za to, ze jste zase jednou prestrelil ve sve utlocitnosti.

StK řekl(a)...

To víte Informace, co chcete od starého blbého Kocoura.
Pronikavá inteligence, láska ke zvířatům, ale ani třeba skvělá hra na klavír nejsou tím jediným parametrem, podle čeho my, staří Kocouři posuzujeme lidi. I někteří hromadní vrazi se vyznačovali pronikavou inteligencí. Ta je mi málo - a Šamanovi asi taky. Vytrvalé napadání spoludiskutujících, stále stejné floskule. To možná je příznak "pronikavé inteligence", ale to já nepoznám.
Zato bezpečně poznám lidi, kteří se snaží druhým nějak ublížit. Ze skrytu, zbaběle, přes anonymizéry. Některé štamgasty to znechutilo, někteří jsou odolnější. Ti první se poté, co VV tu dostal BAN zase vracejí. Ale všichni musíproto snášet zpoždění příspěvků. To je ale zaplatotelná daň.
Pokud se někdo bez "pronikavé inteligence" VV není schopen obejít, doporučuji mu, aby si založil vlastní blog a pozval pana R.Š k diskuzi. Založit si blog je otázka hodinky - když ho chcete mít pěkný. Jinak deseti minut. Já to udělal.
Mimo jiné - Šaman je daleko "demokratičtější", než já. Snáším daleko lépe "poněkud mrtvý lokál" než lokál zaneřáděný exkrementy nějakého "pronikavého intelektuála". Pro mě není diskuze na webu natřásáním svého zdobného peří (už dávno jsme vypelichal), ale schůzkou s přáteli. Nebo třeba i ostřejší diskuzí - ale nad nějakým tématem. Ne vyvyšováním se, zesměšňováním druhých, pohrdáním. To já nemusím. Pokud Vy ano, jeden z nás dvou je ve špatné hospodě. [;>)
Vše nejlepší do Nového roku. Roku 0000 po konci světa.

Kopretina řekl(a)...

Souhlasím s STK (se Starým kocourem, doma máme také 2 kočky, kočku, té je 8 let a kocoura, tomu je 7 let. Oba vykastrovaní), jenom inteligence k posouzení člověka nestačí. Myslím, že ten citát psal STK: "Inteligence opírající se o mrzský charakter je špatná a nežádoucí zároveň". Je právo každého správce novin nebo webu komu dovolí či nedovolí diskutovat a kritizovat za to správce není fér. Já jsem zkoušela také psát příspěvky na hnusný nacibolševický web outsidermedia, správce webu mě vymazával, brala jsem na vědomí, je to jejich a když uznají za vhodné, že jsem nežádoucí, beru to v pohodě. Nevím, co je inteligentního na urážení lidí a nevím, co je inteligentního na hanobení Čechu jako národa, všechny domnělé zločiny "čecháčků". To není legitimní kritika vlády či vrcholných představitelů, ale hanobení rasy, národa a přesvědčení, zákon, který sem napastoval Šaman. On Švehlu vyrazil pan redaktor Wagner už roku 2008, poznal, co je to za sprostého nacistického gaunera, hnusně nelidského, podlého rasistu. Pergill je také rasista, nesouhlasím s jeho názory na náboženství, nesouhlasím s názory, že jsou Židé, křesťané a muslimové "sběř" hodná k poslání do táborů, ale neuráží žádného z diskutérů a chová se slušně. Slyšela jsem přísloví, "komu se to nelíbí, ať si....". Nenávist Švehly k Čechům dosahuje k nenávisti Hitlera k Židům, jen kdyby měl prostředky k likvidaci a šel si vraždit svého Čecha. Neuznávám falešné vlastenčení, hysterický patos, ale urážka národa, to je jiná věc. Číst, jak jsou Češi špatní, jak jsou to západoasijské opice, jak jsou zbabělí, jak ohýbají hřbet, mimojiné tak o Češích mluvil milý pán zastupující říšský protektor a Obergruppenfuehrer Reinhard Heydrich. Že jsou Češi svině, které ohnou hřbet, ale jakmile mají příležitost, vzpřímí se bodnou do zad. A termín Čecháček je to samé co "negr" nebo "Židák", "Zidáček"... V USA, kdokoliv použije slovo "negr", tak ho to může stát vyhazov z práce a důsledné napomenutí. Zkrátka je z toho aféra. Všichni z nás jsme Češi, lidé stejného původu, byť někdo žije v Česku, někdo v Německu, Itálii, USA, Kanadě či v Austrálii. Každého by rasistické protičeské Švehlovy příspěvky měly urážet.

informace řekl(a)...

Stale stejna zloba, StK,
zacal jste projevovat jistou nesnasenlivost vuci me osobe jiz od pocatku, pak jste dosel az k navrhovani, aby me ostatni bojkotovali, kdyz jsme se zastala VV a ted me znovu posilate pryc?
Velice tolerantni a demokraticky zalozeny, jen co je pravda.
Tak, abyste vedel, najust tady zustanu.
Muzete si dal cincat ten svuj blog, jeden z mnohych, co nema prispevatele. Ja na neco podobneho neaspiruju.
Jen bych Vam chtela pripomenout, ze jsem to nebyla ja, kdo tu opevoval Vlastence Nejvetsiho a Mileneho. Jo, zhrzena laska je mstiva.

Kopretina řekl(a)...

Informace, koupila jsem si knihu italského autora, která vyšla v českém překladu. Emanuele Ottolengi: Autodafé, Evropa, Židé a antisemitismus. Velice zajímavá kniha, autor popisuje dějiny a současné projevy evropského antisemitismus. Znáte ji?

Kopretina řekl(a)...

Jinak já na konec světa nevěřím. Jenom Bůh ví, kdo bude konec světa, kdy bude poslední soud a kdo je či není zapsaný v knize života, nikdo jiný.

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Prohlašuji, že nejsem zodpovědný za to, co čtenáři napíšou...
Vážený Šamane, přečtěte si prosím pečlivě, co jste přidal pod komentářové okénko při implementaci nového, externího, spamového filtru :
Moderování komentářů bylo zapnuto. Všechny komentáře musí být schváleny autorem blogu.
Pro mne to znamená dvě věci:
1. Všechny publikované komentáře byly schváleny. Autor blogu schválil jejich obsah a přijal za ně odpovědnost.
2. Osobně se raději komentářů zdržím, než je nechat schvalovat. Pocit svobody projevu je pro mne důležitější než možnost projevu schváleného administrátorem.

Starý kocour řekl(a)...

Já Vás Informace přece neposílám pryč. Jednak to nejde, jednak proti Vám (Vašemu avatarovi) nic nemám. A osobně Vás neznám, patříte mezi ty, kteří si své inkognito velmi pečlivě střeží.
Jenom Vás asi dost dobře nechápu. VV je osoba nějak povahově (emočně) postižená a tahle Hospůdka asi není zrovna vhodný útulek pro takové povahy. Jsou tu totiž kromě mne i jiní štamgasti a ti nejsou z VV zrovna nadšení. On se VV do nich pouštěl dost nepříjemným způsobem. (Pravda, s "pronikavou inteligencí".) Někom to nevadí, někomu to příjemné není. Ale Harpyje ho má například ráda. To jste ale pořád jenom dvě.
Takže: Pokud nutně potřebujete VV ke svému štěstí, tak si ho, prosím, někam "odneste" a "obcujte" s ním jinde.
Šaman rozhodl, že tady bude lépe bez něj. Vás se to nijak netýká, pokud nám ho nebudete pokoušet vnucovat. Tečka.

Při Vašem vzdělání jsem předpokládal, že jste to, že je to ironie pochopila už tehdy, kdy byla tato moje slova napsána. Pokud je to ale naopak ironie z Vaší strany nyní, přiznávám, že jsem "nezabral". Je to na mě asi nějak moc složité.
===
A můj blog Vás, drahá Informace, nemusí obtěžovat vůbec. Zapomeňte, že nějaký existuje, vymažte si ho z adresáře. Není opravdu určen pro Vás, pro člověka tak pronikavé inteligence. Ten je jen pro lidi obyčejné.

informace řekl(a)...

Kopretino,
knihu jsem necetla, jen jsem trochu sledovala polemiku kolem ni. Hlavne kritiku postoje katolicke cirkve, ktery vedl k diskriminaci a nenavisti vuci zidum a kritiku dnesniho katolickeho integralizmu, ktery uznava jen zidy, kteri se staveji kriticky k politice Izraele. Dnesni multikulturalni postoj Vatikanu, ktery v podstate podporuje palestinskou agresivitu, je v podstate diktovan neschopnosti a strachem zaujmout jasne stanovisko k islamu a problemum, ktere s sebou prinasi.
Podle nekterych kritiku i postoj italske vlady vuci Izraeli je do znacne miry diktovan Vatikanem a pak ekonomickymi zajmy.
Dukazem toho bylo jednani Montiho pri hlasovani v OSN o prijeti Palestiny jako statu pozorovatele.
Doufejme, ze katolicky integralizmus spolu s Montim dostane v pristich volbach na frak, tak aby nemohl dal zasahovat do politiky, jinak to bude katastrofa.

informace řekl(a)...

Chcete se podivat na nejakou dalsi karikaturu Montiho? To jen, abyste si udelal predstavu, co tu koluje.A taky, co si lidi o super Mariovi mysli.
http://alternativedemocratiche.files.wordpress.com/2011/11/mario-monti-caricatura-monti-vignetta-mont-monti-merkel-linea-dura-pacchetto-di-provvedimenti-roberto-mangosi-satira.jpg
Napis: Angela dela komplimenty Super Mariovi: Podivuhodne miry!!
Kanclerka nepozaduje prisnost ale tvrdost

To byste asi nezverejnil, ze?

Starý kocour řekl(a)...

To RRR:
Je to jinak a Vy to přece víte.
Nejedná se o žádnou cenzuru, ale o eliminaci duševních výpotků patrně nemocného člověka. Desinfekce.
A pokud Vám stačí pouhý "pocit svobody", je to s Vámi dobré. Budete se cítit dobře třeba i v Korejské lidově demokratické republice.
Jste šťastný člověk a závidím Vám!

informace řekl(a)...

A tuhle karikaturu, Samane, take zverejnite?
http://magnacciosatirico.com/
Monti zapocal konzultace pro vytvoreni noveho pőlitickeho "stredu" za zehnani Vatikanu.

informace řekl(a)...

A jeste tahle karikatura je zdarila:
Montiho druhy predvolebni manifest.
Chci zmenit zpusob zivota Italu, rekl Monti ve Washingtonu 19. unora 2012. A Monti je muz, ktery dodrzuje sve sliby.
Monti je jednim z nas: clen Bilderbergeru, muz Goldman Sachs, Tristranne komise
http://hurricane_53.ilcannocchiale.it/?TAG=monti%20leader%20politico

A.S. Pergill řekl(a)...

Šamane,
Vše z toho, co jste vyjmenoval - § 355 trestního zákoníku, hlava X - dělají muslimové naprosto veřejně. K tomu navíc přidávají diskriminaci podle pohlaví. K tomu navíc zcela explicitně prohlašují, že se připravují na provedení holokaustu, který bude finální, protože po něm už žádní Židé (ani židé) jednoduše nebudou. A rovněž veřejně a narosto explicitně prohlašují, že jejich cílem je likvidace stávajícího ústavního pořádku, jak v této zemi, tak i v celé EU (protože šaríja, jejíž zavedení proponují, je neslučitelná s řadou článků Ústavy i mezinárodních aktů podobného charakteru).

A tak se ptám, co dělají sionnacistické spolky aka Tydlitátová a spol., které jinak vřeští, kdykoli někdo zpochybní byť i naprostou podružnost okolo holokaustu, jako prase tažené k řezníkovi? Proč se neozývají, proč netrvají na vyšetřování a trestání pachatelů? Proč nekoná policie, která je na tyto věci upozorňována, někdy má k dispozici i záznam vysílání veřejnoprávní televize, kde muslimská hovada cintala? Proč nekonají prokuratury a soudy, které jindy vynášejí "exemplární rozsudky" na základě naprosto pochybných "znaleckých" posudků?

Buďto bude demokratická společnost postupovat podle svých vlastních zákonů ve stylu "padni komu padni", nebo bude postupovat selektivně, postihovat problematické (a až na úrovni překrouceného výkladu postižitelné) verbální projevy a současně bude ignorovat naproto explicitní a rovněž naprosto smrtelně vážně míněné výzvy ke své likvidaci (protože v jiných zemích už muslimové pokročili za verbální výzvy dál a tu šaríju násilně zavedli), doplňované navíc zcela konkrétními organizačními pokyny. A v tom druhém případě se může snadno stát, že si občané řeknou, že o takovou demokracii, která je žene pod kola islamofašistické diktatury, jednoduše nestojí. Že když už má padnout demokracie, tak ať je raději nahrazena nějakou civilizovanou diktaturou, zajišťující ekonomický rozvoj společnosti a minimální občanské svobody (a i komunistická diktatura z druhé poloviny 80. let, nebo i pozdní frankistický režim takováto kritéria více-méně splňují). Prostě strategie "menšího zla".

A.S. Pergill řekl(a)...

A mimochodem:
Pokud nějaký ornátovaný skřet veřejně prohlásí, že "ateisté nemají morálku" případně že "jediní morální lidé jsou věřící", tak je to rovněž porušení § 355 trestního zákoníku, hlava X, a přitom jsem takováto prohlášení, i ve veřejnoprávních médiích, placených i z mé kapsy, zaznamenal opakovaně.

Kopretina řekl(a)...

Ano, o zbabělém a podlém postoji Vatikánu tam autor píše. Vatikán věří, že Židé svým odmítnutím Ježíše, se navždy vydělili z Boží milosti, které se těší jenom katolická církev. Papež Pius X. Herzelovi řekl, "nemůžeme Vám (Židům) zakázat jít do Palestony, ale podporu od nás nečekejte". Že jsou katolíkům milejší mohamedáni, otevřeně nepřátelští ke křesťanství. Dále. Dočetla jsem zatím jednu kapitolu. Muslimové (a bohužel nejen oni!) přepadávají Židy na ulici, pálí synagogy, vyhrožují Židům, takovému zacházení jsou nejvíce vystaveni francouzští Židé.

A.S. Pergill řekl(a)...

A, mimochodem,
podle - § 355 trestního zákoníku, hlava X můžete úspěšně odsoudit jak atentátníky na Heidricha, tak schvalovatele atentátu, tak i Heidricha samotného. Záleží opravdu jen na tom, na čí straně leží vaše momentální politické sympatie či antiatie.

Harpyje řekl(a)...

Třeba se Vám Váš sen splní, Aspergille, a zase budete moci zavírat křesťany, řeholníky a církevní hodnostáře do koncentráků, a zacházet s nimi tak, jak jste zacházeli s farářem Toufarem. Šance, že se Vám to v brzku podaří, stojí slibně. Stále více Čechů "podporují síly, které nebudou mít strach nebo skrupule něco podobného udělat." Proto nejsou Vaše řeči žádné " duševní výpotky patrně nemocného člověka", nýbrž reálné hodnocení situace člověkem, který myslí přímo hlavou.

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,
jsem velice sorry, ale pokud byste sledovala dění kolem tzv. církevních restitucí, tak byste se moc nedivila lidem, co došli k závěru, že než takový lidský hnůj (co to procpal proti odporu naprosté většiny populace), tak raději ty komunisty.
Přičemž rozhodně nejsem proti tomu, aby se církevníkům vrátilo, co jim náleží (nemovitosti apod. zabavené po únoru 1948). Nicméně veškeré ty tanečky klerikálů byly o tom, aby se církevníci dostali i k tomu, co jim zabavil Masaryk, a některé jejich požadavky sahají v podstatě až k josefínským reformám.
A jejich působení v současné společnosti je jednoznbačně negativní, včetně výpadů proti homosexuálům a dalším skupinám, které existují v rozporu s jejich vnímáním reality. Budou-li mít tu moc, tak nakonec půjdou i vybíjet a okrádat ty Židy, co jim dnes jdou na ruku (jako to dělali ve Slovenském štátě za Tisa).

Strašná svině řekl(a)...

A.S. Pergill, český vědec a spisovatel-svědomí národa, má jako obvykle pravdu: Tzv. církevní restituce procpali euroameričtí agenti proti odporu naprosté většiny (české) populace.
Naprostá většina české populace je díky Leninu ateistická a socialisticky vzdělaná, proto správně vnímá věřící (v českém národním pojetí "katolíky") jako duševní skřety. Proto církevní restituce vnímá jako návrat majetku a moci dědičným nepřátelům - jako kdyby Česko vracelo majetek Němcům či Židům nebo velkoburžoasii v čele s Baťou, resp. feudálům, Švarcemberkům a Trautenberkům.
Leninužel, svobodomyslné a tradičně demokratické Česko v současnosti úpí v krvavých prackách EU, to jest Čtvrté říše národa německého; navíc vražedná komanda po zuby ozbrojených žoldáků NATO stojí hned za humny, jsou připravena přitrhnout přes nechráněné české hranice. Lid proto musel sklonit hlavu, a nyní čeká na opětné osvobození; snad se ho dočká ve zdraví.
Až se jednoho krásného dne vláda věcí do rukou lidu zpět navrátí, naprostá většina české populace prosadí okamžité obnovení trestu smrti - s "církevníky" a podobnými nepřáteli si pak opět bez potíží poradí. Opět zavládne radost v Zemi České - když ohavné multikulti bude konečně svrženo, a na smetišti dějin skončí zastánci spojení Česka s Euroamerikou. Na šibenici skončí havlisti a ostatní agenti „pravdy a lásky“, ve skutečnosti agenti Berlína, Washingtonu a Brusele, podplacení obhájci církevní a západní lži a nenávisti.
Po obnovení tradiční české (a všeslovanské) unikulti budou moci následovníci A.S. Pergilla opět zcela svobodně studovat na Vojenské akademii A.Zápotockého, postgraduálně se vzdělávat v Sovětském svazu, a ve svém osobním volnu psát dobrodružné příběhy o boji rasově a ideově čistých hrdinů proti církvi a nositelům úpadkových genů.

Je nesmírně potěšitelné, že za tuto šťastnou budoucnost všeho českého lidu bojují nejen pokrokové strany a rozvědčíci Vlasti všech Slovanů, ale i hrdinní prostí občané typu Velkého Šamana. Ano, taková má být opravdová občanské společnost - společnost, v níž sami občané, i bez přímé pomoci stranických a státních orgánů, v zárodku dusí protičeskou a protislovanskou agitaci!
Taková společnost vyrůstá ze zdravých základů, dokáže se sama zbavovat cizích agentů a přetrvávajících pozůstatků starého překonaného myšlení. Taková společnost je hodna plného začlenění do velké rodiny svobodných slovanských národů, pod vedením převelikého a přemoudrého Národa Ruského.

Snad se i Velký Šaman dožije v plném zdraví a duševní svěžesti osvobození a nového budování; avšak i kdyby se nedožil, jemu příslušející Řád Vítězného Února za něj převezmou jeho rodinní příslušníci.

Z východu světlo, z Východu svoboda!

Šaman řekl(a)...

Pro RRR:
Moderování bylo zapnuto, protože nefunguje spamový filtr a protože zde nelze blokovat konkrétní adresu. Technicky je použito jako lidský spamfiltr, protože jak spatřím Strašnou svini, hodím ji do koše. Nečtu všechny příspěvky, které pustím dál. Neodpovídám na všechny. To bych si musel najmout nějakého redaktora, jako má Ondřej Neff v Jiřím Wagnerovi.

Jakkoli cokoli napíšu já nebo automat na monitor, podle jednoho výkladu jsem odpovědný za vše, co se mi tu objeví. Ta technická poznámka, kterou jste uvedl, může být dobrým argumentem pro kriminální policii, až si mě zase obešlou k podání vysvětlení (před 5 lety kvůli článku na Psu podal na mě jeden nácek trestní oznámení, protože byl uražen, že jsem o něm napsal, že je nácek).

Odpovědní a vystresovaní správci stránek to dělají všelijak. Mají lidi, kteří vyhazují všechny sprosťárny tělesné i politické nebo si pečlivě zavedou registraci, a stejně to nepomáhá. Na první řešení nemám lidi, na druhé náladu, protože ta jde proti myšlence, s níž jsem tuto hospodu otevřel.

Jediné co funguje, a co si někteří kolegové zavedli je – zrušení komentářů. Tak je tomu třeba na Neffově Hyena.cz nebo na Britských listech… A k tomu se mi nechce přistoupit, protože bych se nedověděl takové zajímavosti, jako od ASP.

Šaman řekl(a)...

Hele ASP, Liga proti antisemitismu (Tydlitátová) je "sionnacistická"? Nové slovo, pro mě.

Jo, jo, když Židi křičí, že se jim děje nespravedlnost, když se brání proti antisemitismu, tak jsou (sion)nacisti… Pozoruhodná logika! Přesně v antisemitském duchu, podle něhož si za všechna utrpení mohou Židé sami, a zbytečně je "přehánějí".

To neznamená, že jiní netrpěli, ale to utrpení židovského národa má už tisíciletou tradici a obzvláštní špecifiká… (Dva mrtví strejdové, 22 mrtvých bratranců a sestřenic mýho táty a jejich rodičů a na 50 jmen Kovaniců na zdech Pinkasovy synagogy.)

Kopretina řekl(a)...

Termín "sio(nacismus) užívají bolševici, rudí, čtenáři Zvědavce, Haló novin, Komunistického svazu mládeže a tak. Nacisté říkají "židobolševici", bolševici říkají "sionacisté", ale jak dobře víme, nacismus a bolševismus jsou obojí levicové ideologie, soupeřící na levici o co největší vliv. Je jedno, jedná-li se o socialistu národního a nebo internacionálního, pronásleduje-li někdo někoho na základě rasy a nebo politického zaměření. Antisemitismus racionální vysvětlení nemá, je pouze jedno jediné, které nebudu rozepisovat, je náboženské, metafyzické. Ale většina ateistů na blogu by tomu nerozuměli a akorát by nade mnou, plivli, psala jsem si o tom s představitelem ICEJE Karlem Sedláčkem. Levicová média, levicoví intelektuálové, levicoví univerzitáni na univerzitách, tato tzv. elita, elita univerzitánů mají ve svých učebnách portréty Lenina, Trockého,Marxe, nevystřízlivěli ani po sovětské invazi do Československa z roku 1968. Levicoví politici, levicoví katolíci a liberální protestanské církve. Kriste Pane to jsou ale pacholci.

informace řekl(a)...

Komu prodava Monti Italii? Arabskym emirum, jmenovite qatarskemu emirovi, Hamadu bin Khalifa Al Thani, pise o tom clanek v il Cannocchiale. Po navsteve Montiho v emiratech, v listopadu t.r., emir spolu s predstavitelem J.P.Morgan se dal tajne schazeji v Italii s Montim a s predstaviteli velkoprumyslniku, co Montiho vstup do voleb podporuji.
Qatarsky emir je jiz vlastnikem vetsinoveho akcioveho podilu banky Unicredit, podilu v energetickem kolosu ENI. Qatar je nejvetsim dodavatelem ropy Italii.
Je tedy snadno vysvetlitelna Montiho sympatie pro palestince, ktera ho vedla k rozhodnuti hlasovat v OSN pro rezoluci Abu Mazena, aniz by pred tim konzultoval parlament nebo jakoukoli jinou statni instituci.
http://hurricane_53.ilcannocchiale.it/?TAG=voto%20pro%20palestina
Kdo jsou pratele Montiho? A jsou take prateli Italie?

Starý kocour řekl(a)...

Boha jeho, děvuchy a chlopci, přestaňtě už s tyma nálepkomami.
Bude to tu celé polepené jako podchod pod Frýdlantskými mosty.
Nálepka je vždycky zjednodušení až na kost. To se pak diskuze začíná podobat argumentaci Strašné svině.
Židé jsou, ostatně jako všechny skupiny, které se rozlišují podle jednoho parametru prostě různí. Jsou mezi nimi určitě i podvodníci a vrazi. Já ale potkal jen ty dobré a dokonce i takové, kteří se pak stali rabíny. Ale ani Karol nebyl v diskuzi tak striktní, jako jste Vy, Kopretinko.
A mám taky dobré zkušenosti i se sudeťáky. Pracovití, poctiví, snášenliví. Každý neargumentuje jako B. Posselt.
Tož berte ty nálepky tak,že označují třeba jen váhu. Nebo teplotu.
A je velký rozdíl mezi ingotem o teplotě 50°C a váze 5 kg ze zlata a třeba z olova.
===
Jestli se tu budou lepit jenom nálepky, dám si pohov. Lepte si je tu navzájem, jak chcete. Vnutit si takovou debatu prostě nenechám: ani Vlastencem, ani Harpyjí nebo Informací - ale ani Pergillem nebo Kopretinou. Diskutovat ne téhle platformě je ztráta času.

informace řekl(a)...

Jen si bezte diskutovat na svuj blog Kocoure a nevnucujte tu jinym, jak maji nebo nemaji diskutovat.
Tam Vam nebude nikdo odporovat a nebude Vam tam ani nic lepit.
Demokrate jeden!
Pro mne Vase diskuzni prispevky jsou zas tak fadni, ze je uz preskakuju. Self made filozofe!
Neztracejte s nami zbytecne cas.

Na zaver dne: Monti je svine!

Kopretina řekl(a)...

Ano, Monti je svině a to je urážka sviní, svině a doufám, že ho Italové podruhé nezvolí. Takoví Evropané jsou nejhorší, ti, jsou skuteční něpřátelé naši Západní civilizace, promuslimští lokajové, chtějící zaprodat Evropu, zradit Evropu. A Vatikán, že podporuje palestinské Araby, to je hrůza. Papež se nedávno sešel s Abásem. Milejší jsou mu muslimové, kteří masakrují křesťany po tisích, než-li Izrael, kde mají křestané plná práva. Protože existence Izraele popírá a uráží substituční nauku (replacement theology...).

Jakub S. řekl(a)...

Kúúrňa! Tu to už je jak v rohateckéj hospodě o půnoci! Všeci sa bijú, krýgle lítajú, tetky zdvihajú očú hore lebo si rovnú přisadijú - tož spamatujte sa. Člověk přijede dočista odrovnaný a hotový, ale zasa spokojený od třech svojich vlizdohájků, s kerýma býl dva dni a dvě noci - a chce spočnút a polebedit si před pospáním, a to né... Gdo bude platit všecky ty škody, ptám sa? Eště chvílu a hospodský chudina bude muset zavřít živnost, všecko potřískané! Matičko skákavá. Toto sa nedá. Tož si krucifix nechajte každý svú pravdu a poslechnite teho kocúra. Dyť aji to zvíře to už nemože vidět. Vidíte, za co možete? Du na lůžko o půl druhéj. A co si na vás vemu? Tož pěkné ráno a mňa nechajte dél spat, a pak vám to eště vytmavím. Totok si robíte, tací ludé. Matičko svatohostýnská, daj, nech nikeho nepozabíjám. Lebo by ich přeca bylo ukrutná škoda, víš, oni nejsú tak hlúpí ani zlí. Enem jak vlezú do hospody, po dvúch stopečkách to začne...

A.S. Pergill řekl(a)...

Šamane,

mezi sionismem a nacismem je v podstatě jediný rozdíl: jeden z nich provozovali Němci a ten druhý provozují Židé. I projevy těchto ideologií jsou velice podobné - viz:
německý "ýbrmenš" - židovský "vyvolený národ"
německý "lebensraum" - židovská "zaslíbená země"
atd.

A vzhledem k židovskému podílu na vzniku bolševické ideologie a jejím následném prosazení do praxe, si ten sionismus nezadá s nacismem ani co do počtu obětí, byť to nebyli vaši příbuzní.

Pokud židé, jak plyne z projevů některých židovských politiků a politologů, chtějí potlačit nacionalismy jednotlivých evropských národů (nic proti tomu, pokud by se to dělalo opravdu důsledně, stylem padni komu padni), pak by měli stejně energicky vystupovat i proti nacionalismu vlastního národa. Jinak jen hasí oheň benzínem a může se stát, že následný požár neustojí. Konec konců, všechny podobné projekty ztroskotaly právě na tom, že byly jen pláštíkem pro šíření nacionalismu jednoho konkrétního národa (od boje proti nacionalismu za R-U přes boj za "novou Evropu" za Hitlera, přes proletářský internacionalismus za bolševiků až po současné multikulturalisty).
A obávám se, že právě Tydlitátová a spol. jsou příkladem skupiny, která, řečeno s Biblí, vyčítá všem Evropanům třísky naconalismu a jeho projevů v jejich očích, ale trám sionismu (= židovského nacismu) ve vlastních očích ignoruje.

informace řekl(a)...

Kopretino,
pamatujete se na ten randal, kdyz pred rokem francouzsky satiricky casopis Charlie Hebdo otiskl karikatury ze zivota Mohameda? Tenkrat musulmani zapalili redakci a hrozili sefredaktorovi smrti.
Tak tedy, casopis neschoval strachy hlavu nekam mame pod sukne, ale ve stredu uverejni nove strips ze zivota proroka.
Pro zajimavost: nasla jsem odkaz na italskou verzi Faithfreedom, kde krome karikatur Mohameda, ktere ilustruji pasaze z koranu, najdete pekny clanek odpadlika (apostaty) od islamu Ali Sina,o pricinach, ktere ho vedly k zavrzeni islamu.
http://www.italian.faithfreedom.org/MBIOE.htm

Sito ma i jine verze, ale nemohu se z te italske na jine dostat.

Monti nebyl zvolen, ale jmenovan predsedou technicke vlady na podzim lonskeho roku, kdyz Berlusconi ztratil v parlamentu vetsinu. A za ten rok dokazal zplundrovat it. ekonomiku neuveritelnym zpusobem. Dokonce se za jeho vlady zvysil i danovy unik, utek kapitalu do ciziny.

informace řekl(a)...

Mam dojem, Pergille,
ze mate jakysi zmatek mezi pojmy. Stavet rovnitko mezi ybrmensem a vyvolenym narodem a mezi Lebensraumem a zaslibenou zemi muze jen ten, kdo nevi nic o historii anebo kdo schvalne, umyslne stavi historii stranou. Vzhledem k tomu, ze Vy historii znate, kladete tedy tyto jevy na stejnou rovinu umyslne a to jen proto, abyste ukazal, ze mezi sionizmem a nacizmem neni zadny rozdil? Jdete, Pergille, takovymhle buranskym zjednodusovanim chcete podpirat sve teze? Obecnou skolu jsme uz vsichni davno absolvovali.
A dal, zidi, kteri se angazovali pri bolsevizmu, nebyli nacionalisti ale internacionalisti. Co ti maji co spolecneho se sionizmem?
A pak jeste, hlasateli noveho pojeti naroda, podle ktereho sionismu = židovsky nacismus, muzete mi prozradit (pripadne poseptat do ucha, protoze to bude jiste top secret) kolik uz postavili v Izraeli krematornich peci?

informace řekl(a)...

Ne, nerikejte mi, ze me sali zrak a ze za chvili zas prispevek zmizi.
Bentornato tra di noi. Ma cambi nick, per favore, quest´ultimo non si addice a questo onorabile blog.

Jakub S. řekl(a)...

No budem vidět. A nálepkování je většinou opravdu dost kontraproduktivní, kdybych se stokrát třeba i nadšen chtěl připojit k názoru autora, jak začne nadávat, lepit nálepky, známkovat a klasifikovat - k mé i jeho/její vlastní škodě. No tak.
Asp, vaše rovnítko mezi těmi dvěma jevy / ideologiemi se ovšem po základním studiu obou (v NĚKTERÝCH ohledech) nabízí samo. L e č je pouze na teoretické, ideologické rovině, to víte jako já. A na tu námitku Hanky ohledně uvedení počtu spalovacích pecí nemáte přece rozumnou inteligentní odpověď.
A pokud jde o ultrakonzervativní náboženské extrémisty v Izraeli, víte snad jako já, že se s tím už kvůli samotným základnům SI nedá moc dělat. Ubezpečuju všechny, že tak strašlivou averzi a přímo nenávist vůči nejextrémnějšímu křídlu společnosti jako tam, z úst světské moderní většiny té úžasné země, nemáte šanci pocítit nikde jinde. A přece se daří prosadit třeba vojenskou základní službu. Dobrá psovi mucha. Šalom všem. Ovšem aji Pergillovi, samozřejmě. Všem, kdo nediskutují po breivikovsku.

Kopretina řekl(a)...

Ano vím. A v knize Autodafé, Evropa, Židé a antisemitismus píší, že ctihodná televize BBC, obvinila jednu paní ne-li ze zrady, zastala se během pořadu Izraele. Tisk a většina médií jedou na protiizraelské vlně, Harpyje mi vyčítá, že píši kolovrátek, ale tak to je. Le Monde, rovněž tak, alibi antisemitismu poskytuje i levicový vlastizrádný plátek Haaretz. Současní antisemité rozlišují mezi "dobrými Židy" a "špatnými Židy". Dobří Židé jsou ti, kteří pod tlakem laického antisjudaismu, přestali být Židé, (mimojiné Noam Chomsky má v kolonce vyznání ateista) a ti stojí při mohamedánech. No a ti "špatní Židé" jsou ti, kteří zůstali Židy a podporují Stát Izrael. Všichni se před mohamedány klepou jako osiky, ustupují jim. Tlak islámu na Evropu je veliký. I naše Česká televize je notoricky antisemitská. Např. titulek ČT24 zněl: "Izraelci zranili již dalšího Palestince" a islamistický teror komentovali "Při útoku na kostel v Nigérii zabity desítky lidí". Jak to. Jedná-li se o Izrael, použijí média rod trpný "Izraelci vraždí". Jedná-li se o islamistický teror použije se "při útoku zemřelo...", ti křesťané se sami nezabili, zabili je muslimové. Promuslimští jedinci "to ale nejsou všichni muslimové...", dobře, ale většina muslimů se od těchto násilníků nedistancuje, nedistancuje se od antisemitismu. Proč muslim neřekne" "Tohle nejsou skuteční muslimové, jsou to vrazi, zneužívající naši víru". Po 11.9.2001, když muslimové zbourali Ameriku, Palestinci zpívali, tančili, radovali se, oslavovali. Hrůza. No a promuslim řekne" zevšeobecňujete, to nesmíte"...

Kopretina řekl(a)...

Pergille,
nemluvíte pravdu. Sionismus nehlásá vyvraždění jiných národů a jak píše informace, sionisté nestaví plynové komory! Je to vlastenectví. To můžete říci, že i české národní obrození je nacistické hnutí, uvědomili jsme si, že jsme Češi (ne Němci, stejně tak si Židé uvědomili, že jsou Židé a ne Němci mojžíšovského vyznání) a v jeho důsledku došlo k vykopání Sudeťáků po válce a k excesům, při kterém byli zabíjeni nevinní Němci, kteří nacisty nebyli. Vyvolený národ? Vyvolený znamená sloužit Bohu, vyvolený k povinnostem, ne ovládat jiné lidi, jak chtěli Němci.

informace řekl(a)...

Souhlasim v podstate s Vami, Kopretino,
pokud jde o filoarabsky postoj levice, nejen ceske, ale evropske.
Ve skutecnosti jde, pod zaminkou udrzovani stejne distanze mezi zidy a musulmany (equidistanza), o spusteni kalhot pred silnejsi stranou. (Abych to rekla slusne.) Evropa je do znacne miry energeticky zavisla na arabskych zemich, ma strach (priznejme si to) z atentatu a nasili, neumi se vyrovnat s vice mene pocetnymi muslimskymi mensinami ve spolecnosti, neumi rici dost dalsi imigraci.
Pro zakryti tohohle zbabelstvi (nechci rici srani si do bot, abych nenarusila netiketu)si pak nadherne vymysli a rozviji teorie multikulturalizmu. Cim je vetsi strach, tim jsou ty teorie liberalnejsi a povolnejsi.
Zidi, na druhe strane zadne nebezpeci nepredstavuji - tomu neveri ani ti nejzarytejsi antisemiti - tak co by se do nich nemohli levicaci strefovat jako do terce?
Je zajimavy clanek o islamu toho apostaty, na ktery jsem dala odkaz.
Vite, pisu na cizi klavesnici, bez diakritiky a tak se do nejakeho vytahu nemuzu poustet. Treba Vam pomuze Jakub.

Kopretina řekl(a)...

Nelze než souhlasit. A autor Ottolengi píše, co tvrdí mohamedáni a levice "Vy Židé jste byli zabíjeni nacisty, sami teď zabíjíte Palestince, Vy Židi jste žili v ghetu, sami strkáte Palestince do ghet". Palestinci chtějí zavraždit co nejvíce Izraelců, muslimové v Evropě přepadávají na první pohled rozeznatelné Židy, Židy v kaftanu či ojarmulkované, ale Židé nepřepadávají muslimky, nepálí mešity, Břetislav Olšer píše, že program EUROMED umožní imigraci dalších 80 milionů muslimů do Evropy, hrozná představa, Evropa se změní v EUrábii, mně ještě není 30, takže se zlé budoucnosti dožiju, tedy pokud mně nepřejede tramvaj a nebo nedostanu rakovinu, doufejme, že ne. A to politici EU rozhodli proti mé vůli a vůli mnohých jiných Evropanů, tedy věřím, že se najdou Evropani, kteří s islamizací Evropy nesouhlasí, ale levicový estabilisment se snaží seč může. Socanský starosta v Švédsku řekl, "Vy Židi si za antisemitismus můžete sami, nedistancovali jste se od Izraele", no tak mnozí z nich odešli do Ameriky a nebo do Izraele. Co neudělal Hitler s Eichmannem, dodělají evropští levičáci. STK řekne, že nálepkuji, Harpyje mi napíše, že blbnu na kvadrát, že paušalizuji, ale za nějaký čas si o tom povíme. Chemberlain také nepřivezl mír, mír s muslimy je pouze dočasný, až získají muslimové v Evropě dostatečnou sílu, tak s námi zatočí, zavedou šariu, vraždy ze cti. Výtah knihy Souad upálena za živa jsem už psala, v Palestině žije rodina, otec, matka, syn a 2 dcery. Respektive 3 dcery, ale třetí dcera je zabita po narození, není třeba 3 holky, pracovat na práci stačí 2 holky, starší dcera matka ve vleku otce uškrtila telefonní šňůrou, byla nešikovná, no to bych byla také zabita, protože jsem za celý svůj život také nějaké ty hrnečky rozbila, no a poslední dcera začala chodit s chlapcem, slíbil, že si ji vezme, otěhotněla, ale chlapec zmizel a dcera měla mimomanželský sex, porušila kodex cti a tak bratr dostal děsivý úkol, očistit čest rodiny. Tak za nějaký den matka s otcem odešli a bratr svou sestru! polil benzínem a zapálil, chudák holka vzplála jak pochodeň, nějakým zázrakem se dostala do nemocnice a organizace hájící práva žen se ji ujala, léčili ji více než 3 roky, našla si milujícího přítele, Itala, vykládala mu svůj příběh, porodila mu 2 dcery a také se i dcery dověděly pravdu o matčiných kořenech a nejstarší dcera plakala, a řekla, že by nejraději jela do Palestiny a celou tu zkaženou rodinu vyvraždila, vyvraždila za to, co udělali. A také Souad prozřela a zjistila, že není pravda, co její palestinský otec líčil o Židech, že nejsou tak hnusní. Jak někdo může obhajovat mohamedány za to, co dělají? Palestinští Arabové a velká část muslimů jsou líní, násilničtí, přemílají korán nazpaměť, nenávidí náš způsob života, evropské ženy nazývají prostitutkami, evropské muže za jigoly a alkoholiky.

A.S. Pergill řekl(a)...

Kopretino,
plynové komory by jim prostě neprošly, ale vraždit se dá i bez nich. Třeba tím, že pohlídali, aby v arabských ghettech měli navrch islámští extrémisté, kteří provádějí špinavou práci za ně.

StK řekl(a)...

Ale Kopretinko, to, že občas nálepkujete neznamená, že Vám nedávám za pravdu. Jenom vždycky to zkuste s tím strýn mlíkařem Tovje: Když zjistíte, že znáte naprostou pravdu, řekněte si "Ale na druhé straně..." ¨Pak budeme na jedné lodi.

A.S. Pergill řekl(a)...

Informace,
principy jsou opravdu podobné až identické. Alespoň já to tak vnímám, nejsa ani ýbrměnšem, ani vyvoleným. Prostě, "zvonku to tak vyzerá".
A když jsme u těch ošklivých věcí, tak známé "norimberské zákony" byly v podstatě opsány ze Starého Zákona (pochopitelně s přihlédnutím k pokroku technologií), z těch partií, které pojednávají o postavení neŽidů v židovském státě. Takže ani po teto stránce si dotyční nemají vzájemně moc co vyčítat.

A.S. Pergill řekl(a)...

Kopretino,

Židé provozují stát, v němž je oficiálně provozována segregace obyvatel a distribuce občanských práv a povinností na základě rasových a náboženských kritérií. Něco podobného v Evropě naposled provozovali nacisté a něco podobného (byť tam převažují kritéria náboženská a genderová) provozují v některých svých státech i muslimové (resp. teď to zavádějí muslimové i v Kosovu a B+H).
Kdyby slušně drželi ústa, tak by jim to nikdo nepřipomínal, až na pár extrémistů, protože jejich důvody jsou více-méně pochopitelné (zaveďte v Izraeli rovnoprávnost obyvatel, bez ohledu na náboženství a rasu, a během velice krátké doby budou Židé pod dohledem islámských ozbrojenců pochodovat do moře).
Nicméně protože se v evropských zemích prsí proti rasismu, a to i tam, kde žádný není, tak je jim to otloukáno o ústa, a s gustem (to je lidská povaha, s tím nic nenaděláte).

Jakub S. řekl(a)...

Podívám se na to.
ASP, dyť to píšete sám. A na žádné z mých konstatování nemáte ovšem odpověď. No, já ji nevyžaduju. Myslím, že bych s váma rád občas poseděl ve své kavárně a probral si ty věci klidně, pomalu, soustředěně, pozorně. Oboustranně otevřeně, to je samozřejmé. Vycházíte občas z falešných premís a vyvozujete mimoděk nesprávné závěry. Taky je velká sviňa generalizace. A taky: nebyl jste tam. Já ano, od Golan přes Jeruzalém po Masadu, od Caesareje po Mrtvé moře. I na West Bank, v Betlému, Nazaretu...
No, už nebude čas ani prostor na nic. Fiat voluntes tua, domine Joanne.

A.S. Pergill řekl(a)...

Jakube,
Židé se budou muset se svými náboženskými extrémisty vyrovnat sami. To za ně nikdo neudělá, leda stylem "vinnej nevinnej, berte je po řadě!". Už proto, že my, gojim, Židům prostě nerozumíme a nějaké selekce mezi nimi ani nejsme schopni. Nicméně pokud to neudělají, tak ódium tohoto extrémismu bude padat na všechny Židy a bude zdrojem tu pouhé nedůvěry, tu vyslovené nenávisti, ze stran ostatních národů.
Je mi jasné, že je to rada knížecí, protože Češi byli v naprosto jiné situaci: ti se úspěšně sekularizovali především proto, že náboženství bylo něco, co národ rozdělovalo a rozbíjelo - nikdy nebylo součástí naší národní identity a už vůbec ne tak, jako je judaismus u Židů.

Strašná svině řekl(a)...

Že nejste schopni selekce mezi Židy? Ale jste, jste, a jste v tom VELICE dobří.
Pan doktor A.S.P. rád selektuje svoje výroky ohledně likvidace různých etnických a náboženských skupin, přesně podle toho, k jakému publiku se právě obrací (proto je u hlupáků tak oblíben). Ale na JISTÉ svoje kolegy, profesní i ideologické, by zapomínat neměl - jak úspěšně selektovali Židy i jiné podobné; většinou pouhým pohledem a následným pokynem pěstěného prstu.
Pamatujte, Čecháčkové, že i takovou podobu může mít vaše opětovné vítězství nad Euroamerikou a multikulti.

Míru zdar!

informace řekl(a)...

Pergille,
jste osoba soudna a tak jsem ted na rozpacich, zda si z nas nedelate legraci.
V arabskych ghettech jsou vybirani za dozorce "islámští extrémisté, kteří provádějí špinavou práci za Izraelce"? A proc, prosim Vas, s jakou logikou? Aby se Arabove jeste vic nastvali a byli pak vhodnym terenem pro islamske extremisty, co z nich pak budou vybirat kamikadze k teroristickym utokum proti Izraeli? Nezda se Vam to ponekud kontraproduktivni nebo dokonce nesmyslne?
Takze ve Wannsee, podle Vas, 15 nejvyssich nacistickych pohlavaru a dustojniku vzali do rukou stary zakon a prepsali ho na text Endlösung der Judenfrage? Jak to prosim Vas delali? Porovnaval jste sam oba texty nebo mate odkaz na nejakou historickou nebo filologickou praci tohoto druhu?

Strašná svině řekl(a)...

Dr.Mengele byl také soudný.
Mimochodem - osoba české národnosti, schopná napsat "náboženství ... nikdy nebylo součástí naší národní identity", může úspěšně působit jak v komunistické, tak národně socialistické společnosti.

Čest a Nazdar!

Jakub S. řekl(a)...

Ano, právě jsem chtěl taky požádat o rozvedení, resp. doložení toho tvrzení o těch, co dělají špinavou práci atd. na Západním břehu.
I, psychologicky by to vůbec nemuselo být nesmyslné. Leč je to nesmysl.

Jakub S. řekl(a)...

Jo eště jsem velice dútklivě chtěl tohle: nepoužívejte pro arabské osady či jejich části na West Bank, resp. kdekoliv v Palestině, toho naprosto na ně nepasujícího označení g h e t t o . Je názvem něčeho zcela jiného, než tohle. Nechejte to těm nezasvěceným rychlokvašeným povrchním trapným "žurnalistům" z většiny našich médií, co přejímají bezmyšlenkovitě odevšad cokoli. Šma Jisroel. Děkuju, dáte-li na mne.

A.S. Pergill řekl(a)...

To Jakub a Informace:

Faktem je, že v pásmu Gazy a spol. jsou silně nepodporovány všechny proizraelské a prodemokratické síly. Izrael ani nijak nezasahuje na ochranu těch, kteří konají v jeho zájmu, či dokonce službách. Na hranici s Libanonem Izrael odepsal maronitské křesťany, přestože mu cca dvě desítky let chránili bezpečnou hranici a mohli tak činit i nadále. Vystřídali je islámští extrémisté.
Mimochodem, palestinští Arabové zbavení náboženského fanatismu, který je po mnoha stránkách omezuje ("samobuchovství" není perspektivní program), by měli daleko větší šance uspět ve svém sporu s Izraelem, než ti v současném stavu.

To informace:
Těch 15 nacistických pohlavárů prošlo křesťanskou výchovou a zcela jistě příslušné pasáže SZ znali. V zásadě stačí si dohledat znění NZ a porovnat s příslušnými pasážemi SZ, shoda je vysoká, pokud zohledníte rozdílnou socioekonomickou situaci obou států, tak je vysoká převelice.
Jistěže je otázka, nakolik vědomě "opisovali", nakolik pracovalo podvědomí a nakolik řešili prakticky identický problém jako SZ rabíni, jen z opačné strany (i tento názor jsem zaznamenal - že dospěli k řešení obdobného cíle obdobnými prostředky, a napsali by něco podobného NZ i v případě, pokud by SZ vůbec neznali).

informace řekl(a)...

Mate po ruce nacisticky dokument? Nemate. Takze mluvite jen "per sentito dire". Neprete se proto, Pergille. Jedna se o otazku filologickeho rozboru.
A ted prominte, rekli mi ze mam jit smazit bliny.
Vsechno nejlepsi do noveho roku.

Šaman řekl(a)...

Nechtěl jsem, ale přece jen: "Na hranici s Libanonem Izrael odepsal maronitské křesťany…"

Jedinej problém je, že to "na hranici" bylo na libanonské straně. Z Libanonu se Izrael stáhl na výzvu mezinárodního společenství a kvůli ochraně zdraví a životů svých vojáků. Měly to tam pak hlídat jednotky OSN, ze kterých se posléze staly živé štíty pro Hizballáh…

A.S. Pergill řekl(a)...

Šamane,
důležité je, že kvůli momentálnímu prospěchu (příměří, které trvalo pár týdnů) odepsali a nechali na dostřel svých zbraní vyvraždit lidi, kteří byli dlouhodobě jejich spojenci. Podobným jednáním se důvěryhodnost nezískává. A nezíská.